Tarjoajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen kokemusta seuraavilla alueilla:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjoajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen kokemusta seuraavilla alueilla:"

Transkriptio

1 Kysymykset ja vastaukset 1 (5) Avainkumppanin hankinta johtamisen kehittämisen projektiin Espoon kaupungin hankintapalveluun saapui kysymyksiä koskien Avainkumppanin hankinta johtamisen kehittämisen projektiin tarjouspyyntöä. Kysymyksiä sai lähettää sähköpostitse asti. Kiitämme mielenkiinnosta. Tarjoajan on tarkistettava mahdolliset muutokset ja täsmennykset tarjouspyyntöasiakirjoihin osoitteesta: ennen tarjouksen jättämistä. TARJOUSPYYNTÖÖN TEHTÄVÄT TARKENNUKSET: Tarjouspyyntöä tarkennettiin seuraavasti: 1. Tarjouspyynnön liite 1 Palvelukuvaus: Pilottimenettelyn tarkennus Pilottimenettelyllä tarkoitetaan sitä, että johtamisen kehittämisen menetelmiä kokeillaan eri yksiköissä ja valmennuksissa ennen kaupunkitasoista käyttöönottoa. 2. Täsmennys Tarjouspyynnön liite 2 Kelpoisuusehdot kohta Tarjoajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen kokemusta seuraavilla alueilla: 1 Toiminnan johtaminen Tarjoajalla on vähintään viiden vuoden toiminnan johtamisen kokemus. Kokemus on käytävä ilmi vähintään kolmen kilpailutettavaan toimintaan nimetyn henkilön cv:stä. Täsmennys: Vähintään kolmella toimintaan jollakin tapaan nimetyllä henkilöllä täytyy olla johtamiskokemusta viisi vuotta. Tittelillä ei ole väliä, ei tarvitse olla johtajan titteli, mutta on täytynyt johtaa toimintaa tavalla tai toisella. Tähän voidaan käyttää myös sellaisten konsulttien cv:tä, jotka ovat ohjausroolissa organisaatiolle /organisaatioille palveluja toteuttaviin asiantuntijoihin. 3. Tarjouspyynnön liite 2 Vertailuperusteet kohta A) Tarjoajan tulee nimetä /esittää 1-3 asiantuntijaa.

2 Kysymykset ja vastaukset 2 (5) SAAPUNEET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET: 1. Kysymys: Kuinka monta henkilöä yksi tarjoaja voi tarjoukseen (kilpailutettavaan toimintaan) kohdentaa / nimetä? Onko mitään maksimimäärää? Vastaus: Maksimimäärää ei ole. 2. Pätevyysehto numero 4 (asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen). Pitääkö molemmilla (=vähintään 2) nimetyillä henkilöillä olla oma ao. referenssi? Vastaus: Ei tarvitse olla mutta tarjouspyynnön mukaan Referenssin täytyy koskea toimintaa, jossa vähintään kahdella kilpailutettavaan toimintaan nimetyllä henkilöllä on selvä vastuullinen osuus. 3. Kysymys: Tarjouspyynnön Liite 2. Tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät kelpoisuusehdot Kohta 4. Asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen. Miten tämä kohta arvioidaan ja pisteytetään, tämä ei käy ilmi tarjouspisteytyksen ja vertailun kuvauksesta? Vastaus: Tarjouspyynnön liitteessä 2 oleva ko. kohta on kelpoisuusehto, ei siis arvioitava ja pisteytettävä. 4. Kysymys: Tarjoajan on liitettävä tarjoukseensa lyhyt kuvaus kustakin yllä luetelluista kohdista 1-4 Voiko tämä olla osa referenssikuvauksia, vai tarvitaanko erillinen kuvaus? Vastaus: Tarvitaan erillinen kuvaus, tarjouspyynnön mukaan kelpoisuudet osoitetaan henkilöiden cv:llä. 5. Kysymys: Kohdassa A on ilmaistu, että.. pisteitä saa vain yhdestä asiantuntijasta per pisteytysasteikko - Koskeeko tämä määritelmä myös kohtia B ja C? Vastaus: Ei koske kohtia B ja C. - Meneekö piste-logiikka siten, että (esim. kohdassa A), jos tarjoaja nimeää yhden henkilön (esim. Maija) kohtaan 1p, toisen henkilön (esim. Matti) kohtaan 2p ja kolmannen (esim. Ville) kohtaan 3p = eli tällöin tarjoaja saa 6 pistettä? Vastaus: Kyllä. - Mitä siis tarkoittaa, että asiantuntija voi saada vain yhdet pisteet? Vastaus: Katso edellinen kysymys ja vastaus.

3 Kysymykset ja vastaukset 3 (5) - Mihin / millä tavalla tarjoaja ilmaisee keitä tarjottavia henkilöitä missäkin osiossa tarkoitetaan? Mihin ja millä tavalla nämä asiat siis kirjataan? Vastaus: Tarjoaja kirjoittaa kilpailutettavaan toimintaan nimettyjen henkilöiden cv:eihin pyydetyt asiat. 6. Kysymys: Kohdassa A. on ilmaistu, että..kokemus yli 1000 hengen organisaation johtamisesta - Täyttyykö kriteeri, jos henkilö on ollut yli 1000 hengen organisaation missä tahansa johtamis-/ johto-tehtävässä? Vastaus: Ei täyty, vaan pisteitä saa henkilöistä, jotka ovat henkilökohtaisesti johtaneet organisaatiota tai siihen kuuluvaa osaa, jossa vähintään 1000 henkilöä. Kysymyksessä on nimenomaan ison organisaation johtamisen erityisosaaminen. 7. Kysymys: Vertailupisteytyksen kuvaus Kohta B) maksipisteet tästä on ilmeisesti 3 pistettä, jotka saa viidellä referenssilä? Voiko saada enemmän useammalla referenssillä? Vastaus: Ei voi. 8. Kysymys: Kohta C) Onko tästä kohdasta maksimipisteet 3 pistettä, jonka voi saada, vai voiko tähän esittää joka kategoriaan yhden henkilön ja saada yhteensä kuusi pistettä. Voiko henkilöitä esittää määräämättömän joukon ja saada sen mukaan myös määräämättömän määrän pisteitä? Vastaus: Ei voi esittää joka kategoriaan vaan tarjoajan on valittava kategoria. Maksimipisteet ovat Kysymys: Kohta D) Mitä tässä yhteydessä tarkoitetaan kokonaisuuden hallinnalla, laajuus tai yksityiskohtaisempi kuvaus? Vastaus: Sillä tarkoitetaan johtamisen kehittämisen projektin sisällön kokonaisuuden hallintaa. Miten koko organisaatiota koskevaa, kolme vuotta kestävää johtamisen kehittämisen kokonaisuutta kannattaa hallita. 10. Kysymys: Espoon johtamisen kehittäminen pohjautuu tarjouspyynnön mukaan Espoon tarinaan. Onko kaupungilla käytettävissään yhtä yhtenäistä johtamisen viitekehysmallia kaikille toimialoille, vai onko se yksi kehityksen kohteista? Vastaus: Kaupungilla on olemassa yhteiset johtamisen arvot sekä johtamisjärjestelmä, yhteinen johtamisen viitekehys luodaan projektissa.

4 Kysymykset ja vastaukset 4 (5) 11. Kysymys: Hinnat / eri tason konsultit Miten (millä kriteereillä) määritellään / eritellään Johdon konsultti ja seniorikonsultti? Onko johdon konsultilla siis esim. kokemusta enemmän (vuosina)? Vai kokemusta johdon kanssa konsultoinnista? jne.? Onko johdon konsultin rooli (tässä tarjouksessa) vaativampi kuin seniorikonsultin? Vastaus: Johdon konsultilla on kokemusta johtamisesta, näyttöä ylimmän johdon sparrauksesta ja konsultoinnista sekä ylimmän johdon johtoryhmien kehittämisestä. Seniorikonsultilla on johtamisen kehittämisen ja toiminnan kehittämisen osaamista, johon voi kuulua esimerkiksi toiminnan ja johtamisen kehittämisen menetelmät, oppimisen menetelmät, johtamisarviot, muutoksenhallinta, valmennus, coaching, projektijohtaminen. 12. Kysymys: Muuta /palvelukuvaukseen liittyen Mitä kaikkea johdon kehittämispalveluilla tarkoitetaan? Onko mahdollista saada tyypillisiä / kaavailtuja esimerkkejä palveluista? Vastaus: Kehittämispalvelut painottuvat johdon ja esimiesten johtamisosaamisen kehittämiseen, johtamisen kehittämisen eri menetelmien ja johtamisarvioiden kautta. Lisäksi palvelut koskevat asiakaslähtöisen toiminnan kehittämisen menetelmiä. 13. Kysymys: Onko johtamisen kehittämisen kohderyhmänä kaikki Espoon kaupungin esimiehet vai esimiehet tiettyyn tasoon saakka? Vastaus: Projektin tuotoksena syntyvä uusi johtamisen ja johtamisen kehittämisen toimintatapa koskee kaikkia esimiehiä ja johtajia. Mutta projektissa avainkumppanin työ kohdistuu enimmäkseen ennalta valittujen pilottiorganisaatioiden esimiehiin ja johtajiin. Osassa piloteista kohderyhmänä on vain ylempi johto. 14. Kysymys: Kuinka paljon henkilöitä kohderyhmään kuuluu? Vastaus: Kaupungilla on noin 800 esimiestä. 15. Kysymys: Mitä pilottimenettelyllä tarkoitetaan käytännössä, esim. mikä on pilotin laajuus? Vastaus: Pilotteja on useita ja ne jakautuvat kolmelle vuodelle ajallisesti. Osa piloteista toteutetaan muutaman operatiivisen tulosyksikön toiminnan kehittämisen yhteydessä. Johtamisen kehittämisellä pyritään vaikuttamaan siihen, että koko yksikön toiminnan tulokset paranevat. Näitä pilotteja on 3-4. Kyseisissä operatiivisissa piloteissa on omat itsenäiset aikataulut. Yksiköt ovat erikokoiset. Lisäksi projektiin kuuluu kaupunkitasoisia valmennuspilotteja, joissa kaupungin johtamisvalmennusohjelmaa ja sen systematiikkaa kehitetään. Valittu avainkumppani tukee kaupunkia sekä pilottien sisällöllisessä määrittelyssä että niiden toteutuksessa, kuten sopimuksissa ja tilauksissa sovitaan.

5 Kysymykset ja vastaukset 5 (5) 16. Kysymys: Palvelukuvauksessa todetaan, että valittu toimittaja toimittaa konsultointipalveluja Espoon projektin kokonaisuuden suunnitteluun ja seurantaan sekä johdon kehittämispalveluja. Tarkoittaako tämä sitä, että tarjoukseen tulee sisältyä myös projektihallinnan suunnittelu ja seurannan tuki Espoon kaupungille johdon kehittämispalveluiden lisäksi? Vastaus: Kyllä. Espoo johtaa itse projektia, mutta avainkumppani tukee projektihallinnassa projektin suunnittelu- ja seurantatyötä. 17. Kysymys: Palvelukuvauksessa todetaan, että projektissa tuotetaan välineitä johtamisen tueksi. Tarkoitetaanko välineillä tässä järjestelmiä vai esim. ohjeistuksia tai hyviä käytäntöjä esimiestyön tueksi? Vastaus: Projektissa ei tuoteta järjestelmiä, vaan hyviä käytäntöjä ja ohjeistuksia. Joihinkin johtamiskäytäntöihin voi tosin liittyä kaupungin järjestelmien hyödyntämistä.

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) PALVELUKUVAUS Hankittavan palvelun yksilöinti Espoon kaupunki (jäljempänä myös Asiakas) hankkii johdon konsultointipalveluja kolme vuotta kestävään espoolaisen johtamisen

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

3 X 3 pointtia hankinnoista

3 X 3 pointtia hankinnoista 3 X 3 pointtia hankinnoista Suorahankinta TOMU-seminaari, 26.2. Helsinki Juho Lehtoviita UEF // University of Eastern Finland Esityksen sisältö 1. Suorahankinnasta yleisesti: Mikä on suorahankinta? Suorahankinnan

Lisätiedot

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi

Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi Hyvän johtamisen kriteerit julkiselle sektorille www.johtamisverkosto.fi 28.10.2014 MARJUKKA LAINE, TYÖTERVEYSLAITOS 0 Verkoston lähtökohta ja tehtävät Hallitusohjelma 2011: Perustetaan Työterveyslaitoksen

Lisätiedot

Johdatus diskreettiin matematiikkaan Harjoitus 7, 28.10.2015

Johdatus diskreettiin matematiikkaan Harjoitus 7, 28.10.2015 Johdatus diskreettiin matematiikkaan Harjoitus 7, 28.10.2015 1. Onko olemassa yhtenäistä verkkoa, jossa (a) jokaisen kärjen aste on 6, (b) jokaisen kärjen aste on 5, ja paperille piirrettynä sivut eivät

Lisätiedot

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena?

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena? Tarjouspyyntö UUDELY/5434/2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TARJOUSPYYNTÖ UUSIMAA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Vaasan sairaanhoitopiirin ky 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Göran Honga 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/1 12.8.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/1 12.8.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (5) 1 Awillas Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 10.6.2014 236 yksilöimättömät LVIAtekniset kuntotutkimukset ja LVIA-tekniset

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi

Matematiikan tukikurssi Matematiikan tukikurssi Kurssikerta 8 1 Derivaatta Tarkastellaan funktion f keskimääräistä muutosta tietyllä välillä ( 0, ). Funktio f muuttuu tällä välillä määrän. Kun tämä määrä jaetaan välin pituudella,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

Asteen verran paremmin

Asteen verran paremmin yhdessä paremmmin Asteen verran paremmin Humap361 perustuu moderniin systeemiseen johtamisajatteluun, jonka lähtökohtana on yhteistyösuhteiden ja koko työyhteisön kehittäminen. me lupaamme Vastuullinen

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS 1 VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Osoite Ammatti Puhelinnumero Haettavat palvelut (Huomioi, että hakemus täytetään vain niiden palveluiden osalta, joita haetaan)

Lisätiedot

Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta

Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta Simo K. Kivelä, 15.4.2003 Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta Aksioomat Luonnolliset luvut voidaan määritellä Peanon aksioomien avulla. Tarkastelun kohteena on

Lisätiedot

KUTSU. Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit. IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016

KUTSU. Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit. IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016 KUTSU Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016 Järjestävä seura Cetus Espoo Ry Paikka Tapiolan uimahalli Kirkkopolku 3, 02100 Espoo Allas

Lisätiedot

MAA10 HARJOITUSTEHTÄVIÄ

MAA10 HARJOITUSTEHTÄVIÄ MAA0 Määritä se funktion f: f() = + integraalifunktio, jolle F() = Määritä se funktion f : f() = integraalifunktio, jonka kuvaaja sivuaa suoraa y = d Integroi: a) d b) c) d d) Määritä ( + + 8 + a) d 5

