KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi"

Transkriptio

1 KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi 2013

2 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO Sähköiset suorakorvaustilitykset Suuhygienistin paperiset tilitykset Erityiskorvattavat tilitykset KELA-TAPAHTUMAN TILA KELA-TILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN AVAAMINEN KÄSITTELYIKKUNAN KÄYTTÖ SUORITTAJAN VALINTA PUURAKENTEESTA Suorittajan Kela-tapahtumien näkymät Vanhan kelakoonnin valinta 4 3. KELATILITYKSEN TEKO, PIKAOHJE PAPERISEN TILITYKSEN TEON VAIHEET SÄHKÖISEN TILITYKSEN TEON VAIHEET SÄHKÖISEN KELATILITYKSEN TEKO PAPERISEN KELATILITYKSEN TEKO KELAN KORVAUSMAKSUJEN MERKITSEMINEN TILITYS HYVÄKSYTTY, VIITEAINEISTON LUKU KÄYTÖSSÄ TILITYS HYVÄKSYTTY, VIITEAINEISTON LUKU EI KÄYTÖSSÄ TILITYS HYVÄKSYTTY OSITTAIN Kelakorvausten hyväksyminen täysimääräisinä Kelakorvausten hyväksyminen osittaisena ja väärän korvauksen veloittaminen asiakkaalta Kelakorvauksen hyväksyminen tappiona Poikkeava Kelakorvaus laskutetaan asiakkaalta APUTOIMINTOJA LASKUN KELA-KORVAUSMAKSUN POISTAMINEN LASKUN POISTAMINEN KELA-KOONNISTA LASKUN POISTAMINEN KELAAN LÄHTEVIEN LISTALTA... 13

3 3 / JOHDANTO Kelan korvauskäsittely -ikkuna korvaa laskujen käsittelyn kautta tehdyt tilitykset. Käyttöliittymän kautta voidaan tehdä sekä sähköiset tilitykset että paperiset tilityslomakkeet Sähköiset suorakorvaustilitykset Sähköisen Kela-tilityksen voi tehdä vain hammaslääkärin Kelan suorakorvauksen piirissä olevista käynneistä Suuhygienistin paperiset tilitykset Suuhygienistin hoidosta ei sähköistä tilitystä voi tehdä. Tilitys tehdään perinteisesti paperilomakkeena Erityiskorvattavat tilitykset Erityiskorvattavat hoidot tilitetään tavallisena paperilomakkeena Kela-tapahtuman tila Kela-tapahtuman tila kertoo, missä vaiheessa käsittelyä tapahtuma on. Tila Lähtevät Käsittelyssä Hyväksytyt Hylätyt Selite Kela-tapahtuma odottaa lähetystä Kelaan Kela-tapahtuma on lähetetty Kelaan Kela-tapahtuma on hyväksytty(maksettu) kokonaan tai osittain Kela-tapahtuma on hylätty; Kela ei korvannut tapahtumaa 1.3. Kela-tilitysten käyttöliittymän avaaminen Kelan tilitykset tehdään Kelan korvauskäsittely-käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymä löytyy Hoitohuone-ohjelmasta, Laskutus-ylävalikosta.

4 4 / KÄSITTELYIKKUNAN KÄYTTÖ Korvauskäsittely käyttää puurakennetta, jossa organisaation hoitolat ja niissä työskentelevät henkilöt näkyvät puurakenteessa ikkunan vasemmassa laidassa Suorittajan valinta puurakenteesta Valitse haluamasi hoitola puurakenteesta. Valitse hoitolan alta haluamasi suorittaja. Alla olevassa esimerkkikuvassa on valittu Nummi-Pusulan laboratorio ja suorittajaksi on otettu Testi Testilääkäri Suorittajan Kela-tapahtumien näkymät Suorittajan Kela-tapahtumia voi tarkastella niiden tilan mukaisesti valitsemalla kyseinen oksa puurakenteesta Vanhan kelakoonnin valinta Vanhan kelakoonnin voi valita suorittajan alta Kelakoonti-oksasta.

5 5 / KELATILITYKSEN TEKO, PIKAOHJE Tilitys Kelaan tehdään yhdestä tai useammasta Kela-tapahtumasta (suorakorvaus-laskusta). Tilitykset tehdään joko paperisena lomakkeena (suuhygienistit, erityiskorvattava hoito) tai sähköisenä (hammaslääkärit, jos sopimus sähköisestä suorakorvauksesta on tehty) Paperisen tilityksen teon vaiheet 1. Valitaan halutun suorittajan Lähtevät-oksa 2. Halutut laskut valitaan listalta ja Painetaan Tilitys-painiketta 3. Valitaan tilityksen käyttämä valtakirjasopimus (yritys, hoitola tai suorittaja) ja paina Jatka. 4. Tulostetaan kelakoonti-lomake 5. Toimitetaan kelakoonti-lomake ja laskujen suorakorvaus-kaavakkeet Kelaan 3.2. Sähköisen tilityksen teon vaiheet 1. Valitaan halutun suorittajan Lähtevät-oksa 2. Halutut laskut valitaan listalta, painetaan Sähköinen tilitys -painiketta ja hyväksytään tilityksen teko 3. Valitaan tilityksen käyttämä valtakirjasopimus (yritys, hoitola tai suorittaja) ja paina Jatka. 4. Tulostetaan kelakoonti-lomake 5. Ohjelma siirtyy lähetettävään aineistoon: painetaan Tilitystietojen välitys-painiketta ja Kopioidaan siirtotiedoston polku leikepöydälle 6. Ohjelma avaa Kelan tilitystietojen välitys-palvelun, kirjaudutaan Katso-tunnuksilla sisään 7. Valitaan tilitystietojen välitys, liitetään siirtotiedoston polku tiedosto-kohtaan, lähetetään aineisto 8. Toimitetaan kelakoonti-lomake ja laskujen suorakorvaus-kaavakkeet Kelaan

6 6 / SÄHKÖISEN KELATILITYKSEN TEKO Sähköinen Kelatilitys tehdään suorittaja- ja hoitolakohtaisesti. 1. Valitaan halutun suorittajan Lähtevät-oksa. 2. Valitaan halutut laskut. Painamalla Valitse kaikki voidaan helposti valita kaikki lähettämistä odottavat laskut. Voit poimia yksittäisiä laskuja ctrl-painiketta pohjassa pitämällä. Paina Sähköinen tilitys -painiketta ja hyväksy tilityksen teko painamalla Tee sähköinen tilitys. Ohjelma tekee laskuista Kelan ohjeiden mukaisen sähköisen siirtotiedoston. 3. Valitse tilityksen käyttämä valtakirjasopimus (yritys, hoitola tai suorittaja) ja paina Jatka. Ohjelma tekee nyt sekä perinteisen paperilomakkeen että sähköisen siirtoaineiston. 4. Tulostetaan kelakoonti-lomake. Ohjelma siirtyy seuraavaksi juuri luotuun Kela-koontiin.

7 7 / Painetaan Tilitystietojen välitys -painiketta. Painike avaa Kelan välitystietopalvelun. Ohjelma kysyy samalla, kopioidaanko siirtotiedoston polku leikepöydälle. Leikepöydältä siirtotiedoston polku on helppo liittää Lähetyspalvelun nettisivulle. Valinnan jälkeen ikkuna sulkeutuu. 6. Ohjelma avaa Tilitystietojen välityspalvelun nettisivun. Jatka palvelun kirjautumiseen. 7. Kirjaudu palveluun Katso-tunnuksilla. Palvelussa Liitä siirtotiedoston polku leikepöydältä tiedoston valinta-kohtaan (liittäminen: ctrl+v tai hiiren oikean napin valikosta Liitä). 8. Toimitetaan Kelakoonti ja suorakorvaustulosteet allekirjoitettuna Kelaan.

8 8 / PAPERISEN KELATILITYKSEN TEKO Paperinen Kelatilitys tehdään suorittaja- ja hoitolakohtaisesti. 1. Valitaan halutun suorittajan Lähtevät-oksa. 2. Valitaan halutut laskut. Painamalla Valitse kaikki voidaan helposti valita kaikki lähettämistä odottavat laskut. Voit poimia yksittäisiä laskuja ctrl-painiketta pohjassa pitämällä. Paina Tilitys-painiketta ja hyväksy tilityksen teko. 3. Valitse tilityksen käyttämä valtakirjasopimus (yritys, hoitola tai suorittaja) ja paina Jatka. Ohjelma tekee avaa ruudulle paperisen kelakoonti-lomakkeen. 4. Tulostetaan kelakoonti-lomake. 5. Toimitetaan Kelakoonti ja suorakorvaustulosteet allekirjoitettuna Kelaan.

9 9 / KELAN KORVAUSMAKSUJEN MERKITSEMINEN Kun Kela on käsitellyt tilityksen ja selvitysosat lähettää se vastauksena tilityserittelyn. Tilityserittelyssä käsitellään korvauksen myöntäminen ja myöntämättä jättämisen perustelut Tilitys hyväksytty, viiteaineiston luku käytössä Mikäli Kela korvaa tilityksen täysimääräisenä, tulevat korvausmerkinnät viitemaksuaineiston kautta. Tässä tilanteessa ei normaalisti tarvitse tehdä mitään toimia Tilitys hyväksytty, viiteaineiston luku ei käytössä Mikäli Kela korvaa tilityksen täysimääräisenä, mutta viiteaineiston luku ei ole käytössä, katso korvausmaksujen merkitseminen kappaleesta Tilitys hyväksytty osittain Tilityserittelystä nähdään, mitkä laskut korvattiin täysimääräisinä ja mitkä poikkeavina. Mikäli Kela ei myönnä korvauksia täysimääräisinä, korvaukset merkitään käsin. Avaa Kelan korvauskäsittely. Valitse hammaslääkärin (SV126-oksa) tai suuhygienistin (SV3SHS-oksa) Kela-jono. Valitse SV- 132 erä, jonka korvaukset haluat merkitä. Nämä laskut ovat käsittelemättä. Valitse erä jonka Kela maksuja haluat käsitellä K = Käsittelyssä V= Valmis (Kelakorvaus on merkitty tai veloitettu asiakkaalta) Hyväksytty ja Poikkeava korvaus -kuittaus voidaan tehdä usealle laskulle samanaikaisesti shift- ja ctrl-painikkeita käyttäen Kelakorvausten hyväksyminen täysimääräisinä Valitse haluamasi lasku(t), jotka Kela on korvannut kokonaan ja paina Hyväksytty. Valitse maksupäivä jolloin rahat tulivat tilille (ohjelma saattaa ehdottaa viiteaineiston perusteella oikeaa päivää) ja paina OK. Ohjelma kysyy vielä varmistuksen, hyväksy myös se.

10 10 / Kelakorvausten hyväksyminen osittaisena ja väärän korvauksen veloittaminen asiakkaalta Poikkeava korvaus -kuittaus tarkoittaa, että Kela on korvannut potilaan hoidon osittain (tai ei ollenkaan). Korvauksen arkistointi pitää tehdä jokaiselle poikkeavasti korvatulle laskulle erikseen. Mikäli olet valinnut useita laskurivejä, siirtyy ohjelma aina seuraavan laskun korvauksen arkistointiin kun edellinen arkistointi on valmis. Loppuosa korvauksesta voidaan: Arkistoida tappiona Veloittaa asiakkaalta Valitse haluamasi lasku(t) jota Kela ei ole korvannut kokonaan ja paina Poikkeava korvaus. Laita Korvaus-kenttään Kelan korvaama summa ja paina Hyväksy. Laita Summa kenttään poikkeava korvaus. (Alkuperäinen korvaus 12.00, Kelan hyväksymä korvaus esim tai 5.45 ) Hyväksy poikkeava-tapahtuma: Seuraavaksi ohjelma kysyy, merkitään poikkeus tappioksi vai laskutetaanko se asiakkaalta.

11 11 / Kelakorvauksen hyväksyminen tappiona Jos Kelakorvaus päätetään merkitä tappioksi (esimerkiksi summa on niin pieni, että sen käsittely olisi kalliimpaa kuin tappioksi merkitseminen, tai kyseessä on virheellinen korvaushakemus), painetaan Tappio. Tappio-merkinnälle tulee valita syy (Ei peritä, luottotappio jne.) sekä antaa selite. Lopuksi painetaan Hyväksy Poikkeava Kelakorvaus laskutetaan asiakkaalta Jos poikkeavan Kelakorvauksen erotus laskutetaan asiakkaalta, painetaan Laskuta. Tällöin ohjelma tulostaa laskun, jossa näkyy hoidon alkuperäinen korvaus, Kelan maksama poikkeava korvaus sekä asiakkaan maksettavana summana korvausten erotus.

12 12 / APUTOIMINTOJA Näillä aputoiminnoilla voidaan käsitellä kelatapahtumien ongelmatilanteita Laskun Kela-korvausmaksun poistaminen Mikäli laskulle on jo merkitty Kelakorvaus, mutta se halutaan poistaa (korvaus pitää muuttaa osakorvaukseksi tai lasku merkittiin virheellisesti korvatuksi), voidaan oikean hiirennapin valikosta valita Palauta käsittelyyn. Tämä poistaa laskulta korvauksen maksutapahtuman Laskun poistaminen Kela-koonnista Mikäli haluat poistaa laskun Kelakoonnista, valitse haluamasi Kelakoonti, paina laskurivin päällä oikeaa hiirennappia ja valitse Palauta lähteviin. Ohjelma poistaa laskun Kelakoonnista. Voit nyt tulostaa paperisen Kelakoonnin uudestaan tai tehdä sähköisen tilityksen sekä tilitystiedoston siirron uudestaan. Poistettu lasku ei näy aineistossa enää. Tätä toimintoa käytetään, kun: Kela-koontiin on tullut lasku, jonka asiakas ei ole oikeutettu korvauksiin (esimerkiksi sairaskassa, jota asiakas ei ilmoittanut) Kela-koonti halutaan lähettää ilman jotain tiettyä laskua (esimerkiksi OP-asiakas unohti ilmoittaa, että tulee ostopalveluun) Toimintoa ei saa käyttää, jos Kela on jo käsitellyt aineiston ja myöntänyt korvauksen laskulle.

13 13 / Laskun poistaminen Kelaan lähtevien listalta Tätä toimintoa käytetään, kun lasku halutaan poistaa kokonaan Kelaan lähtevistä laskuista. Toiminnon voi tehdä vain suorittajan Lähtevät-kelahaarassa. Paina laskun päällä oikeaa hiirennappia ja valitse Poista jonosta. Huomaa, että laskun toimenpiteitä ei enää saa Kela-korvattavien piiriin ellei laskua mitätöidä ja laskuteta uudelleen.

KELAN KORVAUSKÄSITTELYN OHJEKIRJA. WinHIT potilastietojärjestelmän Kelan korvaustapahtumien käsittelyopas

KELAN KORVAUSKÄSITTELYN OHJEKIRJA. WinHIT potilastietojärjestelmän Kelan korvaustapahtumien käsittelyopas KELAN KORVAUSKÄSITTELYN OHJEKIRJA WinHIT potilastietojärjestelmän Kelan korvaustapahtumien käsittelyopas 2013 2 / 20 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO JA TERMISTÖÄ... 3 1.1.1. Sähköiset suorakorvaustilitykset

Lisätiedot

LASKUTUKSEN HALLINNAN KÄSIKIRJA. WinHIT-tietojärjestelmän laskutuksen käsikirja

LASKUTUKSEN HALLINNAN KÄSIKIRJA. WinHIT-tietojärjestelmän laskutuksen käsikirja LASKUTUKSEN HALLINNAN KÄSIKIRJA WinHIT-tietojärjestelmän laskutuksen käsikirja 2013 2 / 60 SISÄLLYSLUETTELO LASKUTUKSEN HALLINNAN KÄSIKIRJA... 1 1. LASKUTUKSEN PERUSTEET... 5 1.1. LASKUTUSTERMIEN MÄÄRITTELY...

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.325 Versio 7.1.325 (version 7.1.311 jälkeen) Uudet ominaisuudet Tutkimus- tai hoitomääräys SV3 Tutkimus- tai hoitomääräys (SV3) lomake voidaan tulostaa joko Hoito-ikkunan

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 31.12.2015 Versio 7.1.339 Versio 7.1.339 (version 7.1.336 jälkeen) Korjattu virhe, joka esti kirjauksen hoitokertomukseen 31.12.2015 Versio 7.1.336 (version 7.1.325 jälkeen)

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen)

Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen) Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.279 (version 7.1.262 jälkeen) Uudet ominaisuudet Kelan korvaustaksat: - Päivitetyt Kelan korvaustaksat 1.1.2015 alkaen Lomakemuutos: - Muutokset Kelan lomakkeisiin SV126

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Purentafysiologinen status

Purentafysiologinen status Purentafysiologinen status 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. PURENTAFYSIOLOGINEN STATUS... 3 1.1. PURENFYSIOLOGINEN STATUS IKKUNA... 4 2. HAVAINTOJEN JA MITTAUSTULOSTEN MERKITSEMINEN... 5 2.1. HAVAINNON MERKITSEMINEN...

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä

Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa - Kassa käyttöliittymä Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittää asiakasta, tuotetta ja työntekijää koskevan tiedon. a. Asiakaskentästä voidaan etsiä

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.290

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.290 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.290 Versio 7.1.290 (version 7.1.283 jälkeen) Korjaukset / muutokset Kelan maksusuoritukset maksuyleiskatsauksessa (Kirjanpito > Maksuyleiskatsaus) Ohjelma näyttää

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Ruokavirasto lähetteet Provet Win ohjelmassa

Ruokavirasto lähetteet Provet Win ohjelmassa s. 1 / 8 Ruokavirasto lähetteet Provet Win ohjelmassa Tunnuksen luominen Ennen toiminnon käyttämistä tulee luoda tunnus Ruokaviraston järjestelmään, se tehdään Provetin pääohjelmasta kohdasta Tietojen

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS Palautuksen tekemiseen liittyvät seuraavat vaiheet: Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta haluamallasi tavalla Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

CADS Planner Electric perusteet

CADS Planner Electric perusteet CADS Planner Electric perusteet Aloitus Ohjelman avaaminen, alkuasetukset Tasokuvat piirretään aina Suunnitteluu tilaan oikeilla mitoilla. Kuvalle annetaan myös mittakaavatiedot tulostusta varten, sekä

Lisätiedot

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. ASIAKASLISENSSITYYPIT... 2 2.1 Suppea asiakaslisenssi... 2 2.2 Laaja asiakaslisenssi... 2 3. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.297

Opus Dental -julkaisutiedot. Versio 7.1.297 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.297 Versio 7.1.297 (version 7.1.290 jälkeen) Korjaukset / muutokset Hammasnumeropäivitys potilaan vaihtuessa Maitohammasnumerot eivät jää enää näkyviin graafiseen

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen 17.8.2016 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Oikeus koeanomusten sähköiseen käsittelyyn...

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 1.7.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle saa.

Lisätiedot

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia.

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. 1 / 7 VERSIOTIEDOTE XX.05.2015 Tässä tiedotteessa on: Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. Miikka Ristkari, In Net Oy 0407528410 miikka.ristkari@innet.fi

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Noutotilauksen tekeminen Pacsoft Online -palvelussa

Noutotilauksen tekeminen Pacsoft Online -palvelussa Noutotilauksen tekeminen Pacsoft Online -palvelussa Pacsoft Online -palvelussa voit luoda ja tulostaa kuljetusasiakirjat, tehdä noutotilauksen, seurata lähetyksen kulkua ja lähettää vastaanottajalle ilmoituksen

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä)

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Sihti Oy aloitti siirtymisen sähköisen tuntikirjauksen käyttöön syksyllä 2013. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada halutessaan

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.4. PÄIVITETTY 23.6.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen Huom! Tässä ohjeessa kerromme kuinka siirto tehdään vapaalla siirtoajalla, jolloin vanhan

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1. KOKO HOITOKERTOMUS... 3 1.2. HOITOKERTOMUKSEN VÄRIT... 3 2. HOITOKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Suomen Kennelliitto ry. 13.5.2014 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Sisältö: Koeanomusten

Lisätiedot

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Takaisinperintä Regressi Mari Haavisto 4.4.20 Korvauksen hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista

Lisätiedot

Solve ja Nordean verkkopankki

Solve ja Nordean verkkopankki Solve laskutus Sivu 1 Solve ja Nordean verkkopankki Alustavat toimenpiteet (nämä tarvitsee tehdä vain kerran): Hakemiston muodostaminen siirrettäville aineistoille Muodostetaan siirtohakemisto tiedostoille:

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta

RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta OP:n kortin liittäminen RAY Etuasiakkuuteen Pivo-mobiilisovelluksessa RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta Avaa Pivo-sovellus puhelimesta

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

KTJkii-rekisterinpitosovelluksen ohje tiedostojen siirto työaseman ja palvelimen välillä

KTJkii-rekisterinpitosovelluksen ohje tiedostojen siirto työaseman ja palvelimen välillä 1 KTJkii-rekisterinpitosovelluksen ohje tiedostojen siirto työaseman ja palvelimen välillä 1. Tunnistaudu vahvalla tunnistautumisella ja käynnistä internet -selaimella KTJkiirekisterinpitosovellus Ohje

Lisätiedot

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Sisällys Yleistä 4 SEPA-maksujen kolmannen asteen palautteet 4 Maksuerien tilatiedot näkyvät Ostoreskontrassa kolmessa paikassa: 4 1. Ostoreskontran

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön 1. Aloita palvelun käyttö lisäämällä uusi rippikoululainen Täytä kaikki kentät ja paina Tallenna. Tämän jälkeen rippikoululaisen sähköpostiin lähtee vahvistusviesti,

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Netikka verkkotila - käyttöohje

Netikka verkkotila - käyttöohje 1/26 YLEISTÄ NETIKKA VERKKOTILA -PALVELUSTA... 2 NETIKKA-VERKON ALUEELLA... 2 NETIKKA-VERKON ULKOPUOLELTA... 2 1. WINDOWS LEVYJAKO... 2 2. FTP-YHTEYS... 5 3. HTTP-YHTEYS... 10 HTTP-KÄYTTÖLIITTYMÄN KÄYTTÖOHJE...

Lisätiedot

KTJkii-rekisterinpitosovellus ja Kunta tiedostosiirto

KTJkii-rekisterinpitosovellus ja Kunta tiedostosiirto 1 KTJkii-rekisterinpitosovellus ja Kunta tiedostosiirto 1. Tunnistaudu vahvalla tunnistautumisella ja käynnistä internet -selaimella KTJkiirekisterinpitosovellus Ohje tunnistautumiseen: https://www.maanmittauslaitos.fi/huoneistot-jakiinteistot/asiantuntevalle-kayttajalle/kiinteistorekisterinpitajat/rekisterinpidon

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet 7.1.212. Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.212 (version 7.1.179 jälkeen)

Uudet ominaisuudet 7.1.212. Uudet ominaisuudet versiossa 7.1.212 (version 7.1.179 jälkeen) Uudetominaisuudetversiossa7.1.212(version7.1.179jälkeen) Uutta: Hae-painikkeessa uusi rekisteröintikategoria Suuhygienisti: Hae-painikkeen kautta voidaan rekisteröidä ja hakea suuhygienisti Suuhygienistiltä

Lisätiedot