Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus"

Transkriptio

1 Huippuseminaari Harvardissa Seniorijohdon ainutlaatuinen kehityskokemus Strategia Innovaatio Johtaminen

2 Harvardin professoreiden Dream Team takaa pippuroidun kehityskokemuksen Ohjelmasta vastuun kantavat creméde-la-cremé, parhaista parhaat Harvard Business Schoolin professorit. Jo 14 vuoden ajan VIA Senior Leadership in Action (SLA) -ohjelma on vieraillut Bostonissa. Olemme koonneet osallistujien parhaiksi arvostelemat professorit yhteen. He muodostavat Dream Teamin, joka takaa ideoiden ilotulituksen; luvassa on syvällistä, kokemuksen karaisemaa tietoa ja kehityskokemus, jonka osallistuja muistaa lopun elämäänsä. Vain harvat pääsevät Harvardiin Harvard Business Schoolin MBA täytti pari vuotta sitten 100 vuotta. Tuona aikana sen on käynyt 13 suomalaista. Laskimme kymmenen vuoden ajalta Harvardin pitkän kurssin oppilaat. Suomalaisia löytyi joukosta kahdeksan. On perusteltua väittää, että aivan liian harvat pääsevät kokemaan harvardilaisen kehityskokemuksen. Kuitenkin monien mielestä Harvard Business School on liikkeenjohdon temppeleistä numero yksi niin maineeltaan kuin anniltaankin. Kokemus vahvistaa maineen Olemme käyneet Harvardissa VIA Senior Leadership in Action (SLA) -ohjelman kanssa sen alusta saakka. Keväällä on alkamassa SLA-kurssi numero 23. Sinä voit halutessasi päästä mukaan Ensimmäistä kertaa keväällä 2013 sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan Bostoniin kokemaan pippuroiva kehityskokemus. SLA-osallistujat saivat meidät vakuutettua, että pitää olla mahdollisuus kokea Harvard ilman, että osallistuu koko SLA-ohjelmaan. Olemme kuunnelleet asiakasta ja nyt se on mahdollista. Sinulla on halutessasi mahdollisuus osallistua Harvardin jaksoon. Tutustu oheiseen ohjelmaan, professoreihin, osallistuneiden kommentteihin ja hanki kokemus, joka vain harvalla suomalaisella johtajalla on. Tulet muistamaan sen lopun elämääsi. Sitä paitsi se tekee hyvän lisärivin myös ansioluetteloosi. Poikkeuksetta kaikki osallistujat ovat kokeneet Harvard Business Schoolin professorit inspiroivina, uusia ajatuksia tuovina syväosaajina ja erinomaisina asiansa esittäjinä ja prosessoijina. Harvardin case-menetelmä on saanut kiitosta ja antanut oppimiskokemukselle syvyyttä. Tässä esitteessä on joukko osallistujia, jotka antavat ensikäden kommentteja kokemuksestaan.

3 Strategia, uudistuminen & johtaminen KOLME KOVAA TEEMAA Kolme keskeistä johtajan ja johtamisen haastavaa teemaa ovat strategia, uudistuminen ja johtaminen. Ne määrittävät, miten johtaja menestyy tulevaisuudessa, joka on erilainen kuin menneisyys. *) Professoriemme taustat, heidän tutkimuksensa ja erikoisosaamisensa kattaa kolme kovaa teemaa. Teemat ovat osittain päällekkäisiä, joten osallistujalla on mahdollisuus tuulettaa ja päivittää näkemyksensä. Etukäteisvalmistautuminen on kunnollinen. Luettavana on useita kuuluisia Harvard Business Schoolin case-materiaaleja. Sen lisäksi osallistujat tekevät analyysin tarpeistaan ja vastuualueensa haasteista, jotka VIA Group toimittaa etukäteen professoreille sekä valmistelee professorit rakentamaan esityksensä niin, että ne vastaavat tarpeisiin, jotka osallistujilla on. Harvardin professorit eivät päästä sinua helpolla. Caset on osattava ja jokainen kutsutaan osallistumaan työpajojen prosessiin; selän taakse ei pääse piiloutumaan. Toisaalta professorit ovat erityisen taitavia luokkatilanteessa, selkeitä viestimään ja erinomaisia inspiroimaan kuulijansa. He ovat Harvard Business Schoolin parhaita. Tervetuloa osallistumaan pippuroivaan kehityskokemukseen! Jos et pääse tänä keväänä mukaan, toistamme mahdollisuuden keväällä Kokemuksemme 14 vuoden ajalta auttaa asiassa ja tekee lyhyestäkin harvardilaisesta työpajasta osuvan ja hyödyllisen. Matkoineen ohjelmaan kuluu aikaa viikko. Uniikki kehityskokemus hyvässä seurassa Matkalle lähtevä ryhmä on yritysten ja muiden organisaatioiden ylintä johtoa. Ihmisiä, joihin haluaisit joka tapauksessa tutustua. Harvardin kokemus osaavassa, asioita jo kokeneessa ja älykkäässä seurassa antaa keskusteluille syvyyttä. Tero J. Kauppinen CEO, ohjelmavastuullinen *) Jos ajattelet, että asiat muuttuvat nyt nopeasti, you haven t seen nothing, yet. Otsikko on uunituoreesta The Institute of the Future -newsletteristä. Sen mukaan tällä vuosisadalla ihminen loikkaa eteenpäin yhtä paljon kuin viimeisen vuoden aikana. Jos kehitys olisi lineaarista, Elon laskuopin mukaan jokainen edessä oleva vuosi vastaa 200 vuotta keskimääräistä kehitystä, kun haemme vertailua menneestä. Johtuen exponentiaalisen kehityksen räjähtävästä luonteesta vuosisatamme aikana kehitys on noin 1000 kertaa suurempaa kuin viime vuosisadalla. Futuristi Ray Kurzweil Miten johtaminen onnistuu tällaisessa ympäristössä? Viime vuosisadan johtamisopit kaipaavat päivitystä. Nyt sinulla on siihen uniikki mahdollisuus.

4 Dream team Michael Tushman Michael Tushman holds degrees from Northeastern University (B.S.E.E.), Cornell University (M.S.), and the Sloan School of Management at M.I.T. (Ph.D.). Professor Tushman is internationally recognized for his work on the relations between technological change, executive leadership and organization adaptation, and for his work on innovation streams and organization design. Michael Tushman tuntee suomalaisia olosuhteita. Hän on ollut SLA-ohjelmassa kahdeksan kertaa ja aina saanut huippupalautteet. Hallitus- ja konsulttikokemus tekee professori Tushmanin esityksestä selkeän ja konkreettisen. Stefan H. Thomke Stefan Thomke, an authority on the management of technology and product innovation, is the William Barclay Harding Professor of Business Administration at Harvard Business School. Since joining the Harvard faculty in 1995, Professor Thomke has taught and chaired MBA and executive courses on technology & operations management, product development, R&D and innovation management, and operations strategy, both at Harvard Business School and in individual company programs in the United States and abroad. Stefan Thomke on Harvardin raskasta kalustoa ja innovaation ja uudistumisen spesialisti. Ranjay Gulati Ranjay Gulati is the Jaime and Josefina Chua Tiampo Professor at the Harvard Business School. He is an expert on leadership, strategy, and organizational issues in firms. His recent work explores leadership and strategic challenges for building high growth organizations in turbulent markets. Ranjay Gulati on taustaltaan Intiasta, josta on tullut monia liikkeenjohdon guruja mm. Harvard Business Schoolin nykyinen rehtori. Paitsi sisältö myös esitystapa istuu suomalaiseen kielikuvaan. Ranjay Gulati sai viime kerralla fantastiset palautteet. Neljäs päivä on kotiin viemisten kirkastamista ja soveltamista Päivän soveltava osa on puolen päivän mittainen. Sen ohjaa kokemuksellaan Tero J. Kauppinen VIA Groupista. Kolmen päivän kokemukset kirjataan yhdessä ja kootaan kotiin vietäviksi, sovellettaviksi ja toteutettaviksi. Lounaan jälkeen tutustumme Harvard Business Schoolin pääkirjastoon, kampukseen ja hankimme uusimmat kirjat ja muistoesineet kampuksen kaupasta. Ne, jotka lähtevät ryhmän mukana takaisin, ovat perjantaiaamuna Helsinki- Vantaan lentokentällä.

5 Huippuseminaarin teemat ja Professori Michael Tushman, Harvard Business School Professori Stefan Thomke, Harvard Business School Professori Ranjay Gulati, Harvard Business School 1. The Challenge of Dynamic Capabilities 2. Organization Diagnosis and Managerial Problem Solving 3. Innovation Streams, Ambidextrous Designs, and Organizational Evolution 4. Leading Change 1. Leading through Innovation 2. Building Managing Innovation Systems 3. Growing Businesses Through Innovation 1. Customer-Centricity in Turbulent Markets 2. Why Transformation Efforts Fail? 3. Resilient Leadership 4. Transformational Leadership Aiheet käsitellään alustusten, case-harjoitusten, ryhmäkeskustelujen, videojuontojen ja sovellutusharjoitusten avulla osallistujia koskettavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mitä mieltä ovat Harvardin aikaisemmin kokeneet? Aki Ojanen Toimitusjohtaja, Aspo Oyj Kunnianhimoinen ja inspiroiva kehitysohjelma. Ville Kopra Toimitusjohtaja, Versowood Group Oy Runsaasti ideoita, uutta intohimo ja innostusta vietäväksi organisaation. Maija-Liisa Friman Hallitusammattilainen Ohjelma on hyvin toteutettu. Suora hyöty on ollut verkoston syntyminen. Jorma Heinonen Johtaja, Senaatti-kiinteistöt, Toimistot-toimiala On ollut etuoikeus olla mukana ohjelmassa. Tapahtuu tajunnan laajentuminen. Ilmo Kolehmainen Johtaja, Metsähallitus Harvardin proffat innoittivat ja inspiroivat. Ehdottomasti kannatti osallistua. Harri Seppälä Rahoitusjohtaja, Aspo Oyj Viime kevään Harvard-kokemus toimi upeasti. Mikko Räsänen Managing Partner, Lexia Asianajotoimisto Oy Toimitusjohtajan tulee kehittyä jatkuvasti ja tämä ei ole mahdollista ilman, että tuulettaa strategisia näkemyksiään ja uudistaa ajatteluaan. Suosittelen lämpimästi. Tero Karjalainen General Manager, Wärtsilä Finland Oy Todella hyvää asiaa; tulevaisuutta varten on otettava aikaa. Sain Harvardin jaksosta tuplasti odotuksiin nähden.

6 Ilmoittautuminen: Hinta: euroa + ALV Lisätiedot: Tero J. Kauppinen tai Eija Kunttu puh , Seminaari laskutetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Sen voi peruuttaa 5% hallinnollista maksua vastaan 30 päivää ennen seminaaria. Sen jälkeen sen voi ilman kustannuksia siirtää seuraavaan vuoteen tai toiselle henkilölle. Viime hetken peruutuksista veloitamme puolet seminaarimaksusta. Kysymyksiä huippuseminaarista? Kysy ohjelmasta suoraan Tero J. Kauppiselta tai Eija Kuntulta puh VIA Group is a partner of CDI Global Aalborg / Amsterdam / Auckland / Beijing / Berlin / Boca Raton / Bratislava / Brussels / Budapest / Buenos Aires / Cape Town / Chicago / Copenhagen / Denver / Dublin / Düsseldorf / Espoo / Ho Chi Minh / Hong Kong / Istanbul / Jakarta / Kristiansand / Kuala Lumpur / London / Los Angeles / Madrid / Melbourne / Mexico City / Milwaukee / Mumbai / New York / Oslo / Paris / Prague / Queensland / Santiago / Sao Paulo / Seoul / Shanghai / Shenzhen / Sofia / Solothurn / St. Petersburg / Stockholm / Sydney / Taipei / Tokyo / Toronto / Vienna / Warsaw / Wilmington / Zagreb VIA GROUP Keilaranta 19 D, Espoo Puhelin Fax

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa VIA Leadership Academy Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa Vision Action Akatemian ainutlaatuinen kokonaisuus luo uudistumis- ja kilpailuylivoimaa VIA Leadership Academyn tarjoama kokonaisuus on

Lisätiedot

Executive MBA in Managerial Leadership. Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle

Executive MBA in Managerial Leadership. Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle Executive MBA in Managerial Leadership Positiivinen kehityskierre johtajan urakehitykselle Vision Action Voiko akateemisesti korkeatasoinen johtamisen kehitysohjelma olla samalla osallistujan tarpeista

Lisätiedot

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Gasellijohtaminen Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Vision Action Missiona kehityksen kiihdyttäminen. Johtaminen liikkeelle paneva voima. Gasellijohtaminen auttaa osallistujaa tekemään

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

Parempi johtaminen luo kilpailuedun

Parempi johtaminen luo kilpailuedun Parempi johtaminen luo kilpailuedun Yhteensopivuus on saumattomuutta. Strategia on kohdistettava ympäristön tarjoamiin mahdollisuuksiin, organisaatiorakenne viritettävä strategian toteuttamiseen ja ihmiset

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma Mikä on VIA Public Administration Leadership in Action? VIA Public Administration Leadership in Action (PALS) on julkishallinnon

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Public Administration Leadership in Action -kehitysohjelma Mikä on VIA Public Administration Leadership in Action? VIA Public Administration Leadership in Action (PALS) on julkishallinnon

Lisätiedot

CDI Finland. Yritysjärjestelyt. Vision. Action

CDI Finland. Yritysjärjestelyt. Vision. Action CDI Finland Yritysjärjestelyt Vision Action Menestysedellytysten parantaminen Yritysten rakenteellinen kehittäminen yritysjärjestelyiden avulla Corporate Development International, CDI Global, on kokenut

Lisätiedot

Innovate or fade away Uudistu tai kuihdu

Innovate or fade away Uudistu tai kuihdu VIA Leaders Forum XII Helsingin Messukeskus 16.2.2012 Hyödynnä ryhmäalennukset. Ilmoittaudu jo tänään! www.viagroup.fi/leadersforum Henry Chesbrough Professori, Haas School of Business University California

Lisätiedot

Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea?

Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea? Rivissä Leadership vasemmalta: Hiljainen hetki Harvardissa Mikä muuttuisi, jos yritystänne johdettaisiin kuten Applea? Tänä vuonna vierailu Harvardiin osui herkkään hetkeen. Vain viikko oli kulunut Bostonin

Lisätiedot

BMPBusiness Management Programme Liikkeenjohdon valmennusohjelma

BMPBusiness Management Programme Liikkeenjohdon valmennusohjelma BMPBusiness Management Programme Liikkeenjohdon valmennusohjelma alkaa 2.10.2014 POHTOn Liikkeenjohdon valmennusohjelma BMP on toiminut johtajien, päälliköiden ja asiantuntijoiden kehittymisen väylänä

Lisätiedot

BuSineSS Forum 2013. seminaariohjelma Sivu 4. You Can read. this magazine. Postseminaaritilaisuus. Seminaarilehti

BuSineSS Forum 2013. seminaariohjelma Sivu 4. You Can read. this magazine. Postseminaaritilaisuus. Seminaarilehti nordic BuSineSS Forum 2013 Seminaarilehti Verkostoituminen seminaarissa Sivu 12 Postseminaaritilaisuus Sivu 18 seminaariohjelma Sivu 4 You Can read this magazine in english at www.nbforum.com/2013/seminarmagazine

Lisätiedot

Laatu & Design. EFQM-malli 2013 julkaistaan 10.10.2012. Kilpailukyvyn, johtamisen ja laadun ammattilehti

Laatu & Design. EFQM-malli 2013 julkaistaan 10.10.2012. Kilpailukyvyn, johtamisen ja laadun ammattilehti 2 2012 1 Kilpailukyvyn, johtamisen ja laadun ammattilehti Laatu & Design EFQM-malli 2013 julkaistaan 10.10.2012 JOHTAJAPROFIILISSA Nanso Groupin Leena Syrjälä 2 Suomen Laatuyhdistys edistää laatujohtamista

Lisätiedot

HENRY Foorumi 2014 4.11.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki. Ihmisten kanssa huipulle! 2/2014. Professor Julian Birkinshaw, London Business School

HENRY Foorumi 2014 4.11.2014 Royal at Crowne Plaza, Helsinki. Ihmisten kanssa huipulle! 2/2014. Professor Julian Birkinshaw, London Business School Henry Ihmisten kanssa huipulle! Jäsentiedote 2/2014 Professor Julian Birkinshaw, London Business School Hallituksen puheenjohtaja Anne Berner, Vallila Interior Kehitysjohtaja Sami Honkonen, Reaktor HENRY

Lisätiedot

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Ajankohtainen symboli Uskommeko oikeisiin asioihin? Johtamisen uusi symboli Voima vs. ketteryys voittamisesta Voittajia

Lisätiedot

central park Teemanumero Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Come fly with us! Luvassa eteläkonferenssissa

central park Teemanumero Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Come fly with us! Luvassa eteläkonferenssissa central park News Eteläkonferenssi 6.-8. maaliskuuta 2009 Teemanumero Luvassa eteläkonferenssissa on... - säihkettä ja kauniita sääriä - ansiantuntijaluentoja - ainutlaatuisia workshoppeja - paljon hyvää

Lisätiedot

2014 See U @ #arenacareerfair

2014 See U @ #arenacareerfair #ARENAcareerfair 2014 See U @ #arenacareerfair #hotjobs #skills Open position #jobs #CV #hotjobs Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu Ura- ja rekrytointipalvelut PL 21210 (Runeberginkatu 14-16, Helsinki)

Lisätiedot

Uudista & Uudistu 2007. HENRY-tilaisuudet ja -tietoiskut

Uudista & Uudistu 2007. HENRY-tilaisuudet ja -tietoiskut Uudista & Uudistu 2007 Henkilöstö- ja koulutusalan johtava konferenssi ja näyttely järjestetään 26.-27.9.2007 Helsingin Wanhassa Satamassa seitsemättä kertaa. Tämänvuotisen tapahtuman teemaksi on valittu

Lisätiedot

ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE. kokoukset ja yritystapahtumat. Meeting ei ole.

ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE. kokoukset ja yritystapahtumat. Meeting ei ole. ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE MAALISKUU 2013 Nro. 10 Yhteistyössä: kokoukset ja yritystapahtumat 3VINKKIÄ Meeting ei ole kuva: shutterstock aina kokous Sari

Lisätiedot

Projektitoiminta 1/2009

Projektitoiminta 1/2009 Projektitoiminta 1/2009 Projektiyhdistys ry:n jäsenlehti Vol. XXXII, ISSN 1455-4178 STOP AND REFRESH! Projektipäivät 2009 = IPMA World Congress 15.-17.6.2009 Vuosikymmenen merkittävin projektialan ammattitapahtuma

Lisätiedot

Uudista & Uudistu 2007

Uudista & Uudistu 2007 Uudista & Uudistu 2007 IHMINEN YTIMESSÄ WANHA SATAMA 26.-27.9.2007 Henkilöstö- ja koulutusalan johtava ammattitapahtuma Uudista ja Uudistu -messut on sekä konferenssi että näyttely. Tarjoamme kahden päivän

Lisätiedot

Boardview. Hallitustyöskentely. 3/2014 syksy. Directors Institute of. Finland. Hallitusammattilaiset ry:n jäsenlehti

Boardview. Hallitustyöskentely. 3/2014 syksy. Directors Institute of. Finland. Hallitusammattilaiset ry:n jäsenlehti Boardview 3/2014 syksy Finland Hallitusammattilaiset ry:n jäsenlehti Directors Institute of Hallitustyöskentely Oppia ikä kaikki Kaksoishaastattelussa Kirsi Komi ja Jari Paasikivi Active role in the Board

Lisätiedot

Miten suomalaisessa työelämässä

Miten suomalaisessa työelämässä Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Pönötys 1, parempi työelämä 2 Miten suomalaisessa työelämässä menee? Kumman väite vastaa paremmin todellisuutta, Juha Siltalan vai Tuomo Alasoinin? Professori Juha Siltala

Lisätiedot

Mistä hyvä työelämä on tehty?

Mistä hyvä työelämä on tehty? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Mistä hyvä työelämä on tehty? Suomessa pyritään Euroopan parhaaseen työelämään vuoteen 2020 mennessä. HENRY ry:n HR Barometrissa v. 2013 nousivat henkilöstöjohtamisen haasteiksi

Lisätiedot

Lähetä vastauksesi: minna.oksanen@gmail.com. Mitkä olivat tämän lehden mielenkiintoisimmat artikkelit (1-3)?

Lähetä vastauksesi: minna.oksanen@gmail.com. Mitkä olivat tämän lehden mielenkiintoisimmat artikkelit (1-3)? Jouluinen kilpailu Etsi lehdestä kaikki tähdet! (tätä sivua ei lasketa) Oikein löytäneiden kesken arvotaan 1kpl Timo Lehtimäen kirjaa Ohjelmistoprojektit käytännössä: ohjeita ohjelmistoprojektien johtamiseen

Lisätiedot

toukokuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote

toukokuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote toukokuu 2008 Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry jäsentiedote Mikä henkilöstöammattilaista motivoi? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Muuan korkeakouluopiskelija lähestyi äskettäin opintyönsä innoittamana aiheenaan

Lisätiedot

Vaikuttavin opinnäytetyökilpailu s. 11 Ilmoittaudu laivaseminaariin Tietotyö+1

Vaikuttavin opinnäytetyökilpailu s. 11 Ilmoittaudu laivaseminaariin Tietotyö+1 TIETOJÄRJESTELMÄTYÖN ASIANTUNTIJA Nro 2/2014 Sytyke ry:n jäsenlehti MONITOIMITTAJAPROJEKTIT KOKONAISARKKITEHTUURI Kokonaisarkkitehtuuri käyttöön julkishallinnossa s. 16 Systemaattinen innovointi s. 12

Lisätiedot

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry JOHTAMINEN - LEADERSHIP Voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu Kun hiljattain sain kysymyksen voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu, oli helppo vastata: KYLLÄ. Tutkimukset

Lisätiedot

Vuosikirja. year book. Keski-Suomen kauppakamari

Vuosikirja. year book. Keski-Suomen kauppakamari Vuosikirja 2 0 1 3 year book Keski-Suomen kauppakamari 10 syytä olla kauppakamarin jäsen Valiokuntapaikka on huikea näköalapaikka Perustin yhdessä kumppaneideni kanssa konsultti- ja valmennustalo Humap:n

Lisätiedot

Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa!

Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa! Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Syksy on uudistamisen ja uudistumisen aikaa! Toivon, että jokaisella HENRYn jäsenellä on ollut mahdollisuus kesän aikana irtiottoon arjesta. On tärkeää ladata omia akkujaan,

Lisätiedot