Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti"

Transkriptio

1 Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 0.2 Luonnos Vastuuhenkilö Markku Noukka

2 TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto: ATJ / PROJEKTIT / Siirtymäprojekti/SOKULIprojekti/Suunnitelmat/suunnitelmat/ MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.2 Markku Noukka Suunnitelma päivitetty vastaamaan kesäkuun 2005 lopun tilannetta Markku Noukka Suunnitelman luonnos lähinnä vasta sisällysluettelo JAKELU 2(20)

3 Sisällysluettelo 1. Lähtökohdat ja tavoitteet ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulu ja keskeiset sopimuskumppanitehtävät AKE:n ATJ:n palveluarkkitehtuuri ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n selainkäyttö Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien sovellus-sovellusyhteydet ATJ:ään Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien muut ajoneuvotietojen tiedonlähteet Liittyminen ATJ:ään Liittyminen välityspalveluun Sopimuksen teko VP-toimittajan kanssa Teknisten tietojen kerääminen sopimuksen teon yhteydessä Tietoliikenneyhteyksien avaaminen välityspalveluun ATJ:n sovellusten kouluttaminen ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille ATJ:n sovellus-sovellusyhteyksien testaaminen ennakkoilmoittajien kanssa Testauksen ohjeet Integraatiotestaukset pilottiyrityksen (Tuonti Nakkila Oy) kanssa Integraatiotestaukset muiden ennakkoilmoittajien kanssa Testaus ja testitapaukset Ennakkoilmoitustietojen välitys ATJ:ään Muutostapahtumien (ensirekisteröintitiedot) välitys ennakkoilmoittajille Tuotantokäytön valmiuden auditointi Nykyisten LTJ:n tiedonvälitysyhteyksien alasajo LTJ:n päivitys- ja kyselykäytön päättyminen LTJ-yhteyksien katkaiseminen LTJ:ään tulevat ennakkoilmoitukset Ennakkoilmoitusten paluutiedot ennakkoilmoittajille Autoverotiedot LTJ:stä ennakkoilmoittajille Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien osallistuminen ATJ:n suorituskykytestauksiin ja tuotannon kenraaliharjoitukseen Suorituskykytestit Tuotannon kenraaliharjoitus Yliheiton ja tuotannon koekäytön vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin Yliheiton vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin Tuotannon koekäytön vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin Uuden toimintamallin käyttöönotto Organisointi ja tehtävät sekä aikataulu AKE ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien käyttöönottotyöryhmä Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien vastuuhenkilöt AKE:n vastuuhenkilöt Muut vastuuhenkilöt Tehtävät ja aikataulu Tulosdokumentaatio (20)

4 1. Lähtökohdat ja tavoitteet Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien liittyminen AKE:n ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttäjäksi koskee monia eri toimintoja, ja vaikuttaa laajasti yhtiöiden prosesseihin ja tietojärjestelmiin. Tässä suunnitelmassa kuvataan siirtymäprojektin aikainen (=ajoneuvojärjestelmien käyttöönotto) toimintamalli sekä ne tehtävät, joita onnistunut tietojärjestelmien käyttöönotto edellyttää AKE:ssa ja ajoneuvojen valmistajilla ja heidän edustajillaan. suunnitelma on AKE:n ja kumppanien yhteinen, joten sitä käsitellään yhdessä, ja suunnitelmalle haetaan kummankin osapuolen hyväksyntä valmistajien, heidän edustajiensa ja AKE:n yhteistyöryhmässä. Suunnitelman tavoitteet ovat seuraavat: Varmistaa kumppanien liittyminen ATJ:än ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulun puitteissa Varmistaa, että ajoneuvojen valmistajat ja valmistajien edustajat saavat riittävän ajoissa kaiken tarvittavan uuteen liiketoimintaan, ATJ:n teknologiaan ja tekniseen liittymiseen tarvittavat dokumentit. Varmistetaan se, että ajoneuvojen valmistajille ja heidän edustajilleen jää riittävästi aikaa toteuttaa ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoon liittyvät omat tehtävänsä. Huomioidaan myös LTJ:n käyttöön liittyvät asiat, jotka tulevat muuttumaan ATJ:n käyttöönoton yhteydessä Huomioidaan yliheiton aikainen toiminta, jolloin LTJ:n päivityspalvelut ovat päättyneet mutta ATJ:n käyttö ei ole vielä alkanut. Tämän käyttöönottosuunnitelman lisäksi ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille tuotetaan erillinen sopimuskumppanikansio, jossa on kaikki se dokumentaatio jota tarvitaan onnistuneessa prosessi- ja tietojärjestelmäyhteistyössä AKE:n ja kumppaniryhmän välillä. Sopimuskumppanikansiossa ovat mm: Uusien ajoneuvojärjestelmien toimintamallien kuvaukset Järjestelmien käyttäjäohjeet Muut järjestelmien käytön kannalta välttämättömät ohjeet Tietojärjestelmien rajapinta- ja aineistokuvaukset tieto sekä teknisen infran rajapintakuvakset Tämä dokumentaatio pidetään jatkuvasti ajantasaisena ja se on myös ajoneuvojen valmistajien ja heidän edustajiensa käytössä. 4(20)

5 1.1. ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoaikataulu ja keskeiset sopimuskumppanitehtävät ATJ:n ajoneuvojärjestelmien tuotantokäyttö alkaa tämän hetkisen arvion mukaan Lopullinen päätös käyttöönottoaikataulusta tehdään syksyllä Kuvassa 1 ovat keskeiset AKE:n sopimuskumppaniyhteistyön tehtävät ja niiden raamiaikatulut sekä tärkeimmät milestonet. Kunkin kumppaniryhmän käyttöönottosuunnitelmassa tehtävät ajoitetaan tarkasti huomioiden mm. kumppaniryhmän omat valmiudet Pilotit. Tietoliikennesopimukset välityspalveluun (VP) Pilotit. Testi. Tuotanto Tietoliikenneavaukset VP:uun Rajapintakuv. kumppaneille Integraatiotestaus pilotti-kumppanit Integraatiotestaus muut kumppanit Tuotannon kenraalit Kumppanien käyttöönottosuunn. hyväksytty Tuotanto- ja koulutustunnukset Pilottien järj. valmiit Kumppaneiden järj. valmiit Koulutusympäristö valmis Tuotantovalmiuksien auditointi Koulutus Y Tuotanto Milestone / virstanpylväs Y Yliheitto Kuva 1.ATJ:n ajoneuvojärjestelmien keskeiset sopimuskumppanitehtävät ja aikataulut, jotka on hyväksytty AKE:ssa Huom: Pilottikumppaneiden MS:t ovat siirtyneet, koska välityspalvelusopimusten teko ei ole käynnistynyt AKE:sta johtuvista syistä. 5(20)

