Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia"

Transkriptio

1 Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia

2 Ohjelma Mikä muuttui verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin kautta Kysymyksiin vastataan esityksen aikana ja sen jälkeen Vastaukset julkaistaan myös vero.fi:ssä (Tietoa Verohallinnosta > Esitysmateriaalit) Muista myös Vastauspankki, jonne pääset mm. OmaVeron etusivulta Verkkoseminaarin tallenne löytyy osoitteesta:

3 Esityksen sisältö Muutokset lyhyesti: Muutokset yhteisöille alkaen: Sähköinen ilmoittaminen laajeni tuloveroilmoituksiin ja ennakoita koskeviin vaatimuksiin. OmaVero-palvelu laajeni. Ennakon täydennysmaksun korvasi hakemuksesta määrättävä lisäennakko. Ennakon määräämisen ja muuttamisen määräajat ja maksaminen muuttuivat. Tuloveron maksaminen ja veronkanto uudistuivat. Tuloverotuksen koronlaskenta muuttui. Tuloveron ilmoittaminen muuttui. Muita muutoksia: Tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Verohallinnolle Ennakkoperintärekisteritietojen tarkistuspäivät muuttuvat vuonna 2018.

4 Yleistä: mikä muuttuu ja milloin? Lainsäädäntö ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamiseksi (HE 237/2016) Lakimuutokset tulivat voimaan Niitä sovelletaan yhteisöjen ja yhteisetuuksien verotuksessa lukien luonnollisten henkilöiden ja muiden verovelvollisten verotuksessa lukien (paitsi sähköinen ilmoittamisvelvollisuus). Lisätietoa: vero.fi/muutoksia

5 Yhteisöt ja yhteisetuudet Yhteisöjä esimerkiksi: osakeyhtiö osuuskunta sijoitusrahasto aatteellinen tai taloudellinen yhdistys säätiö ja laitos ulkomainen kuolinpesä Yhteisetuuksia esimerkiksi: yhteismetsä tiekunta kalastuskunta ja jakokunta Huom! Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö ovat verotuksellisesti yhtymiä, eivät yhteisöjä tai yhteisetuuksia. Liikkeen- ja ammatinharjoittajat eivät myöskään ole yhteisöjä tai yhteisetuuksia

6 Sähköinen ilmoittaminen on laajentunut

7 Sähköinen ilmoittaminen on laajentunut Yhteisöjen ja yhteisetuuksien on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti alkaen. Jos veroilmoitus on annettu paperilla ennen , veroilmoitusta ei tarvitse antaa uudelleen. Marraskuusta alkaen yhteisöjen ja yhteisetuuksien on haettava ennakkoa sähköisesti. Jos yhteisöllä ei ole vielä Katso-tunnistetta, se kannattaa hankkia. Yhteisö voi myös valtuuttaa kirjanpitäjän antamaan yhteisön ilmoitukset sähköisesti. Katso-tunniste perustetaan osoitteessa yritys.tunnistus.fi.

8 Sähköinen ilmoittaminen on laajentunut Veroilmoituksen voi antaa paperilla vain erityisestä syystä esimerkiksi silloin, jos ilmoitusta ei voi teknisen esteen vuoksi antaa sähköisesti. Erillistä lupaa ei tarvitse hakea, eikä syytä paperi-ilmoittamiseen tarvitse kertoa etukäteen. Verohallinto voi verovalvonnan yhteydessä tiedustella, mikä erityinen syy paperi-ilmoitukseen on ollut. Samat periaatteet koskevat myös ennakon hakemista.

9 Uusia toiminnallisuuksia OmaVeroon

10 OmaVero on korvannut Yhteisöjen veroilmoituspalvelun OmaVero korvasi Yhteisöjen veroilmoituspalvelun marraskuussa Yhteisöjen veroilmoituspalvelu on auki katselutilassa toukokuuhun 2018 saakka. Verovuodesta 2017 alkaen OmaVerosta voi katsoa voimassa olevat tiedot riippumatta siitä, mitä kautta veroilmoitus on lähetetty. Esitäytetyt tiedot näkyvät veroilmoituksessa OmaVerossa verovuodesta 2018 alkaen.

11 Uusia toiminnallisuuksia OmaVeroon OmaVerossa voit nyt myös antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen hakea tai muuttaa yhteisön tai yhteisetuuden ennakkoveroa tilata verovelkatodistuksen tehdä maksujärjestelypyynnön tehdä oikaisuvaatimuksen yhteisön tuloveron ja oma-aloitteisten verojen osalta hakea ennakkoratkaisua tuloverosta, oma-aloitteisista veroista ja lahjaverosta hakea kirjallista ohjausta arvonlisäverosta hakea poikkeuslupaa tappioiden vähentämiseen.

12 Uusia toiminnallisuuksia OmaVeroon Viestinvaihto Tapahtumien haku Parannuksia maksujen ja palautuksien näyttämiseen Aluksi voit lähettää kysymyksiä, jotka liittyvät työnantajana toimimiseen tai lahjaveroon. Voit hakea valittuja tapahtumia määritellyltä ajanjaksolta. Palautusten tarkemmat tiedot välilehdellä Veroihin käytetyt maksut ja palautukset. Maksun käytön tarkemmat tiedot. Muutos veron määrään verokaudella tai verovuodella.

13 Muutokset Katso-valtuutuksiin: Tuloveroilmoittaja voi antaa tuloveroilmoituksen tai hakea sille lisäaikaa voi hakea muutosta ennakkoveroon ei voi tehdä muita hakemuksia eikä oikaisuvaatimuksia ei näe raha- tai maksutietoja Oma-aloitteisten verojen ilmoittaja voi hakea muutosta verokauteen, tilata ALV-todistuksen ja antaa kuntapalautusilmoituksen ei voi tehdä muita hakemuksia eikä oikaisuvaatimuksia

14 Muutokset Katso-valtuutuksiin Yrityksen pääkäyttäjä, rinnakkaispääkäyttäjä, Yrityksen OmaVero voivat käyttää myös kaikkia uusia toiminnallisuuksia Yrityksen OmaVero valtuutus sisältyy Vero-kaikki -rooliin, joka on myönnetty vuoden 2009 joulukuun jälkeen Voit tarkistaa valtuutuksen sisällön Katso-palvelusta.

15 Uusi ennakkomenettely

16 Ennakon täydennysmaksusta on luovuttu Yhteisöt ja yhteisetuudet eivät voi enää maksaa ennakon täydennysmaksua. Uusi menettely alkaen: Ennakkoa täydennetään hakemalla lisää ennakkoa. Verohallinto antaa lisäennakon määrästä päätöksen.

17 Ennakon määrääminen ja muuttaminen verovelvollisen vaatimuksesta Jos verovelvollinen vaatii, Verohallinto voi päättää verovuoden ennakon määräämisestä, muutoksesta tai poistosta verotuksen päättymiseen saakka. Huom! Hakemusta ei välttämättä ehditä ottaa huomioon huomioida juuri ennen verotuksen päättymistä. Verovuoden aikana ennakkovero määräytyy maksettavaksi erissä (kuten aiemminkin). Verovuoden jälkeen ennakko erääntyy aina yhdessä erässä.

18 Ennakon erääntyminen maksettavaksi Verovuoden aikana ennakkoveron eräpäivä on kunkin kuukauden 23. päivä. Verovuoden jälkeen kannettavan ennakkoveron eräpäivä on viimeistään kolmen viikon kuluttua ennakon määräämisestä. OmaVerossa hakija saa valita eräpäivän. Eräpäivä voi olla kuluva päivä tai päivä joka on enintään kolmen viikon päässä. Huom! Eräpäivä on kuitenkin aina pankkipäivä..

19 Ennakon muuttaminen Hakemuksen voi tehdä OmaVero-palvelussa. OmaVerossa näkyvät myös voimassa olevat ennakot. Hakemuksen voi tehdä myös muiden palveluntarjoajien välityksellä (Tyvi-operaattorit ja Ilmoitin.fi). Hakemus tehdään verovuosikohtaisesti. Hakemuksen voi tehdä käyttäen seuraavia Katsorooleja: Katso-pääkäyttäjä Katso-rinnakkaispääkäyttäjä Yrityksen OmaVero ja Tuloveroilmoittaja Ennakkoveropäätös näkyy OmaVerossa. Päätöksessä on maksuohjeet Päätös arkistoituu OmaVeroon

20 Ennakon hakeminen OmaVerossa Liitteitä ei tarvita. Tarvittaessa Verohallinto pyytää lisäselvitystä hakemuksen käsittelyä varten.

21 Ennakon hakeminen OmaVerossa Jos lisäennakkoa haetaan verovuoden päättymisen jälkeen, hakemukset käsitellään yleensä välittömästi. Ennakoiden alentamista, poistoa tai verovuoden aikana tapahtuvaa korotusta koskevien hakemusten käsittely voi kestää kauemmin. Ennakonpalautus maksetaan n. viikon kuluttua päätöksen tekemisestä tai käytetään maksamattoman veron suoritukseksi. Ennakkoveropäätöksessä on ohjeet siihen, miten ennakkovero maksetaan ennakkoveroa muutetaan erillistä muutoksenhakukelpoista ennakkoveropäätöstä pyydetään.

22 Ennakon maksuohjeet Maksuohjeet ovat jatkossa ennakkoveropäätöksessä jälkeen yhteisöjen päätösten mukana ei lähetetä erillisiä tilisiirtolomakkeita. Maksu tulee perille, vaikka käyttäisit aikaisempia ennakoiden tilisiirtolomakkeita, tilinumeroa ja viitteitä. Ennakkoveropäätöksen maksuohjeessa on esitetty tilinumero maksuerät eräpäivät viitenumero, jota pitää käyttää maksaessa

23 Ennakkoveropäätös ja maksuohjeet OmaVerossa

24 Maksaminen OmaVerossa Tiedot maksamista varten ovat Maksa veroja -sivulla. Verohallinnon tilinumerot Verojen viitenumerot (oma-aloitteiset verot ja yhteisön tulovero). Samalta sivulta voi myös siirtyä maksamaan suoraan verkkomaksulla. Maksun eräpäivää ei voi muuttaa verkkomaksulla, vaan se on aina kuluva päivä.

25 Muutoksia verojen maksamiseen ja palauttamiseen

26 Maksujen viitenumerot ja maksun kohdistuminen Verot maksetaan ensisijaisesti verolajikohtaisella viitteellä esim. tuloveron viite. Näin maksut kohdistuvat oikealle verolajille, esimerkiksi tuloveron maksu ennakolle, lisäennakolle ja jäännösverolle. Jos kyseisen verolajin velvoitteita ei ole (ei erääntyneitä eikä erääntymättömiä), maksu käytetään muiden erääntyneiden verovelkojen suoritukseksi. Yhteenvedossa on asiakasviite, joka kohdistaa maksut asiakkaan mihin tahansa erääntyneeseen veroon verolajista riippumatta. Verohallinnon erikseen antamaa yksilöityä maksuviitettä voi käyttää vain erityistilanteissa, esimerkiksi maksujärjestelyyn liittyvissä maksuissa. Verohallinnon viitettä ei voi käyttää, jos maksut ovat siirtyneet ulosottoon.

27 Maksamisen muutoksia alkaen Verolajin sisällä maksu kohdistuu laissa määritellyn käyttöjärjestyksen mukaan. Verolaji, esim. yhteisön tulovero = yhteisön ennakkoverot (ml. lisäennakot ) ja jäännösverot Enää ei voi valita, mitä tuloveron erää maksaa, vaan maksu käytetään tuloveroihin uusien säännösten mukaisessa järjestyksessä. Tuloveron viitteellä suoritettu maksu käytetään erääntyneiden ja erääntymättömien tuloverojen suoritukseksi vanhimmasta erästä alkaen.

28 Muutoksia verojen palautukseen Verohallinto voi käyttää veronpalautuksen erääntyneisiin veroihin verotuksen valmistumispäivästä alkaen. Olennaiset puutteet ilmoituksissa estävät veronpalautuksen. Veronpalautusta ei voida maksaa, jos veroilmoituksia on antamatta tai niissä on olennaisia puutteita. Huomioon otetaan sekä oma-aloitteiset verot että tulovero. Ilmoituksen puuttuminen näkyy OmaVerossa ilmoituksen määräpäivää seuraavana päivänä.

29 Yhteenvetoon tulee uusia tietoja Yhteisöjen ennakko- ja jäännösverot sekä veronpalautukset merkitään yhteenvetoon. Ne näkyvät ensimmäisen kerran yhteenvedossa joulukuun alussa. Yhteenvedossa on myös maksuhuomautus, jos veroa ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Erillisiä maksuhuomautuksia ei enää lähetetä.

30 Yhteisöjen ja yhteisetuuksien koronlaskentaan muutoksia

31 Tuloverotuksen koronlaskennan muutokset Tuloveroille lasketaan jatkossa korkoa verovuosittain (ei tilikausittain), todellisten päivien mukaan ja entistä pitemmältä ajalta. Huom! Koroton maksuaika yhteisön verovuoden päättymisen jälkeen lyhenee 1 kuukauteen. Huojennettu viivästyskorko korvasi maksettavan yhteisökoron. Korkoprosentti määräytyy samoin kuin ennen ja on 2 % vuonna Vain jäännösverolle laskettavasta korosta vähennetään 20 euroa tai enintään koron määrä. Palautuskorko korvasi palautettavan yhteisökoron. Korkoprosentti määräytyy samoin kuin ennen ja on 0,5 % vuonna Viivästyskorko korvaa viivekoron ja veronlisäyksen. Korkoprosentti määräytyy samoin kuin ennen ja on 7 % vuonna 2017.

32 Ennakoiden koronlaskenta Ennakon eräpäivä Ennakon maksupäivä Eräpäivä viimeistään 1 kk verovuoden päättymisestä Koroton Viivästyskorko Eräpäivä myöhemmin kuin 1 kk verovuoden päättymisestä HVK Viivästyskorko Eräpäivän jälkeen maksetulle ennakolle lasketaan viivästyskorkoa. Jos lisäennakon eräpäivä on verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäinen päivä tai tämän jälkeen, lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa (HVK).

33 Jäännösveron koronlaskenta Verovuosi päättyy Verotus päättyy Jäännösveron eräpäivä Jäännösvero Koroton 1 kk Huojennettu viivästyskorko Viivästyskorko Jäännösveron huojennettu viivästyskorko Korkoa lasketaan verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäisestä päivästä alkaen jäännösveron eräpäivään asti. Jos jäännösvero maksetaan vasta eräpäivän jälkeen, lasketaan viivästyskorkoa.

34 Veronpalautuksen koronlaskenta Verovuosi päättyy Verotus päättyy Veronpalautuspäivä Veronpalautus Koroton 1 kk 1) Palautuskorko 2) Palautuskorko Veronpalautuksen palautuskorko: 1. Koron laskeminen alkaa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta. 2. Jos vero on maksettu verovuoden päättymistä seuraavan kuukauden jälkeen, koronlasku alkaa maksupäivää seuraavasta päivästä. Korkoa lasketaan siihen päivään asti, jolloin palautus lähtee Verohallinnon tililtä tai käytetään veroihin.

35 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Verovuoden 2017 jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Huojennetun viivästyskoron laskentajakso pitenee siirtymäaikana (vuosi 2017) portaittaisesti, kunnes päästään kuukauden korottomaan jaksoon. Tilikausien 1 6/2017 lisäennakoille ja jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa veroilmoituksen viimeistä antopäivää seuraavasta päivästä alkaen. Tilikausien 7 8/2017 lisäennakoille ja jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa alkaen. Tilikausien 9 12/2017 lisäennakoille ja jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta alkaen. Tilikausien 1 2/2017 jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa poikkeuksellisesti saakka, koska näiden tilikausien verotus valmistuu vasta Verohallinnon päätös yhteisöjen ja yhteisetuuksien verotuksen päättymisajankohdasta (A160/200/2016, )

36 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Esimerkki A Oy (Lisäennakko) A Oy:n tilikausi on , joka muodostaa A Oy:n verovuoden A Oy:n verovuoden 2017 veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on A Oy havaitsee, että ennakot eivät riitä kattamaan verovuoden veron tarvetta. A Oy vaatii määrättäväksi lisäennakkoa eräpäivän ollessa sama päivä. Lisäennakon määräämisen jälkeen A Oy:n ennakot vastaavat veron tarvetta. Lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa ajalta Verovuosi päättyy Veroilmoituksen palauttaminen viimeistään Lisäennakon vaatiminen Verotus päättyy Tilikausi Tilinpäätöksen laatiminen Verotuksen toimittaminen Koroton* Koroton** Huojennettu viivästyskorko * Erääntyneelle ennakolle lasketaan ainoastaan viivekorkoa. ** Koroton aika (4 kk).

37 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Esimerkki B Oy (Lisäennakko) B Oy:n tilikausi on , joka muodostaa B Oy:n verovuoden B Oy:n verovuoden 2017 veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on B Oy havaitsee, että ennakot eivät riitä kattamaan verovuoden veron tarvetta. B Oy vaatii määrättäväksi lisäennakkoa eräpäivän ollessa sama päivä. Lisäennakon määräämisen jälkeen A Oy:n ennakot vastaavat veron tarvetta. Lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa (HVK) ajalta Verovuosi päättyy Lisäennakon vaatiminen Veroilmoituksen palauttaminen viimeistään Tilikausi Tilinpäätöksen laatiminen Verotuksen toimittaminen Koroton* Koroton** HVK * Erääntyneelle ennakolle lasketaan ainoastaan viivekorkoa. ** Koroton aika (3 kk).

38 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Esimerkki C Oy (Jäännösvero) C Oy:n tilikausi on , joka muodostaa C Oy:n verovuoden C Oy:n verovuoden 2017 veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on Verotuksen toimittamisen yhteydessä C Oy:lle määrätään maksettavaksi jäännösveroa. C Oy:n jäännösveron eräpäivä on Jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa ajalta Tammi- ja helmikuussa 2017 päättyvien tilikausien verotus päättyy poikkeuksellisesti vasta Verovuosi päättyy Veroilmoituksen palauttaminen viimeistään Verotus päättyy Jäännösveron eräpäivä Tilikausi Tilinpäätöksen laatiminen Verotuksen toimittaminen Verotuksen oikaisu Koroton* Koroton** Huojennettu viivästyskorko Viivästyskorko * Erääntyneelle ennakolle lasketaan ainoastaan viivekorkoa. ** Koroton aika (4 kk).

39 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Esimerkki D Oy (Jäännösvero) D Oy:n tilikausi on , joka muodostaa D Oy:n verovuoden D Oy:n verovuoden 2017 veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on Verotuksen toimittamisen yhteydessä D Oy:lle määrätään maksettavaksi jäännösveroa. D Oy:n jäännösveron eräpäivä on Jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa ajalta Verovuosi päättyy Veroilmoituksen palauttaminen viimeistään Verotus päättyy Jäännösveron eräpäivä Tilikausi Tilinpäätöksen laatiminen Verotuksen toimittaminen Verotuksen oikaisu Koroton* Koroton** Huojennettu viivästyskorko Viivästyskorko * Erääntyneelle ennakolle lasketaan ainoastaan viivekorkoa. ** Koroton aika (2 kk).

40 Tuloverotuksen koronlaskennasta 2017 Esimerkki E Oy (Jäännösvero) E Oy:n tilikausi on , joka muodostaa E Oy:n verovuoden E Oy:n verovuoden 2017 veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on Verotuksen toimittamisen yhteydessä E Oy:lle määrätään maksettavaksi jäännösveroa. E Oy:n jäännösveron eräpäivä on Jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa ajalta Verovuosi päättyy Veroilmoituksen palauttaminen viimeistään Verotus päättyy Jäännösveron eräpäivä Tilikausi Tilinpäätöksen laatiminen Verotuksen toimittaminen Verotuksen oikaisu Koroton* Koroton ** Huojennettu viivästyskorko Viivästyskorko * Erääntyneelle ennakolle lasketaan viivekorkoa tai viivekorkoa ja viivästyskorkoa tai viivästyskorkoa. ** Koroton aika (1 kk).

41 Yhteenveto: Yhteisö ja yhteisetuus, muista ainakin nämä Veroilmoitus ja ennakkoa koskevat hakemukset on annettava sähköisesti. Yhteisöjen tulovero, ennakot, hakemusasiat yms. siirtyivät OmaVero-palveluun. Ennakon täydennysmaksu poistui alkaen. Ennakkoveroihin voi hakea muutosta verotuksen päättymiseen saakka. Huojennettua viivästyskorkoa / palautuskorkoa lasketaan 1 kk kuluttua tilikauden päättymisestä. Maksujen kohdentaminen muuttui. Maksujen viitteet ja tilinumero ennakoiden maksamiseen vaihtuivat. Tuloveron viite maksu kohdentuu ensisijassa tuloveroihin (ennakkoverot, jäännösverot).

42 Tuloveroilmoituksissa muutoksia

43 Tuloveroilmoituksissa muutoksia Verovuoden 2017 veroilmoituksissa paljon muutoksia Eniten muuttunut yhdistysten, säätiöiden ja julkisyhteisöjen veroilmoitus 6C. Veroilmoitus 6B: jatkossa ilmoitetaan vain elinkeinotoiminnan tuotot ja kulut. Henkilökohtaisen tulolähteen ja maatalouden tuotot ja kulut ilmoitetaan omilla liitteillä 7A ja 7M. Ulkomaisille yhteisöille on täysin uusi oma veroilmoitus 6U. Kaikissa veroilmoituksissa kohtien numerointia on muutettu. Kysymysten muotoilu on joissain kohdissa muuttunut.

44 Vuonna 2018 voimaantulevia muita muutoksia

45 Tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotus Tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle Koskee arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjen yritysten tekemiä tuonteja. Menettely muuttuu näillä yrityksillä oma-aloitteiseksi. Lisätietoa vero.fi:ssä Aihetta käsitellään verkkoseminaarissa Tietoa tilaisuudesta on vero.fi:ssä.

46 Ennakkoperintärekisterin tietojen tarkistus 2018 Nykyiset tarkistuspäivät (28.2. ja 31.8.) poistuvat Uudet tarkistuspäivät Suositeltavaa tarkistaa ennakkoperintärekisteröinti aina, kun maksetaan työ- tai käyttökorvauksia. Kaikki suorituksen saajat on tarkistettava kuitenkin vähintään 1.3., 1.6., 1.9. ja Sovelletaan alkaen. Tarkistuskanavat säilyvät ennallaan (ilmoitin.fi, YTJ.fi, YTJ:n palvelut). Tarkistuspäiviä ei enää näytetä rekisteröintimerkinnän yhteydessä YTJ:ssä ja Ilmoittimessa.

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30 Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 4.10.2017 klo 10:00 11:30 Ohjelma Mikä muuttuu verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Sisältö: Lainsäädännön muutokset Verokortit ja menettelyt Vuosi-ilmoitukset Verotusmenettelyn muutokset

Lisätiedot

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Ennakonkanto Uusia säännöksiä sovellettaisiin ensimmäisen kerran yhteisön verovuodelta 2017 toimitettavassa verotuksessa, ja ennakon määräämistä koskevia

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.5.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Ajankohtaista kirjanpitäjälle

Ajankohtaista kirjanpitäjälle Ajankohtaista kirjanpitäjälle Marjo Salin kirjanpidon asiantuntija, KTM Veronmaksajat Tilinpäätöksen antama oikea ja riittävä kuva Kirjanpitolain oikean ja riittävän kuvan vaatimusta koskevasta säännöksestä

Lisätiedot

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm. Maksujen käyttö Viitteet lyhyesti Oikean viitenumeron valinta on tärkeää Viitteellä maksu kohdistetaan oikean asiakkaan ja veron hyväksi. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: oma-aloitteisten verojen viite

Lisätiedot

Muutoksia varainsiirtoverotukseen

Muutoksia varainsiirtoverotukseen Muutoksia varainsiirtoverotukseen 1.11.2019 Muutokset lyhyesti Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019 alkaen Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan

Lisätiedot

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt)

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) KY ei edelleenkään varmaankaan ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö ei ole yhteisö, eikä yhteisetuus. Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 13) Katso Miten saisimme yhteismetsälle Katso -tunnisteen? Ei ole rekisterissä. Voit hakea Katso-tunnistetta osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"?

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole yhteisö tai yhteisetuus? 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, iltapäivä (tilitoimistot) Yleiset Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti yhtymä, eikä

Lisätiedot

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 15.11.2016 Esityksen tavoitteet Hallitusohjelman kirjaus: Verohallinnon toiminnan tehostamiseksi,

Lisätiedot

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua OmaVero 12.2.2018 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain. Henkilöasiakkaiden veroilmoitukseen ja verokorttiin liittyvät asiat siirtyvät OmaVeroon

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 10) Katso-tunniste Miten yhdistys saa Katso-tunnisteen, jos yhdistyksellä ei ole pankkitunnuksia? Yleensä pankkitilit on rahastonhoitajan

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

Laki. veronkantolain muuttamisesta

Laki. veronkantolain muuttamisesta Laki veronkantolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan veronkantolain (769/2016) 26 ja 41 :n 2 momentti, muutetaan 7 :n 2 momentti, 11 :n 2 ja 4 momentti, 14 :n 1 momentti, 16 :n 1

Lisätiedot

Yhteenveto verojen maksutilanteesta

Yhteenveto verojen maksutilanteesta Yhteenveto 1 (4) Verohallinto.540A.L0004318170 Pertti Palkansaaja Esimerkkitie 16 A 1 00100 HELSINKI 30.11.2018 Asiakirjan tunnus L0004318170 Yhteenveto muodostetaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä,

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoittaminen Liikkeen- tai ammatinharjoittaja antaa veroilmoituksella 5 elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Mahdolliset

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta Laki ennakkoperintälain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ennakkoperintälain (1118/1996) 21, 32, 33, 33 a, 33 b ja 36, 4 luku, 47 ja 49 53 sekä 7 luku, sellaisina kuin niistä ovat

Lisätiedot

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Akava ry Lausunto 1 (5) Valtiovarainministeriö valtiovarainministerio@vm.fi Lausuntopyyntönne 1.7.2016/Dnro VM065:00/2016 Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 17.01.2017 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2017! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Yhdistyksen veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Veroinfoa tilitoimistoille Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018 Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Huom! VML:ään tullut ja tulossa merkittäviä muutoksia v. 2017-2019 Verovuosi

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Verovuosi Tuloverotuksessa kalenterivuosi, jolta veroilmoitus on annettava

Lisätiedot

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Osakeyhtiön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa Mikä OmaVero? OmaVero on Verohallinnon verkkoasiointipalvelu, joka korvaa vaiheittain lähes kaikki Verohallinnon nykyiset verkkoasiointipalvelut OmaVero kokoaa

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa 17.4.2018 Ohjelma Yhteisöjen tuloverotuksen 1.5.2018 voimaan tulevat muutokset Yhteisöjen veroilmoitukset (verovuosi 2017) Kysy meiltä

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Palveluntarjoaja hoitaa yhteisön verotukseen liittyvät asiat rajapintojen kautta. Yhteisö voi keskittyä liiketoimintaansa.

Lisätiedot

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Yrittäjän veroasiat 2022: Veroasiat pienyrittäjän alustapalvelun kautta Yritys Oy:n pilvipalvelu SUURIN OSA VEROTUKSEN LIITTYVISTÄ

Lisätiedot

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta Laki varainsiirtoverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan varainsiirtoverolain (931/1996) 47 49, sellaisina kuin ne ovat, 47 laissa 876/2012 sekä 48 ja 49 laissa 526/2010, muutetaan

Lisätiedot

HE 237/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

HE 237/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Hallituksen esitys eduskunnalle ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettaviksi verotusmenettelystä

Lisätiedot

Verotusmenettelylain muutokset

Verotusmenettelylain muutokset A&S Tax Day Spring 2017 Verotusmenettelylain muutokset Torstai 23.3.2017 klo 9.00 12.00 Alder & Sound Mannerheimintie 16 A FI-00100 Helsinki firstname.lastname@aldersound.fi www.aldersound.fi The Finnish

Lisätiedot

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA OmaVeroon on kirjauduttu marraskuun 2018 jälkeen yli viisi miljoonaa kertaa. OmaVerossa voit esimerkiksi

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 2.1.2018 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 16.01.2018 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2018! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2016 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2016! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Veroilmoituksen täyttöopas YHTEISETUUS. verovuosi. Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet

Veroilmoituksen täyttöopas YHTEISETUUS. verovuosi. Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2012 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 16.2.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

Lausunto hallituksen esityksestä ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lausunto hallituksen esityksestä ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Lausunto 1 (7) 28.11.2016 Eduskunta Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Viite Lausuntopyyntönne 17.11.2016, HE 237/2016 vp Lausunto hallituksen esityksestä ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto

Ajankohtaista Verohallinnosta. Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto Ajankohtaista Verohallinnosta Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto 1. Verohallinnossa tapahtuneita muutoksia Uusi pääjohtaja Markku Heikura nimitetty 5.2.2018, 5 v toimikausi

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 17.11.2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE (29/2016), vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 10.11.2017 Rikosilmoitusharkinta Verohallinnossa rikosilmoitusharkinnan suorittavat verorikoksiin perehtyneet asianvalvojat Verorikokset ovat rangaistavia

Lisätiedot

Suomen verotus selkokielellä

Suomen verotus selkokielellä Suomen verotus selkokielellä Mitä sanat tarkoittavat? Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Vero.fi/tilitoimistot 2 Palvelunumero tilitoimistoille 020 697 072 / suomeksi 020 697 073 / ruotsiksi Yksi

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 16.01.2015 :N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2015! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita seuraavasti: - Verovelkarekisteristä

Lisätiedot

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/5 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUS JA LIITELOMAKKEET

Lisätiedot

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA verovuosi 2017 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/lomakkeet/5 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 10.1.2017 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA verovuosi 2016 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/veroilmoitus/5 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Lausunto 1 (7) 30.8.2016 Valtiovarainministeriö Vero-osasto valtiovarainministerio@vm.fi Viite Lausuntopyyntönne 1.7.2016, VM065:00/2016 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi ennakonkannon ja eräiden

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 18.10.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 4.11.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA verovuosi 2015 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/veroilmoitus/5 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi verotililain sekä eräiden muiden verotusta koskevien lakien voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä arvonlisäverolain, ennakkoperintälain ja arpajaisverolain väliaikaisesta

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 4 2.2 Tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo

Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo Verkkoseminaari 26.9. Maatalousyrittäjä ja maatalousyhtymä Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoitusten palautuspäivät 28.2.2019 2C - Metsätalouden veroilmoitus

Lisätiedot

Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen

Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen Taustaa Metsätalouden harjoittajalla tarkoitetaan tässä esityksessä luonnollista henkilöä, kuolinpesää

Lisätiedot

Laki. verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta

Laki. verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta Laki verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 1 :n 3 momentti, 2 :n 2 momentti, 7 :n 1 4 ja 7 momentti, 8 :n

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 9.12.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Laki arvonlisäverolain muuttamisesta

Laki arvonlisäverolain muuttamisesta Laki arvonlisäverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan arvonlisäverolain (1501/1993) 13 c :n 4 momentti, 129 b :n edellä oleva väliotsikko, 134 m :n 2 momentti, 134 o :n 2 momentti,

Lisätiedot

MAATALOUDEN- HARJOITTAJA

MAATALOUDEN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 2 MAATALOUDEN- HARJOITTAJA verovuosi 2017 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/lomakkeet/2 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi ILMOITA VERKOSSA vero.fi/veroilmoitus Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas HENKILÖASIAKKAAT verovuosi 2012 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/veroilmoitus SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Uuden yrittäjän veroinfo Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnolle Patentti- ja rekisterihallitukselle (kaupparekisteri) Y-tunnus Perustamisilmoitus Y1, osakeyhtiö, osuuskunta ja muu yhteisö Y2, avoin

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 141/2005 vp. Hallituksen esitys eräiden verotusmenettelyyn liittyvien säännösten muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 141/2005 vp. Hallituksen esitys eräiden verotusmenettelyyn liittyvien säännösten muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely EDUSKUNNAN VASTAUS 141/2005 vp Hallituksen esitys eräiden verotusmenettelyyn liittyvien säännösten muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä eräiden verotusmenettelyyn liittyvien

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE ASIAKASKIRJE 10.01.2007 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2007! Jo vakiintuneen tavan mukaan olen taas näin uuden vuoden alkaessa koonnut tähän ajankohtaisia

Lisätiedot

MAATALOUDEN- HARJOITTAJA

MAATALOUDEN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 2 MAATALOUDEN- HARJOITTAJA verovuosi 2016 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/veroilmoitus/2 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste 1a,1b,1d Alv-ilmoituksen laatiminen... ALVL 162 1c Työnantajasuoritusten valvontailmoituksen laatiminen... EnnakkoPL 32 1e Alv- ja työnantajasuoritusten

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Verotuksen muutoksia Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verotuksen muutoksia 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE 29/2016 vp, vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki oma-aloitteisten

Lisätiedot