Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta"

Transkriptio

1 Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan kuuluvien ja asemakaavassa osoitettujen, rakennettujen katujen ja muiden liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito ja niihin liittyvät erikseen sovittavat selvitystehtävät. Kunnossa- ja puhtaanapito käsittää liikennealueiden talvi- ja kesähoidon/ lakisääteisen kunnossapidon. Tämän sopimuksen ulkopuolelle jäävät ne erikseen sovittavat työt, joihin kohdistuu palvelusopimus Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta. Katuihin kuuluvat ajoneuvoliikenteelle osoitettujen katujen lisäksi jalkakäytävät, pyörätiet sekä niiden yhdistelmät. Liikennealueisiin kuuluvat torit, pysäköintialueet, bussipysäkit ja muut kaupungin hallinnassa olevat asemakaavan mukaiset liikennealueet sekä eräät yksityistiet palveluosassa mainituin rajoituksin. Palvelusopimus koostuu ohjaavasta osasta ja palveluosasta. Molemmat osat ovat voimassa vuoden Määritelmät Alihankkija Varsinaisen Palveluntuottajan tai sen alihankkijan kanssa sopimussuhteessa oleva yritys tai muu toimija, joka toimittaa varsinaiselle palveluntuottajalle tai tämän alihankkijalle tavaroita tai palveluita. Palvelusopimus Tilaajan ja Palveluntuottajan välinen sopimus palvelun tuottamisesta sopimusehtojen mukaisesti. Muutos Palvelun alkuperäiseen laajuuteen tai sisältöön sovittu muutos- tai lisätyö. Palvelu Palvelu sekä siihen liittyvät tavarat ja asiakirjat. Palveluntuottaja Yritys tai muu toimija, joka on sitoutunut tuottamaan palvelua sekä toimittamaan siihen liittyvät tavarat ja asiakirjat Tilaajalle. 1(7)

2 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito 2016 Palvelun lopputulos Palvelun tuottamisen lopputuloksena syntyvä raportti, suunnitelma, tutkimuksen tulokset tai muu suorite. Tilaaja Hankinnan suorittava hankintayksikkö. Viivästyssakko Sakko, jonka Palveluntuottaja on viivästyessään velvollinen maksamaan Tilaajalle. Tilaajalla on oikeus viivästyssakkoon osoittamatta, että Palveluntuottajan viivästyksestä olisi aiheutunut Tilaajalle vahinkoa. 2. Sopijapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut / Elinympäristön kehittäminen Yhdyskuntatekniset palvelut Valtakatu KUUSANKOSKI Tilaajan yhteyshenkilöt Sopimusasioissa Yhdyskuntatekniikan johtaja p Työsuoritukseen liittyvissä asioissa Katupäällikkö, p Palveluntuottaja Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut / Teknisen tuotannon liikelaitos Valtakatu KUUSANKOSKI Palveluntuottajan yhteyshenkilöt Sopimusasioissa Logistiikkapalvelujohtaja, p Työsuoritukseen liittyvissä asioissa Kunnossapitopäällikkö, p Yhteyshenkilöt nimetään palveluosassa. Yhteyshenkilöillä ei ole oikeutta muuttaa sopimusta. Yhteyshenkilön tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa sopimuksen toteutumiseen liittyvistä asioista. Sopijapuolen on viivytyksettä ilmoitettava kirjallisesti yhteyshenkilön vaihtumisesta toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle. 2(7)

3 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito Alihankinta Palveluntuottajan on ilmoitettava Tilaajan hyväksyttäväksi kunnossapidon ja hoidon tuottamisessa käyttämänsä keskeiset alihankkijat. Lista uusista alihankkijoista Tilaajavastuulain 5 ja 5a mukaisine selvityksineen ja todistuksineen on toimitettava Tilaajan sopimusedustajalle ennen alihankintasopimuksen allekirjoittamista. Palveluntuottaja vastaa alihankkijan työstä kuin omastaan. JYSE Palvelun laatu Palvelun laatuvaatimukset on esitetty sopimuksen palveluosassa. Palveluntuottaja tuottaa palvelut huolellisesti, harkiten ja sellaisella ammattitaidolla, mitä voidaan kohtuudella olettaa ammattitaitoiselta ja kokeneelta palveluntuottajalta. JYSE 4 mukaisesti 5. Palvelun laadun valvonta Tilaaja suorittaa laadunseurantaa omien tarpeidensa mukaisesti. Palveluntuottaja raportoi Tilaajalle palveluun tuottamiseen liittyvistä seikoista kuukausittain. Raportti sisältää seuraavat tiedot: a) työntekijöiden määrä alueittain b) alihankkijat c) koneet d) laskutustilanne e) aikataulutilanne f) turvallisuusasiat g) saatujen palautteiden määrä Palveluntuottajan on seurattava palvelun laatua asiakaspalautejärjestelmän avulla. Palveluseurantakokouksia pidetään kuukausittain. JYSE 5 6. Palveluntuottajan muut velvollisuudet ja vastuut Tilaajalla on oikeus tilata muilta palveluntarjoajilta liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapitoon liittyviä töitä. Palveluntuottaja sitoutuu yhteistyöhön mahdollisten muiden Tilaajalle palveluja kulloinkin tuottavien palveluntarjoajien kanssa. Muut palveluntarjoajat, joiden nimi on tiedossa, nimetään palveluosassa. Palveluntuottaja vastaa tuottamastaan palvelusta Tilaajalle. Palveluntuottaja vastaa tuottamansa palvelun Tilaajalle aiheuttamasta vahingosta. Tapauksissa, joissa Tilaaja on korvausvastuussa kolmanteen nähden, vahinkotapaukset hoidetaan siten, että Tilaaja hoitaa korvauskäsittelyn omien menettelyidensä mukaisesti. Jos vahinko on edellä mainitussa tapauksessa aiheutunut siitä, että toimittaja on laiminlyönyt sopimusvelvoitteensa, on Tilaajalla oi- 3(7)

4 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito 2016 keus kohdistaa Palveluntuottajaan korvausvaade. Oikeus korvausvaateen esittämiseen Tilaajalla on myös silloin, jos sopimusvelvoitteiden laiminlyönnistä aiheutuu Tilaajalle muuta vahinkoa. JYSE 6 7. Palvelun tuottamiseen käytettävä henkilöstö ja työvälineet Palveluntuottaja käyttää palvelun tuottamiseen soveltuvan pätevyyden ja kokemuksen omaavia henkilöitä. Palvelun tuottamiseen käytettävän henkilöstön on työskennellessään noudatettava kaupungin turvallisuus-, tietosuoja-, yleisiä käytös- sekä muita ohjeita ja määräyksiä. Palveluntuottajalla on oltava käytössään työvälineet, joilla kunnossa- ja puhtaanapito saadaan vastaamaan Tilaajan määrittelemiä laatuvaatimuksia. JYSE 7 8. Tilaajan myötävaikutusvelvollisuus JYSE Hinta Tämän sopimuksen mukaiset työt tehdään laskutustyönä, ellei erikseen joltain osin toisin sovita. Laskutustyön kattohinta määritellään vuosittain palvelusopimuksen palveluosassa. Hinnan jakautuminen eri toiminnoille ja kuukausille on eritelty palveluosan liitteissä. JYSE Maksuehdot Maksut maksetaan kuukausittain laskun perusteella. Palveluntuottaja on oikeutettu laskuttamaan sovitut maksut, kun palvelu on suoritettu ja hyväksytysti vastaanotettu. Laskussa on oltava erittely laskutuksen perusteista materiaali- ja henkilöstökulujen osalta. JYSE Vakuudet Vakuuksia ei vaadita. 12. Viivästyminen Jos sopijapuoli havaitsee viivästyvänsä velvoitteessaan tai pitää viivästystä todennäköisenä, viivästyvän sopijapuolen on viivytyksettä kirjallisesti ilmoitettava toiselle sopijapuolelle viivästyksestä ja sen vaikutuksesta sopimuksen täyttämiseen. Palveluntuottajan viivästyessä Palveluntuottajan on ilmoitettava Tilaajalle uusi palvelunsuorittamisajankohta niin pian kuin mahdollista. 4(7)

5 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito 2016 Jos palvelu viivästyy Palveluntuottajasta johtuvasta syystä, Tilaajalla on oikeus viivästyssakkoon. Viivästyssakkoa sovelletaan töissä, joiden aikataulu on sovittu. 13. Virhe, hinnanalennus ja sopimuksen osittainen purkaminen Jos palvelussa on virhe, Tilaajan tulee ilmoittaa virheestä Palveluntuottajalle kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta tai siitä, kun se olisi tullut havaita. Laatupoikkeamat todetaan Tilaajan ja Palveluntuottajan yhteisessä katselmuksessa. Jos palvelussa on virhe, Palveluntuottaja selvittää omalla kustannuksellaan virheen syyn ja korjaa sen viivytyksettä. Palveluntuottaja voi vapautua vastuusta osoittamalla, ettei virhe johdu Palveluntuottajan vastuulla olevasta seikasta. Tällöin Palveluntuottaja on oikeutettu veloittamaan virheen selvitys- ja korjaustyöstä sovitun mukaisesti. Muussa tapauksessa virheen korjaaminen tapahtuu Palveluntuottajan omalla kustannuksella. Jos palvelu tai laatu on ollut virheellinen, Tilaajalla on oikeus vaatia Palveluntuottajalta hinnanalennusta. Jos palvelu ei vastaa sovittua ja virhe on vähäistä suurempi eikä virhettä Tilaajan huomautuksesta huolimatta viipymättä korjata tai jos sopimuksen luonne huomioiden palvelun tuottaminen viivästyy olennaisesti tai viivästykset tai virheet ovat toistuvia, Tilaajalla on oikeus teettää työt toisella palveluntuottajalla. Tilaajalla on oikeus tällöin siirtää mainittu työalue kokonaan toiselle palveluntarjoajalle ja vähentää kyseisen alueen kunnossapitotöiden arvo Palveluntuottajan välisestä sopimuksesta. Ennen kuin Tilaaja ratkaisee edellisessä kappaleessa tarkoitetun asian, hänen on neuvoteltava yhteistoiminnan hengessä yksimielisyyden saavuttamiseksi valmisteilla olevan toimenpiteen perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista Palveluntuottajan kanssa. Neuvottelut on aloitettava niin ajoissa kuin mahdollista. (Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa 5 ) 14. Ylivoimainen este ja palvelujen tuottaminen erilaisissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa Lakon, saarron, työsulun, tulipalon, yleisen energia- tai vedenjakelun keskeytymisen tai muun näihin verrattavan poikkeuksellisen tilanteen vallitessa osapuolet vapautuvat velvoitteistaan siltä ajalta, jolloin mainitut olosuhteet vallitsevat. Tuottaja ei voi vedota ylivoimaiseen esteeseen, ellei hän ole esteestä tiedon saatuaan ilmoittanut siitä Tilaajalle. Esteen lakkaamisesta on myös ilmoitettava viipymättä. Tilaaja ja tuottaja toteavat, että osapuolten toiminnan häiriönsietoa ja palveluiden toimitusvarmuutta voidaan kehittää toiminnan jatkuvuussuunnittelun avulla. Osapuolet korostavat lisäksi yhteistyön merkitystä toimitusvarmuuden hallinnassa. Näistä syistä osapuolet ottavat tämän sopimuksen liitteeksi Huoltovarmuuskeskuksen julkaisemat toiminnan jatkuvuuden hallintaa koskevat suositukset. Suosituksissa esitettyjä uhkamalleja on päivitetty Yhteiskunnan turvallisuusstrategiassa JYSE 14 5(7)

6 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito Vakuutukset Palveluntuottajalla tulee olla lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Vakuutusten tulee olla voimassa koko sopimuskauden ajan. JYSE 15 mukaisesti. 16. Vahingonkorvaus Tilaajalla on oikeus saada vahingonkorvausta Palveluntuottajan töiden yhteydessä aiheuttamasta välittömästä vahingosta. Palveluntuottaja ilmoittaa Tilaajalle viipymättä aiheuttamansa vahingon sekä havaitsemistaan, Palveluntuottajan tai mahdollisen kolmannen osapuolen aiheuttamasta vahingosta. 17. Palvelun käyttäjälle aiheutuneiden vahinkojen korvaaminen palveluntuottajan sopimusrikkomuksen johdosta JYSE 17 mukaisesti 18. Kehittäminen Sopijaosapuolet sitoutuvat sopimuskauden aikana kehittämään sopimuksen kohteena olevaa palvelua, sen dokumentointia, prosesseja ja kustannustietoisuuden parantamista sekä laadun mittaamista. 19. Tilaajavastuu Palveluntuottajan on lisäksi toimitettava Tilaajalle sopimuskauden aikana kahdentoista (12) kuukauden välein alihankkijoidensa todistukset verojen maksamisesta tai verovelkatodistus tai selvitys siitä, että verovelkaa koskeva veronsaajan hyväksymä maksusuunnitelma on tehty sekä todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma on tehty. Tilaajalla on oikeus kieltää käyttämästä alihankkijaa, joiden todistuksissa havaitaan puutteita. Tilaajalla on oikeus pidättää ne maksut, jotka ko. alihankkija suorittaa, jos Palveluntuottaja ei toimita määräajassa kyseisiä selvityksiä. 20. Immateriaalioikeudet Immateriaalioikeudet selvitystehtävien lopputuloksiin tai dokumentaatioon siirtyvät Tilaajalle. Tilaajalla on peruuttamaton käyttöoikeus palvelun lopputuloksiin sekä muuhun Palveluntuottajan sille luovuttamaan aineistoon sopimuksen mukaisen palvelun käyttöön liittyvässä tarkoituksessa. Käyttöoikeus sisältää oikeuden käyttää, kopioida ja tehdä tai teettää muutoksia. Tehdessään tai teettäessään muutoksia Palveluntuottajan luovuttamaan aineistoon, Tilaajan on huolehdittava siitä, ettei palveluntuottajien liike- tai ammattisalaisuuksia paljasteta. Palveluntuottaja vastaa siitä, etteivät sen tuottamat palvelut tai niihin liittyvä aineisto sopimuksen mukaisesti käytettyinä loukkaa Suomessa voimassa olevia kolmannen henkilön patentti-, tekijän- tai muita immateriaalioikeuksia. 6(7)

7 Katujen ja liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito Tiedottaminen Tilaaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten töiden tiedottamisesta siltä osin, kun on kyse hallinnollisista seikoista (mitä tehdään, milloin tehdään, miksi tehdään ja paljonko maksaa). Palveluntuottaja tiedottaa töiden käytännön suorittamisesta (millä tehdään, miten tehdään). 22. Sopimuksen muuttaminen Sopimusmuutokset on tehtävä kirjallisesti. Palvelua koskevista muutoksista ja niiden vaikutuksista palvelun suorittamisajankohtaan tai hintaan on sovittava kirjallisesti ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. 23. Erimielisyydet ja sovellettava laki Sopimusta koskevat asiat ratkaistaan ensisijaisesti keskinäisin neuvotteluin. Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään ratkaistavaksi Kaupunkikehityksen johtoryhmään. Sopimukseen ja sen nojalla tehtäviin töihin sovelletaan Suomen lainsäädäntöä ja sen nojalla annettuja ohjeita ja määräyksiä. 24. Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys 1. Sopimus 2. Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE 2014) Kouvolassa Kouvolassa Tilaaja Palveluntuottaja Kouvolan kaupunki Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut / Tekniikka- ja ympäristöpalvelut / Elinympäristön kehittäminen Teknisen tuotannon liikelaitos Anne Ahtiainen Vs. tekninen johtaja Jari Horppu Liikelaitoksen johtaja 7(7)

8 Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta 1. Palveluosan voimassaoloaika: Hankinnan kohde Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan kuuluvien ja asemakaavassa osoitettujen, rakennettujen liikennealueiden hoito, kunnossa- ja puhtaanapito ja niihin liittyvät selvitystehtävät. Tässä sopimuksessa tarkoitettuun hoitoon kuuluu esimerkiksi talvihoidon eri tehtävät, roskien ja jätteiden poistaminen tai sorapinnan tasaus. Hoidolla pidetään liikenneväylä, muu alue tai järjestelmä päivittäin käyttötarkoituksensa edellyttämässä kunnossa ja katu liikennettä tyydyttävässä kunnossa. Tämän sopimuksen mukaiseen hoitoon kuuluvat myös järjestelmien ja laitteiden (ml. liikenteenohjauslaitteet) huolto sekä esimerkiksi varusteiden tai kalusteiden pienet, paikalla ilman erityiskoneita ja -materiaaleja tehtävät korjaus- ja huoltotyöt. Hoitoon kuuluvat myös välitöntä korjausta vaativien tilapäiskorjausten teko. Katu- ja liikennealueet on määritelty tarkemmin ohjaavassa osassa. Tämän sopimuksen mukaiset tehtävät koskevat katuja, joiden osalta on tehty kadunpitopäätös ja ne on luovutettu yleiseen liikenteeseen. Muiden liikennealueiden osalta tehtävät alkavat, kun alue on luovutettu urakoitsijalta tilaajalle. Yksityisteiden osalta sopimus koskee niiden yksityisteiden kunnossapitoa, joista on tehty teknisen lautakunnan päätös. Tähän sopimukseen eivät kuulu kaupungin / yksityisten kiinteistöjen alueilla tehtävät työt. Tämän ja erikseen tehtävän kunnostamis- ja rakentamissopimuksen tavoitteena on sopia niistä toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on pitää katu liikenteen tarpeiden edellyttämässä tyydyttävässä kunnossa. Kunnossapidon tason määräytymisessä otetaan huomioon kadun liikenteellinen merkitys, liikenteen määrä, säätila ja sen ennakoitavissa olevat muutokset, vuorokaudenaika sekä eri liikennemuotojen, kuten moottoriajoneuvoliikenteen, jalankulun ja polkupyöräilyn, tarpeet sekä terveellisyys, liikenneturvallisuus ja liikenteen esteettömyys. 1(7)

9 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) Lisäksi tällä ja erikseen tehtävällä kunnostamis- ja rakentamissopimuksella sovitaan niistä toimenpiteistä, joilla kunnan hallinnassa oleva tori, katuaukio ja muu näihin verrattava yleinen liikennealue pidetään alueen käyttötarkoituksen vaatimassa kunnossa. 3. Sopimuksen yhteyshenkilöt Tilaaja: Sopimukseen liittyvissä asioissa yhdyskuntatekniikan johtaja Anne Ahtiainen Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidon työsuorituksiin liittyvissä asioissa katupäällikkö Erkki Immonen, p Palveluntuottaja: Sopimukseen liittyvissä asioissa logistiikkapalvelujohtaja Ari Sakki, p Työsuorituksiin liittyvissä asioissa kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula, p Hinta Tämän sopimuksen mukainen vuoden 2016 suoritettavan laskutustyön kattohinta on liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidon osalta (alv 0 %). Hinnan jakautuminen eri kustannuspaikoille ja kuukausille on eritelty liitteessä Muut Tilaajan sopimuskumppanit liikennealueilla Tilaajan muut sopimuskumppanit liikennealueilla on ilmoitettu liitteessä 2. Liitettä täydennetään tarvittaessa sopimuskauden aikana. 6. Periaatteet liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidossa Kadunpidon toimet priorisoidaan seuraavasti: Päivittäisen liikennöitävyyden turvaaminen (talvihoito, liikenteen hallinta), ml. liikenneympäristön hoito Liikenteen ajo-olosuhteiden varmistaminen (tiestön kunnon ylläpito) Liikenteen toimivuuden ja turvallisuuden varmistaminen Hoidossa, kunnossa- ja puhtaanapidossa on pyrittävä huomioimaan asiakkaiden odotukset seuraavien kohteiden osalta: hyväkuntoiset pysäkkikatokset liikenneympäristön selkeys esteetön liikkumisympäristö 7. Toimintalinjat Toimintalinjat tämän sopimuksen mukaisissa töissä ovat pääpiirteittäin selostettu alla. Tarkemmat kriteerit liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidossa ovat selvitetty liitteessä 3. Hoitoluokitus on selvitetty liitteessä 4. Ydinkeskustaan liittyvät vaatimukset on selvitetty liitteessä 5. Puhtaanapito Huolehditaan katualueiden, pysäkkien, luiskien ja muiden vastaavien alueiden yleisestä siisteydestä Toimintalinjat: 2(7)

10 o o Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) Harjaukset kohdennetaan ensin vilkkaille teille ja paikkoihin, joissa asutus ja kevyt liikenne joutuvat liikenteen nostattamalle pölylle alttiiksi. Taajamissa hiekkaa ei harjata viheralueelle. Kuivatusjärjestelmät Kuivatusjärjestelmän tehtävänä on varmistaa, että tiealueelle satava tai tuleva vesi johdetaan asianmukaisesti pois niin, ettei liikenne tai tien pinta ja runko kärsi ylimääräisestä vedestä ja kosteudesta Kunnossapito edellyttää suunnitelmaa, jossa tiet on arvioitu kuivatuksen vaikuttavuuden kannalta ja kuivatustoimet on priorisoitu. Toimintalinjat: sorateillä roudan nostamia rumpuja korjataan vain, jos ne tulvakauden jälkeen estävät tierungon kuivamista o päällystettyjen teiden kuivatus ojitustarve arvioidaan erikseen o putkistojen, kaivojen ja pumppaamoiden toimivuus edellyttää tietoa laitteiden määrästä, tyypistä, sijainnista ja toimintavasta. roudan pysyvästi nostama rumpuputki korjataan, jos noususta aiheutuu kohouma kadun pintaan, ojan haitallista padotusta tai betoniputkien saumojen aukeaminen. Liikennemerkit ja reunapaalut Meluesteet Liikennemerkkien kunnossapitoon luetaan liikennemerkkien ja muiden liikenteen ohjauslaitteiden hoito ja ohjelmoitu uusiminen. Uusimisohjelma sovitaan yhdessä tilaajan kanssa (investointi) Toimintalinjat: o Liikennemerkkien kunto ja yhtenäisyys on pääväylillä, keskusta- ja liittymäalueilla parempi kuin asuntokaduilla. o Liikennemerkit ovat puhtaita ja selvästi havaittavissa (kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina) liikennemerkkien pesumenetelmät tulee olla sellaiset, ettei pesu vahingoita merkkejä o merkit, joiden viestin välittyminen on huonontunut olennaisesti, korjataan ja uusitaan viipymättä. o Esteettiset puutteet, esimerkiksi varren vinous, tulee korjata kesäkauden alkaessa (talvella vinoutuneet) tai kesäkauden kuluessa (kesällä vinoutuneet) o Tilaaja vastaa liikennemerkkien sisällöstä ja oikeasta sijainnista palveluntuottaja poistaa luvattomat tiealueelle sijoitetut merkit ja mainokset viipymättä. o reunapaalut pidetään kunnossa siten, että ne toimivat johdonmukaisesti ja autoilijaa harhauttamatta. paalujen heijastimet on oltava paikoillaan ja kunnossa paalut on oltava suorassa ja ehjiä paalujen puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota syksyllä lumettomaan aikaan. Meluesteet pidetään puhtaina Meluesteisiin liittyvä kasvillisuus hoidetaan näkyvimmillä paikoilla (viheralueiden hoitoon kuuluva työ) Toimintalinjat: o Meluesteiden muovi-, metalli- ja betonipinnoista poistetaan töhryt pesten. o Meluesteiden puupinnoista poistetaan töhryt päälle maalaamalla. o Mahdollinen puhdistusta helpottavat vaha- tms. pinnoitteen uusiminen tehdään erikseen sovittavana kunnossapitotyönä. 3(7)

11 Pysäkkikatokset Kiveykset Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) pysäkkikatosten kunnossa- ja puhtaanapitoon kuuluu katosten ja pysäkkien varusteiden puhtaanapito ja muu päivittäinen hoito ja korjaaminen kunnossapidolla varmistetaan pysäkkikatosten turvallisuus, toimivuus ja houkuttelevuus pysäkkikatosten suurempi korjaaminen tapahtuu erikseen sovittavana kunnossapitotyönä tai investointityönä erittäin huonokuntoisten pysäkkikatosten poistamisen ja uusimisen päättää tilaaja omien selvitysten tai palveluntuottajan esitysten perusteella Toimintalinjat: o tilaaja määrittelee pysäkit, joilla katosten laatu- ja varustetaso pidetään muita pysäkkejä selvästi korkeampana laatupysäkkien ja katosten hoito on muita pysäkkejä korkeampi o muut pysäkit pidetään vähintään tyydyttävässä kunnossa o palveluntuottaja seuraa pysäkkien kuntoa Kivetyt alueet tulee olla esteettömiä Toimintalinjat: o olennaisesti rikki oleva ja irronneet reunakivet korjataan seuraavan sulan kauden alkaessa o liikenneturvallisuutta vaarantavat ongelmat tilapäisesti jo aiemmin o kivetyt alueet ovat keskeisimmillä alueilla rikkaruohottomia Päällystettyjen teiden ja sorateiden kunnossapito kunnossapidon sisältö on määritelty toimintoluettelossa (palveluosan kohta 7.) Talvihoidon toimintalinjat Yhtenäinen palvelutaso liikenteellisillä yhteysväleillä o Huolimatta kaupungin sisäisistä hoitoalueen rajoista, katujen hoitotaso pyritään pitämään tienkäyttäjän kannalta riittävän yhtenäisenä liikenteellisillä yhteysväleillä. Hoitorajat sovitetaan liikenteen kannalta luonteviin paikkoihin. o Koko kaupungissa noudatetaan yhtenäisiä periaatteita tiestön hoitoluokituksessa ja laatuvaatimuksissa. Hoitoluokitus on määritelty sopimuskauden alussa vuoden 2010 mukaisena (liite 4) o Täsmähoitokohteet on määritelty tilaajan toimesta o Maanteiden ja katujen rajat eivät saisi näkyä tienkäyttäjälle. Hoitotoimien ajoitus on sovitettava tienpitäjän kanssa. o Ajoradan ja kevyen liikenteen väylän hoitotöiden, varsinkin lumen aurauksen, keskinäinen ajoitus ei aiheuta ongelmia. Ajoradalta ei aurata lunta jo auratulle kevyen liikenteen väylälle. Ajoradalta kevyen liikenteen väylälle aurattu lumi aurataan pois viipymättä. Yhtenäinen palvelutaso ympäri vuorokauden o Hoitotoimenpiteet ajoittuvat pääväylillä ennen aamun työ- ja koulumatkaliikennettä. Liukkauden torjunta o Tavoitteena on, ettei talven liikenneturvallisuusriski ole korkeampi kuin muina vuodenaikoina o Hoidon taso on mahdollisimman tasainen ja ennustettavissa oleva o Liukkauden torjunta ja lumen auraus hoidetaan niin, ettei talvikeli yleensä aiheuta lisäviivettä liikennevaloissa ja linja-autopysäkeillä Palvelutaso mitoitetaan kustannustehokkaasti. III luokan kaduilla turvataan yleinen peruspalvelutaso 4(7)

12 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) o Tehokkuuden ja hyvän vaikuttavuuden kannalta hoidon laatutaso on porrastettu tien käytön mukaan. III luokan teillä taataan peruspalvelutaso, joka mahdollistaa normaalioloissa ympärivuorokautisen liikkumisen. o Ydinkeskustan alueella noudatetaan tilaajan erikseen antamia ohjeita (liite 4) Poikkeuksellisten sääolosuhteiden varalta on selkeät menettelytavat o Menettelytavat on sovittu selkeästi ja huolellisella ennakkosuunnittelulla Joukkoliikenteen toimintaedellytyksien tukeminen o Linja-autopysäkit ja pysäkkiyhteydet hoidetaan riittävän varhain. Koulukuljetusreittien kannalta tärkeät pysäkit on huomioitava erityisesti. o (Laatukäytävät) Laadun toteuttamisen varmistaminen o Tilaajan laadunvarmistustoiminta on oltava riittävää o Laatuvaatimukset muotoillaan selkeiksi. Muutosten tekeminen on oltava helppoa. o Laatuvaatimusten toteutumista valvotaan pistokokeilla o Palveluntuottaja seuraa säätä ja keliä koko kaupungin alueella ja säätelee sitä kautta toimien oikea-aikaisuuden. Tilaajalla on oikeus antaa sopimuskauden aikana näitä täydentäviä tai näistä poikkeavia ohjeita. 8. Kohteet, toiminnot ja niillä tehtävät työt 8.1. Liikennealueet jaetaan kohteittain: Kadut Kadut 1 = Kadut 2 = Kadut 3 = Pääkatuja, sisääntuloväyliä Kokoojakadut Asuntokadut Kevyen liikenteen väylät 1 Raitit 1 = Maanteiden jatkeina oleva kevyen liikenteen väylät sekä muut kaupungin pääväylät Raitit 2 = Muut kevyen liikenteen väylät Jalkakäytävät 2 Torit Pysäköintialueet Paikoitusalueet sekä Matkakeskuksen alueen kunnossa- ja puhtaanapitotyöt Bussipysäkit Tälle kohteelle liitetään bussipysäkeillä käsin tehtävät hoito- ja kunnossapitotyöt. Lumenkaatopaikat Kaupungin hallinnassa olevien lumenkaatopaikkojen puhtaanapito- ja kunnossapitotyöt Yksityistiet Kaupungin kustannuksella kunnossapidettävät yksityistiet. Yksityisteiden kunnossapidon sisältö on päätetty teknisessä lautakunnassa (liite 6). 1 Pyörätie/jalankulkijaliikennemerkki tai moottoriajoneuvolla ajokieltomerkki, puistokäytävät, sisältää myös pyöräkatokset 2 Jalkakäytävissä vain jalankulkijamerkki tai ei mitään liikennemerkkiä 5(7)

13 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) 8.2. Sopimuksen piiriin kuuluvat toiminnot pitävät sisällään seuraavat työt: Liikennealueiden hoito Toiminnot sisältävät mm.: 6015 Kesähoito päällystetyt Päällystettyjen (sidottu) väylien hoitotyöt Halkeamapaikkaukset Yksittäisten, alle 1m2 vaurioiden paikkaukset Reunatukien, kiveysten ja laatoitusten säännöllinen kunnon tarkastus, käyttökuntoisena ja siistinä pitäminen ja yksittäisten, alle 1 m2 vaurioiden korjaukset 6016 Kesähoito sora Sorapäällysteisten väylien höyläys ja lanaus Sorapäällysteisten väylien pölynsidonta 6019 Kuivatustyöt Sadevesikaivojen tyhjennys Rumpujen aukaisut ja sulatukset Avo-ojien kaivu Salaojien ja sadevesikourujen puhdistus 6024 Liikenteenohjaus Liikennemerkkien ja opasteiden hoito 6025 Lumenajo Lumenkuormaus ja kuljetus Lumenkaatopaikan hoito ja kp 6032 Muu kesähoito Portaiden, muurien ym. rakenteiden (katokset ja pysäkit) säännöllinen kunnon tarkastus, käyttökuntoisena ja siistinä pitäminen 6033 Muu talvihoito Aurausalueeseen tutustuminen ja kartoitus Joulukuuset ja jouluvalot (valojen asennus ja kp: KSSR OY) 6035 Puhtaanapito (liikennealueet) Auran särkemien postilaatikoiden vaihto/ Postin ryhmälaatikoiden sij.- luvassa on sanottu, että auraustyössä vaurioituneen laatikon tilalle posti toimittaa uuden. Yleisten alueiden puhtaanapito Roskakorien tyhjennys Harjaus, lehtien harjaus kohteittain, pesu, imurointi Pysäkkien, muurien ym. rakenteiden puhtaanapito Jätteiden ajo Liikennemerkkien ja opastaulujen puhdistaminen 6037 Pysäköintipalvelut Pysäköintimittareiden tyhjennys Mittareiden huolto ja kunnon tarkastus 6041 Siltojen kunnossapito (=Siltarakenteiden hoito) 6046 Talvihoito liukkauden torjunta Siltarakenteiden hoito Puhtaanapito, ml. Pesu Tunneleiden hoito Siltaan kuuluvien alle 1 m2 vaurioiden paikkaukset Liukkauden torjunta 6047 Talvihoito lumityöt Auraus ja höyläys Sohjon poisto Ajoradoille kertyneen lumen lähisiirto Pinnan tasaus (polanteen poisto) Lähisiirto, penkkojen levitys, lumen mättö, kauhominen Lumen poisto (portaat, rampit, luiskat) Aurauskeppien hankinta ja asennus Päivystys ja varallaolo 6(7)

14 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) 6061 Hiekoitusmateriaalin poisto Hiekoitusmateriaalin poisto katu- ja viheralueilta Katupölyn sidonta Mahdollisesti alkusyksystä tehtävä hiekoitusmateriaalin poisto Siirrettävät ajoneuvot: Palveluntuottaja ilmoittaa Kouvolan kaupungin jätehuoltopäällikölle siirrettävistä ajoneuvoista. Ajoneuvojen siirtäminen on tarpeen, jos: o pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa katualueella tapahtuvalle kunnossa- tai puhtaanapidolle taikka korjaus- tai rakennustyölle (ajoneuvojen siirtämisestä annettu laki 6 ) tai o jos ajoneuvon arvon, kunnon ja muiden ulkoisesti havaittavien seikkojen perusteella on ilmeistä, että muu ajoneuvo kuin romuajoneuvo on hylätty (ajoneuvojen siirtämisestä annettu laki 7 ). Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot: o katuosoite, jossa siirrettävä auto on, o auton merkki ja auton väri (selkeä valokuva riittää, jos merkkiä ei tiedetä) o auton rekisterinumero (jos on) Vikailmoitukset Palveluntuottaja on velvollinen ilmoittamaan muiden palveluntarjoajien piiriin kuuluvista, havainnoimistaan häiriöistä tai vioista Tilaajan edustajalle. Kunnostamistöistä tehdään erillinen sopimus. LIITTEET 1. Vuoden 2016 toiminto- ja kuukausikohtaiset kattohinnat 2. Muut tilaajan hankinnat liikennealueilla ja sopimuskumppanit 3. Kriteerit katujen ja liikennealueiden kunnossapidolle 4. Kaupungin katujen ja kevyen liikenteen väylien hoitoluokitus sopimuskauden alkaessa (v.2010) 5. Ydinkeskustan laatuvaatimukset ja toimenpideajat 6. Kaupungin kustannuksella kunnossapidettävien yksityisteiden kunnossapidon sisältö, TELA (7)

15 Liite 1. Palvelusopimushinnasto 2016 Liikennealueet 1/2 LIIKENNEALUEET 6015 Kesähoito päällystetyt Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Vuosi 2016 Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Kesähoito sora Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Kuivatustyöt Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Liikenteenohjaus Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Lumenajo Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Muu kesähoito Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Muu talvihoito Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa

16 Liite 1. Palvelusopimushinnasto 2016 Liikennealueet 2/ Puhtaanapito (liikennealueet) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha Määräraha 2015 (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Pysäköintipalvelut Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Siltojen kp (hoito) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa 6046 Talvihoito liukkauden torjunta Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Talvihoito lumityöt Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Hiekoitusmateriaalin poisto Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa Liikennealueet, Yhteensä Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Määräraha (kk) Määräraha (kumul.) Laskutus (kumul.) Laskutettu kk-summa

17 LIITE 2: Tilaajan muut hankinnat ja sopimuskumppanit liikennealueilla Yksityisraiteiden ja niihin liittyvien tasoristeysten kunnossapito / VR Track Oy o Sopimus kattaa myös tasoristeysten varoituslaitosten kunnossapidon. Palveluntuottaja vastaa tasoristeyksen yli menevän kadun tai tien talvikunnossapidosta. Kävelykatu Manskin ja Asemakadun kunnossa- ja puhtaanapito / ISS Finland OY Sopimus valaistuksen ja liikennevalojen kunnossapidosta ja käytöstä / KSS Rakennus Oy o Valaisimiin liittyvät muut korjaustyöt (kivetysten korjaukset tms.) tilaa KSS Rakennus Oy valitsemaltaan urakoitsijalta. Ampumaradantien talvikunnossapito / KCH Oy (kadulla ei kääntöpaikkaa): tuottaja varmistaa, että tie on liikennettä tyydyttävässä kunnossa

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.2016 31.12.2016 2. Hankinnan kohde Kouvolan

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Dnro xxx/10.03.03/2013 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 927/00.06.00/2013 1(4) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.2015

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 3723/00.06.00/2014 1(8) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.2014

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dno 92/.6./213 1(4) PAVUSPIUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista eikseen sovittavista tistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.215-31.12.215 2. Hankinnan

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin omistamien kiinteistöjen viheralueiden hoidosta ja kunnossapidosta

Kouvolan kaupungin omistamien kiinteistöjen viheralueiden hoidosta ja kunnossapidosta 1(4) PALVELUSOPIMUS Kouvolan kaupungin omistamien kiinteistöjen viheralueiden hoidosta ja kunnossapidosta 1 Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin omistamien kiinteistöjen viheralueiden hoito-

Lisätiedot

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito.

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito. Talvihoito Viheralueiden hoito Liikennealueiden hoito Perusomaisuus Puhtaanapito Kalusteiden ja varusteiden hoito Rakenteiden hoito Kunnossapito Talvihoidon erillistuote Ylläpito Erillistuotteet Kunnossa-

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Dnro xxx/10.03.03/2013 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta Dnro 1(5) PALVELUSOPIMUS Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta 1. HANKINNAN KOHDE Tällä sopimuksella sovitaan vuoden 2016 investointiohjelmasta erikseen sovittujen

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 3726/00.06.00/2014 1(6) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika:

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 927/00.06.00/2013 1(4) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) SOPIMUSLUONNOS, ERIKOISIKKUNOIDEN PESUPALVELU 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin opetusvirasto, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki jäljempänä Tilaaja

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen Sopimus H053-16 1 (8) SOPIMUSLUONNOS H053-16 Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus,

Lisätiedot

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE 2015 2018 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin taidemuseo PL 5400 00099 Helsingin kaupunki puh: 09-31087041 fax: 09-31087040 yhteyshenkilö: Pia Majava puh:

Lisätiedot

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus:

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: 1 LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA 1.1. Luonnos Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Palveluntuottaja: xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET. Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET. Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 Tapiolan alueurakka 2012-2017/19 1 (6) TAPIOLAN ALUEURAKKA 2012 2017/19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite1

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite1 xx.xx.20xx 1 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 Palveluntuottaja Yrityksen nimi Osoite: xxxx Y-tunnus 2 Yhteyshenkilöt Tilaaja: Sopimusasiat:

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS Lukuvuodelle 2016-2017 Ohjaavan osan voimassaolo (1-4 vuotta) s. 1-3 Palveluosan voimassaolo (1 vuosi) s. 4-5 Hyväksymismerkinnät: Lasten ja nuorten lautakunta 18.5.2016 Liikelaitosten

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2O13 2O17 Tuusulan Jokelan alueurakkaa 2013 2017 koskevaan urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan urakassa esiin tulevia kokonaishintaan kuuluvia tehtäviä hinnoin

Lisätiedot

Y-tunnus 0201256-6 Puhelin: kirjaamo 09-310 xxxxx. xxxxxxx (jäljempänä Toimittaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus

Y-tunnus 0201256-6 Puhelin: kirjaamo 09-310 xxxxx. xxxxxxx (jäljempänä Toimittaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS H064-11-1 1 (5) PUITESOPIMUS 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin hallintokeskus PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

Sopimus koskee XXXXviraston XXXX teettämiä haittaaineanalyysipalveluja

Sopimus koskee XXXXviraston XXXX teettämiä haittaaineanalyysipalveluja LUONNOS 1 SOPIMUS HAITTA-AINEANALYYSIPALVELUISTA 1 SOPIMUSOSAPUOLET Allekirjoittanut toimeksiantaja Helsingin kaupungin X (tilaaja) ja allekirjoittanut toiminnanharjoittaja (toiminnanharjoittaja) ovat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO HEL

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO HEL HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) VALLILAN TYÖ- JA VALMENNUSKESKUKSEN ATERIAPALVELUT SEMPATIK OY:ltä 1 SOPIJAPUOLET Helsingin kaupunki (Tilaaja) Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000, 00099

Lisätiedot

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön 1 (6) 1 SYDÄMEN ULTRAÄÄNITUTKIMUSLAITTEET VAATIVAAN KARDIOLOGISEEN KÄYTTÖÖN LUONNOS 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7 LIIKENNEALUEIDEN YLLÄPIDON TUOTANTOSOPIMUS Sopimuksen kohde Tilaaja Tuottaja Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito Asikkalan kunta, tekninen lautakunta Noudatettavat asiakirjat Sopimuskausi

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Sopimusluonnos 1 Sosiaali- ja terveysvirasto

Helsingin kaupunki Sopimusluonnos 1 Sosiaali- ja terveysvirasto Helsingin kaupunki Sopimusluonnos 1 Parturi- ja kampaamopalvelut 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja)

Lisätiedot

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU L I I T E 2 1 (10) TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU PUITESOPIMUSLUONNOS xx.xx.201x xx.xx.201x.. Oy L I I T E 2 2 (10) KONSULTTISOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO LIIKENNEVÄYLIEN JA -ALUEIDEN SEKÄ VIHERALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO Urakkatarjouspyyntöönne 22.03.2012 viitaten tarjoudumme suorittamaan

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) nro 3088/ /2012. Päiväys SOPIJAPUOLET. osoite. Vantaan kaupunki osoite

HANKINTASOPIMUS. Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) nro 3088/ /2012. Päiväys SOPIJAPUOLET. osoite. Vantaan kaupunki osoite Hankintapalvelut SOPIMUS / LIITE 4 1 (9) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Espoon kaupunki osoite Vantaan kaupunki osoite Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT Sopijapuolet nimeävät yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINTASOPIMUS 1 (6) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO H LUONNOS liite 2 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI HANKINTASOPIMUS 1 (6) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO H LUONNOS liite 2 HEL HELSINGIN KAUPUNKI HANKINTASOPIMUS 1 (6) SOPIMUS PALVELUTALON RUOKAPALVELUJEN HANKINNASTA 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto Yhteystiedot: PL 6000 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

Työhön ryhdytään, kun lumikerroksen paksuus on keskimäärin 6 cm. Aurataan laatustandardin alituttua pääsääntöisesti kp-luokka I jälkeen.

Työhön ryhdytään, kun lumikerroksen paksuus on keskimäärin 6 cm. Aurataan laatustandardin alituttua pääsääntöisesti kp-luokka I jälkeen. Talvihoito Auraus Työhön ryhdytään, kun kuivaa irtolunta on keskimäärin 4 cm. Aurataan mahdollisimman pian laatustandardin alituttua ja ennen vuorokauden liikenteen huipputunteja (klo 7 ja 16). Jatkuvan

Lisätiedot

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sopimusluonnos 1 (5) Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo... 2 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys...

Lisätiedot

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Raision yleisten alueiden kunnossapidosta vastaa Raision kaupungin Teknisen keskuksen Kunnallistekniset palvelut yksikkö.

Lisätiedot

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite:

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: 1 PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin Palvelut Oy PL 9847,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki (jäljempänä tilaaja) Osoite: Korkeasaaren eläintarha (Zoo) PL 4600, Helsingin kaupunki Y-tunnus

Helsingin kaupunki (jäljempänä tilaaja) Osoite: Korkeasaaren eläintarha (Zoo) PL 4600, Helsingin kaupunki Y-tunnus Korkeasaaren jätehuolto 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä tilaaja) Osoite: Korkeasaaren eläintarha (Zoo) PL 4600, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 xxxxxxx (jäljempänä palveluntuottaja)

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx Y-tunnus Sopimusluonnos H076-12-1 1 (8) Tarjoajan nimi Osoite 00XXX XXXXX MAAHANMUUTTAJIEN SUOMEN KIELEN KOULUTUKSEN HANKINTA 1 Sopijapuolet Helsingin kaupungin henkilöstökeskus / henkilöstövoimavaraosasto Ensi

Lisätiedot

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio 3 62500 EVIJÄRVI 11.11.2015 TARJOUSPYYNTÖ KAIVINKONETÖISTÄ Evijärven kunnan tekninen lautakunta pyytää tarjouksia kaivinkonetöistä 1.1.2016 31.12.2017. Kohde

Lisätiedot

KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15

KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15 1/9 Grano Oy Vesikuja 4 02200 Espoo KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15 1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin tietokeskus (jäljempänä tilaaja) Osoite:

Lisätiedot

JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017

JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017 Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017 TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET Sivu 2 Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEHTÄVÄLUETTELO 2.1 KOKONAISHINTAAN

Lisätiedot

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO

SOPIMUS. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL VALTIONEUVOSTO SOPIMUS [x.x.201x] [Drno xx/xx/2015] LIITE 5 SOPIMUS [X-PALVELUN] HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) (jäljempänä Tilaaja) xxosasto PL 30 00230 VALTIONEUVOSTO

Lisätiedot

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite Työkohtainen tarkennus Raision talvihoidon alueurakka 2019-2022 Raision kaupunki 23.5.2019 2 (6) Sisällys 0 Yleistä... 3 1 Talvihoito... 3 1.1. Lumen ja sohjon poisto sekä pinnan tasaus... 3 Talvihoitoluokat...

Lisätiedot

Vaalan kunta. Vaalantie 14 91700 VAALA

Vaalan kunta. Vaalantie 14 91700 VAALA Vaalan kunta Tekniset palvelut Vaalantie 14 91700 VAALA Tarjouspyyntö Vaalan Palvelutalosäätiön, Vaalan Vanhustentaloyhdistys ry:n, Kiinteistö Oy Vaalahakan, As Oy Vaalan Uitonkartanon ja Kiinteistö Oy

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

I SOPIMUKSEN PÄÄKOHDAT

I SOPIMUKSEN PÄÄKOHDAT 1 SOPIMUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNGIN VIRALLISISTA LEHTI-ILMOITUKSISTA JA KUULUTUKSISTA I SOPIMUKSEN PÄÄKOHDAT 1. Sopijapuolet Tilaaja Helsingin kaupungin virasto, osoite, puhelin, sähköposti, fax, yhteyshenkilö

Lisätiedot

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito Tarjouspyyntö 1 (5) 8.9.2017 AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito 2017 2019 Tarjouspyyntö 1 Yleistä 2 Hankinnan kuvaus Auran kunta pyytää tarjoustanne kaavateiden ja piha-alueiden

Lisätiedot

VD/9119/02.08.00.00/2014

VD/9119/02.08.00.00/2014 VD/9119/02.08.00.00/2014 Vaarallisia kemikaaleja käsittelevien ja/tai varastoivien laitosten onnettomuuksien vaikutuksien arviointi kaavoituksen näkökulmasta Veromiehen ja Pakkalan alueella selvitystyön

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 LIITE 3 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta 9.5. kehto, tampere 1 Turun rinnakkaishanke Luoda käytännössä kuntien infraomaisuuden ylläpitoon

Lisätiedot

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014 Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Helsingin käräjäoikeus Porkkalankatu 13 00180 Helsinki Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT 3. SOPMUKSEN

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä [. päivänä syyskuuta 2015] 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

Sopimuksessa on kyse hankintalain 9 :n 1 momentin 13 kohdassa tarkoitetusta tutkimus- ja kehittämispalveluja koskevasta hankinnasta.

Sopimuksessa on kyse hankintalain 9 :n 1 momentin 13 kohdassa tarkoitetusta tutkimus- ja kehittämispalveluja koskevasta hankinnasta. DNRO Asia MALLI - Sopimus (tutkimus- ja kehittämispalvelun hankinta) Sopimus tutkimus- ja kehittämispalvelun hankinnasta (Hankkeen nimi) 1. Sopijapuolet Ympäristöministeriö (jäljempänä Ministeriö ) Y-tunnus

Lisätiedot

VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA

VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA Espoon kaupungin hankintapalvelut LIITE 5 1 (9) VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Espoon kaupunki /Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Vantaan kaupunki /Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Porvoon

Lisätiedot

SOPIMUS NRO 14/LXXX 1 (7) HEL LUONNOS JALANKULUN / PYÖRÄILYN AUTOMAATTISTEN LASKENTALAITTEIDEN HANKINTA, ASENNUS, TESTAUS JA KALIBROINTI

SOPIMUS NRO 14/LXXX 1 (7) HEL LUONNOS JALANKULUN / PYÖRÄILYN AUTOMAATTISTEN LASKENTALAITTEIDEN HANKINTA, ASENNUS, TESTAUS JA KALIBROINTI 1 (7) HEL 2014-007743 LUONNOS SOPIMUS NRO 14/LXXX HEL 2014-008130 JALANKULUN / PYÖRÄILYN AUTOMAATTISTEN LASKENTALAITTEIDEN HANKINTA, ASENNUS, TESTAUS JA KALIBROINTI 1. TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY 2. SOIPIJAOSAPUOLET

Lisätiedot

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi TARJOUSPYYNTÖ Koulutus 1. Hankintayksikön perustiedot Yhteystiedot: Mestar Varikkokatu 2 70620 Kuopio www.mestar.fi Osoite, josta saa lisätietoja: Katso edellä hankintayksikön yhteystiedot Osoite, johon

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Laura Inkinen Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite2

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite2 xx.xx.20xx 1 Helsingin kaupungin seulontamammografiatutkimukset 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 Palveluntuottaja Yrityksen nimi

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

Oripään kunnan talvikunnossapito

Oripään kunnan talvikunnossapito ORIPÄÄN KUNTA Oripään kunnan talvikunnossapito 2018 2021 Tarjouspyyntö Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Hankinnan kuvaus... 2 3 Vähimmäisvaatimukset... 2 4 Tarjous... 3 4.1 Tarjouksen antaminen... 3 4.2

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEENÄ KÄYTETTÄVIEN PERUUKKIEN HANKINTA LUONNOS

LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEENÄ KÄYTETTÄVIEN PERUUKKIEN HANKINTA LUONNOS 1 LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN APUVÄLINEENÄ KÄYTETTÄVIEN PERUUKKIEN HANKINTA LUONNOS 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki SOPIMUS 1 (5) SOPIMUS VALAISTUKSEN JA LIIKENNEVALOJEN KUNNOSSAPIDOSTA JA KÄYTÖSTÄ

Kouvolan kaupunki SOPIMUS 1 (5) SOPIMUS VALAISTUKSEN JA LIIKENNEVALOJEN KUNNOSSAPIDOSTA JA KÄYTÖSTÄ Kouvolan kaupunki SOPIMUS 1 (5) SOPIMUS VALAISTUKSEN JA LIIKENNEVALOJEN KUNNOSSAPIDOSTA JA KÄYTÖSTÄ 1. Sopimusosapuolet Tilaaja: Kouvolan kaupunki / Yhdyskuntatekniset palvelut Tilaajan yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS Lukuvuodelle 2017-2018 Ohjaavan osan voimassaolo (1-4 vuotta) s. 1-3 Palveluosan voimassaolo (1 vuosi) s. 4-5 Hyväksymismerkinnät: Lasten ja nuorten palvelujen johtaja Tekninen

Lisätiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: 1 Sensomotorisen pienpuiston suunnittelu ja laitteiden hankinta H054-16/HEL 2016-004997 Liite 4 Sopimusluonnos 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1 SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1. Sopijaosapuolet Tuusulan kunta /Vapaa-aikapalvelut, jäljempänä Tilaaja Hyryläntie 16, 04301 Tuusula Y-tunnus 0131661-3 ja Yritys, jäljempänä

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS NUORISOLAIN MUKAISEN ETSIVÄN NUORISOTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ. Palveluntuottaja (jäljempänä palveluntuottaja Nimi: Osoite: y-tunnus:

YHTEISTYÖSOPIMUS NUORISOLAIN MUKAISEN ETSIVÄN NUORISOTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ. Palveluntuottaja (jäljempänä palveluntuottaja Nimi: Osoite: y-tunnus: Sivu 1 / 7 YHTEISTYÖSOPIMUS NUORISOLAIN MUKAISEN ETSIVÄN NUORISOTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ 1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin opetusvirasto (jäljempänä opetusvirasto) Opetusvirasto, Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015 SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä 28.5.2015 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin rakentamispalvelu (y-tunnus

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica) Y-tunnus Leväsentie Kuopio

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica) Y-tunnus Leväsentie Kuopio Servica Itä-Suomen huoltopalvelut lky Sivu 1 / 3 PALVELUSOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja Y-tunnus: 0208061-4 PL 13 77601 Suonenjoki Tuottaja Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica)

Lisätiedot

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Lopen kunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0150919-1 Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

3D-mallinnuksen ja visualisoinnin puitesopimus 2015 (optiovuosi 2016)

3D-mallinnuksen ja visualisoinnin puitesopimus 2015 (optiovuosi 2016) LIITE 2 1 (10) 3D-mallinnuksen ja visualisoinnin puitesopimus 2015 (optiovuosi 2016) PUITESOPIMUSLUONNOS xx.xx.201x xx.xx.201x.. LIITE 2 2 (10) KONSULTTISOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tämän sopimuksen

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 LUONNOS 6.8.2015 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI Talvikunnossapito Tehtäväkortti Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO Tehtäväkortti Sisällysluettelo 1 Auraus... 1 1.1 Milloin

Lisätiedot

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA Tarjouspyyntö KINNULAN KUNTA 07.08.2015 Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA 1 Yleistä Kinnulan kunta pyytää

Lisätiedot

JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT)

JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT) JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT) 1 (8) Julkisten palveluhankintojen yleiset sopimusehdot 1) 1 Soveltamisala 1.1 Palveluhankinnoissa noudatetaan seuraavia julkisten

Lisätiedot

JUUAN KUNTA

JUUAN KUNTA Tekninen palvelualue Kuntatekniikan päällikkö Seppo Portimo TARJOUSPYYNTÖ/AURAUS JA LIUKKAUDEN TORJUNTA Juuan kunnan tekninen palvelualue pyytää tarjouksia (alv 0 %) ajalle syksy 2014 kevät 2017 Aurausalueen

Lisätiedot

Tarkastusvirasto LIITE 4

Tarkastusvirasto LIITE 4 12.9.2016 1 PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖJEN (RYHMÄ X) TILIKAUDEN 2017 JA OPTIONA TILIKAUDEN 2018 TILINTARKASTUSPALVELUJEN SUORITTAMISES- TA 1 Sopijapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, edustajanaan

Lisätiedot