RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto RAUTAVAARAN KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNELAIN MUKAISEN KUNTIEN YHDISTYMISSELVITYKSEN TEKEMISESTÄ Khall 277 Kuntarakennelaki ja siihen liittyvä laki kielilain muuttamisesta ovat tul leet voimaan 1. heinäkuuta Kuntajakolain nimike on muutettu kuntarakennelaiksi, ja lakiin on lisätty kuntarakenneuudistuksen toteuttamiseksi säännökset kuntien selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista, selvitysalueen määräytymisestä ja niistä poikkeamisesta sekä kuntien yhdistymisen taloudellisesta tuesta. Kielilakia on muutettu siten, ettei kuntien yhdistyminen heikennä kunnan asukkaiden kielellisiä oikeuksia. Kuntarakenneuudistuksen tavoitteena on erityisesti vahvistaa kuntien edellytyksiä järjestää yhdenvertaisesti palveluja, eheyttää yhdyskuntarakennetta sekä vahvistaa kunnallista itsehallintoa. Tarkoitus on lisäksi vahvistaa kuntien kykyä vastata palvelutuotannosta pääosin itse sekä kykyä hyödyntää markkinointia. Kuntarakennelain mukainen kuntien selvitysvelvollisuus alkoi heti lain voimaan tultua. Selvitysten ja yhdistymisesitysten määräaika päättyy kuusi kuukautta sen jälkeen, kun määräaikasäännöstä koskeva voimaantulolaki on tullut voimaan. Eduskuntakäsittelyssä selvitystä koskeva määräaikasäännös sidottiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskeva lain (sote-järjestämislaki) hyväksymiseen eduskunnassa. Sote- järjestämislakia koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keväällä Valtiovarainministeriö voi kunnan hakemuksesta jatkaa edellä mainittua määräaikaa yhdistymisselvityksen laajuuden tai muun erityisen vaativuuden perusteella. Vuonna 2015 voimaan tuleviksi haluttuja kuntien yhdistymisiä koskeva esitykset tulee kuitenkin toimittaa valtiovarainministeriölle mennessä. Kunnan tulee selvittää yhdessä muiden kuntien kanssa kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävän uuden kunnan muodostamisesta, jos yksikin laissa säädetyistä selvitysperusteista osoittaa selvityksen tarvetta. Pohjois-Savossa tämä selvitysvelvollisuus koskee kaikki kuntia paitsi Iisalmea, Kuopiota ja Varkautta. Vaikka kunta ei täyttäisi mitään selvitysperusteista, sen tulee osallistua yhdistymisselvitykseen, jollei muuten ole saavutettavissa selvitysperusteet täyttävää toiminnallista kokonaisuutta. Käytännössä tämä säännös tarkoittaa kun ottaa huomioon muiden kuntien tilanteen, että kaikkien kuntien ml. Rautavaaran kunnan on osallistuttava yhdistymisselvityksiin. Kunnat voivat toteuttaa kuntarakennelaissa edellytetyn yhdistymisselvityksen itsenäisesti tai esimerkiksi konsultin avustamana. Selvitysvelvollisuuden voi täyttää myös osallistumalla valtionvarainministeriön asettamaan erityisen kuntajakoselvitykseen.

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Selvitysvelvollisuuden lähtökohtana on, että selvitysalue täyttää kuntarakennelain 4 :ssä tarkoitetut kuntajaon muuttamisen edellytykset. Kuntajakoa voidaan muuttaa, jos muutos edistää lain 2 :ssä tarkoitettuja kuntajaon kehittämisen tavoitteita sekä parantaa kunnan toiminnallisia ja taloudellisia edellytyksiä vastata palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta tai muuten edistää kunnan toimintakykyä, parantaa alueen asukkaiden palveluja ja elinolosuhteita, parantaa alueen elinkeinojen toimintamahdollisuuksia tai parantaa alueen yhdyskuntarakenteen toimivuutta. Selvitysvelvollisuudesta voidaan poiketa erityisperustein, joita ovat mm. vaihtoehtoinen toiminnallinen kokonaisuus, harva asutus ja kielellisten oikeuksien turvaaminen. Yhdistymisselvityksen tulee pohjautua riittävän laajaan valmisteluun ja tuoda esille kuntien päätöksenteon pohjaksi erityisesti yhdistymisellä saavutettavat edut ja haitat. Yhdistymisselvitys kuuluu kunnassa valtuustotasolla päätettäviin asioihin. Selvityksen tulee olla riittävän laaja, jotta se riittää kunnan valtuustolle yhdistymistä koskevan päätöksenteon pohjaksi. Uuden kuntarakennelain mukaan ministeriö voi määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen, jota varten ministeriö asettaa kyseessä olevia kuntia kuultuaan yhden tai useamman kuntajakoselvittäjän. Esityksen voi tehdä myös kunta tai vähintään 20 prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista. Kuntarakennelain mukaan kuntien tulee ilmoittaa ministeriölle mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää kuntien yhdistymistä. Kunnan vastauksen tulee perustua kunnanvaltuuston päätökseen. Vastauksen yhteydessä kunnat voivat ilmoittaa, jos ne aikovat hakea poikkeusta lain määrittelemästä selvitysalueesta laissa määritellyillä perusteilla. Poikkeusta haetaan erillisellä hakulomakkeella. Ministeriö voi myös tarvittaessa määrätä toimittavaksi erityisen kuntajakoselvityksen, jos kunta hakee poikkeusta työssäkäyntiperusteen tai yhdyskuntaperusteen muodostavasta selvitysalueesta. Valtionvarainministeriö myöntää hakemuksesta avustusta kuntien yhdistymisselvityksistä aiheutuviin kustannuksiin enintään 70 prosenttia. Selvitysavustuksen lisäksi kunnat voivat hakea avustusta uuden kunnan talouden tervehdyttämiskeinojen selvittämiseen. Kuntauudistuksen muutostukihankkeissa valmistellaan kunnille toimintamalleja, ohjeita ja hyviä käytäntöjä rakennemuutosten selvittämiseen ja toteuttamiseen. Valtioneuvosto arvioi saatujen ilmoitusten perusteella uudistuksen etenemistä vuoden 2013 lopussa. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Esityslistan liitteet numerotta: - Valtiovarainministeriön kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille Selvitysperusteiden tarkastelua maakunnittain/pohjois-savo, päivitetty Kuntalistaus työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteella muodostuvista selvitysalueista - Kuntalistaus talousperusteen täyttävistä kunnista - Maan hallituksen Rakennepoliittinen ohjelma talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää: 1. jatkaa Rautavaaran kunnan valmistautumista tarvittavan poikkeamisluvan hakemisesta kuntarakennelain mukaisesta asukkaan väestöpohjavaatimuksesta. Perusteena: harva asutus ja pitkät välimatkat. 2. todeta kunnanvaltuuston linjauksen kokouksessa nro 4/ Rautavaaran kunnan strategisen vision: Rautavaaran kunta on itsenäinen, eri tahojen kanssa yhteistyötä tekevä, taloudelliset ja luontaiset resurssit huomioon ottava, riittävän peruspalvelujen tason tarjoava, henkisesti ja sosiaalisesti hyvinvoiva kunta 3. Rautavaaran kunta on linjannut tulevaisuuden toiminnan syvenevän yhteistyön malliksi naapurikuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa. 4. koska kunnassa ei ole todellista liitoshalukkuutta, on selvitysvelvollisuus perusteltua toteuttaa palveluyhteistyöselvityksenä, joka on samalla kuntarakenneselvitys. Tällöin toteutettavasta selvityksestä jää konkreettista hyötyä jatkotoimenpiteitä varten. Soveltuvia kuntia palveluyhteistyöselvityksen tekemiseen olisivat: Lapinlahti ja Valtimo. Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta (RTVO) on omalta osaltaan tehnyt mahdolliseksi kehittää edellä mainittujen kuntien omaa palvelutuotantoa avoimesti yli maakuntarajojen uudella laajakaista ja ict-teknologialla (Asiapalvelu2015-hanke, KELA, valtion paikallishallinnon uudelleen organisointi). 5. Rautavaaran kunta neuvottelee tarvittaessa myös muiden palveluyhteistyöselvitykseen liittymisestä kiinnostuneiden kuntien kanssa. Päätös: Asia päätettiin yksimielisesti jättää pöydälle lisäselvityksiä varten.

