DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan."

Transkriptio

1 DENVER KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

2 Ympäristöohjeet Älä hävitä tuotetta tavallisen talousjätteen mukana, vaan toimita se elektronisen jätteen kierrätyspisteeseen tuotteen käyttöiän päättyessä. Merkinnät tuotteessa, käyttöohjeessa ja pakkauksessa kertovat hävittämiseen soveltuvat tavat. Materiaalit ovat kierrätettäviä niiltä osin kuin merkinnät kertovat. Kierrättämällä tai muilla tavoin uudelleen hyödyntämällä vanhat laitteesi, annat merkittävät panoksen ympäristön suojelulle. Ole hyvä ja tiedustele kuntasi/kaupunkisi hallinnolta lailliset jätteidenkäsittelypaikat.

3 Sisällysluettelo Sisällys Sisällysluettelo Turvallisuus Varoitukset ennen käyttöä (jatkuu) Säätöjen tunnistaminen Laite Akkuyksikkö Kaukosäädin Pariston kiinnittäminen Aloitus SETUP-valikko Yleiskäyttö Yleisasetussivu Kaiutinsivu Dolby Digital -asetukset Suosituksia-sivu Muuttujat ja määrittelyt Vianmääritys Termien määritelmiä Esittely TFT-näytön säätäminen DVD:n tai Video CD:n toistaminen (Käyttö) Peruskäyttö Ääni CD:n ja WMA-levyn Ominaisuudet Audio CD:n tai WMA:n toistaminen JPEG-levyn toistaminen DVD VR muotoisen levyn toistaminen toistaminen Ohjelmoitu toisto (Program Playback) (ei kuva CD-levyille)

4 Turvallisuusohjeet Varoitus: Jotta sähköiskun riskiä ei olisi, älä poista laitteen kuoria tai taustaa. Sisällä ei ole käyttäjän huollettavia osia. Huolto on tehtävä valtuutetussa huoltoliikkeessä. Varoitus: Jotta sähköiskun ja tulipalon riskiä ei olisi, älä altista tätä laitetta valuvalle tai roiskuvalle vedelle, sateelle tai kosteudelle. Älä aseta vedellä täytettyjä esineitä, kuten maljakoita, tuotteen päälle. Varoitus: Tämä digitaalinen videolevysoitin käyttää laser-järjestelmää. Ohjainten säätimien tai muiden kuin tässä ohjeessa kuvattujen toimintojen suorittaminen voi aiheuttaa vaarallista säteilylle altistumista. Tekijänoikeuksista: On lainvastaista kopioida, levittää, esittää, levittää verkon välityksellä, esittää julkisesti tai vuokrata tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ilman lupaa. Tässä tuotteessa on Macrovisionin kehittämä ja omistama kopiosuojaustoiminto, joka on suojattu Yhdysvaltain patentti- ja immateriaalioikeuksien nojalla. Kopiosuojaussignaalit on tallennettu eräille levyille. Kun nauhoitat ja esität kuvia, joissa on tällainen suojaus, kuvassa esiintyy häiriöitä. Kopiosuojaustoiminnon käyttämiseen on oltava lupa Macrovision Corporationilta, ja se on tarkoitettu kotona tai muualla rajalliselle yleisölle katseltavaksi ellei Macrovision Corporation ole antanut muuhun erillistä lupaa. Kopiosuojauksen purkaminen tai poistaminen on kielletty. Varoitus: Jotta et altistuisi suorasti lasersäteelle, älä avaa koteloa. Näkyvää lasersäteilyä avattaessa. Varoitus: Älä koskaan katso suoraan lasersäteeseen Varoitus: Älä asenna tätä tuotetta ahtaaseen tilaan, kuten kirjahyllyyn tai vastaavaan paikkaan. SARJANUMERO: Löydät sarjanumeron tuotteen takaa. Tämä numero on yksilöllinen, eikä ole saataville muille. Kirjaa pyydetyt tiedot tähän ja sälytä tämä opas todistuksena ostostasi. Mallin nro. Sarja nro. Ostopäivä

5 Ennen käyttöönottoa (Jatkuu) Johdanto Varmistaaksesi tuotteen oikean käytön, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä tulevaa käyttöä varten. Tässä käyttöohjeessa on tietoa DVD-soittimesi toiminnasta ja huollosta. Mikäli tuote tarvitsee huolto, ota yhteyttä valtuutettuun huoltopalveluun. Käyttöohjeessa käytetyt merkit Salaman kuva varoittaa sinua vaarallisesta jännitteestä tuotteen kotelon sisällä, joka voi aiheuttaa sähköiskun riskin. Huutomerkki kertoo tärkeästä käyttö- tai huoltoohjeesta Ilmoittaa vaarasta, joka voi aiheuttaa vaurioita tuotteelle itselleen tai muille materiaaleille. Huomaa: Ilmoittaa erityishuomioista ja toimintaominaisuuksista. Vihje: Ilmoittaa vinkeistä ja vihjeistä, joiden avulla tehtävä helpottuu. Osio, jossa on jokin seuraavista symboleista, pätee ainoastaan, jos levy edustaa symbolia. --- Symboli näytöllä --- voi ilmaantua TV-näytölle katselun aikana ja ilmoittaa, että tässä käyttöohjeessa esitetyt toiminnot eivät ole saatavilla kyseiselle DVDvideolevylle. Huomioitava a Levyistä Levyjen käsittely Älä koske levyn kirjoitettuun puoleen. Pidä levyä reunoista siten, että sormenjälkiäsi ei tule levyn pinnoille. Älä koskaan liimaa paperia tai teippiä levyyn. Levyjen säilytys Laita levy takaisin koteloon soittamisen jälkeen,. Älä altista levyä suoralle auringonvalolle tai kuumuudelle äläkä koskaan jätä sitä pysäköityyn autoon niin, että se altistuu suoralle auringonvalolle. Levyjen puhdistaminen Sormenjäljet ja pöly levyllä voivat aiheuttaa huonon kuvanlaadun ja säröjä äänessä. Puhdista levy puhtaalla kankaalla ennen soittamista. Pyyhi levyä keskeltä ulospäin. DVD ja DVD+R/RW Video CD-levyt Ääni CD-levyt WMA-levyt JPEG-levyt Älä käytä vahvoja liuottimia, kuten alkoholia, bentseeniä, tinneriä, kaupallisesti saatavilla olevia pesuaineita tai antistaattisia suihkeita, jotka on tarkoitettu vanhoille vinyylilevyille.

6 Ennen käyttöönottoa (Jatkuu) Soitettavien levyjen tyypit DVD (8 cm / 12 cm levy) Video CD (VCD) (8 cm / 12 cm levy) Audio CD (8 cm / 12cm levy) Lisäksi tämä tuote toistaa DVD-R-, DVD+R-, DVD RW-, DVD+RW- ja Kodak Picture CDlevyjä, SVCD-, ja CD-R/CD-RW-levyjä, jotka sisältävät ääniraitoja tai WMA-, JPEG- ja Tämä kertoo tuoteominaisuudesta joka pystyy soittamaan DVD-RWlevyjä, jotka on tallennettu Video Recording -muodossa. Valmistettu Dolby Laboratoriesin luvalla. "Dolby", "Pro Logic", ja kaksois D symboli ovat kaikki Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. Aluekoodi (Region Code) Tämä DVD-soitin on suunniteltu ja valmistettu region"2"-salattujen DVD-ohjelmistojen toistoon. Tämä tuote voi toistaa ainoastaan DVD-levyjä, jotka on merkitty numerolla "2"tai tekstillä "ALL". Huomioi aluekoodit Useimmilla DVD-levyillä on kannessa selvästi näkyvillä maapallo, jossa voi olla useampia numeroita. Tämän numeron täytyy olla sama DVD- soittimesi aluekoodin kanssa, tai levyä ei voi soittaa. Mikäli yrität toistaa DVD-levyä, jossa on eri aluekoodi kuin soittimessasi, viesti "Check region Code" (Tarkista aluekoodi) ilmestyy TV:n näytölle. Huomaa 1.Riippuen tallentavan laitteen kunnosta tai CD- R/RW (tai DVD-R, DVD +R,DVD-RW, DVD + RW) levystä itsestään, joitakin CD-R/RW (tai DVD-R, DVD +R, DVD -RW, DVD +RW) levyjä ei voi toistaa tällä tuotteella. 2.Älä liitä tarraa tai nimilappua kummallekaan puolelle (merkitty puoli tai tallennettu puoli ) levyä. 3.Älä käytä epäsäännöllisen muotoisia CD:itä (esim. sydämenmuotoisia tai kahdeksankulmaisia), koska ne voivat aiheuttaa vikoja laitteeseen. 4.Tietyt DVD-levyjen ja Video CD-levyjen toistotoiminnot voivat olla tiettyjen ohjelmistotoimittajien tekemiä. Tämä tuote soittaa DVD:t ja Video CD:t ohjelmistovalmistajien tuottaman levyn sisällön mukaan. Siksi tietyt toistotoiminnot eivät välttämättä ole saatavilla, tai joitain toimintoja voi olla lisättynä.

7 Säädöt Laite 1.LCD-äyttö Kaiuttimet 3. Tila Valitse näytön kooksi: 16:9 tai 4:3 ja aseta LCD-näytön Kirkkaus/kontrasti/väri. 4. Seis 5. Edellinen/Pikakelaus taakse 6. Seuraava/Pikakelaus eteen 7. Toista / Tauko 8.Valikko (Vasen/oikea/ylös/alas) 10. Vahvista 11. Tasavirta (DC) sisään 12. Tasavirta (DC) 13. Tasavirta (DC) 9V:n liitin 14. Audio Video sisään/ulos katkaisin 15. Audio- ja videoliitin 16. Koaksiaaliliitin 17. Kuulokkeiden 1. liitin 18. Kuulokkeiden 2. liitin 19. Äänen säätönappi 20. Virta ON/OFF -katkaisin

8 Säädöt Akkuyksikkö 1.Latauksen merkkivalo on latauksen aikana punainen. Kun lataus on päättynyt, merkkivalo vaihtuu vihreäksi. 2.Kaukosäätim en sensori/tunnistin. 3.Paristokotelo / akkuyksikkö. W Lataa akkuyksikkö ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran. Akkuyksikön kiinnittäminen 1.Kohdista akkukotelon koukut soittimen pohjassa oleviin reikiin. 2. Paina akkuyksikköä, kunnes kuulet naksahtavan äänen. Kun haluat irrottaa akkuyksikön, vedä kytkimestä, joka on akkuyksikön vieressä ja liu uta akkuyksikköä ulos samaan aikaan.

9 Säädöt Kaukosäädin 1. PLAY/PAUSE Aloittaa toiston tai tauottaa toiston 2. STOP Pysäyttää toiston 3. Reverse Skip Siirtyy edelliseen lukuun/raitaan tai alkuun. 4. Forward Skip Siirtyy seuraavaan lukuun/raitaan. 5. ZOOM Suurentaa videokuvan. 6. REPEAT Toistaan luvun/raidan, tai näyttää kaikki. 7. AB Toista jakson. 10. TITLE Palaa DVD:n otsikkovalikkoon. 11. POWER Kytkee DVD-soittimen PÄÄLLE ja POIS päältä NUMERONÄPPÄIMET Numeroitujen kohteiden valinta valikosta. 13. ENTER Varmistaa valikkovalinnan. 14.MENU Avaa DVD-levyn valikon. (Vasen/oikea/ylös/alas) tai aseta PBC-ominaisuus päälle tai pois päältä VCD-levyllä. 15.DISPLAY Avaa näytön. 17.SUBTITLE Valitsee tekstityskielen. 18.ANGLE Valitsee DVD-kuvakulman mikäli saatavilla 19.SETUP Avaa tai sulkee asetusvalikon NÄPPÄIN Lisää 10+ kun valintasi on enemmän kuin STEP Suorita vaiheittain. 22. NÄPPÄIN Pikakelaus taakse. 23. NÄPPÄIN Pikakelaus eteen. 8. PROGRAM Asettaa raidan soittolistalle 9. MUTE Vaimentaa äänen ulostulon. 16.AUDIO Valitsee puhutun kielen. (DVD). 24. PBC PBC päällä/pois kytkin. 25.MODE Aseta LCD-näytön asetukset.

10 Säädöt Pariston asettaminen Johdanto DVD+R/RW Aloitus Kuten kuvassa näkyy, poista kaukosäätimen takakansi ja poista tyhjä paristokotelo. Ennen kuljetusta paristoon on kiinnitetty erillinen kalvo. Poista tämä kalvo. Lisää paristo koteloonsa ja liitä kotelo kaukosäätimeen. Parhaan tuloksen saamiseksi, suuntaa kaukosäädin soittimen vastaanottoikkunaa kohti. Pysy 4,5 metrin etäisyydellä ja alle 60 asteen kulmassa. Normaalissa käytössä paristo kestää noin yhden vuoden. Poista paristo säilytyksen ajaksi tai jos et käytä DVDsoitinta pitkään aikaan. DVD -R ja DVD +R ovat kaksi erillistä tallennusstandardia DVD-asemille ja -levyille. Tämä muoto mahdollistaa tiedon tallentamisen DVD-levylle vain kerran. DVD +RW ja DVD -RW ovat kaksi standardia kirjoittaville laitteille. Tämä tarkoittaa sitä, että DVD:n sisältö voidaan pyyhkiä, ja kirjoittaa uudelleen. Yksipuoliselle levylle mahtuu noin 4,38 gigatavua ja kaksipuoliselle levylle noin kaksi kertaa enemmän. Kaksikerroksisia yksipuoleisia tallentavia levyjä ei ole. VCD (Video CD) VCD:lle mahtuu noin 74 minuuttia (650 MB:n levy) tai 80 minuuttia (700 MB:n levy) MPEG-1 full-motionvideoa yhdessä laadukkaan stereoäänen kanssa. MPEG MPEG on kansainvälinen standardi videon ja äänen pakkaamiseen. MPEG-1 käytetään VCD:llä videona ja sen avulla saadaan esimerkiksi PCM, Dolby Digital, ja MPEG -äänitiedostoja. WMA Windows media -äänitiedosto. Microsoft Corporationin kehittämä koodaus- ja koodinpurkujärjestelmä. JPEG Joint Pictures Expert Group. JPEG on tiedostomuoto, jossa kuvat on eniten pakattu, ja jossa kuvissa ei ole värien lukumäärän suhteen rajoituksia.

11 Johdanto Otsikko (vain DVD-levyissä) Otsikko on yleensä erillinen osa DVD-levyä. Itse elokuva esimerkiksi voi olla Otsikko 1, elokuvan teosta kertova dokumentti voi olla Otsikko 2, ja näyttelijöiden haastattelut voivat olla Otsikko 3. Jokaiselle otsikolle on oma numeronsa, jonka avulla löydät sen helposti. Luku (vain DVD-levyillä) Luku on Otsikon osa samoin kuin kohtaus filmissä tai yksi haastattelu useampien haastattelujen joukossa. Jokaisella luvulla on lukunumero, joka mahdollistaa luvun paikallistamisen helposti. Levystä riippuen lukuja ei ole välttämättä tallennettu. PBC (Playback Control): Toiston hallinta (vain VideoCD-levyillä) Toiston hallinta on käytettävissä VCD-levyillä version 2.0 levymuotoihin. PBC mahdollistaa vuorovaikutuksen järjestelmän kanssa valikkojen, etsintätoimintojen tai muiden tyypillisten tietokonetoimintojen kautta. Sen lisäksi korkean resoluution pysäytyskuvia voidaan toistaa mikäli niitä on levyllä. VCD-levyt joita ei ole varustettu PBC:llä (Versio 1.1) toimivat samoin kuin ääni CDlevyt. Raita Raita on oleellinen osa audiovisuaalista tietoa, kuten kuva- tai ääniraita tietyllä kielellä (DVD), tai musiikkikappale videolla tai ääni CD-levyllä. Jokaisella raidalla on raitanumero, joka mahdollistaa haluamasi raidan paikallistamisen. DVD-levyt mahdollistavat yhden videoraidan toistamisen (useista kuvakulmista) ja useilla ääniraidoilla. TFT-näytön säätäminen Mikäli haluat säätää TFT-näytön tehoa, voit käyttää "MODE" ja " < " -näppäimiä. "BRIGHTNESS" "CONTRAST" "HUE" ja "SCREEN MODE": 16:9 / 4:3 ovat säädettävissä. Huomaa: 1.Mikäli haluat säätää TFT:n tehoa kun käytät ulkoista videota, sinun täytyy asettaa laite "video output" tilaan ja suorittaa säätö, ja asettaa se sitten "video in" tilaan. 2. Mikäli haluat asettaa oletusarvot, voit mennä "setup valikkoon ja valita "Default". Katso "set default setting".

12 Aloitus DVD:n tai Video CD:n toisto (Käyttö) Toiston asetukset 1. Kytke virtakytkin päälle tuotteen vasemmalta puolelta. 2. Paina OPEN-näppäintä avataksesi levylautasen ja aseta haluamasi levy lautaselle toistettava puoli alaspäin. 3. Sulje soitin (lautanen). Toisto alkaa automaattiseesti. DVD Käytä ---- nappeja valitaksesi sen otsikon/luvun, jonka haluat katsoa, ja paina ENTER-näppäintä. Paina MENUnäppäintä palataksesi valikkonäytölle. VCD Käytä numeronäppäimiä, kun haluat valita toistettavan raidan ja paina MENU-näppäintä palataksesi valikkonäytölle. Valikkoasetukset ja käyttötoiminnot voivat vaihdella. Seuraa ohjeita jokaisella valikkonäytöllä. Huomaa: 1.Mikäli vanhempien harkinta on kytketty päälle, ja levy ei ole asetettujen arvojen sisällä, sinun täytyy antaa salasana. (Katso vanhemmat sivulla 22). 2. DVD-levyillä voi olla aluekoodi. Soittimesi ei toista levyjä, joilla on muu aluekoodi kuin soittimellasi. 3. Ellei toisin mainita, kaikki toiminnot toimivat kaukosäätimestä. Jotkin toiminnot voivat olla saatavilla myös asetusvalikosta (setup menu). Toiseen DVD / VCD LUKUUN/RAITAAN siirtyminen Kun levyn otsikossa on enemmän kuin yksi luku, tai kun levyllä on enemmän kuin yksi raita, voit siirtyä toiseen 1.Paina SKIP chapter/track. 2.Paina SKIP chapter/track. lukuun/raitaan seuraavasti: hetken aikaa toiston aikana valitaksesi seuraavan (tai edellisen) luvun/raidan tai palataksesi meneillään olevan luvun/raidan alkuun. kevyesti kahdesti palataksesi edelliseen lukuun/raitaan 3. Päästäksesi suoraan mihin tahansa lukuun DVD:n toiston aikana, anna luvun/raidan numero. Äänikanavan vaihto VCD-levyssä Paina AUDIO-näppäintä useita kertoja peräjälkeen soiton aikana, jolloin kuulet eri kanavat (Stereo, vasen, tai oikea). Toisto A-B DVD, VCD Jakson toistaminen. 1. Paina A-B-näppäintä valitsemassasi alkupisteessä, jolloin ilmestyy hetkeksi TV:n näytölle. 2. Paina A-B-näppäintä uudelleen valitsemassasi päätepisteessä, jolloin AB" näkyy hetken TV:n näytöllä aja toistojakso alkaa. 3. Paina A-B-näppäintä uudestaan peruuttaaksesi. Toisto DVD, VCD Voit toistaa otsikon/luvun/kaiken/raidan levyltä. Paina REPEATnäppäintä toiston aikana valitaksesi haluamasi toistotilan. A

13 DVD:n tai Video CD:n toistaminen (Käyttö) Video DVD-levyt - " Repeat Chapter/ Title/Off Chapter: toistaa meneillään olevan luvun. Luku Title: toistaa meneillään olevan otsikon. All : toistaa kaikki levyn raidat. Off: ei toista mitään. Video CD-levyt - " Repeat Track/All/Off" Track : toistaa meneillään olevan raidan All : toistaa kaikki levyllä olevat raidat. Off: ei toista mitään. Huomaa: 1.Jos Video CD-levyssä on PBC-ominaisuus, sinun on kytkettävä se pois päältä (Off), kun haluat käyttää toistotoimintoa. 2. Jos painat SKIP-näppäintä ( tai ) kerran, kun luvun tai raidan toisto on päällä, toisto peruuntuu. Zoom DVD / VCD Käytä zoomia, kun haluat suurentaa videokuvan: 1. Paina ZOOM-näppäintä toiston aikana tai pysäytyskuvan aikana, kun haluat aktivoida Zoomaustoiminnon. Neliönmuotoinen kehys ilmestyy hetkeksi kuvan alareunaan. 2. Jokainen ZOOM-näppäimen painallus muuttaa TV:n zoomausta pykälän verran seuraavasti: 2 X koko 3 X koko 4 X koko - 1/2 koosta - 1/3 koosta - ¼ koosta - normaalikoko 3. K ä y t ä -näppäimiä, kun haluat liikkua zoomatussa kuvassa. 4. Kun haluat jatkaa tavallista toistoa, paina ZOOM-painiketta, kunnes näyttö muuttuu normaalikokoiseksi. Huomaa: Zoom ei välttämättä toimi eräissä DVD-levyissä. MENU 1. Paina MENU-näppäintä. Jos nykyisessä otsikossa on valikko, se ilmestyy näytölle. Muutoin levyn valikko ei välttämättä ilmesty näkyviin. 2. MENU-toiminnon avulla voit käyttää ominaisuuksia, kuten kamerakulmia, kielivalintoja, tekstitysvaihtoehtoja ja otsikon kappaleita. 3. Paina MENU-näppäintä uudelleen poistuaksesi valikosta. Kuvakulma (Camera angle) Jos levyllä on kohtauksia, jotka on tallennettu eri kuvakulmasta, voit vaihtaa kuvakulmaa toiston aikana. Paina ANGLE-näppäintä toistuvasti halutun kulman valitsemiseksi. Huomaa, että nykyinen kulma ilmestyy näytölle. Huomaa: Kuvakulman ilmaisin vilkkuu TV:n näytöllä eri kulmasta tallennettujen kohtausten aikana, mikä osoittaa, että kuvakulman vaihtaminen on mahdollista. DVD-levyn kielen valinta Paina AUDIO-näppäintä toistuvasti toiston aikana, jolloin kuulet eri kielet tai eri ääniraidat. Jos DVD-RWlevyt on tallennettu VR-tilassa, joissa molemmissa on pää- ja kaksikielinen äänikanava, voit kytkeä päälle joko pääkielen (Main, L), kaksikielisen toiston (Bilingual, R), tai käyttää molempien sekoitusta (Main + Bilingual) painamalla AUDIO-näppäintä. DVD-levyn tekstitys Paina SUBTITLE-näppäintä toistuvasti toiston aikana nähdäksesi eri kielivaihtoehdot. TITLE-näppäin DVD-levyissä DVD-levy: Paina TITLE-näppäintä ja DVD-valikkoa, jolloin levyllä olevat otsikot tulevat näkyviin. Voit käyttää " " ja ENTER-näppäintä valitaksesi ohjelmat. DVD:n erityisominaisuudet: DVD-levyn sisällön tarkistaminen: DVD-levyjen valikot voivat sisältää ominaisuuksia, joiden avulla pääset erityisominaisuuksiin. Kun haluat käyttää levyn valikkoa, paina MENUnäppäintä. Syötä ominaisuutta vastaava numero tai käytä näppäimiä valintasi korostamiseen. Paina sitten ENTER-näppäintä.

14 Perus käyttö Audio CD- ja WMA-levyjen ominaisuudet Levy DVD-soitin voi soittaa CD- ja WMA-formatoituja tallenteita CD-R,CD-RW, DVD+Rand DVD+RW levyiltä. Audio CD Kun Audio CD on asetettu soittimeen, se toistetaan. Toistotiedot, kuten esimerkiksi kappaleen käytetty aika, näkyvät automaattisesti näytöllä. WMA 1. Paina kun haluat valita kansion, ja paina ENTER-näppäintä nähdäksesi kansion sisällön. 2. Paina kun haluat valita raidan, ja paina sitten PLAY- tai ENTER-näppäintä. Toisto alkaa. WMA levyn yhteensopivuus tämän soittimen kanssa on rajoitettu seuraavasti: khz (WMA ). Tiedostonimien tulisi olla enintään 8 merkkiä pitkiä, ja niiden tulisi sisältää ". tai ".wma" pääte. Niissä ei saisi olla erikoismerkkejä, kuten " " jne.. Tiedostojen yhteenlaskettu määrä yhdellä levyllä pitäisi olla alle 650. Tämä DVD-soitin edellyttää, että levyt ja tallenteet täyttävät tietyt tekniset vaatimukset, jotta paras mahdollinen toiston laatu saavutettaisiin. Esitallennetuissa DVD-levyissä nämä asetukset on asetettu automaattisesti standardien mukaisiksi. On olemassa useita erilaisia tallentavia levyjä (mukaan lukien CD-R-levyt, jotka sisältävät WMA-tiedostoja), jotka edellyttävät tiettyjä ominaisuuksia (katso edellä), jotta ne voidaan toistaa. Asiakkaiden on huomioitava, että WMA-tiedostojen ja musiikin lataaminen Internetistä vaatii luvan. Yhtiöllämme ei ole oikeutta antaa tällaista lupaa. Lupa on aina pyydettävä tekijänoikeuksien haltijalta kbps (WMA). Soitin ei osaa lukea WMA-tiedostoja, joilla on jokin muu tiedostopääte kuin.wma. CD-R-levyn fyysisen muodon pitäisi olla ISO9660-standardin mukainen. Mikäli taltioit WMA-tiedostoja käyttäen ohjelmistoa, joka ei osaa luoda tiedostojärjestelmää (esim. Direct- CD), on mahdotonta toistaa WMA-tiedostoja. Suosittelemme, että käytät Easy-CD Creatoria, joka luo ISO 9660-standardin mukaisen tiedostojärjestelmän.

15 Perusominaisuudet Ääni CD- tai WMA-levyn soittaminen Pause Paina PLAY/PAUSE-näppäintä toiston aikana. Palataksesi toistoon, paina PLAY/PAUSE-näppäintä uudelleen. Toiseen raitaan siirtyminen Paina SKIP-näppäintä ( << tai ) lyhyen aikaa toistoin aikana siirtyäksesi seuraavaan (tai edelliseen) raitaan tai palataksesi meneillään olevan raidan alkuun. Paina SKIP-näppäintä kahdesti siirtyäksesi edelliseen raitaan. Voit toistaa minkä tahansa raidan syöttämällä raidan numeron. Toista raita/kansio/kaikki/e mitään Voit toistaa raidan/kansion/kaiken levyltä. Paina REPEAT-näppäintä, kun haluat toistaa levyn. Toistokuvake tulee näkyviin. Paina REPEAT-näppäintä, kun haluat valita toistotilan.track: toistaa meneillään olevan raidan. Folder: toistaa valitun kansion. All: toistaa kaikki raidat levyltä. Off (ei näyttöä): normaali toisto. Huomaa: Jos painat SKIP-näppäintä ( ) kerran Repeat Track -toiston aikana, niin toisto peruuntuu. Repeat A-B CD-levyllä 1. Kun haluat toistaa tiettyä jaksoa levyn toiston aikana, paina A-B-näppäintä, kun haluat valita aloituspisteen. Toistokuvake A ilmestyy valikkonäytölle. 2. Paina A-B-näppäintä uudelleen haluamassasi lopetuspisteessä. Toistokuvake "AB" ilmestyy valikkonäytölle ja jakson toisto alkaa. 3. Kun haluat palata normaaliin toistoon, paina A-B-näppäintä uudelleen. Toistokuvake häviää valikkonäytöltä. JPEG-levyn toistaminen Diaesitys JPEG-tiedostoissa Diaesityksiä on 16 erilaista. Voit painaa Program-näppäintä toistuvasti, kun haluat valita diaesitystavan. Kuvan pysäytys JPEG-diaesityksessä Paina PLAY/PAUSE-näppäintä diaesityksen aikana.. Soitin siirtyy PAUSE-tilaan. Palataksesi diaesitykseen, paina PLAY/ PAUSE-näppäintä uudelleen. JPEG-levyn katselu Tätä DVD-soitinta käyttämällä voit katsella Kodak PICTURE CD-levyjä ja levyjä, joilla on JPEG-tiedostoja. 1. Aseta levy asemaan ja sulje se. Tiedostovalikko ilmestyy TV-näytölle. Paina valitun kansion kuvaketta ja paina ENTER-näppäintä. Luettelo kansion tiedostoista tulee näkyviin. Mikäli olet tiedostoluettelossa ja haluat palata edelliseen kansioluetteloon, käytä kaukosäätimesi näppäimiä valinnan korostamiseen ja paina sitten ENTER-näppäintä. Mikäli haluat katsella tiettyä tiedostoa, paina valintanäppäimiä halutun tiedoston korostamiseksi ja paina sitten ENTER- tai PLAY-näppäintä. Tiedoston katselu käynnistyy. Mikäli toistamasi levy on Kodak Picture CD-levy, se toistetaan automaattisesti. HUOMAA: Paina -näppäintä siirtyäksesi seuraavalle sivulle tai palataksesi the edelliseen kansioon, ja MENUnäppäintä palataksesi valikkoon. JPEG-tiedostojen zoomaus 1. Paina ZOOM-näppäintä. 2. Käytä " >> "-näppäintä suurentaaksesi, tai ""<< " näppäintä pienentääksesi kuvaa

16 JPEG-levyn toisto DVD VR-muotoisen levyn toistaminen Kääntääksesi kuvaa Paina <> tai <> -näppäintä kuvan katselun aikana kääntääksesi kuvaa myötä- tai vastapäivään. WMA-musiikin kuuntelu ja kuvien katselu Voit selata tiedostoja kuunnellessasi WMA-musiikkitiedostoja, jos ne ovat tallennettu samalle levylle. 1.Valitse haluamasi WMA-musiikki. 2. Valitse kuva. JPEG-levyjen yhteensopivuus tämän soittimen kanssa on rajoitettu seuraavasti: 1.JPG-tiedostojen koosta ja määrästä riippuen, DVD-soittimelta voi kestää kauan lukea levyn sisältö. Mikäli et näe näytöllä mitään muutamaan minuuttiin, osa tiedostoista voi olla liian suuria. Muuta JPEG-tiedostojen resoluutiota pienemmäksi kuin 2 megapikseliä, esimerkiksi 2760 x 2048 pikselin kokoisiksi, ja polta ne eri levylle. 2. Levyllä olevien tiedostojen ja kansioiden yhteenlasketun määrän on oltava alle 650. Osa levyistä voi olla yhteensopimattomia erilaisen tallennusformaatin vuoksi tai levyn kunnosta johtuen. Varmista, että kaikilla valituilla tiedostoilla on ".jpg" pääte, kun kopioit CD:n sisältöä ja ulkoasua. Mikäli tiedostoilla on ".jpg" tai ".jpeg" päätteet, nimeä ne "jpg" -tiedostoiksi. Tämä DVD-soitin ei voi lukea tiedostonimiä ilman jpg" -päätettä, vaikka tiedostot näkyisivät JPEG-kuvina Windows Explorerissa. Tämä tuote soittaa DVD-R/RW levyjä, jotka on tallennettu käyttäen DVD-videoformaattia, ja joka on tallennettu DVD-tallenninta käyttäen. Tämä tuote soittaa DVD-RW levyjä, jotka on tallennettu käyttäen Videotallennusformaattia (VR). Aseta levy asemaan ja sulje se. DVD-VR -valikko ilmestyy TV-näytölle. Paina A / raidan valitsemiseksi ja paina sitten PLAY- tai ENTER-näppäintä, jollointoisto alkaa. Avoimeksi jätettyjä DVD-R/W -levyjä ei voi soittaa tässä soittimessa. Jotkin DVD-VR -levyt on tehty CPRMmuodossa DVD RECORDERin avulla. Soitin ei tue tämän kaltaisia levyjä ja näytölle ilmestyy teksti "unknown disc". Mikä on "CPRM" CPRM on kopiosuojausjärjestelmä (jossa on sekoitusjärjestelmällä), joka sallii tallennuksen vain yhden kopion levitysohjelmiin. CPRM on lyhenne sanoista Content Protection for Recordable Media (eli sisältö on suojattu tallentavilta laitteilta). Tämä soitin on CPRM-yhteensopiva, mikä tarkoittaa, että voit tallentaa kertakopiosuojattuja ohjelmia, mutta et voi tehdä kopioita tallenteista CPRM-tallennuksia voi tehdä ainoastaan DVD-RW -levyille, jotka on formatoitu VRtilaan, ja CPRM-tallennuksia voi toistaa vain soitimissa, jotka ovat erityisesti CPRM-yhteensopivia. Perustoiminnot

17 Perusominaisuudet Ohjelmoitu toisto (ei kuva CD-levyille) DVD/VCD/CD Ohjelmointitoiminto mahdollistaa lempiraitojesi taltioimisen miltä tahansa levyltä soittimen muistiin. 1. Paina PROGRAM-näppäintä. Ohjelmavalikko aukeaa. Vinkkejä: Ohjelma voidaan aktivoida vain silloin, kun levy on DVD-soittimessa. Kun ohjelmavalikko aukeaa, asetusvalikon käyttäminen on kielletty. 2. Käytä numeronäppäimiä (0-9) valitaksesi sen kohteen, raidan tai luvun (laita 0 raidan numeron eteen, jos raita on yksinumeroinen esim. '05'). 3. Liikuta kursoria painamalla -näppäintä, kunnes se on START-valinnassa. 4. Palataksesi normaaliin toistoon ohjelmoidusta toistosta, paina PROGRAM-näppäintä ja ohjelmavalikon STOP-näppäintä. SETUP-valikon asetukset Yleiset toiminnot & Yleiset asetukset -sivu Yleiset toiminnot 1.Paina SETUP-näppäintä päästäksesi asetusvalikkoon. 2. Paina ENTER-näppäintä päästäksesi seuraavaan alavalikkoon tai vahvistaaksesi valintasi. 3. Paina < -näppäimiä päästäksesi alavalikkoon tai palataksesi edelliseen valikkoon 4. Paina <> -näppäintä halutun valikon valitsemiseksi. Valikosta poistuminen Paina SETUP -näppäintä. Asetukset tallennetaan soittimen muistiin, vaikka laite on pois päältä. Yleiset asetukset -sivu Yleisten asetusten sivulla on seuraavat asetukset: :" TV Display", " Angle Mark", "OSD lang", "SPDIF Output", "Captions", "Screen Saver". Seuraa seuraavia ohjeita: 1. Paina AT näppäintä, kun haluat korostaa 'TV Display' -valinnan. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Liikuta kursoria painamalla AT-näppäintä, jolloin valittu kenttä korostuu. 16:9 laajakuva 4:3 tekstiruutu 4:3 Panoraamakuva

18 1.Paina SETUP-näppäintä päästäksesi asetusvalikkoon. 2.Paina < -näppäintä valitaksesi Yleiset asetukset -sivun. TV-näyttö Aseta DVD-soittimen kuvasuhde sen TV:n mukaiseksi johon laite on kytketty. Normaali/PS Mikäli sinulla on tavallinen TV ja haluat kuvan molempien reunojen sopivan TV-ruudullesi. Normaali/LB Mikäli sinulla on tavallinen TV, näet laajakuvan tummina raitoina TV-näytön ylä- ja alaosassa. Laajakuva Mikäli sinulla on laajakuva-tv. SETUP-valikon asetukset Yleiset asetukset -sivu Kulmamerkintä Näyttää nykyisen kuvakulman asetustiedot TFT-näytön oikeassa kulmassa, mikäli tämä tieto on saatavilla levyltä. 1. Paina <> -näppäintä, kun haluat valita 'Angle Mark'-ominaisuuden. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Liikuta kursoria painamalla AT-näppäintä, jolloin valittu kenttä korostuu. On: Kulmamerkki on näkyvissä. Off: Poista tämänhetkinen kulma-asetuksen näyttö. 1.Paina * -näppäimiä, kun haluat valita 'OSDLang'-ominaisuuden. 2. Siirry alavalikkoon painamalla <> -näppäintä. 3. Liikuta kursoria painamalla <> -näppäintä, jolloin valittu kenttä korostuu. 4. Valitse kieli ja paina ENTER-näppäintä. SPDIF -tulo Tätä toimintoa käytetään valitsemaan SPDIF-tulo: SPDIF pois päältä (Off), SPDIF/ RAW tai SPDIF/PCM. Oletuskieli Voit valita ensisijaiset kieliasetukset. Aina asettaessasi levyn soittimeen, tämä DVD-järjestelmä vaihtaa automaattisesti valitsemaasi kieleen. Mikäli oletuskieltä ei ole saatavilla, käytetään levyn oletuskieltä. Kun oletuskieli on kerran valittu, se säilyy järjestelmävalikossa. 1.Paina <> -näppäimiä, kun haluat valita Oletuskieli-toiminnon. 2. Valitse alavalikko painamalla. 3. Liikuta kursoria painamalla AT-näppäimiä, jolloin valittu kenttä korostuu Aseta SPDIF Output -oletuskieli mahdollisten lisä-äänentoistolaitteiden liitännän mukaisesti. - SPDIF Off: Sulkee SPDIF-ulostulon. - SPDIF/RAW: Jos olet liittänyt DIGITALAUDIO OUT kanavan monikanavaiseen koodinpurku- / vastaanotinlaitteeseen. SPDIF/PCM: Käytä vain jos vastaanottimesi ei pysty purkamaan monikanavaista ääniraitaa. SETUP-valikon asetukset Yleiset asetukset -sivu Kaiuttimen asetussivu 9 Videosignaaliin upotettu tekstitys (Closed Captions) Videosignaaliin upotettu tekstitys on joillakin levyillä upotettuna videosignaaliin. Videosignaaliin upotettu tekstitys

19 eroaa tavallisesta tekstityksestä niin, että ne näyttävät myös kuulovammaisia varten tarkoitetut äänitehosteet (esimerkiksi "puhelin soi" ja " askeleita"), mitä tavallisessa tekstityksessä ei ole. Ennen kuin valitset tämän toiminnon, varmista, että levyllä on closed captions -tiedot, ja että myös TV-näyttösi tukee tätä toimintoa. 1. Paina AT näppäintä, kun haluat valita 'Screen Saver'-ominaisuuden (näytönsäästäjä). 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Liikuta kursoria painamalla AT-näppäintä, jolloin valittu kenttä korostuu. On: Jos laite on STOP, PAUSE tai Ei levyä -tilassa, näytönsäästäjä aktivoituu mikäli toimintoja ei ole noin 3 minuuttiin,. Off: Näytönsäästäjä on pois päältä. 1. Paina <> -näppäintä, kun haluat valita 'Closed Captions' -ominaisuuden. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Siirrä kursoria painamalla AT-näppäintä, jolloin valittu kenttä korostuu. On: Closed Captions on päällä. Off: Closed Captions on pois päältä. 0 Näytönsäästäjä Tätä toimintoa käytetään, kun halutaan kytkeä näytönsäästäjä päälle tai pois päältä. Kaiutinten asetussivu Siirry kaiutinten asetussivulle. Kaiutinten asetussivulla vaihtoehtona on 'Downmix'. 1. Paina SETUP-näppäintä. 2. Paina * -näppäimiä valitaksesi Kaiuttimen asetussivun. Down mix Nämä asetukset mahdollistavat analogisen stereoulostulon DVD-soittimestasi. SETUP-valikon asetukset Kaiuttimen asetussivu & Dolby Digital -asetukset 1. Paina -näppäimiä, kun haluat valita 'Downmix'-toiminnon. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Liikuta kursoria painamalla AT-näppäimiä, jolloin valittu kenttä korostuu LT/RT: Valitse tämä vaihtoehto, mikäli DVD-soittimesi on kytketty Dolby Pro Logic koodinpurkulaitteeseen. Stereo : Valitse tämä vaihtoehto, kun ulostulo on vain kahdesta etukaiuttimesta. Dolby Digital -asetukset Vaihtoehdot Dolby Digital Setup valikossa ovat: 'Dual Mono ' ja 'Dynamic '. 1.Paina Av näppäimiä, kun haluat valita 'Dual Mono'-asetuksen. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Siirrä kursoria painamalla näppäimiä, jolloin valittu kenttä korostuu. Valitse asetus joka vastaa laitteeseesi kytkettyjen kaiuttimien määrää. Stereo: Vasemmanpuoleinen kanava lähettää signaalin vasemmanpuoleiselle kaiuttimelle ja oikeanpuoleinen kanava oikeanpuoleiselle kaiuttimelle. L-Mono: Vasemmanpuoleinen kanava lähettää signaalin sekä vasemman- että oikeanpuoleiseen kaiuttimeen. R-Mono: Oikeanpuoleinen kanava lähettää ulostulosignaalit sekä vasempaan että oikeaan kaiuttimeen. Mix-Mono: Oikean- ja vasemmanpuoleinen sekoitettu mono-kanava lähettää signaalit sekä vasemman- että oikeanpuoleiseen kaiuttimeen. Dynamic-ominaisuus

20 Kun haluat mahdollisimman hyvän, dynaamisen äänentoiston, kovaäänisiä signaaleja pehmennetään, jolloin voit katsella suosikkielokuvaasi häiritsemättä muita. - Dynaamisen valinnan taso: Täysi (Full), 7/8, 3/4, 5/8, 1/2, 3/8, 1/4, 1/8 ja Pois päältä (Off.) 1. Paina SETUP-näppäintä. 2. Paina -«-näppäintä valitaksesi 'Dolby Digital -asetukset. Kaksisuuntainen Mono SETUP-valikon asetukset Asetussivu Asetussivu Asetussivulla olevat vaihtoehdot ovat: 'TV Type','Audio', 'Subtitle, Disc Menu', 'Parental', 'Password' ja 'Default'. 1. Paina AT näppäintä, kun haluat valita TV:n näyttöominaisuudet. 2. Valitse alavalikko painamalla -näppäintä. 3.Käytä AT-näppäintä, kun haluat valita TV-näytön, joka vastaa TV-vastaanotintasi. PAL Valitse tämä vaihtoehto, mikäli TV-vastaanottimessasi on PAL-järjestelmä. Tämä muuttaa NTSC-levyn videosignaalin ja ulostulon PAL-muotoiseksi. NTSC - Valitse tämä vaihtoehto, mikäli TV-vastaanottimessasi on NTSC-järjestelmä, se mutaa PAL-muotoisen levyn videosignaalin ulostulon NTSC-muotoiseksi. Audio, Subtitle ja Disc valikot Nämä vaihtoehdot asettavat ääni-, teksti- ja levyvalikon kielen sinulle sopivaksi 1. Paina SETUP-näppäintä. 2. Paina -näppäintä, kun haluat valita Asetussivun. Huomaa: Joitakin asetuksia voidaan valita vain, kun laite on 'No Disc' tilassa tai STOP-tilassa. TV Valitse värijärjestelmä, joka vastaa TV-näyttöäsi: valitse värijärjestelmä, joka vastaa televisiosi AVulostulojärjestelmää. Tämä DVD-soitin on yhteensopiva sekä NTSC- että PAL-järjestelmän kanssa. Jotta tässä soittimessa toistettu DVD-levy näkyisi, Levyn, TV:n ja DVD-soittimen värijärjestelmien tulisi olla yhteensopivia. 'Audio '(levyn ääniraita) 'Subtitle '(levyn tekstitys) 'Disc Menu'(levyn valikko) 1.Paina AT-näppäintä, kun haluat valita DVD:n kielivaihtoehdot. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Valitse kieli ja paina ENTER-näppäintä. 4. Toista vaiheet 1~3, kun haluat muuttaa kieliasetuksia. SETUP-valikon asetukset Asetussivu

21 Vanhempien valta (Parental Control) Joillakin DVD-levyillä voi olla määrittelynä ikäraja koko levylle tai tietyille kohtauksille. Tämä ominaisuus mahdollistaa rajoitusten asettamisen toistolle. Rajoitukset ovat asteikolla 1-8 ja ovat maasta riippuvaisia. Voit estää tiettyjen lapsille sopimattomien levyjen katselun tai toistaa tietyt levyt niin, että vain vaihtoehtoiset kohtaukset toistetaan. VCD-, SVCD- ja CD-levyillä ei ole tasomääritystä, joten parental control toiminnolla ei ole vaikutusta näihin levyihin. Tämä koskee myös useimpia laittomia DVD-levyjä. 1. Paina AT näppäintä, kun haluat valita Parental'-ominaisuuden. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Käytä AT näppäintä, kun haluat valita tasoarvostelun syötetylle levylle. DVD-levyjä, jotka on määritelty valitsemasi tason yläpuolelle, ei voi toistaa, ellet syötä 4-numeroista salasanaa ja valitse korkeampaa tasoarvostelua. Poistaaksesi vanhempainhallinnan ja toistaaksesi kaikki levyt, valitse 'Off'-asetus. Vinkki: - Joillekin DVD-levyille ei välttämättä ole koodattu arvostelua, vaikka se olisi painettu levyn koteloon. Tasoarvostelutoiminto ei toimi tällaisilla levyillä. 2 G - Suositellaan hyväksyttäväksi kaiken ikäisille. 3 PG - Suositellaan katseltavaksi vanhempien kanssa. 4 PG13 - Materiaali ei ole soveliasta alle 13-vuotiaille lapsille. 5-6 PG-R - On suositeltavaa, että vanhemmat rajoittavat katselua alle 17-vuotiailta tai antavat heidän katsella vain aikuisen seurassa. 7 NC17 - Ei alle 17-vuotiaille lapsille; ei suositella katselua alle 17-vuotiaille lapsille. 8 ADULT - Aikuisten materiaalia; soveltuu vain aikuisten katseltavaksi seksuaalisten tai väkivaltaisten kohtausten tai kielenkäytön vuoksi. OFF - Soittaa kaikki levyt. Salasana (Password) Tätä toimintoa käytetään vanhempien valvontaominaisuuksien käyttöön. Anna nelinumeroinen salasanasi, kun sitä pyydetään näytöllä. Oletussalasana on Määritelmien selitykset 1 KID SAF - Lasten materiaalia; suositellaan erityisesti lasten katseltavaksi ja kaikenikäisille katsojille. 1. Paina AT -näppäintä, kun haluat valita Salasanaominaisuuden. 2. Siirry alavalikkoon painamalla -näppäintä. 3. Paina ENTER-näppäintä, kun haluat avata uuden salasanasivun. SETUP-valikon asetukset Asetussivu 1.Paina AT näppäintä, kun haluat valita 'Default'. 2. Korosta Reset-toiminto painamalla -näppäintä. 3. Paina ENTER varmentaaksesi valinnan. Huomio! - Kun tätä toimintoa käytetään, kaikki asetukset palaavat tehdasasetuksiksi. 4. Anna 4-numeroinen oletussalasana. 5. Anna uusi 4-numeroinen salasana. 6. Anna vahvistaaksesi uusi 4-numeroinen salasana uudelleen.uusi 4-numeroinen salasana otetaan käyttöön. 7. Paina OK poistuaksesi.vinkkejä: - Mikäli salasana on vaihdettu, myös vanhempien valvontakoodi ja levyn lukituskoodimuuttuvat. - Oletussalasana (1369) on aina aktiivinen, vaikka salasana olisikin vaihdettu.

22 Oletusasetukset 'Default' -oletustoiminnon käyttäminen muuttaa kaikki asetukset ja henkilökohtaiset asetuksesi pyyhkiytyvät pois ja tehdasasetukset palautetaan. Tekniset tiedot Akun tekniset tiedot Akun tekniset tiedot - Ulostulo 7,2 V - Kapasiteetti 3000 mah Lataus- / Purkautumisaika - Normaali latausaika 3 h 5 h - Normaali purkautumisaika 2,5 h Kosteus % % Säilytys- ja käyttöolosuhteet 1. Säilytysolosuhteet Lämpötila 6 kuukautta -20 C C 1 viikko -20 C C Käyttöolosuhteet 2. LämpötilaNormaalilataus 0 C- +45 C Normaali purkautuminen -20 C C Huolto ja korjaus Katso tämän kappaleen tiedot ennen kuin otat yhteyttä huoltohenkilöstöön. Tuotteen käsittely Tuotteen lähettäminen Ole hyvä ja säilytä alkuperäiset kuljetus- ja pakkausmateriaalit. Mikäli laite täytyy lähettää, pakkaa se samoin kuin se oli alun perinkin pakattu tehtaalla, jotta laite ei vahingoitu. Ulkopintojen puhtaanapito Älä käytä haihtuvia nesteitä kuten hyönteismyrkkysumutteita laitteen lähellä. Älä jätä kumi- tai muovituotteita kosketuksiin laitteen kanssa pitemmiksi ajoiksi, sillä ne jättävät jäljen pintaan. Tuotteen puhdistaminen Käytä soittimen puhdistamiseksi pehmeää, kuivaa liinaa. Mikäli pinnat ovat erittäin likaisia, käytä miedolla pesuaineliuoksella hieman kostutettua pehmeää kangasta. Älä käytä vahvoja liuottimia kuten alkoholia, bentseenejä tai tinneriä, sillä nämä voivat vahingoittaa laitteen pintaa. Laitteen huolto DVD-soitin on korkeateknologiaa edustava, tarkka laite. Mikäli optisen lukijan linssi ja levyaseman osat ovat likaisia tai kuluneita, kuvan laatu voi heiketä. Riippuen toimintaympäristöstä, säännöllistä tarkastusta ja huoltoa suositellaan aina 1000 käyttötunnin jälkeen. Tarkempia tietoja saat lähimmältä valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

23 Tekniset tiedot Sähköjärjestelmän tekniset tiedot Järjestelmä Käyttövirran Normaalivaatimukset vaatimukset Mitat (noin) : 200 (pituus) X 150 (leveys) X 38,8 mm Virran kulutus :<10 W Paino (noin) :0,66 kg Käyttökosteus : 5 % - 90 % Ulostu VIDEO OUT :1 Vp-p(75 2) AUDIO ulostulo Audio Sisää Video :CVBS sisääntulo:(pal/ntsc): 1 Vp-p (75 Q ) Audio :1,4 Vrms (1 KHz, 0 db) :Kaiutin: 0,5 W X 2, 2 X Kuu ulostulo, Spdif-ulostulo :2 kanavaa : 2 Vrms (1 KHz, Laser Signaalijärjestelmä Taajuusvast Signaalin kohinasuhde Dynaaminen alue Lisälaitteet :Puolijohtava laser, aallonpituus 650 nm :PAL/NTSC : 20 Hz 20 khz (1 db) :Enemmän kuin 80 db (ainoastaan ANALOG OUT ulostulon liittimissä) :Yli kuin 85 db (DVD/CD) :Video/Audio -kaapeli, Kaukosäädin, Stereokuulokkeet, Ladattava akku, Autolaturi. Huomaa: Malli voi muuttua ilman ennakkovaroitusta. Vianmääritysvinkkejä Vianmääritysvinkkejä (Yleistä) Vianmääritysvinkkejä (DVD) Ennen kuin soitat huoltoon, tarkista seuraavat kohdat vian ja ratkaisun löytämiseksi. Ei ääntä tai säröinen ääni: Varmista, että laite on kytketty oikein. Varmista, että sisääntuloasetukset TV:n ja stereon järjestelmissä ovat oikein. Ei kuvaa: Varmista, että laite on kytketty oikein. Varmista, että sisääntuloasetukset TV:lle on "video"- asennossa. Varmista että LCD-näyttö on päällä. Ei toistoa: Kosteutta on tiivistynyt laitteeseen. Odota noin 1-2 tuntia, jotta laite kuivuisi. Tämä soitin ei soita muita kuin DVD- ja CD-levyjä. Levy voi olla likainen ja tarvita puhdistamista. Varmista, että levy on asetettu tekstipuoli ylöspäin.

24 Kaukosäädin ei toimi: Tarkista, että paristot on asennettu navat oikein päin (+&-). Paristot ovat tyhjentyneet. Korvaa ne uusilla. Osoita kaukosäätimellä kaukosäätimen vastaanottimeen. Poista esteet kaukosäätimen ja kaukosäätimen vastaanottimen väliltä. Älä käytä kaukosäädintä 8 metriä kauempana kaukosäädön vastaanottimesta. No käynnisty (laitteesta ja/tai kaukosäätimestä): Kytke laite pois päältä ja laita se sitten jälleen päälle. Vaihtoehtoisesti voi sulkea laitteen, irrottaa virtajohdon ja sitten uudelleen yhdistää sen.(soitin ei välttämättä toimi oikein salamoinnin, staattisen sähkön tai muun ulkoisen tekijän takia.) Toisto ei ala vaikka otsikko on valittu: Varmista "Rating" asetukset (onko vanhempien valvontaoikeudet päällä). Ääniraita ja/tai tekstityskieli ei ole se, joka on valittu aloitusasetuksissa: Mikäli ääniraitaa ja/tai tekstityskieltä ei ole levyllä, valittua kieltä ei voida näyttää/kuulla. Ei tekstitystä: Tekstitykset näkyvät vain, mikäli ne ovat levyllä. Vaihtoehtoisen ääniraidan (tai tekstityksen) kieltä ei voi valita: Vaihtoehtoista kieltä ei voi valita levyiltä, joilla ei ole kuin yksi kieli. Tässä tapauksessa joidenkin levyjen kielivalintaa ei voi tehdä AUDIO tai SUBTITLE-näppäinten kautta. Yritä valita kieli DVD-valikosta, jos sellainen on saatavilla. Kuvakulmaa ei voi muuttaa: Tämä toiminto riippuu ohjelmiston ominaisuuksista. Vaikka levyllä olisi useita kuvakulmia tallennettuna, voi olla, että nämä kuvakulmat on tallennettu vain tiettyihin kohtauksiin. Akku ei toimi Tarkista, onko akku tyhjä tai kunnossa. Termien määritelmiä Termien määritelmiä Kulma Joissakin DVD-levyissä on tallennettuna kohtauksia useammasta kuvakulmasta (sama kohtaus on kuvattu edestä, etuvasemmalta, etuoikealta, oikealta jne.) Tällaisten levyjen kanssa voidaan käyttää ANGLE-näppäintä, jolloin sama kohtaus voidaan nähdä eri kuvakulmista. Raitanumero Nämä numerot liittyvät raitoihin, jotka on tallennettu CD-levyille. Ne mahdollistavat tiettyjen raitojen paikantamisen nopeasti. DVD Tämä viittaa tiiviiseen optiseen levyyn, jolla on korkealaatuisia kuvia, ja ääni on tallennettu digitaalisin signaalein. Yhdistämällä uudenlaisen videon pakkausteknologian (MPEGII) ja tiiviin tallennusteknologian, DVD mahdollistaa pitkien, esteettisesti miellyttävien videoiden tallennuksen (voidaan tallentaa esimerkiksi koko video). DVD koostuu kahdesta 0,6 mm paksuisesta levystä, jotka on liitetty toisiinsa. Mitä ohuempi levy on, sitä suurempi on tiheys, jossa tietoa voidaan tallentaa - DVD-levyllä on suurempi kapasiteetti kuin yksittäisellä 1,2mm paksulla levyllä. Koska kaksi ohutta levyä on kiinnitetty toisiinsa, on joskus tulevaisuudessa mahdollista saada aikaan myös kaksipuolinen toisto, ja entistä pidempi soittoaika. Lukunumero Nämä numerot on tallennettu DVD-levyille. Otsikko on jaettu useampaan osaan, joista jokainen on

25 numeroitu. Näiden numeroiden avulla on mahdollista löytää tietyt kohdat videoesityksistä nopeasti. Tekstitys Nämä ovat kirjoitettuja rivejä, jotka ilmestyvät näytön alareunaan ja ne kääntävät tai toistavat keskustelun. Nämä on tallennettu DVD-levyille. KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN, COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S Täytä tyhjään kohtaan soittimen mallin numero mahdollista tulevaa tarvetta varten Mallin nro:

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN (2 RUUTUA) KÄYTTÖOHJE MTW-730/731 TWIN Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä,

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet Sisältö Ominaisuudet... 36 Yleiset ominaisuudet... 36 Turvallisuustiedot... 37 Merkit levyillä... 37 Levyjen käsittely... 37 Puhdistaminen... 37 Lisenssitiedot... 37 Miten katsotaan DVD-levyä... 37 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

CLASS 1 LASER PRODUCT

CLASS 1 LASER PRODUCT DVU-7782MK2 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta, äläkä katso lasersäteeseen. Älä koskaan koske laserlinssiin lokeron sisällä. R R

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Ennen päivityksen tekemistä

Ennen päivityksen tekemistä 10UPGRADEUMFin24462F1 10-10-2002 16:32 Pagina 67 Johdanto Oheisella CD-ROM:lla voidaan päivittää DVDR980 ja DVDR985* -malliset eurooppalaiset tallentavat DVD-laitteet tasolle DVDR990, johon sisältyvät

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET 1 LUE OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Välttyäksesi tulipalo- tai sähköiskuvaaralta, älä altista laitetta sateelle tai kosteudelle.

Lisätiedot

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 Käyttöohje Basic Operation Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 1. Kytke DVD-soittimen virta päälle..... 2 2. Aseta levy levypesään. 2 3. Levyjen toistaminen.... 2 4. Pysäytä. 2 Osa 2 Lisätoiminnot

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Pikakäyttöohje. Turvallinen käyttö riippuu altistumisajasta ja äänenvoimakkuuden tasosta.

Pikakäyttöohje. Turvallinen käyttö riippuu altistumisajasta ja äänenvoimakkuuden tasosta. Pikakäyttöohje Onnittelut uuden DENVER MPG-4022NRC soittimen hankinnastas. VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat äänenvoimakkuutta. Turvallinen käyttö riippuu altistumisajasta ja äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN Turvaohjeita Kolmion sisällä oleva nuolisalamasymboli varoittaa käyttäjää eristämättömästä "vaarallisesta jännitteestä" tuotteen kotelon sisällä. Tämä jännite voi olla riittävän suuri aiheuttamaan sähköiskun

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DVX - 6600 DVD soitin

DVX - 6600 DVD soitin DVX - 6600 DVD soitin Verkkokauppa.com 1 DVX - 6600 DVD soitin 1 Kaukosäädin 3 Äänen ja kuvan liittäminen 4 Analoginen liittäminen 4 Digitaalinen liittäminen 4 5.1 ääniliitäntä 5 Scart liitäntä televisioon

Lisätiedot

AHC 1500 Home Theater System

AHC 1500 Home Theater System AHC 1500 Home Theater System Käyttöohje FI Elmarc, 14/09 Sisällysluettelo 1 Käyttötarkoitus 3 2 Turvallisuus 4 2.1 Tämän käyttöoppaan tarrat 4 2.2 Yleiset turvallisuusohjeet 4 3 Käyttöönoton valmistelu

Lisätiedot

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin DVP-740 X2 DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin Käyttöopas Lue nämä ohjeet huolella oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi. Säilytä nämä ohjeet tulevaa tarvetta varten. 1 LAITTEEN SÄÄTIMET LCD-näyttö Kaiutin

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje 9356196 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-5 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA Avaa paristokotelo ja pane koteloon kaksi LR6- (AA-koko) alkaliparistoa. Varmista, että paristojen plus- ja miinusnavat ovat oikeinpäin. A A Paristojen vaihtaminen Näytön pariston

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38 DVD DVD-SOITTIMEN KÄYTTÖ Kun TV on päällä, paina kaukosäätimen DVD-painiketta ja sen jälkeen playpainiketta. Voit myös painaa heti etupanelin play-painiketta. Jos levykelkassa ei ole levyä, avaa pesä painamalla

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

NMD315 Microset KÄYT TÖOHJE. Elmarc, 32/07

NMD315 Microset KÄYT TÖOHJE. Elmarc, 32/07 NMD315 Microset KÄYT TÖOHJE FI Elmarc, 32/07 1 3 2 Turvallisuus 4 2.1 Tämän tarrat 4 2.2 Yleiset turvallisuusohjeet 4 3 valmistelu 6 3.1 Pakkauksesta purkaminen 6 3.2 Pakkauksen sisältö 6 4 Asennus 7 4.1

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET DM-18 KANNETTAVA CD SOITIN

KÄYTTÖOHJEET DM-18 KANNETTAVA CD SOITIN KÄYTTÖOHJEET DM-18 KANNETTAVA CD SOITIN VAROITUS: TULIPALO- JA SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI, ÄLÄ ALTISTA TUOTETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. www.denver-electronics.com KÄYTTÖOHJEET KANNETTAVA CD SOITIN

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983 KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983 Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. www.facebook.com/denverelectronics Säätimet Päälaite 1. / Ylös /

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet...2-3

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV2017EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV2017EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 1. (AL1) HÄLYTYS 1 PÄÄLLÄ /POIS PÄÄLTÄ 2.

Lisätiedot

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 -

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 - Sisältö Ominaisuudet... 70 Yleiset ominaisuudet... 70 Turvallisuustiedot... 71 Merkit levyillä... 71 Levyjen käsittely... 71 Puhdistaminen... 71 Lisenssitiedot... 71 Miten katsotaan DVD-levyä... 71 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA...

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... Sisältö 1 HUOMAUTUKSIA... 01 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... 04 3 KANNETTAVAN DVD-SOITTIMEN LISÄVARUSTEET... 06 4 TEKNISET TIEDOT... 07 SOITTIMEN TOISTAMAT LEVYFORMAATIT... 07 KANNETTAVAN

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MT-783 KANNETTAVA DVD

KÄYTTÖOHJE MT-783 KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-783 KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI TULIPALON TAI SÄHKÖISKUN VAARAA SUOJAA TÄMÄ LAITE SATEELTA JA KOSTEUDELTA. VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI SÄHKÖISKUN VAARAA ÄLÄ IRROTA LAITTEEN KANTTA

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas Lenco L-701 Suorakoodauslevysoitin Käyttöopas 1 Varotoimenpiteitä Asennus Pura kaikki osat pakkauslaatikosta ja poista niiden suojamateriaali. Älä kytke soitinta verkkovirtaan ennen kuin kaikki muut kytkennät

Lisätiedot

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta.

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta. Tuotetiedot C A G B A: Infrapunavastaanotin B: Virtavalo (LED) C: Antenniliitin D: USB-liitin D E F E: USB-verkkokaapelin liitin F: Kauko-ohjain G: Antenni Asennus Sijoita antenni mielellään lähelle ikkunaa.

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE

ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE ACESONIC DGX-106 PIKA KÄYTTÖOHJE Pakkaus sisältää seuraavat tarvikkeet, jos jotain puuttuu ota yhteys myyjääsi - 2 kpl mikrofoneja kaapelilla - 1 kpl RCA kaapeli (Yellow/Red/White) - Kauko-ohjain - 2 kpl

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa:

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: TV Tässä valikossa voit katsoa TV:tä ja muokata TV:n tallennusasetuksia.

Lisätiedot

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation 2-581-895-33(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-NS30 2005 Sony Corporation VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi Elokuvakasvatus Sodankylässä Oppimateriaali 9/2005 VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ROXIO TOAST LITE 6 2 ROXIO

Lisätiedot

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX CRC-1400 ALOITUSOPAS HD Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX * Kokonainen käyttöohje ladattavissa osoitteesta www.topfield.fi * Vakioasetus henkilökohtaiselle tunnistenumerolle on 0000. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 0 DVU-1009MK2 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 1 Turvallisuusohjeet VAROITUS Lue kaikki käyttöohjeet. Alla olevien käyttöohjeiden

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot