SISÄLLYSLUETTELO. Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO. Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä 2016. 1. Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016?"

Transkriptio

1 ÄLYKÄS MYYNTITYÖ:

2 Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016? 2. Ostajilla on rahaa, mutta sen saaminen on vaikeutuu 3. Myyntistrategia Ole läsnä verkossa 3.2 Jalosta liidejä automatisoidusti 3.3 Tunnista ostoikkuna 3.4 Valmenna myyjää digitaalisesti 3.5 Myy palvelua ja palvele erpillä 4. Kuinka viet uuden myyntistrategian käytäntöön?

3 1. MITÄ B2B-ASIAKAS HALUAA VUONNA 2016? Asiakkaiden ostokäyttäytymisessä on kolme keskeistä trendiä. Ne jatkavat voimistumistaan vuonna Asiakas haluaa: Personoitua palvelua jo ennen kuin hän ostaa mitään: Asiakas lukee verkosta perustiedot. Hän haluaa yhteydenottoja vain oikealla hetkellä ja oikeilta tahoilta ei yhtään kylmäsoittoa. Tapaamisista hän haluaa lisäarvoa; tuoretta ja näkemyksellistä toimialatietoa sekä case-esittelyitä. Ostaa tutuilta: Kukaan ei halua ostaa tuntemattomalta. Silti ostaja haluaa kuulla myös uusista toimijoista. Myyjän haste on olla kiinnostava ja tehdä yrityksensä ja ratkaisunsa tutuksi jo ennen kuin ostajan varsinainen ostoprosessi alkaa. Palvelutuotteita, ei investointeja: Liiketoiminnan tarpeet muuttuvat nopeasti. Ostaja haluaa välttää kiinteitä investointeja (ja niihin liittyvää budjettitaistelua) ja ostaa ratkaisun palveluna. Ostaja haluaa helppoutta ja muuttuvia kustannuksia.

4 2. OSTAJILLA ON RAHAA, MUTTA SEN SAAMINEN VAIKEUTUU Rahaa ostajilla on. Suomalaiset keskisuuret ja suuret yritykset ovat terveitä ja keskimäärin kannattavia. Mutta niiltä uupuu kasvu. Siksi ostopäätökset tehdään entistäkin kriittisemmin. Bubjettien ulkopuoliset hankinnat menevät harvoin läpi. Päätöksenteko pitenee, koska vaihtoehtoisia ratkaisuja on niin paljon. Päätöksentekoon vaikuttavia ihmisiä on yhä enemmän, koska prosessit leikkaavat siilojen läpi ja koskettavat niin montaa eri yksikköä. Samaan aikaan myyjän on osattava tunnistaa isot myynticaset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Hänen pitää suunnata niihin valtaosa henkilökhtaisesta ajankäytöstään. Silti iso prospektimassa on pidettävä aktiivisten toimenpiteiden kohteena vaikka valtaosa liideistä ei koskaan johda kauppaan. Ne, jotka tekevät myyntiä kymmenen vuoden takaisilla menetelmillä, karsiutuvat kilpailusta. Menestyäkseen myyjä tarvitsee uuden myyntistrategian ja välineet.

5 3. MYYNTISTRATEGIA 2016 Uusi myyntistrategia vastaa asiakkaiden käyttäytymisen muutokseen. Hyötyjinä ovat sekä ostaja että myyjä. Ostaja saa personoidumpaa ja parempaa palvelua. Myyjä puolestaan kohtaa entisten kylmäkäyntien sijaan asiakkaita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ja motivoituneita käymään henkilökohtaista keskustelua 1. OLE LÄSNÄ 2. JALOSTA LIIDEJÄ 3. TUNNISTA 4. VALMENNA MYYJÄÄ 5. MYY PALVELUA JA VERKOSSA AUTO-MATISOIDUSTI OSTOIKKUNA DIGITAALISESTI PALVELE ERPILLÄ Ostoprosessi alkaa somesta ja hakutuloksista, sitten verkkosivuiltasi. Tuota ostajaprospektin haluamaa tietoa ja syvennä suhdetta. Tunnista ostoaikeet. Lopeta kylmäsoitot ja ennakoi tarpeet. Järjestelmä ohjaa, valmentaa ja kirjaa. Vapauttaa ajan olennaiseen. Tarjoa kaikki palveluna, ilman kiinteitä investointeja. Ota erpistä saatavuustieto ja tosiaikainen data. Sisältömarkkinointi, hakukoneoptimointi, some-keskustelut. Markkinoinnin automaatio, käyttäytymis-data. Ostotriggereiden tunnistus verkkoanalytiikalla, ulkoinen data, ostohistoriadata. Älykäs CRM, joka valmentaa myyjiä ja hallitsee prosessia. Palvelumuotoilu, asiakaskokemus, asiakkaan prosessien operointi. ERP kaikkien käyttöön myyjästä assariin.

6 3.1 OLE LÄSNÄ VERKOSSA Myynti tarvitsee läsnäoloa siellä, missä asiakkaat aloittavat ostoprosessinsa. Se ei tapahtu myyntitapaamisessa eikä se tapahdu edes yrityksesi verkkosivuilla. Se alkaa kiinnostavista some-keskusteluista, toimialan virtuaalisista yhteisöistä, kolmansien osapuolten sisällöistä ja keskustelufoorumeista. Tarvitset sisältömarkkinointia, aktiivista some-kuuntelua, verkkokeskusteluun osallistumista sekä sisältöjesi esiintuomista hakukoneoptimoinnilla ja digimarkkinoinnilla. Vasta sen jälkeen potentiaalinen asiakas päätyy verkkosivuillesi. Kun sisältömarkkinointisi toimii, hän tunnistautuu itse liidiksi tilaamalla uutiskirjeen, lataamalla oppaan tai ottamalla verkossa yhteyttä.

7 3.2 JALOSTA LIIDEJÄ AUTOMATISOIDUSTI Myynti tarvitsee markkinoinnin automaatiota, joka jalostaa liidimassaa. Tunnistetut prospektit saavat yksityiskohtaista tietoa ja esimerkiksi vain heille suunnattuja seminaarikutsuja. Näin yrityksesi ja tarjontasi tulee tutuksi uusille ostajaprospekteille heidän oman aikataulunsa mukaan. Lead nurturing voi kestää kuukausia ja taas kuukausia työ, johon kallispalkkainen myyjä ei voi käyttää henkilökohtaista aikaansa. Liidinjalostuksen avulla tunnistat prospektien kiinnostuskohteet (tärkeää tietoa myös palvelutuotannolle ja tuotekehitykseen) ja löydät aidosti kiinnostuneet. Kvalifioidut liidit siirtyvät CRM-järjestelmään ja myyntiryhmän käsiteltäväksi. Kun asiat toteutetaan fiksusti, kvalifioituja liidejä käytetään samankaltaisten joukkojen tunnistamiseen. Uudet markkinointitoimet kohdistetaan niille, jotka läheisesti muistuttavat parhaaksi osoittautuneita prospekteja. Tähän on suoria työkaluja esimerkiksi Facebookissa, joka hakee haluamasi profiiliin look-alike-audiencen ja kohdistaa esimerkiksi sisältömarkkinontikampanjasi vain tälle joukolle. Hukkakontaktien määrä minimoituu ja vastaanottaja saa hänelle relevantin viestin.

8 3.3 TUNNISTA OSTOIKKUNA Myynti tarvitsee automatisoidun keinon tunnistaa, keneen se käyttää henkilökohtaista myyntityötä. Tässä tulee avuksi älykäs CRM, joka on yhdistetty markkinoinnin automaatioon. Automatisoitu lead scoring pisteyttää prospektit ja tuo ne myyntiryhmän käsiteltäväksi. Keskeistä on yhdistää markkinoinnin automaatiosta saatua käyttäytymisdataa (mitä prospekti on tehnyt, mistä hän on ollut kiinnostunut), mahdollista ostohistoriadataa ja erityisesti ulkoista dataa. Viimeksi mainittu hakee verkosta jokaiselle liidille viimeaikaiset tapahtumat, yrityskaupat, tuotelanseeraukset, henkilöstömuutokset, some-keskustelut, tiedotteet ja mediamaininnat. Näiden tietojen avulla myyntiryhmä tunnistaa aidosti avoinna olevat ostoikkunat, eikä haaskaa liikaa aikaa vääriin liideihin. Ulkoisen datan palveluita toimittavat mm. kotimaiset M-Brain ja Vainu.io.

9 3.4 VALMENNA MYYJÄÄ DIGITAALISESTI Myynti tarvitsee valmentavan asiakkuudenhallintajärjestelmän. Nykyaikainen CRM ei ole passiivinen tietokanta, vaan ohjaa työtä aktiivisesti. Se kertoo kenelle myyjän on soitettava,varaa jopa aikaa kalenterista, näyttää tärkeimmät prospektit, koostaa raportit ja suosittaa toimenpiteitä: muista soittaa näille viidelle viime viikolla tavatulle asiakkaalle. Järjestelmä valmentaa. Se näyttää, kuinka paljon yksittäisen myyjän pipelinessa on eri tason asiakasprospekteja, ja tarvitaanko niitä lisää suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Myyjä saa aikaa keskittyä myymiseen, kun järjestelmä hoitaa prosessinhallinnan. Uuden lisän myyntityöhön tuo asiantuntijoiden osallistaminen ryhmätyökalujen avulla. Myyjä voi tuoda oman organisaationsa asiantuntijan paikalle virtuaalisesti vaikka kesken myyntipalaverin, kun välineet ovat kunnossa ja prosessia on hieman harjoiteltu. Asiakas tykkää, kun vastaukset löytyvät heti, eikä myyjä joudu lupaamaan ikuista palaan myöhemmin asiaan.

10 3.5 MYY PALVELUA JA PALVELE ERPILLÄ Myynti tarvitsee palvelutuotteistuksia. Asiakas ei halua kiinteitä kustannuksia. Onneksi kaiken voi toimittaa asiakkaan puolesta operoituna, joustavana palveluna. Se edellyttää, että muu organisaatio opettelee tuotteistuksen, palvelumuotoilun ja palvelutoimitusten hallinnan. Palvelumyynnissä korostuu kytkentä toiminnanohjausjärjestelmään. Asiakas haluaa tosiaikaisen saatavuustiedon, olipa kyse valmistuksesta, tavarantoimituksesta tai palveluprosessin vaiheesta. Asiakas ostaa nopeutta, ennakoitavuutta ja häiriöttömyyttä. Vain erppi tuo nämä tiedot myyjälle ja asiakaspalvelijalle.

11 4. KUINKA VIET UUDEN MYYNTISTRATEGIAN KÄYTÄNTÖÖN? Asiakkaan ostokäyttäytyminen muuttui. Siksi myös myyntistrategian on muututtava. Tämän viestiminen koko organisaatioon on ensimmäinen askel. Luovu vanhasta. Uuden myyntitavan ja työkalujen käyttöönotto ei ole kallista eikä vaikeaa. Se vaatii kuitenkin ajattelutavan muutoksen. Vanha ei enää toimi. Nimeä muutokselle johtoryhmätason omistaja. Hän vastaa muutoksen läpiviennistä. Hän tarvitsee vastuun lisäksi valtuudet suunnata myynnin ja markkinoinnin resurssit uuden strategian mukaisesti. Itse työkalut uuden strategian toteuttamiseen voi hankkia joustavina pilvipalveluina. Sen lisäksi tarvitset osaavan integraatiokumppanin, joka voi liittää järjestelmät toisiinsa. Helpointa on toimia Microsoft-maailmassa, joka takaa siirrettävyyden ja eniten valmiita rajapintoja. Käyttöönotto on ketterää, välineet ovat helppokäyttöisiä ja palvelutarjoajilla on erinomaiset koulutusohjelmat niiden käyttöön. Työkaluista voit lukea lisää blogistamme ja oppaistamme.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Yrityksen myyntiprosessista tuli asiakkaan ostoprosessi Organisaatio 1980. Myynti kontaktoi asiakasta Outbound Inbound

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Ostamisen muutos muutti myynnin

Ostamisen muutos muutti myynnin Ostamisen muutos muutti myynnin @Mercuri_Finland Technopolis Business Breakfast 17.4.2015 Vantaa @VilleLintula Mercuri International Oy 2015 Mercuri International Oy 2015 Taking Sales to a Higher Level

Lisätiedot

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen

Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuuden kasvun eväät markkinoinnin keinoin Kati Keronen Teollisuus ja Digitalisaatio seminaari 3.9.2015 Lähde: Asiakasmarkkinointiliiton tutkimus http://www.asml.fi/markkinoinnin-uudistajat-2015-kertoo-markkinoinnin-suunnan-ja-fokuksen/

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto Palvelukuvaus Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen Pikayhteys Takaisinsoitto Yleistä Markkinointiviestintä tähtää siihen, että potentiaalinen ostava

Lisätiedot

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Taustaa: Suomessa tehdään 30 milj. Google -hakua päivässä 87 % ihmisistä etsii tietoa Googlesta ennen ostopäätöstä 70% ostopäätöksestä on tehty

Lisätiedot

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi 4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi Tervehdys ystävät B2B-myynti Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin kenttä muuttuu

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena Business Forum Ruka 23.11. Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Jonna Muurinen Kuulu Oy perustaja, toimitusjohtaja Tutkintoja ja taustaa:

Lisätiedot

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa CRM yksi tärkeimpiä työvälineitäsi Asiakkuudenhallinnan järjestelmä on yksi tärkeimmistä kasvavan yrityksen työvälineistä. Lyhenne CRM tulee sanoista Customer

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Ohjelma 8.00 Aamukahvi 8.15 Tervetuloa, Annele Bergman, Inspiratio 8.30 estrategia,

Lisätiedot

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin.

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN

Lisätiedot

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinoinnin automaatiolla lisää myyntiä sekä prosessit ja asiakaskokemus paremmaksi Modernin

Lisätiedot

Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen

Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen marko.viljanen@jm.eto.fi gsm 041-5340051 Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen Customer Experience Design 21.10.2014 Tunnistaminen, avaaminen ja kehittäminen Haluamme

Lisätiedot

Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013

Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013 Lean Sales Talent Vectia Renewal forum 5.11.2013 Talent Vectia 1 Myynti on jäänyt jälkeen muista toiminnoista?? vs. Liidejä ei osata tuottaa systemaattisesti Myyjät eivät ymmärrä asiakastaan Myynnin johtaminen

Lisätiedot

Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua

Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua IAB Finland Big Data seminaari 6.6.2014 Fonecta Enterprise Solutions Mikko Hakala, Head of Business IT 105 asiakkuusmarkkinoinnin, analytiikan

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Mitä, miksi ja miten?

Mitä, miksi ja miten? Mitä, miksi ja miten? 1/14 SISÄLTÖ Johdanto 3 Mitä on inbound-markkinointi? 4 Miten inbound-markkinointi toimii? 6 Miksi yritysten tulisi kiinnostua inbound-markkinoinnista? 11 Viisi harhakäsitystä inbound-markkinoinnista

Lisätiedot

ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia. FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy

ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia. FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy ELÄKÖÖN ELÄMÄ JA TYÖ V työhyvinvoinnin ja johtamisen koulutuspäivä 22.10.2014 Palvelu tapana toimia FM Jukka Oresto LAMK / Paideia Oy 1 . KAIKKI MUUTTUU Ansaintalogiikka on muuttumassa tavaroiden saatavuuden

Lisätiedot

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011 Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella JohtamisWirtaa 10.5.2011 Työpaja 2, haasteet ja ratkaisut Riikka Laine-Tolonen (Nordea) Tapani Pöllänen (Sales Energy) Valmentava esimies Strategia ja visio

Lisätiedot

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI CASE: SOCIAL HERO & MICROSOFT JAANA VUORI MICROSOFT OY SATU YRJÄNEN SEK LOYAL OY PÄIVÄN SISÄLTÖ 1 2 3 4 5 6 Markkinoinnin ja ostokäyttäytymisen muutos Sisältöohjautuva

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Myynnin Pyöreä Pöytä

Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Arvostus Suomessa Havaintoja selvityksestä keväällä 2009 Petteri Laine, Customer Centric Selling Finland Petteri.laine@customercentric.fi 050 3229107 Sisältö Miksi Myynnin

Lisätiedot

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved.

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved. Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? B2B Merkittävä markkinaosuus Pohjoismaissa. Element toteuttanut yli 200 Lead-to-Revenue Management -projektia alkaen vuodesta 2009

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Tällä mennään Tuotteistaminen & asiakaslähtöinen markkinointi Vähän teoriaa, enemmän käytäntöä. http://www.youtube.com/watch?v=uk0zrvzvtb4

Lisätiedot

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA.

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA. . Hei Sinä! Meiltä löytyy lähes kaikkea. Toivottavasti sinulla on kärsivällisyyttä etsiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tällaista on usein asiakaspalvelu verkkokaupoissa. Yksi suurimmista eroista kivijalkakaupan

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Markkinoinnin ja myynnin pelikenttä meni uusiksi. Miten virität joukkueen ja pelivälineet palvelemaan asiakasta? Anne Puntari, DiVa 11.5.

Markkinoinnin ja myynnin pelikenttä meni uusiksi. Miten virität joukkueen ja pelivälineet palvelemaan asiakasta? Anne Puntari, DiVa 11.5. Markkinoinnin ja myynnin pelikenttä meni uusiksi Miten virität joukkueen ja pelivälineet palvelemaan asiakasta? Anne Puntari, DiVa 11.5.2017 Olemme kasvava digitaalisiin palveluihin ja ratkaisuihin keskittyvä

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii?

Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii? Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii? Kun vertaamme prosessia konkreettiseen myyntiprosessiin ja siihen,

Lisätiedot

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä Ennustava analytiikka B2B- myynnissä Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä B2B Myynnin ja markkinoinnin haasteet nyt Myynti- ja muu yritysdata on olemassa, mutta ei saatavilla,

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna. Ohjaa toimintaasi

Tehoa toimintaan. ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna. Ohjaa toimintaasi Tehoa toimintaan ValueFramelta toiminnanohjaus, projektinhallinta ja asiakkuudenhallinta pilvipalveluna Ohjaa toimintaasi Haluatko kehittää toimintaasi? Me pystymme auttamaan. Kaikki yhdestä järjestelmästä

Lisätiedot

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016 DIGITALISAATION avulla kasvua ja arvon kehitystä Jani Virtanen @Partneripäivä 2016 Kuka Tavoite Ostaminen Brändi Myyminen Case MIKSI MARKKINOINNIN JA MYYNNIN DIGITALISOINTI ON VÄLTTÄMÄTÖNTÄ? MITÄ SE ON

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012 Jussi Vesterinen Markkinoinnin pelikirja Markkinoinnin pelikirja on mennyt uusiksi Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi VS. Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi

Lisätiedot

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine 3kk starttipaketti Saatte myyntivalmiita liidejä käyttämällä markkinoinnin automaatiota Autamme

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015 Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä, yhteenveto 2015 Pro Growth myynnin ja asiakkuusosaamisen vauhdittaja Myynnin lisääminen Asiakkuuksien johtaminen Johtaminen konsultointi, coaching, koulutus, työkalut,

Lisätiedot

Case: Nika-Lasitus Oy

Case: Nika-Lasitus Oy Case: Nika-Lasitus Oy Nika-Lasitus Oy Nika-Lasitus Oy on parveke- ja terassilasituksien sekä parvekekaiteiden markkinointiin, myyntiin, asennuksiin sekä tuotekehitykseen erikoistunut yritys, joka on perustettu

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi?

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Myynnin Digiloikka, 11/5/2017 Tommi Laukkanen UEF // University of Eastern Finland Asiakkaan ostopäätösprosessi TARPEEN TUNNISTAMINEN INFORMAATION

Lisätiedot

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston #näkemystehdas Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston sydän. Sisältömarkkinointi on tehokas keino tarjota asiakkaallesi ostopäätöstä helpottavaa tietoa. Kiteytettynä sisältömarkkinointi tarkoittaa

Lisätiedot

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Toimiala: Savupiippuja ja korjaustöitä Yritys: Hormex Oy Verkkomainonta ja -näkyvyys tuo paljon etua meille. Ilman palveluita

Lisätiedot

Varmista asiakastyytyväisyytesi. ValueFramelta tilitoimistojen oma toiminnanohjaus- ja asiakaspalvelujärjestelmä pilvipalveluna. Suuntaa menestykseen

Varmista asiakastyytyväisyytesi. ValueFramelta tilitoimistojen oma toiminnanohjaus- ja asiakaspalvelujärjestelmä pilvipalveluna. Suuntaa menestykseen Varmista asiakastyytyväisyytesi ValueFramelta tilitoimistojen oma toiminnanohjaus- ja asiakaspalvelujärjestelmä pilvipalveluna. Suuntaa menestykseen Haluatko kehittää toimintaasi? Me pystymme auttamaan.

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Pro Growth Consulting myynnin ja asiakkuusosaamisen valmentaja, konsultti ja tutkija Myynti Asiakkuudet Henkilöstö Haluamme auttaa kasvuhaluisia yrityksiä menestymään,

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio sopiiko se sinulle?

Markkinoinnin automaatio sopiiko se sinulle? Markkinoinnin automaatio sopiiko se sinulle? Markkinoinnin automaatio on tehokas työkalu oikein käytettynä: se parantaa asiakaskokemusta sekä lisää niin myyntiä, tehokkuutta kuin markkinoinnin ja myynnin

Lisätiedot

Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE

Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE Leads WERDIA INSURANCE APPLICATIONS KERÄÄ YHTEEN JUURI OIKEAT KONTAKTIT -NOSTAA MYYNNIN UUDELLE TASOLLE Leads - myyntiliidien määrän ja laadun kasvattamiseen ja soittolistojen hallinnointiin Werdia on

Lisätiedot

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Rahoitusta kasvuhaluisille pk-yrityksille liiketoiminnan uudistamiseen uusimman tietotekniikan ja internetin

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014. Erkki Tuomi

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014. Erkki Tuomi Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014 Erkki Tuomi Tutkimuksen perustiedot 140 ICT-alan yritystä sisältää 26 face-to-face haastattelua Vastaajat: Toimitusjohtajia Myyntijohtajia Muuta johtoa

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Target marketing based on weather

Target marketing based on weather Target marketing based on weather Mainonta muuttuu automatisoidummaksi, kohdistamisen mahdollisuus kasvaa ja mainonnan sisällön merkitys korostuu. TUOTE SÄÄ SIJAINTI Kaupassa keskitytään perinteisesti

Lisätiedot

Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen

Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen Sähköiset työkalut myyntitoiminnan suunnittelun, ohjauksen ja johtamisen apuna Sampsa Eronen Solution Sales Specialist Dynamics CRM Kuulostaako tänään tältä? Minulla ei ole sitä tietoa tässä järjestelmässä.

Lisätiedot

Kasvuun ohjaavat neuvontapalvelut. Deloitten menetelmä kasvun tukemiseksi. KHT Antti Ollikainen

Kasvuun ohjaavat neuvontapalvelut. Deloitten menetelmä kasvun tukemiseksi. KHT Antti Ollikainen Kasvuun ohjaavat neuvontapalvelut Deloitten menetelmä kasvun tukemiseksi KHT Antti Ollikainen 23.9.2010 Johdanto: miksi yrityksen pitäisi kasvaa? Suuremmalla yrityksellä on helpompaa esimerkiksi näistä

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi.

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi. TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Sähköisen liiketoiminnan mahdollisuudet: Sisäiset ja ulkoiset prosessit Toiminnan tehostaminen, reaaliaikaisuus Toiminnan raportointi ja seuranta,

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 18.10.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson suvi.johansson@tulos.fi

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto. Hyrrät-Metropolia 23.5.2014

Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto. Hyrrät-Metropolia 23.5.2014 Onnistuneeseen omistajanvaihdokseen Mika Haavisto Hyrrät-Metropolia 23.5.2014 Omistajanvaihdosnäkymät 2010-2020 Yrittäjät ikääntyvät, 50 % yrittäjistä iältään 50+ Myyntiin (ulkop.) 28 000 yritystä Sukupolvenvaihdos

Lisätiedot

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi.

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. MAINEENHALLINTA KUNTOON SOSIAALISESSA MEDIASSA. OSALLISTU JA JOHDA KESKUSTELUA BRÄNDISI YMPÄRILLÄ.

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS

PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS LAATUA RAAKA-AINEIDEN JALOSTAMISEEN Elintarvike- ja poroalan koulutushanke PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUS Erkki Viero PORONLIHAN SUORAMYYNTIKOULUTUKSEN TAVOITTEET Asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkityksen

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella. Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy

Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella. Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy Myynnin johtamisen systematiikka järjestelmän tuella Tiina Häikiö Myyntijohtaja Revenue House Oy Revenue House Oy Perustettu kesällä 2010 Trainers House Oyj:n 100% omistama tytäryhtiö Tarjoaa asiakkailleen

Lisätiedot

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 04.12.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM 4.0 Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM kokonaisuus Täysi CRM toiminnallisuus ja joustavuus Vuorovaikutukset -Markkinointi Myynti -Asiakaspalvelu xrm -Prosessituki SOA -Joustava

Lisätiedot

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA 5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA Modernin kasvuyrityksen johto ja HR yritys- ja työnantajabrändin lähettiläinä @RANTANENSUSANNA EMPLOYEE EXPERIENCE AGENCY EMINE WWW.EMINE.FI SISÄLTÖ

Lisätiedot

Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille 4.5. klo

Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille 4.5. klo Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille verkkokauppaasi @KatiKeronen 4.5. klo 10.00-10.45 Kati Keronen Kehitysjohtaja & palkittu tietokirjailija @KatiKeronen 3 teemaa Miksi en tavoita asiakasta? Miksi

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015 OSTOPOLKUJA Päivittäistavarakaupassa SUURI SUOMALAINEN SHOPPER-TUTKIMUS OSTAJAPROFIILIT OSTOMISSIOT OSTOPAIKAT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Millaisia ostajatyyppejä Suomessa on? Miksi he menevät kauppaan? Missä

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

KATI KERONEN & KATRI TANNI. Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI

KATI KERONEN & KATRI TANNI. Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI KATI KERONEN & KATRI TANNI Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI Copyright 2013 Talentum Media Oy ja tekijät ISBN 978-952-14-1974-4 ISBN 978-952-14-1975-1

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta

Palvelukuvaus. Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta Palvelukuvaus Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta Yleistä Markkinoinnin teknologisoituminen on viime kädessä seurausta kuluttajakäyttäytymisen muutoksesta.

Lisätiedot

B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS

B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS B2B-DIGIMYYNNIN MESTARIKSI - VALMENNUS KLIKKAA JA TUTUSTU Sisältö B2B-Digimyynnin mestariksi on valmennuskokonaisuus, jossa käydään läpi monipuolisesti yritysmyynnissä tarvittavia taitoja. Tarkempi sisältö

Lisätiedot

Huippuasiakaskokemuksen rakentaminen Alkossa

Huippuasiakaskokemuksen rakentaminen Alkossa Huippuasiakaskokemuksen rakentaminen Alkossa Juha Laanti Aluepäällikkö Itä-Suomen alue HENKILÖN NIMI Projektin nimi Alkon historiaa 1932 1944 2013 2014 2015 1969 1998 2000 1999 2 Palvelun laadun kehittäminen

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI -TEHOVALMENNUS Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä Liian pieni

Lisätiedot

Tero Nieminen Johtajatiimi. Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen

Tero Nieminen Johtajatiimi. Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen Tero Nieminen Johtajatiimi Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen tero@johtajatiimi.com KIITOS! Yli 50% myyjistä ei valmistaudu tapaamiseen (Haaga-Helian MANIA-tutkimus

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Toimiala: Autopurkamot Yritys: Kymppitien Vaihto-osa Asiakkaat löytävät palvelumme paremmin, kysyntää ja asiakkaita tulee nyt koko Suomen

Lisätiedot