6 1.2. AKE:n ATJ:n palveluarkkitehtuuri ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille ATJ PASI Eräkäyttötietopalvelut (TPERA) Ennakkoilmoitusjärjestelmä (ENNI) Tuleva/ Tuleva/ lähtevä lähtevä aineisto aineisto Muutostapahtumat/ ensirek. tiedot Ennakkoilmoitukset/paluu Ennakkoilmoitukset Valmistaja tai sen edustaja Välityspalvelu Tyyppihyv.- järjestelmä (TYYTI) WVTAtietovarasto Selainennakkoilmoitukset Tyyppihyväksynnät ja EY-tyyppien tall. WVTA-tietojen kyselyt Kuva 2. Ajoneuvojen valmistajien ja heidän edustajiensa ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttö Kuvassa 2 on esitetty ajoneuvojen valmistajien ja heidän edustajiensa ajoneuvojärjestelmien käyttö, joka jakaantuu ATJ-järjestelmien selainkäyttöön ja ATJ:n ja yritysten omien järjestelmien välisiin sovellus-sovellus-yhteyksiin Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n selainkäyttö Yritykset käyttävät ATJ:tä seuraaviin palveluihin Kansalliset tyyppihyväksynnät ja EU-tyyppihyväksyttyjen versioiden talletus ATJ:n tyyppihyväksyntäjärjestelmään (TYYTI). Palvelu pitää sisällään myös omien versioiden selaamisen. Selainennakkoilmoitukset ATJ:n ennakkoilmoitusjärjestelmään (ENNI). Palvelu pitää sisällään omien ennakkoilmoitusten korjaukset, peruutukset ja selaukset. WVTA-tietojen kyselyt WVTA-tietovarastoon Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien sovellussovellusyhteydet ATJ:ään Yritysten (ennakkoilmoittajien) omista tietojärjestelmistä on mahdollisuus käyttää seuraavia sovellus-sovellus-yhteyksiä ATJ:ään. Yritysten lähettämien/saamien aineistojen tiedon esitysmuotona on CSV ja tietoliikenteen yhteysmuotona salattu FTP. Ennakkoilmoitusten välittäminen ATJ:n ennakkoilmoitusjärjestelmään (ENNI). Tiedonvälitys tapahtuu sovitulla taajuudella asynkronisen yhteyden (=aineistonsiirron) avulla. 6(20)

7 Ennakkoilmoitusten paluuaineiston välittäminen ATJ:n ennakkoilmoitusjärjestelmästä (ENNI) ennakkoilmoittajalle. Tiedonvälitys tapahtuu sovitulla taajuudella asynkronisen yhteyden (=aineistonsiirron) avulla. Muutostapahtumat (ensirekisteröintiedot) ATJ:n eräkäyttöisestä tietopalvelusta (TPERA) ennakkoilmoittajille. Tiedonvälitys tapahtuu sovitulla taajuudella asynkronisen yhteyden (=aineistonsiirron) avulla Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien muut ajoneuvotietojen tiedonlähteet Yrityksillä on mahdollisuus saada ATJ:n ajoneuvotietoja myös muiden toimijoiden kautta. Seuraavat palvelut ovat käytettävissä: AKE:n valtuuttamien kysely jälleenmyyjien tarjoamat palvelut AKE:n valtuuttamien osoite jälleenmyyjien tarjoamat palvelut 7(20)

8 2. Liittyminen ATJ:ään AKE:n sopimuskumppanien ATJ:n liittymisohjeet ja ATJ:n vaatimukset on kuvattu kahdessa erillisessä dokumentissa, jotka ovat ATJ:n ja LTJ.n tekniset vaatimukset ( v. 1.3 / ) Sidosryhmien liittyminen ATJ-järjestelmiin (v. 1.8/ ) Molempien dokumenttien kyseiset versiot on julkistettu ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille , jolloin rajapintakuvauksista on lähetetty tiedote kyseisen toimialan edustajille. Dokumentit löytyvät AKE:n kumppanisivustoilta Sidosryhmien liittyminen ATJ-järjestelmiin dokumentti on vielä keskeneräinen, koska siitä puuttuvat mm. välityspalveluliittymisen ja testauksen käytännön ohjeet. Tämän hetkisen (6/2005) tiedon mukaan kuvaukset saadaan valmiiksi elokuussa (20)

9 3. Liittyminen välityspalveluun Kaikki AKE:n ATJ:n sovellus-sovellusyhteydet sekä synkroniset että aineistonvälitys kulkevat AKE:n tilaaman välityspalvelun kautta. Ajoneuvojärjestelmien käyttöönoton yhteydessä välityspalvelutoimittajana on TietoEnatorin Käyttö- ja verkkopalvelut (TE KV) Sopimuksen teko VP-toimittajan kanssa Sopimuksen teko on sopimuskumppanin vastuulla. Asia ohjeistetaan dokumentissa Sidosryhmien liittymien ATJ-järjestelmiin (ks. kohta 2.) sekä erillisellä AKE:n tiedotteelle Teknisten tietojen kerääminen sopimuksen teon yhteydessä Välityspalvelusopimuksen teon yhteydessä välityspalvelutoimittaja kerää sopimuskumppanilta ja kumppanin liittymäjärjestelmästä teknisiä ja vastuuhenkilö tietoja. Tiedot tulevat myös AKE:n käyttöön. Tekniset tiedot kerätään samalla kertaa sekä testiympäristöjä että tulevaa tuotantokäyttöä varten. Tämäkin asia ohjeistetaan TE KV:n toimesta välityspalvelusopimuksen teon yhteydessä Tietoliikenneyhteyksien avaaminen välityspalveluun ATJ:n ja sopimuskumppanin järjestelmien välisten tietoliikenneyhteyksien avaaminen on sopimuskumppanin vastuulla. Tietoliikenneyhteydet avataan välityspalveluun sopimuskumppanin ja AKE:n välityspalvelutoimittajan kesken sovitun sopimuksen mukaisesti. Tietoliikenneavaukseen liittyy yhteyden/-sien tekninen testaaminen. 9(20)

10 4. ATJ:n sovellusten kouluttaminen ajoneuvojen valmistajille ja valmistajien edustajille ATJ:n järjestelmien kouluttajien ja loppukäyttäjien koulutukset alkavat tämän hetkisen tiedon mukaan Tarkka sopimusryhmäkohtainen koulutusaikataulu sovitaan kunkin sopimuskumppanin kanssa vuoden 2006 aikana AKE:n koulutustiimin toimesta. 10(20)

11 5. ATJ:n sovellus-sovellusyhteyksien testaaminen ennakkoilmoittajien kanssa Kaikki ATJ:n ja sopimuskumppanin järjestelmän väliset sovellus-sovellusyhteydet testataan kuvassa 1 esitetyn raamiaikataulun puitteissa. Kunkin sopimuskumppaniryhmän kanssa sovitaan sille parhaiten sopiva aikataulu ja se kuvataan käyttöönottosuunnitelman tehtäväluettelossa Testauksen ohjeet Testauksen yleisohjeistus valmistuu tämän hetkisen (6/2005) aikataulun mukaan elokuussa Siinä huomioidaan ennakkoilmoittajilta saatavat kommentit, joita käydään läpi yhteisessä käyttöönottotyöryhmässä. Testausohjeessa kuvataan myös testausprosessi ja muut testaukseen liittyvät yhteistyökäytännöt. Tarkan tason testausohjeet tehdään liittymittäin. Testauksessa tarvittavat aineistot (esim. rekisteri- ja henkilötunnukset) sovitaan yhdessä kunkin sopimuskumppanin kanssa Integraatiotestaukset pilottiyrityksen (Tuonti Nakkila Oy) kanssa Integraatiotestaukset muiden ennakkoilmoittajien kanssa 5.2. Testaus ja testitapaukset Ennakkoilmoitustietojen välitys ATJ:ään Mukana myös paluuaineiston testaus ennakkoilmoittajalle Muutostapahtumien (ensirekisteröintitiedot) välitys ennakkoilmoittajille 5.3. Tuotantokäytön valmiuden auditointi Integraatiotestausten jälkeen tehdään erillinen testaus- tai auditointipöytäkirja, johon haetaan molempien osapuolten hyväksyntä. Auditoinnilla varmistetaan se, että sekä tiedostoennakkoilmoittajat ja AKE ovat hyväksyneet integraatiotestauksen tulokset, ja sopimuskumppaniliittymät todetaan tuotantokäyttökelpoisiksi. Tarkka hyväksymismenettely sovitaan kevään 2006 aikana. 11(20)

12 6. Nykyisten LTJ:n tiedonvälitysyhteyksien alasajo LTJ:stä tapahtuva tiedonvälitys päättyy siinä vaiheessa kun LTJ:n päivityskin päättyy. Nykyisten liittymien toiminta päätetään niin, ettei mikään LTJ:n tietomuutos tai vastaava jää sopimuskumppaneilta saamatta. LTJ-liittymien käytön päättymisen tarkka aikataulu- ja tehtäväsuunnitelma tehdään vuoden 2006 loppuun mennessä LTJ:n päivitys- ja kyselykäytön päättyminen LTJ-yhteyksien katkaiseminen 6.2. LTJ:ään tulevat ennakkoilmoitukset 6.3. Ennakkoilmoitusten paluutiedot ennakkoilmoittajille 6.4. Autoverotiedot LTJ:stä ennakkoilmoittajille 12(20)

13 7. Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien osallistuminen ATJ:n suorituskykytestauksiin ja tuotannon kenraaliharjoitukseen ATJ:n suorituskykytestit alkavat tämän hetkisen aikataulun mukaan 6/2006 ja tuotannon kenraalit Vuoden 2006 alkupuolella selviää millä laajuudella AKE:n sopimuskumppanit osallistuvat näihin testauksiin. Testauksiin osallistumisesta sovitaan aina hyvissä ajoin valitun sopimuskumppanin kanssa Suorituskykytestit 7.2. Tuotannon kenraaliharjoitus 13(20)

14 8. Yliheiton ja tuotannon koekäytön vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin Tässä otetaan kantaa siihen, miten kumppanit hoitavat toiminnallisesti tehtävänsä ja tiedonvälityksen AKE:en yliheiton aikana (oletus ). Yliheiton aikana LTJ on vain kyselykäytössä eikä ATJ:tä voi vielä päivittää. Valmistajille ja heidän edustajilleen yliheitto vaikuttaa ennakkoilmoituksiin ja ajoneuvojen tyyppihyväksyntöihin. Tuotannon koekäyttö kestää tämän hetkisen tiedon mukaan Yliheiton vaikutukset ajoneuvojen valmistajien ja heidän edustajiensa palveluihin selviävät viimeistään kevään 2006 aikana. Tuotannon koekäytön vaikutukset kumppaneille selviävät vuoden 2006 loppuun mennessä Yliheiton vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin 8.2. Tuotannon koekäytön vaikutus ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien palveluihin 14(20)

15 9. Uuden toimintamallin käyttöönotto Uudet ajoneuvojen rekisteröinnin ja katsastuksen sekä ajoneuvotyyppihyväksynnän toimintamallit kuvataan ja ohjeistetaan AKE:n sopimuskumppaneille vuoden 2006 aikana. Käytännön harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti AKE:n järjestämän koulutuksen yhteydessä. 15(20)

16 10. Organisointi ja tehtävät sekä aikataulu Sopimuskumppanien käyttöönottoon liittyvät tehtävät vaiheistetaan yleisen käyttöönottoaikataulun mukaisesti AKE ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien käyttöönottotyöryhmä Työryhmän tehtävänä on toteuttaa tämän käyttöönottosuunnitelman tehtävät. Työryhmän toiminta painottuu alkuvaiheessa ennakkoilmoitustoimintaan ja etenkin tiedostoennakkoilmoittajiin. työryhmä raportoi tehtävien etenemisestä ja muista tarvittavista asioista koko toimialalle sekä tarvittaessa AKE:n AT1-ohjausryhmälle. Nimi Rooli Sähköpostiosoite Juha Koski Juncar Oy Seppo Kankeri Tuonti Nakkila Oy Toni Laitiala Mopo Sport Vesa Laitala Toyota Motor Finland Oy Lea Taittonen Helkama-auto Oy Marja Kärnä Automaster Oy / ohjelmistotoimittaja marja.karna@automaster.fi Jan Silander Sumeko Oy jan.silander@sgn.fi Juhani Puurunen AKE/TEKHY prosessin omistaja Björn Ziessler AKE/TEKHY sovellusasiantuntija Markku Noukka AKE/SOKULI pp Työryhmän vetäjä Ryhmä kokoontuu aina tilanteenmukaisella kokoonpanolla ja sitä voidaan täydentää tarvittaessa Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien vastuuhenkilöt Alla olevaan taulukkoon on listattu ajoneuvojen valmistajien ja heidän edustajiensa keskeisten yhteyshenkilöiden tiedot. Lista koostuu tässä vaiheessa vain niistä yhtiöistä, jotka aikovat lähteä mukaan tiedostoennakkoilmoitukseen. Yhtiö Vastuuhenkilö Testauksen vastuuhlö Tekninen yhteyshlö ARO-YHTYMÄ OY AUTO-BON OY AUTOCARRERA OY AUTO-SPAN OY BMW SUOMI AB / HENKI- LÖAUTOT BMW SUOMI AB / MOOT- TORIPYÖRÄT BRANDT AB / HONDA- LIIKETOIMINNOT BRP FINLAND OY CHEVROLET FINLAND OY DELTA MOTOR GROUP 16(20)

17 OY DELTA MOTOR OY DELTA TRUCKS OY FORD OY AB GENERAL MOTORS FIN- LAND OY HAKO GROUND & GAR- DEN HELKAMA-AUTO OY HONDA MOTOR EUROPE LTD. SUOMEN SIVULIIKE HONKALAMPI-SÄÄTIÖ/ KASKI Työvalmennus, Joensuu HYUNDAI MOTOR FIN- LAND OY INCHCAPE MOTORS FIN- LAND OY JUNCAR OY KONEKESKO OY KONEKESKO OY, YAMA- HA MOTOR LOHJA CARAVANS OY AB MAAN AUTO OY MAJAVATUOTE OY MAS-MOTORCYCLES AC- CESORIES SCOOTERS CO. OY MODULARBOX OY MOPO-SPORT SAUKKO- NEN & SALOMAA AY PICK-IMPORT FINLAND OY LTD RAUNO SANTOO IMPORT EXPORT OY ROKOMERA TUKKU OY SCAN-AUTO AB SOLO INTERNATIONAL OY SUMEKO OY SUZUKI MOTOR FINLAND OY TEUVAN METALLI OY TOYOTA AUTO FINLAND OY TUONTI NAKKILA OY VEHO GROUP AB / HEN- KILÖAUTORYHMÄ VEHO GROUP AB / HYÖ- TYAJONEUVORYHMÄ VEMIC AUTO OY AB VOLVO AUTO OY AB VV-AUTO OY 17(20)

18 10.3. AKE:n vastuuhenkilöt Alla olevaan taulukkoon on listattu AKE:n vastuuhenkilöt ja missä roolissa he osallistuvat käyttöönottoon. Nimi Rooli Tehtävä Markku Noukka SOKULI-projekti pp ATJ-työryhmän vetäjä. Sopimuskumppanien teknisten asioiden yhteyshenkilö Kristiina Ruusunen Tietojärjestelmäprojektin pp Testausten ja käyttöottotehtävien vastuuhenkilö Kari Kuronen hlö tulee vaihtumaan Prosessiprojektin pp Sopimuskumppanien prosessiasioiden vastuuhenkilö Muut vastuuhenkilöt Alla olevaan taulukkoon on listattu muita vastuuhenkilöitä, joiden kanssa vakuutusyhtiöt ja LVK tekevät yhteistyötä. Nimi Rooli Tehtävä Matti Salin Välityspalvelutoimittajan sopimuksista vastaava henkilö Tehtävät ja aikataulu Tarkan tehtäväsuunnitelman ensimmäinen versio valmistuu elokuun 2005 loppuun mennessä. Tehtäväsuunnitelman ensimmäisessä kiinnitetään vuoden 2005 syksyn ja 2006 kevään tehtävät sekä listataan myöhemmät tehtävät. Tehtävien kumppanikohtainen tekojärjestys sovitaan yhdessä vakuutusyhtiöiden ja LVK:n kanssa. Tehtävien aikataulusuunnitelma tulee suunnitelman liitteeksi 1. 18(20)

19 11. Tulosdokumentaatio Ajoneuvojärjestelmien käyttöönottoa tulemaan syntyy joukko ohjeita, joiden lukumäärä pyritään pitämään vähäisenä. Kaikkia kumppaneita koskeva tulosdokumentaatio tiedotetaan kaikille kumppaneille. Ajoneuvojen valmistajille ja heiden edustajilleen kohdistetut erilliset käyttöönottodokumentit liitetään tämän suunnitelman liitteiksi. LIITTEET: 1 Tehtäväsuunnitelma 19(20)

20 20(20)

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti

Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien. ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma. Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Ajoneuvon valmistajien ja valmistajien edustajien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA:

Lisätiedot

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto: ATJ / PROJEKTIT

Lisätiedot

Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien

Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien Ajoneuvosiirtymäprojekti SOKULIprojekti Katsastusyritysten ATJ:n ajoneuvojärjestelmien käyttöönottosuunnitelma 1.2 Hyväksytty Vastuuhenkilö Markku Noukka TALLENNUSPAIKKA: Hankearkisto: ATJ / PROJEKTIT

Lisätiedot

Ajoneuvojen valmistajat ja valmistajien edustajat sekä AKE ATJ:n käyttöönotto. Yhtiön käyttöoikeusy Sidosryhmien liittyminen ATJjärjestelmiin

Ajoneuvojen valmistajat ja valmistajien edustajat sekä AKE ATJ:n käyttöönotto. Yhtiön käyttöoikeusy Sidosryhmien liittyminen ATJjärjestelmiin Ajoneuvojen valmistajien ja valmistajien edustajien sekä AKE:n ATJ:n käyttöönoton tehtäväsuunnitelma Pilottiyritys vihreällä Viim. päivitys Noukka 10.2.2006 Nro Tehtävä Alkaa Päättyy Vastuu/AKE Vastuu/Yhtiö

Lisätiedot

Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 (9.8.2005)

Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 (9.8.2005) Vakuutusalan ja AKE:n ATJ-työryhmän kokous 1/2005 () Pöytäkirja Aika: klo 9.00-11.10. Paikka: AKE/Diesel Läsnä: Lauri Linna LVK / Asiantuntija Markku Kallio Lähivakuutus / Asiantuntija Eero Viitanen Pohjantähti

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille 16.6.2005 - Aikataulu ja projektit (s. 2 9) - Ajoneuvojärjestelmien tietojärjestelmäarkkitehtuuri (s. 10 16) - Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus ATJ:ssä

Lisätiedot

AKEn tilannekatsaus. Sisältö. ATJ:n kenraaliharjoitukset. Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin. ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus

AKEn tilannekatsaus. Sisältö. ATJ:n kenraaliharjoitukset. Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin. ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus AKEn tilannekatsaus Kyselyjälleenmyyjien koulutustilaisuus 6.9.2007 Sisältö ATJ:n kenraaliharjoitukset Yliheitto eli siirtyminen LTJ:stä ATJ:hin ATJ:n tuotantokäytön vaiheistettu aloitus 2 Kenraaliharjoitus

Lisätiedot

PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille

PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille PALKO-tilaisuus tietopalvelujälleenmyyjille 5.4.2005 Riitta-Liisa Linnakko: Ajoneuvoprojektien tilanne (s. 2-9) Aino Varhimo: Tietopalvelut (s. 10-21) Markku Noukka: ATJ:n sovellus-sovellus-yhteydet ja

Lisätiedot

AT1 kokonaisuus. AT1 Ohry. Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset. Sopimuskumppaniyhteistyöryhmät

AT1 kokonaisuus. AT1 Ohry. Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset. Sopimuskumppaniyhteistyöryhmät AT1-tilannekatsaus AT1 kokonaisuus Käyttöönoton tekniset työryhmät - Kumppanien liittyminen Valvontaryhmät - Projekti- ja ylläpitosopimukset AT1 Ohry Liittyvien AKEn järjestelmien ylläpitoryhmät Ajoneuvo-LTJ

Lisätiedot

Infotilaisuus 26.4.2006

Infotilaisuus 26.4.2006 Infotilaisuus 26.4.2006 AT1-aikataulu (Riitta-Liisa Linnakko), s. 2-7 Tietopalvelun kyselykäyttö, raportointi ja kustannukset (Aino Varhimo), s. 8 12 ATJ:n käyttöoikeudet (Merja Snickeri) s. 13 26 ATJ-testaukset

Lisätiedot

PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005

PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005 PALKO-tilaisuus viranomaisille 7.4.2005 Riitta-Liisa Linnakko: Ajoneuvoprojektien tilanne (s. 1-5) Aino Varhimo: Tietopalvelut viranomaisille (s. 6-18) Hannu Holopainen: ATJ-käyttöpalvelut (s. 18-28) Markku

Lisätiedot

Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo

Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo Kyselyjälleenmyyjien, Poliisin ja Tullin testausinfo ATP:n sovellus-sovellus-kyselyn testaaminen Jani Alatalo ja Markku Noukka 16.8.2006 ATJ:n integraatiotestaus: TPSUO:n sovellussovellus-kysely-liittymä

Lisätiedot

Infotilaisuus

Infotilaisuus Infotilaisuus AT1-aikataulu Tietopalvelun palvelut, raportointi ja kustannukset ATJ:n käyttöoikeudet ATJ-testaukset ja kenraaliharjoitukset sekä käyttöönoton yliheitto AT1-tilanne PALKO kokonaisaikataulu

Lisätiedot

Vakuutusyhtiöiden testausinfo

Vakuutusyhtiöiden testausinfo Vakuutusyhtiöiden testausinfo ATJ:n ulkoisten liittymien testaaminen Jonna Hannukainen ja Markku Noukka 12. ja 17.5.2006 (Päivitetty 18.5.2006) ATJ:n integraatiotestaus vakuutusyhtiöiden kanssa Testauksen

Lisätiedot

Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006

Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006 Vakuutusalan ATJ:n rajapinta- ja testausinfo 19.1.2006 Pöytäkirja Aika: 19.1.2006 klo 9.00-12.55. Paikka: AKE/Kojelauta Läsnä: Anne Kontio Pohjola Timo Varkki Pohjola Tarja Raita If Jari Kärkkäinen If

Lisätiedot

AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille 28.9.2005

AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille 28.9.2005 AKEn infotilaisuus viranomaiskumppaneille Tilannekatsaus (Riitta-Liisa Linnakko) s. 2-8 Palvelut viranomaisille (Aino Varhimo) s. 9-25 Rajapintakuvausten tilanna (Heikki Honkela) s. 26 29 ATJ:n käyttäjähallinta

Lisätiedot

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille TraFin ulkoinen integraatio Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille Ohje 26.2.2014 Versio 1.1, Hyväksytty Luottamuksellinen Vastuutaho Trafi MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys

Lisätiedot

Ennakkoilmoittajat

Ennakkoilmoittajat Ennakkoilmoittajat 16.12.2004 20.12.2004 2 Ennakkoilmoittaminen ATJ aikana ylitarkastaja Björn Ziessler Tietojenluovutuspäätös ja sopimus lakimies Johanna Lähde Ensirekisteröintitiedot palvelun sisältö

Lisätiedot

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Ohje ATJ-oikeuksien hallintaan 16.11.2009 1.3 TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Järjestelmäkirjat/Muut yhteiset järjestelmät/sopimuskumppanihallinta/7 Käyttäjän ja käytön ohjeet

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta Valmistajat ja valmistajien edustajat ATJ-käyttöönotto Kysymys vastaus-luettelo Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1 Saako ennakkoilmoitustiedostossa

Lisätiedot

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Sisällys Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2 Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Edellytykset tallennusasiakkaalle (Suomela) sivu 14 Valmistajan edustajan

Lisätiedot

Yleistä ATJ-järjestelmästä

Yleistä ATJ-järjestelmästä Yleistä ATJ-järjestelmästä ATJ-järjestelmän käyttöönottokoulutus Tullille 20.9.2007 ja 21.9.2007 ATJ Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmä PALKO-hanke on AKEn tietojärjestelmien ja prosessien uudistamishanke,

Lisätiedot

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma 2 (13) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Markkinaosapuolten testauksen suunnittelu... 5 3 Testaus ja sertifiointi... 6 3.1 Datahub-järjestelmän testaus... 6 3.2 Sidosryhmätestaus... 6 3.3 Tuotantokäytön

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus 16.2.2012 Versio 1.2 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto TALLENNUSPAIKKA: MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.2 16.2.2012 Ville Korhonen

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Liite 6 Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Asiakas - välityspalvelu tiedostojen kuvaus Versio 2.1 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto MUUTOSHISTORIA Versio

Lisätiedot

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma

Testaus- ja sertifiointisuunnitelma 2 (15) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Markkinaosapuolten testauksen suunnittelu... 5 3 Testaus ja sertifiointi... 7 3.1 Järjestelmien testaus... 7 3.2 Sidosryhmätestaus... 8 3.3 Tuotantokäytön varmistaminen...

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Versio 1.0 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto TALLENNUSPAIKKA: MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.0 Essi Laakso Lisätty ohjeeseen

Lisätiedot

Valmistajan edustajan prosessit. AKE-MP seminaari Björn Ziessler

Valmistajan edustajan prosessit. AKE-MP seminaari Björn Ziessler Valmistajan edustajan prosessit AKE-MP seminaari 6.9.2005 Björn Ziessler 9.9.2005 2 Tarve prosessien kuvauksille Valmistajan edustajan tyyppirekisteriotteella rekisteröidyt ja ennakkoilmoittamat ajoneuvot

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Liite 6 Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Asiakas - välityspalvelu tiedostojen kuvaus Versio 2.0 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto MUUTOSHISTORIA Versio

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus Potilastiedon arkiston tilannekatsaus 24.4.2019 Sole Salmijärvi Esityksen sisältö Potilastiedon arkiston ajankohtaiset asiat Vanhojen tietojen arkistoinnin ajankohtaiset asiat Potilastiedon arkiston kehitysprojektien

Lisätiedot

ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö

ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö ATJ kirjautuminen, käyttäjätunnukset, käyttäjätuki ja koulutusympäristö 15.8.2007 Kirjautuminen Kirjautumissivu https://atj.ake.fi 2 Käyttöoikeudet Henkilökohtaiset tunnukset ja salasana ei saa luovuttaa

Lisätiedot

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant AgilElephant Testausraportti I1 Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: Testausraportti Sivu 1 / 5 Dokumentti Historia Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto muutoksista Revision

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Versio 1.0 i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI 3 2.1. Testauksen

Lisätiedot

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 New registrations 1/2014 4.2.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 By vehicle groups Change Share 01/2014 01/2013 (%) (%) Passenger cars Total 12 696 10 258 23,8 91,0 - Motor homes 52 81-35,8

Lisätiedot

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Yhteisten palvelujen kartta Määrittely 0.9 Päiväys 15.3.2017 Tiivistelmä 15.3.2017 2 (7) Yhteentoimivuutta syntyy myös erityisesti yhteisiä palveluja kehittämällä

Lisätiedot

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ

SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite L: Teknisten ympäristöjen kuvaus VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi

Lisätiedot

Rahoitusalan ATJ-info

Rahoitusalan ATJ-info Rahoitusalan ATJ-info 17.5.2006 PALKO-hankkeen eteneminen (R-L Linnakko), s. 2 6 Ajoneuvojen rekisteröinnin keskeiset muutokset (H Hakanen), s. 7 21 ATJ:n käyttöönotto & prosessiprojekti (A Lehikoinen),

Lisätiedot

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Yhteisten palvelujen kartta Määrittely 0.91 Päiväys 6.5.2017 Tiivistelmä 6.5.2017 2 (8) Yhteentoimivuutta syntyy myös erityisesti yhteisiä palveluja kehittämällä

Lisätiedot

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0

KanTa-palvelut. Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma. versio 1.0 Kela Testauspalvelusuunnitelma 1 (7) KanTa-palvelut Sähköisen lääkemääräyksen testauspalvelun suunnitelma versio 1.0 Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 11.11.2011 KanTa-palveluryhmä,

Lisätiedot

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Lunastuspoistajat

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Lunastuspoistajat REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset Lunastuspoistajat Tavoitteet REKIn kehittämisen tavoitteet Rekisterin ajantasaisuuden ja luotettavuuden edistäminen Sähköisen tiedonvälityksen lisääminen Myöhemmin

Lisätiedot

Datahub ajankohtaiswebinaari Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat

Datahub ajankohtaiswebinaari Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat Datahub ajankohtaiswebinaari 15.6.2018 Suunnitelmat liittyen datahubin käyttöönottoon ja Fingrid Datahub Oy:n ajankohtaiset asiat Esiintyjänä Pasi Lintunen Avustamassa Kerttu Korpelainen Webinaarin eteneminen

Lisätiedot

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima

Esityksen sisältö Määrittelyjen mukaisuudesta varmistuminen - PlugIT-leima Esityksen sisältö Johdanto Yleistä leimausmenettelystä ja leimasta Leimausmenettelyn vaiheet Kuinka määrittelyjen mukaisuus testataan: esimerkkejä testitapauksista Olennaisimmat kysymykset leimausmenettelyn

Lisätiedot

Palvelun Asettaminen Virtuun

Palvelun Asettaminen Virtuun Palvelun Asettaminen Virtuun Haka- ja Virtu-seminaari 2014 Jouko Junttila, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Marko Leppänen, Fujitsu Finland Oy Palvelun asettaminen Virtuun Esityksessä

Lisätiedot

Tietopalvelun ATJ - prosessiohjeet

Tietopalvelun ATJ - prosessiohjeet ATP Tietopalvelun ATJ - prosessiohjeet 1.1 Hyväksytty Varhimo Aino TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Prosessikuvaukset/Tietopalveluprosessit/AKEtieto/Prosessiohjeet MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen

Lisätiedot

Datahub-projekti. Käyttöönottotyöryhmä

Datahub-projekti. Käyttöönottotyöryhmä Datahub-projekti Käyttöönottotyöryhmä 7.5.2019 Agenda, 09:00 15:00 Työpajan avaus 15.4. kokouksen pöytäkirja Ajankohtaiset asiat Työpajan tavoitteet Kuulumisia tietokonversioista / Lauri Jännes Käyttöönottosuunnitelman

Lisätiedot

Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote. SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen

Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote. SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen Kanta-liittymisen tietoliikennearkkitehtuuri: Case Eksote SosKanta-hanke/Kaisa Pesonen 13.11.2018 Eksote-Kanta arkkitehtuurikuva Lokienvalvontaohjelma Sama tietoliikennereitti myös PTJ:sta Kanta-palvelujen

Lisätiedot

Projektin tilanne. Tero Vesa Tekninen projektipäällikkö, FiMVO

Projektin tilanne. Tero Vesa Tekninen projektipäällikkö, FiMVO Projektin tilanne Tero Vesa Tekninen projektipäällikkö, FiMVO Key Performance Indicators by Arvato (14.9) Lääkevarmennus yleisprojektisuunnitelma 27.3 ja 18.4.2018 PharmaData perustestaus 7.5.2018 Receptum

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5)

Valtioneuvoston kanslia VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN Hallinto- ja palveluosasto/hallintoyksikkö Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) Terja Ketola PTJ2008-työsuunnitelma 1 (5) AIKATAULU JA TEHTÄVÄT / PTJ2008 VALMIS MENOSSA MYÖHÄSSÄ ALOITTAMATTA ALUSTAVA AJANKOHTA EI PIDETTY / TEHTY 1 Määrittelyn läpikäynti PTi, TKe, IHa, TRö 34 23.8.2007

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Näkökulma Esityksen näkökulma lähes puhtaasti viranomaisnäkökulma, viranomaisvaatimukset

Lisätiedot

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä

Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Kieliaineistojen käyttöoikeuksien hallinnan tietojärjestelmä Omistaja Tyyppi Tiedoston nimi Turvaluokitus Kohderyhmä Turvaluokituskäytäntö --- SE/Pekka Järveläinen Projektisuunnitelma projektisuunnitelma_kielihallinto.doc

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

LIITE 2 Versio 1.9. Ennakkoilmoitusohje

LIITE 2 Versio 1.9. Ennakkoilmoitusohje LIITE 2 Versio 1.9 Ennakkoilmoitusohje Tässä ennakkoilmoitussopimuksen liitteessä kuvataan Ennakkoilmoittajan liittymistä Ennakkoilmoittajaksi, ennakkoilmoituksen tekemistä internet-selaimella, ennakkoilmoituksen

Lisätiedot

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo. Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1. Heikki Honkela 23.11.

Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo. Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1. Heikki Honkela 23.11. Tietojen jälleenmyyjät-ake ATJ-käyttöönotto Kysymys-vastausluettelo Tietojen jälleenmyyjien ATJ:n käyttöönoton kysymys-vastausluettelo Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1 Onko sov-sov-rajapinnasta

Lisätiedot

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus 18.4.2017 Johdanto Tämä dokumentti käsittelee hyvinvointisovelluksen toimittajan asiakastestaukseen liittymistä Kuvauksessa ei käsitellä Ammattilaissovelluksia

Lisätiedot

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Tämän esityksen sisältö tausta avoimet toimittajakohtaiset rajapinnat (toimittajan hallitsemat rajapinnat) avoimet yhteiset rajapinnat (tilaajan

Lisätiedot

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Sisällys Ajoneuvon ensirekisteröinnin edellytyksistä 2.4.2006 jälkeen ja sopimuksista Tullin kanssa (Ziessler) sivu 2 Rekisteröity autoverovelvollinen

Lisätiedot

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4. OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE 24.4.2019 Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.2019 1 ASIAKASTIETOLAIN 250/2014 MUKAISET OLENNAISET VAATIMUKSET I Toiminnalliset

Lisätiedot

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy

Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä. Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Testauspalvelu laadunvarmistajana Arekin monitoimittajaympäristössä Satu Koskinen Teknologiajohtaja, Arek Oy Agenda Arek yrityksenä Testauspalvelun uudelleen järjestelyt 2014 Vastuut ja käytännön työnjako

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus

Markkinatoimikunnan kokous Pasi Aho. Datahub tilannekatsaus Markkinatoimikunnan kokous 22.3.2019 Pasi Aho Datahub tilannekatsaus Tietojärjestelmäprojektin yleistilanne Tietojärjestelmäprojekti on ollut CGI:n kanssa käynnissä n. 6 kk Datahub-järjestelmän yleissuunnittelu,

Lisätiedot

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland

Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön. Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland Käyttövaltuushallinnan hyödyt tehokkaasti käyttöön Johanna Lampikoski, RM5 Software Juha Arjonranta, TeliaSonera Finland 1 Sisältö Skaalautuva pilvipalvelu Käyttövaltuushallinnan käyttöönotto palveluna

Lisätiedot

KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä

KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä KArkisto2-hanke - kokemuksia earkiston pilotoinnista Kuopiossa ja InterSystemsin Ensemblestä KanTa-liityntäpisteenä 7.5.2013 Mauri Kaatrasalo Heikki Koivulehto Julkaisuhistoria Versio Päivä Laatija(t)

Lisätiedot

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 New registrations 8/2014 1.9.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 By vehicle groups Change Share Change 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Passenger cars Total 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Tilinhoitajille Selvitysosapuolille Liikkeeseenlaskijan asiamiehille Sääntöviite: 1.5.9, 5)

Lisätiedot

Sähköinen äänestämisen testaus

Sähköinen äänestämisen testaus Sähköinen äänestämisen testaus Oikeusministeriö, 12.3.-28.3.2008 Pohja- ja paikkatiedot 1 evote:n testaus kokonaisuudessaan Toimittajien komponenttitestaukset TE:n integraatiotestaus TE:n järjestelmätestaus

Lisätiedot

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 New registrations 6/2014 3.7.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 By vehicle groups Change Share Change 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Passenger cars Total 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 New registrations 3/2015 1.4.2015 NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 By vehicle groups Change Share Change 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Passenger cars Total 11 097 9 626 15,3 89,5 29 355 30

Lisätiedot

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintamalli

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintamalli Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintamalli 1.10.2015 Sisältö tausta avoimet toimittajakohtaiset rajapinnat (toimittajan hallitsemat rajapinnat) avoimet yhteiset rajapinnat (tilaajan hallitsemat rajapinnat)

Lisätiedot

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 New registrations 9/2014 1.10.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 By vehicle groups Change Share Change 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Passenger cars Total 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 New registrations 2/2015 2.3.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 By vehicle groups Change Share Change 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Passenger cars Total 7 989 8 180-2,3 87,7

Lisätiedot

KOSKI ohjausryhmän kokous

KOSKI ohjausryhmän kokous KOSKI ohjausryhmän kokous 15.6.2017 Oppilashallintojärjestelmä- ja tiedonsiirtokysely 17.5.2017 KOSKI-palvelun käyttöönottoon liittyen lähetimme kyselyn kaikille perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen

Lisätiedot

Neuvottelukunnan kokous Pasi Aho. Datahub-projektin tilannekatsaus

Neuvottelukunnan kokous Pasi Aho. Datahub-projektin tilannekatsaus Neuvottelukunnan kokous 24.9.2018 Datahub-projektin tilannekatsaus Datahub projektin keskeiset tehtävät vuonna 2018 Titan avaaminen koko toimialalle ja palvelun jatkokehitys. Tietokonversio etenee suunnitelman

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 8/2014 1.9.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Jokaisella Kialla on 7 vuoden tai 150000 km:n takuu, kolme ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa.

Jokaisella Kialla on 7 vuoden tai 150000 km:n takuu, kolme ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa. Jokaisella Kialla on 7 vuoden tai 150000 km:n takuu, kolme ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa. 18 vanne 18 vanne Jokaisella Kialla on 7 vuoden tai 150000 km:n takuu, kolme

Lisätiedot

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1 Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit 7.9.2018 Motiva 1 Toimintamalli 1. ryhmien kokoaminen ja sitouttaminen 8. Viestintä ja vertaistuki 2. Green Deal sopimuksen solmiminen 7. Sopimuskauden aikainen

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2

Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2 Perustietovarantojen rajapintaratkaisun sidosryhmät - yhteenveto PERA-määrittely Liite 2 Päiväys: 31.5.2011 versio 0.9 Sidosryhmä Kuvaus Sidosryhmän rooli Sidosryhmän tehtävät ja vastuut Tietojen luovuttaja

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetuksen toimeenpanon tukeminen Verkkokoulutus ja työpajat JUHTA Tuula Seppo erityisasiantuntija

EU-tietosuoja-asetuksen toimeenpanon tukeminen Verkkokoulutus ja työpajat JUHTA Tuula Seppo erityisasiantuntija EU-tietosuoja-asetuksen toimeenpanon tukeminen Verkkokoulutus ja työpajat JUHTA 7.2.2017 Tuula Seppo erityisasiantuntija EU-tietosuoja-asetus Astuu voimaan 25.5.2018 Edellyttää koko henkilöstön ja henkilötietoja

Lisätiedot

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 New registrations 7/2015 4.8.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 By vehicle groups Change Share Change 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Passenger cars Total 8 721 8 017 8,8 89,5

Lisätiedot

Käyttöönottotyöryhmä Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub - projektista

Käyttöönottotyöryhmä Minna Arffman. Ajankohtaista asiaa datahub - projektista Käyttöönottotyöryhmä 4.9.2018 Minna Arffman Ajankohtaista asiaa datahub - projektista Projektin aikataulu ja vaiheet, CGI Toimitusprojekti alkaa välittömästi syyskuussa 2018 Valmistuminen 04/2021 Käyttöönoton

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN... 2 KATSASTUKSEN PÄÄVALIKKO... 2 AJONEUVON HAKU (REKISTERÖINTIKATSASTUS)...

Lisätiedot

Käyttöönottotyöryhmä

Käyttöönottotyöryhmä Käyttöönottotyöryhmä Työpajan II tavoitteet Työsuunnitelman laatiminen loppuvuodelle Käyttöönottosuunnitelman sisällysluettelo sekä laajuus ja rajaukset Tehtävien priorisointi Tehtävien aikataulutus ja

Lisätiedot

Seurantaryhmän kokous Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus

Seurantaryhmän kokous Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus Seurantaryhmän kokous 27.9.2018 Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus Agenda Sähkömarkkinalain muutosesityksen velvoitteet suunnitelmien osalta Suunnitelmien päivitysten tilannekatsaus 2 Datahubin käyttöönotto

Lisätiedot

AVOIMEN TUOTTEEN HALLINTAMALLIT. Kunnassa toteutettujen tietojärjestelmien uudelleenkäyttö. Yhteentoimivuutta avoimesti 2.12.2011

AVOIMEN TUOTTEEN HALLINTAMALLIT. Kunnassa toteutettujen tietojärjestelmien uudelleenkäyttö. Yhteentoimivuutta avoimesti 2.12.2011 AVOIMEN TUOTTEEN HALLINTAMALLIT Kunnassa toteutettujen tietojärjestelmien uudelleenkäyttö Yhteentoimivuutta avoimesti 2.12.2011 Erikoistutkija, MSc. Tapio Matinmikko, Teknologian tutkimuskeskus VTT 2 Esittäjästä

Lisätiedot

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 New registrations 10/2015 2.11.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 By vehicle groups Change Share Change 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Passenger cars Total 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

buildingsmart Finland Infratoimialaryhmä Kehitysryhmä Projektien linkittyminen bsf:n toimintaan

buildingsmart Finland Infratoimialaryhmä Kehitysryhmä Projektien linkittyminen bsf:n toimintaan buildingsmart Finland 22.5.2017 Infratoimialaryhmä Kehitysryhmä Projektien linkittyminen bsf:n toimintaan Projektisuunnitelman vastattava seuraaviin kysymyksiin 1. Miten sopii bsf:n arvoihin (avoimen tiedon,

Lisätiedot

Tuomiorekisterin ratkaisuhaun kehittäminen

Tuomiorekisterin ratkaisuhaun kehittäminen 25.5.2012 Sivu 1 Muutoshistoria Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 0.1 15.2.2012 NMu Luonnos korjattujen ratkaisujen tietojen välittämisen muutoksesta 0.2 12.3.2012 NMu Lisätty uusia metatietokenttiä 0.3 25.5.2012

Lisätiedot

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite N: Kielivaatimukset VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Huhtikuu Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI

Huhtikuu Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI Käyttöönottosuunnitelma SYNKKA-MEDIAPANKKI 1 Versionhallinta Versio Päiväys Tila Muokkaaja Kommentit 1.0 14.3.2016 Kesken Ensimmäinen versio 1.1 8.4.2016 Kesken Muokattu aikataulua Vaihdettu dokumenttipohja

Lisätiedot

Valmistautuminen potilastiedon arkiston käyttöönottoon. Käyttöönoton käsikirja ja toiminnallisen muutoksen tukeminen Anna Kärkkäinen 29.11.

Valmistautuminen potilastiedon arkiston käyttöönottoon. Käyttöönoton käsikirja ja toiminnallisen muutoksen tukeminen Anna Kärkkäinen 29.11. Valmistautuminen potilastiedon arkiston käyttöönottoon Käyttöönoton käsikirja ja toiminnallisen muutoksen tukeminen Anna Kärkkäinen 29.11.2012 Kansallinen käyttöönoton tuki liittyjille Käyttöönoton käsikirja

Lisätiedot

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 New registrations 5/2015 1.6.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 Vehicle groups Change Share Change 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Passenger cars Total 9 114 10 114-9,9 88,4 48

Lisätiedot

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 New registrations 11/2013 2.12.2013 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 By vehicle groups Change Share Change 12/2013 12/2012 (%) (%) 1-12/2013 1-12/2012 (%) Passenger cars Total 5 923 6 415-7,7

Lisätiedot