Nikkilän sydämen hankesuunnitelman hyväksyminen / Godkännande av projektplanen för Nickby hjärta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nikkilän sydämen hankesuunnitelman hyväksyminen / Godkännande av projektplanen för Nickby hjärta"

Transkriptio

1 Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Nikkilän sydämen hankesuunnitelman hyväksyminen / Godkännande av projektplanen för Nickby hjärta 93/10.03/2013 TEKVLK 4 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet Valmistelija/Beredare: tekninen johtaja / tekniska direktören Ilari Myllyvirta, ilari.myllyvirta(at)sipoo.fi Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma on esitetty kokonaisuudessaan seuraavissa liitteissä: Liite 1: Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma Liite 2: Hankesuunnitelman liitteet 1 5 (Huonetilaohjelma, henkilökuntasuunnitelma, L1-tason suunnitelmat, kustannusarviot, alustava hankesuunnitelma-aikataulu) Liite 3: Hankesuunnitelman liite 6 (Rakennustapaselostus) Liite 4: Hankesuunnitelman liite 7 (Sähköselostus) Liite 5: Hankesuunnitelman liite 8 (LVIA-selostus sisältäen energiaselvityksen) Liite 6: Nickby Hjärta, Projektplan Liite 7: Projektplanens bilaga 1 (utrymsprogram) Nikkilän Sydän -hankkeen tarkoituksena on korvata nykyiset epätarkoituksenmukaiset, hajanaiset ja osittain terveydelle vaaralliset Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan tilat uusilla, nykyaikaisilla ja toimivilla tiloilla, joissa sijaitsee kaksi itsenäistä erikielistä yläkoulua saman katon alla. Suunnitelman lähtökohtana on joustava ja helposti muuntuva ja laajentuva, kaksi yläkoulua sisältävä kokonaisuus. Hanke toteutetaan hyödyntäen mahdollisimman kustannustehokasta rakentamista ja vaiheistamista budjetissa määritellyn kustannusarvion puitteissa. Nykyiset Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan tilat ovat huonokuntoisia; niissä on esiintynyt sisäilmaongelmia, osa rakennuksista on jo jouduttu sulkemaan ja ne ovat tekniikaltaan vanhentuneita. Koulujen oppilaat ja henkilöstö oireilevat vakavasti. Kouluissa on tehty laajat kuntoarviot vuodesta 2009 lähtien ja sisäilmatutkimukset vuoden 2012 aikana. Tutkimusten perusteella on selvää, että tilat on korjattava tai uudelleen rakennettava mahdollisimman nopeasti. Selvitysten perusteella taloudellisin ratkaisu on uudisrakentaminen. Nikkilän Sydän -hankkeen keskeiset tavoitteet

2 1. Tilat toteutetaan siten, että molempien kielten ja koulujen identiteetti turvataan. 2. Tilat suunnitellaan pedagogisesti nykyaikaisiksi ja toimiviksi. 3. Koulujen tilat ovat joustavia, helposti laajennettavia tai supistettavia sekä mukautuvia. 4. Toteutuskustannuksissa tulee päästä huomattavasti aikaisempaa edullisempaan hankekokonaisuuteen ja ensimmäisen vaiheen kustannukset voivat olla enintään 16,3 milj. euroa (rakennustöiden kustannusosuus). 5. Koulun tulee hengeltään soveltua Nikkilän keskustaan ja Enter-koulutuskeskukseen. Hankkeen johtaminen Hankkeen on asettanut Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas. Tavoitteiden toteuttamiseksi hankesuunnitteluvaiheen organisaationa on toiminut projektiryhmä, jonka tehtävänä on ollut johtaa ja koordinoida suunnittelua ja arvioida eri ratkaisujen järkevyyttä suunnittelijoiden esittämien vaihtoehtojen valossa. Projektiryhmään ovat kuuluneet tekninen johtaja Ilari Myllyvirta (puheenjohtaja), rakennuttajainsinööri Jukka Haakana, Kungsvägens skolan rehtori Ann-Cathrine Helling, Sipoonjoen koulun apulaisrehtori Liisa Juga sekä projektijohtaja Seppo Kärpänen. Projektiryhmän pääsuunnittelijana ja arkkitehtina on toiminut Pentti Kareoja ARK-house Arkkitehdit Oy:stä. Rakennuttajakonsultteina mukana projektiryhmässä ovat olleet Pöyry CM Oy:n Pekka Pussinen ja Niina Toivakka. Hankesuunnittelussa on toiminut seurantaryhmä, joka seurannut ja kommentoinut tehtyjä valintoja. Seurantaryhmän puheenjohtajana on toiminut Ilari Myllyvirta ja jäseninä seuraavat hallituksen valitsemat luottamushenkilöt: Rolf Björkell, Kjell Grönqvist, Rauno Haapaniemi, Ari Oksanen, Maarit Rope, Antti Skogster ja Ari Tamminen. Lisäksi seurantaryhmään kuului Sipoon kunnan virkamiehiä. Projektisuunnitelmassa Nikkilän Sydämen hankesuunnitelman edistymisestä ja sisällöstä tiedottaminen sekä opettajien osallistuttaminen on määritelty projektiryhmän koulutoimen jäsenten tehtäväksi. Tämä voidaan toteuttaa osittain mm. opettajien kokouksissa. Ulkoinen tiedottaminen toteutetaan mm. Facebookissa. Suunnittelun eteneminen Nikkilän Sydän -projekti on käynnistetty uudelleen vuoden 2013 alussa, ja projektiryhmä on kokoontunut viikon välein yhteensä 40 kertaa, noin 120 tuntia. Seurantaryhmä on kokoontunut kuukauden välein asiantuntijasuunnittelun käynnistymisen jälkeen.

3 Tarveselvitys aloitettiin joulukuussa 2012 projektiryhmän toimesta. Ensin laadittiin projektisuunnitelma, jossa esitettiin projektin tavoitteet, toteutustapa riskeineen ja organisoituminen ja aikataulu. Se käsiteltiin kunnanhallituksessa Hankkeelle valittiin pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi Pentti Kareoja ARK-house Arkkitehdit Oy:stä teknisen valiokunnan kokouksessa Hankesuunnitelman teko aloitettiin kesäkuussa 2013 projektityöryhmän ja suunnittelijoiden toimista. Alustava luonnossuunnitelma julkaistiin syyskuussa Lokakuussa 2013 järjestettiin työpaja koulujen toimintaperiaatteiden määrittämiseksi ja identiteetin turvaamiseksi. Työpajaan osallistui edustajia kummastakin koulusta sekä arkkitehti. L1-tason pohjapiirustukset valmistuivat marraskuun alussa Kungsvägens skolan ja Sipoonjoen koulun opettajien ryhmätyöskentely pedagogiikan tarkemmaksi tutkimiseksi aloitettiin projektiryhmän toimesta organisoidusti marraskuussa Työn tulokset valmistuvat helmikuun 2014 aikana. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma Hankesuunnitelma jakautuu kahteen osaan: tarveselvitykseen ja hankesuunnitelmaan. Tarveselvityksessä on esitetty tulevaisuuden oppilasennusteet ja projektin mahdollinen vaiheistus, tavoitteet toteutuksen laajuudeksi ja hankeen sijoittaminen tontille. Hankesuunnitelmassa on esitetty hankkeen toteuttaminen. Hankesuunnitelmassa Nikkilän Sydämen suunnitelmat on viety selvästi normaalia hankesuunnitelmaa pidemmälle, jotta hanke saadaan toteutettua suunnitellussa aikataulussa. Vaiheistus ja mitoitusoppilasmäärät Nikkilän Sydän -hankeen lähtökohtana on ollut vaiheittainen rakentaminen siten, että koulu pystyy laajenemaan Nikkilän ja Pohjois-Sipoon kasvusta aiheutuvan oppilasmäärän lisääntymisen mukaisesti. Oppilasmäärät perustuvat Nikkilän päätettyihin uusiin kaava-alueisiin ja niiden toteuttamissuunnitelmiin sekä Sipoon strategiaan 2025 ja sen väestöennusteisiin. Koska oppilasmäärä kasvaa jatkossa ensin alakouluissa, on koulutoimi päättänyt, että Nikkilän Sydämen suunnittelussa varaudutaan lisätilatarpeeseen 5 6 luokille. Tällöin Nikkilän alakoulujen 1 4 luokat ja rinnakkaisluokat saadaan puolitoistakertaistettua. Sipoon ennustetun kasvun ja koulutoimen linjausten perusteella Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma on jaettu kolmeen vaiheeseen:

4 1. Nikkilän Sydämen ensimmäinen vaihe suunnitellaan likimain nykyisten Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan suuruiseksi ja vaiheittain laajentuvaksi. 2. Toisessa vaiheessa Nikkilän Sydän suunnitellaan laajennettavaksi Sipoonjoen koulun osalta yhtenäiskouluksi 5 6 luokkien osalta. 3. Kolmannessa vaiheessa Nikkilän Sydämen yläkoulu suunnitellaan laajennettavaksi rakentamalla siirrettävillä kaksikerroksisilla moduulielementeillä lisätilaa yläkoululle. Tällä hetkellä Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan oppilasmäärä on noin 660 oppilasta ja ensimmäisen vaiheen Nikkilän Sydämen mitoitusoppilasmäärä on 740 oppilasta. Toisessa vaiheessa Nikkilän asukasmäärän kasvun myötä Nikkilän Sydän suunnitellaan laajennettavaksi yhtenäiskouluksi, johon sijoitetaan noin 260 oppilasta. Yhtenäiskoulua ennustetaan tarvittavan vuosien välisenä aikana. Kolmannessa vaiheessa vuosien välisenä aikana tulee käynnistää yläkoulun laajennus, joka toteutetaan moduulikouluna vaiheittain. Vuonna 2025 Sipoon kunnan strategian toteuduttua laajennus tulee tehdä noin oppilasta varten. Yhtenäiskoulun toteuttaminen ja yläkoulun laajentaminen Nikkilän Sydämen yhteyteen voidaan toteuttaa noin puolet pienempänä rakennuksena ja puolet pienemmin kustannuksin verrattuna uuden koulurakennuksen rakentamiseen, koska rakennuksessa voidaan hyödyntää samoja liikenne- ja yhteisiä tiloja. Tilatarpeen tavoitteet Ensimmäisen vaiheen toteutuksessa joudutaan ottamaan huomioon yleisten tilojen mitoituksessa myöhemmät vaiheet. Tämän takia eri vaiheille asetetaan tehokkuusvaatimukset siten, että bruttopinta-ala oppilasta kohden kehittyy ensimmäisestä vaiheesta 13,0 brm²/mitoitusoppilas kolmanteen vaiheeseen 11,0 brm²/mitoitusoppilas. Keskeiset lähtökohdat Nikkilän Sydämen hankesuunnitteluun Tärkein ja keskeisin lähtökohta suunnittelulle on ollut i) järjestää tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti molemmille kouluille terveelliset, turvalliset ja tarkoituksenmukaiset tilat. Yhtä tärkeänä tavoitteena on ollut ii) turvata molempien koulujen omat identiteetit ja tilat sekä mahdollistaa koulujen välinen yhteistyö.

5 Rajoittavana lähtökohtana on ollut iii) rakentaa 16.3 M :lla (rak.tekn. työt) ensimmäinen vaihe Nikkilän Sydämestä vuosina 6/2014 7/2016. Tämä on tarkoittanut koulun tilojen tarkkaa ja tiukkaa mitoitusta, joka vaatii kouluilta sopeutumista ja mahdollisesti myös toimintatapamuutoksia. Tärkeänä suunnittelun lähtökohtana on ollut iv) tulevien laajennusmahdollisuuksien huomioon ottaminen sekä joustavat ja mukautuvat tilat. Tämä tarkoittaa seuraavien mahdollisten vaiheiden huomioon ottamista koulun suunnittelussa. Lisäksi on varauduttu koulun toteuttamiseen vaiheittain kuitenkin siten, että kokonaiskustannukset pystytään pitämään mahdollisimman alhaisina. Tässä yhteydessä on tutkittu myös modulaarisuutta ja myös siirrettävien moduulikoulujen toteuttamisen mahdollisuutta tulevissa laajennuksissa. Nikkilän Sydämen toteuttamisperiaate ja suunnitelma Tavoitteiden saavuttamisen kannalta parhaaksi ratkaisuksi on osoittautunut ns. tähtimalli, joka tasapainoisimmin toteuttaa projektin moninaiset tavoitteet muuntojoustavuudesta tehokkaaseen tilan käyttöön. Tähtimalli i) vastaa ympäristön arkkitehtonisiin ja kaupunkikuvallisiin haasteisiin, ii) luo Sipoonjoen koululle ja Kungsvägens skolalle omat selkeästi tunnistettavat identiteettinsä sekä sisätiloissa että rakennuksen ulkoisessa hahmossa synnyttämällä mittakaavaltaan sopivan kokoisia toiminnallisia kokonaisuuksia ja miellyttäviä lähipihoja ja iii) mahdollistaa laajennettavuuden. Koulu laajenee ytimensä ympärille. Perusratkaisu mahdollistaa lisäsiipien liittymisen perusmoduuliin mahdollisimman pienin häiriöin ja kustannustehokkaasti, ja tähden siivet muodostavat talotekniikan ja toiminnan näkökulmasta itsenäisiä, autonomisia taloja talossa. Tilamitoituksen lähtökohtana on ollut, että opettajalla ei ole omaa luokkahuonetta ja oppilailla ei ole kotiluokkaa. Näin voidaan aikaansaada tehokas tilankäyttö. Molemmilla kouluilla on käytössä 2 erityisopetuksen pienryhmää, yksi JOPO-ryhmä ja 2 ELA-opetustilaa. Luokkatilojen koon määritelyssä on otettu lähtökohdaksi opetushallituksen opetustilojen kokosuositus, jota on koulutoimen harkinnan mukaan pienennetty kustannusten säästämiseksi. Tilaohjelma ja luokkien määrä määriteltiin luokkien ryhmien määrän perusteella. Tämän jälkeen koulutoimi testasi ja tarkensi määrittelyä laatimalla testilukujärjestyksen. Tuloksena saatiin määritettyä tiukasti mitoitetut tilat, joiden käyttöaste on mitoitustilanteessa 740

6 oppilaasta korkea, noin 80 %, mutta kuitenkin toimiva. Tilamitoitus vaatii kouluilta mukautumista, jopa toimintatapojen päivittämistä, yhteiskäyttösääntöjen laatimista jne. Nykyiselle oppilasmäärälle (660 oppilasta) tilat ovat kuitenkin selvästi väljempiä. Seuraavien vaiheiden toteutusten yhteydessä tilamitoituksen toimivuus voidaan tarvittaessa tarkistaa. Tuloksena on suunnitelma, jonka bruttoala on brm ² ja mitoitusoppilasmäärä 740 oppilasta nykyisen oppilasmäärän ollessa 660 oppilasta. Rakennuksen tilankäyttöä kuvaavat seuraavat tunnusluvut: Pinta-ala suhteessa mitoitusoppilasmäärään on 13,3 brm²/oppilas. Pinta-ala suhteessa nykyiseen oppilasmäärään on 14,8 brm²/oppilas Monitoimihalli, joka on pääasiassa yläkoulujen käytössä, lisää oppilasta kohden käytettävissä olevaa tilaa yli 2 brm²/oppilas. Koulujen sopimat toimintaperiaatteet Nikkilän Sydämessä toimii kaksi koulua saman katon alla. Suunnittelun lähtökohtana on ollut turvata molempien koulujen omat identiteetit ja tilat sekä mahdollistaa koulujen välinen yhteistyö. Tämän toteuttamiseksi rakennuksessa on selvät kummallekin koululle ja kielelle pyhitetyt alueet sekä lisäksi yhteiset alueet, joissa koulut ja kielet voivat kohdata toisensa. Hankesuunnittelun aikana lokakuussa alustavien piirustusten valmistuttua koulujen edustajat muodostivat työryhmässä seuraavat toimintaperiaatteet: 1. Teorialuokkasiivet muodostavat molemmille kouluille niiden ytimen. Aineluokkasiivessä pääperiaate on, että aineluokkatilat ovat joko Kungsvägens skolan tai Sipoonjoen koulun käytössä. Koulut sopivat yhdessä, mikäli käytetään toisen koulun tilaa. Muutamien opetustilojen osalta yhteiskäyttöä on enemmän. 2. Koulut suunnittelevat tilojen yhteiskäyttösäännöt. Tarkempaa tilojen yhteiskäyttöä suunnitellaan lukuvuosittain lukujärjestyksen ja työsuunnitelman tekemisen yhteydessä. 3. Toiminnalle laaditaan selkeät kieliperiaatteet. Periaatteiden laadinnassa on lähtökohtana, että oppilailla on oikeus toimia aina omalla äidinkielellään. Periaatteet laaditaan ja henkilökunta sitoutuu niihin ennen Nikkilän Sydämen käyttöönottoa. 4. Koulujen säännöt ja käytännöt yhtenäistetään siltä osin, kuin on tarkoituksenmukaista. Tämä toteutetaan yhdessä henkilökunnan ja oppilaiden kanssa ennen Nikkilän Sydämen valmistumista. Käytännöistä luodaan avoimia ja osallistavia,

7 ja toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota tiedotukseen ja yhteistyöhön koulujen välillä. Hankkeen vaiheistamisen vaihtoehdot Nikkilän Sydämen ensimmäisen vaiheen investointikustannukset ylittävät budjetissa sovitun ensimmäisen vaiheen investointimäärärahan. Projektisuunnitelman mukaisesti Nikkilän Sydämen ensimmäinen vaihe tulee jakaa osiin siten, että toteutettava Nikkilän Sydän on sille varatun määrärahan suuruinen. Tämän mahdollistamiseksi Nikkilän Sydämen toteuttamiselle muodostetaan vaiheittainen rakentamisen vaihtoehto B. Vaihtoehto A on edellä esitetyn hankesuunnitelman mukaisesti vaiheistettu Nikkilän Sydän -hanke, jossa 1. vaiheessa toteutetaan Kungsvägens skolan ja Sipoonjoen koulun 740 oppilaalle uudet tilat ja monitoimihallin liikuntatilan lisäksi 583 m²:n liikuntasali Nikkilän Sydämen yhteyteen. Vaihtoehdossa B Nikkilän Sydän -hankkeen vaiheittainen toteutus on sama kuin vaihtoehdossa A kuitenkin siten, että Nikkilän Sydämen yhteyteen suunniteltu liikuntasali siirretään Nikkilän sydän -hankkeen toiseen vaiheeseen toteutettavaksi yhtä aikaa Sipoonjoen koulun 5 6 luokkien siiven kanssa. Näin Nikkilän Sydän voidaan toteuttaa lähes annetun kustannusraamin puitteissa. Toinen vaihe on arvioitu toteutuvan noin 2 4 vuotta ensimmäisen vaiheen jälkeen, ja nykyinen 404 m²:n liikuntasali jää käyttöön kunnes toinen vaihe rakennetaan. Vaihtoehdossa B lisätiloja voidaan liikuntasalia rakennettaessa sijoittaa pukuhuoneiden päälle toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Esimerkiksi aineluokkia voidaan sijoittaa nykyisten aineluokkien yhteyteen pukuhuoneiden päälle toiseen kerrokseen ja hallintotiloja pukuhuoneiden päälle kolmanteen kerrokseen yhdistettynä nykyisiin hallintotiloihin. Näin koko Nikkilän Sydämen eri koulujen toimivuutta voidaan parantaa. Vaihtoehtojen kustannukset eri vaiheiden osalta Molemmissa vertailtavissa vaihtoehdoissa vaiheiden toteutuslaajuus on oletettu samaksi. Vaihtoehto A ylittää budjettiraamin noin 2,64 milj. eurolla ja vaihtoehto B vain 0,45 milj. eurolla. Vaihtoehto B on

8 kokonaiskustannusten osalta edullisempi, vaikka investointikustannukset ovat noin 0,11 milj. euroa kalliimpia kuin vaihtoehdossa A. Vaihtoehdon B riskinä on kuiteinkin se, että jos liikuntasali joudutaan syystä tai toisesta toteuttamaan erillisenä urakkana, maksaa se noin 0,7 milj. euroa enemmän kuin sen toteuttaminen heti ensimmäisessä vaiheessa. Nikkilän Sydämen uudet tilat ovat noin brm ² pienempiä kuin alkuperäiset Kungsvägens skolan ja Sipoonjoen koulun tilat. Tämän takia sisäinen vuokra ei juuri kasva nykyisestä, vaikka tämän hetken vuokrataso on normaalia halvempi pienempien Sipoonjoen koulun väistötilojen takia. Vaihtoehtojen vaikutusten arviointi ja vertailu Vaihtoehtojen vaikutusten arviointi on tehty EVA -menettelyä (ennakkovaikutusten arviointi) käyttäen. EVA -prosessi toimii seuraavasti: Ensimmäisessä vaiheessa luodaan tutkittavat vaihtoehdot. Tämän jälkeen valitaan tutkittavat vaikutukset ja lopuksi vaikutukset analysoidaan ja kuvataan sanallisesti. EVA -ryhmä koostui neljästä koulutoimen edustajasta, kahdesta Tekniikka- ja ympäristöosaston edustajasta ja rakennuttajakonsultista. Ryhmä valitsi vaihtoehtojen arvioinnissa käytettäviksi tekijöiksi sellaiset asiat, joihin päätös liikuntasalin toteuttamisajankohdasta vaikuttaa. Valitut vaihtoehtojen vertailutekijät ovat: i) Oppilaiden liikuntamahdollisuudet, ii) sipoolaisten liikuntamahdollisuudet, iii) koulujen tilaisuuksien järjestämismahdollisuudet, iv) talous; investoinnin suuruus sekä v) sisäinen vuokra ja ylläpitokustannukset. Oppilaiden liikuntamahdollisuuksien osalta vaihtoehdot ovat lähes samanarvoiset. Mikäli liikuntasali rakennettaisiin ensimmäisessä vaiheessa, olisi nykyisen 404 m²:n liikuntasalin sijaan käytössä uusi 583 m²:n liikuntasali ja oppilaiden liikunnan osalta etuna olisi uusi ja jonkin verran suurempi liikuntasali, jonne voi kulkea sisäkautta. Kuntalaisten liikuntamahdollisuudet eivät parane merkittävästi 583 m²:n liikuntasalin rakentamisesta, sillä lajivalikoiman laajentaminen vaatisi 900 m²:n liikuntasalin toteuttamista. Mikäli Nikkilän Sydämen ensimmäisessä vaiheessa ei rakenneta liikuntasalia, ne Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan tilaisuuksista, jotka tulee järjestää yhtä aikaa tai ruokailun aikana liikuntasalia hyödyntäen, tulee järjestää joko Wessman-salissa tai Juhlatalossa, jotka eivät sijaitse Nikkilän Sydämen rakennuksen yhteydessä.

9 Kustannukset koko hankkeen osalta ovat likimain samat, ja ensimmäisen vaiheen osalta vaihtoehto B (liikuntasali toteutetaan toisessa vaiheessa) voidaan toteuttaa likimain talousarviossa annetun raamin puitteissa. Vaihtoehto A (liikuntasali toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa) ylittää budjettiraamin noin 2,7 milj. eurolla. Vaihtoehto B (liikuntasali toteutetaan toisessa vaiheessa) mahdollistaa pukuhuoneiden yläpuolisien toisen ja kolmannen kerroksen rakentamisen laajennuksessa tarvittavaan käyttöön esim. aine- tai teorialuokiksi, opettajanhuonelaajennukseen, kansalaisopiston käyttöön jne, jolloin ne muodostavat toimivamman kokonaisuuden ja mahdollistavat teknisesti sekä taloudellisesti järkevän toteutuksen. Vaihtoehto B mahdollistaa liikuntasalin suurentamisen kasvavan oppilasmäärän tarpeen mukaan esim. 900m²:in suuruiseksi halliksi. Jatkosuunnittelu Opettajien pedagogisen suunnittelun aktiivinen vaihe on alkanut marraskuussa projektiryhmän erikseen antamalla toimeksiannolla. Pedagogista suunnittelua johtavat koulujen rehtorit. Suunnittelun tulee olla valmis helmikuun loppuun mennessä, jolloin suunnitelmat joudutaan tilojen ja päälaitteiden osalta päättämään, jotta urakkatarjoukset saadaan lähetettyä kesäkuussa 2014 hankkeen aikataulun mukaisesti. Helmikuun jälkeinen aika tarvitaan urakkapakettien viimeistelyyn. Nikkilän Sydämen toteutussuunnittelu on käynnistynyt jo joulukuussa, ja tekninen valiokunta on valinnut joulukuussa toteutussuunnittelun erityissuunnittelijat. Toteutussuunnittelun osalta Pentti Kareoja ja ARK-house Arkkitehdit Oy jatkavat pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina, vastaavasti projekti- ja seurantaryhmät säilyvät hankkeen johdossa. Projektiryhmän puheenjohtajana toimii hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen rakennuttajainsinööri Jukka Haakana projektisuunnitelman mukaisesti. Kesällä 2014 puretaan vanhat rakennukset A2, A3, A4, A5, D ja E erillisenä purku-urakkana. Rakennus A1 ja huoltorakennus pidetään käytössä niin kauan, kuin se rakentamisen kannalta on mahdollista. Niiden purkaminen ajoitetaan kevättalveen Rakennus- ja LVISA-urakat kilpailutetaan kesällä 2014 siten, että urakoitsijavalinnat ovat lainvoimaisia lokakuussa Rakentaminen aloitetaan loka marraskuun vaihteessa 2014, ja kohde on valmis kalustamista varten kesäkuussa 2016.

10 Annetut lausunnot Liite 8: Sivistysvaliokunnan lausunto Liite 9: Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 10: Svenska utbildingssektionens utlåtande Sivistysvaliokunta toteaa lausunnossaan Nikkilän Sydämen hankesuunnitelman mukaisen rakennuksen hyväksi ja vaihtoehdon B taloudellisesti vastuulliseksi toteutustavaksi. Sivistysvaliokunta toteaa myös, että suunnitelma on huolellisesti laadittu, tilat sekä toimintamallit vaikuttavat toimivilta ja ne huomioivat tulevaisuuden muutostarpeet. Tilojen muunneltavuuden ja uudenlaisten käyttötarpeiden huomioiminen on tarkoituksenmukaista. Myös suomen- ja ruotsinkieliset koulutusjaokset pitävät suunnitelmia teknisesti hyvinä ja onnistuneina. 2. Sivistysvaliokunta toteaa, että suomen- ja ruotsinkielisten rehtoreiden näkemykset tilojen riittävyydestä poikkeavat toisistaan. Molemmat jaokset pyysivät tarkistamaan Nikkilän Sydämen luokkakokojen suuruudet. Lisäksi ruotsinkielinen koulutusjaos lausuu, että luokkien määrän tulee olla riittävä normaaliin koulunkäyntiin kummankin koulun osalta, vaikkakin tietyssä määrin tulee joustaa molemmin puolin. 3. Sekä suomen- että ruotsikielinen koulutusjaosto toteavat lausunnoissaan, että WC-tiloja tulee olla riittävästi. Lisäksi jaokset ovat huolissaan liikennejärjestelyistä. 4. Ruotsinkielinen koulutusjaos toteaa lausunnossaan, että ennen Sipoonjoen koulun 5 6 luokan lisäsiiven rakentamispäätöstä tulee tehdä uusi kouluverkkoselvitys. 5. Suomenkielinen koulutusjaos toteaa lausunnossaan, että oppilaskunnan kioskille tulee tehdä tilavaraus ja jakelukeittiöön tulisi järjestää pienehkö keittiötila tarjoilujen järjestämiseksi aulatiloihin. 6. Molemmat koulutusjaokset toteavat lausunnoissaan, että olisi hyvä laatia suunnitelma ilkivallan estämiseksi jo rakennusaikana. 7. Sivistysvaliokunta ja molemmat koulutusjaokset toteavat lausunnoissaan, että erityistä huomiota tulee kiinnittää valvontaan ja toteutussuunnitelmia laadittaessa turvallisiin ja kestäviiin ratkaisuihin.

11 Kommentit annettuihin lausuntoihin 1. Jatkosuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomioita tilojen muunneltavuuteen ja tarkoituksenmukaisten muutosten mahdollistamiseen. Jo hankesuunnitelmavaiheessa on varauduttu muutosvalmiuteen keskittämällä samantyyppiset tilat omiksi vyöhykkeikseen. 2. Hankesuunnitelman tilaohjelma on laadittu luokkien ryhmien määrän perusteella ja testattu sekä tarkennettu koulutoimen toimesta laatimalla testilukujärjestys. Tuloksena ovat tiukasti mitoitetut mutta kuitenkin toimivat tilat, joiden käyttöaste on mitoitustilanteessa (740 oppilaasta) korkea noin 80 %. Tilamitoitus vaatii kouluilta mukautumista, jopa toimintatapojen päivittämistä. Tilaohjelman laatimisen yhteydessä koulutoimi piti tiloja mitoitusoppilasmäärälle (740 oppilasta) tiukkana mutta kuitenkin juuri ja juuri riittävinä. Nykyisellä oppilasmäärällä (660 oppilasta) tilaa on selvästi enemmän oppilasta kohden. Nikkilän Sydämen budjettimäärärahat eivät mahdollista suurempia tiloja. 3. Mikäli koulujen kasvaessa tilaa tarvitaan enemmän ennen seuraavan vaiheen valmistumista, on kuitenkin mahdollisuus käyttää Kungsvägens skolan H-rakennusta, jossa on yhteensä neljä luokkahuonetta. H-rakennus on suhteellisen uusi. H-rakennuksen Wessmansalia käytetään todennäköisesti myös koulun tilaisuuksien pitämiseen, mikäli Nikkilän Sydän toteutetaan vaihtoehdon B mukaisesti. 4. Koulujen tilamitoitusta voidaan tarkastella uudelleen jo toisessa vaiheessa, joka arvioitu toteutusaika on jo Myös liikuntasalin pukuhuoneiden yläpuolinen tila on käytettävissä, mikäli liikuntasali toteutetaan vaiheessa Nikkilän Sydämen jatkosuunnittelussa tarkistetaan WC-tilojen riittävyys ja tehdään tarpeelliset muutokset. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelmassa on kiinnitetty erityistä huomioita liikenneturvallisuuteen. Lisäksi Nikkilän Sydän -hankkeen takia liikennemäärät eivät lisäänny. Liikenneturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomioita erityisesti esitetyissä paikoissa. Pohjoisen koulutien liikenneturvallisuus ei kuulu Nikkilän Sydän -hankkeeseen, ja se tulee joka tapauksessa turvata erillisen katurakennusprojektin avulla. 6. Nikkilän Sydän -hankkeeseen on suunniteltu erillisiä laajennusvarauksia. Ne on suunniteltu johonkin todennäköiseen käyttötarkoitukseen, jotta laajennusmahdollisuus on todellinen ja myös käytännössä taloudellisesti tarkoituksenmukaisesti toteutettavissa. Laajennusmahdollisuudet ovat vain varauksia, eikä niiden käyttötarkoitusta ole lopullisesti päätetty. Laajennuksista päätetään erikseen ko. laajennuksen hankesuunnitelman laatimisen ja päättämisen yhteydessä. Päätöksiä tehtäessa

12 otetaan huomioon, mitä ruotsikielinen koulutusjaos on laajennuksista lausunut. 7. Nikkilän Sydämen jatkosuunnittelussa tutkitaan oppilaskunnan kioskin tilavaraus ja aulatilojen tarjoilun järjestämiseksi keittiötilan toteutusmahdollisuudet. 8. Esitys suunnitelmasta ilkivallan estämiseksi jo rakennusvaiheessa on hyvä, ja projektiryhmä tulee edistämään ko. suunnitelman laatimista ja toteuttamista. Muun muassa kameravalvonta on sisällytetty hankesuunnitelmaan. 9. Lausunnoissa on kiinnitetty ansiokkaasti huomiota siihen, että suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota turvallisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Tämä on myös Nikkilän Sydän -hankkeen rakennusteknisen suunnittelun keskeisin tavoite ja vaatimus. Myös valvonta on hyvän toteutuksen keskeinen elementti, johon panostetaan. Nikkilän Sydän -hankkeen toteuttaminen Lähtökohtana on, että rakennetaan Nikkilän Sydän, joissa sijaitsee kaksi itsenäistä erikielistä yläkoulua saman katon alla. Suunnitelman lähtökohtana on joustava, helposti muuntuva ja laajentuva rakennus. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelman laadinnassa on käytetty mahdollisimman vuorovaikutteista suunnittelutapaa hankkeen tiukasta aikataulusta huolimatta. Hankeen projektiryhmä, jossa koulutoimella on ollut kolme viidestä jäsenestä, on kokoontunut noin 40 kertaa yhteensä noin 120 tunnin ajan. Hankkeen keskeinen periaate on ollut molempien koulujen tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu sekä molempien koulujen identiteetin ja tilojen turvaaminen. Hanke on kuitenkin toteutettu erittäin tiukan kustannusraamin puitteissa, mikä on rajoittanut hankkeen toteutuslaajuutta. Tilatarvetta voidaan kuitenkin parantaa hankkeen myöhemmissä vaiheissa todettujen tarpeiden mukaan. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelmasta sivistysvaliokunnalta ja koulutusjaostoilta pyydetyt lausunnot puoltavat hanketta ja sen nopeaa aikataulun mukaista toteuttamista. Kungsvägens skolan lausuma, joka on ruotsinkielisen koulutusjaoksen lausunnon liitteenä, on kuitenkin tyytymätön tilojen laajuuteen ja kyseenalaistaa hankkeen lähtökohdan. Kungsvägens skolan henkilöstön lausunnossaan esittämä tyytymättömyys ei tullut esille vielä lokakuussa 2013 sovittaessa koulujen välisiä toimintaperiaatteita. Tyytymättömyys tilojen laajuuteen ilmeni vasta marraskuun lopussa hankesuunnitelman ollessa viimeistelyvaiheessa. Hankkeen lähtökohdan kyseenalaistaminen ilmeni puolestaan vasta joulukuun lopussa.

13 Nikkilän Sydämen hankesuunnitelman vaihtoehto B, jossa Nikkilän Sydämen yhteyteen rakennettava liikuntasali toteutetaan vasta toisessa vaiheessa, mahdollistaa parhaiten koulun kehittämisen yhdyskunnan kehittymisen myötä. Vaihtoehto B ylittää talousarviossa määritellyn raamin vain 0,45 miljoonalla eurolla, kun vaihtoehto A ylittää sen 2,64 miljoonalla eurolla. Molemmat vaihtoehdot mahdollistavat koulutyön käytännössä samantasoisesti. Liitteet: Liite 1/ 4 tekvlk: Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma Liite 2/ 4 tekvlk: Hankesuunnitelman liitteet 1 5 (Huonetilaohjelma, henkilökuntasuunnitelma, L1-tason suunnitelmat, kustannusarviot, alustava hankesuunnitelma-aikataulu) Liite 3/ 4 tekvlk: Hankesuunnitelman liite 6 (Rakennustapaselostus) Liite 4/ 4 tekvlk: Hankesuunnitelman liite 7 (Sähköselostus) Liite 5/ 4 tekvlk: Hankesuunnitelman liite 8 (LVIA-selostus sisältäen energiaselvityksen) Liite 6/ 4 tekvlk: Nickby Hjärta, Projektplan Liite 7/ 4 tekvlk: Projektplanens bilaga 1 (utrymsprogram) Liite 8/ 4 tekvlk: Sivistysvaliokunnan lausunto Liite 9/ 4 tekvlk: Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 10/ 4 tekvlk: Svenska utbildingssektionens utlåtande Teknisen johtajan esitys: Tekninen valiokunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle seuraavaa: 1. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelma hyväksytään. 2. Nikkilän Sydämen ensimmäinen vaihe toteutetaan vaihtoehdon B mukaisesti. 3. Nikkilän Sydämen seuraavista vaiheista laaditaan erilliset hankesuunnitelmat ennen niiden mahdollista toteuttamista. 4. Nikkilän Sydämen hankesuunnitelman ensimmäisen vaiheen jatkosuunnittelussa ja toteuttamisessa otetaan huomioon annetut lausunnot ja suunnitelmaa tarkennetaan mm. lausuntoon annettujen kommenttien mukaisesti. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Tekniska direktörens förslag: Tekniska utskottet beslutar att föreslå till kommunstyrelsen, och vidare till fullmäktige, enligt följande: 1. Nickby Hjärtas projektplan godkänns. 2. Nickby Hjärtas första skede förverkligas enligt alternativ B. 3. Över de följande skeden av Nickby Hjärtas görs skilda

14 projektplaner förrän de förverkligas. 4. I den fortsatta planeringen och förverkligande av projektplanen för Nickby Hjärtas första skede beaktas de gjorda utlåtende och planerna specificeras bl.a. enligt de kommentarer som givits i utlåtande. Paragrafen justeras omedelbart. Päätös Tekninen valiokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän esityksen. Pykälä tarkastettiin kokouksessa. Beslut Tekniska utskottet godkände enhälligt föredragandens förslag. Paragrafen justerades på mötet. KH Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Valmistelija/Beredare: kunnanjohtaja/kommundirektör Mikael Grannas Nikkilän sydämen pedagogista ja teknistä suunnittelua on jatkettu keskeytymättä koko päätösprosessin ajan. Teknisen valiokunnan käsiteltyä Nikkilän sydämen hankesuunnitelman on kattomuotojen tarkemman suunnittelutyön yhteydessä tullut esiin mahdollisuus sijoittaa Nikkilän sydämen kolmannessa kerroksessa aineluokkasiivessä sijaitseva LVI-konehuone ullakolle. Katon ulkoisen vedenpoiston takia ullakolle jää riittävän korkea tila LVI-konehuonetta varten. Konehuoneen sijainnin muuttaminen on järkevää myös LVI-tekniikan kannalta. LVI-konehuoneesta vapautuvaan tilaan on tarkoitus sijoittaa kaksi teorialuokkahuonetta, jotka toimisivat ns. lukujärjestysvaraluokkina. Teorialuokkien määrän kasvaminen kahdella lisää koulun toimivuutta, parantaa koulujen toimintamahdollisuuksia ja tehostaa koulun toimintaa entisestään. LVI-konehuoneen poistuminen kolmannesta kerroksesta parantaa myös rakennuksen sisätilojen eheyttä. LVI-konehuoneen siirtäminen ullakolle kolmannen kerroksen päälle ja kahden teorialuokan toteuttaminen siitä vapautuvaan tilaan lisää Nikkilän sydämen kustannuksia 0,20 miljoonaa euroa. Teknisen valiokunnan kunnanhallitukselle esittämän vaihtoehdon B ensimmäisen vaiheen kokonaiskustannukset nousevat edellä mainituista muutoksista johtuen 19,1 miljoonasta eurosta 19,3 miljoonaan euroon. Kokonaisuutena edellä kuvatun kahden teorialuokkahuoneen lisääminen ns. lukujärjestysvaraluokiksi Nikkilän sydämen

15 ensimmäisen vaiheen kokonaisuuteen on järkevää, koska se parantaa koulun toimivuutta ja tehokkuutta, ja lisäksi se on toteutettavissa kustannustehokkaasti. Den pedagogiska och tekniska planeringen av Nickby hjärta har fortsatt utan avbrott under hela beslutsprocessen. Efter tekniska utskottets behandling av projektplanen för Nickby hjärta har det i samband med ett noggrannare planeringsarbete för takformer framkommit en möjlighet att placera VVS-maskinrummet för flygeln med ämnesklassrum på Nickby hjärtas tredje våning upp på vinden. Tack vare att vattenavledningen från taket sker på yttersidan blir det på vinden ett tillräckligt högt utrymme för ett VVS-maskinrum. Att flytta maskinrummet är förnuftigt även med tanke på VVS-tekniken. I utrymmet som blir ledigt då VVS-maskinrummet flyttas är det meningen att placera två teoriklassrum som skulle fungera som reservklassrum för läsordningsarrangemang. Att öka teoriklassrummens antal med två ökar skolans funktionalitet, förbättrar skolornas verksamhetsmöjligheter och effektiverar skolans verksamhet ytterligare. Då VVS-maskinrummet avlägsnas från tredje våningen förbättras även byggnadens interna utrymmens enhetlighet. Att flytta VVS-maskinrummet till vinden ovanpå tredje våningen och bygga två teoriklassrum i utrymmet som blir ledigt ökar kostnaderna för Nickby hjärta med 0,20 miljoner euro. Totalkostnaderna för första fasen i alternativ B som tekniska utskottet föreslår för kommunstyrelsen stiger pga. förändringarna ovan från 19,1 miljoner euro till 19,3 miljoner euro. Att lägga till två teoriklassrum som reservklassrum för läsordningsarrangemang till helheten som utgör Nickby hjärtas första fas är förnuftigt eftersom det förbättrar skolans funktionalitet och effektivitet och dessutom kan det genomföras på ett kostnadseffektivt sätt. Kunn.joht:n ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että 1. Nikkilän sydämen hankesuunnitelma (liite1) hyväksytään siten, että aineluokkasiiven LVI-konehuone siirretään ullakolle kolmannen kerroksen päälle ja vapautuvaan tilaan toteutetaan kaksi teorialuokkaa ns. lukujärjestysvaraluokiksi. Muutos lisää kustannuksia 0,20 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelmaa päivitetään edellä mainittujen muutosten mukaisesti. 2. Nikkilän sydämen ensimmäinen vaihe toteutetaan

16 vaihtoehdon B mukaisesti, jonka kokonaiskustannukset edellä mainittu muutos huomioon ottaen ovat 19,3 miljoonaa euroa 3. Nikkilän sydämen seuraavista vaiheista laaditaan erilliset hankesuunnitelmat ennen niiden toteuttamista 4. Nikkilän sydämen hankesuunnitelman ensimmäisen vaiheen jatkosuunnittelussa ja toteuttamisessa otetaan huomioon annetut lausunnot ja suunnitelmaa tarkennetaan mm. lausuntoihin annettujen kommenttien mukaisesti. Kd:s förslag Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att 1. Projektplanen för Nickby hjärta (bilaga1) godkänns så att VVS-maskinrummet för ämnesklassflygeln flyttas till vinden ovanpå tredje våningen och att man i utrymmet som blir ledigt bygger två teoriklassrum som reservklassrum för läsordningsarrangemang. Förändringen ökar kostnaderna med 0,20 miljoner euro. Projektplanen uppdateras i enlighet med ovan nämnda ändringar. 2. Första fasen av Nickby hjärta byggs enligt alternativ B vars totalkostnader med beaktande av förändringen ovan är 19,3 miljoner euro 3. Skilda projektplaner utarbetas för de följande faserna av Nickby hjärta innan de byggs. 4. I den fortsatta planeringen och i genomförandet av Nickby hjärtas projektplan för den första fasen beaktar man de utlåtanden som getts och planen preciseras bl.a. enligt de kommentarer som getts till utlåtandena. Päätös Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Beslut Kommunstyrelsen godkände enhälligt föredragandens förslag. Liitteet / Bilaga 1-10/ 9

Pöytäkirja 1/2014 1. Valtuusto. Aika 10.02.2014, klo 18:00-20:30 Paikka Wessman-sali, Iso kylätie 8. Osallistujat.

Pöytäkirja 1/2014 1. Valtuusto. Aika 10.02.2014, klo 18:00-20:30 Paikka Wessman-sali, Iso kylätie 8. Osallistujat. Pöytäkirja 1/2014 1 Valtuusto Aika 10.02.2014, klo 18:00-20:30 Paikka Wessman-sali, Iso kylätie 8 Osallistujat Nimi klo Tehtä vä Läsnä Abrahamsson Anna 18:00-20:30 jäsen Alaterä Mandi 18:00-20:30 jäsen

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 111 11.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande 1653/10.03.02/2016

Lisätiedot

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo.

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo. Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 66 09.06.2010 Leppätien koulun uudisrakennuksen luonnospiirustukset 198/05.06.02/2009 KOULJAOS

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 112 11.10.2016 Teknisen valiokunnan talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2017-2019/Investointiosa / Tekniska utskottets budget 2016 och ekonomiplan 2017-2019/Investeringsdel

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Suomenkielinen koulutusjaosto 111 11.10.2016 52 18.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto 1653/10.03.02/2016

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 126 07.10.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 29 17.03.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 126 22.04.2014 Aloite kunnan tilojen käytöstä kolmannen sektorin tarpeisiin/sosialidemokraattinen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat:

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat: Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 01.12.2011 4 Leppätien koulun tilaohjelman muutos 198/05.06.02/2009 KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen 111 11.10.2016 77 18.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman lausunto / Utvidgningen av Nickby Hjärta,

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen

Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto 141 07.11.2016 Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen 1653/10.03.02/2016 TEKVLK 111 Tekninen valiokunta 11.10.2016 Valmistelija: rakennuttajainsinööri Jukka Haakana,

Lisätiedot

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat:

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat: Liite 1 Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Tilojen määrä hym2 (á) hym2 yhteensä Huom! Luokkatilat: Aineluokat: Musiikki 2 77,00 154 Tekstiilityö 2 92,50 185 Kuvataide 2 100,00 200 Fysiikka/kemia

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelma Ermo Mattila Sisällysluettelo sivu 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 7 3. Avustusten hakeminen 10 4. Laajennusvaiheiden

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen

Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 109 11.10.2016 Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen 1656/10.03.02/2016 TEKVLK 109 Tekninen

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 108 09.09.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 16 24.02.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 77 11.03.2014 Aloite kaksoisviemäröintijärjestelmään siirtymisestä/sami Virpiö / Motion angående

Lisätiedot

Nikkilän Sydän -hankkeen keskeiset tavoitteet

Nikkilän Sydän -hankkeen keskeiset tavoitteet Valtuusto 5 10.02.2014 Nikkilän sydämen hankesuunnitelman hyväksyminen 93/10.03/2013 TEKVLK 4 Tekninen valiokunta 20.1.2014 Valmistelija: tekninen johtaja Ilari Myllyvirta, ilari.myllyvirta(at)sipoo.fi

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 109 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 84 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 121 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 345 01.11.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Svenska utbildningssektionen

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Svenska utbildningssektionen Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens utlåtande 1653/10.03.02/2016 TEKVLK 111 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet 11.10.2016 Valmistelija/Beredare: rakennuttajainsinööri / byggnadsingenjör

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 319 11.12.2012 14 04.06.2013 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 111 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 86 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 123 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 344 01.11.2016

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun.

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun. Palvelutuotannon lautakunta 38 30.03.2017 Kunnanhallitus 125 10.04.2017 Kunnanvaltuusto 28 24.04.2017 Veikkolan koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen 763/10.03.02.02/2015 Palvelutuotannon

Lisätiedot

Nikkilän Sydän Hankesuunnitelma

Nikkilän Sydän Hankesuunnitelma Nikkilän Sydän Iso Kylätie 12, 04130 SIPOO Nikkilän Sydän Tiivistelmä 1 (4) TIIVISTELMÄ Nykyiset Sipoonjoen koulun ja Kungsvägens skolan tilat ovat huonokuntoisia; niissä on esiintynyt sisäilmaongelmia,

Lisätiedot

KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto Valmistelija: opetusjohtaja Annelie Nylund,annelie.nylund(at)sipoo.fi

KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto Valmistelija: opetusjohtaja Annelie Nylund,annelie.nylund(at)sipoo.fi Valtuusto 72 10.09.2012 Söderkullan koulukeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen 281/10.03.02/2012 281/10.03.02/2012 KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto 23.4.2012 Valmistelija: opetusjohtaja Annelie

Lisätiedot

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 74 26.02.2019 Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen 1203/00.01/2015 KH 74 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan Valtuusto 119 13.11.2017 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 5 28.11.2017 sen 5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan 2018-2020 322/02.02.00/2017 KH 267 Kunnanhallitus

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar

Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 173 13.05.2013 Lausunto sako- ja umpikaivojätteen kuljetuksen järjestämisestä / Utlåtande om ordnande av transport av slam från slamskiljare och samlingsbrunnar 139/14.06/2013

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelmaluonnos Ermo Mattila Sisällysluettelo 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 6 3. Avustusten hakeminen 9 4. Projektin vaiheen

Lisätiedot

Nikkilän sydän. Projektisuunnitelma 04.03.2013. Ilari Myllyvirta. 4.3.2013 / Projektiryhmä 1

Nikkilän sydän. Projektisuunnitelma 04.03.2013. Ilari Myllyvirta. 4.3.2013 / Projektiryhmä 1 Nikkilän sydän Projektisuunnitelma 04.03.2013 Ilari Myllyvirta 1 Sisällysluettelo sivu 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 5 3. Valtionavustuksen hakeminen 8 4. Projektin sisältö ja vaiheet

Lisätiedot

TEKVLK 109 Tekninen valiokunta Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi

TEKVLK 109 Tekninen valiokunta Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi Valtuusto 142 07.11.2016 Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen 1656/10.03.02/2016 TEKVLK 109 Tekninen valiokunta 11.10.2016 Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin. Teknisen johtajan ajankohtaisasiat

Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin. Teknisen johtajan ajankohtaisasiat Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin Teknisen johtajan ajankohtaisasiat Sipoon suunnittelua ohjaavia strategisia periaatteita 1. Palveluverkko

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen RAKENNUSKIELLON JA TOIMENPIDERAJOITUKSEN JATKAMINEN/BOX JA VÄSTERSKOG / FÖRLÄNGNING AV BYGGNADSFÖRBUD OCH ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING/BOX OCH VÄSTERSKOG TEYMPLTK 95 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelma Ermo Mattila Sisällysluettelo 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 7 3. Avustusten hakeminen 11 4. Projektin vaiheen 1 alustava

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 111 11.10.2016 86 19.10.2016 Sivistysvaliokunnan lausunto, Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen

Lisätiedot

Juhlatalo Rak 29:n korjaus- ja muutostyöt, urakoitsijoiden valinta/ Juhlatalo Rak 29:s reparations-och ändringsarbeten, val av entreprenörer

Juhlatalo Rak 29:n korjaus- ja muutostyöt, urakoitsijoiden valinta/ Juhlatalo Rak 29:s reparations-och ändringsarbeten, val av entreprenörer Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 63 04.06.2014 Juhlatalo Rak 29:n korjaus- ja muutostyöt, urakoitsijoiden valinta/ Juhlatalo Rak 29:s reparations-och ändringsarbeten, val av entreprenörer 571/10.03/2014

Lisätiedot

43 21.05.2012 58 04.06.2012. Söderkullan koulukeskuksen hankesuunnitelma / Projektplan för Söderkulla skolcentrum

43 21.05.2012 58 04.06.2012. Söderkullan koulukeskuksen hankesuunnitelma / Projektplan för Söderkulla skolcentrum Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 43 21.05.2012 58 04.06.2012 Söderkullan koulukeskuksen hankesuunnitelma / Projektplan för Söderkulla skolcentrum

Lisätiedot

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 14.06.2016 Sivu 1 / 1 3411/2015 02.08.00 31 Kulttuurilautakunnan lausunto Meri-Matin hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY Nykytilanne Mitoittava oppilasmäärä 740 oppilasta 7-9 koulu, 740 oppilasta, 2 rehtoria, n.80 opettajaa Muu henkilökunta n.30 henkeä HANKESUUNNITELMAN

Lisätiedot

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU L O V I I S A N K A U P U N K I S U O M E N K I E L I N E N K O U L U K E S K U S SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU 28.4.2010 SIJOITUSVAIHTOEHTO A SUOMENKIELINEN KOULUKESKUS SIJOITUSVAIHTOEHTO B GENERALSHAGENS

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

Mandi Alaterä ja Heikki Vestman sekä 19 muuta valtuutettua jättivät aloitteen, jossa he vaativat, että

Mandi Alaterä ja Heikki Vestman sekä 19 muuta valtuutettua jättivät aloitteen, jossa he vaativat, että Valtuusto 121 13.06.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 128 07.12.2016 utskottet Aloite sisäilmaoireita aiheuttavien tilojen nopeaksi korvaamiseksi, Mandi Alaterä ja Heikki Vestman / Motion om att snabbt

Lisätiedot

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 198 29.05.2017 VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2463/58/2010 KH 29.05.2017 198 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkoti

Nikkilän Sydämen päiväkoti Nikkilän Sydämen päiväkoti Projektisuunnitelma 16.5.2016. Sisällysluettelo sivu 1. Projektin tehtävä ja tausta 3 2. Projektin tavoitteet 4 3. Projektin sisältö & osakokonaisuudet 6 4. Projektin aikataulu

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 76 13.10.2014 Teknisen valiokunnan talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017, Investointiosa, sivistysvaliokunnan lausunto / Tekniska utskottets budget 2015

Lisätiedot

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 8 23.01.2012 Laskujen hyväksyminen 2012 / Godkännande av räkningar 2012 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 8 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet för

Lisätiedot

Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä

Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä Nova Schola Finlandia II Mikko Kaira, arkkitehti (SAFA) 28.4.2017 Page 1 Toimenpiteet ennen suunnittelua pyrittäessä tehokkaaseen tilankäyttöön 1. Käyttäjämäärän

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 29 18.04.2017 40 15.05.2017 Talman koulun väistötilat / Tillfälliga utrymmen för Talman koulu 107/12.02/2017 SIVVLK 29 Sivistysvaliokunta

Lisätiedot

Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen

Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen Nuorisovaltuusto Ungdomsfullmäktige Nikkilän Sydän - oppilaaksioton eri vaihtoehdot Nickby Hjärta elevupptagningens olika alternativ Hankesuunnitelmaprosessin

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016

Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016 Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016 JUVAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN TOIMITILARYHMÄ 45/12.00/2016 SIVLTK 6 (Asian valmistelija

Lisätiedot

10 16.01.2012. Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu

10 16.01.2012. Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 10 16.01.2012 Leppätien koulun tilaohjelman muutos / Ändring av rumsprogrammet för Leppätien koulu KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 70 29.05.2017 Juhlatalon kokoustilan saneeraus, laajuuden vahvistaminen ja urakoitsijan valinta / Saneringen av mötesrummet i Festsalen, fastställande av omfattningen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET

TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET TOIMITILOJEN SUUNNITTELUPERUSTEET Toimintamalli tarveselvitys ja hankesuunnitteluvaiheissa KV seminaari 14.9.2015 Tekninen johtaja Anu Näätänen MIKSI OHJEITA PÄIVITETÄÄN Edelliset ohjeet vuodelta 2002

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä. Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä. Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 54 09.05.2011 Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä 1395/00.00.09/2010 KV 89 Valtuusto 27.9.2010 Yhteisen Sipoomme

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 171 29.05.2012 203 05.06.2012 Alueellinen KUUMA-kuntien yleissivistävän koulutuksen TVT-kehittämishanke yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa

Lisätiedot

Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma

Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma 1 Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma Kouluverkko-ohjausryhmän kannanotto 13.12.2010 LÄHTÖKOHTA Tulevaisuuden palveluverkko ja tuotanto rakennetaan niin pedagogisesti kuin rakenteellisestikin laadukkaasti

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Söderkullan osayleiskaavan 2015 kumoaminen, ehdotus / Planeförslag för upphävande av Söderkulla delgeneralplan 2015 310/10.02.02/2013 MAAJAOS 70 Maankäyttöjaosto / Markanvändningssektionen 28.8.2013 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Tekninen lautakunta 176 28.10.2014 Kunnanhallitus 294 03.11.2014 Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen

Lisätiedot

108 18.12.2013 10 28.01.2014

108 18.12.2013 10 28.01.2014 Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 108 18.12.2013 10 28.01.2014 Kahden toimen muuttaminen / Ändring av två befattningar TEKVLK 108 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen 8.10.2014 Outi Salo linjanjohtaja Peruskoulut Helsingissä 1.8.2014 yhteensä 143 Peruskoulun oppilasmäärät Helsingissä 20.9.2014

Lisätiedot

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VALTUUSTOSEMINAARI 17.8.2017 Suunnittelutalo PPG Oy Työryhmä Hankesuunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet: Rehtori Heikki Kangasluoma Rantatien koulu

Lisätiedot

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym.

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. Valtuusto 49 22.05.2017 Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. 1569/12.01.03/2016 KV 102 Valtuusto 16.5.2016 Marja Manninen-Ollberg ja 27 muuta valtuutettua jättivät aloitteen

Lisätiedot

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha Tekninen lautakunta 3 02.02.2016 Tekninen lautakunta 15 01.03.2016 Kunnanhallitus 56 21.03.2016 Tekninen lautakunta 35 10.05.2016 Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Alpo/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Alpo/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) 52 Nuorisolautakunnan lausunto valtuutettu Hakasen ym. talousarvioaloitteesta Maunulan monitoimitalosta HEL 2013-002198 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Valtuuston kokouksessa pidetyn pöytäkirjan tarkastaminen / Granskning av fullmäktiges protokoll från sammanträdet 7.11.

Valtuuston kokouksessa pidetyn pöytäkirjan tarkastaminen / Granskning av fullmäktiges protokoll från sammanträdet 7.11. Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 385 13.12.2016 Valtuuston kokouksessa 7.11.2016 pidetyn pöytäkirjan tarkastaminen / Granskning av fullmäktiges protokoll från sammanträdet 7.11.2016 KH 385 Kunnanhallitus

Lisätiedot

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA?

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? JulkisivuROADSHOW Oulu: JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? Radisson Blu Hotel, 8.10.2015 Mikko Tarri, yksikönjohtaja / korjaussuunnittelu A-Insinöörit Suunnittelu Oy Esityksen sisältö Julkisivusaneeraus

Lisätiedot

107 17.12.2012. 4200 Ympäristönsuojelu Ympäristönsuojelupääll. Ympäristönsuojelutark.

107 17.12.2012. 4200 Ympäristönsuojelu Ympäristönsuojelupääll. Ympäristönsuojelutark. Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 107 17.12.2012 Laskujen hyväksyminen 2013 / Godkännande av räkningar 2013 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 107 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta/utskottet för

Lisätiedot

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7)

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Kunnanhallitus 39 06.02.2017 Kunnanvaltuusto 19 20.02.2017 19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Khall 06.02.2017 39 Sote-kilpailutukseen asetettu

Lisätiedot

Teknisen toimen osalta on valmistelutyössä ollut mukana Antero Korhonen ja Matti Pälvimäki.

Teknisen toimen osalta on valmistelutyössä ollut mukana Antero Korhonen ja Matti Pälvimäki. Kunnanhallitus 183 25.07.2005 Kunnanhallitus 40 20.02.2006 Kunnanhallitus 88 24.04.2006 KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUS 98/68/681/2005 (Asian valmistelija sivistystoimenjohtaja Jorma Mäkinen, puh. 0207 618

Lisätiedot

8 29.01.2014 42 11.02.2014

8 29.01.2014 42 11.02.2014 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 8 29.01.2014 42 11.02.2014 Tontinvaraushakemus asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen rakentamista varten/avain Yhtiöt / Ansökan om

Lisätiedot

Sipoon viher- ja virkistysaluestrategiasta / Strategi för grön- och rekreationsområdena i Sibbo kommun

Sipoon viher- ja virkistysaluestrategiasta / Strategi för grön- och rekreationsområdena i Sibbo kommun Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 130 27.01.2010 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 47 16.02.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 255 15.12.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 98 21.09.2011 Sipoon

Lisätiedot

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Takauspäätös/Oy Sipoon Jäähalli - Sibbo Ishall Ab/Lausunto valituksen johdosta / Borgensbeslut/Oy

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Suomenkielinen koulutusjaosto 110 11.10.2016 51 18.10.2016 Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi Sipoon kunta

Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi Sipoon kunta Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi 2015-2025 Sipoon kunta 1. Johdanto 1. Palveluverkkoselvityksen tavoitteet Mitä Tuottaa palveluverkkosuunnitelmat ja ehdotukset tarvittavista investoinneista

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille 24.9.2018 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus, Virpi Lehmusvaara, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot