Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien"

Transkriptio

1 Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka

2 TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto: ATJ / PROJEKTIT / Siirtymäprojekti/SOKULIprojekti/Suunnitelmat/suunnitelmat MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.2 Markku Noukka Suunnitelma tarkennettu vastaamaan uusia, tarkennettuja aikatauluja. Keskeisimmät muutokset: - Kuvan 1 aikataulu tarkennettu AKE:ssa tehtyjen päätösten perusteella - Kuvaan 2 on lisätty Pro-Katsastus-järjestelmä ja samalla poistettu viittaukset muiden pikku yritysten so-soliittymistä välityspalveluun - Kohdan 6. LTJ-ajojen päättymistä on tarkennettu - vuoden 2006 aikatauluja täsmennetty eri kohtiin suunnitelmaa. K1-Katsastajat osallistuvat tuotannon kenraalin vaiheeseen 2. - Vastuuhenkilöiden tietoja on tarkennettu Markku Noukka Pieniä korjauksia tekstiin. päiväksi korjattu ja käyttöönottotyöryhmän kokoonpanoa on tarkennettu Markku Noukka Suunnitelma hyväksytty AKE:ssa AT1-ohryssä katselmuksessa sovituin korjauksin, joista keskeisimmät olivat: - organisaatio ajan tasalle - vuoden 2006 aikatauluihin tarkennuksia - Testausten määritelmiä tarkennettu Markku Noukka Katsastusalan ja AKE:n käyttöönottotyöryhmässä esille tulleet pienet korjaukset huomioitu. Keskeisin muutos:. Keskeisin muutos: - KATSURI ei olekaan KATI:n ja REKA:n kaltainen keskitetty järjestelmä, vaan joka toimipaikalla on oma KATSURI-järjestelmä. Tällöin vpyhteydet on KATSURI:n osalta rakennettava joka toimipaikkalle Markku Noukka Suunnitelma päivitetty vastaamaan kesäkuun 2005 alun tilannetta. Yhteistyöorganisaatiota on tarkennettu. Versio lähetetty katsastusalan ATJkäyttöönottoryhmälle kommentoitavaksi viikolla Markku Noukka Suunnitelman luonnos lähinnä vasta sisällysluettelo JAKELU -sivut 2(20)

3 Sisällysluettelo 1. Lähtökohdat ja tavoitteet ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulu ja keskeiset sopimuskumppanitehtävät AKE:n ATJ:n palveluarkkitehtuuri katsastusyrityksille Katsastajien ATJ:n selainkäyttö Katsastajien sovellus-sovellusyhteydet Katsastusyritysten muut ajoneuvotietojen tiedonlähteet Liittyminen ATJ:ään Liittyminen välityspalveluun Sopimuksen teko VP-toimittajan kanssa Teknisten tietojen kerääminen sopimuksen teon yhteydessä Tietoliikenneyhteyksien avaaminen välityspalveluun ATJ:n sovellusten kouluttaminen katsastajille ATJ:n sovellus-sovellusyhteyksien testaaminen katsastusyritysten järjestelmien kanssa Testauksen ohjeet Integraatiotestaukset pilottiyrityksen (A-Katsastus Oy) kanssa Integraatiotestaukset muiden katsastusyritysten järjestelmien kanssa Testaus REKA-järjestelmän kanssa Testaus Pro-Katsastus-järjestelmän kanssa Testaus ja testitapaukset Ajoneuvotietojen haku ATJ:stä määräaikaiskatsastukseen Määräaikaiskatsastustietojen päivitys ATJ:ään Sidosryhmätulostus Tuotantokäytön valmiuden auditointi Nykyisten LTJ:n tiedonvälitysyhteyksien alasajo LTJ:n päivitys- ja kyselykäytön päättyminen LTJ-yhteyksien katkaiseminen A-Katsastuksen määräaikaiskatsastukset ja ajon virhelistan lähetys A-Katsastuksen kantatilastopoiminta A-Katsastuksen KATI/Autotohtori-liittymä LTJ:ään KATSURI-järjestelmään haettavat LTJ-tiedot REKA-järjestelmään haettavat LTJ-tiedot Katsastusyritysten ja -toimipaikkojen osallistuminen ATJ:n suorituskykytestauksiin ja tuotannon kenraaliharjoitukseen Suorituskyky- ja kuormitustestit Tuotannon kenraaliharjoitus Yliheiton ja tuotannon koekäytön vaikutus katsastusyritysten palveluihin Yliheiton vaikutus katsastajien palveluihin Tuotannon koekäytön vaikutus katsastajien palveluihin Uuden toimintamallin käyttöönotto Organisointi ja tehtävät sekä aikataulu Katsastajien ATJ-käyttöönottotyöryhmä AKE:n vastuuhenkilöt Muut vastuuhenkilöt Tehtävät ja aikataulu Tulosdokumentaatio (20)

4 1. Lähtökohdat ja tavoitteet Katsastusyritysten ja toimipaikkojen liittyminen AKE:n ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttäjäksi koskee monia eri toimintoja, ja vaikuttaa laajasti yhtiöiden prosesseihin ja tietojärjestelmiin. Tässä suunnitelmassa kuvataan siirtymäprojektin aikainen (=ajoneuvojärjestelmien käyttöönotto) toimintamalli sekä ne tehtävät, joita onnistunut tietojärjestelmien käyttöönotto edellyttää AKE:ssa ja katsastusyrityksissä. suunnitelma on AKE:n ja kumppanien yhteinen, joten sitä käsitellään yhdessä, ja suunnitelmalle haetaan kummankin osapuolen hyväksyntä katsastusyritysten ja AKE:n yhteistyöryhmässä. Suunnitelman tavoitteet ovat seuraavat: Varmistaa kumppanien liittyminen ATJ:än ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulun puitteissa Varmistaa, että katsastusyritykset saavat riittävän ajoissa kaiken tarvittavan uuteen liiketoimintaan, ATJ:n teknologiaan ja tekniseen liittymiseen tarvittavat dokumentit. Varmistetaan se, että katsastusyrityksille jää riittävästi aikaa toteuttaa ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoon liittyvät omat tehtävänsä. Huomioidaan myös LTJ:n käyttöön liittyvät asiat, jotka tulevat muuttumaan ATJ:n käyttöönoton yhteydessä Huomioidaan yliheiton aikainen toiminta, jolloin LTJ:n päivityspalvelut ovat päättyneet mutta ATJ:n käyttö ei ole vielä alkanut. Tämän käyttöönottosuunnitelman lisäksi katsastusyrityksille tuotetaan erillinen sopimuskumppanikansio, jossa on kaikki se dokumentaatio jota tarvitaan onnistuneessa prosessi- ja tietojärjestelmäyhteistyössä AKE:n ja katsastusalan välillä. Sopimuskumppanikansiossa ovat mm. Uusien ajoneuvojärjestelmien toimintamallien kuvaukset Järjestelmien käyttäjäohjeet Muut järjestelmien käytön kannalta välttämättömät ohjeet Tietojärjestelmien rajapinta- ja aineistokuvaukset tieto sekä teknisen infran rajapintakuvakset Tämä dokumentaatio pidetään jatkuvasti ajantasaisena ja se on myös katsastusalan käytössä. 4(20)

5 1.1. ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulu ja keskeiset sopimuskumppanitehtävät ATJ:n ajoneuvojärjestelmien tuotantokäyttö alkaa Kuvassa 1 ovat keskeiset AKE:n sopimuskumppaniyhteistyön tehtävät ja niiden raamiaikataulut sekä tärkeimmät milestonet. Kunkin kumppaniryhmän käyttöönottosuunnitelmassa tehtävät ajoitetaan tarkasti huomioiden mm. kumppaniryhmän omat valmiudet. SOPIMUSKUMPPANINÄKÖKULMA MS15.3 Tekniset rajapinta - kuvaukset toimitettu MS15.3 Käyttöoikeudet hyväksymistestattu (AKE&OM) MS23.3 Vak.yhtiöiden Käyttöoikeuksien ylläpito alkaa MS22.1 Kumppanien osallistuminen kenraaliharjoituksiin MS19.1 Koulutus - ja tuotantoympäristön käyttöoikeudet valmiit MS23 Kumppanien tuotantokäytön valmiudet auditoitu MS29 Yliheitto alkaa MS31 Tuotantokäyttö alkaa Integraatiotestaus Pilottien ja ATJ:n välillä MS22 Kumppanien tietoliikenneavaukset tuotantoon Integraatiotestaus kumppanien ja ATJ:n välillä Kenraaliharjoitukset Koulutukset Hyväksyntä tuotantoon Yliheitto 4-7 Tuotanto Tuotantokäyttö koeajalla Ylläpito MS19 Kumppanien järjestelm ät valmiina ATJ-testaukseen MS17.3 Kumppanien tietoliikenneavaukset testiin MS25 Järjestelmätuen käyttöönotto MS17.2 Kumppanien tietoliikenne - sopimukset solmittu MS28.1 Kouluttajien koulutus päättyy huhtik-06 heinäk -06 lokak-06 tammik-07 huhtik -07 heinäk -07 lokak-07 tammik-08 Kuva 1.ATJ:n ajoneuvojärjestelmien keskeiset sopimuskumppanitehtävät ja aikataulut, jotka on hyväksytty AKE:ssa (20)

6 1.2. AKE:n ATJ:n palveluarkkitehtuuri katsastusyrityksille ATJ Suorakäyttötietopalvelut (TPSUO) WVTAtietovarasto PASI Kyselyt WVTA-tietojen kyselyt Välityspalvelu Katsastusyritykset Toimip. Toimip. Toimip. Toimip. Katsastusjärjestelmä (KATSA) Tyyppihyv. järjestelmä (TYYTI) Rekisteröintijärjestelmä (REKI) Sidosryhmätulostus Katsastuspäivitys Katsastushaku Katsastukset Tyyppihyv.tietojen kyselyt Rekisteröinnit Pro-katsastus KATI REKA Toimip. Toimip. Toimip. Toimip. Toimip. Kilpitietojärjestelmä (KILPI) Kilpien tilaus ja varastointi Toimip. Kuva 2. Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttö. Kuvassa 2 on esitetty katsastusyhtiöiden ajoneuvojärjestelmien käyttö, joka jakaantuu ATJ-järjestelmien selainkäyttöön ja ATJ:n ja katsastusyritysten omien järjestelmien välisiin sovellus-sovellus-yhteyksiin. Kuvassa ei ole katsastajien nykyistä ATJ-käyttöä (esim. HENKI-järjestelmää) Katsastajien ATJ:n selainkäyttö Katsastusyrityksissä käytetään ATJ:tä seuraaviin palveluihin Ajoneuvojen rekisteröinnit ATJ:n rekisteröintijärjestelmässä (REKI) Ajoneuvojen katsastukset ATJ:n katsastusjärjestelmässä (KATSA) Kilpien tilaukset ja varastoinnin ATJ:n kilpitietojärjestelmässä (KILPI) Tyyppihyväksyntätietojen ja LTJ-tyyppitietojen kyselyt ATJ:n tyyppihyväksyntäjärjestelmästä (TYYTI) WVTA-tietojen kyselyt ATJ:n WVTA-tietovarastosta Ajoneuvotietojen kyselyt ATJ:n suorakäyttötietopalvelujärjestelmästä (TPSUO) 6(20)

7 Katsastajien sovellus-sovellusyhteydet Katsastusyritysten kolmen järjestelmän (KATI, REKA ja Pro-Katsastus) sovellussovellus-yhteydet ATJ:ään ovat seuraavat Ajoneuvotietojen haku määräaikaiskatsastuksen suorittamiseksi ATJ:n katsastustietojärjestelmään (KATSA). Tiedonvälitys tapahtuu ajantasaisesti synkronisen yhteyden avulla. Tiedonvälitysprotokollana on HTTPS. Määräaikaiskatsastustietojen päivitys ATJ:n katsastustietojärjestelmään (KATSA). Tiedonvälitys tapahtuu ajantasaisesti synkronisen yhteyden avulla. Tiedonvälitysprotokollana on HTTPS. Sidosryhmätulostus, jonka avulla katsastaja voi tulostuttaa tarvitsemansa todistuksen oman yrityksensä tulostusjärjestelmään. Tiedonvälitysprotokollana on HTTPS Katsastusyritysten muut ajoneuvotietojen tiedonlähteet Katsastusyrityksillä on mahdollisuus saada ATJ:n ajoneuvotietoja myös muiden toimijoiden kautta. Seuraavat palvelut ovat käytettävissä: AKE:n valtuuttamien kysely jälleenmyyjien tarjoamat palvelut AKE:n valtuuttamien osoite jälleenmyyjien tarjoamat palvelut 7(20)

8 2. Liittyminen ATJ:ään AKE:n sopimuskumppanien ATJ:n liittymisohjeet ja ATJ:n vaatimukset on kuvattu kahdessa erillisessä dokumentissa, jotka ovat ATJ:n ja LTJ.n tekniset vaatimukset ( v. 1.3 / ) Sidosryhmien liittyminen ATJ-järjestelmiin (v. 2.1/ ) Dokumentit ovat tilattavissa AKE:n kumppanisivustoilta Dokumenttien versiopäivityksistä lähtee aina tieto myös katsastustoimialan ATJ:n käyttöönottotyöryhmälle ja YTR:lle. 8(20)

