(Poistui kohdassa 10.b, palasi kohdan 10. jälkeen)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "(Poistui kohdassa 10.b, palasi kohdan 10. jälkeen)"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 05/2015 Aika: klo Paikka: HO / Paasikivi Paikalla: Pekka Hassinen Olga Penkkilä Maija Häkkinen Taneli Laine Ville Timonen Jenni Rönkkö Laura Kylliäinen Saara Leino Taru Toivanen Teemu Laakso kuraattori varapuheenjohtaja sihteeri toiminnanohjaaja taloudenhoitaja (Poistui kohdassa 10.b, palasi kohdan 10. jälkeen) (Poistui kohdassa 10.b, palasi kohdassa 10.d) Poissa: Jukka Heliö 1. Avaus Kuraattori Pekka Hassinen avasi kokouksen kello Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous oli kutsuttu koolle yli kolme päivää aikaisemmin sekä kokouksessa on paikalla vaadittava määrä hallituslaisia. 3. Työjärjestys Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi muutoksitta (liite 1). 4. Edellisen kokouksen pöytäkirja Hallituksen kokouksen 4/15 pöytäkirja hyväksyttiin muutoksitta. 5. Ilmoitusasiat Saara Leino ilmoitti, että krapulaa on. Teemu Laakso lisäsi, että haisee krapulalle. Sihteeri Maija Häkkinen ilmoitti, että on vastaanottanut kuraattorihakemuksen Tapio Hatakalta. Jenni Rönkkö ja Teemu Laakso ilmoittivat, että remonttitoimikunta piti tiedotustilaisuuden ja paikalla oli noin 10 osakuntalaista. Saara Leino ilmoitti innostuneena, että hallituksen tanhuesitys oli mahtava!

2 6. Tehdyt edustusvierailut Östra finlands nation 91 år, Jukka Heliö Suomen Kulttuurirahaston vuosijuhla, Taru Toivanen ja Laura Kylliäinen Karjalainen ja Savolainen osakunta 110 vuotta, Pekka Hassinen ja Olga Penkkilä Vasa Nation 107 år, Jukka Heliö Keskisuomalainen osakunta 84 vuotta, Jukka Heliö ja Taru Toivanen. Myös Pekka Virtanen oli juhlissa Wiipurilainen Osakunta 362 vuotta, Juhani Takkunen. 7. Toiminnanohjaajan asiat Toiminnanohjaaja Taneli Laine kertoi, että Mämmilän tiskikone on korjattu. Yhteys Turvatiimiin on ajoittain poikki. Yhteys katkeaa joka kerta kun nettiyhteys hetkellisesti katkeaa eikä palaudu automaattisesti nettiyhteyden palatessa. Näytelmäkerho on lupaa pyytämättä pitänyt koko päivän mittaisia speksiharjoituksia. Heidän mukaan eläinlääkiksen speksiryhmässä on yli puolet osakuntalaisia ja siksi harjoitukset olisivat oikeutetut. Toiminnanohjaaja lisäsi vielä, että kerhon puheenjohtajalla Johannes Kärkkäisellä on usein varauksia näytelmäkerhon nimissä. Sihteeri Maija Häkkinen huomauttaa, että näytelmäkerho ei ole ilmoittanut jäsenistölle minkäänlaisesta osakunnalla tapahtuvasta toiminnasta. Tilaisuudet ovat siis olleet suljettuja eikä täten kerhon toimintaa. Kuraattori Hassinen kommentoi, että näytelmäkerhon toiminnassa on puhumisen tarvetta. Toimintaa olisi hyvä saada enemmän näkyville osakunnassa. Osakunnan soittajat laittoivat pitoviikon alussa juhlamestareille viestin, missä pyysivät rahaa viiden tuuraajan palkkaamiseen pitojen jatkoja varten. Juhlamestarit pyysivät toiminnanohjaajalta neuvoja ja Laine lähestyi HOS:n puheenjohtajaa kauniisti muotoillulla vastauksella: ei tipu. Puheenjohtajan kanssa on tapahtuneen jälkeen keskusteltu, että Osakunnalla on vain kaksi tapahtumaa missä heidät velvoitetaan olemaan paikalla heille myönnettyä toimintamäärärahaa vastaan. Laura Kylliäinen lisää, että he ovat kerhon puheenjohtajan kanssa sopineet päivän, milloin käyvät HOS:n asioita läpi.

3 8. Taloudenhoitajan asiat Taloudenhoitaja Ville Timosella ei ollut asiaa. Edellisen vuoden taloudenhoitaja Laura Kylliäinen kertoi tilinpäätöksen edistymisestä. Tilinpäätöksen piti olla kokouspäivänä valmis, mutta asioiden selvittelemisessä tilinpäätökseen on kulunut odotettua pidempään. Sen pitäisi olla alkavan viikon loppuun mennessä valmis. Hankaluuksia on tuottanut puskurirahaston suuruus ja merkitsemistavat. 9. Saapunut posti Yliopiston vuosipäivää vietetään ja tilaisuuteen on pyydetty osakunnalta yksi tai kaksi airutparia. Vuosipäivä on aikaisemmin ollut vain päivätapahtuma, mutta tänä vuonna päivätilaisuuden lisäksi on myös iltajuhla. Kuraattori Hassinen ilmoitti vastaanottaneensa kutsun yliopiston vuosipäivään ja on vastannut menevänsä tilaisuuteen. 10. Saapuneet kutsut a. Savo-Karjalainen Osakunta 90 vuotta Kukaan hallituslainen ei ollut kiinnostunut. Kutsua ei lähetetä virkailijalistalle. b. Satakuntalainen Osakunta 361 vuotta Olga Penkkilä ja Taru Toivanen ilmoittivat olevansa ehkä kiinnostuneita. c. Nylands Nation 372 år Nylands Nationin Gäddbegravning on ja vuosijuhlat ovat lauantaina Kuraattori Hassinen ehdottaa, että edustajia ei lähetetä molempiin tilaisuuksiin, mutta olisi hyvä saada toiseen tilaisuuksista kaksi edustajaa. Olga Penkkilä on kiinnostunut osallistumaan Gäddbegravning-tapahtumaan ja kertoi Jenni Rönkön olevan mahdollisesti myös kiinnostunut tilaisuudesta. Jenni Rönkkö ilmoitti olevansa kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan saavuttuaan takaisin kokoukseen. d. Eteläsuomalaisen osakunnan Eskon häät Kukaan hallituslainen ei ollut kiinnostunut osallistumaan juhliin. Kutsu lähetetään virkailijalistalle.

4 e. Kutsu Keskisuomalaisen osakunnan separaatiositseille Taneli Laine ilmoitti osakunnan saaneen kutsun Keskisuomalaisen osakunnan separaatiositseille, jotka järjestetään toukokuussa. Lähempänä tilaisuutta laitetaan ilmoittauminen osakuntalaisille. 11. Valiokuntien ja kerhojen kuulumiset (liite 2) Jenni Rönkkö: Liikuntavaliokunta, järjestää kuuden kerran pilateskurssia, joka on osakuntalaisille ilmainen. HOL, pitivät kevätkokouksensa, joka oli hauska ja kaikki kokouksessa sujui oikein. Viiniseura, kevään kokousta tai tapahtumia ei ole ollut. Snookerho - Teemu Laakso: Yleisvaliokunta, kaikki menee hyvin. Siivoustalkoiden jälkeen osakunnan yleisilme oli hyvä. HO-bitti, pääsiäislanit järjestetään Pelikerho, erittäin mallikasta toimintaa. Viikottaiset vuorot toimivat hyvin. Kevätkokous pidetty ja uusia pelejä hankittu. Lisämainostus olisi paikallaan, jotta uusia kävijöitä saataisiin. POP-klubben - Lynces - Saara Leino: Kulttuurivaliokunta, paljon toimintaa järjestetty. Kävivät uutisvuodon kuvauksissa ja innostuivat kovasti, joten muitakin kuvausyleisötapahtumia oletettavasti tulossa. HOT, järjestivät bileet perjantaina. Heillä menee vissiin ihan hyvin. Äijäkerho - Taru Toivanen lisää, että UAV:n puheenjohtaja Essi Holopainen tulee lähettämään kaikki hänelle tulevat kutsut myös Toivaselle, jotta tieto osakunnalle tulevista kutsuista välittyisivät myös hallitukselle. 12. Ulkojäsenhakemukset Ei vastaanotettuja hakemuksia.

5 13. Määräraha-anomukset a. Pikkuilvesbileet Toiminnanohjaaja Taneli Laine jätti kokousta ennen määräraha-anomuksen 160 eurosta pikkuilvesbileiden järjestämistä varten (liite 3). Bileet ovat siis tulossa alkavan viikon perjantaina. Laura Kylliäinen ilmoittaa, että kannattaa myöntämistä, mutta haluaa huomauttaa, että on erittäin tärkeää, että rahaa ei luvata tapahtumiin ennen kuin hakemus on jätetty ja hallituksen kokouksessa myönnetty. Todettiin, että YTM:ssä on rahaa ja juhlat ovat jo tulossa. Määräraha-anomus sai kannatusta ja hyväksyttiin maksettavaksi YTM:stä. 14. Tilahakemukset a. Jyrki Erikssonin tilahakemus (liite 4) Jyrki Eriksson oli jättänyt tilahakemuksen koskien valmistujaisjuhliaan. Hallitus on hyväksynyt tilahakemuksen sähköpostikokouksessa. 15. Sähköpostikokouksen tulos Hallituksen kokouksessa 4/15 päätettiin pitää sähköpostikokous siivoussopimuksen irtisanomisen päättämisestä. Siivoussopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta. Jotta sopimus lakkaa remontin alkuun mennessä oli se irtisanottava mahdollisimman pian. Sähköpostikokouksessa esitettiin siivoussopimuksen irtisanomista välittömästi irtisanomisajan puitteissa ja esitys hyväksyttiin. 16. Ennakonpidätysvelka ja sosiaaliturvamaksuvelka Laura Kylliäinen esitteli ennakonpidätys- ja sosilaaliturvamaksulaskujen ja -velkojen sekä työnantajan eläke- ja vakuutusmaksuvelkojen (Tvm- ja TyEL- velka) toimimisen. Vuoden jokaisena kuukautena maksetaan ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksut. Niistä jää seuraavalle kuukaudelle maksettavaksi velat. Tämä tarkoittaa, että joulukuun maksujen velat maksetaan seuraavan vuoden tammikuussa.

6 Tähän asti edellisinä vuosina suoritetut maksut ja velat on kirjattu sille tilikaudelle milloin ne on maksettu, joka tekee maksujen suorittamisesta haastavaa ja sen takia voi tapahtua virheitä, joita ei välttämättä havaita. Kylliäinen esittää, että joulukuun ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksujen velat, jotka maksetaan tammikuussa, kirjattaisiin edelliselle tilikaudelle siirtovelkoina. Tällä tavoin voidaan tarkistaa ja huomata mahdolliset virheet maksujen ja velkojen suorittamisessa. Vuoden alussa ja lopussa tilanne olisi nolla ja sen takia helppo seurata. Kylliäinen on tutkinut, että koska osakunta ei ole yritys, voidaan tällaista muutosta pitää kirjanpidon selkeyttämisenä ja täten hyväksyttävänä toimena. Tvm- ja TyEL-velka ei valitettavasti vuoden aikana nollaudu samalla tavalla, mutta tilinpäätöksen yhdeydessä ne olisi aina hyvä nollata, jotta eivät kertyisi vuosittain. Kylliäinen ehdottaa, että muutos tehtäisiin jo edellisvuoden tilinpäätökseen. Hän haluaa varmistuksen, että hallitus on muutoksen takana, kun se viedään yleiskokoukseen hyväksyttäväksi omana kohtanaan ennen tilinpäätöksen hyväksymistä. Tehtävä muutos tarkoittaa, että tilinpäätöksessä budjetit tulevat menemään paljolla yli ja työeläkemaksut hyvin paljon yli. Kuraattori Hassinen kommentoi, että siirtymä on ehdottomasti hyvä tehdä jossain välissä. Ehdotus: Joulukuun ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksuista tulevat velat kirjattaisiin edelliselle tilikaudelle siirtovelkoina, jotta saldot olisivat nollia vuoden alussa ja lopussa. Tvm- ja TyELvelan vähennykset merkitään tilikauden lopuksi pois, jotta vuoden alussa tili olisi nolla. Kylliäinen kertoi juttelevansa vielä Juuso Lehtisen kanssa, joka on toinen toiminnantarkastaja, ja varmistavan häneltä mikäli ehdotus on hyvä. Ehdotus sai kannatusta ja se hyväksyttiin ehdollisesti.

7 17. Perinnön tilanne Jenni Rönkkö esitteli sähköpostissa esitetyn uusimman tilanteen. Vastapuoli on ehdottanut euron lohkaisun perinnöstä kaikille kolmelle perinnönsaajalle. Tällä summalla he maksavat perintöveroaan ja me kustannamme tulleita asianajokuluja. Kaikki hallituslaiset kokevat, että ehdotus on hyvä ja on fiksua nostaa sama summa. Tavoitteemme ei ole olla epämukavia, mikä voidaan jossakin vaiheessa asian etenemistä kokea positiivisena, että olemme olleet koko käsittelyn ajan asiallisia, ymmärtäväisiä ja mukavia vastapuolta kohtaan. Ehdotus sai kannatusta ja se hyväksyttiin. 18. Hikiän sohvapöytien tilanne Edellisenä vuonna tehty sohvapöytätilaus on peruttu ja purettu huonon laadun ja pitkien toimitusaikojen takia. Remonttitoimikunta näkee, että kesän remontin arkkitehdilta, Sandra Bomanilta, pyydetään ehdotus tilan uusiksi sohvapöydiksi. Tilauksen rahat on jo palautettu tilille. Rahojen käyttö otetaan käsittelyyn mahdollista lisäbudjettia tehtäessä loppukeväästä tai alkusyksystä. 19. Muut asiat a. Suursitsit Olga Penkkilä ilmoittaa suursitsien olevan torstaina Osakuntien ilmoittautuminen tapahtumaan tulee aukeamaan piakkoin. Järjestöt saavat itse pyytää vapaasti oman määrän paikkoja. Edellisellä kerralla paikkoja oli kaikille kiinteä määrä ja paikalle kutsuttiin vain virkailijoita. Tapahtuman järjestäjille on maksettava 5e jokaista osallistujaa kohden järjestelykuluihin. Osakunta järjestää itse ruuat ja juomat tapahtumaan omille jäsenilleen, tapahtumajärjestäjiltä toimitetaan pöydät ja tuolit. Maaliskuun lopussa on tiedettävä kuinka paljon paikkoja osakunta haluaa tapahtumaan. b. OYV:n juttuja OYV:n kevätkokous lähestyy, jossa Jukka Heliö edustaa Hämäläis-Osakuntaa. Kokouksessa päätetään mikä on osakuntien jäsenmaksun määrä ensi lukuvuonna. Hämäläis-Osakunnalle

8 summan suuruudella ei ole väliä, joten meillä ei ole mielipidettä asiaan. Olga Penkkilä haluaa, että tulevien OYV:n kokouksien asioista oikeasti keskusteltaisiin etukäteen, jotta äänenhaltijallamme olisi tieto osakunnan näkemyksestä ennen kokousta. Taneli Laine kertoi, että Kai Kaksonen on hakenut Paasikiven seinällä olleen taulun hakeakseen siihen uuden ristin kadonneen tilalle. 20. Kokouksesta tiedotettavat asiat Yleiskokouksessa tiedotetaan perinnön edistymisestä. Nettisivuilla kirjoitetaan kiitos onnistuneista pidoista parin päivän ajaksi. 21. Seuraava kokous Seuraava kokous päätetään myöhemmin doodlen avulla. 22. Kokouksen päättäminen Kuraattori Hassinen päätti kokouksen kello Tämän pöytäkirjan vakuudeksi Hämäläisten talossa Pekka Hassinen Kuraattori Maija Häkkinen Sihteeri

Kokous oli kutsuttu ajoissa koolle ja paikalla oli riittävästi hallituksen jäseniä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous oli kutsuttu ajoissa koolle ja paikalla oli riittävästi hallituksen jäseniä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 1 (8) Pöytäkirja Hämäläis Osakunnan hallituksen kokouksesta 15/2013 Aika: 24.10.2013 klo 18.00 Paikka: HO/Paasikivi Läsnä: Pekka Hassinen, kuraattori Olga Penkkilä, toiminnanohjaaja (saapui kohdassa 11.)

Lisätiedot

Kokous oli kutsuttu ajoissa koolle ja paikalla oli riittävästi hallituksen jäseniä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous oli kutsuttu ajoissa koolle ja paikalla oli riittävästi hallituksen jäseniä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 1 (6) Pöytäkirja Hämäläis Osakunnan hallituksen kokouksesta 5/2013 Aika: 7.3.2013 klo 17.00 Paikka: HO/Paasikivi Läsnä: Valtteri Aaltonen, kuraattori Olga Penkkilä, toiminnanohjaaja Emilia Aikio, sihteeri

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN TAMMIKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2015

PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN TAMMIKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2015 PÖYTÄKIRJA HÄMÄLÄIS OSAKUNNAN TAMMIKUUN YLEISKOKOUKSESTA 2015 Aika 27.01.2015 klo 17 Paikka HO / Osakuntabaari Paikalla: Petri Pellikka inspehtori (saapui kohdassa 7.) Pekka Hassinen kuraattori Maija Häkkinen

Lisätiedot

1 (6) Pöytäkirja Hämäläis Osakunnan hallituksen kokouksesta 3/2013. Aika: 6.2.2013 klo 18.00. Paikka: HO/Paasikivi

1 (6) Pöytäkirja Hämäläis Osakunnan hallituksen kokouksesta 3/2013. Aika: 6.2.2013 klo 18.00. Paikka: HO/Paasikivi 1 (6) Pöytäkirja Hämäläis Osakunnan hallituksen kokouksesta 3/2013 Aika: 6.2.2013 klo 18.00 Paikka: HO/Paasikivi Läsnä: Juhani Takkunen, hallituksen varapuheenjohtaja Olga Penkkilä, toiminnanohjaaja (saapui

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Reetta toi kokoustuomisiksi ruisnachoja, aakkoskarkkeja ja suklaata.

Reetta toi kokoustuomisiksi ruisnachoja, aakkoskarkkeja ja suklaata. Informaatioverkostojen kilta Athene ry Hallituksen kokous 4/2015 Aika: 29.1.2015, 16.30 Paikka: T Talo, B122 Paikalla: Aleksi Pyykkönen, Helinä Hakala, Lauri Lavanti, Mira Lindroos, Jooel Friman, Johannes

Lisätiedot

RAKENNUSINSINÖÖRIKILTA RY PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2015

RAKENNUSINSINÖÖRIKILTA RY PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2015 Aika: 23.2.2015 klo 18.00 Paikka: Rakentajanaukio 4A, Espoo Huone K2 Läsnä: Janne Nikkonen, pj. Janne Peltola (poistui kohdassa 14.1) Mikko Tuohino, s. Juho Keiski (poistui kohdassa 14.2) Marketta Ruutiainen

Lisätiedot

Mallisäännöt 15.9.2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Mallisäännöt 15.9.2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta Mallisäännöt Nämä mallisäännöt on tarkoitettu avuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä perustettaville uusille yhdistyksille. Säännöt on tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi ja ne sopivat erityisesti

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 8

PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 8 PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 8 Tämä on virallisen pöytäkirjan julkiseen levitykseen tarkoitettu versio. Hallituksen kokouksessaan käsittelemät tiedot, joita ei esimerkiksi yksityisyydensuojan

Lisätiedot

PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 11 Hallituksen kokous 6/2010

PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 11 Hallituksen kokous 6/2010 PROMETHEUS-LEIRIN TUKI RY PÖYTÄKIRJA Sivu 1 / 11 Aika ja paikka: 25.4.2010, Soihtu, Helsinki Paikalla: Anna Vuorjoki (pj), Jaakko Hammarsten, Kaisa Teperi, Iivari Savolainen (paikalla kohdat 1 22), Henna

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta HALLITUKSEN KOKOUS 7/2014 PÖYTÄKIRJA Aika 11.4.2014 klo 19.00 Paikka Kokoushuone Seppele, Domus Gaudium Läsnä 7 hallituksen jäsentä, 1 osakuntalainen ja 1 vierailija Jenni-Maria Käki, hallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry d OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013-2015 070513 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 6, 20100 Turku, 2. krs. kokoustila Kaste Sihteeri Mervi Taurén Läsnä Puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2014 Pöytäkirja

Hallituksen kokous 1 / 2014 Pöytäkirja Hallituksen kokous 1 / 2014 Pöytäkirja Aika: 15.1.2014 kello 17 Paikka: Viikin Monitoimitalon takkahuone Paikalla: Tommi Jalo (pj), Jenni Styrman, Mari Lahti, Terhi Mäkinen, Samica Sadik (poistui 19.50),

Lisätiedot

Hallinto Toimiva lippukunta

Hallinto Toimiva lippukunta Hallinto Lippukunta yhdistyksenä 1. Lippuku nta toimintayksikkönä Lippukunnan toiminnasta ja koko lippukunnan olemassaolosta vastaavat sen kaikki johtajat yhdessä. Viime kädessä vastuussa on lippukunnanjohtaja,

Lisätiedot

Esipuhe edessä hallitusvuosi

Esipuhe edessä hallitusvuosi Alayhdistysopas Uudistettu painos Elokuu 2012 Julkaisija: Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta () Toimittanut: Kaisa Immonen, tiedotus- ja järjestösihteeri www.ttyy.fi i ALAYHDISTYSOPAS Esipuhe

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

Tiedotusvastaava Sunnarin, yleisvastaava Tolvasen ja avustavan kurssipäällikkö Kärjen muutto on pahasti kesken.

Tiedotusvastaava Sunnarin, yleisvastaava Tolvasen ja avustavan kurssipäällikkö Kärjen muutto on pahasti kesken. PÖYTÄKIRJA 6.1.2005 1/2005 PYKÄLÄ RY:N HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Torstai 6.1.2005 Paikka: Läsnä: Yhdistyksen huoneisto Sörnäisten rantatie 33 Emilia Kaikkonen, puheenjohtaja Elina Lemmetty, sihteeri Ritva

Lisätiedot

Maarit Heikkinen alueryhmä Laura Kajala koulutusryhmä poistui 11 aikana. Kalle-Pekka Mannila toiminnanjohtaja, sihteeri

Maarit Heikkinen alueryhmä Laura Kajala koulutusryhmä poistui 11 aikana. Kalle-Pekka Mannila toiminnanjohtaja, sihteeri LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI 1 HALLITUKSEN KOKOUS 1 / 2015 Aika 25.1. klo 10.30 - Paikka: Turun partiotoimisto PÖYTÄKIRJA 25.01.2015 Läsnä Mari Kousa puheenjohtaja Mika Kuusisto varapuheenjohtaja Maarit

Lisätiedot

Alkkari. Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille!

Alkkari. Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille! 1 Alkkari Kesäkuu 2006 Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille! 2 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 AAL-yhtenäisyyskokous -- mikä se onkaan? 3 Mistä yhtenäisyyspalaverissa puhuttiin?

Lisätiedot

Linnea2-ohjausryhmän kokous

Linnea2-ohjausryhmän kokous Linnea2-ohjausryhmän kokous Aika: 10.3.2005 klo 10:05-13:15 Paikka: Helsinki, Unioninkatu 36, Helsingin yliopiston kirjasto, Ylikirjastonhoitajan huone Läsnä: Kai Ekholm (kohdat 1-14) Juha Hakala (esittelijä)

Lisätiedot

Läsnäolijat: Veera Koskinen, Kea Tossavainen, Ville Korhonen, Marjo Suvanto, Janne Saarela. Pöytäkirja

Läsnäolijat: Veera Koskinen, Kea Tossavainen, Ville Korhonen, Marjo Suvanto, Janne Saarela. Pöytäkirja Jyvioni - Jyväskylän vihreät nuoret ja opiskelijat ry Hallituksen kokous 11/2011 Aika: 13.10.2011 klo 18 Paikka: Keski-Suomen vihreiden toimisto, Kyllikinkatu 1, 2krs. Läsnäolijat: Veera Koskinen, Kea

Lisätiedot

Erilaisia osallisuusmenetelmiä

Erilaisia osallisuusmenetelmiä Erilaisia osallisuusmenetelmiä Rauna Nerelli, Suomen Lasten Parlamentti Tässä on muutamia menetelmiä, joita voi käyttää lasten kanssa ryhmässä toimittaessa, kun halutaan vahvistaa lasten osallisuutta ja

Lisätiedot

Linnea2-ohjausryhmän kokous

Linnea2-ohjausryhmän kokous Linnea2-ohjausryhmän kokous Aika: 3.11.2004 klo 13:10-15:20 Paikka: Helsinki, Unioninkatu 36, Helsingin yliopiston kirjasto, Ylikirjastonhoitajan huone Läsnä: Kai Ekholm Nanna Hakala (sihteeri) Annu Jauhiainen

Lisätiedot

TYS ASUKASYHTEISTOIMINTAMALLI TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖSSÄ

TYS ASUKASYHTEISTOIMINTAMALLI TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖSSÄ TYS ASUKASYHTEISTOIMINTAMALLI TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖSSÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. ASUKASDEMOKRATIA... 1 ASUKASTOIMINNAN ORGANISAATIO... 4 2. ASUKASTOIMINTA KOHTEISSA... 5-9 3. ASUKASTOIMIKUNTIEN NEUVOTTELUKUNTA...

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916. Karjalaisen Osakunnan. Fuksipuukello 2013

HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916. Karjalaisen Osakunnan. Fuksipuukello 2013 HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916 Karjalaisen Osakunnan Fuksipuukello 2013 Sisältö Fuksipuukello 3 Heissulivei fuksi! 5 Miksi mukaan? 6 Fuksin syksy 8 Arvokkaita

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA Hausjärvi 1/4 PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA vesiosuuskunnan varsinainen kokous 2015 AIKA: 23.05.2015 kello 13.00 PAIKKA: Hausjärven kunnanvirasto LÄSNÄ: Paikalla oli 18 vesiosuuskuntaan

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002 AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 PAIKKA:Kuntaliitto, 2. Linja 14, kokoushuone B 3.2 LÄSNÄ: Camilla von Bonsdorff, puheenjohtaja

Lisätiedot