DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje."

Transkriptio

1 0 DVU-1009MK2 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

2 1 Turvallisuusohjeet VAROITUS Lue kaikki käyttöohjeet. Alla olevien käyttöohjeiden noudattamisen laiminlyönti voi johtaa sähköiskuun, tulipaloon ja/tai vakavaan tapaturmaan. Sähkölaite viittaa tässä sähkökäyttöisiin ja paristokäyttöisiin sähkölaitteisiin. Säilytä nämä käyttöohjeet. 1) Työskentelyalue a) Pidä työskentelyalue puhtaana ja hyvin valaistuna. Sekaiset ja pimeät työtilat altistavat vahingoille. b) Älä käytä laitetta helposti syttyvien pintojen (esim. paperin, tekstiilien) läheisyydessä tai tulenarassa ympäristössä. Tulipalon vaara ylikuumenemisen vuoksi. 2) Sähköturvallisuus a) Sähkölaitteiden pistokkeen tulee sopia pistorasiaan. Älä koskaan muuntele pistoketta millään tavoin. Alä käytä adapteria maadoitettujen sähkölaitteiden kanssa. Muuntelemattomat ja yhteensopimattomat pistorasiat vähentävät sähköiskun vaaraa. d) Suojaa sähkölaite vedelta ja kosteudelta. Veden pääsy laturiin lisää sähköiskun vaaraa. e) Tarkista sähkölaite, kaapeli ja pistoke aina ennen käyttöönottoa. Älä käytä sähkölaitetta jos se on vaurioitunut. Älä avaa sähkölaitetta itse ja korjauta se asiantuntevalla sähköteknikolla, joka käyttää alkuperäisiä varaosia. Vahingoittuneet sähkölaitteet, kaapelit ja pistokkeet lisäävät sähköiskun vaaraa. 3) Huolto a) Huolla sähkölaitteesi osaavalla sähköteknikolla, joka käyttää ainoastaan alkuperäisiä varaosia. Tämä takaa sähkölaitteen turvallisuuden. HUOM: Sähköjohdon/katkaisimen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. b) Älä käytä johtoa väärin. Älä kanna tai vedä sähkölaitetta johdosta tai irrota pistoketta pistorasiasta johdosta vetämällä. Pidä johto erillään kuumuudesta, öljystä, terävistä kulmista ja liikkuvista osista. Vaurioituneet tai sotkeutuneet johdot lisäävät sähköiskun vaaraa. c) Yhdistä sähkölaite verkkovirtaan, joka on asianmukaisesti maadoitettu. Pistorasialla ja jatkojohdolla on oltava toimintakunnossa oleva suojaava johdin.

3 1 SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet Huomioitavaa levyistä Valmistelut... 6 Hallintanäppäimet... 7 Kaukosäädin... 8 Yhdistäminen Levyn toisto Eri toistoasetukset Tietyn nimikkeen, luvun tai raidan haku Uudelleentoisto Videokuvan suurennus Kuvakulman valinta Kielen valinta Äänikanavan valinta Toisto halutussa järjestyksessä Toisto satunnaisessa järjestyksessä Tekstityksen valinta Näyttövalikon käyttö MP3-tiedostojen toisto Kortin lukija & USB toiminto Kuva-CD:n toiminnot / MPEG-4-tiedostojen toisto Asetukset Vianetsintä Tekniset tiedot Termien selityksiä

4 2 TURVALLISUUSOHJEET VAARA: NÄKYMÄTÖN LASERSÄTEILY, KUN AVAUS TAI LUKITUS EPÄONNISTUI. VÄLTÄ SUORAA ALTISTUMISTA SÄTEELLE. VAROITUS: VAARALLISTA LASERSÄTEILYÄ, KUN AVAUS JA LUKITUS VIRHEELLISET. VAROITUS SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA Symboli, jossa on salama kolmion sisällä, varoittaa käyttäjää suojaamattomasta, vaarallisesta sähköjännitteestä laitteen sisällä. Tämä sähköjännite on tarpeeksi suuri aiheuttamaan sähköiskuvaaran. Symbolilla, jossa on huutomerkki kolmion sisällä, kiinnitetään käyttäjän huomio tärkeisiin käyttö- ja huolto-ohjeisiin laitteen mukana tulevissa dokumenteissa. VAROITUS: ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE TULIPALO- TAI SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI. ÄLÄ AVAA LAITTEEN KOTELOA, SISÄLLÄ ON SÄHKÖJÄNNITE. LAITTEEN SAA AVATA VAIN VALTUUTETTU HUOLTOHENKILÖ. HUOMIO: Tämä DVD-soitin käyttää laserlukulaitetta. Kotelon avaaminen voi johtaa altistumiseen lasersäteille. Lasersäteet ovat näkyvillä, kun kotelo on auki ja sisällä olevat lukot on avattu. Muiden kuin tässä käyttöohjeessa kuvattujen säätöjen tai toimintojen suorittaminen voi johtaa vaaralliseen altistumiseen lasersäteille. ÄLÄ KATSO SUORAAN SÄTEESEEN. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säilytä se. Jos laite vaatii huoltoa, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Vain pätevä huoltohenkilö saa avata kotelon. HUOMIO: Muiden kuin tässä käyttöohjeessa kuvattujen säätöjen tai toimintojen suorittaminen voi johtaa vaaralliseen altistumiseen lasersäteille. 1. Lue ohjeet - Kaikki turvallisuus- ja käyttöohjeet tulee lukea ennen laitteen käyttöönottoa. 2. Seuraa ohjeita - Kaikkia käyttöohjeita tulee noudattaa. 3. Säilytä ohjeet - Kaikki turvallisuus- ja käyttöohjeet tulee säilyttää. 4. Noudata varoituksia - Kaikkia turvallisuus- ja käyttöohjeiden varoituksia tulee noudattaa. 5. Puhdistus - Irrota laite verkkovirrasta ennen puhdistusta. Älä käytä nestemäisiä tai suihkutettavia puhdistusaineita. Käytä puhdistamiseen kuivaa liinaa. 6. Lisälaitteet - Käytä vain valmistajan hyväksymiä lisälaitteita vaaratilanteiden välttämiseksi.

5 3 TURVALLISUUSOHJEET 7. Vesi ja kosteus - Älä käytä laitetta kosteissa tiloissa tai tiloissa, joissa se voi kastua. 8. Laitteen paikka - Älä aseta laitetta epävakaalle alustalle. Laite voi pudota tai kaatua ja aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle tai laitteelle. Käytä vain tukevaa, valmistajan suosittelemaa tai laitteen mukana myytävää alustaa. Laitteen kiinnityksessä tulee noudattaa valmistajan ohjeita ja valmistajan suosittelemia kiinnitysvälineitä. 9. Jos laite on liikuteltavalla tasolla, tulee tasoa liikuttaa varovasti. Äkilliset pysähdykset, liiallinen voimankäyttö ja epätasaiset pinnat voivat kaataa tason tai pudottaa laitteen tasolta. 10. Tuuletus - Kotelossa olevat aukot ovat tuuletusta varten. Tuuletus takaa laitteen luotettavan toimivuuden ja suojelee sitä ylikuumenemiselta. Laitetta ei saa asettaa sängylle, sohvalle, matolle tai muulle pehmeälle pinnalle, jotteivät aukot peity. Laitetta ei saa koskaan sijoittaa suljettuun tilaan kuten kirjahyllyyn tai telineeseen, jos riittävää tuuletusta ei voida varmistaa. Älä koskaan sijoita laitetta lämmönlähteen lähelle. 11. Virtalähde - Laitetta saa käyttää vain siinä mainitun tyyppisellä virtalähteellä. Jos et ole varma käyttöpaikan virtalähdetyypistä, kysy neuvoa laitteen myyjältä tai sähköyhtiöstä. Jos laitetta on tarkoitus käyttää paristoilla tai muilla vastaavilla virtalähteillä, katso neuvoja käyttöohjeesta. 12. Verkkojohdon suojelu - Verkkojohdon tulisi kulkea niin, ettei sen päältä kävellä eikä se joudu puristuksiin. Kiinnitä erityisesti huomiota pistokkeen ja pistorasian liitäntäkohtiin sekä kohtaan, josta verkkojohto on yhdistetty laitteeseen. 13. Salama - Turvallisuuden lisäämiseksi irrota laite verkkovirrasta, ukkosmyrskyn aikana, jos laite on käyttämättä kauan tai poistut kotoa pitkäksi aikaa. Irrota myös antennijohto tai kaapelijärjestelmä. Tällöin laite ei vahingoitu salaman tai sähköverkon virtapiikkien vuoksi. 14. Ylikuormitus - Älä ylikuormita pistorasioita tai jatkojohtoja tulipalo- ja sähköiskuvaaran vuoksi. 15. Esineiden ja nesteiden joutuminen laitteen sisään - Älä koskaan työnnä vieraita esineitä laitteen tuuletusaukkoihin, koska ne voivat joutua kosketuksiin vaarallisen sähköjännitteen kanssa ja aiheuttaa tulipaloja sähköiskuvaaran. Älä koskaan kaada mitään nestettä laitteen päälle. 16. Huolto - Älä yritä huoltaa laitetta itse, koska kotelon avaaminen voi johtaa sähköiskuun tai muihin vaaratilanteisiin. Huollata laite aina valtuutetussa huoltoliikkeessä. 17. Varaosat - Varaosia hankittaessa varmista aina, että laitteessa käytetään valmistajan suosittelemia tai täysin vastaavia varaosia. Väärien varaosien käyttäminen voi johtaa tulipaloon, sähköiskuun tai muihin vaaratilanteisiin. 18. Turvatarkistus - Pyydä aina huollon yhteydessä huoltohenkilöä suorittamaan turvatarkistukset ja varmistamaan, että laite toimii oikein.

6 4 HUOMIOITAVAA LEVYISTÄ TÄMÄ DVD-SOITIN TOISTAA SEURAAVIA LEVYJÄ DVD 5 (yksipuolinen, yksikerroksinen) DVD 9 (yksipuolinen, kaksikerroksinen) VCD1.0 / 1.1 / 2.0 SVCD KODAK PICTURE CD CVD CD-DA CD-R CD-RW CD MPEG4 LEVYJEN TIEDOT TYYPPI DVD VCD SVCD CVD CD TALLENNUSTYYPPI MPEG II MPEG I MPEG II DIGIT KOKO Yksipuolinen Yksikerroksinen 4,7 Gb = 2 h Yksipuolinen Kaksikerroksinen 8,5 Gb = 4 h Kaksipuolinen Yksikerroksinen 9,4 Gb = 4,5 h Kaksipuolinen Kaksikerroksinen 17 Gb = 9h 650 MB 74 min 650 MB 45 min 650 MB 74 min LEVYN KOKO 12 CM / 8 CM 12 cm 12 cm 12 CM / 8 CM HORISONTAALINEN RESOLUUTIO 500 JUOVAA 240 JUOVAA 350 JUOVAA - TEKSTITYS JOPA 32 KIELTÄ ÄÄNIRAIDAN KIELI JOPA 8 KIELTÄ SYMBOLI DVD-LEVYJEN ALUEKOODI DVD-levyt on jaettu aluekoodeihin. KOODI ALUE 1 USA, Kanada 2 Euroopan maat, Japani, Lähi-itä, Etelä-Afrikka 3 Länsi-Aasia (mukaan lukien Etelä-Korea, Hongkong ja Taiwan) sekä Kaakkois-Aasia 4 Australia, Karibianmeri, Meksiko, Uusi-Seelanti 5 Afrikka, Venäjä, Intia, Pohjois-Korea, Pakistan, Turkmenistan 6 Manner-Kiina

7 5 LEVYT DVD-LEVYJEN OMINAISUUDET Eri DVD-levyillä on erilaisia ominaisuuksia riippuen eri valmistajista ja tallennusmuodoista. Seuraavat symbolit kuvaavat eri DVD-levyjen toimintoja. Aluekoodi ja värijärjestelmä Dolby Digital surround -ääni Ääniraita Tekstitys Kuvasuhde 5.1-kanavainen äänen ulostulo Closed Caption -tekstitys Kaksikanavainen stereo Rajoitus Lapsilukko Kuvakulma LEVYJEN KÄSITTELY, PUHDISTUS JA SÄILYTYS LEVYJEN KÄSITTELY Älä koske levyn toistopuoleen. Älä kiinnitä levyihin paperia tai teippiä. LEVYJEN PUHDISTUS Levyn pinnalla olevat sormenjäljet ja pöly aiheuttavat kuvan ja äänen laadun huonontumista. Pyyhi levy pehmeällä liinalla keskeltä reunoille suuntautuvalla liikkeellä. Pidä levyt aina puhtaina. Jos pöly ei irtoa kuivalla liinalla, käytä kevyesti kostutettua liinaa. Kuivaa levy lopuksi liinalla. Älä käytä liuottimia kuten tinneriä tai bensiiniä, kaupoissa myytäviä pesuaineita tai vinyylilevyille tarkoitettuja antistaattisia suihkeita. Nämä aineet voivat vahingoittaa levyä. LEVYJEN SÄILYTYS Levyjä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa tai lähellä lämmönlähteitä. Levyjä ei saa säilyttää kosteissa tai pölyisissä tiloissa kuten kylpyhuoneessa tai ilmankostuttimen lähellä. Säilytä levyt kotelossaan vaakasuorassa asennossa. Levyt voivat vääntyä, jos ne pinotaan päällekkäin tai niiden päälle pannaan esineitä silloin, kun ne eivät ole kotelossaan.

8 1 VALMISTELUT PURKAMINEN Tarkista ensin laatikon sisältö alla olevan listan mukaisesti: - DVD-soitin - Kaukosäädin - Käyttöohje Jos jokin yllä mainituista puuttuu tai on vahingoittunut, ota heti yhteys jälleenmyyjään. Säilytä pakkausmateriaali mahdollista myöhempää käyttöä (esim. soittimen kuljettamista) varten. DVD-SOITTIMEN PAIKAN VALINTA Pane soitin tukevalle, tasaiselle alustalle. Jos DVD-soitinta käytetään radion tai VCR-laitteen lähellä, kuva saattaa olla huono tai siinä saattaa olla häiriöitä. Siirrä tässä tapauksessa DVD-soitin kauemmas yllä mainituista laitteista. DVD-soitinta ei saa pitää suorassa auringonvalossa tai lämmityslaitteiden lähellä. Jos DVD-soitin pannaan hyllykköön, on varmistettava, että sen ympärillä on vähintään 2,5 cm (1 tuuma) vapaata tilaa riittävän tuuletuksen varmistamiseksi. KAUKOSÄÄTIMEN KÄYTTÖÖNOTTO Kaukosäätimeen on pantava paristot ennen kuin sillä voi käyttää DVD-soitinta. Pane paristot koteloon (AAA-koko) Varmista, että paristojen plus- ja Avaa kotelon kansi miinusnavat ovat samoin päin kuin Sulje kotelon kansi paristokotelon merkit. KAUKOSÄÄTIMEN KÄYTTÖ DVD-soittimen käyttö kaukosäätimellä. Kaukosäädin on suunnattava soittimen sensoriin, jotta se toimisi moitteettomasti. Etäisyys: Enintään 7 m soittimen sensorista. Kulma: Noin 15 joka suunnasta. * Älä sijoita DVD-soitinta niin, että sensori on valonlähteeseen (esim. suora auringonvalo, valaistus) päin, koska tällöin kaukosäädin ei toimi moitteettomasti. PARISTOT SEURAA ALLA OLEVIA OHJEITA, ETTEIVÄT PARISTOT VAURIOIDU TAI ALA VUOTAA. - Varmista, että paristot ovat oikein päin. - Paristojen lataaminen, kuumentaminen ja avaaminen sekä oikosulun aiheuttaminen paristoissa on vaarallista. - Loppuun käytettyjä paristoja ei saa jättää kaukosäätimeen, eikä uusia ja vanhoja paristoja saa käyttää yhdessä. - Jos kaukosäädin on pitkään käyttämättä, ota paristot pois. - Jos kaukosäätimen käytössä ilmenee ongelmia tai toimintasäde pienenee, vaihda paristot. - Normaalissa käytössä paristojen tulisi kestää vuoden verran. KAUKOSÄÄDIN - Kaukosäädin tulisi suunnata suoraan DVD-soittimen sensoriin. - Vältä kaukosäätimen pudottamista. - Älä altista kaukosäädintä kuumuudelle tai nesteille.

9 2 HALLINTANÄPPÄIMET ETUPANEELI 1. VALMIUSTILA 2. LED-valo 3. Kaukosäätimen sensori 4. Levykelkka 5. Avaa / Sulje levykelkka 6. Toisto / Tauko 7. PYSÄYTYS 8. 3 / 1 MMC 9.USB 10.KANSI TAKAPANEELI 1. ÄÄNEN ULOSTULO, ETUVASEN 2. KESKIÄÄNTEN ULOSTULO 3. SURROUND VASEN, ÄÄNEN ULOSTULO 4. MASTER VASEN, ÄÄNEN ULOSTULO 5. Y.Pb / Cb.Pr / Cr VIDEON ULOSTULO 6. ÄÄNEN ULOSTULO, ETUOIKEA 7. SUBWOOFERIN ÄÄNEN ULOSTULO 8. SURROUND OIKEA, ÄÄNEN ULOSTULO 9. MASTER OIKEA, ÄÄNEN ULOSTULO 10. DIGITAALISEN KOAKSIAALIÄÄNEN ULOSTULO 11. VIDEON ULOSTULO 12. S-VIDEON ULOSTULO 13. DIGITAALISEN OPTISEN ÄÄNEN ULOSTULO 14. SCART ULOSTULO 15. POWER Virtakytkin 16. VIRRANSYÖTTÖ SOITTIMEN NÄYTTÖ 1. LEVYTYYPPI (DVD) 2. LEVYTYYPPI (VCD) 3. TOISTO 4. TOISTON OSOITIN 5. NIMIKE JA LUKU 6. AIKA (TUNNIT) 7. AIKA (MINUUTIT) 8. AIKA (SEKUNNIT) 9. UUDELLEENTOISTO 10. LEVYTYYPPI (MP3) 11. TAUKO 12. PBC 13. DOLBY AC-3 -DEKOODERI

10 1 KAUKOSÄÄDIN Käyttäessäsi kohdista kaukosäädin kohti infrapuna-anturia (30 asteen kulmassa) Älä aseta kaukosäädintä lämmönlähteen tai kostean paikan lähelle. Älä laita vettä tai esineitä kaukosäätimeen. Älä käytä sekaisin uusia ja vanhoja paristoja tai erimerkkisiä paristoja. Vaihda paristot kun kaukosäädin ei toimi tai kun sen toiminta on heikkoa. English Translation English Translation STANDBY VALMIUSTILA OPEN/CLOSE AVAA / SULJE N/P NTSC / PAL NUMERIC KEYS NUMERONÄPPÄIMET VIDEO VIDEO PBC PBC-TOISTONOHJAUS INTRO JOHDANTO OSD NÄYTTÖVALIKKO DEFAULT OLETUS ENTER HYVÄKSY GOTO SIIRRY L/R VASEN / OIKEA ZOOM ZOOMAUS MARK MERKITSE MENU VALIKKO PREVLOUS EDELLINEN SETUP ASETUKSET STOP PYSÄYTYS DIRECTION KEY NUOLINÄPPÄIMET NEXT SEURAAVA TITLE NIMIKE SUB-T TEKSTITYS PROG OHJELMOINTI VOL+ ÄÄNENVOIMAKKUUS + CLEAR TYHJENNYS A-B A-B FAST BACKWARD KELAUS TAAKSEPÄIN VOL- ÄÄNENVOIMAKKUUS - PLAY/PAUSE TOISTO / TAUKO MUTE MYKISTYS FAST FORWARD KELAUS ETEENPÄIN RANDOM SATUNNAISTOISTO LANGUAGE ANGLE RETURN REPEAT STEP SLOW KIELI KUVAKULMA PALUU UUDELLEENTOISTO STEP HIDAS

11 2 LIITÄNNÄT Sammuta molempien laitteiden virta ennen liitäntöjen tekoa. Ota huomioon, että voimakkaat äänet voivat vahingoittaa sekä kaiuttimia että kuuloasi. Huom: DIGITAALISEN ÄÄNEN ULOSTULON oletusasetus tässä DVD-soittimessa on SPDIF / OFF VIDEON ULOSTULON oletusasetus on S-VIDEO. ÄÄNEN ULOSTULON oletusasetus on 2CH. Lisätietoja on yhdistettävän televisiovastaanottimen ja vahvistimen käyttöohjeissa. LIITTÄMINEN TELEVISIOON AV-KAAPELILLA Äänen ulostulon liittäminen DVD-soittimen liittäminen televisioon Videon ulostulon liittäminen Liitä audiokaapeli DVD-soittimesta television AUDIO IN -liittimeen. LIITTÄMINEN VIDEOKAAPELILLA Valkoinen TV, videon sisääntulo Punainen Keltainen TV, äänen sisääntulo Valkoinen Punainen Yhdistä SCART-johto laitteen ulostulosta television sisääntuloliittimeen SCART-liitäntä

12 3 LIITÄNNÄT LIITTÄMINEN VAIHTOEHTOISIIN LAITTEISIIN 2-KANAVAINEN DIGITAALINEN STEREOÄÄNI Aseta DIGITAALISEN ÄÄNEN ULOSTULOKSI SPDIF/PCM ASETUKSET-valikosta (SETUP menu). 2-kanavaisen digitaalisen stereoäänen saat kuulumaan liittämällä soittimen vahvistimeen, jossa on digitaalinen äänen sisääntulo ja kaiutinjärjestelmä (etukaiuttimet oikealla ja vasemmalla). English Translation English Translation To DIGITAL AUDIO OUT DIGITAALISEEN ÄÄNEN ULOSTULOON Front speaker(left) Etukaiutin (vasen) Coaxial cable Koaksiaalikaapeli Front speaker(right) Etukaiutin (oikea) To VIDEO OUT VIDEON ULOSTULOON Video cable Videokaapeli To digital audio input Digitaalisen äänen sisääntuloon To Video input Videon sisääntuloon Amplifier equipped with digital audio input Vahvistin, jossa on digitaalisen äänen sisääntulo 5.1-KANAVAINEN SURROUND-ÄÄNI 5.1-kanavaisen surround-äänen saat kuulumaan koaksiaali- tai optisella kaapelilla. Aseta DIGITAALISEN ÄÄNEN ULOSTULOKSI SPDIF / RAW. 5.1-kanavainen äänentoisto vastaa kotiteatterin tai konsertin luomaa äänimaailmaa. 5.1 kanavaa koostuvat viidestä normaalin taajuusalueen kaiuttimesta ja yhdestä subwoofer-kaiuttimesta. English Translation English Translation Yellow Keltainen Front speaker(right) Etukaiutin (oikea) To VIDEO OUT VIDEON ULOSTULOON Center speaker Keskikaiutin To DIGITAL AUDIO OUT DIGITAALISEN ÄÄNEN ULOSTULOON To video input Videon sisääntuloon Video cable Videokaapeli Subwoofer Subwoofer Coaxial cable Koaksiaalikaapeli Surround speaker(left) Surround-kaiutin (vasen) Front speaker(left) Etukaiutin (vasen) Surround speaker(right) Surround-kaiutin (oikea) Enjoying 5.1 surround sound by coaxial cable 5.1-kanavaisen surround-äänen kuuntelu koaksiaalikaapelilla Yellow Keltainen Front speaker(right) Etukaiutin (oikea) To VIDEO OUT VIDEON ULOSTULOON Center speaker Keskikaiutin To DIGITAL AUDIO OUT DIGITAALISEN ÄÄNEN ULOSTULOON To video input Videon sisääntuloon Video cable Videokaapeli Subwoofer Subwoofer Optical cable Optinen kaapeli Surround speaker(left) Surround-kaiutin (vasen) Front speaker(left) Etukaiutin (vasen) Surround speaker(right) Surround-kaiutin (oikea) Enjoying 5.1 surround sound by optical cable 5.1-kanavaisen surround-äänen kuuntelu optisella kaapelilla

13 4 YHDISTÄMINEN Voit kuunnella 5.1 surround -ääntä AV-kaapelin avulla. Valitse kohdassa ANALOGINEN AUDIOASETUS - DOWNMIX (ANALOG AUDIO SETUP - DOWNMIX) POIS PÄÄLTÄ (OFF). English Translation English Translation Yellow Keltainen Front speaker(right) Etukaiutin (oikea) To VIDEO OUT VIDEON ULOSTULOON Center speaker Keskikaiutin To AUDIO OUT ÄÄNEN ULOSTULOON To video input Videon sisääntuloon Video cable Videokaapeli Subwoofer Bassokaiutin AV cable AV-kaapeli Surround speaker(left) Surround-kaiutin (vasen) Front speaker(left) Etukaiutin (vasen) Surround speaker(right) Surround-kaiutin (oikea) Enjoying 5.1 surround sound by AV cable 5.1 surround -äänen kuuntelu AV-kaapelilla LEVYN TOISTO PERUSTOISTO (YHDISTÄMISTIEDOT SIVUILLA 9-10) DVD-levyjen toisto Pane TV päälle ja valitse DVD-soittimeen yhdistetty kanava. Äänen kuuntelu audiojärjestelmän kautta Pane audiojärjestelmä päälle ja valitse DVD-soittimeen yhdistetty kanava. 1. Käynnistä DVD-soitin VIRTApainikkeesta. DVD-soittimen näyttö etupaneelissa menee päälle. Aseta videon kuvasuhde vastaamaan TV:n kuvasuhdetta päävalikossa (SETUP MENU). Valitse päävalikon kohdassa DIGITAALINEN ULOSTULO (DIGITAL OUTPUT) POIS PÄÄLTÄ (OFF), jos sinulla ei ole Dolby Digital / DTS -äänen kuuntelemiseen tarvittavia laitteita. 2. Paina painiketta AVAA / SULJE (OPEN/CLOSE). Avaa levykelkan. 3. Pane levy levykelkkaan. Toistopuoli alaspäin. 4. Paina PLAY-näppäintä Voit myös painaa painiketta avaa / sulje. Tällöin toisto alkaa, kun laite on lukenut levyn. Kuvaruudulle aukeaa valikko. Toisto alkaa, kun valitset kaukosäätimestä ENTER. Levy voi vahingoittua, jos sitä ei aseteta oikein levykelkan uriin. Tämä saattaa myös aiheuttaa häiriöitä DVD-soittimen toiminnassa. Älä pane DVD-levyjä, audiolevyjä tai MP3-levyjä levykelkkaan väkisin. Älä myöskään pane kelkkaan useita levyjä samanaikaisesti. Valikko aukeaa automaattisesti. Valikko aukeaa myös näppäimellä TITLE. DVD-soittimen liikuttelu toiston aikana voi aiheuttaa vahinkoa sekä käyttäjälle että soittimelle. Voit avata ja sulkea levykelkan joko kaukosäätimen tai soittimen etupaneelin AVAA / SULJE -näppäimellä.

14 1 ERI TOISTOASETUKSET DVD-soitin toistaa levyjä eri nopeuksilla. Voit myös jatkaa toistoa kohdasta, johon viimeksi keskeytit toiston. TOISTONOPEUDEN LISÄYS: 2X, 4X, 6X, 8X TAI 16X NORMAALINOPEUS Levyn toistoa voi nopeuttaa seuraavilla kertoimilla normaalinopeuteen nähden: 2, 4, 6, 8 tai 16. Paina toiston aikana näppäintä " " tai " ". Toistonopeus kaksinkertaistuu. Toistonopeus muuttuu aina painettaessa näppäintä " " tai " ". : Taaksepäin kelaus : Eteenpäin kelaus Näppäimellä PLAY toistonopeus palautuu normaaliksi. DVD-soitin ei toista ääntä tai tekstityksiä nopeutetun toiston aikana. HIDASTUS Levyä voidaan toistaa myös hidastettuna. Paina toiston aikana näppäintä SLOW. Toisto hidastuu kertoimilla 1/2, 1/4 tai 1/8 aina SLOW-näppäintä painettaessa. (Taaksepäin hidastus samalla tavalla.) Näppäimellä PLAY toistonopeus palautuu normaaliksi. Hidastuksen aikana ääntä ei kuulu. MP3-levyt eivät tue tätä toimintoa. TOISTON JATKAMINEN KOHDASTA, JOHON EDELLISELLÄ KERRALLA KESKEYTETTIIN DVD-soittimella voi keskeyttää toiston ja jatkaa myöhemmin samasta kohdasta levyllä. 1. Paina näppäintä STOP Toisto keskeytyy. DVD-soitin tallentaa kohdan, jossa toisto keskeytettiin. 2. Paina näppäintä PLAY DVD-soitin jatkaa toistoa tallennetusta kohdasta. 3. Paina näppäintä MARK Voit painaa tätä painiketta palataksesi toistoon soittaessasi DVD- tai VCD -levyä. Seuraavat toiminnot pyyhkivät keskeytyskohdan muistista: - DVD-soittimen irrottaminen verkkovirrasta toiston keskeyttämisen jälkeen. - Avaa / Sulje -näppäimen painaminen. Toisinaan toisto ei alakaan täysin samasta kohdasta. Tämä johtuu levystä. MP3 ei tue tätä toimintoa.

15 2 TIETYN NIMIKKEEN, LUVUN TAI RAIDAN HAKU DVD-LEVYT ON YLEENSÄ JAETTU NIMIKKEISIIN. NIMIKKEET TAAS ON JAETTU LUKUIHIN. AUDIO CD:T JA MP3-LEVYT TAAS ON JAETTU RAITOIHIN. DVD-SOITTIMELLA VOIT HELPOSTI ETSIÄ TIETYN NIMIKKEEN, LUVUN TAI RAIDAN. NIMIKKEEN HAKU Voit hakea tietyn nimikkeen nimikevalikon avulla, jos DVD-levyssä sellainen on. 1. Paina näppäintä TITLE Nimikevalikko aukeaa TV:n kuvaruudulle. 2. Valitse haluamasi nimike nuolinäppäimillä Voit valita tietyn nimikkeen myös painamalla sen numeroa vastaavaa numeronäppäintä. 3. Paina näppäintä PLAY Toisto alkaa valitun nimikkeen luvusta 1. Jotkut levyt eivät ehkä tue tätä toimintoa. Jos kuvaruudun ohjeet poikkeavat tässä annetuista, noudata kuvaruudun ohjeita. Yllä on kuvattu tavanomaisin tapa valita nimike, ja tavat saattavat vaihdella DVD-levyn sisällöstä riippuen. LUVUN TAI RAIDAN HAKU Voit selata perättäisiä lukuja tai raitoja. Paina toistuvasti näppäintä "EDELLINEN " tai "SEURAAVA ", kunnes löydät haluamasi luvun tai raidan. Toisto alkaa valitusta luvusta tai raidasta. Lukujen tai raitojen haku taaksepäin: Paina näppäintä "EDELLINEN ". Toisto alkaa edellisen raidan tai luvun alusta. Lukujen tai raitojen haku eteenpäin: Paina näppäintä "SEURAAVA " Toisto alkaa seuraavan raidan tai luvun alusta. Joidenkin levyjen nimikkeet eivät näytä lukuja. YKSITTÄISTEN LUKUJEN KATSELU Jos DVD- tai VCD-levy sisältää useita lukuja, voit hakea tietyn luvun. 1. Paina näppäintä PBC. Laite toistaa jokaisen yksittäisen luvun. 2. Paina näppäintä tai. Loput edellisestä tai seuraavasta luvusta toistetaan. 3. Valitse luku numeron perusteella. Valittu luku toistetaan. *Näppäimellä PBC toisto palautuu normaaliksi. *Joillakin levyillä toiston voi keskeyttää ja painaa sen jälkeen näppäintä PBC.

16 3 TIETYN NIMIKKEEN, LUVUN TAI RAIDAN HAKU NIMIKKEEN HAKU Jos DVD-levyllä on useita nimikkeitä, voit hakea tietyn nimikkeen sen numeron perusteella. 1. Paina toiston aikana näppäintä GOTO. Varmista, että TITLE-tekstin vieressä oleva kohta on korostettu ja paina näppäintä ENTER. 2. Valitse haluamasi nimike ja luku numeronäppäimillä. 3. Paina näppäintä ENTER. Toisto alkaa valitun nimikkeen valitusta luvusta. Joillakin levyillä on ensin otettava PBC pois päältä. Voit valita haluamasi kielen päävalikosta (SETUP). UUDELLEENTOISTO VOIT TOISTAA TIETYN NIMIKKEEN, LUVUN, RAIDAN TAI SEGMENTIN YHÄ UUDELLEEN. (NIMIKKEEN UUDELLEENTOISTO, LUVUN / RAIDAN UUDELLEENTOISTO, UUDELLEENTOISTO VÄLILLÄ A - B) NIMIKKEEN, LUVUN TAI RAIDAN UUDELLEENTOISTO 1. Valitse nimike, luku tai raita, jonka haluat toistaa uudelleen. 2. Paina näppäintä REPEAT. Jokaisella REPEAT-näppäimen painalluksella uudelleentoistotila vaihtuu seuraavasti: TIETYN SEGMENTIN (A - B) UUDELLEENTOISTO 1. Paina näppäintä A - B siinä kohdassa, josta haluat uudelleentoistettavan segmentin alkavan (kohta A). 2. Paina uudelleen näppäintä A - B segmentin lopussa (kohta B). Toisto alkaa automaattisesti kohdasta A, ja valittu segmentti toistetaan uudelleen. 3. Näppäimellä A - B segmentin uudelleentoisto peruuntuu. Levyn toisto jatkuu normaalisti. Toisinaan toisto ei alakaan täysin samasta kohdasta, jonka määrittelit kohdaksi A. Tämä johtuu levystä. Jos segmentissä voi valita kuvakulman, segmentin A -B uudelleentoistoa ei voi valita. Huomaa, että kaikki levyt eivät tue tätä toimintoa.

17 4 VIDEOKUVAN SUURENNUS Voit suurentaa videokuvaa ja vaihtaa suurennettavaa kohtaa. Paina näppäintä ZOOM normaalin tai hidastetun toiston aikana. Kuva suurennetaan keskeltä. Nuolinäppäimillä voit vaihtaa suurennettavaa kohtaa. PALUU NORMAALIIN TOISTOTILAAN: Paina näppäintä ZOOM. KUVAKULMAN VALINTA VOIT VALITA USEISTA ERI KUVAKULMISTA JA KIELISTÄ. KUVAKULMAN VAIHTAMINEN Jos levylle on tallennettu useita eri kuvakulmia, voit vaihtaa niitä katsellessasi kohtausta. Paina näppäintä ANGLE katsellessasi kohtausta, joka on tallennettu useista kuvakulmista. Voit vaihtaa kuvakulmaa vain ANGLE-symbolin vilkkuessa ruudulla. Kuvakulma vaihtuu jokaisella ANGLE-näppäimen painalluksella. Toimintoa ei voi käyttää, jos DVD-levylle ei ole tallennettu useita kuvakulmia. Voit vaihtaa kuvakulmaa myös kuvan ollessa pysäytetty. Tällöin uusi kuvakulma säilyy palatessa toistotilaan. ANGLE-symboli syttyy toistettaessa nimikettä, jossa ainakin yksi kohtaus on tallennettu useasta kuvakulmasta. KIELEN VALINTA ÄÄNIRAIDAN KIELEN VALINTA Voit valita ääniraidan kielen DVD-levylle tallennettujen kielten joukosta. 1. Paina toiston aikana näppäintä LANG. 2. Selaa kieliä painamalla uudelleen näppäintä LANG. Oletusasetukset palautuvat, kun soitin sammutetaan tai levy vaihdetaan. Jos valitset kielen, jota ei ole tallennettu levylle, toistetaan levylle ohjelmoitu ensisijainen kieli. ÄÄNIKANAVAN VALINTA Voit valita äänikanavan VCD- tai CD-levylle tallennettujen kanavien joukosta. 1. Paina toiston aikana näppäintä L/R. 2. Selaa kanavia painamalla uudelleen näppäintä L/R. Oletusasetukset palautuvat, kun soitin sammutetaan tai levy vaihdetaan.

18 5 TOISTO HALUTUSSA JÄRJESTYKSESSÄ VOIT YHDISTELLÄ SUOSIKKINIMIKKEESI, -LUKUSI TAI -RAITASI JA TOISTAA NE HALUAMASSASI JÄRJESTYKSESSÄ. NIMIKKEIDEN, LUKUJEN JA RAITOJEN JÄRJESTÄMINEN Paina näppäintä PROG, kun VCD- tai CD-levyn toisto on keskeytetty. Varmista, että levykelkka on suljettu ja valitse haluamasi raidat numeronäppäimillä. TOISTO SATUNNAISESSA JÄRJESTYKSESSÄ Voit toistaa nimikkeet, luvut tai raidat satunnaisessa järjestyksessä (Random Playback). NIMIKKEIDEN TOISTO SATUNNAISESSA JÄRJESTYKSESSÄ DVD-soitin valitsee nimikkeet satunnaisesti ja toistaa ne. 1. Paina näppäintä RANDOM, kun PBC on POIS PÄÄLTÄ. Nimikkeet toistetaan satunnaisessa järjestyksessä. Palaa normaaliin toistotilaan painamalla uudelleen näppäintä RANDOM. TEKSTITYKSEN VALINTA VOIT VALITA TEKSTITYKSEN LEVYLLE TALLENNETTUJEN VAIHTOEHTOJEN JOUKOSTA. TEKSTITYKSEN NÄYTTÖ Voit valita mieleisesi tekstityksen DVD-levylle tallennettujen vaihtoehtojen joukosta. Paina toiston aikana näppäintä SUB-T/REC. Tekstitys POIS PÄÄLTÄ: Paina toiston aikana näppäintä SUB-T/REC kunnes tekstitys katoaa ruudusta. - Jotkut DVD-levyt on ohjelmoitu niin, ettei tekstitystä voi ottaa pois päältä. Tällöin ne näkyvät ruudulla automaattisesti. - Joidenkin kohtausten aikana SUB-T/REC-näppäimen painamisesta huolimatta tekstitys ei näy kuvaruudulla heti. - Jos tekstitys näkyy kuvaruudulla vielä DVD:n sammuttamisen jälkeenkin, tarkista TV:n tekstitysasetukset. NÄYTTÖVALIKON KÄYTTÖ VOIT TARKASTELLA LEVYN TIETOJA SEKÄ TOISTON VAIHETTA KUVARUUDULLA. Tällä toiminnolla voit tarkastella seuraavia tietoja kuvaruudulla: - Toistettava nimike - Raidan numero - Levyn kokonaisaika

19 6 MP3-TIEDOSTOJEN TOISTO DVD-soitin toistaa myös CD-R- ja CD-RW-levyjä, joihin on tallennettu MP3-tiedostoja. Soitin näyttää useita hakemistoja sekä monitasoisia hakemistoja. Kun MP3-levy ladataan soittimeen, kuvaruudulla näkyy hakemisto. Voit valita eri vaihtoehtoja nuolinäppäimillä. Vahvista valinta näppäimellä ENTER. Tämän jälkeen aukeaa seuraava valikko: Jos haluat palata edelliseen valikkoon, pysäytä toisto näppäimellä STOP. Paluu tapahtuu vasemmalle osoittavalla nuolinäppäimellä. Toistotila: Voit valita seitsemästä eri toistotilasta. Paina toiston aikana kaukosäätimen näppäintä REPEAT ja valitse haluamasi MP3-toistotila. KANSIO (FOLDER) Toista valitun kansion tiedostot järjestyksessä. TOISTA YKSI UUDELLEEN (REP-ONE) Valitun kansion tiedosto toistetaan uudelleen. KANSION UUDELLEENTOISTO (FOLDER REPEAT) Kaikki valitun kansion tiedostot toistetaan uudelleen. LEVY (DISC) Toista levyn tiedostot järjestyksessä. LEVYN UUDELLEENTOISTO (DISC REPEAT) Kaikki levyn tiedostot toistetaan uudelleen. YKSITTÄINEN (SINGLE) Valitun kansion yksi tiedosto toistetaan kerran. Muut toiminnot Toiminnot kuten MYKISTYS (MUTE), ÄÄNENVOIMAKKUUS (VOLUME), KESKEYTYS (PAUSE), EDELLINEN (PREVIOUS), SEURAAVA (NEXT) jne. ovat käytössä myös MP3-tiedostoja toistettaessa samoin kuin äänilevyjä toistettaessakin. Kortin lukija & USB toiminto Voit painaa kaukosäätimen painiketta CARD/USB soittaaksesi LEVY (DISC) KORTTI (CARD) tai USB. 1. DVD soitin etsii automaattisesti ja soittaa ensimmäisen raidan MP3/WMA tiedostosta, joka on tallennettu hakemistoon, kun KORTTI/USB (CARD/USB) kytketään. 2. Kun KORTTI/USB (CARD/USB) sisältää sekä MP3 ja JPEG tiedostoja, DVD toistaa automaattisesti ensin MP3 tiedoston. Voit painaa kaukosäätimen suuntanäppäintä ja ENTER-näppäintä soittaaksesi JPEG-tiedoston.

20 7 KUVA-CD:N TOIMINNOT / MPEG-4-TIEDOSTOJEN TOISTO KODAKIN KUVA-CD:N TAI JPEG-TIEDOSTOJEN TOISTO DVD-soitin näyttää Kodakin kuva-cd:t sekä levyt, joihin on tallennettu JPEG-kuvatiedostoja (tiedostoissa.jpg-pääte). Toiminto on samankaltainen kuin MP3-tiedostojen toisto. Kun Kodakin kuva-cd tai JPEG-tiedostoja sisältävä levy ladataan soittimeen, aukeaa valikko. Valitse nuolinäppäimillä kohta JPEG ja vahvista valinta näppäimellä ENTER. Kuvaruudulla näkyy seuraava valikko: Toiminnot: Kuvan valinta Valitse nuolinäppäimillä haluamasi kuva ja näytä se näppäimellä ENTER. Kuvan kierto: Kierrä kuvaa nuolinäppäimillä. Edellisen ja seuraavan valitseminen: Voit valita edellisen kuvan näppäimellä ja seuraavan kuvan näppäimellä. Voit palata valikkoon kuvien näyttämisen aikana näppäimellä STOP. Paluu hakemistoon tapahtuu vasemmalle osoittavalla nuolinäppäimellä. MPEG-4-TIEDOSTOJEN TOISTO Kun levy ladataan, ruudussa näkyy sama valikko kuin MP3-tiedostoja avattaessa. 1) Valitse nuolinäppäimillä kohta AVI ja toista tiedosto näppäimellä ENTER. 2) Voit lopettaa toiston koska vain painamalla STOP-näppäintä. Muut toiminnot: Toiminnot kuten MYKISTYS (MUTE), ÄÄNENVOIMAKKUUS (VOLUME), KESKEYTYS (PAUSE), EDELLINEN (PREVIOUS), SEURAAVA (NEXT) ETEEN- JA TAAKSEPÄIN KELAUS (FAST FORWARD, FAST BACKWARD) ovat käytössä MPEG-4-tiedostoja toistettaessa samoin kuin DVD-levyjä toistettaessakin.

21 8 TOIMINTOVALIKON KÄYTTÖ Asetusvalikkoa (setup menu) käytetään kotiteatterijärjestelmän asetusten määrittämiseen. Avaa päävalikko näppäimellä SETUP. Avaa GENERAL SETUP (YLEISET ASETUKSET) -valikko näppäimellä ENTER. Valikko näkyy kuvassa. Voit avata alavalikkoja kaukosäätimen nuolinäppäimillä. GENERAL PAGE (YLEISET) ANGLE MARK (KUVAKULMAN VALINTA, ANGLE-SYMBOLI) PÄÄLLÄ (ON): Kun toistettavaan DVD-levyyn on tallennettu useita kuvakulmia, ANGLE-symboli vilkkuu ruudussa. POIS PÄÄLTÄ (OFF): ANGLE-symboli ei vilku, vaikka kuvakulmia voisikin vaihtaa. OSD LANGUAGE (NÄYTTÖVALIKON KIELI) Valitse näyttövalikon kieli. Oletusasetus on englanti. CAPTIONS (TEKSTITYS) PÄÄLLÄ (ON): Tekstitys näkyy, kun se on tallennettu levylle. POIS PÄÄLTÄ (OFF): Tekstitykset eivät näy. HUOM: Tekstitykset näkyvät oikein vain, jos TV tukee tekstitysten näyttöä. SCREEN SAVER (NÄYTÖNSÄÄSTÄJÄ) Kun soitinta ei käytetä 4-5 minuuttiin, näytönsäästäjä kytkeytyy päälle, jottei TV:n kuvaruutu vahingoitu. PÄÄLLÄ (ON): Näytönsäästäjä aktivoitu. POIS PÄÄLTÄ (OFF): Näytönsäästäjä ei kytkeydy päälle. MP4 SUBTITLE (MP4-TEKSTITYS) Valitse haluamasi kieli nuolinäppäimillä. Vahvista valinta näppäimellä ENTER. Voit valita kahdesta vaihtoehdosta: CEN EUROPE (KESKI-EUROOPPA), WEST EUROPE (LÄNSI-EUROOPPA). MAIN PAGE (PÄÄSIVU) Valitse tämä vaihtoehto, kun haluat palata takaisin pääsivulle. Vahvista valinta näppäimellä ENTER. SPEAKER SETUP PAGE (KAIUTINASETUKSET) DOWNMIX LT/RT: Valitse tämä, jos DVD-soitin on yhdistetty ulkoiseen vahvistimeen, jossa on Pro-Logic dekoodaus-toiminto. STEREO: Valitse tämä, jos haluat käyttää vain etummaisia oikeaa ja vasenta kaiutinta normaalein ääniefektein. 5.1CH: 5.1-kanavainen äänen ulostulo on kytketty päälle, kun tämä on valittu.

22 9 TOIMINTOVALIKOIDEN KÄYTTÖ AUDIO SETUP (ÄÄNIASETUKSET) SPDIFOUTPUT (SPDIF-ULOSTULO) POIS PÄÄLTÄ (OFF): koaksiaali-, optinen ulostulo on suljettu. SPDIF/RAW: Dekoodaamaton raakatieto kaikille äänilähteille. SPDIF/PCM: Dekoodaamaton PCM-data kaikille äänilähteille. OP MODE LINE OUT: Laite pakkaa sisään tulevan signaalin lineaariseksi audio-ulostuloksi. Äänenvoimakkuus on pienempi tämän valinnan ollessa päällä. Täten toiminto kannattaa olla päällä, kun soitinta käytetään yöaikaan. RF REMOD : Äänenvoimakkuus on korkeampi. Toiminto sopii käytettäväksi päiväsaikaan. DUAL MONO Stereo: Oikean ja vasemman kanavan äänet kuuluvat. L-Mono: Vain vasemman kanavan äänet kuuluvat kahdesta etummaisesta kanavasta. R-Mono: Vain oikean kanavan äänet kuuluvat kahdesta etummaisesta kanavasta. MIX-Mono: Vasemman ja oikean äänikanavan keskimääräinen signaali kuuluu kahdesta etummaisesta kanavasta. COMPRESSION Tämä toiminto (DYNAMIC COMPRESSION) tasoittaa matalien ja korkeiden äänien eroa. Avaa valikko oikealle osoittavalla nuolinäppäimellä ja säädä tasoa ylös- tai alaspäin nuolinäppäimillä. Vahvista valinta näppäimellä ENTER. PRO LOGIC Kun tämä toiminto on päällä, äänen ulostulossa käytetään 5.1-kanavaista äänijärjestelmää. HUOM: VCD- ja MP3-CD-levyt tukevat tätä toimintoa. LPCM OUTPUT (LPCM-ULOSTULO) LPCM 48K: Tällä valinnalla korkein mahdollinen SPDIF/PCM näytteenottotaajuus on 48 khz. Korkeammilla taajuuksilla toimivat äänilähteet lasketaan tälle näytteenottotaajuudelle. LPCM 96K: Tällä valinnalla korkein mahdollinen SPDIF/PCM näytteenottotaajuus on 96 khz. Näytteenottotaajuuksia ei lasketa. Huom: Kaikki AV-vastaanottimet eivät tue 96 khz:n näytteenottotaajuutta.

23 10 TOIMINTOVALIKOIDEN KÄYTTÖ VIDEO PAGE (VIDEOASETUKSET) VIDEO OUTPUT (VIDEO-ULOSTULO) Tässä valikossa valitaan komponenttivideon ulostulo. S-VIDEO: Tällöin komposiittivideon ulostulo on pois päältä. Soitin lähettää vain video- ja S-Video-signaalia. RGB: RGB-ulostulo. P-SCAN: Progressiivinen (eli lomittamaton) kuvanlaatu on valittu. Yhdistä TV-vastaanottimeesi soveltuva RCA-kaapeli, jossa on kolme liitintä. Liittimet tulevat Y-, Pb- ja Pr-liittimiin. Käytä progressiivista kuvaa vain sitä tukevan TV-vastaanottimen kanssa. TV DISPLAY (KUVASUHDE) NORMAL/PS (Pan Scan): Valitse tämä, kun soitinta käytetään 4:3 kuvasuhdetta käyttävän TV-vastaanottimen kanssa. Tällöin ruudussa näkyy 16:9 laajakuva, josta on automaattisesti leikattu osa pois. NORMAL/LB (Letter Box): Valitse tämä, kun soitinta käytetään 4:3 kuvasuhdetta käyttävän TV-vastaanottimen kanssa. Tällöin ruudussa näkyy 16:9 laajakuva, mutta ylä- ja alareunassa on mustat raidat. WIDE/HDTV: Valitse tämä, kun soitinta käytetään laajakuvatelevision kanssa. TV TYPE (VÄRIJÄRJESTELMÄ) TV:n värijärjestelmäksi voidaan vastaanottimesta riippuen määritellä NTSC, MULTI. SYSTEM tai PAL. PREFERENCES PAGE (OMAT VALINNAT) AUDIO (ÄÄNI) Valitse mieleisesi ääniraidan oletuskieli DVD-levyjä varten. Huom: Kaikille DVD-levyille ei ole tallennettu monikielisiä ääniraitoja. SUBTITLE (TEKSTITYS) Valitse mieleisesi tekstityksen oletuskieli. Jos valitset kohdan OFF, tekstitys on pois päältä. Huom: Kaikille DVD-levyille ei ole tallennettu monikielisiä tekstityksiä. DISC MENU (LEVYJEN VALIKOT) Valitse haluamasi oletuskieli levyjen valikoille.

24 11 TOIMINTOVALIKOIDEN KÄYTTÖ PARENTAL (LAPSILUKKO) Tässä valikossa voit valita ylimmän mahdollisen ikärajan, jonka mukaisia elokuvia soittimella voi katsella. Ikärajan ylittäviä elokuvia ei näytetä. Lapsilukon voi poistaa vain oikean salasanan syöttämällä. Huom: Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos ikäraja on koodattu levylle. CHANGE THE RATING (IKÄRAJAN ASETTAMINEN) 1. Valitse haluamasi taso nuolinäppäimillä ylös ja alas. 2. Vahvista valinta ENTER-näppäimellä. 3. Syötä lapsilukon salasana. Oletusasetus salasanalle on Vahvista uusi asetus näppäimellä ENTER. PASSWORD (SALASANA) Vaihda salasana näin: 1. Syötä vanha salasana. 2. Syötä uusi 4-numeroinen salasana. 3. Vahvista salasana syöttämällä uusi salasana uudelleen. DEFAULTS (OLETUSASETUKSET) Palauta kaikki asetukset oletusasetuksiin. Tämä toiminto on valittavissa, kun toisto on keskeytetty tai levykelkka on auki. SMARTNAVI Toistettaessa MP3-levyä raidan tiedot saa näkyviin kuvaruudulle järjestyksessä. Valinnalla "WITH MENU" (VALIKKO PÄÄLLÄ) tiedot ovat näkyvissä, valinnalla "NO MENU" (VALIKKO POIS PÄÄLTÄ) tiedot on piilotettu.

25 12 VIANETSINTÄ Käy läpi alla oleva lista vian korjaamiseksi ennen laitteen viemistä huoltoon. Virhe Syy Korjaus Ei virtaa Pistoketta ei ole kytketty pistorasiaan Laita pistoke pistorasiaan. Ei kuvaa TV:tä ei ole viritetty vastaanottamaan DVD:n ulostulosignaalia Videokaapelia ei ole kytketty Valitse sopiva videon vastaanottotapa televisiosta niin, että DVD-soittimen lähettämä kuva näkyy television ruudussa. Kytke videokaapeli DVD-soitin ei aloita toistoa Levy puuttuu Laitettua levyä ei voi soittaa Levy on laitettu väärinpäin laitteeseen. Levyä ei ole laitettu ohjaimien sisälle Levy on likainen. TV-ruudussa näkyy valikko. Lapsilukko on päällä. Laita sisään levy (Tarkista, että DVD tai CD valo palaa DVD-soittimessa.) Aseta toistolevy sisään (Tarkista levyn tyyppi, alue ja värijärjestelmä.) Aseta levy toistettava puoli alaspäin. Aseta levy oikein tarjottimelle ohjaimien sisäpuolelle. Puhdista levy Paina painiketta SETUP sammuttaaksesi valikkoruudun. Peruuta lapsilukko tai vaihda tasoa. (Esiasetettu salasana on ). Toiston kuva vääristynyt ajoittain Levy on likainen. Laite on eteen- tai taaksepäinkelaus moodissa. Ota levy ulos ja puhdista se. Joskus kuva saattaa olla hieman vääristynyt. Tämä ei ole toimintahäiriö. Ei ääntä Audiokaapeliin kytkettyä laitetta ei ole asetettu vastaanottamaan DVD-signaalia. Audiokaapeleita ei kytketty kunnolla. Audiokaapeliin kytketty laite pois päältä. Asetettu ulostuleva äänityyppi virheellinen. Laite on SLOW / STEP / PAUSE / FWR / REV toiminnossa. Valitse audiovastaanottimesta oikea sisääntulomoodi niin, että voit kuunnella DVD-soittimen ääntä. Kytke videokaapeli Laita audiokaapeliin kytketty laite päälle. Aseta oikea audioasetus. Varmista ettei päällä ole MUTE toiminto ja tarkista äänivalinta. Joskus ääntä ei kuulu. Tämä ei ole toimintahäiriö. Viallisen levyn symboli Levy vahingoittunut Vaihda levy Ei kokoruutu Virheellinen videomoodi. Sovita DVD-soittimen videomoodi yhteensopivaksi TV:n kanssa. Toistoa ei mahdollista ohjelmoida. Kaukosäädin ei toimi Joitakin levyjä ei ole mahdollista ohjelmoida. Kaukosäädin ei osoita DVD-soittimen sensoriin. Kaukosäädin liian kaukana DVD-soittimesta. Kaukosäätimen ja DVD-soittimen välissä este. Kaukosäätimen paristot loppu. Tämä ei ole toimintahäiriö. Osoita kaukosäädintä kohti DVD-soittimen sensoria. Käytä kaukosäädintä 7 m säteellä. Poista este. Vaihda uudet paristot.

26 13 TEKNISET TIEDOT Tyyppi Malli Värijärjestelmät Levytyypit MPEG4-/DVD-soitin DVU-1009MK2 MULTI. SYSTEM / NTSC / PAL MPEG4, DVD, VCD, CD, SVCD, CD-R, CD-RW, KODAKIN KUVA-CD. Kuvan ominaisuudet Resoluutio Kuvan signaali / kohinasuhde 500 juovaa 56 db Äänen ominaisuudet Taajuusvaste Äänen signaali / kohinasuhde Dynaaminen vaihteluväli 20 Hz - 20 khz (± 3 db) 90dB 90dB Häiriöt < 0.1% D/A muunnin 96 khz / 24 bit Ulostulot Kuvan ulostulo 1 Vp-p (75 Ω) S-Video-ulostulo Y: 1 Vp-p (75 Ω) C: 0,3 Vp-p (75 Ω) Äänen ulostulo Digitaalisen äänen ulostulo AC-3 2,0 V + 0,0 V / -1,0 V Koaksiaali- tai optinen kaapeli 5.1-kanavainen ulostulo Tekniset tiedot voivat muuttua ilmoittamatta.

27 14 TERMIEN SELITYKSIÄ TITLE (NIMIKE) DVD-levyn nimikkeen alla on yleensä useita elokuvia. Nimike voi myös viitata kuvien tai raitojen jaotteluun. Levyn jokaisella nimikkeellä on oma järjestysnumero. CHAPTER (LUKU) Elokuvan kohtaukset on yleensä jaoteltu lukuihin, jotta ne löytyisivät helpommin. TRACK (RAITA) Levyn eri segmenttejä on voitu jakaa raitoihin, jotta ne löytyisivät helpommin. CODEC (KOODEKKI) Ohjelmistoajuri, jota käytetään analogisesta lähteestä digitaaliseksi muunnetun kuvan pakkaamiseen ja purkuun. COMPONENT VIDEO (KOMPONENTTIVIDEO) Komponenttivideolla saavutetaan korkein DVD-kuvan laatu. Komponenttivideo on kolmijohtoinen järjestelmä, jonka eri johdot siirtävät joko RGB- tai värierottelusignaaleja. DVD-laitteissa kuva on värieroteltu. Värierotelluissa signaaleissa käytetään värikomponentteja ilman kirkkauskomponenttia. Komponenttivideota pidetään yleensä S-Videota parempana kuvansiirtotapana, ja suurin osa DVD-laitteista käyttää sitä. Komponenttivideon etuihin kuuluu parempi värien tarkkuus sekä värivuotojen vähäisyys. COMPOSITE VIDEO (KOMPOSIITTIVIDEO) Komposiittivideolla tarkoitetaan analogista signaalia, joka yhdistää kirkkaussignaalin (musta ja valkoinen) sekä värisignaalin. Komposiittivideo on standardi kuvansiirtomuoto TV:n, VHS:n ja laserlevyn kuvissa. Kaikissa DVD-soittimissa on tämä ulostulo. S-Video-kaapelilla saadaan hyvä kuvanlaatu kun taas komponenttivideolla saadaan paras kuvanlaatu. SPDIF SPDIF tulee sanoista Sony/Philips Digital Interface. SPDIF:ää käytetään standardina digitaalisten tietojen (kuten Dolby Digital -äänen) siirtämiseen viihde-elektroniikassa. Joko 75 ohmin koaksiaalikaapelia tai TOSILINK optista kaapelia voidaan käyttää tiedonsiirtoon. SCART Televisioissa, videolaitteissa ja DVD-soittimissa käytetty AV-liitin, joka on standardi Euroopassa. DVD Digital Video Disc tai Digital Versatile Disc (digitaalinen video- / monikäyttölevy). Kuusituumainen levy, jolle voidaan tallentaa suuria määriä tietoja: jopa 4,7, 8,5, 9,4 tai 17 Gb tietoa. DVD-soittimet käyttävät MPEG2-kuvanpakkausmuotoa ja Dolby Digital -äänijärjestelmää.

28 15 TERMIEN SELITYKSIÄ VIDEO CD (VCD) Digitaalinen videoformaatti, joka käyttää MPEG1-koodausta. Yleensä DVD-soittimet tukevat tätä formaattia. VHS:n tasoisen kuvanlaadun ja vähäisen tallennuskapasiteetin vuoksi VCD-levyt eivät ole saavuttaneet suosiota. MPEG-4 MPEG-standardin kehittäjät esittelivät MPEG4-standardin vuonna 1994 tarkoituksenaan vastata tietoliikenne-, tietokone- sekä viihdealan kasvaviin tarpeisiin. MPEG4:n haluttiin standardisoivan audiovisuaalisen tiedon koodaamisessa käytetyt algoritmit ja työkalut ja saada tiedoista joustavammin esitettäviä. Näin myös pystyttiin vastaamaan tulevaisuuden multimedia-ohjelmistojen ja -laitteiden kehityksen luomiin haasteisiin. Luotu virheherkkiin ympäristöihin - Audiovisuaalinen multimedia siirretään ja sitä käytetään erilaisissa tietoverkoissa, myös kannettavissa laitteissa, jotka ovat herkkiä häiriöille. MPEG4-standardi toimii luotettavasti kaikissa tietoverkoissa. Vaikka MPEG4-standardit eivät ole riippuvaisia tietoverkoista (fyysisistä kerroksista), niiden audiovisuaalisen tiedon koodauksessa käytettyjen algoritmien ja työkalujen on sopeuduttava tietoverkkojen kummallisuuksiin. Interaktiivinen toimivuus - Tulevaisuuden multimediaohjelmistot vaativat interaktiivisia toimintoja käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Erityisesti joustava, interaktiivinen audiovisuaalisten tietojen käsittely ja muokkaus on tärkeää. On ennustettu, että pelkän äänen ja kuvan välittämisen lisäksi käyttäjällä on tulevaisuudessa mahdollisuus käsitellä audiovisuaalisia tietoja erittäin joustavasti. Luonnollisten ja synteettisten tietojen koodaus - Seuraavan sukupolven grafiikkaprosessoreilla voi luoda multimediaa, joka esitetään paitsi pikseliperusteisena äänenä ja kuvana, myös synteettisen äänen tai puheen kanssa tallennettuna. MPEG4-standardi auttaa sekä pikseliperusteisen että synteettisen tiedon tehokkaassa ja joustavassa koodauksessa ja tallennuksessa. Pakkaustehokkuus - Audiovisuaalisten tietojen tallennuksessa ja siirrossa tehokas koodaus eli rekonstruoidun datan hyvä laatu on tärkeää. Parannettu koodaustehokkuus, erityisesti matalilla nopeuksilla (alle 64 kb/s) on jatkossakin tärkeä ominaisuus, jota MPEG4-videostandardi tukee. MPEG4-standardille tarkoitetut nopeudet ovat 5-64 kb/s kannettaville ja PSTN-videosovelluksille sekä jopa 2 Mb/s TV- ja elokuvasovelluksille. MPEG4-standardia tukevia ja sen vaatimuksiin vastaavia koodaustoimintoja on kehitetty tai on kehitteillä seitsemän. Vaatimuksissa määritellään pääkohdat sisällön interaktiivisuuden, tiedon pakkauksen ja tiedon saatavilla olon suhteen.

29 16 Ympäristönsuojeluohjeet Älä hävitä laitetta sen elinkaaren päätyttyä kotitalousjätteiden mukana. Vie laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräyspisteeseen kierrätettäväksi. Tuotteessa oleva merkintä, käyttöohjeet tai pakkaus sisältävät lisäohjeita tuotteen hävittämistä varten. Tuotteen materiaalit ovat kierrätettäviä, kuten tämä merkintä osoittaa. Kierrättämällä materiaaleja tai käyttämällä vanhoja laitteita muutoin uudestaan suojelet merkittävästi ympäristöä. Lisätietoja keräyspisteistä saat kunnalta. KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN TEKIJÄNOIKEUS: DENVER ELECTRONICS A/S

DVU-1009. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVU-1009. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. DVU-1009 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 0 SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 2-3 Huomioitavaa levyistä 4-5 Valmistelut 6 Hallintanäppäimet

Lisätiedot

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet...2-3

Lisätiedot

DVD-766. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVD-766. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. DVD-766 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 1 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 1 TURVALLISUUSOHJEET... 2-3 LEVYT... 4 HALLINTANÄPPÄINTEN SIJAINTI...

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta,

Lisätiedot

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN (2 RUUTUA) KÄYTTÖOHJE MTW-730/731 TWIN Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

DVD-778KM Käyttöohje TÄRKEÄÄ

DVD-778KM Käyttöohje TÄRKEÄÄ ON OFF DVD-778KM Käyttöohje 1 MIC 2 TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet...2-3

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

CLASS 1 LASER PRODUCT

CLASS 1 LASER PRODUCT DVU-7782MK2 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta, äläkä katso lasersäteeseen. Älä koskaan koske laserlinssiin lokeron sisällä. R R

Lisätiedot

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN Turvaohjeita Kolmion sisällä oleva nuolisalamasymboli varoittaa käyttäjää eristämättömästä "vaarallisesta jännitteestä" tuotteen kotelon sisällä. Tämä jännite voi olla riittävän suuri aiheuttamaan sähköiskun

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE.

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE. CAT-120 2 2 4 6 5 4 5 KÄYTTÖOHJE Autostereo DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3- ja MP4-soitin sekä PLL FM-stereoradio RDS-toiminnolla 3 82,8 9 20 TFT-LCD-näyttö 0 6 7 9 7 8 SD- ja MMC-kortinlukija 3 (-6) Alas

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA

KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3

SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3 SISÄLTÖ SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3 LEVYT DVD levyjen ominaisuuksia 4 Levyjen käsittely 4 Levyjen puhdistaminen 4 Levyjen säilytys 4 Toistettavat levyt 5 KÄYTTÖÖNOTTO 5 KESKUSYKSIKKÖ Etupaneeli 6

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE

15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE 15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE Tärkeitä turvaohjeita Ennen kuin käytät laitetta, lue ohjeet huolellisesti ja säilytä tämä käyttöohje. Lue varoitukset, suositukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation 2-581-895-33(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-NS30 2005 Sony Corporation VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET 1 LUE OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Välttyäksesi tulipalo- tai sähköiskuvaaralta, älä altista laitetta sateelle tai kosteudelle.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN KÄYTTÖOHJE. AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA

CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN KÄYTTÖOHJE. AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN MD DUAL 3 6 3 7 5 0 KÄYTTÖOHJE AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA 8 9 0 3 4 4 5 6 9 5 RDS 4 (-6) LANGATON ÄÄNEN JA KUVAN SIIRTO

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

DRS. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DRS. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. DRS RS-121 218 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 0 SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet... 2-3 Huomioitavaa levyistä... 4-5 Valmistelut...

Lisätiedot

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet Sisältö Ominaisuudet... 36 Yleiset ominaisuudet... 36 Turvallisuustiedot... 37 Merkit levyillä... 37 Levyjen käsittely... 37 Puhdistaminen... 37 Lisenssitiedot... 37 Miten katsotaan DVD-levyä... 37 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

DVX - 6600 DVD soitin

DVX - 6600 DVD soitin DVX - 6600 DVD soitin Verkkokauppa.com 1 DVX - 6600 DVD soitin 1 Kaukosäädin 3 Äänen ja kuvan liittäminen 4 Analoginen liittäminen 4 Digitaalinen liittäminen 4 5.1 ääniliitäntä 5 Scart liitäntä televisioon

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä,

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

DVD-758 Käyttöohje TÄRKEÄÄ

DVD-758 Käyttöohje TÄRKEÄÄ OPEN/CLOSE PLAY/PAUSE STOP DVD-758 Käyttöohje POWER TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE

ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE Pakkaus sisältää seuraavat tarvikkeet, jos jotain puuttuu ota yhteys myyjääsi - 2 kpl mikrofoneja kaapelilla - 1 kpl RCA kaapeli (Yellow/Red/White) - Kauko-ohjain - 2 kpl

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas Lenco L-701 Suorakoodauslevysoitin Käyttöopas 1 Varotoimenpiteitä Asennus Pura kaikki osat pakkauslaatikosta ja poista niiden suojamateriaali. Älä kytke soitinta verkkovirtaan ennen kuin kaikki muut kytkennät

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 Käyttöohje Basic Operation Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 1. Kytke DVD-soittimen virta päälle..... 2 2. Aseta levy levypesään. 2 3. Levyjen toistaminen.... 2 4. Pysäytä. 2 Osa 2 Lisätoiminnot

Lisätiedot

DVD-SOITIN DQD-6100D DQD-2100D. Käyttöohje

DVD-SOITIN DQD-6100D DQD-2100D. Käyttöohje DVD-SOITIN Käyttöohje DQD-600D DQD-200D Kotikäyttöön tarkoitetun DVD-soittimen aluekoodi on 2 tai ALL (kaikki). Mikäli aluekoodi on jokin muu, levy ei toimi. Käytä ainoastaan levyjä, joiden aluekoodi on

Lisätiedot

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA Avaa paristokotelo ja pane koteloon kaksi LR6- (AA-koko) alkaliparistoa. Varmista, että paristojen plus- ja miinusnavat ovat oikeinpäin. A A Paristojen vaihtaminen Näytön pariston

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

DVD-vastaanotin DR-110

DVD-vastaanotin DR-110 DVD-vastaanotin DR-110 Käyttöohje SISÄLTÖ VAROITUKSET & TURVALLISUUSOHJEITA...i~ii SISÄLLYSLUETTELO...1 OMINAISUUKSIA... 2 PAKKAUKSEN SISÄLTÖ...3 VAROTOIMENPITEITÄ...4 LEVYJEN KÄSITTELY...5 LEVYJEN YHTEENSOPIVUUSTAULUKKO...6

Lisätiedot

DVD-726K SCART OUT 9 SCART OUT Cb,Pb Cr,Pr 10 4 5 6 7 8 9 POWER MIC 1 2 3 1. VIRTA ON/OFF 2. VFD NÄYTTÖ 3. LEVYPESÄ 4. AVAA/SULJE LEVYPESÄ 5. PLAY/PAUSE 6. STOP 10 11 7. SIIRRY EDELLISEEN RAITAAN

Lisätiedot

AHC 1500 Home Theater System

AHC 1500 Home Theater System AHC 1500 Home Theater System Käyttöohje FI Elmarc, 14/09 Sisällysluettelo 1 Käyttötarkoitus 3 2 Turvallisuus 4 2.1 Tämän käyttöoppaan tarrat 4 2.2 Yleiset turvallisuusohjeet 4 3 Käyttöönoton valmistelu

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

SUOMI. XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä). XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS TC-20 CD/Radio Kannettava soitin VAROITUS KÄYTTÖOHJE VAROITUS ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE TULIPALO- TAI SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI. VAARA SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA VAROITUS: SÄHKÖISKUVAARA

Lisätiedot

LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D

LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Tämä symboli varoittaa vaarallisesta jännitteestä laitteen sisällä. Jännite on tarpeeksi suuri

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. DENVER KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Ympäristöohjeet Älä hävitä tuotetta tavallisen

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD962SA/001 http://fi.yourpdfguides.com/dref/982101

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD962SA/001 http://fi.yourpdfguides.com/dref/982101 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX CRC-1400 ALOITUSOPAS HD Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX * Kokonainen käyttöohje ladattavissa osoitteesta www.topfield.fi * Vakioasetus henkilökohtaiselle tunnistenumerolle on 0000. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

4-115-668-34(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-SR100. 2008 Sony Corporation

4-115-668-34(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-SR100. 2008 Sony Corporation 4-115-668-34(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-SR100 2008 Sony Corporation 2 VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD756 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420191

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD756 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420191 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA...

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... Sisältö 1 HUOMAUTUKSIA... 01 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... 04 3 KANNETTAVAN DVD-SOITTIMEN LISÄVARUSTEET... 06 4 TEKNISET TIEDOT... 07 SOITTIMEN TOISTAMAT LEVYFORMAATIT... 07 KANNETTAVAN

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI TULIPALON TAI SÄHKÖISKUN VAARAA SUOJAA TÄMÄ LAITE SATEELTA JA KOSTEUDELTA. VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI SÄHKÖISKUN VAARAA ÄLÄ IRROTA LAITTEEN KANTTA

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY DVP-NS330 http://fi.yourpdfguides.com/dref/671018

Käyttöoppaasi. SONY DVP-NS330 http://fi.yourpdfguides.com/dref/671018 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sisältö. Johdanto. Liitännät. Perustoiminnot. Edistyneet ominaisuudet. Muut. Ominaisuudet Etu- ja takapaneelien kuvat Kaukosäädin.

Sisältö. Johdanto. Liitännät. Perustoiminnot. Edistyneet ominaisuudet. Muut. Ominaisuudet Etu- ja takapaneelien kuvat Kaukosäädin. DVD-7742 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä tämä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. Sisältö Johdanto Ominaisuudet

Lisätiedot

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38 DVD DVD-SOITTIMEN KÄYTTÖ Kun TV on päällä, paina kaukosäätimen DVD-painiketta ja sen jälkeen playpainiketta. Voit myös painaa heti etupanelin play-painiketta. Jos levykelkassa ei ole levyä, avaa pesä painamalla

Lisätiedot

2-665-742-32(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS15. 2006 Sony Corporation

2-665-742-32(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS15. 2006 Sony Corporation 2-665-742-32(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-NS15 2006 Sony Corporation VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje DVB-T SCARTxx Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje LUE ENSIN SEURAAVAT OHJEET! Tämän käyttöohjeen avulla voit

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä Käyttöopas 1 Turvaohjeet VAROITUS: sähköiskun vaaran välttämiseksi, älä poista koteloa (tai takakantta). Laite ei sisällä mitään käyttäjän

Lisätiedot

VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA ÄLÄ AVAA LAITETTA

VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA ÄLÄ AVAA LAITETTA WR-1 Käyttöohjeet FI VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! TÄMÄ MERKKI VAROITTAA SINUA VAARALLISESTA KORKEAJÄNNIT- TEESTÄ LAITTEEN SISÄLLÄ. VAROITUS

Lisätiedot

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Avid Pro Tools Äänityksen perusteet Petri Myllys 20 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Äänitys Pro Toolsissa Luo ensin uusi raita (ks. edellinen ohje). Jos äänität yhdellä

Lisätiedot

DVD-soitin DVD-432. Käyttöopas. Oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolella. Säilytä nämä ohjeet tulevaa tarvetta varten.

DVD-soitin DVD-432. Käyttöopas. Oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolella. Säilytä nämä ohjeet tulevaa tarvetta varten. DVD-soitin DVD-432 Käyttöopas Oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolella. Säilytä nämä ohjeet tulevaa tarvetta varten. SISÄLLYSLUETTELO Johdanto Turvaohjeet 2 Varoituksia 2

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE.

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA HUOMAUTUKSIA HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE. OPTISTEN LAITTEIDEN KÄYTTÖ TUOTTEEN KANSSA

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG DVD-HD935 http://fi.yourpdfguides.com/dref/787999

Käyttöoppaasi. SAMSUNG DVD-HD935 http://fi.yourpdfguides.com/dref/787999 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 1. (AL1) HÄLYTYS 1 PÄÄLLÄ /POIS PÄÄLTÄ 2.

Lisätiedot

Käyttöohje V1.4 FRONT RIGHT LEFT BACK POWER VOL+ VOL- CH- MENU SEL

Käyttöohje V1.4 FRONT RIGHT LEFT BACK POWER VOL+ VOL- CH- MENU SEL Käyttöohje FRT POWER VOL+ VOL- CH- MENU SEL 7 tuuman digitaalinen nestekidevärinäyttö, jossa on sisäänrakennettu 4-kanavainen kuvanjakaja Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säilytä

Lisätiedot

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje DPF-427 1 Ohjeita luonnon suojelulle Älä hävitä tätä tuotetta normaalien talon roskien

Lisätiedot

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR 103 Olet hankkinut Hansaton-Kuulolaitteen Olemme iloisia tekemästäsi valinnasta, sillä Hansaton-kuulolaite on viimeisimmän tekniikan mukainenkorke-alaatuinen tuote.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG DVD-V6600 http://fi.yourpdfguides.com/dref/784907

Käyttöoppaasi. SAMSUNG DVD-V6600 http://fi.yourpdfguides.com/dref/784907 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot