AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje"

Transkriptio

1 AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää, joka ei ole Windowspohjainen. Web Schedulerissa voit luoda uusia kokouksia, muuttaa aiemmin määritettyjä kokouksia ja lähettää kutsuja käyttämälläsi sähköpostiohjelmalla. 1 Web Scheduler portaali on Web Schedulerin portaali AinaUCX palvelussa. 1.1 Web Scheduleriin kirjautuminen Portaaliin kirjaudutaan omalla Lync-tunnuksella (=sähköpostiosoite) ja Lyncin salasanalla. Huom! Voidaksesi varata palaverin Web Schedulerin kautta tulee käytössäsi olevan Lync lisenssin olla tasoltaan vähintään Enterprise. 2 Lync kokouksen luominen Lync-kokoukset voivat olla sekä online-kokouksia että neuvottelupuheluja. Osallistujat voivat liittyä tietokoneella katsoakseen esitystä tai liittyä kokoukseen puhelimitse pelkkää ääntä varten. Siirry osoitteeseen ja kirjaudu Web Scheduleriin käyttäjänimelläsi ja salasanallasi. 1. Valitse välilehti Luo uusi kokous. 2. Kirjoita Aihe-ruutuun kokouksen aihe. Voit jättää kokouksen sijainniksi online-kokous tai lisätä sijainnin, esimerkiksi neuvotteluhuoneen, jos on myös henkilöitä, jotka osallistuvat paikan päällä. 3. Kirjoita lyhyt viesti tai kokouksen esityslista Sanoma-ruutuun (valinnainen). 4. Valitse avattavasta valikosta kokouksen aikavyöhyke. 5. Valitse kokouksen aloitus- ja lopetuspäivämäärä ja -aika. Perusoletukset: Oletuksena on, että kaikki, myös yrityksen ulkopuoliset henkilöt, voivat ohittaa odotustilan, joka on näennäinen odotusalue, josta voit päästää

2 AinaUCX 2 (6) henkilöt sisään tai estää pääsyn. Lisätietoja vaihtoehtojen muuttamisesta on kohdassa Käyttö ja esittäjät. Oletusarvon mukaan kenellä tahansa organisaatiosta kutsutulla on esittäjän käyttöoikeudet. Lisätietoja vaihtoehtojen muuttamisesta on kohdassa Käyttö ja esittäjät. 6. Lisää osallistujien nimet Osallistujat ja äänet -kohdassa käytettävissä olevaan ruutuun ja erota ne toisistaan puolipisteellä (;). 7. Tarkista, että nimet ovat oikeat, valitsemalla Tarkista nimet. Kirjoita yrityksen ulkopuolelta kutsuttujen henkilöiden kohdalla sähköpostiosoite kokonaisuudessaan, esimerkiksi elli.esimerkki@esimerkkiyritys.fi. Huom! Web Scheduler ei tarkista osallistujien tai neuvotteluhuoneiden käytettävyyttä. Jos tiliisi on määritetty audioneuvottelujärjestäjä, kokouskutsu sisältää ilmaisnumeron, maksullisen numeron ja osallistujakoodin. Valintansa mukaan kokouksen osallistujat voivat käyttää tietokoneen ääntä tai soittaa kokoukseen. 8. Tallenna luomasi kokous. 3 Kutsujen lähettäminen kokouksen osallistujille Saatuasi kalenterikutsun valmiiksi ja tallennettuasi sen PC:n näytölle ilmestyy ponnahdusikkuna. Se sisältää kokoukseen liittymistiedot. Voit lähettää varsinaisen kokouskutsun joko sähköpostiohjelmalla tai icalendarilla: 3.1 Kutsujen lähettäminen sähköpostiohjelmalla Halutessasi lähettää kokouskutsun sähköpostiohjelmallasi toimi seuraavasti: 1. Tallennettuasi kokouskutsun aukeaa kokouksen tiedot sisältävä ponnahdusikkuna. 2. Valitse hiirellä kokouksen tiedot, kuten kokouksen URL-osoite, puhelinneuvottelun numero ja kokoustunnus. 2. Valitse hiiren kakkospainikkeen takaa Kopioi. 3. Avaa mikä tahansa sähköpostiohjelma ja luo tavallinen kokouspyyntö. 4. Liitä Lync online -kokouksen tiedot (kopioitu vaiheessa 4) kutsuun. 5. Lisää osallistujat, tarkista kokouksen päivämäärä ja aika, kirjoita kokouksen esityslista ja lähetä kutsu.

3 AinaUCX 2 (6) Vihje: Hyväksyttyäsi kokouskutsun ja valittuasi ponnahdusikkunan OK-valinnasta voit avata kokouksen tiedot myös valitsemalla Näytä kokouksen liittymistiedot Web Scheduler -kokouksen tiedot -sivulla. 3.2 Lähetä kutsut icalendarilla icalendarilla eri sähköpostijärjestelmien käyttäjät voivat vaihtaa kalenteritietoja. icalendar-kutsun vastaanottajilla on oltava tuettu ohjelmisto kokouskutsun avaamista ja vastaamista varten. 1. Valitse Omat kokoukset -osiossa kokous sen aiheen perusteella ja valitse sitten Vie muodossa icalendar. 2. Valitse Avaa sähköpostiohjelman niin kehottaessa. Huom! icalendar sisältää kaikki kokouksen ajoittamisen aikana lisätyt tiedot, kuten viestin, osallistujat, kokouksen sijainnin, päivämäärän ja ajan. 3. Kun kalenterimerkintä avautuu, lähetä se edelleen henkilöille, jotka lisäsit osallistujiksi kokousta järjestäessäsi. 4. Kutsun saaneet voivat nyt avata icalendar-tiedoston omalla sähköpostiohjelmallaan, kuten Outlookilla, Notesilla tai icalilla. 4 Käyttöoikeudet ja esittäjät Oletusarvoiset Käyttö ja esittäjät -asetukset ovat optimaaliset normaaleille työryhmäkokouksille. Kokousasetuksia voi mukauttaa omien vaatimusten, kokoustyypin ja osallistujien mukaan. Valitse Käyttö ja esittäjät -osan kokouksen tiedot -sivulla ne, jotka voivat ohittaa odotustilan ja ne, jotka voivat liittyä kokoukseen esittäjinä.

4 5 Kokouksen odotustila ja sen merkitys eri kokoustilanteissa AinaUCX 3 (6) Alla on kuvattu tilanteita miten kokouksen odotustilaa voi hyödyntää tietoturvan lisäämiseksi. Käyttöasetukset Vain järjestäjä (lukittu) Omasta yrityksestä kutsutut henkilöt Oman yritykseni henkilöt Kaikki, mukaan lukien yrityksen ulkopuoliset henkilöt Mitä tapahtuu Vain järjestäjä ohittaa odotustilan. Kaikkien muiden on odotettava odotustilassa, kunnes heidät päästetään sisään. Henkilöiden, joilla ei ole tiliä verkossa tai joita ei ole kutsuttu, on odotettava odotustilassa, kunnes heidät päästetään sisään. Henkilöiden, joilla ei ole tiliä verkossa, on odotettava odotustilassa, kunnes heidät päästetään sisään. Kukaan ei odota odotustilassa. Suositellaan seuraavissa tapauksissa Henkilöiden ei haluta näkevän sisältöä ennen kokousta tai keskustelette luottamuksellisista tiedoista. Keskustelette luottamuksellisista tiedoista ja haluat sallia vain tietyt henkilöt yrityksestäsi mukaan. Kaikilla osallistujilla on tili organisaation verkossa ja luottamuksellisista tiedoista ei keskustella. Kutsut ulkopuolisia osallistuja ja luottamuksellisista tiedoista ei keskustella. Huom! Vaikka kokouksen odotustila on käytössä, kokoukseen soittavat osallistujat ohittavat automaattisesti odotustilan. 6 Kokouksen esittäjäasetukset Esittäjäasetukset Kuka on esittäjä Suositellaan seuraavissa tapauksissa Vain järjestäjä Oman yritykseni henkilöt Kaikki, mukaan lukien yrityksen ulkopuoliset henkilöt (ei ole mitään rajoituksia) Valitsemani henkilöt Vain kokoukset ajoittanut henkilö. Kaikki kutsutut, jolla on tili verkossa. Kaikki kutsutut. Sinä ja valitsemasi osallistujat. Esitykset, joissa osallistujien ei tarvitse olla vuorovaikutuksessa kokouksen sisältöön. Kokouksen aikana voidaan määrittää lisää esittäjiä. Sisäiset ryhmätyöistunnot, joissa kaikki osallistujat voivat jakaa ja muokata kokouksen sisältöä. Ryhmätyöistunnot sellaisten henkilöiden kanssa, joilla ei ole tiliä verkossa. Esitykset, joissa on useampi esittäjä kuin yksi. Huom! Ulkoisia osallistujia tai jakeluluetteloita ei voi kutsua esittäjinä käyttämällä Valitsemani henkilöt -vaihtoehtoa. Yksityisille voi antaa esittäjän käyttöoikeuden, kun ollaan kokoushuoneessa.

5 AinaUCX 4 (6) 7 Kokoukseen liittyminen Kokoukseen voi liittyä joko käyttämällä kutsussa olevaa kokouslinkkiä kirjautumiseen tai kokouksen voi käynnistää valitsemalla Web Schedulerissa Omat kokoukset -välilehti. 1. Valitse Omat kokoukset -kohdassa kokous. 2. Valitse kokouksen tiedot -sivulla Liity kokoukseen. 3. Lync avautuu ja voit kirjautua kokoukseen. 8 Aiemmin luotujen kokouksien tarkastelu ja muokkaaminen Web Schedulerin Omat kokoukset välilehdellä näet kaikki järjestämäsi kokoukset. Muista, että Web Scheduler näyttää vain järjestämäsi kokoukset, mutta ei kokouksia, joihin sinut on kutsuttu. 1. Avaa kokoustiedot -sivu valitsemalla kokous. Sivulla on kokouksen lyhyt yhteenveto, joukko käsiteltäviä välilehtiä ja kokouksen tiedot. 2. Valitse Muokkaa kokousta. 3. Tee tarvittavat muutokset ja valitse Tallenna. 4. Valitse sanomaikkunassa OK jolla vahvistat muokatut tiedot. Tärkeää! Kun kokous päivitetään, kutsutuille henkilöille on lähetettävä päivitetyt tiedot manuaalisesti. Web Scheduler ei päivitä kutsuttujen kalenteria automaattisesti. Jos olet lähettänyt kutsun icalendarilla, avaa kutsu ja lähetä päivitys valitsemalla Vie muodossa icalendar uudelleen. Jos kopioit Lync-kokouksen tiedot tavalliseen kokouskutsuun, avaa kutsu, päivitä siihen uudet kokoustiedot ja lähetä päivitetty kutsu osallistujille uudelleen. 9 Kokouksen poistaminen tai peruuttaminen Kokoukset vanhenevat web portaalissa 14 päivää ajoitetun päättymisajan jälkeen, mutta kokouksen voi myös poistaa, jos haluat tyhjentää Web Schedulerin tiedot tai peruuttaa kokouksen. 1. Valitse poistettava kokous Omat kokoukset -välilehdessä.

6 AinaUCX 5 (6) 2. Valitse kokouksen tiedot -sivulla Poista kokous. 3. Valitse vahvistusruudussa Kyllä. Tärkeää! Osallistujille on lähetettävä erillinen peruutusilmoitus, koska Web Scheduler ei päivitä kutsuttujen kalenteria automaattisesti. Jos alkuperäiset kutsut lähetettiin icalendarilla, avaa kutsu ja valitse Peruuta. Tämä lähettää kutsun vastaanottajille peruutusilmoituksen. Jos kopioit Lync-kokouksen tiedot tavalliseen kokouskutsuun, avaa kutsu ja lähetä sitten peruutushuomautus kutsutuille valitsemalla Peruuta.

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössäsi on HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössä täytyy olla HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Sisällysluettelo 1. Henkilöt-sivun toiminnot.2 2. Tietoa yhteistietokansioista..3 3. Yhteystietojen luominen. 3 4. Yhteystietoluettelot.6 5. Yhteystietojen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi Vastuuhenkilön ohje TIEKE Vastuuhenkilön ohje 1 (8) Vastuuhenkilön ohje in lyhyesti Sinut on lisätty organisaatiosi vastuuhenkilöksi in, jossa voit luoda ryhmillesi n testejä. Testien avulla arvioidaan

Lisätiedot

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti Outlook kalenteri Sisällys Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti... 2 Skype for Business -verkkokokous... 3 Oman kalenterin jakaminen ja oikeudet... 4 Oikeuksien muuttaminen... 5 Käyttöoikeustasot... 6 Kalenterin

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko OSIO: Hyvinkään tapahtumakalenteri Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Tapahtumakalenteri käyttöön... 3 Päävalikko... 3 Luo tili... 3 Kirjaudu... 3 Oma tili... 4 Premium -tilaus tarjoaa lisäominaisuuksia...

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

VR Yrityssovellus 06/12

VR Yrityssovellus 06/12 VR Yrityssovellus 06/12 Ostosovellus uusi etusivu Sarjaliput ja paikanvaraus Kirjautuminen: kenttiin käyttäjätunnus ja salasana Tilauksen tiedot/ostoskori Tuotevalinta välilehdillä; kotimaa ja Venäjän

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Määrittämistä jatketaan valitsemalla Kyllä ja painamalla Seuraava -painiketta. Kuva 2. Uuden sähköpostitilin

Lisätiedot

eportfolio Kyvyt.fi -ohje on tehty AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSIA varten Ohje sopii perusohjeeksi kaikille palvelua käyttäville

eportfolio Kyvyt.fi -ohje on tehty AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSIA varten Ohje sopii perusohjeeksi kaikille palvelua käyttäville eportfolio Kyvyt.fi -ohje on tehty AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSIA varten Ohje sopii perusohjeeksi kaikille palvelua käyttäville Sisällys 1 Ensimmäinen kirjautuminen... 2 2 Liittyminen ryhmään... 3 3 Valmiiden

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje

https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje https://vekaranetti.seinajoki.fi Käyttöohje 1. Sisältö Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 3 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 7 Hoitoajat tee hoitoaikavaraus 10 Hoitoajat Hoitoaikavarausten muokkaaminen,

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Opus Online Client Web asetukset. Opus Internet ajanvaraus

Opus Online Client Web asetukset. Opus Internet ajanvaraus Opus Online Client Web asetukset Opus Internet ajanvaraus Sivu 2 / 14 Sisältö Opus Online Client... 3 Web asetukset... 3 Vastaanotot... 3 Hoitohenkilöt... 5 Luo aliverkkotunnus... 6 Mukauttaminen... 7

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Kun Outlook 2013 käynnistetään ensimmäistä kertaa, ohjelma toivottaa tervetulleeksi. Tilin määritystä

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Timmiin kirjautuminen

Timmiin kirjautuminen Sisällys Timmiin kirjautuminen... 1 Varaushakemukset - Oma asiointi... 2 Omat tiedot... 3 Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot... 3 Sähköpostiosoitteiden muutokset... 3 Käyttöoikeuksien laajennus...

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Exchange Online. Järjestelmänvalvojan perusopas

Exchange Online. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Yleistä... 4 2. Sähköpostialiaksen lisääminen... 6 3. Jakeluryhmän luominen...

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ HELMIKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

VALOKUVAKIRJA. VaiheittAinen opas

VALOKUVAKIRJA. VaiheittAinen opas VALOKUVAKIRJA VaiheittAinen opas Näin pääset alkuun Kirjaudu Liberokerhon tilillesi. Valitse valikosta Liberokerho, niin pääset perheesi omalle kerhosivulle / omaan uutisvirtaasi. Jos et ole vielä tehnyt

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-jälleenmyyjäkonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 3.1 syyskuu 12, 2013 Voimassa 15.8.2013 lähtien Sisältö Mikä on VIP-jälleenmyyjäkonsoli?... 4 Aloitus...

Lisätiedot