HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille."

Transkriptio

1 HRMobi - Extraus HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille. Toimintaperiaatteet HRSuunti Net extraus ominaisuus tarjoaa työantajalle mahdollisuuden suunnitella tarpeen mukaisia työvuoroja, jotka julkaistaan nettiin, eli HRMobi ohjelmaan extraajien ja vakihenkilökunnan lisävuorojen varaamista varten. Esimiehellä on täysi hallinta, kenelle hän mitäkin vuoroja tarjoaa varattavaksi. Järjestelmä lähettää valituille työntekijöille SMStekstiviestin tiedoksi varattavista vuoroista. Työntekijät voivat varata vuorot suoraan omalla kännykällään HRMobi ohjelmasta. Varattu työvuoro siirtyy suoraan HRSuunti -ohjelman työvuorolistalle. Extraus - määrittelyt Vuorolistan apuhenkilöt / -rivit Vuorolistalle määritellään ns. extra / apurivejä tarvittava määrä niitä työvuoroja varten, joille ei suoraan ole tiedossa tekijää. Nämä extra rivit voidaan nimetä esim. Xextra1, Xextra2 jne. Kirjain X on tuossa edessä vain siksi, että ohjelman valikoissa nämä extrat näkyvät aakkosissa viimeisinä. Vuorolistan extra / apu henkilöille laitetaan seuraavat määrittelyt: Extra valinta päälle, tyyppi 9 ja Ei palkkaa päälle, jolloin näille apuhenkilöille ei tulostu turhaa palkkaraporttia.

2 Extravuoroja tekevät työntekijät Työntekijät, joille lisävuoroja (extravuorot) yleensäkin tarjotaan merkitään työntekijärekisteriin Palkkaus2 välilehdellä Tarjotaan lisätöitä valinta päälle. (Huom! tämä valinta siirretään ohjelmassa Käytettävyys välilehdelle seuraavan ohjelmapäivityksen myötä) Extravuorojen suunnittelu Extravuorot suunnitellaan normaalisti työvuorolistalle. Xextra apuhenkilöitä lisätään tarvittava määrä, eli niin monta, kuin erilaisia päivittäisiä extra vuoroja tarvitaan. Vuorolle voidaan määritellä extraajatarve, eli määrä, montako henkilöä kyseistä vuoroa tarvitaan tekemään. Määrittely tapahtuu vuoron alla tunnit solun pikavalikon käskyllä Syötä extraajatarve vuorolle. Pikavalikko aukeaa hiiren kakkospainikkeella.

3 Extraajien valinta ja SMS lähetys Esimies voi valita vapaasti ja vuorokohtaisesti kenelle extraajille vuoroa / vuoroja tarjoaa. Valinta voidaan tehdä osastorajauksen, piirteiden ja yksitellen henkilöitä valiten. Vuorokohtainen extraajien valinta tehdään tunnit solun pikavalikon Valitse extraajat ja lähetä SMS käskyllä. Mikäli sama käsky annetaan Xextra1 apurivin nimen päällä vuorolista vasemmassa reunassa, valitaan extraajat koko. näkyvillä olevalle 3 vk jaksolle. Edelleen tämän jälkeen voidaan tarkentaa vuorokohtaista valintaa. Extravuorojen julkaisu nettiin Jotta extravuorot näkyvät HRMobissa työntekijöille, pitää vuorot julkaista nettiin Työkalut valikon Julkaise extravuorot nettiin käskyllä. Vuorolista kannattaa myös julkaista normaaliin tapaan, jotta myös vakihenkilökunta näkee omat vuoronsa netissä.

4 Vuorojen varaaminen HRMobi:ssa Työntekijät, joille extravuoroja on valittu näkymään, näkevät ko. työvuorot HRMobi Extraus kohdassa. Nopein työntekijä saa napattua (varattua) vuoron itselleen. Mikäli kyseistä vuoroa oli varattavissa vain yksi kpl, eivät muut enää näe ko. vuoroa varattavien vuorojen joukossa. HRMobi löytyy osoitteesta hrmobi.fi HRMobista on oma erillinen käyttöohje, tässä kuvattu vain extravuorojen varaamiseen liittyvät asiat. HRMobi yritysvalinta alasvetolistalta löytyy HRMobia käyttävät yritykset. Työntekijä valitsee oman yrityksensä ja kirjautuu ohjelmaan omalla henkilönumerollaan ja pin koodillaan. HRMobi päävalikossa valitaan Extraus. Extravuorot, eli napattavat vuorot näkyvät listana työntekijälle. Klikkaamalla vuoron päivämäärän linkkiä, työntekijä varaa itselleen ko. vuoron. Listalla näkyvät siis vain ne vuorot, joihin ko. työntekijä on valittu ja jotka ovat vielä vapaana. Huom! Työntekijä ei voi peruuttaa varaamaansa vuoroa HRMobin kautta, vaan peruutuksesta on ilmoitettava esimiehelle.

5 Varattu vuoro ilmestyy työntekijän omaan työvuorolistaan. Varattujen vuorojen näkyminen esimiehelle Työntekijöiden varaamat vuorot näkyvät automaattisesti vuorolistalla. Vuorojen näkyminen vuorolistalla on lähes reaaliaikaista. Varatut vuorot päivittyvät vuorolistalle aina, kun vuorolista avataan. Myös vuorolistan ollessa avoinna, aukiolon aikana varatut vuorot päivittyvät automaattisesti aina, kun vuorolista tallennetaan. Tällaisessa tilanteessa näkyy oheinen ilmoitus Lisätty napattuna vuoroja x kpl Varatut vuorot näkyvät työntekijän kohdalla harmaalla katkoviivalla ympäröitynä merkkinä siitä, että ko. vuoro on napattu extravuoro. Tällaista vuoroa ei voi suoraan muuttaa (solut lukittu), vaan varaus pitää ensin purkaa ko. vuoron pikavalikon käskyllä Poista varattu extravuoro. Xextra rivillä vihreällä katkoviivalla ympyröitynä näkyvät ne vuorot, joille on jo löytynyt tekijä (kaikki tekijät). Vuoron alla tunnit solussa punainen kolmion infolappu kertoo tarkemmin vuorosta ja kuka vuoron on napannut.