Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti."

Transkriptio

1 KANNETTAVA DVD-SOITIN (2 RUUTUA) KÄYTTÖOHJE MTW-730/731 TWIN Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

2 Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet 2 Ennen käyttöä (Jatkuu) 3-4 Hallintanäppäimet 5-7 Laite 5 Kaukosäädin 6 Paristojen laitto kaukosäätimeen 7 Käyttöönotto 7-9 DVD-levyjen esittely 7 DVD- tai Video CD -levyn toisto 8-9 Perustoiminnot Ääni-CD-levyjen ja MP3-/WMA-levyjen toiminnot 10 Äänilevyn tai MP3-/WMA-tiedostojen toisto 11 JPEG-levyn toisto Ohjelmoitu toisto (ei koske kuva-cd-levyjä eikä MP3-tiedostoja) 13 ASETUKSET-valikko Perustoiminnot 14 Yleiset asetukset Ääniasetukset Digitaalisen Dolby-äänen asetukset 18 Käyttöasetukset Salasanan asetus 21 LCD-asetukset-valikko 22 Teknisiä tietoja 23 Vianetsintä 24 Termien määritelmiä 25

3 Turvallisuusohjeet SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA Huomattavaa tekijänoikeuksista: Laki kieltää tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattoman kopioimisen, esittämisen, kaapelin kautta esittämisen, julkisen esittämisen sekä vuokraamisen. Varoitus: Älä irrota laitteen koteloa tai avaa sen takaosaa sähköiskun välttämiseksi. Laitteen sisällä ei ole käyttäjän huollettavia osia. Laitteen saa huoltaa vain valtuutettu huoltohenkilöstö. Varoitus: Laitetta ei saa altistaa nesteelle, sateelle tai kosteudelle tulipalon ja sähköiskun välttämiseksi. Laitteen päälle ei saa asettaa vedellä täytettyjä astioita kuten vaaseja. Varoitus: Digitaalinen videolaite käyttää laserjärjestelmää. Muiden kuin tässä kuvattujen säätöjen tai toimintojen suorittaminen voi altistaa käyttäjän vaaralliselle lasersäteilylle. Varoitus: Laitteen koteloa ei saa avata, koska käyttäjä altistuu tällöin näkyvälle lasersäteelle. Varoitus: Lasersäteeseen ei saa katsoa. Laitteessa on Macrovision Corporationin kehittämä kopiosuojaus. Kopiosuojaus on tallennettu joillekin levyille. Kopiosuojattujen levyjen kopioissa on häiriöitä. Tuotteessa on käytetty tekijänoikeuksilla suojattua teknologiaa, jota suojelevat tietyt Yhdysvaltain patentit. Muut tuotteeseen liittyvät immateriaalioikeudet kuuluvat Macrovision Corporationille sekä muille oikeuksien haltijoille. Lupa tekijänoikeuksilla suojatun teknologian käyttöön on saatu Macrovision Corporationilta. Se mahdollistaa laitteen käytön kotona tai muuten yksityisesti ellei Macrovision Corporation ole erikseen antanut lupaa muuhun käyttöön. Laitteen purkaminen ja takaisinmallinnus on kiellettyä. SARJANUMERO: Laitteen takaosassa on jokaiselle laitteelle yksilöllinen sarjanumero. Kirjoita alle pyydetyt tiedot ja säilytä käyttöohje todisteena laitteen ostosta. Mallin numero Sarjanumero Ostopäivä HUOM: Laitetta ei saa sijoittaa suljettuun tilaan kuten kirjahyllyyn.

4 Ennen käyttöä (Jatkuu) Johdanto Lue käyttöohje huolellisesti ja säilytä se. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Käyttöohjeessa on tietoja DVD-soittimen käytöstä ja ylläpidosta. Jos laite tarvitsee huoltoa, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. -symbolin kuvaus -symboli voi syttyä televisioruudulle. Se osoittaa, että tietty käyttöohjeessa esitelty toiminto ei ole käytettävissä toistettavalla levyllä. Käyttöohjeessa esiintyvät symbolit Salamasymboli varoittaa käyttäjää vaarallisen korkeasta sähkövirrasta laitteen sisällä. Huutomerkki kiinnittää käyttäjän huomion tärkeisiin käyttö-, ylläpito- ja huolto-ohjeisiin. Huomioitavaa levyistä Levyjen käsittely Älä koske levyn toistopuoleen. Pidä aina kiinni levyn reunoista, jottei pintaan tule sormenjälkiä. Älä liimaa paperia tai teippiä levyn pintaan. Osoittaa käyttäjälle vaaratilanteen, jonka seurauksena voi olla materiaalivahinkoja. HUOM: Otsikon alla on erityisohjeita tai -toimintoja. Levyjen säilytys Pane levyt käytön jälkeen koteloihinsa. Levyjä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa, lämmönlähteiden lähellä tai suorassa auringonvalossa olevassa autossa. Vinkki: Otsikon alla on vinkkejä laitteen käytön helpottamiseksi. Seuraavat symbolit luvun otsikossa kertovat, millä levyillä tietty toiminto on mahdollinen: DVD ja viimeistelty DVD ± R/RW Video CD Ääni-CD WMA-levy JPEG-levy MPEG4-levy Levyjen puhdistus Levyssä olevat sormenjäljet ja pöly voivat huonontaa kuvanlaatua ja aiheuttaa äänihäiriöitä. Puhdista levy puhtaalla liinalla ennen käyttöä. Pyyhi levyä keskiosasta reunoihin suuntautuvalla liikkeellä. Älä käytä voimakkaita liuottimia, kuten alkoholia, bentseeniä, tinneriä, kaupoista saatavia puhdistusaineita tai vinyylilevyille tarkoitettuja antistaattisia suihkeita.

5 Ennen käyttöä (Jatkuu) Levytyypit DVD (8 cm / 12 cm) VIDEO CD (VCD) (8 cm / 12 cm) Ääni-CD (8 cm / 12 cm) Lisäksi laite toistaa seuraavia levytyyppejä: DVD -R, DVD +R, DVD -RW, DVD +RW, Kodakin kuva-cd:t, SVCD, äänitiedostoja sisältävät CD-R ja CD-RW sekä WMA-, JPEG- ja MPEG4-tiedostot. Symboli kertoo, että laite toistaa DVD-RW-levyt, jotka on tallennettu Video Recording -formaatissa. Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. Dolby, Pro Logic ja tupla-d-symboli ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. Aluekoodi DVD-soitin on suunniteltu ja valmistettu toistamaan alueen 2 DVD-levyjä. Laite toistaa vain DVD-levyt, joissa on aluekoodi 2 tai ALL (kaikki). Huomioitavaa aluekoodeista Useimpien DVD-levyjen koteloissa on selvästi merkittynä maapallosymboli, jonka sisällä yksi tai useampia numeroita. Numeron on täsmättävä DVD-soittimen aluekoodiin tai levyä ei voida toistaa. Jos laitteessa on väärän aluekoodin levy, televisioruutuun syttyy teksti Check region Code (Varmista aluekoodi). Huom: 1. Joitakin CD-R/RW-, DVD-R-, DVD+R-, DVD-RW- tai DVD+RW-levyjä ei voida toistaa johtuen tallennusvälineistä tai levyistä itsestään. 2. Levyjen kummallekaan puolelle ei saa kiinnittää lappuja tai etikettejä. 3. Laitteessa ei saa käyttää epätavallisen muotoisia (esim. sydämen- tai neliönmuotoisia levyjä), koska ne voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä. 4. Ohjelmistojen tekijät ovat voineet ohjelmoida DVD- ja Video CD -levyille tiettyjä toimintoja. Laite toistaa DVD- ja Video CD-levyt levyyn ohjelmoidun sisällön mukaisesti. Tämän vuoksi jotkin käyttöohjeessa kuvatut toiminnot voivat olla pois käytöstä ja joitakin toimintoja on voitu lisätä.

6 Hallintanäppäimet Laite Päälaite: 1. VIRRAN OSOITIN 2. KUULOKELIITÄNTÄ 3. DIGITAALINEN ÄÄNEN ULOSTULO (KOAKSIAALI) 4. VIDEO/AUDIO SISÄÄNTULO 5. VIDEO/AUDIO LÄHTÖ 6. DC LÄHTÖ 9 V 7. DC SISÄÄNTULO 9 V 8. VIRTAKYTKIN 9. PÄÄ-TFT-RUUTU 10. OPEN (avaus) MODE (tila) 13. VASEN/VOL - (äänenvoimakkuus - ) 14. OIKEA/VOL+ (äänenvoimakkuus +) 15. ALAS/ 16. YLÖS/ Vastaanottava laite 17. VASTAANOTTAVA TFT-RUUTU 18. VIRRAN OSOITIN 19. MODE (tila) 20. VASEN/VOL - (äänenvoimakkuus - ) 21. OIKEA/VOL+ (äänenvoimakkuus +) 22. ALAS 23. YLÖS 24. KUULOKELIITÄNTÄ 25. VIDEO/AUDIO SISÄÄNTULO 26. DC SISÄÄNTULO 9 V 27. VIRRAN OSOITIN 28. VIRTAKYTKIN

7 Hallintanäppäimet Kaukosäädin 1. TOISTO / TAUKO Aloittaa toiston ja keskeyttää sen (vain DVD-levyt) 2. PYSÄYTYS ( ) Pysäyttää toiston (vain DVD-levyt). 3. Edellisen raidan valinta ( ) Valitse edellinen luku/raita/dvb-kanava tai palaa levyn alkuun (vain DVD-levyt). 4. Seuraavan raidan valinta ( ) Valitse seuraava luku/raita/dvb-kanava. 5. ZOOM Suurenna kuvaa. 6. REPEAT (UUDELLEENTOISTO) Toista luku, raita tai nimeke uudelleen (vain DVD-levyt). 7. A-B (UUDELLEENTOISTO VÄLILLÄ A-B) Toista valittu jakso uudelleen. 8. PROGRAM (OHJELMOINTI) Lisää raitoja ohjelmointilistaan. 9. MUTE (MYKISTYS) Mykistä ääni. 10. TITLE (NIMIKE) Palaa DVD-levyn nimikevalikkoon. 11. VIRTA Kytke soitin päälle tai pois päältä. 12. NUMERONÄPPÄIMET 0-9 Valitse valikon numeroituja kohtia. 13. ENTER (VAHVISTUS) Vahvista valinnat valikoissa. 14. MENU Avaa DVD-levyn valikko. Nuolinäppäimet ylös/alas/vasen/oikea. 15. DISPLAY (NÄYTÄ) Avaa näyttövalikko. 16. AUDIO (ÄÄNIRAITA) Valitse ääniraidan kieli (vain DVD-levyt). 17. SUBTITLE (TEKSTITYS) Valitse tekstityksen kieli. 18. ANGLE (KUVAKULMA) Valitse kuvakulma (DVD-levyt, kaikille levyille ei ole tallennettu useita kuvakulmia) 19. ASETUKSET (SETUP) Avaa tai poistu asetusvalikosta Kun syötät numeroita kymmenestä eteenpäin, paina ensin näppäintä STEP (KATSELU KUVA KERRALLAAN) Toista kuva kerrallaan. 22. Kelaus taaksepäin. 23. Kelaus eteenpäin. 24. PBC Kytke PBC päälle ja pois päältä. 25. MODE (tila) Avaa TFT-valikko ja säädä TFT-asetuksia. 26. SOURCE (lähde) Vaihda DVD- ja AV-lähteen välillä 27. GOTO (siirry) Valitse aikakoodi, nimike tai luku DVD-tilassa.

8 Hallintanäppäimet Paristojen laitto kaukosäätimeen 1. Avaa paristokotelon kansi. 2. Pane paristokoteloon kaksi koon AAA paristoa. Katso kuvaa. Irrota kaukosäätimen takaa paristokotelon kansi ja tyhjä paristokotelo. Paristoihin on tehtaalla pantu erotusnauha. Irrota nauha. Pane paristot koteloon ja kotelo takaisin paikalleen. Kaukosäädin toimii parhaalla tavalla, kun se suunnataan soittimen sensoriin. Kaukosäätimen toimintasäde on viisi metriä ja 60 astetta. Normaalissa käytössä paristot kestävät vuoden. Ota paristot pois kaukosäätimestä säilytyksen ajaksi tai jos soitinta ei käytetä pitkään aikaan. DVD-levyjen esittely DVD±R/RW Käyttöönotto DVD-R ja DVD+R ovat kaksi eri DVD-asemien ja -levyjen standardia. Näille levyille voidaan tallentaa tietoa vain kerran. DVD-RW ja DVD+RW ovat uudelleenkirjoitettavien levyjen standardeja. Levyn sisältö voidaan poistaa, ja sille voidaan tallentaa uudelleen. Yksipuolisille levyille mahtuu 4,38 gigabittiä tietoa, kaksipuolisille kaksi kertaa enemmän. Kaksikerroksisia, yksipuolisia levyjä ei saa uudelleenkirjoittavina. VIDEO CD (VCD) VCD-levylle mahtuu 74 minuuttia (650 Mb) tai 80 minuuttia (700 Mb) MPEG1-formaatissa tallennettua liikkuvaa kuvaa hyvälaatuisen stereoäänen kera. MPEG MPEG on kansainvälinen kuvan ja äänen pakkausstandardi. MPEG1-formaattia käytetään kuvan tallentamiseen VCD-levyille sekä äänen tallentamiseen PCM- Dolby Digital tai MPEG-muodossa. MP3 MP3 on suosittu formaatti digitaalisen äänen pakkaamiseen. MP3-tiedostojen äänentoisto on laadultaan lähellä CD-levyjen äänentoistoa. WMA Windows Media Audio -tiedosto. Microsoftin kehittämä koodaus-/dekoodaustapa. JPEG Joint Pictures Expert Group. JPEG on kuvanpakkausformaatti, jolla kuvat voi pakata värien määrää rajoittamatta. MPEG4 MPEG4 on uuden videokoodekin nimi. Se perustuu MPEG4-videonpakkausstandardiin. Tällä soittimella voidaan toistaa MPEG4-elokuvia. Nimike (vain DVD-levyt) Nimike on yleensä DVD-levyn erillinen osa. Esimerkiksi itse elokuva voi olla nimike 1, elokuvan tekoa kuvaava dokumentti nimike 2 ja näyttelijöiden haastattelut nimike 3. Nimikkeet on numeroitu haun helpottamiseksi.

9 Käyttöönotto DVD- tai Video CD -levyn toisto Ennen toistoa 1. Kytke virta päälle soittimen vasemmassa kyljessä olevasta virtakytkimestä. 2. Avaa levypesä painikkeella OPEN. Pane soittimeen levy toistopuoli alaspäin. 3. Sulje levypesä. Toisto alkaa automaattisesti. DVD Valitse nimike/luku nuolinäppäimillä. Aloita toisto näppäimellä ENTER. Palaa levyn valikkoon näppäimellä MENU. VCD Valitse raita numeronäppäimillä. Palaa levyn valikkoon näppäimellä MENU. Valikkojen toiminnot ja käyttö voivat vaihdella. Noudata valikon ohjeita. Huom: 1. Jos lapsilukko on aktivoitu ja katsottavan levyn ikäraja ylittää lapsilukon rajan, syötä salasana. (Lisätietoja luvussa lapsilukko sivulla 22). 2. DVD-levyillä voi olla aluekoodit. Jos levyn aluekoodi ei ole sama kuin soittimen, levyä ei toisteta. 3. Ellei toisin mainita, kuvattuja toimintoja ohjataan kaukosäätimellä. Joitakin toimintoja voidaan ohjata myös asetusvalikosta. Siirtyminen toiseen LUKUUN/RAITAAN Kun levyn nimikkeessä on enemmän kuin yksi luku tai raita, siirtyminen seuraavan lukuun/raitaan tapahtuu seuraavasti: 1. Siirry seuraavaan lukuun/raitaan tai toistettavan luvun/raidan alkuun painamalla toiston aikana lyhyesti näppäintä tai. 2. Siirry edelliseen lukuun/raitaan painamalla kahdesti näppäintä. 3. Siirry suoraan tiettyyn lukuun DVD-levyn toiston aikana syöttämällä luvun numero. Äänikanavan vaihtaminen Paina toistuvasti näppäintä AUDIO toiston aikana. Äänikanava vaihtuu järjestyksessä Stereo, vasen ja oikea. Uudelleentoisto välillä A-B Toista haluttu jakso uudelleen. 1. Paina näppäintä A-B halutussa aloituskohdassa. Ruudulla näkyy symboli 2. Paina uudelleen näppäintä A-B halutussa lopetuskohdassa. Symboli näkyy ruudussa ja uudelleentoisto alkaa. 3. Peruuta uudelleentoisto painamalla kolmannen kerran näppäintä A-B. Uudelleentoisto Toista uudelleen levyn nimike/luku/raita/koko levy. Valitse uudelleentoistotila toiston aikana painamalla toistuvasti näppäintä REPEAT.

10 Käyttöönotto DVD- tai Video CD -levyn toisto DVD-levyt - uudelleentoisto: luku/nimike/pois päältä Luku: Toistaa nykyisen luvun uudelleen. Nimike: Toistaa nykyisen nimikkeen uudelleen. Kaikki: Toistaa koko levyn uudelleen. Pois päältä: Uudelleentoisto pois päältä. Video CD -levyt - uudelleentoisto: luku/nimike/pois päältä Raita: Toistaa nykyisen raidan uudelleen. Kaikki: Toistaa koko levyn uudelleen. Pois päältä: Uudelleentoisto pois päältä. Huom: 1. Jos Video CD -levyn PBC-toiminto on päällä, se on sammutettava uudelleentoiston ajaksi. 2. Uudelleentoisto peruuntuu, jos painat näppäimiä tai toiston aikana. Zoomaus Suurenna videokuvaa: 1. Paina tauon tai toiston aikana kerran näppäintä ZOOM. Ruudun oikeassa alanurkassa näkyy kehys. 2. Jokainen näppäimen painallus muuttaa zoomaussuhdetta seuraavasti: koko x2 koko x3 koko x4 koko 1/2 koko 1/3 koko 1/4 normaali koko. 3. Vaihda zoomauskohtaa näppäimillä. 4. Palaa normaaliin kuvaan painamalla toistuvasti näppäintä ZOOM. HUOM: Zoom-toiminto ei ehkä toimi kaikilla levyillä. DVD-levyjen sisällöstä riippuvat erikoistoiminnot: Valikot: DVD-levyissä voi olla valikoita, joiden avulla voidaan käyttää erikoistoimintoja. Avaa levyn valikko näppäimellä MENU. Syötä numero tai korosta valinta nuolinäppäimillä. Vahvista valinta painamalla näppäintä ENTER. DVD-levyn valikko 1. Paina näppäintä DVD MENU. Jos toistettavassa nimikkeessä on valikko, se aukeaa ruudulle. 2. VALIKKO sisältää toimintoja kuten kuvakulmat, ääniraidan kieli, tekstityksen kielivaihtoehdot sekä nimikkeen luvut. 3. Poistu näppäimellä DVD MENU. Kuvakulma Jos levylle on tallennettu kohtauksia eri kuvakulmista kuvattuna, kuvakulmaa voidaan vaihtaa tällä näppäimellä. Valitse kuvakulma painamalla toistuvasti näppäintä ANGLE. Ruudussa näkyy valitun kuvakulman numero. HUOM: Toistettaessa useista eri kuvakulmista tallennettuja kohtauksia kuvakulman symboli vilkkuu näytöllä. Ääniraidan kielen vaihtaminen Vaihda ääniraidan kieltä tai ääniraitaa painamalla toistuvasti näppäintä AUDIO toiston aikana. Jos DVD-RW-levy on tallennettu VR-muodossa ja siinä on sekä kaksikielinen että yksikielinen ääniraita, voidaan ääniraitaa vaihtaa seuraavasti: ensisijainen (yksikielinen) ääniraita (L), kaksikielinen ääniraita (R) tai molemmat. Tekstitys Selaa tekstityskieliä painamalla toistuvasti näppäintä SUBTITLE toiston aikana. NIMIKE DVD-levy: Paina näppäintä TITLE. DVD-levyn valikko tai nimikelista aukeaa ruudulle. Valitse ohjelma nuolinäppäimillä ja näppäimellä ENTER.

11 Perustoiminnot Ääni-CD-levyjen ja MP3-/WMA-levyjen toiminnot Levyt Soitin toistaa CD-, MP3- ja WMA-formaatin äänitteitä CD-R-, CD-RW-, DVD±R- ja DVD±RW-levyiltä. Äänilevy Kun soittimeen pannaan äänilevy, se toistetaan automaattisesti. Levyn tiedot (esim. aika, jota levyä on toistettu) näkyvät ruudussa. 1. Valitse kansio näppäimellä tai. Tuo kansion sisältö näkyviin näppäimellä ENTER. 2. Valitse raita näppäimellä tai ja aloita toisto näppäimellä tai ENTER. -levyjen yhteensopivuus soittimen kanssa: 1. Näytteenottotaajuus: 8-48 khz ( ), khz ( ). 2. Bittinopeus: kbps ( ), kbps ( ). Soitin ei tunnista -tiedostoja, jos tiedoston tarkenne ei vastaa MP3-/WMA-tiedoston tarkennetta. Tiedostojen nimet eivät saa olla yli 8 merkkiä pitkiä, ja niissä on oltava.mp3 tai.wma -tarkenne. Nimissä ei saa olla erikoismerkkejä, kuten /? * : < >. Yhden levyn tiedostomäärä ei saa ylittää 650 kappaletta. Soitin vaatii levyiltä ja tallenteilta tiettyä teknistä standardia, jotta toiston laatu olisi paras mahdollinen. Tehdasvalmisteiset DVD-levyt ovat automaattisesti standardien mukaisia, kun taas monet levyformaatit, joille käyttäjä voi itse tallentaa tietoa (mukaan lukien MP3 ja WMA tiedostoja sisältävät CD-R-levyt), vaativat tiettyjen ehtojen täyttymistä (kts yllä), jotta niitä voidaan toistaa ongelmitta. Asiakkaiden tulee huomata, että MP3- ja WMA-tiedostojen lataaminen Internetistä vaatii aina luvan. Tuotteen valmistajalla ei ole oikeutta myöntää lupaa, vaan se on aina pyydettävä tekijänoikeuksien haltijalta. CD-R-levyn fyysisen formaatin tulee olla ISO MP3- ja WMA-tiedostoja ei voida toistaa, jos levy on luotu ohjelmistolla, joka ei tue tiedostojärjestelmiä (esim. Direct-CD). Suosittelemme Easy-CD-Creatoria, joka luo ISO 9660 mukaisen tiedostojärjestelmän.

12 Perustoiminnot Äänilevyn tai MP3-/WMA-tiedostojen toisto Tauko 1. Paina toiston aikana näppäintä. 2. Aloita toisto uudelleen näppäimellä. Siirtyminen toiseen RAITAAN 1. Siirry seuraavaan lukuun/raitaan tai toistettavan luvun/raidan alkuun painamalla toiston aikana lyhyesti näppäintä tai. 2. Siirry edelliseen lukuun/raitaan painamalla kahdesti näppäintä. 3. Valitse toistettava raita suoraan syöttämällä raidan numero. Uudelleentoisto raita/kansio/koko levy/pois päältä Toista uudelleen levyn kansio/raita/koko levy. 1. Paina toiston aikana näppäintä REPEAT. Ruutuun ilmestyy uudelleentoistosta kertova kuvake. 2. Valitse uudelleentoistotila toiston aikana painamalla toistuvasti näppäintä REPEAT. Raita: Toistaa nykyisen raidan uudelleen. (CD) Kansio: Toistaa nykyisen kansion uudelleen. Kaikki: Toistaa koko levyn uudelleen. (CD) Pois päältä (ruudussa ei kuvaketta): Normaali toisto. HUOM: Uudelleentoisto peruuntuu, jos toiston aikana painetaan näppäintä. Uudelleentoisto välillä A-B 1. Toista valittu jakso uudelleen painamalla jakson aloituskohdassa näppäintä A-B. Uudelleentoistosta kertova kuvake A syttyy ruudulle. 2. Merkitse jakson lopetuskohta painamalla uudelleen näppäintä A-B Uudelleentoistosta kertova kuvake AB syttyy ruudulle, ja jakson uudelleentoisto alkaa. 3. Palaa normaaliin toistotilaan painamalla kolmannen kerran näppäintä A-B. Uudelleentoistosta kertova kuvake sammuu ruudusta. JPEG-levyjen toisto Diaesitys Diaesityksien vaihtoehtoja on 16. Valitse diaesitys painamalla toistuvasti näppäintä PROGRAM. Pysäytyskuva 1. Paina diaesityksen aikana näppäintä. Diaesitys keskeytyy. 2. Palaa diaesitykseen painamalla uudelleen näppäintä. JPEG-kuvien katselu Voit katsella soittimella Kodakin kuva-cd-levyjä sekä JPEG-tiedostoja. 1. Pane levy soittimeen. Tiedostovalikko aukeaa ruudulle. 2. Valitse kansio ja vahvista valinta näppäimellä ENTER. Kansion sisältämät tiedostot listataan ruudulle. Palaa tiedostolistasta takaisin kansiolistaan korostamalla kansio ja painamalla näppäintä ENTER. 3. Valitse tietty tiedosto korostamalla se ja painamalla näppäintä ENTER tai. Kuva aukeaa ruudulle. 4. Jos katselet kuvia Kodakin kuva-cd-levyltä, toisto alkaa automaattisesti. HUOM: Siirry seuraavalle sivulle näppäimellä, edelliseen kansioon näppäimellä ja valikkoon näppäimellä MENU. Zoom 1. Paina näppäintä ZOOM. 2. Suurenna kuvaa näppäimellä ja pienennä näppäimellä.

13 Perustoiminnot JPEG-levyjen toisto Kuvan kääntäminen Käännä kuvaa myötä- tai vastapäivään. MP3-/WMA-tiedostojen kuuntelu kuvia katseltaessa Soittimella voi kuunnella kuvalevylle tallennettuja MP3- ja WMA-tiedostoja kuvia katsellessa. 1. Valitse MP3-/WMA-tiedosto. 2. Valitse kuva. JPEG-levyjen yhteensopivuus soittimen kanssa: 1. JPEG-tiedostojen lukumäärä ja koko vaikuttavat siihen, kuinka kauan soittimelta kestää lukea levyn sisältö. Jos ruudussa ei tapahdu mitään useaan minuuttiin, jotkin tiedostot voivat olla liian suuria. Pienennä tällöin JPEG-tiedostojen koko alle 2 megapikseliin (2 760 pikseliä X pikseliä) ja polta levy uudelleen. 2. Levyllä olevien tiedostojen ja kansioiden lukumäärä ei saa ylittää 650 kappaletta. Joitakin levyjä ei ehkä voida toistaa yhteen sopimattoman tallennusformaatin tai levyn takia. Varmista, että kaikkien tiedostojen tarkenne CD-levylle kopioitaessa on.jpg. Jos tiedostojen tarkenne on jokin muu kuin.jpg tai.jpeg, nimeä tiedostot uudelleen.jpg-tarkenteella. Soitin ei toista kuvatiedostoja muilla tarkenteilla, vaikka tiedostot näkyisivätkin Windowsin tiedostojenhallinnassa JPEG-kuvatiedostoina.

14 Perustoiminnot Ohjelmoitu toisto (ei koske kuva-cd-levyjä eikä MP3-tiedostoja) 4. Paluu normaaliin toistoon: Paina näppäintä PROGRAM ja ohjelmointivalikossa näppäintä. DVD Voit ohjelmoida raitoja miltä tahansa levyltä soittimen muistiin. 1. Paina näppäintä PROGRAM. Ohjelmointivalikko aukeaa. Vinkki: - Soittolistan voi ohjelmoida vain, kun soittimessa on levy. - Soittimen asetuksia ei voi muuttaa ohjelmoinnin aikana. 2. Syötä nimikkeen, luvun tai raidan numero numeronäppäimillä (jos järjestysnumero on yksinumeroinen, syötä eteen 0, esim. 05) 3. Valitse kohta START korostamalla se nuolinäppäimillä.

15 ASETUKSET-valikko Valikon käyttö ja yleiset asetukset Valikon käyttö 1. Avaa Asetukset-valikko näppäimellä SETUP. 2. Valitse seuraavan tason alivalikko ja vahvista valinnat näppäimellä ENTER. 3. Avaa alivalikko ja palaa edelliseen valikkoon näppäimillä. 4. Korosta haluttu valikko näppäimillä. Valikosta poistuminen Paina näppäintä SETUP asetukset tallentuvat soittimen muistiin, vaikka soitin sammutetaan. 1. Korosta kohta Kuvasuhde näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. Yleiset asetukset Yleisissä asetuksissa voidaan määritellä seuraavat asetukset: Kuvasuhde, Kuvakulman näyttö, Näyttövalikon kieli, Closed Caption -tekstitys, Näytönsäästäjä. Seuraa alla olevia ohjeita: 1. Avaa Asetukset-valikko näppäimellä SETUP. 2. Valitse Yleiset asetukset näppäimillä. NORMAL / PS: Normaalitelevisiossa sovittaa kuvan ruudulle ja jättää kuvan reunat ulkopuolelle. NORMAL / LB: Normaalitelevisiolle. Kuva näytetään laajakuvana, ja ruudun ylä- ja alaosassa on mustat palkit. Laajakuva Laajakuvatelevisiolle. TV:n kuvasuhde Valitse soittimen kuvasuhde television mukaan.

16 ASETUKSET-valikko Yleiset asetukset Kuvakulman näyttö Jos levylle on tallennettu useita kuvakulmia, soitin ilmoittaa siitä oikeassa ylänurkassa näkyvällä kuvakkeella. 1. Korosta kohta OSD Lang näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. 4. Valitse kieli ja vahvista valinta näppäimellä ENTER. 1. Korosta kohta Kuvakulman näyttö näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. Päällä: Kuvakulman näyttö on päällä. Pois päältä: Kuvakulman näyttö -kuvaketta ei näytetä. Closed Caption -tekstitys Closed Caption -tekstitykset ovat tietoja, joita on tallennettu joillekin levyille. Ne on tarkoitettu lähinnä kuulovammaisille, ja niissä kerrotaan tärkeimmistä ääniefekteistä (esim. puhelin soi, askelten ääniä). Ennen kuin aktivoit Closed Caption -tekstitykset, varmista, että tiedot löytyvät levyltä ja että televisio tukee toimintoa. Näyttövalikon kieli Valitse kieliasetukset. Soitin vaihtaa automaattisesti valitulle kielelle, kun lataat levyn. Jos valittua kieltä ei ole saatavilla, käytetään levyn oletuskieltä. Näyttövalikon kieli pysyy samana levystä riippumatta.

17 ASETUKSET-valikko Yleiset asetukset Ääniasetukset 1. Korosta kohta Näytönsäästäjä näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. Päällä: Kun katselu on pysäytetty, keskeytetty tai soittimessa ei ole levyä eikä mitään näppäintä paineta noin kolmeen minuuttiin, näytönsäästäjä menee päälle. Pois päältä: Näytönsäästäjä on pois päältä. Ääniasetukset Säädä kohtaa Downmix. 1. Korosta kohta Closed Captions -tekstitys näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. Päällä: Closed Caption -tekstitys päällä. Pois päältä: Closed Caption -tekstitys pois päältä. Näytönsäästäjä Aseta näytönsäästäjä päälle tai pois päältä. 1. Paina näppäintä SETUP. 2. Valitse Ääniasetukset näppäimillä. Downmix Säädä soittimen analogista stereoääntä.

18 ASETUKSET-valikko Kaiutinasetukset ja digitaalisen Dolby-äänen asetukset 1. Korosta kohta Downmix näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. LT/RT: Tämä määritys valitaan, kun soitin on liitetty Dolby Pro Logic -dekooderiin. Stereo: Tämä määritys valitaan, kun ääntä kuunnellaan vain kahdesta etukaiuttimesta. Säädä SPDIF-ulostulo yhdistetyn äänijärjestelmän mukaan. SPDIF pois päältä: SPDIF-ulostulo on pois päältä. SPDIF/RAW: Tämä määritys valitaan, kun soittimen DIGITAALISEEN ULOSTULOON on yhdistetty monikanavainen dekooderi/vastaanotin. SPDIF/PCM: Tämä määritys valitaan, jos vastaanotin ei pura monikanavaista ääntä. Digitaalinen ulostulo Valitse digitaalinen ulostulo: SPDIF pois päältä, SPDIF/ RAW, SPDIF/PCM. 1. Korosta kohta Digitaalinen ulostulo näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä.

19 ASETUKSET-valikko Digitaalisen Dolby-äänen asetukset Digitaalisen Dolby-äänen asetukset Seuraavia digitaalisen Dolby-äänen asetuksia voi muokata: Kaksoismono ja Dynaaminen ääni. 1. Korosta kohta Kaksoismono näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kohta korostamalla se nuolinäppäimillä. Valitse asetus, joka vastaa soittimeen liitettyjen kaiuttimien määrää. Stereo: Vasemman puolen monoääni lähetetään vasempaan kaiuttimeen ja oikean puolen monoääni oikeaan kaiuttimeen. Mono V: Vasemman puolen monoääni lähetetään vasempaan ja oikeaan kaiuttimeen. Mono O: Oikean puolen monoääni lähetetään vasempaan ja oikeaan kaiuttimeen. Mix Mono: Vasemman ja oikean puolen yhdistetty monoääni lähetetään vasempaan ja oikeaan kaiuttimeen. 1. Valitse kohta Digitaalinen Dolby ja kohta Digitaalisen Dolby-äänen asetukset. Kaksoismonoääni Dynaaminen alue Tällä asetuksella säädetään ääniraidan suurimpia äänenvoimakkuuksia. Tällöin elokuvan katselu ei häiritse muita. Dynaamisen alueen vaihtoehdot: Täysi, 1/8, 1/4, 3/8, 1/2, 5/8, 3/4, 7/8, Pois päältä.

20 ASETUKSET-valikko Käyttöasetukset Käyttöasetukset Käyttöasetuksissa voidaan määritellä seuraavat asetukset: Värijärjestelmä, Ääniraidan kieli, Tekstityksen kieli, Levyn valikon kieli, Salasana, Oletusasetusten palautus. 1. Korosta kohta Värijärjestelmä näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse televisiota vastaava värijärjestelmä näppäimillä. PAL - PAL-värijärjestelmän televisioon liitettäessä. NTSC-järjestelmällä tallennetut levyt näytetään PAL-muodossa. NTSC - NTSC-värijärjestelmän televisioon liitettäessä. PAL-järjestelmällä tallennetut levyt näytetään NTSC-muodossa. Auto: Vaihtaa värijärjestelmän automaattisesti levyn värijärjestelmän mukaiseksi. Ääniraidan, Tekstityksen ja Valikon kieli Valitse oletuskieli ääniraidalle, tekstitykselle ja levyn valikolle. 1. Paina näppäintä SETUP. 2. Valitse Käyttöasetukset näppäimillä. HUOM: Jotkin käyttöasetukset voidaan määritellä vain, jos soittimessa ei ole levyä tai toiston on pysäytetty ( ). Värijärjestelmä Valitse televisiota vastaava värijärjestelmä. DVD-soitin on yhteensopiva sekä NTSC- että PAL-järjestelmän kanssa. Jotta DVD-levyn toistossa ei olisi ongelmia, soittimen, levyn ja television värijärjestelmien on oltava samat. - Audio (levyn ääniraita) - Subtitle (tekstitys) - Disc Menu (levyn valikko) 1. Korosta valikon kohta näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse kieli ja vahvista valinta näppäimellä ENTER. 4. Valitse muut kielet toistamalla kohdat 1-3.

21 ASETUKSET-valikko Käyttöasetukset MPEG4 SP (MPEG 4 -tekstitys) VALITSE MPEG4 -tekstitys. Lapsilukko Joillekin DVD-levyille on tallennettu ikärajasuositus koskien joko koko levyä tai tiettyjä kohtauksia. Joillakin levyillä saattaa olla myös vaihtoehtoisia kohtauksia. Tällä asetuksella voidaan estää tietyn ikärajan ylittävien levyjen katselu. Lapsilukon vaihtoehtoja on kahdeksan, ja ne ovat maakohtaisia. VCD-, SVCD- ja CD-levyille ei tietoja voida tallentaa, joten niiden katselua ei voida rajoittaa. Myös laittomia DVD-levyjä toistettaessa toiminto on yleensä pois käytöstä. Ikärajojen selitykset 1 KID SAF - Lastenohjelmat: Erityisesti lapsille tai kaikenikäisille suunnatut ohjelmat. 2 G - Kaikenikäiset: kaikenikäisille suunnatut ohjelmat. 3 PG - Suositellaan katseltavaksi vanhempien kanssa. 4 PG13 - Kielletty alle 13-vuotiailta. 5-6 PG-R - Suositellaan katseltavaksi vanhempien kanssa, kun katsoja on alle 17-vuotias. 7 NC17 - Kielletty alle 17-vuotiailta. 8 ADULT - Vain aikuisille suunnattuja ohjelmia kielenkäytön tai yksityiskohtaisesti kuvatun seksuaalisen materiaalin tai väkivallan takia. Oletusasetukset Kohdassa Oletusasetukset käyttäjä voi palauttaa kaikkien asetusten tehdasasetukset. Kaikki henkilökohtaiset asetukset nollataan. 1. Korosta kohta Lapsilukko näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Valitse soittimessa olevan levyn ikäraja näppäimillä. Jos DVD-levyn ikäraja on asetettua korkeampi, ne toistetaan vasta käyttäjän syötettyä nelinumeroisen tunnusluvun ja valittua korkeamman ikäraja-asetuksen. Ota toiminto pois päältä ja salli kaikkien levyjen toisto valitsemalla Pois päältä. Vinkki: - Ikärajaa ei ole tallennettu kaikille levyille, vaikka se näkyisikin levyn kannessa. Tällöin lapsilukkotoiminto ei ole käytössä. 1. Korosta kohta Oletusasetukset näppäimillä. 2. Korosta kohta Nollaa näppäimellä. 3. Vahvista valinta näppäimellä ENTER. HUOM: - Toiminto palauttaa kaikki asetukset tehdasasetuksille.

22 ASETUKSET-valikko Salasanan asetus Salasanan asetus - Salasanan tila: Valitse salasanan tilaksi päällä/pois päältä. Jos salasana on pois päältä, salasanaa ei kysytä lapsilukon ikärajaa vaihdettaessa. - Salasanan vaihtaminen: Salasana Tätä toimintoa käytetään lapsilukon yhteydessä. Syötä nelinumeroinen salasana pyydettäessä. Oletussalasana on Syötä nelinumeroinen oletussalasana. 5. Anna uusi nelinumeroinen salasana. 6. Syötä uusi salasana uudelleen. Uusi salasana on käytössä. 7. Poistu näppäimellä OK. Vinkki: - Jos salasana vaihdetaan, myös lapsilukon salasana vaihtuu. - Oletussalasana (1369) toimii, vaikka salasana olisi vaihdettu. 1. Korosta kohta Salasana näppäimillä. 2. Avaa alivalikko näppäimellä. 3. Avaa Uusi salasana -sivu näppäimellä ENTER.

23 Käyttöönotto LCD-asetukset-valikko Avaa valikko LCD-asetukset näppäimellä MODE. Poistu valikosta LCD-asetukset painamalla näppäintä toistuvasti. ÄÄNENVOIMAKKUUS ÄÄNENVOIMAKKUUS: Säädä ÄÄNENVOIMAKKUUTTA Valikon käyttö 1. Paina näppäintä MODE toistuvasti. Valikot näytetään seuraavassa järjestyksessä: KUVA -> ÄÄNENVOIMAKKUUS -> VALINNAT 2. Valitse valikon kohta vierittämällä luetteloa näppäimillä. VALINTA NORMAALI: Kierrä kuva ylösalaisin. ZOOM: Valitse kuvasuhde: 16:9 tai 4:3. 3. Kun valikon kohta on korostettu, vaihda asetusta näppäimillä. KUVA KIRKKAUS: Säädä kuvan kirkkautta. KONTRASTI: Säädä kuvan kontrastia. VÄRI Säädä kuvan värejä. NOLLAA: Palauta oletusasetukset.

24 Teknisiä tietoja Ylläpito ja huolto Etsi vastausta ongelmiin tästä luvusta ennen laitteen viemistä huoltoon. Laitteen tekniset tiedot Kohta Laitteen tiedot Laitteen käsittely Laitetta kuljetettaessa Säilytä laitteen alkuperäiset pakkaus- ja kuljetusmateriaalit. Pakkaa laite kuljetuksen ajaksi samalla tavalla kuin se oli ostohetkellä pakattu. Laitteen ulkopinnan pitäminen puhtaana Älä käytä voimakkaita nesteitä, kuten hyönteismyrkkyjä, laitteen lähellä. Älä säilytä kumi- tai muoviesineitä kosketuksissa laitteen kanssa, koska niistä voi jäädä jälkiä kotelon pintaan. Laitteen puhdistaminen Käytä puhdistamiseen pehmeää, kuivaa liinaa. Jos pinta on erittäin likainen, käytä pehmeää liinaa, joka on kostutettu miedolla pesuainevedellä. Älä käytä voimakkaita pesuaineita kuten alkoholia, bentseeniä tai tinneriä, koska ne saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Virran tarve : AC V, 50/60 Hz Mitat (noin) : 200 (p) X 167 (l) X 38 mm (k) Virrankulutus : < 15 W Paino (noin) : 0,8 kg Käyttötilan kosteus : 5-90 % VIDEON : 1 Vp-p (75 Ω) ULOSTULO Ulostulot ÄÄNEN : 1,0 Vrms (1 khz, 0 Db) ULOSTULO Ääni : Kaiutin: 1 w x2, kuulokeliitäntä, koaksiaaliliitäntä Laitteisto Laser : puolijohdelaser, aallonpituus 650 nm Värijärjestelmä : PAL/NTSC: Laitteen huolto DVD-soitin on herkkä tekniikkalaite. Jos optinen linssi tai levyaseman osat kuluvat tai likaantuvat, kuvanlaatu voi huonontua. Käyttöolosuhteista riippuen säännöllistä tarkastusta ja huoltoa suositellaan noin käyttötunnin välein. Lisätietoja saat valtuutetusta huoltoliikkeestä. Taajuusvaste Ääni-/kohinasuhde Dynaaminen vaihteluväli Lisälaitteet : 20 Hz - 20 khz (1 db) : yli 80 db (ANALOGISTEN ULOSTULOLIITÄNTÖJEN kautta) : yli 80 db (DVD/CD) : AV-kaapeli, kaukosäädin, stereokuulokkeet HUOM: Malli ja tekniset tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

25 Vianetsintä Yleisiä vikoja Käy alla oleva tarkistuslista läpi ennen laitteen viemistä huoltoon. Ei ääntä tai ääni on vääristynyt: Varmista laitteiden liitännät. Varmista, että TV:n ja äänen asetukset on määritetty oikein. Ei kuvaa: Varmista laitteiden liitännät. Varmista, että television tilaksi on valittu video. Varmista, että LCD-paneeli on päällä. Levyä ei toisteta: Laitteen sisälle on tiivistynyt kosteutta: odota 1-2 tuntia, jotta soitin kuivuu. Soittimella voidaan toistaa vain käyttöohjeessa mainittuja levyformaatteja. Levy voi olla likainen. Varmista, että levyn etikettipuoli on ylöspäin. Vianetsintä (DVD) Toisto ei ala, vaikka nimike on valittu: Varmista lapsilukon asetukset. Ääniraidan ja/tai tekstityksen kieli ei ole sama kuin asetuksissa: Kyseistä kieltä ei ole tallennettu levylle. Tällöin toistetaan levyn oletuskielen mukaiset tekstitykset ja ääniraita. Tekstitys ei näy: Tekstitykset näkyvät vain, jos ne on tallennettu levylle. Vaihtoehtoista ääniraidan (tai tekstityksen) kieltä ei voi valita: Jos levylle on tallennettu vain yksi kieli, muita ei voi valita. Joillakin levyillä kieltä ei voi vaihtaa näppäimillä AUDIO ja SUBTITLE. Valitse tällöin kieli DVD-levyn valikosta. Kuvakulmaa ei voi muuttaa: Tämä toiminto on levykohtainen. Vaikka levylle on tallennettu useita kuvakulmia, niitä saattaa olla saatavilla vain tietyille kohtauksille. Kaukosäädin ei toimi: Varmista, että paristot ovat oikein päin. Paristot ovat ehtyneet. Vaihda paristot. Osoita kaukosäätimellä laitteen sensoriin. Siirrä kaukosäätimen ja sensorin välissä olevat esteet. Kaukosäädin ei toimi yli 8 metrin säteellä laitteen sensorista. Mikään näppäin (laitteessa ja/tai kaukosäätimessä) ei toimi: Sammuta laite ja kytke virta uudestaan päälle. Vaihtoehtoisesti sammuta laite, irrota se verkkovirrasta ja kytke takaisin verkkovirtaan. (Soitin ei ehkä toimi salaman, staattisen sähkön tai muiden ulkoisten tekijöiden vuoksi.)

26 Termien määritelmiä Termien määritelmiä Kuvakulma: Joillekin DVD-levyille on tallennettu kohtauksia useista kuvakulmista kuvattuina (esim. sama kohtaus on kuvattu edestä, vasemmalta puolelta, oikealta puolelta jne.). Tällöin levyn kuvakulmaa voidaan vaihtaa näppäimellä ANGLE. Raidan numero CD-levy on jaettu numeroituihin raitoihin. Numeron avulla tietty raita voidaan etsiä nopeasti. DVD DVD-levyt ovat paljon tietoa sisältäviä optisia levyjä, joille on tallennettu korkealaatuista kuvaa ja ääntä digitaalisia signaaleja käyttäen. Uudella kuvanpakkausmenetelmällä (MPEG2) ja suuritiheyksisillä tallennusmenetelmillä DVD-levyille voidaan tallentaa paljon esteettisesti kaunista liikkuvaa kuvaa (esimerkiksi kokonainen elokuva voidaan tallentaa yhdelle levylle). DVD-levy koostuu kahdesta 0,6 millimetrin paksuisesta, yhteen liitetystä levystä. Levyn ohuudesta ja pakkausmenetelmistä johtuen DVD-levyn tallennuskapasiteetti on suurempi kuin 1,2 millimetrin paksuisessa levyssä. Koska kaksi levyä on liitetty yhteen, kaksipuolisilla levyillä saavutetaan vielä suurempi tallennuskapasiteetti. Luvun numero DVD-levyille on tallennettu nimike, joka on jaettu numeroituihin lukuihin. Tietty levyn kohta voidaan hakea nopeasti lukuja käyttäen. Tekstitys Ruudun alalaidassa näkyvää tekstiä, jossa on dialogin käännös tai litterointi. Tekstitys on tallennettu DVD-levylle.

27 KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN TEKIJÄNOIKEUS: DENVER ELECTRONICS A/S Täytä tyhjään kohtaan laitteen mallinumero mahdollista tulevaa tarvetta varten. Mallinumero: Ympäristönsuojeluohjeet Laitetta ei saa hävittää sen elinkaaren päätyttyä kotitalousjätteiden mukana. Vie laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräyspisteeseen kierrätettäväksi. Tuotteessa oleva merkintä, käyttöohjeet tai pakkaus sisältävät lisäohjeita tuotteen hävittämistä varten. Tuotteen materiaalit ovat kierrätettäviä, kuten tämä merkintä osoittaa. Kierrättämällä materiaaleja tai käyttämällä vanhoja laitteita muutoin uudestaan suojelet merkittävästi ympäristöä. Lisätietoja keräyspisteistä saat kunnalta.

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä,

Lisätiedot

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet Sisältö Ominaisuudet... 36 Yleiset ominaisuudet... 36 Turvallisuustiedot... 37 Merkit levyillä... 37 Levyjen käsittely... 37 Puhdistaminen... 37 Lisenssitiedot... 37 Miten katsotaan DVD-levyä... 37 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. DENVER KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Ympäristöohjeet Älä hävitä tuotetta tavallisen

Lisätiedot

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-761 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Ympäristönsuojeluohjeet Sähkö- ja elektroniikkalaitteet

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta,

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

DVD-766. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVD-766. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. DVD-766 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 1 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 1 TURVALLISUUSOHJEET... 2-3 LEVYT... 4 HALLINTANÄPPÄINTEN SIJAINTI...

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVU-1009MK2. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 0 DVU-1009MK2 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 1 Turvallisuusohjeet VAROITUS Lue kaikki käyttöohjeet. Alla olevien käyttöohjeiden

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ

DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ DVD-7748 BLACK Käyttöohje TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet...2-3

Lisätiedot

LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D

LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D LCD -TFT KÄYTTÖOHJE (FI) LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ DTV15075D DTV19075D TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Tämä symboli varoittaa vaarallisesta jännitteestä laitteen sisällä. Jännite on tarpeeksi suuri

Lisätiedot

CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN KÄYTTÖOHJE. AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA

CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN KÄYTTÖOHJE. AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA CAT-710 SINGLE CAT-720 TWIN MD DUAL 3 6 3 7 5 0 KÄYTTÖOHJE AUTOSTEREO DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3-, WMA ja MP4-soitin PLL FM -STEREORADIOLLA 8 9 0 3 4 4 5 6 9 5 RDS 4 (-6) LANGATON ÄÄNEN JA KUVAN SIIRTO

Lisätiedot

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE.

HUOM: MUIDEN KUIN TÄSSÄ KUVATTUJEN SÄÄTÖJEN TAI TOIMINTOJEN SUORITTAMINEN VOI JOHTAA ALTISTUMISEEN VAARALLISELLE SÄTEILYLLE. CAT-120 2 2 4 6 5 4 5 KÄYTTÖOHJE Autostereo DVD-, SVCD-, VCD-, CD-, MP3- ja MP4-soitin sekä PLL FM-stereoradio RDS-toiminnolla 3 82,8 9 20 TFT-LCD-näyttö 0 6 7 9 7 8 SD- ja MMC-kortinlukija 3 (-6) Alas

Lisätiedot

DVU-1009. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje.

DVU-1009. Käyttöohje TÄRKEÄÄ. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. DVU-1009 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen DVD-soittimen käyttämistä. Säilytä käyttöohje. 0 SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 2-3 Huomioitavaa levyistä 4-5 Valmistelut 6 Hallintanäppäimet

Lisätiedot

MALLI TFD-1020DVBT. 10" LCD TV / DVD -yhdistelmä KÄYTTÖOHJE

MALLI TFD-1020DVBT. 10 LCD TV / DVD -yhdistelmä KÄYTTÖOHJE MALLI TFD-1020DVBT 10" LCD TV / DVD -yhdistelmä KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet 2 Pakkauksen sisältö 3 Hallintanäppäimet 5-8 Laite 5 Kaukosäädin 7 Paristojen laitto

Lisätiedot

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). XL-E171DVH DVD Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-E171DVH (pääyksikkö) ja CP-E171 (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA Avaa paristokotelo ja pane koteloon kaksi LR6- (AA-koko) alkaliparistoa. Varmista, että paristojen plus- ja miinusnavat ovat oikeinpäin. A A Paristojen vaihtaminen Näytön pariston

Lisätiedot

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET 1 LUE OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Välttyäksesi tulipalo- tai sähköiskuvaaralta, älä altista laitetta sateelle tai kosteudelle.

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA...

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... Sisältö 1 HUOMAUTUKSIA... 01 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... 04 3 KANNETTAVAN DVD-SOITTIMEN LISÄVARUSTEET... 06 4 TEKNISET TIEDOT... 07 SOITTIMEN TOISTAMAT LEVYFORMAATIT... 07 KANNETTAVAN

Lisätiedot

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN

Turvaohjeita ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE, KOSKA TÄMÄ AIHEUTTAA SUUREN Turvaohjeita Kolmion sisällä oleva nuolisalamasymboli varoittaa käyttäjää eristämättömästä "vaarallisesta jännitteestä" tuotteen kotelon sisällä. Tämä jännite voi olla riittävän suuri aiheuttamaan sähköiskun

Lisätiedot

15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE

15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE 15 LCD TV / DVD-yhdistelmä TFD-1503 KÄYTTÖOHJE Tärkeitä turvaohjeita Ennen kuin käytät laitetta, lue ohjeet huolellisesti ja säilytä tämä käyttöohje. Lue varoitukset, suositukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS TC-20 CD/Radio Kannettava soitin VAROITUS KÄYTTÖOHJE VAROITUS ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE TULIPALO- TAI SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI. VAARA SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA VAROITUS: SÄHKÖISKUVAARA

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 547 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 -

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 - Sisältö Ominaisuudet... 70 Yleiset ominaisuudet... 70 Turvallisuustiedot... 71 Merkit levyillä... 71 Levyjen käsittely... 71 Puhdistaminen... 71 Lisenssitiedot... 71 Miten katsotaan DVD-levyä... 71 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje DVB-T SCARTxx Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje LUE ENSIN SEURAAVAT OHJEET! Tämän käyttöohjeen avulla voit

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN

Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN Käyttöohje DWM-110 MUSTA DVD-SOITIN VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI TULIPALON TAI SÄHKÖISKUN VAARAA SUOJAA TÄMÄ LAITE SATEELTA JA KOSTEUDELTA. VAROITUS: PIENENTÄÄKSESI SÄHKÖISKUN VAARAA ÄLÄ IRROTA LAITTEEN KANTTA

Lisätiedot

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin

DVP-740 X2. DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin DVP-740 X2 DVD-MPEG4-CD-MP3-soitin Käyttöopas Lue nämä ohjeet huolella oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi. Säilytä nämä ohjeet tulevaa tarvetta varten. 1 LAITTEEN SÄÄTIMET LCD-näyttö Kaiutin

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation

2-581-895-33(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-NS30. 2005 Sony Corporation 2-581-895-33(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-NS30 2005 Sony Corporation VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 Käyttöohje Basic Operation Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 1. Kytke DVD-soittimen virta päälle..... 2 2. Aseta levy levypesään. 2 3. Levyjen toistaminen.... 2 4. Pysäytä. 2 Osa 2 Lisätoiminnot

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

DVX - 6600 DVD soitin

DVX - 6600 DVD soitin DVX - 6600 DVD soitin Verkkokauppa.com 1 DVX - 6600 DVD soitin 1 Kaukosäädin 3 Äänen ja kuvan liittäminen 4 Analoginen liittäminen 4 Digitaalinen liittäminen 4 5.1 ääniliitäntä 5 Scart liitäntä televisioon

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje DPF-427 1 Ohjeita luonnon suojelulle Älä hävitä tätä tuotetta normaalien talon roskien

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3

SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3 SISÄLTÖ SISÄLLYSLUETTELO 2 VAROITUKSET 3 LEVYT DVD levyjen ominaisuuksia 4 Levyjen käsittely 4 Levyjen puhdistaminen 4 Levyjen säilytys 4 Toistettavat levyt 5 KÄYTTÖÖNOTTO 5 KESKUSYKSIKKÖ Etupaneeli 6

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050

Käyttöoppaasi. PHILIPS DVD633 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3420050 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lisätiedot

CLASS 1 LASER PRODUCT

CLASS 1 LASER PRODUCT DVU-7782MK2 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta, äläkä katso lasersäteeseen. Älä koskaan koske laserlinssiin lokeron sisällä. R R

Lisätiedot

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi Elokuvakasvatus Sodankylässä Oppimateriaali 9/2005 VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ROXIO TOAST LITE 6 2 ROXIO

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF-587 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

SUOMI. XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä). XL-DV75HMKII DVD -mikrokomponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-DV75HMKII (pääyksikkö) ja CP-DV75H (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ja säilytä se.

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ja säilytä se. Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ja säilytä se. 20 TFT LCD TV+DVBT Käyttöohje PAL/SECAM B/G,D/K,I, AC 110-240V 50/60Hz YPbPr-sisääntulo,AV-sisääntulo, HDMI, VGA, SCART

Lisätiedot

Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA.

Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE KUIN SE MENEE. Kolmion sisällä oleva salama varoittaa

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983 KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MT-983 Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. www.facebook.com/denverelectronics Säätimet Päälaite 1. / Ylös /

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Käyttöohje. LCD Farve TV TFD-2617DVBT

Käyttöohje. LCD Farve TV TFD-2617DVBT Käyttöohje LCD Farve TV TFD-2617DVBT Kuva-asetukset (Video menu) Avaa päävalikko joko television etupaneelin tai kaukosäätimen LCD MENU -näppäimellä. Toiminnot 1. Valitse nuolinäppäimillä ja päävalikon

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

4-115-668-34(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-SR100. 2008 Sony Corporation

4-115-668-34(1) CD/DVD Player. Käyttöohje DVP-SR100. 2008 Sony Corporation 4-115-668-34(1) CD/DVD Player Käyttöohje DVP-SR100 2008 Sony Corporation 2 VAROITUS Tulipalo- ja sähköiskuvaaran välttämiseksi älä jätä laitetta alttiiksi sateelle tai kosteudelle. Älä avaa laitteen koteloa,

Lisätiedot

Ennen päivityksen tekemistä

Ennen päivityksen tekemistä 10UPGRADEUMFin24462F1 10-10-2002 16:32 Pagina 67 Johdanto Oheisella CD-ROM:lla voidaan päivittää DVDR980 ja DVDR985* -malliset eurooppalaiset tallentavat DVD-laitteet tasolle DVDR990, johon sisältyvät

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Sisältö. Johdanto. Liitännät. Perustoiminnot. Edistyneet ominaisuudet. Muut. Ominaisuudet Etu- ja takapaneelien kuvat Kaukosäädin.

Sisältö. Johdanto. Liitännät. Perustoiminnot. Edistyneet ominaisuudet. Muut. Ominaisuudet Etu- ja takapaneelien kuvat Kaukosäädin. DVD-7742 Käyttöohje TÄRKEÄÄ Tutustu tähän käyttöohjeeseen perusteellisesti ennen kuin käynnistät DVD-soittimen. Säilytä tämä käyttöohje saatavilla myöhempää käyttöä varten. Sisältö Johdanto Ominaisuudet

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38

02-FIN-1424-T10UK-02-DVD-AK46-MEDIATECH-COST-yenidvd7500.p65 38 DVD DVD-SOITTIMEN KÄYTTÖ Kun TV on päällä, paina kaukosäätimen DVD-painiketta ja sen jälkeen playpainiketta. Voit myös painaa heti etupanelin play-painiketta. Jos levykelkassa ei ole levyä, avaa pesä painamalla

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti, jotta osaat käyttää laitetta oikein, ja säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten.

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti, jotta osaat käyttää laitetta oikein, ja säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti, jotta osaat käyttää laitetta oikein, ja säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. Turvallisuustoimenpiteet HUOMIO SÄHKÖISKUN VAARA ÄLÄ AVAA HUOMIO: LAITTEESSA

Lisätiedot