Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje"

Transkriptio

1 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Asumisen palvelusetelipalvelut

2 2(16) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen tekeminen... 4 Palveluasumisen kirjaamisen edellytykset... 5 Tapahtumatietojen kirjaaminen... 6 Asiakashaku... 6 Tapahtumakirjaus... 7 Asiakas on saanut palvelua keskeytyksettä koko kuukauden... 8 Asiakkaan palvelu on keskeytynyt kuukauden aikana... 9 Tapahtumakirjausten tarkistaminen Automaattinen tapahtumakirjaus Automaattinen tapahtumakirjaus: läsnäolokirjaukset Automaattinen tapahtumakirjaus: keskeytyskirjaukset Käyttäjähallinta PSOP-järjestelmässä Luo käyttäjätunnus Liitä käyttäjä palvelutiimiin Yhteystiedot Ongelmatilanteet Palveluvarauksen tekeminen ei onnistu, ostovoiman tunnisteella ei löydy Asiakasta ei löydy Vanhentunut tai unohtunut salasana Lukkiutunut PSOP-käyttäjätunnus... 16

3 3(16) Edellytykset tapahtumakirjauksille Palveluntuottaja on Siun soten hyväksymä palveluseteli- tai ostopalvelutuottaja. Asiakas on saanut Siun sotelta ostovoimaa (eli palvelusetelin tai ostopalvelun). Asiakas on antanut palveluntuottajalle palvelusetelinumeronsa, jonka avulla tuottaja tekee PSOP-järjestelmässä palveluvarauksen (luku Palveluvarauksen tekeminen). Huomaa, että tämä ohje koskee palvelusetelipalveluja, joiden veloitettava yksikkö on vuorokausi. Kirjautuminen palveluun Siirry PSOP-järjestelmän sivulle: Kirjaudu järjestelmään PSOP-sähköpostitunnuksellasi. Anna käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoite) ja salasanasi. Valitse Kirjaudu sisään. Katso-tunnuksia tarvitset vain, kun lähetät täydennetyn hakemuksen tai uuden hinnaston hyväksyttäväksi.

4 4(16) Palveluvarauksen tekeminen Valitse yläpalkista Asiakkaat ja Tee uusi palveluvaraus -välilehti. Lisää asiakkaan antama saldo- /palvelusetelin numero sille varattuun kenttään ja valitse Hae -toiminto. Huomioithan, että palveluvaraus tehdään aina jokaiselle setelille! Järjestelmä näyttää asiakkaan tiedot ja saldosetelillä/palvelusetelillä myönnetyt palvelusisällöt, joita yrityksesi tuottaa. Valitse listasta palvelusisällön vierestä Tee palveluvaraus. Mikäli yrityksesi tuottaa kaikkia listattuja palvelusisältöjä riittää, kun teette yhteen setelin sisältöön palveluvarauksen. Järjestelmä näyttää Tee palveluvarausnäkymän. Valitse palveluntuottajanosaksi se toimipaikka, jossa asiakas asuu. Alasvetovalikon listassa näkyvät ne yrityksesi toimipaikat, jotka palvelunjärjestäjä on hyväksynyt tämän palvelun tuottajiksi. Vapaamuotoiseen kenttään voit kirjoittaa lisätietoja. Kerro sopimusehdoista asiakkaalle ja rastita, että asiakas on hyväksynyt sopimussuhteen yrityksesi kanssa. Paina Lähetä palveluvaraus.

5 5(16) Järjestelmä siirtyy Palveluvarauksetnäkymään, jossa näytetään kaikki yrityksesi ja asiakkaan välillä tehdyt palveluvaraukset. Palveluvaraus asiakkaan ostovoiman ja yrityksesi välillä on nyt luotu ja tapahtumakirjauksia on mahdollista tehdä. Palveluasumisen kirjaamisen edellytykset Kuukauden kirjaukset PSOP-järjestelmään tulee tehdä viimeistään seuraavan kuukauden 3. päivä. Asiakkaan ensimmäisen kuukauden kirjaus tehdään manuaalisesti järjestelmään. Katso ohjeet luvusta Tapahtumatietojen kirjaaminen. Ensimmäisen kuukauden kirjauksen jälkeen on mahdollista hyödyntää vrk-perusteisissa seteleissä järjestelmän tekemää automaattista tapahtumakirjausta. Automaattinen tapahtumakirjaus helpottaa kirjausten tekemistä vrk-perusteisissa palveluissa, joissa asiakas saa koko kuukauden kestävää palvelua useamman kuukauden ajan, kuten asumispalveluissa usein on. Automaattinen tapahtumakirjaus on kuvattu luvussa Automaattinen tapahtumakirjaus. Asiakkaan keskeytysjaksot merkataan aina manuaalisesti järjestelmään. Ensimmäisen kuukauden keskeytykset tehdään luvun Asiakkaan palvelu on keskeytynyt kuukauden aikana mukaisesti. Kun automaattikirjaus on käytössä, toimitaan luvun Automaattinen tapahtumakirjaus: keskeytyskirjaukset - ohjeiden mukaan. Tässä on esitetty esimerkki, jossa automaattinen tapahtumakirjaus on käytössä ja osalla asiakkaista on kuukauden aikana keskeytysjaksoja. Jos Automaattinen tapahtumakirjaus ei ole käytössä, kirjataan tapahtumat luvun Tapahtumatietojen kirjaaminen mukaan.

6 6(16) Tapahtumatietojen kirjaaminen Asiakashaku Tapahtumakirjauksen tekeminen edellyttää, että palveluvaraus on tehty asiakkaan ostovoiman ja yrityksesi välille. Asiakkaan kirjaukset tulee tehdä mahdollisimman pian palvelun antamisen jälkeen. Valitse ylävalikosta Asiakkaat ja sen alta Asiakashaku -välilehti. Kirjoita kenttään asiakkaan nimi, henkilötunnus tai saldo-/palvelusetelin numero ja valitse Hae. Järjestelmä näyttää asiakkaan tiedot Haepainikkeen alla. Valitse asiakas napsauttamalla asiakkaan nimeä. Olet Asiakkaan tiedot -sivulla. Syötä Asiakasnumero-kenttään yrityksesi asiakasnumero/-tunniste (maksimipituus 50 merkkiä). Tämä tieto näkyy yrityksesi saamalla laskulla ja on ainoa tieto, jolla voit yhdistää tapahtuman asiakkaaseen. Asiakasnumeron syöttäminen on kertaluonteinen tehtävä yrityksessäsi. Valitse asiakkaan ostovoiman perusteella yläpalkista välilehti Ostovoimat (palveluseteli) tai Saldoostovoimat (saldoseteli).

7 7(16) Asiakkaan palvelu-/saldosetelin tiedot avautuvat näkymään. Valitse oikea seteli ja napsauta tekstiä Palvelusisällöt. Tässä näkymässä näet palvelusisältöjen ajantasaisen tilanteen eli paljonko on myönnetty ja paljonko setelillä on vielä käyttämättä sekä mahdollisen jakson. Huomioithan, että yrityksesi on velvollinen seuraamaan, onko asiakkaalla vielä palvelua käytettävissä. Saldo-ostovoiman setelillä näkyy yhteismäärä (yhteismäärä voi olla arvo euroissa tai määrä yksiköissä), paljonko palvelua on myönnetty jaksolla ja paljonko on käyttämättä. Asiakas voi itse valita minkä verran käyttää eri palvelumuotoja (eri palvelujen palvelusisältöjä). Tapahtumakirjaus Valitse setelistä annetun palvelun mukainen sisältö ja sen oikeasta laidasta tapahtumakirjauksen linkki: Saldoseteli: valitse palvelusisällön kohdalta Kirjaa tapahtuma. Palveluseteli: valitse palvelusisällön kohdalta Kirjaa uusi.

8 8(16) Asiakas on saanut palvelua keskeytyksettä koko kuukauden Valitse palveluntuottajaosaksi se toimipaikka tai yksikkö, jossa asukas asuu. Valitse Tapahtumakirjaus. Kirjaa palvelutapahtuman tiedot. Valitse alkupäivämäärä ja lopetuspäivämäärä kalenterista. Järjestelmä laskee päivien perusteella veloitettavan määrän. Kirjautuneen käyttäjän tiedot tulevat automaattisesti Palvelun antaja - kenttään. Muuta se tarvittaessa. Valitse Kirjaa. Kirjauksen lisätieto -kenttään voit lisätä palvelutapahtumaan liittyvän tiedon esim. poikkeavalle laskutettavalle veloitukselle. Tapahtuman voi tallentaa myös keskeneräisenä, mikäli haluat tarkistaa ja päivittää tietoja vielä ennen lopullista kirjaamista. Keskeneräiset tapahtumat eivät siirry tilitykseen. Järjestelmä ilmoittaa, että kirjaus onnistui.

9 9(16) Asiakkaan palvelu on keskeytynyt kuukauden aikana Tässä esimerkissä tehdään asiakkaalle kirjaus, jossa hän on ollut kuukauden aikana sairaalassa mutta muuten asunut normaalisti. 1. LÄSNÄOLOKIRJAUS Valitse aloitusnäkymästä toimipaikka tai yksikkö, jossa asiakas asuu. Valitse sitten Tapahtumakirjaus. Valitse alkupäivämääräksi kuukauden ensimmäinen päivämäärä ja lopetuspäivämääräksi sairaalajaksoa edeltänyt hoitopäivä eli 8.7. Valitse Kirjaa

10 10(16) 2. KESKEYTYSKIRJAUS Valitse Keskeytyskirjaus -toiminto. Kirjaa keskeytyksen tiedot. Valitse keskeytyksen syy. Alkupäivämääräksi valitaan keskeytyksen alkamispäivä. Loppupäivämääräksi valitaan päivä, jolloin keskeytys päättyi ja asiakas palasi palvelutaloon. Valitse Kirjaa. Järjestelmä näyttää palvelun maksusääntöjen mukaiset keskeytyskirjauksesta muodostuneet tapahtumat. Erittely eri tapahtumiin syntyy automaattisesti maksusääntöjen mukaisesti. 3. LÄSNÄOLOKIRJAUS Valitse Tapahtumakirjaus.

11 11(16) Kirjaa loppukuukauden läsnäolopäivät. Valitse alkupäivämääräksi päivä, jolloin asiakas palasi palvelutaloon. Valitse loppupäivämääräksi kuukauden viimeinen päivä. Valitse Kirjaa. Asiakkaan kuukauden läsnäolokirjaukset ja keskeytyskirjaus on nyt tehty. Huomaa: Mikäli asiakkaan poissaolojakso jatkuu kuukauden vaihteen yli: kirjaa tapahtumalle keskeytyksen alkupäivämäärä ja Tallenna keskeneräisenä. Kun asiakas palaa keskeytykseltä takaisin asumaan, muokkaa keskeytyksen tapahtumakirjausta ja lisää sinne Lopetuspäivämäärä (Kirjaa). Huom! Mikäli keskeytyksestä tulee pitkä ja se jatkuu yli kuukauden, käy kirjaamassa keskeytys valmiiksi PSOP-järjestelmässä. Kirjoita silloin kirjauksen lisätieto -kenttään selitteeksi, että keskeytys jatkuu pidempään. Tapahtumakirjausten tarkistaminen Tapahtumat-välilehdellä voit selata yrityksesi tekemiä tapahtumakirjauksia valitulle asiakkaalle. Yksittäisen kirjauksen tiedot saat näkyviin valitsemalla tapahtumarivin lopussa Tarkastele tapahtumaa tai Tarkastele keskeytystä - toiminnon. Tapahtuman tietoja voit muokata tilassa Kirjattu tai Kirjattu osittain. Kun kirjauksen tila on Kirjattu, Kirjattu osittain tai Hyväksytty, voit vielä poistaa tapahtuman. Poista-valinta on näkyvissä vain, kun poistaminen on mahdollista.

12 12(16) Automaattinen tapahtumakirjaus Automaattinen läsnäolon tapahtumakirjaus käynnistyy, kun asiakkaalle on tehty yksi manuaalinen tapahtumakirjaus. Mikäli viimeisin kirjaus on keskeneräinen kirjaus, ei järjestelmä luo uutta luonnosta (=keskeneräinen kirjaus) seuraavalle kuukaudelle. Tapahtumaluonnokset muodostuvat automaattisesti puolen kuukauden paikkeilla. Automaattinen tapahtumakirjaus: läsnäolokirjaukset Valitse yläpalkista Asiakkaat ja sen alta Automaattiset tapahtumakirjaukset. Valitse alasvetovalikoista palvelunjärjestäjä, palvelu ja toimipaikka, jonka tapahtumia haluat käsitellä. Listalle tulevat valintojen mukaiset asiakkaat, joilla on automaattisesti luotuja tapahtumakirjausluonnoksia. Valitse sivulta kaikki ne asiakkaat, jotka ovat saaneet palvelua keskeytyksettä koko kuukauden ajan. Valitse Vahvista valitut. Järjestelmä ilmoittaa, että valittujen asiakkaiden kirjaus onnistui. Muista tarkistaa, että kaikki kuukauden kirjaukset on tehty viimeistään kalenterikuukauden vaihduttua.

13 13(16) Automaattinen tapahtumakirjaus: keskeytyskirjaukset Automaattikirjausten listassa ovat jäljellä ne asiakkaat, joiden kohdalla hoito on kuluvan kuukauden aikana keskeytynyt. Valitse listalta asiakas, jolle haluat tehdä keskeytyskirjauksen ja valitse rivin lopusta sininen viiva-ikoni (Tapahtumat). Siirryt asiakkaan tapahtumat - välilehdelle. Valitse kirjattavan tapahtuman kohdalta Tarkastele tapahtumaa -toiminto. Tämän jälkeen siirryt tapahtuman kirjaus -näytölle. Kirjaa siihen ensimmäinen läsnäolojakso Tapahtumakirjaus -luvun ohjeen mukaan. Tämän jälkeen kirjaa muut kuukauden läsnäolo- ja keskeytystapahtumat kohdan Asiakkaan palvelu on keskeytynyt kuukauden aikana mukaan.

14 14(16) Käyttäjähallinta PSOP-järjestelmässä Luo käyttäjätunnus Valitse ylävalikosta kohta Käyttäjät. Valitse oikeasta alareunasta Luo uusi käyttäjä Lisää käyttäjän tiedot kenttiin. Sähköpostiosoitteesta tulee käyttäjän käyttäjätunnus. Käyttäjätunnus ei ole vaihdettavissa luomisen jälkeen. Salasanan tulee olla: vähintään 10 merkkiä pitkä vähintään 1 numero isoja ja pieniä kirjaimia vähintään 1 kpl molempia. Tässä annettu salasana on väliaikainen. Järjestelmä pakottaa käyttäjän vaihtamaan salasanan ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Valitse rooliksi tarpeen mukaan esim. kirjaaja tai pääkäyttäjä. Järjestelmä lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen henkilön käyttäjätunnuksen ja salasanan, kun valitset Lähetä käyttäjän luonnista sähköpostia -kohdan.. Lopuksi paina Tallenna. Muista lisätä käyttäjä myös oikeaan tiimiin (kts. Liitä käyttäjä palvelutiimiin -luku). Liitä käyttäjä palvelutiimiin Käyttäjä tulee aina liittää palvelutiimiin. Kun järjestelmän käyttö alkaa, tämän avulla hallinnoidaan asiakastietojen näkyvyyttä oikeille henkilöille.

15 15(16) Tiimiin on mahdollista liittää käyttäjiä, mikäli palvelun hakeutuminen on aloitettu. Käyttäjät tulee lisätä tiimeihin viimeistään käytön alkamishetkellä (=palveluseteliasiakkaita voi tulla). Valitse päävalikosta Palvelutiimit. Valitse palvelunjärjestäjäksi Siun sote ja palvelu, jonka käyttäjiä haluat hallinnoida. Rastita tiimiin kuuluvat käyttäjät. Poista rasti niiltä, joiden ei kuulu kuulua tähän tiimiin. Yhteystiedot Hakeutumiseen ja käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa otetaan aina ensisijaisesti yhteyttä Siun soten kyseisen palvelun yhteyshenkilöön. Lisätietoa Siun soten palveluseteli-sivuilta: Ongelmatilanteet Palveluvarauksen tekeminen ei onnistu, ostovoiman tunnisteella ei löydy Tarkasta, että käyttäjä on liitetty oikeaan palvelutiimiin (Liitä käyttäjä palvelutiimiin). Asiakasta ei löydy Tarkasta, että käyttäjä on liitetty oikeaan palvelutiimiin (Liitä käyttäjä palvelutiimiin). Vanhentunut tai unohtunut salasana Huomioithan, että käyttäjätunnus lukkiutuu neljän virheellisen yrityksen jälkeen, joten suosittelemme, että vaihdat salasanasi jo parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Tilaa uusi salasana sisäänkirjautumissivulta. Järjestelmä lähettää sähköpostiisi salasanan vaihtolinkin, joka on voimassa kaksi tuntia.

16 16(16) Vaihtoehtoisesti voit pyytää yrityksesi pääkäyttäjää vaihtamaan salasanasi PSOP-käyttäjähallinnan kautta. Käyttäjähallinnassa vaihdettu salasana on ns. kertakäyttöinen salasana eli käyttäjän on vaihdettava se heti seuraavalla kirjautumiskerralla. Lukkiutunut PSOP-käyttäjätunnus Lukkiutuneen PSOP-käyttäjätunnuksen vapauttaminen onnistuu vain palvelunjärjestäjän palvelusta vastaavaan henkilön kautta.

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje v. 4.1 Kymsote 1.1.2019 Asumist: kirjaus- ja keskeytysohje Tapahtumat seteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä. HUOM! Kaikki tapahtumat on kirjattava viimeistään 2. päivä seuraavaa kuuta

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Palveluntuottajaksi hakeutuminen

Palveluntuottajaksi hakeutuminen 18.10.2018 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Siun sote: Palvelusetelipalvelut 2(26) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yrityksen tunnistautuminen... 3 PSOP-pääkäyttäjätunnuksen luonti... 4 Perustietojen

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Kotihoito ostopalveluna psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 2 1.1 Kirjautuminen

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Palveluseteli ikääntyneiden palveluissa psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 1 1.1

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kymsote 1.1.2019 Sisällys 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen kirjautuminen... 3 1.1 Yrityksen tietojen syöttö järjestelmään...

Lisätiedot

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 26.10.2016 15.12.2016 PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Espoon kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön ympärivuorokautisen hoivan palvelusetelituottajille 1 SISÄLTÖ 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki järjestelmän käyttöön Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki Y-tunnus 2362180-3 ALV-numero FI23621803 Kotipaikka Helsinki info@tiera.fi www.tiera.fi

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Asiakasohje Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.12.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje sähköistä palveluseteliä käyttävälle kaupunkilaiselle Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 3.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Kerkko Purhonen Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen

Lisätiedot

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään Ohjeet palveluntuottajille https://parastapalvelua.fi Kirjaudu sisään Ensimmäisellä kerralla kirjaudutaan Katso-tunnuksilla tämän linkin kautta Jatkossa sitten kirjaudutaan

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

PSOP Ohje palveluntuottajille

PSOP Ohje palveluntuottajille 03.04.2017 PSOP Ohje palveluntuottajille Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Kotihoidon palvelusetelit: Säännöllinen ja tilapäinen kotihoito, muistisairaiden päivätoiminta ja kotisiivous. Palvelun

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.6 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 4 1.1 Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli Palveluntuottajan ohje Pvm

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä asiakkaille parastapalvelua.fi Sisällysluettelo 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4 1.3 Omat palvelusetelit... 4 1.4 Palveluntuottajien

Lisätiedot

PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa

PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa 9.1.2017 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Paikka Aika Aihe Maanantai 9.1.2016 klo 12-14.30 Vantaan

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI PALVELUSETELIPALVELUT, TERVEYSPALVELUT 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki... 1 Palvelusetelipalvelut, Terveyspalvelut...

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä)

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Sihti Oy aloitti siirtymisen sähköisen tuntikirjauksen käyttöön syksyllä 2013. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada halutessaan

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI: PALVELUSETELIPALVELUT PALVELUT: LAPSIPERHEIDEN TILAPÄINEN KOTIPALVELU KOTIHOITO 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki: Palvelusetelipalvelut...

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa www.espoo.fi/parastapalvelua Muokattu Turun -manuaalista Koonnut Aki Karlsson Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajan

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU... 3 2 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI... 4 3 HAKEMUKSEN

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Fysioterapian palveluseteli Verisohistoria: Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.4.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje Fysioterapian palvelusetelipalveluun

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi TURUN KAUPUNKI Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi Suun terveydenhuolto Ohje 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi 1. Palveluntuottajaksi hakeutuminen Avaa Palveluseteli- ja ostopalvelu järjestelmä www.parastapalvelua.fi

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU Yritys tai yksityinen ammatinharjoittaja, jolla on oma Y-tunnus, hakeutuu Helsingin Suunterveydenhuollon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU IKÄÄNTYNEIDEN LYHYTAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU OMAISHOITAJAN VAPAAN AIKANA 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ MAALISKUU 2016 Bisnode-luottotietopalvelu YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Asiakaspalvelu, puh 09 2727 02333, asiakaspalvelu@bisnode.fi www.bisnode.fi 1 Sisällysluettelo Tervetuloa

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE

M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE M2 MATKALASKUOHJE KANSALAISOPISTON TUNTIOPETTAJALLE Matkalaskut maksetaan kerran viikossa suoraan matkustajan pankkitilille. Matka- ja kuluveloituksiin liittyvät tositteet liitetään sähköisinä liitteinä

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta.

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta. OPETTAJAN REKISTERÖITYMINEN JA SALASANAN HALLINTA 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä Sanoma Pron palveluihin saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit.

Lisätiedot

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty 04.06.2013 KPAO Juha Kykyri 1 Sisältö Kirjautuminen järjestelmään... 2 Rekisteröityminen... 3 Aloitusnäkymä... 4 Asetukset valikko...

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 1. vaiheen toiminnallisuudet Järjestelmän käyttäjät Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot