Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta"

Transkriptio

1 Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta Mesenaatin Taiteen yhteisörahoitusohjelma Kiitos: Koneen Säätiö

2 Joukkorahoituskampanjan vaiheet Hämmennys Ekstaattinen innostus Saat sekä kannustusta että epäilyä. Usko kannustajia. Оlet hypännyt tuntemattomaan Mitä kaikkea tässä pitikään tehdä? Ota selville! Päätösten määrä ahdistaa. Oikeita vastauksia ei ole - kysy mielipiteitä muilta mutta päätä lopulta itse. Hyvä meininki Totuus turhauttaa: et voi vaikuttaa ihmisiin tarpeeksi Toivo ja epätoivo Rutiinia vaihtelevat. Rahaa ei tule niin paljon Alat osata! Teet samat päivittäiset some-kierrokset ja tiedät jo mikä toimii. Väsymys ja helposti kuin unelmoit. Uusi innostus Tämä saattaa sittenkin onnistua! Olet innoissasi jokaisesta rahoittajasta. On hieno tunne kun ihmiset uskovat sinuun ja kampanjaasi. IDEA Aloita heti Puhu kampanjastasi kaikkialla ja kaikille. Ilman joukkoistamista on vaikea onnistua. Ala kerätä sosiaalisessa mediassa kavereita, tykkääjiä ja seuraajia. On aika olla sosiaalinen. Jos sinulla ei vielä ole taiteilija- Facebook-kanavaa, luo se! Suunnittele Tee kampanjasuunnitelma. Mieti vastikkeet, tavoitesummat, kohderyhmä, aikataulutus, ydinviestit ja visuaalinen ilme. Luo kampanjasivu On aika ilmaista: älä tee apurahahakemusta, tee teos. Ole taiteilija. Pidä hauskaa! Julkaise kampanjasi Lähetä heti viestit lähipiirille ja tukijoille ja pyydä heitä auttamaan: tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan kaikkia some-viestejäsi innokkaasti. Pistä täysi pommitus päälle: medialle, blogareille, sähköpostissa, somessa. Päivittäistä työtä Tee markkinointia päivittäin: somettamista, rahoittajien kiittämistä, kampanjan ylläpitoa ja uutisten kertomista. Jos kampanja ei toimi, kokeile muutoksia: erilaisia someviestejä, uusia tai erihintaisia vastikkeita - kunnes löydät sen mikä toimii. Loppukiri Nyt voit taas pitää suurta melua kampanjastasi. Kutsu ja innosta kaikki mukaan jakamaan sanaa ja kirittämään. Joskus suurin osa rahoituksesta tulee kampanjan parina viimeisenä päivänä. Muista kiittää osallistujia!

3 Pitäisikö tehdä joukkorahoituskampanja? Tietysti! On huikea tunne kun ihmiset uskovat sinuun, kampanjoidessa saat tuoda hienoa työtäsi esiin suurelle yleisölle, ja jos otat kampanjan tosissasi, se luultavasti onnistuu hienosti. Mutta muista...

4 Varaudu yllätyksiin Alku tuntui abstraktilta. En tiennyt kuinka paljon ihmisiä voisimme tavoittaa, enkä muistanut mitä kaikkea pitikään tehdä. Oli pelottavaa mainostaa omaa työtään. Oli vaikeaa soitella ja lähetellä viestejä tuttaville ja pyytää apua. Se ei koskaan ole mitä odotit. Heittäydy!

5 Jos tekisin sen uudelleen markkinoisin enemmän. Mutta meillä ei ollut aikaa. Järjestäisin aikaa. Kampanjointi vie aikaa Olisi kannattanut aloittaa markkinointi aiemmin, paljon ennen kampanjaa. Tein kampanjani kesälomalla. Huono idea. En panostanut tarpeeksi. Joukkorahoituskampanja kannattaa tehdä kunnolla tai ei ollenkaan. Ihan kuten ei kannata tehdä huonoa apurahahakemustakaan.onnistua voi vain jos yrittää tosissaan. Joukkorahoituskampanjoissa se vaatii ennen kaikkea sosiaalista läsnäoloa koko kampanjan ajan.

