YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA"

Transkriptio

1 YKSILÖLLISET PALVELUT TUKEVAT OPISKELUA JA OPETUSTA Palvelupohjaisen koulutuksen kehittäminen

2 PALVELUPOhJAinEn KOULUTUS On helppo TOTEUTTAA Koulutuksella on ratkaiseva osuus menestymiseen nyky-yhteiskunnassa. Sen vuoksi oppilaitosten merkitys kasvaa jatkuvasti alkaen päiväkotien esiopetuksesta ja jatkuen peruskouluun, yliopistoihin ja erityisalojen ammatillisiin oppilaitoksiin. Toisaalta julkisiin organisaatioihin kohdistuu ankaria kustannuspaineita, joten oppilaitosten on pakko optimoida ja selkeyttää työnkulkujaan. Samalla näiden oppilaitosten on nykyaikaistettava palvelurakenteitaan ja tarjottava kattavat kopiointi- ja tulostuspalvelut, niiden valvonta- ja maksusovellukset sekä ratkaistava digitaalisten asiakirjojen tietoturvallinen arkistointi ja käytettävyys. Taloudellisten rajoitteiden lisäksi oppilaitokset kohtaavat muitakin haasteita. Laitosten on mukauduttava nykyajan opiskelijoiden esittämiin palvelu ja tukiodotuksiin sekä tehostettava opetus ja opiskeluympäristöään, jotta se vastaisi oppilasvaihdon, osa aikaopiskelijoiden ja verkko opetuksen tarpeita. Laitosten on myös kehitettävä infrastruktuurejaan, jotta niiden teknologiat ja toiminta olisivat ekologisesti kestäviä ja täyttäisivät tämän päivän vaatimukset. Nykyinen käyttäjä vaatii laitteilta erityyppisten asiakirjojen tuottamista, joustavaa ja tietoturvallista kirjautumista ja mobiilivalmiuksien saumatonta integrointia. Lyhyesti sanottuna oppilaitokset etsivät ratkaisua digitaalisesta teknologiasta, joka edistäisi opetusta, oppimista, tietokantojen ylläpitoa ja budjettien hallinnointia. Konica Minoltan huippukehittyneet asiakirjojen tuotanto, seuranta, skannaus ja jakelusovellukset ovat oikea valinta oppilaitosten tarpeisiin.

3 PALvELUPOhJAISEn KOULUTUKSEn KEhiTTäminEn 2/3 sisältö Opiskelu ja opetus Peruspalvelut...Sivu 04 Laajennetut palvelut...sivu 05 Premium palvelut...sivu 06 Ilmaiset kopiot...sivu 07 Kurssiaineiston kokoaminen...sivu 08 Opinnot Hallintotoimet Ilmoittautuminen...Sivu 09 Oppilasrekisterit...Sivu 10 Hallinnointi Opintomenestyksen kaksi kulmakiveä Opiskelu ja opetus: Esimerkkejä opiskelijoille ja luennoitsijoille tarjottavista tulostus ja kopiointi palveluista, joihin sisältyy tulostus mobiililaitteilta ja koti PC:ltä sekä digitaalisen kurssiaineiston jakelu ja sähköiset aineistohakemistot. Hallinnointi: Esimerkkejä, jotka havainnollistavat erilaisia hallinnointitehtäviä kuten sähköinen ilmoittautuminen, opiskelijarekisterin ylläpito ja aineistojen tietoturva.

4 PERUS- PALVELUT itsepalvelukopiointi & -tulostus Pienten oppilaitosten on voitava tarjota opiskelijoilleen helppokäyttöisiä kopiointi- ja tulostuslaitteita ilman vaativien tietoverkko- tai palvelinympäristöjen luomista. Nämä oppilaitokset etsivät ratkaisuja, joiden investoinnit ovat vähäisiä, laitteiden lukumäärä pieni ja ylläpitotarve minimaalinen. Konica Minoltan ratkaisu on tehokas itsepalvelujärjestelmä, jossa opiskelijat voivat valita kopioiden ja tulosteiden maksutavan kahdesta eri vaihtoehdosta. Ensimmäisessä sovelluksessa on pelkästään kolikkomaksulaite ja toisessa mahdollisuus maksaa sekä käteisellä että kortilla, mikä vaatii erillisen korttisaldon latauslaitteen. Peruspalvelut Itsepalvelukopiointi & tulostus Opiskelija pääsee käyttämään laitetta maksamalla kortilla. Kun opiskelija tarvitsee kopioita, hän valitsee kopioasetukset kuten kopiomäärän ja väri tai mustavalkokopioinnin. Jos opiskelija haluaa tulostaa USB tikulta tai skannata USB tikulle, hän liittää muisti tikun laitteeseen ja valitsee joko tulostus tai skannausasetukset. Opiskelija voi myös lähettää käyttäjätunnuksella varustetun tulostustyönsä tulostimelle. Maksettuaan kortilla hän valitsee kansion, johon turva tulostettava asiakirja on tallentunut ja käynnistää tulostuksen tunnistautumalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Maksukorttia käyttävä opiskelija voi ladata korttiinsa lisäsaldoa esimerkiksi oppilaitoksen toimistossa. Oppilaitosten hyödyt Pienetkin oppilaitokset voivat tarjota kätevän ja helppokäyttöisen itsepalvelukopioinnin ja -tulostuksen. Valvonta- ja maksusovellus on luotettava sekä tehokas. Palvelujen järjestäminen opiskelijoille ei lisää hallinnoinnin tai verkkoyhteyksien kuormitusta.

5 PALvELUPOhJAISEn KOULUTUKSEn KEhiTTäminEn 4/5 Laajennetut palvelut Mobiilitulostus ja follow-me-tulostus LAAJEnnETUT PALVELUT mobiilitulostus ja follow-me-tulostus Opiskelijat, opettajat ja luennoitsijat tarvitsevat entistä joustavampia sovelluksia, jotka eivät rajoita asiakirjojen tulostamista vain tietyille laitteille. Heidän on voitava tulostaa kurssiohjelmia, kirjallisuusluetteloja ja luentomonisteita missä tahansa oppilaitoksen tai yliopiston alueella ja ajasta riippumatta. Mobiilitulostukseen opiskelijat käyttävät kannettavia tietokoneita tai muita mobiililaitteita, jolloin he voivat tulostaa yksittäisiä sivuja tai laajoja asiakirjoja ilman erillisen tulostinajurin asentamista.. Follow me tulostus mahdollistaa töiden tulostamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Työn vapauttamiseen tarvitaan käyttäjätunnus, mikä estää tulosteita jäämästä luovutustasolle tai tarpeetonta kopiointia. Tulostustyönsä lähetykseen opiskelija tarvitsee PC:n tai mobiililaitteen kuten tablet tietokoneen tai älypuhelimen, jolla hän avaa oppilaitoksen verkkosivun, sähkö postin tai tulostusajurin. Tulostusajurin kautta työtä lähettävä oppilas käyttää PC:tä, joka on rekisteröity tietoverkkoon. Verkkosivulta opiskelija kirjautuu verkkopalveluun, johon hän siirtää tulostustyönsä. Sähköpostia käyttävä opiskelija oheistaa tulostustyönsä sähköpostin liitteeksi. Yliopistolla opiskelija kirjautuu tulostimelle ja valitsee lähettämänsä työn follow metoimintojen avulla. Asiakirjan tulostamisen jälkeen opiskelija voi tarkistaa tulostustilisaldonsa. Tililleen opiskelija voi siirtää rahaa joko verkossa tai maksamalla summan oppilaitoksen kansliassa tai palvelupisteessä. Sovellus sisältää kätevät raportit, joista IT ylläpito voi tarkastella tulostus ja kopiokustannuksia ja opiskelijat näkevät työnsä ja tilisaldonsa. Oppilaitosten hyödyt ne pystyvät tarjoamaan tehokkaan ja tietoturvallisen tulostuksen sekä maksumenettelyn. mobiiliteknologioiden integrointi on helppoa, sillä useimmille opiskelijoille ne ovat tuttuja. Kustannukset ovat täysin läpinäkyviä niin oppi laitoksille kuin opiskelijoillekin.

6 PREMIUM PALVELUT Premium-palvelut Online-aineistoluettelot ja keskitetty painatus Opiskelijalla tai luennoitsijalla on tili oppilaitoksen tulostuspalvelussa. Opiskelija tai luennoitsija voi lisätä tilisaldoaan joko verkossa maksamalla tai käteissuorituksena kansliassa. Opiskelija tai luennoitsija tulostaa asiakirjan avaamalla ensin PC:n, kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen selaimen ja siirtymällä sitten tulostuspalveluun omalla tilitunnuksellaan. Opiskelija tai luennoitsija voi nyt poimia asiakirjan sähköisestä aineistoluettelosta tai siirtää PDF muodossa olevan asiakirjan luetteloon. Sitten hän valitsee tulostusasetukset ja tarkistaa ennen lähetystä, että sivut ovat virheettömiä. Tulostusmaksu veloitetaan hänen tililtään. Jos asiakirja lähetetään tulostettavaksi jollekin kampuksella sijaitsevalle laitteelle, opiskelija varmentaa siirron ja käynnistää sitten asiakirjan follow me tulostuksen. Jos asiakirja lähetetään painatuskeskukseen, se saa työtilauksen, jossa on kaikki tarvittavat ohjeet asiakirjan tulostamiseksi. Kehittyneet toiminnot helpottavat tulostustöiden seuraamista ja valvontaa sekä koko laitekapasiteetin hyödyntämistä. Online-aineistoluettelot ja keskitetty painatus Itsepalvelukopioinnin ja -tulostuksen ohella oppilaitosten on tarjottava sovelluksia sellaisille opiskelijoille ja luennoitsi joille, joiden tulostustyöt ovat tavallista laajempia ja vaativampia kuten väitöskirjat, luentomonisteet tai tapahtumakalenterit. Suurilla oppilaitoksilla ja yliopistoilla on omia painatuskeskuksia, joiden tuotantotulostusjärjestelmät tarjoavat myös kehittyneitä viimeistely ja jälkikäsittelyominaisuuksia. Opiskelijat ja luennoitsijat voivat tilata edullisesti suuriakin painosmääriä ja esimerkiksi kierretai liimasidottuja painotuotteita. Online aineistoluettelot auttavat yliopistoja jakamaan kurssimateriaalia opiskelijoille. Luennoitsijat voivat helposti siirtää tekstejä, esitelmiä ja kurssikirjaluetteloita opiskelijoille, jotka hakevat aineiston verkosta ja tulostavat sen yliopiston painatuskeskuksessa tai valitsemallaan laitteella. On demand tulostus aineistoluetteloita hyödyntämällä sekä ammattitason painatuskeskuspalvelut ovat oivallisia esimerkkejä kustannustehokkuuden lisäämisestä oppilaitoksissa. Oppilaitosten hyödyt Palvelu sisältää tehokkaat on-demand-tulostusvalmiudet. Tulosteita ei tarvitse varastoida, mikä säästää rahaa. Selkeä budjetointi ja täsmällinen kustannuslaskenta tekevät on-demand-tulostuksesta taloudellista. Sähköiset aineistoluettelot antavat luennoitsijoille mahdollisuuden luoda räätälöityjä kurssisisältöjä.

7 PALvELUPOhJAISEn KOULUTUKSEn KEhiTTäminEn 6/7 Ilmaiset kopiot ILMAISET KOPiOT Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhanke, jossa kopioiden toinen puoli varataan mainoksille tai muulle informaatiolle, antaa oppilaitoksille mahdollisuuden tarjota kopiointia ja tulostusta veloituksetta. Tämä on kiinnostava ratkaisu varsinkin aikoina, jolloin oppilaitosten on parannettava kustannustehokkuuttaan ja silti luotava oppilaita houkuttelevia palveluita. Samalla avautuu tilaisuus kerätä ja analysoida käyttäjiä koskevaa tietoa, josta saattaa olla hyötyä myöhemmässä markkinoinnissa. Laitteen käyttöpaneelissa on oma ilmaiskopioinnin valintaikkuna. Opiskelija sijoittaa asiakirjansa skannaustasolle ja painaa valintapaneelin käynnistyspainiketta. Ennen kopioinnin alkamista opiskelijaa pyydetään vastaamaan muutamiin, esimerkiksi sukupuolta tai harrastuksia koskeviin kysymyksiin. Valmiin kopion jokainen takasivu sisältää kohdennettua mainontaa, joka perustuu opiskelijan ilmoittamiin mieltymyksiin. Oppilaitosten hyödyt houkutteleva tarjous oppilaille, jotka haluavat säästää rahaa. Erinomainen tilaisuus yrityksille mainostaa oppilaitoksissa.

8 KURSSiAinEiSTOn KOKOAMInEn Paperiarkkien sijaan nykyiset opiskelijat ja opettajat ovat tottuneet käsittelemään digitaalisia tiedostoja. Ne sisältävät alkuperältään digitaalista informaatiota kuten tekstidokumentteja ja taulukoita, jotka on laadittu yleisillä toimistosovelluksilla. Tiedostoissa on myös alkuaan paperille painettua ja nyt sähköiseksi muutettua sisältöä kuten lehtiartikkeleita ja kirjasitaatteja. Sujuva työnkulku edellyttää, että oppilaitoksen toimisto ja opetushenkilöstölle hankitaan sovellus, jolla se voi vaivattomasti ja eri lähteistä koota aineistoja, digitalisoida niitä ja muuttaa ne sitten yhdeksi tulostettavaksi tiedostoksi, joka lähetetään kollegoille tai julkaistaan oppilaiden käyttöön. Kurssiaineiston kokoaminen Opintosihteeri, opettaja tai luennoitsija hyödyntää asiakirjahallintasovellusta ja kerää eri lähteistä ja eri tiedostoformaateista koostu van aineiston, jonka hän yhdistää PDF tiedostoksi. Sovellus antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita ja yhdistää digitaalisten dokumenttien yksittäisiä sivuja tai kokonaisia PDF tiedostoja näppärästi vedä ja pudota toiminnolla. Digitaalisiin tiedostoihin voidaan myös liittää sähköiseen muotoon skannattuja paperiasiakirjoja. Asiakirjahallinta tarjoaa myös työkalut korkealaatuisten PDF tiedostojen luomiseen sekä tulostamiseen yleisistä sovelluksista kuten Word. PDF tiedostot voidaan myös ohjata suoraan muille kollegoille sähköpostin tai SharePoint palvelun välityksellä. PDF tiedostojen lisäksi tämä sovellus antaa opettajille mahdollisuuden tarjota opiskelijoille esimerkiksi lähdekirjallisuutta äänitiedostoina. Oppilaitosten hyödyt Asiakirjojen selkeytetyt työnkulut säästävät aikaa ja kustannuksia. Erityyppisten asiakirjojen tehokas käsittely. Kurssiaineisto on yksilöllisesti räätälöityä, aina saatavilla ja ajantasaista.

9 PALvELUPOhJAISEn KOULUTUKSEn KEhiTTäminEn 8/9 Ilmoittautuminen ILMOITTAUTUMInEn Tiedonhallintajärjestelmät ovat ratkaisevasti vähentäneet monien oppilaitosten hallinnollista työmäärää. Hallintajärjestelmän suorituskyvyn ja sen painoarvon lisäämiseksi järjestelmiin kannattaa integroida tehokas tiedonkeruu ja kehittynyt asiakirjojen hallinta. Ilmoittautuessaan opiskelijat täyttävät useita sähköisiä tai paperille painettuja lomakkeita sekä toimittavat oppilaitokselle erilaisia paperidokumentteja kuten päästötodistuksia. Kaikkia näitä asiakirjoja voidaan hallinnoida yksinkertaisesti ja tietoturvallisesti, kun eri tietolähteet integroidaan yhdeksi PDF tiedostoksi, jonka luvaton käyttö estetään salasanalla ja/ tai kryptaamalla. Oppilaitoksen työntekijä muuntaa kaikki tarvittavat lomakkeet täytettäviksi ja tallennettaviksi PDF lomakkeiksi, jotka voidaan lähettää sähköpostitse opiskelijoille tai heidän huoltajilleen tai jotka voidaan siirtää verkkosivulle. Opiskelijat tai heidän huoltajansa täyttävät PC:n näytölle avautuvat lomakkeet, jotka he sitten palauttavat sähköpostitse tai tulostavat ja liittävät mukaan ilmoittautumiseen vaadittavia muita asiakirjoja. Kaikki oppilaitoksen toimistoon saapuvat ilmoittautumisasiakirjat tarkistetaan ja opiskelijatiedot tallentuvat automaattisesti tiedonhallintajärjestelmään. Toimistotyöntekijä skannaa ilmoittautumiseen liittyvät muut paperidokumentit sähköiseen muotoon ja tallentaa ne tiedonhallintajärjestelmään turvamenettelyjä noudattaen. Oppilaitoksen hyödyt Sähköinen ja helposti muokattava työnkulku vähentää hallinnoinnin työkuormitusta. Kattava arkistointi mahdollistaa asiakirjojen vaivattoman saatavuuden ja samalla henkilötietojen salassapitomääräysten noudattamisen. hallinnoinnin parantunut tehokkuus ja paperiasiakirjojen vähentyminen.

10 OPPiLAS- REKISTERIT Nykyaikaisesti hallinnoitu opiskelijarekisteri perustuu keskuspalvelimiin ja sähköisiin opiskelijatiedostoihin. Sen vuoksi on tärkeää, että opiskelija-asiakirjat ohjautuvat korkeakoulun tietokantaan ja oikeaan opiskelijatiedostoon esimerkiksi ennalta määriteltyä työnkulkua seuraten. Rekisteröintimenettelyssä on ehdottomasti noudatettava tiukkoja tietoturvanormeja ja kunnioitettava opiskelijatietojen luottamuksellisuutta. Sähköisesti hallinnoidusta rekisteristä on tietojen haku nopeaa ja kohdennettua ja opiskelijatieto kannan ja oppisuoritusten tarkastelu sujuu vaivattomasti. Sähköinen rekisteri säästää myös huimasti aikaa ja rahaa perinteiseen paperiseen arkistoon verrattuna. Opiskelijarekisterit Monitoimilaitteeseen on sulautettu asiakirjojen skannaus ja jakelusovellus. Laitteen käyttäjä esimerkiksi yliopiston työntekijä skannaa opiskelijan opintosuorituksen ja lähettää sen suoraan sähköiseen opiskelijatiedostoon. Tiedosto tallennetaan tietoturva määräyksiä noudattaen. Tämän jälkeen vain valtuudet saaneilla työntekijöillä on lupa käsitellä luottamuksellisia ja henkilökohtaisia tietoja sekä suorittaa opiskelijarekisteriä koskevia työnkulkuja. Oppilaitoksen hyödyt Luottamuksellisen tiedon automaattinen digitointi ja tallennus. Paperiarkistoista luopuminen säästää työtä ja kustannuksia. Systemaattinen rekisteri ja tietojen vaivaton haku.

11 YMPÄRISTÖ- JA TIETOTURVAVASTUULLISUUS 10/11 KESKEISET VASTUUT Ympäristövastuu Tietoturvavastuu Konica Minolta suosii ympäristöä säästäviä toi min tastrategioita ja ottaa huomioon ekologiset näkökoh dat tuotteidensa koko elinkaaren aikana. Konica Minolta pyrkii edistämään kierrätystä ja uusiokäyttöä, ehkäisemään luonnon saastumista ja minimoimaan kaikki mahdolliset ympäristöriskit. Ekologinen tuotanto Tutkimus- ja tuotekehitysosastomme päämääränä ovat vihreät innovaatiot. Niistä esimerkkinä Konica Minoltan oma polymeerinen Simitri HD -väriaine, jonka valmistuksessa CO 2 -päästöjä syntyy 33 % vähemmän kuin perinteisten värijauheiden tuottamisessa. Ekologinen kuljetus Pakkauskokojen pienentäminen ja älykkäästi toteutettu logistiikka lyhentävät kuljetusvälimatkoja sekä vähentävät kuljetuskertoja ja kuljetusjätettä. Ekologiset palvelut Laitteiden energiansäästötoiminnot sekä virran kulutusta mittaava Eco-laskuri kertovat käytännön toimista, joilla tuemme uusimpia ympäristövaatimuksia. Ekologinen käyttö Monitoimilaitteiden ja tulostinten kehittyneet ominaisuudet kuten käyttäjävarmennus, follow-me-tulostus ja töiden esikatselu säästävät paperia ja estävät tarpeetonta kopiointia. Konica Minolta on edelläkävijä monitoimilaitteidensa tietoturvateknologian kehittäjänä ja toteuttajana. Sähköisen informaation käyttäjätietojen ja asiakirjojen luottamuksellisuutta suojaavat ratkaisut ovat edelleen yksi toimintamme painopisteistä. Verkon tietoturva Tietoturvakäytänteet suojaavat verkkoliikennöintiä ja estävät luvattoman pääsyn laitteille ja verkkotoimintoihin. Henkilökohtainen tietoturva Kaikki Konica Minoltan laitteilla käsiteltävä henkilökohtainen informaatio on ja pysyy aina ulkopuolisten ulottumattomissa. Tarvittaessa toimintojen käyttöä voidaan rajoittaa. Käyttäjätunnistus ja follow-me-tulostus varmistavat, että luottamukselliset asiakirjat päätyvät oikeisiin käsiin eivätkä jää lojumaan laitteen luovutustasolle. Tietoturvasertifikaatit Konica Minolta suhtautuu asiakkaidensa tietoturvan varmis tamiseen vakavasti. Sen vuoksi lähes jokaiselle bizhub-moni toimilaitteelle on myönnetty Common Criteria (CC) EAL3 tai vastaava ISO sertifiointi. Monesta muusta valmistajasta poiketen Konica Minolta hakee aina sertifiointia koko monitoimijärjestelmälle ja varmistaa näin järjestelmien aukottoman tietoturvan. Ekologinen kierrätys Konica Minoltan ympäristövastuullisuutta osoittavat mm. laitteiden ja tarvikkeiden kierrätys sekä uusiopaperin käyttö silti tulostuslaadusta yhtään tinkimättä. Lisätietoja vihreästä innovoinnista

12 Paperikapasiteetit on laskettu 80 g/m2 painoisille ja A4 kokoisille arkeille. Skannaus-, kopiointi- ja tulostusnopeudet on ilmoitettu poikittain syötetyille, yksipuolisille A4 kokoisille arkkisarjoille. Ilmoitettujen ominaisuuksien ja toimintojen tuki sekä saatavuus riippuvat käyttöjärjestelmistä, sovelluksista, verkkoprotokollista sekä verkon ja järjestelmien kokoonpanosta. Tulostustarvikkeiden ilmoitetut riittoisuudet ja kestot perustuvat määriteltyihin käyttöehtoihin kuten paperikokoon ja väripeittoon (5 % väripeitto A4-arkilla). Tarvikkeiden todellinen riittoisuus ja kesto vaihtelevat johtuen käyttötavoista ja muista tekijöistä kuten väripeitto, paperikoko, tulostusmateriaalin tyyppi, tulostustapa (jatkuva tai ajoittainen tulostus) ja laitteen sijoituspaikan lämpötila sekä suhteellinen kosteus. Jotkut laitepiirrokset sisältävät lisälaitteita. Ominaisuuksia ja tarvikkeita koskevat tiedot perustuvat esitteen painatushetkellä käytössä olevaan informaatioon ja voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Konica Minolta pidättää oikeuden kaikkiin hintoja ja teknisiä tietoja koskeviin muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta. Microsoft, Windows ja Windows-logo ovat Microsoft Corporationin tuotemerkkejä tai rekisteröimiä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Muut tuotemerkit tai rekisteröidyt tuotemerkit kuuluvat niiden omistajille. Lisätietoja osoitteesta: Konica Minolta Business Solutions Finland Oy Puh. vaihde ESPOO Keilaranta 17 C ESPOO JYVÄSKYLÄ Piippukatu JYVÄSKYLÄ OULU Ratakatu OULU ROVANIEMI Vierustie ROVANIEMI SODANKYLÄ Kasarmintie SODANKYLÄ TAMPERE Hatanpäänkatu TAMPERE TURKU Apilakatu TURKU

PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA

PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA PANKKIPALVELUILTA ODOTAN TEHOKKUUTTA JA EHDOTONTA LUOTTAMUK- SELLISUUTTA Pankkitoiminnan kehittäminen PALVELUJEN OPTIMOINTI ON HELPPO TOTEUTTAA Rahoitusalan yrityksissä tuotetaan valtava määrä paperiasiakirjoja.

Lisätiedot

YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT

YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT YKSILÖLLISET bizhub- LAAJENNUSOSAT i-option laajentaa toiminnallisuutta Yritykset painottavat yhä voimakkaammin järjestelmien käytön yksinkertaistamista ja työnkulkujen kehittämistä. Ne on nyt helppo toteuttaa

Lisätiedot

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset Pcounter kustannustehokkuuden luotettava mittari Pcounter Sovellukset Pcounter, esittely Keskitetty tulostuksen hallinta Pcounter on verkkotulostuksen valvonta- ja laskutusohjelmisto, joka kohdentaa tulostuskustannukset

Lisätiedot

HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA

HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA HALUAN ASIAKIRJA- PALVELUJA JOTKA TUKEVAT SEKÄ OPETUSTA ETTÄ OPISKELUA KOULUTUS- TYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN KOULUTUSTYÖNKULKUJEN KEHITTÄMINEN 2 ASIAKIRJAPALVELUJEN TOTEUTUS ONNISTUU HELPOSTI Osaamisesta

Lisätiedot

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä

ja prosessien tiedoista noin 90 tehty ilman selviä Lehdistötiedote Konica Minolta esittelee asiakkaidensa työnkulkuja merkittävästi tehostavat dokumentinhallinnan ja prosessien palvelut (MCS, Managed Content Services) Lokakuu 2014 Konica Minolta, Inc.

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille

ICT-info opiskelijoille ICT-info opiskelijoille 2019 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot 6 6 Aakkosnumeerinen näppäimistö

Lisätiedot

TOIMISTO- JÄRJESTELMIEN ON LUOTAVA OPTIMAALISET EDELLYTYKSET TYÖSKENTELYLLE

TOIMISTO- JÄRJESTELMIEN ON LUOTAVA OPTIMAALISET EDELLYTYKSET TYÖSKENTELYLLE TOIMISTO- JÄRJESTELMIEN ON LUOTAVA OPTIMAALISET EDELLYTYKSET TYÖSKENTELYLLE RÄÄTÄLÖIDYT TOIMISTO- JÄRJESTELMÄT RÄÄTÄLÖIDYT TOIMISTOJÄRJESTELMÄT 2 VALMIINA TOIMISTOTYÖN KAIKKIIN HAASTEISIIN Toimialasta

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Hälytysääni määr Sivunsuojaus 1 Autom. jatko Näytön kieli Tallennuspaikka Tukosselvitys

Lisätiedot

KONICA AVULLAMINOLTA

KONICA AVULLAMINOLTA JOHN NAUTI DOE JOUSTAVASTA INC. ENJOYS TYÖSKENTELYSTÄ TRUSTFUL RELATIONSHIP MOBIILITULOSTUKSEN WITH KONICA AVULLAMINOLTA Global technology leader profits from document security, lower costs, greener printing

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille

ICT-info opiskelijoille ICT-info opiskelijoille 2018 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

Konica Minolta. Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely. Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite

Konica Minolta. Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely. Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite Konica Minolta Unity Document Suite Tehokas ja integroitu asiakirjojen käsittely Asiakirjojen skannaus ja jakelu Unity Document Suite Unity Document Suite, asiakirjojen skannaus ja jakelu Asiakirjojen

Lisätiedot

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi.

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Dokumentinhallinnan ja tulostamisen tietoturva Tietoturvapäivä 2013 5.2.2013 Riku Uski Solution Business Manager www.mihintietokatoaa.fi 1 Agenda Trendit ja haasteet

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille. Syksy 2017

ICT-info opiskelijoille. Syksy 2017 ICT-info opiskelijoille Syksy 2017 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

Laitteen nopeus (sivua/min) (enint.) Väri & M/V A4 A3 MX-5141N/MX-5140N 51 23 MX-4141N/MX-4140N 41 19 Paperikoko (min. - maks.) Kasetti A5R - A3 Ohisyöttö A5R - A3W Paperin paino (g/m 2 ) Paperikasetti

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 7800 -sarja Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 7800 -sarja Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. ABC DEF Valikot GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO 6 WXYZ 9 7 Työn

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI

DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI DOKUMENTTIEN VAATIMUSTEN- MUKAISUUS JA LUOTTAMUKSEL- LISUUS OVAT VÄLTTÄ- MÄTTÖMIÄ TYÖSSÄNI LAKIASIAINTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN LAKIASIAINTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN 2 TOIMINNAN TEHOSTAMINEN ON YKSINKERTAISTA

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Ohjaustaulu. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 -värimonitoimitulostin

Ohjaustaulu. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 -värimonitoimitulostin Ohjaustaulu Käytettävissä olevat sovellukset voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoa sähköpostin ja osoitteiston toiminnoista on Käyttöoppaassa. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Koti-näppäin palauttaa

Lisätiedot

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE www.brother.fi UUSI KOMPAKTI MUSTAVALKOLASERMALLISTO - KORKEALAATUISTA YRITYSTULOSTUSTA EDULLISESTI Me Brotherilla tiedämme, että tiedonvälitys on yrityksille

Lisätiedot

Tekniset tiedot Yleistä Laitteen nopeus A4 A3 (s/min / k/min) (Maks.) Väri 23 11 M/V 23 11 Paperikoko (min. - maks.) Kasetit A5R - A3 Ohisyöttö A5R - A3W 1 200 x 297 mm (Maks.) Paperin paino (g/m 2 ) Paperikasetti

Lisätiedot

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet Kategoria Ominaisuudet Tulostuksen hallinta Yhdenmukainen tulostusympäristön hallinta Tulostuskäytännöt ja säännöt Tuotepohjainen työprosessi Tulostusjonojen hallinta KÄYTTÄJIEN JA KUSTANNUSTEN KATTAVA

Lisätiedot

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 (Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 Tähän dokumenttiin on koottu kokemuksia Acer Iconia W511 NT.L0NED.001 tabletin käytöstä henkilöstön

Lisätiedot

Kopioiminen TAI. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Ohjaustaulu. Originaalien syöttölaite. Valotuslasi

Kopioiminen TAI. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Ohjaustaulu. Originaalien syöttölaite. Valotuslasi Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Kopioiminen Kaikki palvelut Töiden tila Kosketusnäyttö Käynnistys Nollaa kaikki Pysäytys. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain

Lisätiedot

YSoft SafeQ Suite. Moduulit

YSoft SafeQ Suite. Moduulit YSoft SafeQ Suite Kategoria Moduulit Tulostuksen hallinta Käyttäjien hallinta ja kustannusseuranta Tietoturva YSoft SafeQ Authentication YSoft SafeQ Print Roaming YSoft SafeQ Reporting YSoft SafeQ Chargeback

Lisätiedot

Vähimmäisvaatimukset kokonaistoimivuuden saavuttamiseksi. Alla on kuvattu vähimmäisvaatimukset, jotka järjestelmältä, laitteistolta ja toimittajalta

Vähimmäisvaatimukset kokonaistoimivuuden saavuttamiseksi. Alla on kuvattu vähimmäisvaatimukset, jotka järjestelmältä, laitteistolta ja toimittajalta 1/5 LIITE 2 Vähimmäisvaatimukset kokonaistoimivuuden saavuttamiseksi Alla on kuvattu vähimmäisvaatimukset, jotka järjestelmältä, laitteistolta ja toimittajalta vaaditaan. 1 Laitteiden ja sovellusten soveltuvuus

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI

HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI HALUAN TOIMISTORATKAISUJA, JOTKA TUKEVAT TEHTÄVIÄNI JA TAVOITTEITANI ÄLYKKÄÄT TOIMISTORATKAISUT TOIMISTORATKAISUT 2 TYÖYMPÄRISTÖT NYKYPÄIVÄN VAATIMUSTEN MUKAISIKSI Nykyajan työympäristö on tulvillaan tietoa

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Sisällysluettelo 1. Tulosta mustavalkoisena 2. Kaksipuoleinen tulostus 3. Käytä verkkotulostimia, mielellään monitoimilaitteita 4. Asemoi useampi sivu tulostettavaa

Lisätiedot

Lexmarkin sovellukset

Lexmarkin sovellukset Lexmarkin sovellukset Auta asiakkaitasi löytämään Lexmarkin ratkaisuja tukevien yksi- ja monitoimitulostimien koko potentiaali Lexmarkin sovellukset on suunniteltu yritysten avuksi. Kun asiakirjoja laaditaan,

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

Onko teillä vielä paperisia arkistoja?

Onko teillä vielä paperisia arkistoja? Onko teillä vielä paperisia arkistoja? EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) koskee myös paperiarkistoja EU:n tietosuoja-asetus yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä koskevaa sääntelyä EU:ssa. Asetus astuu voimaan

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

Online-jako 2.0 Nokia N76-1

Online-jako 2.0 Nokia N76-1 Online-jako 2.0 Nokia N76-1 EI TAKUUTA Laitteen mukana tulevien kolmansien osapuolten sovellusten valmistajat ja omistajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka eivät liity Nokiaan. Nokia ei omista

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

PageScope Enterprise Suite. Tulostavien laitteiden kokonaisvaltaista hallintaa. Sovellukset PageScope Enterprise Suite

PageScope Enterprise Suite. Tulostavien laitteiden kokonaisvaltaista hallintaa. Sovellukset PageScope Enterprise Suite PageScope Enterprise Suite Tulostavien laitteiden kokonaisvaltaista hallintaa Sovellukset PageScope Enterprise Suite PageScope Enterprise Suite Järjestelmien joustavaa ylläpitoa ja täysitehoista käyttöä

Lisätiedot

kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit

kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit Samsungin värimonitoimilaite CLX-2160/2160N Maailman pienin ja kaunein värillisenä tulostava monitoimilaite on täällä. Samsung CLX-2160

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as.

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä.

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Kopiointi Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Hinnat Kortin panttimaksu on 2. Pantin saa takaisin jos kortin palauttaa. Kortille

Lisätiedot

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Hälytysääni määr Virransäästö Autom. jatko Tul:n aikakatk. Näytön kieli Komentokieli

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Globaalin tietoliikenteen kasvu on digitaalisella aikakaudella ollut ennen näkemätöntä ja sen myötä ovat myös tietoturvariskit lisääntyneet jyrkästi.

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?... 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Tulostuksen ja kopioinnin tehokkaaseen hallintaan uniflow Output Manager

Tulostuksen ja kopioinnin tehokkaaseen hallintaan uniflow Output Manager uniflow Output Manager Tulostuksen ja kopioinnin tehokkaaseen hallintaan uniflow Output Manager UNIFLOW OUTPUT MANAGER Tulostus ja kopiointi hallintaan ja investoinnit tehokäyttöön uniflow Output Managerin

Lisätiedot

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Osoitteena O365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Mitä sisältää O365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan App Storesta...

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTIETOISUUS. Konica Minolta suosii vihreitä arvoja

YMPÄRISTÖTIETOISUUS. Konica Minolta suosii vihreitä arvoja Konica Minolta suosii vihreitä arvoja Konica Minolta on tulostusteknologian johtava valmistaja, jonka hallinnointifilosofiassa ympäristön suojelulla on keskeinen osa. Toimenpiteet ja tavoitteet on tiivistetty

Lisätiedot

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan.

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan. Pikaopas Monisyöttölaitteen täyttö 1 Avaa monisyöttölaite. Paperin lisääminen Lokeroiden täyttäminen VAARA KAATUMISVAARA: Voit vähentää laitteen epävakauden riskiä lisäämällä jokaisen alustan erikseen.

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN irprint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?.. 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. ABC DEF Valikot GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO 6 WXYZ 9 7 Työn

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 2.

Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 2. Xerox ConnectKey.0 -tekniikka Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

HALUAN PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA. optimized print services

HALUAN PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA. optimized print services HALUAN TEHOKKAAT TYÖNKULUT, PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA optimized print services MODERNIN TYÖYMPÄRISTÖN HAASTEET RATKAISTAAN YHTEISTYÖLLÄ! Nykyajan työympäristö on tulvillaan tietoa

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

1. Yhteystiedot * Etunimi. Sukunimi. Matkapuhelin. Sähköposti. Postitoimipaikka. Organisaatio. Kunta

1. Yhteystiedot * Etunimi. Sukunimi. Matkapuhelin. Sähköposti. Postitoimipaikka. Organisaatio. Kunta Koulujen tietotekniikkakartoitus 2013 Koulujen tietotekniikkakartoitus 2013 on osa laajempaa kunnille ja kuntayhtymille lähetettävää tietotekniikkakartoitusta. Kysely koskee kunnallisia perusopetuksen

Lisätiedot

KYLÄSAAREN KOULUN TIETOSTRATEGIA

KYLÄSAAREN KOULUN TIETOSTRATEGIA KYLÄSAAREN KOULUN TIETOSTRATEGIA 21.5.2008 Kyläsaaren koulussa on oppilaita 201 (toukokuu 2008) 1. Koulun IT-visio Informaatioteknologiaa hyödynnetään yhtenä osa-alueena jokapäiväistä koulutyötä. 2. Tietostrategian

Lisätiedot

CopyCentre TM C32/C40

CopyCentre TM C32/C40 Tekniset tiedot CopyCentre C32 väri. CopyCentre C40 väri, alkuperäisten syöttölaite (DADF) ja valinnainen kaksialustainen yksikkö. LUOVUTUSNOPEUS CopyCentre TM C32 digitaalinen värikopiokone CopyCentre

Lisätiedot

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma L7 Visma Sign Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta.

Lisätiedot

SFS ONLINE. palvelu verkkokaupassa. helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja

SFS ONLINE. palvelu verkkokaupassa. helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja SFS ONLINE palvelu verkkokaupassa helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja S F S O N L I N E Kestotilaajien OnLine -palvelu SFS-verkkokaupassa SFS ONLINE -palvelu perustuu standardien kestotilaukseen

Lisätiedot

Verkkopalvelun käyttöohje

Verkkopalvelun käyttöohje Cheminent Oy 17.5.2005 Verkkopalvelun käyttöohje Sisällysluettelo Rekisteröityminen verkkopalveluun... 1 Kirjautuminen verkkopalveluun... 2 Tuotehaku... 2 Suosikkituotteet... 2 Ostoskori... 2 Tuotteiden

Lisätiedot

Toimintoihin* päästään koskettamalla kortteja tai Kaikki palvelut, esimerkiksi: PAPERI

Toimintoihin* päästään koskettamalla kortteja tai Kaikki palvelut, esimerkiksi: PAPERI KOSKETUSNÄYTTÖ - Näyttää käytettävissä olevat toiminnot sekä yleistä tietoa koneesta. AC - Palauttaa toiminnot oletusasetuksiin. PYSÄYTYS - Pysäyttää käynnissä olevan työn. KÄYNNISTYS - Käynnistää työn.

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN

OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN 1 Sisällys Tulostimen valinta ja perustulostaminen... 4 Perusvälilehti... 5 Paperilähteen valinta... 5 Erikoismateriaalien tulostaminen... 6 Turvattu tulostus... 7 Asettelu

Lisätiedot

Yliopiston sähköiset järjestelmät

Yliopiston sähköiset järjestelmät Yliopiston sähköiset järjestelmät Ove Ritola & Henna Toivola S Y K S Y 2 0 1 8 O S A 1 Perusteet Yliopistopalvelut IT-perusteet SYKSY 2018 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset Tietoliikenne

Lisätiedot

Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu.

Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu. SafeQ Tulostuksen hallintaohjelmisto MAKSIMOI TULOSTUSYMPÄRISTÖSI SUORITUSKYKY Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu. Optimoidut tulostusratkaisut.

Lisätiedot

Yliopiston sähköiset järjestelmät

Yliopiston sähköiset järjestelmät Yliopiston sähköiset järjestelmät Ove Ritola & Johanna Passiniemi S Y K S Y 2 0 1 9 O S A 1 Perusteet Yliopiston sähköiset järjestelmät S Y K S Y 2 0 1 9 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Itsepalvelukopiokone

Itsepalvelukopiokone Itsepalvelukopiokone Tarvitset kopiointiin joko Waltti-matkakortin tai tunnistetarran kirjastokorttiisi. Waltti-matkakortin voit hankkia Kansalaisinfosta ja tunnistetarran pääkirjaston Infosta. Näin aloitan

Lisätiedot

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet Kategoria Ominaisuudet Käyttäjien hallinta ja kustannusseuranta Keskitetty käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinta Kustannusten kohdentaminen ja veloitus Budjetin ja tuotantokiintiöiden hallinta Tuotanto-

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Webforum. Version 17.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-09-23 Sisältö Tervetuloa uudistuneeseen Webforumiin!... 3 Yhteenveto... 4 Dokumentit... 5 Autodesk Forge korvaa RasterExin... 5 Laajennettu API...

Lisätiedot

Pikaopas NPD4499-00 FI

Pikaopas NPD4499-00 FI NPD4499-00 FI Luku 1 Esittely Kiitos, että valitsit tämän tuotteen. Tämä Quick Guide () sisältää laitteen esittelyn lisäksi kuvalliset ohjeet tavallisimmin käytetyistä perustoiminnoista. Lisätietoja eri

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Online-tulostus 4.0. 1. painos

Online-tulostus 4.0. 1. painos Online-tulostus 4.0 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Tilaaja Epilepsialiito ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Y-tunnus: 0221136-2 Hankintamenettely Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinnasta

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Kuinka tulostusratkaisuilla voidaan vaikuttaa yrityksesi tulokseen ja ympäristövaikutukseen. Seppo Haapanen Markkinointipäällikkö HP IPG HP:n ympäristövastuu t Ympäristövastuu

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Monisivutulostus 1 Lajittelu Kopiomäärä Kaksipuolinen Sidonta Rei

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot