LIIDIEN GENEROINTI MYYNTIESITYKSELLÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIDIEN GENEROINTI MYYNTIESITYKSELLÄ"

Transkriptio

1

2 JOHDANTO Viime vuosina myynnin luonne on muuttunut. Sen sijaan, että myyjä toimisi tiedon lähteenä, verkko ja sosiaalinen media vienyt vallan asiakkaalle. Tänä päivänä asiakkaat voivat valistaa itseään verkosta löytyvällä materiaalilla ja etsiä merkittävän määrän tietoa potentiaalisista yhteistyökumppaneista ennen kuin ottavat yhteyttä myyjään. Siksi myös myyntiesityksiltä vaaditaan tänä päivänä enemmän. 1. Myyntiesityksen tulisi palvella asiakasta jo tiedonhakuvaiheessa 2. Myyntiesityksen tulisi auttaa myyvää yritystä saamaan tieto potentiaalisesti kiinnostuneista asiakkaista jo asiakkaan tiedonhakuvaiheessa 3. Myyntiesityksen tulisi auttaa myyjiä keskustelemaan vain asiakasta kiinnostavista tai lisätietoa vaativista aiheista myyntitapaamisessa Ensimmäinen ja kolmas kohta liittyvät asiakkaan palvelemiseen ennen ostopäätöstä. Keskimmäinen liittyy puolestaan myyvän yrityksen tai organisaation liidien generointiin. Tässä kirjoituksessa käsittelen myyntiesityksiä erityisesti liidien generoinnin näkökulmasta. KIRJOITTAJA TIMO Timo on presentaatiosuunnittelija sekä Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hyvät ja myyvät esitykset ovat hänen intohimonsa. Timolla on tausta ITjohdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Nykyään hän auttaa asiakkaitaan tekemään tuotteistaan, palveluistaan ja ideoistaan myyvää, selkeää ja vakuuttavaa viestintää ja digitaalista myyntiä

3 TARKISTUSLISTA PERUSAINESOSAT MYYNTIESITYS LIIDIN GENEROINTI Selkeä kuvaus asiakasta koskevasta ongelmasta tai suuresta muutoksesta. Ongelman hinta asiakkaalle menetettyjä euroja tai korkeampaa riskiä Jämäkkä lupaus asiakkaalle. Säästöt, lisätuotot, riskin poisto. Ratkaisu pähkinänkuoressa. Sisältö, toimitus, hinnoittelu, takuu. Sosiaalinen todiste. Referenssit ja testimoniaalit, että ratkaisusi toimii. Niukkuus - Rajoitettu tarjous: alennushintainen palvelu tai tuote, ilmainen konsultointi tai kartoitus jne. Vastavuoroisuus - ilmaisnäyte: työkalu, tarkistuslista, lunttilista, opas, webinaari, sähköpostivalmennus Slideshare tai Youtube Esitys + tarjous Ohjaus omalle verkkosivulle Ilmainen kokeilu Liidilomake, jolla asiakkaasta Tarvittavat kontaktitiedot Demografiatiedot Myyntiesityksen versio esim. webinaareihin tai videotapaamisiin tai ilmaisnäytteen liitteeksi Liidi Tietoisuus Ilmainen kokeilu Harkinta Oma verkkosivu Tarjoussivu sisältäen esityksen Muualla sivustolla selkeät ohjaukset tarjoussivulle Kehote ilmaiseen kokeiluun Päätös Myyntikohtaaminen Navigoitava myyntiesitys asiakaskohtaamiseen Tavoitteena mukauttaa esitys asiakkaan tarpeeseen ja kontekstiin Käyttö Suosittelu

4 MIKÄ ON LIIDI? Liidi on myyntiterminologiaa ja tarkoittaa henkilöä tai yritystä, joka on jollain tavalla osoittanut kiinnostusta sinun yritystäsi tai sen tuotteita tai palveluita kohtaan. Liidi on siis asteen lämpimämpi potentiaalinen asiakas myynnille kuin asiakkaiden tavoitteleminen esimerkiksi soittamalla asiakasyrityksiin, joilla ei ole mitään aiempaa tietoa tai suhdetta myyjään. Ylläolevassa kuvassa on esimerkki liidigeneroinnista kuluttajamyynnissä. Sähköyhtiö tarjoaa ilmaista muuttajan muistilistaa kuluttajalle sähköpostiin. Vastineeksi kuluttajalle arvoa tuottavasta muistilistasta sähköyhtiö saa kuluttajan yhteystiedon sekä tiedon mahdollisesta muutosta. Ennen muistilistan saamista kuluttaja on antanut itsestään muita perustietoja (esim. asumismuoto, kotitalouden koko, jne.) jonka avulla muistilista muodostetaan. Sähköyhtiö voi käyttää tätä tietoa ottaessaan yhteyttä ja laatiessaan kuluttajalle kohdennettua tarjousta. Molemmat ovat siis saaneet jo toisiltaan jotain ennen ensimmäistä yhteydenottoa. Liidin kautta tullut yhteydenotto on siis molemminpuolin arvokkaampi.

5 MIKSI LIIDIEN GENEROINTI ON TÄRKEÄÄ? Tämän Sales for Lifen infografiikan mukaan nykyään surkea yksi prosentti kylmäsoitoista johtaa tapaamiseen. Sata puhelua yhtä tapaamista kohti kuulostaa niin rajulta määrältä, joten otetaan hieman varovaisempi arvio, että joka viidestoista kylmäsoitto johtaisi tapaamiseen. Yksinkertaisella myynnin matematiikalla voidaan laskea, kuinka paljon enemmän työtä kylmäsoittelulla vaaditaan saman myynnin aikaansaamiseksi verrattuna siihen, että myynti perustuu esim. liidien generointiin verkosta. Sanotaan keskikaupan olevan 5000 ja tavoitemyynnin Kylmäsoitossa: Yhteydenotoista tapaamiseen johtaa 6,5 % Tapaamisista tarjouksiin johtaa 50% Tarjouksista 20 % johtaa myyntiin Liidigeneroinnissa: Yhteydenotoista tapaamiseen johtaakin 15%, koska asiakas oli ilmaissut itse tarpeensa tai kiinnostuksensa Sama 50% tapaamisista johtaa tarjouksiin 50% tarjouksista johtaa kauppaan, koska asiakkaat olivat lähtökohtaisesti itse enemmän kiinnostuneita Saman myynnin aikaansaamiseksi kylmäsoittelussa vaaditaan siis kuusinkertainen määrä kontakteja liidigenerointiin verrattuna. Liidigenerointiin perustuva myynti on siis merkittävästi tehokkaampaa.

6 PSYKOLOGISTEN VIPUJEN TUNTEMINEN AUTTAA Yritysten verkkosivuilla olevat yhteydenottolomakkeet harvemmin generoivat liidejä. Potentiaaliset ostajat eivät jätä yhteystietojaan mistä tahansa syystä. Psykologian tunteminen auttaa. Robert Cialdinin kirja Incluence listaa psykologisen vaikuttamisen vipuja, joista muun muassa näitä voi hyödyntää liidien generointiin. 1. VASTAVUOROISUUDEN PERIAATE Vastavuoroisuuden periaate tarkoittaa sisäsyntyistä kiitollisuudenvelkaa, kun joku antaa jotain meille jotain pyyteettömästi. Ajattele vaikka käyntiä ruokakaupassa. Maistat palan leipää konsulentin esitellessä tuotetta - kuinka todennäköisesti ostat leivän verrattuna siihen, että konsulentti vain esittelisi leipää etkä saisi ilmaista maistiaista? Cialdinin ohje kuuluu: "Sinun tulee antaa jotain ensin. Informaatiota, ilmaisnäytteitä, hyviä kokemuksia. Silloin ihmiset haluavat antaa sinulle jotain takaisin." Mieti mitä sinä voisit antaa asiakaallesi. Sellaista, joka on riittävän arvokasta, että se voisi tuottaa asiakkaalle kiitollisuudenvelan. Vähintään sellaisen, että yhteydenotto tuntuisi tungettelevalta.

7 2. SOSIAALINEN TODISTE Kun ihmiset joutuvat valinnan eteen tai eivät tiedä miten toimia, he katsovat päätös- ja käyttäymismalleja ympäriltään. Mieti miten toimit, kun menet kuntosalille, jossa on itsellesi aiemmin tuntematon kaappilukitus. Et tiedä täysin miten kaapit toimivat, mutta haluat myös välttää mokaamista. Siksi voit vaikka odottaa muutaman minuutin, jotta näet miten joku toinen avaa kaapin. Haluamme välttää mokaamista ja tästä syystä katsomme ympärillemme mitä muut tekevät. Toimitusjohtaja, joka kertoo hyötyneensä sinun palvelustasi tai tuotteestasi rohkaisee toisen yrityksen epäröivää myyntijohtajaa kokeilemaan. Mieti miten voisit hyödyntää sinuun jo tyytyväisten asiakkaiden todistuksia ohjaamaan vielä harkitsevien asiakkaiden käyttäytymistä.

8 3. NIUKKUUS Niukkuus on kysynnän ja tarjonnan välinen epäsuhta, joka ajaa tuotteen tai palvelun arvoa ylöspäin. Mitä vähemmän jotain asiaa on tarjolla, sitä arvokkaampi se on. Hyvä esimerkki niukkuuden psykologian käytöstä on lentoyhtiöiden lippukaupat. Kun menet verkkokauppaan ostamaan lentolippua, verkkokauppa kertoo juuri tämän hintaisia lippuja olevan jäljellä enää N kappaletta. Pa(r)h(a)immillaan lippukauppa kertoo kuinka monta minuuttia sitten myytiin edellinen lippu. Niukkuuden periaate ajaa meitä ostopäätökseen, vaikka emme edes tiedä minkä hintaisia lippuja seuraavaksi myydään. Nehän voivat olla jopa halvempia. Mieti miten voisit itse hyödyntää niukkuuden periaatetta ohjaamaan sinun potentiaalisten asiakkaiden käytöstä. Esimerkiksi alennus niille, jotka varaavat tapaamisen juuri nyt kuluvalla viikolla.

9 NÄIN VOIT HYÖDYNTÄÄ MYYNTIESITYKSIÄ LIIDIEN GENEROINTIIN Katsotaan lopuksi miten kaikki edelläkäyty nivoutuu yhteen moderneissa myyntiesityksissä. Perinteisesti on ajateltu, että myyntiesitys on sitä, että asiakas on saatu tapaamiseen kasvotusten jossain tietoisuus- ja harkintavaiheen välissä. Tapaamisessa myyjän ja myyntiesityksen tehtävän on kertoa kaikki mitä asiakas tarvitsee päätöksentekoonsa. Myyntiesityksen paikka on perinteisesti ajateltu olevan hyvin aikaisessa vaiheessa ostamisen prosessia ja sen tulisi hyvin suoraviivaisesti auttaa asiakas eteenpäin. Ostaja saattaa haluta katsoa ensin esittelyvideon verkkosivulla, ehkä kokeilla jotain pientä osaa palvelusta. Myyjältä hän odottaa saavansa tietoa oman kartoituksen ja harkintansa tueksi - moderni myyjän odotetaan olevan enemmänkin asiantuntija ja avustaja kuin "klousaaja".

10 Vaikka myyjän odotetaan olevan avuksi, nykypäivänä se tapahtuu pääosin sisältöjen ja tarjottavien itsepalvelumateriaalien kautta, sillä vasta kun asiakas on vakuuttunut riittävästi omasta kartoituksestaan, hän haluaa kohdata myyjän kasvotusten. Myyjälle tämä tarkoittaa, että myyntiesityksen käsitettä pitää laajentaa 1. tukemaan asiakkaan ostoprosessia 2. vauhdittamaan omaa liidigenerointia ja ohjaamaan asiakasta eteenpäin ostoprosessissa 3. lisäämään asiakkaan arvoa silloin kun asiakas haluaa kohdata myyjän Myyntiesitystä suunnitellessa on hyvä huomioida sen monenlaiset käyttötarpeet ostamisen eri vaiheissa. Liidigeneroinnin ytimessä on monikäyttöinen myyntiesitys ja tarjous. Nämä pyrkivät vivuttamaan potentiaalista asiakasta tekemään itsestään liidin.

11 Tietoisuus- ja harkintavaiheessa voit hyödyntää myyntiesitystäsi video- tai Slideshare-versiona. Tavoitteena on herättää huomio ja saada asiakas tietoiseksi tarjonnasta esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa tai omalla verkkosivulla. Antamalla tässä esitysversiossa tarjouksen esimerkiksi ilmaisesta työkalusta tai videotapaamisesta tai webinaarista voit psykologisten vipujen avulla vauhdittaa häntä tekemään itsestään liidin sinulle. Harkinta- ja kokeiluvaiheessa voit käyttää myyntiesitystäsi esimerkiksi video- tai webinaariversiona. Asiakas on hieman jo ilmaissut kiinnostustaan eli muuntunut liidiksi, mutta ei ole välttämättä vielä valmis tapaamaan. Tällöin esimerkiksi myyntiesityksen referenssitoteutukset ja asiakaslausunnot voivat auttaa viemään liidiä pidemmälle päätöksentekoprosessissaan. Matkalla ostoprosessin päätösvaiheeseen myyntiesityksestä on syytä luoda myös tapaamisversio joka tukee sujuvaa ja asiantuntevaa asiakaskohtaamista. On hyvä huomioida, että asiakas on kartoittanut melko paljon tietoa itse jo tässä vaiheessa, joten omien yritysfaktojen luettelu alkaen a:sta ei tässä vaiheessa ole välttämättä enää tarkoituksenmukaista. Helposti navigoitava esitys, jolla voi ohjata keskustelun suoraan asiakkaan kiinnostuksen kohteeseen ja kontekstiin on tämän päivän valtti myyntikohtaamisiin.

12 YHTEENVETO Perinteisesti myynnissä on ajateltu myyntiesitystä myyjän yksisuuntaisena showna asiakkaalle. Usein kuulee puhuttavan myös siitä, että myyntiesitys on tarpeeton. Myynnin ja ostamisen muutoksen myötä, myyntiesitykset ovat nousseet uuteen rooliin ja tärkeään arvoon myynnissä. Parhaimmillaan hyvin suunniteltu myyntiesitys ei pelkästään paranna asiakaskohtaamisen laatua. Asiakkaan ostamisen prosessia tukemaan suunnitellut esitykset auttavat sinua myyjänä hankkimaan liidejä ja sitä kautta ne tehostavat asiakashankintaa Helpoin tapa päästä alkuun liidien generoinnissa myyntiesityksen avulla on tarkastella omaa myyntiesitystään tämän artikkelin tarkistuslistaa varten.

13

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Yrityksen myyntiprosessista tuli asiakkaan ostoprosessi Organisaatio 1980. Myynti kontaktoi asiakasta Outbound Inbound

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena Business Forum Ruka 23.11. Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Jonna Muurinen Kuulu Oy perustaja, toimitusjohtaja Tutkintoja ja taustaa:

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto Palvelukuvaus Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen Pikayhteys Takaisinsoitto Yleistä Markkinointiviestintä tähtää siihen, että potentiaalinen ostava

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Taustaa: Suomessa tehdään 30 milj. Google -hakua päivässä 87 % ihmisistä etsii tietoa Googlesta ennen ostopäätöstä 70% ostopäätöksestä on tehty

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi 4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi Tervehdys ystävät B2B-myynti Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin kenttä muuttuu

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012 Jussi Vesterinen Markkinoinnin pelikirja Markkinoinnin pelikirja on mennyt uusiksi Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi VS. Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE #MARILTA #PASIONKINGI #YRITTÄJÄT EI AIKA RIITÄ SITKU EMMÄ VIITTI EMMÄ OSAA NÄÄ KOULUTUKSET ON IHAN HYVIÄ, MUTKU PELKO,KOKEILLA UUTTA PAHINTA

Lisätiedot

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi.

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. MAINEENHALLINTA KUNTOON SOSIAALISESSA MEDIASSA. OSALLISTU JA JOHDA KESKUSTELUA BRÄNDISI YMPÄRILLÄ.

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja. Kerava, Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi

Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja. Kerava, Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi Selätä yrityskaupan haaste #1: löydä yrityksellesi ostaja Kerava, 8.10.2019 Meri Varkoi-Anhava, Yrityspörssi.fi Yrityskaupan yleisimmät haasteet 1. Ostajan löytäminen 2. Arvon määrittäminen 3. Rahoitus

Lisätiedot

Tervetuloa Iggloilemaan

Tervetuloa Iggloilemaan Tervetuloa Iggloilemaan Tervetuloa Igglon tarina - Mikko Ranin, toimitusjohtaja Kiinteistönvälitysmarkkinat Turussa - Matti Kasso, varatoimitusjohtaja, Igglo Oy Igglo-palvelun esittely - Tuire Iso-Kouvola,

Lisätiedot

Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen

Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Digitaalisen palvelun luoman asiakasarvon tunnistaminen VALIT-hankkeen päätösseminaari 6.11.2017 Tuija Rantala, Erikoistutkija, VTT Erilaisten kanavien hyödyntäminen digiaikana

Lisätiedot

Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille 4.5. klo

Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille 4.5. klo Sisältöpolku johdattaa asiakkaat ostoksille verkkokauppaasi @KatiKeronen 4.5. klo 10.00-10.45 Kati Keronen Kehitysjohtaja & palkittu tietokirjailija @KatiKeronen 3 teemaa Miksi en tavoita asiakasta? Miksi

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari Inbound liidi on ostaja. Sisältö: 1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari 2. Myyjän ajankäyttö - perinteinen prospektointi on riski kannattavuudelle 3. Ostotutkimus

Lisätiedot

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin SIIRI SALO SISÄLTÖSPESIALISTI, MAINOSTOIMISTO ILME Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin AIEMMIN MM. COMMUNICATIONS SPECIALIST,

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari edealer inbound liidin automaattinen ohjaus ja hallinta Sisältö: 1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari 2. Myyjän ajankäyttö - perinteinen prospektointi on riski

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

BUUKKAUSPALVELUIDEN OSTAJALLE

BUUKKAUSPALVELUIDEN OSTAJALLE OP S BUUKKAUSPALVELUIDEN OSTAJALLE Soitamme yrityspäättäjille ja varaamme sinulle tapaamisia. Puhumme siis puolestasi. Aktiivibuukkaus Hei buukkauspalvelun ostaja! Tulit siis siihen tulokseen, että sinulla

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 4.10.2016 Arktiset Aromit ry:n Workshop -tilaisuus Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Ellimaija Ahonen Kouluttaja

Ellimaija Ahonen Kouluttaja LinkedInin käyttö työnhaussa Ellimaija Ahonen Kouluttaja Spring House Oy Kanssanne tänään Ellimaija Ahonen ü Koulutus- ja palveluliiketoiminta ü Kahlattuna Suomi ja Iso-Britannia Matkan varrella Työnhaku-

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Pro Growth Consulting myynnin ja asiakkuusosaamisen valmentaja, konsultti ja tutkija Myynti Asiakkuudet Henkilöstö Haluamme auttaa kasvuhaluisia yrityksiä menestymään,

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy,

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 6.10.2016 Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa vuonna 2013 havainnosta, että tuottajien

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Mikroyrittäjän OV kartoitus. Erkki Petäjä

Mikroyrittäjän OV kartoitus. Erkki Petäjä Mikroyrittäjän OV kartoitus Erkki Petäjä Mikroyrittäjän OV kartoitus osana yritysneuvontapalveluita Yritysneuvontapalvelu myyjille Palvelu on ensimmäinen kartoituskeskustelu yrittäjän kanssa, jonka perustella

Lisätiedot

Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works

Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works Verkkolöydettävyys lisäsi asiakkaita CASE HS-Works Toimiala: IT-palvelut Yritys: HS-Works Oy Liiketoiminta on yleisesti ottaen kasvanut koko vuoden ja ennätyskuukausiakin on mahtunut joukkoon. Fonectalla

Lisätiedot

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana!

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! MEDIAKORTTI 2015 SIVUSTO ( LIELAHTICOM.LÄHIUUTISET.FI ) Lisämyyntiä helposti ja nopeasti! Avaimet

Lisätiedot

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016

DIGITALISAATION. avulla kasvua ja arvon kehitystä. Jani 2016 DIGITALISAATION avulla kasvua ja arvon kehitystä Jani Virtanen @Partneripäivä 2016 Kuka Tavoite Ostaminen Brändi Myyminen Case MIKSI MARKKINOINNIN JA MYYNNIN DIGITALISOINTI ON VÄLTTÄMÄTÖNTÄ? MITÄ SE ON

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise #marilta #pasionkingi #yrittäjät Ei aika riitä Nää koulutukset on ihan hyviä, mutku Emmä viitti Mä en pysty Kaverit sano, Sitku ettei kannata

Lisätiedot

Tero Nieminen Johtajatiimi. Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen

Tero Nieminen Johtajatiimi. Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen Tero Nieminen Johtajatiimi Digitaalinen vuoropuhelu ENNEN tapaamista ja asiakkaan sitouttaminen tero@johtajatiimi.com KIITOS! Yli 50% myyjistä ei valmistaudu tapaamiseen (Haaga-Helian MANIA-tutkimus

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Myynnin psykologia. OMA YRITYS / WANHA SATAMA 27.3.2012 Manne Pyykkö

Myynnin psykologia. OMA YRITYS / WANHA SATAMA 27.3.2012 Manne Pyykkö Myynnin psykologia OMA YRITYS / WANHA SATAMA 27.3.2012 Manne Pyykkö Yleistä myynnistä: 1. Itsemääräämisen oikeus... 2. Maailman vanhin ammatti... 3. Tuote vai ratkaisu? 4. Tavoite vai tarve? 5. Konkreettinen

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinoinnin automaatiolla lisää myyntiä sekä prosessit ja asiakaskokemus paremmaksi Modernin

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tilaa blogi Tilaa blogi osoitteesta www.videomarkkinointi.info Saat tuotekoulutuksen sekä esittelemme Business Planin, jota halutessasi voit hyödyntää omassa liiketoiminnassasi. Tilaamalla blogin olet

Lisätiedot

Markkinointipsykologia

Markkinointipsykologia Markkinointipsykologia Sisällysluettelo ESIPUHE 1. MARKKINOINNIN PSYKOLOGISET PERUSTAT 1.1. Miksi-mitä-miten-malli 1.2. Markkinointipsykologiasta psykologiseen markkinointiin 2. IHMINEN MARKKINOILLA 2.1.

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN. Copyright Element AB, All Rights Reserved.

MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN. Copyright Element AB, All Rights Reserved. MARKKINOINTIAUTOMAATIO + CRM: ENSIKONTAKTISTA ASIAKKUUTEEN Copyright Element AB, 2015. All Rights Reserved. Copyright Element AB, 2014. All Rights Reserved. YLI 100 MA -ASIAKASTA +60 muuta Copyright Element

Lisätiedot

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin.

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved.

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved. Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? B2B Merkittävä markkinaosuus Pohjoismaissa. Element toteuttanut yli 200 Lead-to-Revenue Management -projektia alkaen vuodesta 2009

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI -TEHOVALMENNUS Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä Liian pieni

Lisätiedot

Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä

Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä Matkailuliiketoiminnan kokonaiskuva haltuun seitsemällä kysymyksellä Suosittelumarkkinoinnin ja jakamistalouden mahdollisuudet matkailuyrityksille 9.10. Hintsan Vintti, Raisio Juho Pesonen, tutkimuspäällikkö,

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Myynnin trendit. Keskiviikko Road House, Alahärmä

Myynnin trendit. Keskiviikko Road House, Alahärmä Myynnin trendit Keskiviikko 10.10.2018 Road House, Alahärmä Sisältö Myynnin nykyhetken tehotrendit käytännön myyntivinkkejä myynnin ja ostamisen psykologiaa myynti verkossa myynnin suunnittelu ja budjetointi

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Green Care -tutustumistreffit KEURUU

Green Care -tutustumistreffit KEURUU Green Care -tutustumistreffit 13.6.2017 KEURUU Mitä Green Care eli vihreä hoiva tai voima ovat? Ihmisten elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämistä luonnon, eläinten, puutarhatai maatilaympäristön avulla

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015 OSTOPOLKUJA Päivittäistavarakaupassa SUURI SUOMALAINEN SHOPPER-TUTKIMUS OSTAJAPROFIILIT OSTOMISSIOT OSTOPAIKAT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Millaisia ostajatyyppejä Suomessa on? Miksi he menevät kauppaan? Missä

Lisätiedot

Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa

Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa Linkedinissä on maailmanlaajuisesti yli 175 miljoonaa käyttäjää. Suomalaisia käyttäjiä palvelussa on n. 1,1 miljoonaa ja käyttäjämäärä kasvaa Suomessa 100 000

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Vaaranpaikat verkko-ostoksilla

Vaaranpaikat verkko-ostoksilla Vaaranpaikat verkko-ostoksilla 4.6.2019 Saija Kivimäki Suomalaiset verkko-ostoksilla noin 80 % suomalaisista ostaa verkosta vähintäänkin vuosittain vuonna 2017 suomalaiset ostivat tavaroita verkosta yhteensä

Lisätiedot

Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen

Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen marko.viljanen@jm.eto.fi gsm 041-5340051 Asiakkaiden tunnistaminen ja liidipoten1aalin kasva3aminen Marko Viljanen Customer Experience Design 21.10.2014 Tunnistaminen, avaaminen ja kehittäminen Haluamme

Lisätiedot

Sosiaalinen media. Katri Lietsala, Gemilo Oy Toimitusjohtaja, perustaja

Sosiaalinen media. Katri Lietsala, Gemilo Oy Toimitusjohtaja, perustaja 1 Sosiaalinen media Katri Lietsala, Gemilo Oy Toimitusjohtaja, perustaja Puhelin 040-7499072, sähköposti katri.lietsala@gemilo.com Gemilo Oy. Rautatienkatu 21 A, Tampere Katri on konsultoinut lukuisia

Lisätiedot

ValueFrame. Asiakkuudenhallinnan ABC

ValueFrame. Asiakkuudenhallinnan ABC CRM l PSA l PSA Pro ValueFrame Asiakkuudenhallinnan ABC Suuntaa menestykseen Pilvipalvelut Asiakkaan auttaminen ValueFrame Oy on asiantuntijapalveluyrityksille toiminnanohjausta ja asiakkuudenhallintaa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä 2016. 1. Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016?

SISÄLLYSLUETTELO. Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä 2016. 1. Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016? ÄLYKÄS MYYNTITYÖ: Älykäs myyntityö: Näin johdat ja kasvatat myyntiä 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mitä B2B-asiakas haluaa vuonna 2016? 2. Ostajilla on rahaa, mutta sen saaminen on vaikeutuu 3. Myyntistrategia

Lisätiedot

VERKKOMYYNNIN OPTIMOINTI. 31.8.2012 Juho Tunkelo

VERKKOMYYNNIN OPTIMOINTI. 31.8.2012 Juho Tunkelo VERKKOMYYNNIN OPTIMOINTI 31.8.2012 Juho Tunkelo MITÄS SE KONVERSIO... OPTIKOINTI? KONVERSIO TARKOITTAA... Liidistä asiakkaaksi - ostaa jotain Kävijästä uutiskirjeen tilaajaksi - täyttää lomakkeen Asiakkaasta

Lisätiedot

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Sisällysluettelo Lähtötilanne... 2 Organisaatio... 2 Tavoitteet ja niiden seuranta... 2 Oikeudet tietoihin... 2 Esimerkin käyttäjät ja alueet... 2 Määrittele alueet...

Lisätiedot

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa CRM yksi tärkeimpiä työvälineitäsi Asiakkuudenhallinnan järjestelmä on yksi tärkeimmistä kasvavan yrityksen työvälineistä. Lyhenne CRM tulee sanoista Customer

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä

Ennustava analytiikka B2B- myynnissä. Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä Ennustava analytiikka B2B- myynnissä Miten hyötyä säännönmukaisuuksista markkinoinnissa ja myynnissä B2B Myynnin ja markkinoinnin haasteet nyt Myynti- ja muu yritysdata on olemassa, mutta ei saatavilla,

Lisätiedot

TUBESSA ON VOIMAA. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana myös blogit sekä Instagram!

TUBESSA ON VOIMAA. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana myös blogit sekä Instagram! TUBESSA ON VOIMAA Me haluttiin tutkia kuinka paljon ja tehtiin heinäkuussa 2018 laajamittainen (n=1000) kyselykartoitus 15 35-vuotiaille jo kolmatta vuotta peräkkäin. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot