Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012)"

Transkriptio

1 Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne ) Venäjän viisumikeskukset ja konsulaatit vastaanottavat alkaen ainoastaan Venäjän Federaation Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla täytettyjä viisumianomuksia. Käsin täytettyjä tai korjattuja viisumianomuksia ei oteta käsittelyyn. Ohessa on käyty läpi viisumihakemuksen täyttö. Huomioitava seuraavat seikat: - suosittelemme viisumin anomista hyvissä ajoin ennen matkan alkua - kaikkiin tähdellä merkittyihin kenttiin on vastattava (tiedon puuttuessa kenttään tulee punaiset reunukset) - matkan tarkoitus on valittava oikein - matkapäivät oltava oikein, yleensä turistiviisumissa majoitusvarauksen mukaan ja liikemiesviisumissa kutsun mukaan - valokuvan koko 3,5 x 4,5 cm, ei 6 kk vanhempi - nimitiedot passin tietosivun alareunan kirjoitusasun mukainen - hakemuslomake tulostettava oikein - hakemuslomake on allekirjoitettava - käsin täytettyjä tai korjattuja viisumianomuksia ei oteta käsittelyyn - jos lomaketta täytettäessä tapahtuu 20 minuutin tauko, istunto päättyy ja tallentamattomat tiedot häviävät - sähköinen viisumihakemuslomake säilyy 30 pv viimeisestä tallennuksesta ja hakemuslomake on jätettävä käsittelyyn ennen 30 pv ajan täyttymistä Lisätiedustelut Venäjän viisumihakemuslomakkeen täyttämisestä: CWT Kaleva Travelin lisämaksullinen palvelunumero (puhelun hinta on 2.97 EUR/min + paikallisverkkomaksu) maanantaista-perjantaihin Aloitussivu:

2 Aloitussivulla valitaan maa, jossa viisumia anotaan. Valitaan maavalikosta Finland. Valitaan kieli (suomi/englanti). Suosittelemme tutustumaan sovellutuksen käyttöehtoihin. Sukunimi passin tietosivun alareunassa olevan lukuraidan mukaisesti esim. Ä kirjoitetaan AE, Ö kirjoitetaan OE ja Å on AA. Hyväksyttävä käyttöehdot, jotta verkkosivulla pääsee eteenpäin. Valikosta valitaan Luo uusi hakemuslomake tai avataan aiemmin luotu hakemuslomake.

3 Jos avataan aiemmin luotu hakemuslomake niin avaamiseen tarvitaan hakemuslomakkeen ID numero, joka on ilmoitettu kun hakemus on aikaisemmin tallennettu ja vastattava oikein esitettyihin kysymyksiin. Turvakysymys ja turvakirjainten/-numeroiden hyväksyntä ja lähetys. Kun avataan Luo uusi viisumihakemus Valitaan turvakysymys ja syötetään vastaus answer -kenttään. Syötetään alempaan kenttään verkkosivulla olevat merkit ja valitaan lähetä. Jos kirjain- tai numerosarjassa on virhe niin sovellutus avaa uuden kirjain-ja numerosarjan, joka on laitettava vaadittavaan kenttään. Tämän jälkeen avautuu seuraava sivu sähköisen hakemuslomakkeen tiedot Suosittelemme tulostamaan/tallentamaan hakemuslomakkeen numeron mahdollista myöhempää tietojen tarkistusta, tulostusta tai muokkausta varten. Tämän jälkeen valitaan seuraava.

4 Viisumin tiedot Viisumin tiedot sivulla täytetään: Kansalaisuus Seuraavaassa kohdassa valitaan no tai yes.mikäli aikaisemmin ollut Neuvostoliiton tai Venäjän kansalaisuus niin valittava yes ja vastattava kysymyksiin. Purpose of visit Mikäli anotaan turistiviisumia liikematkustajalle niin purpose of visit ensimmäiseen valikkoon täytetään tourism. Toiseen laitetaan aim-tourism (tarkoittaa liike/neuvottelumatkaa). Kolmanteen valikkoon (visa category of type) laitetaan common tourist. Mikäli anotaan vapaa-ajan matkaa varten turistiviisumia niin purpose of visit ensimmäiseen valikkoon on tourism, toiseen tourism ja kolmanteen valikkoon common tourist. Mikäli anotaan liikemiesviisumia, jonka perusta on kutsu, määritellään matkan tarkoitus ensimmäiseen valikon matkaperusteiden mukaan. Normaalisti ensimmäiseen valikkoon tulee business visits. Toiseen valikkoon kutsukirjeessä mainittu matkan peruste, joka on yleensä business tai commercial. Tiedotusvälineineiden edustajilla valikossa omat matkan perusteet.

5 Mikäli matkan tarkoitus poikkeaa edellämainituista niin valikosta löytyy myös muita vaihtoehtoja. Visa category and type on yleensä common business. Matkojen määrä on turistiviisumissa yksi (single). Liikemiesviisumeissa matkojen määrä on kutsun perusteella jokin vaihtoehdoista single/double/multi. Turistiviisumissa Date of entry into Russia on turistiviisumin vahvistuspäivämäärän mukaan, poikkeuksena Moskovan junamatka. Matkustettaessa junalla Moskovaan tai takaisin laitetaan turistiviisumia anottaessa(date of entry) Suomesta junan lähtöpäivän mukaan ja Moskovasta junalla palattaessa (Date of exit from Russia) lähtöpäivää seuraava päivä. Liikematkoilla tiedot kutsukirjeen päivämäärien mukaisesti. Mikäli alkamispäivä on jo ollut ennen hakemuksen täyttöpäivää niin sovellutus hyväksyy maahantulopäiväksi aikaisintaan hakemuksen täyttöpäivän. Kun kaikkiin tähdellä merkittyihin kenttiin on vastattu niin painetaan seuraava. Mikäli kaikkia kenttiä ei ole täytetty niin puuttellisin tiedoin täytettyyn kenttään tulee punaiset reunukset ja tiedot on syötettävä puuttuvaan kenttään.

6 Henkilötiedot Vastataan punaisella tähdellä merkittyihin pakollisiin kenttiin. Suosittelemme luonnoksen tallennusta ja sitten valitaan seuraava.

7 Passitiedot Täytetään passinnumero ja mahdollinen sarjanumero, alkamispäivä ja passin viimeinen voimassaolopäivä. Vierailun tiedot Vierailun tiedot ja täytettävät kentät riippuvat matkan tarkoituksesta. Alempana on erikseen ohje turistiviisumin hakemiseen ja liikemiesviisumin hakemiseen. Turistiviisumia anottaessa on huomioitava, että ensimmäisessä kysymyksessä tiedustellaan viisumivahvistuksen (visa support) lähettäneen venäläisen matkatoimiston/hotellin nimeä, referenssinumeroa ja vahvistusnumeroa. Tiedot ilmoitetaan CWT majoitusvahvistuksen yhteydessä. Liikemiesviisumissa täytetään kutsuvan yrityksen nimi. Jos kutsu on lähetetty suoraan Venäjän konsulaattiin niin tarkennetaan telexin numero. Kaupungit telexin mukaisesti. Hakemukseen kaupungit täytetään kutsun mukaisesti. Hakemukseen voi laittaa kaupungit vain yksitellen. Lisää painiketta käyttämällä lisätään kaupunkeja. Kaupungit löytyvät englanninkielisellä nimellä esim. Moscow, Saint-Petersburg, Yekaterinburg jne. Sovellutus hyväksyy myös kaupunkien nimet suomenkielisenä. Suomen kansalainen tarvitsee vakuutuksen Venäjän viisumia varten. Hakemukseen vastataan vakuutuksen osalta yes ja täydennetään vakuutusyhtiön nimi. Vastataan kysymykseen Oletteko aikaisemmin vieraillut Venäjällä. Valitaan yes tai no. Mikäli valitaan yes niin tarkennetaan käyntien määrä (mikäli useita n. 10 arvio) ja edellisen käynnin päivämäärät.

8 Turistiviisumi

9 Liikemiesviisumi

10 Yhteys- ja muut tiedot Vastattava kaikkiin punaisella tähdellä merkittyihin kenttiin ja painetaan seuraava

11 Hakemuslomakkeen jättöaika ja -paikka Destination name valitaan Visa Application Center VFS (Helsinki). Laitetaan arviopäivä hakemuksen jättöpäivästä VFS:n toimistoon. Valitaan seuraava ja tämän jälkeen näytölle tulee yhteenveto, jota voi muokata ja tallentaa myöhempää käyttöä varten. Tallennuksen jälkeen hakemus on tulostettavissa. Tulostettaessa hakemusta on huomioitava alla olevat tulostusohjeet:

12 Tarkistettava tiedot, varmistettava tietojen oikeellisuus, tulostettava ja allekirjoitettava hakemuslomake ja lähetettävä muiden tarvittavien asiapapereiden kanssa CWT Kaleva Traveliin. Korjaukset verkkosivuilla tehtyyn hakemukseen Hakemuksen saa myöhemmin auki ja sitä pääsee vielä muokkaamaan ennen CWT Kaleva Traveliin lähettämistä kirjautumalla verkkosivulle. Valitaan avaa aiemmin luotu hakemuslomake. Tämän jälkeen vastataan kysymyksiin ja valitaan joko luonnoksen esikatselu (tietoja ei pääse muokkaamaan) tai luonnoksen uusi numero. Luonnoksen uusi numero kannattaa tallentaa, jotta aiemmin syötettyjä tietoja pääsee muokkaamaan.

13 Tarkistettava tiedot, varmistettava tietojen oikeellisuus, tulostettava ja allekirjoitettava hakemuslomake ja lähetettävä muiden tarvittavien asiapapereiden kanssa CWT Kaleva Traveliin. Lisätiedot tarvittavista dokumenteista löydät täältä:

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet YLEISTÄ Viisumianomus täytetään sähköisesti Venäjän ulkoministeriön konsuliosaston sivuilla, tulostetaan ja allekirjoitetaan. Allekirjoitettu viisumianomus toimitetaan

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista.

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista. Venäjän viisumihakemus verkossa Ennen viisumihakemuksen täytön aloittamista varmista että passitiedot (passin numero, passin myöntämispäivä, passin päättymispäivä) ovat helposti saatavilla. Turistimatkaa

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY Kauppakatu Kuopio

TILAUSMATKAT OY Kauppakatu Kuopio OHJE SÄHKÖISEN VIISUMIN TÄYTTÖÖN HUOM! NOUDATA OHJEITA! MIKÄLI VIISUMIANOMUSKAAVAKE ON TÄYTETTY VÄÄRIN JA VIISUMIKESKUS PERII MEILTÄ KULUJA TÄSTÄ, VELOITAMME SEN ASIAKKAALTA! Tärkeät kohdat, jotka PITÄÄ

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio OHJE SÄHKÖISEN VIISUMIN TÄYTTÖÖN HUOM! NOUDATA OHJEITA! MIKÄLI VIISUMIANOMUSKAAVAKE ON TÄYTETTY VÄÄRIN JA VIISUMIKESKUS PERII MEILTÄ KULUJA TÄSTÄ, VELOITAMME SEN ASIAKKAALTA! Tärkeät kohdat, jotka PITÄÄ

Lisätiedot

Viisumianomuksen täyttöohjeet

Viisumianomuksen täyttöohjeet Viisumia on haettava 30 päivän kuluessa verkkohakemuksen luomisesta. Tätä myöhemmin toimitetut hakemukset voidaan katsoa vanhentuneiksi ja hakijoita voidaan pyytää tekemään uusi anomus. Jos lomaketta täyttäessä

Lisätiedot

ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh. 010 320 4858 (arkisin 9-16.00)

ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh. 010 320 4858 (arkisin 9-16.00) YLEISTÄ: 1. VFS Global Oy:n sähköinen viisumianomus on pakollinen kaikille henkilökohtaista viisumia hakeville. Konsulaatit eivät ota käsin täytettyjä anomuksia vastaan. 2. Anomuksen voi täyttää itse näiden

Lisätiedot

Majoituksen hinta: - yhden hengen huoneessa 80 euroa/henkilö/yö

Majoituksen hinta: - yhden hengen huoneessa 80 euroa/henkilö/yö Kimmo Häyrinen, Project Manager, Enterprise Europe Network TARJOUS Technopolis Plc. Laserkatu 6, FI-53850 Lappeenranta Mob: +358 400383845 kimmo.hayrinen@technopolis.fi Helsinki 4.3.2013 Partnering in

Lisätiedot

Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä. INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä. Viisumin hankinta on monesti työläs ja aikaa vievä prosessi. Meidän

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet YLEISTÄ Viisumianomus Ryhmäviisumi on täytetään matkustajalistaa sähköisesti muistuttava Venäjän ulkomi- matkustusasiakirja, konsuliosaston jota voi hakea Pietarin

Lisätiedot

Kirjaudu sivulla Syötä käyttäjätunnus ja salasana.

Kirjaudu sivulla   Syötä käyttäjätunnus ja salasana. KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). Suosittelemme käyttämään tarpeeksi uutta selainversiota, enintään pari vuotta

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan

Lisätiedot

Koko hakuprosessin ajan pidämme Sinut sähköpostitse ajan tasalla - tiedät, missä vaiheessa viisumihakemuksesi on ja milloin viisumisi on valmis.

Koko hakuprosessin ajan pidämme Sinut sähköpostitse ajan tasalla - tiedät, missä vaiheessa viisumihakemuksesi on ja milloin viisumisi on valmis. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki Write down the Temporary Application ID. If you do not manage to complete the form you can continue where you stopped with this ID no. Muista Temporary Application ID. Jos et onnistu täyttää lomake loppuun

Lisätiedot

On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista.

On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki MONGOLIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

Käyttäjätunnus ja salasana on toimitettu erillisessä sähköpostiviestissä. Salasana pitää vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Käyttäjätunnus ja salasana on toimitettu erillisessä sähköpostiviestissä. Salasana pitää vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Jäsenyyden vahvistaminen varustamoryhmässä 1. Jäsenyyden vahvistaminen on mahdollista, kun käyttäjälle on lähetetty sähköpostiin seuraava automaattiviesti: Hei, sinut on kutsuttu liittymään toimijaan ${organization}.

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Ohje Lomakkeet Kansalainen

Ohje Lomakkeet Kansalainen 17.1.2018 Ohje Lomakkeet Kansalainen 1.0.7.0 Sisällysluettelo Lomakkeeni... 3 Lomakkeen muokkaus... 4 2 Lomakkeeni Löydät lomakkeet yläpalkin Lomakkeeni-välilehdeltä. Kaikki lomakkeet välilehdellä näkyvät

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB.

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB. Ohjeet etv-viisumin hakemiseen Intian Suomen suurlähetystö ei käsittele etv-hakemuksia missään vaiheessa eikä voi ottaa kantaa päätöksiin. Nämä ohjeet on laadittu Intian valtion virallisten viisumisivujen

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Hoitoilmoituksen tallennusohje

Hoitoilmoituksen tallennusohje Nasevaan voi tallentaa hoitoja yksittäiselle eläimelle tai koota hoidettu eläinryhmä (nupoutus, loishäätö tms.) jolloin sama tieto monistuu kullekin valitulle eläimelle. Lääkkeiden määrät ilmoitetaan aina

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

ULKOPUOLISTEN LUPAPORTAALI. Pikaohje Vierailijalle

ULKOPUOLISTEN LUPAPORTAALI. Pikaohje Vierailijalle ULKOPUOLISTEN LUPAPORTAALI Pikaohje Vierailijalle Peruslinjauksia: Henkilön, jolla on tarve päästä UPM:n tehdasalueelle tekee siitä hakemuksen hyvissä ajoin etukäteen Ulkopuolisten lupaportaaliin Urakoitsijat

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Ohje Viestit Kansalainen

Ohje Viestit Kansalainen Ohje Viestit Kansalainen 1.0.7.0 Sisällysluettelo Viestit... 3 Viestin tilat... 4 Viestin lukeminen ja viestiin vastaaminen... 5 Viestissä huomioitavaa... 8 Luonnokset... 8 Ryhmäviestit... 9 2 Viestit

Lisätiedot

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi.

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi. 1 (5) Kirsi Mikkola 28.9.2012 OHJE MITEN ILMOITTAUDUT SIJAISEKSI KERAVAN KAUPUNGILLE Löydät Keravan kaupungin sijaisrekrytointi-ilmoitukset osoitteesta www.kerava.fi kohdasta avoimet työpaikat ja sijaisrekrytointi.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018 Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajille Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon korvaushakemuksen

Lisätiedot

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit.

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit. Käyttöohje Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen CWT Portalin kautta... 3 2 Online-junavaraaminen...

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-järjestelmä löytyy osoitteesta: https://virta.virkku.net VIRTA-tarkastuksen voi ilmoittaa yhdistyksen käyttäjä. Aikaisemmasta poiketen VIRTA-ilmoitukseen liitetään

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola.

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola. OMAPALVELU OHJE Asiakas kirjautuu Omapalveluun osoitteesta http://www.pieksamaki.fi/palvelut/toimeentulotuki löytyvän Omapalvelu (sähköinen asiointi) -linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetumatunnistuksen

Lisätiedot

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje voimassa 13.11.2010 alkaen Tässä ohjeessa kerrotaan Netsoon linkitetystä Ifin vakuutusliittymästä IFAsta. Sisäänkirjautuminen Netsoon 1. Kirjoita selaimeesi

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten

JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten JAMKin henkilöstön julkaisutietojen tallennus JUSTUS-palveluun OKM:n julkaisutiedonkeruuta varten Ohje kirjoitettujen julkaisujen (julkaisutyypit A-E, G) ja taidejulkaisujen (F) tallennukseen Päivitetty

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon 2019 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2 Hakuprosessi...

Lisätiedot

Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje

Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje 00180 Helsinki sähköposti info@tiera.fi Kotipaikka Helsinki 1/17 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Yleistä... 3 1.1 Liikkuminen

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion, kutsuu

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen 1 Avustus- ja tilavarausjärjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Yksityishenkilönä avustusta voi hakea ainoastaan kulttuurin henkilökohtaisena kohdeavustuksena. Yhdistyksen tai

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa

Katalogin luominen Coupan toimittajaportaalissa CSP toimittajan luoma katalogi tarkoittaa Coupassa toimittajan tekemää katalogia, joka lähetetään Parmalle Coupan kautta hyväksyttäväksi. Coupan toimittajaportaalin Luettelot -välilehdeltä pääset katalogin

Lisätiedot

Versio 7.1 Uudet ominaisuudet

Versio 7.1 Uudet ominaisuudet 7.9.2017 Versio 7.1 Uudet ominaisuudet Tässä dokumentissa on kuvattu Kuntarekry version 7.1 uudet ominaisuudet verrattuna ohjelmistoversioon 7.0. Sivu 1 / 7 Sisällysluettelo 1 Yleiset uudet ominaisuudet...

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

1 Sähköiset veroilmoitukset

1 Sähköiset veroilmoitukset 2 Sisällys 1 Sähköiset veroilmoitukset... 3 1.1 Tilikartta... 3 1.2 Verolomakkeet... 5 1.3 Lomakkeiden päivitys ja tallennettujen arvojen kopiointi... 7 1.4 Tulostus... 7 1.5 Lomakkeiden tulostaminen paperille

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa

Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Näin haet työterveyshuollon korvauksia verkossa Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajalle Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon

Lisätiedot

Tallennus ja tiedostot

Tallennus ja tiedostot Tallennus ja tiedostot Tiedostot Lomakkeen välitallennus RTF-pohjat Tiedostot E-lomakkeella voidaan kerätä vastaajilta tiedostoja lomakkeen liitteenä. Liitetiedostoja koskevat asetukset löytyvät lomakkeen

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä kumppaniyritykset Toimittajayritykset kumppaniyritykset Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä Henkilöt Ajoneuvot Portti Vieraat Kulkulupahakemukset Perehdytysilmoittautumiset Ajolupahakemukset

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot