Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana"

Transkriptio

1 Valitse kaksi päivää, jotka muuttavat tulevaisuutesi johtajana

2 Ensimmäinen päivä Vaihe 1. Tunnista vaateet Vaihe 2. Luo pohja gaselliponnistukselle Johtamisen teho ja vaikuttavuus on eniten kiinni siitä, miten hyvin johtaja tunnistaa vaateet ja pystyy vastaamaan niihin. Varmista, että laadukkaalle johtamiselle on olemassa edellytykset ja työkalut.

3 Toinen päivä Vaihe 3. Viritä Gasellijohtamisen osaaminen Vaihe 4. Ota Gasellijohtaminen käyttöön Ota johtamisen koko skaala käyttöön ja lisää johtamisvoimaa. Luo nopeutta, ketteryyttä, muutoskykyä sekä strategian toteutusvoimaa.

4 Millainen on Gasellijohtaja, joka luo kilpailukykyä? Tunnistaa vaateet Johtamisen tehokkuus ei synny tarkastelemalla johtajaa, vaan tunnistamalla häneen kohdistuvat vaateet ja vastaamalla niihin. Johtaa taitavasti Gasellijohtaminen vastaa nopeuden ja ketteryyden vaateisiin. Gasellijohtaja johtaa hyvin erilaisuutta, on se sitten kulttuuri-, ryhmätai yksilötasolla. Vaikuttava persoona Hän osaa käyttää dialogia ja avoimuutta tehokkaana osana johtamistaan. Hänen kykynsä itsensä johtamiseen luo pohjan jatkuvalle kehittymiselle johtajana. Sata vuotta johtamisen tutkijat ovat keskittyneet johtajaan ja hänen suhteeseensa johdettaviin. Uusin tutkimus osoittaa selvästi, että katse on käännettävä vaateisiin. On tunnistettava (liike) toiminnan ja organisaation vaateet ja hankittava taidot vastata niihin. Taitava johtaminen vaatii pelisilmää ja ymmärrystä siitä, mistä paremmat tulokset ovat johtamisessa kiinni. Aina ei ole kysymys edes henkilökohtaisista taidoista. Vuotava systeemi, puuttuvat tiedot tai vanhentuneet välineet saattavat estää taitavan johtamisen. Johtaminen vaatii kypsyyttä persoonalta. Johtajuus lähtee liikkeelle kyvystä hallita, ohjata ja kehittää itseä. Gasellijohtaminen antaa uudenlaisia välineitä oman sisäisen muutoksen ja energian hallintaan ja sitä kautta muiden vaikuttavaan johtamiseen. Sirpa Leppäluoto Partner / Lexia Asianajotoimisto Oy Kurssilla tuli paljon hyödyllistä tietoa, ja tehokkaan oppimisen mahdollisti useat harjoitustehtävät. Kurssilla on uusien näkökulmiensa johdosta varmasti paljon annettavaa myös sellaisille, jotka ovat jo johtamiskursseilla käyneet. Heikki Hortling Hallituksen puheenjohtaja / Olvi Oyj Muutos nopeutuu ja vaatii johtamiselta yhä enemmän. Tähän G-johtaminen antaa hyvät eväät.

5 Hallitsee johtamistyylinsä Gasellijohtaja pystyy hallitsemaan johtamistyylinsä nopeasti vaihtuvissa olosuhteissa sekä strategisesti että operatiivisesti. Hän on taitava omien vahvuuksiensa käyttäjä. Käyttää mittareita Gasellijohtaja osaa mittaroida eli luoda mittarit, joilla voi seurata strategian jalkautusta, muutoksen läpivientiä ja rajat ylittävää yhteis työtä. Hän pystyy ohjaamaan askeleita kohti lopputulosta yhtä hyvin kuin mittaamaan tuloksia. Hallitsee työkalut Gasellijohtaminen edellyttää sitä, että pystytään johtamaan niin matriisia, prosesseja, verkostoa kuin asiakkuuksiakin. Gasellijohtajalla on niiden johtamiseen testatut mallit, välineet ja taidot. Seminaarin aikana osallistuja saa palautetta siitä, millainen hän on strategisena johtajana ja miten erilainen profiili on arkipäivän johtamistilanteisiin verrattuna. Johtamistyylejä syventää benchmarkkaava johtamisominaisuuksien mittaus. Tavoitteena on tiedostava johtajuus. Muutoksessa tulosten mittaaminen on liian hidas menetelmä; kun tulokset ovat näkyvissä, ollaan jo myöhässä. Ketteryys vaatii kykyä mittaroida askeleita ja jopa aikomuksia ja tehdä korjaavat päätökset paljon ennen kuin tulokset näyttävät, että ollaan väärällä tiellä. Perinteisesti johtamisessa on keskitytty alaisten ja oman organisaation johtamiseen. Toki se on edelleen tärkeää, mutta johtamisajattelu ei saa olla menneisyyden rajoittamaa. Niin työkalut kuin johtamisprosessi ja -järjestelmä on suunniteltava todellista käyttöä ja johtamisen vaateita ajatellen. Maija-Liisa Friman Hallitusammattilainen Ilman näkemystä ei ole johtajuutta. Kokeneenkin johtajan on tarpeen päivittää johtamistaan. Gasellijohtaminen on sellainen. Suosittelen lämpimästi. Jorma Tuominen Tukipalvelupäällikkö / Nordea Henkivakuutus Suomi Oy Haastava, jopa rankka valmennus. Olen erittäin tyytyväinen.

6 Mikä ihmeen G-tekijä? Gasellijohtamisen ytimessä on G-tekijä, joka löytyi Suuren suomalaisen johtamistutkimuksen tuloksena. Yli vuotta johtamiskokemusta seulottiin ja tuloksista löytyi tekijä, joka selittää jopa kaksi kolmasosaa johtamisen vaikuttavuudesta. Kyseessä on itseasiassa joukko yhteenkuuluvia tekijöitä, joista jalostetaan valmennuksen aikana G-voima. Jos haluaa laittaa yhden asian kuntoon johtamisessa, kannattaa valita G-tekijä, koska sen mukana saadaan kuntoon onnistumisen kannalta keskeisiä asioita. Gasellijohtaminen luo edellytykset ketterämmälle, nopeammalle ja vaikuttavammalle johtamiselle. Se luo kilpailukykyä organisaatiolle. Ohjelma Päivä 1: Gasellijohtamiseen valmistautuminen johtamiseen kohdistuvat vaateet ja niihin vastaaminen Päivä 2: Gasellijohtamisen osaaminen oman johtamisen virittäminen vastaamaan johtamisvaateisiin 1. Kahdeksan johtamisvaadetta, joiden mukana johtaminen kaatuu tai onnistuu Tutkijoiden löydökset saavat käytännön johtamisen sisällön ja osallistujat päivittävät johtamisnäkemyksensä. 5. Millaista on tehokas Gasellijohtaminen? Johtamisen kokonaisvaltainen mallintaminen ja dynamiikan näkeminen kytkemällä osat toimivaksi kokonaisuudeksi, joka vie johtamisen uudelle elinkaarelle. 2. Millaisia vaateita rooliini esimiehenä ja johtajana kohdistuu? (Liike)toiminnan ja organisaation vaateiden tärkeysjärjestys ja kehitystarve benchmarkattuna 800 organisaation tuloksiin paljastaa vaateet. 6. Oman johtamisrepertuaarin laajentaminen Case- ja simulaatioharjoituksilla Gasellijohtaminen jalostetaan konseptista taidoiksi. 3. Ovatko vaikuttavan johtamisen edellytykset kunnossa? Mitkä ovat viestit minulle, mitkä organisaatiolleni? Tulosten analyysi ja synteesi antavat pohjan johtopäätöksille. 7. Oman johtamistyylin kohdentaminen vaateisiin Kuinka hyvin pystyn käyttämään eri johtamistyylejä erilaisissa strategisissa ja operatiivisissa tilanteissa? Testipalaute ja johtopäätökset. 4. Miten johtamisen G-tekijästä tehdään vaikuttava G-voima? Kohti Gasellijohtamista: millainen on G-tekijän osa-alueiden tila ja mitä niille pitäisi tehdä? G-voiman organisointi päivän konkreettiset kehitysaskeleet gasellijohtajaksi Tunnistettujen ja priorisoitujen kehityskohteiden jalostaminen kehitysaskeliksi kohti Gasellijohtamista.

7 Seminaarin kehittäjä Tero J. Kauppinen valittiin pörssiyhtiöiden toimesta kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneen kotimaisen gurun joukkoon (Talouselämä 2/2011). Hän on toiminut Gasellijohtamisen tutkijana ja pääarkkitehtinä. Ohjelmassa kiteytyy hänen yli 30 vuotta jatkunut uransa johtamisen kehittäjänä sekä noin 300 muun kansainvälisen tutkijan tutkimukset ja maamme kaikkien aikojen laajimman johtamistutkimuksen tulokset. Osallistuminen Julkiset ohjelmat Julkisissa ohjelmissa on inspiroivaa ja syventävää kuulla erilaisten organisaatioiden johtamisen haasteista ja käytännöistä. Vertaisoppiminen on julkisten seminaarien vahva piirre. Verkottuminen optimoituu, kun osallistujat vaihtavat päivittäin istumajärjestystä. Voitte osallistua julkisiin seminaareihin myös ryhmänä, jolloin sinä ja kollegasi pääsette keskittymään oman organisaationne johtamiskysymyksiin samalla, kun rikastatte näkemyksiänne muiden haasteilla. Oma ohjelma Sisäiset ratkaisut mahdollistavat organisaation omien asioiden syvällisen käsittelyn ja ovat sen vuoksi suosittuja. Monet hyödyntävät sekä sisäisiä ratkaisuja että käyttävät julkisia ohjelmia, kun esimerkiksi uusia esimiehiä palkataan organisaatioon. Ota yhteyttä, niin haetaan tarpeisiin ja johtamisen kehittämisen vaateisiin juuri teille oikea ratkaisu. Sellainen saattaa olla esimerkiksi johtoryhmälle räätälöity ohjelma. Mitä osallistuja saa? Korkeatasoisen kaksipäiväisen, näkemyksiä ja osaamista muuttavan Gasellijohtamisen valmennuksen (Liike)toiminnan vaateiden benchmarkkaavan mittauksen Organisaation vaateiden benchmarkkaavan mittauksen Johtamisprosessin ja -järjestelmän vaateiden benchmarkkaavan mittauksen G-tekijän kuvauksen Strategisen johtamistyylin mittauksen Operatiivisen johtamistyylin mittauksen Case- ja simulaatioharjoitukset taitojen kehittämiseksi Työkalut johtamisen kehittämiseksi Seminaariajankohdat Gasellijohtaminen # , Haikko Gasellijohtaminen # , Haikko Gasellijohtaminen # , Haikko Gasellijohtaminen Toimitusjohdon seminaari , Haikko * ) Gasellijohtaminen # , Haikko Gasellijohtaminen # , Haikko Gasellijohtaminen # , Haikko * ) Toimitusjohdolle ja ylimmälle johdolle tarkoitettu seminaari. Julkisen seminaarin hinta on Hintaan eivät sisälly majoitus- ja matkakulut eikä alv. Ryhmille, olivat ne sitten pöytäkuntia julkisessa seminaarissa tai yrityskohtaisia toteutuksia, teemme tarjouksen. Varaa paikkasi p tai info@viagroup.fi

8 Kysymyksiä sisällöstä? Lähetä tekstiviesti ohjelman kehittämisestä vastaavalle Tero J. Kauppiselle Hän vastaa kysymyksiisi. Gasellijohtaminen and Gazelle Leadership are trademarks of VIA Group. VIA Group and its product names, logos and other indicia are either trademarks, registered trademarks or copyrighted designs and/or other forms of intellectual property that are the exclusive property of VIA Group and/or its licensors VIA GROUP Keilaranta 19 D, Espoo Puhelin: Fax:

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan

Gasellijohtaminen. Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Gasellijohtaminen Kaksi päivää, jolloin johtamisesi tekee gaselliloikan Vision Action Missiona kehityksen kiihdyttäminen. Johtaminen liikkeelle paneva voima. Gasellijohtaminen auttaa osallistujaa tekemään

Lisätiedot

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen GASELLI johtaminen Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen Gasellijohtaminen varustaa osallistujan uusimmilla työkaluilla ja ajatuksilla. Se uudistaa johtamisen. Johtamisen ulkopeli saa uuden sisällön.

Lisätiedot

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen

GASELLI johtaminen. Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen GASELLI johtaminen Johtamispelin oivaltava ja ketterä voittaminen Gasellijohtaminen varustaa osallistujan uusimmilla työkaluilla ja ajatuksilla. Se uudistaa johtamisen. Johtamisen ulkopeli saa uuden sisällön.

Lisätiedot

Johtamisen kehitysloikka

Johtamisen kehitysloikka Johtamisen kehitysloikka Mikä? VIA Leadership in Action -kehitysohjelma keskittyy oman vastuualueen kehittämiseen operatiivisesta ja strategisesta näkökulmasta. Ihmisten johtamisen haasteisiin vastaaminen

Lisätiedot

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen

Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Miten AMK voittaa johtamis- ja muutospelissä? AMK Päivät Lahdessa 2014 Tero J. Kauppinen Ajankohtainen symboli Uskommeko oikeisiin asioihin? Johtamisen uusi symboli Voima vs. ketteryys voittamisesta Voittajia

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

Millaiset reunaehdot uusin johtamistutkimus antaa johtamiselle?

Millaiset reunaehdot uusin johtamistutkimus antaa johtamiselle? Kilpailuylivoimaa johtamisen avulla 1.6.2010 Mitkä ovat oikeita kysymyksiä? Millaiset reunaehdot uusin johtamistutkimus j antaa johtamiselle? Väitöstutkimuksen tarkoitus TUTKIMUSKYSYMYS: Onko löydettävissä

Lisätiedot

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla Voittava JOHTAMINEN Winning Leadership PAREMMIN JOHDETUT organisaatiot menestyvät VOITTAMISEEN TARVITTAVAT

Lisätiedot

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership

Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla. Voittava. JOHTAMINEN Winning Leadership Johtamisohjelma, joka on tarkoitettu nostamaan johtamisen laatua kaikilla organisaatiotasoilla Voittava JOHTAMINEN Winning Leadership PAREMMIN JOHDETUT organisaatiot menestyvät VOITTAMISEEN TARVITTAVAT

Lisätiedot

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki KEHITTÄMISKESKUS OY 28. 29.2.2012 Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki Pertti Melonen, toimitusjohtaja, Pro HR Consulting Oy Erkki Rajala,

Lisätiedot

CEO Summit Haikon Kartano, Porvoo Kasvun johtaminen. 3.0-toimintaympäristössä

CEO Summit Haikon Kartano, Porvoo Kasvun johtaminen. 3.0-toimintaympäristössä CEO Summit 2017 Haikon Kartano, Porvoo 30.-31.3.2017 Kasvun johtaminen 3.0-toimintaympäristössä Ensimmäinen suomenkielinen YLIMMÄN JOHDON TYÖPAJA CEO Summit 2017 on toimitusjohtajille sekä hallituksen

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Team Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Team Leadership in Action mitä, miten ja kenelle? VIA Team Leadership in Action (TLA) -ohjelma kehittää esimiehiä strategian käytäntöön

Lisätiedot

TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen

TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen TIEDÄTKÖ TUKEEKO HR YRITYKSESI LIIKETOIMINTAA? mittaamalla oikea suunta johtamiseen Uudista ja Uudistu 28.9.2011 Sirpa Ontronen ja Jori Silfverberg MARTELA OYJ SISÄLTÖ Mittaamalla oikea suunta johtamiseen

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Lean Leadership -valmennusohjelma

Lean Leadership -valmennusohjelma Lean Leadership -valmennusohjelma Näkökulmia johtajuuteen Tule kehittämään ja kehittymään! Valmennuksen tavoitteet Arjen kehittäminen: yksinkertaisilla kehitystoimenpiteillä merkittäviä parannuksia Henkilöstö

Lisätiedot

Innovaatioilmaston muutostalkoot Inno-barometri 2011-14. 3.12.2014 Ruoholahti

Innovaatioilmaston muutostalkoot Inno-barometri 2011-14. 3.12.2014 Ruoholahti Innovaatioilmaston muutostalkoot Inno-barometri 2011-14 3.12.2014 Ruoholahti Organisaation innovaatiokyvykkyys = TIEDOT + TAIDOT = OSAAMINEN * ALUSTAT Innovaatioilmasto ja -kulttuuri Tahtotila ja tavoitteet

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa

VIA Leadership Academy. Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa VIA Leadership Academy Johtamiseen vaikuttavuutta ja ohjausvoimaa Vision Action Akatemian ainutlaatuinen kokonaisuus luo uudistumis- ja kilpailuylivoimaa VIA Leadership Academyn tarjoama kokonaisuus on

Lisätiedot

Nuoret naiset johtamisurille. Ohjelman sisältö ja aikataulu Järjestäjä: Tammer Nova rotaryklubi

Nuoret naiset johtamisurille. Ohjelman sisältö ja aikataulu Järjestäjä: Tammer Nova rotaryklubi Nuoret naiset johtamisurille Ohjelman sisältö ja aikataulu Järjestäjä: Tammer Nova rotaryklubi Johtajuus on Tehtäväkokonaisuus, johon liittyy odotuksia, vastuita ja velvollisuuksia Suhde, jossa on määritelty

Lisätiedot

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä:

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä: Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON VALMENNUS- OHJELMA yhteistyössä: Yhteistyössä räätälöimme tekniselle kaupalle Huollon uuden valmennusohjelman Emme ole myyjiä

Lisätiedot

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Karl-Magnus Spiik Ky Räätälöity ilmapiirimittari 1 RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Ilmapiirimittarin vahvuus on kysymysten räätälöinti ko. ryhmän tilannetta ja tarpeita vastaavaksi. Mittaus voi olla yritys-,

Lisätiedot

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Koetko paloa kehittää? Elätkö uudistumisen ja kasvun keskiössä? Vai haaveiletko mahdollisuudesta päästä kehittämään? Staran tuote- ja palvelukehityksen valmennus on

Lisätiedot

VOIMAA KETTERYYTTÄ ENERGIAA. Johtaminen 3.0 TAIDOT, TYÖKALUT JA OSAAMISET

VOIMAA KETTERYYTTÄ ENERGIAA. Johtaminen 3.0 TAIDOT, TYÖKALUT JA OSAAMISET VOIMAA KETTERYYTTÄ ENERGIAA ACCELERATED VALUE CREATION Johtaminen 3.0 TAIDOT, TYÖKALUT JA OSAAMISET SMART revolution, ÄLYKÄS vallankumous Elämme keskellä nopeaa, yllättävää ja jatkuvaa älykästä vallankumousta,

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET06 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012

MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012 MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012 Strategisten verkostojen johtaminen ja organisaatioiden uudistuminen Helena Kuusisto-Ek Metropolia Ammattikorkeakoulu 1 Teemat: - Johtamisen haasteet muuttuvat

Lisätiedot

Dream Team Hallituksen ja operatiivisen johdon kyvykkyys. MPS-Yhtiöt Vesa Schutskoff

Dream Team Hallituksen ja operatiivisen johdon kyvykkyys. MPS-Yhtiöt Vesa Schutskoff Dream Team Hallituksen ja operatiivisen johdon kyvykkyys MPS-Yhtiöt Vesa Schutskoff Tunnemme ihmisen Tunnistamme johtajuuden Mittaamme ja analysoimme Luomme arvokasta kasvua jokaiselle Digitaalisuus on

Lisätiedot

E-OPPIMINEN/ VIRTUAALISUUS LIIKETOIMINTA- STRATEGIASSA

E-OPPIMINEN/ VIRTUAALISUUS LIIKETOIMINTA- STRATEGIASSA E-OPPIMINEN/ VIRTUAALISUUS LIIKETOIMINTA- STRATEGIASSA Oppiminen ja oppimisympäristöt 8.3.2004 Merja Eskola, Senior Executive Consultant, 16.3.2004 1 Talent Partners Oy Sisältö Liiketoimintastrategia Kilpailukyky

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET05 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011 Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella JohtamisWirtaa 10.5.2011 Työpaja 2, haasteet ja ratkaisut Riikka Laine-Tolonen (Nordea) Tapani Pöllänen (Sales Energy) Valmentava esimies Strategia ja visio

Lisätiedot

Opetusmenetelmien valinnan perusteita. Strateginen rasti Markku Ihonen

Opetusmenetelmien valinnan perusteita. Strateginen rasti Markku Ihonen Opetusmenetelmien valinnan perusteita Strateginen rasti 26.1.2012 Markku Ihonen Alustuksen osaamistavoitteita Alustuksen jälkeen osallistuja tunnistaa ja osaa eritellä keskeiset opetusmenetelmien valintaan

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen -koulutus

Kasvuun johtaminen -koulutus Kasvuun johtaminen -koulutus Kohderyhmä: Kasvun edellytykset omaavien, uusia kasvumahdollisuuksia kotimaasta tai kansainvälisesti etsivien pk-yritysten johto- ja avainhenkilöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun

Lisätiedot

COBITilla tietohallinnon prosessien ja projektien tehokkuus kuntoon

COBITilla tietohallinnon prosessien ja projektien tehokkuus kuntoon 1 COBilla tietohallinnon prosessien ja projektien tehokkuus kuntoon Valtiontalouden tarkastusviraston ja tietosuojavaltuutetun toimiston -foorumi (Helsinki, 28.1.2010) Juhani Heikka vs. tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten

Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten Henkilöstösuunnittelu tulevaisuuden toiminnan suuntaajana - teema-aamupäivä Juha Eskelinen, KTT Melkior Oy 23.9.2015 Viestit 2 Haasteina kiristynyt talous, teknologiamurros,

Lisätiedot

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä!

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä! S-TALENT V A L M E N N U S K O K O N A I S U U S, J O K A P U R E U T U U S - R Y H M Ä N S T R A T E G I A N T O I M E E N P A N O A T U K E V I I N T E E M O I H I N K U N K I N A I H E A L U E E N P

Lisätiedot

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO, JET20 KENELLE Kokeneille, tulosvastuullisille ja/tai kehittämisvastuussa oleville päälliköille

Lisätiedot

PM Club Jyväskylä Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla

PM Club Jyväskylä Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla PM Club Jyväskylä 10.6.2015 Jatkuva uudistuminen osaamista ja kokemusta jakamalla Tilaisuuden tavoite Jakaa ajatuksia ja kokemuksia projektipäällikön roolista Saada vertaistukea omaan työhön tai oman organisaation

Lisätiedot

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT

www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT www.hankintatoimi.fi 21.06.2010 Juha-Pekka Anttila VTT Hankintatoimen kehittäminen teknologiateollisuudessa - VTT mukana kehitystyössä VTT:n Liiketoiminta ja teknologian johtaminen -osaamiskeskuksen toteuttamissa

Lisätiedot

Lapin yliopisto Pohjoisen puolesta maailmaa varten

Lapin yliopisto Pohjoisen puolesta maailmaa varten Lapin yliopisto Pohjoisen puolesta maailmaa varten Yleisesittely Tiedekunnat ja koulutusvolyymit Neljä tiedekuntaa Kasvatustieteiden Oikeustieteiden Taiteiden ja Yhteiskuntatieteiden tiedekunnat. Lapin

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Kuva: Reetta Helin KEAT01 Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Lisätiedot

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6. Osaamisen kehittymisen arviointi Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.2012 Helsinki Helsingin Energia Yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä.

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3.

Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3. Tiedolla johtaminen vuoden 2017 laatupalkintokilpailun teemana Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3.2017 Riikka Vacker opetusneuvos Tietojohtaminen Tietojohtaminen tarkoittaa

Lisätiedot

Strategiat, rakenteet, ja johtaminen uudistuvat miten ja millä keinoin?

Strategiat, rakenteet, ja johtaminen uudistuvat miten ja millä keinoin? Strategiat, rakenteet, ja johtaminen uudistuvat miten ja millä keinoin? Strategisen uudistumisen elementit ja kokemuksia vaativista julkisen sektorin uudistamisprosesseista Mitä digitaalinen transformaatio

Lisätiedot

Myötäinnon voima Meillä tämä toimii! Pirjo K Kuusela Yhteiskuntavastuujohtaja Personal Banking Nordea Finland Professional Certified Coach (PCC)

Myötäinnon voima Meillä tämä toimii! Pirjo K Kuusela Yhteiskuntavastuujohtaja Personal Banking Nordea Finland Professional Certified Coach (PCC) Myötäinnon voima Meillä tämä toimii! Pirjo K Kuusela Yhteiskuntavastuujohtaja Personal Banking Nordea Finland Professional Certified Coach (PCC) Palveluyrityksen menestymisen ratkaisee asenne, osaaminen

Lisätiedot

TERO J. KAUPPINEN HANNELE PIISPANEN NISKALENKKI STRATEGIASTA PK-YRITYKSEN KOKONAISVALTAINEN JOHTAMINEN

TERO J. KAUPPINEN HANNELE PIISPANEN NISKALENKKI STRATEGIASTA PK-YRITYKSEN KOKONAISVALTAINEN JOHTAMINEN TERO J. KAUPPINEN HANNELE PIISPANEN NISKALENKKI STRATEGIASTA PK-YRITYKSEN KOKONAISVALTAINEN JOHTAMINEN 1 Kiitokset Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksissä toteutettiin maalis joulukuussa 2012 pk-liikkeenjohdon

Lisätiedot

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA

KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA KEHITTÄJÄ RATKAISIJA REKRYTOIJA SUORITUKSEN JOHTAMINEN JA PALKITSEMINEN Uusi Osaaja 2 Kick off seminaari 17.11.2011 Anne Haggrén, Virvo Oy 16.11.2011 www.virvo.fi 2 MENESTYS YMPÄRISTÖ YRITYS, ORGANISAATIO

Lisätiedot

CxO Webinaari Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka

CxO Webinaari Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka CxO Webinaari 31.3.2017 Mentoroiva Johtaminen Mitä se on, mitä hyötyä siitä on? Johtamisaktivisti Toni Hinkka Mitä tarkoittaa mentoroiva johtaja? Toni Hinkka: Mentorin Käsikirja (201X) Mentorointi on menetelmä,

Lisätiedot

Asiantuntijoiden vai ihmisten johtamista? Pohdintaa johtajuudesta, kehittymisestä ja kehittämisestä

Asiantuntijoiden vai ihmisten johtamista? Pohdintaa johtajuudesta, kehittymisestä ja kehittämisestä Pohdintaa johtajuudesta, kehittymisestä ja kehittämisestä Leadership-päivä Finlandia-talo 2.2.2012 klo 9.30-10.45 , TkL Tutkija ja projektipäällikkö - Tuotantotalouden laitos/bit Tutkimuskeskus Johtajuus,

Lisätiedot

Ketterän. Hannu Salmela, Mikko Hallanoro, Seppo Sippa, Tommi Tapanainen, Jari Ylitalo organisaation IT

Ketterän. Hannu Salmela, Mikko Hallanoro, Seppo Sippa, Tommi Tapanainen, Jari Ylitalo organisaation IT Ketterän Hannu Salmela, Mikko Hallanoro, Seppo Sippa, Tommi Tapanainen, Jari Ylitalo organisaation IT Talentum Helsinki 2010 Talentum Media Oy ja tekijät ISBN 978-952-14-1505-0 Kansi: Jarkko Nikkanen Taitto:

Lisätiedot

Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2.

Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2. Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2. Strategia ja johtaminen kilpailijoita paremmaksi Pk-koulutusohjelma vastaa Teknologiateollisuuden

Lisätiedot

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft. Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.com Agenda 29.11.2011 Microsoftin strategia pähkinän kuoressa Kuluttajat

Lisätiedot

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Digitaalinen Polku Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Yritysjohdon tukena Digitaalinen Polku pilottiohjelma alkaa! Kilpailukyky 2014 Digitaalinen Polku 2014 Osallistuminen ja kriteerit

Lisätiedot

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset

Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Talent Management parhaat käytännöt -kartoituksen tulokset Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten yritysten käytäntöjä Talent Managementissa ja liiketoiminnan tilanteen vaikutusta valittuihin

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Kainuun alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia kasvumahdollisuuksia

Lisätiedot

MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen. Talent Partners Oy Esa Pamppunen

MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen. Talent Partners Oy Esa Pamppunen MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen Talent Partners Oy Esa Pamppunen Valmennuksen tavoitteet ja hyödyt Vahvistaa ymmärrystä organisaatiokulttuurin vaikutuksesta ja merkityksestä ratkaisumyynnissä

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Workshopin tarkoitus Työpajan tarkoituksena on käsitellä osaamista

Lisätiedot

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu myötätunto voimuus 2017-2018 v orovaikutus sallistavuus TAMPEREEN HIIPPAKUNTA dialogi arvostu Johtajana Tampereen hiippakunnassa Johtajille on Tampereen hiippakunnassa tarjolla valmiita koulutuspolkuja

Lisätiedot

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA Koulutusohjelma, jonka keskiössä ovat yrityksellesi ajankohtaiset asiat. Myyntikoulutuksessamme keskitytään asiakaslähtöisempien myynti- ja markkinointitoimenpiteiden

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Satakunnan alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia

Lisätiedot

Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008. PRO koulutus Ulla Rasimus ja konsultointi

Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008. PRO koulutus Ulla Rasimus ja konsultointi Lapsuuden arvokas arki ARVO-hankkeen koulutus 13.8. 2008 ARVO-koulutuspäivän tavoitteet 13.8. 2008 Selkiyttää ja luoda moniammatillisesti yhteisiä merkityksiä hankkeen tavoitteille, käsitteille ja kehittämisprosessille.

Lisätiedot

Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista?

Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista? Miten kirjastossa oleva tieto saadaan asiakkaiden käyttöön? Mihin kirjastossa tarvitaan osaamista? Kirjaston tehtävä Sivistys Innoitus Kirjaston tavoitteet Palvelu, jolla on merkitystä ja jota käytetään

Lisätiedot

UEF EXECUTIVE MBA. aducate.fi JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN facebook.com/weaducate

UEF EXECUTIVE MBA. aducate.fi JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN facebook.com/weaducate UEF EXECUTIVE MBA JOHDON JA ASIANTUNTIJOIDEN KOULUTUSOHJELMA aducate.fi @weaducate facebook.com/weaducate UEF EMBA-opinnot SMART AT WORK Kenelle: Itä-Suomen yliopiston UEF EMBA -koulutusohjelma on tarkoitettu

Lisätiedot

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu myötätunto voimuus 2017-2018 v orovaikutus sallistavuus TAMPEREEN HIIPPAKUNTA dialogi arvostu Johtajana Tampereen hiippakunnassa Johtamisen valmennuspolku Tampereen hiippakunnassa Johtamisen valmennuspolku

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös Valtuuston terveiset uudelle valtuustolle sekä tulevalle maakuntavaltuustolle Valtuustoseminaari 24.5.2017 Nykyisen valtuuston terveiset

Lisätiedot

Osaamisen strateginen johtaminen on noussut esille eri tutkimuksissa 1990- luvulla

Osaamisen strateginen johtaminen on noussut esille eri tutkimuksissa 1990- luvulla Osaamisen strateginen johtaminen on noussut esille eri tutkimuksissa 1990- luvulla Käsitteellisesti osaamisen johtaminen määritellään organisaation strategiaan perustuvaksi osaamisen kehittämiseksi, joka

Lisätiedot

Market Expander & QUUM analyysi

Market Expander & QUUM analyysi Market Expander & QUUM analyysi KANSAINVÄLISTYMISEN KEHITYSTASOT Integroitua kansainvälistä liiketoimintaa Resurssien sitoutuminen, tuotteen sopeuttaminen, kulut, KV liiketoiminnan osaaminen Systemaattista

Lisätiedot

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä. OPETUSSUUNNITELMA, johtaminen ja liiketoimintaosaaminen Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle vankan kehittämisosaamisen. Syvennät johtamisen ja liiketoiminnan eri osa-alueiden

Lisätiedot

Henkilöstöjohtaja johdon kumppanina

Henkilöstöjohtaja johdon kumppanina Henkilöstöjohtaja johdon kumppanina HR-verkoston ideatyöpaja 2/2013 15.10.2013 henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski Espoon kaupunki HR -historiaa Suomessa 1950-luvulle saakka työsuhdeasioita, rekrytointi-

Lisätiedot

TEKLiideri Teknisen Kaupan johtamisohjelma syksy yhteistyössä

TEKLiideri Teknisen Kaupan johtamisohjelma syksy yhteistyössä TEK Teknisen Kaupan johtamisohjelma syksy 2016 TEKn tavoitteet TEK on kohdennettu johtajille ja esimiehille, jotka haluavat uudistua ja kehittää johtamistaan uudelle tasolle. valmentaa esimiehiä tehokkaasti

Lisätiedot

PROJEKTI- OSAAMISELLA HANKKEET HALTUUN!

PROJEKTI- OSAAMISELLA HANKKEET HALTUUN! PROJEKTIVALMENNUSTEN HYÖDYT Antaa ymmärrystä projektityön kokonaisuudesta ja sen onnistuneen läpiviennin edellyttämästä osaamisesta Luo systematiikan ja antaa S-ryhmän työvälineet osallistujien käyttöön,

Lisätiedot

VIA Senior Leadership in Action. Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla

VIA Senior Leadership in Action. Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla VIA Senior Leadership in Action Näkemystä, osaamista, energiaa. Vuosi johtajan elämästä kaikilla mausteilla Vision Action Voiko suomalainen johtamiskoulutus olla vaativiin seniorijohdon tehtäviin parempaa

Lisätiedot

Ajatuksia valmentavasta johtamisesta. Pasi Juvonen Aivolinko

Ajatuksia valmentavasta johtamisesta. Pasi Juvonen Aivolinko Ajatuksia valmentavasta johtamisesta Pasi Juvonen Aivolinko Kysymys osallistujille Nimeä jokin mielestäsi keskeinen johtamisen haaste? Kootaan vastaukset osallistujien tarkasteltaviksi (3 minuuttia) Oma

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

Tulevaisuuden johtajan osaamisprofiili Pohdintaa erityisesti strategisen johtamisen näkökulmasta

Tulevaisuuden johtajan osaamisprofiili Pohdintaa erityisesti strategisen johtamisen näkökulmasta Tulevaisuuden johtajan osaamisprofiili Pohdintaa erityisesti strategisen johtamisen näkökulmasta Suomalaista sotea rakentamassa Lapin sairaanhoitopiiri Rovaniemi KTT, dos. Mikko Luoma 19.5.2016 Kuka? Mikko

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Leadership in Action -kehitysohjelma Millainen on ohjelma, joka vastaa täydellisesti osallistujan tarpeisiin? Vuosien 2009-2010 kehityshankkeen avulla uudistettu VIA Leadership

Lisätiedot

Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena

Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena Palkitseminen osaamisen johtamisen tukena Elina Moisio 11.12.2003 KOPA-projekti Kohti osaamisen palkitsemista Käynnistyi syksyllä 2002 Mukana Niilo Hakonen, Elina Moisio ja Aino Salimäki Palkitsemisjärjestelmän

Lisätiedot

VIA Leaders Forum XII

VIA Leaders Forum XII VIA Leaders Forum XII Johtamisen 10 innovaatiota t Tutkittuja ja käytännössä koeponnistettuja innovaatioita, jotka pakottavat uudelleen ajatteluun Komea leijonan kuva Johtamisen symboli Johtamisen uusi

Lisätiedot

Yrittäjästä johtajaksi

Yrittäjästä johtajaksi Yrittäjästä johtajaksi Valmennusohjelma yrittäjille, jotka haluavat kehittää omia johtamisen valmiuksia uusien oppien ja ideoiden avulla. Kun yrittäjä mietti omaa ja yrityksensä tulevaisuutta, joudutaan

Lisätiedot

Projektisalkun kehittäminen - kilpailuetua toimituksiin projektisalkulla. Projektisalkku ohjausvälineenä. Projektisalkun kehittäminen

Projektisalkun kehittäminen - kilpailuetua toimituksiin projektisalkulla. Projektisalkku ohjausvälineenä. Projektisalkun kehittäminen Projektisalkun kehittäminen - kilpailuetua toimituksiin projektisalkulla Projektisalkku ohjausvälineenä Projektisalkun kehittäminen Kilpailukyvyn parantaminen PLUS Akatemia Projektitoiminnan ja -johtamisen

Lisätiedot

Osaamisesta Edellytyksiä ja kyvykkyyttä projektien onnistumiselle

Osaamisesta Edellytyksiä ja kyvykkyyttä projektien onnistumiselle Projektipäivät 2012 Seminaari 9 Millä eväillä parannetaan projektien onnistumisen todennäköisyyttä tulevaisuudessa? Osaamisesta Edellytyksiä ja kyvykkyyttä projektien onnistumiselle 13.11.2012 Anne-Maritta

Lisätiedot

Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen

Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen Strateginen johtaminen edellyttää henkilöstöjohtamisen mittaamista Uudista ja Uudistu Vaihtuva johtajuus 2011 Vahingossa Hyvä? Taru From 28.9.2011 HR4 Solutions Oy 2011 HR4 Solutions Oy - 28.9.2011 ESITYKSEN

Lisätiedot

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma 2012 2018 Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa. Intoa ja osaamista Loistava

Lisätiedot

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Visiomme 2025 Olemme osana Lahden aluetta tulevaisuutta innovatiivisesti rakentava, vetovoimainen ja ammattilaisiaan arvostava työpaikka Strateginen päämäärämme

Lisätiedot

AKL 4.4.2014. Tiedolla johtaminen. Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605

AKL 4.4.2014. Tiedolla johtaminen. Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605 AKL 4.4.2014 Tiedolla johtaminen Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605 Hieman taustaa Itsestäni : Kenneth Ekström 050-5700605 Usean vuodan kokemus autoalasta Eri tehtäviä vähittäiskaupassa Eri organisaatioissa

Lisätiedot

Strategia oli hyvä jäi vain toteuttamatta

Strategia oli hyvä jäi vain toteuttamatta Strategia oli hyvä jäi vain toteuttamatta Operaatio täyskäännös 2.0 - Diskuteerauksesta tekemiseen Juho Lipsanen 11.11.2010 Arc Technology Oy - Taloussanomat 1 cfo 10 years ceo 12 years partner 3 years

Lisätiedot

JOHTAJAN on osuttava palloon

JOHTAJAN on osuttava palloon JOHTAJAN on osuttava palloon Johtamisen PELIKIRJA -valmennus Johtaminen koostuu peleistä, jotka on voitettava Pelata voi jokainen. Voittaminen on eri asia. On mahdotonta kuvitella voittavansa kilpailussa

Lisätiedot

Monimuotoisuutta tukeva johtaminen

Monimuotoisuutta tukeva johtaminen Monimuotoisuutta tukeva johtaminen Yhdenvertaisuus työelämässä seminaari 30.11.2017 Vates Aulikki Sippola, KTT, monimuotoisuusjohtamisen asiantuntija, FIBS FIBS auttaa yhteistyö tekemään ja parempaa vaikuttaminen

Lisätiedot

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 Voimaa ja vaikuttavuutta HR-työhön Uusi ryhmä starttaa 24.8.2018 Ilmoittaudu 15.6. mennessä Riitta Perttilä, Novetos Oy riitta.perttila@novetos.fi p. +358 50 549 2797 HR-ryhmäcoaching

Lisätiedot

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH

EGN Executive. Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH EGN Executive Kollegaryhmä huipputason johtajille IN PARTNERSHIP WITH Nille, jotka uskovat elinikäiseen oppimiseen 2 Oletko kokenut johtaja, jolla on strategista vastuuta? Tiedät siis, että menestyminen

Lisätiedot

Tulevaisuus on hybrideissä

Tulevaisuus on hybrideissä Tulevaisuus on hybrideissä HENRY-seminaari 25.9.2003 Liiketoimintaverkostot ja verkostojohtaminen Kesko Oyj, Strateginen kehitys Lasse Mitronen Sivu 1 Liiketoimintaverkostot ja verkostojohtaminen, HENRY-seminaari

Lisätiedot

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK

Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen. Heli Leskinen, lehtori, TAMK Sote-uudistus haastaa organisaatioiden liiketoimintaosaamisen Heli Leskinen, lehtori, TAMK heli.leskinen@tamk.fi Agenda Mitä on liiketoimintaosaaminen? Miten sote-uudistus haastaa liiketoimintaosaamista?

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen - strateginen osaamisen johtaminen

Osaamisen kehittäminen - strateginen osaamisen johtaminen Kopsu hankkeen seminaari 27.3.2012 Kuopio Arttu Puhakka / koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate Osaamisen kehittäminen - strateginen osaamisen johtaminen Muutama sana osaamisen kehittämisestä Osaamisen

Lisätiedot

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys Tiimivalmennus 6h Tiimienergian pikaviritys Hienoa kuinka hyvin valmennus pysyi kasassa ja sai kaikki mukaan. Kukaan ei ollut passiivisena tässä koulutuksessa. TeliaSonera Oyj 1 / 9 Miksi investoisit tiimityöhön?

Lisätiedot

Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma 2012-2014

Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma 2012-2014 Dinno Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma 2012-2014 Sari Tappura DI, tutkija Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu Teollisuustalous sari.tappura@tut.fi www.dinno.fi Yksilön ja tiimien luovuus Osaaminen,

Lisätiedot

JOHTAMINEN. Yritystoiminta Pauliina Stranius

JOHTAMINEN. Yritystoiminta Pauliina Stranius JOHTAMINEN Johtaminen Johtajuus yrityksen eri kehitysvaiheissa Aiemmin on kenties tarkasteltu pk-yrityksen kehitystä elinkaarimallin mukaisesti. Myös johtajuus muuttaa muotoaan yrityksen eri kehitysvaiheissa.

Lisätiedot

Hiljaisen tietämyksen johtaminen

Hiljaisen tietämyksen johtaminen Hiljaisen tietämyksen johtaminen Uudista ja uudistu 2009 Hiljainen tietämys on osa osaamista Hiljainen ja näkyvä tieto Hiljainen tieto Tiedämme enemmän kuin kykenemme ilmaisemaan *) kokemusperäistä, alitajuista

Lisätiedot

VIA Leadership Academy. VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma

VIA Leadership Academy. VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma VIA Leadership Academy VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma Strategy & Leadership kilpailuetua johtamisella Strategia ilman johtamista on pelkkä suunnitteluharjoitus. Strategiaa luotaessa mikään

Lisätiedot

FastLane-koulutusohjelma

FastLane-koulutusohjelma FastLane-koulutusohjelma Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista kasvu-, kansainvälistymis- ja uudistumishakuisten pk-yritysten johtoryhmille Kun koko johtoryhmä osallistuu, varmistetaan yhteinen

Lisätiedot