OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta."

Transkriptio

1 OMX Surveillance Kuukausiraportti huhtikuu 2008 Tukholma OMX Pohjoismainen Pörssi Tukholman kurinpitolautakunta on huhtikuussa käsitellyt neljää mahdollista Pörssin sääntöjen rikkomustapausta. Ensimmäisessä tapauksessa kurinpitolautakunta päätti antaa Sandvik AB:lle yhden vuosimaksun suuruisen kurinpitomaksun, joka on 3 miljoonaa Ruotsin kruunua. Sandvik AB rikkoi yleisesti hyväksyttäviä markkinakäytäntöjä kiertämällä Ruotsin osakeyhtiölain Lex Leo -sääntöjä. Sääntöjen mukaan listattu yhtiö ei voi siirtää tytäryhtiön osakkeita yhtiön toimitusjohtajalle ilman, että yhtiökokous on hyväksynyt asian. Kyseisessä tapauksessa Sandvik AB siirsi tytäryhtiön osakkeet holding-yhtiölle, jonka toimitusjohtajan tytär omisti. Yhtiökokous ei ollut hyväksynyt osakesiirtoa. Toinen ja kolmas tapaus koski tilinpäätöksen julkistamista. AB Ångpanneföreningen ja Getinge AB saivat varoitukset sen jälkeen, kun yhtiöt olivat rikkoneet tilinpäätöksen julkistamista koskevia Pörssin sääntöjä. Molempien yhtiöiden tilinpäätökset vuodelta 2007 olivat saatavilla yhtiöiden kotisivuilta ennen tilinpäätöstiedotteen julkaisemista sääntöjen mukaisesti. Verrattuna aikaisempiin samankaltaisiin tapahtumiin nämä tapaukset eivät johtuneet vääristä prosesseista yhtiöissä, vaan ennemminkin virheistä prosessien käsittelyssä. Kurinpitolautakunta katsoi, että rikkeet olivat vähemmän vakavia ja siten yhtiöt saivat vain varoitukset. Neljäs tapaus koski Digital Vision AB:ta. Yhtiö oli rikkonut Pörssin sääntöjä, koska yhtiö ei ollut noudattanut soveltuvia IFRS- kirjanpitoperiaatteita ja yhtiö ei myöskään ollut välittömästi julkaissut hyväksyttyä tilintarkastuskertomusta. Kurinpitolautakunta määräsi Digital Vision AB:lle kolmen vuosimaksun mukaisen kurinpitomaksun eli yhteensä Ruotsin kruunua. Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei ollut julkistanut tulosvaroitusta ilman aiheetonta viivytystä. Noin kolme viikkoa aikaisemmin kuin yhtiö julkisti tilinpäätöstiedotteensa yhtiö huomasi, että tulos tulee olemaan olennaisesti alhaisempi kuin markkinoiden odotukset. Yhtiö ei ollut julkistanut mitään omaa ennustetta, mutta Pörssin säännöt vaativat, että yhtiö tällaisessa tilanteessa kuitenkin pitää informoida markkinoita odottamattomasta merkittävästä muutoksesta yhtiön tuloksessa. Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö oli paljastanut haastattelussa neljännen neljänneksen tappioiden olevan suuremmat kuin markkinoiden odotukset. Nämä huomiot tehtiin joitain päiviä ennen kuin yhtiö julkisti osavuosikatsauksen ja tällä oli huomattava vaikutus osakkeen arvoon. Yhdelle välittäjälle annettiin huomautus huhtikuun aikana. Tapaus koski tilannetta, jossa välittäjä oli tallentanut useita tarjouksia päätöshuutokaupassa ja joissa tarjousten hintarajat eivät vastanneet senhetkistä markkinahintaa.

2 2(5) Huhtikuun aikana kuusi valvontatapausta lähetettiin Ruotsin rahoitustarkastukselle. Viisi tapausta koski epäiltyä sisäpiirintiedon väärinkäyttöä ja kuusi mahdollista kurssimanipulaatiota. Näiden lisäksi yhdessä tapauksessa epäily oli alhaisempi. CashGuard AB:n osake siirrettiin tarkkailulistalle, kun yhtiö oli tiedottanut, että sopimus yhdistymisestä PSI Group ASA:n kanssa oli allekirjoitettu. Sopimus tarvitsee molempien osapuolten yhtiökokouksen hyväksynnän. Borås Wäfveri AB:n osake siirretiin tarkkailulistalle sen jälkeen, kun yhtiö julkisti lehdistötiedotteen, joka käsitteli tilintarkastuskertomuksessa tehtyjä huomioita liittyen yhtiön maksuvalmiuteen. Pörssi katsoi, että yhtiön taloudelliseen asemaan liittyy huomattava epävarmuus. Helsinki OMX Pohjoismainen Pörssi Helsingin kurinpitolautakunta määräsi Ruukki Group Oyj:lle varoituksen tiedottamissääntöjen rikkomisesta. Yhtiö julkisti tiedotteen 13. helmikuuta kahden osakkeenomistajan solmimasta sopimuksesta yhtiön omistuksesta ja strategisista tavoitteista. Osakkeenomistajat olivat itse julkistaneet sopimuksesta lehdistötiedotteen melkein kolme tuntia ennen kuin yhtiö julkisti sopimuksen pörssitiedotteena. Koska sopimuksen toinen osapuoli oli yhtiön johtaja ja hallituksen jäsen, kurinpitolautakunta katsoi, että sopimus tuli yhtiön tietoon heti sopimuksen solmimishetkenä eikä vasta lehdistötiedotteen julkistamishetkenä. Yhtiön tiedottaminen ei siten ollut tapahtunut ilman aiheetonta viivästystä. Kurinpitolautakunnan sihteeri antoi yhdelle yhtiölle huomautuksen, koska yhtiö julkisti yhtiökokouksen päätöksiä vasta seuraavana päivänä jatkuvan kaupankäynnin alkamisen jälkeen. Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei ollut julkistanut ilman aiheetonta viivytystä riittävän paljon tietoa yrityskaupasta. Pörssi on antanut yhdelle välittäjälle huomautuksen toistuvista markkinatakaussopimuksen rikkomisista. Tapaus koski jatkuva-aikaisen markkinatakauksen toistuvia puutteita osakekaupankäynnissä. Huhtikuun aikana yksi mahdollinen kurssimanipulaatiotapaus annettiin Rahoitustarkastuksen tutkittavaksi. Kööpenhamina Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska sillä ei ollut riittävää sisäistä raportointijärjestelmää. Vaatimukset täyttävällä raportointijärjestelmällä yhtiö olisi voinut julkistaa aikaisemmassa vaiheessa pörssitiedotteen tulokseen kohdistuvasta alaskirjauksesta. Hedegaard A/S:n osake siirrettiin tarkkailulistalle Lantmännen ek för:n tekemän vapaaehtoisen ostotarjouksen johdosta. Olicom A/S:n osake siirrettiin pois tarkkailulistalta, koska Olicom A/S oli päättänyt uusmerkintänsä ja velkakirjaohjelmansa.

3 3(5) Schouw & Co. A/S:n osake siirrettiin pois tarkkailulistalta, koska Schouw & Co. A/S:n ja BioMar Holding A/S:n välinen sulautuminen oli hyväksytty yhtiöiden varsinaisissa yhtiökokouksissa. Yhtiö tiedotti lisäksi, että kaikki tarvittavat edellytykset olivat täyttyneet yhtiöiden välisen sulautumisen loppuun saattamiseksi päivätyn sulautumissuunnitelman mukaisesti. Islanti OMX Pohjoismainen Pörssi Islanti antoi huomautuksen yhdelle yhtiölle, koska se rikkoi pörssissä listattujen rahoitusinstrumenttien liikkeeseenlaskijoita koskevia sääntöjä. Pörssin sääntöjen mukaan liikkeeseenlaskijan tulee sisällyttää tilinpäätökseensä tieto yhtiön ylimmän johdon palkoista, mukaan lukien tieto sen tytäryhtiöiden johdon palkoista, jotka ovat merkittäviä yhtiön hallinnolle ja toiminnalle. Kyseessä oleva liikkeeseenlaskija julkisti yhtiön hallituksen jäseniä ja toimitusjohtajaa koskevat palkkatiedot, mutta yhtiön ylimmän johdon palkkatietoja ei julkistettu pörssin sääntöjen edellyttämällä tavalla ja yhtiötä kritisoitiin tästä syystä. Kahdelle joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskijalle annettiin huomautus siitä, että ne julkistivat tilinpäätöksensä liian myöhään. Pörssin sääntöjen mukaan liikkeeseenlaskijan tulee julkistaa välittömästi pörssitiedote tuloksestaan sen jälkeen, kun hallitus on virallisesti hyväksynyt tilinpäätöksen. Liikkeeseenlaskijat julkistivat pörssitiedotteen päivä sen jälkeen, kun hallitus oli hyväksynyt tilinpäätöksen ja tästä syystä heidän katsottiin rikkoneen pörssin sääntöjä. Kolmen yhtiön (Teymi hf., FL Group hf. ja 365 hf.) kaupankäynti keskeytettiin, kunnes tieto edellä mainittujen yhtiöiden suuresta omistuksen muutoksesta julkistettiin markkinoille. Kaupankäynti jatkui tietojen julkistamisen jälkeen. Tallinna Ei raportoitavaa. Riika Riikan Pörssin johtoryhmä päätti antaa varoitukset kahdelle välittäjälle pörssissä toteutettujen kauppojen myöhästyneiden selvitysten johdosta. Pörssin sääntöjen ja selvitysohjeiden mukaan välittäjien tulee valvoa ja taata kauppojensa selvitys. AS Latvijas tilti:n osakkeiden kaupankäynti keskeytettiin, koska yhtiö ei ollut kommentoinut kolmannen osapuolen julkistamia yhtiötä koskevia veropetossyytteitä pörssin julkistamiskanavien välityksellä. Pörssin sääntöjen mukaan yhtiön tulee kommentoida pörssin virallisten julkistamiskanavien välityksellä kolmansien osapuolten julkistamia listayhtiötä koskevia tietoja, jotka voivat olla listayhtiön arvopaperin arvoon vaikuttavia. Kaupankäyntiä jatkettiin välittömästi vaadittujen tietojen julkistamisen jälkeen. Riikan Pörssin johtoryhmä on siirtänyt tarkkailulistalle AS Strenču MRS:n osakkeen, koska yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen esityslista sisälsi ehdotuksen muuttaa julkisesti listattu yhtiö ei-listatuksi yhtiöksi. Pörssin sääntöjen mukaan johtoryhmällä on oikeus päättää siirtää

4 4(5) listayhtiö tarkkailulistalle kiinnittääkseen markkinaosapuolten huomiota listayhtiötä koskevaan erityiseen seikkaan. Riikan pörssi on ilmoittanut Rahoitus ja pääomamarkkina komissiolle (Financial and Capital Market Commision) edellä mainituista tapauksista. Vilnius Vilnan Pörssi on antanut ei-julkisen huomautuksen neljälle listayhtiölle, koska nämä eivät toimittaneet tilintarkastettuja tilinpäätöksiään vuodelta 2007 sääntöjen edellyttämällä tavalla. Lain ja Pörssin sääntöjen mukaan tilintarkastettu tilinpäätös tulee julkistaa viimeistään 10 päivää ennen varsinaista yhtiökokousta. Tapaukset ilmoitettiin Liettuan arvopaperi komissiolle (Lithuanian Securities Commission). Gubernija AB:n osake siirrettiin tarkkailulistalle sen jälkeen, kun yhtiö tiedotti, että sen oma pääoma oli laskenut alle puoleen yhtiöjärjestyksessä ilmoitetusta osakepääomasta. Linas AB:n osake siirrettin tarkailulistalle sen jälkeen, kun yhtiö oli julkistanut tilintarkastetun tilinpäätöksensä. Tilintarkastuskertomuksen mukaan yhtiön toiminnan jatkuvuus saattaa olla uhattuna liittyen tytäryhtiö Linas Nordic UAB:n tiedottamaan tilinpäätöksen jälkeiseen tapahtumaan. Yksi epäilty markkinamanipulaatiotapaus raportoitiin Liettuan rahoitustarkastukselle. Sijoittaja tallensi ostotarjouksia epälikvideille osakkeille markkinahintaan nähden korkeaan hintaan ja välittömästi tämän jälkeen myi saman määrän osakkeita alhaisempaan hintaan. First North Yhdelle ruotsalaiselle First North -yhtiölle annettiin huomautus, koska se oli antanut tilinpäätöksessään virheellistä tietoa. Yhtiön tytäryhtiön tuloslaskelmassa ei oltu huomioitu poistoja ja arvonalennuksia oikealla tavalla. Toiselle ruotsalaiselle yhtiölle annettiin huomautus, koska se ei julkistanut tiedotetta yhtiökokouskutsusta. Yksi tanskalainen yhtiö sai huomautuksen, koska se ei julkistanut vuosikertomusta ilmoitettuna päivänä, eikä myöskään ilmoittanut siitä, että vuosikertomusta ei julkistettaisi aikaisemmin ilmoitettuna päivänä. Eräs tanskalainen hyväksytty neuvonantaja (Certified Adviser) sai huomautuksen, koska se ei varmistanut, että yhtiön tulee julkistaa vuosikertomus ilmoitettuna päivänä. Olisi tullut myös julkistaa tieto siitä, että vuosikertomusta ei pystytä julkistamaan aiemmin ilmoitettuna ajankohtana. Kaupankäynti Pilum AB:n osakkeella keskeytettiin sen jälkeen, kun Pörssi havaitsi, että yrityskauppaa koskevaa tietoa oli annettu julkistamatta sitä samanaikaisesti tiedotteella. Kaupankäyntiä jatkettiin sen jälkeen, kun yhtiö julkisti tiedon First North -sääntöjen mukaisesti.

5 Ancora Energispar AB:n osake siirrettiin tarkkailulistalle, koska yhtiö ei Pörssin käsityksen mukaan täyttänyt yhtiön organisaatioon ja henkilökuntaan liittyviä kaupankäynnin kohteeksi ottamista koskevia vaatimuksia. 5(5)

Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei noudattanut Pörssin sääntöjä julkistaessaan yhtiökokouksen päätökset viiveellä.

Yhdelle yhtiölle annettiin huomautus, koska yhtiö ei noudattanut Pörssin sääntöjä julkistaessaan yhtiökokouksen päätökset viiveellä. OMX Surveillance Kuukausiraportti syyskuu 2008 Tukholma Tukholman Pörssin kurinpitolautakunnassa käsiteltiin syyskuun aikana yhtä tapausta.tapaus koski tilannetta, jossa Avanza Bank AB.N meklari oli vastaanottanut

Lisätiedot

Viranomaisille raportoidut tapaukset epäillystä markkinoiden väärinkäytöstä

Viranomaisille raportoidut tapaukset epäillystä markkinoiden väärinkäytöstä Markkinavalvonnan vuosiraportti 2008 Helsinki Osakkeet Listauskomitea ei tehnyt vuonna 2008 yhtään (2) listalleottopäätöstä. Neljä yhtiötä poistettiin pörssilistalta. Birka Line Oyj:n, Perlos Oyj:n ja

Lisätiedot

OMX Surveillance. Tukholma

OMX Surveillance. Tukholma OMX Surveillance Kuukausiraportti lokakuu 2008 Tukholma Tukholman Pörssi on lokakuun aikana huomauttanut viittä yhtiötä päämarkkinoilla. Ensimmäinen tapaus koski tilannetta, jossa yhtiö ei puutteellisten

Lisätiedot

OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005

OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005 Lehdistötiedote 2.5.2005 OMX Exchanges 1 : Kuukausitilasto huhtikuu 2005 1 Tämä tilasto kattaa Kööpenhaminan, Tukholman, Helsingin, Tallinnan, Riian ja Liettuan pörssien luvut. Raportoidut luvut viittaavat

Lisätiedot

OMX Surveillance. Tukholma

OMX Surveillance. Tukholma OMX Surveillance Kuukausiraportti marraskuu 2008 Tukholma NASDAQ OMX Tukholman kurinpitolautakunta on marraskuun tehnyt päätöksen yhdestä tapauksesta koskien HQ Bankaktiebolagia ja yhtä sen työntekijää.

Lisätiedot

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Sisältö Yhtiöiden listautumisvaihtoehdot Suomessa Miksi vaihtoehtoinen

Lisätiedot

OMX Pohjoismainen Pörssi tänään

OMX Pohjoismainen Pörssi tänään OMX Pohjoismainen Pörssi tänään Nina Rudanko, 4. huhtikuuta, 2008 The NASDAQ OMX Group Maailman johtava pörssi ja teknologiayhtiö Yksi maailman suurimmista pörsseistä 4887 Listautumis- ja kaupankäyntipaikka

Lisätiedot

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka ILKKA-YHTYMÄ OYJ Tiedonantopolitiikka 2 Sisältö Tiedonantopolitiikka... 3 Tiedonantoperiaatteet ja niiden noudattaminen... 3 Viestintäperiaatteet ja -käytännöt... 3 Vastuut ja lausunnonantajat... 4 Taloudellista

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013 TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.1 Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus Päivitetty: 9.12.2013 ASPOCOMP GROUP OYJ, Keilaranta 1, FI-02150 Espoo, Finland. Phone: +358 20 775 6860. Fax:+358 20 775 6868. www.aspocomp.com

Lisätiedot

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007 OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2007 Sisällys: Johdanto...3 Yhteenveto...4 Tukholma...8 Helsinki...15 Kööpenhamina...19 Vilna...23 Islanti...26 Riika...30 Tallinna...31 2(33) Johdanto Menestyksekkään

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj www.kamux.com Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 15.4.2016 Versio: 1.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 27.4.2017 Versio: 2.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän periaatteet

Lisätiedot

Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä

Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Lehdistötiedote 1.3. Kaikkien aikojen ennätys OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä saavutettiin helmikuussa osakekaupankäynnin kaikkien aikojen ennätys. n 28. päivänä osakevaihto

Lisätiedot

ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT

ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT ALMA MEDIA OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS 1 NIMITYSTOIMIKUNNAN TARKOITUS JA TEHTÄVÄT 2 Alma Media Oyj:n ( Yhtiö ) osakkeenomistajien nimitystoimikunta ( Toimikunta ) on yhtiön

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Anu Lassila-Lonka, markkinavalvoja Esityksen sisältö 1 Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen 2 Tulosvaroitus vai ennakkotiedot 3 Säänneltyjen

Lisätiedot

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta.

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta. TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 (5) INCAP OYJ:N TIEDONANTOPOLITIIKKA (DISCLOSURE POLICY) Incap-konsernin emoyhtiön Incap Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Incap noudattaa tiedonantopolitiikassaan

Lisätiedot

UPM-KYMMENE OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS

UPM-KYMMENE OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 1 (5) UPM-KYMMENE OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS UPM-Kymmene Oyj:n (jäljempänä yhtiö) hallitus on hyväksynyt tämän hallituksen työjärjestyksen (työjärjestys) 31.5.2006. Työjärjestystä on muutettu viimeksi

Lisätiedot

Miten listayhtiön viestintää säännellään?

Miten listayhtiön viestintää säännellään? Miten listayhtiön viestintää säännellään? Markkinavalvoja Minna Toiviainen 26.5.2010 Minna Toiviainen Näkökulmia Tiedonantovelvollisuuden tavoitteena oikeat ja riittävät tiedot perustellun arvion tekemiseksi

Lisätiedot

Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki

Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki TITANIUM OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (5) TITANIUM OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 19.4.2018 klo 13.00 13.27 Paikka Läsnä Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka eq Oyj

Tiedonantopolitiikka eq Oyj Tiedonantopolitiikka eq Oyj SISÄLTÖ 1. Johdanto... 1 1.1 Tarkoitus... 1 1.2 Soveltamisala... 1 1.3 Viestinnän periaatteet ja tavoitteet... 1 1.4 Viestinnän vastuualueet... 2 1.5 Tulkinnat ja poikkeamat...

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET HKScan Oyj:n ("HKScan" tai "Yhtiö") tiedonantopolitiikassa kuvataan keskeisimmät toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaisesti Yhtiö kommunikoi pääomamarkkinoiden

Lisätiedot

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä.

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä. 1 (5) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1. Tausta ja sääntelypohja 2. Määritelmät Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen lainsäädäntöä,

Lisätiedot

OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA

OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 22.11.2011 - YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 22.11.2011 1 :N HALLITUKSEN

Lisätiedot

NURMINEN LOGISTICS OYJ PÖYTÄKIRJA No 1/2014

NURMINEN LOGISTICS OYJ PÖYTÄKIRJA No 1/2014 NURMINEN LOGISTICS OYJ PÖYTÄKIRJA No 1/2014 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: Paikka: Läsnä: Tiistaina 8.4.2014 klo 13.00 alkaen Satamakaari 24, 00980 Helsinki Pöytäkirjan liitteenä 1 olevan ääniluettelon

Lisätiedot

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA 1 (6) HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA Yhtiön hallituksen voitonjakoehdotus on julkistettu 18.2.2010. ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa vuodelta

Lisätiedot

SAMPO OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 10.50

SAMPO OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 10.50 PÖRSSITIEDOTE 11.2.2004 KLO 10.50 SAMMON HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE Sampo Oyj:n hallitus on päättänyt tehdä 7.4.2004 järjestettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle seuraavat ehdotukset, joiden

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 6.5.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2004 - Yleiselektroniikka Oyj:n toimitusjohtajaksi Jussi Aspiala - Liikevaihto 5,6 milj.

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu 2009 1.heinäkuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, kesäkuu n osakevaihto oli 2,0 miljardia euroa, ja vastaava lukema viime 12 kuukauden ajalta on 2,7 miljardia. Kauppoja tehtiin päivässä keskimäärin

Lisätiedot

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 13.11.2014 1 Yleistä Nixu Oyj:n ( Nixu, yhtiö ) osakkeet noteerataan

Lisätiedot

DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Johdanto Tässä politiikassa kuvataan Digitalist Group Oyj:n ( Digitalist Group ) toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaan Digitalist Group viestii

Lisätiedot

Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan

Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan MARTELA OYJ PÖRSSITIEDOTE 10.2.2010 klo 8.30 YHTIÖKOKOUSKUTSU Martela Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 16.3.2010 klo 15.00 Martelatalossa, Takkatie

Lisätiedot

OMX Surveillance Vuosikertomus 2005

OMX Surveillance Vuosikertomus 2005 OMX Surveillance Vuosikertomus 2005 Johdanto Menestyvän ja tuloksekkaan pörssitoiminnan perusta on markkinoiden luottamus pörssiä kohtaan. Asia saattaa unohtua nykyisenkaltaisessa tilanteessa, jossa markkinoiden

Lisätiedot

MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. MARKKINAVALVONTA HELSINGIN PÖRSSISSÄ Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. ESITYKSEN SISÄLTÖ Markkinat ja listaukset Markkinavalvonnan tehtävät Listayhtiöiden valvonta Kaupankäynnin

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu 2009 2. maaliskuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, helmikuu NASDAQ OMX Nordic otti helmikuussa käyttöön First North Premier luokittelun, joka on tarkoitettu auttamaan First North yhtiöitä vahvistamaan

Lisätiedot

ARKISTO

ARKISTO Pörssitiedotteet Pvm 2017 2016 2015 2014 2013 ARKISTO Pörssitiedotteet 18.12.2012 Aspon taloudellinen tiedottaminen vuonna 2013 25.10.2012 Aspo-konsernin osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2012 19.10.2012 Kaukomarkkinat

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedonantopolitiikka

Viestintä- ja tiedonantopolitiikka Viestintä- ja tiedonantopolitiikka kuvaa Componentan viestinnän ja sijoittajasuhteiden linjaukset, roolit ja vastuut konsernissa. Componentan viestinnän tavoitteet ja julkisuuslinjaus Componentassa viestinnän

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. Projektinumero. Tietoturvaluokka: Julkinen 10.9.2012. puhelin: +358 10 272 9000 telefax: +358 10 272 9001

Tiedonantopolitiikka. Projektinumero. Tietoturvaluokka: Julkinen 10.9.2012. puhelin: +358 10 272 9000 telefax: +358 10 272 9001 Tiedonantopolitiikka 10.9.2012 Projektinumero Tietoturvaluokka: Julkinen contact@innofactor.com puhelin: +358 10 272 9000 tele Tiedonantopolitiikka 10.9.2012 Julkinen Sisältö 1 Viestinnän periaatteet ja

Lisätiedot

GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA

GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Yleistä Glastonin tiedonantopolitiikassa kuvataan periaatteet ja menettelyt, joiden mukaisesti yhtiö tiedottaa pääomamarkkinoille. Glaston pyrkii varmistamaan, että kaikilla

Lisätiedot

Ohjeen jakson määräykset hankintojen määristä ovat väljempiä kuin asetuksen turvasatamalle asettamat enimmäisrajat.

Ohjeen jakson määräykset hankintojen määristä ovat väljempiä kuin asetuksen turvasatamalle asettamat enimmäisrajat. 1(5) OMIEN OSAKKEIDEN HANKINTA JA LUOVUTUS 1 Ohjeen tarkoitus ja soveltamisala 1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia :n (Pörssi) sääntöjen luvun 2.4.1 ja sääntökohtien 2.3.5.9 2.3.5.12

Lisätiedot

OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006

OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006 OMX Surveillance Vuosikatsaus 2006 Johdanto...2 Yhteenveto...2 Tukholman Pörssi...5 Helsingin Pörssi...16 Kööpenhaminan Pörssi...22 EFFICIENT SECURITIES TRANSACTIONS Johdanto Menestyksekkään ja tuloksekkaan

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki 1. Yhtiökokouksen avaaminen 2. Puheenjohtajan valitseminen Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki Esityslista 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.2. Hyväksytty: Hallitus. Päivitetty: Päivitetty:

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.2. Hyväksytty: Hallitus. Päivitetty: Päivitetty: TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.2 Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus Päivitetty: 9.12.2013 Päivitetty: 11.12.2015 ASPOCOMP GROUP OYJ, Keilaranta 1, FI-02150 Espoo, Finland. Phone: +358 20 775 6860. Fax:+358

Lisätiedot

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen Standardin 5.2b muutokset Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen RAHOITUSTARKASTUS FINANSINSPEKTIONEN FINANCIAL SUPERVISION 2 Standardi 5.2b Liikkeeseenlaskijan ja osakkeenomistajan tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu 2010

NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu 2010 3. toukokuuta NASDAQ OMX:n pohjoismaisten pörssien tilastoraportti, huhtikuu Ennätys osakekauppojen määrässä Osakekauppojen määrä pohjoismaisissa pörsseissä ylsi huhtikuussa uuteen ennätykseen, kun päivässä

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia Pörssin sääntöjen luvun 2.4.1 ja sääntökohtien 2.3.5.9 2.3.5.12 säännöksiä.

1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia Pörssin sääntöjen luvun 2.4.1 ja sääntökohtien 2.3.5.9 2.3.5.12 säännöksiä. OMIEN OSAKKEIDEN HANKINTA JA LUOVUTUS 1 Ohjeen tarkoitus ja soveltamisala 1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia Pörssin sääntöjen luvun 2.4.1 ja sääntökohtien 2.3.5.9 2.3.5.12 säännöksiä.

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: 25.4.2013 klo 14.00 Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle

Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. Suunnattu osakeanti Tremoko Oy Ab:lle Digitalist Group Oyj:n ( Digitalist Group

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. Delete Group Oyj. Hyväksynyt Delete Group Oyj hallitus

Tiedonantopolitiikka. Delete Group Oyj. Hyväksynyt Delete Group Oyj hallitus Hyväksynyt 28.2.2018 hallitus Julkaisupvm 28.2.2018 Hyväksynyt: hallitus Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Tiedonantovelvollisuus ja viestinnän yleiset periaatteet... 3 3. Roolit ja vastuut... 7 4. :n

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka

Tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikka 2 ( 6) 1 Johdanto Technopoliksen tiedonantopolitiikan tarkoituksena on turvata kaikille markkinaosapuolille riittävä ja oikea tieto yhtiöstä, ja varmistaa, että julkistettava tieto

Lisätiedot

AHLSTROM OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS

AHLSTROM OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS AHLSTROM OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS 5.4.2016 1. Nimitystoimikunnan tarkoitus Ahlstrom Oyj:n (jäljempänä Yhtiö ) osakkeenomistajien nimitystoimikunta on Yhtiön osakkeenomistajien

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin.

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin. HERANTIS PHARMA OYJ Pöytäkirja 1/2018 Y-tunnus: 2198665-7 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 11.4.2018, klo 13.00 Paikka Läsnä Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, Helsinki Liitteessä 3 luetellut osakkeenomistajat

Lisätiedot

UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS

UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS UPM-Kymmene Oyj:n (jäljempänä yhtiö) hallitus on hyväksynyt tämän hallituksen työjärjestyksen (työjärjestys) 31.5.2006.

Lisätiedot

Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty:

Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty: 1 Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: 22.11.2017 Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty: 22.11.2017 Hyväksyntä: hallitus tila: hyväksytty SOPRANON TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Yleistä Tiedonantopolitiikassa

Lisätiedot

NEO INDUSTRIAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2019

NEO INDUSTRIAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2019 :N 2019 Aika klo 13.00 14.14 Paikka Läsnä Lisäksi läsnä Vanhan Ylioppilastalon Galleria, Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki Liitteenä olevan ääniluettelon (sisältäen valtakirjat) mukaisesti edustettuna

Lisätiedot

ALFRED BERG FINLAND OYJ ABP PUOLIVUOTISKATSAUS

ALFRED BERG FINLAND OYJ ABP PUOLIVUOTISKATSAUS PUOLIVUOTISKATSAUS 30.6.2004 PUOLIVUOTISKATSAUS 30.6.2004 Yleistä Vuosi 2004 on yhtiön kolmastoista toimintavuosi. Yhtiö on kansainväliseen ABN AMRO - pankkikonserniin kuuluvan ruotsalaisen Alfred Berg

Lisätiedot

1. Yhtiöjärjestyksen 10 :n ja osakeyhtiölain 5 luvun 3 :n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat

1. Yhtiöjärjestyksen 10 :n ja osakeyhtiölain 5 luvun 3 :n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat Yhtiökokouskutsu Konecranes Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 13.3.2008 klo 11.00 yhtiön auditoriossa, osoitteessa Koneenkatu 8, 05830 Hyvinkää. KOKOUKSESSA

Lisätiedot

Läsnä olleet osakkeenomistajat ilmenevät jäljempänä 5 :n kohdalla pöytäkirjaan liitetystä ääniluettelosta.

Läsnä olleet osakkeenomistajat ilmenevät jäljempänä 5 :n kohdalla pöytäkirjaan liitetystä ääniluettelosta. 1/2011 Aika: 7.4.2011 klo 16.30 Paikka: Pörssitalo, Fabianinkatu 14, Helsinki Läsnä: Läsnä olleet osakkeenomistajat ilmenevät jäljempänä 5 :n kohdalla pöytäkirjaan liitetystä ääniluettelosta. 1 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 1 /2010. Ravintola Palace Gourmeti Eteläranta 10, 10 krs. Helsinki. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Lähdesmäki avasi kokouksen.

PÖYTÄKIRJA Nro 1 /2010. Ravintola Palace Gourmeti Eteläranta 10, 10 krs. Helsinki. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Lähdesmäki avasi kokouksen. VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 13.4.2010 klo 10:00 Paikka: Läsnä: Ravintola Palace Gourmeti Eteläranta 10, 10 krs. Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina

Lisätiedot

KOOSTE TILIKAUDEN 2007 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA

KOOSTE TILIKAUDEN 2007 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA 1 (7) KOOSTE TILIKAUDEN 2007 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA Ruukki Group Oyj:n kaikki pörssitiedotteet ja sijoittajauutiset ovat luettavissa kokonaisuudessaan yhtiön internet-sivuilla

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 98/2009 vp. Hallituksen esitys laeiksi osakeyhtiölain, arvopaperimarkkinalain ja vakuutusyhtiölain muuttamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 98/2009 vp. Hallituksen esitys laeiksi osakeyhtiölain, arvopaperimarkkinalain ja vakuutusyhtiölain muuttamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 98/2009 vp Hallituksen esitys laeiksi osakeyhtiölain, arvopaperimarkkinalain ja vakuutusyhtiölain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi osakeyhtiölain,

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Viikin Biokeskuksen auditorio 2041, Helsinki

Helsingin yliopiston Viikin Biokeskuksen auditorio 2041, Helsinki HERANTIS PHARMA OYJ Pöytäkirja 1/2017 Y-tunnus: 2198665-7 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 11.4.2017, klo 13.00 Paikka Läsnä Helsingin yliopiston Viikin Biokeskuksen auditorio 2041, Helsinki Liitteessä 3 luetellut

Lisätiedot

Liitteenä 1 olevan ääniluettelon mukaiset osakkeenomistajat, osakkeenomistajien asiamiehet ja avustajat.

Liitteenä 1 olevan ääniluettelon mukaiset osakkeenomistajat, osakkeenomistajien asiamiehet ja avustajat. :N Aika 19.3.2019 klo 15.00 Paikka Läsnä High Tech Center, Tammasaarenkatu 7, 00180, Helsinki Liitteenä 1 olevan ääniluettelon mukaiset osakkeenomistajat, osakkeenomistajien asiamiehet ja avustajat. 1

Lisätiedot

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE klo (5)

REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE klo (5) REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖN LEHDISTÖTIEDOTE 21.3.2007 klo 11.30 1(5) REDERIAKTIEBOLAGET ECKERÖ KOMMENTOI BIRKA LINE ABP:N TÄNÄÄN JULKISTAMASSA ECKERÖN JULKISTA OSTOTARJOUSTA KOSKEVASSA LAUSUNNOSSA ANTAMIA

Lisätiedot

ADAPTEO OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS

ADAPTEO OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS CRAMO OYJ:N YHTIÖKOKOUKSEN HYVÄKSYNNÄLLE EHDOLLINEN LUONNOS ADAPTEO OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS 1 Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan tarkoitus [Cramo Oyj:n 17.6.2019 pidetty

Lisätiedot

1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia arvopaperipörssin sääntöjen 5.3 luvun ja sääntökohtien 3.5.10 3.5.14 säännöksiä.

1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia arvopaperipörssin sääntöjen 5.3 luvun ja sääntökohtien 3.5.10 3.5.14 säännöksiä. LISTAYHTIÖN OMAT OSAKKEET 1 Ohjeen tarkoitus ja soveltamisala 1.1 Tämä ohje täydentää omien osakkeiden hankintaa koskevia arvopaperipörssin sääntöjen 5.3 luvun ja sääntökohtien 3.5.10 3.5.14 säännöksiä.

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

Tiedottamista koskeva päätöksenteko ja sen valmistelu

Tiedottamista koskeva päätöksenteko ja sen valmistelu Johdanto Tämän tiedonantopolitiikan tarkoituksena on määritellä ne sisäiset ja ulkoiset viestintään ja sijoittajasuhteisiin liittyvät toimintatavat, joita Vincit Group Oyj (Myöhemmin Vincit tai Yhtiö )

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.8.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 - Liikevaihto 11,2 milj. euroa, laskua 2 % - Liiketappio 82 tuhatta euroa, (94 tuhatta

Lisätiedot

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin torstaina klo 11.00 alkaen yhtiön auditoriossa, Hyvinkäällä. Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen

Lisätiedot

Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30

Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30 Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30 KUTSU MARIMEKKO OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Marimekko Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään keskiviikkona

Lisätiedot

Marraskuussa tehtiin ennätys kauppojen määrässä

Marraskuussa tehtiin ennätys kauppojen määrässä Lehdistötiedote 3.12. ssa tehtiin ennätys kauppojen määrässä ssa tehtiin ennätys osakekauppojen määrässä Pohjoismaisessa Pörssissä. Kauppojen lukumäärä päivässä oli 234 070 (entinen ennätys: 214 167 kauppaa

Lisätiedot

Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät osaldceenomistajat.

Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät osaldceenomistajat. PÖYTÄKIRJA 1/2014 1(5) VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 9.4.2014 klo 15.00 Paikka Läsnä Finlandia talon Helsinki-sali, Mannerheimintie 13, Helsinld Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Radisson Blu Hotelli, Runeberginkatu 2, Helsinki.

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Radisson Blu Hotelli, Runeberginkatu 2, Helsinki. 1 (5) VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 10.4.2014 klo 18.00 19.17 Paikka: Läsnä: Radisson Blu Hotelli, Runeberginkatu 2, Helsinki. Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä ASPOCOMP GROUP OYJ:N Aika: 26.4.2012 klo 13:00 Paikka: Läsnä: Fondia Oy:n toimitilat, Lönnrotinkatu 5, 4 krs., Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen; toimitusjohtajan katsauksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen; toimitusjohtajan katsauksen esittäminen WULFF-YHTIÖT OYJ:N YHTIÖKOKOUSKUTSU :n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 7. huhtikuuta 2016 alkaen kello 12.00 Radisson Blu Seaside -hotellissa, osoitteessa

Lisätiedot

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA TELESTE OYJ 1 (5) TELESTE OYJ:N Aika: Tiistaina kello 15.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talo, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY Y-tunnus [ ] / 2018

JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY Y-tunnus [ ] / 2018 OSAKKEENOMISTAJAN YKSIMIELINEN PÄÄTÖS Tämä päätös on osakeyhtiölain 5 luvun 1 :n mukainen yhtiön osakkeenomistajan tekemä yksimielinen päätös. Osakkeenomistaja: Järvenpään kaupunki (y-tunnus 0126541-4),

Lisätiedot

Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki

Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki TITANIUM OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (6) TITANIUM OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 15.4.2019 klo 13.02 13.37 Paikka Läsnä Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki Kokouksessa oli läsnä tai

Lisätiedot

Nordea Securities Oyj

Nordea Securities Oyj Warranttikohtaiset ehdot 13/2004 Nordea Securities Nämä warranttikohtaiset ehdot ovat osa :n 3.6.2004 päivättyä ja sen warranttiohjelmaa koskevaa listalleottoesitettä. Tämän warrantin liikkeeseenlaskun

Lisätiedot

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu 2009

NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu 2009 1. huhtikuuta NASDAQ OMX:n pohjoismainen tilastoraportti, maaliskuu - Osakekauppoja tehtiin aktiivisesti NASDAQ OMX:n pohjoismaisessa pörssissä tehtiin maaliskuussa korkea määrä osakekauppoja. oli 222

Lisätiedot

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 17.2.2016 HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS :n (jäljempänä Yhtiö ) hallitus on hyväksynyt tämän työjärjestyksen osana konsernin hallinto- ja ohjausjärjestelmää. Työjärjestys ohjaa hallituksen työskentelyä ja täydentää

Lisätiedot

Käsitelty ja hyväksytty Pohjola Pankki Oyj:n hallituksessa

Käsitelty ja hyväksytty Pohjola Pankki Oyj:n hallituksessa 1 (10) 16.12.2010 Pohjolan tiedonantopolitiikka (Pohjola Disclosure Policy) 1. Tausta (Johdanto)...2 2. Tavoitteet...2 3. Keskeiset tiedonantoperiaatteet...2 31. Sijoittajaviestintä...2 32. Raportoitavat

Lisätiedot

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm]

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm] SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN [pvm] SISÄPIIRINTIEDON VÄÄRINKÄYTTÖ SISÄPIIRILÄISYYS KAUPANKÄYNTI YHTIÖN OSAKKEILLA TIEDOTTAMISVELVOLLISUUS 2 MITÄ ON SISÄPIIRINTIETO? TÄSMÄLLISTÄ Huhut, spekulaatiot, epävarma

Lisätiedot

SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT)

SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT) SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT) Johdanto Listayhtiön on esitettävä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästään (jäljempänä selvitys) toimintakertomuksen yhteydessä.

Lisätiedot

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa.

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa. 1(5) Aika 23.2.2009 klo 10.00 Paikka Interavanti Oyj, Mannerheimintie 118, 00270 Helsinki Läsnä 22 osakasta edustaen yhteensä 9 169 259 osaketta ja ääntä, joka on 94,5 % yhtiön koko äänimäärästä (9 703

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN lallllsuuden JA PAATOSVAlTAISUUDEN TOTEAMINEN

1 KOKOUKSEN lallllsuuden JA PAATOSVAlTAISUUDEN TOTEAMINEN ETTEPLAN OYJ POYTAKIRJA 1/2010 VARSINAINEN YHTIOKOKOUS Aika ja paikka: Lasna: 24.3.2010 osoitteessa Ensimmainen savu, 01510 Vantaa Aaniluettelo yhtiokokoukseen osallistuneista osakkeenomistajista on taman

Lisätiedot

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin.

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin. IXONOS OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT NOIN 1,83 MILJOONAN EURON SUUNNATUSTA ANNISTA

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin.

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin. HERANTIS PHARMA OYJ Pöytäkirja 2/2019 Y-tunnus: 2198665-7 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 11.4.2019, klo 13.00 Paikka Läsnä Etera-talo, Palkkatilanportti 1, Helsinki Liitteessä 3 luetellut osakkeenomistajat

Lisätiedot

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA Tremoko Oy Ab ("Tremoko"), joka on suomalainen yksityisessä omistuksessa oleva osakeyhtiö, on hankkinut 10.2.2015 omistukseensa Turret Oy Ab:lta ja

Lisätiedot

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen. Turvatiimi Oyj Pöytäkirja 1/2015 1(6) TURVATIIMI OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 6.5.2015, klo 9.00 9.25 Paikka: Läsnä: Scandic Marski hotelli, Mannerheimintie 10, 00100 Helsinki Kokouksessa olivat

Lisätiedot

6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, joka sisältää konsernitilinpäätöksen, ja toimintakertomuksen esittäminen Toimitusjohtajan katsaus

6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, joka sisältää konsernitilinpäätöksen, ja toimintakertomuksen esittäminen Toimitusjohtajan katsaus 1 (5) ETTEPLAN OYJ:N YHTIÖKOKOUSKUTSU Etteplan Oyj:n ( Yhtiö ) osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 4. huhtikuuta 2017 kello 13:00 alkaen Yhtiön toimitiloissa

Lisätiedot

NEO INDUSTRIAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2018

NEO INDUSTRIAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2018 :N 2018 Aika klo 10.00 11.06 Paikka Läsnä Lisäksi läsnä Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää Liitteenä olevan ääniluettelon (sisältäen valtakirjat) mukaisesti edustettuna oli 13 osakkeenomistajaa

Lisätiedot

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 62/2005

WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 62/2005 1(8) WARRANTTIKOHTAISET EHDOT 62/2005 Nämä warranttikohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 15.03.2005 päivätyn sekä 9.5.2005 täydennetyn Alfred Berg SE:n warranttiohjelmaa koskevan listalleottoesitteen perusosan

Lisätiedot

Tieto ja EVRY ovat allekirjoittaneet sulautumissuunnitelman koskien julkistetun yhdistymisen toteuttamista

Tieto ja EVRY ovat allekirjoittaneet sulautumissuunnitelman koskien julkistetun yhdistymisen toteuttamista Tieto Oyj SISÄPIIRITIETO 26.6.2019, klo 9.30 EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA TAI MILLÄÄN MUULLA

Lisätiedot

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006

OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006 OMX Surveillance Puolivuotiskatsaus 2006 Johdanto Menestyksekkään ja tuloksekkaan pörssitoiminnan perusta on markkinoiden luottamus pörssiin. Markkinavalvonta Pohjoismaisessa Pörssissä (OMX:ään kuuluvissa

Lisätiedot

EIRIKUVA DIGITAL IMAGE OYJ ABP TILINPÄÄTÖSTIEDOTE klo 12.00

EIRIKUVA DIGITAL IMAGE OYJ ABP TILINPÄÄTÖSTIEDOTE klo 12.00 EIRIKUVA DIGITAL IMAGE OYJ ABP TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 24.2.2011 klo 12.00 EIRIKUVA DIGITAL IMAGE OYJ ABP:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2010 YHTEENVETO Puolivuotiskausikatsaus 1.7.-31.12.2010 Eirikuva Digital

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka eq Oyj

Tiedonantopolitiikka eq Oyj Tiedonantopolitiikka eq Oyj SISÄLTÖ 1. Johdanto... 1 1.1 Tarkoitus... 1 1.2 Soveltamisala... 1 1.3 Viestinnän periaatteet ja tavoitteet... 1 1.4 Viestinnän vastuualueet... 2 1.5 Tulkinnat ja poikkeamat...

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. 3. heinäkuu 2016 Public

Tiedonantopolitiikka. 3. heinäkuu 2016 Public Tiedonantopolitiikka 3. heinäkuu 2016 Public Tämä dokumentti sisältää kokonaisuudessaan liike- ja ammattisalaisuuksia (oleellista tietoa :n liiketoiminnasta) ja on näin ollen kokonaisuudessaan salassa

Lisätiedot

Kokouskutsu otettiin pöytäkirjan liitteeksi 1.

Kokouskutsu otettiin pöytäkirjan liitteeksi 1. LEMMINKÄINEN OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2015 1(5) VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika Paikka Läsnä 25.3.2015 klo 15.00 Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tilat, Salmisaarenranta 11, Helsinki Kokouksessa olivat

Lisätiedot