Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012)"

Transkriptio

1 Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne ) Venäjän viisumikeskukset ja konsulaatit vastaanottavat alkaen ainoastaan Venäjän Federaation Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla täytettyjä viisumianomuksia. Käsin täytettyjä tai korjattuja viisumianomuksia ei oteta käsittelyyn. Ohessa on käyty läpi viisumihakemuksen täyttö. Huomioitava seuraavat seikat: - suosittelemme viisumin anomista hyvissä ajoin ennen matkan alkua - kaikkiin tähdellä merkittyihin kenttiin on vastattava (tiedon puuttuessa kenttään tulee punaiset reunukset) - matkan tarkoitus on valittava oikein - matkapäivät oltava oikein, yleensä turistiviisumissa majoitusvarauksen mukaan ja liikemiesviisumissa kutsun mukaan - valokuvan koko 3,5 x 4,5 cm, ei 6 kk vanhempi - nimitiedot passin tietosivun alareunan kirjoitusasun mukainen - hakemuslomake tulostettava oikein - hakemuslomake on allekirjoitettava - käsin täytettyjä tai korjattuja viisumianomuksia ei oteta käsittelyyn - jos lomaketta täytettäessä tapahtuu 20 minuutin tauko, istunto päättyy ja tallentamattomat tiedot häviävät - sähköinen viisumihakemuslomake säilyy 30 pv viimeisestä tallennuksesta ja hakemuslomake on jätettävä käsittelyyn ennen 30 pv ajan täyttymistä Lisätiedustelut Venäjän viisumihakemuslomakkeen täyttämisestä: CWT Kaleva Travelin lisämaksullinen palvelunumero (puhelun hinta on 2.97 EUR/min + paikallisverkkomaksu) maanantaista-perjantaihin Aloitussivu:

2 Aloitussivulla valitaan maa, jossa viisumia anotaan. Valitaan maavalikosta Finland. Valitaan kieli (suomi/englanti). Suosittelemme tutustumaan sovellutuksen käyttöehtoihin. Sukunimi passin tietosivun alareunassa olevan lukuraidan mukaisesti esim. Ä kirjoitetaan AE, Ö kirjoitetaan OE ja Å on AA. Hyväksyttävä käyttöehdot, jotta verkkosivulla pääsee eteenpäin. Valikosta valitaan Luo uusi hakemuslomake tai avataan aiemmin luotu hakemuslomake.

3 Jos avataan aiemmin luotu hakemuslomake niin avaamiseen tarvitaan hakemuslomakkeen ID numero, joka on ilmoitettu kun hakemus on aikaisemmin tallennettu ja vastattava oikein esitettyihin kysymyksiin. Turvakysymys ja turvakirjainten/-numeroiden hyväksyntä ja lähetys. Kun avataan Luo uusi viisumihakemus Valitaan turvakysymys ja syötetään vastaus answer -kenttään. Syötetään alempaan kenttään verkkosivulla olevat merkit ja valitaan lähetä. Jos kirjain- tai numerosarjassa on virhe niin sovellutus avaa uuden kirjain-ja numerosarjan, joka on laitettava vaadittavaan kenttään. Tämän jälkeen avautuu seuraava sivu sähköisen hakemuslomakkeen tiedot Suosittelemme tulostamaan/tallentamaan hakemuslomakkeen numeron mahdollista myöhempää tietojen tarkistusta, tulostusta tai muokkausta varten. Tämän jälkeen valitaan seuraava.

4 Viisumin tiedot Viisumin tiedot sivulla täytetään: Kansalaisuus Seuraavaassa kohdassa valitaan no tai yes.mikäli aikaisemmin ollut Neuvostoliiton tai Venäjän kansalaisuus niin valittava yes ja vastattava kysymyksiin. Purpose of visit Mikäli anotaan turistiviisumia liikematkustajalle niin purpose of visit ensimmäiseen valikkoon täytetään tourism. Toiseen laitetaan aim-tourism (tarkoittaa liike/neuvottelumatkaa). Kolmanteen valikkoon (visa category of type) laitetaan common tourist. Mikäli anotaan vapaa-ajan matkaa varten turistiviisumia niin purpose of visit ensimmäiseen valikkoon on tourism, toiseen tourism ja kolmanteen valikkoon common tourist. Mikäli anotaan liikemiesviisumia, jonka perusta on kutsu, määritellään matkan tarkoitus ensimmäiseen valikon matkaperusteiden mukaan. Normaalisti ensimmäiseen valikkoon tulee business visits. Toiseen valikkoon kutsukirjeessä mainittu matkan peruste, joka on yleensä business tai commercial. Tiedotusvälineineiden edustajilla valikossa omat matkan perusteet.

5 Mikäli matkan tarkoitus poikkeaa edellämainituista niin valikosta löytyy myös muita vaihtoehtoja. Visa category and type on yleensä common business. Matkojen määrä on turistiviisumissa yksi (single). Liikemiesviisumeissa matkojen määrä on kutsun perusteella jokin vaihtoehdoista single/double/multi. Turistiviisumissa Date of entry into Russia on turistiviisumin vahvistuspäivämäärän mukaan, poikkeuksena Moskovan junamatka. Matkustettaessa junalla Moskovaan tai takaisin laitetaan turistiviisumia anottaessa(date of entry) Suomesta junan lähtöpäivän mukaan ja Moskovasta junalla palattaessa (Date of exit from Russia) lähtöpäivää seuraava päivä. Liikematkoilla tiedot kutsukirjeen päivämäärien mukaisesti. Mikäli alkamispäivä on jo ollut ennen hakemuksen täyttöpäivää niin sovellutus hyväksyy maahantulopäiväksi aikaisintaan hakemuksen täyttöpäivän. Kun kaikkiin tähdellä merkittyihin kenttiin on vastattu niin painetaan seuraava. Mikäli kaikkia kenttiä ei ole täytetty niin puuttellisin tiedoin täytettyyn kenttään tulee punaiset reunukset ja tiedot on syötettävä puuttuvaan kenttään.

6 Henkilötiedot Vastataan punaisella tähdellä merkittyihin pakollisiin kenttiin. Suosittelemme luonnoksen tallennusta ja sitten valitaan seuraava.

7 Passitiedot Täytetään passinnumero ja mahdollinen sarjanumero, alkamispäivä ja passin viimeinen voimassaolopäivä. Vierailun tiedot Vierailun tiedot ja täytettävät kentät riippuvat matkan tarkoituksesta. Alempana on erikseen ohje turistiviisumin hakemiseen ja liikemiesviisumin hakemiseen. Turistiviisumia anottaessa on huomioitava, että ensimmäisessä kysymyksessä tiedustellaan viisumivahvistuksen (visa support) lähettäneen venäläisen matkatoimiston/hotellin nimeä, referenssinumeroa ja vahvistusnumeroa. Tiedot ilmoitetaan CWT majoitusvahvistuksen yhteydessä. Liikemiesviisumissa täytetään kutsuvan yrityksen nimi. Jos kutsu on lähetetty suoraan Venäjän konsulaattiin niin tarkennetaan telexin numero. Kaupungit telexin mukaisesti. Hakemukseen kaupungit täytetään kutsun mukaisesti. Hakemukseen voi laittaa kaupungit vain yksitellen. Lisää painiketta käyttämällä lisätään kaupunkeja. Kaupungit löytyvät englanninkielisellä nimellä esim. Moscow, Saint-Petersburg, Yekaterinburg jne. Sovellutus hyväksyy myös kaupunkien nimet suomenkielisenä. Suomen kansalainen tarvitsee vakuutuksen Venäjän viisumia varten. Hakemukseen vastataan vakuutuksen osalta yes ja täydennetään vakuutusyhtiön nimi. Vastataan kysymykseen Oletteko aikaisemmin vieraillut Venäjällä. Valitaan yes tai no. Mikäli valitaan yes niin tarkennetaan käyntien määrä (mikäli useita n. 10 arvio) ja edellisen käynnin päivämäärät.

8 Turistiviisumi

9 Liikemiesviisumi

10 Yhteys- ja muut tiedot Vastattava kaikkiin punaisella tähdellä merkittyihin kenttiin ja painetaan seuraava

11 Hakemuslomakkeen jättöaika ja -paikka Destination name valitaan Visa Application Center VFS (Helsinki). Laitetaan arviopäivä hakemuksen jättöpäivästä VFS:n toimistoon. Valitaan seuraava ja tämän jälkeen näytölle tulee yhteenveto, jota voi muokata ja tallentaa myöhempää käyttöä varten. Tallennuksen jälkeen hakemus on tulostettavissa. Tulostettaessa hakemusta on huomioitava alla olevat tulostusohjeet:

12 Tarkistettava tiedot, varmistettava tietojen oikeellisuus, tulostettava ja allekirjoitettava hakemuslomake ja lähetettävä muiden tarvittavien asiapapereiden kanssa CWT Kaleva Traveliin. Korjaukset verkkosivuilla tehtyyn hakemukseen Hakemuksen saa myöhemmin auki ja sitä pääsee vielä muokkaamaan ennen CWT Kaleva Traveliin lähettämistä kirjautumalla verkkosivulle. Valitaan avaa aiemmin luotu hakemuslomake. Tämän jälkeen vastataan kysymyksiin ja valitaan joko luonnoksen esikatselu (tietoja ei pääse muokkaamaan) tai luonnoksen uusi numero. Luonnoksen uusi numero kannattaa tallentaa, jotta aiemmin syötettyjä tietoja pääsee muokkaamaan.

13 Tarkistettava tiedot, varmistettava tietojen oikeellisuus, tulostettava ja allekirjoitettava hakemuslomake ja lähetettävä muiden tarvittavien asiapapereiden kanssa CWT Kaleva Traveliin. Lisätiedot tarvittavista dokumenteista löydät täältä:

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB.

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB. Ohjeet etv-viisumin hakemiseen Intian Suomen suurlähetystö ei käsittele etv-hakemuksia missään vaiheessa eikä voi ottaa kantaa päätöksiin. Nämä ohjeet on laadittu Intian valtion virallisten viisumisivujen

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM)

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) 1. Kirjaudu IRMAan seuran pääkäyttäjänä. 2. Valitse Kilpailuhallinta kohdan kautta halutun kilpailun

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP)

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) 13 artiklan 1 mukainen käyttöopas Tämä käyttöopas on tarkoitettu kaikille kosmeettisia valmisteita koskevien

Lisätiedot

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö Nettiliitu-palvelu... 2 Tarvittavat laitteet ja ohjelmistot... 2 Rajaukset Nettiliitu-palvelun

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO Näin käytät Carelink Personal -ohjelmisto on enemmän kuin verensokerimittarin ohjelmisto tai päiväkirja, ja se antaa sinulle ja hoidostasi vastaavalle lääkärille tärkeitä tietoja yksilöllisistä sokeriarvoistasi

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26)

Winres-käyttäjän käsikirja 15.11.2013 Oma tuotanto 1 (26) 12. OMA TUOTANTO SISÄLTÖ 12.1. VARAAMINEN 12.1.1. Yleistä 12.1.2. Varaustilanne 12.1.3. Varaaminen 12.1.4. Matkustajatiedot Henkilötiedot Majoitus Kuljetus Lisäpalvelut 12.2. MATKUSTAJALUETTELOT 12.2.1.

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Uusimaa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Uudenmaan piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta

Lisätiedot

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle

5. Sijainnin määrittäminen olemassa olevalle liikuntapaikalle VIRKISTYSALUEEN LISÄÄMINEN KARTALLE JA TIETOJEN MUOKKAUS Sisältö: 1. Alueen sijainnin tallennus 2. Alueen ominaisuustietojen tallentaminen 3. Alueen poistaminen 4. Olemassa olevan alueen tietojen muokkaus

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki.

Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki. Internetpankkiohje Tervetuloa Internetpankkiin. Olemme aina auki. Tervetuloa Internetpankkiin! Voit hoitaa pankkiasiasi silloin kun sinulle parhaiten sopii. Me olemme aina auki. Tarvitset ainoastaan Internetiin

Lisätiedot

Wilman huoltajaopas 2013

Wilman huoltajaopas 2013 Wilman huoltajaopas 2013 Wilma ja siihen kirjautuminen... 2 Mikä Wilma on?... 2 Ketkä voivat käyttää Wilmaa?... 2 Mitä Wilmalla voi tehdä?... 2 Kirjautuminen... 2 Ongelmatilanteita sisään kirjauduttaessa...

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

REACH-IT Teollisuuskäyttäjän opas

REACH-IT Teollisuuskäyttäjän opas REACH-IT Teollisuuskäyttäjän opas Ova 10 Rekisteröintinumeron hakeminen ilmoitetulle aineelle REACH-IT Teollisuuskäyttäjän opas Ova 10 Rekisteröintinumeron hakeminen ilmoitetulle aineelle 2 REACH-IT Teollisuuskäyttäjän

Lisätiedot

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4)

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4) 29.10.12 (rev.4) Mathcad 15 asennus Tässä ohjeessa neuvotaan lähinnä version 15.010 asennus, mutta myös muiden versioiden valintoja selostetaan. Kaikkia Mathcad-versiot asennetaan samalta medialta, ainoastaan

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.990: 9.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 SOLUJEN TÄYTTÄMINEN JA MUOKKAAMINEN...4 SOLUUN KIRJOITTAMINEN...4 TEKSTIEN JA LUKUJEN KORJAUS...5 TEKSTIEN JA LUKUJEN MUOKKAUS...5

Lisätiedot