6 Rahan saaminen on vaikeaa There is no such thing as free lunch Saimme rahoitusta koko kampanjan ajan, mutta pikku hiljaa alkoi selvitä millaiset viestit toimivat parhaiten. Joten kesti aika kauan ennen kuin tajusimme lähettää niitä. Edes iso artikkeli sanomalehdessa ei erityisemmin auttanut. Kovan työn jälkeen aloimme lopulta saada rahoitusta myös omien verkostojemme ulkopuolelta. Sosiaalinen media on minulle luonteva väline. Mutta oli yllättävän vaikeaa kääntää suosio rahoitukseksi.

7 Joskus ihmiset eivät oikein ymmärrä että heitä pyydetään rahoittamaan. He luulevat että kampanjantekijä vain esittelee työtään ja fanittavat mukana. Onkin tarpeen vääntää rahoituspyyntö rautalangasta. Facebookissa Mesenaatti.me -tiimi suosii jokaiselle foorumille sitä mitä he kutsuvat peruspostaukseksi : ylimmäksi sivulle kiinnitetään pysyvästi rahoituskampanjasta kertova julkaisu ja pyyntö osallistua rahoittamiseen. Linkki kampanjasivulle on MUST. Jokainen uusi sivulle tuleva ihminen näkee ensimmäiseksi tämän. Joskus pieni joukko sitoutuneita tukijoita on rahoituksen kannalta tärkeämpi kuin valtava määrä tykkääjämassaa. Siksi usein henkilökohtaisesti kampanjantekijältä yksittäisille ihmisille lähetetyt viestit toimivat parhaiten, vaikka onkin työlästä lähettää satoja viestejä yksitellen.

8 Mieti toimiiko se mitä teet joukkorahoituksessa? H elpoiten toimii projekti, josta tulee haluttava lopputuote ja jota ei saataisi aikaan ilman joukkorahoitusta. E lämyksellinen kampanja vetoaa. Ihminen saattaa rahoittaa vain koska tykkää kampanjasivusta. O nko projektin viesti kiteytettävissä? O nko projekti tärkeä maailmalle?

9 Tarvitaan yksi selkeä projekti

10 Tutki K äy läpi muiden joukkorahoituskampanjoita. Mieti mikä toimii ja mikä ei, ja etsi itsesi tyylisiä hyviä kampanjoita esikuviksi. Sekä Suomesta että maailmalta.

11 Et voi pyytää liiaksi apua. Ja kun kampanja on meneillään, sanan on levittävä tehokkaasti. Tarvitset muita ihmisiä. Näitä kontakteja kannattaa alkaa rakentaa ja konsultoida jo kauan ennen kun julkaiset kampanjasi. Sosiaalisen median kanavat kannattaa avata ja niitä kannattaa alkaa pyörittää ja seuraajamääriä kasvattaa heti kun tiedät aikovasti toteuttaa joukkorahoituskampanjan. Ole avoin muiden mielipitelle. Pahimmat kriitikot ja pessimistit voit kuitenkin sivuuttaa huoletta: nyt tarvitaan positiivista energiaa. Aloita jo kauan ennen kuin julkaiset kampanjasi

12 Rakenna hyvä kampanja Joukkorahoituskampanja on kaikkea muuta kuin apurahahakemus. Sinun ei tarvitse selittää rahantarvetta, vaan tarjota ihmisille elämys. Sinä annat heille tilaisuuden päästä osaksi taidetta, jotain suurempaa. Mieti mitkä ovat ne pari keskeisintä kiinnostavaa asia kampanjassasi, ja vetoa niihin.

13 Kun teet joukkorahoituskampanjan, tee teos

14 Tee lyhyt ja intensiivinen kampanja Rahoituksen kertymisen kannalta aikaa tärkeämpää on intensiivisyys. Ihmiset myös rahoittavat helpommin kun ilmassa on kiireen tuntu. Toisaalta jokaisessa kampanjassa on etsikkoaikansa, jolloin kokeillaan kaikenlaista ja opetellaan kampanjan vetämistä - parin viikon kampanjassa ei ehkä ehdi oikein päästä edes alkuun.1-2 kuukautta on yleensä sopiva, pidemmissä intensiteetti lässähtää helposti - ja itsekin väsyt.

15 Tee omannäköisesi kampanja Ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen millainen kampanja on hyvä, millaiset vastikkeet tai video toimivat parhaiten. Monenlaiset tyylit voivat olla hyviä: rentous, vakavuus, huumori... Luo itsesi tai työsi näköinen persoonallinen kokonaisuus. Joskus joukkorahoituskampanja nivoutuu sulavasti osaksi varsinaista teosta: vastikkeetkin voivat olla pääsymahdollisuuksia osaksi teosta. Mikään ei kuitenkaan estä kopioimasta fanittamiesi aikisempien kampanjoiden ideoita myös itsellesi. Yritä koko ajan asettua yleisön asemaan: miltä tämä näyttää, miltä kuulostaa?

16 Kampanjakasvot ja henkilökohtaisuus toimii Joukkorahoituksessa on lupa tuoda itseään esiin taiteen takaa ja vedota ihmisiin henkilökohtaisella tasolla. Tässä olen minä, tällaista työtä minä teen, näistä syistä tämä on merkityksellistä ja tämän takia uskon että sinäkin haluat osallistua.ihmiset tykkäävät toisten ihmisten auttamisesta. Osa rahoituksesta tulee yleensä kampanjantekijän lähipiiriltä. Joistain tuntuu hölmöltä, että heidän tuttavansa rahoittavat heidän työtään, mutta ajattele niin, että kerrankin heille annetan siihen mahdollisuus. Eikö hienon ihmisen kiinnostavan taideprojektin rahoittaminen ole paljon merkityksellisempää ja antoisampaa rahankäyttöä kuin jonkun tavallisen kulutustuotteen ostaminen? On aika olla rohkea.

17 Anna selkeä viesti Mediaympäristömme on hektinen. Kovin monimutkaiset viestit eivät mene perille. On tärkeää pystyä muotoilemaan selkeä projektikuvaus kampanjaasi varten, vaikka todellisuudessa kyse olisikin monisärmäisemmästä kokonaisuudesta. Kaikkea ei tarvitse kertoa. Muista myös kertoa se mikä hankkeessasi on kiinnostavaa yleisön kannalta. Jos skeittarielokuva on jo kuvattu ja nyt tarvitset vielä vähän lisärahaa filmin jälkikäsittelyyn, pyydä silti ihmisiä rahoittamaan skeittarielokuvaa, ei jälkikäsittelyä. Ketään ei kiinnosta.joukkorahoituskampanjasivu on houkuttelua ja mainostamista. Mikä on parasta projektissasi? Kerro siitä.

18 Videossa sisältö on tärkein Joukkorahoituskampanjan video voi olla teknisesti monen tasoinen projektista riippuen. Se voi olla puhuva pää, tai valokuvakokoelma. Teknisesti kaksi asiaa ovat tärkeitä: äänen laatu ja valo. Äänitä rauhallisessa paikassa, ja mieti saisitko jostain ulkoisen mikrofonin. Etsi kuvauspaikka jossa kuvauksen kohde näyttää hyvältä. Jos video ei ole teknisesti korkeatasoinen, se kannattaa pitää lyhyenä: 1-2 minuuttia. Pidempi video vaatii yleensä kiinnostavaa sisältöä kamerakulmien ja kuvauspaikkojen vaihteluineen. Netissä on paljon työkaluja videoiden tekemiseen, esimerkiksi Vimeon ja Youtuben omat oppaat ja editointivälineet. Kameraksi voi riittää hyvä älypuhelin tai jopa tietokoneen oma kamera, mutta toki on sitä parempi mitä laadukkaammpi video on. Ensisijaista on kuitenkin sisältö: mieti videon käsikirjoitus ja idea hyvin. Tekninen laatu on näihin nähden toissijaista. Älä tee tylsää.

19 Älä jätä liian iso kuilua minimin ja tavoitteen välillä Mesenaatissa voi asettaa varsinaisen tavoitteen lisäksi minimitavoitteen. Se on summa joka riittää siihen että kampanjassa kuvattu hanke voidaan tehdä ja rahoittajille tarjotut vastikkeet toimittaa. Tämä vähentää riskiä siitä että kampanja epäonnistuu kokonaan. Toisaalta rahoittajien motivaatio osallistua voi laskea rajusti heti kun minimisumma on saavutettu. Minimisummaa ei kannata laittaa liian pieneksi, ja liian kauaksi varsinaisesta tavoitteesta. Se ei myöskään näytä uskottavalta: ovatko hankkeen tekijät tosissaan vai kokeilevatko vain jos saisivat helppoa rahaa? Nyrkkisääntö on, että minimisumman kannattaa olla 1/3 tai puolet varsinaisesta tavoitteesta.

20 Moni on valmis maksamaan euroa 8% euroa 18% euroa 23% 1-10 euroa 28% euroa 23% euroa Mieti vastikkeita kaikille kukkaroille. Mesenaatissa eniten on rahoitettu euron vastikkeita, mutta myös euron rahoittajia on paljon. Jos faneja on todella paljon, pienilläkin summilla voidaan saada hyvä rahoitus. Usein alle 20 euron ei kuitenkaan kannata mennä.

21 Houkuttele ihmiset rahoittamaan heti Usein isoin kiinnostuspiikki kampanjaa kohtaan koetaan heti ensimmäisenä päivänä: mieti miten saisit hyödynnettyä tämän samantien. Korosta viestinnässä että on tärkeää rahoittaa mahdollisimman nopeasti, koska se kannustaa muita rahoittajia mukaan. Mieti myös jos voit jaksottaa vastiketarjontaasi ja tarjota erityisiä vastikkeita eri vaiheissa, niin että koko ajan on tunne siitä että juuri nyt kannattaa rahoittaa.

22 Innosta loppukiriin Hyvissä joukkorahoituskampanjoissa suurin osa rahoituksesta tulee usein ihan alussa ja ihan lopussa. Moni osallistuu vasta viime metreillä. Loppuun kannattaa panostaa yhtä voimakkaasti kuin alkuun. Voit taas lähettää henkilökohtaisia viestejä, twiitata kaikille seuraajillesi ja kiittää Facebookissa jokaista uutta rahoittajaa. Tee loppukiristä oma jännittävä tapahtumansa.voit myös lähettää viestin kaikille jo rahoittaneille ja pyytää heitä apuun.

23 Pyydä apua Joukkorahoituskampanjoissa pelataan joukkoistamisella, ei mainoseuroilla. Tykkäämiset ja jakamiset somessa ovat todellista valuuttaa joka tuo kampanjalle näkyvyyttä. Mitä useampi ihminen sinua auttaa, sitä laajempi on yhteenlaskettu verkostonne. Hyvä kaava avunpyyntöviesteille on tämä: 1. Auttaisitko kampanjaa tykkäämällä sen somekanavista ja julkaisuista, kommentoimalla ja jakamalla niitä omalla seinälläsi jos mahdollista? 2. Jos voit, rahoita itsekin valitsemallasi summalla. 3. Kerro omissa verkostoissasi että rahoitit.

24 Kun kampanja on julkaistu, lähesty ja ole lähestyttävä Joukkorahoituskampanjointi on sosiaalista aikaa. Tapaa ihmisiä, juttele kampanjastasi, pyydä neuvoja. Moni haluaa tarjoa apuaan, suhtaudu auttajiin ystävällisesti. Ole paikalla: juttele ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa, vastaa viesteihin nopeasti, ole vilkas ja auttavainen myös muita joukkorahoituskampanjantekijöitä kohtaan.

25 Facebook on kampanjan sydän Käytä niitä kanavia joissa olet jo valmiiksi aktiivinen. Facebookia ei kuitenkaan. kannatta ohittaa. se on Suomessakin ylivoimaisesti suosituin sosiaalinen media.

26 Lopputulema: ei vain rahoitusta En saanut kovin paljon rahoitusta kampanjan aikana, mutta myynti on jatkunut kampanjan päätyttyä hyvänä ja sain paljon uusia faneja. Olen tosi tyyttyväinen siihen, miten viestintätaitoni kehittyivät kampanjan aikana. Joukkorahoituskampanja on samalla myös markkinointikampanja työllesi. Näkyyvydestä on takuulla hyötyä ja iloa myöhemmin. Saat uusia kontakteja ja tunnettuutesi kasvaa.

27 Kiitos rohkeille taiteilijoille joiden kanssa opimme paljon!

28 Mesenaatin Taiteen yhteisörahoitusohjelma 2014 Mesenaatti.me on suomalainen vastikkeellinen joukkorahoituspalvelu. Vuonna 2014 se toteutti Koneen Säätiön Koneen Säätiö tukemana taiteilijoille suunnatun koulutus- ja kokeiluhankkeen, jossa pyrittiin opettamaan taitelijoita hyödyntämään joukkorahoitusta työnsä mahdollistamiseksi sekä kehittämään uutta lisärahoituskanavaa taiteen tukemiseen.

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA

WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA WEBINAARI: JOUKKORAHOITUS MAASEUDULLA 19.1.2018 Asiantuntija: Talouslehtori Markus Suomi, HUMAK Webinaari nauhoitetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään osallistujille ja laitetaan myös sivulle http://www.maaseutupolitiikka.fi/materiaalipankki/uutiset_ja_tiedotteet/jo

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015

Yhteisörahoitus! Marko Tanninen! mesenaatti.me! 21.1.2015 Yhteisörahoitus Marko Tanninen mesenaatti.me 21.1.2015 2 MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS Yhteisörahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Tuloksellinen somemarkkinointi Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Valmentajaesittely Yhteiskuntatieteiden maisteri, MBA, Johdon ja esimiesten työnohjaaja MIF, Certified Progress Coach ja tiedottaja MTi Kristiina

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille 16.9.2014 Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Some on vuorovaikutusta Kuuntelemista, oppimista ja jakamista Keskusteleva äänensävy Viestitään samanaikaisesti

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille Hengitysliitto on somessa aktiivinen Hengitysliiton löydät seuraavista sosiaalisen median kanavista tunnuksella Hengitysliitto Viestintätiimi vastaa

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start 2. painos 2019 Julkaisija ja kustantaja: Varsinais-Suomen Yrittäjät Tekijät: Johanna Vainio ja Hanna Tarvainen / Varsinais-Suomen Yrittäjät Valokuvat: Emmi

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle

Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle Voit kopioida näitä vaikka suoraan ja lisätä perään seurasi käyttämiä hashtageja (tässä #Xseura #Xjoukkue). Käytä aina #kannustamua sekä instagramissa @kannustamua.

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media

Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media Kansalaisneuvonta ja järjestöt sosiaalinen media Yhteistyö7laisuus Helsinki 10.9.2014, Salla Halme Sosiaalinen media MIELETÖN MAHDOLLISTAJA vuorovaikumeinen verkkovies7ntäväline tai - kanava jokainen voi

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Joukkorahoitus eli crowdfunding

Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus eli crowdfunding Joukkorahoitus on vaihtoehtoinen tapa yritykselle löytää rahoitusta Ideana on esitellä yrityksen tuotteet ja palvelut suurelle joukolle ja saada heidät kiinnostuneiksi yrityksestä

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Valmistautuminen kampanjointiin. Minustako ehdokas?

Valmistautuminen kampanjointiin. Minustako ehdokas? Valmistautuminen kampanjointiin Minustako ehdokas? Aloita Tästä 1 Proflointi Millainen ehdokas minä olen? Millainen on potentiaalinen äänestäjäkohderyhmäni? Kenen ääniä haluan tavoitella? 2 Kampanjaryhmä

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Valmennuksen ensimmäisen viikon materiaali on jo julkaistu. Tästä pääset katsomaan tarkemmin moduulien sisällöt. Aikataulu

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

KOHTAA. Sano jotain mukavaa. jollekin opettajalle. Kysy sellaiselta luokka kaverilta, jonka kanssa et kovin usein juttele, mitä hänelle kuuluu.

KOHTAA. Sano jotain mukavaa. jollekin opettajalle. Kysy sellaiselta luokka kaverilta, jonka kanssa et kovin usein juttele, mitä hänelle kuuluu. KOHTAA Nämä omenat kannustavat kunnioittavaan kohtaamiseen sekä ottamaan muiden mieli piteet ja tunteet huomioon. Omalla käytöksellä on suuri merkitys sille, millaista vuorovaikutus muiden kanssa on. Sano

Lisätiedot

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk PKSSK:n rekrytointi siirtyi sosiaaliseen mediaan alkutalvella 2010. Olimme ensimmäinen sairaala Suomessa,

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Elämäntaitojen nelikenttä

Elämäntaitojen nelikenttä Polunvalaisija Elämäntaitojen nelikenttä A B Pitkän aikavälin tavoite Lyhyen aikavälin tavoite Nyt Punnitseminen V a l l i t s e v a t a j a t u k s e t T O I S T O K u i n k a u s e i n a j a t t e l

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään?

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään? Viestintä Pohditaan hetki Jos ihmisille ei kerrota yhdistyksestä, miten he voivat liittyä jäseniksi Jos jäsenet eivät tiedä, mitä yhdistys milloinkin tekee, miten he voisivat tulla toimintaan mukaan? Miten

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Aloitamme valmennuksen yhteisesti 20.11. Tästä pääset katsomaan valmennuksen tarkemman aikataulun ja moduulien sisällöt Aikataulu

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen ESITYKSEN AGENDA Osa I: Kenestä oikein puhutaan Osa II: Työpaikkaa etsimässä, mielikuva rakentuu

Lisätiedot

Verkkoviestintäkartoitus

Verkkoviestintäkartoitus Verkkoviestintäkartoitus 9.2.2015 Minna Helynen minna.helynen@tampere.fi http://www.tyollisyysportti.fi/seutunuotta https://www.facebook.com/seutunuotta @seutunuotta http://takuullatekemista.blogspot.fi/

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE Maria Ruokonen 10.3.2013 Tunne itsesi ja tunnista unelmasi. Ymmärrä missä olet kaikkein vahvin. Miksi teet sitä mitä teet? Löydä oma intohimosi. Menestymme sellaisissa

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median vyörytykset kestävän kehityksen viikolle 2017 Somella tavoitteen kimppuun: Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5.- 5.6.2017 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW?

Lisätiedot

Tervetuloa Työnhakuveturin webinaariin!

Tervetuloa Työnhakuveturin webinaariin! Tervetuloa Työnhakuveturin webinaariin! Aloitamme kohta. Webinaari kestää klo 9-10. Nauhoitamme webinaarin. Voit esittää kysymyksiä koko webinaarin ajan kirjoittamalla ne Questions-kohtaan. 29.11.2016

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille

EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille FACEBOOK & TWITTER EIVÄT OHJAA FANEJA SPONSOREILLE. TOTEA ITSE. KÄY TYKKÄÄMÄSSÄ

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

Boysilli. Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö

Boysilli. Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö Boysilli Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö K Tavoite Tehtävänantona oli suunnitella Boy-sillille kampanja, joka nostaisi tuotteen menekkiä nuorten sekä nuorten aikuisten keskuudessa. Vain

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

ecommerce Growth

ecommerce Growth MITEN TEEN TULOKSELLISTA YHTEISTYÖTÄ SISÄLLÖNTUOTTAJIEN KANSSA ecommerce Growth 15.9.2016 INNA- PIRJETTA LAHTI @innastus Inna-Pirjetta Lahti Kohtaamistoimisto Innastus PING Helsinki Elämyksiä, valmennuksia

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin @amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi Lisää visuaalisuutta viestijän työkalupakkiin Miksi kertoa visuaalisesti? Lisää ymmärrystä Auttaa muistamaan On helpompi jakaa oma idea muille

Lisätiedot

Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1

Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1 Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle 2018 372v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1 SOSIA A LISEN M ED IA N OH J E H EN K ILÖSTÖLLE 2 1 5 + 1 KOHDAN SOMEOHJE VEROHALLINTOLAISELLE Sosiaalinen

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista 1 Otteita vetäjän ohjeista ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A Tarkista että o aikataulut on sovittu ja koulutustila on varattu o osallistujat ovat saaneet kutsun ajoissa o sinulla on nimilista, jonka avulla sijoitat

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä!

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Tiedeasiamies Kalle Korhonen syyskuu 2015 6.9.15 KONEEN SÄÄTIÖ 1 Koneen Säätiö Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton v. 1956 perustettu yleishyödyllinen säätiö

Lisätiedot

Instagram #lyhytkoulutus

Instagram #lyhytkoulutus Instagram #lyhytkoulutus @splathan 2014 Aluksi Tämä OK-opintokeskuksen Instagram pikakoulutus materiaali on tehty Kuulu.fi -sivuston materiaalien ja tämän esityksen viimeisestä diasta löytyviä lähteitä

Lisätiedot

SINUN UNELMASI SINUN MIKSI

SINUN UNELMASI SINUN MIKSI SINUN UNELMASI SINUN MIKSI Sinun miksi on kaiken perusta unelmillesi. Olemme kaikki itsenäisiä bisnesnaisia. Jos tiedämme unelmamme, tunnemme varmasti kaikki välillä olevamme jumissa. Sinun miksi tai elämäsi

Lisätiedot

Yrityskaupan muistilista

Yrityskaupan muistilista Yrityskaupan muistilista Aloita ajoissa * Yleisemmin yrityksen myyntiprosessi kestää noin 10 kuukautta, mutta hyvin usein se venyy yli vuoden mittaiseksi. Valitettavasti kaikkein yleisintä on, että yrityskauppa

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje 2018

Sosiaalisen median ohje 2018 Sosiaalisen median ohje 2018 Miten teet hyvän ja mielenkiintoisen somejulkaisun? Julkaisun tulee olla mielenkiintoinen ja sen tulee herättää lukijan kiinnostus Lisää julkaisuihin kuvia, videoita tai linkkejä.

Lisätiedot

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Luennon sisältö Lapsen kannustaminen Erilaiset tavat kannustaa

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma?

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? EHDOLLE ASETTUMINEN 1. Päätä lähteä ehdolle 2. Saa kaveri mukaan 3. Kysy apua 4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? 5. Ehdolleasettumislomake 6. Kampanjoi 7. Tule valituksi! 1. PÄÄTÄ LÄHTEÄ EHDOLLE

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS

MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS 1 MITÄ ON JOUKKO- eli YHTEISÖRAHOITUS Yhteisörahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän hankkeen kuten palvelun, yhteisön, yrityksen, teoksen

Lisätiedot

SUOMEN PELIMUSEON JOUKKORAHOITUSKAMPANJA

SUOMEN PELIMUSEON JOUKKORAHOITUSKAMPANJA SUOMEN PELIMUSEON JOUKKORAHOITUSKAMPANJA Niklas Nylund Tutkija / Mediamuseo Rupriikki +358408016880 niklas.nylund@tampere.fi 27.1.2017 1 Joukkorahoittajien VIP-ilta 2.12. Kuva: Petri Huhtinen / Vapriikin

Lisätiedot

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut.

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Rohkeus Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Innostus Olet suhtautunut innokkaasti ja energisesti uusiin

Lisätiedot

Kuvaviestintä. yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tiedottaja Jenni Tiainen Kimpsu-koulutus

Kuvaviestintä. yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tiedottaja Jenni Tiainen Kimpsu-koulutus Kuvaviestintä yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Tiedottaja Jenni Tiainen Kimpsu-koulutus 7.4.2016 Tuensaajan viestintäohjeet Hankerahoitukseen kuuluu, että hankkeista tiedotetaan avoimesti. Hankkeet

Lisätiedot