9 3. Liittyminen välityspalveluun Kaikki AKE:n ATJ:n sovellus-sovellusyhteydet sekä synkroniset että aineistonvälitys kulkevat AKE:n tilaaman välityspalvelun kautta. Ajoneuvojärjestelmien käyttöönoton yhteydessä välityspalvelutoimittajana on TietoEnatorin Käyttö- ja verkkopalvelut (TE KV) Sopimuksen teko VP-toimittajan kanssa Sopimuksen teko on sopimuskumppanin vastuulla. Asia ohjeistetaan dokumentissa Sidosryhmien liittymien ATJ-järjestelmiin (ks. kohta 2.) sekä erillisellä AKE:n tiedotteelle Teknisten tietojen kerääminen sopimuksen teon yhteydessä Välityspalvelusopimuksen teon yhteydessä välityspalvelutoimittaja kerää sopimuskumppanilta ja kumppanin liittymäjärjestelmästä teknisiä ja vastuuhenkilö tietoja. Tiedot tulevat myös AKE:n käyttöön. Tekniset tiedot kerätään samalla kertaa sekä testiympäristöjä että tulevaa tuotantokäyttöä varten. Tämäkin asia ohjeistetaan TE KV:n toimesta välityspalvelusopimuksen teon yhteydessä Tietoliikenneyhteyksien avaaminen välityspalveluun ATJ:n ja sopimuskumppanin järjestelmien välisten tietoliikenneyhteyksien avaaminen on sopimuskumppanin vastuulla. Tietoliikenneyhteydet avataan välityspalveluun sopimuskumppanin ja AKE:n välityspalvelutoimittajan kesken sovitun sopimuksen mukaisesti. Tietoliikenneavaukseen liittyy yhteyden/-sien tekninen testaaminen. 9(20)

10 4. ATJ:n sovellusten kouluttaminen katsastajille ATJ:n järjestelmien kouluttajien ja loppukäyttäjien koulutukset alkavat Tarkka sopimuskumppanikohtainen koulutusaikataulu sovitaan kunkin sopimuskumppanin kanssa vuoden 2006 aikana AKE:n koulutustiimin toimesta. Kulutuspäivät kirjataan myös käyttöönoton tehtäväsuunnitelmaan. 10(20)

11 5. ATJ:n sovellus-sovellusyhteyksien testaaminen katsastusyritysten järjestelmien kanssa Kaikki ATJ:n ja sopimuskumppanin järjestelmän väliset sovellus-sovellusyhteydet testataan kuvassa 1 esitetyn raamiaikataulun puitteissa. Kunkin sopimuskumppaniryhmän kanssa sovitaan sille parhaiten sopiva aikataulu ja se kuvataan käyttöönottosuunnitelman tehtäväsuunnitelmassa Testauksen ohjeet Testauksen yleisohjeistus on ohjeessa Sidosryhmien liittyminen ATJ-järjestelmiin. Testausohjeessa kuvataan myös testausprosessi ja muut testaukseen liittyvät yhteistyökäytännöt. Tarkan tason testausohjeet tehdään liittymittäin. Testauksessa tarvittavat aineistot (esim. rekisteri- ja henkilötunnukset) sovitaan yhdessä kunkin sopimuskumppanin kanssa Integraatiotestaukset pilottiyrityksen (A-Katsastus Oy) kanssa Testausaikataulu on kuvattu tehtäväsuunnitelmassa Integraatiotestaukset muiden katsastusyritysten järjestelmien kanssa Testaus REKA-järjestelmän kanssa Testausaikataulu on kuvattu tehtäväsuunnitelmassa Testaus Pro-Katsastus-järjestelmän kanssa Testausaikataulu on kuvattu tehtäväsuunnitelmassa Testaus ja testitapaukset Ajoneuvotietojen haku ATJ:stä määräaikaiskatsastukseen Testausaikataulu löytyy tehtäväsuunnitelmasta Määräaikaiskatsastustietojen päivitys ATJ:ään Testausaikataulu löytyy tehtäväsuunnitelmasta Sidosryhmätulostus Testausaikataulu löytyy tehtäväsuunnitelmasta Testauksessa pitää huomioida - sidosryhmätulostus, joka käynnistyy katsastajan omasta järjestelmästä - sidosryhmätulostus, joka käynnistyy ATJ:n katsastussovelluksesta 11(20)

12 5.3. Tuotantokäytön valmiuden auditointi Integraatiotestausten jälkeen tehdään erillinen testauspöytäkirja, johon haetaan molempien osapuolten hyväksyntä. Auditoinnilla varmistetaan se, että sekä katsastusjärjestelmän (KATI, REKA ja Pro-Katsastus) omistaja ja AKE ovat hyväksyneet integraatiotestauksen tulokset, ja sopimuskumppaniliittymät todetaan tuotantokäyttökelpoisiksi. Tarkka hyväksymismenettely sovitaan syksyllä (20)

13 6. Nykyisten LTJ:n tiedonvälitysyhteyksien alasajo LTJ:stä tapahtuva tiedonvälitys päättyy siinä vaiheessa kun LTJ:n päivityskin päättyy. Nykyisten liittymien toiminta päätetään niin, ettei mikään LTJ:n tietomuutos tai vastaava jää sopimuskumppaneilta saamatta. LTJ-liittymien käytön päättymisen tarkka aikataulu- ja tehtäväsuunnitelma tehdään vuoden 2006 loppuun mennessä LTJ:n päivitys- ja kyselykäytön päättyminen Tämä kuvataan tarkemmin vuoden 2006 loppuun mennessä LTJ-yhteyksien katkaiseminen Tämä kuvataan tarkemmin vuoden 2006 loppuun mennessä A-Katsastuksen määräaikaiskatsastukset ja ajon virhelistan lähetys Virhelista lähetetään A-Katsastukseen ja pilkotaan toimipaikkakohtaisiksi sähköpostisanomiksi. Tiedonvälitys päättyy yliheiton alkaessa A-Katsastuksen kantatilastopoiminta Tämä on yrityksen markkinoinnin poiminta, jota on tehty 1-2 kertaa vuodessa. A- Katsastus ilmoittaa koska tarvitsevat viimeisen LTJ:n kantatilastoaineiston A-Katsastuksen KATI/Autotohtori-liittymä LTJ:ään Sovellus-kysely, jota ei ole enää käytetty. Autotohtorin jatkokuviot ovat A- Katsastuksessa selvittelyn alla KATSURI-järjestelmään haettavat LTJ-tiedot KATSURIn ajanvaraukseen poimitaan LTJ:n näytöltä ajoneuvon tietoja HLLAPItekniikalla. Tätä palvelua voi käyttää vielä yliheiton ajan REKA-järjestelmään haettavat LTJ-tiedot REKAn ajanvaraukseen poimitaan LTJ:n näytöltä ajoneuvon tietoja HLLAPItekniikalla. Tätä palvelua voi käyttää vielä yliheiton ajan. 13(20)

14 7. Katsastusyritysten ja -toimipaikkojen osallistuminen ATJ:n suorituskykytestauksiin ja tuotannon kenraaliharjoitukseen ATJ:n suorituskykytestit alkavat 6/2006 ja tuotannon kenraalit Testauksiin osallistumisesta sovitaan aina hyvissä ajoin valitun sopimuskumppanin kanssa Suorituskyky- ja kuormitustestit Suorituskyvyllä tarkoitetaan järjestelmän kykyä toimia normaalissa kuormitustilanteessa ja suorituskykytestauksella siten lähinnä järjestelmän eri komponenttien vasteaikojen selvittämistä normaalissa käyttötilanteessa. Kuormitustestauksella tarkoitetaan järjestelmän suorituskyvyn äärirajojen etsimistä. Järjestelmän kuormitusta lisätään vähittäin ja lopulta kuormitetaan yli huippukuorman sekä mitataan samanaikaisesti järjestelmän suorituskykyä. Kuorman lisääminen lopetetaan siinä vaiheessa, kun järjestelmä ei enää toimi tyydyttävästi, jolloin järjestelmän läpäisemä maksimi kuorma kyseisellä laite- ja ohjelmistokonfiguraatiolla tulee selvitettyä. Katsastusyrityksen eivät osallistu näihin testauksiin, mutta katsastuksen sovellussovellus-liittymein suorituskykyä testataan kenties tuotannon kenraalin yhtyedessä Tuotannon kenraaliharjoitus Kenraaliharjoituksen tavoitteena on löytää tulevassa normaalissa tuotantokäytössä mahdolliset puutteet tarvittavista ohjeistuksista, vastuista, organisaatioiden toiminnasta, suunnitelluista aikatauluista ja tietojärjestelmien toiminnasta osana prosesseja. Käyttötestauksella todennetaan, että ajoneuvojärjestelmäkokonaisuuden käytön ohjeet ovat riittävät ja tarkoituksenmukaiset ja että järjestelmät ovat käytön menettelyjen, standardien ja ohjeiden mukaiset. testauksella todennetaan, että järjestelmäkokonaisuuden asennus tuotantoympäristöön on onnistunut ja järjestelmät toimivat tuotantoympäristössä vaatimusten mukaisesti suunniteltujen yhteyksien kautta. Lopullinen käyttöönottotestaus tehdään osana järjestelmäkokonaisuuden tuotantokäyttöön ottoa (yliheitto). Kenraaliharjoituksen perusteella hiotaan toimintaprosessien, tietojärjestelmien, käyttöympäristöjen, organisaatioiden ja ihmisten toimintaa vastaamaan tuotantokäytön vaatimuksia. Kenraaliharjoituksen perusteella viimeistellään myös varsinaisen tuotantokäyttöön oton (yliheiton) suunnitelma. Kenraaliharjoituksissa keskitytään käyttöönotettaviin Ajoneuvotieto- ja ajoneuvotietopalvelujärjestelmiin sekä näiden tukemiin ydinprosesseihin huomioiden kuitenkin myös käyttöönoton vaikutukset jo tuotannossa oleviin järjestelmiin. Tavoitteena on, että käyttöönotto ei vaaranna muiden ATJ-järjestelmien tuotantokäyttöä Tuotannon kenraaliharjoituksia tehdään kaksi, joista ensimmäinen alkaa ja toinen Katsastusalalta tuotannon kenraalin toiseen vaiheeseen osallistuu K1-Katsastajat. 14(20)

15 8. Yliheiton ja tuotannon koekäytön vaikutus katsastusyritysten palveluihin Tässä otetaan kantaa siihen, miten kumppanit hoitavat toiminnallisesti tehtävänsä ja tiedonvälityksen AKE:en yliheiton aikana ( ). Yliheiton aikana LTJ on vain kyselykäytössä eikä ATJ:tä voi vielä päivittää. Katsastajille yliheitto vaikuttaa rekisteröinteihin ja kaikkiin katsastuksiin. Tuotannon koekäyttö kestää tämän hetkisen tiedon mukaan Koekäytön aikana ATJ on normaalisti tuotantokäytössä, mutta kaikki toiminnot ovat erityisvalvonnan alaisina. Esim. eräajot ajetaan ensimmäisen kerran manuaalisesti tarkan valvonnan alaisuudessa. Yliheiton vaikutukset katsastusyritysten palveluihin selviävät viimeistään syksyn 2006 aikana. Tuotannon koekäytön vaikutukset kumppaneille selviävät vuoden 2006 loppuun mennessä Yliheiton vaikutus katsastajien palveluihin Tarkentuu vuonna Asiaa käsitellään AKE:n ja Katsastusalan yhteistyöryhmissä Tuotannon koekäytön vaikutus katsastajien palveluihin Tarkentuu vuonna Asiaa käsitellään AKE:n ja Katsastusalan yhteistyöryhmissä. 15(20)

16 9. Uuden toimintamallin käyttöönotto Uudet ajoneuvojen rekisteröinnin ja katsastuksen sekä ajoneuvotyyppihyväksynnän toimintamallit kuvataan ja ohjeistetaan AKE:n sopimuskumppaneille vuoden 2006 aikana. Käytännön harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti AKE:n järjestämän koulutuksen yhteydessä. AKE järjestää myös erilaisia tiedotustilaisuuksia katsastustoimialalle, joissa kerrotaan katsastusalaa koskevista uusista prosesseista. 16(20)

17 10. Organisointi ja tehtävät sekä aikataulu Sopimuskumppanien käyttöönottoon liittyvät tehtävät vaiheistetaan yleisen käyttöönottoaikataulun mukaisesti, joka on esitetty kuvassa 1. Katsastusalan ja AKE:n yhteinen yhteistoimintaryhmä (YTR) toimii katsastajien ATJ-käyttöönottotyöryhmän ohjausryhmänä Katsastajien ATJ-käyttöönottotyöryhmä Työryhmän tehtävänä on toteuttaa tämän käyttöönottosuunnitelman tehtävät. ATJ-ryhmä raportoi tehtävien etenemisestä ja muista tarvittavista asioista katsastusalan ja AKE:n YTR:lle sekä tarvittaessa AKE AT1-Ohjausryhmälle. Nimi Marko Aavikko Jyrki Hautaviita Lasse Lehtonen Kimmo Ranta Hannu Niemi Timo Jokinen Reijo Polojärvi Rooli Suomen Katsastusmarkkinointi Oy (REKA) Autokatsastus 2000 Oy A-Katsastus (KATI) TietoEnator / A-Katsastuksen alihankkija Turun Autokatsastus Oy (REKA) Suomen Katsastusmarkkinointi Oy (REKA) Software Profecon (Pro- Katsastus-järjestelmä) Keijo Kuikka AKE/KATSA prosessin omistaja Hanna Hakanen AKE/REKI prosessin omistaja Heini Lehtonen AKE/KATSA sovellusvastaava Jorma Uronen AKE/KATSA projektipäällikkö Markku Noukka AKE/SOKULI pp Työryhmän vetäjä Ryhmä kokoontuu aina tilanteenmukaisella kokoonpanolla ja sitä voidaan täydentää tarvittaessa. Katsastusyritysten yhteystiedot ovat AKE:ssa U-aseman taulukossa AKE:n vastuuhenkilöt Alla olevaan taulukkoon on listattu AKE:n vastuuhenkilöt ja missä roolissa he osallistuvat käyttöönottoon. Nimi Rooli Tehtävä Markku Noukka SOKULI-projekti pp ATJ-työryhmän vetäjä. Sopimuskumppanien teknisten asioiden yhteyshenkilö Kristiina Ruusunen Tietojärjestelmäprojektin pp Testausten ja käyttöottotehtävien vastuuhenkilö Antti Lehikoinen Prosessiprojektin pp Sopimuskumppanien prosessiasioiden vastuuhenkilö 17(20)

18 10.3. Muut vastuuhenkilöt Alla olevaan taulukkoon on listattu muita vastuuhenkilöitä, joiden kanssa katsastusala tekee yhteistyötä. Nimi Rooli Tehtävä Matti Salin Välityspalvelutoimittajan sopimuksista vastaava henkilö Varahenkilönä Lassi Ikonen om) Tehtävät ja aikataulu Käyttöönoton tehtäväsuunnitelma on hyväksytty AKE:ssa Suunnitelman uusin versio on -sivuilla. 18(20)

19 11. Tulosdokumentaatio Katsastusyritysten ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoa tulemaan syntyy joukko ohjeita, joiden lukumäärä pyritään pitämään vähäisenä. Kaikkia kumppaneita koskeva tulosdokumentaatio tiedotetaan kaikille kumppaneille. Katsastusyrityksille kohdistetut erilliset käyttöönottodokumentit liitetään tämän suunnitelman liitteiksi ja viedään myös -sivuille. LIITTEET: Käyttöönoton tehtäväsuunnitelma 19(20)

20 20(20)

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto: ATJ / PROJEKTIT

Lisätiedot

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA:

Lisätiedot

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 0.2 Luonnos Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto:

Lisätiedot

AT1 kokonaisuus. AT1 Ohry. Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset. Sopimuskumppaniyhteistyöryhmät

AT1 kokonaisuus. AT1 Ohry. Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset. Sopimuskumppaniyhteistyöryhmät AT1-tilannekatsaus AT1 kokonaisuus Käyttöönoton tekniset työryhmät - Kumppanien liittyminen Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset AT1 Ohry Liittyvien AKEn järjestelmien ylläpitoryhmät Ajoneuvo-LTJ

Lisätiedot

Infotilaisuus

Infotilaisuus Infotilaisuus AT1-aikataulu Tietopalvelun palvelut, raportointi ja kustannukset ATJ:n käyttöoikeudet ATJ-testaukset ja kenraaliharjoitukset sekä käyttöönoton yliheitto AT1-tilanne PALKO kokonaisaikataulu

Lisätiedot

Infotilaisuus 26.4.2006

Infotilaisuus 26.4.2006 Infotilaisuus 26.4.2006 AT1-aikataulu (Riitta-Liisa Linnakko), s. 2-7 Tietopalvelun kyselykäyttö, raportointi ja kustannukset (Aino Varhimo), s. 8 12 ATJ:n käyttöoikeudet (Merja Snickeri) s. 13 26 ATJ-testaukset

Lisätiedot

AKEn tilannekatsaus. Sisältö. ATJ:n kenraaliharjoitukset. Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin. ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus

AKEn tilannekatsaus. Sisältö. ATJ:n kenraaliharjoitukset. Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin. ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus AKEn tilannekatsaus Kyselyjälleenmyyjien koulutustilaisuus 6.9.2007 Sisältö ATJ:n kenraaliharjoitukset Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus 2 Kenraaliharjoitus

Lisätiedot

Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 (9.8.2005)

Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 (9.8.2005) Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 () Pöytäkirja Aika: klo 9.00-11.10. Paikka: AKE/Diesel Läsnä: Lauri Linna LVK / Asiantuntija Markku Kallio Lähivakuutus / Asiantuntija Eero Viitanen Pohjantähti

Lisätiedot

PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005

PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005 PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005 Riitta-Liisa Linnakko: Ajoneuvoprojektien tilanne (s. 1-5) Aino Varhimo: Tietopalvelut viranomaisille (s. 6-18) Hannu Holopainen: ATJ-käyttöpalvelut (s. 18-28) Markku

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille 16.6.2005 - Aikataulu ja projektit (s. 2 9) - Ajoneuvojärjestelmien tietojärjestelmäarkkitehtuuri (s. 10 16) - Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus ATJ:ssä

Lisätiedot

Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo

Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo ATP:n sovellus-sovellus-kyselyn testaaminen Jani Alatalo ja Markku Noukka 16.8.2006 ATJ:n integraatiotestaus: TPSUO:n sovellussovellus-kysely-liittymä

Lisätiedot

Vakuutusyhtiöiden testausinfo

Vakuutusyhtiöiden testausinfo Vakuutusyhtiöiden testausinfo ATJ:n ulkoisten liittymien testaaminen Jonna Hannukainen ja Markku Noukka 12. ja 17.5.2006 (Päivitetty 18.5.2006) ATJ:n integraatiotestaus vakuutusyhtiöiden kanssa Testauksen

Lisätiedot

AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille 28.9.2005

AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille 28.9.2005 AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille Tilannekatsaus (Riitta-Liisa Linnakko) s. 2-8 Palvelut viranomaisille (Aino Varhimo) s. 9-25 Rajapintakuvausten tilanna (Heikki Honkela) s. 26 29 ATJ:n käyttäjähallinta

Lisätiedot

PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille

PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille 5.4.2005 Riitta-Liisa Linnakko: Ajoneuvoprojektien tilanne (s. 2-9) Aino Varhimo: Tietopalvelut (s. 10-21) Markku Noukka: ATJ:n sovellus-sovellus-yhteydet ja

Lisätiedot

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Ohje ATJ-oikeuksien hallintaan 16.11.2009 1.3 TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Järjestelmäkirjat/Muut yhteiset järjestelmät/sopimuskumppanihallinta/7 Käyttäjän ja käytön ohjeet

Lisätiedot

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille TraFin ulkoinen integraatio Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille Ohje 26.2.2014 Versio 1.1, Hyväksytty Luottamuksellinen Vastuutaho Trafi MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys

Lisätiedot

Rahoitusalan ATJ-info

Rahoitusalan ATJ-info Rahoitusalan ATJ-info 17.5.2006 PALKO-hankkeen eteneminen (R-L Linnakko), s. 2 6 Ajoneuvojen rekisteröinnin keskeiset muutokset (H Hakanen), s. 7 21 ATJ:n käyttöönotto & prosessiprojekti (A Lehikoinen),

Lisätiedot

Yleistä ATJ-järjestelmästä

Yleistä ATJ-järjestelmästä Yleistä ATJ-järjestelmästä ATJ-järjestelmän käyttöönottokoulutus Tullille 20.9.2007 ja 21.9.2007 ATJ Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmä PALKO-hanke on AKEn tietojärjestelmien ja prosessien uudistamishanke,

Lisätiedot

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma 2 (13) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Markkinaosapuolten testauksen suunnittelu... 5 3 Testaus ja sertifiointi... 6 3.1 Datahub-järjestelmän testaus... 6 3.2 Sidosryhmätestaus... 6 3.3 Tuotantokäytön

Lisätiedot

ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö

ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö 15.8.2007 Kirjautuminen Kirjautumissivu https://atj.ake.fi 2 Käyttöoikeudet Henkilökohtaiset tunnukset ja salasana ei saa luovuttaa

Lisätiedot

Ajoneuvojen valmistajat ja valmistajien edustajat sekä AKE ATJ:n käyttöönotto. Yhtiön käyttöoikeusy Sidosryhmien liittyminen ATJjärjestelmiin

Ajoneuvojen valmistajat ja valmistajien edustajat sekä AKE ATJ:n käyttöönotto. Yhtiön käyttöoikeusy Sidosryhmien liittyminen ATJjärjestelmiin Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien sekä AKE:n ATJ:n käyttöönoton tehtäväsuunnitelma Pilottiyritys vihreällä Viim. päivitys Noukka 10.2.2006 Nro Tehtävä Alkaa Päättyy Vastuu/AKE Vastuu/Yhtiö

Lisätiedot

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma 2 (15) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Markkinaosapuolten testauksen suunnittelu... 5 3 Testaus ja sertifiointi... 7 3.1 Järjestelmien testaus... 7 3.2 Sidosryhmätestaus... 8 3.3 Tuotantokäytön varmistaminen...

Lisätiedot

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti Koulutus 15.11.2006 Heini Lehtonen järjestelmäasiantuntija Ajoneuvon teknisten tietojen selaus Ajoneuvon teknisten tietojen selauksessa voidaan

Lisätiedot

Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006

Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006 Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006 Pöytäkirja Aika: 19.1.2006 klo 9.00-12.55. Paikka: AKE/Kojelauta Läsnä: Anne Kontio Pohjola Timo Varkki Pohjola Tarja Raita If Jari Kärkkäinen If

Lisätiedot

Palvelun Asettaminen Virtuun

Palvelun Asettaminen Virtuun Palvelun Asettaminen Virtuun Haka- ja Virtu-seminaari 2014 Jouko Junttila, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Marko Leppänen, Fujitsu Finland Oy Palvelun asettaminen Virtuun Esityksessä

Lisätiedot

Katsastusyritysten ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo

Katsastusyritysten ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo Katsastusala-AKE ATJ-käyttöönotto Kysymys-vastausluettelo Katsastusyritysten ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1 Miten lokerotieto hallitaan sidosryhmätulostuksessa?

Lisätiedot

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland 1 Sisältö Skaalautuva pilvipalvelu Käyttövaltuushallinnan käyttöönotto palveluna

Lisätiedot

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0 Kela Testauspalvelusuunnitelma 1 (7) KanTa-palvelut Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma versio 1.0 Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 11.11.2011 KanTa-palveluryhmä,

Lisätiedot

tapauksiin lisätty muutama ohje Poistettu näpyttelyohje, omistajien/haltijoiden lukumäärä ja 2.3. Muut omistajat ja haltijat

tapauksiin lisätty muutama ohje Poistettu näpyttelyohje, omistajien/haltijoiden lukumäärä ja 2.3. Muut omistajat ja haltijat KTP-OHJEKANSION ATJ-OHJEET Muuttunut tieto Rekisteröinnin ohjekansio 1. 2.1. Rekisteriin merkittävistä yrityksistä ja yhteisöistä Uusi ohje (yhdistetty kaksi ohjetta) 2.2. Omistajan ja haltijan ikä- ja

Lisätiedot

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima Esityksen sisältö Johdanto Yleistä leimausmenettelystä ja leimasta Leimausmenettelyn vaiheet Kuinka määrittelyjen mukaisuus testataan: esimerkkejä testitapauksista Olennaisimmat kysymykset leimausmenettelyn

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus Potilastiedon arkiston tilannekatsaus 24.4.2019 Sole Salmijärvi Esityksen sisältö Potilastiedon arkiston ajankohtaiset asiat Vanhojen tietojen arkistoinnin ajankohtaiset asiat Potilastiedon arkiston kehitysprojektien

Lisätiedot

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Agenda Arek yrityksenä Testauspalvelun uudelleen järjestelyt 2014 Vastuut ja käytännön työnjako

Lisätiedot

Auditointi. Teemupekka Virtanen 14.5.2010

Auditointi. Teemupekka Virtanen 14.5.2010 Auditointi Teemupekka Virtanen 14.5.2010 Lähtökohta Kaikki KANTAan liittyneet organisaatiot jakavat saman tietomassan Keskinäinen luottamus Yhteiset toimintaperiaatteet Yhteinen turvataso Minä uskallan

Lisätiedot

Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti

Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti Teknillinen korkeakoulu 51 Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 0.1 21.11.01 Oskari Pirttikoski Ensimmäinen versio 0.2 27.11.01 Oskari Pirttikoski Lisätty termit

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Lunastuspoistajat

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Lunastuspoistajat REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset Lunastuspoistajat Tavoitteet REKIn kehittämisen tavoitteet Rekisterin ajantasaisuuden ja luotettavuuden edistäminen Sähköisen tiedonvälityksen lisääminen Myöhemmin

Lisätiedot

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi

Lisätiedot

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Yhteisten palvelujen kartta Määrittely 0.9 Päiväys 15.3.2017 Tiivistelmä 15.3.2017 2 (7) Yhteentoimivuutta syntyy myös erityisesti yhteisiä palveluja kehittämällä

Lisätiedot

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Tuki ja ylläpito, asiakkuuden hoito 15.10.2012 Anna Kokko Yleistä tuesta ja ylläpidosta sekä asiakkuuden hoidosta siirtymävaiheessa Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Lisätiedot

Prosessien toipumissuunnitelma 31.8.2007 KAURA 31.8.2007 0.1. Björn Ziessler. Copyright Ajoneuvohallintokeskus 1(7)

Prosessien toipumissuunnitelma 31.8.2007 KAURA 31.8.2007 0.1. Björn Ziessler. Copyright Ajoneuvohallintokeskus 1(7) KAURA Prosessien toipumissuunnitelma 0.1 Björn Ziessler 1(7) 1. Yleistä Tässä suunnitelmassa kuvataan KAURA kehitysprojektin AT1 prosessien toipuminen tilanteissa, jolloin ATJ järjestelmät eivät ole käytettävissä

Lisätiedot

Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2

Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2 Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2 Päiväys: 31.5.2011 versio 0.9 Sidosryhmä Kuvaus Sidosryhmän rooli Sidosryhmän tehtävät ja vastuut Tietojen luovuttaja

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Sisällys Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2 Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Edellytykset tallennusasiakkaalle (Suomela) sivu 14 Valmistajan edustajan

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Siirtyminen LTJ:stä ATJ:ään Yliheiton toimintaohje AKEn kumppaneille

Siirtyminen LTJ:stä ATJ:ään Yliheiton toimintaohje AKEn kumppaneille Siirtyminen LTJ:stä ATJ:ään Yliheiton toimintaohje AKEn kumppaneille 1.8 TALLENNUSPAIKKA: KUHA: MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.8 Björn Ziessler Lisätty Katsastuksen

Lisätiedot

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Yhteisten palvelujen kartta Määrittely 0.91 Päiväys 6.5.2017 Tiivistelmä 6.5.2017 2 (8) Yhteentoimivuutta syntyy myös erityisesti yhteisiä palveluja kehittämällä

Lisätiedot

Käytännesäännöt ajoneuvoliikennerekisteritietojen käytöstä kyselypalveluiden tuotantoon

Käytännesäännöt ajoneuvoliikennerekisteritietojen käytöstä kyselypalveluiden tuotantoon 1 Käytännesäännöt ajoneuvoliikennerekisteritietojen käytöstä kyselypalveluiden tuotantoon, Tietopalvelu Versio 1.0, 29.1.2013 2 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Kyselypalvelut - tietojenluovutusperusteet...

Lisätiedot

... 4... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12... 12... 13... 13... 13... 14... 14... 14... 14... 15... 16... 16... 16... 20... 20... 20 ... 21... 21... 23... 25

Lisätiedot

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Siilinjärven kunta Aromi-yhteiskäytön politiikan liite 1 24.11.2014 Savon koulutuskuntayhtymä Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Rooli

Lisätiedot

Käyttäjien tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta hajautetussa ympäristössä

Käyttäjien tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta hajautetussa ympäristössä www.niksula.cs.hut.fi/~jjkankaa// Testauksen loppuraportti v. 1.0 Päivitetty 23.4.2001 klo 19:05 Mikko Viljainen 2 (14) Dokumentin versiohistoria Versio Päivämäärä Tekijä / muutoksen tekijä Selite 1.0

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

KATSASTUSASIAKIRJOJEN ARKISTOINTI JA LÄHETTÄMINEN DIGITOI- TAVAKSI

KATSASTUSASIAKIRJOJEN ARKISTOINTI JA LÄHETTÄMINEN DIGITOI- TAVAKSI 1 (6) Antopäivä: 05.05.2013 Säädösperusta: Voimaantulopäivä: 05.05.2013 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Muutostiedot: Kumoaa/muuttaa määräyksen/ohjeen AKEn ohje 618/208/2008;

Lisätiedot

Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote. SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen

Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote. SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen 13.11.2018 Eksote-Kanta arkkitehtuurikuva Lokienvalvontaohjelma Sama tietoliikennereitti myös PTJ:sta Kanta-palvelujen

Lisätiedot

Datahub ajankohtaiswebinaari Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat

Datahub ajankohtaiswebinaari Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat Datahub ajankohtaiswebinaari 15.6.2018 Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat Esiintyjänä Pasi Lintunen Avustamassa Kerttu Korpelainen Webinaarin eteneminen

Lisätiedot

0.47 27.11.2005 Santeri Saarinen Korjattu testaustasoja ja tehty tarkennuksia I1-testaukseen

0.47 27.11.2005 Santeri Saarinen Korjattu testaustasoja ja tehty tarkennuksia I1-testaukseen Muutoshistoria Versio Pvm Tekijä Kuvaus 0.1 24.10.2005 Elina Kontro Laatuasiat siirretty omaan dokumenttiin jatkotyöstetty 0.2 27.10.2005 Santeri Saarinen Bugien elinkaari yms. asioita jatkettu 0.3 28.10.2005

Lisätiedot

Huhtikuu Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI

Huhtikuu Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI 1 Versionhallinta Versio Päiväys Tila Muokkaaja Kommentit 1.0 14.3.2016 Kesken Ensimmäinen versio 1.1 8.4.2016 Kesken Muokattu aikataulua Vaihdettu dokumenttipohja

Lisätiedot

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin 07.10.2010 Patrick Qvick Sisällys 1. Qentinel 2. Laadukas ohjelmisto täyttää sille asetetut tarpeet 3. SAP -projektin kriittisiä menestystekijöitä 4.

Lisätiedot

Project-TOP QUALITY GATE

Project-TOP QUALITY GATE Project-TOP QUALITY GATE FOR SUCCESSFUL COMPANIES TYÖKALU ERP- JÄRJESTELMIEN TESTAUKSEEN PROJECT-TOP QUALITY GATE Quality Gate on työkalu ERP-järjestelmien testaukseen Huonosti testattu ERP- järjestelmä

Lisätiedot

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty Tiedote katsastajille 1/2011 13.1.2011 ATJ:ssä käyttökatko 16.1.2011 kello 08.00 16.00 Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmään (ATJ) tehdään uuden version käyttöönotto 16.1.2011. ATJ ei ole tuotantokäytössä

Lisätiedot

JulkICTLab Eteneminen 2015. 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM

JulkICTLab Eteneminen 2015. 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM JulkICTLab Eteneminen 2015 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM JulkICTLab lyhyesti Kokoaa yhteen julkisen hallinnon eri projektien kehittämistoimintaa Edistää palveluiden kehittämistä ja referenssitoteutusten

Lisätiedot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit

Ohjelmiston testaus ja laatu. Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit Ohjelmiston testaus ja laatu Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit Vesiputousmalli - 1 Esitutkimus Määrittely mikä on ongelma, onko valmista ratkaisua, kustannukset, reunaehdot millainen järjestelmä täyttää

Lisätiedot

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN... 2 KATSASTUKSEN PÄÄVALIKKO... 2 AJONEUVON HAKU (REKISTERÖINTIKATSASTUS)...

Lisätiedot

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4. OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE 24.4.2019 Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.2019 1 ASIAKASTIETOLAIN 250/2014 MUKAISET OLENNAISET VAATIMUKSET I Toiminnalliset

Lisätiedot

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Omistaja Tyyppi Tiedoston nimi Turvaluokitus Kohderyhmä Turvaluokituskäytäntö --- SE/Pekka Järveläinen Projektisuunnitelma projektisuunnitelma_kielihallinto.doc

Lisätiedot

Käyttöönottotyöryhmä Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub - projektista

Käyttöönottotyöryhmä Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub - projektista Käyttöönottotyöryhmä 4.9.2018 Minna Arffman Ajankohtaista asiaa datahub - projektista Projektin aikataulu ja vaiheet, CGI Toimitusprojekti alkaa välittömästi syyskuussa 2018 Valmistuminen 04/2021 Käyttöönoton

Lisätiedot

Rajapintakuvaus Liikenneluvat

Rajapintakuvaus Liikenneluvat Rajapintakuvaus Liikenneluvat MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.1 Tapio Oikarainen Ensimmäinen versio 2(7) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 4 1.1. Yleistä... 4 1.2. Rajaus...

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma. WebPizza

Testaussuunnitelma. Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma. WebPizza Testaussuunnitelma Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Versio 1.0 Ehdotus Laatija Raine Kauppinen VERSIOHISTORIA Versionotyyppi Versio- Päiväys Tekijä

Lisätiedot

YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi

YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi YJA ohjaus- ja tuotteenhallintaprosessi Muodostaminen ja toteutus Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies. VM Mitä tuotteenhallinta käsittää? - Yhteiset toimintatavat ja prosessit, joilla tuotteen ylläpito

Lisätiedot

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Tämän esityksen sisältö tausta avoimet toimittajakohtaiset rajapinnat (toimittajan hallitsemat rajapinnat) avoimet yhteiset rajapinnat (tilaajan

Lisätiedot

Harjoitustyö Case - HelpDesk

Harjoitustyö Case - HelpDesk Harjoitustyö Case - HelpDesk Harjoitustyön Case: HelpDesk -sovellus Tietotekniikkatoimittaja AB ja asiakas X ovat viime vuonna sopineet mikrotukiyksikön ulkoistamisesta X:ltä AB:n liikkeenjohdon vastuulle.

Lisätiedot

Ohjelmiston testaussuunnitelma

Ohjelmiston testaussuunnitelma Ohjelmiston testaussuunnitelma Ryhmän nimi: Tekijä: Toimeksiantaja: Toimeksiantajan edustaja: Muutospäivämäärä: Versio: Katselmoitu (pvm.): 1 1 Johdanto Tämä lukaa antaa yleiskuvan koko testausdokumentista.

Lisätiedot

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant AgilElephant Testausraportti I1 Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: Testausraportti Sivu 1 / 5 Dokumentti Historia Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto muutoksista Revision

Lisätiedot

Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja. 1 - Palveluluettelo. Versiotieto: 1.0 /

Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja. 1 - Palveluluettelo. Versiotieto: 1.0 / Tietojärjestelmäpalveluiden palvelukäsikirja 1 - Palveluluettelo Versiotieto: 1.0 / 20171006 SISÄLLYSLUETTELO 1 EFFICA... 3 1.1 Sovelluksen käyttötuki... 3 1.2 Sovellusalusta... 3 1.3 Integraatiot... 3

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

VALDA 1.2 käyttötapauskaaviot VVAA052

VALDA 1.2 käyttötapauskaaviot VVAA052 Valtiokonttori Liite 1 (14) Valtion IT-palvelukeskus Virkamiespalvelut VALDA 23.3.2011 VALDA 1.2 käyttötapauskaaviot VVAA052 Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 100, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. (09) 77251,

Lisätiedot

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto 24.10.2018 Kela, Kanta-palvelut Muutoshistoria Versio Muutos Tekijä PVM 1.0 Ensimmäinen julkaistava versio pilotointivaihetta varten 1.1 Päivitetty sisältöä vastaamaan

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Versio 1.0 i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI 3 2.1. Testauksen

Lisätiedot

Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit

Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit 1(8) Kanta-sertifiointi ja omavalvonta yleiskuva ja prosessit Versio 08, 31.3.2015 Sisällys 1 Dokumentin tarkoitus... 2 2 Yleiskuva... 2 3 Toimijat... 3 4 Prosessit... 4 4.1 Prosessi: Asiakasorganisaation

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA

SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA Ohje 9/2015 1(6) PÄIVITETTY OHJE: SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN TOIMINNALLISUUKSIA TOTEUTTAVIEN TIETO- JÄRJESTELMIEN VAATIMUSTENMUKAISUUS SIIRTYMÄVAIHEESSA Kohderyhmät: Voimassaolo: Sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

LOP Vaahtera- osaprojektin väliarviointi

LOP Vaahtera- osaprojektin väliarviointi LOP Vaahtera- osaprojektin väliarviointi LOP-kehittämistyön organisaatio 2014 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTITYÖN JOHTORYHMÄ Tekee kehittämistyötä koskevat toimiala- ja sektori rajat ylittävät sopimukset

Lisätiedot

KATSASTUSALA MURROKSESSA 2014

KATSASTUSALA MURROKSESSA 2014 KATSASTUSALA MURROKSESSA 2014 - Uhka vai uusia mahdollisuuksia? Autoalan opettaja- ja kouluttajapäivät Hämeenlinna 3.-4.4.2014 Projekti-insinööri Reijo Asp Katsastuksen toimilupalakimuutos (voimaan 1.7.2014)

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro:

Sopimuksen päiväys ja nro: Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA TILAAJAN SOVELLUSHANKINNOISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja tilaajan sovellushankinnoista noudatetaan

Lisätiedot

Ennakkoilmoittajat

Ennakkoilmoittajat Ennakkoilmoittajat 16.12.2004 20.12.2004 2 Ennakkoilmoittaminen ATJ aikana ylitarkastaja Björn Ziessler Tietojenluovutuspäätös ja sopimus lakimies Johanna Lähde Ensirekisteröintitiedot palvelun sisältö

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta.

Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta. Potilastiedon arkisto Valmistautuminen tekniseen käyttöönottovaiheeseen Kela, Kanta-palvelut, 8.1.2015 Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Potilastiedon arkistoon

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto - Kyselytunti

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto - Kyselytunti Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto - Kyselytunti 22.5.2019 Asialista 2 1. Käsitellään ennakkoon toimitetut kysymykset tällä kertaa ei ennakkokysymyksiä 2. Kysymykset tietojärjestelmätoimittajille ja

Lisätiedot

JHS XXX Luokitusten koontisuositus

JHS XXX Luokitusten koontisuositus JHS XXX Luokitusten koontisuositus 12.11.2012 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3 1.4 Hankkeen

Lisätiedot

KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä

KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä 7.5.2013 Mauri Kaatrasalo Heikki Koivulehto Julkaisuhistoria Versio Päivä Laatija(t)

Lisätiedot

Palkeiden tuotannon tuen ja ylläpidon sekä raportoinnin palvelut. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus

Palkeiden tuotannon tuen ja ylläpidon sekä raportoinnin palvelut. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeiden tuotannon tuen ja ylläpidon sekä raportoinnin palvelut Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tuotannon tuen ja ylläpidon palvelut virastoille Valtion talous- ja

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Palvelutuotannon tietojärjestelmäratkaisut Uudenmuotoiset yliopistot ja tietohallinto

Lisätiedot

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo. Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1. Heikki Honkela 23.11.

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo. Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1. Heikki Honkela 23.11. Tietojen jälleenmyyjät-ake ATJ-käyttöönotto Kysymys-vastausluettelo Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1 Onko sov-sov-rajapinnasta

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ

TOIMITUSSOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ TOIMITUSSOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite TS2.4 Migraatiovaatimukset 1/10 VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi Hanketoimisto 2/10 SISÄLLYS

Lisätiedot

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Näkökulma Esityksen näkökulma lähes puhtaasti viranomaisnäkökulma, viranomaisvaatimukset

Lisätiedot

KanTa-kokonaisuus ja kunnat

KanTa-kokonaisuus ja kunnat KanTa-kokonaisuus ja kunnat KanTa earkisto: kansallinen sähköinen arkisto- ja välityspalvelu potilasasiakirjoille eresepti ekatselu kansalaisen katseluyhteys omiin tietoihinsa perustuu lainsäädäntöön liittymisvelvoite

Lisätiedot

Tuomiorekisterin ratkaisuhaun kehittäminen

Tuomiorekisterin ratkaisuhaun kehittäminen 25.5.2012 Sivu 1 Muutoshistoria Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 0.1 15.2.2012 NMu Luonnos korjattujen ratkaisujen tietojen välittämisen muutoksesta 0.2 12.3.2012 NMu Lisätty uusia metatietokenttiä 0.3 25.5.2012

Lisätiedot

UCOT-Sovellusprojekti. Testausraportti

UCOT-Sovellusprojekti. Testausraportti UCOT-Sovellusprojekti Testausraportti Ilari Liukko Tuomo Pieniluoma Vesa Pikki Panu Suominen Versio: 0.02 Julkinen 11. lokakuuta 2006 Jyväskylän yliopisto Tietotekniikan laitos Jyväskylä Hyväksyjä Päivämäärä

Lisätiedot

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus Markkinatoimikunnan kokous 22.3.2019 Pasi Aho Datahub tilannekatsaus Tietojärjestelmäprojektin yleistilanne Tietojärjestelmäprojekti on ollut CGI:n kanssa käynnissä n. 6 kk Datahub-järjestelmän yleissuunnittelu,

Lisätiedot

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Tilinhoitajille Selvitysosapuolille Liikkeeseenlaskijan asiamiehille Sääntöviite: 1.5.9, 5)

Lisätiedot

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Katsastustoimipaikat

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Katsastustoimipaikat REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset Katsastustoimipaikat Tavoitteet REKIn kehittämisen tavoitteet Rekisterin ajantasaisuuden ja luotettavuuden edistäminen Sähköisen tiedonvälityksen lisääminen Myöhemmin

Lisätiedot