Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus"

Transkriptio

1 Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus Strategia Innovaatio Johtaminen

2 Harvardin professoreiden Dream Team takaa pippuroidun kehityskokemuksen Ohjelmasta vastuun kantavat creméde-la-cremé, parhaista parhaat Harvard Business Schoolin professorit. Jo 14 vuoden ajan VIA Senior Leadership in Action (SLA) -ohjelma on vieraillut Bostonissa. Olemme koonneet osallistujien parhaiksi arvostelemat professorit yhteen. He muodostavat Dream Teamin, joka takaa ideoiden ilotulituksen; luvassa on syvällistä, kokemuksen karaisemaa tietoa ja kehityskokemus, jonka osallistuja muistaa lopun elämäänsä. Vain harvat pääsevät Harvardiin Harvard Business Schoolin MBA täytti pari vuotta sitten 100 vuotta. Tuona aikana sen on käynyt 13 suomalaista. Laskimme kymmenen vuoden ajalta Harvardin pitkän kurssin oppilaat. Suomalaisia löytyi joukosta kahdeksan. On perusteltua väittää, että aivan liian harvat pääsevät kokemaan harvardilaisen kehityskokemuksen. Kuitenkin monien mielestä Harvard Business School on liikkeenjohdon temppeleistä numero yksi niin maineeltaan kuin anniltaankin. Kokemus vahvistaa maineen Olemme käyneet Harvardissa VIA Senior Leadership in Action (SLA) -ohjelman kanssa sen alusta saakka. Keväällä on alkamassa SLA-kurssi numero 23. Sinä voit halutessasi päästä mukaan Ensimmäistä kertaa keväällä 2013 sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan Bostoniin kokemaan pippuroiva kehityskokemus. SLA-osallistujat saivat meidät vakuutettua, että pitää olla mahdollisuus kokea Harvard ilman, että osallistuu koko SLA-ohjelmaan. Olemme kuunnelleet asiakasta ja nyt se on mahdollista. Sinulla on halutessasi mahdollisuus osallistua Harvardin jaksoon. Tutustu oheiseen ohjelmaan, professoreihin, osallistuneiden kommentteihin ja hanki kokemus, joka vain harvalla suomalaisella johtajalla on. Tulet muistamaan sen lopun elämääsi. Sitä paitsi se tekee hyvän lisärivin myös ansioluetteloosi. Poikkeuksetta kaikki osallistujat ovat kokeneet Harvard Business Schoolin professorit inspiroivina, uusia ajatuksia tuovina syväosaajina ja erinomaisina asiansa esittäjinä ja prosessoijina. Harvardin case-menetelmä on saanut kiitosta ja antanut oppimiskokemukselle syvyyttä. Tässä esitteessä on joukko osallistujia, jotka antavat ensikäden kommentteja kokemuksestaan.

3 Strategia, uudistuminen & johtaminen KOLME KOVAA TEEMAA Kolme keskeistä johtajan ja johtamisen haastavaa teemaa ovat strategia, uudistuminen ja johtaminen. Ne määrittävät, miten johtaja menestyy tulevaisuudessa, joka on erilainen kuin menneisyys. *) Professoriemme taustat, heidän tutkimuksensa ja erikoisosaamisensa kattaa kolme kovaa teemaa. Teemat ovat osittain päällekkäisiä, joten osallistujalla on mahdollisuus tuulettaa ja päivittää näkemyksensä. Etukäteisvalmistautuminen on kunnollinen. Luettavana on useita kuuluisia Harvard Business Schoolin case-materiaaleja. Sen lisäksi osallistujat tekevät analyysin tarpeistaan ja vastuualueensa haasteista, jotka VIA Group toimittaa etukäteen professoreille sekä valmistelee professorit rakentamaan esityksensä niin, että ne vastaavat tarpeisiin, jotka osallistujilla on. Harvardin professorit eivät päästä sinua helpolla. Caset on osattava ja jokainen kutsutaan osallistumaan työpajojen prosessiin; selän taakse ei pääse piiloutumaan. Toisaalta professorit ovat erityisen taitavia luokkatilanteessa, selkeitä viestimään ja erinomaisia inspiroimaan kuulijansa. He ovat Harvard Business Schoolin parhaita. Tervetuloa osallistumaan pippuroivaan kehityskokemukseen! Jos et pääse tänä keväänä mukaan, toistamme mahdollisuuden keväällä Kokemuksemme 14 vuoden ajalta auttaa asiassa ja tekee lyhyestäkin harvardilaisesta työpajasta osuvan ja hyödyllisen. Matkoineen ohjelmaan kuluu aikaa viikko. Uniikki kehityskokemus hyvässä seurassa Matkalle lähtevä ryhmä on yritysten ja muiden organisaatioiden ylintä johtoa. Ihmisiä, joihin haluaisit joka tapauksessa tutustua. Harvardin kokemus osaavassa, asioita jo kokeneessa ja älykkäässä seurassa antaa keskusteluille syvyyttä. Tero J. Kauppinen CEO, ohjelmavastuullinen *) Jos ajattelet, että asiat muuttuvat nyt nopeasti, you haven t seen nothing, yet. Otsikko on uunituoreesta The Institute of the Future -newsletteristä. Sen mukaan tällä vuosisadalla ihminen loikkaa eteenpäin yhtä paljon kuin viimeisen vuoden aikana. Jos kehitys olisi lineaarista, Elon laskuopin mukaan jokainen edessä oleva vuosi vastaa 200 vuotta keskimääräistä kehitystä, kun haemme vertailua menneestä. Johtuen exponentiaalisen kehityksen räjähtävästä luonteesta vuosisatamme aikana kehitys on noin 1000 kertaa suurempaa kuin viime vuosisadalla. Futuristi Ray Kurzweil Miten johtaminen onnistuu tällaisessa ympäristössä? Viime vuosisadan johtamisopit kaipaavat päivitystä. Nyt sinulla on siihen uniikki mahdollisuus.

4 Dream team Michael Tushman Michael Tushman holds degrees from Northeastern University (B.S.E.E.), Cornell University (M.S.), and the Sloan School of Management at M.I.T. (Ph.D.). Professor Tushman is internationally recognized for his work on the relations between technological change, executive leadership and organization adaptation, and for his work on innovation streams and organization design. Michael Tushman tuntee suomalaisia olosuhteita. Hän on ollut SLA-ohjelmassa kahdeksan kertaa ja aina saanut huippupalautteet. Hallitus- ja konsulttikokemus tekee professori Tushmanin esityksestä selkeän ja konkreettisen. Stefan H. Thomke Stefan Thomke, an authority on the management of technology and product innovation, is the William Barclay Harding Professor of Business Administration at Harvard Business School. Since joining the Harvard faculty in 1995, Professor Thomke has taught and chaired MBA and executive courses on technology & operations management, product development, R&D and innovation management, and operations strategy, both at Harvard Business School and in individual company programs in the United States and abroad. Stefan Thomke on Harvardin raskasta kalustoa ja innovaation ja uudistumisen spesialisti. Ranjay Gulati Ranjay Gulati is the Jaime and Josefina Chua Tiampo Professor at the Harvard Business School. He is an expert on leadership, strategy, and organizational issues in firms. His recent work explores leadership and strategic challenges for building high growth organizations in turbulent markets. Ranjay Gulati on taustaltaan Intiasta, josta on tullut monia liikkeenjohdon guruja mm. Harvard Business Schoolin nykyinen rehtori. Paitsi sisältö myös esitystapa istuu suomalaiseen kielikuvaan. Ranjay Gulati sai viime kerralla fantastiset palautteet. Neljäs päivä on kotiin viemisten kirkastamista ja soveltamista Päivän soveltava osa on puolen päivän mittainen. Sen ohjaa kokemuksellaan Tero J. Kauppinen VIA Groupista. Kolmen päivän kokemukset kirjataan yhdessä ja kootaan kotiin vietäviksi, sovellettaviksi ja toteutettaviksi. Lounaan jälkeen tutustumme Harvard Business Schoolin pääkirjastoon, kampukseen ja hankimme uusimmat kirjat ja muistoesineet kampuksen kaupasta. Ne, jotka lähtevät ryhmän mukana takaisin, ovat perjantaiaamuna Helsinki- Vantaan lentokentällä.

5 Huippuseminaarin teemat ja Professori Michael Tushman, Harvard Business School Professori Stefan Thomke, Harvard Business School Professori Ranjay Gulati, Harvard Business School 1. The Challenge of Dynamic Capabilities 2. Organization Diagnosis and Managerial Problem Solving 3. Innovation Streams, Ambidextrous Designs, and Organizational Evolution 4. Leading Change 1. Leading through Innovation 2. Building Managing Innovation Systems 3. Growing Businesses Through Innovation 1. Customer-Centricity in Turbulent Markets 2. Why Transformation Efforts Fail? 3. Resilient Leadership 4. Transformational Leadership Aiheet käsitellään alustusten, case-harjoitusten, ryhmäkeskustelujen, videojuontojen ja sovellutusharjoitusten avulla osallistujia koskettavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mitä mieltä ovat Harvardin aikaisemmin kokeneet? Aki Ojanen Toimitusjohtaja, Aspo Oyj Kunnianhimoinen ja inspiroiva kehitysohjelma. Ville Kopra Toimitusjohtaja, Versowood Group Oy Runsaasti ideoita, uutta intohimo ja innostusta vietäväksi organisaation. Maija-Liisa Friman Hallitusammattilainen Ohjelma on hyvin toteutettu. Suora hyöty on ollut verkoston syntyminen. Jorma Heinonen Johtaja, Senaatti-kiinteistöt, Toimistot-toimiala On ollut etuoikeus olla mukana ohjelmassa. Tapahtuu tajunnan laajentuminen. Ilmo Kolehmainen Johtaja, Metsähallitus Harvardin proffat innoittivat ja inspiroivat. Ehdottomasti kannatti osallistua. Harri Seppälä Rahoitusjohtaja, Aspo Oyj Viime kevään Harvard-kokemus toimi upeasti. Mikko Räsänen Managing Partner, Lexia Asianajotoimisto Oy Toimitusjohtajan tulee kehittyä jatkuvasti ja tämä ei ole mahdollista ilman, että tuulettaa strategisia näkemyksiään ja uudistaa ajatteluaan. Suosittelen lämpimästi. Tero Karjalainen General Manager, Wärtsilä Finland Oy Todella hyvää asiaa; tulevaisuutta varten on otettava aikaa. Sain Harvardin jaksosta tuplasti odotuksiin nähden.

6 Ilmoittautuminen: Hinta: euroa + ALV Lisätiedot: Tero J. Kauppinen tai Eija Kunttu puh , eija.kunttu@viagroup.fi Seminaari laskutetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Sen voi peruuttaa 5% hallinnollista maksua vastaan 30 päivää ennen seminaaria. Sen jälkeen sen voi ilman kustannuksia siirtää seuraavaan vuoteen tai toiselle henkilölle. Viime hetken peruutuksista veloitamme puolet seminaarimaksusta. Kysymyksiä huippuseminaarista? Kysy ohjelmasta suoraan Tero J. Kauppiselta tai Eija Kuntulta puh VIA Group is a partner of CDI Global Aalborg / Amsterdam / Auckland / Beijing / Berlin / Boca Raton / Bratislava / Brussels / Budapest / Buenos Aires / Cape Town / Chicago / Copenhagen / Denver / Dublin / Düsseldorf / Espoo / Ho Chi Minh / Hong Kong / Istanbul / Jakarta / Kristiansand / Kuala Lumpur / London / Los Angeles / Madrid / Melbourne / Mexico City / Milwaukee / Mumbai / New York / Oslo / Paris / Prague / Queensland / Santiago / Sao Paulo / Seoul / Shanghai / Shenzhen / Sofia / Solothurn / St. Petersburg / Stockholm / Sydney / Taipei / Tokyo / Toronto / Vienna / Warsaw / Wilmington / Zagreb VIA GROUP Keilaranta 19 D, Espoo Puhelin Fax info@viagroup.fi

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

VIA Senior Leadership in Action. Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla

VIA Senior Leadership in Action. Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla VIA Senior Leadership in Action Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla Vision Action Voiko suomalainen johtamiskoulutus olla vaativiin seniorijohdon tehtäviin parempaa

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma Strategy & Leadership kilpailuetua johtamisella Strategia ilman johtamista on pelkkä suunnitteluharjoitus. Strategiaa luotaessa mikään

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Team Leadership in Action mitä, miten ja kenelle? VIA Team Leadership in Action (TLA) -ohjelma kehittää esimiehiä strategian käytäntöön

Lisätiedot

Kädessäsi on tiketti parempaan johtamiseen

Kädessäsi on tiketti parempaan johtamiseen Kädessäsi on tiketti parempaan johtamiseen Johtaminen on keskeinen tekijä, kun halutaan saavuttaa tuloksia. Ei ole olemassa muutosta ilman siihen sitoutunutta osaavaa johtamista, sanoo johtamisguru John

Lisätiedot

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Gasellijohtaminen Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Vision Action Missiona kehityksen kiihdyttäminen. Johtaminen liikkeelle paneva voima. Gasellijohtaminen auttaa osallistujaa tekemään

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma Mikä on VIA Public Administration Leadership in Action? VIA Public Administration Leadership in Action (PALS) on julkishallinnon

Lisätiedot

CDI Finland. Yritysjärjestelyt. Vision. Action

CDI Finland. Yritysjärjestelyt. Vision. Action CDI Finland Yritysjärjestelyt Vision Action Menestysedellytysten parantaminen Yritysten rakenteellinen kehittäminen yritysjärjestelyiden avulla Corporate Development International, CDI Global, on kokenut

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma Mikä on VIA Public Administration Leadership in Action? VIA Public Administration Leadership in Action (PALS) on julkishallinnon

Lisätiedot

Johtamisen PELIKIRJA -valmennus. Miten voittaa johtamispelissä? Managerial Leadership PLAYBOOK how to play to WIN

Johtamisen PELIKIRJA -valmennus. Miten voittaa johtamispelissä? Managerial Leadership PLAYBOOK how to play to WIN Johtamisen PELIKIRJA -valmennus Miten voittaa johtamispelissä? Managerial Leadership PLAYBOOK how to play to WIN Vision Action On mahdotonta kuvitella voittavansa kilpailussa ilman kilpailijoita parempaa

Lisätiedot

JOHTAJAN on osuttava palloon

JOHTAJAN on osuttava palloon JOHTAJAN on osuttava palloon Johtamisen PELIKIRJA -valmennus Johtaminen koostuu peleistä, jotka on voitettava Pelata voi jokainen. Voittaminen on eri asia. On mahdotonta kuvitella voittavansa kilpailussa

Lisätiedot

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen GASELLI johtaminen Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen Gasellijohtaminen varustaa osallistujan uusimmilla työkaluilla ja ajatuksilla. Se uudistaa johtamisen. Johtamisen ulkopeli saa uuden sisällön.

Lisätiedot

Executive MBA in Managerial Leadership. Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle

Executive MBA in Managerial Leadership. Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle Executive MBA in Managerial Leadership Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle Vision Action Voiko akateemisesti korkeatasoinen johtamisen kehitysohjelma olla samalla osallistujan tarpeista

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa VIA Leadership Academy Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa Vision Action Akatemian ainutlaatuinen kokonaisuus luo uudistumis- ja kilpailuylivoimaa VIA Leadership Academyn tarjoama kokonaisuus on

Lisätiedot

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen GASELLI johtaminen Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen Gasellijohtaminen varustaa osallistujan uusimmilla työkaluilla ja ajatuksilla. Se uudistaa johtamisen. Johtamisen ulkopeli saa uuden sisällön.

Lisätiedot

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla Voittava JOHTAMINEN Winning Leadership PAREMMIN JOHDETUT organisaatiot menestyvät VOITTAMISEEN TARVITTAVAT

Lisätiedot

VUOSI JOHTAJAN ELÄMÄSTÄ

VUOSI JOHTAJAN ELÄMÄSTÄ VUOSI JOHTAJAN ELÄMÄSTÄ kaikilla mausteilla VIA SENIOR LEADERSHIP in Action SLA Korkeatasoinen osallistujan tarpeiden ympärille rakentuva kehityskokemus Maailman parhaista aineksista SINULLE TEHTY JOHTAMISEN

Lisätiedot

GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ BUSINESS FINLAND

GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ BUSINESS FINLAND GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ BUSINESS FINLAND PEKKA SOINI 8.5.2018 INNOVAATIOTOIMINTA ON KESTÄVÄN TALOUSKASVUN TÄRKEIN LÄHDE Talous kasvaa ideoista eli tuotteista ja tuotantotavoista, koulutuksesta ja

Lisätiedot

Viisi tähteä alle 150 eurolla 14 kaupungissa

Viisi tähteä alle 150 eurolla 14 kaupungissa 27.9.2011 Viisi tähteä alle 150 eurolla 14 kaupungissa Vasta julkaistun Hotels.comin Hotel Price Index -raportin (HPI) mukaan vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla oli tarjolla laaja valikoima ylellisiä

Lisätiedot

ProCom: Aamu kattojen yllä. Käytännön esimerkkejä ulkoisen tiedon hyödyntämisestä

ProCom: Aamu kattojen yllä. Käytännön esimerkkejä ulkoisen tiedon hyödyntämisestä ProCom: Aamu kattojen yllä Käytännön esimerkkejä ulkoisen tiedon hyödyntämisestä Valtteri Pihlajaniemi Key Account Manager Juha-Pekka Ropo Key Account Manager 3.12.2015 Meltwater lyhyesti Oslo Founded

Lisätiedot

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Ajankohtainen symboli Uskommeko oikeisiin asioihin? Johtamisen uusi symboli Voima vs. ketteryys voittamisesta Voittajia

Lisätiedot

Parempi johtaminen luo kilpailuedun

Parempi johtaminen luo kilpailuedun Parempi johtaminen luo kilpailuedun Yhteensopivuus on saumattomuutta. Strategia on kohdistettava ympäristön tarjoamiin mahdollisuuksiin, organisaatiorakenne viritettävä strategian toteuttamiseen ja ihmiset

Lisätiedot

Business Finland muutoksen edistyminen Finpron näkökulmasta

Business Finland muutoksen edistyminen Finpron näkökulmasta Business Finland muutoksen edistyminen Finpron näkökulmasta Kalle Kivekäs Strategiajohtaja, Finpro Eduskunnan työ- ja elinkeinojaosto, 6.10.2017 05/10/2017 Footer text 1 Muutoksen tavoitteet Asiakasarvo

Lisätiedot

VIA Executive MBA. Vauhtia urakehitykselle

VIA Executive MBA. Vauhtia urakehitykselle VIA Executive MBA Vauhtia urakehitykselle istock.com/rawpixel Miksi VIA Executive MBA? VIA Groupin kokemus johdon kehittämisprosesseista on syntynyt lähes 40 vuoden aikana. Valmennuksiimme ja tilaisuuksiimme

Lisätiedot

Business Finland tukemassa ekuittia Maarit Lahtonen

Business Finland tukemassa ekuittia Maarit Lahtonen Business Finland tukemassa ekuittia 14.6.2018 Maarit Lahtonen maarit.lahtonen@businessfinland.fi KANSAINVÄLINEN KASVU TEHTÄVÄNÄ KASVU, UUDISTUMINEN JA MENESTYS Innovaatioiden edistäminen Viennin edistäminen

Lisätiedot

Kevään 2018 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Santiago de Chile,

Kevään 2018 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Santiago de Chile, EDUFI-harjoittelu Kevään 8 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset Business Finland San Jose (Sao Paolo), Brazil Santiago de, Espanja Madrid, Spain 4 Etelä-Afrikka

Lisätiedot

GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ

GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ Kiertotalousbrändi kansainvälistymisessä ja viennissä Ti 22.5.2018 klo 18 20 Oulu Game LAB, Rantakatu 28, Oulu Yrityksen kansainvälistyminen Pohjois-Savosta maailmalle Pohjoissavolaisten

Lisätiedot

Finavian lentoliikennetilasto Finavia s air traffic statistics

Finavian lentoliikennetilasto Finavia s air traffic statistics 2012 Finavian lentoliikennetilasto Finavia s air traffic statistics Lentomatkustajien yhteismäärä Finavian lentoasemilla oli 19 187 508 was the total number of passengers in Finavia airports Matkustajamäärät

Lisätiedot

Edustuston päällikkö (vaativuustasot 4-7) 36 100. Muu ulkoasiainneuvos, lähetystöneuvos 20 000. Avustaja, hallinnollinen avustaja 15 400

Edustuston päällikkö (vaativuustasot 4-7) 36 100. Muu ulkoasiainneuvos, lähetystöneuvos 20 000. Avustaja, hallinnollinen avustaja 15 400 N:o 722 4359 Paikalliskorotusten perusarvot toistaiseksi olevassa virkasuhteessa Liite 1 Virkanimike tai tehtävä Perusarvo euroa vuodessa Edustuston päällikkö (vaativuustasot 1-3) 36 700 Edustuston päällikkö

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä elokuuta 2014. 693/2014 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä elokuuta 2014. 693/2014 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä elokuuta 2014 693/2014 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014

Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014 Naisten urat - kokemuksia naisten kompetenssien kehittämisestä KTT Minna Hiillos 4.2.2014 February 11, 2014 Aalto University Executive Education 1 Taustaa: kompetenssien kehittämisestä Kolme henkilökohtaista

Lisätiedot

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille?

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? 1/2012 www.ttnordic.fi www.toyota-tsusho.com/english Toyota Tsusho Nordic Oy Toyota Tsusho Nordic ja Toyota Tsusho Corporation

Lisätiedot

ULKOMAANEDUSTUKSEN ASEMAPAIKKOJEN KALLEUSKERTOIMET LUKIEN

ULKOMAANEDUSTUKSEN ASEMAPAIKKOJEN KALLEUSKERTOIMET LUKIEN N:o 161 407 Liite 3 ULKOMAANUSTUKSN ASMAPAIKKOJN KALLUSKRTOIMT 1.4.2008 LUKIN Asemapaikka Kerroin Oslo 1,400 Moskova 1,350 Kööpenhamina Reykjavik Soul Tokio Abuja Bern Geneve Murmansk Petroskoi Pietari

Lisätiedot

Paikalliskorotusten perusarvot toistaiseksi olevassa virkasuhteessa. Edustuston päällikkö (vaativuustasot 1-3) 36 950

Paikalliskorotusten perusarvot toistaiseksi olevassa virkasuhteessa. Edustuston päällikkö (vaativuustasot 1-3) 36 950 970 N:o 308 Liite 1 Paikalliskorotusten perusarvot toistaiseksi olevassa virkasuhteessa Virkanimike tai tehtävä Perusarvo euroa vuodessa Edustuston päällikkö (vaativuustasot 1-3) 36 950 Edustuston päällikkö

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 2011. 278/2011 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 2011. 278/2011 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMN SÄÄDÖSKOKOLMA Julkaistu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 2011 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Ajatuksia ja tuloksia yhteisistä pohdinnoista Valtionhallinnon johdon tuen, Aalto EE:n ja HAUSin kesken Johdon foorum 8.4.2014 Anneli Temmes, Minna Wickholm

Lisätiedot

Syksyn 2017 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Työnantaja Maa Kaupunki Hakemukset

Syksyn 2017 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Työnantaja Maa Kaupunki Hakemukset EDUFI-harjoittelu Syksyn 27 hakukierroksilla sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Työnantaja Maa Kaupunki Hakemukset Finpron ja Tekesin toimistot Arabiemiraatit Dubai, United

Lisätiedot

ASUNTOKORVAUKSENA MAKSETTAVIEN VUOKRIEN ENIMMÄISMÄÄRÄT (VUOKRAKATOT) ASEMAPAIKOITTAIN

ASUNTOKORVAUKSENA MAKSETTAVIEN VUOKRIEN ENIMMÄISMÄÄRÄT (VUOKRAKATOT) ASEMAPAIKOITTAIN 10 Liite 9 ASUNTOKORVAUKSENA MAKSETTAVIEN VUOKRIEN ENIMMÄISMÄÄRÄT (VUOKRAKATOT) ASEMAPAIKOITTAIN Kotiedustus = pienimuotoinen kotiedustaminen mahdollista Edustusto Edustustyö VAL 1-2 henkilöä 3 henkilöä

Lisätiedot

Business Finland: Vientivetoisen kasvun kiihdyttämö LABQUALITY DAYS

Business Finland: Vientivetoisen kasvun kiihdyttämö LABQUALITY DAYS Business Finland: Vientivetoisen kasvun kiihdyttämö 8.2.2018 LABQUALITY DAYS Tehtävänä kasvu, uudistuminen ja menestys Kansainvälinen kasvu Maailman parhaat ekosysteemit Työkaluina on tutkimus- ja innovaatiorahoitus

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä helmikuuta /2012 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä helmikuuta /2012 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä helmikuuta 2012 95/2012 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

C Bukarest, Haag, Kiova, Ljubljana, Luxemburg, Minsk, Murmansk, Praha, Sofia, Varsova, Zagreb Abu Dhabi, Alger, Ankara, Ateena, Bangkok,

C Bukarest, Haag, Kiova, Ljubljana, Luxemburg, Minsk, Murmansk, Praha, Sofia, Varsova, Zagreb Abu Dhabi, Alger, Ankara, Ateena, Bangkok, 4 278/2011 Liite 6 Muuttokorvausmäärät ja muuttoreitit Muuttokorvaus muutto-oikeuden ja muuttoreitin mukaan: Muuttokorvaus reittiryhmittäin Muuttooikeus m 3 A 60-7 369 10 376 11 928 13 667 16 363 18 320

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta 2013. 168/2013 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta 2013. 168/2013 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta 2013 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa

Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa Tulokset, mahdollisuudet ja haasteet KV-Kevätpäivät 22.5.2012 LAHTI Janne Hokkanen Director for International Affairs Lappeenranta University of

Lisätiedot

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH EGN Executive Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH Nille, jotka uskovat elinikäiseen oppimiseen 2 Oletko kokenut johtaja, jolla on strategista vastuuta? Tiedät siis, että menestyminen

Lisätiedot

Uudenmaan Cleantech vahvuudet ja mahdollisuudet. Lauri Hietaniemi Green Net Finland ry Cleantech Foorum

Uudenmaan Cleantech vahvuudet ja mahdollisuudet. Lauri Hietaniemi Green Net Finland ry Cleantech Foorum Uudenmaan Cleantech vahvuudet ja mahdollisuudet Lauri Hietaniemi Green Net Finland ry 13.08.2013 Cleantech Foorum 1 Tärkeitä Cleantech megatrendejä Ilmaston muutos Luonnonvarojen riittävyys Väestön kasvu

Lisätiedot

HOSPITALITY FORUM. MATKAILU-, MAJOITUS- JA RAVINTOLA-ALAN HUIPPUSEMINAARI Rantasipi Airport Congress Center, Vantaa 19.5.2015

HOSPITALITY FORUM. MATKAILU-, MAJOITUS- JA RAVINTOLA-ALAN HUIPPUSEMINAARI Rantasipi Airport Congress Center, Vantaa 19.5.2015 2015 HOSPITALITY FORUM MATKAILU-, MAJOITUS- JA RAVINTOLA-ALAN HUIPPUSEMINAARI Rantasipi Airport Congress Center, Vantaa 19.5.2015 Hospitality Forumin puheenjohtajana toimii MaRan puheen johtaja, matkailu-

Lisätiedot

Pörssiyhtiön tiedottamisen ja sijoittajaviestinnän hyviä käytäntöjä ja haasteita Sisäpiirintieto ja tiedottamisvelvollisuus, Krogerus 27.8.

Pörssiyhtiön tiedottamisen ja sijoittajaviestinnän hyviä käytäntöjä ja haasteita Sisäpiirintieto ja tiedottamisvelvollisuus, Krogerus 27.8. Pörssiyhtiön tiedottamisen ja sijoittajaviestinnän hyviä käytäntöjä ja haasteita Sisäpiirintieto ja tiedottamisvelvollisuus, Krogerus 27.8.2013 Karla Lindahl, sijoittajasuhdejohtaja, KONE Oyj Kaiken tiedottamisen

Lisätiedot

EDUFI-harjoittelu Kevään 2017 hakukierroksella sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset.

EDUFI-harjoittelu Kevään 2017 hakukierroksella sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. EDUFI-harjoittelu Kevään 7 hakukierroksella sähköiseen järjestelmään jätetyt ensi- ja toissijaiset hakemukset. Työnantaja Maa Paikkakunta Hakemukset Finpron toimistot San Jose (Sao Paolo), Brazil Santiago

Lisätiedot

L u e t t e l o vuonna 2017 toimitettavissa kuntavaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina olevista Suomen edustustoista ja niiden toimipaikoista

L u e t t e l o vuonna 2017 toimitettavissa kuntavaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina olevista Suomen edustustoista ja niiden toimipaikoista Liite L u e t t e l o vuonna 2017 toimitettavissa kuntavaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina olevista Suomen edustustoista ja niiden toimipaikoista Valtio Toimituspaikka Edustusto Toimitusaika Afganistan

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 1(9) TU-53 TYÖPSYKOLOGIA JA JOHTAMINEN Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava Tuo-53.106 Työpsykologian perusopintojakso

Lisätiedot

Innovation

Innovation Innovation Scout @Tampere3 SCOUT - NEW FRONTIERS 15.5.2018 Business Finland Innovation Scout @Tampere3 Kolmen korkeakoulun yhteisprojekti Yksi ohjausryhmä ja yhteinen sisäinen hallinto/seuranta Työpaketit

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä elokuuta /2012 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä elokuuta /2012 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2012 480/2012 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana

Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana Ensimmäinen päivä Vaihe 1. Tunnista vaateet Vaihe 2. Luo pohja gaselliponnistukselle Johtamisen teho ja vaikuttavuus on eniten kiinni siitä,

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 1(7) TU-91 STRATEGINEN JOHTAMINEN Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava TU-91.100C Avoin koodi strategian ja kansainvälisen

Lisätiedot

Hotel Price Index. Syksy 2008

Hotel Price Index. Syksy 2008 Hotel Price Index Syksy 2008 Johdanto Hotels.comin Hotel Price Index -hotellihinnasto (HPI) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista suurimmissa kaupungeissa ympäri maailman. Hotels.com on hotellien asiantuntija

Lisätiedot

Low2No Työkaluja muutokseen

Low2No Työkaluja muutokseen Low2No Työkaluja muutokseen Marco Steinberg, Director of Strategic Design SITRA Suomi menestyy hyvinvointia luovien systeemisten muutosten globaalina edelläkävijänä. Sitra on näiden muutosten mahdollistaja

Lisätiedot

Tasavallan presidentin asetus

Tasavallan presidentin asetus Tasavallan presidentin asetus Suomen ulkomaanedustustojen sijaintipaikoista ja konsulipalveluiden järjestämisestä ulkoasiainhallinnossa Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti säädetään ulkoasiainhallintolain

Lisätiedot

WINNING STRATEGY IN ACTION

WINNING STRATEGY IN ACTION EXECUTIVE SUMMIT 2016 NEW YORK HUIPPUSEMINAARI CEO Leadership: WINNING STRATEGY IN ACTION 4.-7.4.2016 HUIPPUKOKEMUS KOOSTUU parhaiden yliopistojen huippuprofessoreiden uusimmista ideoista ja Wall Streetin

Lisätiedot

Sisäpiiritieto pörssiyhtiön johdon rekrytointiprosessissa

Sisäpiiritieto pörssiyhtiön johdon rekrytointiprosessissa Your Leadership Partner Sisäpiiritieto pörssiyhtiön johdon rekrytointiprosessissa Kalle Soikkanen & Antti Säiläkivi www.stantonchase.com Kysymyksenasettelusta Yhtiön toimivan johdon kompetenssi ja henkilökysymykset

Lisätiedot

Johtamisen kehitysloikka

Johtamisen kehitysloikka Johtamisen kehitysloikka Mikä? VIA Leadership in Action -kehitysohjelma keskittyy oman vastuualueen kehittämiseen operatiivisesta ja strategisesta näkökulmasta. Ihmisten johtamisen haasteisiin vastaaminen

Lisätiedot

EGN Leadership. Online-oppimisympäristö ja kollegaryhmä johtamisen kehittämiseen - yhteistyössä EGN & Harvard Business Publishing IN PARTNERSHIP WITH

EGN Leadership. Online-oppimisympäristö ja kollegaryhmä johtamisen kehittämiseen - yhteistyössä EGN & Harvard Business Publishing IN PARTNERSHIP WITH EGN Leadership Online-oppimisympäristö ja kollegaryhmä johtamisen kehittämiseen - yhteistyössä EGN & Harvard Business Publishing IN PARTNERSHIP WITH Otatko unelmasi vakavasti? Johtajana tai asiantuntijana

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta /2015 Ulkoasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta /2015 Ulkoasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä helmikuuta 2015 Ulkoasiainministeriön asetus ulkomaanedustuksen korvauksista annetun ulkoasiainministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Story. Kajaani. Kuopio. Ornskoldsvik. Trondheim. Savonlinna. Tampere. Lappeenranta. Turku. Espoo (Helsinki) Bergen. Oslo Stockholm.

Story. Kajaani. Kuopio. Ornskoldsvik. Trondheim. Savonlinna. Tampere. Lappeenranta. Turku. Espoo (Helsinki) Bergen. Oslo Stockholm. Kajaani Ornskoldsvik Kuopio Story Bergen Trondheim Turku Tampere Savonlinna Lappeenranta Espoo (Helsinki) Oslo Stockholm Gothenburg Boras Aarhus Malmo Copenhagen Leading provider of cloud solutions and

Lisätiedot

Pienellä panostuksella merkittäviä tuottoja.

Pienellä panostuksella merkittäviä tuottoja. Pienellä panostuksella merkittäviä tuottoja. SMART Miten tehdä strategiasta helposti ymmärrettävä, viestittävä ja johdettava sekä samalla minimoida toteutuksen riskit ja maksimoida lisäarvon syntyminen

Lisätiedot

ASEMAPAIKKAKOODISTO SEKÄ ULKOMAILLA TYÖSKENTELEVIÄ KOSKEVA LISÄOHJE

ASEMAPAIKKAKOODISTO SEKÄ ULKOMAILLA TYÖSKENTELEVIÄ KOSKEVA LISÄOHJE Valtiokonttori 1 (5) ASEMAPAIKKAKOODISTO SEKÄ ULKOMAILLA TYÖSKENTELEVIÄ KOSKEVA LISÄOHJE Virka- tai työsopimussuhteessa valtioon olevat ulkomailla työskentelevät henkilöt kuuluvat Tahti-järjestelmän piiriin.

Lisätiedot

Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä

Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä Suomen Lean-yhdistys ry:n vuosiseminaari on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tärkeimmistä

Lisätiedot

Miten strategiset muutokset saadaan parhaiten aikaan - Tunnista myös kompastuskivet

Miten strategiset muutokset saadaan parhaiten aikaan - Tunnista myös kompastuskivet Miten strategiset muutokset saadaan parhaiten aikaan - Tunnista myös kompastuskivet Maarika Maury Kissconsulting Creative Commons Dreamstime Free Stock Photos KISSCONSULTING Perustettu vuonna 1990 Muutosloikka

Lisätiedot

Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea?

Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea? Rivissä Leadership vasemmalta: Hiljainen hetki Harvardissa Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea? Tänä vuonna vierailu Harvardiin osui herkkään hetkeen. Vain viikko oli kulunut Bostonin

Lisätiedot

Digitalisaation ja IT:n johtamisen vaatimat kyvykkyydet ja osaamisen kehittäminen

Digitalisaation ja IT:n johtamisen vaatimat kyvykkyydet ja osaamisen kehittäminen ISM-opiskelijat: Digitalisaation ja IT:n johtamisen vaatimat kyvykkyydet ja osaamisen kehittäminen Emma Falck, Joona Åström, Teemu Laiho & Roni Luoma ILF - IAC Iltapuhde 11.9.2018 ISM - Information and

Lisätiedot

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla Voittava JOHTAMINEN Winning Leadership PAREMMIN JOHDETUT organisaatiot menestyvät VOITTAMISEEN TARVITTAVAT

Lisätiedot

KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO

KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO TALENTUM Helsinki 2013 Copyright 2013 Talentum Media Oy ja kirjoittajat Julkaisija: Talentum Media Oy Kansi: Ea Söderberg Taitto: Lapine Oy ISBN 978-952-14-2010-8

Lisätiedot

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa 23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa Pekka Pajakkala Senior Advisor, VTT President of EUROCONSTRUCT 2012 23.5.2012 2 Rakentamisen näkymät EU, CEE, SUOMI 1. VTT 2. TALOUDEN JA RAKENTAMISEN

Lisätiedot

VIA SENIOR LEADERSHIP

VIA SENIOR LEADERSHIP UUDISTETTU OHJELMA VUOSI JOHTAJAN ELÄMÄSTÄ KAIKILLA MAUSTEILLA VIA SENIOR LEADERSHIP in Action Korkeatasoinen, osallistujan tarpeiden ympärille rakentuva kehityskokemus ylimmälle johdolle LÄHTÖKOHTANA

Lisätiedot

Rikasta Pohjoista 2019 Uudistuva teollisuus Teollisten innovaatioiden tulevaisuus

Rikasta Pohjoista 2019 Uudistuva teollisuus Teollisten innovaatioiden tulevaisuus Rikasta Pohjoista 2019 Uudistuva teollisuus Teollisten innovaatioiden tulevaisuus Harri Haapasalo Tuotantotalouden professori Tuotannollisen yrityksen johtaminen, tuotekehitys ja innovaatiotoiminta harri.haapasalo@oulu.fi

Lisätiedot

VOITTAVA LISÄARVON KOTIUTTAMINEN

VOITTAVA LISÄARVON KOTIUTTAMINEN CEO SUMMIT 2015 Haikon Kartano 24.-25.8.2015 CEO as the Shaper & Mover of VALUE CAPTURING AND WINNING VOITTAVA LISÄARVON KOTIUTTAMINEN / Ensimmäistä kertaa Euroopassa Value Capturing on lisäarvon kotiuttamista

Lisätiedot

Yritysesittely. Kati Rautanen Business Development Manager

Yritysesittely. Kati Rautanen Business Development Manager v Yritysesittely Kati Rautanen Business Development Manager This is a footer : Arial, 8 points, black. To change the footer go to «View», «Slide Master» 1 Keitä me olemme? Vuodesta 1975 lähtien Maailmanlaajuinen

Lisätiedot

KIPINÖISTÄ TULEVAISUUDEN KESTÄVYYTTÄ

KIPINÖISTÄ TULEVAISUUDEN KESTÄVYYTTÄ KIPINÖISTÄ TULEVAISUUDEN KESTÄVYYTTÄ S AN N A S U V AN T O - H A R S A A E * Chairman of the board Altia Oyj, BoConcept As, Babysam As, Footway AB, TCM AS. Vice chair at Paulig Oyj. Board member at SAS

Lisätiedot

Pasi Mattila Jukka Miettunen

Pasi Mattila Jukka Miettunen Pasi Mattila Jukka Miettunen Tulevaisuuden koulu -ohjelma Future School Of Finland City of Oulu Sir Ken Robinson Youngsters and modern learning environments Two Learning Environments: past and present

Lisätiedot

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla Voittava JOHTAMINEN Winning Leadership PAREMMIN JOHDETUT organisaatiot menestyvät VOITTAMISEEN TARVITTAVAT

Lisätiedot

BUSINESS FINLAND RUOTSI

BUSINESS FINLAND RUOTSI BUSINESS FINLAND RUOTSI GN NORDIC COUNTRIES EF EF EF Terhi Rasmussen Senior Advisor Jonas Granqvist Senior Advisor Jukka Suokas Senior Advisor Commercial counsellor Niels Christian Uhrenholdt Senior Advisor

Lisätiedot

Senior Leadership in Action, SLA

Senior Leadership in Action, SLA Exponential Leadership for Bending the Value Curve Senior Leadership in Action, SLA Strategista näkemystä. Innovatiivista oivallusta. Ylivoimaista osaamista. Käyttötestattuja työkaluja. Uutta tehoa arvon

Lisätiedot

Hotel Price Index. Katsaus hotellihintojen kehitykseen: Syksy 2010

Hotel Price Index. Katsaus hotellihintojen kehitykseen: Syksy 2010 Hotel Price Index Katsaus hotellihintojen kehitykseen: Syksy 2010 Johdanto Hotels.comin Hotel Price Index (HPI ) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman.

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA

SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA SIIRTYMÄSÄÄNNÖT MAISTERIN TUTKINNON KOULUTUSOHJELMAN OPINNOISSA LUKUVUONNA 2013 2014 KOULUTUSOHJELMAN OPINTOJEN laajuus on 84 opintopistettä, josta syventävien opintojen laajuus on vähintään 66 opintopistettä,

Lisätiedot

Tulevaisuuden johtaminen: Jatkuvan uudistumisen haaste

Tulevaisuuden johtaminen: Jatkuvan uudistumisen haaste Tulevaisuuden johtaminen: Jatkuvan uudistumisen haaste - Toimintaympäristön yhä nopeampi muutos: verkostotalouden viitekehykseen siirtyminen - Hajautunut tieto, osaaminen ja älykkyys - Johtamisen innovaatio:

Lisätiedot

Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen

Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen 12.10.2017 Kuka? Jaakko Taskinen Kokonaisarkkitehtuurikonsultti Sofigatella Tuotantotalouden DI, taustaa liikkeenjohdon

Lisätiedot

Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous,

Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous, Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous, 19.4.2016 Osakkeenomistajien ehdotus Osakkeenomistajat, jotka edustavat noin 13,8 % yhtiön osakkeista, ehdottavat yhtiökokoukselle,

Lisätiedot

Master-opinnot Haaga-Heliassa. Avoin AMK infoilta Koulutusasiantuntija Sanna Heiniö

Master-opinnot Haaga-Heliassa. Avoin AMK infoilta Koulutusasiantuntija Sanna Heiniö Master-opinnot Haaga-Heliassa Avoin AMK infoilta 20.8.2019 Koulutusasiantuntija Sanna Heiniö Koulutukset uudessa Master-OPSissa NYKYISET 1. Degree Programme in Aviation and Tourism Business, Master of

Lisätiedot

TKK 100 vuotta -merkki

TKK 100 vuotta -merkki TKK 100 vuotta -merkki jari laiho design studio WHO ARE YOU oy Merkin esittely TKK Viestintä elementit TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä

Lisätiedot

Innovatiivisuuden ja luovuuden johtaminen: Miten rakentaa innovatiivisia tiimejä ja organisaatioita?

Innovatiivisuuden ja luovuuden johtaminen: Miten rakentaa innovatiivisia tiimejä ja organisaatioita? Innovatiivisuuden ja luovuuden johtaminen: Miten rakentaa innovatiivisia tiimejä ja organisaatioita? - Verkostotalouden ja nettisukupolven vaikutukset johtamiseen - Tehokkuuden, uudistumisen ja hyvinvoinnin

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN YHTEISKUNTAA JOHDETAAN TIEDOLLA

TULEVAISUUDEN YHTEISKUNTAA JOHDETAAN TIEDOLLA TULEVAISUUDEN YHTEISKUNTAA JOHDETAAN TIEDOLLA 7.11.2017 / Jyväskylä Harri Laihonen Tutkimusjohtaja, PhD, KTM AGENDA 1. Tietojohtamisen silmälasit 2. Miltä maailma näyttää näillä laseilla tänään ja huomenna?

Lisätiedot

OPEN DAYS 2014 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET SUOMI

OPEN DAYS 2014 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET SUOMI OPEN DAYS 2014 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET SUOMI INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2014 Helsinki-Uusimaa 3 Kymenlaakso 4 Etelä-Karjala 5 Varsinais-Suomi 6 2 I. Regional

Lisätiedot

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineen esittely

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineen esittely Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineen esittely Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineen opiskelijat käyvät sekä markkinoinnin että kansainvälisen liiketoiminnan

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 662. Valtioneuvoston asetus. yksityisestä terveydenhuollosta annetun asetuksen muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 662. Valtioneuvoston asetus. yksityisestä terveydenhuollosta annetun asetuksen muuttamisesta SUOMN SÄÄDÖSKOKOLMA 2009 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2009 N:o 662 664 SISÄLLYS N:o Sivu 662 Valtioneuvoston asetus yksityisestä terveydenhuollosta annetun asetuksen muuttamisesta... 4181

Lisätiedot

HR! TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015

HR! TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015 HR! ü TÄMÄN PÄIVÄN 5 PARASTA KÄYTÄNTÖÄ, ü SEKÄ 3 KÄYTÄNTÖÄ, JOITA TE EHDOTTOMASTI TULETTE KÄYTTÄMÄÄN TULEVANA VIITENÄ VUOTENA 19 ELOKUU, 2015 HUMAN PERFORMANCE EQUATION 3 THE HUMAN PERFORMANCE EQUATION

Lisätiedot

Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla

Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla 2009-2011 Palveluliiketoimintaa verkostoitumalla Mekatroniikkaklusterin vuosiseminaari Lahti 16.12.2010 Esitys pohjautuu hankkeeseen: VersO Vuorovaikutteinen palvelukehitys verkostossa Taru Hakanen, tutkija

Lisätiedot

Valtio Toimituspaikka Edustusto Toimitusaika. Afganistan Kabul Suurlähetystö Alankomaat Haag Suurlähetystö

Valtio Toimituspaikka Edustusto Toimitusaika. Afganistan Kabul Suurlähetystö Alankomaat Haag Suurlähetystö N:o 110 363 Liite L u e t t e l o vuonna 2009 toimitettavissa europarlamenttivaaleissa ennakkoäänestyspaikkoina olevista Suomen edustustoista ja niiden toimipaikoista Valtio Toimituspaikka Edustusto Toimitusaika

Lisätiedot

LOGYn Hankintafoorumin esittely 2016

LOGYn Hankintafoorumin esittely 2016 LOGYn Hankintafoorumin esittely 2016 Hankintafooruminvisio Tunnustettu hankinnan kehittäjä Mitä tämä tarkoittaa? Osaamisverkosto Suomessa hankintatoimen alueella Kanava hankinnan osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

Lupa toimia eri tavalla

Lupa toimia eri tavalla Lupa toimia eri tavalla Forssa 31.1. 2013 Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti Tutkimuspäällikkö vai Yli-innovaatioaktivisti? Vastaanottovirkailija vai First Impression Manager? Erroristi Data Danny

Lisätiedot