Perusterveyden suunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Perusterveyden suunta"

Transkriptio

1 Perusterveyden suunta Kyselyn voi keskeyttää painamalla "keskeytä". Tällöin saatte sähköpostiinne uuden linkin, josta pääsette jatkamaan myöhemmin kyselyä siitä kohdasta, johon jäitte. PERUSTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN SAATAVUUS Perusterveydenhuollon palveluiden keskittäminen ja sen seuraukset kuntalaisille esimerkiksi pidentyneinä matkoina ovat olleet esillä viime aikoina mm. kuntaliitos- ja päivystyspalvelujärjestelyjen yhteydessä. Keskittäminen on yksi palveluiden saatavuuteen vaikuttava strategia, muita saatavuuteen vaikuttavia lähestymistapoja ovat esimerkiksi hajautettu/ kiinteä / mobiili (esim. Saaristolääkärit Oy:n lääkärivene ja rokotusbussit) sijainti, palveluiden aukioloajat ja palveluvalikoiman rajoittaminen (esim. terveyskioski, missä rajoitettu palveluvalikoima on saatavilla lähellä, loput palvelut keskitetysti kauempana). 1) Mikä on mielestänne hyväksyttävä pisin mahdollinen matka kuntalaiselle (km) Alle yli 150 Lääkärin vastaanotolle virka-aikana nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Neuvolaan virka-aikana nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Perusterveydenhuollon palveluihin päivystysaikana nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Laboratorio- ja kuvantamispalveluihin nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 2) Mikä olisi mielestänne hyväksyttävä odotusaika ei-akuutteihin ajanvarauksellisiin terveyskeskuspalveluihin? (vrk) 3) Onko kaupungissanne / kunnassanne käytössä tai suunnitteilla terveyskeskuksen klo 16 jälkeistä ajanvarauksellista iltavastaanottotoimintaa (ns. iltapolit, ei-päivystys)? nmlkj On käytössä joka ilta nmlkj On käytössä määrättyinä viikonpäivinä nmlkj On suunnitelmissä joka ilta nmlkj On suunnitelmissa määrättyinä viikonpäivinä nmlkj Ei ole käytössä eikä suunnitelmissa

2 4) Olisitteko valmis kokeilemaan terveyskioski - mallia palveluiden saatavuuden parantamiseksi kuntanne / kaupunkinne alueella? Terveyskioski on palvelupiste, jossa on rajallinen valikoima eniten kysyttyjä terveydenhuollon palveluja, esim. flunssat ja pientraumat, mutta se sijaitsee kuntalaisia lähellä paikassa, jonne on helppo tulla. Muut palvelut keskitetään suurempiin yksiköihin. nmlkj On käytössä nmlkj On suunnitelmissa nmlkj Voisi olla mahdollista nmlkj Ei sovi kaupungillemme/ kunnallemme, miksi ei? nmlkj Muu,mikä? PERUSTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN ULKOISTAMINEN JA ORGANISOINTI Perusterveydenhuollon palveluiden ulkoistamisesta on käyty keskustelua mm. kaupunkeja/ kuntia vaivaavan lääkärivajeen ratkaisuvaihtoehtona. Ulkoistamiskeskusteluun liittyy kiinteästi myös keskustelu tuottamisvastuun eriyttämisestä kunnalta liikelaitoksille tai osakeyhtiöille. Ulkoistamisella tarkoitetaan tässä perusterveydenhuollon palveluostoja, eli palveluita joita kunta ei tuota itse omien työntekijöidensä voimin vaan ostaa esim. naapurikunnasta, sairaanhoitopiiriltä, yksityiseltä yritykseltä, säätiöltä tai järjestöltä. 5) Miten kaupungin / kunnan tulisi mielestänne toimia seuraavien palveluiden suhteen? Onko palvelu ulkoistettu tällä hetkellä? Ulkoistettu nyt Ehdottomasti kunnan Mahdollisesti Täysin Pitäisi Kyllä Ei omaa tuotantoa ulkoistettavissa ulkoistettevissa ehdottomasti ulkoistaa Väestövastuupalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Päivystystoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Neuvolatoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Vuodeosastotoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Laboratoriopalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Kuvantamispalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Hammashuolto nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Mielenterveyspalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Hallintopalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Kotihoito nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Muu osa perusterveydenhuollon toiminnasta, mikä? nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 6) Jos vastasitte edellisessä kysymyksessä 1, että muu osa perusterveydenhuollon toiminnasta, mikä? 7) Mistä kuntanne/kaupunkinne ulkoistetut palvelut on hankittu nyt? (Voitte valita useamman vaihtoehdon) gfedc Ei ole ulkoistettu gfedc Julkiselta sektorilta (esim. muut kunnat, sairaanhoitopiirit, kunnalliset liikelaitokset) gfedc Yksityiseltä sektorilta gfedc Kolmannelta sektorilta (yleishyödylliset järjestöt ja säätiöt)

3 8) Onko kuntanne/ kaupunkinne vaikutusalueella todellisia vaihtoehtoja seuraaville itse järjestetyille julkisille terveyspalveluille (esim. muita julkisia, yksityisiä tai ns. yleishyödyllisten järjestöjen ja säätiöiden palveluntarjoajia)? Väestövastuupalvelut nmlkj nmlkj Päivystys nmlkj nmlkj Neuvola nmlkj nmlkj Vuodeosasto nmlkj nmlkj Kotihoito nmlkj nmlkj Laboratorio nmlkj nmlkj Kuvantaminen nmlkj nmlkj Hammashoito nmlkj nmlkj Mielenterveys nmlkj nmlkj Perustason erikoissairaanhoito nmlkj nmlkj Muu nmlkj nmlkj Kyllä Ei 9) Jos vastasitte edellisessä kysymyksessä 4, muu julkinen palvelu, mikä? 10) Mistä kuntanne /kaupunkinne ulkoistetut palvelut tulisi hankkia ensisijaisesti jatkossa? (Valitkaa yksi vaihtoehto) nmlkj Tuottaa itse nmlkj Tuottajan taustalla (julkinen/ yksityinen) ei ole merkitystä nmlkj Julkiselta sektorilta (esim. muut kunnat, sairaanhoitopiirit, kunnalliset liikelaitokset) nmlkj Yksityiseltä sektorilta nmlkj Kolmannelta sektorilta (yleishyödylliset järjestöt ja säätiöt)

4 11) Mitkä ovat mielestänne merkittävimmät haasteet palveluiden ulkoistamisessa? Valitse kolme (3) merkittävintä haastetta. Laita merkittävimmän kohdalle numero 1, toiseksi merkittävimmän kohdalle 2, ja kolmanneksi merkittävimmän kohdalle 3. Jos ulkoistamisessa ei ole mielestänne merkittäviä haasteita, valitkaa vain viimeinen vaihtoehto. Kilpailuttamiskäytännöt Sopivien palveluntuottajien löytäminen Sopimusjuridiikka Laadun seuranta Hinnoittelu/ Korkea hinta Potilasohjaus /palvelutarpeen arvio Muu Ei erityisiä haasteita/ ongelmia 12) Jos valitsitte kysymyksessä 7, että ulkoistamiselle on olemassa muu merkittävä haaste, mikä muu? 13) Jos olette ulkoistaneet tai suunnittelette perusterveydenhuollon palveluiden ulkoistamista kunnassanne / kaupungissanne, mikä on tärkein syy ulkoistamiselle? (Valitkaa yksi (1) vaihtoehto) nmlkj Palveluiden saatavuuden parantaminen nmlkj Jonojen lyhentäminen nmlkj Kustannusten vähentäminen nmlkj Joustavammat työehdot nmlkj Kuntapolitiikka nmlkj Muu, mikä? nmlkj Emme ole ulkoistaneet tai suunnitelleet ulkoistamista PERUSTERVEYDENHUOLLON SÄHKÖISET PALVELUT Viimeaikaisten selvitysten mukaan kansalaiset toivoisivat enemmän sähköisiä palveluita myös terveydenhuoltoon. Tällaisia palveluita voisivat olla mm. suojatut sähköpostiyhteydet hoitohenkilökunnan ja potilaiden välillä neuvontaan, reseptien uusimiseen ja koetulosten ilmoittamiseen, sähköinen ajanvaraus, esitietolomakkeet sähköisesti saatavilla. Reseptien uusiminen sähköpostilla ja e-resepti eivät ole toistaiseksi vielä juridisesti mahdollisia, mutta pian toteutettavissa.

5 14) Mikä on tilanne seuraavien sähköisten palveluiden suhteen kaupungissanne / kunnassanne? On käytössä On suunnitelmissa Ei ole suunnitelmissa lainkaan Lomakkeet sähköisesti saatavilla nmlkj nmlkj nmlkj Terveys- ja palveluneuvonta (ohjeita) sähköisesti nmlkj nmlkj nmlkj Internet-ajanvaraus nmlkj nmlkj nmlkj Koetulosten vastaukset sähköpostilla nmlkj nmlkj nmlkj Sähköpostitiedustelut ja yhteydenpito hoitajalle nmlkj nmlkj nmlkj Sähköpostitiedustelut ja yhteydenpito lääkärille nmlkj nmlkj nmlkj Reseptien uusiminen sähköpostilla nmlkj nmlkj nmlkj e-resepti nmlkj nmlkj nmlkj Muu nmlkj nmlkj nmlkj 15) Jos vastasitte kysymyksessä 1 muu sähköinen palvelu, mikä? PERUSTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN JOHTAMINEN JA KEHITTÄMINEN Perusterveydenhuollon palvelutuotannon menestyksekäs johtaminen edellyttää riittävää tietoa toiminnan nykytilanteesta johtamisen ja kehittämistyön tueksi. Nykytilanteen tuntemus on välttämätön lähtökohta tuloksekkaalle kehittämistyölle. Nykytilannetta seurataan erilaisten mittarien kautta. Tyypillisiä seurattavia toiminnan osa- alueita voivat olla esimerkiksi tuottavuus, kustannukset, sidosryhmien tyytyväisyys ja laatu. 16) Mikä on seuraavien perusterveydenhuollon toiminnan osa-alueiden tilanne kaupungissanne / kunnassanne nyt? Hyvällä tasolla, ei kehitettävää Kehittämistyö käynnissä Hyväksyttävällä tasolla, tulisi kehittää Kiireellisesti kehitettävä Tilannetta ei ole seurattu Asiakastyytyväisyys nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Henkilöstön tyytyväisyys nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Henkilöstön osaaminen nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Henkilöstön saatavuus nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Palveluiden saatavuus nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Palveluiden laatu nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Tuottavuus nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Kustannustehokkuus nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Prosessien tehokkuus nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Muu nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 17) Jos vastasitte kysymyksessä 1 muu, niin mikä osa-alue ja mikä on tilanne sen suhteen?

6 18) Jos vastasitte edellä kysymyksessä 1, että asiaa tulisi kehittää, mikä on merkittävin kehittämistyön este tällä hetkellä? (valitkaa vain yksi vaihtoehto) nmlkj Puuttuva osaaminen nmlkj Aika- ja/ tai henkilöstöresurssien puute nmlkj Muutosvastarinta nmlkj Organisatoriset rajat nmlkj Johtamisongelmat nmlkj Muu, mikä? 19) Mitä perusterveydenhuollon toiminnan osa-alueita kaupungissanne /kunnassanne seurataan jonkin mittarin avulla Säännöllisesti Satunnaisesti Ei seurata Kustannukset (esim. kustannukset per asukas/ potilas/ käynti, toimintojen vuosikustannus/ toiminta-alue) nmlkj nmlkj nmlkj Suoritteet (esim. käynnit/ lääkäri, käynnit/ potilas toimintaalueittain (kuvantaminen, päivystys)) nmlkj nmlkj nmlkj Toiminnanohjaus (esim. päivystyskäyntien osuus, puhelinkontaktit/ vastaanotot) nmlkj nmlkj nmlkj Palveluiden saatavuus (esim. jonotusajat vastaanotolle/ puheluihin) nmlkj nmlkj nmlkj Palveluiden laatu (esim. henkilökunnan vaihtuvuus, henkilöstöja asiakaspalautteet) nmlkj nmlkj nmlkj Taustamittarit (esim. potilasmäärä ikäryhmittäin/ toiminta-alue, diagnoosit/ikäryhmä, henkilöstön kokemus) nmlkj nmlkj nmlkj Muu nmlkj nmlkj nmlkj 20) Jos vastasitte kysymyksessä 4, että seuraatte perusterveydenhuollon toimintaa kunnassanne / kaupungissanne jonkin muun mittarin avulla (säännöllisesti, satunnaisesti, ei seurata), minkä mittarin? 21) Ovatko käytössänne olevat perusterveydenhuollon palvelutuotannon toiminnan osa-alueita seuraavat mittarit riittävän tarkkoja ja yksityiskohtaisia? Kustannukset nmlkj nmlkj Suoritteet nmlkj nmlkj Toiminnanohjaus nmlkj nmlkj Palveluiden saatavuus nmlkj nmlkj Palveluiden laatu nmlkj nmlkj Muu nmlkj nmlkj Kyllä Ei 22) Jos valitsitte kysymyksessä 6, muu palvelutuotannon toiminnan osa-alueen mittari, minkä osa-alueen mittari?

7 23) Onko kunnassanne / kaupungissanne dokumentoitu laadunhallintajärjestelmä jollakin seuraavista palvelualueista? On käytössä On suunnitelmissa tehdä Ei ole suunnitelmissa tehdä Väestövastuupalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Päivystystoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Neuvolatoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Vuodeosastotoiminta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Laboratoriopalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Kuvantamispalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Hammashuolto nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Mielenterveyspalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Hallintopalvelut nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Muu osa perusterveydenhuollon toiminnasta nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj En tiedä 24) Jos vastasitte edellisessä kysymyksessä 8, että teillä on dokumentoitu laadunhallintajärjestelmä jollain muulla palvelualueella, millä? TYÖNJAKO PERUSTERVEYDENHUOLLON PALVELUISSA Henkilöstöryhmien välisen työnjaon kehittäminen on ollut viime aikoina esillä keinona parantaa perusterveydenhuollon palveluiden tuottavuutta. Esimerkiksi sairauslomatodistusten kirjoittaminen on joissakin kunnissa siirretty lääkäreiltä sairaanhoitajille. 25) Onko kuntanne / kaupunkinne perusterveydenhuollon palveluissa viimeisen vuoden aikana lääkärien tehtäviä siirretty hoitohenkilökunnalle? nmlkj Ei nmlkj Kyllä 26) Jos vastasitte, että kuntanne /kaupunkinne perusterveydenhuollon palveluissa viimeisen vuoden aikana lääkärien tehtäviä on siirretty hoitohenkilökunnalle, mitä tehtäviä? gfedc Todistusten kirjoittaminen gfedc Pienten vaivojen hoitaminen (flunssat, haavat, hiertymät, korvakivut) gfedc Rutiiniseurannat (esim. verenpaine-, diabetes-, reuma-, astma-, päihdeseurantapotilaat) gfedc Muu, mitä? 27) Onko kuntanne / kaupunkinne perusterveydenhuollon palveluissa viimeisen vuoden aikana hoitohenkilökunnan tehtäviä siirretty muille henkilöstöryhmille tai työnjakoa hoitohenkilökunnan sisäisesti muutettu? nmlkj Ei nmlkj Kyllä, miten, mille ryhmille?

8 28) Tulisiko työnjakoa eri henkilöstöryhmien välillä mielestänne kehittää? nmlkj Ei nmlkj Kyllä, miten? TULEVAISUUDEN PANOSTUKSET PERUSTERVEYDENHUOLLOSSA Terveydenhuollon palvelutuotannon kohtaamat haasteet ja niiden ratkaisukeinot ovat puhuttaneet laajasti viime aikoina. Keskusteluissa on esitetty lähtökohdiltaan erilaisia lähestymistapoja terveydenhuollon palvelutuotannon kohtaamiin ongelmiin. Ratkaisukeinoina ovat vilahdelleet mm. resurssien lisääminen, resurssien käytön tehostaminen ja uudelleen organisointi, tuontityövoima, palveluiden rajoitukset ja priorisointi. 29) Laittakaa tärkeysjärjestykseen (1-4) mihin tulevaisuudessa tulee mielestänne panostaa perusterveydenhuollon palveluiden kehittämisessä? lisätä rahaa perusterveydenhuoltoon hallita kysyntää priorisoinnilla ja terveydenedistämistoimintaa lisäämällä hallita perusterveydenhuollon alan työntekijäpulaa (tuontityövoimalla, koulutusta kehittämällä, alan imagoa kehittämällä) parantaa nykyisten resurssien tuottavuutta kehittämällä organisaatiota ja sen prosesseja muu 30) Jos vastasitte edelliseen kysymykseen 1 muu, mikä muu? TAUSTATIEDOT 31) Onko kunnassanne / kaupungissanne suunnitteilla muutoksia, jotka vaikuttavat perusterveydenhuollon järjestämiseen? gfedc Kuntaliitos gfedc Kuntayhtymän perustaminen / kuntayhtymään liittyminen gfedc Terveyspiiri gfedc Muu, mikä?

9 32) Kunnan/ kaupungin asukasluku * nmlkj Alle 2000 nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Yli ) Jos kunnalla / kaupungilla on oma terveyskeskus, terveyskeskusten toimipisteiden lukumäärä? 34) Vastaajan asema/ toimenkuva * nmlkj Terveyspalvelujohtaja nmlkj Sosiaalijohtaja nmlkj Sosiaali- ja terveyspalvelujohtaja tai perusturvajohtaja nmlkj Kunnan- tai kaupunginjohtaja nmlkj Muu, mikä? 35) Jos haluatte antaa palautetta kyselystämme tai täydentää vastauksianne, käyttäkää alla olevaa avointa kenttää. Lähetä 0% valmiina

PERUSTERVEYSBAROMETRI

PERUSTERVEYSBAROMETRI PERUSTERVEYSBAROMETRI Kiitos mielenkiinnostanne Perusterveysbarometriä kohtaan. Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Palveluiden riittävä saatavuus on herättänyt viime aikoina aktiivista keskustelua kuntalaisten

Lisätiedot

PERUSTERVEYDENHUOLLON SUUNTA 2008 Kyselytutkimus kuntien terveydenhuollon järjestämisestä vastaaville

PERUSTERVEYDENHUOLLON SUUNTA 2008 Kyselytutkimus kuntien terveydenhuollon järjestämisestä vastaaville PERUSTERVEYDENHUOLLON SUUNTA 2008 Kyselytutkimus kuntien terveydenhuollon järjestämisestä vastaaville 16.10.2008 Perusterveydenhuollon suunta 2008, 16.10.2008 1 Perusterveydenhuollon suunta 2008 -kyselytutkimus

Lisätiedot

Perusterveyshuollon suunta kyselytutkimus 2010. Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto

Perusterveyshuollon suunta kyselytutkimus 2010. Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Perusterveyshuollon suunta kyselytutkimus 2010 Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Perusterveydenhuollon suunta kyselytutkimus 2010 Sähköisen kyselyn toteuttivat Nordic Healthcare Group

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon suunta 2011 kyselytutkimuksen tulokset. Nordic Healthcare Group Oy Suomen Lääkäriliitto 1.4.2011

Perusterveydenhuollon suunta 2011 kyselytutkimuksen tulokset. Nordic Healthcare Group Oy Suomen Lääkäriliitto 1.4.2011 Perusterveydenhuollon suunta 0 kyselytutkimuksen tulokset Nordic Healthcare Group Oy Suomen Lääkäriliitto..0 Johdanto Perusterveysbarometri 0 Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto ovat toteuttaneet

Lisätiedot

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 7) Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 PERUSTIEDOT 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Helsinki 2. Johtava hammaslääkäri / vastaaja * 3. Päivämäärä

Lisätiedot

Asiakkuuden kehittämisseminaari Case Terveydenhuolto Tietoa asiakkaalle palveluntuottajan valinnan tueksi

Asiakkuuden kehittämisseminaari Case Terveydenhuolto Tietoa asiakkaalle palveluntuottajan valinnan tueksi Asiakkuuden kehittämisseminaari Case Terveydenhuolto Tietoa asiakkaalle palveluntuottajan valinnan tueksi Päivi Koivuranta-Vaara LKT, hallintoylilääkäri Valinnanvapaus 1) Perusterveydenhuolto Oikeus valita

Lisätiedot

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Kyselyn toteutus Lääkäriliitto selvitti marraskuussa 2014 kansalaisten käsityksiä hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta. Tutkimuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistuksia koskeva kysely Kysely suunnattiin kaikille Manner-Suomen kunnille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Oma Lääkärisi Espoontori - vapaan asiakasvalinnan malli. Janne-Olli Järvenpää, toimitusjohtaja Mediverkko Yhtymä Oy 25.11.2014

Oma Lääkärisi Espoontori - vapaan asiakasvalinnan malli. Janne-Olli Järvenpää, toimitusjohtaja Mediverkko Yhtymä Oy 25.11.2014 Oma Lääkärisi Espoontori - vapaan asiakasvalinnan malli Janne-Olli Järvenpää, toimitusjohtaja Mediverkko Yhtymä Oy 25.11.2014 Agenda Ajankohtaista Oma Lääkärisi Espoontori Tulokset Vaikutukset Espoon kaupungin

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Katariina Korhonen HÄLSOVÅRD / Förändr.budget /Muutettu talousarvio Förverkligat / Prognos / Social- och hälsovårdsnämnden Käyttö % Ennuste Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Terveyspalvelut Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Sisältö 1. Suomen terveydenhuolto 2. Terveys 3. Terveyskeskus 4. Keskussairaala 5. Eksote (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri) 6. Hoitoon hakeutuminen

Lisätiedot

Terveyspalvelujen ulkoistaminen ja kilpailun toimivuus

Terveyspalvelujen ulkoistaminen ja kilpailun toimivuus Terveyspalvelujen ulkoistaminen ja kilpailun toimivuus Hennamari Mikkola, Kelan tutkimusosasto, Tieteiden talo 10.5.2010 Terveyspalvelujen markkinat Yksityinen tuottaja ja kuluttajat Yksityinen tuottaja

Lisätiedot

LÄHIPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN SEUTUYHTEISTYÖSSÄ Maaseudun PARAS -seminaari 27.11.2006. TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo Oulunkaaren seutukunta

LÄHIPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN SEUTUYHTEISTYÖSSÄ Maaseudun PARAS -seminaari 27.11.2006. TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo Oulunkaaren seutukunta LÄHIPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN SEUTUYHTEISTYÖSSÄ Maaseudun PARAS -seminaari 27.11.2006 TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo Oulunkaaren seutukunta Oulunkaaren seutukunta ja Vaala Kuntien väkiluku 30.6.2006

Lisätiedot

Talousarvio & taloussuunnitelma 2016 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Talousarvio & taloussuunnitelma 2016 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, Sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 6) Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Espoo Helsinki Joensuu Jyväskylä Kuopio Lappeenranta Oulu Rauma Rovaniemi Savonlinna

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunnan palvelulupauksen valmistelu. Kirsi Korttila

Päijät-Hämeen maakunnan palvelulupauksen valmistelu. Kirsi Korttila Päijät-Hämeen maakunnan palvelulupauksen valmistelu Kirsi Korttila Sote-järjestämislaki HE/2017 Maakunnan palvelulupaus 15: Maakunnan palvelulupaus on maakunnan asukkaille osoitettu tahdonilmaisu siitä,

Lisätiedot

Talousarvio & taloussuunnitelma 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Talousarvio & taloussuunnitelma 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito

Lisätiedot

Kansalaisille suunnattujen palvelujen leviäminen. Prof. Jarmo Reponen, FinnTelemedicum /MIPT Oulun yliopisto

Kansalaisille suunnattujen palvelujen leviäminen. Prof. Jarmo Reponen, FinnTelemedicum /MIPT Oulun yliopisto Kansalaisille suunnattujen palvelujen leviäminen Prof. Jarmo Reponen, FinnTelemedicum /MIPT Terveydenhuollon tietojärjestelmien organisaatiokysely 2017 Osa THL:n koordinoimaa STEPS 2.0 tutkimuskokonaisuutta

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin Ratkaisuja kunnan terveyspalveluihin Valinnanvapaus parantaa kuntalaisten asemaa. Terveyspalvelut kuntalaisille Terveyspalveluiden tuotanto LPY korostaa kuntavaaleissa kansalaisten valinnanvapauden lisäämistä.

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki

TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI TERVEYSPALVELUIDEN YHTEENSOVITTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA IX Terveydenhuollon laatupäivä 17.4.2012, Helsinki Aino-Liisa Oukka Dos., johtajaylilääkäri Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä

Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä TERVE-SOS 2011 Johanna Andersson 23.5.2011 Medi-IT Oy Heikinkatu 7, 48100 Kotka Puh. 05-211 1888 Fax. 05-220 5919 www.medi-it.fi 1 Potilasohje Tiedot toimitetusta

Lisätiedot

ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA

ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA 14.9.2010 Kuntayhtymän johtaja, TtL Kirsti Ylitalo 2010 Case: Oulunkaari Kuntien väkiluku 31.12.2009

Lisätiedot

Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveydenhuollossa verkkokirja www.thl.fi/yksityinenpalvelutuotanto

Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveydenhuollossa verkkokirja www.thl.fi/yksityinenpalvelutuotanto Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveydenhuollossa verkkokirja Julkistamistilaisuus 3.4.2009 1 Kustannukset 2006, miljardia euroa Kustannukset ja henkilöstö eri sektoreilla 2006 julkiset palveluntuottajat

Lisätiedot

Terveys-/hyvinvointikeskushankkeen toiminnallista tarkastelua eri

Terveys-/hyvinvointikeskushankkeen toiminnallista tarkastelua eri Terveys-/hyvinvointikeskushankkeen toiminnallista tarkastelua eri Tähän tarvittaessa otsikko vaihtoehtojen pohjalta Kunnanvaltuuston kokous 9.2.2015 Liite Perusturvajohtaja Liisa Ståhle Eri vaihtoehtojen

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Kokemuksia Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta Riitta Pylvänen projektipäällikkö

Kokemuksia Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta Riitta Pylvänen projektipäällikkö Kokemuksia Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta 2018 Riitta Pylvänen projektipäällikkö 10.1.2018 22.1.2018 Valinnanvapauskokeilun tilannekatsaus Kokeilu käynnistyi Jyväskylässä 20.2.2017 Kolme hyväksyttyä

Lisätiedot

TE4 Terveystiedon abikurssi. Terveydenhuolto ja Suomi

TE4 Terveystiedon abikurssi. Terveydenhuolto ja Suomi TE4 Terveystiedon abikurssi Terveydenhuolto ja Suomi TERVEYSPALVELUJÄRJESTELMÄN RAKENNE SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Kansanterveyslaki SAIRAANHOITOPIIRIT KUNNALLISET TERVEYS- PALVELUT YLIOPISTOLLISET

Lisätiedot

Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri

Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri 2.6.2014 1 Mitä Turun PTH tekee huolehtii noin 180 000

Lisätiedot

Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa

Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa Kysely yhteydensaannista ja tietojen julkaisemisesta johtaville lääkäreille Perustiedot Valvira ja aluehallintovirastot valvovat terveydenhuollon toimintayksiköiden

Lisätiedot

Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa

Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa Kysely yhteydensaannista ja tietojen julkaisemisesta johtaville lääkäreille Perustiedot Valvira ja aluehallintovirastot valvovat terveydenhuollon toimintayksiköiden

Lisätiedot

Hoitoonpääsy suun terveydenhuollossa

Hoitoonpääsy suun terveydenhuollossa Hoitoonpääsy suun terveydenhuollossa Kysely yhteydensaannista ja tietojen julkaisemisesta johtaville hammaslääkäreille Perustiedot Valvira ja aluehallintovirastot valvovat terveydenhuollon toimintayksiköiden

Lisätiedot

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa Kaikille oikeus terveelliseen ja turvalliseen elämään Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen lähtökohtana ovat

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Uuden Kouvolan uudistettu terveydenhuolto ja sen vaikutukset koko Kymenlaakson erikoissairaanhoidon järjestämiseen

Uuden Kouvolan uudistettu terveydenhuolto ja sen vaikutukset koko Kymenlaakson erikoissairaanhoidon järjestämiseen Uuden Kouvolan uudistettu terveydenhuolto ja sen vaikutukset koko Kymenlaakson erikoissairaanhoidon järjestämiseen Kati Myllymäki Johtava ylilääkäri Kouvola Ermo Haavisto Johtajaylilääkäri Carea Kati Myllymäki

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto ja Palvelualat Ry, kutsuvierastilaisuus Finlandia talo, 28.11.2009

Elinkeinoelämän keskusliitto ja Palvelualat Ry, kutsuvierastilaisuus Finlandia talo, 28.11.2009 Case Keminmaa Yksityiset palvelut julkisessa palveluntuotannossa Elinkeinoelämän keskusliitto ja Palvelualat Ry, kutsuvierastilaisuus Finlandia talo, 28.11.2009 Puhujat Keminmaan kunnan esittely ja taustaa

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhteistoiminta-alueverkoston XII tapaaminen 21.10.2010 Toimitusjohtaja Leila Pekkanen Kuntayhtymän toiminta-alue Toiminta-alueen väestö n.40.100 Iisalmi 22.223 Kiuruvesi 9.403

Lisätiedot

Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet

Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet Palveluseteli ja asiakkaan valinnanmahdollisuudet 18.11.2011 Riitta Pylvänen Projektipäällikkö Asiakas-tuottajamalli hanke (ASTU) Käynnistettiin lokakuussa 2009, päättyy 29.2.2012 Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön

Lisätiedot

ONKO PAKKO, JOS EI TAHO. Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström

ONKO PAKKO, JOS EI TAHO. Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström ONKO PAKKO, JOS EI TAHO Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström 1 Terveydenhuoltolaki kansalaisen valinnanvapaus laajenee 1.1.2014 Terveydenhuoltolaki laajentaa asteittain kansalaisen

Lisätiedot

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin Juha Kinnunen, shp johtaja Viimeinen sopimusohjauksen kehysseminaari? Vuoden 2018 talousarvion suunnittelu viimeinen tässä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.03.2013 Sivu 1 / 1 5100/06.00.00/2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 62 15.5.2012 Kaupunginhallitus 85 4.3.2013 51 Valtuustoaloite Espoon terveydenhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT. Onko vastaaja*

TAUSTATIEDOT. Onko vastaaja* 2 TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä Toimielimen nimi Onko vastaaja*

Lisätiedot

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Pirkko Valtanen Tulosaluejohtaja, vammaispalvelut PHHYKY 2017 12 kunnan omistama kuntayhtymä 212 550 asukasta 7 500 työntekijää 703 M liikevaihtoa 5 toimialaa 2 liikelaitosta

Lisätiedot

LASTEN SAIRAUKSIEN ERIKOISSAIRAANHOITO KUNTIEN YHTEISENÄ TOIMINTANA Jari Petäjä, toimialajohtaja, HYKS 22.10.2014

LASTEN SAIRAUKSIEN ERIKOISSAIRAANHOITO KUNTIEN YHTEISENÄ TOIMINTANA Jari Petäjä, toimialajohtaja, HYKS 22.10.2014 LASTEN SAIRAUKSIEN ERIKOISSAIRAANHOITO KUNTIEN YHTEISENÄ TOIMINTANA Jari Petäjä, toimialajohtaja, HYKS 22.10.2014 1 ERIARVOISTUMISKEHITYS ON NOPEAA 10/22/2014 3 ELINIÄN ODOTUS 35-VUOTIAANA SUKUPUOLEN

Lisätiedot

Sähköisen kyselyn Internet-osoite: https://www.webropolsurveys.com/s/5ba5d60fc3d317a3.par

Sähköisen kyselyn Internet-osoite: https://www.webropolsurveys.com/s/5ba5d60fc3d317a3.par Lausuntopyyntökysely 03.11.2017 Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin,

Lisätiedot

Elisan palveluilla lisää aikaa hoitotyölle

Elisan palveluilla lisää aikaa hoitotyölle Elisan palvelut esillä osastolla nro 40. Tervetuloa! Keskity terveydenhuoltoon älä teknologian hoitoon Elisan palveluilla lisää aikaa hoitotyölle Kalevi Westerlund Myyntijohtaja, julkishallinto Yritysasiakkaat,

Lisätiedot

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Mervi Flinkman Työvoimapoliittinen asiantuntija, sh, TtT Yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen

Lisätiedot

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen Eija Peltonen 1 Vastaanoton menetystekijät 6. Maaliskuuta 2006 Hyvät vuorovaikutustaidot Ammattitaito Väestövastuu

Lisätiedot

Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta

Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta Sähköisen ajanvarauksen ja palvelutekstiviestin käyttöönotto

Lisätiedot

Uudistuva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne Harvinaiset sairaudet -ohjausryhmä 7.9.2012

Uudistuva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne Harvinaiset sairaudet -ohjausryhmä 7.9.2012 Uudistuva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne Harvinaiset sairaudet -ohjausryhmä 7.9.2012 Liisa-Maria Voipio-Pulkki Stm / STO / Terveyspalveluryhmä Lainsäädännön vaiheittainen eteneminen 2010

Lisätiedot

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

HYVINVOINTI VAIKUTTAVUUS TUOTTAVUUSOHJELMA (LUONNOS) SISÄLLYSLUETTELO. 1. Johdanto. 2. Tavoitteet. 3. Kehittämiskohteet. 4. Organisaatio. 5.

HYVINVOINTI VAIKUTTAVUUS TUOTTAVUUSOHJELMA (LUONNOS) SISÄLLYSLUETTELO. 1. Johdanto. 2. Tavoitteet. 3. Kehittämiskohteet. 4. Organisaatio. 5. Toimitusjohtaja SUUNNITELMA 08.03.2012 HYVINVOINTI VAIKUTTAVUUS TUOTTAVUUSOHJELMA (LUONNOS) SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Tavoitteet 3. Kehittämiskohteet 4. Organisaatio 5. Toteutus 6. Aikataulu 7. Rahoitus

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun tilannekatsaus Riitta Pylvänen projektipäällikkö

Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun tilannekatsaus Riitta Pylvänen projektipäällikkö Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun tilannekatsaus 12.10.2017 Riitta Pylvänen projektipäällikkö 16.10.2017 Valinnanvapauskokeilun toteutus Jyväskylässä Kolme palvelutuottajaa hyväksytty (Mehiläinen,

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille kuntalaisille ja kiireellinen

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti LAPE -päivät 22.11.2017 erityisasiantuntija Virva Juurikkala, STM 1 27.11.2017 - - 3 27.11.2017 - Sote-keskuksen

Lisätiedot

Valinnanvapaus Ruotsissa ja Tanskassa. Johtaja Marko Silen Helsingin seudun kauppakamari

Valinnanvapaus Ruotsissa ja Tanskassa. Johtaja Marko Silen Helsingin seudun kauppakamari Valinnanvapaus Ruotsissa ja Tanskassa Johtaja Marko Silen Helsingin seudun kauppakamari Ruotsi Ruotsissa alkoi 1980-luvulla keskustelu julkisen sektorin tuottavuudesta ja kansalaisten osallisuudesta sekä

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne 25.04.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITEET Tavoitteena on nykyisen

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

1990-2010. Yleislääketieteen erikoislääkäri. (Sidonnaisuudet: 31 vuotta terveyskeskustyötä, 3 kk yksityinen ammatinharjoittaja)

1990-2010. Yleislääketieteen erikoislääkäri. (Sidonnaisuudet: 31 vuotta terveyskeskustyötä, 3 kk yksityinen ammatinharjoittaja) Muutokset terveyskeskuksissa 1990-2010 Osmo Saarelma Yleislääketieteen erikoislääkäri (Sidonnaisuudet: 31 vuotta terveyskeskustyötä, 3 kk yksityinen ammatinharjoittaja) Mitä tapahtui kunnallisille lääkäreille

Lisätiedot

JÄRJESTÄJÄN JA TUOTTAJAN EROTTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISSA MITÄ, MIKSI, MITEN?

JÄRJESTÄJÄN JA TUOTTAJAN EROTTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISSA MITÄ, MIKSI, MITEN? JÄRJESTÄJÄN JA TUOTTAJAN EROTTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUISSA MITÄ, MIKSI, MITEN? Kuntamarkkinat tietoisku 14.9.2016 SOTE-UUDISTUKSEN TAVOITTEET JA NIIDEN SAAVUTTAMINEN Sote-uudistuksen tavoitteet,

Lisätiedot

Palvelutyöryhmien työn sisältö

Palvelutyöryhmien työn sisältö Palvelutyöryhmien työn sisältö 1. Nykytilakuvaus 2. Palvelujen tavoitteet ja organisointi uudessa kunnassa 3. Arvio uuden kunnan perustamisen vaikutuksista 4. Erityiskysymykset 5. Kunta- ja palveluyhteistyömahdollisuudet

Lisätiedot

30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely

30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely 30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tilaaja on Keskuskauppakamari ja Helsingin seudun kauppakamari Tutkimuksen tarkoitus on tuottaa mahdollisimman

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus 13.2.2013 Palvelurakenneuudistuksen tavoitteet Yhdenvertaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille. Vahvistetaan nykyisin riittämättömästi toimivia

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN KESKI-UUDENMAAN SOTE

KESKI-UUDENMAAN VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN KESKI-UUDENMAAN SOTE KESKI-UUDENMAAN VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN 28.3.2017 KESKI-UUDENMAAN SOTE SISÄLLYS Valinnanvapauskokeilu 1. vaihe: vastaanottopalvelut 2. vaihe: henkilökohtainen budjetti Tilannekatsaus

Lisätiedot

Sote ja valinnanvapaus katsaus

Sote ja valinnanvapaus katsaus Sote ja valinnanvapaus katsaus Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 31.1.2017 Kirsi Varhila 1 21.3.2017 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Sotekeskustuottajat Maakunta Järjestämisvastuu

Lisätiedot

Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta

Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta Anna-Mari Aalto ja Laura Hietapakka Mitä valinnanvapaus tuo tullessaan näkökulmia sote-uudistukseen seminaari 15.3.2016

Lisätiedot

Nimi Asema organisaatiossa Matkapuhelin Sähköposti

Nimi Asema organisaatiossa Matkapuhelin Sähköposti Lausuntopyyntö STM 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Parkanon kaupunki 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tuuli Tarukannel 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Case Keminmaa Yksityiset palvelut julkisessa palveluntuotannossa

Case Keminmaa Yksityiset palvelut julkisessa palveluntuotannossa Case Keminmaa Yksityiset palvelut julkisessa palveluntuotannossa Elinkeinoelämän keskusliitto ja Palvelualat Ry, kutsuvierastilaisuus Finlandia talo, 18.11.2009 Agenda Keminmaan kunnan esittely ja taustaa

Lisätiedot

Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen integraatio alueiden kannalta Jouko Isolauri

Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen integraatio alueiden kannalta Jouko Isolauri Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen integraatio alueiden kannalta Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusrakenne Keski-Suomessa 2 Lähteet: 1) Tilastokeskus, THL, Kuntien sosiaali- ja terveystoimen kustannuksia

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen ja maakuntauudistuksen ohjausryhmän puheenjohtaja

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen ja maakuntauudistuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Jarkko Wuorinen Maakuntahallituksen ja maakuntauudistuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Maakuntauudistuksen aikataulu Lainsäädäntö voimaan /maakuntien

Lisätiedot

Rahoitusmallien lähtökohdat

Rahoitusmallien lähtökohdat Viimeaikoina Suomeen esitettyjä rahoitusmalleja ja niiden arviointia Olli-Pekka Ryynänen Kuopio Rahoitusmallien lähtökohdat Yksi- vai monikanavainen rahoitus Pyritään yksikanavaisuuteen uhkana jopa 3-

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 Asiakkaan valinnan mahdollisuudet laajenevat edelleen 1.5.2011 alkaen on ollut mahdollista valita hoidosta vastaava terveysasema oman kunnan tai yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

Karjalan XII lääketiedepäivät 13.6. 14.6.2012

Karjalan XII lääketiedepäivät 13.6. 14.6.2012 Karjalan XII lääketiedepäivät 13.6. 14.6.2012 Perusterveydenhuollon kehittämisen haasteet ja mahdollisuudet/challenges and possibilities in developing primary health care Prof. Raimo Kettunen Raimo Kettunen

Lisätiedot

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä Valinnanvapaudesta 19.10.2017 SOTEMAKU ohjausryhmä 27.10.2017 Valinnanvapausehdotuksesta 1 Sosiaali- ja terveyskeskuksen repertuaari / suoran valinnan palvelut ( 18) Terveysneuvonta, hoitajan ja lääkärin

Lisätiedot

Miten terveydenhuolto muuttuu SOTEsta huolimatta

Miten terveydenhuolto muuttuu SOTEsta huolimatta Miten terveydenhuolto muuttuu SOTEsta huolimatta SOTE Ennakointikamari 30.3.2017 Olli Tolkki olli.tolkki@nhg.fi 0400 339 195 100% Suomen sote-markkina on kokonaisuudessaan ~31 mrd., josta palvelut kattavat

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Asiakaspalautelaitteiden NPS-tulokset 2018

Asiakaspalautelaitteiden NPS-tulokset 2018 Asiakaspalautelaitteiden NPS-tulokset 2018 Yleistä 16.1.2019 1 Miksi palautetta kerätään? Julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtävänä on parantaa kansalaisten hyvinvointia. Kansalaisilla tulee olla

Lisätiedot

Kiireettömään hoitoon pääsy

Kiireettömään hoitoon pääsy Kiireettömään hoitoon pääsy Hoidon tarve on arvioitava samoin perustein koko maassa Potilaan hoidon tarve pitää arvioida ja hoito toteuttaa terveydenhuollon eri toimipisteissä yhtenäisin lääketieteellisin

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaistutkimuksen tulokset 29.3.2017 Hyvinvointialan Liitto ja Lääkäripalveluyritykset ry Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys Sairaalapäivät 2010 23.-24.11.2010, Finlandia-talo, Helsinki toimialueen johtaja Jorma Teittinen Päivystyksen toimialue Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma klo 18

Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma klo 18 Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma 10.12. klo 18 Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn ja kehittämispäällikkö Elina Jaakovlew-Markus 11.12.2018 2 11.12.2018 3 Asukas-/ asiakaskyselytutkimus

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Siun sote tapa ajatella, lupa kehittää Anu Niemi, ylilääkäri, perusterveydenhuollon yksikkö, PKSSK

Siun sote tapa ajatella, lupa kehittää Anu Niemi, ylilääkäri, perusterveydenhuollon yksikkö, PKSSK Siun sote tapa ajatella, lupa kehittää Anu Niemi, ylilääkäri, perusterveydenhuollon yksikkö, PKSSK Pohjois-Karjalan sote-hanke tekee suunnitelman kuntien päätöksentekoa varten siitä, miten alueen sosiaali-

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM. 1. Vastaajatahon virallinen nimi. 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi. 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lausuntopyyntö STM. 1. Vastaajatahon virallinen nimi. 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi. 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Lausuntopyyntö STM 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Suomen Lastenlääkäriyhdistys, Avopediatrian jaosto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Henrikka Aito 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Kolmannesvuosiraportti huhtikuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Kolmannesvuosiraportti huhtikuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, Sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille LÄNSI-POHJASSA SAIRAANHOITOPIIRI TARJOAA TERVEYDENHUOLLON TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUT Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille Alueellisten hankevastaavien seminaari 14.09.2009

Lisätiedot

Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto

Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Perusterveysbarometri Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto Johdanto ja keskeiset tulokset Perusterveysbarometri 2 Nordic Healthcare Group Oy ja Suomen Lääkäriliitto ovat toteuttaneet yhteistyössä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä Sosiaali- ja terveystoimi Jämsä 19.4.2018 Sosiaali- ja terveystoimen toimintaa raamittaa: Jämsän ja Kuhmoisten sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue Yhteinen sosiaali- ja terveyslautakunta (7

Lisätiedot

Hoitaminen. Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia. Potilas. Potilas. Liite 1, LTK 6/2010. Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu

Hoitaminen. Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia. Potilas. Potilas. Liite 1, LTK 6/2010. Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia Liite 1, LTK 6/2010 Potilas Vetovoimaisuus - julkinen kuva -ympäristö Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu Hoitaminen Asiointi ja viestintä - sähköinen asiointi

Lisätiedot

Vuosiseuranta 2011: Yleisosio (lomake 1)

Vuosiseuranta 2011: Yleisosio (lomake 1) 5% valmiina Tulosta Vuosiseuranta 2011: Yleisosio (lomake 1) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tämä lomake koostuu seuraavista osioista: Taustatiedot Yleiset kuntaa koskevat kysymykset Iäkkäiden terveysliikunnan toteuttaminen

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Sote-uudistus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin näkökulmasta. Leena Setälä Johtaja VSSHP

Sote-uudistus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin näkökulmasta. Leena Setälä Johtaja VSSHP Sote-uudistus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin näkökulmasta Leena Setälä Johtaja VSSHP VSSHP 1991-2018: Erikoissairaanhoidon järjestäjä ja tuottaja Liikelaitoksen palvelutuotanto Päivystys ja ensihoito

Lisätiedot