Lisätiedot

Tarkennus vaatimukseen

Tarkennus vaatimukseen Palvelutuotannon lautakunta 57 16.06.2016 Hankintaoikaisuvaatimus palvelutuotannon lautakunnan päätökseen 28.4.2016 28, elintarvikehankinnat ajalle 1.8.2016-31.7.2019 348/10.03.02.06/2016 Palvelutuotannon

Lisätiedot

HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee)

HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee) HALLINTOTIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTO Valintakoe 6.6.2014 Pisteet yhteensä (tarkastaja merkitsee) VALINTAKOKEEN PISTEYTYS Valintakokeesta on mahdollisuus saada maksimissaan 60 pistettä. Tehtävät perustuvat

Lisätiedot

Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa. Mainio Vire Oy Laura Saarinen

Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa. Mainio Vire Oy Laura Saarinen Voiko kohtaamista johtaa?- myönteisen vuorovaikutuksen luominen hoivakontakteissa Mainio Vire Oy Laura Saarinen Yrityksen arvopohja luo jo suunnan kohtaamiselle Yrityksemme arvot on luotu yhdessä henkilökuntamme

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (15) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Asiakas- ja asukaskyselypalvelut Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään tarjoaja

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Työelämäpalvelut Harri Mikkonen 1. Tutkintokoulutus Ylempi (AMK) Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Avoin ammattikorkeakoulu 2. Täydennyskoulutus Erikoistumisopinnot

Lisätiedot

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos 2) Hankinnan tarkoitus ja kohde Kehitetään Oskari.org -ohjelmistoa ja Paikkatietoikkunaa Hankinnan

Lisätiedot

Tytöt LVI-alalla - Perusraportti

Tytöt LVI-alalla - Perusraportti Tytöt LVI-alalla - Perusraportti 1. Ikäni on Tämä kysymys antoi harhaanjohtavan tuloksen, sillä kaksi tytöistä täyttää 16 vuotta tänä vuonna mutta kaksi 17, vielä loppuvuoden aikana. 2. Aiempi koulutukseni

Lisätiedot

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen TIETOPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen 1. Hankinnan kohde ja kuvaus 1.1 Taustatiedot 1.2 Tarjouksen sisältö Espoon kaupunki pyytää tarjousta sähköisen asiointialustan

Lisätiedot

IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE

IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE Espoon kaupunki 1 (7) IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE Espoon kaupungin hankintapalvelut järjestää tarjouskilpailun irtokalusteiden hankinnasta Espoon, Vantaan sekä

Lisätiedot

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 K1: Tarjouspyynnössä työmääräksi on arvioitu 120-160 htp/vuosi. Voiko tämän jakaa osiin tarjotun pääarkkitehdin ja tämän varahenkilön välillä

Lisätiedot

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014 Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014 Infotilaisuudet palveluntuottajille Infotilaisuuden ohjelma Avaus Vaikeavammaisten avoterapioiden

Lisätiedot

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016 Hilma Tarjouspalvelu RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hilma Hilma hankintayksikön näkökulmasta HILMA on työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä maksuton,

Lisätiedot

Samanaikaisen innovatiivisuuden ja tehokkuuden edistäminen. Olli-Pekka Kauppila, Mira Halonen & Ville Koiste Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Samanaikaisen innovatiivisuuden ja tehokkuuden edistäminen. Olli-Pekka Kauppila, Mira Halonen & Ville Koiste Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Samanaikaisen innovatiivisuuden ja tehokkuuden edistäminen Olli-Pekka Kauppila, Mira Halonen & Ville Koiste Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Taustaa: uutta luovan innovatiivisuuden ja olemassa olevan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin nojalla annetut

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi 3.4.

Matematiikan tukikurssi 3.4. Matematiikan tukikurssi 3.4. Neliömuodot, Hessen matriisi, deiniittisyys, konveksisuus siinä tämän dokumentin aiheet. Neliömuodot ovat unktioita, jotka ovat muotoa T ( x) = x Ax, missä x = (x 1,, x n )

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry VÄHIMMÄISPALKKASUOSITUS kulttuurituottajan tehtävissä toimiville Akavan

Lisätiedot

Vertailu- ja arviointiperusteet

Vertailu- ja arviointiperusteet Perusturvalautakunta 106 09.10.2014 Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta ajalle 1.2.2015 31.12.2019 sekä optiomahdollisuus vuosille 2020-2021 413/06.00.00/2014 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI

Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (5) SOPIMUS KASVUALUSTAMATERIAALIN HANKINNASTA 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI

Lisätiedot

PROJEKTIN DOKUMENTOINTI JOUNI HUOTARI, ESA SALMIKANGAS

PROJEKTIN DOKUMENTOINTI JOUNI HUOTARI, ESA SALMIKANGAS PROJEKTIN DOKUMENTOINTI JOUNI HUOTARI, ESA SALMIKANGAS MIKSI DOKUMENTOINTI ON TÄRKEÄÄ? MITÄ ASIOITA DOKUMENTOIDAAN? Pohdi ensin yksin ja sitten parin kanssa tai pienryhmässä: miksi dokumentointi on niin

Lisätiedot

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT nro Valmennuksen nimi Valmennuksen kesto Hankinnan kokonaismäärä V1 Työnhakuvalmennus, lyhytvalmennukset, Oulu 1-3 pv (á 4 h), max 100 pv V2 Työnhakuvalmennus,

Lisätiedot

Sukupuoli. Ikä. Koulutustausta. Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20. Peruskoulu 5 % Nainen 85 % Mies 15 % 18-25 0 % 26-35

Sukupuoli. Ikä. Koulutustausta. Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20. Peruskoulu 5 % Nainen 85 % Mies 15 % 18-25 0 % 26-35 Asiakaspalaute Eteenpäin messut ja AO-viikko 2009 vastauksia 20 Sukupuoli Nainen 8 Mies 1 Ikä 18-25 26-35 3 36-45 3 46-55 3 56-65 65- Koulutustausta Peruskoulu kansakoulu lukio oppikoulu ammatillinen peruskoulutus

Lisätiedot

Turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut Helsingissä. Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osasto

Turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut Helsingissä. Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osasto Turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut Helsingissä Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osasto Turvapaikanhakijoiden määrä on noussut Euroopassa räjähdysmäisesti vuoden 2015 aikana. Myös Suomeen saapuvien

Lisätiedot

Moodle HOPS-työskentelyn tukena

Moodle HOPS-työskentelyn tukena Moodle HOPS-työskentelyn tukena Ohjeita alueen tilaamiseen Tilatessasi Moodle-aluetta HOPS-ryhmällesi, voit tilata täysin tyhjän alueen, jonne rakennat itse kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Lisätiedot

Prosessit etyön kehittämisessä

Prosessit etyön kehittämisessä Prosessit etyön kehittämisessä Hanna Alila, Oulun yliopisto 15.4.2011 Hanke lyhyesti eprosessit-hankkeen päätavoitteena on tutkia empiirisesti vuorovaikutus- ja etäteknologoita caseorganisaatioiden johtamisessa

Lisätiedot

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Esityksen sisältö Hankintalain kokonaisuudistuksen viivästyminen Käytännön ohjeita EU-hankintoihin Ajankohtaista Kipon

Lisätiedot

Kuntosaliharjoittelun kesto tunteina Kokonaishyöty Rajahyöty 0 0 5 1 5 10 2 15 8 3 23 6 4 29 4 5 33 -

Kuntosaliharjoittelun kesto tunteina Kokonaishyöty Rajahyöty 0 0 5 1 5 10 2 15 8 3 23 6 4 29 4 5 33 - Harjoitukset 1 Taloustieteen perusteet Ratkaisuehdotukset Kesäyliopisto 2014 1. Oheisessa taulukossa on esitettynä kuluttajan saama hyöty kuntosaliharjoittelun kestosta riippuen. a) Laske taulukon tyhjään

Lisätiedot

Miksi kysyttäisiin sosiaalityön asiakkailta?

Miksi kysyttäisiin sosiaalityön asiakkailta? Miksi kysyttäisiin sosiaalityön asiakkailta? Asiakaslähtöinen kehittäminen Valtion ja kansalaisyhteiskunnan tavoitteiden yhteen sovittamista Viranomaisammattilaisten ja kansalaisasiakkaiden jaettua asiantuntijuutta

Lisätiedot

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1.

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. OPPILASKULJETUSTEN JA NIIHIN KYTKEYTYVÄN PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.6.2016 ( 47): Lopen kunnan oppilaskuljetuksista ja niihin kytkeytyvästä palvelu- ja asiointiliikenteestä

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN HAKUKOHTEEN VALINTAKOE TO 5.6.2014 klo 12 15. (filosofia, sosiologia, valtio-oppi, yhteiskuntapolitiikka)

YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN HAKUKOHTEEN VALINTAKOE TO 5.6.2014 klo 12 15. (filosofia, sosiologia, valtio-oppi, yhteiskuntapolitiikka) Jyväskylän Yliopisto Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN HAKUKOHTEEN VALINTAKOE TO 5.6.2014 klo 12 15. (filosofia, sosiologia, valtio-oppi, yhteiskuntapolitiikka) OHJEET

Lisätiedot

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014 NÄKYMIÄ KESÄKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Tuunia Keränen 0295 020 914 Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/ Julkaisuvapaa torstaina 31.7. klo 9.00 Työttömyys edelleen kasvussa Uudellamaalla Uudenmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016

Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Pirjo Kovalainen 14.4.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Osaamiskartan laatiminen ja kehitystyön prosessi lähti liikkeelle osana laajempaa laadun

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

Case Hoviagents. Oppimisprojekti /TKI3 Kevät 2012 30.4.2012 1

Case Hoviagents. Oppimisprojekti /TKI3 Kevät 2012 30.4.2012 1 Case Hoviagents Oppimisprojekti /TKI3 Kevät 2012 30.4.2012 1 PROJEKTIRYHMÄ Projektin ohjaava opettaja: Mervi Väisänen Case Hoviagents - projektiryhmä: Elina Rönkkö Minta Rimpiläinen Janne Sirviö Juho Huusko

Lisätiedot

Valintaperusteet, kevät 2013: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi

Valintaperusteet, kevät 2013: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi Valintaperusteet, kevät 2013: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi Valintakokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Lopulliseen opiskelijavalintaan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Hankintailmoitus on julkaistu sähköisessä Hilma-kanavassa 15.1.2013.

Tarjouspyyntö. Hankintailmoitus on julkaistu sähköisessä Hilma-kanavassa 15.1.2013. 1 Kirkkonummen kunta Palvelutuotanto / Siivouspalvelut PL 20 02401 Kirkkonummi Tarjouspyyntö 15.1.2013 Tarjouspyyntö puhdistuspalveluista Kirkkonummen kunnan palvelutuotanto pyytää tarjoustanne alueiden

Lisätiedot

Seuraava askel tuottavuus ja työelämän laatu suomalaisilla työpaikoilla. Eeva Liisa Inkeroinen Tuottavuuden pyöreä pöytä 16.3.2010

Seuraava askel tuottavuus ja työelämän laatu suomalaisilla työpaikoilla. Eeva Liisa Inkeroinen Tuottavuuden pyöreä pöytä 16.3.2010 Seuraava askel tuottavuus ja työelämän laatu suomalaisilla työpaikoilla Eeva Liisa Inkeroinen Tuottavuuden pyöreä pöytä 16.3.2010 Tuottavuuden pyöreä pöytä perustettiin vuonna 2007 edistämään pitkäjänteisesti

Lisätiedot

Kielenkäännöspalveluiden hankinta

Kielenkäännöspalveluiden hankinta TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) Kielenkäännöspalveluiden hankinta Hankinnan kohde ja kuvaus Puitejärjestely Espoon kaupunki pyytää tarjousta kielenkäännöspalveluista. Kaupungin ulkoisten käännöspalvelujen tarve koskee

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Panu Peitsaro 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 1 Sisältö Tutkimuksen tausta ja toteutus 3 Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt 21.11.2014 TARJOUSPYYNTÖ Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotyöt Liikelaitos Kokkolan Satama (1.1.2015 Kokkolan Satama Oy) pyytää tarjoustanne Kokkolan Sataman raiteiston talvikunnossapitotöistä

Lisätiedot

KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ. Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki

KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ. Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki KOKEMUKSIA TOIMINTAKYKYÄ ARVIOIVISTA MENETELMISTÄ Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke 2011-2014 Merja Marjamäki Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke Tavoitteena on saada tietoa lievästi

Lisätiedot

SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta. Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta 17.11.2015

SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta. Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta 17.11.2015 SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta PÄTEVYYS - KELPOISUUS KOULUTUS + KOKEMUS = PÄTEVYYS PÄTEVYYS x KOHTEEN VAATIVUUSLUOKKA = KELPOISUUS Kelpoisuus

Lisätiedot

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy; 1.1.2016

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy;  1.1.2016 2016 Kauden vaihtaminen Tom Hedman Jopox oy; www.jopox.fi 1.1.2016 Kauden vaihtamiseen liittyvät toimet Jopoxiin on rakennettu palloilulajeihin ominainen piirre kausienvaihtelumekanismi. Mekanismin avulla

Lisätiedot

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/31

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/31 KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31 Tervetuloa täyttämään kysely! Koulutunnus: Oppilaiden tilannekartoitussalasana: Kirjaudu kyselyyn KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31 Kukaan

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2

Sisällys. 1 Aikuisopiskelusta 1. 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1. 3 Opiskelijan tukipalvelut 1. 4 Koulutuksen toimijat 2 OPISKELIJAN OPAS Sisällys 1 Aikuisopiskelusta 1 2 Opiskeluvälineet ja tietotekniikka 1 3 Opiskelijan tukipalvelut 1 4 Koulutuksen toimijat 2 5 Opiskelijan oikeudet 3 6 Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisen

Lisätiedot

MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa!

MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa! Kysely Välkky-projektissa keväällä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa! Aika ja paikka: 11.3.2011, MTC Oy, Pori Kouluttajat: Timo Martelius

Lisätiedot

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN JA RYHMÄPUHELUN SOITTAMINEN Ryhmän perustaminen on helppoa. Tarvitset internet-yhteyden sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja webbikamera. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Projektinhallinnan konsultointipalvelut sosiaali- ja terveysvirastoa varten HEL 2016-002088 T 02 08 02 00 H041-16 Päätös Päätöksen perustelut Hankinnan kohde Hankintamenettely

Lisätiedot

TieVie-hanke 2001-02 Saksan kieli. Ritva Huurtomaa

TieVie-hanke 2001-02 Saksan kieli. Ritva Huurtomaa TieVie-hanke 2001-02 Saksan kieli Ritva Huurtomaa Tavoitteet suunnitella ja toteuttaa verkkokurssina saksan kieliopin oppimiseen ja harjoittelemiseen innostava kokonaisuus saksan opintojaan aloittavia

Lisätiedot

Kohti dialogista johtamista

Kohti dialogista johtamista Kohti dialogista johtamista Työhyvinvoinnin ja johtamisen kehittämishanke Tampereen hiippakunnassa 7.5.2010 Ari Hukari 7.5.2010 Ari Hukari Lähtökohtia (Kirkon työolobarometri 2007) Kirkon työntekijät kokevat

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 1 SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 Sähköinen liiketoiminta on tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa ja liiketoimintaprosesseissa.

Lisätiedot

Meneekö viesti perille?

Meneekö viesti perille? Meneekö viesti perille? Viestintäkoulutus Mitä viestintä on? Viestintä on sekä sanomien siirtämistä että merkitysten tuottamista. Olennaista ei ole vain tiedon tai informaation välittäminen vaan yhteisen

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU17337 Päiväys 02.09.2014 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Polvijärven

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN LIITTO. Jyväskylä 15.1.2009 Keski-Suomen liitto Dnro 374/32/2008 TARJOUSPYYNTÖ WFA-ALUEEN MAAKUNTAOHJELMIEN ARVIOINTI.

KESKI-SUOMEN LIITTO. Jyväskylä 15.1.2009 Keski-Suomen liitto Dnro 374/32/2008 TARJOUSPYYNTÖ WFA-ALUEEN MAAKUNTAOHJELMIEN ARVIOINTI. Jyväskylä 15.1.2009 Keski-Suomen liitto Dnro 374/32/2008 TARJOUSPYYNTÖ WFA-ALUEEN MAAKUNTAOHJELMIEN ARVIOINTI Hankinnan kohde Tarjouspyyntö koskee Länsi-Suomen alueen (WFA) maakuntien: Etelä-Pohjanmaan,

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen tai Seuraava painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS Kumppanuuden osapuolet Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia (y-tunnus 2109309-0) Urheilukatu 6 95400 Tornio Palvelunumero 040 713 9305 Sähköposti ammattiopisto@lappia.fi

Lisätiedot

Espoon kaupungin käännöspalveluiden hankintaa koskevaan tarjouspyyntöön tuli määräaikaan 12.3.2012 mennessä 30 kysymystä, joihin vastaamme alla.

Espoon kaupungin käännöspalveluiden hankintaa koskevaan tarjouspyyntöön tuli määräaikaan 12.3.2012 mennessä 30 kysymystä, joihin vastaamme alla. 1 (5) Käännöspalveluiden hankinta Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset ja vastaukset Espoon kaupungin käännöspalveluiden hankintaa koskevaan tarjouspyyntöön tuli määräaikaan 12.3.2012 mennessä 30 kysymystä,

Lisätiedot

TILASTOKATSAUS 4:2016

TILASTOKATSAUS 4:2016 Tilastokatsaus 6:212 TILASTOKATSAUS 4:216 1 24.3.216 YKSINASUVIEN TULOT VANTAALLA VUOSINA 2 213 Yksinasuvien määrä Vantaalla oli vuoden 213 lopussa kaikkiaan 95 4 asuntokuntaa, joista yksinasuvien asuntokuntia

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta

Tarjouspyyntö. YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta Tarjouspyyntö YTHS:n suunterveydenhuollon hoitokoneiden hankinta Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2

Lisätiedot

Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40. Tauno Räsänen, puheenjohtaja Alma Miettinen, jäsen. Aino-Marjatta Holopainen

Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40. Tauno Räsänen, puheenjohtaja Alma Miettinen, jäsen. Aino-Marjatta Holopainen Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen

Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen Sotelan ttk 8509 Osaamisen tunnistaminen/tunnustaminen Hyviä käytäntöjä etsimässä Marjatta Karkkulainen 10.3.2015 Missä se osaaminen luuraa??? Lähtökohtana: osaamisen tunnistaminen Hakeutumisvaiheessa

Lisätiedot

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Toripuistikko 5-7 (3. krs), 96200 Rovaniemi Puh. 020 798 4000, faksi 020 798 4099 16.5.2011

ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Toripuistikko 5-7 (3. krs), 96200 Rovaniemi Puh. 020 798 4000, faksi 020 798 4099 16.5.2011 ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TARJOUSPYYNTÖ Toripuistikko 5-7 (3. krs), 96200 Rovaniemi Puh. 020 798 4000, faksi 020 798 4099 16.5.2011 Karkearehujen koeviljelyt ja tutkimusasiantuntijuus Ostettavat palvelut

Lisätiedot

TUNNUSMERKKEJÄ VALMIUDET OSAAMISEN JOHTAMISEEN

TUNNUSMERKKEJÄ VALMIUDET OSAAMISEN JOHTAMISEEN OSAAMISEN JOHTAMINEN = LAAJA KOKONAISUUS HALLITA JA OHJATA KAIKKEA SITÄ TIETOA, TAITOA JA KOKEMUSTA, MIKÄ ON ORGANISAATIOSSA OLEMASSA, HANKITTAVISSA JA MUUTETTAVISSA TUNNUSMERKKEJÄ - avoimuus - arvojen

Lisätiedot

NÄMÄ KYSYMYKSET KANNATTAA KYSYÄ ENNEN SUORAHAKU- TOIMEKSIANNON ALOITTAMISTA (JÄLKIKÄTEEN ON MYÖHÄISTÄ)

NÄMÄ KYSYMYKSET KANNATTAA KYSYÄ ENNEN SUORAHAKU- TOIMEKSIANNON ALOITTAMISTA (JÄLKIKÄTEEN ON MYÖHÄISTÄ) NÄMÄ KYSYMYKSET KANNATTAA KYSYÄ ENNEN SUORAHAKU- TOIMEKSIANNON ALOITTAMISTA (JÄLKIKÄTEEN ON MYÖHÄISTÄ) Loistava visio on tarkoitukseton ilman loistavia ihmisiä MENESTYS SYNTYY HYVÄN JOHTAMISEN KAUTTA.

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen (Ostaja) PL 114 03101 Nummela HANKINTASOPIMUS Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4 Osapuolet Ostaja Myyjä Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela Ortomat Herpola Oy ("Myyjä") PL 34 20101 Turku Ostajasta ja Myyjästä

Lisätiedot

OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULU TEKNIIKAN YKSIKKÖ TIETOTEKNIIKAN OSASTO OHJELMISTOKEHITYKSEN SUUNTAUTUMISVAIHTOEHTO

OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULU TEKNIIKAN YKSIKKÖ TIETOTEKNIIKAN OSASTO OHJELMISTOKEHITYKSEN SUUNTAUTUMISVAIHTOEHTO OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULU TEKNIIKAN YKSIKKÖ TIETOTEKNIIKAN OSASTO OHJELMISTOKEHITYKSEN SUUNTAUTUMISVAIHTOEHTO TUOTEKEHITYSPAINOTTEISET OPINNOT JA YRITYSYHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET EERO NOUSIAINEN eero.nousiainen@oamk.fi

Lisätiedot

Epäyhtälön molemmille puolille voidaan lisätä sama luku: kaikilla reaaliluvuilla a, b ja c on voimassa a < b a + c < b + c ja a b a + c b + c.

Epäyhtälön molemmille puolille voidaan lisätä sama luku: kaikilla reaaliluvuilla a, b ja c on voimassa a < b a + c < b + c ja a b a + c b + c. Epäyhtälö Kahden lausekkeen A ja B välisiä järjestysrelaatioita A < B, A B, A > B ja A B nimitetään epäyhtälöiksi. Esimerkiksi 2 < 6, 9 10, 5 > a + + 2 ja ( + 1) 2 2 + 2 ovat epäyhtälöitä. Epäyhtälössä

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT Autoalan perustutkinto Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Nivalan ammattiopisto Hyväksytty: Sisällys JOHDANTO... 3 4. VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT... 4 4. JATKOOPINTOVALMIUKSIA

Lisätiedot

KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT

KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT Sirpa Pylväs projektinjohtaja Hannu Hyypiä projektipäällikkö KOSTEUDENHALLINNAN MENETTELYT Kosteudenhallinta rakennushankkeessa klinikka 4. työpaja 22.11.2013 1 Sirpa Pylväs projektinjohtaja Hannu Hyypiä

Lisätiedot

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2013

Tammikuun työllisyyskatsaus 1/2013 NÄKYMIÄ TAMMIKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Santtu Sundvall 050 380 6231 Jouni Nupponen 050 395 5170 Tammikuun työllisyyskatsaus 1/ Julkaisuvapaa tiistaina 26.2. klo 9.00 Nuorisotyöttömiä lähes viidennes

Lisätiedot

Rohkeus uudistua ja kasvaa. Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016

Rohkeus uudistua ja kasvaa. Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016 Rohkeus uudistua ja kasvaa Uskallus uudistua, rohkeus rikkoja rajoja SMTS Helmiseminaari 17.2.2016 Euroopan erikoisliikeketjut 2015 Olemme tänään Euroopan neljänneksi suurin omalla alallamme 227 112 115

Lisätiedot

Yksilöllinen oppiminen, oppimisen omistajuus ja arviointikulttuurin muutos

Yksilöllinen oppiminen, oppimisen omistajuus ja arviointikulttuurin muutos Yksilöllinen oppiminen, oppimisen omistajuus ja arviointikulttuurin muutos eduhakkeri Pekka Peura Martinlaakson lukio pekka.peura@eduvantaa.fi blogi: maot.fi sivut: eduhakkerit.fi FB: yksilöllinen oppiminen

Lisätiedot

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä annetun lain muuttamisesta 678/2015 Hallituksen esitys HE 161/2014 vp Työelämä-

Lisätiedot

Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa?

Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa? Tuomo Alasoini Joukkoistuuko työ Suomessa ja mitä siitä seuraa? Teknologinen kehitys muuttaa työtä vauhdilla. Digitaaliset alustat tarjoavat uusia mahdollisuuksia jakaa työtä ja tehdä työtarjouksia ihmisille,

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 1 / 7 Yleisosio Valtakunnallisen valintaperustesuosituksen yleisosio löytyy täältä (linkki). Alakohtainen suositus: tekniikan ammattikorkeakoulututkinnot (päivätoteutukset)

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot