Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi."

Transkriptio

1 1 (5) Kirsi Mikkola OHJE MITEN ILMOITTAUDUT SIJAISEKSI KERAVAN KAUPUNGILLE Löydät Keravan kaupungin sijaisrekrytointi-ilmoitukset osoitteesta kohdasta avoimet työpaikat ja sijaisrekrytointi. Täältä löydät sijaishakemukset, joiden kautta voit ilmoittautua sijaiseksi sekä lisätietoja sijaisuuksista. Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi.

2 2 (5) Hakemuksen täyttöä varten Sinun tulee ensin rekisteröityä Kuntarekry.fi -palvelun käyttäjäksi. Kohdasta "Hae työpaikkaa" avautuu "Kirjaudu sisään" -ikkuna. Käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään luodaan kohdasta "Rekisteröidy".

3 3 (5) Muista hyväksyä käyttöehdot ennen rekisteröitymistäsi. Rekisteröitymisen jälkeen avautuu jälleen Kirjaudu sisään ikkuna. Tämän jälkeen kirjaudut sisään kirjoittamalla kenttiin juuri tekemäsi käyttäjätunnuksen ja salasanan. HAKEMUKSEN JÄTTÄMINEN Kun olet kirjautunut sisään järjestelmään, avautuu sähköinen hakemus, joka muodostuu seuraavista välilehdistä: Perustiedot, Tutkinnot, Lisä- ja täydennyskoulutus, Työkokemus, Hakemus tehtävään, Kiinnostus, Käytettävyys, Lisätietoja sekä Yhteenveto ja lähettäminen. Hakulomakkeen välilehtiä voi vapaasti selata edestakaisin ja ne voi täyttää missä järjestyksessä tahansa.

4 4 (5) Kunkin välilehden pakolliset kentät ovat merkitty * -merkillä. Jos pakollisia kenttiä ei ole täytetty, hakemusta ei voi lähettää. Seuraavaksi kerrotaan eri välilehtien erityispiirteistä, jotka on hyvä huomioida hakemusta täytettäessä. Välilehdet: Tutkinnot ja Työkokemus Huomaa, että välilehdillä Tutkinnot ja Työkokemus on merkittävä ruksilla ylin tutkinto ja tämän hetkinen tai viimeisin työkokemukseni, muutoin hakemusta ei voi lähettää. Kiinnostus -välilehti Kun haluat keikkailla Keravan kaupungilla, tulee Kiinnostus -välilehdellä valita Alue/kunta, jossa haluan työskennellä kenttään: Kerava. Tärkeää on myös täyttää pakollinen kenttä: Tehtäväalueet/tehtävät, joista olen kiinnostunut. Nämä valinnat ohjaavat sijaishakemuksesi oikeisiin sijaisuuksiin Keravan kaupungilla.

5 5 (5) Käytettävyys -välilehti Järjestelmässä on oletustietona, että olet aina käytettävissä. Tässä näkymässä voit muokata käytettävyystietojasi. Taulukon "Olen käytettävissä seuraavina päivinä/työvuoroina" avulla voit ilmoittaa, minä viikonpäivinä olet käytettävissä säännöllisesti eri vuoroihin. Esim. jos sinulla on tiistai-iltaisin harrastus, ota ruksi pois "ti" - sarakkeen riviltä "ilta", ja jätä muihin ruutuihin ruksit. "En ole käytettävissä seuraavina aikoina" -otsikon alle voit tehdä ajanjaksoja, jolloin et ole käytettävissä. Tämä tehdään painikkeella "Lisää ei-käytettävissä ajanjakso". Sitä klikattuasi voit määritellä aikavälin, jolloin et ole käytettävissä. Jos et ole käytettävissä tuona aikana lainkaan, laita päivämäärävalinnan alla ruksi ruutuun "En ole käytettävissä tällä ajanjaksolla lainkaan". Jos et ole käytettävissä ilmoittamasi ajanjakson aikana vain tiettyihin vuoroihin, valitse alle avautuvasta taulukosta ne vuorot, jolloin et ole käytettävissä. Esimerkki: Ajalla et ole käytettävissä viikonloppuisin. Valitse "Lisää ei-käytettävissä ajanjakso". Valitse päivämääriksi ja Laita ruksit taulukkoon niiden vuorojen kohdalle la- ja su -sarakkeisiin, jolloin et ole käytettävissä. Yhteenveto- ja lähettäminen -välilehti Tällä välilehdellä näet yhteenvedon mitä olet hakemukseesi täyttänyt. Jos hakemuksen kaikki pakolliset kentät on täytetty, paina Lähetän hakemus -painiketta ja hakemuksesi siirtyy Keravan kaupungin sijaisrekisteriin.