ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh (arkisin )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh. 010 320 4858 (arkisin 9-16.00)"

Transkriptio

1 YLEISTÄ: 1. VFS Global Oy:n sähköinen viisumianomus on pakollinen kaikille henkilökohtaista viisumia hakeville. Konsulaatit eivät ota käsin täytettyjä anomuksia vastaan. 2. Anomuksen voi täyttää itse näiden ohjeiden mukaisesti tai pyytää virkailijaamme täyttämään anomus toimistolla. Huomioikaa, että veloitamme 30 anomuksen täyttämisestä asiakkaan puolesta. 3. Nämä ohjeet on tarkoitettu ainoastaan Aikamatkojen kautta viisumia hakeville. Jos haluat hakea viisumia suoraan Turun, Lappeerannan tai Helsingin viisumikeskuksen kautta, ota huomioon että tarvitset myös oman virallisen viisumikutsun sekä kaikki tarvittavat asiakirjat (passi, passivalokuva, matkavakuutustodistus). Viisumianomuksia ei voi postittaa viisumikeskuksiin. Aikamatkat Oy ei välitä pelkkiä viisumikutsuja. 4. Sähköisen anomuksen täyttämiseen menee n. 15 minuuttia. Hakemuksen täyttämiseen on asetettu henkilötietojen turvaamiseksi 30 minuuttin aikaraja, minkä jälkeen istunto sulkeutuu ja anomus on täytettävä uudestaan. 5. Toisinaan sähköinen anomus saattaa jumiutua viimeiselle sivulle tämä saattaa johtua monesta asiasta, kuten yhteyden katkeamisesta tai palvelimen ylikuormittumisesta. Mikäli anomuksen täyttö epäonnistuu, syötettyjä tietoja ei saa palautettua vaan anomus on täytettävä uudestaan alusta lähtien. 6. Aikamatkat Oy ei voi antaa puhelintukea anomuksen täyttämisestä mikäli anomuksen täyttämisessä ilmenee ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh (arkisin ) 7. Viisumia on anottava 30 vrk sisällä anomuksen jättämisestä. Tämän aikarajan jälkeen viisumianomus ei ole enää voimassa vaan se on joko palautettava käsittelyyn tai laadittava uudelleen.

2 VAIHE 1 UUDEN VIISUMIHAKEMUKSEN LUOMINEN OHJE: 1. Jos haet viisumia Aikamatkojen kautta, valitse viisumin jättöpaikaksi Helsinki. 2. Toimitustavaksi valitaan Noutopiste 3. Käsittelytavaksi normaali käsittely joka kestää vähintään 5 arkipäivää. Nopeampaan pikakäsittelyyn liittyy 35 lisämaksu. 4. Halutessasi voi jättää puhelinnumerosi 5. Kirjoita sähköpostiosoite, johon haluat valmiin viisumianomuksen. VAIHE 2 PASSIN VAHVISTAMINEN 6. Syötä turvakoodi (huomioi isot ja pienet kirjaimet)

3 Seuraavalla sivulla syötetään passin numero ja päättymispäivämäärä (viimeinen voimassaolopäivämäärä) ja valitaan seuraava. Jotkut passinnumerot alkavat kahdella kirjaimella myös ne kuuluvat passin numeroon.

4 VAIHE 3 HENKILÖTIETOJEN SYÖTTÄMINEN OHJE: Kaikki punaisella tähdellä *-merkityt kohdat ovat pakollisia a) Passityypiksi valitaan turistipassi ja viisumikategoriaksi turistiviisumi mikäli kyse on turistiviisumista ja monikertaviisumi jos kyse on monikertaviisumista. Viisumin kesto 1M tarkoittaa korkeintaan kuukauden voimassaolevaa kertaviisumia ja 1 Y vuoden monikertaviisumia. b) Huomaa, että nimissä ei saa käyttää kirjaimia Ä tai Ö tai Ü vaan ne on muutettava muotoon Ä=AE, Ö=OE. Muutoin kirjoita nimesi täsmälleen samassa muodossa ja järjestyksessä kun ne ovat passissasi.

5 b) Muista kirjata myös entiset sukunimet. Kohtaan on kirjoitettava EI OLE mikäli sinulla ei ole ollut aiempia nimiä c) Valitse matkan tarkoitukseksi turismi jos kyseessä korkeintaan kuukauden voimassaoleva kertaviisumi. Valitse liikesuhteet jos kyseessä vuoden monikertaviisumi liikemiehille ja kulttuurisuhteet tai humanitaarinen jos viisumisi ei liity liikematkaan. Kohdan venäläinen instituutio voi jättää tyhjäksi, paitsi siinä tapauksessa jos haet viisumia itse hankkimallasi kutsulla. d) Matkareitiksi riittävät kaupunkien nimet. Monikertaviisumin ollessa kyseessä nimetään kolme eniten käytettyä matkakohdetta Venäjällä. e) Täytä kohta venäjälle tulopäivä ja Venäjältä lähtöpäivä erityisen huolellisesti. Viisumi myönnetään vain ja ainoastaan tälle ajalle. f) Merkitse aikaisemmat Venäjällä käynnit numeroin sekä viimeisen käynnin päivämäärä parhaimman arviosi mukaan. Mahdollinen tahaton virhe tai epätarkkuus tässä kohdassa ei johda viisumianomuksen hylkäämiseen, mutta kohtaa ei saa jättää tyhjäksi.

6 a) Hakijakohtaisten tietojen viimeisessä vaiheessa täytetään työ- ja osoitetiedot. Jos valitset ammatiksi työtön, kotiäiti tai eläkeläinen ei työnantajan tietoja tarvitse täyttää. Lasten tulee valita ammatiksi työtön b) Täytä kotiosoitteesi ja yhteystietosi. Faksi ja sähköposti eivät ole pakollisia kenttiä. c) Kohta Venäjällä asuvat sukulaiset tarkoittaa ainoastaan Venäjällä vakituisesti asuvia lähisukulaisia, joilla on Venäjän kansalaisuus.

7 Voit lisätä halutessasi muun sukulaisen, puolison tai ystävän hakemuksen, jolloin seuraava anomus on nopeampi täyttää (viisumin alkamisaika ja kesto kopioituvat täytettävään lomakkeeseen) Muussa tapauksessa valitse ei ja seuraava painike

8 Onnistuneen viisumihakemuksen jälkeen näet ruudulla yhteenvedon viisumihakemuksesta ja viisumikeskuksen hallinnollisista kuluista veroineen. Huomaa, että näihin kuluihin lisätään vielä Aikamatkat Oy:n viisumikohtaiset palvelumaksut ja viisumikutsun kustannukset. Noudettaessa viisumia Aikamatkojen kautta, asiakas ei maksa viisumikeskuksen maksuja itse vaan maksuliikenteen hoitaa Aikamatkat Oy. Ota talteen referenssinumero, jota saatat tarvita myöhemmin, jos viisumianomukseen on tehtävä korjauksia, tulostettava se uudelleen tai selvitettävä viisumianomuksen tila.

9 Lopuksi voit joko peruuttaa hakemuksen tai ladata ja tulostaa sen allekirjoitettavaksi. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit tallentaa viisumianomuksesta kopion koneellesi ja lähettää sen sähköpostitse osoitteeseen Tällöin se tulee kuitenkin käydä allekirjoittamassa Aikamatkojen toimistolla.

10 Seuraavalla sivulla voit tulostaa tai tallentaa viisumihakemukseksi painamalla linkkiä lataa tai tulosta hakemus. Hakemus on PDF-formaatissa, jonka pitäisi avautua minkä tahansa tietokoneen PDFkatseluohjelmalla. Mikäli tällaista ohjelmaa ei tietokoneella ole, voi sen ladata linkistä Lataa Adobe Reader

11 Tulostaaksesi tiedoton avaa ohjelma esim. Adobe Reader ohjelmalla. Voit myös tallentaa tiedoston koneellesi myöhempää käyttöä varten. Tiedoston automaattiseksi nimeksi tulee tällöin VAF_Regular_FI.pdf

12 OO OHJE: Valitse tiedosto -valikosta tulosta ja tarkista että sivunkäsittelyn asetukset ovat pois päältä: Sivun skaalaus: ei mitään Käännä ja keskitä: ei rastia Viisumianomuksen täyttämisen jälkeen anomus tulee toimittaa postitse tai henkilökohtaisesti Aikamatkat Oy:n toimistoon seuraavien liitteiden Mikäli sivun skaalaus ja keskitys on päällä, anomus tulostuu liian pienenä eikä Venäjän konsulaatti voi lukea sitä kera. optisesti. Tämä saattaa johtaa käsittelyn pitkittymiseen tai viisumianomuksen hylkäämiseen.

13 Kaikissa viisumiluokissa vaadittavat asiakirjat 1. Hakijalla on oltava Venäjän Federaation tunnustama kansainvälinen passi, jossa on vähintään kaksi tyhjää sivua viisumeita varten. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin päättymispäivän jälkeen. Jos passissasi ei ole tyhjää sivua viisumia varten, sinun on hankittava uusi passi ennen viisumihakemuksen jättämistä. Passin on oltava hyvässä kunnossa, eikä tunnistesivu saa olla irtoamassa. Huonokuntoisiin passeihin ei välttämättä tehdä viisumeita. 2. Viisumihakemukseen on liimattava oikean kokoinen passikuvan normit täyttävä valokuva. Kuva ei saa olla liian vanha (korkeintaan 6 kk vanha). Kuva ei saa myöskään olla koulukuva, leikattu muusta kuvasta, valokopio tai itse valokuvapaperille tulostettu. 3. Todistus matkavakuutuksesta. Vakuutuskorttikopio ei enää käy! Tarvittaessa voit pyytää vakuutusyhtiötäsi lähettämään kopion matkavakuutustodistuksestasi osoitteseen: 8. Kaikissa viisumiluokissa vaadittavat asiakirjat Kaikkien viisuminhakijoiden on täytettävä seuraavat ehdot: Hakijalla on oltava Venäjän Federaation tunnustama kansainvälinen passi, jossa on vähintään kaksi tyhjää sivua viisumeita varten. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin päättymispäivän jälkeen. Jos passissasi ei ole tyhjää sivua viisumia varten, sinun on hankittava uusi passi ennen viisumihakemuksen jättämistä. Viisumihakemuksesta on täytettävä kaikki vaaditut kohdat, ja siihen on liitettävä valokuva sekä viisumiluokan edellyttämät asiakirjat.

14 Muut tiedot: Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten, jotka matkustavat yksin tai joiden vanhemmat eivät hae samassa yhteydessä viisumia, on liitettävä viisumihakemukseensa myös seuraavat asiakirjat: molempien vanhempien allekirjoittama päivätty kirje, jossa vanhempi antaa lapselle luvan matkustaa yksin tai ilmoittaa matkustavansa lapsen kanssa kopio vanhemman passista (henkilötietosivu ja Venäjän viisumisivu) jos lapsella ja vanhemmalla on eri sukunimi, hakemukseen on liitettävä myös syntymätodistus, joka osoittaa, että luvan on myöntänyt lapsen biologinen vanhempi. Tärkeää: Hakijalla on oltava sairausvakuutus, joka vastaa Venäjän Federaatiossa tilapäisesti oleskelevien ulkomaan kansalaisten sairausvakuutukselle asetettuja vaatimuksia. Näistä vaatimuksista on säädetty Venäjän hallituksen asetuksessa 1488 vuodelta 1998 ( ). Asetus koskee vastavuoroisuusperiaatteella Schengen-sopimusmaiden ja muiden maiden kansalaisia. Asetusta sovelletaan myös Norjan, Sveitsin, Islannin, Israelin ja Tanskan kansalaisiin. Viisumi voidaan myöntää vain hakijalle, joka on toimittanut kaikki vaaditut asiakirjat. Puutteellinen hakemus voi johtaa kielteiseen viisumipäätökseen. Viisumien myöntäminen on harkinnanvaraista. Hakemukset käsitellään yksittäistapauksina, ja päätöstä tehtäessä otetaan huomioon muun muassa vierailun tarkoitus ja paluuaikomus. Viisumihakemuksia voi toimittaa vain seuraaviin osoitteisiin: AIKAMATKAT OY, HELSINGIN TOIMIPISTE Aikamatkat Oy, Pieni Roobertinkatu 4, PL 136, HELSINKI (Avoinna ma-pe ) AIKAMATKAT OY, TAMPEREEN TOIMIPISTE Aikamatkat Oy, Hatanpään valtatie 24, Tampere (avoinna ma-pe ) HUOM! Asiakirja toimitukset Tampereen toimistoon VAIN JA AINOASTAAN siinä tapauksessa, mikäli haluat noutaa valmiin viisumin Tampereen toimistolta.

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet YLEISTÄ Viisumianomus täytetään sähköisesti Venäjän ulkoministeriön konsuliosaston sivuilla, tulostetaan ja allekirjoitetaan. Allekirjoitettu viisumianomus toimitetaan

Lisätiedot

Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012)

Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012) Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012) Venäjän viisumikeskukset ja konsulaatit vastaanottavat 21.12.2012 alkaen ainoastaan Venäjän Federaation Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio OHJE SÄHKÖISEN VIISUMIN TÄYTTÖÖN HUOM! NOUDATA OHJEITA! MIKÄLI VIISUMIANOMUSKAAVAKE ON TÄYTETTY VÄÄRIN JA VIISUMIKESKUS PERII MEILTÄ KULUJA TÄSTÄ, VELOITAMME SEN ASIAKKAALTA! Tärkeät kohdat, jotka PITÄÄ

Lisätiedot

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11)

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) JÄSENREKISTERISTÄ REKISTERIVASTAAVALLE Sisään jäsenrekisteriin osoitteella: Kolme välilehteä: www.yrittajanaiset.fi/yhdistykset - kirjoita yhdistyksen tunnus

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta)

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta) EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Seurantalomakkeen täyttäminen (indikaattoriseuranta) Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...4 1.1 Järjestelmän

Lisätiedot

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Supersaverin erityisehdot

Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Supersaver, me, Supersaver.fi) ostettuihin

Lisätiedot

Matkaehdot. Seat24 Erityisehdot

Matkaehdot. Seat24 Erityisehdot Matkaehdot Seat24 Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevfat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Seat24, me, Seat24.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

Eviran opas hygieniaosaamistestaajana toimimisesta ja hygieniaosaamistestien järjestämisestä. (Osaamistestaajan opas)

Eviran opas hygieniaosaamistestaajana toimimisesta ja hygieniaosaamistestien järjestämisestä. (Osaamistestaajan opas) Eviran opas hygieniaosaamistestaajana toimimisesta ja hygieniaosaamistestien järjestämisestä (Osaamistestaajan opas) Päivitetty 7.9.2007 Elintarviketurvallisuusvirasto, Evira ALKUSANAT... 3 I OSA: YLEISTÄ

Lisätiedot

TUOHI MasterCard -myyjäohje

TUOHI MasterCard -myyjäohje TUOHI MasterCard -myyjäohje Vain myyjien käyttöön (12/21) Liikkeen myyjätunnus: Pikaluottokeskus 8-95 faksi (9) 773 2453 ma - pe 8-2 la 9-17 Sisältö: 1. TUOHI MasterCard TUOHI MasterCard -kortti 4 TUOHI

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelun ohje

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelun ohje Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelun ohje www.kennelliitto.fi Sisällysluettelo Omakoira-jäsenpalvelu... 3 Omakoiraan rekisteröityminen... 4 Jäsentiedot... 5 Henkilötiedot... 5 Jäsenyys... 6 Pätevyydet ja

Lisätiedot

TravelPartner erityisehdot

TravelPartner erityisehdot TravelPartner erityisehdot TravelPartnerin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (TravelPartner, me, TravelPartner.fi)

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

BudJetin erityisehdot

BudJetin erityisehdot BudJetin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, Budjet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Edellytämme,

Lisätiedot

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU- KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 KASVIHUONETUOTANNON TUKI

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU- KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 KASVIHUONETUOTANNON TUKI Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU- KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 KASVIHUONETUOTANNON TUKI Sisältö 1 Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja

Lisätiedot

Travelstartin Erityisehdot

Travelstartin Erityisehdot Travelstartin Erityisehdot Travelstartin Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Suomen Noutajakoirajärjestö ry v. 16.6.2013 SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Teksti: Tiina Jäppinen tiina.jappinen@gmail.com SUOMEN NOUTAJAKOIRAJÄRJESTÖ RY JÄSENREKISTERIN OHJE (16.6.2013 / TJ) 1 (26) SISÄLTÖ

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

Supersaverin erityisehdot

Supersaverin erityisehdot Supersaverin erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Supersaver, me, Supersaver.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

Seat24 - Erityisehdot 11.11.2011 alkaen

Seat24 - Erityisehdot 11.11.2011 alkaen Seat24 - Erityisehdot 11.11.2011 alkaen Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Seat24, me, Seat24.fi) ostettuihin tuotteisiin ja

Lisätiedot

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (BudJet, me, BudJet.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Koska tarjoamme matkoja vain

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Sisa llys. Muutto näin pääset alkuun 3. Alkukartoitus uusille porvoolaisille maahanmuuttajille 4. Kela 5. Maistraatti 6. Poliisi 7

Sisa llys. Muutto näin pääset alkuun 3. Alkukartoitus uusille porvoolaisille maahanmuuttajille 4. Kela 5. Maistraatti 6. Poliisi 7 Sisa llys Muutto näin pääset alkuun 3 Alkukartoitus uusille porvoolaisille maahanmuuttajille 4 Kela 5 Maistraatti 6 Poliisi 7 Sosiaali- ja terveyspalvelut 14 Työ- ja elinkeinotoimisto 16 Verotoimisto 18

Lisätiedot

Opas opiskelijavaihtoon lähtevälle 2014-2015

Opas opiskelijavaihtoon lähtevälle 2014-2015 Opas opiskelijavaihtoon lähtevälle 2014-2015 Sisällysluettelo Onnea! 4 4 5 5 5 5 6 7 8 10 10 10 10 10 11 12 12 12 13 13 13 14 14 14 17 17 21 1. Ennen vaihtoon lähtöä 1.1. Hakemukset vaihtoyliopistoon 1.2.

Lisätiedot

Käyttöohje. Sopimuslomake Net www.sopimuslomake.net 1.2007. Rakennustieto Oy PL 1004 00101 Helsinki www.rakennustieto.fi

Käyttöohje. Sopimuslomake Net www.sopimuslomake.net 1.2007. Rakennustieto Oy PL 1004 00101 Helsinki www.rakennustieto.fi Käyttöohje 1.2007 Sopimuslomake Net www.sopimuslomake.net Rakennustieto Oy PL 1004 00101 Helsinki www.rakennustieto.fi SISÄLTÖ 1. Palvelun käyttöönotto...3 1.1. Palvelun kuvaus...3 1.2. Ohjelmistovaatimukset

Lisätiedot

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin. Travelstartin Erityisehdot Kaikki kauttamme saatavilla olevat tuotteet ja palvelut Nämä matkaehdot soveltuvat kaikkiin SRG Finland Oy:ltä (Travelstart, me, Travelstart.fi) ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin.

Lisätiedot

(Sähköisen) kiinteistönluovutusilmoituksen täyttöohje

(Sähköisen) kiinteistönluovutusilmoituksen täyttöohje 27.9.2010 (Sähköisen) kiinteistönluovutusilmoituksen täyttöohje Kiinteistönluovutusilmoituksen täyttäminen kuuluu kaupanvahvistajan tehtäviin. Kirjautuminen Sähköisen kiinteistönluovutusilmoituksen löydät

Lisätiedot