Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 46. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:30-19:40. Hansakartano 4, Kauklahti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 46. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:30-19:40. Hansakartano 4, Kauklahti"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 1 / 46 Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 17:30-19:40 Paikka Hansakartano 4, Kauklahti Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Seppo Huhta Miia Kaukinen, saapui klo Liisa Kivekäs Teemu Leppänen Janne Mikkola Pirkko Sillanpää Satu Soini Päivi Salli Leena Alanen, saapui klo Juhani Mäntylä Arto Huhtala Muut saapuvilla olleet Mauri Suuperko Minna Ahola Anu Hilpi Kari Sirviö Eero Utunen Auli Hackman Petteri Mussalo Bjarne Häggman Kristiina Karaman Tuija Kern liiketoimintajohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja palvelujohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja kaupunginhallituksen edustaja henkilöstön edustaja sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 2 / 46 Allekirjoitukset Johanna Horsma puheenjohtaja Tuija Kern sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Liisa Kivekäs Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä osoitteessa Virastopiha 2 B, Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 3 / 46 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 61 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 62 Pöytäkirjan tarkastajan valinta Espoo Catering -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja 6 talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen 12 toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen 17 toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen 23 toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Espoo Logistiikka -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja 29 talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- 34 ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Muutos investointisuunnitelmaan Lausunto Tila- ja asuntojaoston esitykseen Tilakeskus - 42 liikelaitoksen investointien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi vuosille Johtokunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset 44

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 4 / Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätösehdotus Selostus Päätös Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. oli kutsuttu koolle puheenjohtajan allekirjoittamalla päivätyllä johtokunnan jäsenille toimitetulla kokouskutsulla. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valinta Päätösehdotus Päätös Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Liisa Kivekäs. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Liisa Kivekäs.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 6 / / / Espoo Catering -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Valmistelijat / lisätiedot: Minna Ahola, puh. (09) Pirkko Hagerlund, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko Johtokunta päättää esittää liitteen mukaiset suunnitelmat Espoo Catering - liikelaitoksen vuosien taloussuunnitelmaksi ja henkilöstösuunnitelmaksi sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvioksi Espoon kaupunginvaltuustolle. Päätös Liite Selostus Johtokunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 1 Tuloslaskelma 2 Rahoituslaskelma 3 Henkilöstösuunnitelma Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan sekä strategiaperustan, johon kuuluvat visio, arvot ja toimintaperiaatteet sekä päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet näkökulmittain. Espoon kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kehysohjeen talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi. Espoo Catering - liikelaitos on kehyksen pohjalta laatinut taloussuunnitelman vuosille sekä toiminta- ja talousarvioesityksen vuodelle Valtuusto on hyväksynyt vuosien kehyksen tulos- ja rahoituslaskelmat sekä käyttötalouden toimialoittaiset kokonaismenot ja - tulot ohjeellisena ja siten täydennettynä, että valtuustolle valmistellaan talousarvion yhteydessä valtuustokauden mittainen alijäämätön talouden tasapainotusohjelma. Vuoden 2014 kehysarvio perustuu vuoden 2012 tilinpäätökseen sekä tammi-heinäkuun toteutumatietojen perusteella tehtyyn vuoden 2013 tilinpäätösennusteeseen.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 7 / 46 Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 7 mukaan toiminta-alueellaan hyväksyy liikelaitoksen taloussuunnitelman. Vuosien taloussuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvio on jätettävä kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2014 talousarviota ja taloussuunnitelmaa ja Valtuusto päättää vuoden 2014 talousarviosta sekä taloussuunnitelmasta Taloussuunnitelmapäätöksen jälkeen liikelaitoksen vuoden 2014 tulostavoitteet valmistellaan ja tuodaan tiedoksi an siten, että tavoitteet ja talousarvio ovat yhteensopivat keskenään. Liikelaitosten sitovat tavoitteet ja palvelukustannukset määritellään konserniesikunnan, liikelaitosten ja palveluja käyttävien yhteistyönä kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä. Liikelaitosten tulos voi vaihdella liikelaitoksittain mutta lähtökohtaisesti tavoitteena on, että kaikki liikelaitokset tekevät vähintään nollatuloksen. Peruspääoman tuottoprosentti on 5 kaikilla liikelaitoksilla lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta. 1. Tehtävät ja toiminta-ajatus Järjestämme laadukkaita ja kilpailukykyisiä catering-palveluita asiakkaidemme tarpeisiin sekä huolehdimme Espoon kaupungin keittiöverkoston rakenteesta. Sopimusasiakkaamme luottavat kykyymme järjestää kohokohtia jokaiseen päivään. Olemme haluttu yhteistyökumppani ja valtakunnallisesti arvostettu toimija catering-alalla. Kuntien ruokapalvelutyö on aterioiden valmistuksen ja tarjoamisen ohella ravitsemisvaikuttamista ja kansanterveystyötä. Se on investointia kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin. Yhtenä suurimmista alan toimijoista Espoo Cateringilla on merkittävä rooli tässä asiassa. Espoo Catering tuottaa ja järjestää lasten, nuorten, ikäihmisten, potilaiden ja henkilöstön sekä kokouksiin ja vierastarjoiluun liittyvät ruokapalvelut. Espoo Catering tarjoaa myös ateriapalvelutoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluja. Sopimusmyyntiä tukevaa lisämyyntiä tuotetaan koulujen välipalamyynnillä, kahvila- ja noutomyynnillä sekä vieras- ja tilaustarjoilumyynnillä. Espoo Catering osallistuu ikäihmisten ravitsemuskuntoutukseen sekä lasten ja nuorten ravitsemus- ja tapakasvatuksen tukemiseen yhdessä toimialojen kanssa. Henkilöstöruokailulla tuetaan kaupungin henkilöstön työssä jaksamista ja terveellisiä ruokavalintoja.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 8 / Toiminnan ja talouden nykytila ja kehittäminen Espoo Cateringin toimintaa on kehitetty vastaamaan kaupungin strategiaa ja eri asiakasryhmien tarpeita. Espoo Catering tekee määrätietoista ja arvostettua työtä ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen eteen. Kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan toiminnassa ja tuotteiden valinnoissa toimitaan vastuullisesti. Pitkäaikaishoidon laitoksissa tarjotaan lähituottajan mansikkasosetta kerran viikossa elokuusta 2013 heinäkuun 2014 loppuun. Espoo Cateringin vuosittain päivitettävässä ympäristöohjelmassa on esitetty merkittävimmät ympäristönäkökohdat, -päämäärät ja -tavoitteet. Aromi-järjestelmän käyttöä laajennetaan vuonna 2014 lisäämällä sisäisille asiakkaille sähköisen aterioiden tilausjärjestelmän käyttömahdollisuutta. Keskuskeittiötä varten Aromin käytettävyyttä omavalvonnassa, työaika- ja työvuorosuunnittelussa sekä valmistuvan keskuskeittiön tuotannonsuunnittelussa verrataan muihin järjestelmiin ja tarvittaessa järjestelmää kehitetään vastaamaan Espoo Cateringin tarpeita. Toukokuussa 2013 alkanut - kuntien elintarvikevalvojien tekemä - keittiöiden valvontatarkastusten tulosten julkaisu Internetissä jatkuu vuonna Espoo Cateringin keittiöiden osalta pyritään erinomaisiin tai hyviin valvontatuloksiin. Omavalvontajärjestelmän automatisointiin siirrytään asteittain. Kylmävalmistus otetaan vaiheittain käyttöön perinteisten ruoanvalmistusmenetelmien rinnalle. Menetelmän käyttö helpottaa toiminnan järjestelyjä henkilöstön poissaolotilanteissa. 3. Talous 3.1 Tuotot Espoo Cateringin liikevaihto vuonna 2014 on 44 milj. euroa. Liikevaihdosta 93 prosenttia on sisäistä ja 7 prosenttia on ulkoista myyntiä. Ulkoisesta myynnistä suurin osa on henkilöstöruokailua ja koulujen välipalanmyyntiä. Liikevaihto kasvaa edellisen vuoden talousarvioon nähden 1,4 milj. euroa, 3,4 prosenttia. Liikevaihtoa kasvattaa ostajien palveluvolyymin kasvu ja sisäisten palveluhintojen 1,8 prosentin korotus. Henkilöstöruokailuun kohdistuvat tuet pysyvät samansuuruisina kuin edellisenä vuonna. 3.2 Kulut Kulut kasvavat 1 milj. euroa. Kasvusta 0,7 milj. euroa on palveluvolyymin kasvua, 0,2 milj. euroa varautumista palkankorotuksiin ja 0,1 milj. euroa

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 9 / 46 sisäisten vuokrien kasvua. Muiden hintojen korotukset katetaan sopeuttamistoimenpiteillä. Vuonna 2009 aloitettujen tuottavuushankkeiden ja -toimenpiteiden vaikutuksesta vuosien ylijäämät yhteensä ovat 6,5 milj. euroa, josta on esittänyt ylijäämän palautusta peruskaupungille 2,5 milj. euroa. Henkilöstömäärä väheni 60 henkilöä volyymin kasvusta huolimatta, ruokatuotantoprosessit yhtenäistettiin, hankintojen toimintamallit tarkistettiin, biojätemäärää vähennettiin sekä Aromi - ruokatuotantojärjestelmää kehitettiin ja sen automatisointia hyödynnettiin. Suurimmat rakenteelliset muutokset ovat jo tehty. Biojäteseurantaa tehostetaan edelleen ja keittiöitä ohjeistetaan ruoan erävalmistukseen. Ruokalistoja muutetaan siten, että kalliiden kappaletuotteiden tarjontaa harvennetaan, joidenkin raaka-aineiden osalta valitaan edullisemmat vaihtoehdot ja ruokia valmistetaan entistä enemmän itse. Lisäsäästöjä on saatavilla luopumalla luomutuotteista ja reilun kaupan tuotteista. Näistä saatava säästö on arvioilta euroa ja euroa. Henkilöstökuluissa on varauduttu palveluvolyymin kasvuun ja palkankorotuksiin sekä kiertävien sijaisten ja henkilöstön määrän lisäykseen. Työvoimanvuokrauspalvelujen käyttöä vähennetään vastaavasti. 3.3 Tulos Tulos on 1 % liikevaihdosta, eli 0,4 milj. euroa. 3.4 Investoinnit Investoinnit toteutetaan omalla tulorahoituksella. Investoinneissa varaudutaan keskuskeittiön laitehankintoihin ja ensikertaiseen varusteluun, Aromi-järjestelmän muuttamiseen Aromaksi sekä omavalvontajärjestelmän ja ruoankuljetusvaunujen ostamiseen. 3.5 Sitovat tulostavoitteet 1. Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. 2. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. 4. Henkilöstö Vuonna 2014 Espoo Cateringin henkilöstön määrän arvioidaan olevan 513. Henkilöstömäärän kehittymiseen suunnitelmakaudella vaikuttavat toimialojen väestön kasvusta johtuvat volyymin ja palveluverkoston muutokset, yhteinen avustava henkilöstö -toimintamallin muutos sekä keskuskeittiön toiminta. Keskuskeittiön toiminnan vakiinnuttua henkilöstömäärää voidaan vähentää tehokkaampien tuotantoprosessien takia.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 10 / 46 Esimiestyötä sekä henkilöstö- ja talousjohtamista toteutetaan espoolaisen johtamismallin ohjelman mukaisesti. Tavoitteena on, että ympäristöpassin suorittaneiden henkilöiden määrä kasvaa 140 henkilöstä 170 henkilöön ja ekotukihenkilöiden määrä 28 henkilöstä 35 henkilöön. Espoo Catering osallistuu toimialan yhteiseen sosiaalisen työllistämisen suunnitelman toteuttamiseen. Vuosiloma-aikojen sekä kesäajan toiminnan suunnittelua tehostetaan. 5. Suunnitelmakauden tavoitteet ja vuoden 2014 keskeiset tavoitteet Vuosien keskeiset tavoitteet ovat keskuskeittiön valmistuminen ja asiakastyön kokonaisvaltainen kehittäminen sekä ammattitaitoisen työvoiman saaminen ja pysyminen. Keskuskeittiön arvioidaan valmistuvan vuonna Sen valmistuminen aiheuttaa muutoksia koko Espoo Cateringin toimintaan ja suunnitelmat tuotannon järjestämiseksi uudelleen tehdään vuosina Henkilöstön resurssointiin, koulutukseen, sekä ulkoiseen ja sisäiseen tiedottamiseen panostetaan. Keskuskeittiöön suunniteltu cook&chillruokatuotantomenetelmä (kypsennä ja jäähdytä) edellyttää reseptiikan kehittämistä ja säilyvyyskokeiden tekemistä. Keskuskeittiön käynnistäminen tapahtuu vaiheittain vuosien aikana. Vuonna 2013 laadittujen ja jalkautettujen Asiakaspalvelun periaatteiden toteuttamista seurataan systemaattisesti. Asiakasraateja perustetaan ja ruokailija-asiakas otetaan entistä tiiviimmin mukaan palvelujen kehittämiseen. Espoo Cateringin omaa ja ostopalvelujen toimintaa sekä tuotteiden ja palvelun laatua arvioidaan itsearvioinnin, valvontakäyntien sekä asiakastyytyväisyyskyselyiden, asiakaspalautteiden ja reklamaatioiden avulla. Asiakastyytyväisyyskyselyjen tuloksia ja asiakaspalautteita hyödynnetään toiminnan kehittämisessä ja ruokalistasuunnittelussa. Asiakastyytyväisyyskyselyt lounasravintoloiden sekä palvelutalojen ja palvelukeskuksien ruokailija-asiakkaille tehdään vuosina 2014 ja Kouluille, Espoo-sairaalan potilaille ja kotipalvelun ruokailija-asiakkaille kyselyt tehdään vuonna Sopimus- ja tilaaja-asiakkaille kyselyt tehdään vuosittain. Yhteisöllistä mediaa hyödynnetään asiakkaiden ja kuntalaisten kuulemisessa, palautteiden ja toimenpide-ehdotusten keräämisessä sekä toiminnan parantamisessa. Ammattitaitoisen ja riittävän työvoiman saamiseksi ja pysymiseksi laadittu palkkarakenteen uudistus toteutetaan vuonna Ketterä palkitseminen

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 11 / 46 pyritään ottamaan työtavaksi ja se mahdollistaa erinomaisen työsuorituksen huomioimisen reaaliajassa. Koulutusta järjestetään kohdennetusti eri ammattiryhmille tarpeiden mukaan. Olemassa olevaa osaamista hyödynnetään henkilöstön työpisteiden valinnassa. Vuoden 2014 syksyllä tehtävän Kunta10 -tutkimuksen tulokset analysoidaan ja kehittämiskohteet toteutetaan vuosina Valtakunnallista yhteistyötä oppilaitosten kanssa lisätään. Espoo Catering osallistuu toimialan kokonaisvaltaisen työhyvinvointiohjelman toteuttamiseen. Laadukkaasta ja tarkoin valvotusta toiminnasta viestitään aktiivisesti positiivisen työnantajakuvan vahvistamiseksi. Toimialan jatkuvan parantamisen -toimintamalli on käytössä. 6. Riskit Oleellisimmat riskit ovat asiakkaan sairastuminen tarjotusta ruoasta ja henkilöstön rekrytointivaikeudet. Erityisruokavalioiden ohjeistusta tarkennetaan, tuoteselosteet ja reseptit laaditaan kaikille tuotteille Aromi järjestelmään, koulutusta ja sisäistä valvontaa lisätään. Omavalvontajärjestelmän automatisointi otetaan vaiheittain käyttöön vuodesta 2015 alkaen. Tiedoksi

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 12 / / / Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Valmistelijat / lisätiedot: Auli Hackman, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko Johtokunta päättää esittää liitteen mukaiset suunnitelmat Espoo Henkilöstöpalvelut - liikelaitoksen vuosien taloussuunnitelmaksi ja henkilöstösuunnitelmaksi sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvioksi Espoon kaupunginvaltuustolle. Päätös Liite Johtokunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 4 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma 6 Henkilöstösuunnitelma Selostus Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan sekä strategiaperustan, johon kuuluvat visio, arvot ja toimintaperiaatteet sekä päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet näkökulmittain. Espoon kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kehysohjeen talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi. Espoo Henkilöstöpalvelut - liikelaitos on kehyksen pohjalta laatinut taloussuunnitelman vuosille sekä toiminta- ja talousarvioesityksen vuodelle Valtuusto on hyväksynyt vuosien kehyksen tulos- ja rahoituslaskelmat sekä käyttötalouden toimialoittaiset kokonaismenot ja - tulot ohjeellisena ja siten täydennettynä, että valtuustolle valmistellaan talousarvion yhteydessä valtuustokauden mittainen alijäämätön talouden tasapainotusohjelma. Vuoden 2014 kehitysarvio perustuu vuoden 2012 tilinpäätökseen sekä tammi-heinäkuun toteutumatietojen perusteella tehtyyn vuoden 2013 tilinpäätösennusteeseen.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 13 / 46 Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 7 mukaan toiminta-alueellaan hyväksyy liikelaitoksen taloussuunnitelman. Vuosien taloussuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvio on jätettävä kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2014 talousarviota ja taloussuunnitelmaa ja Valtuusto päättää vuoden 2014 talousarviosta sekä taloussuunnitelmasta Taloussuunnitelmapäätöksen jälkeen liikelaitoksen vuoden 2014 tulostavoitteet valmistellaan ja tuodaan tiedoksi an siten, että tavoitteet ja talousarvio ovat yhteensopivat keskenään. Liikelaitosten sitovat tavoitteet ja palvelukustannukset määritellään konserniesikunnan, liikelaitosten ja palveluja käyttävien yhteistyönä kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä. Liikelaitosten tulos voi vaihdella liikelaitoksittain mutta lähtökohtaisesti tavoitteena on, että kaikki liikelaitokset tekevät vähintään nollatuloksen. Peruspääoman tuottoprosentti on 5 kaikilla liikelaitoksilla lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta. 1. Tehtävät ja toiminta-ajatus Tuotamme HR- asiantuntija- ja työterveyspalveluja kaupungin toimintayksiköille, esimiehille ja työntekijöille. Palvelujamme ovat: rekrytointipalvelut, urapalvelut ja uudelleensijoitus, maahanmuuttajarekrytointi, oppisopimuskoordinointi henkilöstön kehittämis- ja työhyvinvointipalvelut palvelussuhdeneuvonta ja -ohjaus työterveyspalvelut 2. Toiminnan ja talouden nykytila ja kehittäminen HR -palvelujen tarjoaminen kaupunkitasoisesti keskitettynä lisää tuottavuutta ja varmistaa tasalaatuisen palvelun kaikille kaupungin toimintayksiköille ja esimiehille sekä työntekijöille. Tuemme esimiehiä ja toimimme kumppanina henkilöstöön liittyvissä toimenpiteissä. Palveluprosessien asiakaslähtöinen kehittäminen ja sähköistäminen parantavat tehokkuutta, tuottavuutta ja vaikuttavuutta suunnitelmakaudella. Suunnitteilla on talouden ja hankinnan järjestelmätuen siirto Talouspalvelut -liikelaitoksen v alusta lukien. Muutos vaikuttaa toimintamenoihin ja henkilöstömäärään muutamalla henkilöllä. Työterveyspalvelut antavat laadukasta, ennaltaehkäisevää työterveyspalvelua kustannustehokkaasti. Suunnitelmakaudella tavoitteena on toiminnan, prosessien ja innovatiivisten palvelumuotojen

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 14 / 46 kehittäminen. Toiminnan painopistealueet suunnitellaan ja sovitaan yhdessä asiakkaittemme kanssa vuosittaisessa toimintasuunnitelmassa. Keskeisimpiä tavoitteita ovat sairauspoissaoloprosessin kehittäminen, asiakaspalvelun sähköistäminen, kuntouttavien palvelujen ja kuntoutusosaamisen kehittäminen. 3. Talous 3.1 Tuotot Espoo Henkilöstöpalvelut liikelaitoksen liikevaihto on 6,6 milj. euroa. Kasvua edellisvuoteen on 4,2 %. Liikevaihto muodostuu sisäisistä myyntituotoista. Liiketoiminnan muissa tuotoissa on Kela-korvaus työterveyshuollon kustannuksista 1,9 miljoonaa euroa Kulut Toimintamenot ovat 8,3 milj. euroa ilman suunnitelman mukaisia poistoja. Kasvua edellisvuoteen on 2 %. Toimintamenot koostuvat pääosin henkilöstökuluista ja palvelujen ostoista Tulos Liikelaitoksen tulos on 1 % liikevaihdosta eli euroa. 3.4 Investoinnit Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitos varautuu nykyisen rekrytointijärjestelmän vaihtamisen uuteen. Nykyinen järjestelmä on otettu käyttöön v Lisäksi kehitämme työajanseuranta- ja työvuorosuunnitelmajärjestelmät vastaamaan paremmin nykyistä tarvetta. Investointeihin varaus vuodelle 2014 on euroa Sitovat tulostavoitteet 1. Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. 2. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. 4. Henkilöstö Espoo Henkilöstöpalveluiden henkilöstömäärä on 77 vuonna Henkilöstösuunnitelmassa on huomioitu mahdollinen talouden ja hankinnan järjestelmätuen siirto Espoo Talouspalvelut -liikelaitokseen. Osaamisperustainen henkilöstösuunnittelun malli on käytössä. Henkilöstön määrään vaikuttaa erilaisia tekijöitä mm. kaupunkitasoisten prosessien sähköistämisen aste, työterveydessä lääkärien saatavuus sekä sijaisten määrä. Henkilöstön osaamiseen panostetaan ja varaudutaan tulevina vuosina tapahtuvaan eläköitymiseen. 5. Suunnitelmakauden tavoitteet ja vuoden 2014 keskeiset tavoitteet

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 15 / 46 Palvelutuotannon manuaaliprosessit sähköisiksi Jatkamme vuoden 2013 suunnitelman pohjalta palveluprosessien asiakaslähtöistä kehittämistä ja sähköistämistä. Vuoden 2013 aikana on jo sähköistetty useita oman toiminnan prosesseja tai työvaiheita. Lisäksi on tehty suunnitelma pidemmällä aikavälillä sähköistettävistä prosesseista, joiden toteutusta jatkamme. Henkilöstöpalvelujen osalta odotamme hr - toimintojen kaupunkitasoisia sähköisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat etenemisen myös meidän omissa prosesseissa. Vuoden 2014 aikana tulevat toteutukseen mm. rekrytointijärjestelmän uudistaminen, koulutuksen hallintaan ja palvelussuhdeasioihin liittyvät sähköistämiset. Työajanseurannassa ja työvuorosuunnittelussa on paljon kehitystarpeita ja mahdollisuuksia sähköisiin toiminnallisuuksiin. Lainsäädäntömuutos kolmen koulutuspäivän kannusteesta edellyttää koulutuspäivien sähköisen seurannan toteutusta jo vuoden 2014 alusta lukien Palvelut paremmiksi asiakasyhteistyöllä ja kumppanuudella Palvelujen kehittäminen perustuu Espoo tarinan päämääriin. Palvelemme kaupungin esimiehiä ja työntekijöitä ja tuotamme sitä kautta lisäarvoa kuntalaispalveluihin. Nykyisin asiakasyhteistyöhön kuuluu säännölliset kehityskokoukset sekä asiakaspalautteiden käsittely. Toiminta perustuu palvelusopimuksiin. Pyrimme kumppanuuteen, jossa kehitämme palveluita yhdessä asiakkaidemme kanssa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö varmistaa tehokkaat ja laadukkaat palvelut Asiakkaamme arvostavat palvelujen laatua ja tehokkuutta. Huolehdimme henkilöstön osaamisesta ja riittävästä koulutuksesta. Seuraamme palvelutoiminnan palautteita ja vasteaikoja. Suunnittelemme pitkällä aikavälillä henkilöstötarpeen. Henkilöstön jatkuva osaamisen kehittämisen suunnitelma käyttöön 2014 lukien. Tunnuslukuja Kpl TOT TA TA TA TA Julkaistut rekrytointiilmoi tuks et Työtapa-analyysit Rekrytointihaastattelut

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 16 / 46 Palvelussuhdeneuvonta, yhte yden otot Koulutus- ja työh yvin voint itilais uuks ien osan ottaj at Sairausvastaanottokäynnit Työpaikkaselvitykset Terveystarkastukset Työkykyarviot Toimialan jatkuvan parantamisen -toimintamalli on käytössä. 6. Riskit Keskeisimpinä riskeinä on haastavan taloustilanteen heijastuminen palvelutoimintaan mm. rekrytointimääriin. Lisäksi työterveyslääkärien saatavuuteen ja ostopalvelujen kustannustasoon liittyy riskitekijöitä. Palvelujen järjestämisen suurimpana riskinä on, että suunnitteilla olevien sähköisten palvelujen kehittämistoimenpiteet ei toteudu aikataulussa ja suunnitellusti. Tiedoksi

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 17 / / / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Valmistelijat / lisätiedot: Anu Hilpi, puh. (09) Sisko Rantamäki, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko Johtokunta päättää esittää liitteen mukaiset suunnitelmat Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen vuosien taloussuunnitelmaksi ja henkilöstösuunnitelmaksi sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvioksi Espoon kaupunginvaltuustolle. Päätös Liite Selostus Johtokunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 7 Tuloslaskelma 8 Rahoituslaskelma 9 Henkilöstösuunnitelma Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan sekä strategiaperustan, johon kuuluvat visio, arvot ja toimintaperiaatteet sekä päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet näkökulmittain. Espoon kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kehysohjeen talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi. Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos on kehyksen pohjalta laatinut taloussuunnitelman vuosille sekä toiminta- ja talousarvioesityksen vuodelle Valtuusto on hyväksynyt vuosien kehyksen tulos- ja rahoituslaskelmat sekä käyttötalouden toimialoittaiset kokonaismenot ja - tulot ohjeellisena ja siten täydennettynä, että valtuustolle valmistellaan talousarvion yhteydessä valtuustokauden mittainen alijäämätön talouden tasapainotusohjelma. Vuoden 2014 kehitysarvio perustuu vuoden 2012 tilinpäätökseen sekä tammi-heinäkuun toteutumatietojen perusteella tehtyyn vuoden 2013 tilinpäätösennusteeseen. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 7 mukaan toiminta-alueellaan hyväksyy liikelaitoksen taloussuunnitelman.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 18 / 46 Vuosien taloussuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvio on jätettävä kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2014 talousarviota ja taloussuunnitelmaa ja Valtuusto päättää vuoden 2014 talousarviosta sekä taloussuunnitelmasta Taloussuunnitelmapäätöksen jälkeen liikelaitoksen vuoden 2014 tulostavoitteet valmistellaan ja tuodaan tiedoksi an siten, että tavoitteet ja talousarvio ovat yhteensopivat keskenään. Liikelaitosten sitovat tavoitteet ja palvelukustannukset määritellään konserniesikunnan, liikelaitosten ja palveluja käyttävien yhteistyönä kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä. Liikelaitosten tulos voi vaihdella liikelaitoksittain mutta lähtökohtaisesti tavoitteena on, että kaikki liikelaitokset tekevät vähintään nollatuloksen. Peruspääoman tuottoprosentti on 5 kaikilla liikelaitoksilla lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta. 1. Tehtävät ja toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää luotettavasti ja kustannustehokkaasti katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen piha-alueita ja hoitaa kaupungin metsäomaisuutta. Tehtäviin kuuluu lisäksi ylijäämämassojen läjittämisen ja lumenvastaanottopaikkojen operatiivinen toiminta sekä siirtoajoneuvojen varastointi. Liikelaitos huolehtii edellä mainituista tehtävistä tilaajien kanssa solmittujen kumppanuus- ja vuosisopimusten mukaisesti. Palveluja tuotetaan sekä omana tuotantona että ostopalveluina. Suurimmat asiakkaat ovat Teknisen keskuksen Katu- ja viherpalvelut ja Tilakeskus-liikelaitos. Lisäksi on mahdollista tuottaa palveluita myös muille kaupungin toimialoille ja tulosyksiköille. 2. Toiminnan ja talouden nykytila ja kehittäminen Liikelaitoksen tulee toimia siten, ettei sen tilikauden tulos muodostu alijäämäiseksi. Kaikki palvelut laskutetaan joko sopimuksiin tai tilauksiin perustuvina. Liikelaitos muodostuu kolmesta palveluyksiköstä, jotka ovat rakentaminen, ylläpito ja ympäristöpalvelut. Lisäksi liikelaitoksen hallinnollisista asioista vastaa tuotannon tuen viiden hengen palveluyksikkö. Espoo Kaupunkitekniikka kehittää palvelujaan yhdessä tilaajan kanssa huomioiden kaupungin asettamat strategiset ja taloudelliset tavoitteet, sekä myös mm. Espoo strategian ilmasto- ja energiatoimenpiteet toiminnassaan.

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 19 / 46 Tavoitteena on lisätä toiminnan tehokkuutta, joustavuutta ja kustannushallintaa. Tavoitteet on jalkautettu esimies- ja työnjohtotasolle. Yksittäisenä isona kehittämiskohteena on Takapellon maanvastaanottopaikan toiminnan sujuvuuden parantaminen mahdollisten uusien materiaalilajikkeiden vastaanottotulojen lisäämiseksi. Tunnuslukuja Rakentaminen TA 2014 TA 2015 Viherrakentaminen - puistojen rakentaminen, m² katuviheralueiden rakentaminen, m² Rakennetut kadut - jakavan yläpinta, m² asfalttipäällysteet, m² Ylläpito Viherylläpito - viheralueiden hoito, m² pihojen hoito, m² Kadun hoito ja puhtaanapito - kunnossapitoluokka I, m² kunnossapitoluokka II, m² kunnossapitoluokka III, m² Ympäristöpalvelut Luonnonhoito - hoidettavia metsiä (ha) Maan vastaanotto - maamassojen vastaanotto, m³ Talous 3.1. Tuotot Espoo Kaupunkitekniikka liikelaitoksen liikevaihto vuonna 2014 on 54,7 milj. euroa. Liikevaihdosta 94 % on sisäistä ja 6 % ulkoista myyntiä. Ulkoisesta myynnistä suurin osa tulee maa- ja lumenvastaanottomaksuista Kulut Tuloslaskelmassa supistukset kohdistuvat ulkoisiin kuluihin, lähinnä materiaalien ja palveluiden ostoihin, joita on vuoteen 2013 verrattuna vähennetty 1,2 milj. euroa. Tämä asettaa palveluiden tuottamiselle haasteita, ottaen huomioon yleisen hintatason nousun ja supistuneen ostokyvyn. Lisähaasteen talouteen tuo supistuva tilauskanta mm. ylläpidossa; Tapiolan alueen siirtyminen yksityiselle urakoitsijalle syksyllä 2012 ja Pohjois-Espoon alueen siirto vuoden 2013 aikana. Vuoden 2012 hyvä tulos johtui maamassojen vastaanottopalveluista.

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 20 / 46 Vastaanottotoiminta on hiljentynyt jo 22 % vuoden 2013 aikana ja tullee hiljentymään edelleen. Toimitilojen ja koneiden vuokrakulut olivat vuoden 2013 laskelmissa arvioitu 0,5 milj. euroa liian pieniksi, joten nousua 2013 talousarvioon verrattuna on 3,5 %. Henkilöstökulut ovat supistuneet 2,5 % vuoden 2013 talousarvioon verrattuna. Palkantarkastuksiin on varattu 1 % korotusta vastaava erä. Tärkeimpien tiliryhmien kuluja Toimitilojen ja koneiden vuokrakulut Henkilöstökulut TOT 2012 TA 2013 TA 2014 TOT 2012 TA 2013 TA ,86 milj. 5,94 milj. 6,15 milj. 15,57 milj. 16,88 milj. 16,45 milj. % käyttömenoista 10,08 % 10,82 % 11,36% 26,76 % 30,74 % 30,58 % 3.3. Tulos Tilikauden liikeylijäämä on tuottovaatimuksen mukaisesti 1 % eli euroa. 3.4 investoinnit Investointeihin on budjetoitu yhteensä euroa, joista koneiden, kalustoon ja rakennelmien osuus on euroa ja aineettomien hyödykkeiden euroa Aineettomat tuotannon ohjaus, vastaanotto ym. Pienkoneet IT tarvikkeet Vaihtolavojen hankinta 50 Lumensulatusyksikön hankinta 300 Takapelto tukikohtatoimintojen järjestelyt Vastaanottojärjestelmän rakentaminen (portit, tukikohta) Vaaka Takapelto 500 Materiaalit Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos Sitovat tulostavoitteet 1. Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 21 / Liikelaitoksen tulos on positiivinen. 4. Henkilöstö Liikelaitoksen henkilöstövahvuudessa ei odoteta tapahtuvan suuria muutoksia taloussuunnitelmakaudella. Henkilöstömäärä vuonna 2013 elokuun lopussa on henkilöstösuunnitelman mukaan noin 380 henkeä, joista vakinaisia viran- tai toimenhaltijoita on 324 ja määräaikaisia 56. Vastaamme sosiaalisen työllistämisen haasteisiin tarjoamalla noin sadalle nuorelle kesätyötehtäviä, harjoittelupaikkaa alan opiskelijoille ympäri vuoden. Tuemme myös aktiivisesti työllistymistä, joista vuositasolla maahanmuuttajia ja tukityöllistettäviä on keskimäärin 10 sekä työharjoittelijoita 5 henkilöä. Tavoitteemme on parantaa työn tuottavuutta ja laatua, lisätä henkilöstön motivaatiota oman työnsä kehittämiseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen. Työssä onnistuminen edellyttää vankkaa ammatillista osaamista ja motivoituneita työntekijöitä. Espoo Kaupunkitekniikka liikelaitoksessa on määrällisesti hyvin tasapainossa erittäin kokeneet ja uudet työntekijät. Molempia lähes yhtä monta. Uusia työntekijöitä, 0-4 vuotta palvelleita on 29 % ja kokeneita, vuotta palvelleita 26 % kaikista työntekijöistä. Perehdyttämiseen on hyvät ja tarvittavat resurssit, joita tullaan suunnitelmallisesti hyödyntämään. Työhyvinvointiin panostetaan selkeiden työnkuvien, työtehtävien perehdytyksen, koulutuksen ja yksiköiden välisten auttamismahdollisuuksien kautta. Kunta 10 ja Espoo Kaupunkitekniikan vuosittain järjestettävän oman työhyvinvointikyselyn tuloksia hyödynnetään henkilöstön työhyvinvoinnin suunnittelussa. 5. Suunnitelmakauden tavoitteet ja vuoden 2014 keskeiset tavoitteet Taloussuunnitelma on valmisteltu annettujen laadintaohjeiden mukaisesti, ottaen huomioon Espoo-strategian (Espoo-tarina) päämäärät ja tavoitteet sekä liikelaitoksen toimintaohjeen. Suunnitelmakauden tärkeimmiksi tavoitteiksi on asetettu: 1. henkilöstö- ja koneresurssien käytön tehostaminen hyödyntämällä käyttöastemittauksia ja työaikajärjestelyjä. 2. maansiirtoautojen odotusajan vähentämien 10 % vuoden 2014 aikana 3. tietomallipohjaisen koneohjauksen käyttöönotto 4. rakentamisen hankeseurantaa kehitetään projektiseurantajärjestelmän käyttöönotolla sekä työ- ja tilauskannan suunnitelmallisella ohjauksella ja seurannalla, töiden aikataulutuksella ja toteutuneiden kustannusten seurannalla

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 22 / Espoo Kaupunkitekniikka liikelaitokseen hankitaan yhtenäinen, helppokäyttöinen tilaus- ja tarjousjärjestelmä sekä asiakastilauksiin että palvelujen tilaamiseen ulkoisilta palvelujen toimittajilta, joihin kuuluu muun muassa kone- ja autourakoitsijat sekä rakennusurakoitsijat Vuosina toiminta pyritään pitämään vuoden 2013 mukaisella tasolla. Taloustilanteesta johtuen palvelu- ja laatutaso saattavat kuitenkin laskea, mutta niistä sovitaan erikseen tilaajien kanssa. Toimialan jatkuvan parantamisen toimintamalli on käytössä. 6. Riskit Keskeinen taloudellinen riski on aineiden, tarvikkeiden, toimitilojen ja kaluston vuokrakustannusten sekä palveluiden ennakoitua suurempi kustannusnousu. Myös kasvavat energia- ja palkkakustannukset nostavat kokonaiskustannuksia. Rakentamisen ja ylläpidon tilauskanta ei ole selvillä lähi vuosiksi. Tämä vaikeuttaa talous-, kalusto ja henkilöstösuunnittelua. Lisäksi ylläpidon osalta riskinä on, että yleisten alueiden ylläpitoon käytettävää rahamäärää vähennetään, samalla kun ylläpidettävät neliömäärät kasvavat uusien rakennettavien katu- ja viheralueiden johdosta. Ympäristöpalveluiden kohdalla suurin riski se, että laskutettavien maamassojen vastaanottomäärät eivät toteudu rakentamisen volyymin heikentyessä. Tiedoksi

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 23 / / / Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. (09) Päivi Turunen, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko Johtokunta päättää esittää liitteen mukaiset suunnitelmat Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen vuosien taloussuunnitelmaksi ja henkilöstösuunnitelmaksi sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvioksi Espoon kaupunginvaltuustolle. Päätös Liite Selostus Johtokunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 10 Tuloslaskelma 11 Rahoituslaskelma 12 Henkilöstösuunnitelma Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan sekä strategiaperustan, johon kuuluvat visio, arvot ja toimintaperiaatteet sekä päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet näkökulmittain. Espoon kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kehysohjeen talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi. Espoo Kiinteistöpalvelut - liikelaitos on kehyksen pohjalta laatinut taloussuunnitelman vuosille sekä toiminta- ja talousarvioesityksen vuodelle Valtuusto on hyväksynyt vuosien kehyksen tulos- ja rahoituslaskelmat sekä käyttötalouden toimialoittaiset kokonaismenot ja - tulot ohjeellisena ja siten täydennettynä, että valtuustolle valmistellaan talousarvion yhteydessä valtuustokauden mittainen alijäämätön talouden tasapainotusohjelma. Vuoden 2014 kehitysarvio perustuu vuoden 2012 tilinpäätökseen sekä tammi-heinäkuun toteutumatietojen perusteella tehtyyn vuoden 2013 tilinpäätösennusteeseen.

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 24 / 46 Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 7 mukaan toiminta-alueellaan hyväksyy liikelaitoksen taloussuunnitelman. Vuosien taloussuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvio on jätettävä kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2014 talousarviota ja taloussuunnitelmaa ja Valtuusto päättää vuoden 2014 talousarviosta sekä taloussuunnitelmasta Taloussuunnitelmapäätöksen jälkeen liikelaitoksen vuoden 2014 tulostavoitteet valmistellaan ja tuodaan tiedoksi an siten, että tavoitteet ja talousarvio ovat yhteensopivat keskenään. Liikelaitosten sitovat tavoitteet ja palvelukustannukset määritellään konserniesikunnan, liikelaitosten ja palveluja käyttävien yhteistyönä kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä. Liikelaitosten tulos voi vaihdella liikelaitoksittain mutta lähtökohtaisesti tavoitteena on, että kaikki liikelaitokset tekevät vähintään nollatuloksen. Peruspääoman tuottoprosentti on 5 kaikilla liikelaitoksilla lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta. 1. Tehtävät ja toiminta-ajatus Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitos tuottaa kaupungin toimitilojen ja rakennusten korjaus-, kunnossapito- ja rakentamispalveluja, kiinteistöjen hoito- ja siivouspalveluja, aula- ja turvallisuuspalveluja sekä apuvälinekorjaus- ja huoltokuljetuspalveluja liiketaloudellisin periaattein kustannustehokkaasti. Liikelaitoksen tuotanto perustuu sopimuksiin ja tilauksiin, joissa liikelaitoksen asiakas määrittelee haluamansa tuotteen tai palvelun ja palvelutason ja jotka asiakas maksaa sopimuksen mukaisesti. Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitos tuottaa kiinteistönomistajalle suunnattuja omistajapalveluja ja kiinteistön käyttäjille suunnattuja käyttäjäpalveluja. Omistajapalvelut perustuvat tilaajan eli Tilakeskuksen kanssa tehtyihin palvelusopimuksiin ja ne sisältyvät omistajan tulosyksiköiltä perimään toimitilavuokraan. Siivous-, aula ja turvallisuus-, apuväline- ja huoltokuljetuspalvelut ovat käyttäjäpalveluja, joista aiheutuvat kustannukset peritään suoraan tulosyksiköiltä palvelusopimuksiin perustuen. Muut käyttäjäpalvelut laskutetaan suoraan tilaavalta tulosyksiköltä voimassa olevan hinnaston mukaan. Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen visiona on mahdollistaa toimialoille kuntalaisten palveleminen. Palvelut tuotetaan niin, että käyttäjät voivat keskittyä omaan tärkeään työhönsä. Espoo Kiinteistöpalvelut haluaa olla

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 25 / 46 ammattitaitoinen, asiakaspalvelun taitaja, sopimuskumppaneiden kanssa yhteistyötä tekevä, sähköisiä välineitä tehokkaasti käyttävä, toimintaansa jatkuvasti kehittävä, toiminnassaan ennakoiva ja suunnitelmallinen sekä joustava tuottaja. 2. Toiminnan ja talouden nykytila ja kehittäminen Liikelaitoksen tuloksen tulee olla 1 % liikevaihdosta. Tulosyksikön toiminta ja investoinnit rahoitetaan tulorahoituksella tai omalla pääomalla. Kaikki liikelaitoksen palvelut laskutetaan joko sopimuksiin tai tilauksiin perustuvina. Kaupungin ja palveluliiketoimen asettamat strategiset ja taloudelliset tavoitteet saavutetaan toiminnan jatkuvalla kehittämisellä. Tavoitteena on kehittää palveluja ja saada joustavuutta toimintaan, lisätä toiminnan tehokkuutta ja parantaa asiakaspalvelua ja laatua. Lisäksi panostetaan henkilöstön työhyvinvoinnin parantamiseen ja sairauspoissaolojen vähentämiseen. Liikelaitos muodostuu viidestä palveluyksiköstä, joita ovat aula- ja turvallisuuspalvelut, kiinteistönhoitopalvelut, siivouspalvelut, rakennustekniset kunnossapitotyöt, sähkötekniset kunnossapitotyöt ja LVIA -tekniset kunnossapitotyöt. Sähkötekniset kunnossapitopalvelut yksikössä on apuvälinekorjaus- ja huoltokuljetukset -palveluyksiköt. Liikelaitoksen yhteisistä asioista vastaa Tuotannon tuki - palveluyksikkö. Palveluyksiköt toimivat omina tulosyksikköinään, joten talousseuranta selkeytyy edellisistä vuosista. Talousseurannan, -raportoinnin ja toiminnan suunnittelun parantamiseksi tarvitaan tuottajalle soveltuva tuotannonohjausjärjestelmä. 3. Talous Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen liikevaihto on 55,8 milj. euroa. Liikevaihto muodostuu sisäisistä myyntituotoista, joista noin 34 % tulee siivouspalveluista, 38 % kunnossapitotöistä, 17 % kiinteistönhoitopalveluista, 7 % aula- ja turvallisuuspalveluista, 2 % apuvälinekorjaus- ja huoltokuljetuspalveluista ja 2 % käyttäjäpalveluista. Kunnossapidossa työt jakautuvat niin, että rakennustekniset kunnossapitotyöt ovat 65 %, sähkötekniset kunnossapitotyöt 20 % ja LVIA -tekniset kunnossapitotyöt 15 %. Kulut muodostuvat pääosin palvelujen ostosta ja henkilöstömenoista Tuotot Liikelaitoksen tuotot ovat 55,8 milj. euroa. Liikevaihdosta 99,5 prosenttia on sisäistä ja 0,5 prosenttia on ulkoista myyntiä. Muut tuotot euroa muodostuvat työllistämistuista Kulut

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 26 / 46 Liikelaitoksen kuluista pääosan muodostavat henkilöstökulut, jotka ovat 23,9 milj. euroa ja palvelujen ostot 27,0 milj. euroa. Henkilöstökulut laskevat edellisestä vuodesta -0,2 % ja palvelujen ostot kasvavat 5,2 %. Palvelujen ostojen kasvu johtuu liikevaihdon kasvusta. Aineet, tarvikkeet ja tavarat kuluerät ovat 2,2 milj. euroa ja ne kasvavat 12,3 % johtuen liikevaihdon kasvusta Tulos Liikelaitoksen tulos on 1 % liikevaihdosta eli euroa. 3.4 Investoinnit Liikelaitoksen aineettomiin investointeihin on varattu euroa ja kunnossapidon kalustoon euroa Sitovat tulostavoitteet Sitovat tulostavoitteet vuodelle 2014 ovat seuraavat: 1. Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia. 2. Liikelaitoksen tulos on positiivinen. 4. Henkilöstö Henkilöstöä 646, joista vakinaisia on 619 ja määräaikaisia 27. Naisia on henkilöstöstä 327 ja miehiä 292. Vakinaisten miesten keski-ikä on 48,93 v ja naisten 49,35 v. Vakinaisia 60 v täyttäneitä liikelaitoksen työntekijöistä on 99 eli 16 %. Liikelaitoksen suurimmat henkilöstöryhmät ovat laitoshuoltajat 300, kiinteistönhoitajat 95, vahtimestarit 72 ja kirvesmiehet 22. Tavoitteena on parantaa työn tuottavuutta ja laatua ja lisätä henkilöstön motivaatiota oman työnsä kehittämiseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen. Asiakaspalveluosaamiseen panostetaan ja järjestetään koulutusta. Työhyvinvointiin panostetaan yhteistyössä työterveyspalveluiden kanssa, jotta sairauspoissaolojen määrä saataisiin kääntymään laskuun. Myös tapaturmien määrän alentaminen on merkittävä tavoite jokaisessa palveluyksikössä. Työturvallisuuskoulutusta järjestetään työntekijöille ja uusien työntekijöiden perehdyttämistä kehitetään. 5. Suunnitelmakauden tavoitteet ja vuoden 2014 keskeiset tavoitteet Taloussuunnitelman lähtökohtana on olettamus, että toiminta jatkuu palveluyksiköissä vähintäänkin edellisten vuosien laajuisena. Liikelaitokseen vuoden 2013 aikana siirtyneet apuvälinekorjaus- ja huoltokuljetuspalvelut kehittävät toimintaansa yhteistyössä tilaajan kanssa.

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 27 / 46 Tilakeskus -liikelaitoksen vuosikorjaus- ja perusparannusmäärärahojen määrä ja käyttäjäpalvelujen tilausmäärät vaikuttavat suoraan liikevaihtoomme. Toiminta mukautetaan myös palveluverkkouudistuksen mukanaan tuomiin muutoksiin. Yhteistyötä eri toimialojen kanssa jatketaan ja oman organisaation toimintaa kehitetään strategian vaatimusten saavuttamiseksi. Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen eri palveluyksiköiden sisäistä yhteistyötä lisätään käyttäjien arjen helpottamiseksi ja toimia kohdistetaan liikelaitoksen palveluiden laadunvarmistukseen. Liikelaitos panostaa toiminnassaan hyvään palveluun ja asiakasyhteistyöhön lisäämällä henkilöstön asiakaspalveluosaamista. Ensimmäiset koulutukset ovat jo 2014 aikana. Tuottavuuden parantamisessa yhtenä merkittävänä työvälineenä on tuottajalle soveltuvan tuotannonohjausjärjestelmän hankinta. Tuottajalle soveltuvan tuotannonohjausjärjestelmä, joka sisältää palvelupyyntö-, työjonojenhallinta- ja laskutusmoduulit on välttämätön, jotta voimme vastata tilaaja-tuottajamallin asettamiin haasteisiin ja kehittää toimintaa niin, että pystytään työkohtaiseen laskutukseen. Talouden reaaliaikaista seurantaa ja laskutuksen ajantasaisuutta parannetaan kaikissa palveluyksiköissä. Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen palvelutoiminnan perusta on osaava henkilökunta. Toimintavuoden aikana panostetaan henkilökunnan työhyvinvointiin sekä kouluttamiseen. Esimiestaitoja lisätään koulutuksella sekä tukemalla esimiehiä arjessa ja osallistumalla Espoolaisen johtamisen projektiin. Asiakaspalveluosaamista päivitetään. Toiminnan avainsanat ovat ennakointi, joustavuus ja avoimuus. 5.1 Kiinteistönhoitopalvelut Kiinteistönhoidon toimintaa tehostetaan ja kehittämistä jatketaan päivittämällä mitoitukset ja yhdistämällä alueita. Palvelujen tilaajana on Tilakeskus -liikelaitos. 5.2 Rakennustekniset, sähkötekniset ja LVIA -tekniset kunnossapitopalvelut Kunnossapidossa toiminta on jaettu rakennustekniset kunnossapitotyöt, sähkötekniset kunnossapitotyöt ja LVIA -tekniset kunnossapitotyöt palveluyksiköihin. Nämä yksiköt toimivat asiantuntijayksiköinä. Kunnossapidossa panostetaan erityisesti vuosikorjausten ja perusparannusten ostopalveluiden hankintaan ja valvontaan. Terveen kilpailun edistäminen on kaupungissa kaikkien yhteinen tavoite. Palveluja tilaa pääasiassa Tilakeskus- liikelaitos.

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 28 / 46 Apuvälineidenkorjaus- ja huoltokuljetuspalveluja kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Palvelutoiminnan vakiinnuttaminen ja toiminnan kehittäminen ovat toimintavuoden suurin tavoite. Laiterekisteröinnin valmistuminen on vuoden 2014 tavoite. Apuvälinekorjauspalvelujen tilaaja on Sosiaali- ja terveystoimen toimiala. Huoltokuljetuksien tilaajana on Espoo Catering -liikelaitos ja Sosiaali- ja terveystoimen toimiala. 5.3 Siivouspalvelut Siivouspalveluissa siivouksen mitoitusten päivittäminen on jatkuvaa toimintaa. Siivouspalvelujen myyntilaskutuksen kehittäminen on yksi kehitystoimenpide. Palveluja tilaajana ovat kaikki toimialat. 5.4 Aula- ja turvallisuuspalvelut Aula- ja turvallisuuspalvelujen palveluja kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Turvallisuuspalvelujen asiantuntijapalveluiden tilausten ennakoidaan lisääntyvän. Palveluja tilaajana ovat kaikki toimialat. Toimialan jatkuvan parantamisen -toimintamalli on käytössä. 6. Riskit Liikelaitoksen riskiarviointi on tehty ja riskien hallintatyö ja ennakoinnin parantaminen jatkuu vuosittain. Riskit liittyvät liikelaitoksen laskutukseen ja kustannusseurantaan, osaavan ammattihenkilöstön rekrytointiin ja työkyvyn alentumiseen sekä palvelujen tuottamiseen. Tiedoksi

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 29 / / / Espoo Logistiikka -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille Valmistelijat / lisätiedot: Kari Sirviö, puh. (09) Jarkko Mikkonen, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko Johtokunta päättää esittää liitteen mukaiset suunnitelmat Espoo Logistiikka -liikelaitoksen vuosien taloussuunnitelmaksi ja henkilöstösuunnitelmaksi sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvioksi Espoon kaupunginvaltuustolle. Päätös Liite Selostus Johtokunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 13 Tuloslaskelma 14 Rahoituslaskelma 15 Henkilöstösuunnitelma Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan sekä strategiaperustan, johon kuuluvat visio, arvot ja toimintaperiaatteet sekä päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet näkökulmittain. Espoon kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kehysohjeen talousarvion ja taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi. Espoo Logistiikka -liikelaitos on kehyksen pohjalta laatinut taloussuunnitelman vuosille sekä toiminta- ja talousarvioesityksen vuodelle Valtuusto on hyväksynyt vuosien kehyksen tulos- ja rahoituslaskelmat sekä käyttötalouden toimialoittaiset kokonaismenot ja - tulot ohjeellisena ja siten täydennettynä, että valtuustolle valmistellaan talousarvion yhteydessä valtuustokauden mittainen alijäämätön talouden tasapainotusohjelma. Vuoden 2014 kehitysarvio perustuu vuoden 2012 tilinpäätökseen sekä tammi-heinäkuun toteutumatietojen perusteella tehtyyn vuoden 2013 tilinpäätösennusteeseen. Palveluliiketoimen toimialan johtokuntien johtosäännön 7 mukaan toiminta-alueellaan hyväksyy liikelaitoksen taloussuunnitelman.

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivu 30 / 46 Vuosien taloussuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma sekä vuoden 2014 toiminta- ja talousarvio on jätettävä kaupunginhallitukselle Kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2014 talousarviota ja taloussuunnitelmaa ja Valtuusto päättää vuoden 2014 talousarviosta sekä taloussuunnitelmasta Taloussuunnitelmapäätöksen jälkeen liikelaitoksen vuoden 2014 tulostavoitteet valmistellaan ja tuodaan tiedoksi an siten, että tavoitteet ja talousarvio ovat yhteensopivat keskenään. Liikelaitosten sitovat tavoitteet ja palvelukustannukset määritellään konserniesikunnan, liikelaitosten ja palveluja käyttävien yhteistyönä kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelun yhteydessä. Liikelaitosten tulos voi vaihdella liikelaitoksittain mutta lähtökohtaisesti tavoitteena on, että kaikki liikelaitokset tekevät vähintään nollatuloksen. Peruspääoman tuottoprosentti on 5 kaikilla liikelaitoksilla lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta. 1. Tehtävät ja toiminta-ajatus Espoo Logistiikka -liikelaitoksen tehtävänä on hankkia kaupungille autoja ja työkoneita, järjestää kuljetus- ja varastopalveluja sekä painatus- ja postipalveluja, tuottaa vaihdepalveluja ja näihin liittyvä oheispalveluja liiketaloudellisin periaattein kustannustehokkaasti. 2. Toiminnan ja talouden nykytila ja kehittäminen Liikelaitos muodostuu neljästä palveluyksiköstä, jotka ovat auto- ja konepalvelut, kuljetus- ja varastopalvelut, painatus- ja postipalvelut sekä vaihdepalvelut. Lisäksi koko liikelaitoksen yhteisistä asioista vastaa tuotannon tuen palveluyksikkö. Liikelaitoksen tuotanto perustuu asiakaslähtöisiin kaupunkitasoisiin sopimuksiin ja tilauksiin, joissa liikelaitoksen asiakas määrittelee haluamansa tuotteen tai palvelun ja palvelutason ja jotka asiakas maksaa sovitun mukaisesti. Liikelaitoksen toimintaa on kehitetty vastaamaan kaupungin strategiaa ja eri asiakasryhmien tarpeita. Kuljetus- ja varastopalvelujen operatiivisessa toiminnassa Puolarmetsän sairaalan ja Aurorakodin sisäiset kuljetukset siirtyivät Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitokseen sekä eikiireelliset potilaskuljetukset HUS -logistiikkaan Kuljetus- ja varastopalveluihin siirtyy vuoden 2014 alusta sivistystoimen ja sosiaali- ja terveystoimen henkilökuljetuksia. Kaupunginjohtajan perustama projektiryhmä valmisteli vuoden 2013 alkuvuoden aikana ehdotuksen kaupungin uudesta kuljetuspalveluhankintojen järjestämismallista. Projektiryhmän ehdotusten mukaisesti kaikki kaupungin kuljetukset järjestetään vuodesta 2014 eteenpäin Espoo Logistiikka -liikelaitoksen Kuljetus- ja varastopalvelujen toimesta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66 25.09.2013 Sivu 1 / 1 1978/02.02.00/2013 66 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 80 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen,

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 77 Espoo Catering -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh.

Lisätiedot

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO HENKILÖSTÖPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Tuotamme HR- asiantuntija- ja työterveyspalveluja toimintayksiköille, esimiehille

Lisätiedot

ESPOO CATERING -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO CATERING -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO CATERING -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO CATERING -LIIKELAITOS Toiminta Järjestämme laadukkaita ja kilpailukykyisiä catering-palveluita sisäisten asiakkaidemme tarpeisiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 82 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelmat 2015-2017 sekä talouden tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen,

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 12. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-20:10. Virastopiha 2 B, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 07.02.2013 torstai klo 17:00-20:10 Paikka Virastopiha 2 B, 02770 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.12.2015 Sivu 1 / 18 Kokoustiedot Aika 16.12.2015 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. 19 Palveluliikelaitosten johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 26.04.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 19 johtokunnan alaisten liikelaitosten talouskatsaus 1.1. - 31.3.2012 Valmistelijat / lisätiedot: Hagerlund Pirkko, puh. (09) 816 22290 Mikkonen Jarkko, puh. (09)

Lisätiedot

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Talouspalvelut liikelaitos jakaantuu hankintapalvelut -palveluyksikköön sekä

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 35. Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:30-19:15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 07.03.2013 Sivu 1 / 35 Kokoustiedot Aika 07.03.2013 torstai klo 17:30-19:15 Paikka Espoo Logistiikka, Orionintie 24 Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:00-20:05. Espoon kaupunki Pöytäkirja 29.04.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 29.04.2015 keskiviikko klo 17:00-20:05 Paikka Virastopiha 2 B Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 97 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus 11.02.2015 Sivu 1 / 1 16 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 125. Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.09.2012 Sivu 1 / 1 2936/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 251 27.8.2012 125 Valtuustokysymys Espoo Cateringin perimistä maksuista Valmistelijat / lisätiedot: Ahola Minna, puh. (09) 816 22270

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 28.05.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 28.05.2013 tiistai klo 17:00-19:30 Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 20. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:20-19:40 Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.06.2015 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 17.06.2015 keskiviikko klo 17:20-19:40 Paikka Kaupunginpuutarha, Vantinpuisto 11, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus tilanteesta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 61 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen talouden tilannekatsaus 30.4.2014 tilanteesta Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 23.09.2015 Sivu 1 / 1 96 Espoo Catering -liikelaitoksen tilannekatsaus Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 ehdotus Toimitusjohtaja Minna Ahola Käsittely Toimitusjohtaja Minna Aholan estyneenä ollessa asian

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 71. 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 71 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Seija Rupponen, puh. 043 825 1527 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 19.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta. 24.09.2014 Sivu 1 / 38. Kokoustiedot. Aika 24.09.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta. 24.09.2014 Sivu 1 / 38. Kokoustiedot. Aika 24.09.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 24.09.2014 Sivu 1 / 38 Kokoustiedot Aika 24.09.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja, saapui

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 54 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. (09) 816 222290 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32 09.04.2014 Sivu 1 / 1 1673/02.08.00/2014 32 Palveluliiketoimen liikelaitosten toimitilahankkeet kaudelle 2015-2019 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsi Remes, puh. 043 824 9071 Katariina Kaukonen, puh. 040

Lisätiedot

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 PALIN tarkoituksena on osallistua Espoon TATU-ohjelmaan valmistelemalla siihen seuraavia asioita: 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 101 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh 12.02.2014 Sivu 1 / 1 674/02.06.01/2014 3 Espoo Catering -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 17.08.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 17.08.2016 keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Lisätiedot

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:15-16:47 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68 25.09.2013 Sivu 1 / 1 1978/02.02.00/2013 68 Espoo Talouspalvelut -liikelaitoksen toimintasuunnitelma- ja talousarvioesitys vuodelle 2014, taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 15.02.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 15.02.2017 keskiviikko klo 17:00-19:00 Paikka Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 89 Teknisen lautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 käyttötalouden osalta (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 19.10.2017, klo 16:30-17:26 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo

Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie 24, 02200 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 08.03.2012 Sivu 1 / 20 Kokoustiedot Aika 08.03.2012 torstai klo 17:05-19:30 Neuvottelutauko klo 18.27-18.39 Paikka Espoo Logistiikka -liikelaitos, Mankkaan toimipiste, Orionintie

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/2016

Osavuosikatsaus 1-4/2016 Osavuosikatsaus 1-4/ Liikelaitos Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 30.11.2016 keskiviikko klo 16:30-19:31 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.11.2013 Sivu 1 / 1 4730/00.01.01/2013 328 Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 16:15-20:10 Tauko klo 18.45-18.47 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C,

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Sivu 1 / 9. sosiaali- ja terveyslautakunnan pj, sosiaali- ja terveyspalvelujen jaosto. Kokoustiedot

Sivu 1 / 9. sosiaali- ja terveyslautakunnan pj, sosiaali- ja terveyspalvelujen jaosto. Kokoustiedot Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 02.11.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 02.11.2016 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Kamreerintie 7, 3. krs, neuvotteluhuone Centti Saapuvilla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 23. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:05-19:00. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta Sivu 1 / 23. Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 17:05-19:00. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 09.04.2014 Sivu 1 / 23 Kokoustiedot Aika 09.04.2014 keskiviikko klo 17:05-19:00 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 677/02.06.01/2014 6 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 01.04.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 01.04.2015 keskiviikko klo 16:05-16:05 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2017-2019 ltjk 5.10.2016 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Karjalohjan VPK:n paloasema, Keskustie 10, Karjalohja

Karjalohjan VPK:n paloasema, Keskustie 10, Karjalohja Espoon kaupunki Pöytäkirja 03.03.2016 Sivu 1 / 17 Kokoustiedot Aika 03.03.2016 torstai klo 17:00-18:20 Paikka Karjalohjan VPK:n paloasema, Keskustie 10, Karjalohja Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Seppä,

Lisätiedot

7.3 Teknisen tuotannon liikelaitos Toimielin Liikelaitosten johtokunta Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu

7.3 Teknisen tuotannon liikelaitos Toimielin Liikelaitosten johtokunta Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu 7.3 Teknisen tuotannon liikelaitos Toimielin Liikelaitosten johtokunta Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminnan kuvaus Teknisen tuotannon liikelaitoksen tehtävänä on tuottaa käyttäjä-

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh 19.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 99 Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Sisko Rantamäki, puh. 050 414 1080 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Palveluliikelaitosten johtokunta. 12.02.2014 Sivu 1 / 37. Kokoustiedot. Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1.

Palveluliikelaitosten johtokunta. 12.02.2014 Sivu 1 / 37. Kokoustiedot. Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10. Virastopiha 2 B, 1. Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 37 Kokoustiedot Aika 12.02.2014 keskiviikko klo 17:05-19:10 Paikka Virastopiha 2 B, 1. krs Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille Kaupunginhallitus 241 20.06.2016 Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2247/02.02.00/2016 KHALL 20.06.2016 241 Talouden tasapaino

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 178. Valtuusto Sivu 1 / Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 178. Valtuusto Sivu 1 / Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen Valtuusto 09.12.2013 Sivu 1 / 1 4730/00.01.01/2013 Kaupunginhallitus 328 11.11.2013 178 Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Katariina

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta Porin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 10) Aika 29.01.2019, klo 16:57-18:13 Paikka Tiedepuisto 4 B, 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi.

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-14:40 Paikka KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Läsnä Vilma Kröger Pirjo Nikkinen Tiina Nousiainen

Lisätiedot

Suunnittelukehysten perusteet

Suunnittelukehysten perusteet Kaupunginhallitus 344 19.06.2017 Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2875/02.02.00/2017 KHALL 19.06.2017 344 Talouden tasapaino

Lisätiedot

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2019-2021 TALOUSSUUNNITELMA Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta 7.9.2017 1 2 TAMPEREEN VESI Tampereen Vesi tuottaa toiminta-alueensa vesihuoltopalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

63 Linja-autojen korjaus- ja huoltosopimus Johtokunnan kokousten pitäminen ja kokouskutsun lähettäminen

63 Linja-autojen korjaus- ja huoltosopimus Johtokunnan kokousten pitäminen ja kokouskutsun lähettäminen Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (11) Aika 20.12.2017, klo 08:01-09:19 Paikka TKL:n kokoushuone Käsitellyt asiat 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 Pöytäkirjan tarkastus 62 Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 07.04.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 07.04.2016 torstai klo 16:15-20:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/ 12 Ympäristölautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 23.03.2016 Sivu 1 / 1 1125/2016 02.02.00 36 terveystoimen investointiesitys vuosille 2017-2021 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta:

1031/ /2013. Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Palveluliikelaitosten Sivu 1 / 1. Johtokunta: 20.08.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 55 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen seurantaraportti I tilanteesta 31.7.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 15.04.2015 Sivu 1 / 1 1118/00.01.00/2015 58 Lausunto suunnitelmaan Espoon apuvälipalvelujen organisoinnista HUSapuvälinekeskukseen Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050 325 3252 Liisa

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 ltjk 25.9.2014 Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia 1.9.2014 voimaan

Lisätiedot