4 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Khall 327 Valtiovarainministeriön asetus 694/2013/annettu kunta rakenneuudistukseen liittyvää selvitysaluetta koskevan ilmoituksen sisällöstä. Asetus voimaan Kuntarakennelain (1698/2009) 4 h :n 1 momentissa tarkoitetun ilmoituksen tulee sisältää: 1) tiedot kunnista, joiden kanssa kunta selvittää kuntarakennelain 4 b :n mukaisesti kuntien yhdistymistä; 2) tieto siitä, täyttääkö ilmoitettu selvitysalue mainitun lain 4 :n mukaiset kuntajaon muuttamisen edellytykset sekä 4 c :n, 4 d :n 3 momentin ja, jos kyseessä on 4 e :ssä mainittu kunta, mainitun pykälän mukaiset selvitysaluetta koskevat perusteet; 3) tieto siitä, aikooko kunta hakea poikkeusta selvitysperusteiden osoittamasta selvitysalueesta erillisellä hakulomakkeella. Tässä asetuksessa tarkoitetut tiedot toimitetaan valtiovarainministeriölle sähköisesti valtiovarainministeriön laatimalla lomakkeella. Rautavaaran kunnan tulee osallistua kuntaliitosselvitykseen selvitysperusteiden mukaan, eli Rautavaaran kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää kuntarakennelain 4 :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävää kuntien yhdistymistä, mikäli yksikin kuntarakennelain 1 a luvun 4 c-4f :ssä säädetyistä selvitysperusteista osoittaa selvitystarvetta. Rautavaaran kunnan osalta selvitysperuste on seuraava: Alle tuhannen asukkaan kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää yhdistymistä palveluperusteella alueella, jossa on - palveluiden järjestämisen, rahoittamisen ja kehittämisen kannalta riittävä väestöpohja sekä kyky riittävään omaan palvelutuotantoon; - erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen kannalta vähintään noin asukasta; sekä - perusopetuksen laadukkaan ja yhdenvertaisen järjestämisen kannalta alle yksivuotiaiden ikäluokan koko vähintään noin 50. Valmistelun lähtökohtana on, että kunta voi järjestää perustason palvelut itselleen tai kunnat voivat muodostaa perustason alueen seuraavien perusteiden mukaisesti. Selvitysalueesta poikkeaminen Poikkeaminen palveluperusteen, työssäkäynnin ja yhdyskuntarakenteen osoittamasta selvitysalueesta on mahdollista, jos selvitysalueella on riittävät edellytykset vastata lakisääteisten palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta (4 g ).

5 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lisäksi tulee täyttyä jokin seuraavista neljästä edellytyksestä: 1.poikkeava alue täyttää kuntarakennelain 2 :n tavoitteet kuntajaon kehittämiselle ja 4 :n edellytykset kuntajaon muuttamiselle; 2. erityisen harva asutus ei mahdollista toiminnallisen kokonaisuuden muodostamista; 3. poikkeaminen on tarpeen kielellisten oikeuksien turvaamiseksi; 4. poikkeaminen on tarpeen saamelaisten kieltä ja kulttuuria koskevien oikeuksien turvaamiseksi. Selvitysalueesta ei voi poiketa edellä kohdissa 1 ja 2 mainituilla perusteilla, jos poikkeaminen estäisi muita kuntia muodostamasta toiminnallista kokonaisuutta. Selvitysalueesta poikkeamisesta päättää valtiovarainministeriö kuntarakennelain 4 i :n mukaisesti kunnan tai kuntien hakemuksesta tai eräissä tapauksissa ministeriön aloitteesta. Rautavaaran kunnan osalta selvitysalueen muodostaa Koillis-Savon seutukunta/kuopion seutukunta. Kunnanhallituksen kokouksessa / 277 käydyssä keskustelussa ja valtuustoryhmien kannanotoissa korostetaan erittäin voimakkaasti Rautavaaran kunnan itsenäisyyden säilyttämistä tulevaisuudessa. Itsenäinen Rautavaaran kunta turvaa parhaiten lähipalvelut kuntalaisilleen. Keskusteluissa mahdollisesta kuntaliitoksesta naapurikuntien kanssa on tuotu esille useita vaihtoehtoja: Lapinlahden, Siilinjärven, Kuopion, Sonkajärven ja Nurmeksen suunta. Rautavaaran kunnanvaltuusto päätti kokouksessa nro 2/ :ssä yksimielisesti kuntarakennelakiluonnoksesta lausunnon, jossa esitettiin kaikille maamme (28 kuntaa) ns. puitelain 5 :n kunnille eli pitkien välimatkojen kunnille tulee laatia ERILLISOHJELMA. Ohjelma, jolla turvataan lähipalvelut myös pitkien etäisyyksien olosuhteissa. Tehtiinhän Metropolialueen kunnillekin (Helsinki+13 muuta kuntaa) oma erillisohjelma. Kuntarakennelaki keskittyy vain kuntien lukumäärän vähentämiseen eikä lähidemokratian tai lähipalvelujen saatavuuden tahi niiden laadun parantamiseen. Kunnille olisi tullut antaa riittävästi tietoa kaikista kuntiin ja kuntapalveluihin kohdistuvista käynnissä olevista uudistuksista, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki on vielä kesken. SoTe-järjestämislain loppuraportti luvattu joulukuuksi Tämän lisäksi kunnat tarvitsevat tarkempia tietoja kuntapalvelujen valtionosuusjärjestelmän uudistuksesta, kuntien tehtävien uudistamisesta ja kuntalain kokonaisuudistuksesta. Niin ikään (liitos-) kuntien asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen ja lähipalveluiden turvaaminen tulisi olla linjattu ennen uudistusta.

6 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnissa ei ole mahdollisuutta ottaa kantaa kokonaisuuteen. Eri lausuntopyynnöt ja selvitykset hajottavat määrätietoista kuntien kehittämistyötä ja tulehduttavat kuntien välisiä suhteita. Varsinkin henkilöstö kärsii epävarmuudesta. Epäselvyys vaikeuttaa etenkin rekrytointeja. Vapaaehtoisten kuntaliitosten rinnalla yhdenvertaisena ja aitona vaihtoehtona pitää sallia myös kuntien välisen yhteistyön tiivistäminen. Tutkimusten mukaan kuntien yli viidellesadalle (535) palvelulle on olemassa erilaiset väestöpohjakriteerit, mikäli asiaa tarkastellaan tuloksellisuuden ja tehokkuuden näkökulmista. Kunta katsoo, että vain kuntaliitosmahdollisuutta koskeva selvitysvelvollisuus on pakkoselvittämistä, joka ei täytä kuntalähtöisen uudistuksen periaatteita. Kuntaliitos ja kuntien välinen yhteistyö tulee asettaa tasavertaisiksi uudistamisvaihtoehdoiksi ja tuoda se avoimesti esille siten kuin Suomen kuntaliiton lakiasiat ja valtiovarainministeriön kuntaosasto ovat asiaa tulkinneet. Lain 4g pykälän mukaan kunnan tulee ilmoittaa valtiovarainministeriölle mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää kuntien yhdistymistä. Tuolloinkin velvoite koskisi selvityksen aloittamista ja ainoana julki lausuttuna tavoitteena selvitykselle on kuntaliitos. Selvitystyö voi kuitenkin tarkoittaa myös kuntien välistä yhteistyötä. Selvitysvelvollisuus ei siis tarkoita, että prosessin päässä odottaisi kuntaliitos. Kuntarakennelakiluonnos on näiltä osin käytännössä samansisältöinen nykyisen kuntajakolain kanssa. Ainoa muutos on se, että lain mukaan talouskriisikuntia (erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevia kuntia) voitaisiin liittää pakolla yhteen erityisen selvitysmenettelyn jälkeen (ks. liite Kuntalistaus talousperusteen täyttävistä kunnista) Esityslistan liitteet numerotta: - Valtiovarainministeriön kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille : Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut - Selvitysperusteiden tarkastelua maakunnittain/pohjois-savo, päivitetty Kuntalistaus työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteella muodostuvista selvitysalueista - Kuntalistaus talousperusteen täyttävistä kunnista - Maan hallituksen Rakennepoliittinen ohjelma talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi - Valtiovarainministeriön kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille : Kuntarakennelain mukaisten selvitysperusteiden osoittamasta selvitysalueesta poikkeamisen hakeminen - Rautavaaran kunnan kirje valtiovarainministeriölle: Rautavaaran kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

7 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää kuntarakennelain velvoittamana ilmoittaa valtiovarainministeriölle, että: 1. Rautavaaran kunta hakee valtiovarainministeriöltä poikkeamista selvitysalueesta, koska Rautavaaran kunnan kannalta ei muodostu toiminnallista kokonaisuutta minkään muun kunnan tai kuntien kanssa. Perusteena: harva asutus ja pitkät välimatkat. Kunnan syrjäisyysluku on 1,00-1,49. Pitkien etäisyyksien takia on erittäin tarpeellista turvata kunnan asukkaille lähipalvelut, näiltä osin palvelut takaava laki puuttuu. Yhdenvertaisuusperiaate palvelujen saamiseksi horjuu. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus (SoTe-järjestämislaki) on kesken, vastuukuntamalliin pakottaminen on perustuslain vastainen. 2. Rautavaaran kunnan ensisijainen tavoite on kunnallinen itsenäisyys. Kuntajaon muuttamisella ei voida parantaa kunnan toiminnallisia ja taloudellisia edellytyksiä vastata lähipalvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta, vaan päinvastoin keskittämällä heikennetään erityisesti palveluiden saatavuutta. 3. kunnanvaltuuston kokouksessa nro 4/ :ssä 38 yksimielisesti hyväksymä Rautavaaran kunnan strateginen visio on: Rautavaaran kunta on itsenäinen, eri tahojen kanssa yhteistyötä tekevä, taloudelliset ja luontaiset resurssit huomioon ottava, riittävän peruspalvelujen tason tarjoava, henkisesti ja sosiaalisesti hyvinvoiva kunta. 4. Rautavaaran kunta on linjannut tulevaisuuden toiminnan syvenevän yhteistyön malliksi naapurikuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa. Kunta on pystynyt järjestämään ja tuottamaan lakisääteiset palvelut hyvin. Kunta tuottaa itse koulutoimen palvelut lukio-opetus mukaan luettuna. 5. Rautavaaran kunnan talous on tasapainossa, kunnan taseessa ei ole kattamatonta alijäämää, kumulatiivista ylijäämää vuoden 2012 tilinpäätöksen mukaan noin 4,2 milj.euroa. Kunnassa on tehty sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulutoimen rakenteen tarkastelua jatkuvasti ja palvelut vastaavat erinomaisesti nykyisen väestöpohjan tarpeita. 6. koska kunnassa ei ole todellista liitoshalukkuutta, on selvitysvelvollisuus perusteltua toteuttaa palveluyhteistyöselvityksenä. Tällöin toteutettavasta selvityksestä jää konkreettista hyötyä jatkotoimenpiteitä varten. Soveltuvia kuntia palveluyhteistyöselvityksen tekemiseen olisivat KYSTERIn Koillis-Savon palveluyksikön kunnat Juankoski ja Kaavi sekä naapurikunnat Lapinlahti ja Siilinjärvi.

8 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Ilmoitus valtiovarainministeriölle tehdään vastaamalla sähköiseen webropol-kyselyyn Rautavaaran kunta neuvottelee tarvittaessa myös muiden palveluyhteistyöselvitykseen liittymisestä kiinnostuneiden kuntien kanssa. Kunta on ollut mukana erittäin aktiivisesti LAAJAKAISTA KAIKILLE 2015-hankkeessa vuodesta 2010 alkaen. Rautavaaran tietoverkkoosuuskunta (RTVO) on rakentanut nopeat laajakaistayhteydet (100Mega/s) kunnan alueelle. Peitto 82%. Viiden runkoverkon kokonais-kustannukset ovat bruttona ,00 euroa: valtio+eu 58%/ ,00 euroa, Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta 34% ja Rautavaaran kunta 8%/ ,40 euroa. Tietoverkkoyhteyksien avulla kunta kehittää valtuustokaudella kunnan palvelutuotantoa avoimesti yli maakuntarajojen uudella laajakaista ja ict-teknologialla (Asiapalvelu2014-hanke, KELA, valtion paikallishallinnon uudelleen organisointi). 8. Asettaa palveluyhteistyöselvityksen takarajaksi perustuslakivaliokunnan linjauksen vähintään kuusi (6) kuukautta sosiaali- ja terveysuudistuksen (SoTe-järjestämislaki) voimaantulon lainvoimaisuudesta. Sosiaali- ja terveystoimen järjestämislain voimaantulo edellyttää kuntien itsehallinnollisen aseman syvällisempää arviointia eli ns. vastuukuntamallin perustuslainmukaisuuden arviointia. Ministeriön ennakkoarvio ajankohdasta on kevät 2014, jonka jälkeen kuntarakennelakiin tehtäisiin täsmennys ko. ajankohdasta käynnistyvästä 6 kk kuntaliitosselvitysaikarajoitteesta. Tällöin liitosselvitykset tulisi olla käsiteltyinä kunnissa loppuvuodesta Tällä palveluyhteistyöselvityksellä täytetään kuntarakennelain selvitysvelvollisuus ja samalla kartoitetaan yhteistyön tiivistämistä halukkaiden kuntien kanssa. Rautavaaran kunnan kuntaliitoksia parempi vaihtoehto on lisätä aidosti ja avoimesti kuntien välistä yhteistyötä, joka rakentuu yhteisistä tarpeista käsin. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Lisäksi päätettiin yksimielisesti tarkistaa tämä pykälä heti kokouksessa julkilukemalla.

9 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kvalt 79 Esityslistan liitteet numerotta: Valtiovarainministeriön kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille : Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut - Selvitysperusteiden tarkastelua maakunnittain/pohjois-savo, päivitetty Kuntalistaus työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteella muodostuvista selvitysalueista - Kuntalistaus talousperusteen täyttävistä kunnista - Maan hallituksen Rakennepoliittinen ohjelma talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi - Valtiovarainministeriön kirje kunnan- ja kaupunginhallituksille : Kuntarakennelain mukaisten selvitysperusteiden osoittamasta selvitysalueesta poikkeamisen hakeminen - Rautavaaran kunnan kirje valtiovarainministeriölle: Rautavaaran kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Päätös: Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä Kunnanhallitus 290 19.11.2013 Kunnanvaltuusto 111 25.11.2013 Kunnanhallitus 78 31.03.2014 Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä KHALL 290 Av. hallintojohtaja

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Eurajoen kunnan, Harjavallan kaupungin, Kokemäen kaupungin, Luvian kunnan ja Nakkilan kunnan kuntajakoselvitys 29.10.2013 Jarno Moisala Sisältö Kuntarakennelaki osana

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Valtakunnalliset sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 24.4.2013 Säätytalo Ylijohtaja Päivi Laajala Saadut lausunnot kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntoaika päättyi

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö Asikkalan kunnan osallistumisesta erityiseen kuntajakoselvitykseen

Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö Asikkalan kunnan osallistumisesta erityiseen kuntajakoselvitykseen Kunnanhallitus 200 16.09.2013 Valtuusto 70 30.09.2013 Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö Asikkalan kunnan osallistumisesta erityiseen kuntajakoselvitykseen 202/00.04.00/2013 KHALL 200 16.9.2013 Kuntarakennelaki

Lisätiedot

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 360 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 127 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Selvitysprosessissa otettava huomioon

Selvitysprosessissa otettava huomioon Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer Kuntajakoselvityksen toteutus Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen Karhukuntaneuvosto 17.6.2013 17.6.2013 Page 1 Selvitysprosessissa otettava huomioon Avoin

Lisätiedot

Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali 131 Kokousaika Maanantai 16.12.2013 kello 19.00 19.36 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi Hallinto-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.08.2013 Sivu 1 / 1 3706/00.01.00/2013 231 Kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen käynnistäminen Valmistelijat / lisätiedot: Mari Immonen, puh. (09) 816 22252 etunimi.e.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuntien selvitysvelvollisuus

Kuntien selvitysvelvollisuus Kunnanhallitus 183 06.11.2013 Kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus kuntien yhdistymisestä ja selvistysalueesta ilmoittaminen valtiovarainministeriölle 464/01.010/2012 Kh 183 Taustaa Kuntarakennelaki

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI OHJAUSRYHMÄ 13.6.2014 1 Selvitysperusteet Etelä-Karjalassa Kuntarakennelaki on tullut voimaan 1.7.2013. Kuntarakennelain 1 a luvussa (478/2013) säädetään kuntarakenneuudistuksen toteuttamisesta. Luvussa

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi. VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA Kh 4.2.2012, 537 Kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava

Lisätiedot

Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut

Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut VM/1806/03.03.00/2013 Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.9.2013 Kunnan- ja kaupunginhallituksille Kuntarakennelaki voimaan 1.7.2013 kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut Kuntarakennelaki ja siihen liittyvä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 299/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntarakennelain muuttamisesta sekä kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen 5 momentin kumoamisesta

Lisätiedot

Kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus kuntien yhdistymisestä ja selvistysalueesta ilmoittaminen valtiovarainministeriölle

Kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus kuntien yhdistymisestä ja selvistysalueesta ilmoittaminen valtiovarainministeriölle Kunnanhallitus 183 06.11.2013 Kunnanvaltuusto 76 13.11.2013 Kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus kuntien yhdistymisestä ja selvistysalueesta ilmoittaminen valtiovarainministeriölle 464/01.010/2012

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7499/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7499/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 115 Asianro 7499/00.04.00/2013 Kuopion kaupungin ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta Kaupunginhallitus 28.10.2013

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT 1. Selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä 4 a Kuntarakenneuudistuksen

Lisätiedot

Porin seudun kuntarakenneselvitys

Porin seudun kuntarakenneselvitys Porin seudun kuntarakenneselvitys Poliittisen ohjausryhmän kokous 25.9.2013 Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen FCG Konsultointi Oy 26.9.2013 Page 1 Merikarvia Siikainen Pomarkku Pori Lavia Ulvila Luvia Nakkila

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta /2013 Laki. kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta /2013 Laki. kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta 2013 478/2013 Laki kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta Annettu Naantalissa 28 päivänä kesäkuuta 2013 Eduskunnan

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 11.6.2015 VM/859/00.01.01.00/2015 Anu Hernesmaa SÄKYLÄN JA KÖYLIÖN KUNTIEN YHDISTYMINEN Yhdistymisesityksen vireillepanosta ja valmistelusta,

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Kuntajakoselvittäjät Jarmo Asikainen, Paavo Kaitokari ja Jouko Luukkonen Sähköposti: etunimi.sukunimi@vm.fi Selvitysryhmän 1. kokous 4.9.2013

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Elinvoimainen ja toimintakykyinen kunta Kuntarakennelaki: Kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva

Lisätiedot

saap )013 Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut MÄNTYHARJUN KUNTA

saap )013 Kuntarakennelaki voimaan kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut MÄNTYHARJUN KUNTA VAI-TIOVARAINMl NISTERIO Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.9.2013 VM/1806/03.03.00/2013 MÄNTYHARJUN KUNTA saap. 0 5 1)013 Dnro: y 6 1/ llld Kunnan- ja kaupunginhallituksille Kuntarakennelaki voimaan 1.7.2013

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 35 11.11.2013 533 Kokousaika 11.11.2013 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA Valtiovarainministeriö pyytää Sauvon kunnan lausuntoa seuraavista asioista: 1. Kuntarakennelakiluonnoksesta 2. Sosiaali- ja terveyspoliittisen

Lisätiedot

ASIA. Erityinen kuntajakoselvitys KANTELUT

ASIA. Erityinen kuntajakoselvitys KANTELUT ANONYMISOITU PÄÄTÖS 16.12.2013 Dnrot OKV/501/1/2013, OKV/1616/1/2013 ja OKV/1709/1/2013 1/7 ASIA Erityinen kuntajakoselvitys KANTELUT Oikeuskanslerille saapui kolme kantelua Joensuun ja Outokummun kaupunkeja

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän

Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän avulla Eero Vaissi Maisema-seminaari 6.2.2013 Lausunnolla olevasta laista Rakennelakiluonnos lähetettiin kuntiin lausunnolle 22.11.2012 ja lausuntoaika päättyy

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen Jyväskylän seutujen kuntien tilaisuus 12.8.2014 Valtiovarainministeriön määräys Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla

Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla Kuntajakoselvitys Kotkan-Haminan seudulla 163/07.071/2012 Kh 135 Kuntarakennelaki on astunut voimaan 1.7.2013. Kuntien selvitysvelvollisuus alkaa heti lain voimaan tultua. Selvitysten ja yhdistymisesitysten

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 21/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nmi Tehtävä Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 21/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nmi Tehtävä Lisätiedot KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 21/2013 883 Kaupunginhallitus KOKOUSAIKA 12.11.2013 klo 15:15-15:25 KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä ku ka toi

Lisätiedot

kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 95/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta, kuntajakolain eräiden säännösten kumoamisesta sekä kielilain muuttamisesta

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 12.03.2012 131 Kunnanhallitus 26.03.2012 149 Kunnanvaltuusto 10.4.2012 15 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNETYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus

Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvityksen toteutus Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen, Paavo Kaitokari ja Jouko Luukkonen Sähköposti: etunimi.sukunimi@vm.fi Jyväskylän valtuuston seminaari

Lisätiedot

Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään mennessä.

Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään mennessä. 1 Valtiovarainministeriö Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Valtiovarainministeriö on pyytänyt 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausuntoa pyydetään lakiluonnoksesta

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011 Asia: SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011 Taustaa: Kaupungin lausunto: Valtiovarainministeriö on pyytänyt 22.11.2012 kirjatulla

Lisätiedot

Suunnitelma kuntarakenneselvityksen toteuttamiseksi. Forssan kaupunki, Humppilan kunta, Jokioisten kunta, Tammelan kunta

Suunnitelma kuntarakenneselvityksen toteuttamiseksi. Forssan kaupunki, Humppilan kunta, Jokioisten kunta, Tammelan kunta Suunnitelma kuntarakenneselvityksen toteuttamiseksi Forssan kaupunki, Humppilan kunta, Jokioisten kunta, Tammelan kunta Esko Tonteri 5/21/2014 esko.tonteri@etocon.fi päivitetty 5/22/2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus. Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo

Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus. Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo Kuntajakoselvityksen tausta ja toteutus Kuntajakoselvittäjä Ossi Repo Joensuun selvitysalueen yhteistarkastelu Ennustettu väestökehitys 2012-2030: +5,4% Koko väestö 110 Joensuun selvitysalue Koko maa Pohjois-Karjala

Lisätiedot

Ajankohtaista kuntajakoasioista. Kuntamarkkinat Ylitarkastaja Suvi Savolainen Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista kuntajakoasioista. Kuntamarkkinat Ylitarkastaja Suvi Savolainen Valtiovarainministeriö Ajankohtaista kuntajakoasioista Kuntamarkkinat 10.9.2014 Ylitarkastaja Suvi Savolainen Valtiovarainministeriö Kuntarakenneselvitysten tilanne Kuntarakenneselvitysten tilanteen kartoitus hallitukselle 4/2014

Lisätiedot

Kuntauudistuksen ajankohtaiset asiat. Henna Virkkunen Hallinto- ja kuntaministeri 29.10.2013 Lahti

Kuntauudistuksen ajankohtaiset asiat. Henna Virkkunen Hallinto- ja kuntaministeri 29.10.2013 Lahti Kuntauudistuksen ajankohtaiset asiat Henna Virkkunen Hallinto ja kuntaministeri 29.10.2013 Lahti Julkisyhteisöjen menot, % BKT:sta 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2008 arvio 47,3 47,0 48,2 48,6 48,4 48,5

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Mika Riipi. SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi

Mika Riipi. SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi Mika Riipi SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi Etunimi Sukunimi / 11.10.2012 Kuntarakennelaki 30.11.2013 ilmoitus siitä minkä kunnan tai kuntien kanssa kunta selvittää yhdistymistä

Lisätiedot

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus.

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus. Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 29.1.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistai 29.1.2013 kello 9.30 10.40 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, Kotka 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta-asiaa

Ajankohtaista kunta-asiaa Ajankohtaista kunta-asiaa Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko Kuntaliitosverkoston aamukahvit Kuntarakennelaki Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämis -laki Kuntien valtinosuusja rahoitusjärjestelmän

Lisätiedot

Muonion kunta Lausunto 1 (5) Kunnanhallitus. Kuntarakennelakiluonnos Lausuntopyyntö

Muonion kunta Lausunto 1 (5) Kunnanhallitus. Kuntarakennelakiluonnos Lausuntopyyntö Muonion kunta Lausunto 1 (5) Kunnanhallitus 6.3.2013 Valtiovarainministeriö@vm.fi Lausuntopyyntö 22.11.2012 VM162:00/2011 Kuntarakennelakiluonnos 1. Yleistä Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman

Lisätiedot

Vahvan kunnan kriteerit mitä ne ovat? Eväitä ja kipinöitä keskusteluun. Keskustelutilaisuus kuntauudistuksesta Toholampi 2.5.

Vahvan kunnan kriteerit mitä ne ovat? Eväitä ja kipinöitä keskusteluun. Keskustelutilaisuus kuntauudistuksesta Toholampi 2.5. Vahvan kunnan kriteerit mitä ne ovat? Eväitä ja kipinöitä keskusteluun Keskustelutilaisuus kuntauudistuksesta Toholampi 2.5.2013 Petri Jylhä Tämän päivän otsikoita: YLE.FI Asiantuntija Aulis Pöyhönen:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1931/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1931/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 134 Asianro 1931/00.01.00/2014 Lausunto kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta Kuntarakennelain mukaiset selvitysperusteet Lausuntopyyntö

Lisätiedot

Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus

Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus Kuntarakenneuudistuksen tavoitteet ja tilannekatsaus Seutufoorumi 8.10.213 Aija Tuimala Johtaja FCG Konsultointi 8.10.2013 Page 1 8.10.2013 Page 2 Tavoitteena vahvat peruskunnat Paras -hankkeen alusta

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Järjestäytymisasiat. Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta

Savukosken kunnanvirasto. Järjestäytymisasiat. Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta SAVUKOSKEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU Kokousaika Torstai 28.11.2013 klo 15.00-15.53 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Asiano Liite no Savukosken kunnanvirasto 1 65 Järjestäytymisasiat 2 66 1-5 oheismat.

Lisätiedot

-selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä

-selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä KÄRKÖLÄN KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA - hyväksytty yksimielisesti kunnanvaltuustossa 4.3.2013 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus toteuttaa koko maan

Lisätiedot

Metropolialueen kuntarakenteet uudistuvat

Metropolialueen kuntarakenteet uudistuvat Metropolialueen kuntarakenteet uudistuvat Metropolialueen kunta- ja palvelurakenneratkaisut Keskustelutilaisuus 17.4.2013 Hallinto- ja kuntaministeri Virkkunen Kuntauudistuksen kokonaisuus ja eteneminen

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 ESITYS NURMEKSEN KAUPUNGIN JA VALTIMON KUNNAN YHDISTYMISESTÄ

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 ESITYS NURMEKSEN KAUPUNGIN JA VALTIMON KUNNAN YHDISTYMISESTÄ VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 13.6.2019 VM/839/00.01.01.00/2019 Anu Hernesmaa ESITYS NURMEKSEN KAUPUNGIN JA VALTIMON KUNNAN YHDISTYMISESTÄ Yhdistymisesityksen vireillepanosta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän työ Kirsi Varhila Osastopäällikkö Työryhmän puheenjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki Keskeiset tavoitteet Uudistus osana

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

Lainsäädännölliset muutokset kuntakentällä rakennelaki

Lainsäädännölliset muutokset kuntakentällä rakennelaki Lainsäädännölliset muutokset kuntakentällä rakennelaki Kuntamarkkinat 11.-12.9.2013 Johtava lakimies Kari Prättälä, Suomen Kuntaliitto Hallitusohjelman mukaan kuntarakenneuudistus, kuntalaki, valtionosuusuudistus

Lisätiedot

Espoon ja Kauniaisten kaupunkien sekä Kirkkonummen ja Vihdin kuntien sopimus yhteistyön kehittämisestä. Kunnanhallitus

Espoon ja Kauniaisten kaupunkien sekä Kirkkonummen ja Vihdin kuntien sopimus yhteistyön kehittämisestä. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 367 23.11.2015 Kunnanvaltuusto 131 14.12.2015 Espoon ja Kauniaisten kaupunkien sekä Kirkkonummen ja Vihdin kuntien sopimus yhteistyön kehittämisestä 945/00.04.01/2015 Kunnanhallitus 23.11.2015

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 1 Lausuntopyynnön liite 1. KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012 Sisältö 1 Keskeiset ehdotukset... 2 Yleistä... 2 Kuntajaon kehittämistä ja uusien kuntien muodostamista ohjaavat säännökset...

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginvaltuusto 4.3.2013 1 KAN/1224/2012 28 NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh 18.2.2013 76 Talousjohtaja Pasi Virtanen: Valtiovarainministeriö on 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä

Lisätiedot

Lausuntopyyntö kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen selvityksen asettamisesta KH

Lausuntopyyntö kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen selvityksen asettamisesta KH Lausuntopyyntö kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen selvityksen asettamisesta KH 13.5.2013 103 Jyväskylän kaupunki on tehnyt valtiovarainministeriölle esityksen erityisen kuntajakoselvityksen

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja VM/1497/ /2013 Suvi Savolainen VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylitarkastaja 11.6.2015 VM/1497/00.01.01.00/2013 Suvi Savolainen ESITYS KUNTAJAON MUUTTAMISESTA VIHDIN KUNNAN JA ESPOON KAUPUN- GIN VÄLILLÄ Esitys Esityksen perustelut

Lisätiedot

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot Suomen Kuntaliitto Kyselyn tiedot Kysely toteutettiin 10.12.-21.12.2012 välisenä aikana. Kysely lähetettiin kuntajohtajille. Yhteensä 124 vastaajaa vastasi kyselyyn.

Lisätiedot

Kuntauudistus. Luottamushenkilöiden perehdytysaineistoja 2012

Kuntauudistus. Luottamushenkilöiden perehdytysaineistoja 2012 Kuntauudistus Luottamushenkilöiden perehdytysaineistoja 202 Kuntauudistus 20 2 /202 Kuntauudistuksen ytimessä on kolme isoa kysymystä. Kuinka suomalainen hyvinvointiyhteiskunta selviytyy 2020- ja 2030-

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe 1 rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh LOVIISAN JA LAPINJÄRVEN YHDISTYMISSELVITYS jklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklö

Lisätiedot

31/ /2013 Saap Iitin kunta. Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan edustajien kunta ja palvelurakennetapaaminen

31/ /2013 Saap Iitin kunta. Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan edustajien kunta ja palvelurakennetapaaminen 31/00.01.00/2013 Saap. 13.5.2013 Iitin kunta Iitin, Kärkölän, Lahden ja n edustajien kunta ja palvelurakennetapaaminen Muistio Aika 7.5.2013 klo 18:00 19:55 Paikka n kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

1. Selvitysvelvollisuus, selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuuden sisältö

1. Selvitysvelvollisuus, selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuuden sisältö 25.2.2013 Valtiovarainministeriö Kunta- ja aluehallinto-osasto PL 28 00023 Valtioneuvosto Lausuntopyyntö VM 162:00/2011 Lausuntoluonnos Kuntarakennelakiluonnosesitykseen Haapajärven kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kuntarakenne ja sote-uudistus Länsi- Uudellamaalla. Kaupunginjohtaja Simo Juva, Lohja Kasvukraft yhteistyökokous Siuntio 3.10.2013

Kuntarakenne ja sote-uudistus Länsi- Uudellamaalla. Kaupunginjohtaja Simo Juva, Lohja Kasvukraft yhteistyökokous Siuntio 3.10.2013 Kuntarakenne ja sote-uudistus Länsi- Uudellamaalla Kaupunginjohtaja Simo Juva, Lohja Kasvukraft yhteistyökokous Siuntio 3.10.2013 Mikä kunta on? Suomi jakaantuu kuntiin, joiden asukkainen itsehallinto

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 288 30.09.2013 Kaupunginhallitus 331 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 122 11.11.2013 Kuntarakennelain mukainen ilmoitus selvitysalueesta 100/00.01.00/2013 KHAL 288 Esittelijä: kaupunginjohtaja

Lisätiedot

PETÄJÄVEDEN KUNTA OTE Kunnanvaltuusto. Lisätietoja: kj Teppo Sirniö,

PETÄJÄVEDEN KUNTA OTE Kunnanvaltuusto. Lisätietoja: kj Teppo Sirniö, 29 Lausunnon antaminen kuntarakennelakiluonnoksesta Khall 18.2.2013 49 Lisätietoja: kj Teppo Sirniö, 014-267 3001 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus toteuttaa koko

Lisätiedot

TURUN SELVITYSALUEEN KUNTIEN KANTA SELVITTÄJIEN ESITTÄMISTÄ KUNTARAKENNEVAIHTOEHDOISTA VALMISTELUN POHJAKSI

TURUN SELVITYSALUEEN KUNTIEN KANTA SELVITTÄJIEN ESITTÄMISTÄ KUNTARAKENNEVAIHTOEHDOISTA VALMISTELUN POHJAKSI Valtiovarainministeriö Puh 09 160 01 tai 09 578 11 Kuntajakoselvittäjät Kannanottopyyntö 9.5.2014 Jakelussa mainituille kaupungin- ja kunnanhallituksille TURUN SELVITYSALUEEN KUNTIEN KANTA SELVITTÄJIEN

Lisätiedot

39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Dnro HAMINA: 208 /2013 39 LAUSUNNON ANTAMINEN KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginhallitus 26.2.2013 73 Hallinnon- ja aluekehityksen ministerityöryhmä linjasi ja hyväksyi 15. marraskuuta 2012 kuntarakennelakiluonnoksen

Lisätiedot

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh ) LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA 105/00.00/2013 KH 11.02.2013 50 (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh. 040 729 1700) Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Kuntauudistuksen ja sote-uudistuksen eteneminen Kuntien ilmoitukset selvitysalueista 30.11.2013 mennessä Poikkeusten ja erityisten kuntajakoselvitysten

Lisätiedot

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus Seinäjoen kaupungin lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kh 4.2.2013, 80 Valtiovarainministeriö pyytää kunnilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Kuntarakennelakiluonnos muuttaa nykyistä kuntajakolakia,

Lisätiedot

Vantaa kaupunki toteaa lausuntonaan kuntarakennelaista seuraavaa:

Vantaa kaupunki toteaa lausuntonaan kuntarakennelaista seuraavaa: valtiovarainministerio@vm.fi Vantaa kaupunki toteaa lausuntonaan kuntarakennelaista seuraavaa: Kuntajaon kehittämisen tavoitteet Rakennelakiluonnoksessa todetaan (2 ): Kuntajaon kehittämisen tavoitteena

Lisätiedot

SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi

SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi SOTE lappilaisittain kunta- ja aluekehityspäivät Pyhätunturi Mika Riipi Etunimi Sukunimi / 11.10.2012 1 Kuntarakennelaki 30.11.2013 ilmoitus siitä minkä kunnan tai kuntien kanssa kunta selvittää yhdistymistä

Lisätiedot

Kuntarakennelain johdosta ei pidä heittäytyä paniikkiratkaisuihin

Kuntarakennelain johdosta ei pidä heittäytyä paniikkiratkaisuihin Kuntarakennelain johdosta ei pidä heittäytyä paniikkiratkaisuihin Eduskunnan kesätunnelmissa säätämän kuntarakennelain (478/2013) keskeisin velvoite ja sisältö on laissa kunnille säädetty mahdollisen kuntaliitoksen

Lisätiedot

Kuntauudistus seututilaisuus. Tampereen seutu, 6.11.2013 Tampere-talo, Tampere

Kuntauudistus seututilaisuus. Tampereen seutu, 6.11.2013 Tampere-talo, Tampere Kuntauudistus seututilaisuus Tampereen seutu, 6.11.2013 Tampere-talo, Tampere Tilaisuuden avaus miten kuntia tuetaan muutoksessa? Tampereen seutu, 6.11.2013 Ohjelma 10.30 11.00 Tilaisuuden avaus miten

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012 1 Lausuntopyynnön liite 1. KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012 Sisältö 1 Keskeiset ehdotukset... 2 Yleistä... 2 Kuntajaon kehittämistä ja uusien kuntien muodostamista ohjaavat säännökset...

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012

KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012 Kaupunginhallitus 25.2.2013 oheismater. asianro 5 (1/57) 1 Lausuntopyynnön liite 1. KUNTARAKENNELAKI lakiluonnos perusteluineen 15.11.2012 Sisältö 1 Keskeiset ehdotukset... 2 Yleistä... 2 Kuntajaon kehittämistä

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Valtion erityinen kuntajakoselvitys

Valtion erityinen kuntajakoselvitys Valtion erityinen kuntajakoselvitys Päijät Hämeen UusiKunta Kunnanvaltuustojen seminaari Lahti 3.11.2009 Ylijohtaja Päivi Laajala Kuntien yhdistymiset 2008 2009 ja yhdistymisselvitykset Yhdistymisselvitys

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta

OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta KEMINMAAN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus 07.08.2018 Sivu 1 D/610/00.04.00/2018 327 Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

RUSKON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOSIAALI- JA TERVEYSPOLIITTISEN MINISTERITYÖRYHMÄN PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN LINJAUKSISTA

RUSKON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOSIAALI- JA TERVEYSPOLIITTISEN MINISTERITYÖRYHMÄN PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN LINJAUKSISTA RUSKON KUNTA Kunnanvaltuusto RUSKON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOSIAALI- JA TERVEYSPOLIITTISEN MINISTERITYÖRYHMÄN PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN LINJAUKSISTA 1 Yleistä kuntarakennelakiuudistuksesta

Lisätiedot

Ajankohtaista kuntauudistuksesta. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen

Ajankohtaista kuntauudistuksesta. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen Ajankohtaista kuntauudistuksesta Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen Suomi menettää markkinaosuuksia 22.8.2 013 Teollisuuden osuus kokonaistuotannosta, % / BKT 2000 2005 2007 2010 2012 Koko teollisuus

Lisätiedot

HE 28/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden

HE 28/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuntajakolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden kunnan valtuuston toimikautta ja järjestelytoimikunnan asettamista

Lisätiedot

RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto

RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto Kunnanhallitus 325 14.12.2015 Kunnanvaltuusto 49 21.12.2015 Kunnanhallitus 24 01.02.2016 Kunnanvaltuusto 7 07.03.2016 RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto Khall

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanvaltuusto

ILMAJOEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuusto 4.3.2013 1 32 VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKI- LUONNOKSESTA SEKÄ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELURA- KENTEEN LINJAUKSISTA KH 4.2.2013, 72 Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina

Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina Matti Muukkonen HTL, YTM, kunnanjohtaja 14.12.2012 Kuntajaon oikeudellinen perusta Suomen perustuslaki (731/1999) 121.1 : Suomi jakautuu kuntiin, joiden

Lisätiedot

Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 471 3.12.2012 48 Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Asianro 134/00.04.00/2012 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 3.12.2012 471 Kaupunginjohtaja Ari

Lisätiedot

Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014

Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 MATTI RINTEEN KUNTALAISALOITE:NYKYMUOTOINEN PERUSOPETUS JA LUKIO SÄILYTETTÄVÄ KUNNASSA/LUKIOKOULUKSEN TULEVAISUUS

Lisätiedot

Kuntauudistus sote kuntien tehtävät. Kari Prättälä 2.4.2013

Kuntauudistus sote kuntien tehtävät. Kari Prättälä 2.4.2013 Kuntauudistus sote kuntien tehtävät Kari Prättälä 2.4.2013 Kehysriihi + rakennelaki Kuntarakennelaki annetaan eduskunnalle huhtikuun alussa siten, että laki voi tulla voimaan 1.7.2013 alkaen. Kuntien tulee

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta. Khall Kunnanhallitus 63 20.02.2013 Kunnanvaltuusto 27 20.02.2013 Lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Khall 20.02.2013 63 Iltakoulu 18.2.2013: Valtiovarainministeriö on lähestynyt kuntia 22.11.2012 päivätyllä

Lisätiedot

HE 25/2015 vp. Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan vuonna 2015 mahdollisimman pian.

HE 25/2015 vp. Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan vuonna 2015 mahdollisimman pian. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntarakennelain muuttamisesta sekä kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen 5 momentin kumoamisesta ESITYKSEN

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta

Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta Kunnanhallitus 261 28.10.2013 Kunnanhallitus 279 04.11.2013 Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen liittyvästä selvitysalueesta 295/10.103/2013 Kunnanhallitus 28.10.2013 261

Lisätiedot