Opus Dental -julkaisutiedot. Versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.311"

Transkriptio

1 Opus Dental -julkaisutiedot Versio

2 Versio (version jälkeen) Ennakkosuojauksen tietojen näyttäminen ajanvarauskirjassa Ohjelma näyttää ennakkosuojauksen tiedot (mm. mihin vastaanottoon kyseinen ennakkosuojaus on liitetty), kun hiiri viedään ennakkosuojauksen päälle. Tästä on hyötyä erityisesti internetajanvarausta käytettäessä Planmeca Romexis -linkityksen käynnistyspainikkeet Planmeca Romexis -ohjelmiston käyttäjät voivat nyt hyödyntää Hoito-näkymän alapalkin röntgenpainikkeita myös manuaalisessa linkitystilassa (ts. kun Opus Dental ei automaattisesti aktivoi potilasta Romexikseen). Painikkeiden avulla Romexis käynnistyy automaattisesti haluttuun kuvaustilaan (esim. suukamera). Tilinumeron esitysmuoto laskulla IBAN-tilinumero jaotellaan nyt laskulle neljän merkin ryhmiin. HUOM! Yritysinformaatio-ikkunaan IBAN-tilinumero tulee kuitenkin kirjata ilman välilyöntejä. ekela-tilitykseen liittyvät korjaukset Korjattu sähköiseen Kela-tilitykseen liittyviä virheitä. Uuden klinikan luominen lähetteen kirjaamisen yhteydessä Kun lähetteen kirjaamisen yhteydessä luodaan uusi klinikka, ohjelma ei enää aktivoi luotua yritystä. Näin käyttäjän ei tarvitse uudelleenaktivoida potilasta, jolle lähete tehdään.

3 Ajanvaraustilaston korjaus Korjattu ajanvaraustilaston virhe, jonka vuoksi tilasto näytti joissakin tapauksissa selvästi liikaa tunteja. Versio (version jälkeen) Hammasnumeropäivitys potilaan vaihtuessa Maitohammasnumerot eivät jää enää näkyviin graafiseen statukseen potilaan vaihtuessa (jos uudella potilaalla kys. hampaat eivät ole maitohampaita). ekela-maksukerrat, joissa maksajan nimi on yli 30 merkkiä pitkä Ohjelma ei enää anna virhettä, jos Kelan sähköinen suorakorvaus sisältää maksukertoja, joissa maksajan nimi on yli 30 merkkiä pitkä. Kelan koontilaskun tulostinasetukset (Työkalut > Asetukset - Tämä työpaikka > Kirjoitinasetukset) Kelan koontilaskun tulostusasetuksille on nyt oma välilehtensä kirjoitinasetuksissa. Toimenpiteet, joissa Kela-korvauksen suuruus on 0 Toimenpiteet, joissa Kela-korvauksen suuruus on 0, eivät enää tule SV126-lomakkeen Lisätietoja-kenttään. Lisätiedot SV126-lomakkeella Kelan SV126-lomakken Lisätietoja-kentässä näkyvät nyt ainoastaan ne tiedot, jotka on kirjattu vapaamuotoisena tekstinä Kela-selvityksen Lisätietoja / Muut maksut - kenttään. Kela-tilityksen (SV132) viitenumero Kela-tilityslomakkeelle (SV132) tulostuu nyt sama viitenumero kuin laskulle.

4 Korjauksia Kela-korvausten tarkistussääntöihin Korjattu Kela-korvaussäännöissä havaittuja virheitä, joiden vuoksi ohjelma pyysi lisäämään hammasnumeron myös sellaisille toimenpiteille, joilta sitä ei vaadita. Toimenpideajankohta Uuden sairauskertomusmerkinnän toimenpideajankohdaksi tulee nyt kirjauksen kellonaika. Erikoishammaslääkärin nimikirjaimet SV126-lomakkeella Korotetun taksan toimenpiteelle merkittävät erikoishammaslääkärin nimikirjaimet näkyvät nyt SV126-lomakkeella oikein. Keskitetyt röntgenasetukset (Työkalut > Asetukset - Tämä työpaikka > Kytkentä Digitaaliröntgen/Suukamera) Työaseman röntgenasetukset on nyt mahdollista kopioida myös muille työasemille tai toiselta työasemalta. Maksuyleiskatsaus (Kirjanpito > Maksuyleiskatsaus) Ohjelma ei enää näytä??? -arvoa Nimi-sarakkeessa, kun käyttäjä muuttaa raportissa näytettäviä tietoja ja hakee tiedot uudelleen. Makrojen nimet (Työkalut > Asetukset - Kaikki hoitohenkilöt > Esimääritellyt makrot) Makron nimen pituus on rajoitettu 30 merkkiin. Mitätöityjen tutkimusten hyvittäminen Ohjelma ei enää anna virhettä hyvityslaskun yhteydessä, jos hyvityksellä on mitätöityjä tutkimuksia.

5 Lisätty/korjattu suomenkielisiä käännöksiä Versio (version jälkeen) Kelan maksusuoritukset maksuyleiskatsauksessa (Kirjanpito > Maksuyleiskatsaus) Ohjelma näyttää nyt Kelan maksusuoritukset oikein maksuyleiskatsauksessa. HUOM! Jotta aiemmin rekisteröidyt maksut näkyisivät oikein, tulee maksuyleiskatsaus käydä päivittämässä (ohjelmistopäivityksen jälkeen). Päivitys tapahtuu kohdasta Työkalut > Erikoistoiminnot > Kirjanpito > Päivitä maksukatsaus. Tietokannan koosta riippuen päivitys voi kestää kauankin, eikä ohjelmaa voi sinä aikana käyttää. Tämä kannattaa ottaa huomioon päivitystä tehtäessä. Versio (version jälkeen) Uudet ominaisuudet Kelan ATK-menettely (ns. ekela) Kela-tilitykset voidaan nyt lähettää Kelalle sähköisesti (edellyttää ATKmenettelysopimusta paikallisen Kela-toimiston kanssa). Tilillepanomaksut Kelan koontilaskussa Ohjelma ei anna enää virhettä Kelan koontilaskua tehtäessä, vaikka Kelalta löytyisi tilillepanomaksukirjauksia, joita ei ole merkitty maksetuiksi. Suunnitellun toimenpiteen vanhentuneesta Kela-taksasta huomauttaminen Ohjelma antaa huomautuksen, mikäli hoitosuunnitelmaan merkittyjä toimenpiteitä kirjataan suoritetuiksi ja suunnitelluissa toimenpiteissä on käytetty jotain muuta Kelataksaa kuin mikä on kuluvana päivänä voimassa. Lääkärintodistus A (SV 6) Ohjelma osaa nyt käsitellä myös tilanteet, joissa kertaalleen kirjattua lääkärintodistusta muutetaan jälkikäteen. Toimenpiteella käytetyn Kela-taksaston tarkistaminen Ohjelma näyttää toimenpiteellä käytetyn Kela-taksaston, kun hiiri viedään toimenpiderivin päivämäärän päälle: Hinnaston muokkaaminen Yksittäistä hintaa pystyy jälleen muokkaamaan helposti kaksoisklikkaamalla hintariviä.

6 Versio (version jälkeen) Toisen maksajan koontilasku (yrityslasku) Korjattu toisen maksajan koontilaskua koskenut virhe, jonka vuoksi laskun luonti ei onnistunut. Versio (version jälkeen) Uudet ominaisuudet Kelan korvaustaksat: Päivitetyt Kelan korvaustaksat alkaen Lomakemuutos: Muutokset Kelan lomakkeisiin SV126 ja SV3SHM Suun ja hampaiden tutkimukset SAA01/SAA02: Toimenpiteitä SAA01 ja SAA02 kirjatessa tulee valita tehdäänkö tarkastus joka toinen vuosi (merkintä N-2 sarakkeessa V) vai joka vuosi (merkintä N-1 sarakkeessa V). Jos näitä koodeja käytetään useammin tarkastusväliksi merkittynä ajankohtana, ilmoitetaan toimenpidekoodi Kelalle lomakkeessa SV126, mutta korvauksen määrä on nolla euroa. Röntgen-/laboratoriotutkimukset: Röntgen- ja laboratoriotutkimuksia kirjatessa tulee ottaa kantaa tehdäänkö tutkimus sairauden toteamiseksi. Jos valinta on Kyllä (merkintä N::T-K sarakkeessa V), merkitään rasti vastaavaan kohtaan lomakkeella SV126. Jos valinta on Ei, toimenpide kirjataan korvausluokkaan Ei sairausvakuutusta, ja tässä tapauksessa toimenpiteelle ei lasketa Kelan korvauksia. Maksun/Laskun jako vuosikohtaisesti: Maksun/laskutuksen yhteydessä eri vuosina tehdyt toimenpiteet jaetaan erillisille laskuille, sillä eri vuosina tehtyjä toimenpiteitä ei voi tilittää samalla SV126 lomakkeella. Jaottelu tapahtuu sairauskertomukseen merkityn toimenpidepäivämäärän perusteella. Myös potilas saa kuitin/laskun jaoteltuna vuosittain. Mikäli käytössä on automaattinen palvelu- tai laskutusmaksu, käyttäjän tulee itse kontrolloida, ettei maksua peritä potilaalta kahteen kertaan. Lähetteen tehneen lääkärin SV-numero: Röntgen- ja laboratoriotutkimuksia kirjattaessa on mahdollista antaa lähetteen tehneen lääkärin SV-numero mikäli potilas tulee tutkimukseen vastaanoton ulkopuolelta.

7 Asetus Kelan korvaussääntöjen huomautuksille (Työkalut > Asetukset Valittu hoitohenkilö > Yritysinformaatio): Kirjanpito välilehdellä voi valita haluaako nähdä Kelan sähköiseen tilitykseen liittyvät varoitukset Kela tilityksiä tehtäessä. Varoituksett toimivat seuraavasti: Hml suorakorvaussopimus valittuna = Varoitukset esivalittu, mutta muutettavissa Hml suorakorvaussopimus ja maksukertapalkkio valittuna = Varoitukset esivalittu, ei muutettavissa Ei suorakorvaussopimusta valittuna = Varoitukset ei valittu Kelan koontilasku: Kelan koontilasku eritellään vuosikohtaisesti. Lisäksi erittelyä tehdään laskutusrivin statuksen mukaan. Koontilasku ikkunassa on uusi sarake = rivit, jotka voidaan sisällyttää Kelan sähköiseen tilitykseen. Maksukertapalkkio voidaa laskea vain riveille, jotka on merkitty P = plusmerkkiset ja miinusmerkkiset rivit laskutetaan erikseen. Sisältää rivejä, joista pitää tehdä paperiltilitys (esim. korjauksia virheellisesti tilitetyistä korvauksista yms.) H = suuhygienistin suorakorvaukset, tilitetään paperitilityksellä erikseen M = rintamaveteraanien ja miinanraivaajien suorakorvaukset (pinkit rivit), tilitetään paperitilityksellä erikseen Tyhjä = Sisältää puutteellista tai virheellistä informaatiota (esim. yli 6 kk vanhoja toimenpiteitä tai puutteellinen potilaan henkilötunnus, jne.) Kelan sähköinen tilitys: Uuden korvauskäytännön vaatimat muutokset sähköiseen tilitystiedostoon tarkastuskoodien SAA01 ja SAA02 osalta Kela taksat toimenpidepäivän mukaan: Uuden sairaskertomuskirjauksen yhteydessä vuonna 2014 tehdyille toimenpiteille käytetään vuoden 2014 taksaa, ja vuonna 2015 tehdyille toimenpiteille vuoden 2015 taksaa. Manuaalinen Recall kutsu: Ajanvarausteksti poimitaan kentästä Teksti myös silloin kun recall-ajat siirretään listasta manuaalisesti ajanvarauskirjaan Korjauksia käännöksissä Laskun viivakoodi: Korjattu virheellinen viivakoodi laskuissa

8 Virhe SV126 tulostuksessa: Ohjelma ei enää anna virheilmoitusta SV126 lomaketta tulostettaessa, jos potilaan sukunimessä on heittomerkki Kelan korjauslaskut: Virhe Kelan miinusmerkkisten laskujen käsittelyssä korjattu Internetajanvaraus: Poistetut työajat eivät enää vaikuta Internet ajanvarauksen kautta varattavissa oleviin aikoihin Lääkärintodistus (Tulosta > Lääkärintodistus A): Lääkärintodistukseen haetaan nyt ammatti oikeasta kentästä potilaan rekisterikortilta Sairauskertomustilasto (Luettelot > Sairauskertomustilasto): Hoitohenkilökohtainen sairauskertomustilasto on nyt suojattavissa kirjanpidon salasanalla. Ohjelma kysyy sen hoitohenkilön salasanaa, jonka sairauskertomustilastoa haetaan. Muuta hampaan numero: Nyt on mahdollista muuttaa laskuttamattomien toimenpiderivien hampaan numeroa myös jälkikäteen Pitkien sairauskertomustekstien mitätöinti: Sairauskertomustekstiä ei enää lyhennetä, jos mitätöidään sairauskertomusrivejä, joissa on pitkä teksti Hinnastot: Nyt voi järjestää ja suodattaa sekä aktiivisten että ei-aktiivisten hinnastojen rivejä Uudelleenkirjautuminen Ctrl+F12: Kun kirjaudutaan Opukseen uudelleen käyttämällä Ctrl+F12 haetaan käyttäjäkohtaiset ajanvarauskirjan asetukset oikein Traumatutkimus ja traumakontrolli: Käyttäjän nimi näkyy nyt myös Traumatutkimus ja Traumakontrolli riveillä sairauskertomuksessa Erikoistoiminnot Siirrä kaikki ajanvaraukset resurssista toiseen: Nyt kaikki ajanvaraukset siirtyvät oikein myös jos ne on jaettu hoitajan ja lääkärin aikaan (Pride ajanvaraus)

9 Versio (version jälkeen) Viitemaksutiedoston luku: Viitemaksutiedoston lukua on korjattu niin, että se tunnistaa oikein myös uudet pankkiryhmät 40 (Aktia) 47 (POP Pankki) ja 71 (Säästöpankki) Versio (version jälkeen) Uudet ominaisuudet Kela-korvauksen tarkistussäännöt Toiminto tarkistaa Kela-selvityksen yhteydessä, onko laskulla sellaisia rivejä, joista ei saisi hakea Kela-korvausta ja huomauttaa tarvittaessa asiasta Lähettäneen lääkärin SV-numeron merkitseminen tutkimukselle Röntgen- ja laboratoriotutkimukselle voidaan nyt lisätä sairauskertomusikkunassa lähettäneen lääkärin SV-numero, joka välitetään Kelalle sähköisessä tilityksessä. Mikäli lähettäneen lääkärin tietoja ei erikseen anneta, käytetään oletuksena aktiivista hoitohenkilöä. Kannanotto siihen, onko tutkimus tehty sairauden toteamiseksi: Jos laskulla on röntgen- tai laboratoriotutkimuksia, Kela-selvityksessä on aina otettava kantaa siihen, onko tutkimus tehty sairauden toteamiseksi. Mikäli tutkimusta ei ole tehty sairauden toteamiseksi, Opus ei kelpuuta kyseistä laskua Kelan sähköiseen suorakorvaustilitykseen. Laskutus: Ohjelma ei enää anna virheilmoitusta, jos laskulla on sekä alennusryhmä, laskutusmaksu ja palvelumaksu. Korttimaksu: Ohjelma ei enää anna virheilmoitusta, kun Kela-selvitysikkunassa painetaan Keskeytä ja kyseessä on korttimaksu. Implanttipainike: Implanttipainike ei enää pakota valitsemaan ensin hammasta. Liitetiedosto: Ohjelma mahdollistaa nyt myös sellaisten liitetiedostojen poistamisen, jotka on lisätty muulloin kuin kuluvana päivänä.

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.290

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.290 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.290 Versio 7.1.290 (version 7.1.283 jälkeen) Korjaukset / muutokset Kelan maksusuoritukset maksuyleiskatsauksessa (Kirjanpito > Maksuyleiskatsaus) Ohjelma näyttää

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.297

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.297 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.297 Versio 7.1.297 (version 7.1.290 jälkeen) Korjaukset / muutokset Hammasnumeropäivitys potilaan vaihtuessa Maitohammasnumerot eivät jää enää näkyviin graafiseen

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen)

Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen) Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen) Uudet ominaisuudet Kelan korvaustaksat: - Päivitetyt Kelan korvaustaksat 1.1.2015 alkaen Lomakemuutos: - Muutokset Kelan lomakkeisiin SV126

Lisätiedot

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.325 Versio 7.1.325 (version 7.1.311 jälkeen) Uudet ominaisuudet Tutkimus- tai hoitomääräys SV3 Tutkimus- tai hoitomääräys (SV3) lomake voidaan tulostaa joko Hoito-ikkunan

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 31.12.2015 Versio 7.1.339 Versio 7.1.339 (version 7.1.336 jälkeen) Korjattu virhe, joka esti kirjauksen hoitokertomukseen 31.12.2015 Versio 7.1.336 (version 7.1.325 jälkeen)

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 27.12.2017 Versio 7.1.410 Versio 7.1.410 (version 7.1.398 jälkeen) KELA: Muutoksia toimenpidekoodeihin 1.1.2018. o Uusia toimenpidekoodeja: EAA25 Ylähuulen poisto kokonaan EAA35

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 24.9.2018 Versio 7.1.451 Versio 7.1.451 (muutokset version 7.1.448 jälkeen) Potilastiedon arkisto (Kanta) Liittyminen potilastiedon arkistoon on nyt mahdollista kaikille Opus

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 19.7.2018 Versio 7.1.448 Versio 7.1.448 (muutokset version 7.1.442 jälkeen) era-palvelu Opus yritti virheellisesti avata era-palvelun arkistoliitäntää myös sellaisille käyttäjille,

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 27.12.2018 Versio 7.1.460 Versio 7.1.460 (muutokset version 7.1.451 jälkeen) Kela taksapäivitys Kela on julkaissut muutoksia rintamaveteraanien protetiikan toimenpidenimikkeisiin

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet 7.1.212. Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.212 (version 7.1.179 jälkeen)

Uudet ominaisuudet 7.1.212. Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.212 (version 7.1.179 jälkeen) Uudetominaisuudetversiossa7.1.212(version7.1.179jälkeen) Uutta: Hae-painikkeessa uusi rekisteröintikategoria Suuhygienisti: Hae-painikkeen kautta voidaan rekisteröidä ja hakea suuhygienisti Suuhygienistiltä

Lisätiedot

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com

Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Internetajanvaraus Opus Internet ajanvaraus on maksullinen lisäominaisuus. Lue lisää www.opusdental.com Kuinka Opus Internet ajanvaraus toimii? OpusOnlineClient Opus Online Client on ohjelmisto, joka huolehtii

Lisätiedot

Opus Online Client Web asetukset. Opus Internet ajanvaraus

Opus Online Client Web asetukset. Opus Internet ajanvaraus Opus Online Client Web asetukset Opus Internet ajanvaraus Sivu 2 / 14 Sisältö Opus Online Client... 3 Web asetukset... 3 Vastaanotot... 3 Hoitohenkilöt... 5 Luo aliverkkotunnus... 6 Mukauttaminen... 7

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1.1. Sähköiset suorakorvaustilitykset 3 1.1.2. Suuhygienistin

Lisätiedot

Opus Internet ajanvaraus Opus Online Client Web asetukset

Opus Internet ajanvaraus Opus Online Client Web asetukset Opus Internet ajanvaraus Opus Online Client Web asetukset Sisältö Opus Online Client...3 Web asetukset...3 Vastaanotot...3 Ryhmät... 4 Hoitohenkilöt...5 Luo aliverkkotunnus... 6 Mukauttaminen... 7 Yleiset

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia.

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. 1 / 7 VERSIOTIEDOTE XX.05.2015 Tässä tiedotteessa on: Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. Miikka Ristkari, In Net Oy 0407528410 miikka.ristkari@innet.fi

Lisätiedot

Provet Net Kutsut ohje

Provet Net Kutsut ohje Provet Net Kutsut ohje Provetissa voidaan kutsuja käyttää pitkä-aikaisten asiakassuhteiden ylläpitoon. Kutsujen avulla asiakkaita voidaan muistuttaa lemmikin rokotusten voimassa olosta, hampaiden säännöllisestä

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedt 3.1.2017 Versi 7.1.368 Versi 7.1.368 (versin 7.1.367 jälkeen) Krjattu virhe Hae ptilas ikkunassa, js hakuehtna käytettiin pelkkää syntymäaikaa. Versi 7.1.367 (versin 7.1.356

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Opus Dental 7.1 päivitys

Opus Dental 7.1 päivitys Opus Dental 7.1 päivitys Huom! Ohjelman virheettömän toiminnan varmistamiseksi on tärkeää käydä läpi kaikki päivitysohjeen kohdat: 1. Päivitysohjelman lataaminen 2. Ohjelman päivitys 3. Tietokannan päivitys

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Käyttäjätunnusten käyttö...3 1. Käyttäjätunnukset ja salasanat...3 1.1 Käyttäjätunnuksien teko...4

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon PALVELUSETELI 2014. Informaatiotilaisuus palvelusetelihammaslääkäreille 5.2.2014

Suun terveydenhuollon PALVELUSETELI 2014. Informaatiotilaisuus palvelusetelihammaslääkäreille 5.2.2014 Suun terveydenhuollon PALVELUSETELI 2014 Informaatiotilaisuus palvelusetelihammaslääkäreille 5.2.2014 Tarja Kallio Vastaava hammaslääkäri Ostopalvelut Suun terveydenhuolto Palveluseteli Vakinaistettu Yksi

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot.

OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ. Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 OPISKELIJAN OPINNOT -NÄYTTÖ Opiskelijan opintosuoritustietoja katsellaan Opiskelijan opinnot -näytöltä. Näyttö löytyy päävalikosta Opinnot. Opiskelijan opinnot -näytölle

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT Sisällysluettelo: 1. Yleistä jäsenlajeihin ja jäsenhintoihin liittyvää 2. Jäsenlajit ja liiton hinnat v. 2016 3. Jäsenedut 4. Seuran pankkitilin lisäys / muutos 5. Jäsenlajien

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä Sisältö Mitä myclub tekee? Edellytykset Joukkueen jäsenrekisteri Tiedotteet ja sähköposti Tapahtumien hallinta

Lisätiedot

OptimePortal ja OptimeEvent versioiden yhteenveto joulukuu

OptimePortal ja OptimeEvent versioiden yhteenveto joulukuu OptimePortal 1.12.2 ja OptimeEvent 1.16.1 versioiden yhteenveto joulukuu 2016 www.helsinki.fi/yliopisto 1 Tilavaraus Tilavarauspyyntöä luotaessa laskutusyksikkö (ns. H-koodi) voidaan nyt valita viimeisessä

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Myyntilaskutus. Myyntilaskutus

Myyntilaskutus. Myyntilaskutus Koulutuksen tavoitteet Laskutusprosessi Myyntitilauksen luonti ja siihen liitteen liittäminen, liitteen poistaminen ja avoimen erän tarkastelu Myyntitilauksen luonti maksupostein prr- osalle ja avoimen

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä

myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä Sisältö Mitä myclub tekee? Edellytykset Joukkueen jäsenrekisteri Tapahtumien hallinta ja ilmoittautumiset

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos 19.12.2016 1.1 Brutotus pähkinänkuoressa: Jos takaisinperintä on tehty Netto kuluva -verokoodilla, eli perintä on tehty samana vuonna kun jakso on alun perin

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

ACUTE Muutokset ja korjaukset

ACUTE Muutokset ja korjaukset ACUTE 5.2.28 Muutokset ja korjaukset Versiointi Ver sio Päivämäärä Muokkaaja Muutoksen kuvaus Tila 0.1 1.12.2016 Anita van Gils Ensimmäinen versio, 5.2.28 muutokset Luonnos 0.2 1.12.2016 Anita van Gils

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1. KOKO HOITOKERTOMUS... 3 1.2. HOITOKERTOMUKSEN VÄRIT... 3 2. HOITOKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ ROKOTUKSEN TILASTOINTI IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUT MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUT PÄIHDEHUOLLON ASUMISPALVELUT KOTIHOIDON TYÖASEMAN KAUTTA ROKOTUKSEN TILASTOINTI

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Tammikuu 2013 1 (6) Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Ohjelmistomuutokset Tammikuu 2013 2 (6) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 SP1 tehdyt muutokset... 3 1. Kirjanpito ja reskontra (6.2.0 SP1)... 3 1.1.

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

Fakta versio 5.3.0.1069 Forecast versio 1.3.0.53

Fakta versio 5.3.0.1069 Forecast versio 1.3.0.53 1 (7) Fakta versio 5.3.0.1069 versio 1.3.0.53 Ohessa on luettelo uusista ja muuttuneista toiminnoista ja ominaisuuksista version x.2.1 jälkeen. Porautuminen saldoista tapahtuariveille.. Jako on mahdollista

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Käyttöliittymän muutokset ProCountorin versiossa 3.0

Käyttöliittymän muutokset ProCountorin versiossa 3.0 13.04.2008 Sivu 1(6) Käyttöliittymän muutokset ProCountorin versiossa 3.0 Tiivistelmä ProCountor-taloushallinto-ohjelmistosta on julkistettu uusi versio 3.0. Uusi ohjelmistoversio sisältää monia parannuksia

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21 Webforum Version 15.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-09-21 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Alustan otsikointi... 5 Alustan otsikoinnin uusi ryhmittely käyttäjän kuvalla... 5 Aloita

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedt 23.3.2016 Versi 7.1.348 Versi 7.1.348 (versin 7.1.339 jälkeen) Timenpiteiden kirjaus: Labratri- ja röntgentutkimuksia kirjattaessa Opus varmistaa nyt, että määräyspäivä ei le

Lisätiedot

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-09-26 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu... 5 Uusi kalenteri... 5 Dokumentit... 6 Tarkastus ja hyväksyminen viimeistellään

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

CAB Plan. Päivitys 4.5. Asiakas odottaa

CAB Plan. Päivitys 4.5. Asiakas odottaa Kent Isacsson 2014-01-20 1 1 of 6 Päivitys 4.5 CAB Plan Asiakas odottaa Jos perustieto ikkunassa laitat rastiin ruutuun asiakas odottaa, muuttuu rekisterinumero punaiseksi työvaiheessa mekaanikko välilehdellä,

Lisätiedot

1. Perustiedot. Sivu 1 / 4. Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti.

1. Perustiedot. Sivu 1 / 4. Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti. Widget käyttöohjeet Sivu 1 / 4 1. Perustiedot Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi. Selite: Tietovirran kuvausteksti. Yhteyshenkilö: Tietovirran yhteyshenkilön valinta (vain tietona käyttäjille).

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedt 22.2.2017 Versi 7.1.376 Versi 7.1.376 (versin 7.1.371 jälkeen) E-reseptipalvelu: E-reseptipalvelu n mahdllista avata nyt myös ptilaalle, jlle ei le määritetty SOTU:n lppusaa.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

OpenOffice.org Impress 3.1.0

OpenOffice.org Impress 3.1.0 OpenOffice.org Impress 3.1.0 Sisällysluettelo 1 Esityksen luominen...1 2 Dian rakenne...2 3 Dian lisääminen, poistaminen, siirtäminen ja kopioiminen...3 4 Diojen koon muuttaminen...3 5 Pohjatyylisivut...4

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0 POHJOIS-KARJALAN TIETOTEKNIIKKAKESKUS OY POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ 1 (5) Erityistyöntekijän Potilastyön kertomuskirjaus ja Käyntitapahtuman tilastointi sisäisessä

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö Tässä ohjeessa käsitellään: 1. Ohjelmiston asennuksen jälkeen. 1.1 Käyttöasetusten ja toiminnan tarkistus --> 2. Käyttäjäkohtaisten asetuksien muokkaaminen

Lisätiedot

Medicus- järjestelmä. Ohjelmiston osat. MEDICUS tietokanta. Ajanvaraus. lasku käynti, toimenpide

Medicus- järjestelmä. Ohjelmiston osat. MEDICUS tietokanta. Ajanvaraus. lasku käynti, toimenpide Medicus- järjestelmä Medicus järjestelmällä hoidetaan lääkäriasemien potilaskortistoa sekä vastaanottotoimintaa. Osassa lääkäriasemista suoritetaan sairausvastaanoton lisäksi työterveyshuoltoa. Potilas

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Suomen Kennelliitto ry. 9.5.2014 2(7) Pätevyyksien käsittely Sisältö: Pätevyydet -sivun näkyminen... 3 Pätevyydet -sivun

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot