Matkakorvauksen sa hko isen hakemisen ta ytto ohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkakorvauksen sa hko isen hakemisen ta ytto ohje"

Transkriptio

1 Matkakorvauksen sa hko isen hakemisen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään käyttämällä Jatka-painiketta. Tyhjennä-painikkeella voit poistaa kyseiselle näytölle antamasi tiedot. Näytön vasemmassa reunassa olevassa valikkonavigaattorissa on otsikot, joiden avulla voit palata aiemmin täyttämillesi sivuille. Valikkonavigaattoria et voi kuitenkaan käyttää eteenpäin siirtymiseen. Palvelu tarkistaa automaattisesti, että annat tiedot oikeassa muodossa. Tarvittaessa palvelu antaa huomautuksia ja virheilmoituksia. Täyttöohjeessa neuvotaan kohtien täyttämisestä. Hakemukseesi tarvitaan mahdollisesti liitteitä. Voit lähettää liitteet verkkopalvelussamme skannattuna tai postittaa ne Kelaan. Jos postitat liitteet, liitä mukaan liiteluettelo, jonka voit tulostaa hakemuksen lähettämisen jälkeen asiointipalvelusta. Liiteluettelo ei ole pakollinen, mutta se nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Jos et käytä liiteluetteloa, muista merkitä kaikkiin lähettämiisi liitteisiin henkilötunnuksesi. Jos lähetät liitteet sähköisesti, tulee alkuperäiset liitteet säilyttää. Kela voi tarvittaessa pyytää toimittamaan alkuperäisen kuitin Kelaan. Hakemuksen täyttämisen keskeyttäminen Voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen käyttämällä Keskeytä-painiketta. Keskeytä-painikkeen jälkeen voit valita, haluatko tallentaa jo täyttämäsi tiedot. Voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen myös tallentamatta tietoja. Sinulla voi olla vain yksi hakemus keskeneräisenä ja tallennettuna palvelussa. Jos haluat siirtyä kesken hakemuksen täyttämisen asiointipalvelun muille sivuille, esimerkiksi katsomaan etuustietojasi ja haluat tämän jälkeen palata täyttämään hakemusta, tallenna hakemuksen tiedot ennen keskeytystä. Löydät tallennetut ja keskeneräiset hakemukset valikkonavigaattorin kohdasta Aiemmin lähetetyt. Voit jatkaa keskeneräisenä tallennetun hakemuksen tekemistä kuukauden kuluessa sen tallentamisesta. Jos hakemuksen täydentämistä ei jatketa kuukauden kuluessa, poistuu hakemus asiointipalvelusta. Kun jatkat keskeneräisenä tallentamasi hakemuksen täyttämistä, osoitetietosi näkyvät ensimmäisen täyttöpäivän mukaisina. Hakemus tulee vireille silloin, kun olet painanut Hyväksy ja Lähetä -painiketta ja hakemus on otettu vastaan Kelassa. Huomioi tämä, kun palaat jatkamaan keskeneräisenä tallentamasi hakemuksen täyttämistä myöhemmin. Kun keskeytät hakemuksen tekemisen, siirryt omalle Etusivulle.

2 Hakemuksen lähettäminen Hakemus lähetetään Hyväksy ja Lähetä -painikkeella. Tarkista ennen hakemuksen lähettämistä Yhteenveto-näytöltä kaikki antamasi tiedot ja rastita näytön lopussa kohta, jossa vakuutat antamasi tiedot oikeiksi. Vastaat itse antamiesi tietojen oikeellisuudesta. Virheellisin tiedoin täytetty hakemus voi johtaa virheellisesti maksettuun matkakorvaukseen. Kela perii väärin perustein myönnetyn korvauksen takaisin. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat nähtäväksesi Saapumisvahvistus-sivun. Tältä sivulta voit tulostaa hakemuksesi yhteenvedon ja liiteluettelon. Voit jatkaa myös suoraan liitteiden lähettämiseen asiointipalvelussa. Muistathan lähettää liitteet määräajan kuluessa. Hakemukseesi tarvittavat liitteet voit tarkistaa asiointipalvelun sivulta Hakemusten liitteet. Tietoturva Palvelussa olet suojatussa yhteydessä. Poistu palvelusta aina valinnalla Kirjaudu ulos. Tällöin yhteys katkeaa eikä tietoja saa enää esiin ilman uutta tunnistautumista. Jos olet kirjautunut sisään useampaan istuntoon, muista lopettaa ne kaikki erikseen. Jos käytät palvelua yleisessä käytössä olevalta tietokoneelta, tyhjennä selaimen välimuisti ja sulje käyttämäsi selainikkuna, kun olet lopettanut sovelluksen käytön. Matkakorvaus Valitse haetko matkakorvausta vai yöpymisrahaa. Jos haluat hakea sekä matkakorvausta että yöpymisrahaa, valitse ensin Matkakorvaus. Jatkosivuilla, ennen hakemuksen lähettämistä, voit hakea myös yöpymisrahaa samassa hakemuksessa. Voit tehdä matkakorvaushakemuksen sen jälkeen, kun olet maksanut matkasta aiheutuneet kustannukset ja olet saanut kuitin maksusta. Ulkomailla syntyneitä matka- tai yöpymiskorvauksia ei voi hakea sähköisesti. Tee ulkomailla syntyneistä kustannuksista paperinen hakemus Kelan toimistoon lomakkeella SV 128. Matkakohtainen omavastuuosuus yhdensuuntaiselta matkalta on 25,00 euroa vuonna Vuosiomavastuu on 300 euroa vuonna Vuosiomavastuuosuuden täytyttyä sinulle lähetetään automaattisesti vuosiomavastuukortti. Myös vuosiomavastuuosuuden täyttymisen jälkeen perityt omavastuut palautetaan sinulle automaattisesti. Jos olet tilannut taksimatkan muualta kuin tilausvälityskeskuksesta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen suorakorvausmenettelystä, matkan korotettu omavastuuosuus yhdensuuntaiselta matkalta on 50,00 euroa. Korotettu omavastuu ei kerrytä matkojen vuotuista omavastuuosuutta eikä sitä palauteta sinulle vuotuisen omavastuuosuuden täyttymisen jälkeen.

3 Yöpymisraha on 20,18 euroa yöpymisvuorokaudelta vuonna Matkakorvaus: Matkan tiedot Menomatka / Paluumatka Valitse, onko kysymyksessä meno- vai paluumatka. Menomatka on esimerkiksi meno sairaalaan tai muuhun hoitopaikkaan. Paluumatka tarkoittaa esimerkiksi paluuta hoitopaikasta takaisin kotiin. Matkapäivä Kirjoita yhdensuuntaisen matkan matkapäivä. Jos vuorokausi on vaihtunut matkan aikana, kirjoita matkapäiväksi se päivä, jolloin saavuit hoito- tai kuntoutuspaikkaan tai jolloin lähdit hoitopaikasta. Matkareitti Kotiosoitteenasi näkyy osoite, jossa asut väestötietojärjestelmän mukaan. Valitse lähtöosoitteeksi kotiosoitteesi, jos lähdit kotoasi tai sen välittömästä läheisyydestä. Jos lähdit matkaan muualta kuin kotoasi, valitse kohta Muu, mikä ja kirjoita näytölle sen paikan osoite. Jos kysymyksessä on esimerkiksi paluumatka sairaalasta kotiin, kirjoita lähtöosoitteeksi sairaalan osoite. Jos et tiedä sairaalan osoitetta, kirjoita sairaalan nimi. Jos sairastuit ja jouduit hakeutumaan hoitoon esimerkiksi lomamatkan aikana, kirjoita silloisen oleskelupaikkasi osoite lähtöosoitteeksi. Valitse pääteosoitteeksi kotiosoitteesi, jos palasit hoidosta tai kuntoutuksesta kotiisi. Jos kyseessä on esimerkiksi menomatka sairaalaan, valitse pääteosoitteeksi kohta Muu mikä, ja kirjoita sairaalan osoite. Jos et tiedä sairaalan osoitetta, kirjoita sairaalan nimi. Voit valita molempien osoitteiden kohtaan Muu, mikä. Kotiosoite ei voi olla valittuna molempiin kohtiin. Valitse hoitopaikka ja kirjoita sen nimi Valitse hoitopaikka ja kirjoita sen nimi -luettelosta voit valita vain yhden kohdan/hoitopaikan. Hoitopaikan nimen kirjoittaminen on pakollista. Terveyskeskus: Kirjoita sen julkisen terveyskeskuksen tai terveysaseman nimi, jossa kävit. Julkinen sairaala: Kirjoita sen sairaalan nimi, jossa kävit. Julkisia sairaaloita ovat esimerkiksi aluesairaalat, keskussairaalat ja yliopistolliset sairaalat. Yksityinen lääkäri tai yksityinen sairaala: Jos olet käynyt yksityisessä lääkärikeskuksessa tai yksityisessä sairaalassa, kirjoita hoitopaikan nimi. Muussa tapauksessa kirjoita sen lääkärin nimi, jonka vastaanotolla kävit. Yksityinen hammashoito: Jos olet käynyt yksityisellä hammaslääkäriasemalla, kirjoita hammaslääkäriaseman nimi. Muussa tapauksessa kirjoita sen hammaslääkärin tai suuhygienistin nimi, jonka vastaanotolla kävit. Yksityinen laboratorio tai röntgen: Jos olet käynyt yksityisellä lääkäri- tai hammaslääkäriasemalla, kirjoita aseman nimi.

4 Yksityinen fysioterapia: Jos olet käynyt yksityisessä hoitolaitoksessa, kirjoita hoitolaitoksen nimi. Muussa tapauksessa kirjoita sen fysioterapeutin nimi, jonka hoidossa kävit. Kuntoutuslaitos tai muu kuntoutuspaikka: Kirjoita kuntoutuspaikan nimi, jos olet ollut Kelan myöntämässä kuntoutuksessa. Jos olet esimerkiksi käynyt fysioterapiassa lääkärin lähetteellä, mutta sinulla ei ole Kelan kuntoutuspäätöstä, kirjoita hoitopaikan nimi kohtaan Yksityinen fysioterapia. Työterveyshuolto: Jos kävit työnantajasi osoittamassa työterveyshuollon toimipisteessä, kirjoita sen paikan nimi. Matkakorvaus: Julkinen hoitopaikka Onko hoitopaikkasi oman asuinkuntasi alueella? Vastaa Kyllä, jos hoitopaikkasi oli vakituisen asuinkuntasi alueella. Vastaa ei, jos terveysasema oli muussa kunnassa kuin asuinkunnassasi. Valitsitko hoitopaikan oman kotikuntasi ulkopuolelta ilmoittamalla siitä kirjallisesti terveydenhuollon toimipisteisiin? Asiakas on voinut vuodesta 2014 alkaen valita kiireettömän perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon hoitopaikan koko maan alueelta. Hoitopaikan valinnasta tulee ilmoittaa kirjallisesti terveydenhuollon toimipisteisiin. Matkakorvaus: Kuntoutuslaitos tai muu kuntoutuspaikka Kenen kustantamana kuntoutus on järjestetty? Valitse listasta se taho, joka maksaa kuntoutuksen. Kuntoutuksen kustantaja on Kela, jos sinulla on Kelan antama kuntoutuspäätös. Jos kuntoutus perustuu julkisen terveydenhuollon maksusitoumukseen tai ostopalveluun, valitse Julkinen terveydenhuolto. Valitse Vakuutusyhtiö, jos sinulla on vakuutusyhtiön tai Potilasvakuutuskeskuksen maksusitoumus. Valitse Muu maksaja, mikä?, jos sinulla on maksusitoumus jostain muualta. Jos maksat kuntoutuksen kokonaan itse, valitse Maksan itse kuntoutuksen. Matkakorvaus: Yksityinen hoitopaikka tai työterveyshuolto Saitko hoitoon maksusitoumuksen tai palvelusetelin? Jos sait yksityiseen hoitoon maksusitoumuksen, ostopalvelusopimuksen tai palvelusetelin esimerkiksi julkisesta terveydenhuollosta tai vakuutusyhtiöstä, valitse kyseinen kohta. Vastaa En, jos haet korvausta hoitokustannuksista jälkikäteen esimerkiksi vakuutusyhtiöstä mutta et saanut etukäteen maksusitoumusta. Jos kävit työterveyshuollossa, vastaa En. Onko hoitopaikkasi oman asuinkuntasi alueella? Vastaa Kyllä, jos hoitopaikkasi oli vakituisen asuinkuntasi alueella. Vastaa ei, jos terveysasema oli muussa kunnassa kuin asuinkunnassasi. Missä kävit? Jos hoitopaikka ei ollut asuinkunnassasi, valitse vaihtoehdoista sopivin. Jos kävit sekä lääkärissä että tutkimuksissa, valitse vaihtoehdoista lääkäri, jonka vastanotolla kävit.

