If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje"

Transkriptio

1 If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje voimassa alkaen

2 Tässä ohjeessa kerrotaan Netsoon linkitetystä Ifin vakuutusliittymästä IFAsta. Sisäänkirjautuminen Netsoon 1. Kirjoita selaimeesi osoitteeksi tai 2. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat tarvittaessa Netson käyttäjätuesta puh Siirtyminen IFAan Siirry Ifin vakuutusliittymään IFAan valitsemalla Ifin logo 2 (12)

3 IFAssa liikutaan eteenpäin Jatka-painikkeella ja taaksepäin Paluu -painikkeella. Voit sulkea halutessasi IFAn selaimen oikean yläkulman ruksista. Tietoa IFAsta ja sen toiminnasta saat IFAn sivuilla olevasta IFA Info -linkistä tai soittamalla Ifin Autoliikepalveluun numeroon Vakuuttamisen ohjeita saat Ohje -linkistä, jotka löytyvät IFAn näytöiltä. Vakuutusten tekeminen IFassa Asiakastiedot Hae asiakastiedot käyttämällä henkilö- tai y-tunnusta ja valitsemalla Hae - painike. Mikäli asiakkaan tietoja ei löydy, järjestelmä avaa Asiakastietojen täyttö -näytön, johon voit täydentää asiakkaan tiedot. Yksityishenkilö (tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia): Yritys (tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia): 3 (12)

4 Mikäli yritysasiakkaalta löytyy useampi If asiakkuus, järjestelmä avaa Asiakkaan valinta ikkunan, jolta voit valita oikean asiakkaan. Mikäli oikea asiakas ei löydy listalta, voit antaa asiakastiedot valitsemalla Anna asiakastiedot -painikkeen. Asiakastietojen täytön jälkeen asiakastiedot viedään Asiakastiedot -näytölle. Valitse asiakastietojen haun jälkeen vakuutuksenottaja. 4 (12)

5 Mikäli huomaat asiakastiedon olevan väärin, voit tyhjentää sen valitsemalla ko. asiakkaan kohdalla olevan Tyhjennä -painikkeen. Tämän jälkeen voit suorittaa asiakashaun uudestaan. Koko Asiakastiedot näytön voit tyhjentää valitsemalla näytön alareunassa olevan Tyhjennä tiedot -painikkeen. Jatka eteenpäin valitsemalla Jatka. Ajoneuvotiedot Ajoneuvotietojen haku (yksityisasiakas): Kirjoita ajoneuvon rekisteritunnus tai valmistenumero, valitse ajoneuvolaji ja käyttö alasvetovalikosta. Ajoneuvolajin oletuksena on henkilöauto. Ajoneuvon käyttö on yksityinen, mikäli vakuutuksenottaja on yksityishenkilö. Täytä Siirtyvä vahinkohistoria (bonus) ja päättyvät vakuutukset -kenttiin asiakkaan vanhan ajoneuvon: - Rekisterinumero - Liikennevakuutuksen yhtiö - Vanhan vakuutuksen päättymisen syy - Vanhan vakuutuksen päättymispäivä Mikäli asiakkaalla on vaihtoauto ja vahinkohistoria on tarkoitus siirtää siitä, kirjoita aikaisemman ajoneuvon rekisteritunnus, valitse vakuutusyhtiö ja päättymisen syyksi myynti. Valitse myös vanhan vakuutuksen päättymispäivä. Voit käyttää päättymisen syynä myyntiä vain siinä tapauksessa, että olet nähnyt luovutustodistuksen omistajan vaihdoksesta. 5 (12)

6 Jos edellinen ajoneuvo jää asiakkaalle ja vahinkohistoria siirretään uuteen ajoneuvoon, valitse Vain bonus siirretään. Mikäli asiakas ei muista kaikkia tarvittavia tietoja vanhasta vakuutuksesta, voit jättää kyseisen kentän tyhjäksi. Vakuutuksen käsittelyn helpottamiseksi on tärkeää täydentää kaikki tiedossa olevat asiat. Jatka -painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot sekä bonustiedot. Ajoneuvo -ja vakuutustiedot -näytölle. Ajoneuvotietojen haku (yritysasiakas): Kirjoita ajoneuvon rekisteritunnus tai valmistenumero, valitse ajoneuvolaji ja käyttö alasvetovalikoista. 6 (12)

7 Ajoneuvo ja vakuutustiedot Yksityisasiakas: Suositusturva: Vakuutuksen laajuuden esivalinta on kohdassa, joka on Ifin suosittelema turva vakuutettavalle ajoneuvolle. Valitse vakuutuksen laajuus. Valitun vakuutuksen turvasisältö näytetään valintojen alapuolella olevassa sarakkeessa. Järjestelmä tuo näytölle asiakkaan bonuksen mikäli se löytyy annetuilla hakutekijöillä. Jos bonusta ei löydetty, valitse se luettelosta. Vapaaehtoisen autovakuutuksen bonusta ei tarvitse antaa, koska bonus on aina 70 %. Törmäysturvan omavastuuta ei tarvitse valita, se on aina 150 euroa. Valitse vakuutuksen alkamispäivä. Järjestelmä tuo oletuspäiväksi kuluvan päivän päivämäärän. Päivämäärävalinnan voit tehdä myös kentän vieressä olevalla kalenterivalikolla. Yksityisasiakkaiden vakuutuksen eräisyys menee asiakkaan voimassa olevan If-sopimuksen mukaan. Mikäli asiakkaalla ei ole If sopimusta, hänelle tehdään neljäeräinen sopimus. IFAn kautta ei voi ilmoittaa ajoneuvon liikennekäytöstä poistoa. 7 (12)

8 Jos haluat laskea vakuutuksen hinnan valitse Laske hinta -painike, muutoin valitse Jatka vakuutukseksi -painike. Hintavertailu näyttö Hintavertailu näytöllä näytetään jokaisen ajoneuvolle valittavissa olevan vakuutusvaihtoehdon hinnat ja turvat. Tällä näytöllä on vielä mahdollista muuttaa kaskon laajuutta ylhäällä olevilla valintapainikkeilla. Hintavertailu voidaan myös tulostaa asiakkaalle painamalla Tulosta -painiketta. Hintavertailu näytöltä on mahdollista siirtyä: 1. Ajoneuvotiedot näytölle painamalla Paluu -painiketta 2. Vakuutusehdotukselle painamalla Jatka vakuutukseksi -painiketta 8 (12)

9 Ajoneuvo ja vakuutustiedot Yritysasiakas: Valitse vakuutuksen laajuus ja omavastuu. Valitse vakuutuksen maksutapa. Syötä Mittarilukema, Mittarilukeman päivämäärä ja Vuotuinen ajomäärä. Mittarilukema katsotaan ajoneuvosta ja Mittarilukeman päivämääräksi laitetaan se päivämäärä, jolloin lukema on katsottu. Vuotuinen ajomäärä kenttään tulee lukema, jonka asiakas uskoo ajavansa ajoneuvolla vuoden aikana. Kaikki kentät ovat pakollisia. Valitse vakuutuksen alkamispäivä. Yritysasiakkaiden vakuuttamisessa apuna on lisätietokenttä, johon voit täydentää vakuutuksen kannalta tärkeitä tietoja. Jatka eteenpäin valitsemalla Jatka vakuutukseksi. 9 (12)

10 Vakuutusehdotus Tarkista, että vakuutusehdotuksen tiedot ovat oikein. Vakuutushakemuksen lähetät Ifiin valitsemalla Hyväksy vakuutukseksi. HUOM! Vakuutushakemusta ei voi muuttaa hyväksymisen jälkeen, joten tarkista ehdotuksen sisältö huolella ja palaa taaksepäin korjaamaan tietoja, mikäli huomaat niissä virheitä. 10 (12)

11 Vakuutushakemuksen lähetettyäsi IFA avaa sinulle vahvistuksen lähettämästäsi vakuutuksesta. Vakuutusvahvistus 11 (12)

12 Vakuutushakemuksen hyväksymisen yhteydessä lähtee IFAsta tieto liikennevakuutuksesta välittömästi VATIin odottamaan rekisteröintiä. HUOM! Mikäli olet tehnyt virheellisen hakemuksen (esim. Asiakkaan tiedot väärin tai rekisteritunnus virheellinen) älä tee uutta hakemusta vaan ota yhteyttä Ifin Autoliikepalveluun numeroon Voit tulostaa vakuutusvahvistuksen valitsemalla Tulosta. Mikäli haluat jatkaa tekemään uuden If vakuutuksen, valitse Seuraava If vakuutus -painike. Voit sulkea IFA-vakuutusliittymän ja palata Netson linkkisivulle valitsemalla Lopeta. Netso-istunnon voit pitää auki koko työpäiväsi ajan. Sulje Netso-istunto valitsemalla Kirjaudu ulos. 12 (12)

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Kirjautuminen järjestelmään netso.fi sivujen kautta Netsoon kirjautumisen jälkeen valitaan Netson etusivulta Pohjantähden logo.

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Laturi. - sähköinen vakuutushakemus

Laturi. - sähköinen vakuutushakemus - sähköinen vakuutushakemus Haku 1. Järjestelmä tarjoaa vakuutuksenalkamispäiväksi kuluvaa päivää vakuutusta ei voi laittaa voimaan takautuvasti vakuutus voidaan teknisesti syöttää järjestelmään, niin

Lisätiedot

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstä poisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018 Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajille Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon korvaushakemuksen

Lisätiedot

Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6 Ajoneuvon ensirekisteröinnin

Lisätiedot

Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta:

Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta: 1. Tilaus Pysäköinnin voit ostaa ennakkoon osoitteesta: https://tapahtumat.autopay.fi/messuparkki/preorder/ 1.1. Tilauksen tiedot Valitse pudotusvalikosta messutapahtuma, pysäköintituote ja kpl-määrä.

Lisätiedot

Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI0136...60 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110...62

Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI0136...60 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110...62 1 SIIRTOLUPA SIIRTOLUPA...1 Uuden siirtoluvan myöntäminen...3 Siirtolupatietojen haku REKI0131...3 Siirtolupatietojen haku valmistenumerolla...4 Siirtolupatietojen haku REKI0131...4 Uusi siirtolupa Ajoneuvon

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Vakuutustiedot REKIssä

Vakuutustiedot REKIssä Vakuutustiedot REKIssä Vakuutusalan prosessi-info 29.3.2006 Hanna Hakanen Vakuutus REKIssä Voimassaoleva liikennevakuutus todennetaan rekisteröinnin yhteydessä kolmella vaihtoehtoisella tavalla automaattinen

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajalle Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 15.1.019 Työnantaja: Näin haet työterveyshuollon korvauksia Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje

TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje Sisällysluettelo I. Sisällysluettelo... 1 II. Esittely... 4 III. Käyttäjätietojen hallinta... 5 Sisäänkirjautuminen... 5 Unohtunut salasana... 6 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo Rekisteröintikatsastus L-luokan ajoneuvo Kirjautuminen / katsastuksen päävalikko L3-luokan rekisteröintikatsastus variantti- ja versiotietojen pohjalta Käytettynä maahantuotu Ahtimen jälkiasennus Kirjaudu

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä kumppaniyritykset Toimittajayritykset kumppaniyritykset Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä Henkilöt Ajoneuvot Portti Vieraat Kulkulupahakemukset Perehdytysilmoittautumiset Ajolupahakemukset

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola.

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola. OMAPALVELU OHJE Asiakas kirjautuu Omapalveluun osoitteesta http://www.pieksamaki.fi/palvelut/toimeentulotuki löytyvän Omapalvelu (sähköinen asiointi) -linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetumatunnistuksen

Lisätiedot

http://www.iisalmi.fi/aineistotietokanta IntroActive on Rutakko-kirjastojen aineistotietokantaa täydentävä verkkopalvelu, jossa voit: varata kirjastossa paikalla olevaa aineistoa tehdä seutuvarauksen;

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen sivutoimiset yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi)

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen sivutoimiset yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) 1 / 10 Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen sivutoimiset yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Vakuutusedustajien rekisteröinnistä säädetään vakuutusten tarjoamisesta annetun lain (234/2018) 2 luvussa.

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun Petri Saarinen

Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun Petri Saarinen Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun 19.2.2015 Petri Saarinen Yleistä Emolehmätarkkailuun kuuluville WinPihvi käyttäjille avataan 28.2. tehtävän indeksilaskennan jälkeen uusi raportti Web-ympäristöön.

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Yleistä Ajoneuvotietopalvelulla voidaan hakea ajoneuvon tiedot reaaliajassa AKE:n ajoneuvorekisteristä ajoneuvokortille. Tämä ohje käsittelee 2010

Lisätiedot

Siirtymäajan tietojen päivittäminen luottolaitokset ja sijoituspalveluyritykset

Siirtymäajan tietojen päivittäminen luottolaitokset ja sijoituspalveluyritykset 1 (8) Siirtymäajan tietojen päivittäminen luottolaitokset ja sijoituspalveluyritykset Laki vakuutusten tarjoamisesta (234/2018, jäljempänä LVT) astui voimaan 1.10.2018 ja toi vakuutusedustajia (asiamiehet

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti...

KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti... 1 KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI0168...2 Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti...3 Koenumerotietojen haku REKI0168...3 Koenumerotodistuksen

Lisätiedot

Siirtymäajan tietojen päivittäminen autoliikkeet ja muut sivutoimiset asiamiesyhtiöt

Siirtymäajan tietojen päivittäminen autoliikkeet ja muut sivutoimiset asiamiesyhtiöt 1 (8) Siirtymäajan tietojen päivittäminen autoliikkeet ja muut sivutoimiset asiamiesyhtiöt Laki vakuutusten tarjoamisesta (234/2018, jäljempänä LVT) astui voimaan 1.10.2018 ja toi vakuutusedustajia (asiamiehet

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ)

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016 Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) Tämä ohje koskee HRM-järjestelmässä olevia tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen arvioinnin osioita

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Rekisteröintihakemuksen tekeminen vakuutusedustajarekisterissä

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Rekisteröintihakemuksen tekeminen vakuutusedustajarekisterissä 1 / 10 Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Vakuutusedustajien rekisteröinnistä säädetään vakuutusten tarjoamisesta annetun lain (234/2018) 2 luvussa. Laista käytetään

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Rekisteröintihakemuksen tekeminen vakuutusedustajarekisterissä

Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Rekisteröintihakemuksen tekeminen vakuutusedustajarekisterissä 1 / 10 Vakuutusedustajaksi rekisteröityminen yksityiset elinkeinonharjoittajat (tmi) Vakuutusedustajien rekisteröinnistä säädetään vakuutusten tarjoamisesta annetun lain (234/2018) 2 luvussa. Laista käytetään

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJE. Sikarekisteri teurastamoille ja välittäjille

KÄYTTÄJÄN OHJE. Sikarekisteri teurastamoille ja välittäjille teurastamoille ja välittäjille Laatija: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Tarkistaja: 29.9.2011 Laura Vieraankivi, Pia Vilen Evira Hyväksyjät: 28.9.2011 Matti Huttunen Evira DOKUMENTIN MUUTOSHISTORIA Huom. Muutoshistoriaan

Lisätiedot

KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun

KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun KERTAMATKUSTAJAN M2-OHJE SPR Savo-Karjalan piirin Vapepa-vapaaehtoisen hälytystehtävän matkalaskuun Kirjautuminen Kirjaudu sisään järjestelmään osoitteessa: https://www.saasm2.com/blue/login Käyttäjätunnus:

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio ja 4.8

Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio ja 4.8 Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio 4.7.4 ja 4.8 4.12.2017 Opintoasiainsihteeri merkitsee opetustapahtumalle, että opettaja saa kirjata suorituksia Uuden toiminnon

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot