PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä"

Transkriptio

1 PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Espoon kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön ympärivuorokautisen hoivan palvelusetelituottajille

2 1 SISÄLTÖ 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN JA SALASANAT Järjestelmään kirjautuminen Kirjautuminen olemassa olevilla tunnuksilla Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan vaihto Käyttäjätunnusten hallinnointi Palveluntuottajan käyttäjäroolit Palvelutiimit PALVELUNTUOTTAJAN TIETOJEN SYÖTTÄMINEN JA TIETOJEN... 6 YLLÄPITÄMINEN Perustiedot Laskutustiedot Toimipaikat PALVELUT JA PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Palveluntuottajaksi hakeutuminen Keskeneräisten palveluhakemusten tarkastelu Hyväksyttyjen palveluhakemusten tarkastelu Hinnaston lisääminen ja päivittäminen ASIAKKAAT Asiakkaan tietojen tarkastelu Asiakkaan voimassa oleva palveluseteli (ostovoima) Asiakkaan voimassaoleva palveluvaraus Asiakkaan tapahtumien kirjaaminen Asiakkaan keskeytysten kirjaaminen Automaattiset tapahtumakirjaukset Asiakkaan tapahtumien tarkastelu ja virheellisten tietojen korjaaminen Omavastuuerittelyn luonti Asiakaspalaute RAPORTIT Asiakkaat ja toteuma -raportti Keskeytykset -raportti USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ESIMERKKEJÄ KIRJAUKSISTA. 25

3 2 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN JA SALASANAT 1.1 Järjestelmään kirjautuminen Mene selaimeilla osoitteeseen Järjestelmään kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla verohallinnon KATSO-tunnuksilla. Valitse kirjautumisvaihtoehdoista: Kirjaudu KATSO:lla. Tunnistautuminen vaatii KATSO-tunnuksen sekä kiinteän salasanan. Lisätietoa osoitteessa Ohjevideo KATSOtunnistautumiseen löytyy myös parastapalvelua.fi - sivuilta. KATSO-tunnistautumisen jälkeen järjestelmä pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätilin. Järjestelmä listaa tunnukseen liitetyt Y-tunnukset. Mikäli järjestelmä listaa useamman Y- tunnuksen, valitse palvelua tarjoava yrityksesi ja anna sähköpostiosoitteesi. Antamastasi sähköpostiosoitteesta tulee kirjautumistunnuksesi. Tunnuksen luonnin jälkeen annetaan salasana, jossa on vähintään 8 merkkiä, iso kirjain ja numero. Esimerkiksi: Salasana1. Lopuksi paina Tallenna. 1.2 Kirjautuminen olemassa olevilla tunnuksilla Mene selaimella osoitteeseen Kirjautuminen palveluun tapahtuu oikealla yläkulmasta löytyvän Kirjaudu sisään - napin kautta. Jos olet jo aikaisemmin hakeutunut palveluntuottajaksi ja sinulla on tunnukset järjestelmään, kirjaudu kohdasta Palveluntuottaja. Järjestelmä kysyy sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joiden jälkeen painetaan kirjaudu sisään - nappia. 1.3 Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan vaihto Jos saat kirjautuessa ilmoituksen vanhentuneesta salasanasta tai olet unohtanut salasanasi, onnistuu salasanan vaihto kohdasta Salasana unohtunut/vanhentunut. Painettuasi linkkiä pääset sivulle, jossa kysytään palveluun kirjautumisessa käytetty

4 3 sähköpostiosoite sekä ruudulla näkyvä tekstivarmennus. Uuden testivarmennuksen saat päivittämällä sivun selaimen päivitysnapilla tai F5-näppäimellä. Painettuasi Lähetä uusi salasana -nappia saat sähköpostiisi linkin, jota käyttämällä pääset vaihtamaan salasanasi uuteen. Muista ottaa huomioon salasanan muotovaatimukset eli salasanassa pitää olla vähintään 8 merkkiä, iso kirjain ja numero. Esimerkiksi: Salasana1. HUOM! Jos syötät salasanan väärin viisi kertaa, tunnuksesi lukkiutuu ja ainoastaan järjestelmän toimittaja voi avata sen. Avaaminen voi kestää useita vuorokausia. Ilmoita lukituksesta psop@espoo.fi, jota kautta lukitus avataan. Tunnuksen avaaminen on kunnalle maksullinen toimenpide. Ennen salasanan lukkiutumista, tilaa mieluummin uusi salasana unohtuneen tilalle painamalla Lähetä uusi salasana -nappia. 1.4 Käyttäjätunnusten hallinnointi Käyttäjät -välilehdellä palveluntuottaja voi tarkastella sallittuja käyttäjiä, lisätä uusia sekä passivoida vanhoja käyttäjiä. Palveluntuottaja voi lisätä järjestelmälle uusia käyttäjiä Käyttäjät -välilehden Luo uusi käyttäjä -napin avulla. Lomakkeeseen täytetään käyttäjän tiedot, rooli, sähköposti joka toimii käyttäjätunnuksena sekä salasana, jonka jälkeen käyttäjä tallennetaan Tallenna -napilla. Uusi käyttäjä vaihtaa tämän salasanan ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. 1.5 Palveluntuottajan käyttäjäroolit KATSO-pääkäyttäjä /nimenkirjoitusoikeus Vain nimenkirjoitusoikeudellinen voi lähettää hyväksyttäväksi eli allekirjoittaa Palveluntuottajaksi/Palvelunosatuottajaksi hakeutumisia. Käyttäjällä on samat oikeudet kuin järjestelmän pääkäyttäjällä. Käyttäjä voi luoda pääkäyttäjän tunnuksia PSOPjärjestelmään. Pääkäyttäjä Yrityksen pääkäyttäjä, joka voi hakea tuottajaksi ja mm. päivittää yrityksen tietoja. Pääkäyttäjällä on oikeudet kaikkiin palveluntuottajan toimintoihin.

5 Kirjaaja Palvelun valmistelija Palvelusta vastaava Pääkäyttäjä Katsopääkäyttäjä 4 Palvelusta vastaava Palvelusta vastaavalla on oikeudet hakeutua palveluntuottajaksi sekä palveluntuottajan hyväksyttyjen tietojen täydentämiseen, hinnastoon ja laskutustietoihin. Palvelun valmistelija Palveluntuottajan palvelunvalmistelija voi katsella ja täydentää yrityksen/palveluntuottajan hyväksyttyjä tietoja. Valmistelijalla ei ole oikeuksia päivittää laskutus tai hintatietoja. Kirjaaja Palveluntuottajan työntekijä, joka esim. antaa palvelun asiakkaalle. Palvelun antajalla on oikeus kirjata tapahtumia oman tiiminsä asiakkaille. Palvelun antaja näkee asiakkaan perustiedot ja palveluntuottajan toimialueelle myönnetyt ostovoimat ja -sisällöt. Palveluntuottajan käyttäjäroolit Nimenkirjoitusoikeus, eli hakemusten allekirjoitusoikeus Käyttäjänhallinta Raportit Palveluhakemuksen täyttäminen Hinnaston ja laskutustietojen muokkaus Yrityksen tietojen päivittäminen Tuottajanosien lisääminen Tuottajanosien tietojen päivittäminen Palvelutapahtumien kirjaaminen Palautteeseen vastaaminen Asiakkaan perustiedot Kuva: Palveluntuottajan käyttäjäroolit 1.6 Palvelutiimit Käyttäjän lisäämisen jälkeen jokainen PSOP-käyttäjä täytyy käydä kiinnittämässä niihin kunta&palveluyhdistelmiin, joiden tuottamiseen ao. käyttäjä osallistuu. Tiimeihin kiinnittäminen tapahtuu Palvelutiimit -välilehdellä.

6 5 HUOM! Ilman palveluun kiinnittämistä käyttäjä ei näe palveluseteleiden tietoja eikä pysty tekemään tapahtumakirjauksia. Pääkäyttäjä-roolissa olevat käyttäjät ovat automaattisesti kaikissa palvelutiimeissä. Alasvetovalikoista valitaan kunta, jonka alueella palveluntuottaja toimii, sekä palvelu. johon halutaan liittää käyttäjiä. Kunnan ja palvelun valinnan jälkeen listasta rastitetaan käyttäjät, joille myönnetään oikeus kyseiseen palveluun ja lopuksi painetaan Tallenna.

7 6 2 PALVELUNTUOTTAJAN TIETOJEN SYÖTTÄMINEN JA TIETOJEN YLLÄPITÄMINEN Käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen ensimmäinen tehtävä on täyttää yritykselle kaikki tarpeelliset tiedot Yrityksen tiedot - välilehden alla (= välilehdet Perustiedot, Laskutustiedot ja Toimipaikat). HUOM! Jätä täyttämättä välilehdet Toiminta-alueet, Yksiköt, Työntekijät ja Alihankkijat. Ne eivät ole käytössä Espoossa. 2.1 Perustiedot Perustiedot -välilehden alle tulevat kaikki yrityksen perustiedot, kuten nimi, osoite, Y- tunnus ja yhteyshenkilö. Täytä myös Sähköposti (näkyy vertailussa) -kenttä asiakkaiden yhteydenottoja varten. Perustietojen jälkeen Kuvaus -otsikon alle palveluntuottaja voi kirjoittaa lyhyen kuvauksen yrityksestä ja sen tuottamista palveluista. Lisäksi palveluntuottaja voi antaa yrityksestä lisätietoja ( Lisätiedot ). Asiakas voi PSOP-järjestelmässä käydä etsimässä soveltuvia palveluntuottajia. Kuvauksen ja lisätietojen avulla hän helpommin löytää toivettaan vastaavan palveluntuottajan. Lisätiedot jakaantuvat neljään kategoriaan: yleistä, esteettömyys, kotiin annettavat palvelut ja asumispalvelut.

8 7 Kuva: Vertailu lisätiedoilla Espoon kaupunki edellyttää kaikilta tuottajilta kuulumista tilaajavastuuseen. Lisätietoa Tilaajavastuun tarkoituksena on edistää tervettä kilpailua, torjua harmaata taloutta ja varmistaa, että niiden lukuun toimivat yksityiset palveluntuottajat täyttävät tilaajavastuulain vaatimukset. PSOP-järjestelmä automatisoi yksityisten yritysten palveluntuottajien yritys- ja lupatietojen tarkistukset. Rastita Yritys kuuluu tilaajavastuuseen ja paina nappia Tarkista tilaajavastuusta. 2.2 Laskutustiedot Laskutustiedot -välilehdelle palveluntuottaja täyttää yrityksensä laskutustiedot. HUOM! Laskutustietojen täyttäminen ja ajan tasalla pitäminen on erittäin tärkeää maksuliikenteen varmistamiseksi. Jos palveluntuottajan laskutustiedot ovat puutteelliset, voivat kunnan maksut myöhästyä huomattavasti. Laskutustietoihin pakollisia tietoja ovat Laskutuksen yhteyshenkilö, puhelinnumero, laskutusosoite, postinumero ja -postitoimipaikka, IBAN ja BIC ja sähköpostiosoite. Rastita Haluan maksuaineiston pdf-kuvan sähköpostiini, jonka jälkeen kuukausittainen maksuaineisto lähetetään maksuajon jälkeen annettuun sähköpostiosoitteeseen. Laskutustiedot voi lisätä joko yritys- tai hoivakotitasolla, mutta tapahtumakirjaukset täytyy kohdistaa samalle tasolle. Kyseessä olevaa palveluntuottajaa voi vaihtaa kirjoittamalla sen nimen kenttään Vaihda palveluntuottajaa, jos käytössä on esimerkiksi eri laskutustiedot eri toimipaikoille.

9 8 Palveluntuottaja voi halutessaan määrittää laskutustiedoissa viitenumeron alun, jota käyttää eri laskutusosien yksilöimiseen. Viiteen alku voi olla kolme merkkiä, välitä Viitteen pituus -kentässä voi valita miten pitkä viitenumero laskulle muodostuu. Palveluntuottaja voi myös halutessaan lisätä laskutustietoihin Avain - Arvo -pareja, joilla voi yksilöidä tietyn palveluntuottajaosan maksuaineistoja. Palveluntuottajalle muodostuu maksuajon yhteydessä kaksi erilaista maksuaineistoa: laskulista ja lasku. Laskulistalla on eritelty jokainen tapahtuma, joista palveluntuottaja laskuttaa kuntaa.

10 9 Laskulla eritellään jokainen palvelun, johon laskutustapahtuma kohdistuu. Esimerkki 1. Yrityksellä on kolme toimipaikkaa, ja laskutustiedot yritystasolla sekä toimipaikalla 1, mutta ei toimipaikoilla 2 ja 3. Esimerkissä Toimipaikka yhdelle tehdyt kirjaukset käyttävät kyseisen toimipaikan laskutustietoja, kun taas toimipaikka 2:n ja 3:n kirjaukset käyttävät yritystason laskutustietoja. YRITYS laskutustiedot Toimipaikka 1 Toimipaikka 2 Toimipaikka 3 laskutustiedot ei laskutustietoja ei laskutustietoja Kirjaukset täällä- Kirjaukset täällä- Kirjaukset täälläkäyttävät TP1:n käyttävät yrityksen käyttävät yrityksen laskutustietoja laskutustietoja laskutustietoja 2.3 Toimipaikat Toimipaikkojen hallinta tapahtuu Toimipaikat -välilehdellä. Toimipaikalle pakollisia tietoja ovat Yhteystiedot sekä Yhteyshenkilön tiedot. Toimipaikka on liitettävä palveluun palveluhakemuksen kautta ja hyväksytettävä kunnalla. Toimipaikalta vaaditaan pakollisina liitteinä voimassaoleva AVI:n lupa sekä Espoon kaupungin pohjalle täytetty henkilöstöluettelo.

11 10 ei täytetä Lisäksi jokaiselle toimipaikalle pitää luoda oma hinnasto palveluun liittämisen yhteydessä, mikäli palveluntuottajalla on useampi toimipaikka. Toimipaikan tallentamisen jälkeen sille voi lisätä omat laskutustiedot palaamalla Laskutustiedot -välilehdelle. Jokaisella toimipaikalla voi olla omat laskutustiedot. Jos toimipaikalle ei ole omia laskutustietoja, käytetään yrityksen laskutustietoja niiden sijaan. Jos laskutustietoja ei ole syötetty lainkaan, kunnalta saatavat maksut myöhästyvät. 3 PALVELUT JA PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Palvelut -kohdan alta löytyvät kaikki palvelut, joihin yritys on hakeutunut ja hyväksytty palveluntuottajaksi. Sivulta löytyvät myös mahdolliset keskeneräisten hakemusten luonnokset sekä hakemukset, jotka vaativat lisätietoa. 3.1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Palveluntuottajaksi hakeutuminen uuteen palveluun tapahtuu Palvelut -sivun kautta. Sivun oikeasta laidasta löytyy kohta Hakeudu palvelusetelintuottajaksi uuteen palveluun. Valitse alavetovalikosta kunta, joka alueella palvelu tulee toimimaan, sekä sen alapuolelta itse palvelu, johon hakeudutaan (Hoiva-asuminen).

12 11 Itse hakemus on 8-kohtainen. Palveluntuottaja täyttää tarvittavat ja vaaditut tiedot, jonka jälkeen hakemus allekirjoitetaan ja lähetetään hyväksyttäväksi Yhteenveto -sivun lopussa. 1 Tuottaja Tuottaja-välilehden alle tulevat kaikki yrityksen perustiedot, kuten nimi, osoite, Y-tunnus, yhteyshenkilö sekä kaikki tarvittavat liitteet. 2 Toimipaikat Toimipaikat -välilehden alle rastitetaan ne toimipaikat, jotka kyseistä palvelua tarjoavat. 3 Toiminta-alueet - Älä täytä näihin mitään 4 Yksiköt - Älä täytä näihin mitään 5 Työntekijät - Älä täytä näihin mitään 6 Alihankkijat - Älä täytä näihin mitään 7 Hinnasto Hinnasto-välilehdelle palveluntuottaja lisää hinnaston (ks Hinnaston lisääminen ja päivittäminen s. 14). Hinnaston on oltava toistaiseksi voimassaoleva. Espoon kaupungin ympärivuorokautisen hoiva-asumisen kilpailutukseen osallistuneilla yksiköillä hinnasto on korkeintaan kilpailutuksessa annettu hinnasto. Hinnaston on aina oltava toimipaikkakohtainen. Luo jokaiselle toimipaikalle oma hinnasto, vaikka näillä olisikin samat hinnat. Eri toimipaikat eivät näy hintavertailussa, jos hinnastoa ei ole lisätty. Hinnastoon tulee täyttää vuokrien minimi- ja maksimihinnat / vuorokausi sekä ateriaja palvelumaksu yhteishinta / vuorokausi. Näin asukkaiden kokonaiskustannukset saadaan hintavertailuun. 8 Yhteenveto Yhteenveto -välilehdellä näytetään yhteenveto hakemuksesta ja liitteistä. Muista allekirjoittaa hakemus KATSO-tunnusten avulla ja lähettää sen kunnalle hyväksyttäväksi. Hakemuksen lähettäminen edellyttää sääntökirjan lukemista. Allekirjoittamalla hakemuksen palveluntuottaja sitoutuu noudattamaan sääntökirjan vaatimuksia ja ohjeita. Varmista, että lähetät hakemuksen kunnalle vasta, kun kaikki pyydetyt asiat on täytetty ja liitteet lisätty. Keskeneräisen hakemuksen lähettäminen ei nopeuta hakeutumista, vaan hakemus palautetaan takaisin palveluntuottajalle. Päätöskäsittelyssä olevan hakemuksen tiedot ovat lukittuna, kunnes kunta

13 12 hyväksyy tai hylkää sen, tai palauttaa hakemuksen palveluntuottajalle pyydettyjen lisätietojen täyttämiseksi. 3.2 Keskeneräisten palveluhakemusten tarkastelu Jos palveluntuottaja on luonut hakemuksen, joka on jäänyt keskeneräiseksi, jää tämä kyseinen hakemus luonnos-tilaan. Jos kunta palauttaa lähetetyn hakemuksen vaatien lisätietoja, hakemus näkyy vaatii lisätietoja tilassa. Luonnos- ja vaatii lisätietoja tilassa olevat hakemukset löytyvät Palvelut -välilehden alta, ja niistä ilmoitetaan sivun yläreunassa olevassa inforuudussa: Hakemusta pääsee jatkamaan joko inforuudussa olevasta Täydennä tiedot nyt - linkistä, tai palveluhakemuksen kohdalta löytyvästä Muokkaa tietoja linkistä. Keskeneräisiä hakemuksia muokattaessa päästään samaan 8-kohtaiseen hakemukseen, jonka täytettyään palveluntuottaja allekirjoittaa ja lähettää hakemuksen kunnalle hyväksyttäväksi Yhteenveto -välilehden kautta. Hakemuksen lähettäminen edellyttää sääntökirjan lukemista ja hyväksymistä.

14 Hyväksyttyjen palveluhakemusten tarkastelu Hyväksytyt palvelusetelihakemukset näkyvät Palvelut -välilehden alla, ja näissä palveluissa tilana on Hyväksytty. Hyväksytyn palvelun tietoja voi tarkastella Avaa yhteenveto -linkistä, sekä esimerkiksi hinnastoa voi muokata Muokkaa tietoja linkin kautta. Yhteenveto -sivun takana voi tarkastella yrityksen ja palveluntuottajan hakemuksessa toimittamia tietoja sekä liitteitä, ja lisäksi tarkastella voimassaolevia hinnastoja. Jos hinnasto on voimassa toistaiseksi, pääsee Muokkaa tietoja linkin takaa esimerkiksi päivittämään tai lisäämään hinnastoja. 3.4 Hinnaston lisääminen ja päivittäminen Hinnaston päivittäminen hyväksyttyyn palveluun tapahtuu Palvelut-sivulla Muokkaa tietoja napin kautta. Palveluntuottajan on ilmoitettava hintamuutoksista palveluseteliasukkaille vähintään kolme kuukautta ennen hintamuutosten voimaantuloa. Muokkaa tietoja napin takaa löytyy sama 8-kohtainen hakemus, kuin uutta hakemusta tehdessä. Hinnaston muokkaaminen tapahtuu kohdassa 7. Hinnasto. Hinnasto -välilehden takaa löytyy sivu, jossa vasemmalla reunalla näkyvät mahdolliset voimassaolevat hinnastot. Hinnasto luodaan aina tuottajanosa (toimipaikka) kohtaisena. Hinnastot ovat Espoossa aina voimassa toistaiseksi, joten muista rastittaa Toistaiseksi voimassa kohta. Hinnaston ollessa valmis painetaan Tallenna muutokset. Tuottajanosakohtainen hinnasto luodaan valitsemalla Tuottajanosakohtainen - nappi, sekä valitsemalla alasvetovalikosta mikä tuottajanosa on kyseessä. Tuottajanosaksi valitaan ensimmäiseen alasvetovalikkoon toimipaikka ja jälkimmäiseen kohtaan se toimipaikka, jolle hinnasto halutaan kohdistaa. Tällä ominaisuudella luodaan oma hinnasto jokaiselle toimipaikalle.

15 Olemassa olevia hinnastoja voidaan tarkastella valitsemalla hyväksytystä palvelusta Avaa yhteenveto. Hinnastot löytyvät yhteenvedon alareunasta, ja niitä voi tarkastella avaamalla ne +merkistä. 14

16 15 4 ASIAKKAAT 4.1 Asiakkaan tietojen tarkastelu Asiakkaan hakeminen tapahtuu Asiakkaat -sivun kautta nimen, henkilötunnuksen tai PSOP-järjestelmän antaman palvelusetelinumeron avulla. Haku näyttää asiakkaat, jotka täyttävät jonkun seuraavista ehdoista: asiakkaalla on palvelutapahtuma tai -varaus palveluntuottajan kanssa viimeisen 3 vuoden sisällä Sinulla on oikeus johonkin asiakkaalle myönnettyyn palveluun palvelutiimin (ks Palvelutiimit s. 4) kautta Asiakkaan nimeä klikkaamalla pääsee tarkastelemaan asiakkaan perustietoja. Lakiteknisistä syistä laskulla ei voi näkyä asiakasta yksilöivää tietoa. Tämän vuoksi palveluntuottaja voi yksilöidä asiakkaansa asukkaan perustietokohdassa asiakasnumerolla, joka tulee näkyviin laskulle ja on palveluntuottajakohtainen. 4.2 Asiakkaan voimassa oleva palveluseteli (ostovoima) Ostovoimat -välilehdellä näkyy asiakkaan voimassaoleva palveluseteli. Setelistä käy ilmi myöntämispäivämäärä, käytettävissä oleva palvelu, voimassaolo ja setelin tila.

17 16 Setelin tila voi olla myönnetty, avoin tai suljettu: 1. Myönnetty palveluseteli, jota ei ole vielä käytetty 2. Avoin asukkaalla on palveluvaraus hoivakodissa 3. Suljettu seteli on käytetty loppuun tai se on suljettu muusta syystä ja ei ole enää voimassa. 4.2 Asiakkaan voimassaoleva palveluvaraus Asiakkaan voimassaolevat palveluvaraukset palveluun löytyy Palveluvaraukset - välilehden takaa. Tätä kautta voi myös kirjata tapahtuman kyseiselle palveluvaraukselle. + -linkistä saa tarkasteltua mahdollisia palveluvarauksen lisätietoja. 4.3 Asiakkaan tapahtumien kirjaaminen Tapahtumat palveluseteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä kohdan Palvelusisällöt ja Kirjaa uusi kautta. Tapahtumakirjaus tarkoittaa, että palveluseteliasukas on ollut hoivakodissa ja palveluntuottajalle syntynyt laskutusoikeus kunnalta. HUOM! Kaikki palvelutapahtumat on kirjattava viimeistään 1. päivä seuraavaa kuuta, jotta ne ehtivät kyseisen kuun maksuajoon.

18 17 Yrityksen nimeämä henkilö Kuukauden ensimmäinen päivä, jos asukas ollut hoivakodissa kuukauden alusta alkaen TAI hoivakotiin tulopäivä, jos asukas on muuttanut/ palannut sairaalasta tms. hoivakotiin kesken kuukauden Tarkista lopetuspäivämäärän kirjaaminen keskeytyskirjaamisen ohjeesta s. 20 Kirjauksen lisätietokenttään kirjataan exituspäivämäärä/irtisanoutumisen syy. Ohjelma laskee veloituksen tapahtumakirjausten perusteella automaattisesti. Tallenna tiedot painamalla Kirjaa. Tiedot voi tallentaa keskeneräisenä, jos esim. asukkaan keskeytyksiä (=poissaoloja) vie PSOP-järjestelmään keskellä kuukautta. Keskeneräisenä tallennetut tiedot pitää käydä hyväksymässä ( Kirjaa ) kuun viimeinen päivä / seuraavan kuukauden ensimmäinen päivä. HUOM! Keskeneräisinä tallennetut tapahtumatiedot eivät siirry laskutukseen. 4.4 Asiakkaan keskeytysten kirjaaminen Palveluseteliasukkaan ollessa tilapäisesti poissa hoivakodista ja palveluseteliasiakkaan muuttaessa/kuollessa, palveluntuottaja on velvollinen kirjaamaan palvelun keskeytyksen PSOP -järjestelmään. Keskeytykset kirjataan Asiakas -välilehdellä kohdan Ostovoimat -välilehdellä kohdan Palvelusisällöt ja Kirjaa uusi kautta.

19 18 Keskeytyssääntö tarkoittaa sitä, että 5:ltä ensimmäiseltä päivältä maksetaan 100 %, 6-15 päiviltä 50 % ja 16:sta päivästä eteenpäin 0 %. Keskeytyksen kirjaaminen: 1 Valitse syy (loma, sairaala, kuolema, muu syy) Huom. Kirjauksissa ei Espoossa käytetä keskeytyksen syynä kuolema. 2 Syötä keskeytyksen alkupäivämäärä -kenttään keskeytyksen alkamispäivä. 3 Jos keskeytys ei ole vielä päättynyt, valitse tallenna keskeneräisenä. HUOM! Keskeneräinen kirjaus ei siirry laskutukseen. 4 Kun keskeytys päättyy, syötä keskeytyksen loppupäivämäärä -kenttään keskeytyksen loppupäivä ja valitse Kirjaa.

20 19 Esimerkkejä erilaisista kirjaamisista liitteenä Espoon kaupunki on määritellyt keskeytyssäännöt, joiden perusteella järjestelmä laskee automaattisesti palveluntuottajalle maksettavan korvauksen. Jos asukas muuttaa hoivakotiin kesken kuukautta, palveluntuottajalla on laskutusoikeus asukkaan muuttopäivästä lukien. Irtisanomistilanteessa tai kuolemantapauksessa tuottajalla on oikeus laskuttaa kuolinpäivään/irtisanomispäivään asti. Asukkaan tilapäisen poissaolon ajalta palvelusetelin arvosta maksetaan seuraavasti: 1-5 vrk maksu on 100% 6-15 vrk maksu on 50% yli 16 vrk maksu on 0% 4.5 Automaattiset tapahtumakirjaukset Automaattiset tapahtumakirjaukset löytyvät Asiakkaat -välilehden alta Automaattiset tapahtumakirjaukset -välilehdeltä. Automaattinen tapahtumakirjaus toiminto muodostaa automaattisesti koko kuukauden kestävän tapahtumajakson jokaiselle asiakkaalle, jolle on aikaisemmin kirjattu palvelutapahtuma, ja joka on kestänyt kuun loppuun. Tapahtumajakso ei muodostu asiakkaille, joilla on keskeneräinen keskeytyskirjaus. Jos asiakkaan palvelutapahtumat ovat jatkuneet keskeytyksettä koko kuukauden ajan, palveluntuottaja voi automaattisten tapahtumakirjausten näkymässä hyväksyä kuun viimeisenä päivänä tai viimeistään seuraavan kuukauden kolmantena päivänä näiden asiakkaiden palvelutapahtumat. Hyväksyttävät tapahtumat valitaan rastittamalla ne listasta sekä painamalla Vahvista valitut. Tämän jälkeen tapahtumat siirtyvät Kirjattu -

21 20 tilaan ja poistuvat listalta. Jokainen sivu tulee hyväksyä erikseen. Aikaisempien sivujen ruksit poistuvat, jos siirryt seuraavalle sivulle vahvistamatta valittuja! HUOM! Jos asiakkaalle tulee keskeytys kesken automaattisesti muodostuneen kirjausjakson, täytyy palveluntuottajan käydä asiakkaan tapahtumissa muokkaamassa kyseistä tapahtumaa sekä luomassa erikseen keskeytyskirjauksen. Asiakkaan tapahtumiin pääsee suoraan -napista. 4.6 Asiakkaan tapahtumien tarkastelu ja virheellisten tietojen korjaaminen Asiakkaan palvelutapahtumia voi tarkastella Asiakkaat -välilehden alta löytyvän Tapahtumat -välilehdeltä. Sivulta löytyvät kaikki asiakkaan palvelutapahtumat, niiden sisältö, tila sekä linkki tarkempaa tarkastelua varten. Keskeneräisenä tallennetut kirjaukset palveluntuottaja voi itse korjata. Keskeneräisenä tallennetut tiedot pitää käydä hyväksymässä ( Kirjaa ) kuun viimeinen päivä / seuraavan kuukauden kolmantena päivänä. Keskeneräiset kirjaukset eivät siirry laskutukseen. Virheellisesti kirjatun tapahtuman muokkaaminen tapahtuu Tarkastele tapahtumaa - linkin kautta. Tapahtuman tiedot voi vaihtaa ja tallentaa Kirjaa -napilla, tai koko tapahtuman voi poistaa Poista -napilla, jos esimerkiksi sama kirjaus on tehty kahdesti. Virheellinen tapahtuma on muokattavissa ja poistettavissa saman vuorokauden aikana. Mikäli virheellinen kirjaus huomataan tilityksen jälkeen (kuukauden 4. päivä), kunta tekee hyvityslaskun virheellisestä kirjauksesta. Tämän jälkeen palveluntuottaja kirjaa asukkaalle oikean tapahtuman uutena kirjauksena, joka tilitetään seuraavan kuukauden maksuajossa.

22 Omavastuuerittelyn luonti Asiakkaan omavastuu erittelyn luonti tapahtuu Omavastuuerittely -välilehden kautta. Hakuun täytetään haettu palvelu sekä erittelyn toivottu alku- ja loppupäivämäärä. Klikkaamalla Tee omavastuuerittely saadaan erittely auki. Omavastuuerittelyä palveluntuottaja voi halutessaan hyödyntää asiakaslaskutuksessa. Omavastuuerittelystä käy ilmi palvelusisältö, setelin tiedot, palvelun hinta ja asiakkaalle jäävä omavastuuosuus. Omavastuuerittelyn voi tulostaa klikkaamalla Avaa tulostettava versio. HUOM! Kunnalle tarkastettaviksi menevät kirjaukset näkyvät omavastuuerittelyssä siihen asti, että kunta hyväksyy tai hylkää ne. Hylätyt tapahtumat poistuvat omavastuuerittelyltä, hyväksytyt jäävät näkymään normaalisti. 4.8 Asiakaspalaute Asiakaspalaute löytyy Asiakkaat -välilehden alta Palautteet -välilehdeltä. Tätä kautta palvelunkäyttäjä voi antaa palautetta palveluntuottajalle. Palaute voi olla moite, kiitos tai reklamaatio. Asiakas voi halutessaan pyytää vastausta, jolloin rivillä on nähtävissä huomiomerkintä, sekä kohdistaa palautteen tiettyyn tapahtumaan. Palautteeseen pääsee vastaamaan Vastaa -linkin kautta. Palautteeseen voi vastata vain kerran.

23 22 5 RAPORTIT 5.1 Asiakkaat ja toteuma -raportti Raportit-välilehdellä voi tarkastella palveluseteliasiakkaiden toteutumia ja keskeytyksiä. Raportille valitaan haluttu kunta sekä halutut palvelusisällöt ja mahdollinen palveluntuottajaosa tai koko yritys. Yritys-tasoinen raportti kattaa kaikki palveluntuottajaosat. Raportille valitaan haluttu aikaväli kuukausina. Raportille voi myös hakea vain tietyn asiakkaan tiedot henkilötunnuksen avulla. Paina lopuksi Luo raportti -nappia. 5.2 Keskeytykset -raportti Raportilla voi tarkastella palvelun keskeytyksiä tietyllä aikavälillä. Raportille valitaan haluttu palvelu sekä aikaväli kuukausina. Paina lopuksi Luo raportti nappia.

24 1 Esimerkki keskeytykset-raportista 23

25 24 6 USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET Tunnukseni on lukkiutunut? Käyttäjätunnus lukkiutuu jos salasanan syöttää väärin 5 kertaa. Ota yhteyttä osoitteeseen psop@espoo.fi ja kerro viestissäsi käyttäjätunnuksena käytetty lukkiutunut sähköpostiosoite. Tunnusten avaaminen on kunnalle maksullinen toimenpide. Jos et muista salasanaa, käy mieluummin vaihtamassa se kohdasta Salasana unohtunut / vanhentunut Olen unohtanut tehdä kirjauksia, miten pitkään voin kirjata tapahtumia? Palvelutapahtumat tulee kirjata PSOP-järjestelmään viimeistään seuraavan kuukauden 1. päivänä. Muussa tapauksessa tapahtumien maksu palveluntuottajalle viivästyy. Teknisesti kirjaus on mahdollista 60 vrk taaksepäin olevan kuukauden alkuun. Tämä kirjausväli on nähtävissä kirjausnäkymässä, tekstillä Tapahtumien kirjaus on mahdollista ajalle. Olen tehnyt virheellisen kirjauksen, miten korjaan asian? Kirjaus on tilassa keskeneräinen: palveluntuottaja poistaa virheellisen kirjauksen poista-näppäimellä ja tekee uuden kirjauksen. Kirjaus on tilassa kirjattu: virheellisen kirjauksen voi poistaa kuluvan päivän aikana ja tehdä uuden. Mikäli virheellinen kirjaus huomataan seuraavana päivänä, ilmoitetaan siitä hoivaseteli@espoo.fi, jolloin kunta hylkää kirjauksen ja palveluntuottaja voi tehdä uuden kirjauksen. Jos virheellinen kirjaus huomataan vasta tilityksen jälkeen (kuukauden 4. päivä), kunta tekee hyvityksen virheellisestä kirjauksesta. Tämän jälkeen palveluntuottaja kirjaa asukkaalle oikeat tapahtumat uusina kirjauksina, jotka tilitetään seuraavan kuukauden maksuajossa. Miksei asiakkaan tapahtumat näy Asiakkaat ja toteuma raportilla? Raporttia tulostaessa valitaan joko yritystaso tai tietty tuottajanosa. Jos asiakkaan tapahtumat on kirjattu (esim. vahingossa) yritystasolle, niin asiakkaan tapahtumat eivät näy toimipaikkakohtaisessa raportissa.

26 25 Esimerkkejä kirjauksista: 1. Asukas on sairaalassa Tapahtumakirjaus Keskeytyskirjaus Tapahtumakirjaus Asukas kuolee tai muuttaa pois hoivakodista Tapahtumakirjaus Lisätietokenttään kirjoitetaan onko kyseessä: kuolema/siirtyminen ostopalvelupaikalle/muutto pois hoivakodista. 3. Asukas on sairaalassa alkaen ja kuolee siellä Tapahtumakirjaus Keskeytyskirjaus Mikäli asukas kuolee tai jää pysyvästi sairaalaan, niin keskeytyskirjaus päätetään keskeytystä seuraavana päivänä, että maksuun tulee myös kuolin/irtisanomispäivä. 4. Asukas lähtee sairaalaan ja on siellä kuun vaihteen yli Tapahtumakirjaus Keskeytyskirjaus Asukkaan ollessa sairaalassa kuun vaihteen yli päätetään keskeytyskirjaus vasta, kun asukas palaa hoivakotiin. Hoivakoti saa maksun keskeytysjaksolta vasta seuraavan kuukauden tilityksessä.

PSOP Ohje palveluntuottajille

PSOP Ohje palveluntuottajille 03.04.2017 PSOP Ohje palveluntuottajille Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Kotihoidon palvelusetelit: Säännöllinen ja tilapäinen kotihoito, muistisairaiden päivätoiminta ja kotisiivous. Palvelun

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kymsote 1.1.2019 Sisällys 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen kirjautuminen... 3 1.1 Yrityksen tietojen syöttö järjestelmään...

Lisätiedot

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa www.espoo.fi/parastapalvelua Muokattu Turun -manuaalista Koonnut Aki Karlsson Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajan

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Kotihoito ostopalveluna psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 2 1.1 Kirjautuminen

Lisätiedot

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje v. 4.1 Kymsote 1.1.2019 Asumist: kirjaus- ja keskeytysohje Tapahtumat seteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä. HUOM! Kaikki tapahtumat on kirjattava viimeistään 2. päivä seuraavaa kuuta

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 3.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Kerkko Purhonen Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.6 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 4 1.1 Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 3.8.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Asumisen palvelusetelipalvelut 2(16) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 1.22 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Asiakkaat... 4 1.1 Kirjautuminen... 4 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Palveluseteli ikääntyneiden palveluissa psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 1 1.1

Lisätiedot

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi TURUN KAUPUNKI Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi Suun terveydenhuolto Ohje 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi 1. Palveluntuottajaksi hakeutuminen Avaa Palveluseteli- ja ostopalvelu järjestelmä www.parastapalvelua.fi

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palveluntuottaja

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN  Palveluntuottaja Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Palveluntuottaja 1 Hyvä palveluntuottaja Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Fysioterapian palveluseteli Verisohistoria: Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.4.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje Fysioterapian palvelusetelipalveluun

Lisätiedot

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään Ohjeet palveluntuottajille https://parastapalvelua.fi Kirjaudu sisään Ensimmäisellä kerralla kirjaudutaan Katso-tunnuksilla tämän linkin kautta Jatkossa sitten kirjaudutaan

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli - Säännöllisen kotihoidon

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli -

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä asiakkaille parastapalvelua.fi Sisällysluettelo 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4 1.3 Omat palvelusetelit... 4 1.4 Palveluntuottajien

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli Palveluntuottajan ohje Pvm

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI PALVELUSETELIPALVELUT, TERVEYSPALVELUT 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki... 1 Palvelusetelipalvelut, Terveyspalvelut...

Lisätiedot

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki järjestelmän käyttöön Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki Y-tunnus 2362180-3 ALV-numero FI23621803 Kotipaikka Helsinki info@tiera.fi www.tiera.fi

Lisätiedot

Palveluntuottajaksi hakeutuminen

Palveluntuottajaksi hakeutuminen 18.10.2018 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Siun sote: Palvelusetelipalvelut 2(26) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yrityksen tunnistautuminen... 3 PSOP-pääkäyttäjätunnuksen luonti... 4 Perustietojen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI: PALVELUSETELIPALVELUT PALVELUT: LAPSIPERHEIDEN TILAPÄINEN KOTIPALVELU KOTIHOITO 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki: Palvelusetelipalvelut...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Asiakasohje Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.12.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje sähköistä palveluseteliä käyttävälle kaupunkilaiselle Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 1. vaiheen toiminnallisuudet Järjestelmän käyttäjät Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU IKÄÄNTYNEIDEN LYHYTAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU OMAISHOITAJAN VAPAAN AIKANA 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU... 3 2 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI... 4 3 HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Versio 1.6. 5/2019 Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä. Jos

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU Yritys tai yksityinen ammatinharjoittaja, jolla on oma Y-tunnus, hakeutuu Helsingin Suunterveydenhuollon

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä kunnan työntekijälle parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien Tiera Oy 1 Palveluntuottajana hakeudun kerralla yhteen tai useampaan kuntaan tuottamaan

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Versio 1.6. 5/2019 Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Hyväksythän kahden viikon palkkajaksolla työskentelevien työntekijöiden työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot