Tarjouspyyntö johdon konsultointipalvelujen hankinnasta Kuntatieto ohjelman tavoitetilan määrittelyn toteutukseen (VM/505/02.07.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouspyyntö johdon konsultointipalvelujen hankinnasta Kuntatieto ohjelman tavoitetilan määrittelyn toteutukseen (VM/505/02.07."

Transkriptio

1 VM/505/ / Tarjouspyyntö johdon konsultointipalvelujen hankinnasta Kuntatieto ohjelman tavoitetilan määrittelyn toteutukseen (VM/505/ /2013) LIITE 1: HANKINNAN KOHTEEN MÄÄRITTELY 1. Organisaatio, jota tarjouspyyntö koskee 2. Tausta Valtiovarainministeriön / JulkICT-toiminto toimii tarjouspyynnössä hankintayksikkönä ja tarjouspyyntö koskee tässä dokumentissa kuvatun Kuntatieto ohjelman toteutukseen liittyviä asiantuntijapalveluita. 2.1 Valtiovarainministeriön JulkICT-toiminto 2.2. Kuntatieto -ohjelma Valtiovarainministeriöön sijoitettu Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto (JulkICT) vastaa julkisen hallinnon tietohallinnon, sähköisen asioinnin ja tietovarantojen käytön yleisestä kehittämisestä, valtionhallinnon tietohallinnon ohjauksesta ja yhteisten kehittämishankkeiden yhteensovittamisesta. JulkICT edistää valtion ja kuntien välistä tietohallintoyhteistyötä, kehittää yhteisiä toiminnallisia ja teknisiä ratkaisuja ja menetelmiä sekä vastaa julkisen hallinnon tietoturvallisuuden yleisestä kehittämisestä ja valtionhallinnon tietoturvallisuuden ohjauksesta. Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelman (Kuntatieto-ohjelma) tavoitteena on kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastotiedon tuottamisen nopeuttaminen kuuteen kuukauteen, neljännesvuosittaisen taloustilastoinnin laajentaminen sekä tietojen laadun ja tietojen vertailukelpoisuuden kohentaminen ja varmistaminen. Toiminta- ja taloustietojen standardoinnilla edistetään kuntatuottavuuden ja tuloksellisuuden kehittämistä sekä yhteisen tietopohjan luomista laadun ja vaikuttavuuden edistämiseksi palveluita arvioitaessa. Välttämätön edellytys ja keino tietotuotannon nopeuttamiselle ja vertailukelpoisten tietojen tuottamiselle on tiedon tuotantoprosessien, käsitteiden ja kerättävien tietojen standardointi. Standardointi vähentää päällekkäistä ja manuaalista työtä erityisesti kunnissa ja kuntayhtymissä. Se myös mahdollistaa automatisoidun tiedonkeruun, jonka myötä voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Tietotuotannossa on huomioitava taloutta ja toimintaa kuvaavien tietojen yhdistettävyys. Kuntien talous- ja toimintatietojen ja tietohuollon kehittämisohjelman keskeiset lopputulokset ovat: standardoidut tietomääritykset: kuntien tililuettelo, kuntien tehtäväluokitus, kuntien palveluluokitus sekä toimipaikkatieto Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi PL 28 Aleksanterinkatu 36 A Vaihde (09) (09) VALTIONEUVOSTO HELSINKI Sähköposti etunimi.sukunimi@vm.fi

2 2 uusi kuntien talous- ja toimintatilastopalvelu: tehtävittäisten käyttötaloustietojen nopeutus kuuteen kuukauteen, kuntien talouden neljännesvuositilastoinnin laajennus, tehokkaampi ja nopeampi kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastointi kuntien keskeisen tilastotiedon tietopankki (kuntatilastotietopankki) uusi toimipaikkarekisteri ja -tietopalvelu yhteisesti sovitut, suosituksilla ja tarvittavilla normeilla tuetut, käytännöt kuntien talousja toimintatiedot kansallisen tietotuotannon ja tietojen jakelun osalta yhteisesti toteutetut kuntien tiedon hallinnan ja tietohuollon kehittämistä tukevat prosessi- ja tietomääritykset sekä toteutusohjeet ja hallintamalliesimerkit tietohuollon kehittämisen käynnistämiseksi kunnissa Aikataulu ja päävaiheet Ohjelman toteutus on jaettu seuraaviin päävaiheisiin ja projekteihin: Tavoitteet Nykytilan kuvaus Kuntien tililuettelo Kuntien tehtäväluokitus Kuntien tietohuollon määrittely Säädösperustan Tavoitetilan määrittely Kuntien palveluluokitus Toimipaikka-tieto Kuntien tietohuollon tavoitetilan pilotointi kunnissa Ohjelman tuotosten käyttöönotto Kuntatilastoinnin ja tilastotietopankin kehittäminen Toimipaikkarekisteri Ohjelman tavoitetilan tarkentaminen 2. Nykytilan kuvaus (ml. säädösperustan ) 3. Tietotuotannon tavoitetilan määrittely 4. Tietojen standardointi 5. Kuntatilastoinnin kehittäminen 6. Kuntatilastotietopankin kehittäminen 7. Kuntatilastotietopankin ja tilastomääritysten ylläpito 8. Toimipaikkarekisterin kehittäminen 9. Kuntien tietotuotannon kehittäminen 10. Kuntien tietotuotannon tavoitteiden pilotointi Ohjelma toteutusaikataulu on Tämän tarjouspyynnön kohteena oleva toimeksianto liittyy ohjelman ensimmäisten vaiheiden toteutukseen tässä dokumentissa esitetyllä tavalla ja rajauksella.

3 3 Ohjelman organisointi Kuntatieto-ohjelma koostuu useista ohjelman tavoitteita tukevista tehtävä- ja projektikokonaisuuksista joiden toteutusta ohjataan ohjelmarakenteen avulla. Ohjelman toteutuksen organisointi: Ohjelman ohjaus Ohjelman johtoryhmä Ohjelmapäällikkö Tavoitetilan määrittely ja nykytilan kuvaus Tietojen standardointi Projektipäällikkö ja projektiryhmä Toimipaikkarekisterin kehittäminen Kuntatilastoinnin ja tietopankin kehittäminen Ohjausryhmä Ohjausryhmä Kuntien tietohuollon määrittely ja Projektiryhmä pilotointi Työryhmä Projektiryhmät Projektiryhmät JHStyöryhmät Pilottiorganisaatio Ohjelman omistajana toimii valtiovarainministeriön julkisen hallinnon ICT toiminto. Ohjelman ylimmän tason ohjauksen muodostaa ohjelman johtoryhmä, jonka puheenjohtajan toimii valtiovarainministeriö ohjelman omistajan roolissa. Johtoryhmän kokoonpano muodostuu ohjelmaan sisältyvien tehtävä- ja projektikokonaisuuksien vastuutahoista sekä ohjelman tuotosten hyödyntäjistä ja kansallisten tilasto- ja tietopalveluiden vastuutahoista. Ohjelman johtoryhmän kokoonpano: valtiovarainministeriö opetus- ja kulttuuriministeriö sosiaali- ja terveysministeriö Tilastokeskus Suomen Kuntaliitto Opetushallitus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Tampereen kaupunki Turun kaupunki Helsingin kaupunki Ikaalisten kaupunki Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Kainuun maakuntayhtymä Ohjelman toteutus jakautuu useiksi erillisiksi projekteiksi ja tehtäväkokonaisuuksiksi. Jokaisella projektilla ja tehtäväkokonaisuudella on oman ohjausorganisaatio sekä vastuullinen projektipäällikkö ja projektiryhmä, joiden tehtävänä on varmistaa kyseiselle projektille tai tehtäväkokonaisuudelle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen sekä tavoitteiden yhdenmukaisuus ohjelman tavoitteisiin nähden.

4 Kuntatieto-ohjelma: tavoitetilan määrittely ja nykytilan kuvaus Kuntatieto ohjelman toteutuksen ensimmäisessä toteutuskokonaisuudessa tarkennetaan ohjelman tavoitteita, toteutetaan kehittämiskohteeseen liittyvän säädösperustan ja sen mahdollisten muutosten sekä suunnitellaan ohjelman tavoitteen toteuttava tietotuotannon tavoitetila kansallisella tasolla sekä yleisellä tasolla kuntien ja kuntayhtymien osalta. Vaiheen aikana kartoitetaan myös nykytila yhteisten tilasto- ja tietopalveluista toteutuksen suunnittelun ja tarvittavien muutosten a varten Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu Tammi Helmi Maalis Huhti Tavoitetilan suunnittelu ja nykytilan kartoitus Tavoitteiden tarkentaminen Tavoitteiden tarkentaminen Vaiheen päättäminen Tavoitetilan määrittely Nykytilan kuvaus Säädösperustan Tehtävä- ja palveluluokitus Tavoitteen tarkentaminen Kehittämistyön ensimmäisessä vaiheessa kerätään aiemman kehittämistyön tavoitteet, jotka tarkennetaan ja priorisoidaan jatkototeutuksen perustaksi. Tavoitteissa määritetään ohjelman ja siihen sisältyvien projektien tarkoitus ja tehtävät, projektien tuotoksien avulla tavoitteena oleva tavoitetila (tulokset ja hyöty) sekä mittarit tavoitteiden saavuttamisen arvioimiseksi. Projektikohtaiset tavoitteet määritetään tarkemmin kunkin projektin käynnistysvaiheessa. Tällöin määritetään projektin tavoitteet, vaatimukset tavoitteille sekä mittarit projektin onnistumisen arvioimiseksi. Tavoitteiden määrittelystä syntyvät tuotokset: tavoitteiden saavuttamiseen liittyvien sidosryhmien tarpeet ja odotukset tunnistetaan ohjelman ja siihen sisältyvien projektien rajaukset ja perusteet rajaukselle tunnistetaan ohjelman riippuvuudet muista projekteista, kehittämisestä tai päätöksistä jotka tulee huomioida ohjelman toteutuksessa kuvataan ohjelman onnistumisen edellytykset (erityisesti ne jotka vaikuttavat merkittävästi ohjelman tavoitteiden saavuttamiseen)

5 5 Säädösperustan ja sen mahdollisen muutoksen Ohjelman toteutuksen suunnittelua ja suunnitelmaan tulevien muutosten a varten toteutuksen ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan selvitystyö kuntien talous- ja toimintatietojen tuottamiseen ja tiedonkeruuseen liittyvästä säädösperustasta ja arvioidaan mahdolliset muutostarpeet voimassa oleviin säädöksiin. Säädösperustan arvioinnissa syntyvät tuotokset: Arvioraportti tarpeista säädösmuutoksiin Ehdotukset säädösmuutoskohteista ja niiden toimeenpanosta Nykytilan kuvaus Nykytilan kuvauksen toteutuksen tavoitteena on tarkentaa olemassa olevaan kuvausta kuntien talous- ja toimintatietojen tietohuollon nykytilanteesta kehitystyön suunnittelua varten. Nykytilan kuvauksessa kartoitetaan kehityskohteeseen liittyvät olemassa olevat tilasto- ja tietopalvelut, niiden roolit ja käyttötarkoitukset sekä tietosisällöt tietoryhmätasolla. Kartoitukseen sisältyy myös kuvaus palveluissa käytetyistä käsitteistä ja tietorakenteista sekä palveluiden väliset tietovirrat ja tiedonsiirtotavat sisältyvät selvitykseen. hyödyntäjänä Kunnat Kuntayhtymät < tieto A > VM Ministeriöt Ohjaus, tuottajana Kunnat Kuntayhtymät < tieto A > Toimintaja taloustieto < tieto A > Tilastokeskus THL Tilastointi < tieto A > Kuntaliitto VATT Tutkimus Nykytilan kuvauksessa kuvataan myös yleisellä tasolla tyyppitapaukset kuntien talous- ja toimintatiedon tietotuotannon, tiedon jalostuksen sekä tiedon jakeluprosesseista sekä niihin liittyvistä tietojärjestelmistä. Vaiheessa kartoitettavat ja kuvattavat kuntien talous- ja toimintatietoa käsittelevät palvelut: Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta Kansaneläkelaitoksen tilastotietokanta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietopalvelut Opetushallinnon raportointipalvelut Kuntaliiton tietopalvelut Aluehallintovirastojen tietopalvelut Työ- ja elinkeinoministeriön toimialapalvelu

6 6 Suurten kaupunkien ja maakuntien liittojen tietopalvelut Tehtävässä syntyvät tuotokset: Kehityskohteen (kuntien talous- ja toimintatietojen tietohuollon) nykytilan toimintaympäristön yleiskuvaus Talous- ja toimintatietojen tietohuollon palvelukartta Palveluiden tietovirtakuvaukset Alueellisen (kuntien ja kuntayhtymien) talous- ja toimintatilastojen tietohuoltoon liittyvien tietojärjestelmien tietojärjestelmäkartta Tietotuotannon tavoitetilan määrittely Tietotuotannon tavoitetilan määrittelyn tarkoituksena on muodostaa kuntien talous- ja toimintatietojen sekä niiden tilastoinnin kehittämistä tukeva kuvaus siitä toimintaympäristöstä jonka avulla voidaan tarkemmin määrittää kansallisten palveluiden sekä paikallisen tietotuotannon ja tiedonhallinnan kehittämiskohteet. Tavoitetilan määrittelyssä luodaan yleiskuva tietotuotantoa toteuttavista ja niihin liittyvistä palveluista, määritellään palveluiden väliset tietovirrat ja kuvataan kansallisella tasolla kehityskohteessa käytettävä ydintieto sekä sen hallintaan liittyvät ylätason prosessit. Tavoitetilan määrittelyssä suunnitellaan ja kuvataan myös eri palveluiden roolit toisiaan tukeviksi (mahdollisten päällekkäisyyksien vähentäminen). hyödyntäjänä Kunnat Kuntayhtymät VM Ministeriöt Ohjaus, tuottajana Kunnat Kuntayhtymät Toimintaja taloustieto Tilastokeskus THL Kuntaliitto VATT Tilastointi Tutkimus Ulkoiset tietolähteet VRK, MML Tilastokeskus VRK, MML Ministeriöt Valtion hallinto Yleiskuvan suunnittelun jälkeen työkokonaisuudessa määritellään alustavat vaatimukset kuntatilastoinnin toteutukseen liittyville palveluille: talous- ja toimintatilastopalvelu, muut tilasto- ja tietopalvelut sekä palveluiden välisen tiedonsiirron toteutukseen liittyvät palvelut. Paikallisen, kuntien tietotuotannon osalta suunnitellaan ja kuvataan geneeriset tavoitetilan prosessit ja käytännöt tiedon hyödyntämiselle, tiedon jakelulle ja raportoinnille, tiedon jalostamiselle sekä tiedon tuottamiselle. Tietotuotannon prosessien lisäksi kokonaisuudessa määritetään ja kuvataan kunnan tietohuollon ydintiedot ja suunnitellaan alustavasti tiedon hallintaprosessit.

7 7 Strateginen johtaminen Kehittämistoiminta Palvelutoiminta Valtionhallinto Yritykset Ulkoiset tietolähteet luonti keruu VM Ministeriöt Ulkoinen ohjaus ja analysointi Sisäinen jalostus Kunnat, Kuntayhtymät operatiivinen käyttö jakelu Tilastokeskus THL Kuntaliitto VATT Tilastointi Tutkimus Optimointi Simulointi VRK, MML Ministeriöt Valtion hallinto Kuntatieto -ohjelmaan sisältyvän tietotuotannon pilotoinnin toteutusta varten tavoitetilan määrittelyssä suunnitellaan ja kuvataan kunnan tiedolla johtamisen arkkitehtuuri käsitteellisellä tasolla sekä määritellään alustavasti kunnan tiedolla johtamisen järjestelmäpalvelut. Määrittelyiden pohjalta suunnitellaan tietotuotannossa tarvittavan toimintamallien ja tietojärjestelmäpalveluiden pilotoinnin toteutus sekä tiedon raportointi ja analysointitoimintojen pilotoinnit. Tehtävässä syntyvät tuotokset: Kuntien talous- ja toimintatietojen tietotuotannon yleiskuva Tilasto-, tieto- ja tiedonsiirtopalveluiden kuvaukset Kuntien tietotuotannon tavoitetilan kuvaukset Kunnan tiedolla johtamisjärjestelmän kuvaus 2.4. Kuntatieto-ohjelma: Tietojen standardointi Kehittämiskohteen tavoitteiden mukainen tietohuollon rationalisointi ja tietotuotannon nopeuttaminen edellyttää tietojen ja tietotuotannon standardointia. Yhdenmukaisesti standardeja noudattamalla tietojen laatua, vertailukelpoisuutta ja tietotuotannon nopeutta voidaan kohentaa.

8 8 T E H T Ä V Ä T (tehtäväluokitus) P A L V E L U T (palveluluokitus) 1) Master -luokitus jota voidaan sovittaa eri käyttötarkoituksiin 2) Luokituksen määrittely kansalliselle (organisaatioiden vertailun mahdollistavalle) tasolle 3) Säännöt luokituksen muodostamiselle ja ylläpidolle P R O S E S S I T T I E D O T T I E T O J Ä R J E S T E L M Ä T standardointi mahdollistaa sen, että tietotuotannon vaiheet voidaan mahdollisimman pitkälle automatisoida, joka on välttämätön edellytys tietojen hyödyntämisen nopeuttamiselle. Olennaisin osa kustannustietojen standardointia on se, että tarvittavat tiedot pystytään luomaan kuntien ja kuntayhtymien tietojärjestelmistä tai tietovarastoista automaattisesti, nopeasti ja vähällä työllä. Tähän toimeksiantoon sisältyy Kuntatieto-ohjelman tietotojen standardoinnista kuntien tehtävä- ja palveluluokitus. Tehtävässä syntyvät tuotokset: Kuntien tehtävä- ja palveluluokitus Ehdotus tehtävä- ja palveluluokituksen ylläpitomallista Kuntien tehtävä- ja palveluluokituksen luokituskäsikirja (soveltamisohje) Kuntien tehtäväluokitus Kuntien tehtäväluokitusta käytetään kuntien ja kuntayhtymien käyttötalouden tulojen ja - menojen sekä investointien luokitteluun. Luokituksen avulla voidaan kuvata tuloja ja menoja yhteiskunnallisen tehtävän mukaan ilman, että organisaatioiden välinen tehtäväjako ja siinä tapahtuvat muutokset tai palvelun tosiasiallinen tuottajaorganisaatio vaikuttaisivat tulokseen. Tehtävittäisiä tietoja tarvitaan mm. valtion hallinnon ja kuntien eri suunnittelu ja seurantatarpeissa, tilastoinnissa sekä kuntien välisessä vertailussa. Kuntien ja kuntayhtymien tilastoraportointiin määritelty tehtäväluokitus tulee päivittää ja standardoida. Uuden tehtäväluokituksen määrittelyn avulla on tavoitteena luoda yksi master -luokitus jota voidaan sovittaa eri käyttötarkoituksiin. Tällä tavalla toiminnan tehtävittäinen tarkastelu saadaan sovitettua vastaamaan yhdenmukaisemmin eri käyttötarkoituksia ja parannettua tietojen vertailukelpoisuutta. Luokituksen avulla tulee pystyä kuvaamaan tuloja ja menoja yhteiskunnallisen tehtävän mukaan ilman, että organisaatioiden välinen tehtäväjako ja siinä tapahtuvat muutokset tai palvelun tosiasiallinen tuottajaorganisaatio vaikuttavat tulokseen.

9 9 Kuntien palveluluokitus Kuntien palvelutoiminnan vertailtavuuden toteuttamisen yksi keskeisin lähtökohta on yhteisen palveluluokituksen toteutus kuntasektorille ja muodostetun luokituksen liittäminen sovitulla muunnossäännöllä tehtäväluokitussuositukseen. Kuntien ydinpalveluihin liittyvä vertailukelpoinen tieto kohdistuu pääasiassa palvelutoimintaan (palvelutuotteisiin) ja sen yläpuolella olevaan palvelutuotehierarkian mukaisiin kohteisiin. Jotta kuntien vastuulla olevia palveluja voidaan verrata, tulee verrattavat toiminnalliset kohteet (palvelutuotteet) olla yhteneviä ja riittävän samoja. Uuden palveluluokituksen määrittelyn avulla parannetaan kuntien toiminnan välistä vertailtavuutta, luodaan perusta ja käytännöt kuntien oman toiminnan ohjauksessa ja johtamisessa tarvitsemaa tarkempaa luokitusta ja sen muodostumista varten sekä yhdenmukaistetaan tätä käyttötarkoitusta tukeva palvelu-käsite. 3. Hankittava konsultointipalvelu Tarjousta pyydetään seuraavista Kuntatieto-ohjelman tavoitetilan määrittelyn ja nykytilan kuvaukseen liittyvistä asiantuntijapalveluista. Konsultointipalvelun tehtävät ovat: vastata tavoitteena olevien tuotosten toteutukseen liittyvä työn suunnittelusta vastata valmisteluhankkeen toteutukseen liittyvien suunnitelmien ja kuvausten viimeistelystä ja dokumentoinnista (ks. konsultointipalvelun tuotokset) vastata tehtävien toteutuksessa käytettävien työmenetelmien suunnittelusta ja käytöstä työsuunnitelman mukaisesti (esim. työpajoissa) Konsultointipalvelun tuotokset: Ohjelman tavoitteet ja mittarit: ohjelman sidosryhmäanalyysi (sidosryhmien tavoitteet / tarpeet) ohjelman tavoitteiden mittarit ja mittauksen toteutussuunnitelma ohjelman sidoksien ja riippuvuuksien kuvaus Nykytila: olemassa olevan säädösperustan raportti (säädökset ja niiden mahdolliset muutostarpeet) kuntien talous- ja toimintatietojen tietohuollon nykytilan toimintaympäristön yleiskuvaus (palvelut, tiedot, tietojen käyttäjät ja tuottajat, tietohuollon toteutustavat) kuntien talous- ja toimintatietojen kansallisen tason tietohuollon palvelukartta ja tietovirtakuvaus (kansalliset tieto- ja tilastopalvelut, palveluiden väliset tietovirrat, käyttöliittymät ja rajapinnat) kuntien ja kuntayhtymien sisäisen tietohuollon palvelukartta ja tietovirtakuvaus (paikalliset ja alueelliset tieto- ja tilastopalvelut, palveluiden väliset tietovirrat ja rajapinnat)

10 10 Tavoitetila: kuntien talous- ja toimintatietojen kansallisen tason tietohuollon palvelukartta ja tietovirtakuvaus (kansalliset tieto- ja tilastopalvelut, palveluiden väliset tietovirrat ja rajapinnat) ja sen mahdolliset toteutusvaihtoehdot kuntien ja kuntayhtymien sisäisen tietohuollon palvelukartta ja tietovirtakuvaus (paikalliset ja alueelliset tieto- ja tilastopalvelut, palveluiden väliset tietovirrat ja rajapinnat) ja sen mahdolliset toteutusvaihtoehdot edellä mainittujen toteutusvaihtoehtojen (toteutuksen kustannus, muutoksen suuruus, kehittämisvaatimukset eri osapuolille) Konsultointipalvelun muut tehtävät: Tietojen standardointi: Osallistuminen kuntien tehtävä- ja palveluluokituksen valmisteluun tukemalla valitun pilottikunnan kokonaisarkkitehtuurityön suunnittelun ja kuvaamista. Tehtävän toteutuksen työmäärä on 25 htp (tarjoajia pyydetään huomioimaan tämä tarjouksien kokonaistyömäärässä) 5. Työssä käytettävät ja huomioitavat menetelmät ja työvälineet Toimeksiannon toteutuksen tueksi valtiovarainministeriö muodostaa Kuntatieto-ohjelman projektiryhmästä sekä muista tarvittavista julkisen hallinnon asiantuntijoista koostuvat resurssin, joka sekä ohjaa sisällöllisesti tavoiteltujen tuotosten toteutusta että toimii asiantuntijoina työn toteutuksessa. Toimeksiantoon liittyvässä työskentelyssä ja työn lopputulosten julkaisussa työalustana hyödynnetään JulkICT wiki palvelun (wiki.julkict.fi). Toimeksiantoon liittyvässä nyky- ja tavoitetilan kuvauksissa käytetään soveltuvien osin julkisen hallinnon suosituksessa 179 kuvattua kokonaisarkkitehtuurimenetelmää. Toimeksiannon lopputulokset dokumentoidaan.docx,.xlsx ja.pttx tiedostomuotoihin.

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma)

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Toteutussuunnitelma 11.9.2013 Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö Ohjelman tavoitteet Laadukkaamman

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma)

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) JHS- xxx Tililuettelo hankeryhmän kokous 09.09.2013 Jani Heikkinen, valtiovarainministeriö Ohjelmalla

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Ohjelman toteutussuunnitelma Kuntatilastoinnin kehittämistä valmisteleva ohjausryhmä Kuntien tiedonantotaakan keventäminen

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma (Kuntatieto ohjelma) Jani Heikkinen valtiovarainministeriö

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma (Kuntatieto ohjelma) Jani Heikkinen valtiovarainministeriö Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma (Kuntatieto ohjelma) valtiovarainministeriö Kuntatieto-ohjelman kehittämistyön kohde Kansalaiset Yritykset Johtaminen

Lisätiedot

Julkisen hallinnon tiedon hallinnan kehittäminen - Kehittämiskohteet -

Julkisen hallinnon tiedon hallinnan kehittäminen - Kehittämiskohteet - Julkisen hallinnon tiedon hallinnan kehittäminen - Kehittämiskohteet - ASIAKIRJAHALLINNASTA TIETOJEN HALLINTAAN Mikkelin ammattikorkeakoulu 4.10.2012 Tommi Oikarinen, VM hallinta TIEDON OHJAUS TIETO PROSESSI

Lisätiedot

Kuntatilastotietopankki - Tilastokeskuksen kuntatilastopalvelu uudistuu

Kuntatilastotietopankki - Tilastokeskuksen kuntatilastopalvelu uudistuu Kuntatilastotietopankki - Tilastokeskuksen kuntatilastopalvelu uudistuu Kuntamarkkinat 11.-12.9.2013 Esko Syrjäkari esko.syrjakari@tilastokeskus.fi Kuntatilastopalvelun uudistaminen on osa Valtionvarainministeriön

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma)

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon (Kuntatieto ohjelma) hallintamalli (luonnos) 26.6.2013 Tommi Oikarinen Ohjauksen ja hallinnan tehtävät Johtoryhmä Ohjaus Tavoitteiden asettaminen

Lisätiedot

1 (2) VM078:00/2012. Nimeämispyyntö. Julkisen hallinnon ICT-osasto Jakelussa mainituille

1 (2) VM078:00/2012. Nimeämispyyntö. Julkisen hallinnon ICT-osasto Jakelussa mainituille Nimeämispyyntö VM078:00/2012 1 (2) Julkisen hallinnon ICT-osasto 31.3.2016 Jakelussa mainituille NIMEÄMISPYYNTÖ KUNTIEN TALOUSTIETOJEN, TILASTOINNIN JA TIETOHUOLLON KEHITTÄMISOHJELMAN PROJEKTIRYHMÄÄN Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Käynnistystilaisuus Tommi Oikarinen

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Käynnistystilaisuus Tommi Oikarinen Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Käynnistystilaisuus 8.5.2013 Tommi Oikarinen Tilaisuuden ohjelma 10.00 10.15 Tilaisuuden avaus Kehittämisohjelman

Lisätiedot

Parempaa tietoa päätöksentekoon Kuntien talous ja toimintatiedon tietovirtojen kansallinen kehittäminen

Parempaa tietoa päätöksentekoon Kuntien talous ja toimintatiedon tietovirtojen kansallinen kehittäminen Parempaa tietoa päätöksentekoon Kuntien talous ja toimintatiedon tietovirtojen kansallinen kehittäminen Digitaaliseen tietojen hallintaan? -seminaari 29.11.2013 Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Kuntatieto -ohjelma. Toteutussuunnitelma. Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen

Kuntatieto -ohjelma. Toteutussuunnitelma. Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen JulkICT toiminto Kuntatieto -ohjelma 14.8.2013 Kuntatieto -ohjelma Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Toteutussuunnitelma Versio 1.2 14.8.2013 Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien tuottavuus ja tuloksellisuustyön eteneminen. Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari 12.6.

Kuntien ja kuntayhtymien tuottavuus ja tuloksellisuustyön eteneminen. Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari 12.6. Kuntien ja kuntayhtymien tuottavuus ja tuloksellisuustyön eteneminen Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari 12.6.2014 Päivi Laajala Kuntatuottavuus ja tuloksellisuus, organisaatiokaavio Peruspalveluohjelman

Lisätiedot

KUNTIEN TILILUETTELO

KUNTIEN TILILUETTELO KUNTIEN TILILUETTELO Kuntien toimintaympäristön muutokset: Kehittämistarpeet kuntatilastoinnille ja yleensä kuntien tietohuollolle. Kuntien johtamisen lisäksi kuntien taloutta ja toimintaa kuvaavia tietoja

Lisätiedot

Tietohuollon kehittäminen ja kansallinen ohjaus. Kuntien paikkatietoseminaari 8.2.2012 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

Tietohuollon kehittäminen ja kansallinen ohjaus. Kuntien paikkatietoseminaari 8.2.2012 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Tietohuollon kehittäminen ja kansallinen ohjaus Kuntien paikkatietoseminaari 8.2.2012 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Tietohuolto / Määritys Tietohuolto: Organisoitu toiminta, jolla yhteisö huolehtii tarvitsemansa

Lisätiedot

Kuntien taloudellisuus- ja tuottavuusvertailun kehittäminen. Kuntien tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari Tommi Oikarinen

Kuntien taloudellisuus- ja tuottavuusvertailun kehittäminen. Kuntien tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari Tommi Oikarinen Kuntien taloudellisuus- ja tuottavuusvertailun kehittäminen Kuntien tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari 12.6.2014 Tommi Oikarinen Kuntatalouden ohjaustietojen ja laskentamallien kehittäminen Kuntatalouden

Lisätiedot

Tilastotieto ja yhteiskunnan muutokset. Heli Mikkelä 29.11.2012

Tilastotieto ja yhteiskunnan muutokset. Heli Mikkelä 29.11.2012 Tilastotieto ja yhteiskunnan muutokset Heli Mikkelä 29.11.2012 Muutoksen kohteena Mitä tilastoidaan Miten tilastoidaan Mihin ja miten tilastoja käytetään Millaisia vaatimuksia tilastoille asetetaan Millaisia

Lisätiedot

Kuntien taloustietojen tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma

Kuntien taloustietojen tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma 2: Hyödynnetään avointa, omaa ja yhteistä tietoa Kuntien taloustietojen tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma JulkICT-osasto Tietojen hyödyntämisen ja tietojohtamisen yleinen tavoite 2: Hyödynnetään

Lisätiedot

Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA)

Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) 12.12.2013 Kuntatieto-ohjelma tilannekatsaus Jani Heikkinen valtiovarainministeriö JulkICT-toiminto Kuntatieto-ohjelma TAUSTA JA TAVOITELLUT HYÖDYT

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOSTEN ICT-TUKIOHJELMA. Tilannekatsaus JUHTA, Tommi Oikarinen

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOSTEN ICT-TUKIOHJELMA. Tilannekatsaus JUHTA, Tommi Oikarinen KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOSTEN ICT-TUKIOHJELMA Tilannekatsaus JUHTA, 11.6.2013 Tommi Oikarinen Kuntauudistuksen muutostukiohjelma Hallituksen 5.6.2012 linjausten mukaisesti kunnille käynnistetään kuntauudistukseen

Lisätiedot

Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen

Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA 14.4.2015 Tommi Oikarinen Suunnittelun lähtökohdat Sote-uudistuksessa tapahtuneet muutokset vaatineet muutoksia uudelleen suunnitteluun Uudelleen suunnitellut toimenpiteet

Lisätiedot

JHS XXX: Maakuntien palveluluokitus

JHS XXX: Maakuntien palveluluokitus JHS XXX: Maakuntien palveluluokitus Versio: 30.10.2017 Julkaistu: XX.XX.20XX Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 3 4 Termit ja lyhenteet... 4 5

Lisätiedot

JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus

JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus Versio: 17.08.2016 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 2 4 Termit ja lyhenteet... 3

Lisätiedot

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT TAPAS - puheenvuoro - TAPAS-päätösseminaari 28.10.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Projektin ensisijaisena tavoitteena on yhteisesti suunnitella ja arvioida alueellisen ja paikallisen tason tietojärjestelmäarkkitehtuurin

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Kunta- ja aluehallinto-osasto Kuntatilastoinnin kehittäminen 7.6.2012 Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Liite 2 Riskiarvio Versio 1.0 7.6.2012 Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus Versio: 1.0 Julkaistu: 9.6.2017 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1Johdanto...1 2Soveltamisala...1 3Viittaukset...2 4Termit ja lyhenteet...4 5Suositukset...4

Lisätiedot

Kuntatilastoinnin. kehittämistä valmistelevan ohjausryhmän loppuraportti. Kunnat 24/2012

Kuntatilastoinnin. kehittämistä valmistelevan ohjausryhmän loppuraportti. Kunnat 24/2012 Kuntatilastoinnin kehittämistä valmistelevan ohjausryhmän loppuraportti 24/2012 Kunnat Kuntatilastoinnin kehittämistä valmistelevan ohjausryhmän loppuraportti Valtiovarainministeriön julkaisuja 24/2012

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus Versio: 1.2 / 3.10.2018 Julkaistu: versio 1.0 / 9.6.2017 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Termit ja lyhenteet...

Lisätiedot

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Esisuunnitteluhankkeen työsuunnitelma 8.2.2018 1 16.2.2018 Tausta Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä esisuunnitteluhankkeen ohjausryhmänä

Lisätiedot

Jyväskylän seudun kuntien ICT muutostuen toteutusprojekti. Toteutussuunnitelma

Jyväskylän seudun kuntien ICT muutostuen toteutusprojekti. Toteutussuunnitelma 7.1.2014 Liite 1 Jyväskylän seudun kuntien ICT muutostuen toteutusprojekti Toteutussuunnitelma Versio 0.2 7.1.2014 Jyväskylän seudun kunnat Valtiovarainministeriö 2 (16) Sisällys Sisällys... 2 Dokumentin

Lisätiedot

JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus

JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus JHS XXX Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus Versio: 30.11.2016 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 2 4 Termit ja lyhenteet... 4

Lisätiedot

Kuntatalouden ohjaus ja Kuntatieto-ohjelma

Kuntatalouden ohjaus ja Kuntatieto-ohjelma Kuntatalouden ohjaus ja Kuntatieto-ohjelma Katsaus kuntatalouden ohjaukseen valtiovarainministeriössä ja Kuntatieto-ohjelman toimenpiteisiin tietotarpeiden täyttämisessä Jani Pitkäniemi VM/KAO Jani Heikkinen

Lisätiedot

Kuntatieto ohjelman Muutosseminaari Seminaarin avaus Timo Valli ICT-johtaja, ylijohtaja valtiovarainministeriö JulkICT-toiminto

Kuntatieto ohjelman Muutosseminaari Seminaarin avaus Timo Valli ICT-johtaja, ylijohtaja valtiovarainministeriö JulkICT-toiminto Kuntatieto ohjelman Muutosseminaari 1 22.11.2013 Seminaarin avaus Timo Valli ICT-johtaja, ylijohtaja valtiovarainministeriö JulkICT-toiminto Seminaaripäivän tarkoitus Luodaan yhteistä näkemystä Kuntatietoohjelman

Lisätiedot

2 Kuntatieto-ohjelmassa kehitettävät Julkisen Hallinnon Suositukset 1

2 Kuntatieto-ohjelmassa kehitettävät Julkisen Hallinnon Suositukset 1 Julkisen hallinnon ICT-toiminto Kuntaeto-ohjelma 13.8.2013 Kunen talous- ja toimintaetojen, lastoinnin ja etohuollon kehittämisohjelmassa tuotettavat luokitusstandardit 1 Tausta ja tavoite Luokitusstandardien

Lisätiedot

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä

Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä Esisuunnitteluhanke 29.11.2017 Tuija Kuusisto 1 29.11.2017 - Taustaa ja rajaukset Maakunnan digipalveluja järjestämistehtävässä on käsitelty Sitran laatimassa

Lisätiedot

Kuntasektorin yhteineset viitearkkitehtuurit Tiedon- ja asianhallinta Johtamisjärjestelmä

Kuntasektorin yhteineset viitearkkitehtuurit Tiedon- ja asianhallinta Johtamisjärjestelmä Kuntasektorin yhteineset viitearkkitehtuurit Tiedon- ja asianhallinta Johtamisjärjestelmä Kurttu-seminaari 2013 18.4.2013 Helsinki Heini Holopainen, Sari Valli Sisältö Tiedon- ja asianhallinnan viitearkkitehtuuri

Lisätiedot

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Tilannekatsaus Kurttu 18.4.2013 Miksi kokonaisarkkitehtuuri? Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurilla tavoitellaan» Yhteentoimivuutta, tietojärjestelmissä, niiden

Lisätiedot

JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA

JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017 Heli Salmi / Netum Oy 26.1.2017 1(10) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta...

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys 17.01.2017 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen

Lisätiedot

JHS XXX: KUNTIEN TILILUETTELO

JHS XXX: KUNTIEN TILILUETTELO JHS XXX: KUNTIEN TILILUETTELO Hankesuunnitelma v.1.2 Vesa Lappalainen, VM Hankesuunnitelma v.1.2 12.09.2013 1(12) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 4 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 4 1.2

Lisätiedot

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Tilannekatsaus Kurttu 2.10.2012 Miksi kokonaisarkkitehtuuri? Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurilla tavoitellaan» Yhteentoimivuutta, tietojärjestelmissä, niiden

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto JUHTA 11.6.2014 sosiaali- ja terveydenhuollossa toiminnalliset tarpeet

Lisätiedot

Arkkitehtuuri käytäntöön

Arkkitehtuuri käytäntöön Arkkitehtuuri käytäntöön Terveydenhuollon ATK-päivät 24.5.2011 Mikko Huovila Erikoissuunnittelija Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Väliraportti Tikesos-toimeenpanosta (4/2011) Kuvaa julkisen hallinnon

Lisätiedot

Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely. Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira

Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely. Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira Valtakunnallisen tiedontuotannon uudistaminen Valtava-hankkeen esittely Maria Ojaluoma, THL Tuuli Mäkiranta-Laitinen, Kela Petri Huovinen, Valvira 1 Toivo-ohjelman tavoite Mahdollistetaan sote-uudistusten

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma)

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kurttu-seminaari 30.10.2013 Tommi Oikarinen, valtiovarainministeriö Kuntatieto-ohjelman tavoitteet Laadukkaamman

Lisätiedot

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri

Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon viitearkkitehtuuri Kuntasektorin yhteinen KA Talous- ja henkilöstöhallinnon Kurttu-seminaari 30.10.2013 Helsinki Jaana Siitari Kuntasektorin yhteiset t Henkilöstö- ja taloushallinto 2 Projektin tavoitteet, tuotokset ja hyödyt

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Kunta- ja aluehallinto-osasto Kuntatilastoinnin kehittäminen 7.6.2012 Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen Liite 1 Kustannukset ja hyödyt Versio 1.0 7.6.2012 Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Vastuuta ho Kuvaryhmän. TPAryhmän. työtä. työtä. Toteuteta an osana STMn organisa atiouudist usta STM, VM, THL

Vastuuta ho Kuvaryhmän. TPAryhmän. työtä. työtä. Toteuteta an osana STMn organisa atiouudist usta STM, VM, THL Punainen: sisällön kehittämistä Sininen: teknistä kehittämista violetti: molempia Vihreä: muu Päivitetty 5.6.2017 Aikataulu Vastuuta ho Tarvittavat resurssit (alkuun voi laittaa ruksin, mutta kun suunnitelma

Lisätiedot

Maakuntien yhteisten taloustietojen määrittelyryhmä

Maakuntien yhteisten taloustietojen määrittelyryhmä 1 (6) Asettamispäätös VM037:12/2016 VM/1384/00.01.00.01/2016 21.9.2016 Maakuntien yhteisten taloustietojen määrittelyryhmä Valtiovarainminiseriö on asettanut maakuntien yhteisten taloustietojen määrittelyryhmän

Lisätiedot

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri

Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä. Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri Näkemyksiä yhteistyön edistämisestä Eija Peltonen, johtava hoitaja, TtT, PSSHP Kysteri 6.6.2019 Esityksen sisältö Tausta näkemyksilleni Tiedolla johtamisen ja raportoinnin kehittäminen maakunnan valmistelutyö

Lisätiedot

Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur

Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur Valtiovarainministeriö Lausuntopyyntö 27.02.2018 VM040:00/2017 Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur Johdanto Tämä lausuntopyyntö koskee maakuntien viitearkkitehtuuria, jota on

Lisätiedot

OKM:n ja korkeakoulujen tietohallintoyhteistyön tilanne. Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen 17.9.2014

OKM:n ja korkeakoulujen tietohallintoyhteistyön tilanne. Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen 17.9.2014 OKM:n ja korkeakoulujen tietohallintoyhteistyön tilanne Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen 17.9.2014 Aiheita RAKETTI hanke päättyi, työ jatkuu OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamat palvelut Korkeakoulujen tietohallinnon

Lisätiedot

JHS XXX: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS

JHS XXX: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS JHS XXX: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS 23.5.2014 1(13) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 4 1.3 Hankkeen

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus Versio: 1.4 / 9.5.2019 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Termit ja lyhenteet... 3 4 Suositukset...

Lisätiedot

Minna Saario. Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö

Minna Saario. Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö Minna Saario Johtaja Ohjausosasto, Digitalisaatio ja tiedonhallinta -yksikkö Sote-tiedonhallinnan ohjaus- ja toimintamalli, tavoitetilan kuvaus LUONNOS - Kehitystoiminnan ohjaus Tietohallinnon järjestäminen,

Lisätiedot

ICT muutos kunta- ja palvelurakennemuutoksessa. Selvitysvaiheen tehtävät

ICT muutos kunta- ja palvelurakennemuutoksessa. Selvitysvaiheen tehtävät ICT muutos kunta- ja palvelurakennemuutoksessa Selvitysvaiheen tehtävät Kunta- ja palvelurakennemuutos Selvitysvaiheen tehtävät 1.0. Selvitysvaiheen projektointi Suunnittelu 1.1. Nykytilan kuvaaminen 1.2.

Lisätiedot

Avoimuus ja julkisen hallinnon tietohallinto. Yhteentoimivuutta avoimesti -seminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT

Avoimuus ja julkisen hallinnon tietohallinto. Yhteentoimivuutta avoimesti -seminaari Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Avoimuus ja julkisen hallinnon tietohallinto Yhteentoimivuutta avoimesti -seminaari 2.12.2011 Tommi Oikarinen, VM / JulkICT Yhteentoimivuus ja avoimuus Seminaarin aihe pakottaa määrittämään termit yhteentoimivuus

Lisätiedot

Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/

Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/ Terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen kokonaisarkkitehtuurin hallintamallin suunnitteluprojekti 4/11 11/11 28.10.2011 Karri Vainio Sisältö Arkkitehtuurinhallinnan tavoitteet Rajaukset Lähtötilanne

Lisätiedot

Kuntatieto-ohjelma. Nykytilan analyysin tiivistelmä Versio: 1.0. Laatija: Pentti Kurki

Kuntatieto-ohjelma. Nykytilan analyysin tiivistelmä Versio: 1.0. Laatija: Pentti Kurki Kuntatieto-ohjelma Nykytilan analyysin tiivistelmä 25.6.2014 Versio: 1.0 Laatija: Pentti Kurki Kuntatieto-ohjelma nykytila tiivistelmä 25.6.2014 2 (7) Sisällys 1. Dokumentin tarkoitus... 3 2. Kuntien ulkoisen

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen. Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM

Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen. Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM Varhaiskasvatuksen tietotuotannon yhteentoimivuuden laatiminen Liisi Hakalisto, erityisasiantuntija, OKM Varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda Varhaiskasvatuksen valtakunnallinen tietovaranto Tiedot varhaiskasvatustoimijoista,

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot 6/2018 Kuntatalouden ohjaus 121/51/2017

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot 6/2018 Kuntatalouden ohjaus 121/51/2017 Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot 6/2018 Kuntatalouden ohjaus 121/51/2017 Kuntaliitto 2.3.2018. Tilastokeskus 7.3.2018. Valtiovarainministeriö 8.3.2018. Opetus ja kulttuuriministeriö 9.3.2018. Sosiaali

Lisätiedot

Valtion taloushallintopäivä Anne Melanen Valtiokonttori. Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelu

Valtion taloushallintopäivä Anne Melanen Valtiokonttori. Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelu Valtion taloushallintopäivä 22.11.2018 Anne Melanen Valtiokonttori Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelu 2 Mistä Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelussa on kyse? Tietopalveluprojekti toteuttaa kuntien

Lisätiedot

JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA

JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017 26.01.2017 1(10) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

JHS XXX KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN XBRL- TAKSONOMIA

JHS XXX KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN XBRL- TAKSONOMIA JHS XXX KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN XBRL- TAKSONOMIA Hankesuunnitelma v.1.1 04.09.2014 1(11) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit

JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit Hankesuunnitelma v.1.0 Hanna Majurinen VM/julkICT Hankesuunnitelma v.1.0 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen

Lisätiedot

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Taustoitus Järjestäjien tarve yhteiselle asiakaspalautteen keräämisen järjestelmälle nousi esiin kevään selvityksessä Asiakaspalautetieto on myös osa kansallista sote-tietopohjaa

Lisätiedot

Kunta ja maakuntatalouden tietopalveluprojekti osana Kuntatieto-ohjelman toimeenpanoa. Anne Melanen / Olli Ahonen

Kunta ja maakuntatalouden tietopalveluprojekti osana Kuntatieto-ohjelman toimeenpanoa. Anne Melanen / Olli Ahonen Kunta ja maakuntatalouden tietopalveluprojekti osana Kuntatieto-ohjelman toimeenpanoa / Olli Ahonen Sisältö Valtiokonttori palveluntarjoajana Mikä on kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelu? Keneltä tietoja

Lisätiedot

TAHE-projekti Kymenlaaksossa

TAHE-projekti Kymenlaaksossa TAHE-projekti Kymenlaaksossa I. valinnanvapauspilotti 1.7.2018 II. vapaaehtoinen sote ky 1.1.2019 III.sote- ja maakunta 1.1.2020 1.1.2017-31.1.2019 Tähän mennessä TAHE-tietojärjestelmä Tehty esiselvitykset

Lisätiedot

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö

Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Palvelupakettien käyttöönoton opit, oivallukset ja avoimet kysymykset Jutta Nieminen controller, projektipäällikkö Varsinais-Suomen nykytilan kuvaus 27 kuntaa, väestöpohja 470 000 asukasta Sosiaali- ja

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT-tuki - toteutussuunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen

Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT-tuki - toteutussuunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT-tuki - toteutussuunnitelma - JUHTA 10.2.2015 Tommi Oikarinen Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT-tuki ICT muutostukiohjelman uudelleen suunnittelu vastaamaan muuttunutta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen 4.12.2012 Kokonaisarkkitehtuuri hyvinvointipalveluissa seminaari Riitta Häkkinen, erikoissuunnittelija THL / OPER Esityksen

Lisätiedot

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö

Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Tietojärjestelmät muutoksessa: Alueiden ja kuntien sote - kokonaisarkkitehtuurityö Kuntamarkkinat 11.9.2014 Juha Rannanheimo Ratkaisupäällikkö, sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisut + Kuntaliiton toimeksiannosta

Lisätiedot

Tietohallintolaki ja yhteinen arkkitehtuuri. Paikkatiedon viitearkkitehtuurityön työpaja Tommi Oikarinen, VM, JulkICT

Tietohallintolaki ja yhteinen arkkitehtuuri. Paikkatiedon viitearkkitehtuurityön työpaja Tommi Oikarinen, VM, JulkICT Tietohallintolaki ja yhteinen arkkitehtuuri Paikkatiedon viitearkkitehtuurityön työpaja 25.11.2011 Tommi Oikarinen, VM, JulkICT Laki julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta Tavoite: tehostaa julkisen

Lisätiedot

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma)

Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittäminen (Kuntatieto ohjelma) JUHTA 11.12.2014 Jani Heikkinen valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen

Lisätiedot

THL:n sote-tietopohjan kehittäminen

THL:n sote-tietopohjan kehittäminen THL:n sote-tietopohjan kehittäminen 2017-2018 Pekka Kahri, THL 21.3.2017 21.3. 2017 1 Sote-tietopohja projektin esivalmistelu (tammi-maaliskuu 2017) Valmisteltu hankesuunnitelmaa 2017-18 Esittely kustannus-

Lisätiedot

Kuntatalousohjelma, kuntien tuottavuustavoitteet ja niiden seuranta. 9.9.2015 Jani Pitkäniemi, finanssineuvos Kuntamarkkinat 2015

Kuntatalousohjelma, kuntien tuottavuustavoitteet ja niiden seuranta. 9.9.2015 Jani Pitkäniemi, finanssineuvos Kuntamarkkinat 2015 Kuntatalousohjelma, kuntien tuottavuustavoitteet ja niiden seuranta 9.9.2015 Jani Pitkäniemi, finanssineuvos Kuntamarkkinat 2015 Tuottavuustyön historiaa valtio kunta -yhteistyössä Peruspalveluohjelmassa

Lisätiedot

JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen

JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen JUHTA:n kokonaisarkkitehtuurijaoston asettaminen JUHTA 28.2.2013 neuvotteleva virkamies Jukka Uusitalo Organisaation kokonaissuunnitelma = kokonaisarkkitehtuuri Organisaatio X Visio, strategia, toiminnan

Lisätiedot

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013

Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013 Suunnitelma Valtiovarainministeriö/Julkisen hallinnon ICT - toiminto/vaatimukset ja suositukset JHKA-sihteeristö 22.5.2013 Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurijaoston työsuunnitelma 2013 Tämä työsuunnitelma

Lisätiedot

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas

KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli Heikki Lunnas KuntaIT Mikä muuttuu kunnan tietotekniikassa? Terveydenhuollon Atk-päivät Mikkeli 29.5.2006 Heikki Lunnas KuntaTIMEn keihäänkärjet 1. Julkisen hallinnon tietohallinnon ohjausmekanismien kehittäminen 2.

Lisätiedot

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi Nimeämispyyntö 1 (2) VM/2155/00.01.00.01/2016 Liite 1 Liite 2 25.01.2017 Julkinen JulkICT Kimmo Rousku Nimeämispyyntö Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän sihteeristöön (VAHTIsihteeristö)

Lisätiedot

Liite 2. Alustava projektisuunnitelma. JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä

Liite 2. Alustava projektisuunnitelma. JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä Liite 2. Alustava projektisuunnitelma JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä 16.10.2013 Versio: 0.4 Laatija: Kirsi Pispa 1 Sisältö

Lisätiedot

Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten

Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten Kevään 2018 aikana toteutetaan maakuntien yhteiset järjestämistehtävän digipalveluiden ja sote-tiedolla johtamisen suunnitteluhankkeet Ne perustuvat

Lisätiedot

JHS XXX Maakuntien palveluluokitus

JHS XXX Maakuntien palveluluokitus JHS XXX Maakuntien palveluluokitus Versio: Luonnos / 14.05.2018 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 3 4 Termit ja lyhenteet... 4 5 Suositukset...

Lisätiedot

Työpaja 3: ICT-tuen jatkovaihe tavoitetila ja kehittämiskohteet

Työpaja 3: ICT-tuen jatkovaihe tavoitetila ja kehittämiskohteet Työpaja 3: ICT-tuen jatkovaihe tavoitetila ja kehittämiskohteet Työpaja 3 : ICT tuen jatkovaihe tavoitetila ja kehittämiskohteet Ohjelma klo 13.30 15.15 Porin seudun ICT-ympäristön nykytilan tulosten esittely

Lisätiedot

Työpaja 3: Kohdealueyhteistyö ja toimialarajat ylittävät kehittämiskohteet

Työpaja 3: Kohdealueyhteistyö ja toimialarajat ylittävät kehittämiskohteet Työpaja 3: Kohdealueyhteistyö ja toimialarajat ylittävät kehittämiskohteet Lähtötilanne Kuntien rooli kohde-alueille liittyvien palveluiden järjestäjinä ja tuottajina vaihtelee huomattavasti Kaikkia kohde-alueeseen

Lisätiedot

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä:

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä: 21.9.2016 SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Esiselvitystä valmisteleva tr A. Järjestäytyminen ja valmisteluprosessi sekä toimintaympäristö Varmistaa ryhmän toiminnan käynnistyminen, riittävä vuorovaikutus ja viestintä

Lisätiedot

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti

VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti VAKAVA Valtakunnallinen kokonaisarkkitehtuurin suunnittelun ja kuvaamisen tukiprojekti Karri Vainio, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Kansallisen projektin projektipäällikkö 18.4.2013 sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM Maakuntatietoohjelman tavoitteet ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM 1 1. Maakuntatieto-ohjelman tavoitteet 2 Maakuntatieto-ohjelman kahdet kasvot Hyvinvoinnin 360 O -näkymä

Lisätiedot

JHS XXX MAAKUNTIEN TILILUETTELO, TALOUSARVIO JA TALOUSTIETOJEN RAPORTOINTI JA VASTAAVIEN KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN JHS-SUOSITUSTEN PÄIVITYS

JHS XXX MAAKUNTIEN TILILUETTELO, TALOUSARVIO JA TALOUSTIETOJEN RAPORTOINTI JA VASTAAVIEN KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN JHS-SUOSITUSTEN PÄIVITYS JHS XXX MAAKUNTIEN TILILUETTELO, TALOUSARVIO JA TALOUSTIETOJEN RAPORTOINTI JA VASTAAVIEN KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN JHS-SUOSITUSTEN PÄIVITYS Hankesuunnitelma v.1.0 Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017

Lisätiedot

Mitä tapahtuu JulkICT-kentällä. ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen ICT-muutostukiseminaari

Mitä tapahtuu JulkICT-kentällä. ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen ICT-muutostukiseminaari Mitä tapahtuu JulkICT-kentällä ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen ICT-muutostukiseminaari 8.10.2014 Neljä kansallista strategiaa Asiakkuusstrategia Yhteistyössä palvelu pelaa Julkisen hallinnon ICT:n hyödyntämisstrategia

Lisätiedot

Digitalisaatiota koskevien investointien ohjausmallin kehittäminen O-P Rissanen Digiarkeen neuvottelukunta

Digitalisaatiota koskevien investointien ohjausmallin kehittäminen O-P Rissanen Digiarkeen neuvottelukunta Digitalisaatiota koskevien investointien ohjausmallin kehittäminen 18.4.2018 O-P Rissanen Digiarkeen neuvottelukunta 1 Tausta Hallitus päätti puolivälin tarkistuksessa hyväksytyn hallituksen toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Strategia prosessista käytäntöön!

Strategia prosessista käytäntöön! Strategia prosessista käytäntöön! Kuntayhtymän johtaja, sairaanhoitopiirin johtaja, TtM Maire Ahopelto, Kainuun sote Hyve-johtamisen kartta hanke Loppuseminaari 29.9.2014 Kainuun osahankkeen tavoitteet

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen & julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen & julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen & julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri 30.10.2012 Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Aiheita Tietohallintolaki ja julkisen hallinnon

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Finanssineuvos Tanja Rantanen Maakuntafoorumi: Sote-toimitilojen tulevaisuus 21.5.2019 Asukasmäärä Väestö keskittyy suuriin kaupunkeihin

Lisätiedot

JHS 195 Toimipaikan ja toimipaikkaan liittyvien käsitteiden määritelmät

JHS 195 Toimipaikan ja toimipaikkaan liittyvien käsitteiden määritelmät JHS 195 Toimipaikan ja toimipaikkaan liittyvien käsitteiden määritelmät Versio: 1.1 Julkaistu: 15.10.2015 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto...1 2 Soveltamisala...1 3 Viittaukset...2 4 Toimipaikka-

Lisätiedot

VALDA-tietojärjestelmän j versio 1

VALDA-tietojärjestelmän j versio 1 VALDA-tietojärjestelmän j versio 1 Mitä palveluita tarjotaan VALDA-tietojärjestelmän ensimmäisestä versiosta? Mitä hyötyä saat tästä organisaatiollesi? IBM, Helsinki 14.5.2009 Hankepäällikkö Toini Salmenkivi

Lisätiedot

JHS XXX: MAAKUNTIEN PALVELULUOKITUS

JHS XXX: MAAKUNTIEN PALVELULUOKITUS JHS XXX: MAAKUNTIEN PALVELULUOKITUS v. 1.0 Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017 1(13) Sisällysluettelo Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3

Lisätiedot

muutostuki Kuntauudistuksen muutostukiohjelma

muutostuki Kuntauudistuksen muutostukiohjelma Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT muutostuki Muutostuen sisältö ja toimintamalli 6.10.2013 Kuntauudistuksen muutostukiohjelma Hallituksen 5.6.2012 linjausten mukaisesti kunnille käynnistetään kuntauudistukseen

Lisätiedot

Tiedonhallintalakiehdotus tiedonhallinnan kuvaukset

Tiedonhallintalakiehdotus tiedonhallinnan kuvaukset Tiedonhallintalakiehdotus tiedonhallinnan kuvaukset 14.9.2018 Riitta Autere Tiedonhallintalain esittelytilaisuus Julkisen hallinnon digitalisoinnin ja ICT-toiminnan ohjaus Tiedonhallinnan kuvausten laadinta

Lisätiedot