Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 Sivu 1/7 TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE Koulun tiedot Koulu: Talman koulu Koulumuoto: peruskoulun luokat 1-6 Opetuskieli: suomi Koulupiiri: Koulun yhteystiedot Koulun nimi: Talman koulu Osoite: Satotalmantie Talma Puhelin: Rehtorin yhteystiedot: Nimi: Tiina Suojanen-Saari Puhelin: Sähköposti: Oppilasmäärä Opiskelijamäärä: 154 Koulun tuntikehys Yleisopetus:206 Luokkakohtainen erityisopetus:- Osa-aikainen erityisopetus:24 Tukiopetus:7 Muut erityistehtävät:2 Yhteensä:239 toteutui.

2 Sivu 2/7 Koulun henkilökunta Opettajat: Leskinen, Airi, LA, luokanopettaja, Jaako, Erkki, JER, resurssiopettaja, Kärkkäinen, Jaana, KJA, luokanopettaja, Mäkinen, Ilkka, MI, luokanopettaja, Törmälä, Teemu, luokanopettaja, Koskela, Sari, KSA, luokanopettaja, Lamberg, Annukka, Suojanen-Saari, Tiina, TS-S, luokanopettaja-rehtori, Tähtisaari, Maileena, TM, luokanopettaja, Melasaari, Mervi,, laaja-alainen erityisopettaja Muu henkilöstö: Konttinen Marjut, HT, koulusihteeri, Helena Tiits opintovapaalla huhtikuun 24.päivään asti. Vaakanainen, Sari, koulunkäyntiavustaja-iltapäivätoiminnan ohjaaja Eriksson, Ina, koulunkäyntiavustaja-iltapäivätoiminnan ohjaaja Siistijät: Meeri Kauppinen ja Pirjo Kuivila Keittiöhenkilökunta: Vuokko Törrönen, Marja-Liisa Mertala Kiinteistönhoitaja: Christian Lindroos toteutui osittain. Airi Leskinen jäi eläkkeelle Hänen sijaisekseen palkattiin luokanopettaja Anna Ruokonen. Kyseinen virka laitettiin hakuun keväällä ja virkaan valittiin 14 hakijan joukosta Anna Ruokonen. Koulun työajat toteutui. Lukuvuoden työ- ja loma-ajat Lukuvuoden työ- ja loma-ajat Syyslukukausi: Syysloma: Kevätlukukausi: Talviloma: (viikko 8) Vapaapäivä: toteutui.

3 Sivu 3/7 Koulun päivittäiset työajat 1.tunti välitunti tunti tunti + ruokailu + välitunti tunti välitunti tunti välitunti tunti toteutui. Poikkeavat työpäivät Työpäivät alkavat normaalin työjärjestyksen mukaisesti ja päättyvät poikkeuksellisesti seuraavan listan mukaan Lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä klo Lauantaikoulupäivä Vapaa pidetään perjantaina koulu päättyy klo 12.15, itsenäisyyspäivän juhla koulu päättyy klo 12.15, lukukauden toiseksi viimeinen työpäivä, kenraaliharjoitus koulu päättyy klo 10.00, Joulujuhla pidetään opettajien virkistysiltapäivä, jolloin oppilaiden päivä päättyy klo Kuljetusoppilaat valvotaan ja iltapäivätoiminta toimii normaalisti. Lauantai koulupäivä klo on kodin ja koulun yhteistyöpäivä. Viikko on kierrätysviikko, jonka aikana kerätään metalliromua ja lauantaina kierrätyspäivä päättää teemaviikon. Tammikuussa pidetään arviointiviikko viikolla 3, jolloin kaikki oppilaat tulevat joka päivä kouluun klo 9.30 ja pääsevät kello Aamuisin ja iltapäivisin käydään kaikkien huoltajien ja oppilaiden kanssa arviointikeskustelut. Mikäli oppilaiden viikkotuntimäärä jää normaalia alemmaksi, tehdään lukuvuoden aikana pidempiä opintoretkiä, joilla korvataan tunnit. 2.lk (Airi Leskinen) saa välitodistukset joulujuhlassa koulu päättyy klo 12.15, Kiirastorstain pääsiäisjuhla koulu päättyy klo 12.15, Vappujuhla Viikolla 22 luokanopettajat pitävät kaikki tunnit vain omalle luokalleen siten, että oppilaiden viikon oppituntien määrä on normaali klo Lukuvuoden viimeinen koulupäivä, kenraaliharjoitus 1.6. klo Kevätjuhla

4 Sivu 4/7 Kuljetusta odottavat oppilaat valvotaan ja poikkeavista päivistä tiedotetaan wilman kautta huoltajille. Tilausajokuljetukseen ilmoitetaan päivämäärät kirjallisesti. toteutui osittain. Varsinainen kevätjuhla pidettiin keskiviikkona klo Lauantaina 1.6. pidettiin lyhyempi kevätjuhlatilaisuus stidendien ja todistusten jaon kanssa. Kevätjuhlan teemana oli kansainvälisyys, koska koulussamme on 10 eri kansallisuuden edustajaa opettajissa ja oppilaissa. Koulun painopisteet ja tavoitteet TVT-taitojen kehittäminen Innovatiiviset ja luovat oppimisympäristöt Kodin ja koulun välinen yhteistyö sekä työrauha Aamu- ja iltapäivätoiminnan kehittäminen Koulun painopisteet ovat samat vuoteen 2014 asti. Uusia painopistealueita ei ole valittu tai muutettu, koska näiden painosisteiden kautta koulun kehittämistä voidaan jatkaa monipuolisena ja ajankohtaisila teemoilla. Koulun omat painopistealueet ja niiden toteutus TVT-taitojen kehittäminen Innovatiiviset ja luovat oppimisympäristöt Kodin ja koulun välinen yhteistyö sekä työrauha Aamu- ja iltapäivätoiminnan kehittäminen Toteuttaminen: Kehitetään opettajien arjen käytännön tvt-taitoja koulun välineiden mukaisesti. Opettajan tulisi osata käyttää dokumenttikameraa monipuolisesti sekä hallita älytaulun peruskäyttö. Lisäksi tuetaan opettajan sosiaalisen median hyötykäyttöä opetuksessa esim. blogien ylläpitäminen. Koulutusta järjestetään ulkopuolisten ja omien opettajien avulla kuukausittain. Oppimisympäristöjä kehitetään luokan ja opettajan lähtökohdista käsin. Vahvistetaan ja tuetaan opettajan monipuolisia pedagogisia menetelmiä luoda oppimistilanteista ja ympäristöstä innostava ja paremmin oppilaiden erilaisuutta huomioivaksi. Otetaan ulkoluokka aktiiviseen käyttöön. Kolmivaiheisen tuen käytäntöjen vahvistamista ja yhteistyötä erityisopettajan ja luokanopettajien välillä pyritään tiivistämään entisestään. Pohditaan ja muutetaan toiminnallisten vanhempainiltojen konseptia paremmin vanhemmille sopivaksi. Pyritään löytämään sellaisia toimintatatapoja, joilla saadaan vanhemmat aktiivisiksi vanhempainiltojen osallistujiksi.

5 Sivu 5/7 Työrauhaan pyritään edelleen vahvasti yhteisillä säännöillä ja niihin sitoutumisella. Opettajilla tulee olla vahva yhteinen näkemys toiminnasta työrauhan suhteen. Aamutoiminta pyritään saamaan käyntiin. Iltapäivätoimintaa kehitetään kerhojen ja erilaisten teemojen kautta. Pyritään ulkopuolisten yhdistysten ja yksityisten henkilöiden kanssa yhteistyöhön. Koulun omat tavoitteet ja niiden toteutus Konkreettisia käytönnön työn tavoitteita ovat: - jatketaan 3.lk ja päiväkodin yhteistyötä, luodaan käytänteitä. - kehitetään koulun omaa kestävän kehityksen toimintaa ilman Vihreä lippu -hanketta. Muodostetaan oma kestävän kehityksen tiimi opettajista ja oppilaista. - Järjestetään edelleen teemapäiviä tai viikkoja eri luokkien yhteistyönä sekä koko koulun järjestämänä toimintona. - aktivoidaan oppilaskunnan edustajistoa, esim. antamalla edustjistolle omia vastuualueita. - hankitaan uusia kirjoja ja kirjastokalusteita ja kehitetään koulukirjastoa ympäri koulua olevien kirjastopisteiden avulla. Koulun ulkopuolella annettava opetus Koulussa järjestetään opetusretkiä, leiri- ja yökouluja koko lukuvuoden aikana lähiympäristöön sekä -kuntiin. Retkistä tehdään erillinen suunnitelma rehtorille hyväksyttäväksi. Lähitoimijoiden, kuten seurojen ja yhdistysten kanssa pyritään aktiiviseen yhteistyöhön. Kuudes luokka toteuttaa leirikoulun kevätlukukaudella erillisen suunnitelman mukaisesti nuorisokeskus Anjalaan. Leirikouluun lähtevät opettajat Sari Koskela ja Tiina Suojanen-Saari. toteutui. Aamu- ja iltapäivätoiminta Iltapäivätoiminta järjestetään tänä lukuvuonna koulun omissa tiloissa. Iltapäivätoiminnassa on mukana 39 lasta. Iltapäivätoiminnasta on laadittu oma erillinen suunnitelma. Vastuuohjaajana toimii Sari Vaakanainen ja toisena ohjaajana Ina Eriksson. Työllistettynä työskentelevä Astrid Reichwein toimii sekä koulunkäyntiavustaja että iltapäiväkerhossa ohjaajana syyslukukauden loppuun asti.

6 Sivu 6/7 Aamutoimintaa ei ole aloitettu liian vähäisen oppilasmäärän vuoksi. toteutui. Iltapäivätoiminnassa oli kaksi harjoittelijaa lukuvuoden aikana. Toinen harjoittelijoista, Annamari Tuokko oli syksyllä ja toinen, Laura Lappalainen keväällä Kerhotoiminta Syksyllä alkaa muutamia kerhoja, joista osa on suunnattu pienemmille oppilaille ja osa isommille oppilaille. Tavoitteena on järjestää liikunta- musiikki- ja tvt-kerhot. Kerhot alkavat syyskuun alussa, kun ohjaajat on varmistettu. Mahdollisesti myös taikurikerho jatkaa toimintaa, jota on ohjannut taikuri Maarit Tiilikainen. Lisäksi koululla toimii Porvoon kuvataidekoulun kuvataidemuskari ja kuvataidekerho, jota pitää Maikku Huovila sekä Uudenmaan ev.lut. kansanlähetyksen järjestämä Donkis-kerho. toteutui osittain. Seuraavia koulun omia kerhoja pidettiin keväällä: Robottiohjelmointikerho, espanjan kielen -kerho, liikuntakerho, lautapelikerho, askartelukerho ja Islantikerho. Koulun projektit ja hankkeet Opetushallituksen hanke Luovuutta ja innovatiivisuutta kouluun teknologiakasvatuksen avulla./robotti Ruttunen meidän kouluun jatkuu edelleen. Hankkeessa on tavoitteena mm. viedä arjen teknologiaa luokkaan esimerkiksi legorobottien avulla. Hankkeessa on mukana 36 koulua ja yhteistyöverkostoon kuuluvat mm. Helsingin kaupungin opetusviraston mediakeskus, Teknokas - teknologiakasvatuksen keskus, Helsingin yliopisto, OKL, Robocup Junior-organisaatio, Joensuun tiedeseura sekä Vanhempainliitto. Talman koulun hankevastaavana toimii luokanopettaja Ilkka Mäkinen. Talman koulussa aloittaa turkkilainen opettaja, Kübra Ünal, kansainvälisen Education and Culture DG:n vaihdon kautta. Hän aloittaa lokakuussa ja toimii apuopettajana koulussamme lukuvuoden loppuun. Hän puhuu oppilaille pelkästään englannin kieltä. toteutui.

7 Sivu 7/7 Kübra Unalista oli lehtijuttu Sipoon sanomissa keväällä. Koulun saavutukset toteutui. Koulu osallistui aktiivisesti kaikkiin järjestettäviin urheilukisoihin. Lisäksi koulu osallistui Vartti-lehden juttujen kirjoittamiseen kahdesti sekä kuvataiteilija Maikku Huovilan OranssiJopo-projektiin ja Porvoon kuvataiteilijoiden virkkaustaideteokseen, joka on kesällä näyttelyssä Porvoossa. Kyläyhdistyksen kanssa toteutettiin linnunpönttöprojekti (3-6.lk), josta oli lehtijuttu Sipoon sanomissa.

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

Hyvät oppilaat ja huoltajat, Hyvät oppilaat ja huoltajat, Tervetuloa aloittamaan lukuvuosi 2011-2012! Erityisesti toivotamme tervetulleeksi joukkoomme ensimmäisten luokkien oppilaat ja muut koulumme uudet oppilaat sekä henkilökunnan

Lisätiedot

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015.

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Kädessäsi on uusi Pöljän koulun SYYSTIEDOTE. Tiedotteeseen on kerätty paljon hyödyllistä tietoa koulumme arjesta

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA 2005

OPETUSSUUNNITELMA 2005 OPETUSSUUNNITELMA 2005 KALLION ALA ASTEEN KOULU OPETUSSUUNNITELMAN RUNKO 1. Koulun työn perusta. 1 1.1. Arvoperusta... 1 1.2. Koulun toiminta ajatus 1 1.3. Koulun kasvatus ja oppimistavoitteet. 1 1.3.1.

Lisätiedot

ELISENVAARAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014 2015. www.poytya.fi

ELISENVAARAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014 2015. www.poytya.fi ELISENVAARAN KOULU Lukuvuositiedote 2014 2015 www.poytya.fi ELISENVAARAN KOULU... 4 LUKUVUODEN 2014-2015 AIKATAULUJA... 4 OPPITUNTIEN AIKATAULUT... 5 KOULUSSA TAPAHTUU... 6 OPETUS... 8 OPPILASARVIOINTI...

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012

JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012 JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULUU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012 2 YHTEYSTIEDOT Järvenpään Yhteiskoulu Yläkoulu Alakoulu Urheilukatu 7 9 Kansakoulunkatu 1 04400 Järvenpää 04400 Järvenpää opettajainhuone puh. 040 315

Lisätiedot

Mikäli oppilas on poissa koulusta sairauden tms. syyn vuoksi, niin pyydämme vanhempia aina ilmoittamaan asiasta esim. reissuvihossa.

Mikäli oppilas on poissa koulusta sairauden tms. syyn vuoksi, niin pyydämme vanhempia aina ilmoittamaan asiasta esim. reissuvihossa. KOULUN TYÖAJAT JA LOMAPÄIVÄT 8.8 koulu alkoi 14.-18.10 viikko 42 on syysloma 6.12 Itsenäisyyspäivä (perjantai) on vapaapäivä 20.12 perjantai on syyslukukauden viimeinen työpäivä 2.1. kevätlukukausi alkaa

Lisätiedot

KUNINKAANHAAN KOULU OPETUSSUUNNITELMA

KUNINKAANHAAN KOULU OPETUSSUUNNITELMA KUNINKAANHAAN KOULU OPETUSSUUNNITELMA SISÄLLYS OPETUKSEN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT 2.0 Arvot, toiminta-ajatus ja kehittämisstrategiat OPETUKSEN TOTEUTTAMINEN 3.2 Turvallinen oppimisympäristö Kiusaamisen

Lisätiedot

REISSUVIHKOSTA DIALOGIIN IDEOITA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖHÖN

REISSUVIHKOSTA DIALOGIIN IDEOITA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖHÖN Jenni Helenius (toim.) REISSUVIHKOSTA DIALOGIIN IDEOITA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖHÖN Vantaan, Nurmijärven, Suomen Vanhempainliiton ja Turun yliopiston Tehostetun ja erityisen tuen kehittämisverkosto Toimittanut

Lisätiedot

Meilahden ala-asteen koulun opetussuunnitelma

Meilahden ala-asteen koulun opetussuunnitelma en koulun opetussuunnitelma Lapset ja nuoret ovat tärkeimmät olennot: heidän on maitten valtakunta. Ja se, jota ei jaksa alituisesti kiinnostaa, mitä heidän kalloissaan liikahtaa, siirtyköön turhana hyllylle.

Lisätiedot

Keravan perusopetuksen opetussuunnitelma Yleinen osa

Keravan perusopetuksen opetussuunnitelma Yleinen osa Keravan perusopetuksen opetussuunnitelma Yleinen osa Keravan perusopetuksen opetussuunnitelma 2004 (Koulutuslautakunta 23.3. 2004 / 29) Keravan perusopetussuunnitelma 2011 Muuttuneet ja täydennetyt luvut

Lisätiedot

Säilytä koko lukuvuoden ajan!

Säilytä koko lukuvuoden ajan! Lietsalan koulu Tiilenkantajantie 4 (PL 43) 21101 Naantali 044 733 4758 koulunjohtaja 02 434 5449, 044 417 1254 opettajat 02 434 5448, 044 733 4839 kouluravintola sähköpostit: etunimi.sukunimi@naantali.fi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011. Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri

TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011. Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri TOIMINTASUUNNITELMA lukuvuodeksi 2010 2011 Jyväskylän seudun koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintajälkkäri SISÄLTÖ 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT... 1 1.1. LAINSÄÄDÄNTÖ... 1

Lisätiedot

Porvoon suomenkielisen koulutustoimen opetussuunnitelma yleinen osa 1.8.2012

Porvoon suomenkielisen koulutustoimen opetussuunnitelma yleinen osa 1.8.2012 Porvoon suomenkielisen koulutustoimen opetussuunnitelma yleinen osa 1.8.2012 Sisältö 1. Johdanto... 5 1.1 Visio: Porvoolaisen lapsen oppiminen etenee turvallista ja yhtenäistä oppimispolkua... 5 1.2. Lapsen

Lisätiedot

Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön. Opetushallitus

Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön. Opetushallitus Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön Opetushallitus Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön 2007 Yhteistyöryhmässä ovat olleet mukana: Krisse Hannén (Utbildningsstyrelsen), Martti Hellström (Auroran koulu,

Lisätiedot

Rauman freinetkoulun opetussuunnitelma on koulukohtainen opetussuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen

Rauman freinetkoulun opetussuunnitelma on koulukohtainen opetussuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen Saatteeksi Rauman freinetkoulun opetussuunnitelma on koulukohtainen opetussuunnitelma, joka perustuu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan. Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet 2004 ( http://www.oph.fi/info/ops/

Lisätiedot

OPS osa 2 6. OPISKELUN YLEINEN TUKI 6.1. KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ

OPS osa 2 6. OPISKELUN YLEINEN TUKI 6.1. KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ OPS osa 2 6. OPISKELUN YLEINEN TUKI 6.1. KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Huoltajilla on ensisijainen kasvatusvastuu lapsesta ja nuoresta. Koulu vastaa oppilaan kasvatuksesta ja oppimisesta koulu-yhteisön

Lisätiedot

Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14. ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf)

Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14. ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf) Amissäätöö-hanke Opiskelijat osallisuutta säätämässä 2011 2014 Omnian julkaisuja C 14 ISBN: 978-952-5745-15-3 (nid.) ISBN: 978-952-5745-16-0 (pdf) Toimitus: Kirjoittajat: Julkaisija: Rahoittaja: Marja

Lisätiedot

Lukuvuosiopas Uusi johtokunta valitaan Peppi tulee Auroraan Lkv 2005-2006 lomat

Lukuvuosiopas Uusi johtokunta valitaan Peppi tulee Auroraan Lkv 2005-2006 lomat Auroran koululehti. 16. vuosikerta. Lokakuu 2004. Päätoimittaja Martti Hellström Kuva: Juha Hyvärinen Lukuvuosiopas Uusi johtokunta valitaan Peppi tulee Auroraan Lkv 2005-2006 lomat Aurora elokuu 2004

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 2 (11) 1. Iltapäivätoiminta on laadukasta vapaa-ajan toimintaa... 2 1.1 Tavoitteet... 3 1.1.1 Kodin kasvatustyön tukeminen... 3 2.1.2 Hyvinvoinnin,

Lisätiedot

YLEINEN, TEHOSTETTU JA ERITYINEN TUKI

YLEINEN, TEHOSTETTU JA ERITYINEN TUKI YLEINEN, TEHOSTETTU JA ERITYINEN TUKI Laadukas opetus sekä mahdollisuus saada ohjausta ja tukea oppimiseen ja koulunkäyntiin kaikkina työpäivinä on jokaisen oppilaan oikeus. Koulutyössä otetaan huomioon

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA YLEINEN OSA

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA YLEINEN OSA JÄRVENPÄÄNKAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA YLEINENOSA Koulutuslautakunta hyväksynyt 17.8.2004 Sivistyslautakunta hyväksynyt muutokset 19.6.2007 48 Sivistyslautakunta hyväksynyt muutokset 17.6.2008

Lisätiedot

VESIKANSAN PÄIVÄKODIN ESIOPETUSSUUNNITELMA 2007 2008

VESIKANSAN PÄIVÄKODIN ESIOPETUSSUUNNITELMA 2007 2008 VESIKANSAN PÄIVÄKODIN ESIOPETUSSUUNNITELMA 2007 2008 Vesikansan päiväkodin toiminta ajatus: Luomme kasvatuskumppanuudessa perheiden kanssa lapselle turvallisen ja suvaitsevan ilmapiirin ympäröivän luonnon

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Oppimisen ja koulunkäynnin tukipalvelut 2011 2015

Oppimisen ja koulunkäynnin tukipalvelut 2011 2015 Oppimisen ja koulunkäynnin tukipalvelut 2011 2015 LEMPÄÄLÄN KUNTA SIVISTYSTOIMI Sivistyslautakunta 15.12.2010 Kunnanhallitus 24.1.2011 Kunnanvaltuusto 25.1.2012 Sisältö Sisältö... 5 Esipuhe... 3 1. Oppimisen

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN MUUTOS. LUKU 5.4 Oppilashuolto

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN MUUTOS. LUKU 5.4 Oppilashuolto PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN MUUTOS LUKU 5.4 Oppilashuolto Oppilaalla on oikeus saada maksutta sellainen oppilashuolto, jota opetukseen osallistuminen edellyttää. Oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaan

Lisätiedot

OPPIMISEN, KOULUNKÄYNNIN TUEN JA OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJA ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

OPPIMISEN, KOULUNKÄYNNIN TUEN JA OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJA ESI- JA PERUSOPETUKSESSA OPPIMISEN, KOULUNKÄYNNIN TUEN JA OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJA ESI- JA PERUSOPETUKSESSA OPPIMISEN, KOULUNKÄYNNIN TUEN JA OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJA ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Naantalin kaupunki Naantali 2013 NAANTALIN

Lisätiedot

4.4 Oppilashuollon yhteisöllinen ja yksilöllinen tuki

4.4 Oppilashuollon yhteisöllinen ja yksilöllinen tuki 4.4 Oppilashuollon yhteisöllinen ja yksilöllinen tuki 4.4.1 Oppilashuollon määritelmä Oppilashuollolla tarkoitetaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin

Lisätiedot

Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön

Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön Kestävän kehityksen hyvät käytännöt päivähoidon käyttöön 1 Kestävän kehityksen hyvät käytännöt paivähoidon käyttöön Tähän esitteeseen on koottu kaikki 4V-hankkeessa vuosina 2008-2010 kootut hyvät käytännöt

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Kannen kuva: Lasten asiantuntijaryhmän 27.2.2013 työpajassa työstämä vaikuttamisen kehärata 1 Sisällys

Lisätiedot

Toimintamalli tilanteessa, jossa lapsella on vakavia koulunkäyntiongelmia ja lastensuojelutarve

Toimintamalli tilanteessa, jossa lapsella on vakavia koulunkäyntiongelmia ja lastensuojelutarve Toimintamalli tilanteessa, jossa lapsella on vakavia koulunkäyntiongelmia ja lastensuojelutarve..................... Prosessit, toimintamallit ja vastuualueet Sisällysluettelo Johdanto... 3 Hyvät käytännöt

Lisätiedot