Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset"

Transkriptio

1 Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset ( klo 13) Katso Miten saisimme yhteismetsälle Katso -tunnisteen? Ei ole rekisterissä. Voit hakea Katso-tunnistetta osoitteessa Tunnisteen käsittelyvaiheessa sinua pyydetään täydentämään hakemustasi, saat lisätietoja tästä sähköpostiisi kun hakemustasi käsitellään. Vielä yhteismetsän Katso -hakemisesta. Yhteismetsää ei saa rekisteriin kun ei tiedä mihin reksiteriin se kuuluu. Ei kelpaa kauppa- eikä yhdistysrekisteriin. Tällöin Katso -hakemus tyssää viranomaisiin. Yhteisetuuksien (esim. tie- ja vesiosakaskunnat, paliskunnat, yhteismetsät) osalta pyydämme Katso-tunnistehakemuksen käsittelyvaiheessa valtakirjaa, jolla yhteismetsän osakas valtuutetaan toimimaan Katso-pääkäyttäjänä. Lisäksi tarvitsemme yhteismetsän pöytäkirjaotteen tai otteen yhteismetsärekisteristä, josta selviää yhteismetsän osakkaat. Yhteismetsää ei siis tarvitse rekisteröidä, vaan riittää että sille on haettu y-tunnus ja Katsotunnistehakemuksen tekee yhteismetsän osakas. Saat lisätietoja ja valtakirjapohjan sähköpostiisi tunnistehakemuksen käsittelyvaiheessa. Miten asiakas valtuuttaa tilitoimiston käyttämään Omaveroa, kun asiakkaalla ei ole omia Katso-tunnuksia? Valtuutus tehdään sähköisen asioinnin valtakirjalla, katso lisätietoja: Voiko osakeyhtiön veroilmoituksen lähettää vielä ilmoitus.fi:n kautta (on jo tehty, palautus )? Kyllä voi. OmaVero Näkyykö OmaVerossa käyttämättömät tappiot, samalla myös milloin ne vanhenevat? Vanhat tappiot näkyvät verotuspäätöksellä. Verovuodesta 2017 alkaen verotuspäätökset arkistoidaan OmaVeroon. Pitääkö käyttämättömät hyvitykset tehdä palautuspyyntönä.?

2 Palautuspyynnön voi tehdä halutessaan OmaVerossa. Muutoin oma-aloitteisten verojen palautukset maksetaan valitun palautusajankohdan ja -rajan mukaan. Palautusajankohdan ja -rajan valitseminen koskevat vain oma-aloitteisia veroja. Onko mahdollista saada OmaVerosta selkeää 'tiliotetta', kuten viime vuonna vielä oli? Nykyisestä ei kyllä ota selvää koroista ym ylimääräisistä maksuista ja hyviksistä. Yhteenvetoon ei ole tulossa muutoksia. OmaVerosta tapahtumahaulla voi listata esimerkiksi korot ja muut seuraamusmaksut. Voiko sähköisesti OmaVerossa hakea muutosta ennakoihin vaikka kolmen kuukauden välein kun kirjanpidosta selviää tuloksen kehtitys? Ennakoita voi muuttaa aina tarvittaessa. Verohallinto suosittelee, että tuloksen muodostumista seurataan muutaman kuukauden välein. Koska OmaVeron positiivinen saldo saadaan etusivulle näkyviin? Toistaiseksi tällaista muutosta ei ole tulossa. Saisiko verotilin plussaldon edes asiakkaan etusivulle näkyviin? Käyttämättömät maksut ja palautukset eivät näy etusivun saldossa. Saldossa näytetään vain erääntyneet verot. Tekeillä on OmaVeron ohjevideo, jossa käsitellään saldoa. Voiko maksun käytön listausta tulostaa? Maksun käytön tiedot voi siirtää tiedostoon ja tiedoston voi tulostaa. Omaverotilin yhteenvedon saldo on 0,00, mutta kuten samalla sivulla on maininta, että on käyttämättömiä hyvityksiä. Miksei nämä käyttämattömät hyvitykset näy saldossa? Käyttämättömät maksut ja palautukset eivät näy etusivun saldossa. Saldossa näytetään vain erääntyneet verot. Tekeillä on OmaVeron ohjevideo, jossa käsitellään saldoa. Onko teillä viivästyksiä alv-palautuksissa, kun elokuun negatiivista arvonlisäveroa ei ole vieläkään palautettu, vaan omaverossa lukee että käsittelyssä? Verohallinnon asiakaspalvelusta saa tietoa yksittäisistä tapauksista. Miksi lisäosingonjaosta ei voi tehdä ilmoitusta (lähettää pöytäkirjanotetta) OmaVeron kautta sen jälkeen kun 10 kk tilikauden päättymisestä on kulunut? Ymmärrän, että veroilmoitusta ei voi muutella enää kun verotus on päättynyt, mutta miksi ei voi ilmoittaa sähköisesti osingonjaosta. Tällä hetkellä osingonjaon ilmoittaminen on osana veroilmoitusta ja tästä johtuen sitä ei voi palauttaa enää säännönmukaisen verotuksen päättymisen jälkeen. Otamme tämän palautteen huomioon palvelun jatkokehittämisessä.

3 Jos OmaVeron saldo on 0, mutta Huomioitavaa kohdassa näkyy Käyttämätöntä hyvitystä, onko päivän saldo tällöin 0 vai tuo käyttämättömän määrän summa? Jos etusivun saldo on 0, erääntyneitä veroja ei ole maksamatta. Silloin päivän saldo on käyttämättömien hyvitysten määrä. "Koska OmaVeron positiivinen saldo saadaan etusivulle näkyviin? Toistaiseksi tällaista muutosta ei ole tulossa." Miksi näin? Koska etusivun saldossa näytetään vain erääntyneet verot. Tekeillä on OmaVeron ohjevideo, jossa käsitellään saldoa. Kuinka OmaVerosta voi lukea verotilin tapahtumat selkeästi, niin että saa tilin saldon täsmäämään kirjanpidon kanssa? Selkeä raportti miten ja minä päivinä viivästyskorot on kirjautunut. Tapahtumahaku -toiminnolla saa listattua kirjatut tapahtumat. Milloin tuohon hakuun tulee tulosta ominaisuus? CSV-tiedostolla ei ole mitään tarvetta, tulostuksella olisi. Tiedoston voi tulostaa. Näkyykö tuossa listassa aiemmat vuodet? Tapahtumat näkyvät vuodesta 2012 alkaen. Miksi tallennettu csv-taulukkoa ei pysty muokkaamaan normi excel-muotoon eikä käsittelemään laskentataulukkona? Taulukkoa voi muokata ja se toimii normaalisti Excel -taulukkona. Jos tuloveroilmoituksen jättää sähköisesti esim kirjanpito-ohjelmasta suoraan, voiko sitä tarpeen mukaan täydentää OmaVerossa, esim osingonjakotietojen osalta (päätös tehdään veroilmoituksen jättöajan jälkeen)? Kun veroilmoitus on annettu muusta kanavasta kuin OmaVerosta, näkyy se OmaVerossa muutaman päivän viiveellä. Vasta sen jälkeen veroilmoitusta voi täydentää OmaVeron kautta. Voisiko tapahtumalistan saada tulostettuna pdf:nä tai html muodossa, koska csv sotkee järjestyksen? Tapahtumalistaa ei saa tulostettua pdf- eikä html muodossa. Viemme kehitysehdotuksen eteenpäin. Jos sähköpostiosoitteen tallentaa ja haluaa saada raporteista ilmoituksen sähköpostiin, niin voiko valita että haluaa vain selvityspyynnöt /huomautukset? Ettei sähköposti täyty joka kuun vaihteessa kaikkien asiakkaiden yhteenvedoilla?

4 Tällä hetkellä ei voi valita, mistä sähköposti-ilmoitukset haluaa. Yhteenvedon osalta on tekeillä muutos siitä, ettei sähköposti-ilmoitusta lähde ellei yhteenveto sisällä esimerkiksi ilmoitusta ulosottoon siirrosta. Tilikausi päättyi saisiko verotuspäätöksen OmaVeroon? Verotuspäätökset näkyvät OmaVerossa verovuodesta 2017 alkaen. Osakeyhtiö on purettu eikä OmaVero tiedä tätä. Ilmeisesti sitten voin tehdä veroilmoituksen vielä paperilla? Kaikkien yhteisöjen tulee antaa veroilmoitus sähköisesti alkaen. Avoin yhtiö, vain arvonlisäverovelvolliseksi ilmoittautunut, maksaa satunnaisesti palkkaa, voiko ta-maksut ilmoittaa ja maksaa OmaVero-palvelussa? Onko siis tilinumero ja maksuviite sieltä saatavissa? Kyllä voi. OmaVerossa voi antaa ilmoituksen ja OmaVeron Verojen maksaminen -sivulta näkee tiedot maksamista varten. Jäävätkö veroilmoitukseen syötetyt perustiedot "talteen" seuraavaksi vuodeksi? (esim. Osakkaiden tiedot)? Kyllä jäävät. Miten saa tulostettua paperille selkeän yksityiskohtaiset tiedot maksun käytöstä? Maksun käyttämisen tiedot voidaan siirtää tiedostoon ja tiedoston voi tulostaa. Eikö OmaVerossa pysty tekemään toiminimen veroilmoitusta? Ei voi, toiminimi voi tehdä veroilmoituksen Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Mitenkäs onnistuu jälkeenpäin lähetettävien liitteiden lisäys? Ja voiko lähettää Oma Veron kautta jos on lähetetty muuta kanavaa pitkin? Liitteitä voi toimittaa jälkeenpäin muokkaamalla jo lähetettyä veroilmoitusta ja lähettämällä sen. Kun veroilmoitus on annettu muusta kanavasta kuin OmaVerosta, näkyy se OmaVerossa muutaman päivän viiveellä. Vasta sen jälkeen veroilmoitusta voi täydentää OmaVeron kautta. OmaVerosta voi saada sähköpostia tapahtumista. Onko näitä sähköpostiviestejä mahdollista suodattaa niin että sieltä erottaisi vain ne tärkeät kuten esim. selvityspyynnöt, verotuspäätökset ja ennakkoveropäätökset? Nyt kirjanpitäjän sähköposti täyttyy kun tulee esim. ilmoituksia että vuosi-ilmoituksen jättäminen lähestyy. Poistin sähköpostiosoitteen palvelusta ennen kuin sinne tulee yli 300 yhteenvetoa verojen maksutilanteesta. Idea on hyvä mutta ilman suodatusta tärkeät viestit hukkuu.

5 Tällä hetkellä ei voi valita, mistä sähköposti-ilmoitukset haluaa. Yhteenvedon osalta on tekeillä muutos siitä, ettei sähköposti-ilmoitusta lähde ellei yhteenveto sisällä esimerkiksi ilmoitusta ulosottoon siirrosta. Jos tuon veroilmoituksen lähettää tiedostona, onko se nähtävissä ja korjattavissa täällä omaverossa jossain vaiheessa? Jos ei ole, onko tuo tilinpäätöstiedot ja mahdolliset tilintarkastuskertomukset mahdollista laittaa täältä omaverosta? Kun veroilmoitus on annettu muusta kanavasta kuin OmaVerosta, näkyy se OmaVerossa muutaman päivän viiveellä. Vasta sen jälkeen veroilmoitusta voi täydentää OmaVeron kautta. Missä kohtaa muutetaan sitä, kuinka ja koska OAV palautetaan? Toiminnot - kaikki toiminnot - palautuksen hakeminen, oma-aloitteiset verot. Pystyykö veroilmoituksen tallentaa välillä ja jatkaa loppuun toisessa kohtaa? Kyllä pystyy. Jos tuloveroilmoitus jätetty muun palvelun kautta ja tässä vaiheessa ei vielä tehty tilintarkastusta eli miten annetaan tieto tilintarkastuksesta sekä yhtiökokouksen päätöksestä osingonjaosta? Kun veroilmoitus on annettu muusta kanavasta kuin OmaVerosta, näkyy se OmaVerossa muutaman päivän viiveellä. Sen jälkeen veroilmoitusta voi täydentää OmaVeron kautta. Mitä täydentäviä tietoja voi antaa OmaVeron kautta jos veroilmoitus on annettu sähköisesti muun kanavan kautta? Miten esim. tilinpäätöstiedot? Kaikkia täydentäviä tietoja verotuksen päättymiseen asti. Voiko tuloveroilmoituksen tallentaa keskeneräisenä ja jatkaa ja lähettää myöhemmin? Kyllä voi. Jos OmaVerossa on käyttämätöntä saldoa tänään esim alv-palautuksista, kuittaantuuko erääntyvä vuoden 2016 täydennysvero saldosta? Jos on käyttämätöntä oma-aloitteisten verojen hyvitystä, voidaan se käyttää erääntyneeseen muuhun veroon esimerkiksi yhteisön tuloveroon. Erääntyneelle verolle lasketaan viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä siihen päivään, jolloin se tulee suoritetuksi. Ilmeisesti korkosenttien pyörittely edelleen jatkuu. Mistä saan kirjanpitoon kuukausittain raportin hyvitetyistä ja veloitetuista koroista? Tapahtumahaulla voi hakea tiedot kirjatuista koroista.

6 Ensimmäistä kertaa veroilmoitusta täytettäessä Oma erossa tulee siis täydentää kaikki tiedot mm. osakkaista, vaikkei muutoksia aiempaan olisi? Kyllä. Miten saamme OmaVerosta pois ne "vanhat" asiakkaat, jotka eivät enää ole toimistomme asiakkaita? Vanhat asiakkaat poistuvat, kun valtuutukset poistuvat. Asiakkaan tulee poistaa valtuutus. Tuloveroilmoitus annettu muun ohjelman kautta ja tuloveroilmotus OmaVero palvelussa. Annetaanko tieto tilintarkastuksesta ja osingonjaosta muuttamalla tätä OmaVero palvelussa olevaa tuloveroilmoituksen kyseisen kohdan tietoa? Kyllä tai lähettämällä ohjelmiston kautta korvaava veroilmoitus, missä kyseiset kohdat on muutettu. Saako OmaVerosta yhdellä listauksella selkeän listan tiliotemuodossa jossa näkyy samat tiedot kuin verotililläkin näkyi eli Alkusaldo + maksetut maksut tilille - tililtä veloitetut summat (verot ja viiveseuraamukset )+maksetut hyvityskorot= loppusaldo. Jos ei saa niin voitteko antaa selvityksen miksi sitä ei ole tehty vai enkö osaa etsiä oikeasta paikasta? OmaVeron tapahtumahaku toiminnolla saa listattua tietyllä ajanjaksolla kirjatut tapahtumat maksuja lukuun ottamatta. Suoritetut maksut ja palautukset välilehdeltä voi tarvittaessa tarkistaa onko kaikki pankin tiliotteelta kirjanpitoon kirjatut maksut saapuneet Verohallintoon. Alkusaldo = edellisen kuukauden loppusaldo ja sen näkee Yhteenvedolta. Tuleeko vuoden päästä henkilön palkkalaskelmat OmaVeroon? Jos lisäennakko maksetaan tammikuussa 2018 vuodesta 2017 jossain muualla kuin OmaVeron kautta, mutta tuloveron viitenumerolla, niin mistä tiedetään, että se on lisäennakko eikä ennakkoa vuodelle 2018? Vähennetäänkö myös lisäennakon huojennetusta viivästyskorosta se 20 euroa, eli onko perittävä korko aina vähintään 20 euroa? Ainoastaan jäännösverolle laskettavasta huojennetusta viivästyskorosta vähennetään 20 euroa tai enintään koron määrä. Lisäennakolle laskettavan huojennetun viivästyskoron määrä voi olla myös pienempi kuin 20 euroa. Korko lasketaan todellisten korkopäivien, lisäennakon ja kulloinkin voimassa olevan korkoprosentin perusteella. Maksu kohdistetaan siihen verolajiin, jonka viitenumeroa käytät. Maksu käytetään ensin jo erääntyneisiin veroihin ja sen jälkeen seuraavana erääntyviin veroihin. OmaVerosta voi tarkistaa miten maksu on kohdistunut. Henkilöasiakkaiden Verokortti verkossa -palvelu sulkeutuu marraskuussa Sen jälkeen verokorttiin ja ennakkoveroon haetaan muutosta OmaVerossa.

7 Tuloverotuksen ennakot Voiko ensi vuonna hakea/muuttaa ennakkoveroja vaikka 3 kuukauden välein sitä mukaa kun kirjanpidosta näkee miten tulos kehittyy? Ennakoita voi muuttaa aina tarvittaessa. Verohallinto suosittelee, että tuloksen muodostumista seurataan muutaman kuukauden välein. Riittääkö lähetetty tuloveroilmoitus lisäennakon maksamisen perusteeksi, vai onko tällöinkin tehtävä erillinen hakemus lisäennakosta? Tuloveroilmoitus ei sellaisenaan riitä, vaan lisäennakkoa pitää vaatia erikseen. Lisäennakkoa haettaessa pitää esittää arvio verotettavasta tulosta. Tuleeko ennakkoveropäätös enää ollenkaan paperisena? Kyllä tulee. Voiko koko vuoden ennakkoerät maksaa kerralla könttäsummana? Kyllä voi, käyttämällä tuloveron viitenumeroa. Miten maksetaan ennakontäydennysmaksu, jos sitä ei makseta omaveron kautta verkkomaksuna? Lisäennakon voi maksaa käyttämällä yhteisön tuloveron viitettä. Lisäennakko on korvannut ennakon täydennysmaksun. Jos tulee palautettavaa ennakkoveroa lopullisessa verotuksessa, pitääkö tällöinkin tehdä ennakonmuutosilmoitus? Veronhallinto maksaa automaattisesti veronpalautuksen. Veronpalautusta ei siis erikseen tarvitse vaatia takaisinmaksettavaksi. Voiko lisäennakkoa hakea kesken tilikauden? Halutaan siis pitää ennakkoverot ennallaan, mutta tuloksen muodostumisen mukaan täydennettäisiin tuloveroja. Tilikauden aikana voi hakea ennakkoa korotettavaksi. Lisäennakkoa voi vaatia verovuoden päättymisen jälkeen. Eikö lisäennakon voi maksaa oma-aloitteisesti jos on tehnyt tilinpäätöksen ja osaa laskea lopullisen veron itse, täytyykö se hakea erikseen? Lisäennakkoa tulee vaatia erikseen. Lisäennakon hakemuksen voi tehdä ja sen voi maksaa tämän jälkeen OmaVerossa. Onko lisäennakon eräpäivä aina max 3 viikkoa lisäennakon hakemisesta?

8 Kun haet lisäennakkoa verovuoden päättymisen jälkeen OmaVerossa, saat valita lisäennakon eräpäivän. Se voi olla kuluva päivä tai enintään kolmen viikon päässä oleva päivä, kuitenkin aina pankkipäivä. Oy:n tilikausi päättyi ja siitä syntyi veronpalautusta n ,00 euroa, pystyykö veronpalautuksen hakemaan takaisin ennakkoveroja vuodesta 2017 muuttamalla pienemmäksi - vai miten veronpalautus palautuu? Lopullisen veron tarpeen ylittävä osa ennakoista palautuu automaattisesti verotuksen päätyttyä veronpalautuksena. Veronpalautuksena takaisin maksettavan veron voi myös vaatia takaisin ennen varsinaista veronpalautuspäivää. Tällaisessa tilanteessa verovelvollisen tulee vaatia ennakoiden alentamista ennen verovuoden verotuksen päättymistä. Ennen varsinaista veronpalautuspäivää palautettaville ennakoille ei lasketa palautuskorkoa. Tuloverotuksen korot Jos maksaa jäännösveron ennen eräpäivää, saako korosta palautusta? Huojennettua viivästyskorkoa lasketaan jäännösveron eräpäivään asti. Ennen eräpäivää suoritettu maksu ei pienennä koron määrää. Muut Får vi samma på svenska? Det finns ett inspelat webbseminarium med motsvarande innehåll på adressen Powerpoint presentation: opetusmateriaalit/verkkoseminaarit/pdf-sve-muutoksia-verotuksessa_syksyn webinaarit _swe-se.pdf Veronpalautuksia käytetään erääntyviin veroihin. Millä perusteella? Veronkantolaissa säädetään palautuksen käyttämisestä. Miksi maksettu ennakontäydennys verovuodelle 2017 ( ) näkyy kuittaavan ennakoita verovuodelle ? Emme voi ottaa kantaa yksittäisiin tapauksiin. Pyydämme ottamaan yhteyttä Verohallinnon asiakaspalveluun. Nyt näyttäisi, että marraskuussa maksettuja työantajasuorituksia on palautettu ja vuoden 2016 yhteisöveronpalautus käytetty sitten näiden työnantajasuoritusten maksuksi. Miksi näin? Eikö olisi selkeämpää, että ei sotkettaisi eri maksuja/palautuksia (ainakaan, jos mitään erääntyneitä maksuja ei ole)?

9 Emme voi ottaa kantaa yksittäisiin tapauksiin. Pyydämme ottamaan yhteyttä Verohallinnon asiakaspalveluun. Tuleeko 2016 verovuoden verotuksen oikaisupyyntö jättää sähköisesti, vai voiko oikaisupyynnön edelleen toimittaa paperilla? Oikaisuvaatimuksen voi tehdä sähköisesti tai paperisena verovuoteen Lähetäänkö yhteisön verotuspäätös yhä paperisena? Kyllä lähetetään. Mikä tärkeä info oli joulukuun alussa? En ehtinyt ihan alkuun mukaan. Maahantuonnin arvonlisäveron muutoksista klo 13 alkaen. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Jos verovelvollinnen ei pysty tarvittavan tekniikan puuttumisen vuoksi lähettämään veroilmoituksen liitteitä (esim. tilintarkastuskertomus) sähköisesti, voiko tällöin veroilmoituksen antaa paperisena? Veroilmoituksen voi jatkossa antaa paperilla vain erityisestä syystä esimerkiksi silloin, jos sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tätä varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen. Jos annat veroilmoituksen paperilla, Verohallinto voi kysyä siihen syytä verovalvonnan yhteydessä. Tuleeko jäännösverosta paperinen päätös (maksulappu)? Yhteisön tuloveropäätös lähetetään paperisena postitse ja päätöksellä on tiedot jäännösveron maksamista varten. Kahdelta asiakkaalta on veronpalautuksesta vähennetty OAV vaikka on maksettu , pitääkö nämä hakea erikseen takaisin tai palautuuko automaattisesti ? Maksuista voi tehdä palautuspyynnön OmaVerossa. Voiko Taloyhtiöiden veroilmoitukset antaa paperisena? Kaikkien yhteisöjen tulee antaa tuloveroilmoitukset sähköisesti. Voiko yksi käyttäjä lisätä asiakkaan oman sähköpostiosoitteen asiakkaan taakse vai onko sähköpostiosoite aina käyttäjäkohtainen? Sähköpostiosoite on käyttäjäkohtainen. Koskeeko muutokset myös metsäyhtymiä?

10 Yhteismetsä on yhteisetuus, jota muutokset koskevat. Mites hyllypoistot ja poistoero? Hyllypoistot (lomake 12A) ilmoitetaan samasta kohdasta kuin poistot. Voiko verovelkatodistuksen tilata menneen päivämäärään tilanteeseen? Ei voi, verovelkatodistus muodostetaan kuluvan päivän tilanteesta kuten ennenkin. Onko jotain sanktioita, jos veroilmoitus tulee paperisena? Veroilmoituksen antamista paperisena ei ole sanktioitu. Veroilmoituksen voi jatkossa antaa paperilla vain erityisestä syystä esimerkiksi silloin, jos sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tätä varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen. Jos annat veroilmoituksen paperilla, Verohallinto voi kysyä siihen syytä verovalvonnan yhteydessä. Koskeeko tämä esitys myös liikkeenharjoittajia, siis toiminimiä? Ei koske, tämä esitys oli suunnattu yhteisöille ja yhteisetuuksille. Mitä on verotuksessa käyttämätön hyvitys ja hyvityskorko? Käyttämätön hyvitys on oma-aloitteisten verojen maksu, palautus tai hyvityskorko jota ei ole vielä käytetty verojen suoritukseksi. Hyvityskorkoa lasketaan esimerkiksi maksulle maksupäivästä käyttöpäivään silloin kun maksua ei käytetä heti (veron eräpäivä tulevaisuudessa). Meneekö edelleen, jos niin kuinka kauan paperisena varsinaiselle asiakkaalle esim. selvityspyynnöt, päätökset ym.kirjeet, joista tilitoimistokirjanpitäjä saa sähköpostiin ilmoituksen? Kaikki kirjeet, päätökset ja selvityspyynnöt menevät edelleen myös postitse asiakkaille.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm. Maksujen käyttö Viitteet lyhyesti Oikean viitenumeron valinta on tärkeää Viitteellä maksu kohdistetaan oikean asiakkaan ja veron hyväksi. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: oma-aloitteisten verojen viite

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30 Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 4.10.2017 klo 10:00 11:30 Ohjelma Mikä muuttuu verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 23.11.2017 Ohjelma Mikä muuttui verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme

Lisätiedot

Yhteenveto verojen maksutilanteesta

Yhteenveto verojen maksutilanteesta Yhteenveto 1 (4) Verohallinto.540A.L0004318170 Pertti Palkansaaja Esimerkkitie 16 A 1 00100 HELSINKI 30.11.2018 Asiakirjan tunnus L0004318170 Yhteenveto muodostetaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä,

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt)

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) KY ei edelleenkään varmaankaan ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö ei ole yhteisö, eikä yhteisetuus. Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"?

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole yhteisö tai yhteisetuus? 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, iltapäivä (tilitoimistot) Yleiset Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti yhtymä, eikä

Lisätiedot

Ajankohtaista kirjanpitäjälle

Ajankohtaista kirjanpitäjälle Ajankohtaista kirjanpitäjälle Marjo Salin kirjanpidon asiantuntija, KTM Veronmaksajat Tilinpäätöksen antama oikea ja riittävä kuva Kirjanpitolain oikean ja riittävän kuvan vaatimusta koskevasta säännöksestä

Lisätiedot

Muutoksia varainsiirtoverotukseen

Muutoksia varainsiirtoverotukseen Muutoksia varainsiirtoverotukseen 1.11.2019 Muutokset lyhyesti Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019 alkaen Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 10) Katso-tunniste Miten yhdistys saa Katso-tunnisteen, jos yhdistyksellä ei ole pankkitunnuksia? Yleensä pankkitilit on rahastonhoitajan

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Ennakonkanto Uusia säännöksiä sovellettaisiin ensimmäisen kerran yhteisön verovuodelta 2017 toimitettavassa verotuksessa, ja ennakon määräämistä koskevia

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua OmaVero 12.2.2018 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain. Henkilöasiakkaiden veroilmoitukseen ja verokorttiin liittyvät asiat siirtyvät OmaVeroon

Lisätiedot

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA OmaVeroon on kirjauduttu marraskuun 2018 jälkeen yli viisi miljoonaa kertaa. OmaVerossa voit esimerkiksi

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.5.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 17.01.2017 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2017! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

Laki. veronkantolain muuttamisesta

Laki. veronkantolain muuttamisesta Laki veronkantolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan veronkantolain (769/2016) 26 ja 41 :n 2 momentti, muutetaan 7 :n 2 momentti, 11 :n 2 ja 4 momentti, 14 :n 1 momentti, 16 :n 1

Lisätiedot

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Veroinfoa tilitoimistoille Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018 Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit

Lisätiedot

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoittaminen Liikkeen- tai ammatinharjoittaja antaa veroilmoituksella 5 elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Mahdolliset

Lisätiedot

Suomen verotus selkokielellä

Suomen verotus selkokielellä Suomen verotus selkokielellä Mitä sanat tarkoittavat? Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Osakeyhtiön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 2.1.2018 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2016 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2016! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Yhdistyksen veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 15.11.2016 Esityksen tavoitteet Hallitusohjelman kirjaus: Verohallinnon toiminnan tehostamiseksi,

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa Mikä OmaVero? OmaVero on Verohallinnon verkkoasiointipalvelu, joka korvaa vaiheittain lähes kaikki Verohallinnon nykyiset verkkoasiointipalvelut OmaVero kokoaa

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 16.01.2018 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2018! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 23.1.2019 1.0 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA VEROTILI VERKOSSA www.vero.fi/verotili Verotili Verotili Verotiliverojen ilmoittaminen Verotiliverojen maksaminen Verotilin toiminta Verotilin positiivinen saldo Verotilin negatiivinen saldo Verotilin

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Maksuton palkanlaskentaohjelma Johanna Puikkonen johanna.puikkonen@vero.fi verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Palkkoja lasketaan kuukausittain noin 55 000 kpl 88 milj. eurolla

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.2 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Vero.fi/tilitoimistot 2 Palvelunumero tilitoimistoille 020 697 072 / suomeksi 020 697 073 / ruotsiksi Yksi

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 10.11.2017 Rikosilmoitusharkinta Verohallinnossa rikosilmoitusharkinnan suorittavat verorikoksiin perehtyneet asianvalvojat Verorikokset ovat rangaistavia

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.3 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c Veroilmoituksen täyttöopas YHDISTYKSET SÄÄTIÖT 6C verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 VEROTUKSEN PÄÄTTYMINEN,

Lisätiedot

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET 10.6.2011 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 3 2.2 Veroilmoituksen

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto

Ajankohtaista Verohallinnosta. Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto Ajankohtaista Verohallinnosta Markku Kovalainen johtava veroasiantuntija, Pohjois-Suomen verotoimisto 1. Verohallinnossa tapahtuneita muutoksia Uusi pääjohtaja Markku Heikura nimitetty 5.2.2018, 5 v toimikausi

Lisätiedot

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/5 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUS JA LIITELOMAKKEET

Lisätiedot

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Sisältö: Lainsäädännön muutokset Verokortit ja menettelyt Vuosi-ilmoitukset Verotusmenettelyn muutokset

Lisätiedot

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Akava ry Lausunto 1 (5) Valtiovarainministeriö valtiovarainministerio@vm.fi Lausuntopyyntönne 1.7.2016/Dnro VM065:00/2016 Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 4 2.2 Tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 26.3.2019 1.0 81 SELVITYS NETTOKORKOMENOISTA TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 Leena Juusela Palvelujen arvonlisäverotuksen muutokset Elinkeinonharjoittajille myytävien palvelujen yleissääntö päinvastainen nykyiseen verrattuna: Palvelut l verotetaan

Lisätiedot

ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ

ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 5 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

2C METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS

2C METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS VEROHALLINTO 1.9.2018 1.0 2C METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT...

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 26.10.2018 1.2 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa 17.4.2018 Ohjelma Yhteisöjen tuloverotuksen 1.5.2018 voimaan tulevat muutokset Yhteisöjen veroilmoitukset (verovuosi 2017) Kysy meiltä

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 /

Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 / Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 / 17.11.2016 Autoverolain muutos 1.1.2017 Laki autoverolain muuttamisesta (561/2016) Vientipalautus (säännösmuutos)

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C)

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) VEROHALLINTO 23.1.2019 1.0 YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija 28.1.2010 1 Muutoksia Verotili, ja siihen tarvittavat tunnukset ALV: verokantojen

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Huom! VML:ään tullut ja tulossa merkittäviä muutoksia v. 2017-2019 Verovuosi

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

ASTERI TULOVEROILMOITUS ESITTELYMATERIAALIA 9.1.2012

ASTERI TULOVEROILMOITUS ESITTELYMATERIAALIA 9.1.2012 ASTERI TULOVEROILMOITUS ESITTELYMATERIAALIA 9.1.2012 AIHEET Mitä Asteri Tuloveroilmoitus ohjelmalla voi tehdä? Mistä neuvoja tuloveroilmoituksen tekemiseen? Ohjelman asentaminen Verovuoden perustaminen

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Verovuosi Tuloverotuksessa kalenterivuosi, jolta veroilmoitus on annettava

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Verolait - keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2014 - muutokset verokorteissa ja työnantajamenettelyssä

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot