OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN"

Transkriptio

1 OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

2 OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön saada tiedoksi ja lukea seuraavia palveluita koskevat päätökset: toimeentulotuki, vammaispalvelut, kuntouttava työtoiminta, päihdehuolto, sosiaalisen tuen asumispalvelu tarkastella päätösten maksuja. Omapalveluun sinulle voidaan lähettää tiedoksi hakemukseesi tehty päätös ja laskelma(t) toimeentulotuki- tai vammaispalveluhakemusta koskeva mahdollinen lisäselvityspyyntö. Omapalvelussa voit päivittää sähköpostiosoite- ja puhelintietojasi sekä valita yhteydenottokanavan. Valitsemalla yhteydenottokanavaksi Omapalvelun annat suostumuksesi päätösten ja laskelmien sekä hakemuksia koskevien mahdollisten lisäselvityspyyntöjen lähettämiseen Omapalveluun sähköisesti.

3 Omapalvelu /Omat tiedot/yhteydenottokanava Jos sinulla ei ole omissa tiedoissasi yhteydenottokanavaa valittuna, ilmoitetaan siitä Omapalvelun avautuessa

4 OMAPALVELU / ETUSIVU Onnistuneen palveluun tunnistautumisen jälkeen avautuu Omapalvelun etusivu, jolla näet tapahtumat viimeisen 3 kuukauden ajalta, uusimmat tapahtumat ylimpänä. Lisää tapahtumia (max 24 kuukautta) voit selata Näytä lisää painikkeella. Jos et ole asioinut aiemmin tai sinulla ei ole tapahtumia viimeisimmän 3 kuukauden ajalta, näytetään tieto Ei tapahtumia haetulla ajanjaksolla. Mahdollista aiempaa asiointihistoriaa (max 24 kuukautta) voit selata Näytä lisää painikkeella.

5 OMAPALVELU / KESKENERÄINEN HAKEMUS Jos sinulla on keskeneräisiä hakemuksia tai sinulle on lähetetty aiempaa hakemustasi koskeva lisäselvityspyyntö, johon et vielä ole sähköisesti vastannut, ne näytetään etusivulla näytön yläosassa ennen tapahtumaluetteloa.

6 OMAPALVELU / LISÄSELVITYSPYYNTÖ Jos olet valinnut Omat tiedot näytöllä yhteydenottokanavaksi Omapalvelun, sinulle voidaan lähettää Omapalveluun toimeentulotuki- tai vammaispalveluhakemustasi koskeva mahdollinen lisäselvityspyyntö. Lisäselvityspyyntö, johon et ole vielä sähköisesti vastannut, näytetään etusivulla näytön yläosassa ennen tapahtumaluetteloa. Valitsemalla kentän pääset tarkastelemaan lisäselvityspyynnön tietoja.

7 OMAPALVELU / ETUSIVU Työkalupalkissa vasemmalla on toimintopainikkeet, joiden tekstit saat avattua työkalupalkin levennyspainikkeella. Myös viemällä hiiren kohdistimen painikkeen päälle näet sen toiminnallisuuden tekstinä. Painikkeista voit siirtyä tarkastelemaan näytöltä avautuvia ko. tietoja.

8 OMAPALVELU / ETUSIVU Uusimmat näytöltä voit valita rivin ja tarkastella yksittäistä tapahtumaa, jolloin avautuu ko. tapahtumaan liittyvä sivu sekä valitun tapahtuman tiedot. Uusimmat tapahtumat näytölle voit palata takaisin Etusivu painikkeella.

9 OMAPALVELU / ETUSIVU Omat tiedot näytöllä voit päivittää sähköpostiosoite- ja puhelinnumerotietojasi. Näytöllä voit lisäksi valita yhteydenottokanavaksi Omapalvelun tai Postitse. Valitsemalla Omat tiedot näytöllä yhteydenottokanavaksi Omapalvelun mahdollistat päätösten ja laskelmien sekä hakemuksiasi koskevien mahdollisten lisäselvityspyyntöjen lähettämisen Omapalveluun sähköisesti. Valitsemalla Postitse saat kaiken edelleen postitse. Omat tiedot näytöllä antamasi tiedot päivittyvät reaaliajassa Tampereen kaupungin hyvinvointipalveluiden käyttämään Effica asiakastietojärjestelmään. Mikäli sinulla ei ole aiempaa asiakkuutta, eikä tietojasi ole näin ollen rekisteröity asiakastietojärjestelmään, ei vaihtoehtoa Omat tiedot vielä näytetä työkalupalkissa.

10 OMAPALVELU / ETUSIVU Omat tiedot näytöllä näytetään nimesi ja osoitteesi. Lisäksi näytöllä näytetään Matkapuhelin, Kotipuhelin, Sähköposti ja Minuun saa yhteyden kenttien tiedot. Aiemmin asioineen asiakkaan tiedot haetaan Tampereen kaupungin hyvinvointipalvelujen asiakastietojärjestelmästä, siltä osin kun tietoja on asiakastietojärjestelmään tallennettu. TARKISTA TIETOJEN OIKEELLISUUS! Tietoja pääset tarvittaessa muokkaamaan -painikkeella.

11 OMAPALVELU / OMAT TIEDOT Kun tietoja muokataan, aktivoituvat näytön kentät. Painikkeesta saat näkyviin ohjeet. Painikkeesta voit perua tietojen muokkauksen. Painikkeesta voit tallentaa tiedot.

12 OMAPALVELU / OMAT TIEDOT Matkapuhelinta ja sähköpostia käytetään viestintäkanavina ilmoittamaan sinulle Omapalveluun lähetetyistä asiakirjoista. Sinulla on halutessasi myös mahdollista saada sähköpostiosoitteeseesi vahvistus toimeentulotuki- tai vammaispalveluhakemuksen onnistuneesta lähettämisestä. Voit antaa suostumuksesi asiakirjojen sähköiseen tiedoksiantoon valitsemalla Minuun saa yhteyden alasvetovalikosta yhteydenottokanavaksi Omapalvelun.

13 UUSI HAKEMUS / KESKENERÄINEN HAKEMUS Uuden hakemuksen täyttämisen pääset aloittamaan Uusi hakemus painikkeella. Valitsemalla hakemustyypin siirryt Hakemus-näytölle. Jos sinulla on keskeneräisiä hakemuksia, näytetään ne uutta hakemusta luotaessa, oman otsikkonsa alla. Keskeneräisen hakemuksen täyttämistä pääset jatkamaan valitsemalla hakemuksen. Hakemukset painikkeesta pääset jatkossa selaamaan tekemiäsi hakemuksia.

14 OMAPALVELU / HAKEMUKSEN KÄSITTELYN TILA Sinulla on mahdollisuus seurata Omapalvelusta hakemuksesi käsittelyn tilaa. Hakemuksen tilan näet kuvakkeina. Viemällä hiiren kohdistimen kuvakkeen päälle, avautuu myös teksti-ikkuna kertomaan tilatiedon: = Hakemus on lähetetty kuntaan = Hakemus on vastaanotettu kunnassa ja on vireillä asiakastietojärjestelmässä = Hakemuksesta on tehty myönteinen päätös = Hakemuksesta on tehty kielteinen päätös

15 OMAPALVELU / LISÄSELVITYSPYYNTÖ Lisäselvityspyynnöt painikkeesta avautuu tiedot Omapalveluun julkaistuista lisäselvityspyynnöistä. Lisäselvityspyynnöt jaotellaan näytöllä Vastaamattomiin ja Vastattuihin. Molempien osalta on nähtävissä Omapalveluun julkaisu -päivämäärä sekä selvitysten toimittamisen määräaika/vastauspäivämäärä. Lisäselvityspyynnön tiedot näytetään, kun valitset haluamasi Toimeentulotuen lisäselvityspyyntö -kentän. Vastaamaton lisäselvityspyyntö näytetään ja on vastattavissa Omapalvelussa vastaukselle annettuun mennessä -päivämäärään saakka (ko. päivä mukaan lukien).

16 OMAPALVELU / LISÄSELVITYSPYYNTÖÖN VASTAAMINEN Lisäselvityspyyntö, johon et vielä ole sähköisesti vastannut, näytetään näytön yläosassa. Valitsemalla kentän, lomake avautuu näytön oikeaan reunaan. Vastauksesi voit antaa lomakkeen alaosassa Vastaus omapalvelusta osiossa. Lomakkeessa on tekstikenttä asiaan liittyvien Lisätietojen kirjaamiseen ja mahdollisuus liitteiden liittämiseen. Lomakkeella voit myös ilmoittaa, mikäli vastaat lisäselvityspyyntöön postitse. Näytöltä pääset myös tarvittaessa siirtymään hakemukselle, jota lisäselvityspyyntö koskee.

17 OMAPALVELU / LISÄSELVITYSPYYNTÖÖN VASTAAMINEN Lataa liite - painikkeella kohteesta, jonne olet sen tallentanut Lisää tarvittaessa rivejä - painikkeella seuraavia liitteitä varten Poista mahdolliset tarpeettomat rivit - painikkeella Huom! Tarkista, että liitetiedostojen tiedostomuoto on oikea (pdf, jpg, jpeg) ja että tiedoston koko on alle 2 Mt Liitteen lataamisen onnistumisesta saat heti palautteen: onnistuneesta lataamisesta ja epäonnistuneesta lataamisesta. Lataamisen epäonnistuttua (esim. Tiedostomuoto ei ole sallittu tai Tiedosto on liian suuri), poista liiterivi, muokkaa liite lähetykseen sopivaksi ja liitä se lomakkeelle uudelleen.

18 OMAPALVELU / LISÄSELVITYSPYYNTÖÖN VASTAAMINEN Lähetä vastauksesi Lähetä painikkeella. Lomakkeen onnistuneesta lähettämisestä saat kuittauksen:

19 OMAPALVELU / PÄÄTÖS Päätökset painikkeesta avautuu tiedot Omapalveluun julkaistuista päätöksistä. Päätökset näytetään listalla päätöstyypeittäin päätöspäivän mukaisessa järjestyksessä uusin ylimpänä. Omapalveluun voidaan julkaista päätöksiä: Toimeentulotuki Vammaispalvelut Kuntouttava työtoiminta Päihdehuolto Sosiaalisen tuen asumispalvelut Päätöstiedot näytetään, kun valitset kentän.

20 OMAPALVELU / PÄÄTÖS JA LASKELMA Omapalveluun julkaistun päätöksen ja laskelman tietoja pääset tarkastelemaan Dokumentti välilehden kautta. Päätös näytetään, kun valitset Tampere Tetolan päätöslomake rivin. Mikäli päätökseen liittyy laskelma/laskelmia, saat laskelman tiedot avattua valitsemalla Tampereen laskelma rivin. Asiakirjat on mahdollista tarvittaessa myös tulostaa päätöksen/laskelman oikean yläkulman tulostin kuvakkeesta.

21 OMAPALVELU / MAKSUT Maksu painikkeesta avautuu Maksut näyttö, jolta näet tulevat ja suoritetut maksut. Maksua koskien on mahdollista nähdä maksun sisältö maksun saaja maksun summa maksun päivämäärä.

22 OMAPALVELU / OHJEITA Ohjeita -painikkeesta avautuu Ohjeita - valikko, jossa olevat tekstit toimivat linkkeinä Tampereen kaupungin verkkosivuille. Linkkien kautta pääset tarkastelemaan toimeentulotuen hakemiseen liittyvää ohjeistusta, tiedotteita sekä lomakkeita.

23 OMAPALVELU / ISTUNNON PÄÄTTYMINEN Omapalvelu ilmoittaa istunnon automaattisesta päättymisestä (aikakatkaisu). Painamalla Jatka istuntoa istunto jatkuu. Painamalla Kirjaudu ulos istunto voidaan päättää heti.

24 KIRJAUTUMINEN ULOS OMAPALVELUSTA Palvelusta pääset kirjautumaan ulos Kirjaudu ulos painikkeella.

25 KIRJAUTUMINEN ULOS OMAPALVELUSTA Onnistuneen uloskirjautumisen jälkeen näytölle avautuu uloskirjaumissivu.

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Omapalvelu /Omat tiedot/yhteydenottokanava

Omapalvelu /Omat tiedot/yhteydenottokanava Omapalvelu Omapalvelussa voit tehdä vammaispalveluhakemuksella hakemuksia vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta, kehitysvammalain mukaisia asumispalveluita, työ- ja päivätoimintaa

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm TAMPERE 1 (5) Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen vammaispalveluiden sähköisen asioinnin ohjeita Omapalvelun käyttöön Hakemukselle kirjautuminen ja tietoturvaan liittyvät asiat Vammaispalveluiden

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola.

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola. OMAPALVELU OHJE Asiakas kirjautuu Omapalveluun osoitteesta http://www.pieksamaki.fi/palvelut/toimeentulotuki löytyvän Omapalvelu (sähköinen asiointi) -linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetumatunnistuksen

Lisätiedot

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 9 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle ei voida

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta,

Lisätiedot

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta,

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön

Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön Omapalvelun tekniset vaatimukset Sähköinen lomake toimii kaikilla yleisimmillä selainohjelmilla: Firefox 3,5 tai uudempi, Opera 10,5 tai uudempi, Safari

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 4/ Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 4/ Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 4/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta,

Lisätiedot

Public. Omapalvelu. Kuntalaisten Omat sivut -ohje. Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu

Public. Omapalvelu. Kuntalaisten Omat sivut -ohje. Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu Omapalvelu Kuntalaisten Omat sivut -ohje Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan

Lisätiedot

Public. Omapalvelu. Kuntalaisten Omat sivut -ohje. Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu

Public. Omapalvelu. Kuntalaisten Omat sivut -ohje. Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu Omapalvelu Kuntalaisten Omat sivut -ohje Tieto Welfare Finland Asiakaspalvelu Sisällys Kirjautuminen pankkitunnuksilla Kirjautuminen mobiilivarmenteella Toiminnan etenemisen tieto Etusivu Etusivu / Huoltokatko

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Omat sivut / kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta kun käytetään

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Puolesta-asiointi Omapalvelussa

Puolesta-asiointi Omapalvelussa Puolesta-asiointi Omapalvelussa Vammaispalvelut 1 Puolesta asiointimahdollisuus Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen sähköisessä vammaispalveluiden asioinnissa, Omapalvelussa, on mahdollisuus

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu Käyttöohje Tuetut selaimet Täyden tuen selaimet ovat kaksi tuoreinta pääversiota seuraavista selaimista: Internet Explorer Firefox Crome Osittaisen tuen selaimiin

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja OHJE 1 (7) Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja potilaskertomusarkiston kanssa verkkopankkitunnistautuminen Palveluun kirjautuminen 1. Täytä tarvitsemasi tilaus / pyyntö / hakemus lomake ja tallenna

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys SELAINVAATIMUS JA LIITTEIDEN TYYPPI- JA KOKOMÄÄRITYS Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys Liitteen enimmäiskoko 2,0 Mt Liitteet PDF- JPE- tai JPEG -muotoisena Kirjautumisen jälkeen, valitse UUSI HAKEMUS,

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

EUSA-järjestelmän käyttö. Elina Sillanpää

EUSA-järjestelmän käyttö. Elina Sillanpää EUSA-järjestelmän käyttö Elina Sillanpää 28.8.2019 Esityksen eteneminen 1. Järjestelmän yleiset toiminnallisuudet ja vinkit käyttämiseen 2. Esimerkkejä ja ohjeita hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Verkkokauppa 1 Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Sisällys Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen... 1 Verkkosivulle

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9

24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 24h Admin V1.00 20.11.2004 / 24h_Admin_v100.pdf 1/9 Copyright Yleiskuvaus 1. Perusasioita kirjautumisesta 2. Kirjautuminen 3. Sivut 4. Yläpalkki 5. Sivujen kuvaukset 5.1 Versiotiedot 5.2 Pääsivu 5.3 Valikon

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Ohje toimeentulotukihakemuksen täyttämiseen (uudet asiakkaat)

Ohje toimeentulotukihakemuksen täyttämiseen (uudet asiakkaat) Ohje toimeentulotukihakemuksen täyttämiseen (uudet asiakkaat) Omapalvelun tekniset vaatimukset Sähköinen lomake toimii kaikilla yleisimmillä selainohjelmilla: Firefox 3,5 tai uudempi, Opera 10,5 tai uudempi,

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ)

HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016. Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) HRM-järjestelmä Käyttöohje/Peruskäyttäjät 4/2016 Yliopistojen palkkausjärjestelmä (YPJ) Tämä ohje koskee HRM-järjestelmässä olevia tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen arvioinnin osioita

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE 1(7) Yleistä asiontipalvelusta Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin,

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen 1 KÄYTTÖOHJE Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen. 1. KIRJAUTUMINEN Mene sähköisen asioinnin sivustolle: https://pirkkala.ktasiointi.fi/hta/ Kirjaudu sisään

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Ohje Viestit Kansalainen

Ohje Viestit Kansalainen Ohje Viestit Kansalainen 1.0.7.0 Sisällysluettelo Viestit... 3 Viestin tilat... 4 Viestin lukeminen ja viestiin vastaaminen... 5 Viestissä huomioitavaa... 8 Luonnokset... 8 Ryhmäviestit... 9 2 Viestit

Lisätiedot

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys Kylätietojen täyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN... 2 KYLÄTIETOJEN MUOKKAUS JA TÄYDENNYS... 4 TIEDOSTOPANKKI... 11 SALASANAN VAIHTO... 12 YHTEENVEDOT TIEDOISTA (kylien posti- ja sähköpostilistat)... 13 PIKAHAKU

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot