NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje"

Transkriptio

1 NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje KIRJAAMINEN PRIMUKSESSA Uudet rekisterit Näytöt ja Työssäoppiminen. Asettelutiedostot ovat liitteenä tässä paketissa (suornaytot.ase, suortopit.ase) Näytöt ja TOPit lisätään joko opiskelijarekisterin opsinäkymässä, arviointikirjan kautta tai Wilman kautta. Tiedot tallentuvat Näytöt- ja Työssäoppiminen -rekistereihin. Älä tee näihin rekistereihin kortteja käsin, vaan syötä uudet näytöt ja topit aina joko opiskelijarekisterin, arviointirekisterin tai Wilman kautta. Kuva 1: Näyttöjen ja TOPien lisääminen opiskelijalle opiskelijarekisterin kautta

2 Kuva 2: Useamman työssäoppimisjakson lisääminen samaan opintojaksoon tai tutkinnon osaan Painikkeessa kerrotaan topjaksojen määrä (2). Ponnahdusvalikossa kerrotaan jo merkittyjen top-jaksojen työpaikat sekä työssäoppimisjaksojen rekisterikorttinumerot Työssäoppiminen-rekisterissä. Kuva 3: Monessako osassa tutkinnon osan näyttö on annettu? Näyttöjä ei tarvitse enää jakaa osiin (osanäyttöihin) Primuksessa, vaan näytön kaikki suoritukset kootaan samaan palkkiin. Edelleen tarvitaan kuitenkin 1näyttö ja 1näyttö työssä -kurssityypit tilastointia varten. Näytöt tunnistaa pienestä lehtiö-kuvakkeesta palkin perässä. Kuva 4: Montako työssäoppimisjaksoa opintojaksoon tai tutkinnon osaan sisältyy? Työssäoppimista varten ei tarvita enää omia kurssityyppejä. Työssäoppimisten määrä saadaan tilastoitua ilman kurssityyppejä. Topit tunnistaa pienestä ratas-kuvakkeesta.

3 Kuva 5: Näyttöjen ja TOPien kirjaaminen arviointirekisterissä Näytön arviointikirjan kurssiksi valitaan näytön kokonaisuus (1näyttö, 1näyttö työssä). Mahdollisille osanäytöille ei tarvitse tehdä arviointikirjoja, vaan osat lisätään kokonaisuuden arviointikirjaan. Arviointikirjaan voi siis kuulua yksi tai useampia näyttöjä. Näytön tiedot kirjataan ponnahdusvalkon Muuta opiskelijan näyttöjä -kautta. Työssäoppimisjaksoille ei tehdä erillistä arviointikirjaa. Työssäoppiminen lisätään sen arviointikirjan kautta, jota työssäoppiminen koskee. Kuvassa 5 opiskelijalle ryhdytään syöttämään Työturvallisuus ja ympäristötekniikka -opintojaksoon liittyvää työssäoppista. NÄYTTÖJEN ARVIOINTI Kurssit-rekisterissä täytetään kaikille näytöille kentät Näytön arviointiasteikko sekä Arviointikohteet. Muiden arvosanojen aiheet -kenttää ei enää tarvita tähän tarkoitukseen. Näytöt-rekisterissä on kentät opettajan, työelämän edustajan ja opiskelijan arvosanalle sekä arviointikohteiden yhteisarvosanalle (kuva 6). Osanäytön arvosana annetaan Näytöt-rekisterin Osanäytön arvosana -kenttään. Näytön kokonaisarvosana annetaan vanhaan tapaan joko suoritusruudun Arvosana-kenttään tai arviointikirjan Arvsarakkeeseen. Arvosana siirtyy tähän Näytöt-rekisteristä automaattisesti, jos suorituksen laajuudeksi on valittu koko näyttö. Näytön kuvaukselle on nyt oma kenttänsä, Lyhyt kuvaus näytöstä. Vanhaa Kuvaus -kenttää ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. OIKEUDET Anna Primuksen kautta arvioiville opettajille Käyttäjäryhmät-rekisterissä oikeudet Pääsy näyttöihin ja Pääsy työssäoppimiseen. Oikeudet annetaan erikseen opiskelijarekisteriin ja arviointirekisteriin. Jos opettajat käyttävät vain Wilmaa, ei näitä oikeuksia tarvitse antaa. Wilmaan liittyvät oikeudet on kuvattu tämän ohjeen Wilma-osuudessa.

4 Kuva 6: Näytöt-rekisteri Huom! On erittäin tärkeää, että näytöt ja työssäoppimiset luodaan nimenomaan opiskelijan kautta, EI siis tekemällä uusia rekisterikortteja Näytöt- tai Työssäoppiminen-rekistereihin. Tietoja voi jälkikäteen täydentää näissä rekistereissä, mutta uudet näytöt ja TOPit pitää syöttää joko opiskelijarekisterissä, arviointirekisterissä tai Wilmassa. Vain siten ne kohdistuvat opsissa oikeaan opintojaksoon/tutkinnon osaan.

5 Kuva 7: Työssäoppiminen-rekisteri

6 NÄYTTÖJEN JA TYÖSSÄOPPIMISEN KIRJAUS WILMAN LOMAKKEILLA Tässä paketissa on mukana demowilmassakin näkyvät lomakkeet näyttöjen ja toppien kirjaamiseen. Lomakkeet ovat malleja siitä, mikä on mahdollista. Voitte itse muokata lomakkeita, vaihtaa niissä esillä olevia kenttiä ja tehdä lomakkeista lisää versioita eri käyttäjäryhmille (esim. huoltajille). LOMAKKEITA ON NYT KOLMEA TYYPPIÄ: 1) Profiilisivu, jolla vain esitetään tietoa ts. jossa kaikki kentät ovat automaattisesti lukutilassa. 2) Omat tiedot -lomake, jolla Wilman käyttäjät voivat muokata omia tietojaan (kaikki vanhat lomakkeet ovat tätä tyyppiä) 3) Rekisterin tiedot -lomake, jolla voi muokata jonkun toisen henkilön tietoja sekä lisätä Primukseen uusia rekisterikortteja. Jokaiselle lomakkeelle, myös vanhoille, tulee valita "Lomakkeen tyyppi". Kun tyyppi on valittu, osa käyttäjäliittymä-rasteista menee harmaaksi. Esim. profiilisivua, jonka tietokantana on opiskelijarekisteri, ei saa esiin opiskelijaliittymään => opiskelijat eivät näe toistensa tietoja. Opettajaliittymään sen saa esiin, joten opettajat voivat tarkistaa esim. opiskelijan yhteystiedot Wilmasta. Uuden rekisterikortin luominen sallittu rastitaan niille lomakkeille, joilla saa syöttää uusia työssäoppimisia tai uusia näyttöjä. Tällaisella lomakkeella käyttäjä pystyy siis luomaan Primukseen uusia rekisterikortteja. Uudet topit syntyvät rekisteriin "Työssäoppiminen" ja uudet näytöt rekisteriin "Näytöt". Tässä paketissa on mukana valmiit kenttäasettelut näihin rekistereihin. Paketissa on mukana seuraavat lomakkeet: Opettajalle: Työssäoppimisen kirjaaminen Näyttöjen kirjaaminen Kurssitietojen muokkaus (Muuta opiskelijan kurssitietoja) Opiskelijatietojen muokkaus Erityisopiskelijan tietojen muokkaus Työpaikkaohjaajalle: Työssäoppimisen kirjaaminen_ohjaaja Näyttöjen kirjaaminen_ohjaaja Opiskelijalle: Näyttöjen kirjaaminen_opiskelija Kaikille Wilma-käyttäjille: Opettajan infosivu Opiskelijan infosivu Työssäoppimisen infosivu Näyttöjen infosivu

7 Kuva 8: Lomakkeen näkyminen Wilmassa

8 NÄYTTÖJEN JA TYÖSSÄOPPIMISEN NÄKYMINEN WILMASSA Samat lomakkeet ovat käytössä StarSoftin demowilmassa, Aloita vilkaisemalla sieltä, miltä toiminnot näyttävät opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan tunnuksilla. Opiskelijan Wilma: Työpaikkaohjaajalla, opettajalla, opiskelijalla ja huoltajalla näkyy Wilman vasemmassa laidassa linkit Näytöt ja Työssäoppiminen, joiden kautta pääsee tarkastelemaan ja täydentään olemassa olevien näyttöjen/topien tietoja. Opettajan Wilma: Vasemmassa laidassa linkit Näytöt ja Työssäoppiminen näyttävät olemassa olevat, uudella tavalla lisätyt näytöt ja TOPit, joissa tämä opettaja on vastuuopettajana (TOP) tai arvioivana opettajana (näytöt). Opettaja kirjaa uuden näytön tai työssäoppimisen valitsemalla ensin oikean ryhmän, ja klikkaamalla sitten opiskelijan nimen perässä Kurssin tiedot -linkkiä. Avautuu opiskelijan (henkilökohtainen) ops, jossa on valmiiksi avoinna tämän opintojakson kohta. Tämän paketin mallilomakkeilla uusia näyttöjä ja TOPeja voi luoda vain opettaja. Opsin yläpuolella näkyy linkit lomakkeisiin Muuta opiskelijan kurssitietoja, Työssäoppimisen kirjaaminen ja Näyttöjen kirjaaminen. Linkkien nimet ovat lomakkeiden nimiä, joten muuttamalla lomakkeen nimeä voit vaikuttaa siiihen, mitä opettajilla lukee linkissä. Työpaikkaohjaajan Wilma: Työpaikkaohjaajalla, opettajalla, opiskelijalla ja huoltajalla näkyy Wilman vasemmassa laidassa linkit Näytöt ja Työssäoppiminen, joiden kautta pääsee tarkastelemaan ja täydentään olemassa olevien näyttöjen/topien tietoja.

9 Kuva 9: Työpaikkaohjaajan näkymä Wilmassa

10 Kuva 10: Opettaja kirjaa uuden näytön tai työssäoppimisjakson Wilmassa

11 WILMAAN LIITTYVÄN OSUUDEN KÄYTTÖÖNOTTO JA OIKEUDET KOULUN TIEDOT -REKISTERI: Rasti Näytöt-toiminto käytössä ja Työssäoppiminen-toiminto käytössä niille kouluille (yksiköille), joissa jokin käyttäjäryhmä saa nähdä tai muokata näitä Wilman kautta. KÄYTTÄJÄRYHMÄT-REKISTERI: Niille käyttäjäryhmille, jotka saavat lisätä uusia näyttöjä ja TOPeja opiskelijoille, annetaan Käyttäjäryhmätrekisterissä oikeudet tehdä uusia rekisterikortteja Näytöt-rekisteriin sekä Työssäoppiminen-rekisteriin. OPETTAJAREKISTERI: Niille opettajille, jotka saavat nähdä/muokata Wilman lomakkeilla opiskelijatietoja, täytetään kenttä Käyttäjäryhmä Wilmassa. Tämä rajaa, kuka saa mitäkin lomaketta Wilmassa nähdä ja käyttää. Jos opettajalle ei ole valittu mitään tähän kenttään, hän näkee Wilmassa vain itseään koskevat lomakkeet (ei esim. lomakkeita, joilla voi täyttää näyttöjen ja TOPien tietoja). Voit tehdä Käyttäjäryhmätrekisterissä myös uusia ryhmiä tätä varten, jos nykyiset ryhmät ovat liian laajoja tai suppeita. Jos esim. opettajat -ryhmään kuuluvista vain osa saa muokata näyttöjen tietoja Wilmassa, tee ryhmä Näytöt Wilmassa, ja valitse se niille opettajille, jotka saavat näyttöjä muokata. MUUT REKISTERIT: Sama koskee myös henkilökuntaa, ohjaajia ja harjoittelupaikkoja. Näistä rekistereistä löytyy vastaava kenttä. LOMAKE-EDITORI: Niille lomakkeille, joiden tyyppinä on Rekisterin tiedot, täytetään kenttä Käyttäjäryhmä Wilmassa. TÄRKEÄÄ Kenttien ja toimintojen nimet saattavat vielä muuttua. Näyttöjen ja TOPien kirjaamisesta tällä uudella tavalla tarvitaan käyttäjäkokemuksia, toiveita ja kehitysehdotuksia. Nämä voi lähettää StarSoftin asiakastukeen, Työssäoppimiseen on tulossa vielä muutama lomake + niihin liittyvät kentät: Opiskelijalle työssäoppimisen päiväkirja ja ohjaajalle vastaavanlainen lomake, jolla hän voi kirjata opiskelijan tekemät työtehtävät ym. Seuraavilla sivuilla on mallit näyttölomakkeiden, TOP-lomakkeiden ja HOPS-lomakkeiden asetuksista lomake-editorissa. Kaikki lomakeasetukset eivät tallennu tiedostoon, joten kun otat lomakkeet käyttöön, katso näistä mallia.

12 Kuva 11: Näyttöihin liittyvät lomakkeet

13 Kuva 12: Työssäoppimiseen liittyvät lomakkeet

14 Kuva 13: HOPS-lomakkeet

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMINEN WILMASSA, opiskelijat

TYÖSSÄOPPIMINEN WILMASSA, opiskelijat 1 TYÖSSÄOPPIMINEN WILMASSA, opiskelijat 2 Huomaathan, että Wilmasta on julkaistu sovellus Android-käyttöjärjestelmälle http://www.starsoft.fi/public/?q=node/14708 ja ios-käyttöjärjestelmälle http://www.starsoft.fi/public/?q=node/14710

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

Juvan veso-päivä

Juvan veso-päivä Juvan veso-päivä 14.1.2017 Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta, välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

Työssäoppimisen lomake Wilmaohje. 17.9.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppimisen lomake Wilmaohje. 17.9.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppimisen lomake Wilmaohje 17.9.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle annetaan oikeus

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje. 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje. 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje 14.9.2015 Turun ammatti-instituutti Primus työryhmä Tämä on Turun ammatti-instituutin opettajille laadittu Wilma perusohje.tarkempia ohjeita

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015)

Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015) Opiskelijat Turun ammatti-instituutin Wilmassa (29.10.2015) Turun ammatti-instituutin Wilma löytyy osoitteesta https://wilma.turku.fi. Opiskelijan Wilman etusivulla näkyy uusien pikaviestien ja tiedotteiden

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Työssäoppiminen Ammatillinen koulutus. 11.5.2012 Ammatillisen koulutuksen johtoryhmä Päivitetty 2.9.2013 (MO)

Työssäoppiminen Ammatillinen koulutus. 11.5.2012 Ammatillisen koulutuksen johtoryhmä Päivitetty 2.9.2013 (MO) 0 Työssäoppiminen Ammatillinen koulutus 11.5.2012 Ammatillisen koulutuksen johtoryhmä Päivitetty 2.9.2013 (MO) Työssäoppimisen kuvaus (katso myös: www.laakeri.info\) Tavoitteet /tulokset Suunnittele Toteuta

Lisätiedot

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus?

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? 1. Kirjaudu normaaleilla tunnuksillasi Wilmaan (https://wilma.sedu.fi linkki löytyy myös intrasta) 2. Avaa Yritykset välilehti 3. Voit etsiä yritystä

Lisätiedot

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Wilman perusohje opettajille Turun ammatti-instituutin Wilmaohje 26.4.2018 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Tämä on Turun ammatti-instituutin opettajille laadittu Wilma perusohje.tarkempia ohjeita

Lisätiedot

WinhaWille-opas opiskelijoille

WinhaWille-opas opiskelijoille WinhaWille-opas opiskelijoille Sisällys Esittely 2 Sisäänkirjautuminen 2 Omien tietojen tarkistaminen ja muuttaminen 3, 4 Omien suoritusten ja opiskelusuunnitelman seuraaminen 5 Ilmoittautumiset 6 HOPS:n

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan. Tammikuu 2018

Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan. Tammikuu 2018 Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan Tammikuu 2018 A-kohdassa on esitelty opiskelijan tietojen haku ja ontopintopisteiden kirjaaminen yksityiskohtaisemmin perusopparin tilanteessa, A-kohdan ohje soveltuu

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Työssäoppimisen (TOP) palaute 2014-2015

Työssäoppimisen (TOP) palaute 2014-2015 Työssäoppimisen (TOP) palaute 2014-2015 TOP palaute Työssäoppimisesta palautetta antoi yhteensä 431 opiskelijaa ja 16 työpaikkaohjaajaa Kokonaisarvio työssäoppimisesta asteikolla 1-5: opiskelijat 4,19

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Wilma. https://wilma.sakky.fi

Wilma. https://wilma.sakky.fi Wilma https://wilma.sakky.fi Mikä Wilma on? Opiskelijan Wilma lukujärjestykset suorituksien seuranta poissaolojen seuranta oppilaitoksen tiedotteet viestintä opettajien kanssa kurssien valinta kyselyihin

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen 1. Verkko-osoite: http://moodle.metropolia.fi 2. Kirjautuminen: omat verkkotunnukset 3. Oma Moodlessa näkyvät

Lisätiedot

Opetusneuvos Pirjo Väyrynen Perehdytystilaisuus Helsinki, Oulu

Opetusneuvos Pirjo Väyrynen Perehdytystilaisuus Helsinki, Oulu OPPIMISTULOSTEN ARVIOINTI: TIEDON TUOTTAMINEN AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖISTÄ Millaista tietoa arviointijärjestelmä tuottaa oppimistuloksia logistiikan, sosiaali- ja terveysalan, kone- ja metallialan sekä hotelli-

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Datanomiopinnot Salpauksessa 120 ov

Datanomiopinnot Salpauksessa 120 ov Datanomiopinnot Salpauksessa 120 ov Taulukossa datanomiopiskelijan peruspolku, johon sisältyy 24 ov työssäoppimista. Jokaiselle opiskelijalle tehdään myös peruspolussa oma HOPS. Palvelutehtävissä toimiminen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Työssäoppimisen kyselyt, ISKUT oppilaitokset

Työssäoppimisen kyselyt, ISKUT oppilaitokset Työssäoppimisen valmistelu ja suunnittelu Työssäoppimisen kyselyt, ISKUT oppilaitokset ver 21.11.2013 Taustamuuttujina opiskelijatiedoissa ovat mm. tutkinnon nimi, työssäoppimispaikan nimi, suoritetaanko

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Organisaatiomuutos ja koulut multiprimuksessa

Organisaatiomuutos ja koulut multiprimuksessa Organisaatiomuutos ja koulut multiprimuksessa Mitä asioita tulee ottaa huomioon, jos Primuksen kouluja halutaan karsia? Ammatillisen koulutuksen reformi Ammatillisen koulutuksen raja-aidat kaadetaan Karsitaan

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Opintokohteen luominen

Opintokohteen luominen Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Opintokohteen luominen Luo uusi opintokohde joko lisäämällä uusi opintokohde (Tapa 1) tai kopioimalla olemassaoleva opintokohde uudeksi (Tapa 2). Alkuvalmistelut: Hae

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopisto Työssäoppimisen ohjausprosessi 29.10.2012 1

Jyväskylän ammattiopisto Työssäoppimisen ohjausprosessi 29.10.2012 1 Jyväskylän ammattiopisto Työssäoppimisen ohjausprosessi 29.10.2012 1 29.10.2012 2 Tarkoitus Työssäoppimisen ohjauksen tavoite on ohjata opiskelijaa työssäoppimisjaksojen eri vaiheissa sekä ammattiosaamisen

Lisätiedot

Työssäoppiminen: työssä, oppimassa vai pakkotöissä. Lauri Kurvonen 29.1.2011

Työssäoppiminen: työssä, oppimassa vai pakkotöissä. Lauri Kurvonen 29.1.2011 Työssäoppiminen: työssä, oppimassa vai pakkotöissä Lauri Kurvonen 29.1.2011 Sisällys Mitä on työssäoppiminen? Työssäoppimisen haasteet ja ongelmat Työssäoppimisen ja AM-näyttöjen rahoitus Opiskelijoiden

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim.

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. sähköpostiisi. Seinä Seinällä näet uusimmat tapahtumat ja tiedotukset.

Lisätiedot

StarSoft Kurre 7.19 Uudet ominaisuudet, talvi 2015

StarSoft Kurre 7.19 Uudet ominaisuudet, talvi 2015 VERSIOSAATE 1 / 5 StarSoft Kurre 7.19 Uudet ominaisuudet, talvi 2015 Työjärjestyksen vaihtaminen Kurressa voi nyt vaihtaa työjärjestystä kirjautumatta ulos. Vaihdon voi tehdä Vaihda työjärjestystä -linkkiä

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Maksuturva Basic - Makuturva Gold Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. Maksuturva-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksuturvan lisääminen Maksutapa-luetteloon

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Opintokohteen luominen

Opintokohteen luominen Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/7 Opintokohteen luominen Uudet v. 2017 käyttöön otetut koulutusohjelma- ja suuntautumistunnisteet alkavat kirjainyhdistelmillä: Kandiohjelmat ovat KH-alkuisia esim. KH70_004

Lisätiedot

Hoitopolkumallin lisääminen

Hoitopolkumallin lisääminen 1 Hoitopolkumallin lisääminen Hoitopolku muodostaa pohjan samaan hoitosarjaan liittyville käynneille. Hoitopolkujen ylläpidossa voidaan luoda uusi polku tai muokata olemassa olevaa. Hoitopolkujen avulla

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI Opettajalla on topirkka.fi -portaalissa seuraavat oikeudet: muuttaa omia kirjautumistietojaan luoda TOP -paikalle käyttäjätunnus tallentaa yrityksen tiedot TOP rekisteriin

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Turvallisuusalan perustutkinto

Turvallisuusalan perustutkinto Turvallisuusalan perustutkinto Ammattiosaamisen näyttö vartiointi- ja palvelutoiminnot opintokokonaisuudesta Kuva: Timo Paakkanen Taustaa Ammattiosaamisen näytön suoritti kolmannen vuoden opiskelija. Hänellä

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi. Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi. Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov Ammattiosaamisen näyttö Ammatillisiin perustutkintoihin on liitetty ammattiosaamisen näytöt osaksi opiskelijan arviointia

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Sisällysluettelo. v.0.9 2

Sisällysluettelo. v.0.9 2 Käyttöopas Sisällysluettelo DYNAROAD HENKILÖKUNTA... 3 TIEPROJEKTIN LUOMINEN... 4 DYNAROAD KÄYTTÄJÄ... 5 TIEPROJEKTIN MUOKKAUS... 6 Työkohdetyyppien lisääminen... 7 Työkohteen lisääminen... 8 Urakoitsijoiden

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015 Tutkinto: Tutkinnon osan nimi ja laajuus: AUDIOVISUALISEN VIESTINNÄN PERUSTUTKINTO AUDIOVISUAALISEN TUONTANNON TOTEUTTAMINEN 45 osp pakollinen tutkinnon osa 1. Kuvaus osaamisen tunnustamisen toteuttamisesta

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS OPISKELIJAN PIKAOPAS WellWorks Oy, 2009 1. ALOITUS JA KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN 1.) Avaa etaitava käytettäväksi osoitteessa: http://etaitava.fi Saat näytölle käyttöliittymän avaussivun 2.) Paina Kirjaudu

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Sisältö 1. Lähiohjaaja 2. Ohjaajan perustietoja Moodleen 3. Opintojen raportit Kuva Lähiohjaaja Lähiohjaajan rooli Oppilaitoksessa tarvitaan ns. Lähiohjaaja. Yleensä työ sopii opolle.

Lisätiedot

Kompassin käyttö Kampuksessa Opiskelija. Tässä ohjeessa opastamme:

Kompassin käyttö Kampuksessa Opiskelija. Tässä ohjeessa opastamme: Kompassin käyttö Kampuksessa Opiskelija Kompassi-digikokeiden käyttöä varten sinulla pitää olla henkilökohtaiset tunnukset Sanoma Pron palveluun. Ohjeet rekisteröitymiseen löydät tukisivustoltamme. Ennen

Lisätiedot

11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) Asiakas- ja Hallinto dokumentti

11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) Asiakas- ja Hallinto dokumentti 11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PALAUTTEEN ANTAJALLE... 2 1.1 Käyttöohjeet... 2 2. YLLÄPITÄJÄLLE... 3 2.1 YLEISTÄ... 3 2.2 Yhteystietojen hallinnointi... 3 3. HALLINTASIVUT...

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää:

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää: Loma-anomus Wilmassa Huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija valitsee Wilmassa Hakemukset ja päätökset -otsikon ja tämän jälkeen Tee uusi hakemus ja valitsee hakemuksen: a) Loma-anomus 1-3 päivää b) Loma-anomus

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Opettaja voi halutessaan ottaa käyttöön toiminnon, jossa hän määrittelee etenemispolun opintojaksolle. Hän voi jokaisen aktiviteetin kohdalla määritellä

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO jouni.laaksonen@olfellows.net www.olfellows.net olfellows www.olfellows.net

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot