Microsoft Apps -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Microsoft Apps -käyttöohje"

Transkriptio

1 Microsoft Apps -käyttöohje 1. painos

2 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft-yrityssovellukset ohjelmistoversiota käyttävään Nokia Belle -puhelimeesi. Tarkista ohjelmistoversio näppäilemällä *#0000#. Paketti sisältää seuraavat sovellukset: Microsoft Lync 2010 Mobile Microsoft OneNote Microsoft Document Connection Microsoft PowerPoint -yleislähetys Microsoft Apps sisältää myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden, joka on integroitu kokouspyyntöihin ja neuvottelukutsuihin. Voit liittyä puhelinneuvotteluihin helposti kalenteria napauttamalla. Useimmissa tapauksissa Microsoft Apps -sovelluksen käyttö edellyttää datayhteyttä. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Microsoft Apps voi olla yrityksen palvelimella tai se voidaan hankkia Office 365 -palveluna. Microsoft Office palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Lataa ja asenna Microsoft Apps Lataa käyttämällä: puhelimen ohjelmistopäivityssovellusta Nokia Suite -tietokonesovellusta Asennuksen jälkeen puhelimen on annettava käynnistyä uudelleen tai se on pyydettäessä käynnistettävä itse uudelleen. Asenna ohjelmistopäivityssovelluksen avulla 1 Valitse >. 2 Valitse > Valitse päivitykset. 3 Valitse luettelosta Microsoft Apps. 4 Päätä päivitys ja käynnistä puhelin uudelleen valitsemalla Käynnistä. Asenna Nokia Suite -ohjelmiston avulla 1 Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja avaa sitten Nokia Suite -ohjelmisto tietokoneessa. 2 Valitse.

3 Käytön aloitus 3 3 Tuo näkyviin puhelimelle käytettävissä olevat päivitykset valitsemalla Avaa. 4 Valitse Microsoft Apps > Asenna. 5 Kirjaudu Nokia-tilille ja noudata tietokoneen näyttöön tulevia ohjeita. Käytön aloitus Opi ottamaan Microsoft Apps -sovellus käyttöön. Määritä Microsoft Apps -asetukset 1 Valitse aloitusnäytössä. 2 Kirjoita yritystilin tai Office 365 -tilin sähköpostiosoite ja salasana. 3 Kirjoita yrityksen toimialueen nimi ja käyttäjänimi, jos käytettävissä. 4 Valitse Kirjaudu sisään. Sovellusten määrittämisen jälkeen voit poistaa tämän widgetin aloitusnäytöstä. Muodosta Microsoft Apps -yhteys Microsoft Apps -asetukset edellyttävät Microsoft-taustajärjestelmää. Voit määrittää Exchange ActiveSync-, Lync ja SharePoint-sovellusten asetukset seuraavasti. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. Kun olet määrittänyt Microsoft Apps -tilin, valitse sovellus Määritetyt palvelut: - näkymässä ja valitse Avaa. Jos sovelluksen asetusten määritys epäonnistui, voit valita sovelluksen Palvelujen asetuksia ei ole määritetty -näkymässä, määrittää asetukset ja valita Yhdistä. Jos haluat synkronoida OneNote-sovelluksen SkyDrive-palvelun kanssa, Windows Live -tilisi vastaavuusmääritys on asetettava puhelimeen. Exchange ActiveSync -sovelluksen asetukset Palvelin: Yrityksen palvelimen tai Office 365 Exchange ActiveSync -palvelimen web-osoite. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Yrityksen taustajärjestelmän mukaan voit joutua määrittämään seuraavat Lyncasetukset tai osan niistä. Lync asetukset Lyncin kirjautumisosoite: Lync-kirjautumisosoitteesi. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi.

4 4 Microsoft Lync 2010 Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Sisäinen etsintäpalvelin Yrityksen palvelimen tai sisäisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. Ulkoinen etsintäpalvelin Yrityksen palvelimen tai ulkoisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. SharePoint -asetukset SharePoint UAG URL: Yrityksen Unified Access Gateway -palvelimen web-osoite. SharePoint-sivusto: Yrityksen ensisijaisen sivuston tai Office 365 SharePoint - sivuston web-osoite. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Microsoft Lync 2010 Opi käyttämään Microsoft Lync sovellusta. Tietoja Microsoft Lync sovelluksesta Valitse >. Microsoft Lync 2010 on osa Microsoft Apps for Nokia Belle -sovellusta, joka tuo tärkeimmät Microsoft-yrityssovellukset Nokia Belle -älypuhelimiin. Lync-liittymässä yhdistyvät olotilatiedot, chat (pikaviestit), äänipuhelut ja verkkokokoukset. Kaikki yhteystiedot jaetaan Lync 2010-, Exchange ja Sharepoint toimintojen välillä. Kaikki tietoliikenne kulkee Lync Server palvelimen kautta. Lync-toimintoa voi käyttää seuraavin tavoin: Tietokonesovelluksen avulla Mobiilisovelluksen avulla Pöytäpuhelimella Lankapuhelimella valintayhteyden avulla Lync Mobile -sovellus on tarkoitettu käytettäväksi voimassa olevan käyttöoikeuden nojalla käytettävän Microsoft Lync Server 2010:n (palvelinasennus) tai Office palvelun (Lync Online) kanssa. Palvelimeen asennettavan Lync Mobile -version käyttöä varten on asennettava Lync Server 2010 Mobility Service -päivitys. Lync Server tai Lync Online -lisenssi toimitetaan tavallisesti yrityskäyttäjille.

5 Microsoft Lync Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen, johon voi liittyä tiedonsiirtomaksuja. Kirjaudu sisään 1 Valitse >. 2 Täytä Kirjautumisessa käytettävä osoite- ja Salasana-kentät. Kirjautumisosoite on tavallisesti täydellinen sähköpostiosoite. 3 Jos käytät Lync ohjelmiston palvelimeen asennettua versiota, täytä Käyttäjänimi- ja Toimialue-kentät. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. 4 Valitse Kirjaudu. Jos sisäänkirjausyritys epäonnistuu verkkovirheen tai muun väliaikaisen virheen vuoksi, Lync 2010 yrittää sisäänkirjausta uudelleen. Jos virhe on pysyvä, kuten virheellinen käyttäjänimi, näkyviin tulee ilmoitus. Kuittaa ilmoitus, muokkaa sisäänkirjaustietoja ja kirjaudu sisään uudelleen. 5 Jos haluat käyttää matkapuhelinnumeroasi osallistuessasi kokouksiin, kirjoita puhelinnumero maatunnuksen kera ja valitse Seuraava. Jos Lync Mobile -tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää, näkyviin voi tulla järjestelmänvalvojan määrittämien asetusten mukaan Soita töistä tai Soitonsiirto tai molemmat. 6 Valitse Valmis. Kun kirjaudut sisään Lync järjestelmään ensimmäistä kertaa, tilitiedot tallentuvat järjestelmään, joten niitä ei tarvitse kirjoittaa uudelleen jokaisen sisäänkirjauksen yhteydessä. Kirjaudu ulos Lync järjestelmästä Valitse > Kirjaudu ulos. Yhteystiedot ja tavoitettavuus Valitse > ja. Kaikki yhteystiedot näkyvät Näytä yhteystiedot -välilehdessä ryhmiteltynä eri luokkiin, joita kutsutaan yhteysryhmiksi. Kun kirjaudut puhelimessa Lync toimintoon, Lync 2010 päivittää automaattisesti puhelimen osoitekirjan vastaamaan tietokoneen Lync osoitekirjaa. Voit käyttää myös yrityksesi osoitekirjaa. Etsi nimeä Valitse ja ala kirjoittaa henkilön nimeä.

6 6 Microsoft Lync 2010 Tarkastele osoitekorttia Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. Aseta tavoitettavuustila tai kirjoita muistiinpano Valitse tavoitettavuustila tai kirjoita muistiinpano alueella, jolla tavoitettavuustilasi näkyy. Lync 2010 päivittää tilasi Microsoft Outlook -kalenterin perusteella. Lisää nimi 1 Valitse ja ala kirjoittaa henkilön nimeä. 2 Valitse henkilö ja valitse > Lisää yhteyshenkilö... sekä ryhmä, johon haluat lisätä henkilön. Poista nimi 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse poistettava henkilö. 2 Valitse > Poista nimi... Lähetä henkilölle sähköposti- tai tekstiviesti Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö sekä Lähetä sähköpostiviesti tai Lähetä teksti. Lähetä pikaviesti Lync toiminnon avulla voit lähettää pikaviestejä yhdelle henkilölle tai useille henkilöille. Voit lähettää viestejä kenelle tahansa puhelimen tai yrityksen osoitekirjassa olevalle henkilölle. Valitse > ja. 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. 2 Valitse henkilön Lync-tunnus Lähetä pikaviesti -osiosta. 3 Kirjoita viesti ja valitse. 4 Lopeta keskustelu henkilön kanssa valitsemalla > Lopeta keskustelu. Vihje: Keskustelun lopettaminen poistaa sen Näytä keskustelut -luettelosta. Jos et itse lopeta keskustelua, se säilyy Näytä keskustelut -luettelossa. Voit myöhemmin poistaa sen luettelosta. Lähetä sijaintisi 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sijainti. 2 Vahvista nykyinen sijaintisi kartalla ja valitse Lähetä. Lync 2010 lähettää pikaviestin, jossa on tieto sijainnistasi ja karttalinkki.

7 Microsoft Lync Vihje: Voit lisätä mukautetun tekstin, esimerkiksi yrityksen nimen tai katuosoitteen, joka auttaa vastaanottajaa tunnistamaan paikan. Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisää henkilö keskusteluun Valitse keskusteluikkunassa ja haluamasi henkilö. Voit kutsua keskusteluun uuden osallistujan koska tahansa, mutta voit lisätä meneillään olevaan chat-keskusteluun vain yhden henkilön kerrallaan. Siirry meneillään olevien keskustelujen välillä Valitse keskusteluikkunassa > Näytä keskustelut ja keskustelu, johon haluat siirtyä. Vihje: Vastaamatta jääneet keskustelut on lueteltu aloitusnäytössä. Lähetä keskustelu sähköpostissa 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sähköpostiviestinä. 2 Kirjoita tarvittavat tiedot ja lähetä viesti. Soita puhelu Valitse >. Jos Lync-tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää ja Soita töistä -palvelu on otettu käyttöön, voit soittaa matkapuhelimellasi paikallis- ja kaukopuheluja Lync-palvelimen kautta. Voit käyttää Soita töistä -palvelua osoitekortilta, chat-keskusteluikkunasta tai numeronvalitsimesta. Soita Lync-puhelu osoitekortilta 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön Lync-tunnus tai puhelinnumero Soita töistä -osiosta. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu chat-keskusteluikkunasta 1 Valitse. 2 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu numeronvalitsimesta 1 Valitse. 2 Kirjoita puhelinnumero maatunnuksen kera.

8 8 Microsoft Lync Valitse. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Jos Lync-tilisi ei tue Enterprise Voice -järjestelmää, voit soittaa matkapuhelimellasi osoitekirjan henkilöille puhelimen käyttösuunnitelman avulla. Soita matkapuhelu 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön puhelinnumero. Voit tarkistaa Lync toiminnon avulla yritysnumerosi vastaajaan tulleet ääniviestit, jos yritysvastaaja on käytettävissä ja yrityksesi tukee sitä. Tarkista yritysnumeron ääniviestit Valitse >. Tämä vastaaja toimii eri tavalla kuin matkapuhelimen vastaaja. Voit kuunnella suoraan matkapuhelimeesi soittaneiden henkilöiden jättämät ääniviestit noudattamalla palveluntarjoajasi antamia ohjeita. Osallistu kokoukseen 1 Avaa Lync-kokouskutsu kalenterissasi ja valitse Liity Lync-kokoukseen. Sen mukaan, mitä kokouksen järjestäjä on määrittänyt, joudut ehkä odottamaan hyväksyntää tai voit päästä heti osallistumaan kokoukseen. 2 Liity kokoukseen hyväksymällä Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Voit puhua, kuunnella puhetta ja osallistua kokouksen chat-keskusteluihin, mutta et näe Lync-kokouksen mahdollista jaettua sisältöä. 3 Lopeta kokous valitsemalla > Lopeta kokous. Vaikka Lync-tilisi ei tukisikaan Enterprise Voice -järjestelmää, voit ehkä osallistua puhelimellasi Lync-kokouksiin. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. Muuta asetuksia Voit muuttaa monien Lync-toimintojen asetuksia koska tahansa. Ääniasetusten käyttö edellyttää kirjautumista Lync Mobile -järjestelmään. Valitse > ja > Asetukset. Vaihda kirjautumisosoite ja salasana Valitse ja muokkaa sitten kirjautumisosoitetta ja salasanaa.

9 Microsoft OneNote 9 Muuta sovelluksen käynnistysasetuksia Valitse ja valitse sitten Käynnistä Lync puhelimen käynnistyksen yhteydessä - valintaruutu tai poista sen valinta. Tämä toiminto on käytettävissä vain Microsoft Apps for Nokia Belle -sovelluksen tulevissa päivitysversioissa. Lisää puhelinnumerosi kokouksiin osallistumista varten Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi, valitse ja kirjoita Oma matkapuhelinnumeroni -kenttään puhelinnumerosi maatunnuksen kera. Ota Soita töistä -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soita töistä -toimintoa. 2 Valitse. 3 Siirrä Soita töistä -liukusäädin oikeaan asentoon. Vihje: Kun Soita töistä -toiminto on käytössä, puhelin käyttää paikallis- ja ulkomaanpuheluja soittaessaan Lync Server palvelinta. Muuta Soitonsiirto asetuksia 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soitonsiirto -toimintoa. 2 Valitse ja muuta seuraavia asetuksia: Ota Soitonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Soitonsiirtoliukusäädin oikeaan asentoon. Kun määrität numeron, johon puhelut siirretään, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Siirrä puheluni numeroon -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Jos haluat, että saapuva Lync-puhelu soi samanaikaisesti toisessa numerossa, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Samanaikainen soitto -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Microsoft OneNote Opi luomaan ja muokkaamaan muistiinpanoja puhelimessa. Tietoja Microsoft OneNote -sovelluksesta Valitse >.

10 10 Microsoft OneNote Microsoft OneNote -sovelluksella voit luoda ja muokata muistiinpanoja Nokia Belle -puhelimessa. Voit lisätä kuvia ja muotoilla muistiinpanojen tekstiä. Voit tallentaa muistiinpanoja paikallisesti puhelimeen ja avata, tarkastella tai muokata OneNote muistikirjoja Windows Live SkyDrive -palvelussa. Muistikirjat synkronoituvat automaattisesti. Muistiinpanojen avaaminen ja jakaminen SkyDrive-palvelussa edellyttää kirjautumista ilmaisen Windows Live ID:n avulla. Muistikirjat ja osiot helpottavat tiedostojen järjestelyä. Kukin muistikirja koostuu yhdestä tai useasta osiosta. Osiot sisältävät sivuja, jotka ovat varsinaisia OneNoteasiakirjoja. Luo Windows Live ID Voit käyttää Microsoft-palveluja, kuten Windows Live SkyDrive -palvelua, Windows Live ID:n ja salasanan avulla puhelimessa tai tietokoneessa. Siirry osoitteeseen signup.live.com ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Jos käytössäsi on jokin seuraavista tileistä, sinulla on jo Windows Live ID: Hotmail Windows Live ID:ksi rekisteröity oma sähköpostiosoite Messenger SkyDrive MSN Zune Pass Xbox LIVE Luo muistiinpano Kun kirjaudut OneNote -sovellukseen, Windows Live SkyDrive -muistikirjasi näkyvät puhelimessasi. Jos sinulla ei ole muistikirjoja, sovellus luo Henkilökohtainen (web) - muistikirjan. Voit luoda ja muokata sivuja OneNote-mobiilisovelluksen avulla, mutta et voi luoda tai muokata muistikirjoja tai osioita. Voit luoda muistikirjoja ja osioita tietokoneessa tai web-sovelluksen avulla ja synkronoida ne Nokia Belle -älypuhelimeen SkyDriven kautta. Valitse >. Luo muistiinpano SkyDrive-palvelussa Kirjoita Windows Live ID ja salasana ja valitse Kirjaudu.

11 Microsoft OneNote 11 Jos haluat aloittaa muistiinpanojen tekemisen heti kirjautumatta palveluun, voit kirjoittaa järjestelmän luomaan Henkilökohtainen-muistikirjaan. Kaikki luodut muistiinpanot tallentuvat puhelimeen. Luo muistiinpano puhelimessa Valitse ohita tämä vaihe.. Luo muistiinpano nopeasti Valitse. Luo muistiinpano olemassa olevaan muistikirjaan Avaa muistikirjan osio ja valitse. OneNote käyttää Henkilökohtainen (web)- ja Arkistoimattomat-osioita synkronoidessaan muistiinpanoja SkyDrive-palveluun, joten näitä osioita ei saa poistaa tai nimetä uudelleen. Poista muistiinpano 1 Valitse >. 2 Pidä muistiinpanoa valittuna ja valitse Poista sivu. Voit poistaa muistikirjan tai osion Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa tai käyttämällä OneNote-web-sovellusta. Piilota jaetut muistikirjat Muistikirjat, jotka muut käyttäjät ovat jakaneet kanssasi SkyDrive-palvelussa, näkyvät puhelimessasi. Voit piilottaa nämä muistikirjat. 1 Valitse >. 2 Valitse > Asetukset. 3 Vaihda SkyDrive-muistikirjat-osiossa haluamasi muistikirjan arvoksi Ei. Järjestä muistiinpanoja Voit järjestää Windows Live SkyDrive -palveluun tallennettuja muistiinpanoja Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa tai käyttämällä OneNote-web-sovellusta. Voit esimerkiksi toimia seuraavasti: Arkistoi tai siirrä muistiinpanoja Lähetä muistiinpanoja Luo tai poista muistikirjoja ja osioita

12 12 Microsoft Document Connection Vaihda muistikirjojen väriä Synkronoi muistiinpanoja Kaikki muistikirjat, jotka haluat avata puhelimessasi, on tallennettava Windows Live SkyDrive -palveluun. Voit tehdä sen kahdella tavalla: Luo muistikirjat SkyDrive-palvelussa OneNote-web-sovelluksen avulla. Jaa muistikirjat SkyDrive-palveluun Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa. Synkronoi SkyDrive-palvelussa olevat muistiinpanot puhelimeen Avaa SkyDrive-palvelussa olevat muistikirjasi kirjautumalla puhelimessa OneNotesovellukseen. Synkronoi puhelimessa olevat muistiinpanot SkyDrive-palveluun Jos et kirjaudu sisään avatessasi OneNote-sovelluksen ensimmäistä kertaa, muistiinpanot tallentuvat puhelimeen eivätkä synkronoidu SkyDrive-palveluun. Valitse > Synkronoi SkyDriveen. Microsoft Document Connection Opi hallitsemaan tiedostoja puhelimessa. Tietoja Microsoft Document Connection -sovelluksesta Document Connection -sovelluksen avulla voit hallita tiedostoja puhelimessa. Voit tarkastella kaikkia puhelimeen paikallisesti tallennettuja tiedostoja ja sähköpostin liitetiedostoja. Document Connection -sovelluksessa voit myös selata yrityksesi verkkoon tai Microsoft Office 365 -palveluun tallennettuja Microsoft SharePoint sivustoja sekä tarkastella ja jakaa kaikkia niihin tallennettuja tiedostoja. SharePointsovelluksen käyttö edellyttää suojattua mobiiliyhteyttä, esimerkiksi Nokia Belle VPNtai Unified Access Gateway -yhteyttä. Kaikki tiedostot näkyvät SharePoint-sivustossa, mutta vain seuraavat tiedostotyypit näkyvät Suosikit-näkymässä: PowerPoint Word Excel PDF 1 Valitse >.

13 Microsoft Document Connection 13 2 Jos haluat avata SharePoint-sivuston nyt, valitse Kyllä. Jos haluat ohittaa tämän vaiheen ja avata SharePoint-sivuston myöhemmin, valitse Ei. Alareunan työkalurivillä on kaksi välilehteä, Suosikkitiedostot ja Paikat. Voit tutkia SharePoint-sivuston sisältöä valitsemalla SharePoint-sivuston Paikat-välilehdessä. Paikat-välilehdessä voit tarkastella SharePoint-suosikkisivustojasi, puhelimen muistiin tallennettujen tiedostojen sijaintia (Paikallinen), sähköpostin liitteitä ja viimeksi tarkasteltuja SharePoint-sivustoja. Suosikkitiedostot-välilehdessä voit tarkastella paikkojen kaikkia suosikkeihin lisättyjä tiedostoja. SharePoint-hallinta-näkymässä voit tarkastella kansioita, tiedostoja ja muuta sisältöä. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Järjestä ja suodata tiedostoja Voit järjestää ja suodattaa tiedostoja sekä Suosikkitiedostot- että Paikatvälilehdessä. Järjestä tiedostoja Valitse > > Järjestä päivämäärän mukaan, Järjestä otsikon mukaan tai Järjestä paikan mukaan. Suodata tiedostoja Valitse >, tai. Vihje: Voit poistaa käytössä olevat suodattimet valitsemalla. Avaa asiakirja 1 Valitse > >. Voit myös valita tiedoston SharePoint-hallinta-näkymästä. 2 Valitse tiedosto, jonka haluat avata. 3 Jos tiedostoluettelo on tyhjä, lisää luetteloon tiedostoja avaamalla SharePointsivusto ja lisäämällä se suosikkeihin. Avaa SharePoint-sivusto ja lisää se suosikkeihin Kun avaat SharePoint-sivuston, se lisätään Paikat-välilehteen. Voit lisätä paikan suosikkeihin, jolloin kaikki kyseisen paikan tiedostot lisätään Suosikkitiedostotluetteloon. Valitse >.

14 14 Microsoft PowerPoint -yleislähetys Avaa SharePoint-sivusto Valitse > Avaa URL ja kirjoita SharePoint-sivuston web-osoite. Lisää paikka suosikkeihin Valitse >. Kun lisäät paikan suosikkeihin, tiedoston ominaisuudet tallentuvat Suosikkitiedostotluetteloon akkuvirran ja tiedonsiirtokustannusten säästämiseksi. Kun avaat tiedoston, se latautuu puhelimeen. Voit päivittää SharePoint-sivuston tiedostot koska tahansa. Voit synkronoida tiedostot varmistaaksesi, että puhelimessa on tiedoston uusin versio. Synkronoi uusin tiedosto puhelimeen Valitse > Synkronointi. Jaa tiedosto Voit jakaa tiedoston lähettämällä linkin tiedostoon, jos se sijaitsee SharePointsivustossa, tai lähettämällä tiedoston liitteenä, jos se on tallennettu puhelimeen. Lähetä linkki Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä linkki. Lähetä tiedosto liitteenä Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä liitteenä. Microsoft PowerPoint -yleislähetys Opi käyttämään Microsoft PowerPoint-yleislähetystä. Katso PowerPoint -lähetystä Microsoft PowerPoint -yleislähetyksen avulla voit katsella PowerPoint-esityksiä puhelimessasi samalla, kun esityksen pitäjä ohjaa diaesitystä PowerPointlähetyspalvelun avulla etäjärjestelmän SharePoint- tai Windows Live -sovelluksessa. Esityksen katsominen ei edellytä PowerPoint-sovellusta puhelimessa. Esityksen pitäjän on lähetettävä sinulle lähetyksen linkki verkkoyhteydellä varustetusta tietokoneesta. 1 Kun saat linkin sähköposti- tai pikaviestissä, valitse linkki. PowerPoint-lähetyssovellus avautuu. 2 Voit käyttää ohjaimia napauttamalla näyttöä.

Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje

Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje 1.0. painos 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft -yrityssovellukset ohjelmistoversiota 111.030.0609

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon.

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon. Mobiililaitteet ja TUNI-Office 365 asetukset Jotta voisit käyttää jatkossa käyttää TUNI-sähköpostiin vastaa liittyviä palveluja (Sähköposti, kalenteri, osoitekirja) tulee sinun määrittää TUNI-tunnus puhelimesi

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Lync Onlinen lataaminen ja asentaminen... 4 2. Määritä ulkoinen tietoliikenne...

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

Nokia Kartat -käyttöohje

Nokia Kartat -käyttöohje Nokia Kartat -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Kartat -palvelusta 3 Tarkastele sijaintiasi ja selaa karttaa 3 Etsi paikka 4 Etsi lähialueen paikkoja 4 Lisää paikkaan valokuva 5 Tallenna

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Nokia Musiikki Windows Phone -puhelimen Nokia Musiikki -palvelusta voit ladata kappaleita puhelimeesi ja yhteensopivaan tietokoneeseesi. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki Sense tiedostot Käyttöohje www.avoine.fi 010 3090 980 Opastinsilta 8 ae 00520 Helsinki Päivitetty 19.4.2018 Sisällys 1. Palvelun kuvaus... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Käyttäjätunnus ja salasana...

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto Tämä ohjeistus on tehty Windows Phone käyttöjärjestelmän versiolle 8.0 ja on tarkoitettu seuraaville päätelaitteille: Nokia Lumia 820 Nokia Lumia 920 Nokia Lumia

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa 7.3.2017 Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office 365 palveluun kuuluvat mm. Office Web Apps-sovellukset o tekstinkäsittelyohjelma Word o taulukkolaskentasovellus

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Online-jako 2.0 Nokia N76-1

Online-jako 2.0 Nokia N76-1 Online-jako 2.0 Nokia N76-1 EI TAKUUTA Laitteen mukana tulevien kolmansien osapuolten sovellusten valmistajat ja omistajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka eivät liity Nokiaan. Nokia ei omista

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu

Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu PALVELUN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Anvia Hosting Oy Urho Kekkosen katu 4-6 A 00100 Helsinki Puhelin 0207 7682 00 Fax 0207 7682 01 Y-tunnus 1666661-6 Kotipaikka: Helsinki

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä.

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä. Pikaopas Microsoft Access 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Näyttökoon muuttaminen tai tietokannan sulkeminen

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 17.8.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Tallenna paikka tai tarkastele sitä 4 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Online-jako painos

Online-jako painos Online-jako 3.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle DNA 26.1.2015 LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 2 (41) Sisällys 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Kielen valinta... 6 2 Outlook Web App... 7 2.1 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Älä vielä sulje vanhoja

Älä vielä sulje vanhoja OneNote-muistioiden käyttöönotto TUNI OneDrivesta Sinun vanhan Office365-tilin OneDrive-kansioon tallennetut tiedostot menevät lukutilaan, kun tiedostojen kopiointi uuteen TUNI OneDrive -kansioon on tehty.

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Nokia Drive 2.0 -käyttöohje

Nokia Drive 2.0 -käyttöohje Nokia Drive 2.0 -käyttöohje 1. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista karttoja 4 Navigoi offline-tilassa 5 Muuta

Lisätiedot

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen.

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. Skype Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. http://www.skype.fi/intl/fi/ Ilmaiset soitot skypen käyttäjien

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot