Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt)"

Transkriptio

1 1 Verkkoseminaari kysymykset, aamupäivä (yhteisöt) KY ei edelleenkään varmaankaan ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö ei ole yhteisö, eikä yhteisetuus. Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti yhtymä. Tässä esityksessä kerrotut muutokset soveltuvat kommandiittiyhtiöihin vasta Onko verovuosi sama kuin tilikausi? Verotusmenettelylain mukaan verovuosi on kalenterivuosi tai jos tilikautena ei ole kalenterivuosi, verovuosi on se tai ne tilikaudet, jotka ovat kalenterivuoden aikana päättyneet. Murrettu tilikausi, joka päättyy esim , onko verovuosi silloin tässä kuluva kalenterivuosi? Jos tilikausi on esimerkiksi , niin tämä tilikausi muodostaa verovuoden 2017 edellyttäen, että kalenterivuoden lopun aikana ei pääty toista tilikautta. Eikö yhteisön verovuosi ole edelleen se vuosi, jolloin tilikausi päättyy? Jossain kohdin mainittiin, että vero koskee verovuotta - ei tilikautta. Eli kalenterivuottako? Verovuosi on kalenterivuosi tai jos tilikautena ei ole kalenterivuosi, verovuosi on se tai ne tilikaudet, jotka ovat kalenterivuoden aikana päättyneet. Tuloverot määrätään verovuodelle. Eli oliko niin, että metsäyhtymän veroilmoituksen voi antaa vielä paperisena? Kyllä voi, pakollinen sähköinen ilmoittaminen koskee vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia. Jäännösveron korko: viimeinen maksupäivä 30.4., kun maksat meneekö korko kuitenkin saakka? Jäännösveron korkoa sovelletaan henkilöasiakkaisiin ja sitä koskevat muutokset tulevat sovellettavaksi Voiko yhdistykset jättää 6C-lomakkeet paperilla vai pitääkö paperilla jättämiseen hakea erillinen päätös? Yhdistys on tuloverolain mukaan yhteisö ja pakollinen sähköinen ilmoittaminen koskee yhteisöjä alkaen. Paperilomakkeella yhdistyksen veroilmoituksen voi antaa alkaen vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tätä varten ei tarvitse hakea Verohallinnolta erillistä lupaa eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen tai ilmoittaa veroilmoituksen antamisen yhteydessä. Verohallinto voi kysyä syytä paperiilmoittamiseen verovalvonnan yhteydessä. Toiminimen tilikausi on Ennakontäydennysmaksua on maksettu korotta täydennystilisiirrolla. Kuinka jatkossa? Yksityisen elinkeinonharjoittajan osalta koroton ennakkojen täydentämisaika ei muutu. Ainoastaan muuttuu tapa, millä ennakoita voi täydentää alkaen on haettava lisäennakkoa ja se korvaa ennakon täydennysmaksun.

2 2 Pitääkö jatkossa osakeyhtiöiden veroilmoitukset jättää ainoastaan OmaVeron kautta? Osakeyhtiöiden veroilmoitukset voi jättää OmaVero -palvelun lisäksi tyvi -palveluiden ja ilmoitin.fi -palvelun kautta. Katso-tunnistautuminen Voiko osakeyhtiö antaa omat pääkäyttäjän Katso-tunnisteet tilitoimiston käyttöön ilman rinnakkaiskäyttäjäroolin valtuutusta? Pääkäyttäjän tunnuksia ei tulisi luovuttaa eteenpäin. Siirtyvätkö nykyisin voimassa olevat katso-valtuutukset vai täytyykö kaikki perustaa uudelleen? Jos kirjanpitäjällä on katso-rooli Yrityksen OmaVero, ei muutoksia tarvitse tehdä. Jos valtuutuksessa on pelkästään oikeus oma-aloitteisten verojen ilmoittamiseen, pitää valtuutusta täydentää, jotta tuloveroilmoituksen antaminen onnistuu. Valtuutukset voi tarkastaa Katsopalvelussa. Sähköisen asioinnin valtakirja Pitääkö valtuutus veroilmoituksen antamiseen erikseen lisätä esim. kirjanpitäjälle vai tuleeko automaattisesti jos saa annettua muut ilmoitukset? Jos kirjanpitäjällä on katso-rooli Yrityksen OmaVero, ei muutoksia tarvitse tehdä. Jos valtuutuksessa on pelkästään oikeus oma-aloitteisten verojen ilmoittamiseen, pitää valtuutusta täydentää, jotta tuloveroilmoituksen antaminen onnistuu. Valtuutukset voi tarkastaa Katsopalvelussa. Yhteenveto Milloin selkeytätte verotilin yhteenvetoa yhtä selkeäksi kuin mitä se oli verotili otteena? Nykyään tiedot ovat ristiriitaiset ja osa tiedoista tulee yhteenvedolle kuukauden myöhässä, vaikka ovat kuun viimeisen päivän saldossa mukana. Nykyinen verotiliyhteenveto on huonolukuinen ja epäselvä laatikoineen, palauttakaa vanha selkeä verotiliote, jossa kuukauden otot ja panot oli selkeästi esitettynä. Verotiliotetta vastaavaa tiliotetta ei ole enää saatavilla. Tapahtumahaku -toiminnolla tiedot voi kuitenkin hakea verotiliotetta vastaavasti käyttämällä eri hakuvaihtoehtoja. Maksut ja palautukset, verkkomaksut Jos oy on ilmoittanut tammikuun 12. päivään 2018 mennessä palautukseen oikeuttavaa arvonlisäveroa joulukuulta 2017, milloin se saa tämän palautuksen tililleen? Selkeyden vuoksi ajateltakoon, että muita erääntyneitä veroja ei ole eikä veroilmoituksissa ole puutteita. Palautukset maksetaan asiakkaan valitseman palautusajankohdan ja -rajan mukaan. Palautuksen maksamisessa asiakkaan tilille kestää noin viikko.

3 3 Voiko verottajalle ilmoittaa verkkolaskutus tiedot kun ostolaskuja käsitellään Maventassa. Minne ilmoitetaan, ja riittääkö yksi ilmoitus? Verohallinto lähettää verkkolaskun kaikille yritysasiakkaille, jotka ottavat vastaan verkkolaskuja ja joilla on verkkolaskuosoite Tieken (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry) rekisterissä. Tietoja ei voi ilmoittaa suoraan Verohallintoon. Ilmoita verkkolaskutustiedot sille taholle, kenen kanssa olet tehnyt sopimuksen verkkolaskun välittämisestä (esim. pankki, operaattori tai ohjelmistopalveluja myyvä yritys). Verkkolaskun välittäjä päivittää tiedot edelleen Tieken verkkolaskuosoitteistoon. Huom. verkkolasku on (yritysasiakkailla) käytössä tällä hetkellä vain kiinteistöveroissa. Lisätietoa: siakkaan-verkkolasku/ Tilikausi päättyy Olemme saaneet tilisiirrot. Käytämme siis näitä, vai uusia tietoja, jotka saadaan OmaVerosta? Tai tuleeko sinne uusi tieto vasta seuraavalle tilikaudelle? Suosittelemme ottamaan uuden yhteisön tuloveron viitenumeron käyttöön, mutta myös vanhoilla tiedoilla maksaessa maksu tulee perille. Maksu käytetään kuitenkin erääntyneistä yhteisön tuloveroista (jäännösverot, ennakot ja lisäennakot) sille erälle, joka vanhenee ensin. Seuraavan verovuoden (tilikauden) verotuspäätöksen mukana ei enää lähetetä tilisiirtoja, vaan maksutiedot annetaan päätöksellä. OmaVeroon tulee uudet tiedot vasta seuraavalle tilikaudelle. Yrityksellä on tulossa veronpalautusta ja tuloveroilmoitus on jätetty, niin onko erikseen haettava ennakon muutosta (eli palautusta tai alennusta tai muutosta)? Vai tuleeko veronpalautus samoin kuin tällä hetkellä, eli kun yritys on jättänyt tuloveroilmoituksen ja se on käsitelty? Ellei verovelvollinen hae ennakoiden alentamista, veronpalautus palautetaan kuten nykyisinkin. Yhteisöille ja yhteisetuuksille veronpalautus palautetaan verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden 7. päivänä. Ennen verotuksen päättymistä verovelvollinen voi vaatia ennakon alentamista ja siten saada liikaa maksetun veron takaisin jo ennen normaalia veronpalautuspäivää. Käyttö verolajeittain (OmaVerossa): saako sen tulostettua? Käytöt voi siirtää tiedostoon ja tulostaa sen. Saako yksityiskohtaiset tiedot (OmaVerossa) avattuaan tulostettua kirjanpitoon, korkojen ja verojen osalta? Tiedot voi siirtää tiedostoon ja tulostaa sen. Tuleeko yritykselle ensi vuodelle enää paperisia ennakkoveron maksulomakkeita? Ei tule, vaan päätökseltä löytyy maksutiedot. Jatkossa kaikki erät maksetaan samalla viitenumerolla.

4 4 Tarkoitus on siirtää oma-aloitteisten verojen maksut pankkiin jo ennen eräpäivää. Toiminto "tulevaisuudessa erääntyvien erien määrät yhteensä" olisi hyvä. Siten että itse saisi katsoa, mitä eräpäivää haluaa. OmaVeron saldoerittelyltä näkee sekä erääntyneet että erääntymättömät verot eriteltynä. Eikö ennakkoveroista tule asiakkaalle verkkolaskuja kuten esim. kiinteistöveroista nykyään? Täytyykö maksut tallentaa käsin verkkopankkiin tms. järjestelmään? Verkkolasku on tällä hetkellä yrityksillä käytössä vain kiinteistöverossa. Ennakkoverot maksetaan tuloveron viitteellä, joka on sama jokaiselle erälle. Saako nuo yrityksen tililtään suorittamat maksut ja yrityksen tilille maksetut palautukset jotenkin samaan listaan verottajan tililtä verojen maksuun kohdistamien erien kanssa? Veroihin käytetyt maksut ja palautukset -listassa näkyvät ne maksut ja palautukset, joita on käytetty verojen suoritukseksi. Asiakkaalle maksetut palautukset -listassa puolestaan näkyvät ne palautukset, jotka on maksettu asiakkaalle. Maksujärjestelmämme ei hyväksy RF-viitenumeroita. Mitä viitenumeroa pitää käyttää, kun RF-viitenumero ei käy? Tuolloin RF-viitteestä jätetään pois neljä ensimmäistä merkkiä (eli RF ja kaksi ensimmäistä numeroa), jonka jälkeen viitettä voi käyttää. Yrityksellä on maksusuunnitelma ja viimeinen erä maksetaan , niin huomioiko verottaja veronpalautuksen tässä maksussa? Veronpalautukset käytetään erääntyneille maksamattomille veroille, mutta aikaisintaan verotuksen valmistumispäivänä. Maksujärjestely ei estä palautuksen käyttämistä. Jos verotus tässä tapauksessa valmistuu ennen viimeistä eräpäivää eikä maksujärjestelyä ole maksettu loppuun, palautus käytetään maksujärjestelylle. Palautuksen käytön voi huomioida viimeisen erän maksussa. Lähettääkö verottaja jatkossa paperisia maksumuistutuksia esim. erääntyneistä ennakkoveroista vai näkyvätkö pelkästään Omaverossa? (Yhteisöjen ja yhteisetuuksien) tuloveroista, eli jäännösverot, ennakot ja lisäennakot, ei enää lähetetä erillisiä maksumuistutuksia. Maksukehotukset annetaan sen sijaan yhteenvedolla. Käyttäjä voi valita yhteenvedon toimitustavaksi joko vain OmaVeroon tai OmaVeroon ja postitse. Jos tilitoimistolla on katso-valtuutus ja omaverossa on erääntyneitä veroja, niin meneekö näistä erääntyneistä veroista kirjallista tietoa asiakasyritykselle vai onko erääntyneet verot nähtävissä vain omaverossa? Kaikista OmaVerossa erääntyneistä veroista annetaan maksukehotus yhteenvedolla. Käyttäjä voi valita yhteenvedon toimitustavaksi joko vain OmaVeroon tai OmaVeroon ja postitse. Katsovaltuutuksilla ei sinällään ole vaikutusta siihen, postitetaanko yhteenveto asiakasyritykselle. Yleiset OmaVero-kysymykset ja muut sähköiset palvelut

5 5 Voiko oikaisuvaatimuksen tai ennakkoratkaisuhakemuksen tehdä myös kirjallisesti jatkossa? Siis myös marraskuun 2017 jälkeen? Kyllä voi. Pyysimme ennakkoratkaisua alv käsittelystä, lisäselvitykset lähetimme omavero palvelussa. Saammeko ennakkoratkaisun päätöksen myös omavero palveluun? Ennakkoratkaisua koskeva päätös näkyy OmaVerossa. Päätös näkyy pääkäyttäjä-, rinnakkaispääkäyttäjä- ja yrityksen OmaVero-rooleilla. Voiko Omaverossa tehdä yrityskohtaiset kielivalinnat, jolla esim. verohallinnon kyselyt tulevat. Ruotsi tai englanti? Asiointikielen muutos tulee tehdä ytj.fi -palvelun kautta. Englanniksi on mahdollista saada joitain yleisiä kirjeitä esimerkiksi verovelkatodistuksen tai kuukausittaisen yhteenvedon, mutta esimerkiksi ennakkoveropäätöksen ja verotuspäätöksen voi saada vain suomeksi tai ruotsiksi. Anssi sanoi, että tehdyt toimenpiteet näyttää kirjautuneen käyttäjän tekemät toimenpiteet. Olen tilitoimistossa töissä, jossa meillä kaikilla on käytössä omat tunnukset asiakkaan valtuutuksella. Näkyykö tehdyt toimenpiteet myöskin muiden toimistomme / asiakkaan omat tekemät muutokset? Asiakkaan valintalistan Tehdyt toimenpiteet -välilehdellä näkyvät ainoastaan kirjautuneen käyttäjän tekemät toimenpiteet. Asiakassivun Tehdyt toimenpiteet -välilehdellä sen sijaan näkyy myös muiden käyttäjien kyseiselle asiakkaalle tekemät toimenpiteet käyttöoikeuksista riippuen. Miten yle-vero näkyy oma-vero palvelussa jatkossa? Yle-vero sisältyy yhteisön tuloveroon ja näkyy verotuspäätöksellä. OmaVeroon tulee verotuspäätökset ym. saako asiakas enää paperilla mitään? Nythän on voinut valita että asiakirjat tulee postitse ja omaveroon. Kaikki päätökset lähetetään edelleen myös postitse. Anssi jätti täyttämättä kohdan kirjanpidon tulos ennakkovero ja lisäennakko hakemuksessa. Näinkö kuuluu tehdä? Kirjanpidon tuloksen ilmoittaminen on vapaaehtoinen tieto. Miten lisäennakon hakemus tehdään? tuleeko tuosta kohdasta ennakkoverohakemus? Kyllä, juuri siitä. Jääkö täytetty&lähetetty vero-ilmoitus ns. pohjaksi seuraavalle vuodelle? Ei jää.

6 6 Näkyvätkö aiempina vuosina täydennetyt tiedot (esim. omistajat ja poistot) valmiina tässä uudessa palvelussa? Ei näy verovuonna 2017 johtuen Verohallinnon taustajärjestelmän uudistuksesta. Verovuodesta 2018 lähtien mm. osakkeenomistajat ovat esitäytettynä edellisen vuoden tiedoilla. Tämän lisäksi edellisen vuoden tiedot tuodaan samaan tapaan kuin nyt liitelomakkeille 62, 8A ja 18. Siirtyykö yhteisön veroilmoituspalvelusta mitään tietoja tähän uuteen veroilmoituspalveluun? Esim. kiinteistötiedot. OmaVerossa vanhojen vuosien tiedot näkyvät vanhojen verovuosien tiedoissa. Ysti-palvelu on edelleen katselutilassa asti. Tuloveroilmoitus OmaVerossa > eikö liitteitä vaadita? Pakolliset liitteet vaaditaan, eikä ilman liitteiden lisäämistä pääse antamaan veroilmoitusta. Voiko tuloveroilmoituksen lähettää esim. Ilmoitin.fi:n kautta jatkossakin vai onko tiedot syötettävä omaveron kautta? Kyllä voi, ilmoituksen voi lähettää myös tyvi -palveluiden kautta. Voiko muut kuin 6B lomakkeen täyttää OmaVerossa (esim. 12A, 62)? Kyllä, kaikki yhteisön tuloveroilmoittamiseen liittyvät lomakkeet voi täyttää OmaVerossa. Miten hoituu veroilmoituksen allekirjoitus? KATSO-tunnistautumisella. Toimiihan omavero myös täysin englanninkielisenä ja saako päätökset englanniksi? OmaVeron kieleksi voi valita suomen, ruotsin tai englannin, mutta päätökset tulevat asiointikielen mukaisesti (suomi tai ruotsi). Asiakkaalle voi lisätä lisäasiointikielen, jolloin tietyt yleiset kirjeet esimerkiksi verovelkatodistus ja yhteenveto tulevat englanniksi, mutta mm. ennakkoveropäätöstä ja verotuspäätöstä ei ole mahdollista saada englanniksi. Lisäasiointikielen lisäämiseksi tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun. Ymmärsinkö oikein, että lomake 6b tiedot täytetään nyt OmaVeron kautta, onko täällä myös lomakkeet 62, 65 ja 64. Kyllä löytyy. Oikaisuvaatimuksesta: jos hakee täytäntöönpanon kieltoa & keskeytystä ja verohallinto ei ole käsitellyt asiaa ennen veron eräpäivää - täytäntöönpanon kiellolla ei ole mitään merkitystä, koska vero on jo veloitettu omaverossa. Onko näin jatkossa myös? Mikäli vero on maksamatta, niin täytäntöönpanokiellon vaikutus on sama riippumatta päätöksentekohetkestä.

7 7 Voiko laittaa monta sähköpostia omiin tietoihin, jotta esim. oikaisuvaatimukset tms pyynnöt tulisivat kahdelle eri ihmiselle - ettei jää yhden sähköpostiin esim. lomien aikana. Voiko käyttää esim. pilkkua useamman sähköpostin laittamiseksi? Ei voi, yhdellä käyttäjällä voi olla yksi sähköpostiosoite. Onko OmaVero-palvelussa mahdollista päästä selailemaan/kokeilemaan jotakin demoversiota missä olisi jo uusia toimintoja (ennen ). Ei ole. Ohjeita ja videoita on tulossa. Laitetaanko ennakkoveropäätökset vielä paperisina postitse tulemaan vai pitääkö ne tajuta omaverosta itse katsoa? Päätökset tulevat myös postitse. Miten voi estää ennakkoratkaisupäätösten julkaisun omaverossa? Ne voivat sisältää niin luottamuksellista infoa jota ei haluta jakaa yhtiön sisällä edes omaveroa käsitteleville. Koskee sekä julkisia että ei-julkisia yhtiöitä. Ennakkoratkaisupäätös näkyy seuraavilla katso-valtuutuksilla: pääkäyttäjä, rinnakkaispääkäyttäjä ja Yrityksen OmaVero. Jos päätös sisältää sisäpiiritietoa, sitä ei julkaista OmaVerossa. Jos tekee OmaVerossa tuloveroilmoituksen ja tallentaa sen keskeneräisenä. Onko se näkyvissä myös muille käyttäjille, joilla on vastaanlaiset roolit ko. yritykseen? Kyllä näkyy. Pääseekö tuloverolomakkeelta 6b porautumaan muille lomakkeille esim. poistot? Kyllä pääsee. Voiko jatkossa tehdä myös vakuutusyhtiön tuloveroilmoituksen OmaVero-palvelussa? Kyllä, kun OmaVerossa antaa veroilmoituksen, aukeaa pääverolomake 6B oikeudellisen muodon perusteella. Ensimmäisessä vaiheessa kysytään Onko yhtiö luottolaitos, sijoituspalveluyritys tai vakuutuslaitos?. Jos vastaa kyllä, niin lomake 77 tulee täytettäväksi seuraavassa vaiheessa Jos tekee OmaVerossa tuloveroilmoituksen ja tallentaa sen keskeneräisenä, näkyykö se myös muille käyttäjille, joilla on vastaavanlainen rooli ko. yritykseen. Kyllä näkyy. Tilikautemme on kalenterivuosi, teemmekö jo vuoden 2017 veroilmoituksen OmaVerossa? Kyllä. Käytämme yhteisön veroilmoituksiin etilinpäätös ohjelmaa. Tuleeko käyttäjän tai palvelun tarjoajan tehdä jotain muutoksia ohjelmaan kun veroilmoitukset siirtyvät OmaVeroon?

8 8 Muiden palveluntarjoajien palvelut säilyvät ennallaan. Lähetettyä ilmoitusta voi katsella OmaVerosta noin kahden arkipäivän jälkeen. Pitääkö veroilmoitukset jättää Ilmoitin.fi tai tyvi-palveluiden kautta ennen veroilmoituksen viimeisenä jättöpäivää vai onko ne heti lähetyksen jälkeen verohallinnon käytettävissä? Riittää, kun ilmoituksen on lähettänyt kyseisten palveluiden kautta viimeisenä jättöpäivänä. Tapahtumahaku Saisiko tuohon tapahtumahakuun näkyviin myös omat tilisiirrot verotilille? Maksuja ei voida tuoda tapahtumahaulla. Maksut näkyvät Suoritetut maksut ja palautukset välilehdellä. Minulla ei ainakaan ole OmaVerossa mitään toiminnot linkkiä.. Missä sen pitäisi olla? Tarkoitin siis tuota hakutoimintoa, ei ole.. Tapahtumahaku toiminto löytyy asiakkaan etusivulta kohdasta Toiminnot Näytä kaikki alkaen linkki Tapahtumahaku toimintoon löytyy myös Saldoerittelyltä, Suoritetut maksut ja palautukset sivulta ja Verokauden tapahtumat näkymältä. Saisiko sen vanhan verotili-systeemin summatiedon näkyville, paljonko ta-maksut ja alv on yhteensä? Nyt täytyy aina kalkuloida itse. Tapahtumahaku -toiminnolla voi hakea tapahtumat esim. yhden kuukauden ajalta. Hakua voi rajata koskemaan esim. tiettyä verolajia. Sähköposti-ilmoitukset Tilitoimistotyöntekijänä, omat tiedot, ovatko ne yrityskohtaisia vai käyttäjäkohtaisia. Eli jos laitan sinne sähköpostiosoitteeni, tuleeko kaikista asiakkaista kirjeet sähköpostiini? Miten siis tilitoimiston kannattaa täyttää nuo omat tiedot, että viestit eivät kasaannu yhdelle tai rasita kaikkien sähköposteja? Käyttäjäprofiilitiedot ovat käyttäjäkohtaisia. Jos kirjanpitäjä laittaa sähköpostiosoitteensa ja valitsee sähköposti-ilmoitukset, saa hän kaikkien asiakkaidensa sähköposti-ilmoitukset. Ennakkomenettely Mihin asti tilikauden päättymispäivämäärästä voi hakea ennakontäydennysmaksua? Veroilmoituksen viimeiseen päivämäärään? Yhteisö ja yhteisetuus voi maksaa ennakon täydennysmaksua viimeisen kerran Sen jälkeen alkaen maksetaan lisäennakkoa. Lisäennakkoa voi hakea verotuksen päättymiseen saakka. Veroilmoituksen viimeisellä palautuspäivällä ei ole merkitystä. Jos osakeyhtiön tilikausi päättyy , koska ennakon täydennysmaksu maksetaan?

9 9 Jos osakeyhtiön tilikausi päättyy , verovuosi on Tälle verovuodelle voi maksaa ennakon täydennysmaksua viimeistään Tämän jälkeen voi hakea lisäennakkoa verotuksen päättymiseen asti. Näkyykö jossain selvitys ennakkoveron perusteista? Eli, että näkee, mitä ennakkoveron laskennassa on huomioitu ja mille summalle ennakot on haettu? Näkyy ennakkoveroa koskevassa päätöksessä ja OmaVerossa ennakkoverohakemuksella näytetään voimassa olevan ennakon tiedot. Uuden systeemin mukaan riittääkö että yritys jättää tuloveroilmoituksen, mutta ei lähetä erikseen ennakonmuutoshakemusta - maksaa veron, luetaanko se yrityksen hyväksi? Jos ei jätä ennakonmuutoshakemusta omaveron kautta - mitkä on sanktiot? alkaen ei voi maksaa hakematta lisäennakkoa. Jos yhteisö haluaa täydentää ennakoitaan tilikauden päättymisen jälkeen, yhteisön on haettava lisäennakkoa. Yhteisön jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa verovuotta seuraavan toisen kuukauden alusta jäännösveron eräpäivään saakka. Lisäennakko Mihin asti lisäennakko on koroton? Jos esim. tilikausi päättyy ja veroilmoitus palautetaan 30.4., mihin asti voi hakea lisäennakkoa korottomasti? Lisäennakko on koroton verovuoden päättymistä seuraavan kuukauden ajan. Jos tilikausi päättyy , verovuosi on 2017 ja lisäennakko on koroton asti edellyttäen, että lisäennakko on maksettu sille määrättynä eräpäivänä. Jos tilikausi päättyy ja kalenterivuoden aikana ei pääty toista tilikautta. Niin lisäennakko tilikaudelle on korotonta kuinka kauan? Jos tilikausi päättyy , kyseiselle verovuodelle 2017 voi maksaa korottomasti ennakon täydennysmaksua saakka. Tilikausia, jotka päättyvät koskee tältä osin siirtymäajan poikkeussääntely alkaen kyseiselle verovuodelle voi maksaa korollista lisäennakkoa verovuoden päättymiseen saakka. Ymmärsinkö oikein että eräpäivään asti lasketaan lisäennakon korko vaikka sen maksaisi aiemmin, kun ei ole muistanut haettaessa muuttaa eräpvm? Kyllä, huojennettua viivästyskorkoa lasketaan lisäennakolle sille määrättyyn eräpäivään asti. Vaikka lisäennakko maksetaan ennen eräpäivää, niin se ei vaikuta huojennetun viivästyskoron laskentaan. Lisäennakkopyyntö. Miten korko nyt määräytyikään? Ei ole enää verotonta, kuten täydennysmaksu aikaisemmin esti jäännösveron perimisen Verovuoden päättymisen jälkeen määrättävä lisäennakko on korollista verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta alkaen. Lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta lisäennakolle määrättyyn eräpäivään saakka. Huojennetun viivästyskoron korkoprosentti on 2 vuonna 2017.

10 10 Ennakon eräpäivän jälkeen maksamattomalle ennakolle lasketaan viivästyskorkoa. Viivästyskoron korkoprosentti on 7 vuonna Jos tilikausi päättyy ja maksaa lisäennakkoa niin milloin se muuttuu korolliseksi? Jos tilikausi päättyy , lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa alkaen. Lisäennakko: Ei ole siis enää korotonta? miten korko määräytyy? Ennen ennakon täydennysmaksu esti jäännösveron koron määräämisen. Verovuoden päättymisen jälkeen määrättävä lisäennakko on korollista verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta alkaen. Lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta lisäennakolle määrättyyn eräpäivään saakka. Ennakonmuutosta haettaessa OmaVeron kautta, laskeeko Verottaja koron päätökselle vai pitääkö se itse laskea? Onko tulossa laskuria tälle? OmaVero laskee lisäennakolle huojennetun viivästyskoron määrän, joka ilmoitetaan lisäennakkoa koskevalla päätöksellä. Huojennettu viivästyskorko lasketaan lisäennakon määrän ja halutun eräpäivän perusteella. OmaVerosta löytyy laskuri marraskuun alussa. Kun nyt lisäennakon voi maksaa korottomasti vain kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä, jolloin lopullinen tilinpäätös ei ole vielä valmis, mitä tapahtuu mahdollisesti liikaa maksetulle lisäennakolle? Jääkö se verotilille odottamaan seuraavaksi erääntyvää ennakkoveroa vai palautetaanko se asiakkaan tilille siinä vaiheessa kun verotus valmistuu? Lähtökohtaisesti liikaa maksettu lisäennakko palautetaan veronpalautuksena. Verovelvollinen voi vaatia verotuksen päättymiseen saakka ennakon alentamista. Oliko ennakkoveron muutokseen vain kaksi vaihtoehtoa? Seuraava pankkipäivä tai pankkipäivä seuraavan kolmen viikon kuluessa. Eli siis jos tuohon lasketaan sitä huojennettua korkoa, jos et maksa heti, määrätäänkö korko kolmen viikon päähän? OmaVerossa asiakas voi valita eräpäiväksi minkä tahansa pankkipäivän seuraavan kolmen viikon sisällä. Eräpäivä voi olla aikaisintaan ennakon päätöspäivä ja tällöin lisäennakon voi maksaa OmaVerossa heti. Jos lisäennakon eräpäivä on muu päivä kuin lisäennakon päätöspäivä, lisäennakon voi maksaa esimerkiksi verovelvollisen omassa verkkopankissa. Maksutiedot ovat ennakkoveropäätöksellä. Lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta aina valittuun eräpäivään asti. Eräpäivän jälkeen maksamattomalle ennakolle lasketaan viivästyskorkoa. Miksi lisäennakko laitetaan verovuoteen 2018? Miksi ei valita verovuotta 2017? Lisäennakko tulee käyttöön alkaen. Lisäennakkoa voi maksaa verovuodelle 2017 ja tämän jälkeisille vuosille.

11 11 Mistä tulee tuo vain 1 kk korotonta? Arvonlisäveroilmoituskin annetaan sitä seuraavan kk aikana tk päättymiskuukaudelta. Miksi ei kuten Ennakontäydennysmaksulla oli aikaa 4kk? Kun tilikauden tulos alkaa muotoutua vasta myöhemmin, niin näkee riittääkö vai ei, niin tehtävä lisäennakkohakemus/palautuspyyntö mutta muistettava korko laskea jotta ok eikä tule mitään vajauksia ennakon maksu summaan verovuodelle kun korkokin olisi oltava oikein? Luonnolliset henkilöt ovat jo vuosia maksaneet korottomasti ennakon täydennysmaksuja vain yhden kuukauden ajan. Kun korkosäännöksiä yhtenäistettiin, päädyttiin yhteen korottomaan kuukauteen, joka on sama aika kaikille verovelvollisille. Verovuoden päättymisen jälkeen tuleva korollinen maksuaika kannustaa verovelvollisia huolehtimaan ennakon riittävyydestä jo verovuoden aikana. Tilikausi päättyy 30.9, voiko nyt heti hakea ennakontäydennystä? Jos tilikausi on päättynyt , ennakon täydennysmaksua voi nyt heti maksaa korottomasti saakka. Tämän jälkeen voi maksaa lisäennakoita, joille lasketaan huojennettua viivästyskorkoa. Jos tilikausi päättyy , tilinpäätös on harvoin valmis , jolloin päättyy koroton lisäennakon maksumahdollisuus. Jos osakeyhtiö haluaa välttää koron, ennakot pitää olla haettuna vähän yläkanttiin? Luonnolliset henkilöt ovat jo vuosia maksaneet korottomasti ennakon täydennysmaksuja vain kuukauden. Kun korkosäännöksiä yhtenäistettiin, päädyttiin yhteen korottomaan kuukauteen. Verovuoden päättymisen jälkeen tuleva korollinen maksuaika kannustaa verovelvollisia huolehtimaan ennakon riittävyydestä jo verovuoden aikana. Lisäennakoita haettaessa, verovelvollisella on paras tieto verotettavasta tuloksesta. Ennakoita voi muuttaa verotuksen päättymiseen saakka. Jos tilikausi päättyy esim , tilinpäätös valmistuu huhtikuussa ja tulee maksettavaksi ennakon täydennysmaksua, onko maksu korotonta asti? Ennakon täydennysmaksua voi maksaa viimeisen kerran Lisäennakkoa maksetaan alkaen, jos haluaa täydentää ennakoita verovuoden päättymisen jälkeen. Jos yhteisön verovuosi päättyy , verovelvollisella on mahdollisuus täydentää korottomasti ennakkoperintäänsä saakka maksamalla lisäennakkoa. Tilinpäätöksen valmistumisella ei ole merkitystä korottoman maksuajan määräytymisessä.

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 23.11.2017 Ohjelma Mikä muuttui verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30

Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia klo 10:00 11:30 Tervetuloa verkkoseminaariin: Verotuksen muutoksia 2017 4.10.2017 klo 10:00 11:30 Ohjelma Mikä muuttuu verotuksessa marraskuussa 2017 tai vuodenvaihteessa? OmaVero-palvelun muutoksia Kysy meiltä ja hyödynnä

Lisätiedot

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm. Maksujen käyttö Viitteet lyhyesti Oikean viitenumeron valinta on tärkeää Viitteellä maksu kohdistetaan oikean asiakkaan ja veron hyväksi. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: oma-aloitteisten verojen viite

Lisätiedot

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"?

Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole yhteisö tai yhteisetuus? 1 Verkkoseminaari 4.10. kysymykset, iltapäivä (tilitoimistot) Yleiset Kommandiittiyhtiö ei varmaankaan edelleenkään ole "yhteisö" tai "yhteisetuus"? Kommandiittiyhtiö on verotuksellisesti yhtymä, eikä

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 13) Katso Miten saisimme yhteismetsälle Katso -tunnisteen? Ei ole rekisterissä. Voit hakea Katso-tunnistetta osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

Ajankohtaista kirjanpitäjälle

Ajankohtaista kirjanpitäjälle Ajankohtaista kirjanpitäjälle Marjo Salin kirjanpidon asiantuntija, KTM Veronmaksajat Tilinpäätöksen antama oikea ja riittävä kuva Kirjanpitolain oikean ja riittävän kuvan vaatimusta koskevasta säännöksestä

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Yhteenveto verojen maksutilanteesta

Yhteenveto verojen maksutilanteesta Yhteenveto 1 (4) Verohallinto.540A.L0004318170 Pertti Palkansaaja Esimerkkitie 16 A 1 00100 HELSINKI 30.11.2018 Asiakirjan tunnus L0004318170 Yhteenveto muodostetaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä,

Lisätiedot

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon

Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Verotusmenettelyjen uudistus laajenee ennakonkantoon Ennakonkanto Uusia säännöksiä sovellettaisiin ensimmäisen kerran yhteisön verovuodelta 2017 toimitettavassa verotuksessa, ja ennakon määräämistä koskevia

Lisätiedot

Muutoksia varainsiirtoverotukseen

Muutoksia varainsiirtoverotukseen Muutoksia varainsiirtoverotukseen 1.11.2019 Muutokset lyhyesti Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019 alkaen Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 10) Katso-tunniste Miten yhdistys saa Katso-tunnisteen, jos yhdistyksellä ei ole pankkitunnuksia? Yleensä pankkitilit on rahastonhoitajan

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.5.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Yhdistyksen veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Yhdistyksen veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoittaminen Liikkeen- tai ammatinharjoittaja antaa veroilmoituksella 5 elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Mahdolliset

Lisätiedot

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013

Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Ajankohtaisia terveisiä Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille Joulukuu 2013 Vero.fi/tilitoimistot 2 Palvelunumero tilitoimistoille 020 697 072 / suomeksi 020 697 073 / ruotsiksi Yksi

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua OmaVero 12.2.2018 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain. Henkilöasiakkaiden veroilmoitukseen ja verokorttiin liittyvät asiat siirtyvät OmaVeroon

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 237/2016 vp Ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistaminen Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 15.11.2016 Esityksen tavoitteet Hallitusohjelman kirjaus: Verohallinnon toiminnan tehostamiseksi,

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Laki. veronkantolain muuttamisesta

Laki. veronkantolain muuttamisesta Laki veronkantolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan veronkantolain (769/2016) 26 ja 41 :n 2 momentti, muutetaan 7 :n 2 momentti, 11 :n 2 ja 4 momentti, 14 :n 1 momentti, 16 :n 1

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 Veroilmoituksen täyttöopas 6 YHTEISETUUS verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN TIEDOISSA

Lisätiedot

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset

Osakeyhtiön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Ohjelma Osakeyhtiön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Tulevat muutokset Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c

Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c Veroilmoituksen täyttöopas YHDISTYKSET SÄÄTIÖT 6C verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6c SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 VEROTUKSEN PÄÄTTYMINEN,

Lisätiedot

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13

Veroinfoa tilitoimistoille. Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Veroinfoa tilitoimistoille Verkkoseminaari 4.9. klo 13 Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018 Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit

Lisätiedot

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa Mikä OmaVero? OmaVero on Verohallinnon verkkoasiointipalvelu, joka korvaa vaiheittain lähes kaikki Verohallinnon nykyiset verkkoasiointipalvelut OmaVero kokoaa

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 17.01.2017 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2017! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA OmaVeroon on kirjauduttu marraskuun 2018 jälkeen yli viisi miljoonaa kertaa. OmaVerossa voit esimerkiksi

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 7.11.2017 Veronkorotuksen perustaso - 2 % lisätystä tulosta tai 10 % lisääntyneestä verosta - vastaisi tuloverotuksen keskimääräistä veronkorotustasoa nykytilassa

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 2.1.2018 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 4 2.2 Tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2016 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2016! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Suomen verotus selkokielellä

Suomen verotus selkokielellä Suomen verotus selkokielellä Mitä sanat tarkoittavat? Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Huom! VML:ään tullut ja tulossa merkittäviä muutoksia v. 2017-2019 Verovuosi

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 10.11.2017 Rikosilmoitusharkinta Verohallinnossa rikosilmoitusharkinnan suorittavat verorikoksiin perehtyneet asianvalvojat Verorikokset ovat rangaistavia

Lisätiedot

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS

JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS Veroilmoituksen täyttöopas 6 JULKISYHTEISÖ YHTEISETUUS verovuosi 2015 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/6 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUKSEN ANTAMINEN 3 MUUTOKSET YHTEISÖN

Lisätiedot

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET

VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET VEROVUODEN 2011 SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET 10.6.2011 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ OHJEESTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 2.1 Liitetiedoston lähettäminen... 3 2.2 Veroilmoituksen

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta Laki ennakkoperintälain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ennakkoperintälain (1118/1996) 21, 32, 33, 33 a, 33 b ja 36, 4 luku, 47 ja 49 53 sekä 7 luku, sellaisina kuin niistä ovat

Lisätiedot

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi

Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi lainsäädännöksi Akava ry Lausunto 1 (5) Valtiovarainministeriö valtiovarainministerio@vm.fi Lausuntopyyntönne 1.7.2016/Dnro VM065:00/2016 Luonnos HE ennakonkannon ja eräiden muiden verotusmenettelyjen uudistamista koskevaksi

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Seija Pyrhönen, Verohallinto

Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus. Veroinfo isännöitsijöille 15.1.2014 Seija Pyrhönen, Verohallinto Asunto- ja keskinäiset kiinteistöyhteisöt, veroilmoitus Veroinfo isännöitsijöille Seija Pyrhönen, Verohallinto Sisältö Verolomake 4 uudistukset Verolomakkeen 4 täyttäminen, sivu 1 Verolomakkeen 4 täyttäminen,

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Syyskuun versio - nostot

Syyskuun versio - nostot Lync-klinikka 5.10. Tärkeitä päiviä Marraskuun tuotantotestiin siirto 14.11.2018 ja tuotantoonsiirto 22.11.2018 Ohjelmistotalopäivä tiistai 20.11.2018 - ilmoittautuminen käynnissä (ohjelma ei vielä valmis)

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa

Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa Tervetuloa verkkoseminaariin: Ajankohtaista yhteisöjen tuloverotuksessa 17.4.2018 Ohjelma Yhteisöjen tuloverotuksen 1.5.2018 voimaan tulevat muutokset Yhteisöjen veroilmoitukset (verovuosi 2017) Kysy meiltä

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ASUNTO- JA KIINTEISTÖYHTEISÖJEN VEROILMOITUS (4) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija 28.1.2010 1 Muutoksia Verotili, ja siihen tarvittavat tunnukset ALV: verokantojen

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Verovuosi Tuloverotuksessa kalenterivuosi, jolta veroilmoitus on annettava

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 16.01.2015 :N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2015! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita seuraavasti: - Verovelkarekisteristä

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 16.01.2018 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2018! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

Laki. verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta

Laki. verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta Laki verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 1 :n 3 momentti, 2 :n 2 momentti, 7 :n 1 4 ja 7 momentti, 8 :n

Lisätiedot

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017

Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta. Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Ennakkoperintä 2018 ja ajankohtaista Verohallinnosta Eteran talous ja palkkahallintokiertue 2017 Sisältö: Lainsäädännön muutokset Verokortit ja menettelyt Vuosi-ilmoitukset Verotusmenettelyn muutokset

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C)

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) VEROHALLINTO 3.1.2017 1.1 YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35)

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT...

Lisätiedot

Ajankohtaiset veroasiat

Ajankohtaiset veroasiat Ajankohtaiset veroasiat Taloustorstai 16.11.2017 Jukka Hakola Kehityspäällikkö, verotus Ajankohtaiset veroasiat Kuntaliiton 6.11. päivitetty ennuste» Valmistunut verotus» Loppuvuoden oikaisut» Ensi vuoden

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 4.11.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi verotililain sekä eräiden muiden verotusta koskevien lakien voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä arvonlisäverolain, ennakkoperintälain ja arpajaisverolain väliaikaisesta

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT

LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT Veroilmoituksen täyttöopas 5 LIIKKEEN- JA AMMATIN- HARJOITTAJAT verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/5 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA 3 VEROILMOITUS JA LIITELOMAKKEET

Lisätiedot

VEROHALLINTO

VEROHALLINTO VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi

HENKILÖASIAKKAAT. Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas ILMOITA VERKOSSA. vero.fi/veroilmoitus. verovuosi ILMOITA VERKOSSA vero.fi/veroilmoitus Esitäytetyn veroilmoituksen täyttöopas HENKILÖASIAKKAAT verovuosi 2012 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/veroilmoitus SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Verotusmenettelylain muutokset

Verotusmenettelylain muutokset A&S Tax Day Spring 2017 Verotusmenettelylain muutokset Torstai 23.3.2017 klo 9.00 12.00 Alder & Sound Mannerheimintie 16 A FI-00100 Helsinki firstname.lastname@aldersound.fi www.aldersound.fi The Finnish

Lisätiedot

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä

myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä myclub koulutus syksy 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä Sisältö Mitä myclub tekee? Edellytykset Joukkueen jäsenrekisteri Tiedotteet ja sähköposti Tapahtumien hallinta

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 17.11.2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE (29/2016), vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki

Lisätiedot