Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"?"

Transkriptio

1 1 Verkkoseminaari kysymykset, iltapäivä (tilitoimistot) Yleiset Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti yhtymä, eikä yhteisö. Saako esityksen jälkeen jostain tulostettua tämän materiaalin? Käytettävä materiaali löytyy vero.fi:stä: Postitetaanko veropäätöksiä enää ollenkaan vai tulostetaanko ne vain itse OmaVerosta? Kyllä postitetaan. Tulevatko ennakkoveropäätökset ja verotuspäätökset (muuttuneet) lisäksi asiakkaalle paperisena? Kyllä tulevat. Hei, toimiiko ilmoitin.fi jatkossakin normaalista? Voiko veroilmoituksen toimittaa alkaen kuten aiemmin voimassa olevaa tietuekuvausta noudattamalla. Toimiiko ilmoitin.fi , kun OmaVero on kiinni? Veroilmoitukset voi jatkossa toimittaa OmaVero-palvelun lisäksi tyvi -palveluiden ja ilmoitin.fipalvelun kautta. Verohallinnon rajoitetun palvelun aikana muiden palveluntarjoajien kautta lähetettyjä ilmoituksia ei käsitellä. Ilmoitukset käsitellään kuitenkin palvelukatkon jälkeen. Kun 6B lomakkeen lisäksi ilmoitetaan henkilökohtaisen tulolähteen ja maatalouden tuotot ja kulut omilla liitteillään 7A ja 7M lomakkeilla, niin yhdistys ja säätiökö ei käytä näitä erillislomakkeita vaan antaa edelleen kaikki nuo tiedot lomakkeella 6 C? Yhdistykset käyttävät edelleen pääverolomaketta 6C. Maatalouden tulolähteen tuotot ja kulut yhdistykset kuitenkin ilmoittavat jatkossa liitelomakkeella 7M. Milloin esitys tulee ruotsiksi? julkaistaan tallenne ruotsinkielisestä verkkoseminaarista Miten toiminimien veroilmoitukset verovuodelta 2017, onko mahdollinen jo OmaVerossa? Ei ole, muutokset koskevat tässä vaiheessa vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia. Muutoksia sovelletaan muihin verovelvollisiin kuten toiminimiin alkaen. Veroilmoitus verkossa -palvelu on käytössä siihen asti. Kun haen tammikuussa 2018 ennakoveroja päättyvälle tilikaudelle ja vuodelta 2016 on vahvistettuja tappioita, niin huomioidaanko nuo osakeyhtiöiden tappiot sitten tuossa vaiheessa?

2 2 Kyllä, vahvistetut tappiot otetaan huomioon. Hei, saako verovelvollinen jatkossakin päätökset määrätyistä ennakkoveroista myös perinteisellä postilla? Päätökset postitse voimassaolevaan osoitteeseen, riippumatta saapumiskanavasta. Nämä päätökset ovat nähtävissä myös OmaVerossa. Miten toimivat jatkossa ne vanhat yrittäjät maaseudulla, jossa ei toimi netti. Ei ole tietokonetta. Ei verkkopankkitunnusta. Ei tietokoneen käyttökokemusta. Toiminta vähäistä. Miten saavat tietoon maksettavat ennakkoverot sun muut jos verohallinto ei enää lähetä mitään tietoja? Päätökset lähetetään edelleen paperisena. Lähetetäänkö ennakkoveromaksutietoja enää lainkaan paperilla? Kyllä lähetetään. Tuleeko jo kertaalleen saatu 2018 vuoden ennakkoveropäätös uudelleen omaveroon maksutietoineen vai ei? OmaVerossa näkyvät ennakkoveron erät ja maksutiedot saa OmaVerosta verojen maksaminen - sivulta. Katso-tunnistautuminen Jos tilitoimistolla on veroasioiden hoitoon Katso-valtuutus, voiko tilitoimisto hoitaa ennakonkannon hakuasiat sähköisesti? Ennakkoveroa voi hakea pääkäyttäjä-, rinnakkaispääkäyttäjä-, yrityksen OmaVero- ja tuloveroilmoittajarooleilla. Pitääkö yritysten antaa lisävaltuutus tilitoimistoille tuloveron osalta vai tuleeko palvelu mukaan automaattisesti jos rooli on Vero Kaikki? Ei tarvitse antaa lisävaltuutusta. Sisältääkö Katso-valtuutus "vero kaikki" kaikki toiminnallisuudet? Sisältää. Minullakin oli tilitoimistona hakemani valtuutus asiakkaani sähköiseen asiointiin VERO KAIKKI, mutta tähän ryhmän olikin verottajan toimesta lisätty ainakin KIINTEISTÖTIETOJEN ILMOITTAJA jota olisin tarvinnut, vanha vero kaikki valtuutus ei kattanutkaan tuota vaan piti hakea uusi valtuutus. Toivoisinkin, että jos suinkin mahdollista niin VERO KAIKKI kattaisi myös tulevat osiot. Tuossa aiemmin oli tietoa että ei olisi tarvinnut hakea muutosta, miten on esim. nuo kiinteistötiedot?

3 3 Vero Kaikki -rooli(ryhmä) sisältää valtuutuksen myöntöhetkellä Katso-palvelussa olleet Verohallinnon roolit. Jos Verohallinto ottaa käyttöön asiointipalveluissaan myöhemmin uuden roolin, asiakkaan tulee myöntää se erillisellä valtuutuksella tilitoimistolle. Ennen loppuvuotta 2009 tehdyt valtuutukset, joissa valtuutuksen rooleiksi on valittu VERO Kaikki, eivät sisällä Verotili (nykyisin Yrityksen OmaVero) -roolia. Tuloveroilmoittaja-rooli sisältyy myös vanhempiin valtuutuksiin. Myönnettyjen ja saatujen valtuutusten voimassaolon ja roolit voi tarkastaa Katsopalvelussa. Sähköisen asioinnin valtakirja Meille on suurin osa tilitoimiston asiakkaista myöntänyt sähköisen asioinnin valtakirjan Katsopalvelussa. Riittääkö tämä valtakirja tekemään ennakkoverojen muutoshakemuksia ja muita hakemuksia? Vai pitäisikö esim. kaikille asiakkaille hakea omat Katso-tunnukset? Pääkäyttäjä, rinnakkaispääkäyttäjä, Yrityksen OmaVero ja tuloveroilmoittaja rooleilla voi tehdä ennakkoverojen muutoshakemuksia. Mikäli tilitoimisto hoitaa veroasiat asiakkaan puolesta valtakirjalla, saako asiakas mm. päätöksiä, selvityspyyntöjä ym. postitse? Eli mitä tietoja enää menee kirjeessä asiakkaalle? Kaikki kirjeet ja päätökset lähetetään edelleen myös kirjepostina. Mikäli tilitoimisto on tehnyt asiakkaalle sähköisen asioinnin valtakirjan roolituksella VEROkaikki aiemmin. Tarvitseeko tätä valtakirjaa uusia, jotta saa pystyy antamaan ilmoituksia OmaVerossa? Ei tarvitse uusia. Yhteenveto Näkyykö jatkossa verotilin kuukausiyhteenvedoilla myös ennakkoverojen maksut, eli sekoittuvatko ne jatkossa omaveron saldoon? Kyllä. Yhteenvedolla näytetään tiedot oma-aloitteisista veroista, yhteisön tuloverosta (ennakkovero, lisäennakko ja jäännösvero) ja perintö- ja lahjaveroista. Tapahtumien haku/verotiliyhteenveto Kovin on hieno ja yksityiskohtainen tapahtumien haku... tärkeintä kirjanpitovelvollisen kannalta on se että maksuista on asiallinen tosite kirjanpitoon, näkyvätkö kuittaukset maksuista, mikä on millekin verolle ja mahdollisille hyvitys- tai veloituskoroille oikean kuukauden verotiliyhteenvedolla - eikä vasta jälkikäteen kuten esimerkiksi nyt on viivästyskoroissa ja hyvityskoroissa? Tiedot maksujen käytöstä näkyvät sen kuukauden yhteenvedolla, jolloin maksua on käytetty. Tiedot maksujen ja palautusten käytöistä voi katsoa lisäksi OmaVeron Suoritetut maksut ja palautukset - välilehdeltä.

4 4 Onko niin, ettei uudessakaan omaverossa saa pankin tiliotteen tyyppistä tiliotetta, jossa näkyisi sekä tehdyt ilmoitukset, maksetut maksut sekä se mihin verottaja on maksun käyttänyt? Tiedot näkyvät yhteenvedolla. Yhteenveto ei ole vanhaa tiliotetta vastaava. Tapahtumahaku - toiminnolla voi hakea tietyltä ajanjaksolta tai kaudelta kirjattuja tapahtumia, jolloin tapahtumat näytetään kirjauspäiväjärjestyksessä. Yhteenvedon saldot ei tällä hetkellä pidä paikkaansa kaikkien yhteisöjen kohdalla. Yhteisö on voinut esim. maksaa omaverotilille summan 15.pv mutta kuukauden loppusaldossa tuota summaa ei ole huomioitu. Tuleeko verohallinto tekemään jotain tämän asian korjaamiseksi? Yhteenvetoon ei ole tulossa muutoksia. Maksun käyttö näytetään sen kuukauden yhteenvedolla jolloin maksua on käytetty. Tapahtumahaku -toiminnolla voi hakea tietyltä ajanjaksolta tai kaudelta kirjattuja tapahtumia, jolloin tapahtumat näytetään kirjauspäiväjärjestyksessä. Tällä hetkellä on todella hankala tehdä kirjanpitoa kun luvut eivät täsmää ollenkaan ilmoitettujen tietojen kanssa. Tuleeko yhteenvetoilmoitukseen selkeät tiedot, mihin rahat tai maksut käytettiin (ilmoituksien perusteella kuten oli Verotiliotteessa) ja alku- sekä loppusaldo? Yhteenvetoon ei ole tulossa muutoksia. Yhteenvedolla on kuukauden viimeisen päivän saldo, joka on siis myös seuraavan kuukauden alkusaldo. Tapahtumahaku toiminnolla voi hakea tietyltä ajanjaksolta tai kaudelta kirjattuja tapahtumia, jolloin tapahtumat näytetään kirjauspäiväjärjestyksessä. Saadaanko ennakkoverot verkkolaskuina ostolaskujen kierrätykseen? Verkkolasku olisi suoraviivaisempi kirjanpidon kannalta. Lisäksi jokaiselle erälle tarvittaisiin kirjanpitoohjelmassa oma maksulappu. Kiitos palautteesta. Tällä hetkellä verkkolasku on (yrityksillä) käytettävissä vain kiinteistöverossa. Ennakon maksutiedot saa veropäätöksellä ja ne ovat saatavilla myös OmaVerossa. Kaikki erät maksetaan samalla viitteellä. Jos verottaja joka tapauksessa kohdistaa verot omien sääntöjen mukaan vanhenemisjärjestyksessä, miksi eri veroille pitää olla eri viitenumerot? Viitenumerolla maksu kohdistetaan oikean maksajan hyväksi ja oikealle verolle. Ensin maksu käytetään sille verolajille, jonka viitenumerolla on maksettu. Vasta sitten, kun verolajin erääntyneet ja erääntymättömät erät on loppuun maksettu, maksua käytetään muille erääntyneille veroille vanhenemisjärjestyksessä. Verohallinto on jo lähettänyt vuoden 2018 ennakkoverolaput. Mihin tilille ennakot nyt pitää maksaa ja millä viitteellä? Voiko ennakoihin käyttää yhtä ja samaa viitettä joka kuukaudelle? Ennakot voi maksaa vanhoilla tiedoilla, mutta suosittelemme käyttämään maksamisessa uutta yhteisön tuloveron viitettä sekä tilinumeroa. Uusi viite on sama jokaiselle ennakon erälle ja se on saatavilla OmaVerosta. Maksu käytetään kummassakin tapauksessa yhteisön tuloveroille (jäännösverot, ennakot, lisäennakot) vanhimmasta erästä uusimpaan.

5 5 Tulevatko tällä hetkellä voimassa olevat ennakkoverolippujen tiedot OmaVeroon? Vai tulevatko sinne vain uudet tiedot? Sinne tulevat vain uudet tiedot. Tulevatko maksuhuomautukset asiakkaille vielä kuitenkin kirjeenä vai pitääkö myös tilitoimiston asiakkaan itsensä antaa s-posti ja puhelinnumero OmaVeroon? Tuloveroista ei enää lähetetä erillisiä maksuhuomautuksia. Tuloverojen maksukehotukset annetaan jatkossa tiedoksi yhteenvedolla. Yhteenvedon toimitustavaksi voi valita joko vain OmaVeroon tai OmaVeroon ja postitse. Minulla suurin osa asiakkaista ei ole koskaan käynytkään koko OmaVerossa. Onko nyt niin, että jatkossa kirjanpitäjän on huomattava tulostaa ja lähettää kaikille ennakkoverolaput? Nekö ei mene enää jatkossa postilla tiedoksi asiakkaille lainkaan? Ennakkoveropäätökset postitetaan asiakkaalle paperisena sen lisäksi, että päätös toimitetaan OmaVeroon. Päätökseltä löytyy tiedot ennakoiden maksamista varten. Erillisiä tilisiirtoja ei ennakoista kuitenkaan enää lähetetä. Tuloveroista ei myöskään lähetetä erillisiä maksuhuomautuksia, vaan tuloveroja koskevat maksukehotukset annetaan tiedoksi yhteenvedolla. Yhteenvedon toimitustavaksi voi valita joko vain OmaVeroon tai OmaVeroon ja postitse. Saadaanko joskus OmaVeroon näkyviin mistä ja kuinka paljon rahaa sinne on tullut (tilisiirto asiakkaan tililtä, tuloveronpalautus)? Nyt siellä näkyy kyllä hyvin, mihin siellä olevaa rahaa on käytetty, mutta ei sitä, mistä se on tullut. OmaVerossa Suoritetut maksut ja palautukset sivulta näkyy, onko kyseessä maksu tai palautus. Kirjanpitäjää häiritsee suunnattomasti, jos asiakkaan verotilille/omaveroon on jäänyt pieni summa ihan sen vuoksi, että jos joku viivästys sattuukin, niin se ei olisi heti miinuksella. Nyt käy niin, että joka kuukausi tuo ohjelmanne alkaa kuitata sitä ylimääräistä summaa jokaiselle verolle (alv, ta-suor.). Kun ajallaan tullut maksu kuitataan, niin siitä sitten jää se sama summa taas "ylimääräistä" plus ehkä jotain korkoa, joka sitten joskus näkyy jossain seuraavan kuun yhteenvedolla. Nyt olen kokeillut sellaista, että en lähetä niitä uusia ilmoituksia enää yhtään etukäteen, jotta ei tule lisää sotkettuja kuittauksia. Kyllä tässä pitäisi olla joku yksinkertainen systeemi. Kiitos palautteesta. Viivästyskorkoa kertyy veron eräpäivää seuraavasta päivästä maksupäivään saakka. Maksut käytetään puolestaan säädetyssä järjestyksessä viivästysseuraamuksille ennen pääomaa ja verolajin sisällä vanhimmalle erälle ensin. Oma-aloitteisia veroja pidetään yhtenä verolajina. Näin ollen jos aiemmasta verosta jää korkojen takia osa maksamatta, seuraavaa maksua tai palautusta käytetään ensin tälle vanhemmalle verolle, kuten totesit. Maksaessa olisi hyvä huomioida myös aiempien erien korot, jotka voi tarkistaa OmaVerossa. Ilmoittamisen ajankohdalla ei tässä tapauksessa ole vaikutusta maksun tai palautuksen käyttämiselle.

6 6 Edelliseen viestiini liittyen, saako jollakin määrityksellä jätettyä jonkun summan verotilille/omaveroon niin, ettei sitä kuitata muutoin kun silloin, jos muuten jäisi maksamatonta veroa? OmaVerossa voi asettaa haluamansa palautusrajan ja ajankohdan. Niillä voi vaikuttaa siihen, jääkö oma maksu tai palautus odottamaan tulevia veroja vai maksetaanko palautus asiakkaalle. Palautusraja koskee toistaiseksi vain oma-aloitteisten verojen maksuja ja palautuksia. Palautusrajasta ja -ajankohdasta löytyy enemmän tietoa mm. täältä: Jos haluaa maksaa lisäennakon tai muun veron omaveron kautta, on ainoa mahdollinen maksupäivä kyseinen päivä (kuten on tällä hetkellä) - eli systeemi ei huomioi veron oikeaa eräpäivää tulevaisuuteen - vaan tavallaan pakottaa maksamaan etuajassa? OmaVeron kautta maksaessa ei voi muuttaa maksupäivää. Jos haluaa muuttaa maksupäivää tulevaisuuteen, tulee maksu tehdä verkkopankissa. Nykyään verottaja toimii seuraavasti: Jos ALV on negatiivinen ja päätös tulee esim. 10 pv, niin verottaja käyttää palautuksen työnantajasuorituksiin, vaikka ne ei ole erääntyneet kuin vasta kahden päivän päästä. (Asiakkaan takana on valittu, että verot palautuksena ei kuittausta.) Kuinka paljon etukäteen verot pitää maksaa, että kuittausta ei tehdä? Tässä tapauksessa verot on maksettu 11. pv ja silti kuitattiin. Jatkossa alv palautukset menee kai ennakkoveroihin, jos niitäkin ei makseta etukäteen? Jos yleisenä eräpäivänä on maksamatta ja erääntyneenä mitä tahansa veroja, ml. tuloveroja, negatiivisen alv:n palautus käytetään näille veroille. Palautusrajalla ei voi estää kuittausta. Palautusta ei kuitenkaan käytetä erääntymättömille veroille, joten riittää, että ennakot maksaa eräpäivänä. Negatiivinen arvonlisävero voidaan puolestaan palauttaa tai käyttää muille veroille aikaisintaan verokautta seuraavan kuun yleisen eräpäivän jälkeen, eli aikaisintaan 12. päivä. Lähtökohtaisesti omat maksut käytetään veroille ennen palautuksia. Maksua ei kuitenkaan voida käyttää omaaloitteiselle verolle ennen veron erääntymistä, joten sinänsä etukäteen maksamisesta ei ole hyötyä. Kuittaako verottaja automaattisesti eräpäivänä veroja omaverotililtä, jos siellä on ylimääräisiä varoja? Kyllä. Sekä omat maksut että palautukset, joita ei vielä ole maksettu asiakkaalle, käytetään erääntyville veroille. Yleiset OmaVero-kysymykset ja muut sähköiset palvelut Tuleeko viesteihin merkintä kun asia on käsitelty, esim kun vastataan selvityspyyntöön, tuleeko OmaVeroon ilmoitus kun asia on käsitelty? Selvityspyynnön perusteella tehty päätös näkyy OmaVerossa, mutta selvityspyynnön käsittelystä ei tule erillistä ilmoitusta.

7 7 OmaVero-palvelu: Taloushallinto-ohjelmasta muodostetun tyvi-aineiston lähettäminen - tehdäänkö OmaVero kautta? Entä veroilmoituksen liitteet, jos veroilmoitus on tyvitiedostona? Tyvi-aineisto lähetetään tyvi -palveluiden kautta. OmaVerossa pystyy hakemaan ennakonmuutosta alkaen, tuleeko päätös heti vai myöhemmin? Esitelmöijä sanoi että veron eräpäivän voi itse määritellä maksettavaksi vaikka heti, niin tuleeko siitä päätös jolla se maksetaan vai maksetaanko se omaverossa verkkopankkitunnuksilla? Rajoitetun palvelun aikana ei voi hakea ennakonmuutosta OmaVerossa. Kun yhteisö tai yhteisetuus hakee OmaVerossa lisäennakkoa, ennakkoa koskevan päätöksen ja maksutiedot saa välittömästi. Maksun voi siis maksaa OmaVeron verkkomaksutoiminnallisuudella tai omassa verkkopankissa. Tuleeko hakemuksen lähettäjälle infoa, kun hakemus on käsitelty ja päätös on OmaVerossa? Päätös julkaistaan OmaVerossa, ja siitä lähetetään sähköpostilla tieto, jos käyttäjä on valinnut käyttöön sähköposti-ilmoitukset. Jos ennakkoveroon haetaan alennusta/poistoa niin onko näkymä sama kuin materiaalissa esitetty "ennakon hakeminen" - eli liitteitä tai sen kummempia perusteluita ei tarvita? Kyllä, liitteiden lähettäminen ei ole pakollista. Verohallinto kysyy tarvittaessa lisätietoja. Vaikka nämä ennakkoveromuutokset eivät koske henkilöyhtiöitä, muuttuuko omaveronäkymä kaikille samanlaiseksi ja sitä myötä myös esim. ennakkoveromuutosten tekeminen ja muut voisi tehdä Tmi:lle ja Ky:lle ym. samoin kun Oy:lle omaverossa? Ei, muutokset koskevat tässä vaiheessa vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia. Muutoksia sovelletaan muihin verovelvollisiin alkaen. Jos veroilmoitus lähetetään tiedostona, niin meneekö tieto veroilmoituksen antamisesta omaveroon? esim lomake 6b Kyllä. Saako OmaVeron kautta tehdyn veroilmoituksen kopioitua seuraavana vuonna pohjaksi? Helpottaisi tekemistä, sillä verolomakkeilla on paljon muuttumattomia tietoja. Ei saa kopioitua, mutta esim. osakkeenomistajat ja poistamattomat hankintamenot tuodaan veroilmoitukselle pohjatiedoksi verovuodesta 2018 lähtien. Mikä on veroilmoituksen tarkastelun (lähetetty muulla tavoin) lähetysviive jolla tiedot näkyvät OmaVerossa? Noin kaksi arkipäivää.

8 8 Saako jatkossa sähköisesti failatun tuloveroilmoituksen vastaanottokuittauksen sekä pdfprintit failatuista lomakkeista myös englanniksi Ilmoitin.fi:stä ja OmaVerosta? Ilmoitin.fi:stä lähetettyä veroilmoitusta voi katsella OmaVerosta noin kahden arkipäivän kuluttua. Ilmoitus on myös mahdollista tulostaa englannin kielellä (pdf). Erillistä vastaanottokuittausta OmaVerosta ei voi tulostaa, kun ilmoitus on annettu muuta kautta. Näkyykö Ilmoitin- palvelun kautta tiedostona lähetetty yhteisön veroilmoitus Oma Verossa? Näkyy noin kahden arkipäivän kuluessa. Onko mahdollista siirtää taloushallinto-ohjelmiston muodostama tuloveroilmoitus jotenkin suoraan omaveroon, joko sellaisenaan tai omaveron tuloveroilmoituksen esitäytetyksi pohjaksi? Muiden palveluntarjoajien palvelut säilyvät ennallaan. Lähetettyä ilmoitusta voi katsella OmaVerosta noin kahden arkipäivän jälkeen. Kysyisin mitä kautta lähetetään osinkojen ja palkkojen vuosi-ilmoitukset, väi säilyvätkö ne ennallaan ilmoitin.fi palvelussa? Muiden palvelutarjoajien palvelut säilyvät ennallaan. Herjaako OmaVeron postilaatikko, jos siellä on postia? Uusista kirjeistä ja päätöksistä tulee mm. etusivulle huomautus asiasta. Välittyykö OmaVero palvelun kautta kaupparekisteriin yhtiön tilinpäätöstiedot? Pääverolomakkeella 6B liitteet vaiheessa valitaan, mitkä liiteasiakirjat halutaan välitettäväksi myös PRH:lle. Saako OmaVeroon tulevia päätöksiä automaattisesti englanniksi jos käyttää englanninkielistä OmaVero palvelua? Joitain kirjeitä on mahdollista saada englanniksi esimerkiksi verovelkatodistuksen ja yhteenvedon, mutta mm. ennakkoveropäätöksen ja verotuspäätöksen voi saada vain suomeksi tai ruotsiksi. Asiakkaalle pitää lisätä Verohallinnon tietoihin lisäasiointikieleksi englanti. Tämän lisäämiseksi tulee olla yhteydessä Verohallinnon asiakaspalveluun. Jos tiedostona on lähettänyt 6B ja 62, voiko veroilmoitusta sitten täydentää muilla verolomakkeilla OmaVerossa? Tiedostona lähetettyä veroilmoitusta voi katsella ja korjata OmaVerossa noin kahden arkipäivän kuluttua. Missä Yle-vero? Yle-vero sisältyy yhteisön tuloveroon. Yle-veron määrä näkyy ennakkovero- ja verotuspäätöksellä.

9 9 Millä tavalla OmaVero muuttuu henkilöyhtiöitä ajatellen? Muutokset koskevat tässä vaiheessa vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia. Muutoksia sovelletaan muihin verovelvollisiin alkaen. Nykyisin on voinut sähköisen veroilmoituksen liitteenä lähettää ennakonmuutoshakemuksen kun veroja on jäänyt palautettavaksi; onnistuuko jatkossa? Jatkossa ei voi lähettää veroilmoituksen liitteenä, vaan ennakkoveron muutoshakemus tehdään erillisenä OmaVerossa tai muiden sähköisten palveluntarjoajien kautta. Voiko edelleen lähettää esim. Tyvi-palvelun kautta yhteisön ja toiminimien veroilmoitukset (mitkä kirjanpito-ohjelmat tekevät)? Kyllä voi. Voiko myös toiminimi hakea ennakonmuutokset jatkossa OmaVerossa? Omaveron käyttökatkon aikana oma-aloitteisia veroilmoituksia voinee lähettää esim. Linkin kautta? Ei voi, muutokset koskevat tässä vaiheessa vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia. Muutoksia sovelletaan muihin verovelvollisiin alkaen. Käyttökatkon aikana muut palveluntarjoajat toimivat normaalisti. Tapahtumahaku OmaVero-palvelussa on hankalaa, kun maksut kohdistuvat kuukausille eikä kokonaisraporttia saa. Esim. yhtiöillä, joissa tehdään korjauksia vanhoihin alv-kuukausiin olisi hyvä saada selville kokonaistilanne. Aiemmin Katso-palvelusta sellaisen päivämääräjärjestyksessä olevan raportin sai tulostettua. Nyt summat menevät muutoskuukausille ja sellaista päivämääräjärjestyslistaa ei saa lainkaan. Onko tähän tulossa muutosta? Tapahtumahaku -toiminnolla voi hakea hakuehtoja käyttämällä esimerkiksi tietyn verokauden arvonlisäverot, jolloin näkyviin saa myös verokaudella tapahtuneen muutoksen määrän. Verokauden tapahtumat näkymältä näkee alkaen tiedon siitä miten kaudelle aikaisemmin käytetty maksu tai palautus on käytetty muutoksen jälkeen (jos esim. maksettavan veron määrä on alentunut). Mistä OmaVerossa näkee kootusti kertyneet viivästys- ja hyvityskorot ja mahdolliset seuraamusmaksut? Nyt näitä on vaikea löytää. Käyttö veroihin ja korkolisäys yhteenvedossa ei ole kovin kätevä. Käyttämällä eri hakuehtoja Tapahtumahaku -toiminnolla voi hakea esim. tietyltä ajalta kertyneet viivästys- ja hyvityskorot.

10 10 Sähköposti-ilmoitukset Saako OmaVerosta kaikilla rooleilla (OmaVero, tuloilmoittaja etc) sähköposti-ilmoituksia niistä yhtiöistä, joille ko. rooleja on, vai tuleeko olla rinnakkaispääkäyttäjyys tai pääkäyttäjyys? Kyllä. Jos tilitoimisto antaa sähköpostiosoitteensa ja saa ilmoituksia asiakkaiden huomautuksista tuleeko silti sama ilmoitus huomautuksista myös asiakkaalle itselleen? Kyllä, jos asiakas on valinnut omalla käyttäjätunnuksellaan sähköposti-ilmoitukset käyttöön. Jos palvelussa on useita yhtiöitä, niin tuleeko esim. verottajan kuukausittaisesta maksuyhteenvetokirjeestä jokaisen yhtiön osalta erillinen sähköposti-ilmoitus? Kyllä tulee. Voiko omaveron sähköposti-ilmoitukset määrittää asiakaskohtaisesti? Voiko omaveron kautta jättää osinkoilmoituksen? Sähköposti-ilmoitukset voi määrittää käyttäjäkohtaisesti. Osinkoilmoituksen voi jättää OmaVerossa. Tilitoimistoympäristössä on jopa satoja yrityksiä, tuleeko niistä kaikista meili jos on oikeus yhtiön tietoihin? Kyllä, jos on ottanut sähköposti-ilmoitukset käyttöön. Pystyykö herätetyyppejä asiakaskohtaisesti valitsemaan? Eräistä asiakkaista kiinnostaa selvityspyynnöt y.m., mutta ei erääntyneet maksut. Toisista asiakkaista kiinnostaa myös erääntyneistä tiedot Ei pysty. Jos valitsee sähköposti-ilmoitukset, niin tulee kaikki herätteet. Ennakkomenettely Jos täydentää ennakoita lokakuussa ja hakee marraskuussa ennakoihin muutosta, niin ottaako OmaVero huomioon lokakuussa maksetun täydennysmaksun lisäennakossa? Lokakuussa 2017 maksettu ennakon täydennysmaksu otetaan huomioon tai tämän jälkeen lisäennakkoa määrättäessä. Ette vastanneet kysymykseeni sanktiosta, jos ei jätä ennakonmuutoshakemusta omaveron kautta tuloveroilmoituksen jättämisen jälkeen, mikäli on lisäveroja maksettavana? Lisäverot tulevat tällöin maksettavaksi jäännösverona, jolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Mitkä ovat sanktiot, jos ei ole lisäennakko maksettu 31.1 mennessä? Tilikausi on päättynyt Miten kuukaudessa voi laskea lisäennakon, kun alvikin maksetaan esim joulukuulta. Minusta tämä aikaraja on mahdoton toteuttaa!!!

11 11 Huojennettua viivästyskorkoa lasketaan verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta. Verohallinto ei oleta, että yhteisön verotettava tulos olisi täysin varmasti tiedossa verovuotta seuraavan korottoman kuukauden aikana. Yhteisöt antavat arvonlisäverotiedot kuukausittain ja näiden tietojen antamista varten yhteisöillä on ajantasainen tieto yhteisöjen taloudellisesta tilanteesta. Näiden tietojen perusteella yhteisöillä on suhteellisen tarkka tieto myös yhteisön tuloverotuksellisesta tilanteesta, jonka perusteella määräytyy yhteisön tuloveron tarve. Uuden ennakkomenettelyn joustavuus turvaa yhteisöille mahdollisuuden puuttua tuloveron (ennakon) määrään aina verotuksen päättymiseen saakka. Mikäli yrityksellä on tuloveroilmoituksen jättämisen jälkeen maksettava nykyistä ennakon täydennysmaksua, yritys on jättänyt tuloveroilmoituksen ja maksaa veron, tarvitseeko omaveron kautta lähettää erillinen ennakonmuutoshakemus, jossa ilmoitetaan tuloveroilmoituksen mukainen tulostieto (eli että lisäveroja pitää maksaa), eli pitääkö verotettava tulos ilmoittaa tuplasti sekä tuloveroilmoituksella että ennakonmuutoshakemuksella niin sanotusti torta po torta? Vai riittääkö edelleen vain se että lähetetään tuloveroilmoitus, maksetaan vero ja tulee verotuspäätös? Ennakon täydennysmaksua voi maksaa asti alkaen haetaan ja maksetaan lisäennakkoa ennakonmuutoshakemuksella. Lisäennakkoa ei voi vain maksaa kuten ennakon täydennysmaksua. Jos lisäennakon erää ei ole määrätty, mahdollinen maksu palautuu liikasuorituksena, jos ei ole muita veroja maksamatta. Hei, sovelletaanko ennakonkannon muutoksia myös henkilön ennakontäydennykseen vai milloin muutos laajenee myös elinkeinonharjoittajille? Kyllä. Ennakkoa koskevat muutokset koskevat muita verovelvollisia kuin yhteisöjä ja yhteisetuuksia alkaen. Mistä lähtien palautuskorkoa lasketaan? Veronpalautukselle lasketaan korkoa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta alkaen. Jos vero on maksettu verovuoden päättymistä seuraavan kuukauden jälkeen, koron laskeminen alkaa maksupäivää seuraavasta päivästä alkaen. Onko verottaja miettinyt mitkä paineet tilitoimistoille tulee, kun koroton aika lyhenee kolme kuukautta? Verohallinto ei oleta, että yhteisön verotettava tulos olisi täysin varmasti tiedossa verovuotta seuraavan korottoman kuukauden aikana. Yhteisöt antavat arvonlisäverotiedot kuukausittain ja näiden tietojen antamista varten yhteisöillä on ajantasainen tieto yhteisöjen taloudellisesta tilanteesta. Näiden tietojen perusteella yhteisöillä on suhteellisen tarkka tieto myös yhteisön tuloverotuksellisesta tilanteesta, jonka perusteella määräytyy yhteisön tuloveron tarve. Uuden ennakkomenettelyn joustavuus turvaa yhteisöille mahdollisuuden puuttua tuloveron (ennakon) määrään aina verotuksen päättymiseen saakka. Oliko niin, että palautettava palautuskorko 0,5 % esim. ennakoista ei ole veronalaista tuloa? Palautuskoron korkoprosentti on 0,5 % vuonna Veronpalautukselle maksettu korko ei ole tuloverotuksessa veronalaista tuloa.

12 12 Voiko ennakoita hakea pois vielä verovuoden päätyttyä vai meneekö palautus aina verotuksen päättymisen jälkeiseen aikaan? Ennakoita voi hakea poistettavaksi verotuksen päättymiseen saakka. Voiko ennakonpalautusta hakea myös tilikauden päättymisen jälkeen? Ennakoiden muutosta voi hakea verotuksen päättymiseen saakka. Jos maksaa lopullisen veron lisäennakkona eräpäivän ollessa 3 viikon päästä, tuleeko korkoa? Huojennetun viivästyskoron laskeminen riippuu lisäennakolle määrätystä eräpäivästä. Jos lisäennakon eräpäivä on verovuoden päättymistä seuraavan kuukauden aikana, lisäennakolle ei lasketa huojennettua viivästyskorkoa. Jos lisäennakon eräpäivä on verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäisenä päivänä tai tämän jälkeen, lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Liikaa maksetun ennakon muutoshakemus milloin tehtävä viimeistään? Ennakon muutosta on haettava ennen verotuksen päättymistä. Onko tulossa muille yritysmuodoille samat muutokset? On monia yrityksiä, joilla on murrettu tilikausi, verovuosi voi päättyä vaikka mutta ennakkoveroa maksetaan asti. Miten näille tehdään ennakkoveron muutos jatkossa? Milloin he voivat vielä pyytää lisäennakkoa (ent täydennysvero)? Muille verovelvollisille tulevat samat muutokset alkaen. Muut verovelvolliset eivät ole kuitenkaan velvollisia tekemään ennakoita koskevia vaatimuksiaan sähköisesti alkaen kaikki verovelvolliset voivat vaatia muutoksia ennakoihin verotuksen päättymiseen saakka. Jos yhteisön tai yhteisetuuden verovuosi 2019 muodostuu esimerkiksi tilikaudesta , yhteisön tai yhteisetuuden verotus päättyy viimeistään Yhteisö tai yhteisetuus voi maksaa lisäennakoita tai muuten muuttaa ennakoiden määrää verotuksen päättymiseen saakka. Jos esimerkiksi yksityisen elinkeinonharjoittajan verovuosi 2019 muodostuu tilikaudesta , päättyy yksityisen elinkeinonharjoittajan verovuoden 2019 verotus viimeistään Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi maksaa lisäennakoita tai muuten muuttaa ennakoiden määrää verotuksen päättymiseen saakka. Edellä esitetyissä esimerkeissä ei ole huomioitu mahdollisia veronkannon, verotuksen toimittamisen ja eräiden seuraamusmaksujen uudistusten aiheuttamia muutoksia esimerkiksi verotuksen päättymisajoissa. Näitä uudistuksia koskeva hallituksen esitys (HE 97/2017) on annettu Eduskunnalle Miten muiden yhtiömuotojen (esim henkilöyhtiö) ennakoiden täydennykset? Meneekö entisellään vai muuttuuko samalla tavalla kuin osakeyhtiöillä? Muut verovelvolliset kuin yhteisöt ja yhteisetuudet voivat maksaa ennakon täydennysmaksua viimeisen kerran Muille verovelvollisille tulevat samat muutokset kuin yhteisöille ja yhteisetuuksille alkaen.

13 13 Voitteko tarkentaa mitä tarkoitetaan verovuoden päättymisellä? Esim. kun tilikausi päättyy tai (kun uusi menettely on voimassa), milloin päättyy kyseisten tilikausien verovuosi? Verovuosi on kalenterivuosi tai, jos kirjanpitolaissa tarkoitettuna tilikautena ei ole kalenterivuosi, se tai ne tilikaudet, jotka ovat kalenterivuoden aikana päättyneet. Esimerkiksi jos tilikausi päättyy , eikä kyseisellä yrityksellä pääty enää saman kalenterivuoden aikana muita tilikausia, muodostaa päättyvä tilikausi verovuoden Verovuosi 2018 voi siis muodostua vaikka tilikaudesta Verovuosi 2018 voi muodostua myös esimerkiksi kalenterivuodesta (tilikausi ) tai pidennetystä tilikaudesta ( ) tai saman kalenterivuoden aikana päättyvästä useammasta tilikaudesta ( ja ). Palaan asiaan, jota on jo täällä käsiteltykin. Tuo yhden kuukauden määräaika lisäennakon hakemiselle on AIVAN LIIAN LYHYT. Tilitoimistot EIVÄT PYSTY yhden kuukauden aikana tuottamaan tilinpäätöksiä. Verotettava tulos EI MUODOSTU YKSISTÄÄN kuukausittain ilmoitettavista ilmoituksista, niin kuin joku teillä viisaudessaan olettaa. Meiltä kirjanpäjiltä odotetaan yhä enemmän ja enemmän ympärivuorokautista työn tekoa ja ennustuskykyjä. Eikö olisi parempi löysätä määräaikoja ja saada kerralla oikeita tietoja? Verohallinto ei oleta, että yhteisön verotettava tulos olisi täysin varmasti tiedossa verovuotta seuraavan korottoman kuukauden aikana. Yhteisöt antavat arvonlisäverotiedot kuukausittain ja näiden tietojen antamista varten yhteisöillä on ajantasainen tieto yhteisöjen taloudellisesta tilanteesta. Näiden tietojen perusteella yhteisöillä on suhteellisen tarkka tieto myös yhteisön tuloverotuksellisesta tilanteesta, jonka perusteella määräytyy yhteisön tuloveron tarve. Uuden ennakkomenettelyn joustavuus turvaa yhteisöille mahdollisuuden puuttua tuloveron (ennakon) määrään aina verotuksen päättymiseen saakka. Määrääkö verohallinto ennakkoveron tuleville vuosille vai täytyykö hakea itse omaverossa ennakkoa tuleville vuosille? Entä tuleeko maksettavien ennakkoverojen tiedot enää postilla vai pelkästään omaveroon, josta seurattava tulevat maksut? Verohallinto määrää myös jatkossa vuosittaiset perusennakot. OmaVerossa verovelvollinen voi hakea muutosta Verohallinnon määräämiin perusennakoihin. Tiedot perusennakoiden määrästä maksutietoineen löytyvät sekä OmaVerosta että ne myös postitetaan verovelvolliselle. Jos tilikauden alussa jo huomaa, että ennakkoverot ovat liian pienelle summalle ja haluaa korottaa niitä. Tuleeko ennakkoveron maksu todellakin maksettavaksi yhdellä kertaa koko tilikaudelta, ettei niitä voi jaksottaa kuukausittain? Jos verovuoden aikana korottaa ennakon määrää, määrätään uusi ennakko kahdessa tai useammassa yhtä suuressa erässä maksettavaksi ennakon määrästä riippuen. Verovuoden päättymisen jälkeen määrättävä ennakko maksetaan yhdessä erässä.

14 14 Yhtiön tilikausi päättyi Miten ennakontäydennyksen kanssa toimitaan jos/kun veroja ei vielä tässä kuussa ehditä laskea saati maksaa? Jos tilikausi on päättynyt , ennakon täydennysmaksua voi maksaa korottomasti saakka. Tämän jälkeen voi maksaa lisäennakoita, joille lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Mikäli yrityksellä on tuloveroilmoituksen jättämisen jälkeen maksettava nykyistä ennakon täydennysmaksua, yritys on jättänyt tuloveroilmoituksen ja maksaa veron, tarvitseeko omaveron kautta lähettää erillinen ennakonmuutoshakemus, jossa ilmoitetaan tuloveroilmoituksen mukainen tulostieto (eli että lisäveroja pitää maksaa), eli pitääkö verotettava tulos ilmoittaa tuplasti sekä tuloveroilmoituksella että ennakonmuutoshakemuksella niin sanotusti torta po torta? Vai riittääkö edelleen vain se että lähetetään tuloveroilmoitus, maksetaan vero ja tulee verotuspäätös? Ennakon täydennysmaksua voi maksaa asti alkaen haetaan ja maksetaan lisäennakkoa ennakonmuutoshakemuksella. Lisäennakkoa ei voi vain maksaa kuten ennakon täydennysmaksua. Jos lisäennakon erää ei ole määrätty, mahdollinen maksu palautuu liikasuorituksena, jos ei ole muita veroja maksamatta. Eli tarkoittaa että pitää ilmoittaa tuplasti? Missä vaiheessa verohallinto lähettää lisäveroista maksulapun jos tuloveroilmoituksen lähettämisen jälkeen EI tee ennakonmuutoshakemusta - on mahdollisesti maksanut lisäverot, te olette ne palauttaneet koska lisäennakonmuutoshakemusta ei ole tehty? Kyllä, tulos tulee ilmoittaa lisäennakkoa haettaessa ja veroilmoituksella. Kun yhteisö tai yhteisetuus hakee OmaVerossa lisäennakkoa, ennakkoa koskevan päätöksen ja maksutiedot saa välittömästi. Jos verovuoden veron tarve ei ole tullut katetuksi ennakkoveroilla, määrätään puuttuvat verot maksettavaksi jäännösverona. Jäännösveron maksutiedot lähetetään verovelvolliselle tiedoksi verotuspäätöksellä. Ilman erityistä lisäennakkohakemusta Verohallinto ei pysty kohdistamaan maksua oikeaan paikkaan ja tämän vuoksi maksettu vero palautetaan. Tuleeko lisäennakko yhdessä erässä vai useammassa erässä? Lisäennakko määrätään hakemuksella annettujen tietojen perusteella maksettavaksi aina yhdessä erässä. Jos lisäennakon maksaa vain osittain, lisäennakon maksamattomalle osalle lasketaan viivästyskorkoa. Lisäennakoita voi vaatia maksettavaksi useita. Miksi lisäennakon hakuaika on liian lyhyt? Tilitoimistot eivät mitenkään ehdi tekemään tilinpäätöksiä kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Nykyinen 4 kuukautta olisi sopiva aika. Luonnolliset henkilöt ovat jo vuosia voineet maksaa korottomasti ennakon täydennysmaksuja vain kuukauden. Kun korkosäännöksiä yhtenäistettiin, päädyttiin yhteen korottomaan kuukauteen. Verovuoden päättymisen jälkeen tuleva korollinen maksuaika kannustaa verovelvollisia huolehtimaan ennakon riittävyydestä jo verovuoden aikana.

15 15 Mitä hyötyä yritykselle on lisäennakon hakemisessa? Maksaessaan lisäennakkoa yritys voi vaikuttaa huojennetun viivästyskoron määrään. Kun hakee jälkiennakkoa, kauan maksuaikaa siinä on? Lisäennakon eräpäivä on viimeistään kolmen viikon kuluttua ennakon määräämisestä. OmaVerossa hakija saa valita eräpäivän. Eräpäivä voi olla kuluva päivä tai päivä, joka on enintään kolmen viikon päästä. Eräpäivä on aina pankkipäivä. Minkä takia lisäennakkovero on haettava niin nopeasti? Jos tilikausi loppuun vuoden vaihteessa, niin eihän tammikuun lopussa ole vielä ilmoitettu joulukuun arvonlisäveroakaan. Miten tilinpäätös voi olla valmis, koska seuraavalta kuukaudelta tulee siirtyviä eriä eikä tammikuun materiaali ehdi edes kirjanpitäjälle. Verohallinto ei oleta, että yhteisön verotettava tulos olisi täysin varmasti tiedossa verovuotta seuraavan korottoman kuukauden aikana. Yhteisöt antavat arvonlisäverotiedot kuukausittain ja näiden tietojen antamista varten yhteisöillä on ajantasainen tieto yhteisöjen taloudellisesta tilanteesta. Näiden tietojen perusteella yhteisöillä on suhteellisen tarkka tieto myös yhteisön tuloverotuksellisesta tilanteesta, jonka perusteella määräytyy yhteisön tuloveron tarve. Uuden ennakkomenettelyn joustavuus turvaa yhteisöille mahdollisuuden puuttua tuloveron (ennakon) määrään aina verotuksen päättymiseen saakka. Jos tietää, että pystyy maksamaan vain tietyn summan lisäennakkoa, niin haetaanko ko. summalle lisäennakko vaikka tiedetään että veroa tulisi maksuun suurempi summa? Ja siis voidaan hakea uudestaan lisäennakkoa puuttuvalle summalle? Lisäennakko määrätään hakemuksella annettujen tietojen perusteella maksettavaksi aina yhdessä erässä. Jos lisäennakon maksaa vain osittain, lisäennakon maksamattomalle osalle lasketaan viivästyskorkoa. Lisäennakoita voi vaatia maksettavaksi useita. Voinko siis itse valita lisäennakon eräpäivän? Lisäennakon eräpäivä on viimeistään kolmen viikon kuluttua ennakon määräämisestä. OmaVerossa hakija saa valita eräpäivän. Eräpäivä voi olla kuluva päivä tai päivä, joka on enintään kolmen viikon päästä. Eräpäivä on aina pankkipäivä. Oy:n tilikausi on päättynyt Voiko ja miten maksaa lisäennakkoa mennessä? Jos Oy:n tilikausi on päättynyt , Oy voi maksaa korottomasti ennakon täydennysmaksua saakka alkaen Oy voi maksaa lisäennakkoa, jolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Jos tilikausi loppuu Miten menetellään lisäennakon suhteen, jos se halutaan maksaa ilman korkoa? Jos yhteisön tai yhteisetuuden verovuosi päättyy , lisäennakon eräpäivän on oltava viimeistään , jos haluaa maksaa lisäennakon ilman huojennettua viivästyskorkoa.

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 23.11.2017 Ohjelma Mikä muuttui verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme

Lisätiedot

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt)

Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) KY ei edelleenkään varmaankaan ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö ei ole yhteisö, eikä yhteisetuus. Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30 Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 4.10.2017 klo 10:00 11:30 Ohjelma Mikä muuttuu verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä

Lisätiedot

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Ennakonkanto Uusia säännöksiä sovellettaisiin ensimmäisen kerran yhteisön verovuodelta 2017 toimitettavassa verotuksessa, ja ennakon määräämistä koskevia

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 13) Katso Miten saisimme yhteismetsälle Katso -tunnisteen? Ei ole rekisterissä. Voit hakea Katso-tunnistetta osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.5.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Ajankohtaista kirjanpitäjälle

Ajankohtaista kirjanpitäjälle Ajankohtaista kirjanpitäjälle Marjo Salin kirjanpidon asiantuntija, KTM Veronmaksajat Tilinpäätöksen antama oikea ja riittävä kuva Kirjanpitolain oikean ja riittävän kuvan vaatimusta koskevasta säännöksestä

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 10) Katso-tunniste Miten yhdistys saa Katso-tunnisteen, jos yhdistyksellä ei ole pankkitunnuksia? Yleensä pankkitilit on rahastonhoitajan

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

Laki. veronkantolain muuttamisesta

Laki. veronkantolain muuttamisesta Laki veronkantolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan veronkantolain (769/2016) 26 ja 41 :n 2 momentti, muutetaan 7 :n 2 momentti, 11 :n 2 ja 4 momentti, 14 :n 1 momentti, 16 :n 1

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 15.11.2016 Esityksen tavoitteet Hallitusohjelman kirjaus: Verohallinnon toiminnan tehostamiseksi,

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 4 2.2 Tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Vero.fi/tilitoimistot 2 Palvelunumero tilitoimistoille 020 697 072 / suomeksi 020 697 073 / ruotsiksi Yksi

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET 10.6.2011 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 3 2.2 Veroilmoituksen

Lisätiedot

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Akava ry Lausunto 1 (5) Valtiovarainministeriö valtiovarainministerio@vm.fi Lausuntopyyntönne 1.7.2016/Dnro VM065:00/2016 Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 2.1.2018 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Maksuton palkanlaskentaohjelma Johanna Puikkonen johanna.puikkonen@vero.fi verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Palkkoja lasketaan kuukausittain noin 55 000 kpl 88 milj. eurolla

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 17.01.2017 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2017! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Verovuosi Tuloverotuksessa kalenterivuosi, jolta veroilmoitus on annettava

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Yksityisen elinkeinonharjoittajan. tuloverotus. Verohallinto

Yksityisen elinkeinonharjoittajan. tuloverotus. Verohallinto Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto Sisältö Verotettava tulo lasketaan tulolähteittäin Tulolähteen merkitys verotuksessa Verotus perustuu kirjanpitoon Elinkeinotoiminnan tuloksen

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Huom! VML:ään tullut ja tulossa merkittäviä muutoksia v. 2017-2019 Verovuosi

Lisätiedot

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/5 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUS JA LIITELOMAKKEET

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 4.11.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c Veroilmoituksen täyttöopas YHDISTYKSET SÄÄTIÖT 6C verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 VEROTUKSEN PÄÄTTYMINEN,

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 10.1.2017 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Suomen verotus selkokielellä

Suomen verotus selkokielellä Suomen verotus selkokielellä Mitä sanat tarkoittavat? Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen SISÄLLYS 1 Miten tiedot korjataan jatkossa - yleistä?... 1 2 Sähköisesti tiedostona

Lisätiedot

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta Laki ennakkoperintälain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ennakkoperintälain (1118/1996) 21, 32, 33, 33 a, 33 b ja 36, 4 luku, 47 ja 49 53 sekä 7 luku, sellaisina kuin niistä ovat

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Sisältö: Lainsäädännön muutokset Verokortit ja menettelyt Vuosi-ilmoitukset Verotusmenettelyn muutokset

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A86/200/2016 1.2 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 Leena Juusela Palvelujen arvonlisäverotuksen muutokset Elinkeinonharjoittajille myytävien palvelujen yleissääntö päinvastainen nykyiseen verrattuna: Palvelut l verotetaan

Lisätiedot

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste 1a,1b,1d Alv-ilmoituksen laatiminen... ALVL 162 1c Työnantajasuoritusten valvontailmoituksen laatiminen... EnnakkoPL 32 1e Alv- ja työnantajasuoritusten

Lisätiedot

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A)

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija 28.1.2010 1 Muutoksia Verotili, ja siihen tarvittavat tunnukset ALV: verokantojen

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 17.11.2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE (29/2016), vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi ILMOITA VERKOSSA vero.fi/veroilmoitus Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas HENKILÖASIAKKAAT verovuosi 2012 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/veroilmoitus SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C)

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) VEROHALLINTO 3.1.2017 1.1 YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2016 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2016! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA

LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- TAI AMMATIN- HARJOITTAJA verovuosi 2015 Liitä mukaan vain Verohallinnon liitelomakkeita Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet: vero.fi/veroilmoitus/5 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Verolait - keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2014 - muutokset verokorteissa ja työnantajamenettelyssä

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta

Laki. varainsiirtoverolain muuttamisesta Laki varainsiirtoverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan varainsiirtoverolain (931/1996) 47 49, sellaisina kuin ne ovat, 47 laissa 876/2012 sekä 48 ja 49 laissa 526/2010, muutetaan

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 7.11.2017 Veronkorotuksen perustaso - 2 % lisätystä tulosta tai 10 % lisääntyneestä verosta - vastaisi tuloverotuksen keskimääräistä veronkorotustasoa nykytilassa

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 10.11.2017 Rikosilmoitusharkinta Verohallinnossa rikosilmoitusharkinnan suorittavat verorikoksiin perehtyneet asianvalvojat Verorikokset ovat rangaistavia

Lisätiedot

Uusi yritys Perustamisilmoitus ja rekisteröityminen

Uusi yritys Perustamisilmoitus ja rekisteröityminen Uusi yritys ja rekisteröityminen Sanna Koivisto Pirkanmaan verotoimisto Mikä on YTJ? Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä Verohallituksen ja Patentti- ja rekisterihallituksen yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmä

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 9.12.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi verotililain sekä eräiden muiden verotusta koskevien lakien voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä arvonlisäverolain, ennakkoperintälain ja arpajaisverolain väliaikaisesta

Lisätiedot

Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Seija Pyrhönen, Verohallinto

Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Seija Pyrhönen, Verohallinto Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus Veroinfo isännöitsijöille Seija Pyrhönen, Verohallinto Sisältö Verolomake 4 uudistukset Verolomakkeen 4 täyttäminen, sivu 1 Verolomakkeen 4 täyttäminen,

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 18.10.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI, MIKÄ SE ON? tarkoitus ja voimaantulo mitä veroja? UUSI KAUSIVEROILMOITUS antamisajankohta sisältö ANNATTUJEN TIETOJEN KORJAAMINEN

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA

Verotiliopas. www.vero.fi/verotili VEROTILI VERKOSSA VEROTILI VERKOSSA www.vero.fi/verotili Verotili Verotili Verotiliverojen ilmoittaminen Verotiliverojen maksaminen Verotilin toiminta Verotilin positiivinen saldo Verotilin negatiivinen saldo Verotilin

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 16.2.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta YRITYS JA VEROT Verohallinto Yritystoimintaan liittyvät rekisteröintitoimenpiteet (verohallinto) Toiminnan aloittaminen Muutokset toiminnassa Toiminnan lopettaminen Ennakkoperintärekisteri Ennakkoverotus

Lisätiedot

Uutta ja ajankohtaista yritysverotuksessa Tuloverotus ja ennakkoperintä. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013

Uutta ja ajankohtaista yritysverotuksessa Tuloverotus ja ennakkoperintä. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Uutta ja ajankohtaista yritysverotuksessa Tuloverotus ja ennakkoperintä Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Sisältö Vuoden 2013 veroilmoituksesta Lakimuutokset vuodelle 2014 esim. osinkojen

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Uuden yrittäjän veroinfo Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnolle Patentti- ja rekisterihallitukselle (kaupparekisteri) Y-tunnus Perustamisilmoitus Y1, osakeyhtiö, osuuskunta ja muu yhteisö Y2, avoin

Lisätiedot

Laki arvonlisäverolain muuttamisesta

Laki arvonlisäverolain muuttamisesta Laki arvonlisäverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan arvonlisäverolain (1501/1993) 13 c :n 4 momentti, 129 b :n edellä oleva väliotsikko, 134 m :n 2 momentti, 134 o :n 2 momentti,

Lisätiedot

Siviilipalvelusvelvollinen ja verot. Verohallinto vero.fi

Siviilipalvelusvelvollinen ja verot. Verohallinto vero.fi Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2017 Verovaroilla kustannetaan Esimerkkejä käyttökohteista: terveydenhoito eli sairaalat, terveysasemat ja palvelutalot koulutus, opettajien palkat,

Lisätiedot

Maakohtainen raportointi

Maakohtainen raportointi Maakohtainen raportointi Country by Country Reporting Verohallinnon ohjelmistotalopäivä 23.5.2017 Minna Rintala Tausta OECD:n Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) raportin suositukset ja EU-direktiivi

Lisätiedot