5 Matkakorvaus: Matkan kustannus Käytetyt kulkuneuvot ja yhdensuuntaisen matkan kustannus Valitse käyttämäsi kulkuneuvo ja kirjoita kulkuneuvon kohdalle tämän kulkuneuvon käyttämisestä aiheutunut kustannus. Kustannuksen näet esimerkiksi matkalipusta tai kuitista. Jos olet käyttänyt julkista kulkuneuvoa, kuittia ei tarvitse lähettää hakemuksen liitteeksi. Säilytä kuitti kuitenkin itselläsi, sillä sitä voidaan pyytää tarvittaessa. Oman auton kohdalle merkitään vain matkaan käytetyt kilometrit. Oman auton kilometrikorvaus on 0,20 euroa kilometriltä. Yhdensuuntaisen matkan omavastuuosuus on 25,00 euroa vuonna Voit kirjoittaa tarvittaessa useamman kulkuneuvon kohdalle kustannuksia. Jos valitset Muu, mikä, kirjoita myös käyttämäsi kulkuneuvo. Yhteiskustannus lasketaan joko automaattisesti tai valitsemalla Laskenäppäin. Onko matkalla poikettu jossakin? Jos olet poikennut matkan aikana esimerkiksi apteekissa tai kaupassa, valitse Kyllä ja kerro, missä olet poikennut matkalla. Kenen tekemästä matkasta haet korvausta? Saattajan ja perheenjäsenen matkakorvausta haetaan aina potilaan henkilötunnuksella, vaikka kyseessä olisi ollut saattajan tai perheenjäsenen yksin tekemä matka. Valitse sopiva vaihtoehto. Kirjoita myös saattajan tai perheenjäsenen nimi ja puhelinnumero sille varattuun kohtaan. Saattajan matkakustannuksia voidaan korvata yleensä silloin, jos sinulla on terveydenhuollon todistus saattajan tarpeellisuudesta. Jos saattaja on vienyt sinut hoito- tai kuntoutuspaikkaan omalla autolla, voidaan paluumatka korvata aina omalla autolla tehtynä ilman erillistä todistusta. Saattajan yksin tekemä paluumatka korvataan ensisijaisesti julkisen kulkuneuvon mukaisesti. Perheenjäsenen kustannuksia voidaan korvata, jos sinulla on lääkärintodistus perheenjäsenen hoitoon osallistumisen välttämättömyydestä. Perheenjäsenen ja saattajan matka korvataan edullisimman mahdollisen kulkuneuvon mukaisesti saattajan tai perheenjäsenen oma terveydentila ja liikenneolosuhteet huomioiden. Jos olet mennyt esimerkiksi kuntoutukseen yhteiskuljetuksella, kirjoita kyydissä mukana olleiden henkilöiden nimet. Jos et tiedä henkilöiden nimiä, kirjoita montako henkilöä on ollut mukana kuljetuksessa. Matkakorvaus: Kuitin tiedot Taksin, pienoislinja-auton, paaritaksin tai invataksin kuitin tiedot Jos haluat täyttää kuitin tiedot, valitse Täytän kuitin tiedot. Tällöin sinun ei tarvitse lähettää kuittia hakemuksen liitteenä. Kuitista tulee löytyä seuraavat tiedot: taksiautoilijan y-tunnus taksin rekisterinumero perusmaksu

6 ajomatkamaksu ajokilometrit tai matka yhteensä. Matkan alkamis- ja päättymisaika löytyy yleensä kuitista, mutta voit tarvittaessa myös antaa arvion matkan alkamis- ja päättymisajasta. Jos kuitista ei ole saatavilla näitä tietoja, et voi täyttää kuitin tietoja ja kuitti täytyy lähettää hakemuksen liitteeksi Kelaan asiointipalvelun kautta tai postitse. Valitse silloin kohta Toimitan kuitin Kelaan hakemuksen liitteeksi. Jos olet saanut vain yhden taksikuitin, joka on kirjoitettu sekä meno- että paluumatkalle, et voi täyttää kuitin tietoja tälle sivulle, vaan sinun tulee lähettää kuitti Kelaan. Jos kuitissa ei ole seuraavia tietoja: avustamislisä odotusmaksu muu lisä hidas ajo voit jättää ne kohdat tyhjiksi. Yhteiskustannuksen määrä lasketaan valitsemalla Laske-painike. Tarkista, että yhteiskustannus on sama kuin taksikuitissa. Voit korjata tarvittaessa aikaisemmin täyttämiäsi summia. Jos et halua täyttää taksikuitin tietoja, valitse Toimitan kuitin Kelaan hakemuksen liitteeksi. Jos valitset Toimitan kuitin Kelaan hakemuksen liitteeksi, saat ohjeen kuitin lähettämisestä kohdassa Yhteenveto. Säilytä kuitti, koska Kela voi tarvittaessa pyytää toimittamaan alkuperäisen kuitin. Matkakorvaus: Matkan syy Käynnin aihe Valitse Sairaus, raskaus tai synnytys, kun olet tehnyt matkan sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi tai esimerkiksi julkisen terveydenhuollon myöntämään kuntoutukseen tai sopeutumisvalmennuskurssille. Valitse Kelan järjestämä kuntoutus, kun olet tehnyt matkan Kelan myöntämään kuntoutukseen ja olet saanut Kelasta kuntoutuspäätöksen. Valitse Liikennevahinko tai työtapaturma, kun olet tehnyt matkan liikennevahingosta tai työtapaturmasta aiheutuneen sairauden tai vamman vuoksi ja vakuutusyhtiö korvaa sinulle hoidosta syntyneet kustannukset. Valitse Työterveystarkastus tai ajokorttitutkimus, jos kävit esimerkiksi työterveyshuollon ikäkausitarkastuksessa, työhönottotarkastuksessa tai tutkimuksessa ajokortin saamista varten. Valitse Joukkotarkastus tai seulontatutkimus, kun kävit esimerkiksi ikääsi perustuen mammografiassa tai papa-kokeessa julkisen terveydenhuollon kutsumana.

7 Oletko tehnyt matkan kesken hoitojakson, kun olet ollut sairaalassa, terveyskeskuksen vuodeosastolla tai vanhainkodissa hoidettavana? Valitse kohta En, jos kysymyksessä on esimerkiksi paluu kotiin sairaalasta hoitojakson jälkeen. Valitse Kyllä, jos olet matkapäivänä sisäänkirjoitettuna sairaalaan, terveyskeskukseen tai vanhainkotiin, joko pitkäaikaispaikalla, lyhytaikaispaikalla tai intervallihoitojaksolla. Kirjoita myös, missä olit hoidossa ja milloin hoitojakso toteutui. Onko sinulla terveydenhuollon antama todistus erityisajoneuvon käyttöä varten? Valitse kohta Kyllä, todistus on jo Kelassa - jos terveydenhuolto on jo aiemmin kirjoittanut sinulle pitkäaikaistodistuksen sairausvakuutuslain mukaista matkakorvausta varten ja se on toimitettu Kelaan. Valitse kohta Kyllä, lähetän liitteeksi - jos olet saanut nyt hakemaasi matkaa koskevan tai pidempiaikaisesti voimassa olevan todistuksen terveydenhuollosta. Yhteenveto-kohdassa saat ohjeet liitteen lähettämisestä. Valitse kohta Ei - jos sinulla ei ole voimassaolevaa todistusta Kelassa etkä sitä ole nytkään saanut terveydenhuollosta. Sinun tulee toimittaa pitkäaikaisesti voimassa oleva todistus aina Kelaan. Sitä voidaan käyttää myös muiden matkakorvaushakemuksiesi ratkaisemisessa. Saattajan tekemä matka voidaan korvata, jos matkatodistuksessa on maininta saattajan tarpeellisuudesta matkan aikana. Perheenjäsenen osallistuessa potilaan hoitoon voidaan matka korvata, jos lääkärintodistuksessa on maininta, että perheenjäsenen hoitoon osallistuminen on potilaan hoidon vuoksi välttämätöntä. Saattajan ja perheenjäsenen tekemät matkat korvataan edullisimman kulkuneuvon mukaisesti. Jos saattaja tai perheenjäsen joutuu käyttämään matkalla taksia tai muuta erityisajoneuvoa, pitää erityisajoneuvon tarpeellisuudesta olla erillinen todistus tai oma selvitys, miksi julkisten kulkuneuvojen käyttö ei ollut mahdollista. Yhteenveto-kohdassa saat ohjeet todistuksen lähettämisestä, jos se tarvitaan hakemuksesi ratkaisemiseksi. Matkakorvaus: Erityisajoneuvo Erityisajoneuvon tarpeellisuus Anna oma selvityksesi erityisajoneuvon (esim. taksi, invataksi, paaritaksi, oma auto) tarpeellisuudesta. Voit vastata yhteen tai useampaan kohtaan. Jos olet käyttänyt muita kuin julkisia kulkuneuvoja sairautesi vuoksi, kerro, miten sairautesi estää julkisten kulkuneuvojen käytön.

8 Jos olet käyttänyt erityisajoneuvoa liikenneolosuhteiden vuoksi, kerro, miten julkiset kulkuneuvot kulkisivat matkareitilläsi ja kauanko matka kestäisi julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Kerro myös vastaanottoaikasi hoitolaitoksessa. Jos erityisajoneuvoa on tarvinnut saattaja tai perheenjäsen, anna selvitys saattajan tai perheenjäsenen terveydentilasta, liikenneolosuhteista tai muista erityisajoneuvon tarpeellisuuteen vaikuttavista syistä. Matkakorvaus: Yöpymisraha Yöpymisjakso Kirjoita jokainen yöpymisvuorokausi erikseen. Yöpymisvuorokaudet voivat olla useammalta eri jaksolta. Kirjoita yöpymisen alkamispäivä, yöpymisvuorokauden kustannus sekä yöpyneen henkilön nimi. Jos sinulla on terveydenhuollon todistus saattajan tarpeellisuudesta ja joudutte molemmat yöpymään esimerkiksi matkan pituuden vuoksi, kirjoita molempien yöpymiskustannukset erillisille riveille. Saattajan kustannuksia voidaan korvata, jos sinulla on terveydenhuollon todistus saattajan tarpeellisuudesta. Jos haet korvausta myös saattajan kustannuksista, kirjoita saattajan nimi kohtaan Saattajan/perheenjäsenen nimi. Perheenjäsenen kustannuksia voidaan korvata, jos hoitava lääkäri on kirjoittanut todistuksen, jossa todetaan perheenjäsenen hoitoon osallistumisen olevan välttämätöntä sairautesi hoidon vuoksi. Jos haet korvausta perheenjäsenen kustannuksista, kirjoita perheenjäsenen nimi kohtaan Saattajan/perheenjäsenen nimi. Järjestelmä laskee yhteiskustannuksen automaattisesti tai valitsemalla Laske-näppäin. Yöpymiskustannuksista tulee aina lähettää kuitti Kelaan. Yhteenveto-kohdassa saat ohjeet todistuksen lähettämisestä Kelaan. Käynnin aihe Valitse Sairaus, raskaus tai synnytys kun olet yöpynyt sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi tai olet ollut esimerkiksi julkisen terveydenhuollon myöntämässä kuntoutuksessa. Valitse Kelan järjestämä kuntoutus, kun olet yöpynyt Kelan myöntämän kuntoutukseen vuoksi ja olet saanut Kelasta kuntoutuspäätöksen. Valitse Liikennevahinko tai työtapaturma, kun olet yöpynyt liikennevahingosta tai työtapaturmasta aiheutuneen sairauden tai vamman vuoksi ja vakuutusyhtiö korvaa sinulle hoidosta syntyneet kustannukset. Yöpymisen syy Valitse kohta Liikenneolosuhteet, jos yöpyminen on tarpeellista esimerkiksi sen vuoksi, ettet olisi päässyt aamulla julkisilla kulkuneuvoilla ajoissa paikalle tai välttääksesi päivittäiset edestakaiset matkat hoitolaitoksen ja kodin välillä. Valitse kohta Omaisen tai perheenjäsenen hoitoon osallistuminen, jos yöpyminen johtuu siitä, että omainen on osallistunut hoitoon useampana päivänä.

9 Valitse kohta Muu, jos yöpyminen johtuu muista syistä. Kirjoita selvitys alla olevaan kenttään. Kirjoita mahdollisimman selkeä kuvaus syistä, joiden vuoksi yöpyminen on tapahtunut. Matkat ja yöpymiset Tältä sivulta voit hakea joko uutta matkaa tai yöpymisrahaa tai jatkaa eteenpäin hakemuksen lähettämiseen. Jos olet viimeiseksi täyttänyt menomatkan tiedot, saat painikkeella Lisää paluumatka käyttöösi samana päivänä tehdyn paluumatkan tiedot esitäytettyinä. Pohjatietona on käytetty menomatkan tietoja. Jos haluat syöttää uuden matkan tietoja, voit valita pohjatiedoksi jo tallennetun menomatkan tiedot tai valita uuden matkan ilman pohjatietoja. Voit myös palata muokkaamaan tallentamasi matkan tai yöpymisjakson tietoja tai poistaa tallennettuja tietoja. Yhdessä hakemuksessa voi olla enintään 10 yhdensuuntaista matkaa tai yöpymisjaksoa. Tapaturmaselvitys Korvaus vakuutusyhtiöstä Jos olet jo hakenut korvausta tai aiot hakea korvausta vakuutusyhtiöstä liikenne- tai työtapaturman vuoksi, ilmoita tiedot vakuutusyhtiöstä. Jos haet korvausta vain oman vapaaehtoisen vakuutuksen perustella valitse kohta Olen hakenut tai haen korvausta oman vapaaehtoisen, yksityisen vakuutuksen perusteella. Jos et hae korvauksia muulta kuin Kelasta, valitse kohta En hae korvausta vakuutusyhtiöstä. Myöhästymisselvitys Kirjoita vapaamuotoinen selvitys myöhästymisen syistä. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi. Tilinumero voi olla valmiina pohjatietona, jos sinulle on maksettu aiemmin sairaanhoitokorvauksia. Jos tilinumerosi on sivulla valmiina etkä halua muuttaa tilinumeroa, jatka eteenpäin Jatka-painikkeella. Kirjoita tilinumero IBAN-muotoon. IBAN-tilinumeron löydät esim. tiliotteeltasi tai verkkopankkitiedoista. Suomalaisen tilinumeron voi muuntaa IBAN:iksi pankkien verkkosivuilla olevien laskureiden avulla. IBANtilinumeron alkuun tulee maatunnus (Suomessa FI eli Finland). Suomalaisen pankkitilin IBAN on 18 merkin pituinen. Pankkitunnistetta (BIC) ei tarvitse ilmoittaa, vaan se muodostuu automaattisesti IBAN-tilinumeron perusteella. Ulkomaan pankkiyhteys Ilmoita ulkomaisen pankin tilinumero (IBAN) ja pankkitunniste (BIC).

10 IBAN on pankkitilisi numero kansainvälisenä koodina. BIC on pankkisi kansainvälinen koodi. Molemmat tiedot näkyvät mm. tiliotteellasi. Jos haluat maksun maahan, jossa IBAN ja BIC eivät ole käytössä, ilmoita pankista tarkemmat tiedot - tilinumero ja SWIFT-koodi tai - tilinumero ja pankin nimi ja valtio. Yhteystiedot Yhteystiedoista näet osoitteen, johon päätöksesi lähetetään. Kela saa osoitetiedot väestötietojärjestelmästä. Jos olet ilmoittanut Kelalle virallisesta osoitteestasi poikkeavan osoitteen, näet ilmoittamasi osoitteen. Et voi muuttaa Suomen osoitettasi tässä. Jos osoitteesi on muuttunut, ilmoita uusi osoite maistraattiin, josta tieto välittyy myös Kelaan. Voit halutessasi antaa puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi mahdollisia hakemukseen liittyviä yhteydenottoja varten. Yhteenveto Saat yhteenvedon aiemmilla näytöillä antamistasi tiedoista. Tarkista tiedot ja hyväksyttyäsi tiedot valitse Vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja ilmoitan, jos tiedot muuttuvat.. Jos haluat muuttaa yhteenvedon tietoja, valitse sivun vasemmassa reunassa olevasta navigaattorista sen sivun otsikko, jolle haluat palata. Jos haluat muuttaa jonkin matkan tai yöpymisen tietoja, valitse Matkat ja yöpymiset -sivu, jolta voit siirtyä muokkaamaan tietoja. Etene muutoksen jälkeen uudelleen Yhteenvetoon Jatka-painikkeella. Lähetä hakemus valitsemalla Hyväksy ja lähetä -painike. Et voi perua lähettämistä. Kun olet painanut Hyväksy ja lähetä -painiketta, jää odottamaan. Älä tee uusia valintoja. Saat Saapumisvahvistuksen Kelalta, kun hakemuksesi lähetys on onnistunut. Ilmoituksen saaminen voi kestää jopa 20 sekuntia.

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään käyttämällä Jatka-painiketta. Tyhjennä-painikkeella voit poistaa kyseiselle näytölle

Lisätiedot

Ä itiysavustuksen hakeminen

Ä itiysavustuksen hakeminen Ä itiysavustuksen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Äitiysavustusta

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Liitteitä ei voi toistaiseksi lähettää

Lisätiedot

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen.

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Sulje ikkuna Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Näin täytät sähköisen hakemuksen

Lisätiedot

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018 Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajille Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon korvaushakemuksen

Lisätiedot

Kelan korvaamat sairausvakuutuslain mukaiset matkat

Kelan korvaamat sairausvakuutuslain mukaiset matkat Kelan korvaamat sairausvakuutuslain mukaiset matkat 7.4.2011 Mirja Reinikka Kela, Oulun toimisto Kela korvaa matkakustannuksia Sairauden, vaikean vamman raskauden, synnytyksen ja Kelan järjestämän kuntoutuksen

Lisätiedot

Kelan korvaamat. terveydenhuoltoon. Kela, Terveysosasto 12.9.2013

Kelan korvaamat. terveydenhuoltoon. Kela, Terveysosasto 12.9.2013 Kelan korvaamat matkat terveydenhuoltoon Kela, Terveysosasto 12.9.2013 Matkakorvausten myöntämisperusteet Matka korvataan sairauden, raskauden, synnytyksen ja Kelan myöntämän kuntoutuksen vuoksi tehdyistä

Lisätiedot

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot

MATKAKORVAUKSET Taksimatkojen sähköinen suorakorvausmenettely. Juhani Rinne Kehittämispäällikkö

MATKAKORVAUKSET Taksimatkojen sähköinen suorakorvausmenettely. Juhani Rinne Kehittämispäällikkö MATKAKORVAUKSET Taksimatkojen sähköinen suorakorvausmenettely Juhani Rinne Kehittämispäällikkö 21.1.2015 Suorakorvausmenettelyn käytännön toteutusmalli matkojen yhdistelyssä Menettely koskee Kelan korvaamia

Lisätiedot

Kelan matkakorvaukset, koonti Mitkä matkat ovat korvattavia?

Kelan matkakorvaukset, koonti Mitkä matkat ovat korvattavia? Kelan matkakorvaukset, koonti 13.4.2017 Sisällys: 1. Mitkä matkat ovat korvattavia? 2. Millä kulkuneuvolla tehtyjä matkoja korvataan? 3. Mitä maksan matkoista? 4. Kela seuraa matkakaton täyttymistä 5.

Lisätiedot

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Sivu 1/6 Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Voit lähettää ilmoituksen työttömyysajasta sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperilomaketta ei tarvitse palauttaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen.

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen hakeminen

Lastenhoidon tuen hakeminen Lastenhoidon tuen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa

Lisätiedot

Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015

Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015 Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015 Sisällys: 1. Mitkä matkat ovat korvattavia? 2. Millä kulkuneuvolla tehtyjä matkoja korvataan? 3. Mitä maksan matkoista? 4. Kela seuraa matkakaton täyttymistä 5. Suurin

Lisätiedot

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia

Päiväraha: 15 / tietopuolinen opetuspäivä Perheavustus: 17 / tietopuolinen opetuspäivä, kun opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia OPINTOSOSIAALISET EDUT Oppisopimusopiskelijalla on oikeus hakea tietopuolisen opetuksen (=lähipäivien) ajalta opintososiaalisia etuuksia. On suositeltavaa hakea opintososiaaliset edut heti kurssijakson

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit)

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet)

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS

SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS SYKSY 2017 Ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, ota seuraavat tiedot jo valmiiksi esiin: pankkitilinumero (IBAN-muodossa ilman välilyöntejä) lista viimeisimmistä

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Ruokakunta Asuntotiedot Asumismenot vuokra-asunnossa ja osaomistusasunnossa

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Versio 19.5.2016 Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Voit lähettää ilmoituksen työttömyysajasta sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperilomaketta ei tarvitse palauttaa, jos lähetät sähköisen

Lisätiedot

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella!

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella! M2-MATKALASKUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE 1 (10) A. Kirjautuminen järjestelmään 1. Mene osoitteeseen https://m2.oaj.fi 2. Klikkaa Paina tästä kirjautuaksesi. Anna OAJ:n jäsensivujen käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Sivu 1/9 Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Työttömyysetuuden saaminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työ-ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) työttömäksi työnhakijaksi. Näin täytät sähköisen työttömyysetuushakemuksen

Lisätiedot

Ulkomailla työskentelevän hoitooikeus Suvi Lummila, Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus

Ulkomailla työskentelevän hoitooikeus Suvi Lummila, Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus Ulkomailla työskentelevän hoitooikeus 25.8.2016 Suvi Lummila, Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus Sisältö 1. Yleistä hoito-oikeuksista Suomessa 2. Työskentely EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä ja hoitooikeus

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

SODANKYLÄN LÄÄKÄRIPÄIVYSTYS

SODANKYLÄN LÄÄKÄRIPÄIVYSTYS 28.5.2014 SODANKYLÄN LÄÄKÄRIPÄIVYSTYS Ohjeet päivystyspalveluiden käyttämisestä äkillisissä sairaustapauksissa 1.Yöpäivystys klo 21.00 08.00 kaikkina päivinä toimii Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikalla

Lisätiedot

Ulkomailla syntyneiden sairaanhoitokustannusten korvaaminen

Ulkomailla syntyneiden sairaanhoitokustannusten korvaaminen Ulkomailla syntyneiden sairaanhoitokustannusten korvaaminen Vakuutusyhtiöiltapäivä 12.5.2015 Reetta Kyyrö Terveysosasto Kv-sairaanhoitotiimi Ulkomailla syntyneet sairaanhoitokustannukset 1. Äkillinen sairastuminen

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELU Vammaispalvelulain nojalla voidaan kuljetuspalvelua ja siihen liittyvää saattajapalvelua järjestää henkilölle, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

APURAHALOMAKKEEN TÄYTTÄMISEN OHJEET

APURAHALOMAKKEEN TÄYTTÄMISEN OHJEET APURAHALOMAKKEEN TÄYTTÄMISEN OHJEET SYKSY 2016 Ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, ota seuraavat tiedot jo valmiiksi esiin: pankkitilinumero (IBAN-muodossa ilman välilyöntejä) lista viimeisimmistä

Lisätiedot

Suorakorvausmenettelyn toteuttaminen sähköisesti Kelan korvaamissa taksimatkoissa

Suorakorvausmenettelyn toteuttaminen sähköisesti Kelan korvaamissa taksimatkoissa Suorakorvausmenettelyn toteuttaminen sähköisesti Kelan korvaamissa taksimatkoissa TAUSTAA SÄHKÖISELLE SUORAKORVAUSMENETTELYLLE Matkakorvaukset kasvavat noin 10 % vuodessa Väestön ikääntyminen Terveydenhuollon

Lisätiedot

Korvauksen hakeminen ulkomailla

Korvauksen hakeminen ulkomailla Korvauksen hakeminen ulkomailla syntyneistä kustannuksista Sanna Kuorikoski 14.4.2011 Sisältö Korvaushakemus ja valtakirja Tilityksinä haettavat korvaukset ja tilityslomake Tilityksen tekeminen Hakuaika

Lisätiedot

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Voit lähettää ilmoituksen työttömyysajasta sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperilomaketta ei tarvitse palauttaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen.

Lisätiedot

Sosiaaliturvan kuumat perunat 2015

Sosiaaliturvan kuumat perunat 2015 Sosiaaliturvan kuumat perunat 2015 Sairaanhoitokorvausten muutokset matkakorvaukset hammashoidon korvaukset 15.1.2015 Anne Giss pääsuunnittelija Kelan terveysosasto Matkakorvaustilastot Matkakorvaukset

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Takaisinperintä Regressi Mari Haavisto 4.4.20 Korvauksen hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista

Lisätiedot

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle.

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle. Kela Hakemus Lasten kotihoidon tuki Lasten yksityisen hoidon tuki WH 1 Voit tehdä tämän hakemuksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa www.kela.fi/asiointi Lisätietoja www.kela.fi/lapsiperheet Voit

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

Kela sähköisti palvelunsa. Kirsi Rautauoma Kela Vantaan-Porvoon vakuutuspiiri 3.4.2014

Kela sähköisti palvelunsa. Kirsi Rautauoma Kela Vantaan-Porvoon vakuutuspiiri 3.4.2014 Kela sähköisti palvelunsa Kirsi Rautauoma Kela Vantaan-Porvoon vakuutuspiiri 3.4.2014 Etuudet äitiysavustuksesta eläkkeeseen Lapsiperheet Työttömät Eläkeläiset Opiskelijat Sairastaminen Asumisen tuet Kuntoutus

Lisätiedot

Oikeus käyttää terveyspalveluja Suomessa. Reetta Kyyrö Kela, Etuuspalvelut Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus 17.3.2016

Oikeus käyttää terveyspalveluja Suomessa. Reetta Kyyrö Kela, Etuuspalvelut Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus 17.3.2016 Oikeus käyttää terveyspalveluja Suomessa Reetta Kyyrö Kela, Etuuspalvelut Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus 17.3.2016 Esityksen sisältö Mitä tarkoittaa oikeus käyttää terveyspalveluja Suomessa? Mihin

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Tarkistuksen syy Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Maksutiedot Ulkomaan pankkiyhteys Muut maksutiedot Muut maksutiedot jatko Muut

Lisätiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot OLE_ADO 1 *1019901* OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka asut Suomessa ja haet oleskelulupaa ulkomailta adoptoitavalle lapselle (kansainvälinen

Lisätiedot

Erityishoitorahan asiointipalvelun täyttöohje

Erityishoitorahan asiointipalvelun täyttöohje Erityishoitorahan asiointipalvelun täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Tässä kerrotaan hakemuksen täyttämisen yleisiä ohjeita. Täyttöohje-painikkeella saat näyttöä koskevia tarkempia ohjeita.

Lisätiedot

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu Omakanta portti omiin terveystietoihisi Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu näet omat hoitotietosi ja sähköiset reseptisi voit itse päättää, miten terveystietojasi käytetään terveystietosi

Lisätiedot

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille

Kela lähettää tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille Kansaneläkelaitos OHJE 21.12.2010 ATERIATUEN LASKULOMAKE Kela uudistaa visuaalisesti ateriatuen laskulomakkeen ulkoasua. Uusi lomake otetaan käyttöön tammikuussa 2011 (liite 1). Esitäytetty laskulomake

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

ILMOITA PUUTTUNUT TAI VAIHTUNUT EROTUOMARI, 24 TUNNIN KULUESSA

ILMOITA PUUTTUNUT TAI VAIHTUNUT EROTUOMARI, 24 TUNNIN KULUESSA EROTUOMARIN KÄYTTÖOHJEET EROTUOMARIN MAKSUJÄRJESTELMÄÄN AKTIVOI PELIKAUSI Täydennä lomakkeeseen oma lisenssinumerosi (8 numeroa) ja klikkaa Confirm and activate. Lisenssinumero on erittäin tärkeä ja sen

Lisätiedot

Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje

Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään Jatka-painikkeella. Tyhjennä-painike poistaa kyseiselle näytölle annetut tiedot.

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja OHJE 1 (7) Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja potilaskertomusarkiston kanssa verkkopankkitunnistautuminen Palveluun kirjautuminen 1. Täytä tarvitsemasi tilaus / pyyntö / hakemus lomake ja tallenna

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Kuljetuspalveluhakemus 1 (5) Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Virkistys- ja asiointimatkat (enintään 18 yhdensuuntaista matkaa/kk) Sipoon kunnan ja lähikuntien alueilla, ei

Lisätiedot

SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS

SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS SÄHKÖISEN APURAHAHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEISTUS KEVÄT 2017 Ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, ota seuraavat tiedot jo valmiiksi esiin: pankkitilinumero (IBAN-muodossa ilman välilyöntejä) lista viimeisimmistä

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Osoitetiedot Maksutiedot Ruokakunta Asuntotiedot Asumismenot vuokra-asunnossa ja osaomistusasunnossa Asumismenot

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus

Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus Jos olette tehnyt hakemuksen aikaisemmin, löydätte vanhan hakemuksenne kirjoittamalla rekisterinumeronne tai y-tunnuksenne. Jos olette uusi

Lisätiedot

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty

MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty MATKA- JA KULUHALLINTA -OHJELMA TEM (Travel and Expense Management) Päivitetty 29.8.2016 otettu käyttöön 1.2.2010 Lahden kaupungin kaikissa yksiköissä käytettävissä internetissä, käynnistyslinkki löytyy

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään Jatka-painikkeella. Tyhjennä-painike poistaa kyseiselle sivulle annetut tiedot.

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

Saamelaisten rajayhteistyöseminaari

Saamelaisten rajayhteistyöseminaari Saamelaisten rajayhteistyöseminaari Inari Noora Heinonen Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Kela lisää saamenkielistä palvelua Etäpalvelussa Kelan palveluneuvoja neuvoo asiakasta

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

OMA ASIOINTI HENKILÖASIAKKAALLE Ilmoittautuminen työnhakijaksi

OMA ASIOINTI HENKILÖASIAKKAALLE Ilmoittautuminen työnhakijaksi OMA ASIOINTI HENKILÖASIAKKAALLE Ilmoittautuminen työnhakijaksi Ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi Oma asiointi -sivuston kautta. Jos sinulla ei ole työnhakua aloittaessasi

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Kela-asiakas NYKYINEN MALLI UUSI MALLI NYKYINEN MALLI UUSI MALLI 1. asiakas soittaa

Kela-asiakas NYKYINEN MALLI UUSI MALLI NYKYINEN MALLI UUSI MALLI 1. asiakas soittaa Tavallinen asiakas Kouvolan kaupungin SHL-asiakas SOTE-kortilla hakemaan ja onko haluaa mukana lähettää ei Kelan omavastuun 7. loppuosa kuljetuksesta Taksin SOTEkortilla ja kertoo SOTEkorttinsa lähettää

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Pvm. asioimis- ja virkistys opiskelu työ Montako yhdensuuntaista asioimis- ja virkistysmatkaa arvioitte tarvitsevanne kuukaudessa

Pvm. asioimis- ja virkistys opiskelu työ Montako yhdensuuntaista asioimis- ja virkistysmatkaa arvioitte tarvitsevanne kuukaudessa Ylöjärven kaupunki Vammaispalvelu Kuruntie 10 33470 Ylöjärvi p. 03 565 30 000 Kuljetuspalveluhakemus Asiakastiedot matkapalvelukeskusta varten Pvm 1 HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet (Alleviivatkaa kutsumanimi)

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Kuljetuspalveluohjeet taksin tai invataksin käyttäjille ja taksin kuljettajille 1.1.2018 alkaen Hyväksynyt: Yhtymähallitus 7.11.2017 128 Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen Johtokunta 19.12.2016 142 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.2.2017 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista tarveharkintaan

Lisätiedot

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm TAMPERE 1 (5) Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen vammaispalveluiden sähköisen asioinnin ohjeita Omapalvelun käyttöön Hakemukselle kirjautuminen ja tietoturvaan liittyvät asiat Vammaispalveluiden

Lisätiedot

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta 1 Tapaturman satuttua... Vahingoittunut Ilmoitus tapaturmasta Työnantaja Vakuutustodistus Vakuutustodistus Tapaturma/ ammattitauti-ilmoitus Lääkäri

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain laajennetun valinnanvapauden ja potilasdirektiivin merkitys kuntoutuspalvelujen kannalta

Terveydenhuoltolain laajennetun valinnanvapauden ja potilasdirektiivin merkitys kuntoutuspalvelujen kannalta HYKS-Operatiivinen tulosyksikkö Vesa Perhoniemi 11.9.2014 11.9.2014 Terveydenhuoltolain laajennetun valinnanvapauden ja potilasdirektiivin merkitys kuntoutuspalvelujen kannalta Vesa Perhoniemi hallinnollinen

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Voit varata uuden venepaikan kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Tunnuksen luomiseen liittyvät toimenpiteet tulee tehdä vain ensimmäisellä

Lisätiedot

TERVETULOA. TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA:

TERVETULOA.  TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: TERVETULOA TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: www.saastopankki.fi Tässä ohjeistuksessa tutustumme yhdessä verkkopankin perustoimintoihin. 1. Kuinka kirjaudut verkkopankkiin

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE SIUNTIO Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu 2 Hyvä Siuntion kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalvelujen käyttöohje. Kuljetuspalvelumatkat

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet 1.1.2018 alkaen Yhtymähallitus 12.12.2017 158 Sisällys 1. Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan

Lisätiedot

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot