Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski"

Transkriptio

1 17/ (20) Aika klo 16:00 Paikka Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski Asialista Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastustapa ja nähtävillä pitäminen Viljelypalstojen käyttöehtojen ja -ohjeiden hyväksyminen 5 4 * Eskolanmäen koira-aitauksen siirtäminen Penttilänpellolle Ahomutkan katusuunnitelma (42. kaupunginosa, Niinistö) Juuritien ja Havumutkan katusuunnitelmat (42. kaupunginosa, 10 Niinistö) 7 7 * Lautaron asemakaavan muutos, kaava nro 45/ Kiinteistön Kuusela ostaminen 14 9 * Tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toimialan talouden 16 kuukausiraportti 1-10/ Tehdyt viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Muut esille tulevat asiat 20 Janne Wall puheenjohtaja

2 17/ (20) Osallistujat Jäsenet Wall Janne puheenjohtaja Kasurinen Outi varapuheenjohtaja Hämäläinen Tiina jäsen Laine Raimo jäsen Larikka Jari jäsen Lavonen Esko jäsen Lehtomäki Maija jäsen Lehtola Leila jäsen Lehtonen Erkki jäsen Ripattila Juha jäsen Suninen Jouni jäsen Tani Iida jäsen Vainio Marja-Leena jäsen Muut Nyberg Jukka kaupunginhallituksen edustaja Erjanko Juuso nuorisovaltuuston edustaja Lahtinen Tessa nuorisovaltuuston edustaja Tylli Hannu esittelijä Ahtiainen Anne asiantuntija Suoknuuti Sami asiantuntija Kangasniemi-Kuikka Anne asiantuntija Takkinen Päivi asiantuntija Ojanperä Olli asiantuntija Ahola Ritva sihteeri

3 17/ (20) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hallintosäännön 139 :n mukaan avattuaan kokouksen pu heen joh ta jan on todettava läsnä olevat sekä missä ominaisuudessa ku kin on läsnä. Lisäksi puheenjohtajan on todettava kokouksen lail li suus ja päätösvaltaisuus. Kuntalain 103 :n mukaan muu toimielin kuin val tuus to on pää tös val tainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läs nä. Puheenjohtaja toteaa läsnäolijat sekä kokouksen laillisuuden ja pää tösval tai suu den.

4 17/ (20) 2 Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastustapa ja nähtävillä pitäminen Hallintosäännön 150 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päät tä mäl lä tavalla. Hallintosäännön 151 :n mukaan kaupunginhallituksen ja lautakunnan pöy tä kir ja siihen liittyvine oikaisuvaatimusohjeineen tai va li tus osoi tuk sineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kaupungin verk ko sivuil la siten, kuin kuntalain 140 :ssä tarkemmin säädetään. Tekninen lautakunta valitsee keskuudestaan pöytäkirjan tarkastajiksi vuorollaan kaksi toimielimen jäsentä aakkosjärjestyksessä. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Tiina Hämäläinen ja Outi Kasurinen. Pöytäkirja lähetetään jatkossa sähköpostilla puheenjohtajan ja pöytäkirjan tarkastajien tarkastettavaksi. Puheenjohtaja ja tarkastajat vastaavat samoin sähköpostilla pöytäkirjan tarkastamisesta. Varsinaisesti pöytäkirja allekirjoitetaan seuraavassa lautakunnan kokouksessa. Pöytäkirjan tarkastuspäivä on kokousta seuraavan viikon maanantai ja pöytäkirja pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kaupungin verkkosivuilla kokousta seuraavan viikon keskiviikkona.

5 17/ (20) 3 Viljelypalstojen käyttöehtojen ja -ohjeiden hyväksyminen 1512/ /2017 Kouvolan kaupungilla on neljä viljelypalsta-aluetta, jotka sijaitsevat Es ko lan mä es sä, Kasarminmäellä, Hirsimäellä ja Mäkikylässä. Kartta viljelypalstojen sijainnista on liitteenä nro 1. Viljelypalstojen järjestäminen asukkaiden käyttöön ei kuulu la ki sää teisiin kunnan palveluihin, mutta ne antavat kuitenkin kuntalaisille mah dolli suu den harrastaa hyöty- ja koristekasvien viljelyä riippumatta sii tä, onko heillä omaa maata tai mikä heidän asumismuotonsa on. Puu tar hahar ras tuk sel la katsotaan olevan terveyttä ja toimintakykyä pa ran ta via vaikutuksia ja lisäävän harrastajien sosiaalista kans sa käy mis tä. Hyvin hoidetut viljelypalstat ovat myös muiden kaupunkilaisten sil män ilo na. Viljelypalstat ovat osa kaupunkien virkistys- ja vi her alue ver kos toa. Viljelypalstat jaetaan käyttötarkoituksen mukaan kausipalstoihin ja tal vipals toi hin. Kausipalstoilla viljellään ainoastaan yksivuotisia ko ris te kasve ja ja hyötykasveja. Talvipalstoilla sallitaan monivuotisten koriste- ja hyö ty kas vien viljely sekä pienten marjapensaiden kasvatus. Kaupungin viljelypalstojen käytöstä ei ole aikaisemmin ollut kirjallisia oh jei ta ja ehtoja. Tästä puutteesta on seurannut ongelmia palstojen muok kaa mi ses sa ja valvonnassa. Viljelypalstojen käyttöehtojen ja -ohjei den avulla pyritään selkeyttämään palstojen käyttöä ja helpottamaan pals to jen muokkaamista. Esitys viljelypalstojen käyttöehdoiksi ja -ohjeiksi on liitteenä nro 2. Viljelypalstojen käyttöehdot ja ohjeet otetaan käyttöön alkaen ja ovat voimassa toistaiseksi, kunnes tekninen lautakunta toisin päättää. Näiden ohjeiden hyväksymisellä kaupunki voi poistaa viljelypalstoilta ennen kevätmuokkausta ( ) sinne kuulumattomia rakennelmia kuten varastokoppeja, ai to ja, puureunuksia ja kasvihuoneita. Palstavuokrauksen yhteydessä vuokralaisia kehotetaan siivoamaan palstat ohjeiden mukaiseen kuntoon ennen kevätmuokkausta Asiasta tiedotetaan myös viljelypalstojen ilmoitustaululla. Lisätietoja: viherpäällikkö Jouni Dahlman, p , jou ni.dahlman(a)kouvola.fi

6 17/ (20) Tekninen lautakunta hyväksyy viljelypalstojen käyttöehdot ja ohjeet.

7 17/ (20) 4 Eskolanmäen koira-aitauksen siirtäminen Penttilänpellolle 1751/ /2017 Kouvolassa on seitsemän koira-aitausta ja yksi vesinoutoon ja ui maope tuk seen tarkoitettu aitaus Käyrälammen rannalla. Koira-aitaukset eivät kuulu kuntien lakisääteisiin palveluihin. Aitaukset ovat kau pun ki ympä ris tös sä ainoat alueet, joissa koira voi liikkua vapaana taluttimesta ym pä ri vuoden. Aitaukset toimivat sekä koirien että niiden omistajien so si aa li se na kohtauspaikkana. Koira-aitauksia on rakennettu seuraavasti: Palomäen koira-aitaus Kouvola Eskolanmäen koira-aitaus Kouvola Marjoniemen koira-aitaus Kouvola Uimarannantien koira-aitaus Valkeala Urheilupuiston koira-aitaus Kuusankoski Mäyräkorven koira-aitaus Kuusankoski Hasunkulmankaaren koira-aitaus Myllykoski (suun nit te lus sa) Käyrälammen koirien koulutusranta Kouvola Karttaliitteet ovat oheismateriaalina. Eskolanmäessä sijaitseva koira-aitaus on peruskunnostus tarpeessa. Alu een valaistus, aita, portit ja maapohja ovat huonokuntoisia. Aitaus sijait see kerrostaloalueen ja omakotitaloalueen välissä Es ko lan mä en puistos sa, jossa on kävelypolkuja ja kuntorata. Aitauksen sijainti Es ko lanmä en puis tos sa on koettu ongelmalliseksi. Koirien taluttajat ovat käyt täneet talvella latupohjaa kulkureittinä, joka on ärsyttänyt hiihtäjiä. Ai tauksen läheisyydessä on asutusta, jonka rauhaa koirien leikintä ja hauk kumi nen on iltaisin ja viikonloppuna häirinnyt. Yhdyskuntatekniikka ehdottaa koira-aitauksen siirtämistä pois Es ko lanmä en asuinalueen keskeltä Penttilänpellolle lähelle Haanojan uimahallia ja Eskolanmäen koulua. Aitaus tulisi voimajohtolinjan läheisyyteen, jossa asuinrakentaminen on hankalaa turvamääräysten ja maapohjan pehmey den takia. Maa-alueen etuna on keskeinen sijainti Eskolanmäen, Kan ka ron, Vahteronmäen ja Sarkolan välisellä alueella. Lähin asutus Kuu si haan ka dul la on 100 metrin etäisyydellä suunnitellusta aitauksen pai kas ta. Lähin pysäköintialue on 200 m:n päässä Haanojan ui ma hal lilla. Koira-aitaus siirtyisi nykyisestä paikasta n. 850 m pohjoiseen. Yhdyskuntatekniikka on pyytänyt risteymälausuntoa voimajohtolinjan lähei syy teen suunnitellusta koira-aitauksesta. Lausunnossa annetaan tarkat ohjeet turvaetäisyyksistä ja työskentelystä lähellä voimalinjaa. Koira ai taus on tarkoitus rakentaa voimalinjan turva-alueen ulkopuolelle ko konaan, joten koirille ja koiranohjaajille ei voimajohdosta pitäisi tulla terveys hait to ja. Lausunnon antaja on Fingrid Oyj. Lausunto on oheismateriaalina.

8 17/ (20) Koira-aitauksen uusi paikka sijaitsee kaavoittamattomalla maa-alueella. Maa poh jan omistaa Kouvolan kaupunki. Kouvolan kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö eivät vastusta koira-aitauksen siirtämistä Pent ti län pel lolle, eivätkä näe sen häiritsevän alueen tulevaa maankäyttöä. Aitauksen rakentaminen vaatii toimenpideluvan rakennusvalvonnalta. Eskolanmäen koira-aitaus puretaan ja sen siirtoa valmistellaan Pent tilän pel lol le. Toteutus tehdään investointivaroin 2018/2019. Alustava kustan nus ar vio aitauksen siirrolle on Lisätietoja: viherpäällikkö Jouni Dahlman, p , jou ni.dahlman(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Eskolanmäen koira-aitauksen pur ka misen ja uuden aitauksen rakentamisen valmistelutyön aloittamisen Pentti län pellolle investointivaroin 2018 / 2019.

9 17/ (20) 5 Ahomutkan katusuunnitelma (42. kaupunginosa, Niinistö) 1369/ /2017 Otsikossa mainitun kohteen katusaneerauksen aloittaminen sisältyy vuo den 2018 investointiohjelmaan. Yhdyskuntatekniikan suunnittelu on laatinut kohteeseen ka tusuun ni tel man, jossa tavoitteena on kadun rakennekerrosten, kuiva tus jär jes tel män, päällysrakenteiden sekä katuvalaistuksen uusiminen. Kouvolan Vesi Oy suorittaa samassa yhteydessä ko. katuosan ve si huol lon runkolinjojen ja taloliittymäjohtojen saneerausta. Katua parannetaan n. 340 m. Kustannusarvio on (alv 0 %), jo ka sisältää myös suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset. Katusuunnitelma (piirustusnumero ) sekä ka tu suun ni telma se los tus on esitetty n liitteinä nrot 3-4. Katusuunnitelma on ollut Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mu kai ses ti julkisesti nähtävillä Nähtävilläoloaikana ei ole saa pu nut yhtään muistutusta. Lisätietoja: suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, p , ta pa ni.vuorentausta(a)kouvola.fi sekä kohteen suunnittelija suun nit te lu in si nöö ri Olli-Pekka Helaja, p , ol li-pek ka.helaja(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Ahomutkan katusuunnitelman. Katusuunnitelma määrätään tulemaan voimaan mahdollisesta muu tok sen haus ta riippumatta (MRL 202 ).

10 17/ (20) 6 Juuritien ja Havumutkan katusuunnitelmat (42. kaupunginosa, Niinistö) 837/ /2017 Otsikossa mainittujen kohteiden katusaneerauksen aloittaminen sisältyy vuo den 2018 investointiohjelmaan. Yhdyskuntatekniikan suunnittelu on laatinut ko. kohteisiin ka tu suun ni telmat, joiden tavoitteena on kadun rakennekerrosten, kui va tus jär jes telmän, päällysrakenteiden sekä katuvalaistuksen uusiminen. Kouvolan Vesi Oy suorittaa samassa yhteydessä ko. katuosien ve sihuol lon runkolinjojen ja taloliittymäjohtojen saneerausta. Katuja parannetaan yhteensä n. 430 m. Kustannusarvio on (alv 0 %), joka sisältää myös suunnittelun ja rakennuttamisen kus tannuk set. Katusuunnitelma (piirustusnumero ) sekä ka tu suun ni tel ma se lostus on esitetty n liitteinä nrot 5-6. Katusuunnitelma on ollut Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukai ses ti julkisesti nähtävillä Nähtävilläoloaikana ei ole saa pu nut yhtään muistutusta. Lisätietoja: suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, p , ta pa ni.vuorentausta(a)kouvola.fi sekä kohteen suunnittelija suun nit te luin si nöö ri Olli-Pekka Helaja, p , ol li-pek ka.helaja(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Juuritien ja Havumutkan ka tu suun ni telmat. Katusuunnitelma määrätään tulemaan voimaan mahdollisesta muu toksen haus ta riippumatta (MRL 202 ).

11 17/ (20) Tekninen lautakunta Lautaron asemakaavan muutos, kaava nro 45/ / / Suunnittelualue sijaitsee Lautaron asuinalueella, Kouvolan ydinkeskustasta n. 6 km koilliseen. Asemakaavan muutos koskee kaupunginosan 45, Saarento-Jokela, osia kortteleista 611 ja 613 ja korttelia 629 sekä virkistys- ja katualueita. Asemakaavamuutos on tullut vireille kaupungin tonttipalvelun aloitteesta vuonna Kaavatyö keskeytettiin luonnosvaiheen jälkeen vuonna 2015 kaavahankkeiden työjärjestykseen liittyvistä syistä. Kahden erillisen kaava-alueen pinta-ala on n. yhteensä n. 2,5 ha. Tavoite ja nykytila Tarkoituksena on muuttaa asuinkerros-, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi kaavoitetut, mutta rakentamattomaksi jääneet alueet paremmin nykyistä kysyntää vastaaviksi asuinpientalojen ja erillispientalojen korttelialueiksi. Lautarontien länsipuolella asemakaava (nro ), on hyväksytty ja tie itäpuoleinen asemakaava (nro 90986) Kaavassa Lentojätkäntien varressa oleva kortteli 629 sekä Hinaajantien varressa olevan korttelin 611 tontti 3 on merkitty rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR). Lainekujan päässä olevan korttelin 613 tontit 1 ja 4 on merkitty asuinkerros- ja rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AKR). Tontit rajautuvat osittain virkistys-alueeseen (V) ja puistoon (VP) sekä katualueisiin. Asianosaisten kuuleminen Asemakaava kuulutettiin vireille Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavaluonnos ja muu kaavan valmisteluvaiheen aineisto olivat nähtävillä välisen ajan Kaavaluonnoksesta annettiin 2 lausuntoa ja lisäksi muuta palautetta. Lausunnot ja niiden vastineet ovat kaavaselostuksen sivulla 6-7. OAS:stä ei annettu palautetta. Uusi asemakaava Asemakaavan muutoksessa muutetaan asuinkortteleiden käyttötarkoitusta asuinpientalojen ja erillispientalojen korttelialueiksi, tarkennetaan osittain korttelialueen, virkistysalueen ja katualueen rajoja sekä korttelialueiden kerroslukua ja tehokkuutta. Kaavamuutosalueen rakennusoikeus pienenee ja virkistysalueen määrä lisääntyy. Asemakaavan vaikutukset Kaavamuutoksella ei ole vaikutusta alueen tekniseen huoltoon, liikenteeseen eikä yhdyskuntarakentamisen kustannuksiin, eikä merkittävää vaikutusta alueen ja sen lähiseudulla olevien asuinalueiden asukkaiden elin- tai toimintaympäristöön. Kaavamuutoksen myötä

12 17/ (20) Tekninen lautakunta alueen rakentamattomaksi jääneiden korttelialueiden odotetaan toteutuvan ja se vähentää vapaita alueita asuinalueen keskellä. Asemakaavan muutoksella ei ole merkittävää vaikutusta ympäristön häiriötekijöihin. Kyseessä on vähäinen asemakaavan muutos, jonka hyväksyy tekninen lautakunta. Asemakaava on oheismateriaalina. Asemakaavaselostus ja muu aineisto ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin kotisivuilla Lisätietoja: Kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, p , anne.kangasniemi-kuikka(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Lautaron asemakaavaehdotuksen (kaava nro 45/003, Lautaro) ja asettaa sen 30 päivän ajaksi julkisesti nähtäville ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot. Päätösehdotus hyväksyttiin. Asemakaavaehdotus oli maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n se kä lain 65 :n mukaisesti julkisesti nähtävillä Näh tä vil lä olon aikana kaavasta jätettiin kaksi lausuntoa ja kaksi muistu tus ta. Nähtävillä ollutta kaava-aineistoa on muutettu toisen muis tu tuksen ja sii tä käytyjen neuvottelujen perusteella rajaamalla tilan alue maanomistajan toiveen mukaisesti pois kaa va muutos alu ees ta. Kaa va kart taan ja selostukseen julkisesti nähtävillä olon jälkeen tehtyä muu tos ta voidaan pitää kaavan tavoitteet ja tarkoitus huomioi den vä häi se nä, joten MRA 32 mukaan arvioitiin, että kaa va eh dotus ta ei aseteta uu del leen julkisesti nähtäville. Lausunnot ja muistutukset sekä niihin laaditut perustellut vastineet ovat se los tuk sen liitteenä 6. Asemakaavakartta ja määräykset ovat liitteenä nro 7. Kaavaselostus liitteineen on esillä kokousaineistossa. Lisätietoja: Kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka,

13 17/ (20) Tekninen lautakunta p , anne.kangasniemi-kuikka(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Lautaron asemakaavan muutoksen (kaa va nro 45/003) julkisen nähtävillä olon aikana annettujen lau sun tojen ja muistutuksien vastineet ja hyväksyy Lautaron asemakaavan.

14 17/ (20) 8 Kiinteistön Kuusela ostaminen 1752/ /2017 Kullasvaaran RRT-terminaali on määritelty yhdeksi Kouvolan kaupungin kär ki hank keis ta. Alueelta on viime vuosina ostettu useita kiinteistöjä. Ter mi naa li alu een ensimmäisen vaiheen asemakaavoitus on aloitettu. Osoitteessa Paunolantie 110 sijaitsevan tilan Kuusela omis ta ja on esittänyt kiinteistöä kaupungin ostettavaksi. 6,926 hehtaarin suu rui sel la kiinteistöllä sijaitsee vuonna 1992 valmistunut 172 k-m² suurui nen yksikerroksinen puurunkoinen, lautaverhoiltu asuinrakennus sekä noin 53 k-m2 suuruinen autotalli-varastorakennus. Noin 2/3 kiin teistös tä on voimassaolevassa yleiskaavassa osoitettu teollisuus- ja va rasto alu eek si (T) ja noin 1/3 maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M). Ulkopuolinen arvioitsija on arvioinut rakennuspaikan ja rakennusten käy väk si arvoksi vastaavanlaatuisten kiinteistöjen kauppahintoihin ja pai kal li seen markkinatilanteeseen perustuen noin euroa. Kiinteis tös tä noin 6,6 ha on luonteeltaan raakamaata (2,0 /m2), jolla kasva van ainespuun arvo on metsänhoitoyhdistyksen arvion mukaan noin euroa. Tämän pohjalta on päädytty omistajan hyväksymään euron kaup pa hin taan, mitä voidaan alueella aikaisemmin noudatetun hin ta tason ja asiakokonaisuuden kannalta pitää kohtuullisena. Kiinteistö ostetaan vapaana kiinnityksistä. Kaupan kohde on esitetty kartassa, joka on liitteenä nro 8. Hallintosäännön 26 :n 3. kohdan perusteella tekninen lautakunta päättää pysyvien vastaavien aineettomien ja aineellisten hyödykkeiden hankin nas ta ja luovutuksesta valtuuston vahvistamissa rajoissa. Kau pungin val tuus ton päätöksen mukaan lautakunnalla on pää tös val ta asiassa, jos kauppahinta on alle euroa. Lisätietoja: kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, p , sa mi.suoknuuti(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää, että * * * * * * * * * * ostetaan kiinteistö Kuu se la rakennuksineen ja puustoineen euron kaup pa hin nas ta ja muin kaupungin yleisesti käyttämin kauppaehdoin. Kauppakirja on tehtävä kuuden (6) kuukauden kuluessa tämän pää töksen voimaantulosta, muutoin tämä päätös raukeaa.

15 17/ (20)

16 17/ (20) 9 Tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toimialan talouden kuukausiraportti 1-10/ / /2017 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti toimialojen on ra por toita va toimielimille kuukausittain talousarvion käyttötalouden ja in ves tointien toteutumisesta. Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen raportista on nähtävissä elin ym pä ristön kehittäminen -palveluketjun ja palvelujen toimintatuottojen, toi min taku lu jen ja toimintakatteen sekä investointien toteutuminen projekteittain. Toimialan kuukausiraportti ajalta on oheismateriaalina. Lisätietoja: tekninen johtaja Hannu Tylli, p , han nu.tylli(a)kouvola.fi ja taloussihteeri Pia Rusanen, p pia.rusanen(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi tekniikka- ja ympäristöpalvelut -toi mi alan talouden kuukausiraportin 1-10/2017.

17 17/ (20) 10 Tehdyt viranhaltijapäätökset Kaupunginarkkitehti Yleinen päätös Poikkeamishakemus, kaupunginosan 1, Kangas, korttelin 1097 tontti Suunnittelutarveratkaisu tilalle RN:o Poikkeamishakemus , Saarenmaantie 53, (MRL 116 ) Lisätietoja: kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, p , anne.kangasniemi-kuikka(a)kouvola.fi Kaupungingeodeetti Yleinen päätös Lupa alueen käyttämiseen tiloista ja Määräalan ostaminen tilasta Maanvuokrasopimuksen purkaminen tilalla Teollisuustontin (Somerotie 5) vuokraaminen Tilan ostaminen Tonttijaon muutos / Yhteisjärjestelysopimuksen hyväksyminen tonteilla ja Tilan ostaminen Tilan Kulmala I ostaminen Mikko Seppälältä Tilan (Hirvensalmi, Hirvenlahdentie) myyminen Tonttijako / Lisätietoja: kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, p , sami.suoknuuti(a)kouvola.fi Kaupungininsinööri Hankintapäätös alle kansall. kynnysarvon Hylkäyspäätös Niskalanranta ulkoiluraitti Hylkäyspäätös Niskalanranta ulkoiluraitti 2017 Lisätietoja: kaupungininsinööri Anne Ahtiainen, p , anne.ahtiainen(a)kouvola.fi Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös alle kansall. kynnysarvon Kolmilankaelementtiaidan hankinta Valuasfalttityöt Lisätietoja: kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula, p , jukka.perttula(a)kouvola.fi

18 17/ (20) Lakimies Yleinen päätös Vahingonkorvauspäätös Lisätietoja: lakimies Olli Ojanperä, p , olli.ojanpera(a)kouvola.fi Liikuntapaikkapäällikkö Henkilöstöpäätös Liikuntapaikkojen hoitajan toimen täyttäminen, Jarkko Seppä Lisätietoja: liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos, p , kirke.roos(a)kouvola.fi Paikkatietopäällikkö Yleinen päätös Kartankäyttölupa Lisätietoja: paikkatietopäällikkö Ismo Tuononen, p , ismo.tuononen(a)kouvola.fi Tekninen johtaja Henkilöstöpäätös Virkamääräys, rakennustarkastaja Esa Inkilä Yleinen päätös Vahingonkorvauspäätös Lisätietoja: tekninen johtaja Hannu Tylli, p , hannu.tylli(a)kouvola.fi Viherpäällikkö Yleinen päätös Lupa puiden istutamiseen ja nurmialueen siistimiseen Pappilankuja 6-8 kohdalla Lupa muistopuun istuttamiseen Kuusankosken kirkkorinteeseen Lisätietoja: viherpäällikkö Jouni Dahlman, p , jouni.dahlman(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta päättää, ettei se käytä kuntalain 92 :n mukaista otto-oikeutettaan edellä oleviin viranhaltijapäätöksiin.

19 17/ (20) 11 Ilmoitusasiat Elikeino-, liikenne- ja ympäristökeskus : Paikallinen nopeusrajoitus 60 km/h 2.1 km:n matkalla mt 368 Voikoskentie Liikennevirasto : Tiesuunnitelman hyväksymispäätös maantien parantaminen Kimolan kanavan kohdalla, Kouvola Tekninen lautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

20 17/ (20) 12 Muut esille tulevat asiat

Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski

Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 Tekninen lautakunta 28.11.2017 Aika 28.11.2017 klo 16:00-17:09 Paikka Läsnä Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, 45700 Kuusankoski Luettelon mukaan Pykälät

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Lisätietoja: katupäällikkö Erkki Immonen, p , erkki.immonen(a)kouvola.fi

Lisätietoja: katupäällikkö Erkki Immonen, p , erkki.immonen(a)kouvola.fi Tekninen lautakunta 147 22.08.2017 Ilmoitusasiat Tela 22.08.2017 147 1. Viranhaltijapäätökset Katupäällikkö Mainospaikat 23.05.2017 18 Lupa mainosvaateen asettamiseen 21.06.2017 19 Lupa mainostaulujen

Lisätiedot

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu Kuusankoski

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu Kuusankoski Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 Liikelaitosten johtokunta 23.11.2016 Aika 23.11.2016 klo 09:00-09:44 Paikka Lautakuntahuone, Tekniikka- ja ympäristötalo Valtakatu 33 45700 Kuusankoski Läsnä Luettelon

Lisätiedot

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, Valtakatu 33, Kuusankoski

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, Valtakatu 33, Kuusankoski Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 Liikelaitosten johtokunta 21.12.2016 Aika 21.12.2016 klo 16:00-16:31 Paikka Lautakuntahuone Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33 45700 Kuusankoski Läsnä

Lisätiedot

Kokouskutsu ja esityslista. Kouvolan kaupunki 2/ (10) Kymen jätelautakunta Aika klo 14:00

Kokouskutsu ja esityslista. Kouvolan kaupunki 2/ (10) Kymen jätelautakunta Aika klo 14:00 2/2018 1 (10) Aika 21.03.2018 klo 14:00 Paikka Tekniikka- ja ympäristötalo, Valtakatu 33, Kuusankoski Asialista Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAUTARON RAKENTAMATTOMIEN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee Lautaron asemakaavan korttelia 629

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on

Kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on Tekninen lautakunta 124 27.06.2017 Tekninen lautakunta 184 31.10.2017 Tekninen lautakunta 50 28.02.2018 Kouvolan RRT-alueen 1. vaihe / Kullasvaara (kaava nro 10/004) 344/10.02.01/2017 Tela 27.06.2017 124

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 83 27.02.2017 Kunnanhallitus 97 13.03.2017 Kunnanhallitus 303 21.08.2017 Valtuusto 110 25.10.2017 asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen 15/10.02.03/2017 Khall 27.02.2017

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kymen jätelautakunta Osallistujat. Jäsenet Lindholm Matti puheenjohtaja

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kymen jätelautakunta Osallistujat. Jäsenet Lindholm Matti puheenjohtaja Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 15 Kymen jätelautakunta 21.03.2018 Osallistujat Jäsenet Lindholm Matti puheenjohtaja Sainio Teppo Harju Jari varapuheenjohtaja jäsen Kalliola Marketta jäsen saapui :n

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs.

Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 21 Tarkastuslautakunta 30.03.2016 Aika 30.03.2016 klo 16:00-19:00 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski

Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, Kuusankoski Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 Tekninen lautakunta 10.10.2017 Aika 10.10.2017 klo 16:00-16:37 Paikka Läsnä Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33, 45700 Kuusankoski Luettelon mukaan Pykälät

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Ilmoitusasiat. Tela Viranhaltijapäätökset

Tekninen lautakunta Ilmoitusasiat. Tela Viranhaltijapäätökset Tekninen lautakunta 129 27.06.2017 Ilmoitusasiat Tela 27.06.2017 129 1. Viranhaltijapäätökset Kaupungingeodeetti 17.05.2017 7 Pistepilvien käsittely- ja visualisointi lisäosion hankinta Trimble Locus -järjestelmään

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

23 17.02.2015 42 19.05.2015

23 17.02.2015 42 19.05.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 23 17.02.2015 42 19.05.2015 KATSELMUS KIINTEISTÖJEN KOTIRANTA 407-6:44 JA KEMINSEUTU 407-7:52 RAJALLA/LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE/VASTINE

Lisätiedot

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 127 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 471 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 157 08.12.2014 Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1836/10.1000.100002/2014 TELA 127

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta 5 10.01.2017 Tekninen lautakunta 51 28.02.2017 Kaupunginhallitus 117 18.04.2017 Matkakeskuksen asemakaavan muutos (kaava nro 01/010) 289/10.02.01/2013 Tela 10.01.2017 5 Asemakaavan

Lisätiedot

Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman & Co Ltd.

Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman & Co Ltd. LIITE 6 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJEKTI NRO OSOITE ALOITE Asemakaavan muutos 0714 Runeberginkatu 5, 7, 9, 11, 13 ja 13a sekä Kotkantie 14. Kotkan kaupunki, Oy Shipstores Nyman

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 (OAS) (MRL 63 ) 1(5) Maankäyttöpalvelut 24.2.2015, päivitetty 27.5.2015 Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 Aloite Asemakaavan muutoksen laadintaan on ryhdytty yksityisen maanomistajan aloitteesta.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Hulevesimaksun käyttöönotto

Hulevesimaksun käyttöönotto Hulevesimaksun käyttöönotto KARA 0 Valmistelijat: tekninen johtaja Nina Kujala, p. 044 7809 331, ta louspääl lik kö Hanna Ekholm-Kippo, p. 044 7809 313, suun nit te lu in si nöö ri Minna Väisänen, p. 044

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot