Kunnanhallitus / /2014. Kunnanhallitus 144. Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus 144 16.06.2014 193/00.04.01/2014. Kunnanhallitus 144. Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Lausuntopyyntö Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän jäsenkunnille kuntayhtymän vuoden 2015 ja talousarvion vuosien taloussuunnitelman valmisteluperusteista 193/ /2014 Kunnanhallitus 144 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvion laadintaprosessin ensimmäisenä kuntakokouksena järjestettiin talousseminaari jäsenkuntien edustajille sekä kuntayhtymän luottamushenkilöille ja johtaville viranhaltijoille. Kevään aikana kaikilla vastuu- ja tehtäväalueilla on arvioitu keskeisiä toiminnan muutos- ja kehittämistarpeita sekä palvelutarpeen muutoksia. Kustannukset nousevat Kuntayhtymän arvion mukaan kuntayhtymän oman toiminnan kustannuksia nostavat vuonna 2015 alla olevassa taulukossa esitellyt tekijät. Kuntayhtymän alustava arvio taulukossa esiteltyjen muutosten kokonaiskustannusvaikutuksista on noin 2,7 miljoonaa euroa vuonna Kustannusnousun aiheuttaja: EUR Hammaslääkäriresurssin lisääminen Vieremän hammashoitolan aloitus Muistisairaiden päivätoiminnan lisääminen palvelusetelillä Iisalmessa Muistisairaiden kotihoidon tukeminen, muistikoordinaattori Annosjakelun lisäys Kotihoidon yöpartion vahvistaminen Vieremällä Esimiestoiminnan kokoaikaistaminen hoito- ja hoivapalveluissa Resurssin kasvattaminen perustason laitoskuntoutukseen Koulutiimien vahvistaminen: 1,5 koulukuraattoria ja koulupsykologia Lisätään yksi työntekijä lapsiperheiden kotipalveluun Lisätään 1-4 ohjaajaa Huitulanharjuun, jotta mitoitus on Valviran ohjeen mukainen Virka- ja työehtosopimusten mukaiset palkankorotukset Hankintasopimusten hinnankorotukset Kirurgian ja naistentautien leikkaustoiminnan edellyttämä erikoislääkärien varallaolopäivystys aloitetaan vuoden alusta Virkasuhteessa kuntayhtymään oleva laillistettu lääkäri takapäivystäjäksi 24/7 vastaanottopalveluihin VARHE -maksu Microsoft-lisenssien ylläpitomaksu Vieremän terveyskeskuksen käyttöönotto, vastaanotto

2 Kiuruveden eläinlääkäritilan laajennus: vuokra ja kalusto Poistojen kasvu Korkokustannusten kasvu Työmarkkinatuen kuntaosuus (ei huomioitu lakimuutoksen vaikutuksia) Pakolaisten sosiaalityöntekijä ja terveydenhoitaja Sonkajärven yhdistysavustus (lisäys Päiväkeskus Pysäkin avustukseen) Yhteensä Päivystysasetuksen muutos sekä koulukuraattori- ja koulupsykologiresurssien lisäys ovat lainsäädännöstä johtuvia lisäyksiä kustannuksiin ja ne tulee huomioida raamin lisäyksenä. Kuntayhtymälle vain lakisääteiset tehtävät Kuntayhtymän toimintaan on sovittu sisältyvän myös muita kuin sille lakisääteisesti kuuluvia tehtäviä. Näitä ovat järjestöavustukset, eläinlääkärien subventiot ja työmarkkinatuen kuntaosuus. Kuntayhtymän lausuntopyynnössä todetaan, että edellä mainittujen kuluerien ei tulisi olla osa kuntayhtymän talousarviota/toimintaa, vaan ne tulisi siirtää kuntien tehtäväksi. Palvelurakenne Kuntayhtymän kustannuksiin tulevina vuosina vaikuttaa voimakkaasti palvelurakenne ja -taso. Kuntayhtymän esittäminä vaihtoehtoina on kaksi mallia: 1) kaksinapainen malli: palveluja keskitetään kahteen toiminta-alueeseen (Iisalmi ja Kiuruvesi), jolloin Sonkajärvi tukeutuu pääasiallisesti Iisalmen palveluihin 2) keskitetty malli: palveluja keskitetään voimakkaasti Iisalmeen Kuntayhtymän oman toiminnan kustannukset Alla on esitetty erilaisia kustannusskenaarioita kuntayhtymän oman toiminnan osalta. Vaihtoehto 1: Kuntayhtymän oman toiminnan kustannukset nousevat 2,1 %/2,7 milj. euroa. Kustannusnousu vastaa yllä esitettyä taulukkoa kustannuksista, jotka nousevat vuonna 2015 verrattuna vuoden 2014 talousarvioon. Tämä vaihtoehto edellyttää kustannustehostamistoimia palvelutarpeen kasvaessa tietyissä palveluissa. Kustannusten nousu vaihtoehdossa 1 on Sonkajärven osalta euroa Vaihtoehto 2: Kuntayhtymän oman toiminnan kustannukset nousevat 1,0 %/1,3 milj. euroa. Tämä vaihtoehto edellyttää oman toiminnan tehostamista 1,4 milj. eurolla. Kustannusten nousu vaihtoehdossa 2 on Sonkajärven osalta euroa ja säästötarve omasta toiminnasta euroa.

3 Vaihtoehto 3: Kuntayhtymän oman toiminnan kustannukset eivät kasva lainkaan. Tämä vaihtoehto edellyttää oman toiminnan tehostamista 2,7 milj. eurolla. Säästötarve Sonkajärven osalta vaihtoehdossa 3 on euroa. Vaihtoehto 4: Kuntayhtymän oman toiminnan kustannukset laskevat 1,5 %/1,9 milj. euroa. Tämä vaihtoehto edellyttää oman toiminnan tehostamista 4,5 milj. eurolla. Tämän vaihtoehdon toteuttaminen on mahdollista vain voimakkaalla palvelujen keskittämisellä (ns. keskitetty malli), palveluverkkoa karsimalla sekä osittain palvelutasoa keventämällä. Säästötarve Sonkajärven osalta vaihtoehdossa 4 on euroa. Ostetun erikoissairaanhoidon kustannukset (KYS) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on sitoutunut tavoitteeseen, etteivät kustannukset nouse kokonaisuutena yli yhtä prosenttia vuonna 2015 verrattuna vuoden 2014 talousarvioon. On kuitenkin huomattava, että yksittäisen kunnan sairaanhoitopiiriltä ostettujen palvelujen kustannukset voivat joko ylittää tai alittaa edellä mainitun yhden prosentin tavoitteen. Ostetun erikoissairaanhoidon palvelujen käytön laajuutta ja kohdistumista eri palveluihin on vaikea arvioida. Kuntayhtymän lausuntopyynnössä on esitetty tarkemmat ennusteet vuoden 2015 sairaanhoitopiirin kustannuksista kunnittain. Jäsenkuntien lausunnot Jäsenkunnilta pyydetään lausunnot mennessä seuraavista talousarvion valmisteluperusteista. 1. Hyväksyykö jäsenkunta sen, että päivystysasetuksen muutos sekä koulukuraattori- ja koulupsykologiresurssien lisäys ovat lainsäädännöstä johtuvia lisäyksiä kustannuksiin ja ne huomioidaan raamin lisäyksenä? 2. Hyväksyykö jäsenkunta sen, että järjestöavustukset, työmarkkinatuen kuntaosuus sekä eläinlääkärien subventiot siirretään jäsenkuntien tehtäväksi? 3. Hyväksyykö jäsenkunta kuntayhtymän esittämät tehostamistoimet? 4. Mikä on jäsenkunnan näkemys kuntayhtymän palvelurakenteesta (nykyinen malli, kaksinapainen malli, keskitetty malli tai joku muu)? 5. Mikä on jäsenkunnan maksuosuuden kasvuraami vuoden 2015 talousarvioon kuntayhtymän oman toiminnan osalta? Pyydämme ilmoittamaan, mitkä palvelut eivät sisälly kasvuraamiin (ks. edellä kysymykset yksi ja kaksi). 6. Mikä on jäsenkunnan maksuosuuden kasvuraami vuoden 2015 talousarvioon sairaanhoitopiirin ennakkomaksujen osalta? Kunnanhallituksen jäsenille lähetetään oheismateriaalina Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän lausuntopyyntö liitteineen. Päätösesitys Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan seuraavaa:

4 Sonkajärven kunta edellyttää, että Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä parantaa ja tehostaa omaa toimintaansa. Erityisesti on kiinnitettävä huomiota työn tehokkuuteen (prosesseihin) ja johtamiseen. Tällä hetkellä resurssien käyttö ei ole kaikilta osin kunnossa. Tämä näkyy muun muassa tietokatkoksina sekä työajan ja asiakkaan ajan tehottomana käyttönä. Kunta katsoo, että kunnan maksuosuudella on mahdollista tuottaa parempaa ja kattavampaa palvelua kuntalaisille. Kunnanhallitus painottaa, että kunta on jo tehnyt yhdessä kuntayhtymän kanssa merkittäviä rakenteellisia muutoksia SOTE -palveluihin. Tämän tulee näkyä myös kustannuskehityksessä. Lisäksi kunnanhallitus antaa alla olevan lausunnon pyydetyistä talousarvion valmisteluperusteista (kohdat 1-6). 1. Kunta hyväksyy päivystysasetuksen muutoksesta sekä koulukuraattori- ja koulupsykologiresurssien lisäyksestä aiheutuvan kustannusten nousun. 2. Kunta hyväksyy sen, että järjestöavustukset ja työmarkkinatuen kuntaosuus siirretään jäsenkuntien tehtäväksi/budjetoitavaksi. Eläinlääkäreiden subventioiden tulee edelleen jäädä kuntayhtymän tehtäväksi/budjetoitavaksi. 3. Kunta hyväksyy lausuntopyynnössä esitetyt tehostamistoimet. Kunnanhallitus kuitenkin toteaa lausuntonaan, että pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä myös kuntayhtymän rooli on keskeinen. Kuntien ja kuntayhtymän yhteistyö on välttämätöntä, jotta työllistämistoimintaa saadaan tehostettua. 4. Kunta kannattaa nykyistä mallia kuntayhtymän palvelurakenteesta. 5. Kunta kannattaa vaihtoehtoa 1, jossa oman toiminnan kustannukset nousevat 2,1 prosenttia kuntayhtymätasolla. Sonkajärven osalta arvioitu kustannusten nousu on euroa verrattuna vuoden 2014 talousarvioon. Kuntayhtymän oman toiminnan maksuosuuteen esitetään varattavaksi 13,3 milj. euroa. Mikäli päätös järjestöavustusten ja työmarkkinatuen kuntaosuuden siirtämisestä kunnan omaan talousarvioon tehdään, vähentävät nämä kuluerät jäsenkunnan kuntayhtymän maksuosuutta. 6. Kunta kannattaa kuntayhtymän ennustetta 1. Sairaanhoitopiirin maksuosuuteen esitetään varattavaksi 3,8 milj. euroa. Asian käsittely: Keskustelun kuluessa Soile Niskanen esitti, että kunnanhallitus kannattaa vaihtoehtoa 2, jossa kuntayhtymän omat kustannukset nousevat 1,0 %/1,3 milj. euroa. Riitta Savolainen kannatti Soile Niskasen esitystä. Keskustelun kuluessa kunnanjohtaja muutti päätösesitystään seuraavasti: Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan seuraavaa: Sonkajärven kunta edellyttää, että Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä parantaa ja tehostaa omaa toimintaansa. Kunta katsoo, että tämä on mahdollista henkilöstöresurssien oikealla kohdentamisella ja paremmalla johtamisella.

5 Erityisesti on kiinnitettävä huomiota työn tehokkuuteen (prosesseihin) ja johtamiseen. Tällä hetkellä henkilöstöresurssien käyttö ei ole kaikilta osin kunnossa. Tämä näkyy muun muassa tietokatkoksina sekä työajan ja asiakkaan ajan tehottomana käyttönä. Kunta katsoo, että kunnan maksuosuudella on mahdollista tuottaa parempaa ja kattavampaa palvelua kuntalaisille. Kunnanhallitus painottaa, että kunta on jo tehnyt yhdessä kuntayhtymän kanssa merkittäviä rakenteellisia muutoksia SOTE -palveluihin. Tämän tulee näkyä myös kustannuskehityksessä. Lisäksi kunnanhallitus antaa alla olevan lausunnon pyydetyistä talousarvion valmisteluperusteista (kohdat 1-6). 1. Kunta hyväksyy päivystysasetuksen muutoksesta sekä koulukuraattori- ja koulupsykologiresurssien lisäyksestä aiheutuvan kustannusten nousun. 2. Kunta hyväksyy sen, että järjestöavustukset ja työmarkkinatuen kuntaosuus siirretään jäsenkuntien tehtäväksi/budjetoitavaksi. Eläinlääkäreiden subventioiden tulee edelleen jäädä kuntayhtymän tehtäväksi/budjetoitavaksi. 3. Kunta hyväksyy lausuntopyynnössä esitetyt tehostamistoimet. Kunnanhallitus kuitenkin toteaa lausuntonaan, että pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä myös kuntayhtymän rooli on keskeinen. Kuntien ja kuntayhtymän yhteistyö on välttämätöntä, jotta työllistämistoimintaa saadaan tehostettua. 4. Kunta kannattaa nykyistä mallia kuntayhtymän palvelurakenteesta. 5. Kunta kannattaa vaihtoehtoa 2, jossa oman toiminnan kustannukset nousevat 1,0 prosenttia kuntayhtymätasolla. Sonkajärven osalta arvioitu kustannusten nousu on euroa verrattuna vuoden 2014 talousarvioon. Kuntayhtymän oman toiminnan maksuosuuteen esitetään varattavaksi 13,2 milj. euroa. Mikäli päätös järjestöavustusten ja työmarkkinatuen kuntaosuuden siirtämisestä kunnan omaan talousarvioon tehdään, vähentävät nämä kuluerät jäsenkunnan kuntayhtymän maksuosuutta. 6. Kunta kannattaa kuntayhtymän ennustetta 1. Sairaanhoitopiirin maksuosuuteen esitetään varattavaksi 3,8 milj. euroa. Päätös Kunnanhallitus: Kunnanhallitus yksimielisesti hyväksyi muutetun päätösesityksen.

Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien taloussuunnitelman valmisteluperusteista

Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien taloussuunnitelman valmisteluperusteista Kunnanhallitus 127 15.06.2015 Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien 2017-2018 taloussuunnitelman valmisteluperusteista 201/00.04.01/2015 Kunnanhallitus 15.06.2015 127

Lisätiedot

Yhtymähallitus Talousarvion 2015 laadintaohje 163/ /2014. Yhall 124

Yhtymähallitus Talousarvion 2015 laadintaohje 163/ /2014. Yhall 124 Yhtymähallitus 124 17.06.2014 Talousarvion 2015 laadintaohje 163/02.02.02/2014 Yhall 124 Valmistelija: Talousjohtaja Tommi Talasterä, tommi.talastera(at)ylasavonsote.fi puh. 040 712 6970. Talousarvion

Lisätiedot

Taulukot kustannusten noususta vuonna 2016 verrattuna vuoden 2015 talousarvioon.

Taulukot kustannusten noususta vuonna 2016 verrattuna vuoden 2015 talousarvioon. 1 Jakelussa mainituille LAUSUNTOPYYNTÖ YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄN JÄSENKUNNILLE KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 JA TALOUSARVION VUOSIEN 2017 2018 TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELUPERUSTEISTA Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä PL 4 (Meijerikatu 2) Iisalmi Puhelinvaihde (017)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä PL 4 (Meijerikatu 2) Iisalmi Puhelinvaihde (017) 1 Jakelussa mainituille LAUSUNTOPYYNTÖ YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄN JÄSENKUNNILLE KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2017 JA TALOUSARVION VUOSIEN 2018 2019 TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELUPERUSTEISTA Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Yhtymähallitus 124 17.06.2014 Yhtymähallitus 240 19.11.2014 Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 163/02.02.02/2014 Yhall 17.06.2014 124 Valmistelija:

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Yhtymähallitus 124 17.06.2014 Yhtymähallitus 240 19.11.2014 Yhtymähallitus 252 09.12.2014 Yhtymävaltuusto 29 16.12.2014 Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Lisätiedot

JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013

JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013 Kunnanhallitus 111 27.03.2013 Kunnanhallitus 134 15.04.2013 Kunnanvaltuusto 38 25.04.2013 JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013 179/02.05.01/2013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus 118 14.06.2013 Yhtymävaltuusto 22 26.06.2013 Yhtymähallitus 162 17.09.2013 Yhtymähallitus 231 10.12.2013 Yhtymävaltuusto 33 17.12.2013 Vuoden 2013 talousarviomuutokset 29/02.02.01/2013 Yhall

Lisätiedot

Talousarviomuutos 3/2013

Talousarviomuutos 3/2013 Kunnanhallitus 266 25.11.2013 Kunnanvaltuusto 71 09.12.2013 Talousarviomuutos 3/2013 355/02.02.00/2013 Kunnanhallitus 25.11.2013 266 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen Vuoden 2013 talousarvion

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013. Kunnanhallitus 98 11.03.2013 Kunnanvaltuusto 37 25.04.2013 Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013. 153/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 11.03.2013 98 Valmistelija: kunnansihteeri

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Yhtymähallitus 219 30.10.2012 Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2013-2015 509/02.02.00/2012 Yhall 19.6.2012 136 Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, seija.karkkainen

Lisätiedot

294 Lausunnon antaminen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviosta sekä palvelusopimuksen ja järjestämissuunnitelman hyväksyminen

294 Lausunnon antaminen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviosta sekä palvelusopimuksen ja järjestämissuunnitelman hyväksyminen Ote pöytäkirjasta 1 Asianro: I (S/329/0251 /2015 294 Lausunnon antaminen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviosta sekä palvelusopimuksen ja järjestämissuunnitelman hyväksyminen _, 0 20 28.11.2016

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen. palvelusopimus vuodelle 2017

Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen. palvelusopimus vuodelle 2017 Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen palvelusopimus vuodelle 2017 LUONNOS Iisalmen kaupunki Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhtymähallitus 25.10.2016 Yhtymävaltuusto xx Sisällys PALVELUSOPIMUKSEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 10/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 10/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 10/2014 1 Kunnanhallitus Aika Maanantai 16.06.2014 klo 20:50-22:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntakokous

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntakokous Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntakokous 17.5.2019 Sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen 17.5.2019 LUONNOS, TYÖVERSIO 1 Yliopistosairaalan toiminta vaatii noin miljoonan asukkaan väestöpohjan

Lisätiedot

Lausunto Terveyskampus, Vaihe 2 hankesuunnitelmasta

Lausunto Terveyskampus, Vaihe 2 hankesuunnitelmasta Kunnanhallitus 232 28.08.2017 Lausunto Terveyskampus, Vaihe 2 hankesuunnitelmasta 358/00.04.01/2017 Kunnanhallitus 28.08.2017 232 Valmistelija: kunnanjohtaja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on käsitellyt kokouksessaan

Lisätiedot

Yhtymähallitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus 226 22.11.2012 Osavuosikatsaus 3/2012 542/02.02.00/2012 Yhtymähallitus 22.5.2012 113 Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, seija.karkkainen(at) ylasavonsote.fi, puh. 040 747 0506.

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Puheenjohtajistotoimikunta 10.10.2011 / 43

Puheenjohtajistotoimikunta 10.10.2011 / 43 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Suoriteperusteinen laskutus peruspalvelukeskus Aavassa 168/02.00.00/2013 Kunnanhallitus 121 Kunnanhallitus 7.5.2012: Peruspalvelukeskus Aava on valmistellut suoriteperusteisen

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma vuosille

Talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma vuosille Yhtymähallitus 123 14.06.2013 Yhtymähallitus 179 29.10.2013 Talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma vuosille 2015-2016 296/02.02.00/2013 Yhall 14.06.2013 123 Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja

Lisätiedot

Lausunto Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain väliraportista

Lausunto Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain väliraportista Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Ote pöytäkirjasta Yhtymähallitus 174 03.10.2013 Lausunto Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain väliraportista 144/00.04.00/2013 Yhall 174 Valmistelija: Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2014-2015

Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2014-2015 Yhtymähallitus 219 30.10.2012 Yhtymähallitus 239 11.12.2012 Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2014-2015 509/02.02.00/2012 Yhall 19.6.2012 136 Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja

Lisätiedot

Talousarvion 2015 yksityiskohtainen erittely. resursseja jonkin verran uudella tavalla. 2. Kustannustason muutosten määrittely

Talousarvion 2015 yksityiskohtainen erittely. resursseja jonkin verran uudella tavalla. 2. Kustannustason muutosten määrittely Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (1) 55 171/02.02.00/2015 Taloussuunnitelman 2016-2018 valmistelu Kuntayhtymän hallitus 20.4.2015 55 Valmistelun lähtökohtia Kuntayhtymän hallituksen

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhteistoiminta-alueverkoston XII tapaaminen 21.10.2010 Toimitusjohtaja Leila Pekkanen Kuntayhtymän toiminta-alue Toiminta-alueen väestö n.40.100 Iisalmi 22.223 Kiuruvesi 9.403

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen. palvelusopimus vuodelle 2017

Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen. palvelusopimus vuodelle 2017 Sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöpalvelujen palvelusopimus vuodelle 2017 LUONNOS Sonkajärven kunta Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhtymähallitus 25.10.2016 Yhtymävaltuusto xx Sisällys PALVELUSOPIMUKSEN

Lisätiedot

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen Kunnanhallitus 255 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 69 11.11.2013 Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen 349/02.03.02/2013 Kunnanhallitus 28.10.2013 255 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (5) 805 HSY -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2016-2018 HEL 2015-007268 T 00 01 06 Päätös päätti merkitä tiedoksi liitteinä 2 ja 3 olevat

Lisätiedot

Kuntien talousraportoinnin uudistus ja automatisointi/ylä-savon Kymppi-kuntatietoprojekti

Kuntien talousraportoinnin uudistus ja automatisointi/ylä-savon Kymppi-kuntatietoprojekti Kunnanhallitus 36 18.02.2019 Kuntien talousraportoinnin uudistus ja automatisointi/ylä-savon Kymppi-kuntatietoprojekti 47/00.04.01/2019 Kunnanhallitus 18.02.2019 36 Valmistelija: kunnansihteeri Ylä-Savon

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset

Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset Yhtymähallitus 105 09.06.2016 Yhtymähallitus 180 25.10.2016 Yhtymähallitus 210 07.12.2016 Yhtymävaltuusto 34 15.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 351 18.11.2013 Kaupunginhallitus 362 25.11.2013 Kaupunginvaltuusto 133 02.12.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Yhtymähallitus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014 Raportointi jäsenkunnille Tammi-syyskuu 2014 Eksoten tulos Tammi-syyskuu 2014 Muutos 2014 Tammi-syyskuu 2014 Koko vuosi TP 2013 EKSOTE YHTEENSÄ 1000 EUR E2014 vs. TP 2013 Toteuma Budjetti Erotus Ennuste

Lisätiedot

Talousarvion 2016 erillisselvitys: avustusten koordinointi (ml. tila-avustukset) sekä kunnan jäsenyydet yhdistyksissä ja yhteisöissä

Talousarvion 2016 erillisselvitys: avustusten koordinointi (ml. tila-avustukset) sekä kunnan jäsenyydet yhdistyksissä ja yhteisöissä Kunnanhallitus 143 09.05.2016 Kunnanhallitus 164 30.05.2016 Kunnanhallitus 213 27.06.2016 Kunnanhallitus 232 08.08.2016 Talousarvion 2016 erillisselvitys: avustusten koordinointi (ml. tila-avustukset)

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q4/

Osavuosikatsaus Q4/ Osavuosikatsaus Q4/ 1.1. 31.12.2011 HSHL 14.2.2012 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tilinpäätösennuste HSL-liikenteessä tehtiin 336 milj. matkaa, 9 milj. matkaa edellisvuotta enemmän Matkustajakilometrejä

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän talousarvio vuodelle 2014 ja -suunnitelma vuosille

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän talousarvio vuodelle 2014 ja -suunnitelma vuosille Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän talousarvio vuodelle 2014 ja -suunnitelma vuosille 2014-2016 724/02.02.00/2013 OmOhj 50 Valtionvarainministeriön

Lisätiedot

21.10.2014. Lupahakemus perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen erillispäivystyksen järjestämisestä

21.10.2014. Lupahakemus perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen erillispäivystyksen järjestämisestä 21.10.2014 Lähettäjä: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Meijerikatu 2 (PL 4) 74101 Iisalmi Vastaanottaja: Sosiaali- ja terveysministeriö PL 33 00023 Valtioneuvosto Viite: Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Lisätiedot

Taito Ylä-Savo ry:n toiminta-avustushakemus

Taito Ylä-Savo ry:n toiminta-avustushakemus Kunnanhallitus 10 20.01.2014 Kunnanhallitus 71 31.03.2014 Taito Ylä-Savo ry:n toiminta-avustushakemus 13/02.05.01/2014 Kunnanhallitus 20.01.2014 10 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen Avustushakemus:

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto Kunnanhallitus 243 07.10.2013 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto 240/05.00.00/2013 Kunnanhallitus 243 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

/ /2014

/ /2014 25.08.2014 Sivu 1 / 1 1111 2583/02.02.02/2014 44 Kårkulla samkommunin taloussuunnitelma vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Juha Lappalainen, puh. 050 575 2392

Lisätiedot

Kh Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh , johtava ylilääkäri Sari Koistinen, puh.

Kh Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh , johtava ylilääkäri Sari Koistinen, puh. Kaupunginhallitus 131 16.05.2016 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia 1098/00.04.02/2016 Kh 16.05.2016 131 Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh. 02 761 1100, johtava ylilääkäri Sari

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma

Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Kunnanhallitus 219 16.09.2013 Kunnanhallitus 253 28.10.2013 Kunnanhallitus 268 25.11.2013 Kunnanhallitus 282 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 72 09.12.2013 Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2015-2016 taloussuunnitelma

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE 16.09.2014 146 Valmistelijat talouspäällik

Lisätiedot

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen.

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen. Kuntayhtymähallitus 17 28.02.2013 Tarkastuslautakunta 28 16.05.2013 Tarkastuslautakunta 35 28.05.2013 Tilinpäätös vuodelta 2012 23/02.02.02/2013 KYHALL 28.02.2013 17 Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 916/02.02/2013 206 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 4.10.2013: Tilaajan arvio

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4686/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4686/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (1) 239 15.8.2016 245 Asianro 4686/02.02.00/2016 Kuopion kaupungin lausunto Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vuoden 2017 talousarvioesityksestä Päätöshistoria 15.8.2016

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työterveyshuollon yhtiöittäminen

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työterveyshuollon yhtiöittäminen Kunnanhallitus 101 13.06.2016 Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työterveyshuollon yhtiöittäminen 177/00.04.01/2016 Kunnanhallitus 13.06.2016 101 Valmistelija: kunnanjohtaja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on käsitellyt

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 09.12.2013 Sivu 1 / 1 4437/00.04.02/2013 87 Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Maija Havo, puh. 050 337 3645 Juha Lappalainen, puh. 050 575

Lisätiedot

Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen

Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen Kunnanhallitus 163 24.10.2016 Valtuusto 38 14.11.2016 Kunnanhallitus 204 28.11.2016 Valtuusto 46 12.12.2016 Kunnanhallitus 4 16.01.2017 Aluekehityssäätiön toiminnan jatkaminen 309/00.04.02/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Talousarvioraami 2020 Kunnanhallitus

Talousarvioraami 2020 Kunnanhallitus Talousarvioraami 2020 Kunnanhallitus 3.6.2019 Enontekiön kunnan painelaskelmat (päivitetty 5/2019) Enontekiö Trendi: 2013-2018 TP 2016 TP 2017 TP2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 Asukasluku

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3447/03.00.00/2014 73 Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Katri Makkonen, puh. 043 825

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän 414 Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportista Kaupunginhallitus 7.10.2013 414 Valmistelijat: hallintojohtaja Esa Laukkanen ja yhteysjohtaja Kaarina

Lisätiedot

Hallintokuntien johtajat ja puheenjohtajat ottavat kantaa alustavasti.

Hallintokuntien johtajat ja puheenjohtajat ottavat kantaa alustavasti. Perusturvalautakunta 60 28.08.2014 Perusturvatoimen vuoden 2015 talousarvio (ohm 13 ja 14) Ptltk 60 Tase 28.4.2014 Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 18.12.2013 aikataulun, jonka mukaan menoraamia

Lisätiedot

Yl ä -S a von S O TE kunt a yhtym ä en Kuukausiraportti

Yl ä -S a von S O TE kunt a yhtym ä en Kuukausiraportti Ylä-Savon SOTE K U N T A Y H T Y M A Yl ä -S a von S O TE kunt a yhtym ä en Kuukausiraportti Tammikuu - Heinäkuu 213 Kuukausiraportti heinäkuu 213 Kuntayhtymä Talous Ta 213 Tot.71213 Tot-% Ennuste Toimintatuotot,

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vuoden 2017 talousarvio Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vuoden 2017 talousarvio

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vuoden 2017 talousarvio Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vuoden 2017 talousarvio Viiteaineistoa kaupunginhallituksen esityslistaan 22.8.2016 asiaan 4686/2016. Pohjois-Savon pelastuslaitos Ote 1 (2) Tehtävä 02.02.00 Pohjois-Savon pelastuslaitoksen hallinto Asianro 4686/2016 Kirsti Tarvainen

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 22.5.2017 9 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintosäännöt

Lisätiedot

Yhtymähallitus 55 25.03.2014. Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013. Yhall 55

Yhtymähallitus 55 25.03.2014. Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013. Yhall 55 Yhtymähallitus 55 25.03.2014 Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013 Yhall 55 Valmistelija: Toimitusjohtaja Leila Pekkanen, leila.pekkanen(at) ylasavon so te.fi, puh 040 830 2789

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ TA19 Työvaliokunta 13.3.2019 11.3.2019 Paula Ryynänen TA19, talousjohtajan arvio TP18 TA19 TPE19 TA vaje Toimintatuotot 732,5 727,1 723,9-3,3 JK-tulot 623,7 621,5 621,5 Muut toimintatuotot 108,8 105,6

Lisätiedot

Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/ /2018. Aiempi käsittely: Hallitus 91

Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/ /2018. Aiempi käsittely: Hallitus 91 Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/02.02.00.07/2018 Aiempi käsittely: Hallitus 91 Eksoten toiminta on ollut kustannustehokasta. THL julkaiseman tilaston mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon tarvevakioidut

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 10/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 59 24.4.2017 139 107/02.02.00/2017 Taloussuunnitelman 2018-2019 valmistelu Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 24.4.2017

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2017

Tammi-heinäkuun tulos 2017 Tammi-heinäkuun tulos Eksote Heinäkuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 256,8 256,8 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 148 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous HEL 2016-005004 T 00 01 06 Päätös päätti kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48 25.08.2014 Sivu 1 / 1 3421/08.01.00/2014 48 HSL-kuntien ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän keskinäisen Länsimetron ja Kehäradan joukkoliikenneinfran kustannusten jakamista koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Lokakuu Palvelu Toteuma (1000 )

Lokakuu Palvelu Toteuma (1000 ) Palvelu Toteuma (1 ) Hoito ja hoiva 33936 ESH ostettu Vammaispalvelut Vastaanotto Perhepalvelut Aikuispsykosos. oma ESH,tuotteistettu Suun terveydenh. Kuntoutus Ympäristötoimi*) Aikuissosiaalityö 24728

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 1163/00.01.

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 1163/00.01. Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 58 Asianro 1163/00.01.00/2014 Pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen uusiminen historia 22.10.2014 56: Pelastustoimen perussopimuksen ja kuntien maksuosuuden

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos 2017

Tammi-elokuun tulos 2017 Tammi-elokuun tulos Eksote Elokuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-elokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 293,5 293,5 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Helsingin kaupungin hankinnat seminaari

Helsingin kaupungin hankinnat seminaari Helsingin kaupungin hankinnat seminaari 13.9.2011 Hotel Arthur Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty 13.9.2011 Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty Lakisääteisen järjestämisvastuun piiri Arvoverkko - käyttömenot

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta

Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta Tilakustannukset osana palvelun kustannusrakennetta Investointien ja toiminnan muutosten vaikutukset palvelujen kustannuksiin Keskeiset periaatteet Kuntayhtymä vuokraa tilat pääsääntöisesti jäsenkunnilta

Lisätiedot

Hallitus LIITE 4

Hallitus LIITE 4 Hallitus 29.11.2018 LIITE 4 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 26/2018 1 ( 4) Kaupunginhallitus 19.11.2018 441 LISÄPYKÄLÄ: Lausunto Rovaniemen koulutuskuntayhtymän v. 2019-2023 rakentamis- ja investointiohjelmasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 21.10.2013 Sivu 1 / 1 4437/00.04.02/2013 76 Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Aulis Majuri, puh. (09) 816 23000 Marja-Leena Remes, puh. (09)

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 21/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 08.11.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.11.2016 kello 19.30 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone 253 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Yhtymähallitus 55 25.03.2014 Yhtymävaltuusto 11 17.06.2014. Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013. Yhall 25.03.

Yhtymähallitus 55 25.03.2014 Yhtymävaltuusto 11 17.06.2014. Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013. Yhall 25.03. Yhtymähallitus 55 25.03.2014 Yhtymävaltuusto 11 17.06.2014 Tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2013 30/02.02.02/2013 Yhall 25.03.2014 55 Valmistelija: Toimitusjohtaja Leila Pekkanen, leila.pekkanen(at)

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 21 14.04.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 21 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-helmikuun 2015

Lisätiedot

Valmistelija: tukipalvelupäällikkö Anne-Mari Lappalainen, puh , anne-mari.lappalainen(at)ylasavonsote.fi.

Valmistelija: tukipalvelupäällikkö Anne-Mari Lappalainen, puh , anne-mari.lappalainen(at)ylasavonsote.fi. Yhtymähallitus 110 14.06.2017 Terveyskampus, Vaihe 2 hankesuunnitelma 234/00.01.05/2017 Yhall 14.06.2017 110 Valmistelija: tukipalvelupäällikkö Anne-Mari Lappalainen, puh. 040 159 8235, anne-mari.lappalainen(at)ylasavonsote.fi.

Lisätiedot

Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset

Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset Perusturvalautakunta 80 15.12.2015 Kaupunginhallitus 6 11.01.2016 Kaupunginhallitus 118 02.05.2016 Työllistämisvarojen käyttösuunnitelma vuodelle 2016 ja kehittämisehdotukset Petula 15.12.2015 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 Kuntayhtymän valtuusto 9 22.5.2017 90 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Yhtymähallitus 204 23.10.2012. Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012. Yhall 19.6.2012 135

Yhtymähallitus 204 23.10.2012. Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012. Yhall 19.6.2012 135 Yhtymähallitus 204 23.10.2012 Vuoden 2012 talousarviomuutokset 542/02.02.00/2012 Yhall 19.6.2012 135 Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, seija.karkkainen(at) ylasavonsote.fi, puh

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Markku T Tuunainen, perusturvajohtaja

Ehdotus Esittelijä: Markku T Tuunainen, perusturvajohtaja Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Perusturvalautakunta, 31, 21.10.2015 Perusturvalautakunta, 36, 10.11.2015 36 Talousarvio 2016 / perusturvalautakunta MjuDno-2015-1188 Perusturvalautakunta, 21.10.2015,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

10 i l ( 20(,5 _ R (o / ;t:;av3iuokka

10 i l ( 20(,5 _ R (o / ;t:;av3iuokka Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 475/2010 Kaupunginhallitus 18.11.2013 490 Lausunnon antaminen Iisalmen kaupungin ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän välisestä palvelusopimuksesta vuodelle 2014 Ylä-Savon

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta 103 13.10.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 19.10.2015 Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset

Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset Yhtymähallitus 105 09.06.2016 Yhtymähallitus 180 25.10.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 sekä palvelusopimukset 270/02.02.00/2016 Yhall 09.06.2016 105 Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten vastaanotto Sonkajärvelle ja Ylä-Savoon

Kiintiöpakolaisten vastaanotto Sonkajärvelle ja Ylä-Savoon Kunnanhallitus 126 11.06.2012 Kunnanvaltuusto 32 25.06.2012 Kiintiöpakolaisten vastaanotto Sonkajärvelle ja Ylä-Savoon Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Pirjo Vatanen Suomen valtio on sitoutunut

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015 Raportointi jäsenkunnille Tammi-maaliskuu 2015 Eksoten tulos Q1 2015 Kausi Jäsenkuntien maksuosuudet Toimintakate Tulos Alijäämä Raportointikokous BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN 3/2014

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Tuula Kärkkäinen sh yamk Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen ja johtaminen

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta päättää

Yhdyskuntatekniikan lautakunta päättää Yhdyskuntatekniikan lautakunta 60 25.08.2016 Kunnanhallitus 269 12.09.2016 Kunnan lausunto HSL- kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta 538/08.01.00/2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta

Lisätiedot