ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh (arkisin )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh. 010 320 4858 (arkisin 9-16.00)"

Transkriptio

1 YLEISTÄ: 1. VFS Global Oy:n sähköinen viisumianomus on pakollinen kaikille henkilökohtaista viisumia hakeville. Konsulaatit eivät ota käsin täytettyjä anomuksia vastaan. 2. Anomuksen voi täyttää itse näiden ohjeiden mukaisesti tai pyytää virkailijaamme täyttämään anomus toimistolla. Huomioikaa, että veloitamme 30 anomuksen täyttämisestä asiakkaan puolesta. 3. Nämä ohjeet on tarkoitettu ainoastaan Aikamatkojen kautta viisumia hakeville. Jos haluat hakea viisumia suoraan Turun, Lappeerannan tai Helsingin viisumikeskuksen kautta, ota huomioon että tarvitset myös oman virallisen viisumikutsun sekä kaikki tarvittavat asiakirjat (passi, passivalokuva, matkavakuutustodistus). Viisumianomuksia ei voi postittaa viisumikeskuksiin. Aikamatkat Oy ei välitä pelkkiä viisumikutsuja. 4. Sähköisen anomuksen täyttämiseen menee n. 15 minuuttia. Hakemuksen täyttämiseen on asetettu henkilötietojen turvaamiseksi 30 minuuttin aikaraja, minkä jälkeen istunto sulkeutuu ja anomus on täytettävä uudestaan. 5. Toisinaan sähköinen anomus saattaa jumiutua viimeiselle sivulle tämä saattaa johtua monesta asiasta, kuten yhteyden katkeamisesta tai palvelimen ylikuormittumisesta. Mikäli anomuksen täyttö epäonnistuu, syötettyjä tietoja ei saa palautettua vaan anomus on täytettävä uudestaan alusta lähtien. 6. Aikamatkat Oy ei voi antaa puhelintukea anomuksen täyttämisestä mikäli anomuksen täyttämisessä ilmenee ongelmia tai lisäkysymyksiä, on teidän otettava yhteyttä suoraan viisumikeskukseen. Puh (arkisin ) 7. Viisumia on anottava 30 vrk sisällä anomuksen jättämisestä. Tämän aikarajan jälkeen viisumianomus ei ole enää voimassa vaan se on joko palautettava käsittelyyn tai laadittava uudelleen.

2 VAIHE 1 UUDEN VIISUMIHAKEMUKSEN LUOMINEN OHJE: 1. Jos haet viisumia Aikamatkojen kautta, valitse viisumin jättöpaikaksi Helsinki. 2. Toimitustavaksi valitaan Noutopiste 3. Käsittelytavaksi normaali käsittely joka kestää vähintään 5 arkipäivää. Nopeampaan pikakäsittelyyn liittyy 35 lisämaksu. 4. Halutessasi voi jättää puhelinnumerosi 5. Kirjoita sähköpostiosoite, johon haluat valmiin viisumianomuksen. VAIHE 2 PASSIN VAHVISTAMINEN 6. Syötä turvakoodi (huomioi isot ja pienet kirjaimet)

3 Seuraavalla sivulla syötetään passin numero ja päättymispäivämäärä (viimeinen voimassaolopäivämäärä) ja valitaan seuraava. Jotkut passinnumerot alkavat kahdella kirjaimella myös ne kuuluvat passin numeroon.

4 VAIHE 3 HENKILÖTIETOJEN SYÖTTÄMINEN OHJE: Kaikki punaisella tähdellä *-merkityt kohdat ovat pakollisia a) Passityypiksi valitaan turistipassi ja viisumikategoriaksi turistiviisumi mikäli kyse on turistiviisumista ja monikertaviisumi jos kyse on monikertaviisumista. Viisumin kesto 1M tarkoittaa korkeintaan kuukauden voimassaolevaa kertaviisumia ja 1 Y vuoden monikertaviisumia. b) Huomaa, että nimissä ei saa käyttää kirjaimia Ä tai Ö tai Ü vaan ne on muutettava muotoon Ä=AE, Ö=OE. Muutoin kirjoita nimesi täsmälleen samassa muodossa ja järjestyksessä kun ne ovat passissasi.

5 b) Muista kirjata myös entiset sukunimet. Kohtaan on kirjoitettava EI OLE mikäli sinulla ei ole ollut aiempia nimiä c) Valitse matkan tarkoitukseksi turismi jos kyseessä korkeintaan kuukauden voimassaoleva kertaviisumi. Valitse liikesuhteet jos kyseessä vuoden monikertaviisumi liikemiehille ja kulttuurisuhteet tai humanitaarinen jos viisumisi ei liity liikematkaan. Kohdan venäläinen instituutio voi jättää tyhjäksi, paitsi siinä tapauksessa jos haet viisumia itse hankkimallasi kutsulla. d) Matkareitiksi riittävät kaupunkien nimet. Monikertaviisumin ollessa kyseessä nimetään kolme eniten käytettyä matkakohdetta Venäjällä. e) Täytä kohta venäjälle tulopäivä ja Venäjältä lähtöpäivä erityisen huolellisesti. Viisumi myönnetään vain ja ainoastaan tälle ajalle. f) Merkitse aikaisemmat Venäjällä käynnit numeroin sekä viimeisen käynnin päivämäärä parhaimman arviosi mukaan. Mahdollinen tahaton virhe tai epätarkkuus tässä kohdassa ei johda viisumianomuksen hylkäämiseen, mutta kohtaa ei saa jättää tyhjäksi.

6 a) Hakijakohtaisten tietojen viimeisessä vaiheessa täytetään työ- ja osoitetiedot. Jos valitset ammatiksi työtön, kotiäiti tai eläkeläinen ei työnantajan tietoja tarvitse täyttää. Lasten tulee valita ammatiksi työtön b) Täytä kotiosoitteesi ja yhteystietosi. Faksi ja sähköposti eivät ole pakollisia kenttiä. c) Kohta Venäjällä asuvat sukulaiset tarkoittaa ainoastaan Venäjällä vakituisesti asuvia lähisukulaisia, joilla on Venäjän kansalaisuus.

7 Voit lisätä halutessasi muun sukulaisen, puolison tai ystävän hakemuksen, jolloin seuraava anomus on nopeampi täyttää (viisumin alkamisaika ja kesto kopioituvat täytettävään lomakkeeseen) Muussa tapauksessa valitse ei ja seuraava painike

8 Onnistuneen viisumihakemuksen jälkeen näet ruudulla yhteenvedon viisumihakemuksesta ja viisumikeskuksen hallinnollisista kuluista veroineen. Huomaa, että näihin kuluihin lisätään vielä Aikamatkat Oy:n viisumikohtaiset palvelumaksut ja viisumikutsun kustannukset. Noudettaessa viisumia Aikamatkojen kautta, asiakas ei maksa viisumikeskuksen maksuja itse vaan maksuliikenteen hoitaa Aikamatkat Oy. Ota talteen referenssinumero, jota saatat tarvita myöhemmin, jos viisumianomukseen on tehtävä korjauksia, tulostettava se uudelleen tai selvitettävä viisumianomuksen tila.

9 Lopuksi voit joko peruuttaa hakemuksen tai ladata ja tulostaa sen allekirjoitettavaksi. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit tallentaa viisumianomuksesta kopion koneellesi ja lähettää sen sähköpostitse osoitteeseen Tällöin se tulee kuitenkin käydä allekirjoittamassa Aikamatkojen toimistolla.

10 Seuraavalla sivulla voit tulostaa tai tallentaa viisumihakemukseksi painamalla linkkiä lataa tai tulosta hakemus. Hakemus on PDF-formaatissa, jonka pitäisi avautua minkä tahansa tietokoneen PDFkatseluohjelmalla. Mikäli tällaista ohjelmaa ei tietokoneella ole, voi sen ladata linkistä Lataa Adobe Reader

11 Tulostaaksesi tiedoton avaa ohjelma esim. Adobe Reader ohjelmalla. Voit myös tallentaa tiedoston koneellesi myöhempää käyttöä varten. Tiedoston automaattiseksi nimeksi tulee tällöin VAF_Regular_FI.pdf

12 OO OHJE: Valitse tiedosto -valikosta tulosta ja tarkista että sivunkäsittelyn asetukset ovat pois päältä: Sivun skaalaus: ei mitään Käännä ja keskitä: ei rastia Viisumianomuksen täyttämisen jälkeen anomus tulee toimittaa postitse tai henkilökohtaisesti Aikamatkat Oy:n toimistoon seuraavien liitteiden Mikäli sivun skaalaus ja keskitys on päällä, anomus tulostuu liian pienenä eikä Venäjän konsulaatti voi lukea sitä kera. optisesti. Tämä saattaa johtaa käsittelyn pitkittymiseen tai viisumianomuksen hylkäämiseen.

13 Kaikissa viisumiluokissa vaadittavat asiakirjat 1. Hakijalla on oltava Venäjän Federaation tunnustama kansainvälinen passi, jossa on vähintään kaksi tyhjää sivua viisumeita varten. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin päättymispäivän jälkeen. Jos passissasi ei ole tyhjää sivua viisumia varten, sinun on hankittava uusi passi ennen viisumihakemuksen jättämistä. Passin on oltava hyvässä kunnossa, eikä tunnistesivu saa olla irtoamassa. Huonokuntoisiin passeihin ei välttämättä tehdä viisumeita. 2. Viisumihakemukseen on liimattava oikean kokoinen passikuvan normit täyttävä valokuva. Kuva ei saa olla liian vanha (korkeintaan 6 kk vanha). Kuva ei saa myöskään olla koulukuva, leikattu muusta kuvasta, valokopio tai itse valokuvapaperille tulostettu. 3. Todistus matkavakuutuksesta. Vakuutuskorttikopio ei enää käy! Tarvittaessa voit pyytää vakuutusyhtiötäsi lähettämään kopion matkavakuutustodistuksestasi osoitteseen: viisumit@aikamatkat.fi 8. Kaikissa viisumiluokissa vaadittavat asiakirjat Kaikkien viisuminhakijoiden on täytettävä seuraavat ehdot: Hakijalla on oltava Venäjän Federaation tunnustama kansainvälinen passi, jossa on vähintään kaksi tyhjää sivua viisumeita varten. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin päättymispäivän jälkeen. Jos passissasi ei ole tyhjää sivua viisumia varten, sinun on hankittava uusi passi ennen viisumihakemuksen jättämistä. Viisumihakemuksesta on täytettävä kaikki vaaditut kohdat, ja siihen on liitettävä valokuva sekä viisumiluokan edellyttämät asiakirjat.

14 Muut tiedot: Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten, jotka matkustavat yksin tai joiden vanhemmat eivät hae samassa yhteydessä viisumia, on liitettävä viisumihakemukseensa myös seuraavat asiakirjat: molempien vanhempien allekirjoittama päivätty kirje, jossa vanhempi antaa lapselle luvan matkustaa yksin tai ilmoittaa matkustavansa lapsen kanssa kopio vanhemman passista (henkilötietosivu ja Venäjän viisumisivu) jos lapsella ja vanhemmalla on eri sukunimi, hakemukseen on liitettävä myös syntymätodistus, joka osoittaa, että luvan on myöntänyt lapsen biologinen vanhempi. Tärkeää: Hakijalla on oltava sairausvakuutus, joka vastaa Venäjän Federaatiossa tilapäisesti oleskelevien ulkomaan kansalaisten sairausvakuutukselle asetettuja vaatimuksia. Näistä vaatimuksista on säädetty Venäjän hallituksen asetuksessa 1488 vuodelta 1998 ( ). Asetus koskee vastavuoroisuusperiaatteella Schengen-sopimusmaiden ja muiden maiden kansalaisia. Asetusta sovelletaan myös Norjan, Sveitsin, Islannin, Israelin ja Tanskan kansalaisiin. Viisumi voidaan myöntää vain hakijalle, joka on toimittanut kaikki vaaditut asiakirjat. Puutteellinen hakemus voi johtaa kielteiseen viisumipäätökseen. Viisumien myöntäminen on harkinnanvaraista. Hakemukset käsitellään yksittäistapauksina, ja päätöstä tehtäessä otetaan huomioon muun muassa vierailun tarkoitus ja paluuaikomus. Viisumihakemuksia voi toimittaa vain seuraaviin osoitteisiin: AIKAMATKAT OY, HELSINGIN TOIMIPISTE Aikamatkat Oy, Pieni Roobertinkatu 4, PL 136, HELSINKI (Avoinna ma-pe ) AIKAMATKAT OY, TAMPEREEN TOIMIPISTE Aikamatkat Oy, Hatanpään valtatie 24, Tampere (avoinna ma-pe ) HUOM! Asiakirja toimitukset Tampereen toimistoon VAIN JA AINOASTAAN siinä tapauksessa, mikäli haluat noutaa valmiin viisumin Tampereen toimistolta.

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet YLEISTÄ Viisumianomus täytetään sähköisesti Venäjän ulkoministeriön konsuliosaston sivuilla, tulostetaan ja allekirjoitetaan. Allekirjoitettu viisumianomus toimitetaan

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista.

Turistimatkaa varten tarvittavan venäläisen matkanjärjestäjän nimen ja referenssinumeron saat CWT Kaleva Travelista. Venäjän viisumihakemus verkossa Ennen viisumihakemuksen täytön aloittamista varmista että passitiedot (passin numero, passin myöntämispäivä, passin päättymispäivä) ovat helposti saatavilla. Turistimatkaa

Lisätiedot

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet

Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet Venäjän viisumianomuksen täyttöohjeet YLEISTÄ Viisumianomus Ryhmäviisumi on täytetään matkustajalistaa sähköisesti muistuttava Venäjän ulkomi- matkustusasiakirja, konsuliosaston jota voi hakea Pietarin

Lisätiedot

Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012)

Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012) Venäjän sähköinen viisumihakemuslomake (tilanne 10.12.2012) Venäjän viisumikeskukset ja konsulaatit vastaanottavat 21.12.2012 alkaen ainoastaan Venäjän Federaation Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla

Lisätiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot OLE_ADO 1 *1019901* OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka asut Suomessa ja haet oleskelulupaa ulkomailta adoptoitavalle lapselle (kansainvälinen

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta OLE_ADO_240518PP +

+ + Syntymäpaikkakunta OLE_ADO_240518PP + OLE_ADO 1 *1019901* OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka asut Suomessa ja haet oleskelulupaa ulkomailta adoptoitavalle lapselle (kansainvälinen

Lisätiedot

Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä. INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä. Viisumin hankinta on monesti työläs ja aikaa vievä prosessi. Meidän

Lisätiedot

On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista.

On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki MONGOLIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Mongolian matkaan! Tässä tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio

TILAUSMATKAT OY 15.11.2013 Kauppakatu 55-57 70110 Kuopio OHJE SÄHKÖISEN VIISUMIN TÄYTTÖÖN HUOM! NOUDATA OHJEITA! MIKÄLI VIISUMIANOMUSKAAVAKE ON TÄYTETTY VÄÄRIN JA VIISUMIKESKUS PERII MEILTÄ KULUJA TÄSTÄ, VELOITAMME SEN ASIAKKAALTA! Tärkeät kohdat, jotka PITÄÄ

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_KORTTI 1 OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskelukorttia Haen pysyvää oleskelukorttia

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY Kauppakatu Kuopio

TILAUSMATKAT OY Kauppakatu Kuopio OHJE SÄHKÖISEN VIISUMIN TÄYTTÖÖN HUOM! NOUDATA OHJEITA! MIKÄLI VIISUMIANOMUSKAAVAKE ON TÄYTETTY VÄÄRIN JA VIISUMIKESKUS PERII MEILTÄ KULUJA TÄSTÄ, VELOITAMME SEN ASIAKKAALTA! Tärkeät kohdat, jotka PITÄÄ

Lisätiedot

raportointipalvelun käyttöohjeet

raportointipalvelun käyttöohjeet raportointipalvelun käyttöohjeet 3.10.2013 Käyttöohje 2(12) SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1 Kerttu -raportointipalveluun rekisteröityminen... 3 2 Raportointipalvelun aloitusnäkymä... 4 3 Käytön

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

SOLOVISAN PALVELULOMAKE KIINAN VIISUMIA VARTEN

SOLOVISAN PALVELULOMAKE KIINAN VIISUMIA VARTEN SOLOVISAN PALVELULOMAKE KIINAN VIISUMIA VARTEN Kiinan viisumihakemus lähetetään sähköisesti Kiinan viisumipalvelukeskuksen järjestelmään. SoloVisapalvelu hoitaa sähköisen hakemuksen puolestasi. Sitä varten

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP +

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP + KAN_6 1 *1219901* KANSALAISUUSILMOITUS; NUORI HENKILÖ Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi sinulle 18-22 -vuotias, jota ei ole tuomittu vapausrangaistukseen ja joka - olet

Lisätiedot

On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Aurinkomatkojen kaikki viisumihakemukset hoidetaan

Lisätiedot

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy 1. Hakijan nimi ja tämän lomakkeen täyttäjän tiedot Pyydämme antamaan tässä vanhemman / huoltajan, jonka haluatte antaa ensisijaiseksi YFU:n yhteyshenkilöksi,

Lisätiedot

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_OPI_040116PP +

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_OPI_040116PP + OLE_OPI 1 *1079901* OLESKELULUPAHAKEMUS OPISKELUN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, jonka oleskelun tarkoituksena on opiskelu suomalaisessa oppilaitoksessa, johon sinut

Lisätiedot

Koko hakuprosessin ajan pidämme Sinut sähköpostitse ajan tasalla - tiedät, missä vaiheessa viisumihakemuksesi on ja milloin viisumisi on valmis.

Koko hakuprosessin ajan pidämme Sinut sähköpostitse ajan tasalla - tiedät, missä vaiheessa viisumihakemuksesi on ja milloin viisumisi on valmis. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan Intian matkaan! Tässä tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_REK 1 EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskeluoikeuden rekisteröintiä Koskee myös Sveitsin ja Liechtensteinin kansalaisia (UlkL

Lisätiedot

Viisumianomuksen täyttöohjeet

Viisumianomuksen täyttöohjeet Viisumia on haettava 30 päivän kuluessa verkkohakemuksen luomisesta. Tätä myöhemmin toimitetut hakemukset voidaan katsoa vanhentuneiksi ja hakijoita voidaan pyytää tekemään uusi anomus. Jos lomaketta täyttäessä

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kirjaudu sivulla Syötä käyttäjätunnus ja salasana.

Kirjaudu sivulla   Syötä käyttäjätunnus ja salasana. KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). Suosittelemme käyttämään tarpeeksi uutta selainversiota, enintään pari vuotta

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

+ + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_240518PP +

+ + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_240518PP + KAN_6 1 *1219901* KANSALAISUUSILMOITUS; NUORI HENKILÖ Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi sinulle 18-22 -vuotias, jota ei ole tuomittu vapausrangaistukseen ja joka - olet

Lisätiedot

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA OLE_JATKO_A 1 *1269901* JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, jolle on myönnetty jatkuva määräaikainen oleskelulupa

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto OLE_TY5_130415PP +

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto OLE_TY5_130415PP + OLE_TY5 1 *1155501* OLESKELULUPAHAKEMUS TYÖNTEON PERUSTEELLA Tämä lomake on tarkoitettu sinulle, jos olet tulossa työskentelemään Suomeen suomalaisen tai Suomessa toimivan työnantajan palvelukseen ja olet

Lisätiedot

+ + Isä Äiti Muu huoltaja Kasvattivanhempi. PH4_plus_240518PP +

+ + Isä Äiti Muu huoltaja Kasvattivanhempi. PH4_plus_240518PP + PH4_plus 1 *1409901* PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI Tämä perheselvityslomake on tarkoitettu sinulle, jos olet ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella hakevan alle 18 vuotiaan

Lisätiedot

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB.

PASSIN KUVA 1. Tiedostomuodon tulee olla PDF. 2. Tiedoston koon tulee olla vähintään 10 KB mutta enintään 300 KB. Ohjeet etv-viisumin hakemiseen Intian Suomen suurlähetystö ei käsittele etv-hakemuksia missään vaiheessa eikä voi ottaa kantaa päätöksiin. Nämä ohjeet on laadittu Intian valtion virallisten viisumisivujen

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA OLE_EN 1 *1049901* OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka haet oleskelulupaa sillä perusteella, että olet itse ollut Suomen

Lisätiedot

*1409901* A-OSA + + PH4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni

*1409901* A-OSA + + PH4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni PH4_plus 1 *1409901* PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI Tämä perheselvityslomake on tarkoitettu sinulle, joka olet ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella hakevan alle 18

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto OLE_TY3 1 *1159901* OLESKELULUPAHAKEMUS TYÖHARJOITTELUN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka olet tulossa Suomeen työtä tai työharjoittelua varten, joka sisältyy valtioiden

Lisätiedot

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA OLE_EN 1 *1049901* OLESKELULUPAHAKEMUS ENTISEN SUOMEN KANSALAISUUDEN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka haet oleskelulupaa sillä perusteella, että olet itse ollut Suomen

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA SUOMEN PANKKI Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 1 / 10 Versio Pvm Päivittäjä 1.0 20.2.2007 Härkönen, Tony 1.1 24.2.2007 Huhtaniska,

Lisätiedot

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> (ei kirjautunut aiemmin)

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >>  (ei kirjautunut aiemmin) UUSI KÄYTTÄJÄTILI UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> http://www.palloliitto.fi/pelipaikka (ei kirjautunut aiemmin) 1.Kirjoita sähköpostiosoitteesi HUOM!

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA

+ + JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA OLE_JATKO_A 1 *1269901* JATKOLUPAHAKEMUS; MÄÄRÄAIKAINEN OLESKELULUPA JATKUVALLA PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, jolle on myönnetty jatkuva määräaikainen oleskelulupa

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

+ + HAKEMUS SUOMEN KANSALAISUUDESTA VAPAUTUMISEKSI LAPSELLE

+ + HAKEMUS SUOMEN KANSALAISUUDESTA VAPAUTUMISEKSI LAPSELLE KAN_10 1 *1259901* HAKEMUS SUOMEN KANSALAISUUDESTA VAPAUTUMISEKSI LAPSELLE Tämä hakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka haet vapautumista Suomen kansalaisuudesta huollossasi olevalle lapselle, jolla

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT Peruskäyttäjän pikaohje Omat tiedot Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Osaamisenhallinnan käyttöönotossa määritellään eri

Lisätiedot

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle.

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle. Kela Hakemus Lasten kotihoidon tuki Lasten yksityisen hoidon tuki WH 1 Voit tehdä tämän hakemuksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa www.kela.fi/asiointi Lisätietoja www.kela.fi/lapsiperheet Voit

Lisätiedot

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake Huoltajan tulee täyttää ja lähettää tämä sähköinen lomake 3.1.2014 klo 1.00 mennessä. Pyydämme teitä lukemaan huolellisesti Meksiko-stipendien hakuohjeet. Lomake

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Pikaopas Min ansökan-palveluun ENNEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISTÄ Voit valita kielen aloitussivulla (ruotsi tai suomi) Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet

Lisätiedot

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku

PARTIOON LIITTYMINEN. Partiohaku 27.6.2018 vj PARTIOON LIITTYMINEN Partioon liitytään tavallisesti koulujen alussa. Partioon voi kuitenkin ilmoittautua minkä ikäisenä tahansa. Partion kohderyhmänä on 7 22 -vuotiaat, mutta toimintaa ja

Lisätiedot

* * A-OSA + + PH4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni

* * A-OSA + + PH4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni PH4_plus 1 *1409901* PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI Tämä perheselvityslomake on tarkoitettu sinulle, jos olet ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella hakevan alle 18 vuotiaan

Lisätiedot

Lions Clubs International Jäsenyys Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lions Clubs International Jäsenyys Usein kysyttyjä kysymyksiä K: Miten raportoin Ei jäsenmuutoksia tässä kuussa? V: Mene Oma lionsklubini -valikkoon ja valitse Jäsenet. Jäsenet -sivulla voit klikata Ei muutoksia tässä kuussa -painiketta. Valitse raportointikuukausi

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

OLE_PH4 1 + + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_201114PP +

OLE_PH4 1 + + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_201114PP + OLE_PH4 1 *1319901* OLESKELULUPAHAKEMUS LAPSELLE Tällä lomakkeella haetaan alle 18-vuotiaalle lapselle ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Oleskeluluvan hakemisen tarkoituksena on,

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

LIITEVAATIMUKSET. Alkuperäisistä liiteasiakirjoista suositellaan otettavan kopiot etukäteen. Hakemusliitteitä ei palauteta.

LIITEVAATIMUKSET. Alkuperäisistä liiteasiakirjoista suositellaan otettavan kopiot etukäteen. Hakemusliitteitä ei palauteta. 1 (6) LIITEVAATIMUKSET Alkuperäisistä liiteasiakirjoista suositellaan otettavan kopiot etukäteen. Hakemusliitteitä ei palauteta. Väärin tai huolimattomasti täytetty viisumihakemus voi johtaa viisumin epäämiseen.

Lisätiedot

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN OLE_TUT 1 *1109901* OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka haet oleskelulupaa tieteelliseen tutkimukseen tai tutkimushankkeeseen

Lisätiedot

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Osana NordLEI-verkkoportaalia asiakkaat voivat hakea esi-lei-tunnisteita juridisille yksiköilleen. Lisäksi NordLEI sallii myös niin kutsutun

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

Minäkö maailmalle? Quoi? Mihin? Comment? Qué? Miten? Cómo? Was? πώς;

Minäkö maailmalle? Quoi? Mihin? Comment? Qué? Miten? Cómo? Was? πώς; Minäkö maailmalle? Quoi? Mihin? Comment? Qué? Miten? Cómo? Was? πώς; Keski-Suomen TE-toimiston EURES-palvelut 2013 EURES European Employment Services 850 EURES-neuvojaa 32 EU/ETA-maassa, Suomessa 33. Keski-Suomen

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 1. Oppilaan (hakijan) nimi (sukunimi, etunimet) 2. Kenen idea vaihto-oppilaaksi lähteminen on? Oppilas itse Äiti Isä Joku muu, kuka 3. Onko vaihto-oppilaaksi lähtö

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen soveltuvuusvaatimuksena 19.9.2016 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus

Lisätiedot

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE 1. REKISTERÖITYMINEN: Aloita rekisteröityminen klikkaamalla alla olevaa painiketta Syötä tarvittavat tiedot. Vahvista, että olet lukenut ehdot läpi ja paina Send Saat aktivointiviestin

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN

KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN KAN_4 1 *1199901* KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Käyttäjätunnus ja salasana on toimitettu erillisessä sähköpostiviestissä. Salasana pitää vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Käyttäjätunnus ja salasana on toimitettu erillisessä sähköpostiviestissä. Salasana pitää vaihtaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Jäsenyyden vahvistaminen varustamoryhmässä 1. Jäsenyyden vahvistaminen on mahdollista, kun käyttäjälle on lähetetty sähköpostiin seuraava automaattiviesti: Hei, sinut on kutsuttu liittymään toimijaan ${organization}.

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH5_201114PP +

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH5_201114PP + OLE_PH5 1 *1329901* OLESKELULUPAHAKEMUS MUULLE OMAISELLE Tämä lomake on tarkoitettu sinulle, joka haet ensimmäistä oleskelulupaa perhesiteen perusteella Suomeen muuna omaisena kuin puolisona tai alaikäisiä

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Versio 2015-05-12 Pikaopas Min ansökan-palveluun Ennen hakemuksen täyttämistä Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet luonut käyttäjätilin ja aikomuksesi

Lisätiedot

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista.

Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI. On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. Visumservice Kasarmikatu 44 / PL 14 00131 Helsinki INTIAN VIISUMI On aika alkaa valmistautua tulevaan matkaan! Tässä hiukan tietoa viisumista. TEMAn kaikki viisumihakemukset hoidetaan Visumservicessä.

Lisätiedot

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen 1.1.4.0 Sisällysluettelo Kansalaisen sisäänkirjautuminen... 3 Asiointialueen vaihto kirjautumisen yhteydessä... 8 Omahyviksestä uloskirjautuminen...10

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

HAKEMUS NORJA-AKTIOON

HAKEMUS NORJA-AKTIOON HAKEMUS NORJA-AKTIOON 17-2272018 Vastaathan jokaiseen kysymykseen huolellisesti Jokaisen perheenjäsenen on täytettävä oma hakemuksensa Jos tarvitset lisätilaa vastauksellesi, täytä lomakkeen toiselle puolelle

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

+ + KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN

+ + KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN KAN_4 1 *1199901* KANSALAISUUSILMOITUS; ULKOMAILLA AVIOLIITON ULKOPUOLELLA SYNTYNYT ULKOMAALAINEN, JONKA SYNTYESSÄ ISÄ OLI SUOMEN KANSALAINEN Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN PK2_plus 1 *1439901* PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN Tämä lomake on tarkoitettu sinulle Suomen kansalainen, jonka ulkomaalainen puoliso hakee ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen

Lisätiedot

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten

OHJE. Jäsenilmoitus / ammattiyhdistyksen perintäsopimus -kaavakkeen täyttöä varten YHDISTYS: Merkitse tähän kohtaan HAL RASTITA: Uusi jäsen jos liityt ensimmäistä kertaa Hätäkeskusammattilaisten liittoon EDELLINEN LIITTO JA EROAMISPÄIVÄ, mikäli kuulut johonkin toiseen liittoon HALiin

Lisätiedot

Hakemukset ja lomakkeet tehdään täyttämällä hakemus (lomake) ja tarvittavat liitteet sähköisen Saimi järjestelmän kautta.

Hakemukset ja lomakkeet tehdään täyttämällä hakemus (lomake) ja tarvittavat liitteet sähköisen Saimi järjestelmän kautta. Henkilöstöpalvelut 2015 OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN SEKÄ SEURANTA-LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEEN Yhteiskunta- ja käyttäytymistieteiden tohtoriohjelman ohje palkkapaikkaja/tai

Lisätiedot

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys SELAINVAATIMUS JA LIITTEIDEN TYYPPI- JA KOKOMÄÄRITYS Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys Liitteen enimmäiskoko 2,0 Mt Liitteet PDF- JPE- tai JPEG -muotoisena Kirjautumisen jälkeen, valitse UUSI HAKEMUS,

Lisätiedot

Sopimuslomake Net. Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu. 1. Rekisteröityminen kannattaa aina

Sopimuslomake Net. Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu. 1. Rekisteröityminen kannattaa aina Rakennus ja kiinteistöalan lomakepalvelu Sopimuslomakkeiden käytön periaate: 1. Valitse lomake a. Hae lomake joko Haku ruudusta tai Täytettävät lomakkeet listalta 2. Täytä kohteen tiedot a. Keskeneräisen

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot