Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei noudattanut Pörssin sääntöjä julkistaessaan yhtiökokouksen päätökset viiveellä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei noudattanut Pörssin sääntöjä julkistaessaan yhtiökokouksen päätökset viiveellä."

Transkriptio

1 OMX Surveillance Kuukausiraportti syyskuu 2008 Tukholma Tukholman Pörssin kurinpitolautakunnassa käsiteltiin syyskuun aikana yhtä tapausta.tapaus koski tilannetta, jossa Avanza Bank AB.N meklari oli vastaanottanut asiakkaalta toimeksiannon ostaa Mediaprovider Scandinavia AB:n osakkeita. Mediaprovider Scandinavia AB:n osakkeilla käydään kauppaa First North markkinoilla. Ostotarjous välitettiin markkinoille ja sillä oli merkittävä hintavaikutus, noin 40 % verrattuna viimeiseen hintaan. Osakekaupan ei katsottu noudattavan Pörssin sääntöjä ja siten kauppa peruttiin. Kurinpitolautakunnan mukaan Avanzan välittämä tarjous ei kuvastanut Mediaproviderin tämänhetkistä markkina-arvoa ja määräsi Avanzan maksamaan kurinpitomaksun, joka vastasi Ruotsin kruunua. Meklarille annettiin varoitus. Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei noudattanut Pörssin sääntöjä julkistaessaan yhtiökokouksen päätökset viiveellä. Ruotsin arvopaperilautakunta kritisoi Cyril Acquisition AB:ta, koska yhtiö oli rikkonut Pörssin yritysvaltaussääntöjä Cision AB:n osakkeenomistajille tehdyn ostotarjouksen yhteydessä. Tapaus lähti liikkeelle Pörssin toimesta, joka oli sitä mieltä, että tarjoaja oli rikkonut sääntöjä ja sen seurauksena ilmoitti asiasta arvopaperilautakunnalle. Kuukauden aikana kuusi tapausta on siirretty Ruotsin Rahoitustarkastuksen käsiteltäväksi Ruotsin lain mukaisesti. Kolme näistä tapauksista koski epäiltyä sisäpiiritiedon väärinkäyttöä ja loput kolme koski epäiltyä markkinamanipulaatiota. SAS AB:n osakkeen kaupankäynnissä pidettiin tauko, koska markkinoilla liikkui huhuja yhtiöön liittyvästä rakenteellisesta sopimuksesta. Kaupankäyntitauko lopetettiin sen jälkeen kun yhtiö oli julkistanut asiasta tiedotteen. Digital Vision AB:n osakkeet siirrettiin tarkkailulistalle sen jälkeen kun yhtiö oli ilmoittanut, että sen maksuvalmius on huono. Pörssi oli sitä mieltä, että yhtiön taloudelliseen tilanteeseen liittyy merkittävää epävarmuutta. TANGANYIKA OIL COMPANY LTD:n ruotsalaiset talletustodistukset siirrettiin tarkkailulistalle, koska Sinopec International Petroleum Exploration and Production Corporation oli julkistanut ostotarjouksen yhtiön osakkeenomistajille. Helsinki Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei ollut julkistanut tietoa kahdesta omien osakkeiden luovutuksesta. Luovutukset liittyivät yhtiön johdon ja avainhenkilöiden kannustinjärjestelmiin

2 2(5) Kööpenhamina Muutamille rahastomarkkinoiden UCITS rahastoille määrättiin kaupankäyntitauko, koska rahastot eivät enää pystyneet laskemaan arvoaan sen jälkeen kun venäläiset pörssit oli suljettu kurssilaskun seurauksena. Kaupankäyntitaukoa jatkettiin siihen asti kunnes pörssit avattiin uudelleen. Sen jälkeen kun venäläiset pörssit oli avattu kaupankäynnille, pidettiin jälleen kaupankäyntitauko, koska hinnat nousivat nopeasti. Europeinvestmentin osakkeiden kaupankäynti keskeytettiin Tanskan Rahoitustarkastuksen pyynnöstä. Tanskan Rahoitustarkastus ilmoitti Pörssille, että päätös kaupankäynnin keskeytyksestä oli saatavana Rahoitustarkastuksen Internet-sivuilta. Bonusbanken siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö julkisti tiedon siitä, että yhtiön hallitus oli viime yhtiötiedotteen julkistamisen jälkeen tullut siihen johtopäätökseen, että yhtiön pitää tehdä lisää alaskirjauksia pankin sitoumuksista, tarkoittaen että pääomaa on menetetty. Bonusbanken oli yhteydessä Vestjysk Bank:iin liittyen pankkitoiminnan valtaukseen lain kohdan 246 mukaisesti. Yhtiön tiedotteen seurauksena Pörssi keskeytti kaupankäynnin Bonusbankenin osakkeilla. Hedegaard A/S:n osakkeet siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö oli julkistanut, että Dan Agro Holding A/S oli päättänyt tehdä pakollisen lunastustarjouksen vähemmistöosakkeenomistajien omistuksista Hedegard A/S:n osakkeissa. Pakollisen lunastuksen seurauksena, Hedegard:n osakkeet tullaan poistamaan kaupankäynnistä ja listalta. Mols-Linien A/S:n osakkeet siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö oli ilmoittanut, että Svenska Handelsbanken AB oli saanut luvan aloittaa rakenteellisen prosessin ottaa selvää ostajamarkkinoista koskien Mols-Linien osakeenemmistöä. Forstædernes Bank A/S siirrettiin tarkkailulistalle, koska Nykredit Realkredit A/S teki osatotarjouksen Forstædernes Bank A/S:n osakkeenomistajille. Lokalbanken i Nordsjælland siirrettiin tarkkailulistalle, koska Svenska Handelsbanken AB teki osatotarjouksen Lokalbanken i Nordsjællandin osakkeenomistajille. Ebh bank A/S siirrettiin tarkkailulistalle, koska pankki ilmoitti sen hallituksen havainneen tarpeen järjestellä uudestaan lainojaan. Odotukset vuoden 2008 tuloksesta laskettiin nollaan kruunuun. Ebh bank A/S ilmoitti, että sen edellisen, antaman ilmoituksen jälkeen, pankki oli havainnut lisääntynyttä painetta pankin likviditeettiin liittyen. Tässä yhteydessä lukuisat pankit ja keskuspankki varmistivat tarvittavan likviditeetin siten, että Ebh bank A/S voisi jatkaa nykyistä toimintaansa. Samaan aikaan yhtiön hallitus oli tehnyt järjestelyn lainoittajiensa kanssa myydä tytäryhtiönsä tarkoituksenaan valmistella Ebh bank A/S:n yhdistymistä tai myyntiä. Ringkjøbing Bank siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö ilmoitti yhdistyvänsä Vestjysk Bankin kanssa. Vestjysk Bank siirrettiin tarkkailulistalle, koska pankki ilmoitti ottavassa valtaansa Bonusbankenin. Lisäksi se ilmoitti, että pankki yhdistyy Ringkjøbing Bankin kanssa.

3 3(5) Ikast-Bording Elite Håndbold (First North) asetettiin tarkkailuun, koska yhtiö ilmoitti, ettei se kykene julkistamaan tilinpäätöstiedotettaan 2007/2008 määräaikaan mennessä. Julkistamisen oli alunperin määrä tapahtua Green Wind Energy A/S poistettiin tarkkailulistalta sen jälkeen, kun Green Wind A/S:n hankinta ja siihen liittyvä osakeanti oltiin toteutettu. DSV A/S poistettiin tarkkailulistalta sen jälkeen, kun yhtiö oli julkistanut tiedon, jonka mukaan EU:n kilpailuviranomaiset olivat hyväksyneet ABX Logisticsin hankinnan. Rovsing poistettiin tarkkailulistalta sen jälkeen, kun yhtiön strategiset vaihtoehdot eivät olleet enää harkinnan alla. Islanti Pörssi antoi julkisen huomautuksen ja määräsi kruunun suuruisen sakon joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskija Nysir hf:lle. Liikkeeseenlaskija ei ollut julkistanut tietoa yhtiön heikkoon taloudelliseen tilanteeseen ja uudelleenjärjestelyyn liittyen välittömästi sen jälkeen, kun oli selvää, että yhtiön joukkovelkakirjoihin liittyvät maksut myöhästyisivät. Pörssin mukaan näin merkittävä tieto tulee antaa julkisella tiedotteella. Pörssi myös kritisoi sitä, että arvopaperin arvoon vaikuttavaa tietoa koskien liikkeeseenlaskijan aiottuja talouden uudelleenrahoitusta ja yhtiön uudelleenjärjestelyä, sisältäen myös tiedon yhtiön arvopapereihin liittyvistä maksujen laiminlyönneistä, oli ollut saatavilla mediassa ennen sen julkistamista pörssin sääntöjen mukaisesti. Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus liittyen tiedon julkistamiseen yhtiön solmimasta toisen yhtiön osakkeita koskevasta sopimuksesta, jonka arvo oli laskenut. Sopimuksen sisältämä tieto julkistettiin ensimmäistä kertaa vasta yli puoli vuotta sen jälkeen, kun sopimus oltiin allekirjoitettu, ja sopimuksen arvo oli kyseisellä ajanjaksolla laskenut huomattavasti. Pörssi lähetti Rahoitustarkastukselle tutkittavaksi tapauksen koskien sisäpiiritiedon viivästettyä julkistamista. Tapauksen katsottiin mahdollisesti olevan arvopaperitransaktioita koskevan lain vastainen. Yksi tapaus koskien mahdollista intressiristiriitaa välittäjän ja tämän asiakkaan kanssa ilmoitettiin Rahoitustarkastukselle. Yksi mahdollinen markkinamanipulaatiotapaus ilmoitettiin Rahoitustarkastukselle. Hf. Eimskipafelag Islands hf. siirrettiin tarkkailulistalle johtuen huomattavasta epävarmuudesta yhtiön listattuja arvopapereita koskien sekä mahdollisesta sijoittajien eriarvoisuudesta johtuen. Yhtiö poistettiin tarkkailulistalta seuraavana päivänä yhtiön julkistaman tiedon perusteella. Tallinna AS Kalev poistettiin tarkkailulistalta sen jälkeen, kun yhtiö oli ilmoittanut sopimuksesta koskien yhtiön mahdollista myyntiä ja uudelleenjärjestelyä.

4 4(5) Riika Riikan Pörssin johtokunta päätti kokouksessaan keskeyttää kaupankäynnin AS Tukuma mežrūpniecības saimniecība:n (TUK1R) osakkeilla lähtien. Yhtiö ei ollut toimittanut puolivuotiskatsaustaan 2008 pörssille, ja ottaen huomioon myös yhtiön muut rikkomukset, Riikan Pörssin johtokunta päätti keskeyttää kaupankäynnin. Kaupankäynti AS Latvijas kuģniecība:n osakkeilla keskeytettiin, koska arvopaperin arvoon vaikuttavaa tietoa oli annettu lehdistölle ennen sen toimittamista pörssille. Kaupankäynti jatkui välittömästi sen jälkeen, kun tieto oltiin julkistettu. AS Latvijas Zoovetapgāde siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö ei ollut toimittanut pörssille puolivuotiskatsaustaan Riikan pörssi on ilmoittanut Rahoitus ja Pääomamarkkinakomissiolle (Financial and Capital Market Commision) edellä mainituista tapauksista. Vilna Ei raportoitavaa. First North Pilum AB rikkoi pörssin sääntöjä, koska se ei käsitellyt arvopaperin arvoon vaikuttavaa tietoa asianmukaisesti. OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta määräsi yhtiölle kahden vuosimaksun suuruisen sakon, joka vastasi kruunua. Yhtiö ei ollut sääntöjen vaatimalla tavalla ilman aiheetonta viivytystä julkistanut markkinoille tietoa yhtiön tekemästä isosta hankinnasta. Yhdelle ruotsalaiselle First North yhtiölle annettiin huomautus, koska se ei julkistanut tietoa siitä, että Ruotsin veroviranomainen oli tehnyt yhtiötä koskevan negatiivisen veropäätöksen. Yhdelle ruotsalaiselle First North yhtiölle annettiin huomautus riittämättömän yrityskauppaa koskevan informaation vuoksi. Kolmelle ruotsalaiselle First North yhtiölle annettiin huomautukset, koska ne eivät julkistaneet tiedotteena säädetyssä ajassa kutsua ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Yhdelle ruotsalaiselle First North yhtiölle annettiin huomautus, koska menetelmä, jolla yhtiö julkisti arvopaperin arvoon vaikuttavaa tietoa ei täyttänyt First North -sääntöjen vaatimuksia. Yhtiötä huomautettiin myös liittyen tiedon käsittelyyn yhtiön internet-sivuilla sekä useista muista pienemmistä virheistä yhtiön puolivuotiskatsauksissa. Yhdelle suomalaiselle Certified Adviserille annettiin huomautus, koska se oli laiminlyönyt velvollisuuttaan valvoa, että yhtiö, jonka Certified Adviserina se toimi, noudattaa First Northin tiedonantovelvollisuutta. First North yhtiö oli julkistanut puutteellisen tilinpäätöstiedotteen. Lisäksi yhtiökokouksen tekemiä päätöksiä ei julkistettu ilman aiheetonta viivytystä. Certified Adviserille ei kuitenkaan annettu varoitusta, koska sääntörikkomukset selittyivät osaksi sillä, että First North yhtiö oli saanut väärää tietoa

5 5(5) ulkopuolisilta oikeudellisilta neuvonantajiltaan ja Certified Arviserilla oli syytä uskoa, että oikeudellisilla neuvonantajilla oli asiaa koskeva sääntötuntemus. SIX AB asetettiin tarkkailuun, koska Swiss Financial Market Services AG teki ostotarjouksen yhtiön osakkeenomistajille. Enlight International AB asetettiin tarkkailuun, koska yhtiö oli tehnyt ostotarjouksen Caperio AB:n osakkeenomistajille. Voimassaolevien sääntöjen mukaan yhtiö asetetaan tarkkailuun, mikäli yhtiön liiketoiminnassa tai organisaatiossa on suunnitteilla merkittäviä muutoksia siinä määrin, että yhtiötä voidaan pitää uutena yhtiönä.

OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta.

OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta. OMX Surveillance Kuukausiraportti huhtikuu 2008 Tukholma OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta. Ensimmäisessä

Lisätiedot

Viranomaisille raportoidut tapaukset epäillystä markkinoiden väärinkäytöstä

Viranomaisille raportoidut tapaukset epäillystä markkinoiden väärinkäytöstä Markkinavalvonnan vuosiraportti 2008 Helsinki Osakkeet Listauskomitea ei tehnyt vuonna 2008 yhtään (2) listalleottopäätöstä. Neljä yhtiötä poistettiin pörssilistalta. Birka Line Oyj:n, Perlos Oyj:n ja

Lisätiedot

OMX Surveillance. Tukholma

OMX Surveillance. Tukholma OMX Surveillance Kuukausiraportti lokakuu 2008 Tukholma Tukholman Pörssi on lokakuun aikana huomauttanut viittä yhtiötä päämarkkinoilla. Ensimmäinen tapaus koski tilannetta, jossa yhtiö ei puutteellisten

Lisätiedot

OMX Surveillance. Tukholma

OMX Surveillance. Tukholma OMX Surveillance Kuukausiraportti marraskuu 2008 Tukholma NASDAQ OMX Tukholman kurinpitolautakunta on marraskuun tehnyt päätöksen yhdestä tapauksesta koskien HQ Bankaktiebolagia ja yhtä sen työntekijää.

Lisätiedot

OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005

OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005 Lehdistötiedote 2.5.2005 OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005 1 Tämä tilasto kattaa Kööpenhaminan, Tukholman, Helsingin, Tallinnan, Riian ja Liettuan pörssien luvut. Raportoidut luvut viittaavat

Lisätiedot

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Sisältö Yhtiöiden listautumisvaihtoehdot Suomessa Miksi vaihtoehtoinen

Lisätiedot

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007 OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007 Sisällys: Johdanto...3 Yhteenveto...4 Tukholma...8 Helsinki...15 Kööpenhamina...19 Vilna...23 Islanti...26 Riika...30 Tallinna...31 2(33) Johdanto Menestyksekkään

Lisätiedot

OMX Pohjoismaisen Pörssin elokuun tilastoraportti

OMX Pohjoismaisen Pörssin elokuun tilastoraportti 2.9. OMX Pohjoismaisen Pörssin elokuun tilastoraportti Elokuun osakevaihto Keskimääräinen päivävaihto oli 2,7 miljardia euroa, ja vastaava lukema viime 12 kuukauden ajalta on 4,3 miljardia. Kauppoja päivässä

Lisätiedot

Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä

Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Lehdistötiedote 1.3. Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä saavutettiin helmikuussa osakekaupankäynnin kaikkien aikojen ennätys. n 28. päivänä osakevaihto

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu 2009 2. maaliskuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu NASDAQ OMX Nordic otti helmikuussa käyttöön First North Premier luokittelun, joka on tarkoitettu auttamaan First North yhtiöitä vahvistamaan

Lisätiedot

Ohjeen jakson määräykset hankintojen määristä ovat väljempiä kuin asetuksen turvasatamalle asettamat enimmäisrajat.

Ohjeen jakson määräykset hankintojen määristä ovat väljempiä kuin asetuksen turvasatamalle asettamat enimmäisrajat. 1(5) OMIEN OSAKKEIDEN HANKINTA JA LUOVUTUS 1 Ohjeen tarkoitus ja soveltamisala 1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia :n (Pörssi) sääntöjen luvun 2.4.1 ja sääntökohtien 2.3.5.9 2.3.5.12

Lisätiedot

OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006

OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006 OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006 Johdanto...2 Yhteenveto...2 Tukholman Pörssi...5 Helsingin Pörssi...16 Kööpenhaminan Pörssi...22 EFFICIENT SECURITIES TRANSACTIONS Johdanto Menestyksekkään ja tuloksekkaan

Lisätiedot

OMX Surveillance Vuosikertomus 2005

OMX Surveillance Vuosikertomus 2005 OMX Surveillance Vuosikertomus 2005 Johdanto Menestyvän ja tuloksekkaan pörssitoiminnan perusta on markkinoiden luottamus pörssiä kohtaan. Asia saattaa unohtua nykyisenkaltaisessa tilanteessa, jossa markkinoiden

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu 2009 1.heinäkuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu n osakevaihto oli 2,0 miljardia euroa, ja vastaava lukema viime 12 kuukauden ajalta on 2,7 miljardia. Kauppoja tehtiin päivässä keskimäärin

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu 2010

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu 2010 3. toukokuuta NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu Ennätys osakekauppojen määrässä Osakekauppojen määrä pohjoismaisissa pörsseissä ylsi huhtikuussa uuteen ennätykseen, kun päivässä

Lisätiedot

Tammikuu ennätys johdannaismarkkinoilla ja osakekauppojen määrässä

Tammikuu ennätys johdannaismarkkinoilla ja osakekauppojen määrässä Lehdistötiedote 1.2. ennätys johdannaismarkkinoilla ja osakekauppojen määrässä Pohjoismaisessa Pörssissä tehtiin tammikuussa ennätys osakekauppojen määrässä. n 22. päivänä tehtyjen kauppojen määrä oli

Lisätiedot

OMX Pohjoismainen Pörssi tänään

OMX Pohjoismainen Pörssi tänään OMX Pohjoismainen Pörssi tänään Nina Rudanko, 4. huhtikuuta, 2008 The NASDAQ OMX Group Maailman johtava pörssi ja teknologiayhtiö Yksi maailman suurimmista pörsseistä 4887 Listautumis- ja kaupankäyntipaikka

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu 2009 1. huhtikuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu - Osakekauppoja tehtiin aktiivisesti NASDAQ OMX:n pohjoismaisessa pörssissä tehtiin maaliskuussa korkea määrä osakekauppoja. oli 222

Lisätiedot

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics www.hanken.fi

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics www.hanken.fi Sijoittajan sanastoa Pörssisäätiön sijoituskoulu VERO 2014 Prof. Minna Martikainen Hanken School of Economics, Finland Sijoitusmaailman termistö ja logiikka, omat toimet ja näin luen. SIJOITUSMAAILMAN

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu 2011

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu 2011 1. maaliskuuta NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu Ennätys suomalaisjohdannaisten vaihdossa Helmikuussa syntyi ennätys myös suomalaisten johdannaisten vaihdossa Eurexissa: kuukauden

Lisätiedot

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 13.11.2014 1 Yleistä Nixu Oyj:n ( Nixu, yhtiö ) osakkeet noteerataan

Lisätiedot

Johdannaiskaupankäynnissä saavutettiin ennätys myös 20.3.2008, jolloin tehtiin 2 127 958 sopimusta (entinen ennätys 21.4.2006: 1 989 325 sopimusta).

Johdannaiskaupankäynnissä saavutettiin ennätys myös 20.3.2008, jolloin tehtiin 2 127 958 sopimusta (entinen ennätys 21.4.2006: 1 989 325 sopimusta). LEHDISTÖTIEDOTE S 1.4. OMX Pohjoismaisessa Pörssissä tehtiin maaliskuussa ennätys johdannaiskaupankäynnissä Helsinki, 1.4. OMX Pohjoismaisessa Pörssissä, joka kuuluu NASDAQ OMX Group, Inc:iin (NASDAQ:

Lisätiedot

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin.

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. IXONOS OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT NOIN 1,83 MILJOONAN EURON SUUNNATUSTA ANNISTA

Lisätiedot

Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle

Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle Digitalist Group Oyj:n ( Digitalist Group

Lisätiedot

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006 OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006 Johdanto Menestyksekkään ja tuloksekkaan pörssitoiminnan perusta on markkinoiden luottamus pörssiin. Markkinavalvonta Pohjoismaisessa Pörssissä (OMX:ään kuuluvissa

Lisätiedot

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA Tremoko Oy Ab ("Tremoko"), joka on suomalainen yksityisessä omistuksessa oleva osakeyhtiö, on hankkinut 10.2.2015 omistukseensa Turret Oy Ab:lta ja

Lisätiedot

Marraskuussa tehtiin ennätys kauppojen määrässä

Marraskuussa tehtiin ennätys kauppojen määrässä Lehdistötiedote 3.12. ssa tehtiin ennätys kauppojen määrässä ssa tehtiin ennätys osakekauppojen määrässä Pohjoismaisessa Pörssissä. Kauppojen lukumäärä päivässä oli 234 070 (entinen ennätys: 214 167 kauppaa

Lisätiedot

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pekka Loikkanen KHT Oy 22.2.2006 P C Säädöstausta Arvopaperimarkkinalaki Rikoslaki Valtiovarainministeriön asetukset ja päätökset

Lisätiedot

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE klo (5)

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE klo (5) REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE 21.3.2007 klo 11.30 1(5) REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖ KOMMENTOI BIRKA LINE ABP:N TÄNÄÄN JULKISTAMASSA ECKERÖN JULKISTA OSTOTARJOUSTA KOSKEVASSA LAUSUNNOSSA ANTAMIA

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 6/2016

Määräykset ja ohjeet 6/2016 Määräykset ja ohjeet 6/2016 Määräyksiä ja ohjeita tiedonantovelvollisuudesta Dnro FIVA 6/01.00/2016 Antopäivä 7.6.2016 Voimaantulopäivä 3.7.2016 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 6/2016

Määräykset ja ohjeet 6/2016 Määräykset ja ohjeet 6/2016 Määräyksiä ja ohjeita tiedonantovelvollisuudesta Dnro FIVA 6/01.00/2016 Antopäivä 7.6.2016 Voimaantulopäivä 3.7.2016 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

YHTIÖN OSAKEMÄÄRÄN VÄHENTÄMINEN LASKEMALLA LIIKKEELLE YHTIÖN UUSIA OSAKKEITA JA LUNASTAMALLA YHTIÖN OMIA OSAKKEITA

YHTIÖN OSAKEMÄÄRÄN VÄHENTÄMINEN LASKEMALLA LIIKKEELLE YHTIÖN UUSIA OSAKKEITA JA LUNASTAMALLA YHTIÖN OMIA OSAKKEITA Yhtiötiedote, Helsinki, 21.11.2018 klo 14 Nexstim Oyj: ylimääräisen yhtiökokouksen päätökset Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) on neuromodulaatioyritys, joka on kehittänyt markkinoimansa uraauurtavan

Lisätiedot

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä.

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä. 1 (5) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1. Tausta ja sääntelypohja 2. Määritelmät Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen lainsäädäntöä,

Lisätiedot

OP-Pohjola. OP-Pohjola osk tekee vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki Oyj:n osakkeista, julkaistu 6.2.

OP-Pohjola. OP-Pohjola osk tekee vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki Oyj:n osakkeista, julkaistu 6.2. OP-Pohjola osk tekee vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki Oyj:n osakkeista, julkaistu 6.2.2014 OP-Pohjola osk tekee vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki

Lisätiedot

Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj Yritysosto ja ostotarjous Ostotarjouksen ehdot Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n omista osakkeistaan

Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj Yritysosto ja ostotarjous Ostotarjouksen ehdot Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n omista osakkeistaan 22/2009 08.12.2009 Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj Yritysosto ja ostotarjous Ostotarjouksen ehdot Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n omista osakkeistaan Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj Pörssitiedote 8.12.2009,

Lisätiedot

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka ILKKA-YHTYMÄ OYJ Tiedonantopolitiikka 2 Sisältö Tiedonantopolitiikka... 3 Tiedonantoperiaatteet ja niiden noudattaminen... 3 Viestintäperiaatteet ja -käytännöt... 3 Vastuut ja lausunnonantajat... 4 Taloudellista

Lisätiedot

NORDEA BANK AB:N (PUBL) OSAKETALLETUSTODISTUSTEN YLEISET EHDOT

NORDEA BANK AB:N (PUBL) OSAKETALLETUSTODISTUSTEN YLEISET EHDOT NORDEA BANK AB:N (PUBL) OSAKETALLETUSTODISTUSTEN YLEISET EHDOT 1. Yleistä Nordea Bank AB (publ) (jäljempänä Yhtiö ) on nimennyt Nordea Pankki Suomi Oyj:n (jäljempänä Liikkeeseenlaskija ) Yhtiön osaketalletustodistuksen

Lisätiedot

Osakekaupankäynti Nuutti Hartikainen / Veromessut12.3.2014

Osakekaupankäynti Nuutti Hartikainen / Veromessut12.3.2014 Osakekaupankäynti Nuutti Hartikainen / Veromessut12.3.2014 Vastuunrajoitus Tämä esitys on yleisesitys. Sijoittajaa kehotetaan perehtymään tarkemmin materiaalissa esitettyyn aiheeseen ja siitä laadittuun

Lisätiedot

Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle

Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle Tausta-aineistoa: Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: Finda Oy:n tytäryhtiön omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle 15. Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle Yhtiön tytäryhtiön

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Anu Lassila-Lonka, markkinavalvoja Esityksen sisältö 1 Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen 2 Tulosvaroitus vai ennakkotiedot 3 Säänneltyjen

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 115/2005

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 115/2005 1(8) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 115/2005 Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 15.03.2005 päivätyn sekä 9.5.2005 täydennetyn Alfred Berg SE:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan

Lisätiedot

First North Nordic -Säännöt 1.2.2012

First North Nordic -Säännöt 1.2.2012 First North Nordic -Säännöt 1.2.2012 Käännös First North Nordic Rulebook -säännöistä. Mikäli tämä käännös on joiltain osin ristiriidassa First North Nordic Rulebook sääntöjen kanssa, noudatetaan First

Lisätiedot

Miten listayhtiön viestintää säännellään?

Miten listayhtiön viestintää säännellään? Miten listayhtiön viestintää säännellään? Markkinavalvoja Minna Toiviainen 26.5.2010 Minna Toiviainen Näkökulmia Tiedonantovelvollisuuden tavoitteena oikeat ja riittävät tiedot perustellun arvion tekemiseksi

Lisätiedot

First North Nordic -Säännöt 1.7.2013

First North Nordic -Säännöt 1.7.2013 First North Nordic -Säännöt 1.7.2013 Käännös First North Nordic Rulebook -säännöistä. Mikäli tämä käännös on joiltain osin ristiriidassa First North Nordic Rulebook sääntöjen kanssa, noudatetaan First

Lisätiedot

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm]

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm] SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN [pvm] SISÄPIIRINTIEDON VÄÄRINKÄYTTÖ SISÄPIIRILÄISYYS KAUPANKÄYNTI YHTIÖN OSAKKEILLA TIEDOTTAMISVELVOLLISUUS 2 MITÄ ON SISÄPIIRINTIETO? TÄSMÄLLISTÄ Huhut, spekulaatiot, epävarma

Lisätiedot

ALFRED BERG FINLAND OYJ ABP PUOLIVUOTISKATSAUS

ALFRED BERG FINLAND OYJ ABP PUOLIVUOTISKATSAUS PUOLIVUOTISKATSAUS 30.6.2004 PUOLIVUOTISKATSAUS 30.6.2004 Yleistä Vuosi 2004 on yhtiön kolmastoista toimintavuosi. Yhtiö on kansainväliseen ABN AMRO - pankkikonserniin kuuluvan ruotsalaisen Alfred Berg

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 27.4.2017 Versio: 2.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän periaatteet

Lisätiedot

Säästäjän vaihtoehdot. Sijoitus-Invest 14. 15.11.2012

Säästäjän vaihtoehdot. Sijoitus-Invest 14. 15.11.2012 Säästäjän vaihtoehdot Sijoitus-Invest 14. 15.11.2012 Finanssivalvonta Finansinspektionen Financial Supervisory Authority 14.11.2012 Terhi Lambert-Karjalainen Finanssivalvonta Suomen rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen

Lisätiedot

1 (6) Toimituskirja Finanssivalvonnan johtokunnan päätöksestä. Dnro 5/413/2009 11.5.2009. Julkinen. Danske Bank A/S, Helsinki Branch.

1 (6) Toimituskirja Finanssivalvonnan johtokunnan päätöksestä. Dnro 5/413/2009 11.5.2009. Julkinen. Danske Bank A/S, Helsinki Branch. 1 (6) Danske Bank A/S, Helsinki Branch Asia huomautus arvopaperimarkkinalain 2 luvun 9 :n vastaisesta menettelystä 1 Päätös 2 Kuuleminen Finanssivalvonta 1 antaa Finanssivalvonnasta annetun lain 40 :n

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj www.kamux.com Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 15.4.2016 Versio: 1.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän

Lisätiedot

COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT. Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus

COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT. Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus COMPONENTA OYJ OSAKEANTI 2012 Page 1 of 5 COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus Yhtiön 23.2.2012 kokoontunut yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti valtuuttaa

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, tammikuu 2010

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, tammikuu 2010 LEHDISTÖTIEDOTE 1. helmikuuta NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, tammikuu NASDAQ OMX Helsingissä tehtiin 28.1. kaikkien aikojen 10. eniten osakekauppoja: 102 096 osakekauppaa päivässä

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu 2010

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu 2010 LEHDISTÖTIEDOTE 2. maaliskuuta NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, helmikuu Helmikuun osakevaihto oli 2,6 miljardia euroa, ja vastaava lukema viime 12 kuukauden ajalta on 2,3 miljardia

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 40/2004 SHORT

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 40/2004 SHORT 1(8) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 40/2004 SHORT Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 19.04.2004 päivätyn Alfred Berg Finland Oyj Abp:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 18.4.2013 Sievi SISÄLLYS: 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

KOOSTE TILIKAUDEN 2008 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA

KOOSTE TILIKAUDEN 2008 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA 1 (10) KOOSTE TILIKAUDEN 2008 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA Ruukki Group Oyj:n kaikki pörssitiedotteet ja sijoittajauutiset ovat luettavissa kokonaisuudessaan yhtiön internet-sivuilla

Lisätiedot

Listautujan käsikirja. Due diligence -kysymysluettelo

Listautujan käsikirja. Due diligence -kysymysluettelo Due diligence -kysymysluettelo 52 53 Due diligence -kysymysluettelo tietojen keräämiseen Nasdaq OMX First North Nordic -sääntöjen mukaisen yhtiöesitteen laatimista varten n.n.2012 Sivulla YLEISET OHJEET...

Lisätiedot

Nasdaq First North Nordic Säännöt

Nasdaq First North Nordic Säännöt Nasdaq First North Nordic Säännöt 3.1.2018 Käännös alkuperäisistä säännöistä (Nasdaq First North Nordic Rulebook). Mikäli tämä käännös on joiltain osin ristiriidassa alkuperäisten sääntöjen kanssa, noudatetaan

Lisätiedot

Viputuotteet yksityissijoittajan näkökulmasta. Pörssin avoimet ovet , Miikka Kuusi, Meklari

Viputuotteet yksityissijoittajan näkökulmasta. Pörssin avoimet ovet , Miikka Kuusi, Meklari Viputuotteet yksityissijoittajan näkökulmasta Pörssin avoimet ovet 31.8.2016, Miikka Kuusi, Meklari 1 Vastuunrajoitus Tämä esitys on yleisesitys. Sijoittajaa kehotetaan perehtymään tarkemmin materiaalissa

Lisätiedot

arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89, 7.12.1989 kaupankäynnin kohteena

arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89, 7.12.1989 kaupankäynnin kohteena RAHOITUSTARKASTUS OHJE 204.2 1(5) Antopäivä: 14.1.1994 Vaihde (90) 18 351 Voimassaoloaika: 14.2.1994 lukien toistaiseksi Sijoitusyhtiöille, joiden Korvaa ohjeen: arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89,

Lisätiedot

MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. ESITYKSEN SISÄLTÖ Markkinat ja listaukset Markkinavalvonnan tehtävät Listayhtiöiden valvonta Kaupankäynnin

Lisätiedot

OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET OSAKEHINNAT JA KAUPANKÄYNTI VUODEN 2005 OPTIO-OHJELMA

OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET OSAKEHINNAT JA KAUPANKÄYNTI VUODEN 2005 OPTIO-OHJELMA OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET Eforen osake noteerataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä (pienet yhtiöt) tunnuksella EFO1V. Pörssierä on yksi kappale. Osakkeiden kokonaismäärä on 40 529

Lisätiedot

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen Standardin 5.2b muutokset Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen RAHOITUSTARKASTUS FINANSINSPEKTIONEN FINANCIAL SUPERVISION 2 Standardi 5.2b Liikkeeseenlaskijan ja osakkeenomistajan tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

BENEFONIN JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER

BENEFONIN JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER 1 BENEFONIN 9.2.2004 JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER 1.4.2004 Tämä viimeisin Benefon Oyj:n 9.2.2004 julkaiseman listalleottoesitteen täydennys koostuu 23.3.2004 ja sen jälkeen julkaistuista

Lisätiedot

Markkinat 5/2016. Joulukuu Markkinoiden tunnustelun vastaanottavia henkilöitä koskevat ohjeet voimaan

Markkinat 5/2016. Joulukuu Markkinoiden tunnustelun vastaanottavia henkilöitä koskevat ohjeet voimaan Markkinat-tiedotteessa käsitellään ajankohtaisia listayhtiön tiedonantovelvollisuuden, tilinpäätösvalvonnan, arvopaperikaupankäynnin sekä sisäpiiriasioiden tulkintoihin ja sääntelyyn liittyviä asioita

Lisätiedot

Oletko Bull, Bear vai Chicken?

Oletko Bull, Bear vai Chicken? www.handelsbanken.fi/bullbear Handelsbankenin bull & Bear -sertifikaatit Oletko Bull, Bear vai Chicken? Bull Valmiina hyökkäykseen sarvet ojossa uskoen markkinan nousuun. Mikäli olet oikeassa, saat nousun

Lisätiedot

SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com

SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com SIJOITUSESITE SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com YRITYSTODISTUSOHJELMA 800.000.000 EUROA Sopimus yritystodistusten liikkeeseenlaskemisesta on allekirjoitettu 8.9.2003 ja sitä viimeksi

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Varsinainen yhtiökokous Aika: Torstai 8.3.2012 klo 14.00 Paikka: Amer Sports Oyj:n pääkonttori, Mäkelänkatu 91, Helsinki Läsnä: Asianmukaisesti ilmoittautuneita osakkeenomistajia oli yhtiökokouksen

Lisätiedot

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 21.6.2016 1. Yleistä Nixu Oyj:n ( Nixu, yhtiö ) osakkeet noteerataan

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka

Tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikka 2 ( 6) 1 Johdanto Technopoliksen tiedonantopolitiikan tarkoituksena on turvata kaikille markkinaosapuolille riittävä ja oikea tieto yhtiöstä, ja varmistaa, että julkistettava tieto

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 270/2006 vp. Hallituksen esitys laiksi arvopaperimarkkinalain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 270/2006 vp. Hallituksen esitys laiksi arvopaperimarkkinalain muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely. EDUSKUNNAN VASTAUS 270/2006 vp Hallituksen esitys laiksi arvopaperimarkkinalain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi arvopaperimarkkinalain muuttamisesta (HE 174/2006

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 Julkaistu: 2015-09-10 14:10:49 CEST Yhtiötiedote Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.7.2014 30.6.2015 (tilintarkastamaton) Keskeiset tilinpäätös tunnusluvut (t ): Liikevaihto 2 329

Lisätiedot

Pörssitiedote 30.5.2007 klo 16.04

Pörssitiedote 30.5.2007 klo 16.04 Pörssitiedote 30.5.2007 klo 16.04 ARVOPAPERIMARKKINALAIN 2 LUVUN 10 :N MUKAINEN ILMOITUS OMISTUSOSUUDEN MUUTTUMISESTA Arvopaperimarkkinalain 2 luvun 10 :n mukaisesti ilmoitamme, että Suomen Helasto Oyj

Lisätiedot

PIIPPO OYJ OSAKEANNIN EHDOT

PIIPPO OYJ OSAKEANNIN EHDOT PIIPPO OYJ OSAKEANNIN EHDOT OSAKEANNIN EHDOT OSAKEANTIVALTUUTUS JA OSAKEANTIPÄÄTÖS Yhtiön osakkeenomistajat valtuuttivat 12.1.2015 tehdyllä yksimielisellä päätöksellä Yhtiön hallituksen päättämään osakeannista

Lisätiedot

OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET OSAKEHINNAT JA KAUPANKÄYNTI VUODEN 2005 OPTIO-OHJELMA

OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET HALLITUKSEN VOIMASSA OLEVAT VALTUUDET OSAKEHINNAT JA KAUPANKÄYNTI VUODEN 2005 OPTIO-OHJELMA OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET Eforen osake noteerataan Helsingin Pörssin pohjoismaisella listalla (pienet yhtiöt) tunnuksella EFO1V. Pörssierä on yksi kappale. Osakkeiden kokonaismäärä

Lisätiedot

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma?

Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? Suomi kyllä, mutta entäs muu maailma? 18.5.2016 Sijoitusten jakaminen eri kohteisiin Korot? Osakkeet? Tämä on tärkein päätös! Tilanne nyt Perustilanne Perustilanne Tilanne nyt KOROT neutraalipaino OSAKKEET

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET HKScan Oyj:n ("HKScan" tai "Yhtiö") tiedonantopolitiikassa kuvataan keskeisimmät toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaisesti Yhtiö kommunikoi pääomamarkkinoiden

Lisätiedot

Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: PHP Holding Oy:n omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle

Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: PHP Holding Oy:n omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle PHP Holding Oy Tausta-aineistoa Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle: PHP Holding Oy:n omistamien DNA Oyj:n osakkeiden myynti Telenor Mobile Holding AS:lle 5. Hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle yhtiön

Lisätiedot

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin.

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin. Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin. IXONOS: IXONOS OYJ:N HALLITUKSEN PÄÄTÖS NOIN 5,8 MILJOONAN EURON SUUNNATUSTA ANNISTA

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013 TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.1 Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus Päivitetty: 9.12.2013 ASPOCOMP GROUP OYJ, Keilaranta 1, FI-02150 Espoo, Finland. Phone: +358 20 775 6860. Fax:+358 20 775 6868. www.aspocomp.com

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, lokakuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, lokakuu 2009 2.marraskuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, lokakuu n osakevaihto oli 2,5 miljardia euroa, ja vastaava lukema viime 12 kuukauden ajalta on 2,3 miljardia euroa. Päivässä tehtiin päivässä keskimäärin

Lisätiedot

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 (8) Vastaanottaja Honkarakenne Oyj FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 Päätös 2 Kuuleminen 3 Honkarakenne Oyj:n menettely asiassa Finanssivalvonta antaa Finanssivalvonnasta

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka eq Oyj

Tiedonantopolitiikka eq Oyj Tiedonantopolitiikka eq Oyj SISÄLTÖ 1. Johdanto... 1 1.1 Tarkoitus... 1 1.2 Soveltamisala... 1 1.3 Viestinnän periaatteet ja tavoitteet... 1 1.4 Viestinnän vastuualueet... 2 1.5 Tulkinnat ja poikkeamat...

Lisätiedot

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta.

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta. TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 (5) INCAP OYJ:N TIEDONANTOPOLITIIKKA (DISCLOSURE POLICY) Incap-konsernin emoyhtiön Incap Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Incap noudattaa tiedonantopolitiikassaan

Lisätiedot

15.4.2014 FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA

15.4.2014 FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA Konserniohje 1 (7) Jakelu Tarkastettu Fortum-konserni Fortum Executive Management, 15.4. 2014 Voimassa: alkaen Hyväksytty Tapio Kuula, FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA Konserniohje 2 (7) Sisältö 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Nordea Securities Oyj

Nordea Securities Oyj Warranttikohtaiset ehdot 13/2004 Nordea Securities Nämä warranttikohtaiset ehdot ovat osa :n 3.6.2004 päivättyä ja sen warranttiohjelmaa koskevaa listalleottoesitettä. Tämän warrantin liikkeeseenlaskun

Lisätiedot

Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka. Taustaa

Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka. Taustaa Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka Taustaa Exel Composites Oyj:n hallintoelinten tehtävät perustuvat Suomen osakeyhtiölakiin, arvopaperimarkkinalainsäädäntöön ja muuhun asianomaiseen lainsäädäntöön.

Lisätiedot

OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA

OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA 1 (6) Sijoituspalveluyrityksille Omistusyhteisöille OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA Rahoitustarkastus antaa rahoitustarkastuslain 4 :n 2 kohdan

Lisätiedot

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA 1 (6) HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA Yhtiön hallituksen voitonjakoehdotus on julkistettu 18.2.2010. ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa vuodelta

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004 1(6) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 76/2004 Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 19.04.2004 päivätyn Alfred Berg Finland Oyj Abp:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan ja siihen

Lisätiedot

Nordnet hajauta kustannustehokkaasti useammille markkinoille. 23.3.2007 Sijoitusristeily Country manager, Taru Rantala

Nordnet hajauta kustannustehokkaasti useammille markkinoille. 23.3.2007 Sijoitusristeily Country manager, Taru Rantala Nordnet hajauta kustannustehokkaasti useammille markkinoille 23.3.2007 Sijoitusristeily Country manager, Taru Rantala Nordnet on Pohjoismaiden suurin internetmeklari - lähes 150 000 asiakasta Toimimme

Lisätiedot

Metson tiedonantopolitiikka

Metson tiedonantopolitiikka 1/5 Metson tiedonantopolitiikka 1. Viestinnän periaatteet ja tavoitteet Metso Oyj ( Metso tai yhtiö ) noudattaa viestinnässään Suomen ja EU:n lainsäädäntöä, kuten EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetusta

Lisätiedot

ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT

ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS 1 NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT 2 Alma Media Oyj:n ( Yhtiö ) osakkeenomistajien nimitystoimikunta ( Toimikunta ) on yhtiön

Lisätiedot

ROBIT OYJ YHTIÖTIEDOTE 28.3.2017 KLO 16.20 KUTSU ROBIT OYJ:N YLIMÄÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Robit Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 20.4.2017 klo 12.00

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 22/2004

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 22/2004 1(7) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 22/2004 Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 19.04.2004 päivätyn Alfred Berg Finland Oyj Abp:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan ja siihen

Lisätiedot

LISTAUTUMISANNIN EHDOT

LISTAUTUMISANNIN EHDOT LISTAUTUMISANNIN EHDOT Osakeantivaltuutus ja hallituksen osakeantipäätös Yhtiön osakkeenomistajat ovat valtuuttaneet 17.10.2017 ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksellä Yhtiön hallituksen päättämään enintään

Lisätiedot

Nordea Securities Oyj

Nordea Securities Oyj Warranttikohtaiset ehdot 34/2003 Nordea Securities Nämä warranttikohtaiset ehdot ovat osa :n 28.5.2003 päivättyä ja sen warranttiohjelmaa koskevaa listalleottoesitettä. Tämän warrantin liikkeeseenlaskun

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto Oyj Tiedotustilaisuus

Orava Asuntorahasto Oyj Tiedotustilaisuus 9/20/2017 1 Orava Asuntorahasto Oyj Tiedotustilaisuus 20.9.2017 9/20/2017 2 Tärkeitä tietoja lukijalle Orava Asuntorahasto Oyj ( Yhtiö ) on laatinut tämän esityksen Yhtiöstä vain taustatiedoksi eikä tätä

Lisätiedot

NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 29.5.2018 Politiikka astuu voimaan: 2.7.2018 Nixu Oyj PL 39 (Keilaranta

Lisätiedot