Fakta versio Forecast versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Fakta versio 5.3.0.1069 Forecast versio 1.3.0.53"

Transkriptio

1 1 (7) Fakta versio versio Ohessa on luettelo uusista ja muuttuneista toiminnoista ja ominaisuuksista version x.2.1 jälkeen. Porautuminen saldoista tapahtuariveille.. Jako on mahdollista myös sarakkeella ja ryhmittelyssä. Parannuksia uusien rivien lisäämiseen. Parannuksia jäsenen valitsemisessa valintalistasta valinnat ikkunaan. Laskennalliset säännöt yli rivistön tietorivin. Kopioi sarake ja muuta arvoa myös ryhmittelyn kohdalla. Kopioi sarake ja muuta arvoa mahdollista myös muutettaville soluille. Mahdollista valita raportilla näytetäänkö yhteensärivi, nollarivirivit, nolla-arvot nollina. Uusi käyttäjäkohtainen tulostusasetus sivukoko. Muokkaustilassa solussa näytetään kannassa oleva luku eikä pyöristetty luku(jakaja ja desimaalit). Architect Laskennallisiin muutoksia: lähtöjäseniä voi olla enemmän kuin yksi. Tapahtumat: muutoksia sarakkeiden valintaan ja järjestykseen. Kpl * hinta tyyppinen budjetointi: mahdollista kopioida summia syöttösarakkeisiin muista sarakkeista. Uudentyyppinen syöttöraportti: jaksot allekkain kaudet rinnakkain. Uusi tulostusasetus sivukoko. Tulostusasetukset voidaan tallentaa raportille. Sarakkeiston kopiointi: tunnuksen pituus kasvatettu 16 -> 32. Sarakesuodattimen ja rivistön suodattimen jäsenvalintalista avautuu valitun jäsenen kohdalta. Yksikön tietojen kopiointi uuteen yksikköön. Ulottuvuuden jäsenen tiedot voidaan kopioida budjettipohjaksi uudelle jäsenelle.

2 2 (7) Composer Palvelimella voi olla useita Agentteja. Korjauksia Architect: Poista tietoja komennon merkkimäärä kasvatettu > 4000 Architect: Vyörytyslukujen pyöristys. Desimaalien pyöristys issa. : Jos sarake viittaa kauteen tai jaksoon jota ei ole, sarake ei ole syöttösarake. : Yhteensärivin sarakkeen luvut jakautuivat toisinaan kahdelle riville. Fakta versio versio Fix 1 Parannettu raporttien suorituskykyä issa ja issa. Poista painikkeen painamisen jälkeen varmistaa käyttäjältä tietojen poiston. : - Raportin tallennus ei tallenna vanhalle tiedostonimelle. - Virhe suoritettaessa raporttia kuukausijaksotus taulusta kun raportti tehty viikkojaksotuksella. : - Korjattu merkinkääntöä suorita jako toiminnossa. - Korjattu alemman tason tulokset laskentaa kun suoritetaan jakoa. - Kopioi arvot sarakkeesta toiminnon korjauksia. - Parametrien muuttuneita arvoja käytetään raportin suorituksessa. Fakta versio versio Fix 2 Parannettu raporttien suorituskykyä issa. ja : - Alemman tason tulos lasketaan kun se haetaan toisesta sarakkeesta. : - Arvot sarakkeesta kopiointia ei tehdä jos arvo ei ole muuttunut. Fakta versio versio Fix 3 Windows 7 tuki. Windows Server 2008 R2 tuki.

3 3 (7) : - Arvot sarakkeesta ikkunan valinnat harmautettu jos sarakkeisto on sidottu tietokantaan. - Raportin avaamisen suorituskykyongelma korjattu. Architect: - Toiminto kopioi määriä ei kopioi taulun lisätietoja ja nollarivejä. : - Näkymälistaa levennetty. - Näkymän vaihto vaihtaa myös jaksotuksen. - Raportille voi lisätä rivejä vaikka tunnus piilotettu raportilta. - Rivistön piilotukset toimivat. - Lisää rivejä toimii, jos tunnuksessa on miinusmerkki. - Sarakkeen kopiointia tehostettu. Asennus: - Kannan päivitys toimii SQL Server 2008:ssa. Fakta versio versio Fix 4 - Composer Facts, korjauksia alkusaldojen sisään luvussa. - Alemman tason tulokset lasketaan myös ylimmälle ryhmittelytasolle. Fakta versio versio Fix 5 Oracle tuki Faktaan (, Architect, Composer) ja web raportointiin Asennus: - asennuspolussa voi olla tyhjiä merkkejä. Architect: - Vyörytyssääntöjen kuvaus näytetään oikeanpuoleisessa listaikkunassa. - Prosenttipohjaisten vyörytyssääntöjen prosenttisarakkeen leveyttä on kasvatettu. ja - Valintojen ulottuvuudet tarkistetaan kun haetaan näkymiä näkymälistaan. - Määrittelyikkuna päivitetään kun näkymää vaihdetaan. - Peruuta painikkeen painamisen jälkeen ei tule virheilmoitusta. -Tee jako, ei lisää pyöristettyjä arvoja nolla arvoisiin soluihin, jos jakaja on nolla.

4 4 (7) -Muuta arvoa tekee arvot sarakkeesta kopioinnin kaikille riveille sarakkeen tai ryhmittelyn sisällä. Fakta versio versio Fix 6 Korjattu: Kun vaihdettiin näkymää issa ja näkymät eivät ole syöttönäkymiä tuli virhe Exception_Access_Violation. Fakta versio versio Fix 7 PDF tulostus käyttää uutta tulostusmodulia. Fakta versio versio Fix 8 Korjauksia PDF tulostukseen. Fakta versio versio Ohessa on luettelo uusista ja muuttuneista toiminnoista ja ominaisuuksista version x.3 jälkeen. ja Hyperlinkit: Porautuminen tapahtumariviltä alkuperäiseen dokumenttiin. Esimerkiksi laskunkuva Workflowssa tai tosite Arkistossa. Laskenta ulottuvuuden lisätiedolla toimii myös jos ulottuvuus on -valinnoissa. in raporttivälilehdelle lisätty valinta Laskentasääntöjä ei käytetä. Jos se on valittu ei issa tällä raportilla suoriteta laskentasääntöjä. Raportoinnin ja syötön suorituskykyä on parannettu. Laskentasääntö ei lisää uutta riviä jos laskennan tulos on nolla. Rivistön export ja import: Mahdollista siirtää rivistön määritys xml tiedostoksi ja lukea se sisään johonkin toiseen tietokantaan ja/tai yksikköön.

5 5 (7) Rivistön rivin kopiointi ei kopioi riviviittausta. Rivistössä käytettävien ulottuvuuksien maksimilukumäärä on kasvatettu kuudesta kahteentoista. Kun raahataan sarake toisen sarakkeen päälle, varmistaa käyttäjältä sarakkeen poiston. Tapahtumariviä ei näytetä jos näkyvissä olevien määräsarakkeiden arvo on nolla tai NULL. Tapahtumaikkunan lajittelu määrätiedon mukaan toimii nyt numeroarvon mukaan. Architect Lisätty prosentit yhteensä rivi prosenttipohjaiseen vyörytysikkunaan. Trace tuloksen tunnus muutettu tyypiksi long. Poista tiedot näyttää poistettujen rivien lukumäärän. Perusta puuttuvat jäsenet perustaa jäsenet myös jos ulottuvuuden nimentarkistus ei ole valittuna. SQL teksti kenttä on lisätty tietotaulun määräikkunaan. SQL teksti kenttä on lisätty tietotaulun lisätietoikkunaan. Korjauksia ja Parametrit näyttävät ulottuvuuden jäsenen, jos jäsenen nimi on NULL. Parametrit näyttävät ulottuvuuden nimen, jos lisätiedon tyyppi on jäsen. Lukujen syöttö lisätietosoluihin toimii kun lisätiedolla ei ole desimaaleja. vaihtaa valinnan raportin otsikkoon kun valintaa muutetaan. Fakta versio versio Fix 1 Korjauksia PDF tulostukseen ja parametrikäsittelyyn. Fakta versio versio Fix 2 Internet Explorer 9 tuki. Korjaus sarake suodattimiin, kun vaihdetaan näkymää. Tapahtuma ikkunassa käytetään joka tilanteessa tapahtumaikkunan näkymää eikä raportin näkymää.

6 6 (7) Korjaus PDF tulostukseen. PDF dokumentti mahdollisimman saman näköiseksi, kuin illa tehty dokumentti. Fakta versio versio Ohessa on luettelo uusista ja muuttuneista toiminnoista ja ominaisuuksista version x.4 jälkeen. Mozilla Firefox 4 tuki. Tuki Unicode tietokannoille. Mahdollista kirjautua tietokantaa SQLServer tunnuksilla issa. Neljä erilaista kirjautumistapaa. 1. Windows autentikointi 2. käyttäjän sisäänkirjautumistiedot tietokantaan haetaan xml-tiedostosta Raportti voidaan suorittaa eri tietokannoista. Tietokanta ja käyttäjätiedot haetaan xml-tiedostosta. DATABASE_LOGIN_INFORMATION.xml-tiedoston luomiseen käytetään DatabaseUserMaintenance työkalua. Jos käyttäjälle on määritelty useita tietokantoja, käyttäjältä kysytään missä tietokannasta raportti suoritetaan. 3. Tietokannan käyttäjä haetaan xml-tiedostosta Palvelin ja tietokanta haetaan raportilta ja niiden perusteella haetaan käyttäjätiedot xml-tiedostosta. DATABASE_LOGIN_INFORMATION.xml-tiedoston luomiseen käytetään DatabaseUserMaintenance työkalua. 4. Tietokannan käyttäjä kysytään yhdistä-ikkunassa Palvelin ja tietokanta haetaan raportilta. Tietokannan käyttäjätiedot kysytään käyttäjältä. käyttäjä voi tallentaa käyttäjätiedot xml-tiedostoon ja kirjautua automaattisesti tietokantaa. Aditro Menu - Neptune integraatio iin. Uusi memory manager, joka voi pakottaa in käynnistymään uudelleen, jos muisti loppuu. Mahdollista kirjoittaa ista lokia tiedostoon tai Windows lokiin. Mahdollista käyttää vaihtuvia otsikkotietoja (esim. $Period$) linkkimallissa. Korjauksia parametrien käsittelyyn. Tapahtumien linkit käyttävät tapahtumaikkunan näkymää eivätkä raportin näkymää.

7 7 (7) Fakta versio versio Fix 1 Tapahtumaikkunan oletusnäkymä valitaan automaattisesti issa. Mozilla Firefox 5 tuki. Fakta versio versio Fix 2 Korjaus raporttien suorituskykyyn. Korjaus hyperlinkkeihin issa. Hyperlinkit haetaan tapahtumataulusta eikä raporttitaulusta. Fakta versio versio Fix 3 Mozilla Firefox 6 tuki. Virhe raahattaessa ulottuvuuksia valintalistasta ryhmittelyyn issa. kaatuu, jos kausi on raportin suodattimessa.