V u o s i k e r t o m u s

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "V u o s i k e r t o m u s"

Transkriptio

1 V u o s i k e r t o m u s

2 Sisällysluettelo Pääkirjoitus 5 Henkilöstöhallinnon vuosi Keskuskirjanpidon vuosi Ohjauksen tuen vuosi Taloushallinnon vuosi Palvelujen kehityksen vuosi Tietohallinnon vuosi Kieku-ohjelma 18 Vuosi 2006 Menot lajeittain (1000 ) Vuosi 2005 Vuosi 2006 Henkilöstökulut Käyttöomaisuus Aineet ja tarvikkeet Palvelujen ostot Muut kulut Menot yhteensä Toteutuneet henkilötyövuodet Vuosi 2005 Vuosi 2006 Keskuskirjanpito 5,9 6,9 Henkilöstöhallinto 9,4 9,4 Ohjauksen tuki 10,8 10,5 Taloushallinto 9,9 8,4 Palvelujen kehitys 20,5 23,1 Tietohallinto 6,5 8,0 Johto ja yhteiset 1,0 1,9 Yhteensä 64,1 68,1 Tunnuslukuja Vuosi 2005 Vuosi 2006 Asiakastyytyväisyys, Hallinnon ohjaus 8,1 7,92 Talous- ja henkilöstöhallinnon messujen kävijämäärä Netra-palvelun sivuavaukset / vrk Laskentatoimen uutiskirjeen asiakasmäärä Matkahallinnan käyttäjävirastot (%) Rondon käyttäjävirastot (%) Verkkopalkan käyttäjävirastot (kpl) 5 41 Myönnetyt paperittoman kirjanpidon luvat Julkaisija Valtiokonttori Hallinnon ohjaus -toimiala PL VALTIOKONTTORI Toimitustyö: Raimo Kylmänen Graafinen suunnittelu ja taitto: Viestintä Oy Viisikko Kirjapaino: Savion Kirjapaino Oy

3 V u o s i k e r t o m u s

4 > 2006 Pääkirjoitus

5 V u o s i k e r t o m u s Hyvä lukija Kädessäsi on Valtiokonttorin Hallinnon ohjaus -toimialan vuosikertomus vuodelta Vuosikertomuksessa on kuvattu Hallinnon ohjaus -toimialan vuoden 2006 toimintaa valtiotasoisen tietotuotannon ja virastojen toimintaprosessien kehittämisessä. Samalla vuosikertomus antaa hyvän ja konkreettisen yleiskuvan toimialamme eri sektoreiden rooleista ja tehtävistä. Se vaatii myös resurssointia ja hallinnon parhaiden osaajien kiinnittämistä yhteisiin kehityshankkeisiin. Kyseessä on pakollinen investointi tulevaisuuden hallintoon. Palvelukeskusverkosto tuottavuuden tukijalkana Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon merkittäviä tapahtumia olivat neljän palvelukeskuksen toiminnan käynnistyminen useilla eri paikkakunnilla. Tärkeä oli myös valtioneuvoston linjaus viiden palvelukeskuksen muodostamasta palvelukeskusverkostosta ja siitä, että ministeriöt ohjaavat oman hallinnonalansa virastot käyttämään näiden palvelukeskusten palveluja. Näistä lähtökohdista jatkamme toimintaamme asetettujen tavoitteiden ja parempien palveluiden saavuttamiseksi. Haluamme avointa vuorovaikutusta virastoasiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Arvostamme yhteydenottojanne toimintamme edelleen kehittämiseksi. Vuoden aikana tehtiinkin uusia päätöksiä muun muassa viidennen palvelukeskuksen perustamisesta opetusministeriön hallinnonalalle ja useita asiakkuuspäätöksiä jo olemassa oleviin palvelukeskuksiin. Yksi tuottavuuden parantamisen tukijalka on tällä tavoin luotu. Mikko Kangaspunta Toimialajohtaja Valtiokonttori/Hallinnon ohjaus puh. (09) Investointi tulevaisuuden hallintoon Seuraavat kehitysaskeleet liittyvät virastojen ja palvelukeskusten toimintatapojen voimakkaaseen yhtenäistämiseen, toimintojen sähköistämiseen sekä useiden palvelua ja tuottavuutta parantavien tietojärjestelmäratkaisujen toteutukseen ja käyttöönottoon. Tämä vaatii kaikilta hallinnon edustajilta konsernimaisen toimintamallin hyväksymistä, samoin kuin selkeää tahtoa toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja valmiutta muutokseen. Työ kestää useita vuosia ja vaatii sitkeyttä.

6 > 2006 Henkilöstöhallinnon vuosi Henkilöstöhallinto-toimintayksikkö otti vuonna 2006 käyttöön Tahti-järjestelmän valtionhallinnon henkilöstötietojen tuottamiseen, raportointiin ja simulointiin. Lisäksi Henkilöstöhallinto uudisti Kieku-ohjelman osana valtionhallinnon henkilöstöhallinnon tavoitetilaprosessit.

7 V u o s i k e r t o m u s Tahti tuotantoon Työnantajan henkilöstötietojärjestelmä Tahti saatiin tuotantokuntoon keväällä Virastoista kerättiin vielä 40. kerran henkilöstötiedot valtion henkilöstörekisteriin (VHR) marraskuun 2005 tilanteesta ja vuositason rekisteriin (VHR-V). Sen jälkeen alettiin siirtyä tuottamaan ajantasaista kuukausitason tietoa uudella Tahtijärjestelmällä. Tahtin käyttöönotot jatkuivat virastoissa koko vuoden. Tahti henkilöstötietojärjestelmän toteutusta jatkettiin raportointi- ja simulointiosuuksilla, jotta Tahti pystyy palvelemaan keskustasoa, hallinnonaloja ja virastoja johdon raportoinnissa, HRM-tietojen raportoinnissa, neuvottelutoiminnan korotusmallien simuloinnissa ja kustannuslaskennassa sekä budjetoinnin kustannuslaskennassa. Käyttöönottoa ja raportointia koulutettiin hallinnonalojen henkilöstölle laajamittaisesti. Heli nykyaikaistaa valtion rekrytoinnin Valtionhallinnon henkilöstön hankinnan ja työnhaun järjestelmäpalvelu Heli toteutettiin ja järjestelmää markkinoitiin virastoille vuonna Ensimmäiset käyttöönotot olivat syksyllä Järjestelmäpalvelua kehitettiin entistä asiakasystävällisemmäksi ensimmäisten käyttöönottokokemusten perusteella. Henkilöstöhallinto-toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskevat: > valtion työnantajan henkilöstötietojärjestelmän Tahtin ylläpitoa, tietojen keruuta ja kehittämistä > muita valtiovarainministeriön määräämiä Tahtiin liittyviä tehtäviä > tekstipankkia > valtion palkka- ja henkilöstöhallintoa ja sen tietojen yhtenäisyyttä > valtion henkilöstöhallinnon toimintamallin ja prosessien kehittämistä. Henkilöstöhallinto-toimintayksikön päällikkö: Anne-Maj Salmi puh. (09)

8 > 2006 Keskuskirjanpidon vuosi Hallinnon ohjaus -toimialan Keskuskirjanpito-toimintayksikön laatiman valtion tilinpäätöksen taustalla olivat tilivirastojen uudistetut tilinpäätökset. Sähköistä raportointia lisättiin. Valtion tiliorganisaatiossa tapahtui paljon muutoksia.

9 V u o s i k e r t o m u s Toinen uusimuotoinen valtion tilinpäätös Valtiokonttorin ehdotus valtion tilinpäätökseksi vuodelta 2005 allekirjoitettiin Vaikka valtion tilinpäätös uudistui jo vuoden 2004 tilinpäätöksessä, niin tilivirastot tekivät ensimmäistä kertaa tilivelvollisuusuudistuksen mukaisen tilinpäätöksen vuodelta Keskuskirjanpito-toimintayksikkö laati tilivirastojen tietojen pohjalta valtion tilinpäätöksen. Tietoja valtiontaloudesta Tilivirastojen ja talousarvion ulkopuolella olevien valtion rahastojen keskuskirjanpitoon toimittamat tilitiedot siirrettiin kuukausittain kaikkien saataville Netran taloustietoihin. Netrassa keskuskirjanpitotietoja voi tarkastella joko valmisraporteilta tai tietoja voi hakea itse monien eri hakukriteerien avulla. Keskuskirjanpitotietojen pohjalta laadittiin kuukausittain myös valtiontalouden kuukausitiedote. Tiedote sisältää valtion talousarvion toteutumalaskelman, erittelyn veroista, valtion tuotto- ja kululaskelman, valtion taseen ja valtiontalouden rahavirtalaskelman. Suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi julkaistavan tiedotteen tietoja seurataan paitsi kotimaassa myös Suomen ulkopuolella. KKP-Rondo helpotti paperinpyöritystä Tili-ilmoitusten ja täsmäytyslaskelmien käsittely tehostui tuntuvasti, kun niitä ryhdyttiin käsittelemään sähköisesti KKP-Rondossa. Paperisia raportteja tili-ilmoituksista ja täsmäytyslaskelmista ei lähetetä enää tilivirastojen ja keskuskirjanpidon välillä, eikä raportteja arkistoida kahdessa paikassa. Vuonna 2007 KKP-Rondoa hyödynnetään myös valtuusseurantailmoitusten hyväksynnässä ja arkistoinnissa ja sen kautta lähetetään tilivirastoille vuosittainen ilmoitus Valtiokonttorin kirjaamista katteista ja tyhjennyksistä. Tilivirastojen määrä väheni Valtion tiliorganisaation suurin muutos vuonna 2006 oli sisäasiainministeriön hallinnonalan 16 tiliviraston yhdistäminen. Lisäksi Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos ja Kasvintuotannon tarkastuskeskus lakkasivat toimimasta tilivirastoina. Toisaalta tilivirastoina aloittivat Ilmailuhallinto, Elintarviketurvallisuusvirasto ja Rautatievirasto. Tilivirastoja oli vuoden 2006 lopussa 101 kpl. Heti vuoden 2007 alussa myllerrykset tiliorganisaatiossa jatkuivat, kun mm. 15 työvoima- ja elinkeinokeskusta yhdistettiin yhdeksi tilivirastoksi. Vuoden 2007 alussa tilivirastoja oli 87 kpl. Keskuskirjanpito-toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskevat: > valtion talousarvion tilijaottelun oikeellisuutta, valmistamista ja tulkintaa > valtion keskuskirjanpidon hoitoa > valtion kirjanpidon yhtenäisyyden valvontaa > valtion tilinpäätöksen laatimista > valtion tilinpäätöskertomuksessa tarvittavien analyysien tuottamista > valtiontalouden rahoituslaskelmia ja muuta taloustietojen raportointia sisältäen Netran taloustietojen päivityksen. Toimintayksikön päällikkö: Maileena Tervaportti-Asikainen saakka Outi Vänttinen puh. (09)

10 > 2006 Ohjauksen tuen vuosi Ohjauksen tuki -toimintayksikkö panosti vuoden 2006 aikana Netran tulosraportoinnin käyttöönottoon yhteistyössä ministeriöiden kanssa. Samalla Netra-palvelusivusto uusittiin entistä selkeämmäksi. Toimialan voimakkaan kasvun myötä huomio kiinnitettiin sisäisessä kehittämisessä työhyvinvointiin.

11 V u o s i k e r t o m u s Tulosraportointi Netrassa käynnistyi Netran osaksi rakennetun valtion tulostietojen hallintajärjestelmän toimitus hyväksyttiin tammikuun lopussa, minkä jälkeen pilotoitiin järjestelmää, valmisteltiin käyttöönottoja ja tuettiin hallinnonaloja käyttöönotoissa. Tulostietonsa avoimeen verkkoon tarkasteltavaksi ovat julkaisseet Patentti- ja rekisterihallitus, Valtiokonttori ja Energiamarkkinavirasto. Tulosraportoinnin käyttöönotto ohjeistettiin kesällä annetulla tietojen julkaisumääräyksellä, minkä lisäksi käyttöönottoja tuettiin laajalla projektoinnin tukimateriaalilla, kehittämiskokouksilla ministeriöiden kanssa sekä tietoiskuilla valtion yhteisissä tapahtumissa, hallinnonalatilaisuuksissa ja ulkoisten kumppanien seminaareissa. Hallinnonalojen tulosohjauksen kehittämistä tuettiin Tulosraportoinnin käyttöönotto on useilla hallinnonaloilla yhdistetty niiden omiin tulosohjauksen kehittämistoimenpiteisiin, joihin osallistuttiin aktiivisesti muun muassa mittarirakenteiden kehittämisen ja tulosohjausprosessin sähköistämisen osalta. Lisäksi vuoden aikana järjestettiin yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kolme tulosohjauksen kysymyksiä käsittelevää tuloksellisuusseminaaria ministeriöiden, virastojen ja laitosten johdolle ja keskeisille toimintaa ohjaaville asiantuntijoille. Toimintakertomus on virastojen keskeisin tuloksellisuuden raportoinnin asiakirja. Sen laatimisohje uudistettiin ja selkiytettiin. Lisäksi toimintakertomuksen laatimista opastettiin HAUS kehittämiskeskus Oy:n järjestämissä koulutustilaisuuksissa. Sivusto uudistui, käyttö kasvoi Vuonna 2006 valmisteltiin myös Netran siirtyminen seuraavaan teknologiasukupolveen ja sivuston sisällöllinen uudistus raportointitietojen paremman löydettävyyden ja paremman käyttäjäystävällisyyden aikaansaamiseksi. Uusittu sivusto julkaistiin vuoden 2007 tammikuussa. Netran käyttö on kasvanut tasaisesti vuodesta 2005 vuoteen Sivujen päivittäinen avausmäärä kasvoi 1280:sta 2780:een. Huomio työhyvinvointiin Merkittävimpänä sisäisenä kehittämisalueena käynnistettiin toimialan työhyvinvointihanke Unikko. Lähtökohtina hankkeelle olivat toimialan henkilömäärän kaksinkertaistuminen muutaman vuoden aikana ja tehtäväkentän voimakas muuttuminen. Unikolla pyritään avoimeen vuorovaikutukseen, hyvään työnhallintaan sekä saamaan työhyvinvointi osaksi työyhteisön arkea. Hankkeen menetelmiä ovat johtoryhmätyön kehittäminen, yksilö- ja ryhmävalmennus sekä koko henkilöstön työhyvinvointipäivät. Ohjauksen tuki -toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskevat: > valtiotasoisen raportoinnin ja ohjauksen sekä niihin tarvittavien menetelmien ja järjestelmien kehittämistä ja tukemista > toimialatasoista viestintää, viestinnän kehittämistä ja koordinointia > valtionhallinnon Netra-internetraportointipalvelua > toimialan sisäisten toimintatapojen ja laadun kehittämistä ja ohjaamista > toimialan henkilöstöpalveluja sekä > toimialan talous- ja yleishallintopalveluja. Toimintayksikön päällikkö: Risto Hakoila puh. (09)

12 > 2006 Taloushallinnon vuosi Taloushallinto-toimintayksikkö osallistui vuoden 2006 aikana valtion taloushallinnon palvelukyvyn ja tuottavuuden parantamistyön tukemiseen antamalla oman asiantuntijapanoksensa Kieku-ohjelman projekteihin. Lisäksi tuettiin ja neuvottiin tilivirastoja niiden laatiessa ensimmäistä kertaa uusimuotoista tilinpäätöstä.

13 V u o s i k e r t o m u s Tuottavuutta prosesseja kehittämällä Taloushallinto-toimintayksikön panos valtion talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämisohjelma Kiekussa painottui taloushallinnon prosessien yksinkertaistamiseen ja yhtenäistämiseen. Toimintayksikkö oli Kieku-kehittämisohjelman kautta mukana tukemassa yhtenäisen palvelukeskusverkoston kehittämistä. Toimintayksikkö tuki sisäasiainministeriön hallinnonalan tilivirastorakenteen merkittävää muutostyötä. Toimintayksikkö osallistui myös muiden tilivirastomuutosten suunnitteluun ja valmisteluun. Toimintayksikkö aloitti vuonna 2006 työn yhtenäisen taloustiedon seurantakohderakenteen ja sisäisen laskennan mallin kehittämiseksi. Toimintayksikkö oli myös mukana tuottavuusesteiden tunnistamisessa ja ratkaisemisessa osallistumalla yhteisrahoitteisuutta, kokonaiskustannusmallia ja talousarviolainsäädännön kokonaisuudistusta käsitteleviin valtiovarainministeriön työryhmiin. Lisäksi osallistuttiin hyvää kirjanpitotapaa tarkastelevaan projektiin. Kirjanpidon käsikirjan uudistus alkoi Taloushallinto-toimintayksikkö julkaisi vuoden 2006 aikana useita päivityksiä Kirjanpidon käsikirjaan. Samalla aloitettiin käsikirjan uudistaminen. Uudistuksen tavoitteena on selkeämpi esitystapa ja helpompi päivitettävyys. Uusimuotoiseen Kirjanpidon käsikirjaan siirrytään vuonna tarpeellisuutta. Talousarviolainsäädännön tulevaan kokonaisuudistukseen liittyen toimintayksikkö tutki mahdollisuutta määräysten sisältämien asioiden käsittelemiseen asetustasolla. Kansainväliset kirjanpitostandardit tarkastelussa Valtion kirjanpitolautakunta, jossa Taloushallinto-toimintayksikön edustajat hoitavat puheenjohtajan ja sihteerin tehtäviä, jatkoi vuonna 2005 aloittamaansa selvitystyötä kansainvälisten julkista taloutta koskevien kirjanpitostandardien (IPSAS, International Public Sector Accounting Standards) sovellettavuudesta valtion kirjanpitoon ja sitä koskevien säädösten kehittämiseen. Lautakunta antoi kolmivuotisen toimikautensa päättyessä vuoden lopussa selvityksen tähänastisista havainnoistaan ja johtopäätöksistään. Selvitystyötä jatketaan lautakunnan seuraavan toimikauden aikana. Taloushallinto-toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskevat: > valtion kirjanpidon ja muun laskentatoimen ohjausta > valtion kirjanpitolautakuntaa > valtion taloushallinnon toimintamallin ja prosessien kehittämistä. Vuoden aikana annettiin Valtiokonttorin Internet-sivuilla kirjanpitoa koskevia tarkentavia ohjeita yleispäteviksi todettuihin kysymyksiin annettujen vastausten muodossa. Valtion laskentatoimen ajankohtaisista asioista tiedotettiin sähköisellä Laskentatoimen Uutiskirjeellä, jolla oli vuoden lopussa yhteensä 750 tilaajaa. Taloushallinto-toimintayksikön päällikkö: Marita Sipola saakka Maileena Tervaportti-Asikainen puh. (09) Toimintayksikkö laati myös Valtion maksullisen toiminnan selvityksen, joka julkaistiin Valtiokonttorin verkkosivuilla. Hallinnollisen ohjauksen yksinkertaistamiseksi ja selkeyttämiseksi käytiin läpi kaikki Hallinnon ohjaus toimialan antamat määräykset ja tarkasteltiin niiden

14 > 2006 Palvelujen kehityksen vuosi Palvelujen kehitys -toimintayksikkö jatkoi vuoden 2006 aikana paperittoman taloushallinnon, uuden maksuaikakortin, verkkolaskutuksen, sähköisen matkahallinnan ja sähköisen palkkalaskelman käyttöönottoja virastoissa. Toimintayksikkö avasi myös virastoille ja kansalaisille tarkoitetun Heli -verkkorekrytointipalvelun. Lisäksi aloitettiin valmistelut virastojen hankintatoimen prosessien yhtenäistämiseksi ja sähköisen tilaustenhallintaratkaisun hankkimiseksi.

15 V u o s i k e r t o m u s Uuden maksuaikakortin käyttöönotot jatkuivat Palvelujen kehitys -toimintayksikön Maksuliike-ryhmä jatkoi valtiolle keskitetysti kilpailutetun maksuaikakortin käyttöönottoprojektia. Vuoden aikana kaikki tilivirastot lukuun ottamatta Ahvenanmaan lääninhallitusta ottivat käyttöön uuden maksuaikakortin. Vuoden loppuun mennessä maksuaikakortteja oli käytössä noin kappaletta. Maksuliike-ryhmä osallistui aktiivisesti maksuaikakortin ominaisuuksien kehittämiseen ja kortin toiminnallisuuden lisäämiseen. Maksuliike-ryhmä kilpailutti valtion maksuliikkeen ja laskujenvälityksen. Kilpailuttamiseen osallistui aktiivisesti tilivirastojen edustajista koottu asiantuntijatyöryhmä. Vuoden loppupuolella Hallinnon ohjauksen Maksuliike-ryhmä teki valtiovarainministeriölle päätöksentekoa varten yhteenvedon saaduista tarjouksista. Maksuliike-ryhmä jatkoi myös virastojen aktivoimista sähköisen palkkalaskelman käyttäjiksi. Vuoden lopussa voimassaolevia sopimuksia oli 41 tilivirastolla. Paperiton taloushallinto lähes kaikkiin virastoihin Palvelujen kehitys -toimintayksikön Tietojärjestelmät -ryhmä keskittyi vuoden 2006 aikana edistämään paperitonta taloushallintoa. Ryhmä jatkoi ostolaskujen käsittelyyn ja arkistointiin suunniteltua Rondo-järjestelmän soveltamista taloushallinnon prosesseihin. Vuoden lopussa paperitonta taloushallintoa käytti 95 prosenttia tilivirastoista. Loput tilivirastot siirtyvät paperittoman Rondo - järjestelmän käyttöön vuoden 2007 aikana. tilaustenhallinnan ratkaisukokonaisuudet. Työn perusteella kuvattiin valtion hankintatoimen tavoiteprosessit ja arvioitiin hankintatoimen sähköistämisen tehostamisvaikutuksia. Tietojärjestelmät -ryhmä jatkoi myös sähköisen matkahallinnan levittämistä virastoihin. Vuoden lopussa sähköistä matkahallintasovellusta käytti 44 virastoa. Käyttöönottoprojekteja oli meneillään 14. Sopimuksen piirissä oli 48 prosenttia valtion koko henkilöstömäärästä. Lisäksi Tietojärjestelmät -ryhmä otti toukokuussa tuotantokäyttöön Valtiokonttorin kehittämän, virastoille tarkoitetun henkilöstön hankinnan ja työnhaun Helijärjestelmäpalvelun. Asiakashallinnan systematisointi jatkui Palvelujen kehitys -toimintayksikön Asiakkuuksienhallinta-ryhmä osallistui aktiivisesti Valtiokonttorin yhteisen asiakasrekisterin suunnitteluun ja käyttöönottoon sekä Valtiokonttoritasoisen asiakkuuden hallinnan kehittämiseen. Ryhmä koordinoi toimialan esiintymistä Valtiokonttorin yhteisissä asiakaskäynneissä valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Lisäksi ryhmä toteutti myös vuotuisen Hallinnon ohjaus -toimialan asiakastyytyväisyyskyselyn ja messutapahtuman. Toimintayksikön päällikkö: Keijo Kettunen puh. (09) Verkkolaskujen osuutta onnistuttiin kasvattamaan 25 prosenttiin valtionhallinnon ostolaskuista. Verkkolaskujen vastaanottovalmius oli vuoden lopussa 75 prosentilla tilivirastoista. Kolme virastoa sähköisti myös lähtevän laskun prosessin ja siirtyi lähettämään verkkolaskuja. Vuoden 2006 aikana Tietojärjestelmät-ryhmä hoiti Suomen edustuksen pohjois-eurooppalaisessa Northern European Subset (NES) -hankkeessa. Hanke standardoi sähköisen laskun ja tilaustenhallinnan sanomia. Sähköisen tilaustenhallinnan osalta Tietojärjestelmätryhmä tutustui jo toiminnassa oleviin hankintatoimen referenssihankkeisiin ja kartoitti markkinoilla olevat Palvelujen kehitys -toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskevat: > valtion maksuliikkeen valvontaa ja ohjausta > valtion tilirekisterien ylläpitoa > valtion konsernitilin tilien avaamista ja käyttöoikeuksia > valtion virastojen ja laitosten talous- ja henkilöstöhallinnossa käytettäviä tietojärjestelmiä > paperittoman kirjanpidon lupa-asioita > palvelukeskusmallin kehittämistä ja ohjausta sekä > toimialatasoista asiakkuuksien hallintaa

16 > 2006 Tietohallinnon vuosi Tietohallinto-toimintayksikkö hoiti vuoden 2006 aikana toimialan toimintastrategiaa tukevia tehtäviä ja osallistui merkittävällä panoksella tietojärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon sekä eri hankkeisiin ja projekteihin.

17 V u o s i k e r t o m u s Panostusta kehittämiseen ja toteutuksiin Vuoden 2006 aikana Tietohallinto-toimintayksikkö osallistui mm. Kieku-ohjelman tietojärjestelmähankkeen, Tahti-hankkeen, Heli-järjestelmän, paperittoman kirjanpidon, extranet-palveluiden, matkahallintajärjestelmän sekä Netran tuloksellisuusosion toteuttamiseen ja kehittämiseen. Tietohallinto-toimintayksikkö huolehtii asioista, jotka koskeva toimialan tietohallintostrategiaa ja sen toteuttamista sekä toimialan tietojärjestelmien hankintaa, kehittämistä ja ylläpitoa. Lisäksi toimintayksikkö oli mukana keskuskirjanpidon ja muiden omassa käytössä olevien järjestelmien ylläpidossa ja kehittämisessä ja vastasi toimialan järjestelmien käyttöpalveluiden järjestämisestä yhteistyössä toimittajaosapuolten kanssa. Tietohallinnon osaamista ja resursseja oli myös ValtIT-hankkeen käytössä. Tietohallinto-toimintayksikön päällikkö: Jussi Koskivaara puh. (09) Omaa osaamista kehitettiin Tietojärjestelmien tietoturva-auditointeja jatkettiin ja tehtyjen auditointien mukaisten kehittämistoimenpiteiden toteuttamista virastokentälle tarjottavissa järjestelmissä valvottiin. Toimialalla otettiin käyttöön Valtiokonttorin ylläpitomalli ja jalkautettiin edelleen Proke-projektinhallintamallia. Yksikön yhteistyö Valtiokonttorin yhteisen tietohallinnon kanssa oli tiivistä. Omaa osaamista kehitettiin esimies- ja henkilöstövalmennuksen avulla sekä monipuolisella kouluttautumisella. Projektipäälliköiden sertifiointikoulutus aloitettiin, ja toimialalle saatiin kolme uutta projektiyksikkösertifikaattia.

18 2006 > Kieku-ohjelma Kieku on Valtiokonttorin Hallinnon ohjaus -toimialan vastuulla oleva kehittämisohjelma, joka käynnistettiin vuonna 2004 valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukyvyn ja tuottavuuden parantamiseksi. Käytännössä Kieku-kehittämisohjelmassa on kyse talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen organisoinnista sekä palvelujen tuottamiseen tarvittavien menetelmien, työvälineiden, prosessien ja palvelumallien selkiyttämisestä ja yhtenäistämisestä.

19 V u o s i k e r t o m u s Kieku-kehittämisohjelma on organisoitu neljäksi hankkeeksi, jotka ovat Taloushallintohanke, Henkilöstöhallintohanke, Tietojärjestelmät-hanke ja Palvelukeskusja asiointihanke. Hankkeiden ja niiden projektien edistymistä voi seurata osoitteessa Taloushallintohankkeen vuosi 2006 Kieku-ohjelman Taloushallintohankkeen määrittelemiä taloushallinnon ensimmäisen vaiheen tavoitetilan toimintaprosesseja sovellettiin vuoden 2006 aikana käytäntöön muun muassa TE-keskusten sekä pääkaupunkiseudun yliopistojen projekteissa. Taloushallintohanke sai valmiiksi taloushallinnon ensimmäisen vaiheen prosessikehitystyössä havaittujen kehittämiskohteiden analyysin. Hanke aloitti toimet kehittämisesteiden purkamiseksi. Taloushallintohanke sai myös päätökseen taloushallinnon toisen vaiheen tavoitetilan toimintaprosessien mallintamisen. Taloushallintohanke yhdenmukaistaa ja yksinkertaistaa valtiokonsernin taloushallinnon prosesseja, toimintatapaa ja tietosisältöä. Henkilöstöhallintohankkeen vuosi 2006 Kieku-ohjelman Henkilöstöhallintohanke mallinsi vuoden 2006 aikana henkilöstöhallinnon tavoitetilan prosessit. Mallinnetut prosessit voidaan ottaa käyttöön täydessä laajuudessa vasta, kun hankittava uusi tietojärjestelmä tukee prosessien edellyttämää sähköistä tiedonsiirtoa ja itsepalvelutoimintoja. Henkilöstöhallintohankkeessa tunnistettiin prosessien tuottavuuden esteenä olevat kehittämiskohteet, jotka liittyivät lainsäädännön, virka- ja työehtosopimusten sekä määräysten ja ohjeistuksien muutoksiin, tietojärjestelmien kehittämiseen, sähköisiin palveluihin ja toimintatapojen muutoksiin. Tunnistetut kehittämiskohteet toimitettiin niiden toteuttamisesta vastaaville tahoille. Henkilöstöhallintohanke yhdenmukaistaa ja yksinkertaistaa valtiokonsernin henkilöstöhallinnon prosesseja, toimintatapaa ja tietosisältöä. Tietojärjestelmät-hankkeen vuosi 2006 Kieku-ohjelman Tietojärjestelmät-hankkeessa valmisteltiin vuoden 2006 aikana valtion yhteisen talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuuden hankintadokumentaatiota. Hankkeessa työstettiin hankittavan tietojärjestelmäkokonaisuuden vaatimusmäärittelyjä sekä muuta tarvittavaa tarjouspyyntödokumentaatiota. Järjestelmähankinnan investointilaskelma valmistui myös loppuvuodesta Hankintadokumentaation viimeistely ja itse hankinta on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2007 aikana. Tämän aikataulun mukaisesti uuden järjestelmäkokonaisuuden varsinaiset käyttöönotot alkavat vuoden 2009 alkupuolella. Tietojärjestelmät-hankkeen ohjauksessa vietiin läpi myös keskuskirjanpitotietojen sähköistämiseen tähtäävä projekti. Tietojärjestelmät-hanke määrittelee ja hankkii talousja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmäkokonaisuuden palvelemaan valtionhallinnon uusia tukitoimintoprosesseja ja palvelukeskusmallia. Palvelukeskus ja asiointi -hankkeen vuosi 2006 Kieku-ohjelman Palvelukeskus ja asiointi -hankkeen työn painopiste oli vuoden 2006 vuoden aikana perustettujen palvelukeskusten käynnistymisen tukemisessa. Hanke loi pohjaa palvelukeskusten verkostomaiselle toimintatavalle ja laati verkostolle vision, jonka pohjalta aloitettiin strategiatyöskentely. Lisäksi hanke tuki hallinnonalojen mahdollisuutta hakeutua palvelukeskuksien asiakkaiksi. Keväällä Palvelukeskus ja asiointi -hanke loi mittariston palvelukeskuksen toiminnan ohjaamiseen. Syksyn aikana hankkeessa aloitettiin asiakkuuksien hallintamallin sekä hinnoittelumallin luominen. Hansel kilpailutti palvelukeskuksille suunnatun koulutuspalvelun. Vuoden aikana Palvelukeskus ja asiointi -hanke jatkoi valtiotasoisen kustannushyötyanalyysin läpivientiä useilla eri hallinnonaloilla niin talous- kuin henkilöstöhallinnon alueilla. Palvelukeskus ja asiointi -hanke määrittelee palvelukeskusmallin, jota voidaan soveltaa yleisesti valtionhallinnon tukitoiminnoissa kaikilla hallinnonaloilla ja joka soveltuu samalla valtion palvelukeskustoiminnan perustaksi.

20 Valtiokonttori Hallinnon ohjaus -toimiala PL VALTIOKONTTORI

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007

Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma. ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttorin hankkeiden esittely - erityisesti KIEKU-ohjelma ValtIT:n tilaisuus 22.5.2007 Valtiokonttori ja Hallinnon ohjaus toimiala valtiotasoisten hankkeiden toteuttajana Valtiokonttori on palveluvirasto,

Lisätiedot

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku numeroina Yhteinen Kieku-tietojärjestelmä korvaa vanhat (yli 100 kpl) talousja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Kohti tavoitetilaa Valtio Expo 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Agenda Johdanto Kohti tavoitetilaa: 1. Valtion taloushallinnon ohjaus 2. Valtion talous- ja

Lisätiedot

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Pirjo Pöyhiä Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Pirjo Pöyhiä 2.4.2014 1 Palkeet - Vaikuttava

Lisätiedot

Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen

Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita 20.5.2016 Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen Yhteiset tavoitteet -kokonaisuus: miksi ja miten 1. Hallituksen yhteiset tavoitteet Tuetaan

Lisätiedot

Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksen järjestämien palvelujen siirto yliopistoille niiden irtaantuessa budjettitalouden piiristä

Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksen järjestämien palvelujen siirto yliopistoille niiden irtaantuessa budjettitalouden piiristä VALTIOKONTTORI Hallinnon ohjaus 07.10.2009 Dnro 521/03/2009 Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksen järjestämien palvelujen siirto yliopistoille niiden irtaantuessa budjettitalouden piiristä VALTIOKONTTORI

Lisätiedot

Henkilöstö- ja taloushallinnon prosessien uudistaminen

Henkilöstö- ja taloushallinnon prosessien uudistaminen Henkilöstö- ja taloushallinnon prosessien uudistaminen 7.3.2008 Soile Väänänen soile.vaananen@adm.jyu.fi Henkilöstö- ja taloushallinnon prosessien uudistaminen Yliopiston palvelukeskushanke Aiheuttaa hallintotehtävien

Lisätiedot

Kirjanpitoaineiston säilytysajat

Kirjanpitoaineiston säilytysajat Valtiokonttori Määräys 1 (5) 18.9.2014 Dnro VK/329/00.01/2014 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpitoaineiston säilytysajat Valtion talousarviosta annetun asetuksen

Lisätiedot

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan?

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Tavoitteet Kieku-hankkeen tavoitteena: Kieku-ratkaisun tavoitteena: toteuttaa Kieku-ratkaisu (prosessit ja järjestelmä) parantaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUS JA UPJ

YLIOPISTOJEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUS JA UPJ YLIOPISTOJEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUS JA UPJ Tampere 1.3.2007 Opetusneuvos Juhani Dammert Opetusministeriö 1 Taustaa palvelukeskushankkeelle Palvelukeskushanke on osa tuottavuusohjelmaa

Lisätiedot

VALTIOKONTTORI Hallinnon ohjaus Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖSOHJE

VALTIOKONTTORI Hallinnon ohjaus Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖSOHJE VALTIOKONTTORI Hallinnon ohjaus OHJE 23.11.2004 1(5) Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖSOHJE Valtion tilinpäätös sekä tilivirastojen tilinpäätösraportointi

Lisätiedot

Valtiontalouden suunnittelun ja talousohjauksen suuntaviivat - Valtion taloushallinnon strategia 2020

Valtiontalouden suunnittelun ja talousohjauksen suuntaviivat - Valtion taloushallinnon strategia 2020 Valtiontalouden suunnittelun ja talousohjauksen suuntaviivat - Valtion taloushallinnon strategia 2020 Solita Tuloksellisuutta johtamiseen valtionhallinnossa - aamiaisseminaari 25.3.2015 Juha Halonen Valtion

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Road Show tiedotustilaisuus Joensuussa 14.5.2007 Projektipäällikkö Kirsti Torvinen, Opetusministeriö 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN

VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN VALTION TALOUSHALLINNON PROSESSIEN KEHITTÄMINEN HTV- ja tuottavuuskyselyn tuloksista ja kehittämistoimenpiteistä Maileena Tervaportti, apulaisjohtaja Valtiokonttori, Talous ja henkilöstö Taloushallinnon

Lisätiedot

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla

Pyyntö OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Pyyntö OKM/35/040/2011 31.03.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM058:00/2011 OKM Nimeämispyyntö Kieku-tietojärjestelmähankkeen organisointi OKM:n hallinnonalalla Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonala

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Road Show tiedotustilaisuus Joensuussa 14.5.2007 Hallintojohtaja Petri Lintunen, Joensuun yliopisto 1 Taustaa

Lisätiedot

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Jukka Aalto Helsinki 26.11.2015 Näkökulmat 1. Henkilöstöhallinto 2. Taloushallinto 3. Haasteet 27.11.2015

Lisätiedot

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Kieku käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Taustaa

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) Dnro VK/1059/00.01/2015

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) Dnro VK/1059/00.01/2015 Valtiokonttori Määräys 1 (5) Kumottu 10.11.2016 määräyksellä VK/999/00.00.00.01/2016 27.11.2015 Dnro VK/1059/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) VK/999/ /2016

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (5) VK/999/ /2016 Valtiokonttori Määräys 1 (5) 10.11.2016 VK/999/00.00.00.01/2016 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (6) VK/1134/ /2017

Kirjanpidon tilit. Valtiokonttori Määräys 1 (6) VK/1134/ /2017 Valtiokonttori Määräys 1 (6) 20.12.2017 VK/1134/04.00.00/2017 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Vuoden 2003 tilinpäätösohje. Tilivirastoille ja talousarvion ulkopuolella oleville valtion rahastoille

Vuoden 2003 tilinpäätösohje. Tilivirastoille ja talousarvion ulkopuolella oleville valtion rahastoille Vuoden 2003 tilinpäätösohje Tilivirastoille ja talousarvion ulkopuolella oleville valtion rahastoille Lukijalle Tämä tilinpäätösohje on yhteenvedonomainen muistilista vuoden 2003 tilinpäätöksen laadinnan

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

Miten virasto ottaa käyttöön Kiekutietojärjestelmän

Miten virasto ottaa käyttöön Kiekutietojärjestelmän Miten virasto ottaa käyttöön Kiekutietojärjestelmän - käyttöönottomalli tukemaan kehittämistyötä Taloushallinnon kevätseminaari 7. -8.6.2011 Seija Friman, kehittämispäällikkö, Valtiokonttori Valtio Expo,

Lisätiedot

Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008. LIITE 5 s. 1 (6)

Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008. LIITE 5 s. 1 (6) Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008 LIITE 5 s. 1 (6) s. 2 (6) Puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön ja Puolustushallinnon

Lisätiedot

Tilinpäätöksen parhaat käytännöt -sisäministeriö

Tilinpäätöksen parhaat käytännöt -sisäministeriö Tilinpäätöksen parhaat käytännöt -sisäministeriö Taloushallinnon kevätseminaari 3. 4.6.2015 Laskentapäällikkö Kati Korpi Taloushallinnon volyymitiedot (vuosi 2014) Volyymitieto Lukumäärä Ostolaskuja 3

Lisätiedot

KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö

KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö KIEKU ja valtionhallinnon kokonaisuus - KIEKU-info 15.12.2011 Helena Tarkka, budjettineuvos, valtiovarainministeriö Sisältö Taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon kokonaisuudistus ja KIEKU Palvelukeskus

Lisätiedot

Kieku-hankkeen loppusuora häämöttää miltä näyttää tuottavuuskehitys

Kieku-hankkeen loppusuora häämöttää miltä näyttää tuottavuuskehitys Kieku-hankkeen loppusuora häämöttää miltä näyttää tuottavuuskehitys Valtio Expo Lasse Skog, Valtiokonttori Pirjo Pöyhiä, Palkeet Taustaa Tavoitteet Kieku-hankkeelle Toiminnan tehostamisen keinovalikoima

Lisätiedot

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu. Esittelymateriaali

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu. Esittelymateriaali Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu Esittelymateriaali Esityksen sisältö Viitta-työkalun tausta Miten työkalu on syntynyt? Viitta-työkalun tavoitteet ja hyödyt Itsearviointiprosessi

Lisätiedot

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit Valtiokonttori Määräys 1 (5) 5.5.2015 Dnro VK/391/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojektin tietojärjestelmäperiaatteet Johdon IT-Strategiaseminaari 30.10.2007 Projektipäällikkö

Lisätiedot

Analyysiä vuoden 2012 tilinpäätöksestä sekä uudistettu tilijaottelu ja tilijaotteluprosessi HAUS 4.6.2013

Analyysiä vuoden 2012 tilinpäätöksestä sekä uudistettu tilijaottelu ja tilijaotteluprosessi HAUS 4.6.2013 Analyysiä vuoden 2012 tilinpäätöksestä sekä uudistettu tilijaottelu ja tilijaotteluprosessi HAUS 4.6.2013 Sisältö Valtion tilinpäätöksen keskeisiä lukuja - Talousarvion toteutumalaskelma, tuotto- ja kululaskelma

Lisätiedot

Dnro 344/03/2004

Dnro 344/03/2004 VALTIOKONTTORI MÄÄRÄYS 1(3) 23.11.2004 Dnro 344/03/2004 Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot KIRJANPITOAINEISTON SÄILYTYSAJAT Valtion talousarviosta annetun asetuksen (11.12.1992

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut

Kieku-tietojärjestelmässä käytettävät liikekirjanpidon tilien lisäjaottelut Valtiokonttori Päätös 1 (5) 8.9.2015 VK/704/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Voimaantulo Lisätiedot Valtiokonttori päättää Kieku-tietojärjestelmässä käytettävistä

Lisätiedot

Tavoitteena toimiva ja tehokas työpaikka. Valtiokonttorin palveluja valtion työpaikoille

Tavoitteena toimiva ja tehokas työpaikka. Valtiokonttorin palveluja valtion työpaikoille Tavoitteena toimiva ja tehokas työpaikka Valtiokonttorin palveluja valtion työpaikoille Valtiokonttorista asiantuntija-apua talouden, hallinnon, IT-palvelujen ja vakuuttamisen asioihin Valtiokonttori tarjoaa

Lisätiedot

Keskuskirjanpito uudistuu Kieku-foorumi

Keskuskirjanpito uudistuu Kieku-foorumi Kieku-foorumi 21.9.2017 Outi Vänttinen Taustaa Kiekun käyttöönotto Keskuskirjanpidon käyttämät kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen tiedot jo samassa järjestelmässä* Kieku järjestelmänä luonteva konsernitasoisen

Lisätiedot

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma Taloushallinnon palveluiden toteutussuunnitelma Palveluiden tuotantomallien ja prosessien suunnittelu 1.9.2018-31.12.2018 Palvelukohtaisten tuotantomallien ja prosessien toteutussuunnitelmat Ostolaskut,

Lisätiedot

Netra-palvelun kehittämisen esiselvitys -asettamisasiakirja

Netra-palvelun kehittämisen esiselvitys -asettamisasiakirja Asettamisasiakirja 1 (5) Netra-palvelun kehittämisen esiselvitys -asettamisasiakirja 1 Projektin kuvaus 1.1 Nimi ja lyhenne/tunniste Netra-palvelun kehittämisen esiselvitys, NESI 1.2 Seurantakohteet (Toimintayksikkö,

Lisätiedot

Tietoturvapolitiikka

Tietoturvapolitiikka Valtiokonttori Ohje 1 (6) Tietoturvapolitiikka Valtion IT -palvelukeskus Valtiokonttori Ohje 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tietoturvallisuuden kattavuus ja rajaus Valtion IT-palvelukeskuksessa...

Lisätiedot

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit

Valtiokonttori Määräys Kirjanpidon tilit Liikekirjanpidon tilit Valtiokonttori Määräys 1 (6) 2.3.2015 Dnro VK/180/00.01/2015 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Kirjanpidon tilit Valtion talousarviosta annetun asetuksen (1243/1992)

Lisätiedot

Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus

Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus ValtioExpo 19.05.2015 Kimmo Järvinen Valtiokonttori Tilaisuus, Esittäjä Valtion raportoinnin ajankohtaiskatsaus Taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri - Suuntaviivat

Lisätiedot

Valtionhallinnon tukipalvelut

Valtionhallinnon tukipalvelut Valtionhallinnon tukipalvelut Tulosohjausverkoston tapaaminen Valtiovarainministeriö 20.5.2016 Olli Ahonen Valtiokonttori Sisällys 1. Valtionhallinnon tukipalveluiden henkilöstömäärä ja kustannukset 2.

Lisätiedot

Kieku-hanke

Kieku-hanke Yhteinen Kiekumme Kieku-hanke 2008 2016 Valtiolle yhteinen ratkaisu henkilöstö- ja taloushallinnon tehtäviin: yhtenäiset prosessit, vakioitu tapa käyttää palvelukeskus-palveluita, näitä tukevat tietorakenteet

Lisätiedot

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen. Poliittinen ohjausryhmä

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen. Poliittinen ohjausryhmä Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen Poliittinen ohjausryhmä 20.4.2017 Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut Valmistelun ohjeistus maakuntien toimijoille Talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti

Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE Yliopistojen palvelukeskusprojekti Palvelutuotannon tietojärjestelmäratkaisut Uudenmuotoiset yliopistot ja tietohallinto

Lisätiedot

Tuottavuuskehityksen tilanne. Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi

Tuottavuuskehityksen tilanne. Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi Tuottavuuskehityksen tilanne Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Taustaa kirjanpitoyksiköiden tuottavuuden tarkastelulle Tuottavuus = suoritteiden määrä jaettuna työpanoksen määrällä 2 Voimavarojen

Lisätiedot

Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen välillä

Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden ja rahastojen välillä Valtiokonttori Saate 1 (6) Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Taloushallinnon ja palkanlaskennan tehtävien ja vastuiden jako palvelukeskuksen sekä kirjanpitoyksiköiden

Lisätiedot

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä

Liite 3 TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ja ylätason aikataulut. Teemu Seppälä Liite TAHE-palvelukeskuksen osaprojektien yhteenvedot ylätason aikataulut.5.08 TAHE-palvelukeskuksen perustamisen aikataulu Määrittelyvaihe 08 TAHEpalvelukeskus Taloushallinnon järjestelmät 5 Esiselvitys

Lisätiedot

Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta. Päivitetty: 16.1.2015

Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta. Päivitetty: 16.1.2015 Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessikartta Päivitetty: 16.1.2015 Käsitteet Tehtäväalue Prosessialue 1. Pääprosessi 1.1 Osaprosessi Aliprosessi Toiminto Tehtävä Pääprosessin yhteyteen on sulkuihin merkitty

Lisätiedot

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Johtaja Mikko Salmenoja KEHA- keskus 26.10.2016 http://www.keha-keskus.fi 22.9.2016 1 Yleistä molemmista palvelukeskuksista Ja SOTE ICT vielä

Lisätiedot

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi

Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi. Kati Korpi Sisäasiainministeriön toimenpiteet taloushallinnon yhtenäistämiseksi Kati Korpi 23.9.2011 23.9.2011 Sisäasiainministeriön hallinnonala Virastoja Sisäasiainministeriö Ministeriön tulosohjaamia virastoja

Lisätiedot

1(6) 10.5.2005 Dnro 122/03/2005. Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot KIRJANPITOAINEISTON SÄILYTYSAJAT

1(6) 10.5.2005 Dnro 122/03/2005. Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot KIRJANPITOAINEISTON SÄILYTYSAJAT 1(6) VALTIOKONTTORI MÄÄRÄYS 10.5.2005 Dnro 122/03/2005 Tilivirastot ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot KIRJANPITOAINEISTON SÄILYTYSAJAT Valtion talousarviosta annetun asetuksen (11.12.1992

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) hyödyt valtiokonsernille. Valtio Expo 7.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) hyödyt valtiokonsernille. Valtio Expo 7.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) hyödyt valtiokonsernille Valtio Expo 7.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Hyödyt > Tilanne tänään Anna-Maija Karjalainen 1992-1996 Tietohallintopäällikkö

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmähanke Infotilaisuus palvelukeskusten henkilöstölle

Kieku-tietojärjestelmähanke Infotilaisuus palvelukeskusten henkilöstölle 1 Kieku-tietojärjestelmähanke Infotilaisuus palvelukeskusten henkilöstölle 15.1.2009 Ohjelma 2 Kieku-tietojärjestelmän toteutus ja käyttöönotto Tietojärjestelmän sisältö Kieku-tietojärjestelmän hyödyt

Lisätiedot

Tulevat säädösmuutokset ja tietosuoja

Tulevat säädösmuutokset ja tietosuoja Tulevat säädösmuutokset ja tietosuoja Denis Galkin, valtiovarainministeriö Kuntatieto-ohjelman koulutusohjelma Ehdotetaan muutettavaksi kuntalakia ja maakuntalakia, valtiokonttorista annettua lakia sekä

Lisätiedot

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon Tuki ja ylläpito, asiakkuuden hoito 15.10.2012 Anna Kokko Yleistä tuesta ja ylläpidosta sekä asiakkuuden hoidosta siirtymävaiheessa Siirtyminen käyttöönotosta tuotantoon

Lisätiedot

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori

VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät. Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori VALTION RAPORTOINNIN SUUNTAVIIVOJA Tiedolla johtaminen ja valtion raportointijärjestelmät Olli Ahonen, palvelupäällikkö Valtiokonttori Tiedolla johtamisen edellytyksiä Tietotarve - Aitoon tietotarpeeseen

Lisätiedot

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 185/53/

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 185/53/ VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 185/53/02 11.6.2002 Valtiovarainministeriö Valtiokonttori TILINTARKASTUSKERTOMUS VALTION KESKUSKIRJANPIDON JA VALTION TILINPÄÄTÖSLASKELMIEN TARKASTUKSESTA VUODELTA 2001

Lisätiedot

Taloushallinnon kevätseminaari

Taloushallinnon kevätseminaari Taloushallinnon kevätseminaari Minna Korpela Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Sisältö Tilinpäätöksen sujuvuus Ajankohtaista Palkeista Sisäinen valvonta Kirjanpidossa

Lisätiedot

Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat. Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020

Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat. Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020 Yhtenäisempi henkilöstöhallinto, tehokkaat toimintatavat Valtion henkilöstöjohtamisen iso kuva 2020 Miksi tämä työ tehtiin? Henkilöstöhallinto on osa henkilöstöjohtamisen kokonaisuutta. Valtion henkilöstöjohtamisessa

Lisätiedot

Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi

Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi Sisäasiainministeriön hallinnonalan Kieku-tietojärjestelmähanke Sisäasianministeriön toimenpiteet henkilöstöhallinnon yhtenäistämiseksi Kieku-info 23.9.2011 Sirpa Joensuu, projektipäällikkö Lähtötilanne

Lisätiedot

TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen

TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen TIETOHALLINTOLAKI (LUONNOS) 13.10.2010 Korkeakoulujen IT-päivät Erityisasiantuntija Olli-Pekka Rissanen Keskeisenä tavoitteena Toteuttaa eduskunnan 7.12.2009 tekemä päätös, että hallituksen tulisi valmistella

Lisätiedot

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 139/53/01 30.5.2001 LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2000

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 139/53/01 30.5.2001 LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2000 VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 139/53/01 30.5.2001 Liikenne- ja viestintäministeriö LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2000 Valtiontalouden tarkastusvirasto on tänään päättänyt

Lisätiedot

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusten yhdistäminen

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusten yhdistäminen Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusten yhdistäminen 19.12.2008 Valtiovarainministeriö Tomi Hytönen Projektipäällikkö Hankkeesta yleisesti Yhdistetty palvelukeskus aloittaa 1.1.2010 Valtion

Lisätiedot

Kiekun pienkehittäminen. Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät

Kiekun pienkehittäminen. Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät Kiekun pienkehittäminen Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät 20.9.2016 Valtiokonttori: Kieku-ratkaisun kehittämisen tiekartta Suoritustaso Potentiaalisia hankkeita Isommat kehityshankkeet

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti

Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti Väliaikaishallinnon tiedonohjaussuunnitelma ja tehtäväluokitus projekti Projektipäällikkö Eira Isoniemi eira.isoniemi@ylasavonsote.fi Mitä asianhallinta on? Asianhallinta tarkoittaa organisaation toimintaprosesseihin

Lisätiedot

YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN

YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN YHTEINEN SÄVEL DIGIVALTION HR-JOHTAMISEEN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN Kyvykäs, sitoutunut ja uutta luova henkilöstö on valtion voimavara. Anu Vehviläinen Yhtenäistämme henkilöstöjohtamista Nostamme innovatiivisuuden

Lisätiedot

Raportoinnin hyödyntäminen ja tiedon tuottamisen tulevaisuus Kimmo Järvinen

Raportoinnin hyödyntäminen ja tiedon tuottamisen tulevaisuus Kimmo Järvinen Raportoinnin hyödyntäminen ja tiedon tuottamisen tulevaisuus Kimmo Järvinen Kiekun raportointi Kieku-raportointi, missä mennään ja mihin mennään? - Kehittämisen viitekehys Roolit Suhde muuhun kehittämiseen

Lisätiedot

MITEN VALMISTAUTUA KIEKUN KÄYTTÖÖNOTTOON? Seija Friman kehittämispäällikkö, Valtiokonttori

MITEN VALMISTAUTUA KIEKUN KÄYTTÖÖNOTTOON? Seija Friman kehittämispäällikkö, Valtiokonttori MITEN VALMISTAUTUA KIEKUN KÄYTTÖÖNOTTOON? Seija Friman kehittämispäällikkö, Valtiokonttori Oletuksia käyttöönottoprojektille? Kieku vie, virasto vikisee! Kieku tulee ja ratkaisee ongelmat? Tämä on taas

Lisätiedot

Tulosohjauksen ajankohtaiskatsaus

Tulosohjauksen ajankohtaiskatsaus Tulosohjauksen ajankohtaiskatsaus Taloushallinnon kevätseminaari Tallinna 4.-5.6.2013 Olli Ahonen Valtiokonttori Agenda 1. Ajankohtaista tulosohjauksen kehittämishankkeen toimeenpanosta 2. Uudistunut tuloksellisuusraportointi

Lisätiedot

Kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien taloustiedot. Pasi Leppänen

Kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien taloustiedot. Pasi Leppänen Kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien taloustiedot Pasi Leppänen Ajankohtaista kuntien taloustiedoissa Ns. taloustietolakityöryhmä määritellyt lainsäädännön muutosja täydennystarpeet automatisoidun taloustiedon

Lisätiedot

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke

Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum. 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Miten Kieku tukee tiedolla johtamista? Affecton julkishallinnon foorum 14.2.2013 Seija Friman Hanketoimiston päällikkö, Kieku-hanke Esityksen sisältö Mikä Kieku on ja miksi se tulee käyttöön? Tavoiteltavat

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMIEN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2006

PUOLUSTUSVOIMIEN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2006 139/53/06 Puolustusministeriö Puolustusvoimat 16.5.2007 PUOLUSTUSVOIMIEN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2006 Valtiontalouden tarkastusvirasto antaa Puolustusvoimien tilintarkastuksesta varainhoitovuodelta

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto

Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Kieku ohjausmalli ja elinkaaren hallinta Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Työryhmä VM asetti työryhmän tekemään esityksen Kieku-järjestelmän elinkaaren hallinnasta

Lisätiedot

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu

Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu Viitta talous- ja henkilöstöhallinnon itsearviointityökalu OPM:n hallinnonalan Kieku-tilaisuus 12.3.2010 Esityksen sisältö Viitta-työkalun tausta Viitta-työkalun tavoitteet ja hyödyt Viitta-työkalun sisältö

Lisätiedot

Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto

Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto Valtiokonttori Ohje 1 (8) 10.10.2017 Dnro VK/797/00.00.00.01/2017 Kirjanpitoyksiköt ja talousarvion ulkopuolella olevat valtion rahastot Nordea First Card -sovelluksen käyttöönotto Valtion talousarviosta

Lisätiedot

Talous. Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto

Talous. Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto Talous Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto Talous-kokonaisuus: valmistelun tavoitteet 1/2 Tahe-toiminnot eli talouden osalta kirjanpidon, laskutuksen ja maksatuksen valmistelu (ns. tilitoimistopalvelut)

Lisätiedot

Valtorin kustannuslaskennan malli. Marjukka Posio ja Hanna Kuikka

Valtorin kustannuslaskennan malli. Marjukka Posio ja Hanna Kuikka Valtorin kustannuslaskennan malli Marjukka Posio ja Hanna Kuikka Valtorin tarpeet kustannuslaskennalle Valtori toimittaa toimialariippumattomat ict-palvelut valtionhallinnon organisaatioille. Rahoitusmalliltaan

Lisätiedot

TOIMINTA JA HALLINTO 2006:16. Oikeusministeriön ja oikeuslaitoksen (TV 150) taloussääntö

TOIMINTA JA HALLINTO 2006:16. Oikeusministeriön ja oikeuslaitoksen (TV 150) taloussääntö TOIMINTA JA HALLINTO 2006:16 n ja oikeuslaitoksen (TV 150) taloussääntö OIKEUSMINISTERIÖN TOIMINTA JA HALLINTO 2006:16 n ja oikeuslaitoksen (TV 150) taloussääntö OIKEUSMINISTERIÖ HELSINKI 2006 ISSN 1458-6436

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuurin tavoitetila Valtion taloushallintopäivä 18.11.2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Sisällys Johdanto Visio ja tavoitteet 1. Toiminta-arkkitehtuuri - Palvelut -

Lisätiedot

Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat

Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat Kieku-info: Konserniraportoinnin suunnitelmat Ratkaisupäällikkö (Kieku), Kimmo Järvinen Palvelupäällikkö (TH toimiala), Olli Ahonen Tilaisuus, Esittäjä Sisältö: Kieku tuotannon tilanne raportoinnin osalta

Lisätiedot

VALTION KIRJANPITOLAUTAKUNTA LAUSUNTO NRO 9

VALTION KIRJANPITOLAUTAKUNTA LAUSUNTO NRO 9 VALTION KIRJANPITOLAUTAKUNTA LAUSUNTO NRO 9 8.7.1996 Valtiokonttori Viite: Valtiokonttorin lausuntopyyntö 11.3.1996 VALTION KIRJANPITOLAUTAKUNNAN LAUSUNTO VALTION KIRJAN- PITO- JA TILINPÄÄTÖSMALLIN PERIAATERATKAISUISTA

Lisätiedot

Ulkoinen laskenta Kieku-tietojärjestelmässä. OPM:n hallinnonalan Kieku-tilaisuus

Ulkoinen laskenta Kieku-tietojärjestelmässä. OPM:n hallinnonalan Kieku-tilaisuus Ulkoinen laskenta Kieku-tietojärjestelmässä OPM:n hallinnonalan Kieku-tilaisuus Taloushallinnon prosessit 2 Tulojen käsittely: Laskuun perustuvien tulotositteiden käsittely Suoritusten käsittely Saatavien

Lisätiedot

Ajankohtaista Virtu-palvelussa

Ajankohtaista Virtu-palvelussa Ajankohtaista Virtu-palvelussa Haka- ja Virtu -seminaari 9.2.2011 Tapani Puisto, Valtion IT-palvelukeskus Keitä olemme? Mikä on Valtion IT-palvelukeskus? Mitä palveluja tarjoamme? - Valtion IT-palvelukeskus

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen. Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015. Olli Ahonen Valtiokonttori

Tiedolla johtaminen. Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015. Olli Ahonen Valtiokonttori Tiedolla johtaminen Kieku-käyttäjäfoorumi, toukokuu 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Valtion taloushallinnon strategia 2020 ja tiedolla johtaminen Taloushallinnon järjestelmät tukevat tiedolla johtamista,

Lisätiedot

SADe-ohjelman terveiset

SADe-ohjelman terveiset SADe-ohjelman terveiset SADe-ohjelman sosiaali- ja terveysalan palvelukokonaisuuden kevätseminaari, Helsinki 23.4.2013 Ohjelmapäällikkö Marjukka Saarijärvi Raportointi ohjelman etenemisestä: hallituksen

Lisätiedot

TIEHALLINNON TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2004

TIEHALLINNON TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2004 240/53/04 Liikenne- ja viestintäministeriö Tiehallinto 22.4.2005 TIEHALLINNON TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2004 Valtiontalouden tarkastusvirasto on tänään päättänyt antaa Tiehallinnon tilintarkastuksesta

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksesta. Maileena Tervaportti Valtiokonttori, Hallinnon ohjaus

Ajankohtaisia asioita Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksesta. Maileena Tervaportti Valtiokonttori, Hallinnon ohjaus Ajankohtaisia asioita Valtiokonttorin Hallinnon ohjauksesta Maileena Tervaportti Valtiokonttori, Hallinnon ohjaus Sisältö Maksuliikkeen ja laskujen välityksen uusi sopimuskausi 1.12.2012 Tilaustenhallintajärjestelmä

Lisätiedot

Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010. Evira/1170/0411/2011

Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010. Evira/1170/0411/2011 Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010 Evira/1170/0411/2011 Eviran raportti Hyväksymispäivä 30.6.2011 Valvonnan kehittämisyksikkö Hyväksyjä Esittelijä Maria Teirikko

Lisätiedot

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä?

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Seija Friman 6.5.2015 Tilaisuus, Esittäjä Työajan kohdentaminen Kiekun myötä Kustannuslaskenta & tuottavuusnäkökulma Työajan kohdentaminen mahdollistaa kustannusten

Lisätiedot

Poimintoja valtion vuoden 2014 tilinpäätöksestä

Poimintoja valtion vuoden 2014 tilinpäätöksestä Poimintoja valtion vuoden 2014 tilinpäätöksestä Sisällysluettelo Tilinpäätöksen aikataulusta Poimintoja tilinpäätöksen luvuista Tilinpäätös 2014 keskuskirjanpidon näkökulmasta Kysely tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset

Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset Virastojen tuottavuuskehitys ja tuottavuuskyselyn tulokset Mikko Kangaspunta Kieku-käyttäjäfoorumi Helsinki, 26.11.2015 Taustaa kirjanpitoyksiköiden talous- ja henkilöstöhallinnon tuottavuuden tarkastelulle

Lisätiedot

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen

VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Valtiokonttori Ohje 1 (7) 9.12.2015 Dnro VK/1043/00.01/2015 Ministeriöt ja virastot VES-/TES-asiakirjojen tunnistetietojen merkitseminen ja asiakirjojen julkaiseminen Voimaantulo Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Kuntien ICT-muutostukiohjelma Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Ossi Korhonen 11.12.2014 ICT-muutostukiprojekteissa nyt mukana yhteensä 135 kuntaa ICT-muutostuki

Lisätiedot

Merkittävä merkillinen kysymys. Ylijohtaja Marjatta Kimmonen / VTV

Merkittävä merkillinen kysymys. Ylijohtaja Marjatta Kimmonen / VTV Merkittävä merkillinen kysymys Ylijohtaja Marjatta Kimmonen / VTV 6.5.2015 Valtion taloudenhoidossa aina kyse myös valtion taloudenhoidon laillisuudesta ja talousarvion noudattamisesta oikeiden ja riittävien

Lisätiedot

Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut

Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut 1 Maakuntien simuloinnin aloituskokous TAHE palvelukeskus 7.9.2017 Mia Hokkanen Hetli Oy hallituksen puheenjohtaja 8.9.2017 2 Hetli - talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon sairaanhoitopiirille 7.4.2017. Lähtökohdat ja taustat Valtakunnallinen

Lisätiedot

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 75/53/ SISÄASIAINMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2001

VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 75/53/ SISÄASIAINMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2001 VALTIONTALOUDEN TARKASTUSVIRASTO 75/53/02 10.6.2002 Sisäasiainministeriö SISÄASIAINMINISTERIÖN TILINTARKASTUSKERTOMUS VUODELTA 2001 Valtiontalo uden tarkastusvirasto on tänään päättänyt antaa sisäasiainministeriön

Lisätiedot

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti Finland first valtionhankinnat digitaalisesti erityisasiantuntija Tero Meltti Valtio Expo 10.5.2017 Valtion hankintojen digitalisointi Nykytila ja tavoitetila vuonna 2019 2 HANDI Valtion hankintojen digitalisointi

Lisätiedot