EP palkanlaskennan, matkustuksen ja osaamisen hallinnan tietojärjestelmät, tilannekatsaus Raija Sara

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EP palkanlaskennan, matkustuksen ja osaamisen hallinnan tietojärjestelmät, tilannekatsaus Raija Sara"

Transkriptio

1 EP palkanlaskennan, matkustuksen ja osaamisen hallinnan tietojärjestelmät, tilannekatsaus Raija Sara

2 Ohjelmistot: HR:n ohjelmistot Visma Public Oy Personec.F.K palkkaohjelmisto Palkanlaskenta raportointi ESS7 lomakäsittely poissaolot työsopimukset/virkamääräykset OSS HRD-järjestelmä -koulutukset -osaamiset -keskustelut -TVA:n arviointi Expense,matkojen hallinta Matkustukseen liittyvät korvaukset: kilometrikorvaukset ja päivärahat

3 Yleistä projektista: PoC:n tehtiin oma projektisuunnitelma ja PoC:n jälkeiselle ajalle oma projektisuunnitelma, jatkumo PoC:lle. Kokouksia on järjestetty projektiryhmälle 1 2 krt/kk ja ohjausryhmä on kokoontunut n. 1 krt/kk. Aikataulussa ja kustannuksissa pysyttiin suunnitelmien mukaan. Rekrytoinnit lisähenkilöistä olisi aloitettu keväällä 2019 jos lait olisivat astuneet voimaan.

4 Tehtävä- ja aikataulusuunnitelma projektien osalta: PoC:n ajaksi oli tehty tehtävä- ja aikataulusuunnitelma henkilötyöpäivineen ja tätä täydennettiin ( ) kun projektisuunnitelma oli hyväksytty. Molempia projekteja on seurattu projektisalkussa eli Thinking Portfoliossa.

5 Projektin osatuotokset: Toimintamallit Toimintoprosessit Raportit vastuuvalmistelijan käyttöön Testaussuunnitelma keväälle 2020,testausraportti Koulutussuunnitelma syksy 2020 Viestintäsuunnitelma vuodelle 2020 Ohjeistukset eri ohjelmiin Robotiikan suunnitelma ja automaation/robotiikan kohteet määritelty ja toteutettu Tietojohtaminen, Exreporttia olisi hyödynnetty

6 Yleistä projektista: PoC:n aikana kuvattiin 35 toimintoprosessia joiden pohjalta robotiikkatiimi on alkanut hyödyntämään määriteltyjä robotiikan ja herätteiden kohteita. Toimintoprosessit kuvattu tehokkaiksi, tieto kerran järjestelmään periaatteella. Perustestaus on suoritettu niiden toimintoprosessien osalta joita on voitu PoC:n aikana testata, palkkaohjelmiston ja ESS7:n osalta.

7 Tuotokset: Kuvatuista toimintoprosesseista on tehty listaus niistä syntyneistä tuotoksista. Näille tuotoksille sitten projektin edetessä olisi laskettu hinnat, aloitettu tuotteistaminen. Projektissa tuli huomioida palvelukeskus näkökulma.

8 Maakunnan tavoitetila: Vastuuvalmistelija määritteli HRohjelmistojen osalta tavoitetilan, joka hyväksyttiin ohjausryhmän kokouksessa Tämän jälkeen aloitettiin toimintoprosessien kuvaus.

9 Tavoitetila henkilöstöhallinnon ohjelmistot: Prosessien on oltava tehokkaita, jolloin automatiikkaa ja robotiikkaa käytetään vähintään 50 prosenttisesti prosessin aikana. Palkkahallinnon / palvelukeskuksen työmäärä vähenee samanaikaisesti 50 prosenttisesti. Palkkahallinnon henkilöstötarve on 17 henkilötyövuotta.

10 Prosessien tehokkuus Tavoitetila eri toimijoiden näkökulmasta: Tarkastukset tapahtuvat automatiikalla. Tiedot siirtyvät automattisesti eri järjestelmistä eri järjestelmiin. Automatiikalla / robotiikalla tuodaan pohjatietoja. Tarkastukset tapahtuvat mahdollisimman automaattisesti

11 Prosessien tehokkuus Raportit saadaan ajastetusti ja raportit ovat kattavat ja ajantasaiset.

12 Toimintoprosessit: E-P maakunnan prosessit ja niiden tilanne (henkilöstöhallinnon POC) Hyväksytty Ylätaso Prosessi Tilanne Aloitettu Päättynyt PRORY OHRY 1. PS hallinta PS01. Henkilön nimen tai hetun muuttaminen PS hallinta PS02. Henkilön perustietojen muutos PS hallinta PS03. Palvelussuhteen alkaminen PS hallinta PS04. Uuden henkilön palveluaikaan sidotun lisän laskeminen PS hallinta PS05. Seuraavien palveluaikaan sidottujen lisien laskeminen PS hallinta PS06. Tehtävään liittyvä palkkaus PS hallinta PS07. Henkilöön liittyvä palkkaus, palkanlisä PS hallinta PS08. Palvelussuhteen keskeytys PS hallinta PS09. Vuosiloma, säästövapaa, lomarahavapaa PS hallinta PS10. Vuosiloman siirtäminen säästövapaaksi PS hallinta PS11. Lomarahan vaihtaminen lomarahavapaaksi PS hallinta PS12. Hyväksytyn keskeytyksen peruutus PS hallinta PS13. Hyväksytyn keskeytyksen syykoodin muutos tapaturman/sairauspoissaolon johdosta PS hallinta PS14. Hyväksytyn vuosiloman, säästövapaan, lomarahavapaan peruutus PS hallinta PS15. Palvelusuhteen muutos (mm.palkkaus, kustannuspaikka, nimike jne.) PS hallinta PS16. Työajanmuutos TA tekee PS hallinta PS17. Työajanmuutos TT tekee PS hallinta PS18. Rinnakkainen palvelusuhde PS hallinta PS19. Palvelussuhteen päättyminen PS hallinta PS20. Palvelussuhteen päätös Palkkallinto PH01. Verokortti Palkkallinto PH02. AY-jäsenmaksu Palkkallinto PH03. Ulosotto Palkkallinto PH04. Palkanlaskenta Palkkallinto PH05. Palkan takaisinperintä Palkkallinto PH06. KELA -hakemus Palkkallinto PH07. Työtapaturma / ammattitauti-ilmoitus Matkustus MA01. Matkustuksenhallinta: Työmatka Matkustus MA02. Matkustuksenhallinta: Koulutusmatka Osaamisen hallinta OS01. Osaamiskartoitus/henkilön osaaminen Osaamisen hallinta OS02. Tehtävän vaativuuden arviointi Osaamisen hallinta OS03. Koulutukseen ilmoittautuminen Osaamisen hallinta OS04. Osaaminen kehittäminen/koulutuksen hallinta Organisaatiotietojen hallinta OR01. Organisaatiotietojen luominen/päättäminen Vakanssien hallinta VA01. Vakanssien luominen/muuttaminen/lakkauttaminen

13 Palvelusuhteen keskeytys

14 Ed. prosessin herätteet ja robotiikka

15 Robotiikan kohteet ja herätteet :

16 Herätteet:

17 Robotiikka ja herätteet: Robotiikan kohteita on 44 kpl ja herätteitä 19 kpl jo kuvatuissa toimintoprosesseissa, joita on PoC:n aikana kuvattu 35. Työskentely: maakunnan projektipäällikkö luonnosteli, kävi prosessit läpi Visman projektipäällikön kanssa huomioiden Visman ohjelmistojen tuomat hyödyt ja tämän jälkeen ne katselmoitiin projektiryhmässä ja ohjausryhmä on ne hyväksynyt.

18 Toimintoprosessit Kaikki 35 toimintoprosessia kuvattu samalla tavalla, määritelty niihin herätteet ja robotiikan kohteet sekä pohdittavaa laatikot. Omaishoidontuen toimintoprosessit on kuvattu mutta niitä ei ehditty hyväksyä, ovat luonnoksena. Luottamustoimen ja toimeksiantosuhteisten prosessit oli tarkoitus kuvata projektin aikana.

19 Robotiikan osalta eteneminen: Valitaan tärkeimmät robotiikan kohteet ja niitä lähdetään edistämään, mistä kohteista saadaan suurin hyöty. Kaikkia ei voida kerralla toteuttaa, huomioita robotiikan osaajien resurssit ja muut projektit.

20 Perustestaus: Kun toimintoprosessit oli kuvattu niin projektipäälliköt perustestasivat niitä prosesseja testikannassa joita voitiin testata PoC:n aikana, pääasiassa ESS7:n ja palkkaohjelman osalta. Pääosa perustestauksesta tehtiin syyskuussa Perustestausraportin hyväksyi ohjausryhmä.

21 ESS7 ESS7:n poissaolokoodit päätetty tulevan maakunnan osalta(keväällä 2018). Tiedot ovat maakunnan testikannassa. Poissaolokoodeja hyödynnettiin jo perustestauksessa, KVTES-n osalta. Työsopimuksen/virkamääräyksen koodit/sisällöt on käyty läpi kesällä Visman konsultti on täydentänyt vielä tietoja(mm. LS, TS sopimusten osalta).

22 ESS7 jatkoa Työsopimuksien ja virkamääräyksien tulosteista ehdotukset on saatu ohjelmatoimittajalta Työsopimus ja virkamääräyskoodistot on käyty läpi ja näitä olisi hyödynnetty jo Vaten palkanmaksun yhteydessä.

23 Poissaolokoodit:

24 Poissaolokoodit jatko:

25 Poissaolokoodit jatko (3)

26 Poissaolokoodit: Koodisto on maakunnan testikannassa, jos projekti olisi jatkunut niin keväällä olisimme ottaneet nämä käyttöön Vaten palkanmaksussa ja myöh. tulevassa maakunnassa. Tietojen siirrossa näitä myös olisi hyödynnetty. Ns. muuntokoodistot olisi lähetetty eri organisaatioille täydennettäväksi.

27 Jatkoa ed. Näin olisi saatu poissaolot siirrettyä uuteen palkkaohjelmistoon onnistuneesti (PersonecF.K:n), vaikutus esim. vuosilomaoikeuksiin.

28 Työsopimuspohja, maakunta

29

30 Työsopimustuloste ESS7:stä

31 Työsopimuksen jatko

32

33 ESS7:n näkymä:

34

35 Viranhoitomääräys Viranhoitomääräyksestä on tehty tulevaan maakuntaan viranhoitomääräyspohja(pohjana KT-n pohjatiedot, tiedot määritelty maakunnan testikantaan. Ko. pohja on käytettävissä jo kuten myös työsopimuspohjakin. Omaishoidontuen lomakepohjat olisi tullut vielä määritellä ja luottamustoimen sekä toimeksiantosuhteisten lomakepohjat.

36 Tietojen siirto Tietojen siirron valmistelut olivat edistyneet niin pitkälle että muuntotaulukot olisi lähetetty eri organisaatioihin täytettäväksi kevään aikana. Tietojen siirtojen työ aloitettiin keväällä 2018 (PoC:n aikana) ja CGI:n tarjous saatiin lokakuussa 2018, täydennykset

37 Tietojen siirto jatkoa Poimittavat tiedot on läpikäyty ja niistä tehty määrittelyt,pegasos-asiakkaat ovat tarkistaneet ja täydentäneet tietopolut ja lisänneet heillä käytössä olevat tiedot annettujen ohjeiden mukaisesti. Lisäpyynnöt tietojen täydentämiseen lähetettiin eri organisaatioihin (CGI:ltä useita tarkistuksia, pyyntöjä.

38 Tietojen siirto Populus-asiakkaiden osalta määrittelytyön teki CGI ja Priman tietojen poiminta olisi tehty EPSHP-n ICT:n toimesta. Kiekun(valtion) osalta henkilötiedot olisi saatu vasta tänä keväänä. Nimikkeet saatiin jo kesällä CGI:ltä on saatu tarjous tietopoiminnoista ja se hyväksyttiin ohjausryhmässä

39 Tietopoimintojen tiedot: Vastuuvalmistelija olisi tarvinnut näitä määriteltyjä tietoja syksyllä Toinen siirto vuoden 2020 alkupuolella ja 3. siirto palkkahallintoon marraskuun 2020 lopussa sekä tietojen täydennykset joulukuun 2020 lopussa tai tammikuun 2021 alkupäivinä. Vastuuvalmistelijalle tarvittavien raporttien määrittely henkilötietojen osalta.

40 Tietojen siirto, yleistä Määrittelytyö kannatti aloittaa ajoissa Tietojen määrittely ja saatujen tietojen läpikäynti vie aikaa, muutoksia poimittavissa tiedoissa esim. verotiedot muuttuivat, yksi tuloraja. Tietojen siirto olisi sisältänyt n vakinaisen palkansaajan tietojen siirron, näiden lisäksi myös määräaikaisten tiedot joiden palvelusuhde olisi ollut voimassa alkaen.

41 Liittymät: HR Liittymäkartoitus on tehty soten osalta. Viimeisimmät tiedot soteorganisaatioista on saatu kartoitukseen Pela + muut(valtio) liittymiä 8 kpl. Liittymiä on kartoitettu projektisuunnitelmaan sote:n osalta 56 (Visman vakioliittymät =11)+ kulunvalvontaan tarvittavat liittymät, 16 kpl. Kaiken kaikkiaan liittymiä HR-ssä 72 kpl (sote)- 11 vakioliittymää=61.

42 Jatkoa ed. Luku olisi tarkentunut kun olisimme saaneet valmiiksi liittymien kokonaisssuunnitelman(luonnos). Automaation ja data-altaan näkökulmasta ei vielä tässä vaiheessa ollut mahdollista tietää mistä olemassa olevista liittymistä voidaan luopua jatkossa.

43 Liittymät ja tietojen siirrot : Suurimmat työmäärät tulevat tietojen siirroista ja liittymistä. Jos lait olisivat astuneet voimaan niin ensimmäinen tietojen siirto olisi tehty syksyllä 2019 Visman Personec F.K:n. Tiedot valmistelutyöhön vastuuvalmistelija Kaija Metsänrannalle. Palkkahallinto olisi tarvinnut palkansaajien tietoja vasta loppuvuodesta 2020.

44 VM:n rahoitus VM:n rahoitusta varten ja projektin seurantaa varten koko projektin kustannuksien laskenta on tehty projektisuunnitelmaan ja projektisalkkuun Omat kustannukset jo PoC:n ajalle. EPSHP:n ICT:n toimesta VM:n myönnetty rahoitus on jyvitetty eri projekteille.

45 HRD-ratkaisu Testikantaan on siirretty henkilöitä OSS-n osalta osaamiskartta on n. 80 %:sti valmis. OSS-n tulee määritellä tulevan maakunnan osaamiset, 3-portainen. Osaamiskartta on ns.pohjamalli, tätä voidaan jatkojalostaa tai käyttää sellaisenaan. Keskusteluversio on valmis, pääkäyttäjä luo lomakkeet. TVA-n prosessi perustuu lomakkeiden hyödyntämiseen.

46 OSS-F.K-ESS

47 Koulutus :poissaolokoodit

48 OSS: Yleiset osaamiset on siirretty testikantaan , osaamisten kiinnittäminen ohjelmassa, skypekoulutus oli Koulutushakemukset valmistuivat OSS:sta juuri ennen kuin maakuntavalmistelu päättyi. Testausta ei ehditty tehdä. Koulutushakemukset tehdään OSS:ssa ja hyväksytään siellä, sieltä tiedot siirtyvät palkkaohjelmaan.

49 Jatkoa ed. Hyväksytty koulutus siirtyy automaattisesti seuraavana yönä Personcec F:ään, jossa muodostuu poissaolotapahtuma.

50 HRD-ratkaisu OSS-osaamisosiota vastuuvalmistelija Kaija Metsänranta olisi lähtenyt edistämään jos lait olisivat tulleet voimaan. Samoin yleisiä osaamisia olisi lähdetty kiinnittämään testihenkilöille. Koulutusosio olisi ollut myös mahdollista ottaa käyttöön jo Vaten osalta. Aihepuun määritteleminen ja mm.ohjaustiedot rooleineen(käyttäjät,esimiehet) olisi tullut täydentää.

51 Visman ohjelmistot: Personec.F.K:sta henkilötiedot siirtyvät OSS:n ja Expenseen, OSS:sta koulutukset ESS:n ja mahd. matkasuunitelma Expenseen(muutospyyntö). Muita muutospyyntöjä ohjelmistoihin: Kelan laskuri,linkki Kelan laskuriin Lomakalenteri näkymä työntekijöille

52 Jatkoa edelliseen: Vakanssit, vakansssien toiminta Sisäisen koulutuksen varasijat, vapautuneen koulutuspaikalle seur. Ilmoittaja OSS-matkustuksen hallinta: koulutuksen tiedot matkasuunnitelman pohjaksi. Aik. on jo toteutettu osa-aikaisuuden palkkaprosentti ja siitä muodostuva tehtäväkohtainen palkka työsopimukseen, virkamääräykseen.

53 Aditron Expense:matkat Ohjelma suunniteltiin otettavan käyttöön Vaten palkanmaksun yhteydessä. Määrittelytyöt: ohjaustiedot, maksupiste,tilit jne olisi tehty keväällä Tämä ohjelmisto on käytössä EPSHP:ssä.

54 Kevät 2019 Jos lait olisivat menneet läpi niin muuntokoodien tarkistukset, vastaavuudet läh. maakunnan organisaatioille. Vaten palkanmaksu, koulutukset (HRD) ja matkaohjelmisto olisi otettu käyttöön keväällä Ohjausryhmän päätöksen mukaisesti tällä ns. 1 vaiheen käyttöönotolla olisi edistetty ja tuettu maakunnan 2. vaiheen järjestelmien käyttöönottoa.

55 Tulevia työtehtäviä olisi ollut: Ohjeistuksia eri ohjelmistoihin,mahd. koulutukset jo Vaten osalta.tietojen poimintaan liittyvät tehtävät olisivat jatkuneet. Eri suunnitelmat esim. viestintäsuunnitelma vuodelle Koulutussuunnitelma: eri käyttäjäryhmät. Liittymät, data-altaaseen siirrettävät tiedot,robotiikka jne. Eteneminen 4.2.2:n projektisuunnitelman mukaan.

56 Projektin tuotoslista: Toimintoprosessit Maakunnan käyttöön tulevat poissaolokoodit Työsopimuksen ja virkamääräyksen pohjatiedot Työsopimuksen ja virkamääräyksen tulosteet Liittymäkartoitus soten osalta Liittymäkartoituksen työpaketti - luonnos koko HR-n osalta

57 Tuotoslista: Tehtävä- ja aikataulusuunnitelma projektin 4.2.2:n osalta Tietojen siirtoihin liittyvät dokumentit, CGI:n tarjous- ja tilausaineistot OSS:n osalta koulutushakemukset OSS:n osaamisen osio 80 %:sti valmis Automaatioprosessi EP:n Data-allasensemble on teknisesti valmis, Data-altaan testiympäristöön yhteydet ovat valmiina.

58 Projektista jaettava materiaali: TOIMINTOPROSESSIT, 35 KPL ESS7:n määrittelyt kuten poissaolokoodit, työsopimus- ja virkamääräyspohjat. Liittymäkartoitus

59 Kiitos!

Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus Raija Sara

Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus Raija Sara Palkkaohjelmiston, matkahallinnan ja HRD tietojärjestelmien tilannekatsaus 13.12.2018 Raija Sara Ohjelmistot: HR:n ohjelmistot Visma Public Oy Personec.F.K palkkaohjelmisto raportointi ESS7 lomakäsittely

Lisätiedot

Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä

Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä Esiselvitys Henkilöstötyöryhmä 29.5.2017 SOTEMAKU esiselvitysraportti Henkilöstötyön ryhmät: Henkilöstötyöryhmä, puheenjohtaja Kari Jokinen, Epshp Henkilöstösiirtojen alatyöryhmä, puheenjohtaja Raija Ranta,

Lisätiedot

Tampereen yliopisto TTY-säätiö sr Tampereen ammattikorkeakoulu Oy. Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) D/968/240.20/2017 Liite

Tampereen yliopisto TTY-säätiö sr Tampereen ammattikorkeakoulu Oy. Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) D/968/240.20/2017 Liite Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS Hankinnan kohteen kuvaus 2 (5) Sisältö 1. Tampere3-hanke... 3 2. ERI OSAPUOLTEN JA HANKKEEN ROOLIT... 3 3. HANKINNAN KOHDE... 3 3.1. Hankinnan tausta

Lisätiedot

Palkansaajan neuvonta -lisäpalvelu

Palkansaajan neuvonta -lisäpalvelu Palkansaajan neuvonta -lisäpalvelu Yleistä palvelusta Palkansaajan neuvonta -lisäpalvelu pitää sisällään perehdytystä, neuvontaa ta, joka on tarkoitettu kaikille viraston palkan- ja palkkionsaajille. Palvelun

Lisätiedot

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu Jaana Mannonen Valtiokonttori Henkilöstöhallinnon prosessit Ohjaus ja johtaminen: Henkilöstöpolitiikan johtaminen Henkilöstösuunnittelu Muutosjohtaminen Palkkaus- ja

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS 21.8.2018 Suunnitelma käynnistyy henkilöstöryhmässä aikataulun mukaisesti Henkilöstön siirrot ja YTmenettely Henkilöstöjohtamisen kokonaisuus Henkilöstötoiminnot

Lisätiedot

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma Taloushallinnon palveluiden toteutussuunnitelma Palveluiden tuotantomallien ja prosessien suunnittelu 1.9.2018-31.12.2018 Palvelukohtaisten tuotantomallien ja prosessien toteutussuunnitelmat Ostolaskut,

Lisätiedot

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017 TAHEpalvelukeskus lyhyesti Maaliskuu 2017 TAHEvalmistelun eteneminen sisältö Valmistelun eteneminen Palvelu ja ohjausmalli Konsortioohjaus Palvelutarjoama TAHEtarina ja valmistelut 2 TAHEvalmistelu 2016

Lisätiedot

Kieku- henkilöstöhallinnon toimintamallin tarkentaminen palvelussuhteen hallinnassa

Kieku- henkilöstöhallinnon toimintamallin tarkentaminen palvelussuhteen hallinnassa Kieku- henkilöstöhallinnon toimintamallin tarkentaminen palvelussuhteen hallinnassa Perustelut toimintamallin tarkentamiselle ja tarkennetun toimintamallin käyttöönotto Lasse Skog Valtiokonttori 17.9.2013

Lisätiedot

TTY-säätiö Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) Tampereen yliopisto tarjouspyyntö, liite HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS

TTY-säätiö Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) Tampereen yliopisto tarjouspyyntö, liite HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS TTY-säätiö Hankinnan kohteen kuvaus 1 (5) HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS TTY-säätiö Hankinnan kohteen kuvaus 2 (5) Sisältö 1. Tampere3... 3 2. ERI OSAPUOLTEN JA HANKKEEN ROOLIT... 3 3. HANKINNAN KOHDE... 3 3.1.

Lisätiedot

SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN ALKAEN

SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN ALKAEN SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN 1.1. 2018 ALKAEN 1. Sopimuksen osapuolet 1) Lieksan kaupunki luovuttajana 2) Lieksan Kiinteistöt

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Selvitystyö sosiaali-

Lisätiedot

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Pyyntö OKM/35/040/2011 31.03.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM058:00/2011 OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonala

Lisätiedot

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh:

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: ICT-valmistelun tilannekatsaus 20.12.2018 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041 Juhani.heikka@popmaakunta.fi Twitter:@JuhaniHeikka www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa

Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa KIEKU käyttäjäfoorumi 4.11.2014 Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tehdyt linjaukset Päätös toimintamallin muutoksesta

Lisätiedot

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti

Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Pirkanmaa2019 Henkilöstöteemaryhmän raportti Yhteiset asiat projektiryhmä 23.5.2017 Raija Ruoranen 30.5.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Eteneminen suhteessa asetettuihin tavoitteisiin Kokonaisuutena työryhmälle

Lisätiedot

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020 Tahe Pohjois-Savo projekti 3/2018 6 /2020 Projektipäällikkö Hannele Pöykkölä Monetra Talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelyt Pohjois-Savossa info- ja keskustelutilaisuus 28.5.2018 Paikka: Pohjois-Savon

Lisätiedot

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen Henkilöstö Valmistelun tilannekuva 13.4.2018 Sonkeri, McBreen 9.4.2018 Valmistelun keskeinen sisältö Henkilöstöpoliittiset linjaukset Maakuntastrategian pohjalta valmistellaan keskeiset henkilöstöjohtamista

Lisätiedot

ICMT -työryhmän kokous. Muistio 1 (7) Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet. Aika klo

ICMT -työryhmän kokous. Muistio 1 (7) Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet. Aika klo Muistio 1 (7) Asia Esittely, keskustelu, jatkotoimenpiteet ICMT -työryhmän kokous Aika 21.3.2018 klo 09.00-11.00 Pirkanmaan liitto, kokouskeskus, nh. Roine Muistio 2 (7) 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma M A A K U N TA U U D I S T U S Väliaikaishallinnon kokous 15.6.2017 15.6.2017 Eija-Liisa Heikkilä 13.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 M A A K U N TA U U D I S T U S MUUTOSJOHTAJIEN JORY Valmistelusuunnitelma

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

TAHE-projekti Kymenlaaksossa

TAHE-projekti Kymenlaaksossa TAHE-projekti Kymenlaaksossa I. valinnanvapauspilotti 1.7.2018 II. vapaaehtoinen sote ky 1.1.2019 III.sote- ja maakunta 1.1.2020 1.1.2017-31.1.2019 Tähän mennessä TAHE-tietojärjestelmä Tehty esiselvitykset

Lisätiedot

Kimpassa-Allihopa Henkilöstön palvelussuhteisiin liittyvä kartoitus

Kimpassa-Allihopa Henkilöstön palvelussuhteisiin liittyvä kartoitus Kimpassa-Allihopa Henkilöstön palvelussuhteisiin liittyvä kartoitus Sivu 1 Tällä kyselyllä kerätään tietoa Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöä luovuttavilta organisaatioilta siirtyvän

Lisätiedot

Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle

Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle Miten KaPA ja Suomi.fi toteutetaan Tampereen kehyskunnissa Ohjausryhmälle 2.2.2017 Tampereen kehyskuntien KaPA-projekti KaPA käyttöönottoprojekti Matti Toni Arto, Topi Sari, Projektipäällikkö Jarmo Hagman

Lisätiedot

Hallituksen seminaari Henkilöstöjohtaja Pekka Poikolainen

Hallituksen seminaari Henkilöstöjohtaja Pekka Poikolainen Hallituksen seminaari 1.-2.3.2016 Henkilöstöjohtaja Pekka Poikolainen HENKILÖSTÖ Työpanos 1.1 31.12.2015 2014 2015 muutos tavoite Yli/ali Työpanos 3032 3052 20 0.7 % 2900 152 - Lääkärit 489 496 7 478 19

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunginhallitus kirjaamo@naantali.fi 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Henkilöstöpäällikkö Laura Saurama Käsityöläiskatu

Lisätiedot

Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit

Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit Kieku-käyttäjäpäivät 20.9.2016 Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Kontrollien määrittäminen, suorittaminen ja raportointi Prosessinomistaja

Lisätiedot

Työaikojen hallinta. Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille Eija Kokko, Valtiokonttori

Työaikojen hallinta. Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille Eija Kokko, Valtiokonttori Työaikojen hallinta Yleisperehdytys Erä6:n virastojen ydintiimeille 20.08.2015 Eija Kokko, Valtiokonttori Ohjelma 20.08.2015 08.30 09.00 Aamukahvi 09.00 09.15 Avaus ja päivän ohjelma, Kirsi Launomaa /

Lisätiedot

Palkkahallinnon visio

Palkkahallinnon visio Palkkahallinnon visio Missä olemme nyt? 5/31/2011 1 Palkkaraportointi aiheuttaa merkittäviä hallinnollisia kustannuksia Suomessa Palkkahallinto tuottaa: - Palkkalaskelmat työntekijöille - Tiedot vakuutusyhtiöille

Lisätiedot

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri Kurttu-seminaari 18.4.2013 Helsinki Jari Hintsala Sisältö Projektin sisältö Projektin tuotokset Projektin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

- Kuntakentän tehostamisen asiantuntija-

- Kuntakentän tehostamisen asiantuntija- - Kuntakentän tehostamisen asiantuntija- TEE YHTEISTYÖTÄ Kuntien palvelu-keskukset monistavat parhaita toimintatapoja ja ratkaisuja VALITSE KUNTAPRO Kokenut tiennäyttäjä palvelee tehokkaasti ja ammattitaidolla

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon sairaanhoitopiirille 7.4.2017. Lähtökohdat ja taustat Valtakunnallinen

Lisätiedot

Palvelussuhteen hallinta. Kiekun infotilaisuus

Palvelussuhteen hallinta. Kiekun infotilaisuus Palvelussuhteen hallinta Kiekun infotilaisuus 12.5.2010 Sisältö Henkilöstöhallinnon prosessit Henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuus Keskeiset muutokset nykytilaan verrattuna Organisaatiorakenne Työroolit

Lisätiedot

Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus. Outi Sonkeri

Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus. Outi Sonkeri Henkilöstösiirtojen ja maakunnan henkilöstöjohtamisen suunnittelun tilannekatsaus Outi Sonkeri 9.02.2018 Henkilöstön siirtymistä koskevat valmistelutoimenpiteet Toteutetaan yhteistyössä maakunta - henkilöstöä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Rekisterin/palvelun nimi: Henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteri:

Lisätiedot

Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet

Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn 1.1.2017 alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet 2 1. Sopimuksen osapuolet 1) Joensuun, Kiteen, Lieksan ja Outokummun kaupungit, Heinäveden ja Rääkkylän

Lisätiedot

YT-menettely liikkeen luovutuksessa. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

YT-menettely liikkeen luovutuksessa. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä YT-menettely liikkeen luovutuksessa Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Liikkeenluovutus pähkinänkuoressa Liikkeenluovutus on työoikeuden alalle kehittynyt käsite, jolla on seuraava

Lisätiedot

PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen suunnittelu

PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen suunnittelu PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon Oikeusministeriö LIITE 10.2 PALVO II / Järjestelmäprojekti Versio 0.2 5.1.2005 OIKEUSMINISTERIÖ PALVO I: Talous- ja henkilöstöhallinnon LIITTEET Sivu 2 (5) JÄRJESTELMÄPROJEKTI

Lisätiedot

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta 1 2 Johdanto Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin henkilöstöohjelman 2015 2020 kokouksessaan 18.5.2015. Henkilöstötyön tavoitteena on, että Alavuden kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja,

Lisätiedot

Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen. Road Show 2015

Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen. Road Show 2015 Factan ja KuntaNetin integraatio Lupapisteeseen Road Show 2015 CGI Group Inc. 2013 Factan ja KuntaNetin Lupapisteintegraatio Lupapiste on Ympäristöministeriön yhteistyössä Solita Oy:n kanssa toteuttama

Lisätiedot

Varda käyttöönoton tilanne. Kehityspäällikkö Jutta Virolainen, CSC Projektipäällikkö Kukka-Maaria Berg, Opetushallitus

Varda käyttöönoton tilanne. Kehityspäällikkö Jutta Virolainen, CSC Projektipäällikkö Kukka-Maaria Berg, Opetushallitus Varda käyttöönoton tilanne Kehityspäällikkö Jutta Virolainen, CSC Projektipäällikkö Kukka-Maaria Berg, Opetushallitus Vardan käyttöönoton tilanne Vardaan siirretyt tietosisällöt 9.4.2019: Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen 9.5.2018 Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Työryhmän kokoonpano (22) PSHP Puheenjohtaja Esittelijä Mänttä-Vilppula Tampere Nokia Hämeenkyrö

Lisätiedot

Kieku_TJ_Yhdistetty Versio 0.0 3.3.1.1 Palkkioiden maksaminen

Kieku_TJ_Yhdistetty Versio 0.0 3.3.1.1 Palkkioiden maksaminen 3.3.1 Palkanlaskenta Työajan muutosesityksestä päättäminen (3.2.6.11 Työajan muutos) Hyväksyykö peruminen (3.2.6.09 Ei harkinnanvaraisen poissaolon peruminen) Hyväksyykö peruuttamisen? (3.2.6.10 Harkinnanvaraisen

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Anna-Maija Lahti ylitarkastaja, Palkka.fi palveluomistaja Esityksen sisältö Keskeisimmät tulorekisterin tuomat muutokset Palkka.fi:hin Kotitalouden palkanmaksu

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon Kurttu-seminaari 30.10.2013 Helsinki Jaana Siitari Kuntasektorin yhteiset t Henkilöstö- ja taloushallinto 2 Projektin tavoitteet, tuotokset ja hyödyt

Lisätiedot

Työnantajien sähköinen asiointi

Työnantajien sähköinen asiointi Terveysosasto Työnantajien sähköinen asiointi Eteran palkkahallintopäivät 2011 Sisältö Mitä tietoja löydät Kela.fi:stä Työnantajien sähköinen asiointi esata-palvelun esittely esara-palvelun esittely esaran

Lisätiedot

Rekrytointi ja henkilöstöhallinto

Rekrytointi ja henkilöstöhallinto Rekrytointi ja henkilöstöhallinto ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Riitta Kemppainen, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 Rekrytointi 2 Henkilöstöhallinto 3 Resurssien haku 4 Usein kysyttyä Sivu 2 Rekrytointi

Lisätiedot

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä Liite TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ylätason aikataulut.5.08 TAHE-palvelukeskuksen perustamisen aikataulu Määrittelyvaihe 08 TAHEpalvelukeskus Taloushallinnon järjestelmät 5 Esiselvitys

Lisätiedot

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Varsinais-Suomen nykytilan kuvaus 27 kuntaa, väestöpohja 470 000 asukasta Sosiaali- ja

Lisätiedot

Eurajoen kunnan palkanmaksupäivät/lomarahan maksupäivä/eurajoen kunnan palkanmaksupäivät alkaen

Eurajoen kunnan palkanmaksupäivät/lomarahan maksupäivä/eurajoen kunnan palkanmaksupäivät alkaen Yhteistyötoimikunta 12 10.06.2010 Yhteistyötoimikunta 18 22.06.2010 Kunnanhallitus 178 29.06.2010 Yhteistyötoimikunta 3 03.03.2015 Kunnanhallitus 77 17.03.2015 Yhteistyötoimikunta 14 28.09.2016 Yhdistymishallitus

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

4. Joensuun kaupungille siirtyvän henkilöstön määrän määrittely

4. Joensuun kaupungille siirtyvän henkilöstön määrän määrittely Luonnos 29.10.2013 SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA JOENSUUN KAUPUNGILLE OUTOKUMMUN KAUPUNGIN IRTISANOUTUESSA LIPERIN JA OUTOKUMMUN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUKSESTA 1.1.2014 ALKAEN -henkilöstöhallinnolliset

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p

AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p. 050-39 000 66 marjukka.manninen@popmaakunta.fi, @marjukka_m www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta 2-3/2019?

Lisätiedot

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä KT Yleiskirjeen 17/2007 liite 4 1 (6) Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES 2007 2009) allekirjoituspöytäkirjan soveltamisohjeet Palkantarkistukset, järjestelyerät ja kertaerä

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät Sote johton kokous 8.6.2018 Merja Hauhtonen Pekka Kantola Tilannekatsaus Sosiaalihuollon asiakastietomalli ja asiakirjat maakunnan käyttöön Sote ICT muutosohjelma

Lisätiedot

SOPIMUS AVOIN YHTIÖ PIENKOTI KOTIONNI IKOLA & KYLKISALO:N ASUMISPALVELUTOIMINNAN SIIRTYMISESTÄ LAPUAN KAUPUNGIN TUOTTAMAKSI 1.9.

SOPIMUS AVOIN YHTIÖ PIENKOTI KOTIONNI IKOLA & KYLKISALO:N ASUMISPALVELUTOIMINNAN SIIRTYMISESTÄ LAPUAN KAUPUNGIN TUOTTAMAKSI 1.9. SOPIMUS AVOIN YHTIÖ PIENKOTI KOTIONNI IKOLA & KYLKISALO:N ASUMISPALVELUTOIMINNAN SIIRTYMISESTÄ LAPUAN KAUPUNGIN TUOTTAMAKSI 1.9.2015 ALKAEN OSAPUOLET Avoin yhtiö Pienkoti Kotionni Ikola & Kylkisalo Y-tunnus

Lisätiedot

Henkilöstöhallinto/ Jaettu materiaali

Henkilöstöhallinto/ Jaettu materiaali Henkilöstöhallinto/ Jaettu materiaali HJTVR Kaija Metsänranta 24.4.2019 Henkilöstöpolitiikka prosessi Henkilöstöpolitiikan prosessi Henkilöstöpolitiikka Asiakasryhmittely Keitä HR:n asiakkaat ovat? Keitä

Lisätiedot

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ LIITE 16.10.2012 SIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ 31.12.2012 1. Henkilöstön siirtyminen ja virkojen perustaminen Sovellettavat määräykset: Kuntalaki (365/1995)

Lisätiedot

Henkilöstöhallinto haltuun

Henkilöstöhallinto haltuun Mepco HR Henkilöstöhallinto haltuun Henkilöstöhallinnon prosesseista syntyy valtava määrä tietoa, jolla voi olla suurikin merkitys yrityksen liiketoiminnan kannalta. Oli kyse sitten tavoite- ja tuloskeskusteluiden

Lisätiedot

Kokeilun käynnistämisen valmistelu: Ohjelmaan ensimmäisen vaiheen strategisen ja operatiivisen toiminnan valmistelu

Kokeilun käynnistämisen valmistelu: Ohjelmaan ensimmäisen vaiheen strategisen ja operatiivisen toiminnan valmistelu TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 1. LIITE OHJELMASUUNNITELMAAN Vuosi 2017 Kokonaisuus Toimenpiteet Kuukausi Tammikuu Vaihe 1 : - Ohjelman strategisen viitekehyksen selvittäminen ja alustava suunnittelu seudun

Lisätiedot

Seurantaryhmän kokous Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus

Seurantaryhmän kokous Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus Seurantaryhmän kokous 27.9.2018 Käyttöönottosuunnitelmien tilannekatsaus Agenda Sähkömarkkinalain muutosesityksen velvoitteet suunnitelmien osalta Suunnitelmien päivitysten tilannekatsaus 2 Datahubin käyttöönotto

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 1 (8) Liikenteen turvallisuusviraston Trafin toimialariippumattomien ict-tehtävien toimintosiirtoprojektin loppuraportti 1.0 Raportti 2 (8) MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta

Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta KH - Yleisjaosto 63 19.08.2013 KH - Yleisjaosto 82 28.10.2013 Palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistohankinta 922/02.07.00/2013 YJ 63 Hallintojohtaja Riitta Luotio: Henkilöstöhallinnon ohjelmistot ovat

Lisätiedot

Jakopalkka 2015. Ratkaisun sisällöstä Juho Ajo

Jakopalkka 2015. Ratkaisun sisällöstä Juho Ajo Jakopalkka 2015 Ratkaisun sisällöstä Juho Ajo versio 1.0 21.10.2014 Kiekun palkkakustannusten jaon kehittäminen 2013-2015 - > 31.12.2013 2014 2015 - > Jakopalkkalaskennan tulosten siirto kirjanpitoon Laskenta

Lisätiedot

HR- järjestelmän ketterä käyttöönotto. case Saga Furs Oyj

HR- järjestelmän ketterä käyttöönotto. case Saga Furs Oyj HR- järjestelmän ketterä käyttöönotto case Saga Furs Oyj Sisältö Yrityksen esittely Projektin tavoitteet Projektin aikataulu Sympan käyttöönottoprosessi Sympa käytännössä Mitä seuraavaksi? Kysymyksiä Turkisalan

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä

Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä 1. Lisäominaisuuksien asetus Lomalaskentaan liittyy kaksi ominaisuutta, Vuosilomalaskenta ja Juokseva vuosiloma-arvio. Ainakin ensimmäisen näistä on oltava

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS. Luovuttaja ja Yhtiö / Luovutuksensaaja jäljempänä yhdessä Sopijapuolet".

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS. Luovuttaja ja Yhtiö / Luovutuksensaaja jäljempänä yhdessä Sopijapuolet. Liite 6. Henkilöstösiirtosopimus 1 SOPIJAPUOLET HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS Tampereen kaupunkijäljempänä "Luovuttaja" y-tunnus: 0211675-2 osoite: Aleksis Kiven katu 14-16 C 33101 Tampere ja Monetra Pirkanmaa

Lisätiedot

Asiakaspalvelun kuulumiset. Talpapäivä

Asiakaspalvelun kuulumiset. Talpapäivä Asiakaspalvelun kuulumiset Talpapäivä Asiakaspalvelu 1.6.2017 alkaen Asiakaspalvelun tehtäväkenttä laajenee 1.6.2017 Taloushallintopalvelun asiakaspalveluun keskitetään Helsingin kaupungin talouden ja

Lisätiedot

Tietosuojaseloste henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteristä. Jaana Pekkanen, palvelussuhdeasiantuntija, p.

Tietosuojaseloste henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteristä. Jaana Pekkanen, palvelussuhdeasiantuntija, p. 1 (5) Tietosuojaseloste henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteristä 1. Rekisterin nimi Henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteri 2. Rekisterinpitäjä 3. Rekisteriasioista

Lisätiedot

vuoden 2006 loppuun saakka.

vuoden 2006 loppuun saakka. PÄÄTÖSVALLAN VASTUUN SIIRTÄMINEN ASIOISSA Heja 22.11.2006 Henkilöstöpäällikkö Koski: Taustaa: Nykyiset delegointipäätökset koskien vakanssien perustamista ja lakkauttamista, nimikemuutoksia ja palkkausta

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle 6.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63 19.04.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 63 Oikaisuvaatimus avustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050 325 3252 Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

YPJ. Yliopistojen palkkausjärjestelmä. Henkilöstö- ja lakiasiat Henkilöstö- ja lakiasiat

YPJ. Yliopistojen palkkausjärjestelmä. Henkilöstö- ja lakiasiat  Henkilöstö- ja lakiasiat YPJ Yliopistojen palkkausjärjestelmä Jarmo Kuittinen / 7.10.2011 1 Sisältö Palkan määräytyminen Alustavat ja vahvistetut YPJ-tasot Arviointiprosessit Arviointiryhmät YPJwebin tiedot ja ylläpito 7.10.2011

Lisätiedot

Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori

Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Miten Kieku-tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan esimiesten tehtäviin? 1 Kehittämispäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Esimiehelle keskeistä Esimiehet näkevät portaalista alaistensa ajantasaiset henkilö-

Lisätiedot

Pikaopas. Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa

Pikaopas. Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa Pikaopas Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa Miten hyödyntää mobiilituntikirjauksia palkanmaksussa? Tässä oppaassa käydään läpi hyväksi havaittuja käytäntöjä sähköisen työajanseurannan

Lisätiedot

Oma Häme- henkilöstöasioiden valmistelu. työryhmä 7./henkilöstöasiatalatyöryhmä,

Oma Häme- henkilöstöasioiden valmistelu. työryhmä 7./henkilöstöasiatalatyöryhmä, Oma Häme- henkilöstöasioiden valmistelu työryhmä 7./henkilöstöasiatalatyöryhmä, 8.6.2016 Väliraportista: ed. kokous 25.5. Työryhmä tarkentaa loppuraporttiin mennessä henkilöstöasioiden valmistelun ja alatyöryhmien

Lisätiedot

Tulorekisteri pähkinänkuoressa

Tulorekisteri pähkinänkuoressa Tulorekisteri pähkinänkuoressa MIKÄ? Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön ilman siirtymäaikaa 1.1.2019 kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa sinne siirtyvät palkkatiedot ja vuoden 2020 alusta

Lisätiedot

TAHE palvelukeskus tiivistelmä. Maaliskuu 2017

TAHE palvelukeskus tiivistelmä. Maaliskuu 2017 TAHE palvelukeskus tiivistelmä Maaliskuu 2017 TAHE valmistelun eteneminen sisältö Valmistelun eteneminen Palvelu ja ohjausmalli Palvelutarjoama Palvelulupaus TAHE tarina ja valmistelut 2 TAHE valmistelu

Lisätiedot

TORI-siirtoprojektit. Toukokuu 2014

TORI-siirtoprojektit. Toukokuu 2014 TORI-siirtoprojektit Toukokuu 2014 Aikataulutus Toimialariippumattomien ICT-tehtävien siirtoaikataulu on hyväksytty kansliapäällikkökokouksessa 24.6.2013 Yksikkökohtaisesta siirtoprojektista on laadittu

Lisätiedot

Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt

Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt Ilkka Niemelä, Tiia Tuomi, Greger Lindén, Mari Svahn ja Hanna Nurmela Joulukuu 2013 Ehdotuksen taustatyö Professorikunnalta

Lisätiedot

Maakuntauudistukseen liittyvät sopimusten siirrot

Maakuntauudistukseen liittyvät sopimusten siirrot Maakuntauudistukseen liittyvät sopimusten siirrot Sopimusten siirron valmistelun tilannekatsaus Lauri Tanner Esivalmistelun kuntajohtajakokous 22.11.2017 Taustaksi Voimaanpanolain mukaan uudistuksen voimaantullessa

Lisätiedot

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta Asko Peltola 4.5.2018 Miten tähän on tultu? 1/2 Maakunta-SOTEa valmisteltu jo pitkään ennen nykyistä uudistusta: ensimmäinen laaja selvitys

Lisätiedot

Personec F.K. Toimitus

Personec F.K. Toimitus 30.1.2017 1 (8) Personec F.K Toimitus 11.9.3 30.1.2017 30.1.2017 2 (8) 1 Lomarahan vähentäminen... 3 1.1 Kuukausipalkkaiset... 3 1.1.1 Yleistä... 3 1.1.2 Näyttelijät... 3 1.1.3 Vuosilomaoikeuslaskenta...

Lisätiedot

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttori ja Hallinnon ohjaus toimiala valtiotasoisten hankkeiden toteuttajana Valtiokonttori on palveluvirasto,

Lisätiedot

Maakunnan yhteistyöryhmä Maakunnan talouden valmistelu

Maakunnan yhteistyöryhmä Maakunnan talouden valmistelu Maakunnan yhteistyöryhmä 12.12.2018 Maakunnan talouden valmistelu Tärkeimmät valmistelussa olevat talousasiat syksyn aikana Koetalousarvion laadinta - Olennaisin osa maakunnan taloussuunnittelua. - Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä y-tunnus: 0171495-3 Puijonlaaksontie 2 70210 Kuopio jäljempänä "Luovuttaja" ja Monetra Pohjois-Savo Oy y-tunnus: 2054342-4

Lisätiedot