PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta"

Transkriptio

1 Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta 1. Palveluosan voimassaoloaika: Hankinnan kohde Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan kuuluvien ja asemakaavassa osoitettujen, rakennettujen liikennealueiden hoito, kunnossa- ja puhtaanapito ja niihin liittyvät selvitystehtävät. Tässä sopimuksessa tarkoitettuun hoitoon kuuluu esimerkiksi talvihoidon eri tehtävät, roskien ja jätteiden poistaminen tai sorapinnan tasaus. Hoidolla pidetään liikenneväylä, muu alue tai järjestelmä päivittäin käyttötarkoituksensa edellyttämässä kunnossa ja katu liikennettä tyydyttävässä kunnossa. Tämän sopimuksen mukaiseen hoitoon kuuluvat myös järjestelmien ja laitteiden (ml. liikenteenohjauslaitteet) huolto sekä esimerkiksi varusteiden tai kalusteiden pienet, paikalla ilman erityiskoneita ja -materiaaleja tehtävät korjaus- ja huoltotyöt. Hoitoon kuuluvat myös välitöntä korjausta vaativien tilapäiskorjausten teko. Katu- ja liikennealueet on määritelty tarkemmin ohjaavassa osassa. Tämän sopimuksen mukaiset tehtävät koskevat katuja, joiden osalta on tehty kadunpitopäätös ja ne on luovutettu yleiseen liikenteeseen. Muiden liikennealueiden osalta tehtävät alkavat, kun alue on luovutettu urakoitsijalta tilaajalle. Yksityisteiden osalta sopimus koskee niiden yksityisteiden kunnossapitoa, joista on tehty teknisen lautakunnan päätös. Tähän sopimukseen eivät kuulu kaupungin / yksityisten kiinteistöjen alueilla tehtävät työt. Tämän ja erikseen tehtävän kunnostamis- ja rakentamissopimuksen tavoitteena on sopia niistä toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on pitää katu liikenteen tarpeiden edellyttämässä tyydyttävässä kunnossa. Kunnossapidon tason määräytymisessä otetaan huomioon kadun liikenteellinen merkitys, liikenteen määrä, säätila ja sen ennakoitavissa olevat muutokset, vuorokaudenaika sekä eri liikennemuotojen, kuten moottoriajoneuvoliikenteen, jalankulun ja polkupyöräilyn, tarpeet sekä terveellisyys, liikenneturvallisuus ja liikenteen esteettömyys. 1(7)

2 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) Lisäksi tällä ja erikseen tehtävällä kunnostamis- ja rakentamissopimuksella sovitaan niistä toimenpiteistä, joilla kunnan hallinnassa oleva tori, katuaukio ja muu näihin verrattava yleinen liikennealue pidetään alueen käyttötarkoituksen vaatimassa kunnossa. 3. Sopimuksen yhteyshenkilöt Tilaaja: Sopimukseen liittyvissä asioissa yhdyskuntatekniikan johtaja Anne Ahtiainen Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidon työsuorituksiin liittyvissä asioissa katupäällikkö Erkki Immonen, p Palveluntuottaja: Sopimukseen liittyvissä asioissa logistiikkapalvelujohtaja Ari Sakki, p Työsuorituksiin liittyvissä asioissa kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula, p Hinta Tämän sopimuksen mukainen vuoden 2016 suoritettavan laskutustyön kattohinta on liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidon osalta (alv 0 %). Hinnan jakautuminen eri kustannuspaikoille ja kuukausille on eritelty liitteessä Muut Tilaajan sopimuskumppanit liikennealueilla Tilaajan muut sopimuskumppanit liikennealueilla on ilmoitettu liitteessä 2. Liitettä täydennetään tarvittaessa sopimuskauden aikana. 6. Periaatteet liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidossa Kadunpidon toimet priorisoidaan seuraavasti: Päivittäisen liikennöitävyyden turvaaminen (talvihoito, liikenteen hallinta), ml. liikenneympäristön hoito Liikenteen ajo-olosuhteiden varmistaminen (tiestön kunnon ylläpito) Liikenteen toimivuuden ja turvallisuuden varmistaminen Hoidossa, kunnossa- ja puhtaanapidossa on pyrittävä huomioimaan asiakkaiden odotukset seuraavien kohteiden osalta: hyväkuntoiset pysäkkikatokset liikenneympäristön selkeys esteetön liikkumisympäristö 7. Toimintalinjat Toimintalinjat tämän sopimuksen mukaisissa töissä ovat pääpiirteittäin selostettu alla. Tarkemmat kriteerit liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidossa ovat selvitetty liitteessä 3. Hoitoluokitus on selvitetty liitteessä 4. Ydinkeskustaan liittyvät vaatimukset on selvitetty liitteessä 5. Puhtaanapito Huolehditaan katualueiden, pysäkkien, luiskien ja muiden vastaavien alueiden yleisestä siisteydestä 2(7)

3 o o Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) Harjaukset kohdennetaan ensin vilkkaille teille ja paikkoihin, joissa asutus ja kevyt liikenne joutuvat liikenteen nostattamalle pölylle alttiiksi. Taajamissa hiekkaa ei harjata viheralueelle. Kuivatusjärjestelmät Kuivatusjärjestelmän tehtävänä on varmistaa, että tiealueelle satava tai tuleva vesi johdetaan asianmukaisesti pois niin, ettei liikenne tai tien pinta ja runko kärsi ylimääräisestä vedestä ja kosteudesta Kunnossapito edellyttää suunnitelmaa, jossa tiet on arvioitu kuivatuksen vaikuttavuuden kannalta ja kuivatustoimet on priorisoitu. sorateillä roudan nostamia rumpuja korjataan vain, jos ne tulvakauden jälkeen estävät tierungon kuivamista o päällystettyjen teiden kuivatus ojitustarve arvioidaan erikseen o putkistojen, kaivojen ja pumppaamoiden toimivuus edellyttää tietoa laitteiden määrästä, tyypistä, sijainnista ja toimintavasta. roudan pysyvästi nostama rumpuputki korjataan, jos noususta aiheutuu kohouma kadun pintaan, ojan haitallista padotusta tai betoniputkien saumojen aukeaminen. Liikennemerkit ja reunapaalut Meluesteet Liikennemerkkien kunnossapitoon luetaan liikennemerkkien ja muiden liikenteen ohjauslaitteiden hoito ja ohjelmoitu uusiminen. Uusimisohjelma sovitaan yhdessä tilaajan kanssa (investointi) o Liikennemerkkien kunto ja yhtenäisyys on pääväylillä, keskusta- ja liittymäalueilla parempi kuin asuntokaduilla. o Liikennemerkit ovat puhtaita ja selvästi havaittavissa (kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina) liikennemerkkien pesumenetelmät tulee olla sellaiset, ettei pesu vahingoita merkkejä o merkit, joiden viestin välittyminen on huonontunut olennaisesti, korjataan ja uusitaan viipymättä. o Esteettiset puutteet, esimerkiksi varren vinous, tulee korjata kesäkauden alkaessa (talvella vinoutuneet) tai kesäkauden kuluessa (kesällä vinoutuneet) o Tilaaja vastaa liikennemerkkien sisällöstä ja oikeasta sijainnista palveluntuottaja poistaa luvattomat tiealueelle sijoitetut merkit ja mainokset viipymättä. o reunapaalut pidetään kunnossa siten, että ne toimivat johdonmukaisesti ja autoilijaa harhauttamatta. paalujen heijastimet on oltava paikoillaan ja kunnossa paalut on oltava suorassa ja ehjiä paalujen puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota syksyllä lumettomaan aikaan. Meluesteet pidetään puhtaina Meluesteisiin liittyvä kasvillisuus hoidetaan näkyvimmillä paikoilla (viheralueiden hoitoon kuuluva työ) o Meluesteiden muovi-, metalli- ja betonipinnoista poistetaan töhryt pesten. o Meluesteiden puupinnoista poistetaan töhryt päälle maalaamalla. o Mahdollinen puhdistusta helpottavat vaha- tms. pinnoitteen uusiminen tehdään erikseen sovittavana kunnossapitotyönä. 3(7)

4 Pysäkkikatokset Kiveykset Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) pysäkkikatosten kunnossa- ja puhtaanapitoon kuuluu katosten ja pysäkkien varusteiden puhtaanapito ja muu päivittäinen hoito ja korjaaminen kunnossapidolla varmistetaan pysäkkikatosten turvallisuus, toimivuus ja houkuttelevuus pysäkkikatosten suurempi korjaaminen tapahtuu erikseen sovittavana kunnossapitotyönä tai investointityönä erittäin huonokuntoisten pysäkkikatosten poistamisen ja uusimisen päättää tilaaja omien selvitysten tai palveluntuottajan esitysten perusteella o tilaaja määrittelee pysäkit, joilla katosten laatu- ja varustetaso pidetään muita pysäkkejä selvästi korkeampana laatupysäkkien ja katosten hoito on muita pysäkkejä korkeampi o muut pysäkit pidetään vähintään tyydyttävässä kunnossa o palveluntuottaja seuraa pysäkkien kuntoa Kivetyt alueet tulee olla esteettömiä o olennaisesti rikki oleva ja irronneet reunakivet korjataan seuraavan sulan kauden alkaessa o liikenneturvallisuutta vaarantavat ongelmat tilapäisesti jo aiemmin o kivetyt alueet ovat keskeisimmillä alueilla rikkaruohottomia Päällystettyjen teiden ja sorateiden kunnossapito kunnossapidon sisältö on määritelty toimintoluettelossa (palveluosan kohta 7.) Talvihoidon toimintalinjat Yhtenäinen palvelutaso liikenteellisillä yhteysväleillä o Huolimatta kaupungin sisäisistä hoitoalueen rajoista, katujen hoitotaso pyritään pitämään tienkäyttäjän kannalta riittävän yhtenäisenä liikenteellisillä yhteysväleillä. Hoitorajat sovitetaan liikenteen kannalta luonteviin paikkoihin. o Koko kaupungissa noudatetaan yhtenäisiä periaatteita tiestön hoitoluokituksessa ja laatuvaatimuksissa. Hoitoluokitus on määritelty sopimuskauden alussa vuoden 2010 mukaisena (liite 4) o Täsmähoitokohteet on määritelty tilaajan toimesta o Maanteiden ja katujen rajat eivät saisi näkyä tienkäyttäjälle. Hoitotoimien ajoitus on sovitettava tienpitäjän kanssa. o Ajoradan ja kevyen liikenteen väylän hoitotöiden, varsinkin lumen aurauksen, keskinäinen ajoitus ei aiheuta ongelmia. Ajoradalta ei aurata lunta jo auratulle kevyen liikenteen väylälle. Ajoradalta kevyen liikenteen väylälle aurattu lumi aurataan pois viipymättä. Yhtenäinen palvelutaso ympäri vuorokauden o Hoitotoimenpiteet ajoittuvat pääväylillä ennen aamun työ- ja koulumatkaliikennettä. Liukkauden torjunta o Tavoitteena on, ettei talven liikenneturvallisuusriski ole korkeampi kuin muina vuodenaikoina o Hoidon taso on mahdollisimman tasainen ja ennustettavissa oleva o Liukkauden torjunta ja lumen auraus hoidetaan niin, ettei talvikeli yleensä aiheuta lisäviivettä liikennevaloissa ja linja-autopysäkeillä Palvelutaso mitoitetaan kustannustehokkaasti. III luokan kaduilla turvataan yleinen peruspalvelutaso 4(7)

5 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) o Tehokkuuden ja hyvän vaikuttavuuden kannalta hoidon laatutaso on porrastettu tien käytön mukaan. III luokan teillä taataan peruspalvelutaso, joka mahdollistaa normaalioloissa ympärivuorokautisen liikkumisen. o Ydinkeskustan alueella noudatetaan tilaajan erikseen antamia ohjeita (liite 4) Poikkeuksellisten sääolosuhteiden varalta on selkeät menettelytavat o Menettelytavat on sovittu selkeästi ja huolellisella ennakkosuunnittelulla Joukkoliikenteen toimintaedellytyksien tukeminen o Linja-autopysäkit ja pysäkkiyhteydet hoidetaan riittävän varhain. Koulukuljetusreittien kannalta tärkeät pysäkit on huomioitava erityisesti. o (Laatukäytävät) Laadun toteuttamisen varmistaminen o Tilaajan laadunvarmistustoiminta on oltava riittävää o Laatuvaatimukset muotoillaan selkeiksi. Muutosten tekeminen on oltava helppoa. o Laatuvaatimusten toteutumista valvotaan pistokokeilla o Palveluntuottaja seuraa säätä ja keliä koko kaupungin alueella ja säätelee sitä kautta toimien oikea-aikaisuuden. Tilaajalla on oikeus antaa sopimuskauden aikana näitä täydentäviä tai näistä poikkeavia ohjeita. 8. Kohteet, toiminnot ja niillä tehtävät työt 8.1. Liikennealueet jaetaan kohteittain: Kadut Kadut 1 = Kadut 2 = Kadut 3 = Pääkatuja, sisääntuloväyliä Kokoojakadut Asuntokadut Kevyen liikenteen väylät 1 Raitit 1 = Maanteiden jatkeina oleva kevyen liikenteen väylät sekä muut kaupungin pääväylät Raitit 2 = Muut kevyen liikenteen väylät Jalkakäytävät 2 Torit Pysäköintialueet Paikoitusalueet sekä Matkakeskuksen alueen kunnossa- ja puhtaanapitotyöt Bussipysäkit Tälle kohteelle liitetään bussipysäkeillä käsin tehtävät hoito- ja kunnossapitotyöt. Lumenkaatopaikat Kaupungin hallinnassa olevien lumenkaatopaikkojen puhtaanapito- ja kunnossapitotyöt Yksityistiet Kaupungin kustannuksella kunnossapidettävät yksityistiet. Yksityisteiden kunnossapidon sisältö on päätetty teknisessä lautakunnassa (liite 6). 1 Pyörätie/jalankulkijaliikennemerkki tai moottoriajoneuvolla ajokieltomerkki, puistokäytävät, sisältää myös pyöräkatokset 2 Jalkakäytävissä vain jalankulkijamerkki tai ei mitään liikennemerkkiä 5(7)

6 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) 8.2. Sopimuksen piiriin kuuluvat toiminnot pitävät sisällään seuraavat työt: Liikennealueiden hoito Toiminnot sisältävät mm.: 6015 Kesähoito päällystetyt Päällystettyjen (sidottu) väylien hoitotyöt Halkeamapaikkaukset Yksittäisten, alle 1m2 vaurioiden paikkaukset Reunatukien, kiveysten ja laatoitusten säännöllinen kunnon tarkastus, käyttökuntoisena ja siistinä pitäminen ja yksittäisten, alle 1 m2 vaurioiden korjaukset 6016 Kesähoito sora Sorapäällysteisten väylien höyläys ja lanaus Sorapäällysteisten väylien pölynsidonta 6019 Kuivatustyöt Sadevesikaivojen tyhjennys Rumpujen aukaisut ja sulatukset Avo-ojien kaivu Salaojien ja sadevesikourujen puhdistus 6024 Liikenteenohjaus Liikennemerkkien ja opasteiden hoito 6025 Lumenajo Lumenkuormaus ja kuljetus Lumenkaatopaikan hoito ja kp 6032 Muu kesähoito Portaiden, muurien ym. rakenteiden (katokset ja pysäkit) säännöllinen kunnon tarkastus, käyttökuntoisena ja siistinä pitäminen 6033 Muu talvihoito Aurausalueeseen tutustuminen ja kartoitus Joulukuuset ja jouluvalot (valojen asennus ja kp: KSSR OY) 6035 Puhtaanapito (liikennealueet) Auran särkemien postilaatikoiden vaihto/ Postin ryhmälaatikoiden sij.- luvassa on sanottu, että auraustyössä vaurioituneen laatikon tilalle posti toimittaa uuden. Yleisten alueiden puhtaanapito Roskakorien tyhjennys Harjaus, lehtien harjaus kohteittain, pesu, imurointi Pysäkkien, muurien ym. rakenteiden puhtaanapito Jätteiden ajo Liikennemerkkien ja opastaulujen puhdistaminen 6037 Pysäköintipalvelut Pysäköintimittareiden tyhjennys Mittareiden huolto ja kunnon tarkastus 6041 Siltojen kunnossapito (=Siltarakenteiden hoito) 6046 Talvihoito liukkauden torjunta Siltarakenteiden hoito Puhtaanapito, ml. Pesu Tunneleiden hoito Siltaan kuuluvien alle 1 m2 vaurioiden paikkaukset Liukkauden torjunta 6047 Talvihoito lumityöt Auraus ja höyläys Sohjon poisto Ajoradoille kertyneen lumen lähisiirto Pinnan tasaus (polanteen poisto) Lähisiirto, penkkojen levitys, lumen mättö, kauhominen Lumen poisto (portaat, rampit, luiskat) Aurauskeppien hankinta ja asennus Päivystys ja varallaolo 6(7)

7 Liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapito, palveluosa (7) 6061 Hiekoitusmateriaalin poisto Hiekoitusmateriaalin poisto katu- ja viheralueilta Katupölyn sidonta Mahdollisesti alkusyksystä tehtävä hiekoitusmateriaalin poisto Siirrettävät ajoneuvot: Palveluntuottaja ilmoittaa Kouvolan kaupungin jätehuoltopäällikölle siirrettävistä ajoneuvoista. Ajoneuvojen siirtäminen on tarpeen, jos: o pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa katualueella tapahtuvalle kunnossa- tai puhtaanapidolle taikka korjaus- tai rakennustyölle (ajoneuvojen siirtämisestä annettu laki 6 ) tai o jos ajoneuvon arvon, kunnon ja muiden ulkoisesti havaittavien seikkojen perusteella on ilmeistä, että muu ajoneuvo kuin romuajoneuvo on hylätty (ajoneuvojen siirtämisestä annettu laki 7 ). Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot: o katuosoite, jossa siirrettävä auto on, o auton merkki ja auton väri (selkeä valokuva riittää, jos merkkiä ei tiedetä) o auton rekisterinumero (jos on) Vikailmoitukset Palveluntuottaja on velvollinen ilmoittamaan muiden palveluntarjoajien piiriin kuuluvista, havainnoimistaan häiriöistä tai vioista Tilaajan edustajalle. Kunnostamistöistä tehdään erillinen sopimus. LIITTEET 1. Vuoden 2016 toiminto- ja kuukausikohtaiset kattohinnat 2. Muut tilaajan hankinnat liikennealueilla ja sopimuskumppanit 3. Kriteerit katujen ja liikennealueiden kunnossapidolle 4. Kaupungin katujen ja kevyen liikenteen väylien hoitoluokitus sopimuskauden alkaessa (v.2010) 5. Ydinkeskustan laatuvaatimukset ja toimenpideajat 6. Kaupungin kustannuksella kunnossapidettävien yksityisteiden kunnossapidon sisältö, TELA (7)

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 927/00.06.00/2013 1(4) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.2015

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 3723/00.06.00/2014 1(8) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.2014

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dno 92/.6./213 1(4) PAVUSPIUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin liikennealueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista eikseen sovittavista tistä 1. Palveluosan voimassaoloaika: 1.1.215-31.12.215 2. Hankinnan

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito.

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito. Talvihoito Viheralueiden hoito Liikennealueiden hoito Perusomaisuus Puhtaanapito Kalusteiden ja varusteiden hoito Rakenteiden hoito Kunnossapito Talvihoidon erillistuote Ylläpito Erillistuotteet Kunnossa-

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 3726/00.06.00/2014 1(6) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika:

Lisätiedot

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET. Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET. Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 Tapiolan alueurakka 2012-2017/19 1 (6) TAPIOLAN ALUEURAKKA 2012 2017/19 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2O13 2O17 Tuusulan Jokelan alueurakkaa 2013 2017 koskevaan urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan urakassa esiin tulevia kokonaishintaan kuuluvia tehtäviä hinnoin

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä

PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä Dnro 927/00.06.00/2013 1(4) PALVELUSOPIMUS / Palveluosa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä muista erikseen sovittavista töistä 1. Palveluosan voimassaoloaika:

Lisätiedot

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO LIIKENNEVÄYLIEN JA -ALUEIDEN SEKÄ VIHERALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO Urakkatarjouspyyntöönne 22.03.2012 viitaten tarjoudumme suorittamaan

Lisätiedot

JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017

JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017 Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2013 2017 TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET Sivu 2 Alueurakointi Yleinen tehtäväluettelo 2003 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEHTÄVÄLUETTELO 2.1 KOKONAISHINTAAN

Lisätiedot

Työhön ryhdytään, kun lumikerroksen paksuus on keskimäärin 6 cm. Aurataan laatustandardin alituttua pääsääntöisesti kp-luokka I jälkeen.

Työhön ryhdytään, kun lumikerroksen paksuus on keskimäärin 6 cm. Aurataan laatustandardin alituttua pääsääntöisesti kp-luokka I jälkeen. Talvihoito Auraus Työhön ryhdytään, kun kuivaa irtolunta on keskimäärin 4 cm. Aurataan mahdollisimman pian laatustandardin alituttua ja ennen vuorokauden liikenteen huipputunteja (klo 7 ja 16). Jatkuvan

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät

Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Katujen kunnossapitoluokitus ja -tehtävät Raision yleisten alueiden kunnossapidosta vastaa Raision kaupungin Teknisen keskuksen Kunnallistekniset palvelut yksikkö.

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta Dnro 1(5) PALVELUSOPIMUS Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta 1. HANKINNAN KOHDE Tällä sopimuksella sovitaan vuoden 2016 investointiohjelmasta erikseen sovittujen

Lisätiedot

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7

Tekn.ltk 21.1.2014 ASIA NRO 7 LIIKENNEALUEIDEN YLLÄPIDON TUOTANTOSOPIMUS Sopimuksen kohde Tilaaja Tuottaja Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito Asikkalan kunta, tekninen lautakunta Noudatettavat asiakirjat Sopimuskausi

Lisätiedot

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite Työkohtainen tarkennus Raision talvihoidon alueurakka 2019-2022 Raision kaupunki 23.5.2019 2 (6) Sisällys 0 Yleistä... 3 1 Talvihoito... 3 1.1. Lumen ja sohjon poisto sekä pinnan tasaus... 3 Talvihoitoluokat...

Lisätiedot

POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA /20

POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA /20 Asianumero 834/02.08.00/2013 1 (8) POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA 2013-2018/20 KATUYLLÄPIDON TEHTÄVÄLUETTELO JA TEHTÄVÄKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asianumero 834/02.08.00/2013 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2.

Lisätiedot

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta 9.5. kehto, tampere 1 Turun rinnakkaishanke Luoda käytännössä kuntien infraomaisuuden ylläpitoon

Lisätiedot

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Reisjärven kunnassa päivitetty 12.11.2017 Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidon vastuunjako Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN LIIKENNEALUEIDEN TALVIHOITO

ORIVEDEN KAUPUNGIN LIIKENNEALUEIDEN TALVIHOITO Talvihoidon tuotekortit ORIVEDEN KAUPUNGIN LIIKENNEALUEIDEN TALVIHOITO TALVIHOIDON TUOTEKORTIT Talvihoidon tuotekortit 1 (14) SISÄLLYSLUETTELO LIIKENNEALUEIDEN TALVIHOITO... 2 1. YLEISTÄ... 2 2. LUMEN

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNGIN KUNNOSSAPITOLUOKITUS

NOKIAN KAUPUNGIN KUNNOSSAPITOLUOKITUS NOKAN KAUPUNGN KUNNOSSAPTOLUOKTUS Sisällysohje 1. KATUJEN KUNNOSSAPTOLUOKTUS Yleistä Ajoradat Kevyenliikenteenväylät Pinnan tasaus ja polanteiden poisto ajoradoilla ja kevyenliikenteenväylillä Liite 1

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021, erityispiirteet Ranuan kunta Hoidettava tiestö pääasiassa Ranuan kirkonkylää. Lisäksi Ristijärvi- Penämö ja Simontaipaleentie yht. 27,5 km 1.03 Tiestön

Lisätiedot

Tekninen palvelualue Kunnallistekniset palvelut 21.3.2011 TALVIKUNNOSSAPITO KEVYTLIIKENNEVÄYLILLÄ

Tekninen palvelualue Kunnallistekniset palvelut 21.3.2011 TALVIKUNNOSSAPITO KEVYTLIIKENNEVÄYLILLÄ Savonlinnan kaupunki TYÖOHJEITA Tekninen palvelualue Kunnallistekniset palvelut 21.3.2011 TALVIKUNNOSSAPITO KEVYTLIIKENNEVÄYLILLÄ YLEISTÄ Laki kadun ja eräiden alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta (547/2005)

Lisätiedot

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito Talvihoito 1 Katujen ja kevyenliikenteen väylien kunnossapitoluokitus Talvikunnossapito 1.0 Yleistä Parikkalan kunnan kadut on jaettu kolmeen eri kunnossapitoluokkaan. Kunnossapitoluokituksen avulla määritetään

Lisätiedot

Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella

Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella Tiestön kunnossapito Sysmän kunnan alueella Sysmän kansankäräjät 2013, Uudenmaan ELY-keskus 25.8.2013 Hoito ylläpito - investoinnit Hoito: Heinolan alueurakka 2012 17 Talvihoito Sorateiden hoito (sis.

Lisätiedot

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET 2(12) SISÄLLYSLUETTELO Auraus: ajoradat... 3 Auraus: jalkakäytävät, kevyen liikenteen väylät, laatukäytävät... 4 Sohjon poisto: ajoradat, kevyen liikenteen väylät...

Lisätiedot

Kiinteistöjen talvikunnossapito

Kiinteistöjen talvikunnossapito Työkohtainen työselostus, Kiinteistöjen talvikunnossapito 2016 2017 1000 TALVIHOITO, KADUT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, KIINTEISTÖT Talvihoidon tavoitteena on turvata liikenteen häiriötön sujuminen sekä

Lisätiedot

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI Talvikunnossapito Tehtäväkortti Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO Tehtäväkortti Sisällysluettelo 1 Auraus... 1 1.1 Milloin

Lisätiedot

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 8.6.2015 Sisällysluettelo 1 Auraus........................................... 3 1.1 Milloin työ on suoritettava...............................................

Lisätiedot

"Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa" Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006

Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006 1 Esteetön liikkumisympäristö - koulutus, Oulu 23.2.2006 "Esteettömyyden hallinta tiestön hoitopalveluiden hankintaketjussa" Martti Oulun tiepiiri 2 Tiestön hoidon hankinta Tiehallinnossa Hoitourakoitsijan

Lisätiedot

Oleellisimmat muutokset urakkaohjelmassa. HaKoYki

Oleellisimmat muutokset urakkaohjelmassa. HaKoYki Oleellisimmat muutokset urakkaohjelmassa HaKoYki 2014-2017 Kadut Yleistä Yksityistiekäytännöt muuttuvat 30.4.2015 jälkeen, jolloin kaupunki avustaa yksityisteitä enää vain rahallisesti. Urakkaan voi jäädä

Lisätiedot

Miten kadunpidon asiakkaita muistetaan laatuvaatimukset käyttäjäkontaktin työkaluna. Ville Alatyppö Rakennusvirasto, ylläpitotoimisto

Miten kadunpidon asiakkaita muistetaan laatuvaatimukset käyttäjäkontaktin työkaluna. Ville Alatyppö Rakennusvirasto, ylläpitotoimisto Miten kadunpidon asiakkaita muistetaan laatuvaatimukset käyttäjäkontaktin työkaluna Ville Alatyppö Rakennusvirasto, ylläpitotoimisto Kadunpidon asiakkaat Väylillä kulkijat Työpaikka, vapaa-aika, tavaraliikenne,

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa urakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Oriveden, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen sekä osin Tampereen

Lisätiedot

AURAUS KEVYENLIIKENTEENVÄYLILLÄ

AURAUS KEVYENLIIKENTEENVÄYLILLÄ AURAUS KEVYENLKENTEENVÄYLLLÄ Yli-i 2014-15 Työhön ryhdytään kun lumen paksuus kunnossapitoluokittain on taulukon 1 mukainen. Auraustyöt ajoitetaan taulukon 2 mukaisesti. Milloin työ on suoritettava Taulukko

Lisätiedot

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta 23-24.10.2014 Seinäjoki KEHTO 1 Turun rinnakkaishanke Luoda käytännössä kuntien infraomaisuuden

Lisätiedot

TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä. Kunnossapito ja talous

TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä. Kunnossapito ja talous TALVITIEPÄIVÄT 2014 Jyväskylä Kunnossapito ja talous Kuntasektorin kalustovaatimukset Katujen kunnossapito Asemakaava-alueella kadun kunnossapito kuuluu kunnalle (Laki katujen ja eräiden yleisten alueiden

Lisätiedot

POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA /20

POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA /20 1(5) POHJOIS-ESPOON ALUEURAKKA 2013-2018/20 KIINTEISTÖJEN PIHA-ALUEET 1. YLEISTÄ 2. TALVIHOITO Asianumero 834/02.08.00/2013 Tässä asiakirjassa esitetyt suoritusvelvollisuuteen liittyvät asiat koskevat

Lisätiedot

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet VTT Namis-Car Työpaja 1.9.2016 Otto Kärki / Liikennevirasto Kunnossapidon pääongelmat ja haasteet Maanteillä päällysteiden, tierakenteiden ja siltojen

Lisätiedot

Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito. Asikkalan kunta, tekninen lautakunta

Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito. Asikkalan kunta, tekninen lautakunta LIIKENNEALUEIDEN YLLÄPIDON TUOTANTOSOPIMUS Sopimuksen kohde Tilaaja Tuottaja Asikkalan kunnan ylläpitämien liikennealueiden kunnossapito Asikkalan kunta, tekninen lautakunta Noudatettavat asiakirjat Sopimuskausi

Lisätiedot

KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET

KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET 3. painos ISBN 951-47-9082-0 TIEL 2230010 Oy Edita Ab Helsinki 1999 Julkaisua myy Tiehallinto, julkaisumyynti Telefax 0204 22 2652 Tielaitos TIEHALLINTO Tie- ja liikennetekniikka

Lisätiedot

Levin ydinkeskustan katu-, kävelykatu- ja torialueiden kunnossapitovelvollisuuden jakautuminen

Levin ydinkeskustan katu-, kävelykatu- ja torialueiden kunnossapitovelvollisuuden jakautuminen Levin ydinkeskustan katu-, kävelykatu- ja torialueiden kunnossapitovelvollisuuden jakautuminen Teknlk 80 Asemakaava-alueiden katujen, torien, toriaukioiden, puistojen, istutusten sekä muita näihin verrattavien

Lisätiedot

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta 2016-2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Satakunnan maakunnassa Sijoittuu pääosin Harjavallan, Euran ja Säkylän kuntien alueelle Tiestöä

Lisätiedot

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista 2 Hyvä tarjousvaiheen toiminta- ja laatusuunnitelma Kaikki mitä on luvattu tarjousvaiheen laatusuunnitelmassa on löydyttävä myös sopimuskatselmuksessa (on urakoitsijaa sitova)!!! Asiat oikeassa järjestyksessä

Lisätiedot

Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT 1.11.2005

Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT 1.11.2005 Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT..2005 Kunnossapidon laatuvaatimukset Kadun kunnossapidon tarkoituksena on pitää katu ajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn tarpeiden

Lisätiedot

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY-keskuksen talvihoitoinfo 6.11.2018 Varsinais-Suomi Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Sääolosuhteet muuttuneet etenkin rannikolla Varsinaiset talvikelit tulevat myöhemmin ja kestävät lyhyemmän aikaa

Lisätiedot

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Väyläviraston julkaisuja Sisällysluettelo 16/2019 Esipuhe 3 Kuivatuksen kunnossapito on tärkeä osa päällysteiden

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Kangasalan, Pälkäneen ja osin Valkeakosken kuntien alueelle

Lisätiedot

INARIN KUNTA 1 (3) Kunnossapito-ohjelmaan kuuluvat oheisten liitteiden mukaiset tiet ja alueet.

INARIN KUNTA 1 (3) Kunnossapito-ohjelmaan kuuluvat oheisten liitteiden mukaiset tiet ja alueet. INARIN KUNTA 1 (3) URAKKAOHJELMA TALVIKUNNOSSA PIDETTÄVÄT TIET JA ALUEET 2014 2017 1. Talvikunnossa pidettävät tiet ja alueet 2. Urakka-aika Kunnossapito-ohjelmaan kuuluvat oheisten liitteiden mukaiset

Lisätiedot

Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä

Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä Kunnossapidon hoitosopimuksella kunnan hoidossa olevat yksityistiet, Kittilä Arvoisa tiekunnan edustaja, Tiekunnan tienne kunnossapidon pääurakoitsija seuraavat viisi (5) vuotta on NCC ROADS Oy. Urakka-aika

Lisätiedot

Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia

Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia Tieverkon ylläpidon perusviestejä tukevaa materiaalia Versio 28.8.2006 2 Ylläpidon toimintaympäristö 2006 Tieverkko 78 168 km (65 % päällystetty) Liikennesuorite 34 Mrd ajokm/v Vuotuinen ylläpito 0,22

Lisätiedot

Aurauksen käynnistysrajat:

Aurauksen käynnistysrajat: TYÖOHJEET AURAUS- JA HIEKOITUSURAKOITSIJALLE Urakoitsija vastaa alueellaan niistä velvoitteista, joita Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta (22.12.2009/1575) asettaa talvikunnossapidon

Lisätiedot

PIHA-ALUEIDEN TALVIHOIDON TEHTÄVÄKORTIT

PIHA-ALUEIDEN TALVIHOIDON TEHTÄVÄKORTIT LIITE 9/1 PIHA-ALUEIDEN TALVIHOIDON TEHTÄVÄKORTIT Talvihoito Pvm. Suorite Auraus piha-alueilla Sohjon poisto piha-alueilla Lumen lähisiirto ja läjitys Lumen kuormaus ja kuljetus Liukkaudentorjunta piha-alueilla

Lisätiedot

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET 2(12) SISÄLLYSLUETTELO Auraus: ajoradat... 3 Auraus: jalkakäytävät, pyörätiet, laatukäytävät... 4 Sohjon poisto: ajoradat, pyörätiet, jalkakäytävät... 6 Pinnan tasaus,

Lisätiedot

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka Imatran alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Imatra 2016-2021 Pääasiallinen alue: Imatra Ruokolahti Rautjärvi Parikkala Sekä osia: Savonlinna Lappeenranta Taipalsaari Yleistä urakka-alueesta:

Lisätiedot

KATUYLLÄPITO 1(12) KATUYLLÄPITO Yleinen tehtäväluettelo Espoon kaupunki Espoo Kaupunkitekniikkaliikelaitos

KATUYLLÄPITO 1(12) KATUYLLÄPITO Yleinen tehtäväluettelo Espoon kaupunki Espoo Kaupunkitekniikkaliikelaitos 1(12) KATUYLLÄPITO Alueurakointi 09.11.2012 2(12) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 2. TEHTÄVÄN SUORITTAMINEN... 4 3. TYÖSELOSTUS... 4 4. LAATUVAATIMUKSET JA LAADUN TOTEAMINEN... 4 5. MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET...

Lisätiedot

LISÄÄNTYNYT PINTAKELIRIKKO YHÄ SUUREMPI ONGELMA MITEN SORATIE KUIVATETAAN?

LISÄÄNTYNYT PINTAKELIRIKKO YHÄ SUUREMPI ONGELMA MITEN SORATIE KUIVATETAAN? LISÄÄNTYNYT PINTAKELIRIKKO YHÄ SUUREMPI ONGELMA MITEN SORATIE KUIVATETAAN? Jarkko Pirinen Soratiepäivä 16.5.2019 MIKSI SORATEITÄ PITÄÄ KUIVATTAA? Sorateiden osuus Suomen maantieverkon pituudesta noin 35

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TALVIKUNNOSSAPITOTÖISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TALVIKUNNOSSAPITOTÖISTÄ Kiuruveden kaupunki Tekninen palvelukeskus 9.10.2013 TARJOUSPYYNTÖ TALVIKUNNOSSAPITOTÖISTÄ Tekninen palvelukeskus pyytää tarjouksia koneellisista talvikunnossapitotöistä seuraavasti: 1. KATUJEN JA VÄYLIEN

Lisätiedot

Urakoitsijaseminaarin avaus

Urakoitsijaseminaarin avaus Urakoitsijaseminaarin avaus LVM:n hallinnonalan virastouudistus ja maakuntauudistus 22.8.2017 LVM:n hallinnonalan virastouudistus 31.5.2017 2 3 Maakuntauudistus ja maantielain uudistus (luonnos 5.7.2017)

Lisätiedot

6100 Talvihoito Sisällysluettelo:

6100 Talvihoito Sisällysluettelo: 1 6100 Talvihoito Sisällysluettelo: 6110 LUMEN POISTO JA LIUKKAUDEN TORJUNTA... 2 6112 Lumen ja sohjon poisto... 2 6114 Hiekoitus / mekaaninen liukkaudentorjunta... 6 6116 Polanteen poisto ja pinnan tasaus...

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

WFS-taso: YLRE_Katualue_alue Tason kuvaus ja esimerkkejä käyttötapauksista:

WFS-taso: YLRE_Katualue_alue Tason kuvaus ja esimerkkejä käyttötapauksista: YLEISTEN ALUEIDEN REKISTERIN WFS-RAJAPINNAN ATTRIBUUTTIKUVAUS Tiedoista vastaa Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Rakennetun omaisuuden hallinta. rakennusvirasto@hel.fi WFS-taso: YLRE_Katualue_alue

Lisätiedot

AURAUS KEVYENLIIKENTEENVÄYLILLÄ

AURAUS KEVYENLIIKENTEENVÄYLILLÄ AURAUS KEVYENLKENTEENVÄYLLLÄ Yli-i 2015-17 Työhön ryhdytään kun lumen paksuus kunnossapitoluokittain on taulukon 1 mukainen. Auraustyöt ajoitetaan taulukon 2 mukaisesti. Milloin työ on suoritettava Taulukko

Lisätiedot

Muutoksia ja tarkennuksia päivättyyn tarjouspyyntöön ja Karttulan alueurakan julkiseen hankintakilpailuun

Muutoksia ja tarkennuksia päivättyyn tarjouspyyntöön ja Karttulan alueurakan julkiseen hankintakilpailuun KUOPION KAUPUNKI Kaupunkiympäristön palvelualue Rakentamisen ja kunnossapidon palvelut Karttulan alueurakka 2017 2022 5.4.2017 Lisäkirje 1 Muutoksia ja tarkennuksia 2.3.2017 päivättyyn tarjouspyyntöön

Lisätiedot

Laatuvaatimukset

Laatuvaatimukset Laatuvaatimukset 1.10.2008 Suuremmat muutokset pohdintaan toimintalinjojen kautta Reunalumet, vähäiset lumet Tasaisuuden sentit jne Yöajan lievennysten poisto Sorateiden laatuvaatimukset Laatuvaatimukset

Lisätiedot

Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama

Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama 23.2.2003 Ramboll / Erkki Sarjanoja Esteettömyyden mahdollisuudet Missä ja milloin fyysisen ympäristön esteettömyys

Lisätiedot

TK2 AURAUS AJORADOILLA

TK2 AURAUS AJORADOILLA TK2 AURAUS AJORADOLLA MLLON TYÖ ON SUORTETTAVA Työhön ryhdytään kun lumen paksuus kunnossapitoluokittain on taulukon 1 mukainen. Auraustyöt ajoitetaan taulukon 2 mukaisesti. Taulukko 1. Kadun tai tien

Lisätiedot

PEHKO-projekti Hoidon ja ylläpidon alueurakat Kemi ja Karstula

PEHKO-projekti Hoidon ja ylläpidon alueurakat Kemi ja Karstula PEHKO-projekti Hoidon ja ylläpidon alueurakat Kemi ja Karstula 2016-2021 Tekstitarkennukset Tarjouspyyntökirje Tämän alueurakan alueella pilotoidaan päällysteiden ennakoivan hoidon ja kunnostuksen ohjelmointia

Lisätiedot

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015 JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015 1. SOPIJAOSAPUOLET: Tilaaja: Rantasalmen kunta / kunnanhallitus Y-tunnus 0166507-1 Poikkitie

Lisätiedot

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Sari Lajunen, lakimies, Liikennevirasto Tiealueen ja sen osan lakkauttaminen Sari Lajunen 2 Maantielaki 88 : maantien lakkaaminen Maantielaki 89 : maantien lakkauttaminen

Lisätiedot

TALVIKUNNOSSAPITO -tietoisku

TALVIKUNNOSSAPITO -tietoisku TALVIKUNNOSSAPITO -tietoisku Kempeleen talvikunnossapito- tietoisku Tietoa talven varalle Talvi lähestyy ja Kempeleen kunnan liikennealueiden kunnossapito tiedottaa ja muistuttaa, mitä kaikkea se tuo tullessaan.

Lisätiedot

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY keskuksen talvihoitoinfo 9.11.2018 Satakunta Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Talvikelit haastavat Viime talvikausien sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat tienpidolle ja liikenteelle.

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITO JA HIUKAN PERUSPARANTAMSESTA Auraus ja linkous Asutuilla teillä sallitaan lunta yleensä max 8-10 cm Sohjoa max 4-5 cm Tie aurattu yleensä klo 6-7 Kuorma-auto- tai traktoriaura

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta

Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta Dnro 1(5) PALVELUSOPIMUS Kouvolan kaupungin liikenne- ja viheralueiden rakentamisesta ja kunnostamisesta 1. HANKINNAN KOHDE Tällä sopimuksella sovitaan vuoden 216 investointiohjelmasta erikseen sovittujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (5) 133 Oikaisuvaatimus palveluosaston lakimiehen päätökseen 4.1.2017 7 vahingonkorvausasiassa HEL 2016-013098 T 03 01 00 Päätös Perustelut päätti hylätä palveluosaston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (5) 134 Oikaisuvaatimus palveluosaston lakimiehen päätökseen 21.02.2017 43 vahingonkorvausasiassa HEL 2017-001452 T 03 01 00 Päätös Perustelut päätti hylätä palveluosaston

Lisätiedot

TYÖSELITYS TUUSULAN VIHERALUEIDEN KUNNOSSAPITOURAKKA ALUEELLA C TUUSULAN KESKUS JA NUMMENHARJU KAUDELLE 1.4.2016-31.3.2018

TYÖSELITYS TUUSULAN VIHERALUEIDEN KUNNOSSAPITOURAKKA ALUEELLA C TUUSULAN KESKUS JA NUMMENHARJU KAUDELLE 1.4.2016-31.3.2018 Sivu 1/6 Tilaaja: Tuusulan kunta, KETEK/ Kunnossapito ja viheralueet PL 60 04301 Tuusula TYÖSELITYS TUUSULAN VIHERALUEIDEN KUNNOSSAPITOURAKKA ALUEELLA C TUUSULAN KESKUS JA NUMMENHARJU KAUDELLE 1.4.2016-31.3.2018

Lisätiedot

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa Hiukkasen parempi

Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa Hiukkasen parempi Opas katualueiden hoidosta ja vastuurajoista Pyhäjärven kaupungissa 24.6.2015 Hiukkasen parempi 1. Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidon vastuunjako Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa-

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp Hallituksen esitys laiksi kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on vuoden 2004 valtiopäivillä antanut eduskunnalle

Lisätiedot

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti

OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS Ylläpidon tuotteistus Turun pilotti OPUS hanke = Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta 22.5.2015 Kuntatekniikkapäivät 1 Turun rinnakkaishanke Luoda käytännössä kuntien infraomaisuuden

Lisätiedot

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet

2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä. 3. Talvikunnossapito jalkakäytävillä. 4. Ei talvikunnossapidettävät kohteet LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Tekninen toimi Kadut ja Ympäristö 13.11.2013 KATUJEN KUNNOSSAPITOLUOKITUS, TALVIKUNNOSSAPITO Sisältö 1. Talvikunnossapito ajoradoilla 2. Talvikunnossapito kevyen liikenteen väylillä

Lisätiedot

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2016

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2016 JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2016 1. SOPIJAOSAPUOLET: Tilaaja: Rantasalmen kunta / kunnanhallitus Y-tunnus 0166507-1 Poikkitie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9289/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9289/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 113 Asianro 9289/02.08.00.01/2017 Kuopion kuntatekniikkaliikelaitoksen kunnossapitourakkasopimus ajalle 1.10.2017 1.10.2022 Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Dnro xxx/10.03.03/2013 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

1000 Talvihoito Sisällysluettelo:

1000 Talvihoito Sisällysluettelo: 1 1000 Talvihoito Sisällysluettelo: 1010 Lumen ja sohjon poisto... 2 1020 Liukkaudentorjunta... 6 1030 Polanteen poisto ja pinnan tasaus... 9 1040 Liukkaudentorjuntamateriaalin poisto... 11 1050 Lumen

Lisätiedot

JUUAN KUNTA

JUUAN KUNTA Tekninen palvelualue Kuntatekniikan päällikkö Seppo Portimo TARJOUSPYYNTÖ/AURAUS JA LIUKKAUDEN TORJUNTA Juuan kunnan tekninen palvelualue pyytää tarjouksia (alv 0 %) ajalle syksy 2014 kevät 2017 Aurausalueen

Lisätiedot

LIITE 2 Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma

LIITE 2 Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma LIITE 2 Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma 2018-2027 Lumilogistiikkaselvitys Sisällys Johdanto... 3 1. Kasauspaikat... 4 1.1 Lumenvastaanottopaikat... 4 1.2 Lumenkasauspaikat... 4 1.2.1 Ohjeelliset

Lisätiedot

AURAUS AJORADOILLA III. Taulukko 2. Töiden ajoittaminen III

AURAUS AJORADOILLA III. Taulukko 2. Töiden ajoittaminen III AURAUS AJORADOLLA Milloin työ on suoritettava Työhön ryhdytään kun lumen paksuus kunnossapitoluokittain on taulukon 1 mukainen. Auraustyöt ajoitetaan taulukon 2 mukaisesti. Taulukko 1. Kadulla tai tiellä

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT. viherkunnossapitopäällikkö Pirjo Kosonen

VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT. viherkunnossapitopäällikkö Pirjo Kosonen VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT viherkunnossapitopäällikkö Pirjo Kosonen Puistoalueet ovat yleisiä alueita, ne on tarkoitettu oleskeluun, leikkiin, liikuntaan ja lähiluonnon tarkkailuun Vantaan

Lisätiedot

LIIKENTEEN VÄYLIEN AURAUS 2013-2016 YKSITYISTEIDEN AURAUS 2013-2016 ROKUAN ASEMAKAAVATEIDEN

LIIKENTEEN VÄYLIEN AURAUS 2013-2016 YKSITYISTEIDEN AURAUS 2013-2016 ROKUAN ASEMAKAAVATEIDEN UTAJÄRVEN KUNTA Tekniset palvelut PL 18 91601 UTAJÄRVI 23.09.2013 ASEMAKAAVATEIDEN ja KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIEN AURAUS 2013-2016 YKSITYISTEIDEN AURAUS 2013-2016 ROKUAN ASEMAKAAVATEIDEN sekä STADIONIN JA

Lisätiedot

Tienpidosta Pohjois- Savossa

Tienpidosta Pohjois- Savossa Tienpidosta Pohjois- Savossa Pohjois-Savon kylät ry:n syyspäivä 18.11.2017 Huttunen Tommi 18.11.2017 Ennakkotoiveita Voisimmeko saada jonkun Pohjois-Savon Ely-keskuksesta alustamaan ja kertomaan tiestöön

Lisätiedot

KATUJEN TALVIKUNNOSSAPIDON STANDARDIT

KATUJEN TALVIKUNNOSSAPIDON STANDARDIT KATUJEN TALVKUNNOSSAPDON STANDARDT AURAUS KAAVAKADULTA Työhön ryhdytään kun lumen paksuus kunnossapitoluokittain on taulukon 1 mukainen. Auraustyöt ajoitetaan taulukon 2 mukaisesti. Taulukko 1. Kadulla

Lisätiedot

Näin pidät yksityistiesi

Näin pidät yksityistiesi Näin pidät yksityistiesi kunnossa Kun olet hankkinut OTSO:lta upouuden tien, tai jos olemassa oleva tiesi on juuri laitettu kuntoon, siitä kannattaa pitää huolta. Tien säännöllinen hoitaminen pidentää

Lisätiedot

TUOTANTOSOPIMUS PUISTOJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN KUNNOSSAPIDOSTA 1/3. Asikkalan kunnan ylläpitämien puistojen ja yleisten alueiden kunnossapito

TUOTANTOSOPIMUS PUISTOJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN KUNNOSSAPIDOSTA 1/3. Asikkalan kunnan ylläpitämien puistojen ja yleisten alueiden kunnossapito TUOTANTOSOPIMUS PUISTOJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN KUNNOSSAPIDOSTA 1/3 Sopimuksen kohde Tilaaja Tuottaja Asikkalan kunnan ylläpitämien puistojen ja yleisten alueiden kunnossapito Asikkalan kunta, tekninen

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA Raision talvihoidon alueurakka 2019 2022 23.5.2019 Raision kaupunki 2(7) TURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Yksityistielain keskeinen sisältö

Yksityistielain keskeinen sisältö Yksityistielain keskeinen sisältö 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1-7a 2 LUKU Tieoikeus sekä muut tienpitoa ja tien käyttöä varten tarvittavat oikeudet 8-21 Yksityistielain soveltamisala Ei julkisen vallan ylläpitämät

Lisätiedot

TALVIKUNNOSSAPITO KAUDELLE SYKSY 2015 KEVÄT 2016 + mahdollisuus yhden vuoden optioon

TALVIKUNNOSSAPITO KAUDELLE SYKSY 2015 KEVÄT 2016 + mahdollisuus yhden vuoden optioon LIITE YMP 26.05.2015 HYRYNSALMEN KUNTA Ympäristölautakunta PL 5 89401 HYRYNSALMI TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT TALVIKUNNOSSAPITO KAUDELLE SYKSY 2015 KEVÄT 2016 + mahdollisuus yhden vuoden optioon Sisältää erilliset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3404/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3404/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (1) 93 Asianro 3404/10.03.01.02/2015 Läntisen ja pohjoisen kunnossapidon alueurakan vertailua Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut

Lisätiedot