Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitos, Kamreerintie 8 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitos, Kamreerintie 8 A"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 1 / 35 Kokoustiedot Aika tiistai klo 17:30-20:20 Paikka Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitos, Kamreerintie 8 A Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist, Saapui klo Miia Kaukinen, Saapui klo Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Janne Mikkola, Saapui klo Jussi Päiviö Juhani Mäntylä Päivi Salli Pirkko Sillanpää Satu Soini Muut saapuvilla olleet Mauri Suuperko Hellen Junninen Anu Hilpi Maija Lehtinen Kari Sirviö Auli Hackman Petteri Mussalo Kristiina Karaman Katariina Kaukonen liiketoimintajohtaja vs. toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja henkilöstön edustaja sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 2 / 35 Allekirjoitukset Johanna Horsma puheenjohtaja Katariina Kaukonen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Teemu Leppänen Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä osoitteessa Virastopiha 2 B, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 3 / 35 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 53 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 54 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I 10 tilanteesta Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen seurantaraportti I 14 tilanteesta Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I 18 tilanteesta Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti I 23 tilanteesta Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I 27 tilanteesta Johtokunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset 32

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 4 / Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätösehdotus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Selostus Johtokunta on kutsuttu koolle puheenjohtajan allekirjoittamalla päivätyllä johtokunnan jäsenille toimitetulla kokouskutsulla. Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valinta Päätösehdotus Päätös Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Teemu Leppänen. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Teemu Leppänen.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 6 / / / Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Tuotantopäällikkö Hellen Junninen Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Oheismateriaali Selostus - Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarviointi Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Toimintakatsaus Koulu- ja päiväkotiruokailussa kasvisruoka- sekä aamu- ja välipalareseptejä on uudistettu. Tavoitteena on hakea välipaloille Sydänmerkki-sertifikaattia ja tuoda näin esille välipalojen terveellisyyttä. Vanhusten pitkäaikaishoidossa ruokavalioiden kehittämistä on jatkettu ja keväällä ruokavalioihin lisättiin välipaloille voimajuoma kohentamaan energiansaantia. Espoo Catering osallistuu valtakunnalliseen Seniorisapuska-hankkeeseen, jonka tavoitteena on saada markkinoille ikäihmisille sopivia aterioita.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 7 / 35 Tuotettujen aterioiden arvioidaan vuoden lopussa olevan 16,1 milj. ateriaa ja ylittävän talousarvion 0,1 milj. ateriaa asiakasmäärien lisäyksestä johtuen. Ruoan kylmävalmistuksen testausta ja siihen liittyvän reseptiikan kehittämistä on jatkettu. Aromi-järjestelmän käyttöä on laajennettu. Ennustepankkia pilotoitiin talven 2013 aikana. Aromin kautta saadaan suoraan teollisuudelle ennustetieto Espoo Cateringin tarvitsemista raaka-aine- ja tuotemääristä. Ennustepankki-toiminto yksinkertaistaa ja tehostaa prosesseja ja on vähentänyt manuaalista laskentaa ja työtä. Ostolaskujen kohdistumis- ja hyväksymisprosessi on otettu käyttöön tuotantokeittiöissä ja laskuista yli 90 % maksetaan automaattisesti. Kevään aikana käyttöönotetun Sintostuotetietopankin avulla saadaan raaka-aineiden tuote- ja ravintosisällöt siirrettyä nopeasti ja turvallisesti mm. erityisruokavalioasiakkaiden tarpeisiin. Hallinnossa toteutettiin EFQM mallin mukainen itsearviointi keväällä. Henkilöstön ympäristötietoisuutta lisättiin koulutusten ja tiedottamisen avulla. Ekotukihenkilöiden määrä on kasvanut 20 henkilöllä (28 henkilöä) ja ympäristöpassin suorittaneiden määrä 22 henkilöllä (136 henkilöä) verrattuna vuoden 2012 lopun tilanteeseen. Kestävät Hankinnat -hankkeen myötä Espoo Cateringille on kilpailutettu yksi lähiruokatuote, pakastettu mansikkasose. Sitä käytetään pitkäaikaishoidon laitoksissa tuoremarjasoseena aamupurojen kera elokuusta 2013 lähtien heinäkuun 2014 loppuun. Valtakunnallisen Kestävät Hankinnat -hankkeen tavoitteena on lisätä kestävien elintarvikkeiden hankintaosaamista. Kuntien elintarvikevalvojien tekemiä keittiöiden ja elintarvikemyymälöiden tarkastusten tuloksia on alettu julkaista internetissä toukokuusta alkaen. Oiva-valvontakäyntien tuloksia Espoo Cateringin keittiöihin on julkaistu 13 kpl heinäkuun loppuun mennessä. Cateringin keittiöt ovat saaneet valvontakäynneistä joko erittäin hyvän tai hyvän tarkastustuloksen. Omavalvonnan automatisoitujen seuranta- ja valvontajärjestelmien testaaminen jatkuu syksyyn 2013 saakka. Espoo Cateringin sähköisestä Uutisia Sinulle -asiakaslehdestä toteutettiin maaliskuussa lukijatutkimus. Tutkimuksen mukaan lehti on informatiivinen ja sen ilmestymistiheys on sopiva. Kokonaisarvosanaksi saatiin 3,05 asteikolla 1-4, parhaan arvosanan olleessa 4. Valmistelu yhteisöllisen median vuosina tapahtuvaa käyttöönottoa varten on aloitettu.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 8 / Talous 2.1 Tuotot Tuotot ylittävät talousarvion 0,1 milj. euroa sisäisten ostajien asiakasmäärien lisäyksestä johtuen. 2.2 Kulut Materiaalit ja palvelut alittavat talousarvion 0,3 milj. euroa. Palvelujen ostoissa työvoimanvuokrauspalvelujen ostot ja kuljetuksissa kotiateria-asiakkaiden määrät ovat vähentyneet. Edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi toteuma johtuu laskujen entistä reaaliaikaisemmasta maksamisesta ja sisäisten palvelujen laskutuksen lisääntymisestä. Liiketoiminnan muissa kuluissa sisäiset vuokrat ovat maksettavien kohteiden tarkistuksista johtuen lisääntyneet. 2.3 Tulos Tuloksen arvioidaan muodostuvan 0,1 milj. euroa ylijäämäiseksi. Tulosta korjaavana toimenpiteenä talousennusteeseen sisältyy erityisruokavaliokriteereiden tarkentaminen. Interventio-kokeilu n päivähoidossa olevalle allergiselle lapselle on aloitettu keväällä. 2.4 Investoinnit Investointeihin ei ole varattu määrärahaa. Investoinneista hankitaan erillispäätöksen mukaisesti omalla tulorahoituksella katettavat ruoankuljetusvaunut, yhteisarvoltaan euroa. 3. Henkilöstö Henkilöstömäärä heinäkuun lopussa oli 477 henkilöä, joka mikä on neljä henkilöä edellisvuotta pienempi. Vuonna 2012 tehtyjen osaamiskartoitusten perusteella laadittiin keväällä asiakasryhmäkohtainen suunnitelma asiakaspalvelukoulutuksista. Koulutukset koko henkilöstölle toteutetaan syksyllä. Keväällä koko henkilöstö koulutettiin Oiva-valvontajärjestelmän käyttöönottoa varten. 4. Sitovat tulostavoitteet Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. Tavoite toteutuu. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoite toteutuu.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 9 / Vuoden 2013 keskeiset tavoitteet Keskuskeittiön suunnittelua on jatkettu. Suunnitelmat KVR-urakan kilpailutusta varten ovat valmiit. Keskuskeittiön tuotantoprosessien ja logistiikan hiomista on jatkettu. Keskuskeittiön arvioitu valmistumisaika on kevät Valmistuminen tulee tehostamaan toimintaa ja vaikuttamaan laajasti koko Espoo Cateringin ruokatuotannon järjestämiseen. Espoo Catering on yhdessä Kiinteistöpalvelujen kanssa työstänyt kevään aikana kaksi erilaista toimintamalliehdotusta palveluiden järjestämiseksi niissä päiväkodeissa, joissa tällä hetkellä työskentelee päivähoidon palveluksessa oleva päivähoidon kanssa yhteinen avustava henkilöstö. Toimintamalleissa joko Kiinteistöpalvelut tai Espoo Catering hoitavat siivous- ja ruokapalvelutyön. Mallit esitellään suomen- ja ruotsinkieliselle päivähoidolle syyskuussa Henkilöstön saatavuuden parantamiseksi ja sairauspoissaolojen vähentämiseksi palkkarakennetta uudistetaan. Tavoitteena on lisätä työhyvinvointia, kannustaa kehittymään sekä varautua keskuskeittiöön. Entisestä yksiportaisesta palkkarakenteesta siirrytään ammattiryhmäkohtaiseen kolmitasoiseen rakenteeseen. Kevään aikana on aloitettu portaittaisten työn vaativuuden arviointien tekemiset jokaisesta ammattiryhmästä. Uusi malli hyväksytetään syksyllä kaupunkitasoisessa TVA-ryhmässä ja tavoitteena on ottaa se käyttöön tammikuussa Sairauspoissaolojen vähentämiseksi on hyödynnetty varhaisen puuttumisen mallia ja henkilöstöä on informoitu palveluliiketoimen ja Cateringin omasta työsuojelun toimintaohjelmasta. 6. Valtuuston neuvottelutoimikunnan pöytäkirjamerkintä Neuvottelusopimuksen pöytäkirjamerkinnäksi kirjattiin: Ruokapalveluiden tarjoajien kilpailutukseen lisätään jatkossa tiukemmat kriteerit, jotta ruoan laatutasoa saadaan nostetuksi. Tehostetaan kriteerien toteutumisen seurantaa. Ruoka- ja ateriapalvelusopimus Blue Service Partners Oy:n kanssa on voimassa (+mahdollinen optiokausi 2 v.). Tuotteiden ja palvelun laatua on seurattu Espoo Cateringin tekemien tarkastuskäyntien, tilaaja-asiakkaiden puhelinkontaktien ja tapaamisten sekä asiakkaiden, toimittajan ja Espoo Cateringin välisten kehityskokousten avulla. Laadun seurantaa jatketaan edelleen. Lisäksi reklamointiprosessi on kuvattu ja opastettu rehtoreille sekä päiväkotien johtajille. Ruoan palveluun ja laatuun liittyvien palautteiden määrä on vähentynyt syksyn 2012 tilanteesta 60 prosenttia. Tiedoksi

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 10 / / / Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Auli Hackman Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarviointi Selostus Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportti ja ennakkotilinpäätös yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Toimintakatsaus Espoo Henkilöstöpalvelut aloitti toimintansa liikelaitoksena ja toiminta on lähtenyt käyntiin suunnitellusti. Toimialojen kanssa on tehty palvelusopimukset ja pidetty kehittämiskokoukset. Asiakasraportointisivut ovat valmistuneet kaupungin ryhmätyötilaan. Sivuilta löytyvät palvelusopimukset, kehittämiskokousten materiaali sekä laskutus- ja

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 11 / 35 suoritetietoja. Palvelutuotannon manuaaliprosessien kehittäminen sähköiseksi on käynnistetty, lähtötilanne on kartoitettu ja suunnitelma ja aikataulu toteutuksesta on tehty. Palvelussuhdepalvelujen sisäistä työnjakoa on kehitetty resurssien ja osaamisen kohdentamisella työn nykyisten vaatimusten mukaan ja siten varmistetaan laadukkaampi asiakaspalvelu. Uuden työnjaon mukaan toimitaan elokuusta alkaen. Uusi Näin pääset alkuun palvelussuhdeasioissa -koulutus käynnistettiin vuoden alussa ja palautteet ovat olleet erittäin positiiviset. Hajanaisen HR-viestinnän vahvistamiseksi on suunniteltu kaupunkitasoista HR-uutiskirjettä yhteistyössä viestinnän ja konsernihallinnon HR-yksikön kanssa. Ensimmäinen esimiesten HRuutiskirje ilmestyy alkusyksyn aikana ja näin jatkossa esimies saa kaikki HR-asiat yhden kanavan kautta. Palvelussuhdeasioiden yhteydenottoja on ollut 8774 kpl ja tavoitteen ennustetaan ylittyvän noin 1500 yhteydenotolla ja HR-järjestelmäpalvelujen yhteydenottoja on ollut 9120 kpl ja niiden ennustetaan yltävän tavoitteeseen. Työhyvinvointitoiminnassa painottuivat ensisijaisesti Kunta 10 -tutkimuksen tuloksiin liittyvät tehtävät. Tuloksia on esitelty ja käsitelty johtoryhmissä, henkilöstötoimikunnissa ja esimiestilaisuuksissa. Tulosten hyödyntämistä tuettiin Essiin laadituilla materiaaleilla ja esimiesten Kunta 10 - tikettikyselyllä. Toisena painoalueena olivat esimies- ja johtoryhmäkonsultaatiot johtoryhmätyöskentelyn kehittämisestä, muutostilanteista, työyhteisön ristiriidoista ja kriiseistä, työyhteisön hyvinvoinnin johtamisesta ja varhaisesta tukemisesta. Lisäksi esimiehille on pidetty puheeksiottamiskoulutusta. Uusien esimiesten koulutuksissa on käyty luennoimassa työhyvinvoinnista. Henkilöstölle on pidetty työhyvinvointitilaisuuksia esimiesten tilauksesta. Työhyvinvointitilaisuuksiin on osallistunut vajaa 500 henkilöä. Osaamisen kehittämisen palvelualueella kehitettiin sähköisiä tuotteita ja otettiin käyttöön sähköinen koulutuskalenteri ja lähiesimiesten verkkokurssi. Kaupunkitasoisesti järjestettiin uusien työntekijöiden ja kesätyöntekijöiden perehdytyskoulutukset sekä viisi esimieskoulutusta. Jetoppisopimuskoulutuksia oli kaksi. Uusina esimieskoulutuksina aloitettiin palvelussuhdekoulutukset. Asiantuntijaluentoja oli kolme. Osaamisen kehittämisen järjestämiin koulutustilaisuuksiin osallistui lähes 2300 osallistujaa, mikä on noin 71 % koko vuoden tavoitteesta. Lisäksi järjestettiin kaupunginvaltuutettujen perehdytykset sekä Sharepoint-Lync - ja Espro -koulutusten koulutussihteeripalvelut. Stipendikukkaron kevään hakuun tuli hakemuksia reilut 250 kpl, joista myönteisen päätöksen sai 243 hakemusta. Rekrytointipalvelut on hoitanut rekrytointitilauksia 1664 kpl (perus-, oppisopimus-, kesätyö-, harjoitteluhakuja jne.). Määrä on n. 8 % (noin 200 hakua) vähemmän kuin vuonna Vakituisten palkkaaminen on vähentynyt noin 14 %. Rekrytointipalvelut on avustanut 361 haastattelussa ja wopi-työtapa -arviointeja on tehty 238 työntekijälle. Hakemuksia kaupungille on saapunut tähän mennessä , joista kesätyöpaikkahakemusten osuus on lähes puolet. Hakemuksia on

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 12 / 35 saapunut kaupungille edellisvuotta enemmän. Uutta rekrytointimarkkinoinnissa oli radiomainoskampanja NRJ & Nostalgia - kanavassa. Kampanjassa korostettiin erityisesti sairaanhoitajien kesätyöpaikkoja. Rekrytointipalvelut otti käyttöönsä chatin asioidessaan työnhakijoiden kanssa, helmikuussa. Uuden rekrytointijärjestelmän hankinta on käynnistynyt. Työterveyspalvelujen johtamisjärjestelmää on kehitetty ja täsmennetty: kokouskäytännöt, palvelupäälliköiden roolien muutokset ja työterveyshoitajien rooli. Acute-potilastietojärjestelmä otettiin käyttöön 1.1. ja e-resepti 1.4. alkaen. Manuaalisia prosesseja sähköistetään neljän projektin avulla. Sairauspoissaoloprosessia on kehitetty eteenpäin ja uusia kuntoutusvalmennuspalvelutuotteita on otettu käyttöön. Sairausvastaanottokäyntejä on ollut kpl, työpaikkaselvityksiä 120 kpl ja terveystarkastuksia kpl. Lisäksi työkykyarviointeja on ollut 390 kpl. 2. Talous 2.1 Tuotot Liikevaihdon toteuma on 3,8 milj. euroa ja sen ennustetaan hieman alittavan talousarvion. Sisäinen laskutus on tehty heinäkuun loppuun pois lukien työterveyspalvelujen ammattiryhmähintaista tuntilaskutusta kesäheinäkuulta. Espoon kaupungilla on ollut ulkoisessa haussa 8 %:a vähemmän työpaikkoja edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja siksi perusrekrytointien suoritemäärän ennustetaan alittuvan n Liiketoiminnan muissa tuotoissa on budjetoitu 1,9 milj. euron kela-korvaus, josta tehdään tulojäämäarvio vasta loppuvuodesta ja sen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. 2.2 Kulut Materiaalien ja palvelujen toteuma on 1,7 milj. euroa ja niiden ennustetaan ylittävän talousarvion 0,4 milj. euroa. Työterveyspalveluissa on ollut alkuvuoden avoinna kaksi omaa virkalääkärivakanssia, joita ei ole saatu täytettyä. Tästä johtuen vuokralääkärikulujen ennustetaan ylittyvän palvelujen ostoissa. Ulkoisten palvelujen ostojen ennustetaan ylittyvän euroa ja sisäisten palvelujen ostojen ylittyvän euroa. Henkilöstökulujen toteuma on 2,4 milj. euroa ja niiden ennustetaan alittuvan 0,4 milj. euroa. Kahden lääkärivakanssin lisäksi on avoimia vakansseja joiden täyttäminen on siirtynyt keväältä syksyyn. Liiketoiminnan muiden kulujen toteuma on 0,4 milj. euroa ja niiden ennustetaan hieman alittavan talousarvion. 2.3 Tulos Liikelaitoksen tuloksen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 13 / Investoinnit Investointien ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Työterveyspalveluissa on vuoden alusta käyttöönotettu uusi Acute työterveysjärjestelmä ja 1.4. alkaen e-resepti toiminnallisuus. Työterveyden investointirahoista ennustetaan säästyvän n euroa. Uuden rekrytointijärjestelmän määrittely- ja kehitystyö voitaisiin aloittaa v puolella työterveydestä säästyvillä investointirahoilla. 3. Henkilöstö Heinäkuun lopun henkilöstömäärä on 84. Alkuvuodesta asti on ollut avoimena joitakin vakansseja mm. kaksi lääkäriä ja erityissuunnittelija Jotkut vakanssit tulevat täytettäväksi vasta syksyllä. Lisäksi meillä on ollut kesätyöntekijä ja kaksi harjoittelijaa sekä yksi henkilö maahanmuuttajarekrytointimallilla. Kunta 10 tulokset on käsitelty kaikilla palvelualueilla ja sovittu jatkotoimenpiteistä. Kehityskeskustelut on pääosin käyty. 4. Vuoden 2013 keskeiset tavoitteet Henkilöstöpalveluissa nimettiin seuraavat kolme tavoitetta vuodelle 2013: - Palvelutuotannossa manuaaliprosesseista sähköisiin - Palvelutuotevalikoima ja hinnoittelu tarkistettu - Asiakasraportointimalli kehitetty ja käytössä Tavoitteissa on edetty suunnitelmien mukaisesti. Asiakasraportointi on käytössä, manuaaliprosessien sähköistämisen suunnitelma on valmis ja se etenee toteutukseen tämän ja ensi vuoden aikana. Liikelaitoksen palvelutuotevalikoima ja hinnoittelu tarkistetaan syksyn aikana. Lisäksi liikelaitoksella on omia pienempiä tavoitteita, joiden toteutumista seurataan systemaattisesti. 5. Sitovat tulostavoitteet Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia Tavoite toteutuu Liikelaitoksen tulos on positiivinen Tavoite toteutuu 6. Valtuuston neuvottelukunnan pöytäkirja merkinnät Ei pöytäkirjakirjamerkintöjä Tiedoksi

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 14 / / / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Anu Hilpi Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarvioinnit Selostus Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1 Toimintakatsaus Tulos on negatiivinen euroa, mutta lomakaudesta johtuen rakentamista ja ylläpidon lisätöitä ei ole voitu laskuttaa heinäkuussa, laskuttamatta noin euroa. Jos laskuttamatta olevat työt huomioidaan, on tulos euroa.

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 15 / 35 Metrolouheen vastaanotosta aiheutuvista lisäkustannuksista, maan vastaanottotoiminnan hiljenemisestä ja talven poikkeuksellisesta lumimäärästä ja veloitusperiaatteiden muutoksesta johtuen euron säästötavoite ei toteutune. 1.1 Rakentaminen Kadunrakentamisen ja viherrakentamisen alkuvuoden rakennushankkeet ovat edenneet budjetoidun mukaisella volyymitasolla tilausten mukaisesti. Hankkeet ovat valmistuneet hyvin sovituissa aikatauluissa. Alkuvuonna valmistuneiden kadun- ja viherrakennushankkeiden kustannukset ovat olleet keskimäärin tilausten mukaiset. Rakentamishankkeiden laskutus on jäljessä vuosilomien vuoksi, mutta taloudellisen tuloksen ennustetaan korjaantuvan elokuun aikana positiiviseksi. 1.2 Ylläpito Ylläpitotöitä on tehty vuosisopimuksen ja tilausten mukaisesti. Talvikausi oli runsasluminen ja vaati runsaasti ylitöitä ja ulkopuolisten palvelujen käyttöä. Alkuvuonna lumen poistoa ja siirtoa oli ennakoitua enemmän, minkä vuoksi ylläpidon tulos on jonkin verran miinuksella. Tuloksen ennakoidaan paranevan loppuvuoden aikana. Pohjois-Espoon alueurakka siirtyy EKA:lta yksityiselle urakoitsijalle alkaen, jolloin myös tulot pienenevät. Samanaikaisesti EKA ottaa omaan tuotantoon Länsi-Espoosta urakoitsijan ylläpidossa olleita alueita, jotta koko henkilöstön työllisyys voidaan turvata. 1.3 Ympäristöpalvelut Ympäristöpalvelun alkuvuoden toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet on saavutettu. Taloudellinen tilanne vaihtelee yksiköittäin ja töitä on jonkin verran laskuttamatta lomakauden vuoksi. Loppuvuoden aikana taloudellisen tuloksen ennustetaan paranevan edelleen. Maanvastaanotossa on ollut hyvin poikkeuksellinen vuosi. Vastaanottotoiminta on vakiintunut uudelle Takapellon alueelle. Maamassoja on vastaanotettu alkuvuonna ennätyksellinen määrä m3 ( m3 v. 2012). Vastaanotetusta määrästä m3 on ollut ilmaista välivarastoitavaa Länsimetro Oy:n tunnelilouhetta, joten vertailukelpoinen vastaanottomäärä on m3. Maamassatulot ovat pienentyneet viime vuoteen verrattuna. Louheen vastaanotosta ja Kalliosuon jatkeen vara-alueen rakentamisesta aiheutuu lisäksi ylimääräisiä konekustannuksia tälle vuodelle yli euroa. Louhetta on tarkoitus hyödyntää myöhempinä vuosina EKA:n omissa rakentamiskohteissa. Louheesta valmistetaan mursketta, jota käyttämällä saadaan säästöjä omien rakentamishankkeiden materiaalikustannuksissa. Maanvastaanoton

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 16 / 35 tämän vuoden tuloksen ennustetaan olevan positiivinen, mutta noin edellisvuotta pienempi. 2. Talous 2.1 Tuotot Toimintatuotot olivat 30,6 milj. euroa. Toimintatuottoja on lumenajojen- ja siirtojen osalta jäänyt tilaajalta saamatta n Asiasta käydään elokuun aikana tilaajan kanssa neuvottelut. Maamassat tulot ovat vuoteen 2012 verrattuna pienentyneet. Muutoin tulojen ennustetaan toteutuvan KS:n mukaisesti. 2.2 Toimintamenot olivat 31,7 milj. euroa. Kulujen ennustetaan olevan KS:n mukaiset. 2.3 Tulos oli 1,2 milj. euroa negatiivinen, koska rakennushankkeita ja ylläpidon lisätöitä ei ole kesälomista johtuen laskutettu. Asia korjautuu elokuun laskutuksessa. 2.3 Investoinnit Investointien toteuma on 0,068 milj. euroa. Investointien kokonaisbudjetti v on 0,635 milj. euroa. Rakentamiseen on hankittu valssijyrä ja pienkuormaaja yhteensä , Takapellon tukikohtaa rakennettu 6100 eurolla yhteensä noin euroa. Lisäksi aineettomia on investoitu euroa. Investointeja on toteutunut euroa. Loppuvuoden investointeja ovat mm. pienkoneet kaivantoelementit, ympäristöpalveluiden maanvastaanoton tukikohdan rakentaminen, kaupungin puutarhan kasvihuoneen parantaminen, sähköisen vastaanottojärjestelmän rakentaminen. 3. Henkilöstö Liikelaitoksessamme 31.7 on 383 työntekijää, joista vakituisia on 324 ja määräaikaisia 65. Kunta 10-kyselyn tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa työpistekokouksissa. Kyselyn tulosten perusteella esiin nousseet kehitysehdotukset otetaan käsittelyyn syksyn aikana. Liikelaitoksen oma Työhyvinvointi -kysely tehdään syksyn aikana. Kehityskeskustelut henkilöstön kanssa on käyty. Liikelaitoksesta on osallistuttu toimialan yhteisiin prosessiryhmiin. 4. Sitovat tulostavoitteet Peruspääoman tuottovaatimus on 5 %. Tavoite toteutuu.

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 17 / 35 Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoite toteutuu. 5. Vuoden 2013 keskeiset tavoitteet Henkilöresurssit ja kalusto optimaalisessa käytössä: Kaluston käyttöasteen mittaukset on aloitettu. Aurausreitit optimoitu GPS seurantatulosten analysointien perusteella Työaikaa on katuylläpidossa hieman aikaistettu Yksityisen kaluston työn tehokkuuden seurannasta tehdyn tutkimuksen tuloksia hyödynnetään parhaillaan uudessa maansiirtokoneiden kilpailutuksessa. Rakentamisen tarjouslaskenta ja projektiseuranta on yhtenäistetty ja systematisoitu: Kustannuslaskentaohjelman käytön koulutukset suoritettu rakentamisessa Ohjelmisto otettu käyttöön Hankkeiden taloutta seurataan säännöllisesti kuukausiraportein ja hankkeista laaditaan hankeselostus aikatauluineen. Mahdolliset haasteet kirjataan ja otetaan huomioon tuotannon suunnittelussa. Tilauskannan seuranta on ajan tasalla: Tilauskantaa seurataan rakentamisen kuukausiraporteissa. Ylläpidossa tilauskanta on sopimuksen mukainen. Lisätöitä seurataan uudella lisätilausjärjestelmällä. Tiedoksi

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 18 / / / Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Maija Lehtinen Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarviointi Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Toimintakatsaus Espoo Kiinteistöpalvelujen toiminnan riskikartoitus toteutettiin liikelaitoksen johdon ja konsernihallinnon riskipäällikön yhteistyöllä kevään aikana. Liikelaitoksen riskiprofiilissa on yhteensä 37 riskiä, joista 17 on hallinnoitu toimivalla tavalla, 16 on hallittu kohtalaisesti ja neljän riskin hallintakeinot eivät ole riittävät. Työ toiminnan riskien tunnistamiseksi, hallinnoimiseksi ja ennakoimiseksi jatkuu.

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 19 / 35 Toimialojen kanssa on pidetty useita pieniä kehityskokouksia eri ajankohtaisten aihealueiden ympäriltä ja toimintaa on kehitetty saatujen palautteiden mukaan. Erityisesti on keskitytty uuteen Apuvälinekorjauspalvelut yksikön palvelujen kehittämiseen yhteistyössä Sosiaali -ja terveystoimen kanssa Puolarmetsässä ja Aurorakodissa. Tilakeskus-liikelaitoksen kanssa on pidetty kuusi seurantakokousta ja yksi yhteinen kehittämispäivä, jossa käsiteltiin kiinteistöjen kunnossapidon ja kiinteistönhoidon toimintaa ja liikelaitosten yhteistyön muotoja. Kiinteistönhoidossa valmistaudutaan Tilakeskuksen hankkiman Ryhtihuoltokirjan käyttöönottoon syksyllä. Liikelaitoksen kehityskokous eri toimialojen kanssa pidettiin Kehityskokouksista saadun palautteen perusteella toimialat ovat olleet kohtalaisen tyytyväisiä liikelaitoksen palvelujen ja toiminnan suuntaan ja saamiinsa palveluihin. Kehityskokouksessa nousi esiin erityisesti kehittämiskohteiksi käyttäjäpalvelujen laskutuksen yksinkertaistaminen ja tiedottamisen parantaminen. Palvelusopimukset asiakkaiden kanssa on päivitetty vuoden alussa. Kunnossapidon korjausten tiedottamista on parannettu kevään aikana uuden viestintästrategian mukaisesti. Liikelaitoksen kunnossapidossa on ottanut käyttöön korjausten infotiedotteet ja suuremmissa korjauksissa työmaakyltit. Siivouspalveluissa toimistosiivouksen ja terveyskeskusten siivouksen mitoitusta on päivitetty. Toimistotiloissa käyttöön otettu 2Team -malli on lisännyt siivouksen tehokkuutta ja parantanut laatua. Puolarmetsän ja Aurorakodin sisäiset huoltokuljetukset siirtyivät liikelaitoksen palvelutuotteeksi 1.4 alkaen. Huoltokuljetusten palvelukuvaukset on päivitetty ja toimintaa kehitetään Sosiaali- ja terveystoimen Puolarmetsän ja Aurorakodin henkilöstön sekä Espoo Cateringin kanssa. 2. Talous Talouden seuranta, raportointi ja ennustaminen on parantunut merkittävästi vuoden ensimmäisellä puoliskolla liikelaitoksen oman controllerin aloitettua työnsä. Kaikki palvelut laskutetaan kuukausittain sopimuksiin tai tilauksiin perustuen. Yleiskulua on laskutettu Tilakeskus - liikelaitokselta 1,9 milj. euroa. Harmaan talouden torjuntamalli on käytössä. 2.1 Tuotot Toiminnan tuotot ovat 32,2 milj. euroa. Tulojen arvioidaan nousevan 2,1 milj. euroa, johtuen uusista tilauksista. Palveluverkkorahoilla tehtävistä muutostöistä tuotot kasvavat 1,0 milj. euroa ja käyttäjäpalveluista 0,8 milj. euroa sekä ulkoisista tuloista 0,3 milj. euroa budjetoitiin nähden. 2.2 Kulut

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 20 / 35 Toiminnan kulut ovat 31,6 milj. euroa. Kulujen ennustetaan ylittävän budjetin 1,3 milj.eurolla. Henkilöstömenojen ennustetaan alittuvan 0,7 milj. euroa. Palvelujen ostoissa ylitys on 1,4 milj. euroa, aineissa ja tarvikkeissa ylitys on 0,4 milj. euroa sekä vuokrissa 0,2 milj. euroa. 2.3 Tulos Tilikauden tuloksen arvioidaan ylittyvän 0,8 milj.euroa. Siivouspalvelut ylittää tulostavoitteen ja muissa yksiköissä tulos on budjetin mukainen. 2.4 Investoinnit Koki -tietopalvelun kehittämiseen on investoitu euroa. 3. Henkilöstö Espoo Logistiikasta siirtyi Puolarmetsän ja Aurorakodin huoltokuljetukset yksikön 9 työntekijää liikelaitokseemme 1.4. Huoltokuljetukset liitettiin Sähkötekniset kunnossapitotyöt palveluyksikön Apuvälinekorjauspalvelut yksikköön. Liikelaitoksessamme 31.7 oli 646 työntekijää, joista 619 on vakituisia ja 22 määräaikaisia. Naisia on yhteensä 338 ja miehiä 308. Työntekijät palveluyksiköittäin jakautuvat seuraavasti, tuotannon tuki 14, siivouspalvelut 338, kiinteistönhoitopalvelut 111, aula- ja turvallisuuspalvelut 90 sekä rakennustekniset, sähkötekniset ja LVIA tekniset kunnossapitotyöt 91, joista tuntipalkkaisia on 44. Oppisopimusoppilaita on kaksitoista, joista seitsemän kiinteistönhoidossa, kaksi siivouspalveluissa, yksi kunnossapidossa ja kaksi aula-ja turvallisuuspalveluissa. Työllistettäviä yhteensä 5. Kunta10 -kyselyn tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa työpistekokouksissa. Kyselyn tulosten perusteella esiin nousseet kehitysehdotukset otetaan käsittelyyn syksyn aikana. Kehityskeskustelut henkilöstön kanssa on käyty. Henkilöstön koulutukseen on panostettu. Ensiapu, tulityö ja työturvallisuuskoulutuksia on järjestetty liikelaitoksessa keskitetysti kaikille työntekijöille. Kiinteistönhoitajat ovat jatkaneet talotekniikkakoulutuksessa ja heille on järjestetty myös kalustonajokoulutusta yhteistyössä Espoo Logistiikan ja Omnian kanssa. Esimiehet ovat osallistuneet kaupungin johtamiskoulutukseen ja liikelaitoksesta on osallistuttu toimialan yhteisiin prosessiryhmiin.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 21 / Sitovat tulostavoitteet Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. Tavoite toteutuu. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoite toteutuu. 5. Vuoden 2013 keskeiset tavoitteet Kohteessa palvelevat henkilöt toimivat yhteisvastuullisesti. Tavoitteena on käyttäjien arjen helpottaminen ja liikelaitoksen eri palveluyksiköiden työntekijöiden ja esimiesten yhteistyön joustava sujuminen kohteissa. Ensimmäisessä vaiheessa kehittämisen kohteiksi on valittu Sivistystoimen isoimmat, yli 400 oppilaan, yläasteet ja lukiot sekä Sosiaali- ja terveystoimen käytössä olevat Puolarmetsän sairaala ja Aurorakoti. Myös Kalajärven monitoimitalo, joka on useiden toimialojen käyttössä, valittiin kohteeksi. Näissä kaikissa pilottikohteissa on liikelaitoksen toimijoina vahtimestari, laitoshuoltaja ja kiinteistönhoitaja. Puolarmetsässä ja Aurorakodissa näiden lisäksi vielä liikelaitoksen huoltomies ja apuvälinekorjaaja. Tavoitteen eteenpäin vieminen aloitettiin keväällä pidetyillä kohdekokouksilla. Esimiesvastuu jaetaan kohteittain ja työntekijöiden yhteistyötä hiotaan niin, että toiminta on sujuvaa, tunnetaan toisten vastuualueet ja annetaan toisille apua ongelmatilanteissa. Tavoitteen loppuvaiheen toteutuksessa myös käyttäjät otetaan mukaan kehittämiskokouksiin. Tavoite on aikataulussa. Laskutusmenettely toimii Liikelaitoksen laskutus perustuu sopimusten mukaiseen kuukausilaskutukseen ja erillisten tilausten perusteella tehtävään käyttäjäpalvelujen laskutukseen. Kuukausilaskutus on ajan tasalla. Käyttäjäpalvelujen laskutus tehdään kun työ on valmistunut ja sen on tilaaja hyväksynyt. Laskutus tehdään kokonaan manuaalisena. Liikelaitos osallistuu Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen kanssa Teknisen ja ympäristötoimen rahoittaman ja kilpailuttaman tuotannonohjausjärjestelmän hankintaprosessiin. Tuotannonohjausjärjestelmä on parhaillaan kilpailutettavana ja päätöksen hankinnasta tekee Tekninen ja ympäristötoimi syksyn aikana. Liikelaitos tulee käyttämään järjestelmää tilaajan vaatimalla tavalla. Tuotannossa käytössä yhteiset toimintamallit Eri palveluyksiköiden toimintamallien yhtenäistäminen aloitetaan Tilakeskuksen toimitilakäsikirjan päivityksen yhteydessä. Tavoitteena on luoda toimintamallit, jotka otetaan käyttöön kaikissa palveluyksiköissä.

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 22 / 35 Tällä saadaan toimintaan sujuvuutta, yhtenäisyyttä ja tehokkuutta. Tavoite on aikataulussa. 6. Valtuuston neuvottelukunnan pöytäkirjan merkinnät Ei pöytäkirjamerkintöjä. Tiedoksi

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 23 / / / Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Jarkko Mikkonen, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja Kari Sirviö Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarviointi Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Toimintakatsaus 1.1 Asiakkaat Toimialojen kanssa käytiin toukokuussa kehyskokoukset. Kehyskokouksista saadun palautteen perusteella toimialat ovat olleet tyytyväisiä liikelaitoksen palveluyksiköiden tuottamiin palveluihin. Palvelusopimukset asiakkaiden kanssa on päivitetty.

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 24 / 35 Kuljetus- ja varastopalvelut -palveluyksikkö on tehostanut asiakkaille tiedottamista. 1.2 Palvelut Kuljetus- ja varastopalveluista on siirtynyt alkaen Puolarmetsän sairaalan ja Aurorakodin sisäiset kuljetukset Espoo Kiinteistöpalvelut - liikelaitokseen sekä lisäksi alkaen ei-kiireellinen potilaskuljetus HUS-Logistiikkaan. Kuljetus- ja varastopalveluissa sekä postipalveluissa suoritteiden määrä/henkilömäärä on kasvanut. Muiden palveluyksiköiden osalta suoritemäärät ovat pysyneet pääosin samansuuruisina kuin vuonna Mankkaan toimipisteessä sijaitsevan sähköautojen pikalatauspisteen toiminta on saatu palvelemaan myös julkista käyttöä. 2. Talous 2.1 Tuotot Liikevaihdon toteuma on 9,5 milj. euroa. Alkuvuoden toteuman perusteella liikevaihdon arvioidaan alittavan talousarvion 0,4 milj. euroa johtuen volyymikasvun pienenemisestä. Liiketoiminnan muut tuotot eivät jakaannu tasaisesti kuukausittain vaan ne muodostuvat sen mukaisesti, miten poistetun irtaimiston myynnit vuoden aikana tapahtuvat. 2.2 Kulut Materiaalien ja palvelujen toteuma on 5,5 milj. euroa ja sen arvioidaan alkuvuoden toteuman perusteella alittavan talousarvion 0,5 milj. euroa. Aineiden ja tarvikkeiden arvioidaan alittavan talousarvion 0,4 milj. euroa johtuen raaka-aineiden hintojen alenemisesta ja palvelujen ostojen vähenemisestä 0,1 milj. euroa. Liiketoiminnan muiden kulujen arvioidaan ylittävän talousarvion 0,1 milj. euroa johtuen ajoneuvokaluston vakuutusmaksujen kasvusta. 2.3 Tulos Tilikauden tuloksen arvioidaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Tuloksen ennusteessa ei ole huomioitu Kuljetus- ja varastopalveluihin mahdollisesti osittain loppuvuoden aikana siirtyviä henkilökuljetuksia sosiaali- ja terveystoimesta sekä sivistystoimesta. 2.4 Investoinnit Investointien arvioidaan toteutuvan budjetin mukaisesti.

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 25 / 35 Auto- ja konepalvelut -palveluyksikkö on määritellyt hankinnoissa noudatettavat investointiperiaatteet. Harmaan talouden torjuntamalli on käytössä. Hankinnoissa on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet. 3. Henkilöstö Henkilöstömäärä oli vuoden alussa 72 henkilöä. Tilanteessa henkilöstömäärä oli 47 henkilöä. Henkilöstömäärän väheneminen johtuu suurelta osin Kuljetus- ja varastopalvelut -palveluyksikön toiminnan uudelleenorganisoinnista, jossa Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitokseen siirtyi yhdeksän työntekijää. Lisäksi Kuljetus- ja varastopalveluista on siirtynyt kahdeksan työntekijää HUS-Logistiikkaan. Alkuvuoden aikana eläkkeelle on jäänyt 3 henkilöä eikä heidän tilalle samoihin tehtäviin ole palkattu uusia henkilöitä. Kunta10 -kyselyn tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa ja kyselystä esille nousseet aiheet on tiedostettu. Kyselystä esille nousseet kehitysehdotukset on käsitelty työpistekokouksissa. Kehityskeskustelut henkilöstön kanssa on käyty. Henkilöstön osaamisen kehittämiseen on panostettu. Esimiehet ovat osallistuneet kaupungin johtamiskoulutukseen. Toiminnassa huomioidut riskit on kartoitettu yhdessä henkilöstön kanssa. Liikelaitoksesta on osallistuttu toimialan yhteisiin prosessiryhmiin. Vuoden alusta toimialalla aloitettiin controller -toiminta kaikissa liikelaitoksissa. Toiminnalla tavoitellaan hyvää talouden analysointia, ennustamista sekä tukea johdon päätöksentekoon. 4. Sitovat tulostavoitteet Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. Tavoite toteutuu. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. Tavoite toteutuu. 5. Vuoden 2013 keskeiset tavoitteet Investointien hallinta Investointisuunnitelma vuodelle 2014 on tehty sekä investointiperiaatteet on määritelty. Varastopalvelujen uusi toimintamalli on laadittu ja hyväksytetty Toimintamalli on hyväksytty kaupungin johtoryhmässä. Kilpailutukset ja hankintapäätös toteutuu syksyn aikana. Henkilökuljetusten haltuunotto hallitusti

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 26 / 35 Projektisuunnitelma on hyväksytty. Kilpailutukset ja hankintapäätökset on tehty. Muita liikelaitoksen tavoitteita: Työhyvinvointi pysyy vähintään vuoden 2012 tasolla. Tyhymatriisin lukuarvo saadaan vuoden 2014 alussa. Osaamisperustainen henkilöstösuunnittelun malli on käytössä kaikissa palveluyksiköissä ja suunnitelma tukee palvelujen järjestämistä. Palveluyksiköissä osaamisen kartoitukset on tehty kehityskeskustelujen yhteydessä. Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin ohjelma on käynnissä. Espoo Logistiikka -liikelaitos osallistuu toimialan kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaan. Tiedoksi

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 27 / Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi 1031/ /2013 Päätösehdotus Toimitusjohtaja Petteri Mussalo Johtokunta merkitsee liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa tiedoksi. Päätös Oheismateriaali Selostus Johtokunta: Johtokunta merkitsi tiedoksi liikelaitoksen seurantaraportti I:n tilanteessa Tuloslaskelma - Rahoituslaskelma - Riskiarviointi Espoon kaupunki seuraa taloudellisen tilanteen kehitystä seurantaraportin, kuukausiraporttien ja ennakkotilinpäätöksen perusteella. Seurantaraportti annetaan heinäkuun lopun tilanteesta ja ennakkotilinpäätös joulukuun lopun tilanteesta. Liikelaitosten seurantaraportit yhdistetään palveluliiketoimen toimialan raporttiin, joka viedään kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osana koko kaupungin raportointia. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 5 mukaan johtokunnan tehtävänä on huolehtia toiminnan tulosten ja talousarvion toteutumisen seurannasta sekä toiminnan tuottavuuden ja vaikuttavuuden edistämisestä. Taloustilanteen kehitystä seurataan tarvittaessa seurantaraportin ja ennakkotilinpäätöksen välillä annettujen talouden tilannekatsausten avulla. Taloudellisten sitovien tulostavoitteiden kehittymistä seurataan liikelaitoksissa kuukausittain. 1. Toimintakatsaus Espoo Talouspalvelut liikelaitos aloitti toimintansa Kehityskokous asiakkaiden kanssa toteutettiin alkuvuodesta hieman edellisvuodesta poikkeavalla tavalla. Kokouksen antia on jatkotyöstetty eri palvelualueilla ja useissa prosessikohdissa on saavutettu merkittäviä parannuksia. Liikelaitoksen työntekijöitä on kannustettu ideoimaan parempia palveluprosesseja ja työvaiheiden parannuksia. Työtehtävien uudelleenjärjestelyt ovat edenneet hyvin ja lähes kaikissa tehtävissä on siirrytty tiimityöskentelyyn jolla on saatu varmistettua tehtävien häiriötöntä

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 28 / 35 etenemistä varsin onnistuneesti. Työntekijät ovat enimmäkseen suhtautuneet positiivisesti tehtäväalueittensa laajennuksiin, sillä samalla se on tarkoittanut työruuhkien tasoittumista useammalle tekijälle sekä sitä, ettei työntekijän poissaolojen aikana työt kasaudu samalla tavalla kuin ennen. Tiimityöskentely on jouduttanut palveluprosessien sekä työtapojen kehittämistä. Myös työyhteisön kokonaisosaaminen palvelualueeltamme on kasvanut. Palkanlaskennassa on otettu loppukevään aikana käyttöön sähköinen palkka-ajon tarkastus. Tämä nopeuttaa palkka-ajojen tarkastamista sekä poistaa tältä osin paperitulosteiden arkistoinnin. Kansaneläkelaitoksen esara asiointijärjestelmän vaatimien muutosten tekeminen palkanlaskentajärjestelmäämme on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja se tullaan ottamaan käyttöön hyvissä ajoin ennen vuoden vaihteen määräaikaa. Luottamushenkilöiden palkkioiden käsittelyprosessiin tehtiin muutoksia vuoden vaihteessa ja se aiheutti palkanlaskennassa merkittäviä hankaluuksia joka viivästytti luottamushenkilöiden palkkioiden maksatusta. Kokousjärjestelmän muutosten vaikutuksia palkkioiden maksatukseen ei selvitetty riittävästi eikä järjestelmän suunnittelussa oltu otettu riittävästi huomioon palkkioiden maksatuksen tarvitsemien tietojen saatavuutta. Tilanne saatiin kevään kuluessa hallintaan, mutta läheskään kaikkia kokousjärjestelmän kehittämisessä suunniteltuja hyötyjä ei tulla saamaan käyttöön. Ostolaskujen käsittelyssä on tehty suurehkoja muutoksia tietojärjestelmiin liittyen. Espoo Catering liikelaitos on ottanut käyttöön Aromi-järjestelmän jonka kautta tehtyjen tilausten ostolaskujen käsittely helpottuu huomattavasti. Aromi-järjestelmällä tehdyistä tilauksista Espoon kaupungille saapuvat ostolaskut kohdistuvat suoraan ostotilauksiin eikä erillistä tiliöintiä, tarkastusta ja hyväksyntää ostolaskulle tarvita vaan kyseiset ostolaskut siirtyvät suoraan reskontrassa odottamaan maksatusta (edellyttäen, että ostolaskun ja ostotilauksen tiedot täsmäävät toisiinsa). Laskujen kohdistumisessa on ollut suuria hankaluuksia, mutta tilanne on saatu hallintaan. Järjestelmän uskotaan olevan täydessä käyttökunnossaan ennen vuoden vaihdetta. Tällä hetkellä Espoo Catering liikelaitoksen ostolaskuista 46,5 % kohdistuu sähköiseen tilaukseen. Espoo Talouspalvelut liikelaitoksen käsittelemistä koko kaupungin ostolaskuista kohdistuu sähköiseen tilaukseen tällä hetkellä 13 %. Vastaava luku koko kaupungin osalta on ollut edellisinä kolmena vuonna 2,4 % (2012), 2,5 % (2011) ja 2,8 % (2010). Toinen merkittävä tietojärjestelmän kehitystyötä vaatinut prosessimuutos ostolaskujen palvelualueella koskee ns. tietosuojalaskujen (ostolaskuja mitkä sisältävät henkilötietolain tms. lainsäädännön mukaan salassa pidettäviä tietoja) käsittelyä. Kehitystyön tuloksena myös tietosuojalaskut (vuodessa noin kappaletta) voidaan nyt ottaa vastaan kaupungin järjestelmään sähköisesti eikä tietoja tarvitse enää poistaa laskuilta manuaalisesti. Tietosuojalaskut merkitään esikirjauksessa tietosuojalaskuiksi ja laskun kuva salataan, jolloin laskua pääsee katsomaan vain henkilöt, joille siihen on erikseen annettu oikeus.

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 29 / 35 Kirjanpidon ja myyntilaskujen palvelualueen työt keskittyivät vuoden alussa pitkälti tilinpäätöksen tekemiseen. Myyntilaskujen osalta on käyty eri laskutusprosesseja läpi ja yhtenäistetty laskutusrutiineja sekä kehitetty mm. laskutustoimeksianto-lomakkeistoa yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Perintätoiminnan kilpailutus valmisteltiin ja toteutettiin Uusi perintäsopimus solmittaneen syksyn aikana. Hankintapalveluiden johtaja aloitti tammikuussa. Hänen johdollaan hankintatoimen toimintamallia on uudistettu merkittävästi ja hankintapalveluiden resursointia on saatu muutenkin vahvistettua. Hankintapalvelujen organisaatiota on muutettu tukemaan uutta hankintakategoriamallia. Kilpailutuksia on suunniteltu entistä vahvemmin yhdessä asiakkaiden kanssa tavoitteena aiempaa edullisemmat ja laadullisesti korkeatasoisemmat hankinnat. Hankintapalveluiden henkilöstö on erittäin sitoutunut muutoksiin, mikä näkyy esimerkiksi sairauspoissaolojen selvänä vähenemisenä alkuvuoden osalta (3,4% --> 1,7%). 2. Talous Liikelaitoksen tuotot ja kulut ovat toteutuneet varsin hyvin talousarvion mukaisina eikä suuria poikkeamia odoteta myöskään loppuvuoden osalta. 2.1 Tuotot Liikevaihto on toteutunut alkuvuoden osalta hieman talousarviota suurempana (toteuma 5,51 M, talousarvio 5,47M ) ja vuoden liikevaihdon arvioidaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Kirjanpito ja myyntilaskut palvelualueen liikevaihto on toteutunut selvästi talousarviota pienempänä ja vastaavasti kaikkien muiden palvelualueiden liikevaihdot ovat toteutuneet hieman talousarviota suurempina. Erot johtuvat lähes poikkeuksetta budjetoinnin epätarkkuudesta, sillä budjetointia tehtäessä meillä ei ollut käytettävissä kovin tarkkoja volyymitietoja. Ostolaskut palvelualueella liikevaihdon ylityksestä osa johtuu Espoo Catering liikelaitoksen Aromi-järjestelmän käyttöönoton aiheuttamasta lisätyöstä. Järjestelmän aiheuttamat hankaluudet ovat suurelta osin jo ratkaistu ja loppuvuoden osalta Espoo Catering liikelaitokselta ostolaskujen käsittelystä tultaneen laskuttamaan vastaavasti talousarviota vähemmän. 2.2 Kulut Toimintakulut ovat alkuvuoden osalta toteutuneet talousarvion mukaisesti. Henkilöstökulut ovat toteutuneet hieman talousarviota suurempina (3,80 M vs. 3,74 M ). Ylitys muodostuu lomarahojen kirjautumisesta heinäkuulle (talousarviossa jaettu tasaisesti joka kuukaudelle). Myös Varhe-maksut sekä Eläkemenoperusteinen eläkemaksu ovat selvästi yli talousarvion. Nämä eläkemaksujen ylitykset tullaan korjaamaan kirjanpidossa ennen vuoden päättymistä (kirjausvirhe). Eläkemaksujen ylitys on suuruudeltaan noin euroa. Varsinaiset kuukausipalkat on toteutunut talousarviota pienempänä. Ero johtuu lähinnä korvausrekrytointien yhteydessä tulleista vakanssien täyttöviiveistä.

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta:

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta: 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 55 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 54 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 816 222290 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 20.08.2013 Sivu 1 / 1 59 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. (09) 816 24050 etunimi.sukunimi@espoo.fi 1031/02.02.02/2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 12.02.2014 Sivu 1 / 1 674/02.06.01/2014 3 Espoo Catering -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 679/02.06.01/2014 8 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 677/02.06.01/2014 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 26.04.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 19 johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 Valmistelijat / lisätiedot: Hagerlund Pirkko, puh. (09) 816 22290 Mikkonen Jarkko, puh. (09)

Lisätiedot

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.12.2015 Sivu 1 / 18 Kokoustiedot Aika 16.12.2015 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 07.02.2013 torstai klo 17:00-20:10 Paikka Virastopiha 2 B, 02770 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus 11.02.2015 Sivu 1 / 1 16 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 19.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta. 12.02.2014 Sivu 1 / 37. Kokoustiedot. Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta. 12.02.2014 Sivu 1 / 37. Kokoustiedot. Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 37 Kokoustiedot Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 101 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 61 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus 30.4.2014 tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 97 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 80 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen,

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.03.2013 Sivu 1 / 35 Kokoustiedot Aika 07.03.2013 torstai klo 17:30-19:15 Paikka Espoo Logistiikka, Orionintie 24 Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66 25.09.2013 Sivu 1 / 1 1978/02.02.00/2013 66 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40 Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.06.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 17.06.2015 keskiviikko klo 17:20-19:40 Paikka Kaupunginpuutarha, Vantinpuisto 11, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 23.09.2015 Sivu 1 / 1 96 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 ehdotus Toimitusjohtaja Minna Ahola Käsittely Toimitusjohtaja Minna Aholan estyneenä ollessa asian

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 99 Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh. 050 414 1080 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh 11.02.2015 Sivu 1 / 1 18 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05. Espoon kaupunki Pöytäkirja 29.04.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 29.04.2015 keskiviikko klo 17:00-20:05 Paikka Virastopiha 2 B Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Talouspalvelut liikelaitos jakaantuu hankintapalvelut -palveluyksikköön sekä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 30.11.2016 keskiviikko klo 16:30-19:31 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 31. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:30-19:35

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 31. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:30-19:35 Espoon kaupunki Pöytäkirja 05.06.2013 Sivu 1 / 31 Kokoustiedot Aika 05.06.2013 keskiviikko klo 17:30-19:35 Paikka Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, Teirinsyrjä 4 Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.01.2017 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.01.2017 torstai klo 16:30-19:40 Paikka Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, 02750 Espoo, I-kerros, luokka Saapuvilla

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Tuotamme HR- asiantuntija- ja työterveyspalveluja toimintayksiköille, esimiehille

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 16:15-20:10 Tauko klo 18.45-18.47 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C,

Lisätiedot

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 15.02.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 15.02.2017 keskiviikko klo 17:00-19:00 Paikka Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 2936/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 251 27.8.2012 125 Valtuustokysymys Espoo Cateringin perimistä maksuista Valmistelijat / lisätiedot: Ahola Minna, puh. (09) 816 22270

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu 23.9.2015 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2015 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 08.03.2012 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 08.03.2012 torstai klo 17:05-19:30 Neuvottelutauko klo 18.27-18.39 Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.11.2013 Sivu 1 / 1 4730/00.01.01/2013 328 Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen,

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.11.2014 keskiviikko klo 16:00-19:55 Tauko klo 18.40-18.45 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 25. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-19:05. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 25. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-19:05. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 15.10.2014 Sivu 1 / 25 Kokoustiedot Aika 15.10.2014 keskiviikko klo 17:00-19:05 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.06.2017 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 PALIN tarkoituksena on osallistua Espoon TATU-ohjelmaan valmistelemalla siihen seuraavia asioita: 1.

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen Liikelaitos Vastuuhenkilö Tekninen tuotanto Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten yhteisarvo on 33 544 587. Uusina

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

*/* Liitteet: - Vuoden 2016 sanallinen osa koskien Sisäisten palvelujen yksikköä ( ) - kustannusjako kustannuspaikoittain

*/* Liitteet: - Vuoden 2016 sanallinen osa koskien Sisäisten palvelujen yksikköä ( ) - kustannusjako kustannuspaikoittain Sisäisten palvelujen johtokunta 4 25.01.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 15 21.03.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 31 23.05.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 43 29.08.2016 Sisäisten palvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/ 12 Ympäristölautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Pöytäkirja 1 (11) Kokoustiedot Aika 26.02.2019 tiistai klo 17:00-17:55 Paikka Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Ajankohtaiskatsaus 5 2 Porvoon

Lisätiedot

16 Talouden raportointi tammi-syyskuulta 2016

16 Talouden raportointi tammi-syyskuulta 2016 Tampere Pöytäkirja 2/2016 1 (11) Aika 26.10.2016, klo 16:00-20:32 Paikka Jokipohjantie 24, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

Talousarvio toteutuminen

Talousarvio toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 152 Talousarvio toteutuminen 30.4.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 25.5.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 28.05.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 28.05.2013 tiistai klo 17:00-19:30 Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta Porin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 10) Aika 29.01.2019, klo 16:57-18:13 Paikka Tiedepuisto 4 B, 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/2016

Osavuosikatsaus 1-4/2016 Osavuosikatsaus 1-4/ Liikelaitos Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 18.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 68 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 Helsingin kaupungin työterveys -liikelaitoksen Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 HELSINGIN KAUPUNGIN TYÖTERVEYS -LIIKE- LAITOKSEN JOHTOKUNTA ESITYSLISTA 2-2017 KOKOUSKUTSU Kokousaika klo 12:00 Kokouspaikka Käsitellään Unioninkatu 20, Bank Meeting

Lisätiedot

20 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta

20 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (8) Aika 06.10.2015, klo 17:41-18:11 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Julkaistu 20.5.2014 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2014 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 26.4.2017 Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Maaliskuu

Lisätiedot

Verotulojen toteutuminen ja ennuste

Verotulojen toteutuminen ja ennuste Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 316 Talousarvion toteutuminen 31.10.2015 Asianro 60/02.02.02/2015 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain lokakuun

Lisätiedot