HALUAN VÄHENTÄÄ PAPERITYÖTÄ JA KÄYTTÄÄ AIKANI POTILAIDEN HOITAMISEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALUAN VÄHENTÄÄ PAPERITYÖTÄ JA KÄYTTÄÄ AIKANI POTILAIDEN HOITAMISEEN"

Transkriptio

1 HALUAN VÄHENTÄÄ PAPERITYÖTÄ JA KÄYTTÄÄ AIKANI POTILAIDEN HOITAMISEEN TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN

2 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 02 SÄHKÖISEN TERVEYSTIETOARKISTON TOTEUTUS Terveydenhoitoalan nykyiseen kehityssuuntaan vaikuttaa voimakkaasti potilaiden vaatimus yksilöllisestä hoidosta sekä siihen liittyvä valinnanvapaus. Toisaalta terveydenhuolto-organisaatiota sitovat budjettirajoitukset ja kasvava paine kulujen kurissa pitämiseksi. Samalla hoitovakuutuslaitokset haluavat lisätä vaikutusvaltaansa siihen, miten hoitoa on annettava, ja kustannusten hallitsemiseksi ne pyrkivät uusimaan IT-järjestelmiään. IT-prosessien sokkeloista vapautuminen on ensimmäinen toimenpide, jolla tulisi puuttua terveydenhuoltoalan ongelmiin. Tietojenkäsittely on järkeistettävä ja hallinnointikuluja vähennettävä, jotta lääketieteellinen informaatio olisi yhdenmukaista ja helpommin saatavilla. Konica Minolta auttaa asiakirjaprosessien automatisoinnissa ja optimoinnissa, joilla yksinkertaistetaan informaation kulkua. Terveydenhuoltoalan organisaatioille jää näin enemmän aikaa ja resursseja päätoimintaansa eli terveydenhoitopalveluihin. Edut Konica Minolta on maailmanlaajuisesti toimiva yhtiö, jonka erikoisaloja ovat digitaaliset kuvantamislaitteet, asiakirjahallinnan järjestelmät ja IT-palvelut. Tarjoamme terveydenhoitolaitoksille lukuisia ja hyödyllisiä ratkaisuja sähköisen potilastietokannan ja sairaalatietojärjestelmien hallintaan. Potilasrekisterien digitalisointi ja paperiasiakirjoista luopuminen lisäävät tehokkuutta, automatisoivat työvaiheita ja pienentävät kustannuksia. Hoitohenkilöstön pääsy tietoihin ja tiedonvaihto nopeutuvat, joten potilastiedot pysyvät ajantasaisina ja oikeina. Inhimillisten erehdysten ja tietoturvaloukkausten riski pienenee. Potilastietojen nopea tallennus, jako ja haku. Kustannusten karsiminen Terveydenhoitoalan kustannussäästöt syntyvät pääasiassa paperiasiakirjojen hitaan ja työlään käsittelyn automatisoinnista. Puhtaaksikirjoitustarve vähenee oleellisesti. Asiakirjojen kansiointi-, säilytys- ja lajittelukulut pienenevät. Korvattavien lääkkeiden ja hoitojen määritys nopeutuu ja tarkentuu. Hoitovirheiden riski vähenee merkittävästi, sillä potilasrekisterin käyttö helpottuu ja hälytysjärjestelmän tarkistukset estävät virhekirjaukset. Hoidon laatu paranee, sillä sairauksien hallinta ja potilaiden ohjeistus tehostuvat.

3 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 03 Konica Minolta on asiantunteva ja luotettava yhteistyökumppani Konica Minoltan OCR-teknologia ja älykkäät asiakirjahallinnan ratkaisut tukevat dokumenttien nopeaa ja vaivatonta käsittelyä sekä arkistointia. Sähköisten dokumenttien haku on helppoa. Käyttäjätodennus laitteella varmistaa tietoturvan, käytön valvonnan ja lainsäädännön noudattamisen. Konica Minoltan monitoimijärjestelmillä paperiasiakirjojen muuntaminen sähköisiksi tiedostoiksi on helppoa ja luotettavaa. Konica Minolta Business Solutions -yhtiöllä on yli 20 vuoden kokemus sovellusten toimittamisesta terveydenhoitoalalle. Jo yli 3500 terveydenhuoltolaitosta Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa hyödyntävät digitaalisia asiakirjahallinnan ratkaisujamme. Saamme myös jatkuvasti myönteistä palautetta julkisilta etujärjestöiltä sekä terveydenhoitoalan neuvoa antavilta tahoilta. Annamme mielellämme lisätietoja palveluistamme!

4 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 04 POTILAIDEN SAAPUMINEN JA LÄHTÖ: ASIAKIRJAKÄSITTELYN AUTOMATISOINTI Paperiasiakirjojen ongelmakohdat Monissa sairaaloissa potilaiden saapuminen ja kotiut taminen vaativat vielä melkoisesti paperityötä. Paperille on kirjattava potilaan henkilötiedot ja hoitohistoria, jotka kootaan eri lähteistä, kuten sairaalan ulkopuolisilta lääkäreiltä, vakuutusyhtiöistä tai sairaalan muilta osastoilta. Näiden prosessien automatisoinnista koituu lukuisia etuja. Ongelmat: Suuri paperinkulutus Vajavaiset tai vanhentuneet rekisteritiedot Potilastietojen saatavuus rajoitettu vain yksi henkilö voi kerrallaan käsitellä paperiasiakirjoja Paperin tuhlaus ja sisäisen tulostusmenettelyn puute nostavat tulostuskustannuksia Potilasrekisterin luvaton käyttö vaarantaa tietoturvaa PROSESSOINTI JAKELU TIEDON TALTEENOTTO Dokumenttien manuaalinen tai automaattinen indeksointi Prosessointi Tallennus PDF-, PDF/A-, TIFF-, JPEG-, excel- tai word-tiedostoksi Esikatselu Kehittyneet skannausasetukset, kuten tyhjän sivun poisto Tiedoston nimeäminen Kuvan korjaus OCR, alueellinen optinen tekstintunnistus Viivakoodin tunnistus Bates-leimaus Kustannusten kohdennus Nippuskannauksen jako osiin Kaksisuuntainen integrointi Yhteys sairaalatietojärjestelmään Työasema Sähköposti Tabletti/iPad Kansio/FTP/ Webdav/ Osoitteisto Windows- tai Novell-verkkokansiot Faksi Open text -faksipalvelin SQL-, Oracleja Access-tietokanta Sairaalatietojärjestelmä (HIS) Microsoft SharePoint Paperidokumenttien siirtäminen sähköisiin järjestelmiin Sovellus yhdistää Konica Minoltan bizhub-järjestelmät sairaalan ohjelmistosovelluksiin, jolloin paperiasiakirjoja voidaan sekä jaella että hallinnoida sähköisessä muodossa. Dokumenttien skannaus yrityssovelluksiin on helppoa, joustavaa ja tietoturvallista.

5 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 05 SAIRAANKULJETUS- JA ENSIHOITOPALVELUJEN KEHITTÄMINEN Tärkeintä potilaalle annettavassa ensihoidossa on nopea ja oikea diagnoosi sekä oleellisten tietojen välittäminen sairaalaan muutamankin minuutin viive voi olla kohtalokasta. Konica Minoltan sovelluksessa ambulanssihenkilöstö lähettää potilaan tiedot joko suoraan tapahtumapaikalta tai matkalta sairaalaan. Ambulanssihenkilöstö kirjaa ensihoitotiedot lomakkeille, jotka avautuvat tablet-tietokoneelle. Jokaisella lomakkeella on oma tunnuskoodinsa ja se voidaan jäljittää lähetyspaikastaan sairaalaan saavuttaessa. Lomakkeen sisältö voidaan muuntaa sähköpostiksi, verkkosivuksi tai kätevästi arkistoitavaksi PDF-tiedostoksi, jolloin informaatio on selkeästi luettavissa ja sen jakelu sairaalan hoitohenkilöstölle nopeutuu. Tietokantaan voidaan rekisteröidä kaikki sairaankuljetusyksiköt, niiden suorittamat tehtävät ja eri yksiköiden sijainnit. Ensihoitotiedot saatuaan hoitohenkilöstö voi varautua potilaan vastaanottamiseen ja asianmukaisten hoitotoimenpiteiden valmisteluun. Tietokannasta on myös aina haettavissa koko prosessin tehokkuutta kuvaavat raportit. Konica Minoltan ratkaisu antaa sairaalan hoitohenkilöstölle valmiudet aloittaa välittömästi toimenpiteet, jotka voivat pelastaa potilaiden hengen. Työnkulun automatisoinnin edut Sairaankuljetuspalvelut: sairaala saa oleelliset ja ajantasaiset tiedot ja hoitohenkilöstö pääsee valmistautumaan potilaan saapumiseen ensimmäiset minuutit voivat olla ratkaisevia potilaan selviämiselle. Toistuva ja turha työ vähenee, esimerkiksi potilaiden saapumistiedot kirjataan vain kertaalleen sairaalan tietojärjestelmään. Virheiden riski pienenee, sillä työnkulun jokainen vaihe varmistetaan automaattisesti. Automaattinen potilaan henkilöllisyyden ja lähetetietojen tarkistus keventää hallinnollista työtä. Osastolle saapuvan potilaan hoitoasiakirjat, kuten viivakoodatut potilaslomakkeet, tunnisterannekkeet, nimitarrat ja suostumusasiakirjat voidaan tuottaa nopeasti. Dokumentaatio ohjataan automaattisesti asiankuuluvalle henkilökunnalle, kuten hoitavalle lääkärille, kotiutuksesta vastaavalle sairaanhoitajalle ja potilaan muille lääkäreille. Kotihoito-ohjeiden ja -tarvikkeiden automaattinen kokoaminen Yksityisyydensuojan varmistaminen Hyvin organisoitu potilaiden kotiutus tehostaa resurssien käyttöä (vuodepaikat, vastaanottoajat).

6 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 06 TUTKIMUSTOIMENPITEIDEN TEHOSTAMINEN Järjestelmien epäyhtenäisyys on yksi merkittävä este hoitohenkilöstön tehokkaalle työskentelylle, sillä jokaisen järjestelmän valintapaneeli ja tulostusasetusten määrittely voivat olla erilaisia. Hoitohenkilöstö joutuu myös samanaikaisesti selaamaan sekä paperiasiakirjoja että sähköisiä tiedostoja, mikä vaikuttaa haitallisesti työtehoon. Konica Minoltalla on vankka tekninen asiantuntemus ja kokemus terveydenhoitoalan sovellusten toimittamisesta, joten pystymme toteuttamaan automaattisia työnkulkuratkaisuja, joista on tuntuvia ja kiistattomia hyötyjä. Verikokeet ja automatisoinnin edut Perinteisesti verikoe vaatii ensin potilastietojen kirjaamisen lähetteelle, joka toimitetaan laboratorioon. Koetulokset tulostetaan arkille, johon kiinnitetään potilastiedot sisältävä viivakooditarra. Koetulosten kopio liitetään puolestaan potilaskansioon. Verikokeen tulokset annetaan sitten hoitavalle lääkärille tai kuljetetaan mahdollisesti eri rakennuksessa sijaitsevaan sairaalaan. Myöhemmin tiedot siirretään sairaalan tietojärjestelmään tai potilastietokantaan ja lomake saatetaan vielä arkistoida skannaamalla. Tämä hidas, kallis ja virhealtis menettely vaatii ehdottomasti järkeistämistä. Esimerkkitapauksessa automatisoinnilla saavutettaisiin ilmeisiä hyötyjä: Potilastietolomakkeelle on esipainettu rastitettavat ruudut lääkärin ja laboratoriohenkilöstön merkintöjä varten. Koetulokset voidaan nyt siirtää sähköisesti sairaalatietojärjestelmään. Tulokset ovat välittömästi niihin oikeutettujen henkilöiden saatavilla esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse. Tulokset liitetään automaattisesti potilaskansioon. Yksityisyyden suoja on varmistettu, sillä vain valtuutetulla henkilöstöllä on pääsy potilaiden tietoihin.

7 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 07 Follow Me -tulostus Follow Me -tulostuksen edut Lääkäri on juuri selvittänyt hoitojakson vaiheita potilaalleen, joka ei todennäköisesti pystynyt painamaan mieleensä kaikkia yksityiskohtia. Se ei ole ongelma, jos käytettävissä on Follow Me -tulostus. Lääkärin mobiililaitteelle tallentama tieto voidaan tulostaa lähimmällä Wi-Fi-verkkoon liitetyllä tulostimella. Tämä kätevä ja tietoturvallinen Follow Me -sovellus selkeyttää lääkärien ja heidän potilaidensa välistä kanssakäymistä sekä säästää sairaalan työaikaa ja kustannuksia. Sähköinen resepti nykyaikainen vaihtoehto Lääkkeiden määrääminen potilaille on sairaalalääkärin yleisimpiä tehtäviä, joten niiden automatisoinnista on sangen paljon hyötyä. Lääkäri tarkistaa ensin sähköisestä potilasrekisteristä, että hänen määräämänsä lääke soveltuu potilaalle eikä se ole ristiriidassa muun lääkityksen kanssa. Farmaseutti vastaanottaa lääkemääräyksen sähköpostitse ja varmistaa sen aitouden. Varastotilanne voidaan tarkistaa sähköisesti ja tilata tarvittaessa täydennystä. Tilatut lääkkeet toimitetaan sairaanhoitajalle ja tiedot tallennetaan automaattisesti potilaskansioon. Menetelmän edut ovat ilmiselvät: Potilastietolomakkeelle on esipainettu rastitettavat ruudut lääkärin ja laboratoriohenkilöstön merkintöjä varten. Koetulokset voidaan nyt siirtää sähköisesti sairaalatietojärjestelmään. Tulokset ovat välittömästi niihin oikeutettujen henkilöiden saatavilla esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse. Tulokset liitetään automaattisesti potilaskansioon. Yksityisyyden suoja on varmistettu, sillä vain valtuutetulla henkilöstöllä on pääsy potilaiden tietoihin.

8 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 08 LASKUTUKSEN JA TYÖNKULKUJEN AUTOMATISOINTI TEHOSTAA LIIKETOIMINTOJA Laskutus ja arkistointi vaativat monissa sairaaloissa ja terveydenhuoltolaitoksissa jopa siinä määrin paperia ja työtä, että laskutukseen, tietojen kokoamiseen ja arkistointiin joudutaan toistuvasti käyttämään ulkoisia palveluja. Konica Minolta auttaa tehokkaan asiakirjahallintajärjestelmän toteutuksessa ja sen myötä työnkulkujen automatisoinnissa, johon sisältyvät dokumenttien vastaanotto, luominen ja arkistointi. Kaikki työvaiheet kattava asiakirjahallintaratkaisu vauhdittaa tuottavuutta ja tehokkuutta sekä pienentää kuluja. Digitoinnista saatavat edut Hoitohenkilöstön ei tarvitse enää uhrata aikaansa dokumenttien lajitteluun, yhteensovittamiseen ja arkistointiin, jotka manuaalisesti suoritettuina ovat erittäin alttiita virheille. Viivakoodien ja optisten tunnisteiden helppo lisäys automatisoi postitettavan aineiston valmistelun ja samassa kirjekuoressa voidaan lähettää useita dokumentteja. Esipainetuista arkeista eroon pääseminen ja laskujen, huomautuskirjeiden ja muiden dokumenttien tulostusmahdollisuus kaikilla järjestelmillä tuo merkittäviä säästöjä. Sähköinen arkistointi nopeuttaa tietojen hakua ja pienentää asiakaspalvelukustannuksia. Älykäs sisällön luominen, kuten kutsukirjeisiin automaattisesti liitetyt kartat, esitäytetyt lomakkeet ja erityisohjeet vähentävät manuaalista työtä, hukkatulosteita ja paperin varastointitarvetta sekä nopeuttavat tietojen päivitystä. Dokumenttien jakeluvaihtoehdot laajenevat: kirjeet voidaan tulostaa ja antaa suoraan potilaille tai lähettää sähköpostitse. Tämä vähentää tulostusmääriä ja postikuluja. Ennalta määritellyt työnkulut ohjaavat automaattisesti asiakirjaprosesseja, kuten arkistointia, laskujen ja sairausvakuutuslomakkeiden tulostusta sekä potilastietojen välittämistä muihin hoitoyksiköihin.

9 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 09 Dokumenttien älykäs ohjaus Älykkäät sovellukset liittävät paperidokumentit sähköisiin prosesseihin ja tukevat näin sairaaloille tyypillisten työnkulkujen määritystä ja täydellistä automatisointia. Tarvittavat kaavakkeet, kuten potilaiden saapumis- ja kotiuttamislomakkeet voidaan luoda sopivalla ohjelmasovelluksella. Näin potilaiden ilmoittautuminen ja kotiuttaminen nopeutuvat merkittävästi, sillä asianmukaiset potilastiedot voidaan vain rastittaa oikeisiin ruutuihin sähköisellä kynällä. Kun lomake on täytetty, potilastiedot muuttuvat automaattisesti sähköiseen muotoon ja siirtyvät sairaalatietojärjestelmään. Tietojen taltiointi ei vaadi muita toimia tai puuttumista työnkulkuun. Sama sovellus antaa mahdollisuuden ohjata myös mitä tahansa työnkulkuja, jotka koskevat potilaskansioiden ylläpitoa, hoitojen suunnittelua ja muita sairaalan menettelyjä. Täysin automatisoitu laskutustietojen kokoaminen ja niiden samanaikainen siirto arkistointisovellukseen edistää tehtävien järkeistämistä kokonaisuudessaan ja nopeuttaa työskentelyä sekä vapauttaa henkilöstöresursseja. TIETOJEN KIRJAUS TYÖNKULKU TULOSTUS Lähetys Follow Me -tulostus Järjestelmät MIS ERP HIS Toimistosovellukset PDF DOCX XLSX PPTX TIFF JPEG Tietojen kokoaminen Prosessin käynnistys Vertailu Indeksointi ja/tai skannaus Tallennus Jakelu Lajittelu Taitto Nidonta Kirjekuorien täyttö Postitus Sähköposti Arkistointi Arkistointi Tulostus Turvatulostus Sähköinen kynä Verkko Reaaliaikainen sisällön prosessointi ulkoisilla ohjelmistoilla, verkkokaupoilla ja -sovelluksilla

10 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 10 TARPEIDEN TUNNISTUS JA RATKAISUEHDOTUKSET Kustannustietoiset terveydenhoitopalvelujen tarjoajat etsivät jatkuvasti aikaa ja rahaa säästäviä toimintatapoja. Näitä ovat dokumenttien skannaus- ja tulostustyönkulkujen kehittynyt hallinta ja tehokas toimintaympäristö. Ratkaisujen etsimisessä kannattaa turvautua Konica Minoltan asiantuntemukseen. Optimized Print Services -konseptimme (OPS) auttaa terveysviranomaisia arvioimaan asiakirjavirtoja, seuraamaan tietojen talteenottoa, skannausta ja tulostusta sekä entistä tehokkaammin mittaamaan ja valvomaan kustannuksia. Laitekannan ylläpitotyö kevenee merkittävästi, sillä väriaine- ja huoltotilauksia koskevat ennakkoilmoitukset voidaan automaattisesti ohjata Konica Minoltalle ja käynnistää siten oikea-aikaiset tarviketoimitukset ja huoltopalvelut. Näin tulostinten ja monitoimijärjestelmien suorituskyky säilyy korkeana, eivätkä odottamattomat keskeytykset häiritse työskentelyä. Konica Minoltan sovellusten avulla sairaalat, terveyskeskukset ja vakuutustenantajat voivat laatia suunnitelman toimintojensa vakiinnuttamiseksi ja vajaakäytössä olevien laitteiden korvaamiseksi. Lisäksi sovellukset vähentävät tarpeetonta kopiointia ja tulostusta sekä paperinkulutusta, joten sähköisten tietokantojen hyödyt kertautuvat myös kustannussäästöinä. Ratkaisun toteutus Huomattavat kustannussäästöt Tietojen talteenotto- ja tulostuskäytäntöjen optimoinnilla organisaatio säästää keskimäärin: 40 % tukipalvelukustannuksissa 25 % tarvikekustannuksissa 20 % laitteiden korjauskuluissa 5 % laitteiden asennus- ja päivityskuluissa Yhdistämme konsultoinnin, laitteiden ja ohjelmistojen käyttöönoton sekä hallinnan ja kehitämme parannukset, jotka perustuvat tutkittuun tietoon tulostusympäristöstä ja sen käytöstä. Konsultointi: Analysoidaan dokumenttien nykyinen tuotantoympäristö sekä selvitetään laitekannan optimoinnin tuomat mahdollisuudet tuottavuuden lisäämiseen, kustannustehokkuuden nostamiseen ja tietoturvan kehittämiseen. Toteutus: Dokumenttien tuotantoympäristössä otetaan käyttöön huolellisesti suunniteltu optimiratkaisu. Sen toteutusta tuetaan sisäisellä tiedotus- ja koulutuskampanjalla, ja varmistetaan näin käyttäjien hyväksyntä. Hallinnointi: Konica Minolta tarjoaa ensiluokkaiset tukipalvelut ja etähuoltojärjestelmän, jotka pitävät optimoidun laitteiston huippuunsa viritettynä. Ratkaisun hyödyt Vain yksi ja vastuullinen palveluntarjoaja Vähäinen hallinnoinnin työkuormitus, minimaalinen riski, päivittäisten töiden keskeytyksetön sujuminen Kustannusten pienentäminen, esimerkiksi ohjaamalla tulostustyöt parhaiten soveltuvalle järjestelmälle Dokumenttien virheetön prosessointi Hallinnoinnin selkeytyminen ja turhan informaation eliminointi Nopea ja vaivaton pääsy potilaskansioiden käsittelyssä tarvittaviin tietoihin Dokumenttien tietoturvallinen tulostus, kopiointi ja skannaus Automatisoidut ja suojatut tiedonsiirtoprosessit Varmuus dokumenttien prosessointipalvelujen asianmukaisesta toimivuudesta

11 KESKEISET VASTUUT TIETOSUOJA JA YMPÄRISTÖN HYVINVOINTI Tietojen turvaaminen ja luonnon hyvinvointi ovat kaikille organisaatioille ensiarvoisen tärkeitä. Kun valitsette dokumenttien talteenotto-, jakelu- ja hallinnointiratkaisujen toimittajaksi Konica Minoltan, saatte yhteistyökumppaniksi alansa johtavan tieto turva- ja ympäristöstandardien kehittäjän ja toteuttajan. Vastuu tietoturvasta Tietoturvalla on ehdoton etusija Konica Minoltan kaikissa dokumenttihallinnan sovelluksissa, mistä koituu kiistattomia etuja jokaiselle organisaatiolle: Tietoturva verkkoympäristössä: Konica Minoltan käyttämä IEEE 802.1X SSL -salaus ja IPsectunnistautumis protokolla mahdollistavat vaivattoman integroinnin suojattuihin verkkoympäristöihin sekä tietoturvallisen verkkoliikenteen. Käytännössä kaikki bizhub-järjestelmät ovat ISO EAL3/EAL2 -sertifioituja ja täyttävät siten tiukimmat kansainväliset tietoturvanormit. Luottamuksellisen aineiston suojaus: Varmistamme, että dokumenttien luottamuksellisuus säilyy olivatpa ne sitten tulostimen kiintolevyllä tai luovutustasolla. Konica Minoltalla on useita eri menetelmiä suojauksen varmistamiseksi, kuten tiedostojen salaus, tietojen turvallinen poisto, kopiosuojaus vesileimalla ja PDF-tiedostojen sähköinen allekirjoitus. Kirjautumisen ja käytön valvonta: Konica Minolta tarjoaa käyttäjien kirjautumiseen useita tapoja, kuten älykortti, PIN-koodi tai sormen verisuonten biometrinen tunnistus. Kullekin käyttäjälle voidaan myös määritellä yksilölliset käyttöoikeudet. Turvatulostus: Estää tulosteita päätymästä ulkopuolisten käsiin, sillä käyttäjän on kirjauduttava suoraan laitteelle ennen tulostuksen käynnistämistä. Vastuu ympäristöstä Konica Minolta osoittaa ympäristövastuunsa suosimalla kestävän kehityksen strategioita ja ekologisia toimintatapoja tuotteidensa koko elinkaaren aikana. Konica Minolta pyrkii edistämään kierrätystä ja uusiokäyttöä, ehkäisemään luonnon saastumista ja minimoimaan kaikki mahdolliset ympäristöriskit. Nämä toimenpiteet pienentävät moni toimijärjestelmiemme hiilijalanjälkeä: Virrankulutus alenee: LED-skannerit, induktio kuumennusteknologia, eko-tulostus ja eko-ajastin (virran kytkentä ja katkaisu sekä laitteen lepotilojen optimointi) nostavat järjestelmien energiatehokkuutta. Paperinkulutus pienenee: Kaksipuolinen tulostus oletusasetuksena ja/tai usean sivun yhdistäminen samalle arkille vähentävät dokumenttiluonnosten tulostustarvetta. Paperintuhlaus loppuu: Automaattinen tyhjien sivujen poisto, kaksipuolinen tulostus oletuksena, Follow-Me -tulostus ja dokumenttien esikatselu vähentävät paperin kulutusta. Työviihtyvyys: Laitteiden hiljainen käyntiääni pitää toimistoympäristön miellyttävänä. Sitoutuminen kierrätykseen: Laitteiden ja tarvikkeiden valmistuksessa on käytetty runsaasti kierrätysmateriaaleja (PC/PET) ja laitteet tulostavat korkealaatuisille uusio papereille. Vihreät innovaatiot: Polymeerisen väriaineen valmistusmenetelmä tuottaa kolmanneksen vähemmän CO2 päästöjä perinteisiin värijauheisiin verrattuna. Syyskuussa 2015 Konica Minolta nimettiin Dow Jones Sustainability World indeksiin (DJSI World) neljäntenä vuonna peräkkäin tunnustuksena yhtiön taloudellisesta, ympäristön huomioivasta ja yhteiskunnallisesta suorituskyvystä. Lisätietoja ympäristöasioista verkkosivuiltamme:

12 TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 12 Paperikapasiteetit on laskettu 80 g/m² painoisille ja A4-kokoisille arkeille. Ilmoitettujen ominaisuuksien ja toimintojen tuki sekä saatavuus riippuvat käyttöjärjestelmistä, sovelluksista, verkkoprotokollista sekä verkon ja järjestelmien kokoonpanosta. Tulostustarvikkeiden ilmoitetut riittoisuudet ja kestot perustuvat määriteltyihin käyttöehtoihin kuten paperikokoon ja väripeittoon (5 % väripeitto A4-arkilla). Tarvikkeiden todellinen riittoisuus ja kesto vaihtelevat johtuen käyttötavoista ja muista tekijöistä kuten väripeitto, paperikoko, tulostusmateriaalin tyyppi, tulostustapa (jatkuva tai ajoittainen tulostus) ja laitteen sijoituspaikan lämpötila sekä suhteellinen kosteus. Jotkut laitepiirrokset sisältävät lisälaitteita. Ominaisuuksia ja tarvikkeita koskevat tiedot perustuvat esitteen painatushetkellä käytössä olevaan informaatioon ja voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Konica Minolta pidättää oikeuden kaikkiin hintoja ja teknisiä tietoja koskeviin muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta. Kaikki tuotemerkit ja rekisteröidyt tuotemerkit kuuluvat niiden omistajille. Konica Minolta -yhteistyökumppaninne Konica Minolta Business Solutions Finland Oy Keilaranta 10 E Espoo Puh.: S-posti: info@konicaminolta.fi 04/2016

HALUAN SIIRTÄÄ POTILASTIEDOT VÄLITTÖMÄSTI SAIRAALAN TIETO- JÄRJESTELMÄÄN

HALUAN SIIRTÄÄ POTILASTIEDOT VÄLITTÖMÄSTI SAIRAALAN TIETO- JÄRJESTELMÄÄN HALUAN SIIRTÄÄ POTILASTIEDOT VÄLITTÖMÄSTI SAIRAALAN TIETO- JÄRJESTELMÄÄN TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN TERVEYDENHUOLLON TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 2 SÄHKÖISEN TERVEYSTIETOARKISTON TOTEUTUS

Lisätiedot

DOKUMENTTI- PROSESSEJA TEHOSTAMALLA AIKANI VAPAUTUU ASIAKAS- PALVELUUN

DOKUMENTTI- PROSESSEJA TEHOSTAMALLA AIKANI VAPAUTUU ASIAKAS- PALVELUUN DOKUMENTTI- PROSESSEJA TEHOSTAMALLA AIKANI VAPAUTUU ASIAKAS- PALVELUUN PANKKI- TOIMINNAN KEHITTÄMINEN PANKKITOIMINNAN KEHITTÄMINEN 2 KUSTANNUSTEN ALENTAMINEN JA TIETOJEN SUOJAUS ON YKSINKERTAISTA Rahoitusalan

Lisätiedot

HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA

HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA KOULUTUS- TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN KOULUTUSTYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 2 ASIAKIRJAPALVELUJEN TOTEUTUS ONNISTUU HELPOSTI Osaamisesta

Lisätiedot

DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI

DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI LAKIASIAINTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN LAKIASIAINTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN 2 TOIMINNAN TEHOSTAMINEN ON YKSINKERTAISTA

Lisätiedot

PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA

PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA Pankkitoiminnan kehittäminen PALVELUJEN OPTIMOINTI ON HELPPO TOTEUTTAA Rahoitusalan yrityksissä tuotetaan valtava määrä paperiasiakirjoja.

Lisätiedot

HALUAN PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA. optimized print services

HALUAN PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA. optimized print services HALUAN TEHOKKAAT TYÖNKULUT, PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA optimized print services MODERNIN TYÖYMPÄRISTÖN HAASTEET RATKAISTAAN YHTEISTYÖLLÄ! Nykyajan työympäristö on tulvillaan tietoa

Lisätiedot

HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI

HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI ÄLYKKÄÄT TOIMISTORATKAISUT TOIMISTORATKAISUT 2 TYÖYMPÄRISTÖT NYKYPÄIVÄN VAATIMUSTEN MUKAISIKSI Nykyajan työympäristö on tulvillaan tietoa

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT

YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT i-option laajentaa toiminnallisuutta Yritykset painottavat yhä voimakkaammin järjestelmien käytön yksinkertaistamista ja työnkulkujen kehittämistä. Ne on nyt helppo toteuttaa

Lisätiedot

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä Lehdistötiedote Konica Minolta esittelee asiakkaidensa työnkulkuja merkittävästi tehostavat dokumentinhallinnan ja prosessien palvelut (MCS, Managed Content Services) Lokakuu 2014 Konica Minolta, Inc.

Lisätiedot

YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA

YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA Palvelupohjaisen koulutuksen kehittäminen PALVELUPOhJAinEn KOULUTUS On helppo TOTEUTTAA Koulutuksella on ratkaiseva osuus menestymiseen nyky-yhteiskunnassa.

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Kasvihuonekaasupitoisuudet ilmakehässä vakiinnutetaan tasolle, joka estää vaaralliset muutokset ja mahdollistaa sopeutumisen Rakennettu ympäristö on energiatehokas, elinvoimainen

Lisätiedot

inform communicate analysieren identify informer informar

inform communicate analysieren identify informer informar Fiksu ratkaisu älykäs ydin identifizieren document identifier analyze vernetzen inform communicate analysieren identify informer informar ommunizieren dokumentieren communiquer identificar ommunicar conectar

Lisätiedot

MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA

MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA Image size: 7,94 cm x 25,4 cm MITEN HANKINTAMENETTELYILLÄ VOIDAAN VAIKUTTAA TIETOMALLIEN KÄYTÖN TEHOKKUUTEEN RAKENNUSHANKKEISSA -Infrahankkeiden näkökulma Mikko Leppänen 28.5.2013 Infrarakentaminen vuonna

Lisätiedot

Terveydenhuollon potilasasiakirjojen kehittäminen - merkinnöistä palvelukokonaisuuksiin

Terveydenhuollon potilasasiakirjojen kehittäminen - merkinnöistä palvelukokonaisuuksiin Terveydenhuollon potilasasiakirjojen kehittäminen - merkinnöistä palvelukokonaisuuksiin 26.5.2009 Maritta Korhonen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri 13.5.2009 1 PSSHPn strategia Keskeiset kehittämiskohteet

Lisätiedot

Apuvälineiden valikkokartta

Apuvälineiden valikkokartta Voit käyttää kaikkia apuvälineitä vain, jos olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana. Laiteasetukset Anna PagePack-tunnusluku Yleistä Virransäästö Älykäs virransäästö Työn aktivoima Ajoitettu Nopea

Lisätiedot

Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU

Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU Luovia ratkaisuja Erasmus-byrokratian kanssa painimiseen KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN KEVÄTPÄIVÄT 10.5.2016, TURKU Erasmus+ -ohjelman hallinto Oamkissa - Osin keskitetty, osin hajautettu malli - Kv-palvelut

Lisätiedot

Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa

Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa Kiinteistöasioiden digipäivä 15.4.2016, Pasila Kristian Holmén Johtava asiantuntija, VT Maanmittauslaitos Yleistä henkilötiedoista verkkopalvelussa

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Onko teillä vielä paperisia arkistoja?

Onko teillä vielä paperisia arkistoja? Onko teillä vielä paperisia arkistoja? EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) koskee myös paperiarkistoja EU:n tietosuoja-asetus yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä koskevaa sääntelyä EU:ssa. Asetus astuu voimaan

Lisätiedot

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä Lapin sairaanhoitopiirin asiakasraadille Lapin keskussairaalassa tapahtuvasta saattohoidosta Tarja Huumonen Diakonissa-sairaanhoitaja AMK Saattohoito Saattohoidolla

Lisätiedot

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖINEN HAKU 1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta http://asiointi.hel.fi Etusivulta valitaan Yritys- ja yhdistyspalvelut -> avustukset. 1 Valikosta valitaan lomake

Lisätiedot

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI 1.6.2016 1 (7) KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI MEPCO HRM PALKAT TOIMINNALLISUUS Käyttäjän peruskurssi RAPORTOINTI Vuodenvaihdekurssi Pääkäyttäjäkurssi Raportoinnin alkeet ja

Lisätiedot

Epsonin kokousratkaisut INTERAKTIIVISTEN PROJEKTORIEN PIKAOPAS

Epsonin kokousratkaisut INTERAKTIIVISTEN PROJEKTORIEN PIKAOPAS Epsonin kokousratkaisut INTERAKTIIVISTEN PROJEKTORIEN PIKAOPAS ALOITUS Sivu 9 Kokoukset eivät tapahdu enää vain yhdessä huoneessa. Tämä pikaopas käy läpi Epson-tulostimesi tärkeimmät toiminnot, jotta voit

Lisätiedot

Käyttäjän valikkokartta

Käyttäjän valikkokartta Kopiointi Kopiointi Tulostusväri Autom. tunnistus Mustavalkoinen Väri Yksiväri Kokosuhde Suhteellinen % Eri X ja Y Keskitys Zoom Esiasetukset Paperi 1-/2-puolisuus 1>1 1>2 2>2 2>1 Takasivun pyöritys Luovutus

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö 12.6.2015 Teija Horsma 1 Omavalvonta Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvonnassa korostetaan palveluntuottajien omaa vastuuta toiminnan

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 1 SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 Sähköinen liiketoiminta on tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa ja liiketoimintaprosesseissa.

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

IHE Demo / Tampere. toimivien järjestelmien välillä osallistujiksi ovat tulossa tällä hetkellä Mylab, Commit, Carestream, EMC, GE

IHE Demo / Tampere. toimivien järjestelmien välillä osallistujiksi ovat tulossa tällä hetkellä Mylab, Commit, Carestream, EMC, GE IHE Demo / Tampere Terveydenhuollon atk-päivillä Tampereella 25.- 26.5. IHE-profiilien avulla tapahtuva järjestelmien yhteisesittely valmisteilla havainnollistetaan tietojen siirtymistä IHEintegraatioprofiilien

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ

YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESITYS OPINTOASIAIN PÄIVILLÄ ROVANIEMELLÄ 27.9.2007 Osaamisen ja sivistyksen asialla HANKKEEN TAVOITE Suunnitella ja toteuttaa yliopistojen

Lisätiedot

PIKAOPAS Microsoft Surface Hub

PIKAOPAS Microsoft Surface Hub PIKAOPAS Microsoft Surface Hub Opi hyödyntämään ryhmätyön teho Microsoft Surface Hubin avulla Sisällysluettelo Istunnon aloittaminen Puhelun soittaminen Käyttäjien lisääminen meneillään olevaan puheluun

Lisätiedot

SUOMALAISET PK-YRITYKSET EIVÄT LUOTA PILVIPALVELUIHIN

SUOMALAISET PK-YRITYKSET EIVÄT LUOTA PILVIPALVELUIHIN Lehdistötiedote 17.1.2012 SUOMALAISET PK-YRITYKSET EIVÄT LUOTA PILVIPALVELUIHIN Buffalo Technologyn tekemän tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia suomalaisista pk-yrittäjistä ja johtajista ei luota tietojen

Lisätiedot

Konica Minolta. Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely. Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite

Konica Minolta. Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely. Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite Konica Minolta Unity Document Suite Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite Unity Document Suite, asiakirjojen skannaus ja jakelu Asiakirjojen

Lisätiedot

WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS. Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön

WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS. Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön Versio 23.04.2017 2017 2 / 7 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOA LUOVUTUSILMOITUKSESTA... 3 1.1.

Lisätiedot

Riskienhallinta ja tietotilinpäätös

Riskienhallinta ja tietotilinpäätös Riskienhallinta ja tietotilinpäätös Ari Andreasson tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki Terveydenhuollon ATK-päivät, Lahti 1 Johdon rooli Mihin kannattaa keskittyä? Nykytilan kartoitus Henkilörekisterihallinnon

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 15.1.2013, 12.2.2013, 12.3.2013, 16.4.2013, 14.5.2013 & 4.6.2013 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 55 32 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

SIMPLIFYSCAN. Viisas valinta älykkääseen skannaukseen

SIMPLIFYSCAN. Viisas valinta älykkääseen skannaukseen SIMPLIFYSCAN Viisas valinta älykkääseen skannaukseen SIMPLIFYSCAN: VIISAS VALINTA ÄLYKKÄÄSEEN SKANNAUKSEEN SimplifyScan antaa toimistosi työntekijöille mahdollisuuden skannata vaivattomasti asiakirjat

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot

Helmi-koulutus Tuen lomakkeet

Helmi-koulutus Tuen lomakkeet Helmi-koulutus Tuen lomakkeet Anna-Riikka Kivikoski Marika Korpinurmi 1 Tampere siirtyy sähköisiin lomakkeisiin syksyllä 2016 Helmi-toiminnanohjausjärjestelmässä avataan henkilökunnan käyttöön 31.8. sähköiset

Lisätiedot

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite HELPPOUDEN VOIMA Business Suite UHKA ON TODELLINEN Online-uhkat ovat todellinen yrityksiä haittaava ongelma yrityksen toimialasta riippumatta. Jos sinulla on tietoja tai rahaa, voit joutua kohteeksi. Tietoturvatapausten

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset Pcounter kustannustehokkuuden luotettava mittari Pcounter Sovellukset Pcounter, esittely Keskitetty tulostuksen hallinta Pcounter on verkkotulostuksen valvonta- ja laskutusohjelmisto, joka kohdentaa tulostuskustannukset

Lisätiedot

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Tilaaja Epilepsialiito ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Y-tunnus: 0221136-2 Hankintamenettely Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinnasta

Lisätiedot

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 1 Sisältö Tutkimuksen tausta ja toteutus 3 Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Väliaikaisen tallennuskansion käyttö Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Kun skannaat kuvia, dioja, asiakirjoja jne. sekä digitoit LP-levyjä tai C-kasetteja, sinulla on mahdollisuus tallentaa

Lisätiedot

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015 Strategia, johtaminen ja KA 29.4.2015 Valtiovarainministeriö Talouden ja hyvinvoinnin vakaan perustan rakentaja VM vastaa vakaan ja kestävän kasvun edellytyksiä vahvistavasta talouspolitiikasta valtiontalouden

Lisätiedot

sivu 1 (5) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely 30.10.2015 versio 2.8

sivu 1 (5) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely 30.10.2015 versio 2.8 sivu 1 (5) Sähköinen vaatimusmäärittely 30.10.2015 versio 2.8 LIITE 2: Reseptikeskuksesta / Potilastietojärjestelmät HL7 MedicalRecords dokumentissa on määritelty tarkat ehdot, joiden mukaisesti ja voidaan

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Panu Peitsaro 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Rahoittajat ja tiedon julkisuus. Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia 10.10.2008

Rahoittajat ja tiedon julkisuus. Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia 10.10.2008 Rahoittajat ja tiedon julkisuus Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia 10.10.2008 Periaate Julkisella rahalla tehty tutkimus on julkista. Termikysymys Mitä open access on suomeksi? Mitä näkökulmaa sananvalinnalla

Lisätiedot

Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ari Andreasson tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki 29.4.2016, Helsinki

Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ari Andreasson tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki 29.4.2016, Helsinki Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa Ari Andreasson tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki 29.4.2016, Helsinki Tietosuoja Kansainvälistä ja yksilön perusoikeus tiedollista kotirauhaa Henkilötietojen

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Nuance ecopy ShareScan. Siirtää paperidokumentit sähköiseen muotoon. Asiakirjojen skannaus & jakelu Nuance ecopy

Nuance ecopy ShareScan. Siirtää paperidokumentit sähköiseen muotoon. Asiakirjojen skannaus & jakelu Nuance ecopy Nuace ecopy ShareSca Siirtää paperidokumetit sähköisee muotoo Asiakirjoje skaaus & jakelu Nuace ecopy Nuace ecopy, asiakirjoje skaaus ja jakelu Itegroi paperidokumetit digitaalisii työkulkuihi Nuace ecopy

Lisätiedot

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Globaalin tietoliikenteen kasvu on digitaalisella aikakaudella ollut ennen näkemätöntä ja sen myötä ovat myös tietoturvariskit lisääntyneet jyrkästi.

Lisätiedot

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 13.6.2014 Rekisterin nimi Rekisterinpitäjä Kokkolan terveyskeskuksen päihdetyön rekisteri Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi PL

Lisätiedot

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE www.brother.fi UUSI KOMPAKTI MUSTAVALKOLASERMALLISTO - KORKEALAATUISTA YRITYSTULOSTUSTA EDULLISESTI Me Brotherilla tiedämme, että tiedonvälitys on yrityksille

Lisätiedot

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet Kategoria Ominaisuudet Tulostuksen hallinta Yhdenmukainen tulostusympäristön hallinta Tulostuskäytännöt ja säännöt Tuotepohjainen työprosessi Tulostusjonojen hallinta KÄYTTÄJIEN JA KUSTANNUSTEN KATTAVA

Lisätiedot

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta M-Files OCR M-Files OCR:n avulla voidaan skannattavalle paperidokumentille tehdä tekstintunnistus skannerista riippumatta. Tällöin tekstiä sisältävät kuvat tunnistetaan varsinaisiksi tekstimerkeiksi, jonka

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti Sähköpostiohjeet 1 Uuden PST tiedoston luominen sähköposteille... 3 Tärkeää!... 3 Tiedoston luominen... 3 Kansioiden luominen datatiedostoon... 5 Pikatoimintojen luominen... 8 Odottaa vastausta allekirjoitus...

Lisätiedot

AKEn ympäristöjärjestelmä

AKEn ympäristöjärjestelmä AKEn ympäristöjärjestelmä Suunnitelmallista ja tavoitteellista ympärist ristötyötä edistämäss ssä 30.9.2009 1 Historiaa LVMn hallinnonalan ensimmäinen ympäristöohjelma tehtiin vuonna 1994 (L53/94) Seuraava

Lisätiedot

AJOK/KEAJ/IAJOK. Koetallennus

AJOK/KEAJ/IAJOK. Koetallennus AJOK/KEAJ/IAJOK Koetallennus Sisältö Mitä uutta? Ohjelman käyttö koepaikalla AJOK koetallennus ja tulosteet KEAJ koetallennus ja tulosteet IAJOK koetallennus ja tulosteet Koekauden kokeet (AJOK, KEAJ)

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2014 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 31.01.2014 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

A B C LAATUKÄSIKIRJA. Yrityksen laatupolitiikka

A B C LAATUKÄSIKIRJA. Yrityksen laatupolitiikka A100 A1 2/5 1. L A AT U K Ä S I K I R J A 1. 1 L a a t u k ä s i k i r j a n t a r k o i t u s Laatukäsikirjan pohjana on halu kehittää ja tehostaa toimintoja määrittelemällä suunnitteluvaiheen toimintatavat

Lisätiedot

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Juhani Kaakinen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus Ossi Koski AHTi Tämä on AHTi: yksi valtionhallinnon IT- palvelukeskuksista

Lisätiedot

Käyttäjän valikkokartta

Käyttäjän valikkokartta Kopiointi Kopiointi Tulostusväri Autom. tunnistus Mustavalkoinen Väri Yksiväri Kokosuhde Suhteellinen % Eri X ja Y Keskitys Zoom Esiasetukset Paperi 1-/2-puolisuus 1>1 1>2 2>2 2>1 Takasivun pyöritys Luovutus

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN JA RYHMÄPUHELUN SOITTAMINEN Ryhmän perustaminen on helppoa. Tarvitset internet-yhteyden sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja webbikamera. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen tai Seuraava painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Sisällys. Lukijalle... 11. Mitä on digitaalinen taloushallinto?... 15. Järjestelmät... 34. Ostolaskut... 52

Sisällys. Lukijalle... 11. Mitä on digitaalinen taloushallinto?... 15. Järjestelmät... 34. Ostolaskut... 52 Sisällys 1 2 3 Lukijalle................................................. 11 Mitä on digitaalinen taloushallinto?....................... 15 1.1 Johdanto............................................ 15 1.2

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään?

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? 29.3. Taustaa: Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuuden hankinta (Valtiokonttori: Kieku) Määritellään ja hankitaan järjestelmäkokonaisuus

Lisätiedot

Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera

Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera No.1. Plug and Play IP Kamera Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera Helppo Käyttäjän ei tarvitse tietää mitään verkkotekniikasta eikä tehdä mitään asetuksia tai porttiohjauksia reitittimeen.

Lisätiedot

Vetokaapit laboratorioihin

Vetokaapit laboratorioihin Vetokaapit laboratorioihin O U R E X O Y M ä k i r i n t e e n t i e 3 3 6 2 2 0 K a n g a s a l a P u h. ( 0 3 ) 2 1 2 8 0 0 0 F a k s i ( 0 3 ) 2 1 2 8 1 5 8 w w w. o u r e x. f i o u r e x @ o u r e

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden

Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden kehittäminen Kumppanuusverkoston kehittämishanke Pasi Hintikka valmiuspäällikkö, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos projektipäällikkö, Pelastuslaitosten tietoturvallisuuden

Lisätiedot

HALUAN TARJOTA ASIAKKAILLENI PAREMMAN ASIAKAS- KOKEMUKSEN TEHOKKAILLA PROSESSEILLA

HALUAN TARJOTA ASIAKKAILLENI PAREMMAN ASIAKAS- KOKEMUKSEN TEHOKKAILLA PROSESSEILLA HALUAN TARJOTA ASIAKKAILLENI PAREMMAN ASIAKAS- KOKEMUKSEN TEHOKKAILLA PROSESSEILLA VAKUUTUSALAN TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN VAKUUTUSALAN TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 2 INNOVATIIVISIA ALOITTEITA VAKUUTUSALALLE

Lisätiedot

* Vaatii lisävarusteena saatavan tietoturvakitin. Nitova viimeistelijä Paperinkuljetusyksikkö Vastaanottotaso Suuri paperisäiliö Vihkonitova viimeistelijä Rei'ityslaite Ohisyöttötaso Suuri paperisäiliö

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET PELAAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Oma taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja oman ikäluokan parhaisiin Videot Omat

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018. Tiivistelmä

Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018. Tiivistelmä Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategia 2015-2018 Tiivistelmä JOHDANTO Tämä dokumentti on Kirkkonummen tietohallintostrategian tiivistelmä ja koskee strategiakautta 2015-2018. Kirkkonummen kunnan tietohallintostrategian

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Vaasan sairaanhoitopiirin ky 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Göran Honga 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimen strategia

Joensuun seudun hankintatoimen strategia Joensuun seudun hankintatoimen strategia Page 1 Visio Vuonna 2015 Joensuun seudun hankintatoimi on edistyksellisten ja kilpailukykyisten hankintapalveluiden tarjoaja ja aluekehityksellisesti merkittävä

Lisätiedot

Moodle HOPS-työskentelyn tukena

Moodle HOPS-työskentelyn tukena Moodle HOPS-työskentelyn tukena Ohjeita alueen tilaamiseen Tilatessasi Moodle-aluetta HOPS-ryhmällesi, voit tilata täysin tyhjän alueen, jonne rakennat itse kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Lisätiedot

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA ENEMMÄN AIKAA TYÖLLE, JOLLA ON MERKITYSTÄ Tiimien erilaiset toimintatavat ja tiedon tarpeet aiheuttavat usein turhaa selvittelytyötä ja samaa tietoa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja SISÄLLYSLUETTELO KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja 73 LAUSUNTO ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEISTA JA SOTE-UUDISTUKSESTA... 1 Pykälän liite: Liite 3: Lopen kunnan lausunto... 2 73, KVALT 30.11.2015 18:00

Lisätiedot

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 1. Johdanto Hosted Mail on yrityskäyttöön suunniteltu sähköposti- ja ryhmätyösovelluspalvelu. Se perustuu Microsoft

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015. Versio 2.0, JTO142

Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015. Versio 2.0, JTO142 Suomi.fi-tunnistaminen Julkishallinto, valtion ja kuntien yhtiöt 18.11.2015 Versio 2.0, JTO142 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi-palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Nykyiset Tunnistus.fi- ja Vetuma-palvelut

Lisätiedot

PISARA Pitkäaikaissairauksien alueellinen toimintamalli hankekokonaisuuden aloitusseminaari

PISARA Pitkäaikaissairauksien alueellinen toimintamalli hankekokonaisuuden aloitusseminaari 1 PISARA Pitkäaikaissairauksien alueellinen toimintamalli hankekokonaisuuden aloitusseminaari 29.4.2010 Keijo Koski 2 Oulun kaupungin tahdonilmaisu 1. Oulun seudulla on asukkaiden tarpeista lähtevä, hyvinvointia

Lisätiedot

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Tieto-opas Monitoimilaitetta ja sen toimintoja kuvaillaan useissa oppaissa. Tämän sivun avulla löydät monitoimilaitetta koskevia julkaisuja ja muita tietoja. Ohjesivut Monitoimilaitteessa on

Lisätiedot

Luku 10 Käyttöönoton suunnitteluja toteutusvaihe

Luku 10 Käyttöönoton suunnitteluja toteutusvaihe Luku 10 Käyttöönoton suunnitteluja toteutusvaihe Käyttöönoton Roll-Out Planning suunnittelu- & Preparation ja valmistelu Design Tiedon- Data Conversion muunnos- prosessien Processes suunnittelu Toimipisteiden

Lisätiedot

WorkCentre 7132. tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti. Helppoa monitoimisuutta. sinun tarpeisiisi... nyt väreissä

WorkCentre 7132. tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti. Helppoa monitoimisuutta. sinun tarpeisiisi... nyt väreissä WorkCentre 7132 tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti Helppoa monitoimisuutta sinun tarpeisiisi... nyt väreissä WorkCentre 7132 Xerox WorkCentre 7132 -monitoimilaite on edullinen tapa lisätä toimiston

Lisätiedot

Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1.

Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1. Yhteiset konseptit ja periaatteet julkishallinnon palvelukehittämisen edistäjinä Kuntien avoin data hyötykäyttöön seminaari 27.1.2016 Kirsi Pispa, CSC Tieteen tietotekniikan keskus JulkICTLab on valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Verkkolaskupalvelut automatisoinnista lisäarvoa 11.4.2007

Verkkolaskupalvelut automatisoinnista lisäarvoa 11.4.2007 Verkkolaskupalvelut automatisoinnista lisäarvoa 11.4.2007 1. Muuttunut toimintaympäristö 2 Muuttunut toimintaympäristö Tietotekninen kehitys on pysyvästi muuttanut yritysten liiketoimintaympäristöä kuluttajien

Lisätiedot

Baswaren verkkolaskuratkaisut PK-yritykselle. Mikael Ylijoki VP, Network Services Product Management

Baswaren verkkolaskuratkaisut PK-yritykselle. Mikael Ylijoki VP, Network Services Product Management Baswaren verkkolaskuratkaisut PK-yritykselle Mikael Ylijoki VP, Network Services Product Management Mikä on verkkolasku? Verkkolasku on lasku, joka: Lähetetään ja/tai vastaanotetaan sähköisesti Sisältää

Lisätiedot