YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku"

Transkriptio

1 YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017

2 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen... 3 Omat tiedot... 4 Uusi hakemus... 6 Hakemuksen muokkaaminen...10 Opettajatietojen lisääminen ja muokkaaminen...12 Opettajan kutsuminen täydentämään ja hyväksymään pätevyystietonsa...15 Opettajan poistaminen hakemukselta...16 Ryhmänohjaajan tietojen lisääminen ja muokkaaminen...17 Ryhmänohjaajan kutsuminen täydentämään ja hyväksymään pätevyystietonsa...18 Ryhmänohjaajan poistaminen hakemukselta...19 Opettaja / ryhmänohjaaja: Pätevyystietojen tarkistaminen ja liitetietojen lisääminen..19 Hakemuksen lähettäminen hyväksyttäväksi...22 Hakemuksen tietojen täydentäminen lähettämisen jälkeen UUSI HAKEMUS...24

3 2 YLEISTÄ YTOL-HAKEMUSPALVELUN KÄYTÖSTÄ Jokaisesta haettavasta opintokokonaisuudesta tai opintojaksosta tehdään oma hakemus. Hakemuksen täyttäminen kannattaa valmistella etukäteen, jotta täyttäminen sujuu helposti. Kirjautumislinkki on käyttäjäkohtainen. Saman kirjautumislinkin kautta voi tehdä useita hakemuksia YTOL-hakemuspalveluun. o Vain hakemuksen täyttäjä voi hakea uutta kirjautumislinkkiä. o Opettaja ja ryhmäohjaaja saavat uuden kirjautumislinkin ottamalla yhteyttä hakemuksen täyttäjään, joka voi lähettää uuden kirjautumislinkin. o Kirjautumislinkit ovat voimassa yhden kuukauden kerrallaan. Hakemukset tallentuvat YTOL-hakemuspalveluun hakemuksen täyttäjän tietoihin. Muut saman oppilaitoksen edustajat eivät pääse katselemaan hakemuksia. Ota yhteyttä Henkilöstömme antaa lisätietoja opetuksen järjestämisoikeusien hausta: oppiaineiden sisällöllisiin kysymyksiin vastaavat koulutuspäälliköt viestintä- ja kieliopintoihin koulutussuunnittelija Ursula Kaari hakemuspalvelun käyttöön liittyviin kysymyksiin vastaavat suunnittelija Mirva Huovinen tai kehittämispäällikkö Merja Karjalainen

4 3 NÄIN KÄYTÄT YTOL-HAKEMUSPALVELUA YTOL-hakemuspalvelun osoite Hakemuspalveluun pääset osoitteesta Kirjautumislinkin tilaaminen YTOL-hakemuspalveluun kirjautuminen edellyttää kirjautumislinkin tilaamista. 1. Syötä YTOL-hakemuspalvelun Kirjautuminen hakemuspalveluun sivun Sähköpostiosoite-kenttään sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Pyydä kirjautumislinkkiä -painiketta. 2. Saat sähköpostiisi viestin osoitteesta otsikolla Kirjautumislinkki JYAY:n YTOL-hakemuspalveluun. Viesti sisältää kirjautumislinkin YTOL-hakemuspalveluun sekä tiedon kirjautumislinkin voimassaoloajasta. 3. Kirjautumislinkin vanhennuttua, tilaa uusi kirjautumislinkki hakemuspalveluun sähköpostiosoitteellasi. Tallentamasi tiedot ovat tallessa palvelussa.

5 4 4. Kirjaudu YTOL-hakemuspalveluun klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Omat tiedot YTOL-hakemuspalvelu täyttää etu- ja sukunimitietosi sähköpostiosoitteestasi päättelemällä. Pääset muokkaamaan tietojasi ja lisäämään edustamasi oppilaitoksen Muokkaa tietoja -painikkeen kautta.

6 5 Lisää oppilaitoksesi valitsemalla oppilaitoksen nimi Organisaatio-kentässä avautuvasta valikosta. HUOM! Jos et löydä omaa oppilaitostasi listalta, ota yhteyttä Mirva Huoviseen tai Merja Karjalaiseen. Kun olet tarkistanut ja täydentänyt omat tietosi, Tallenna.

7 6 Uusi hakemus Uuden hakemuksen täyttäminen aloitetaan klikkaamalla Uusi hakemus painiketta, joka löytyy omalla nimelläsi otsikoidun sivun alareunasta. Aiemmin tekemäsi hakemukset näkyvät listana omien tietojesi alla, ennen Uusi hakemus - painiketta. Uuteen hakemukseen tarvitaan seuraavat tiedot: 1. Hakeva organisaatio (alasvetovalikko) haetaan oletuksena omista tiedoistasi, mikäli olet sen sinne tallentanut. 2. Haettava opintokokonaisuus tai opintojakso (alasvetovalikko) 3. Arvioitu opiskelijamäärä 4. Haettava opetuksen järjestämisoikeusaika (alasvetovalikko)

8 7 5. Opettajien sähköpostiosoitteet Opettajia voi olla opintokokonaisuudessa useita. Kirjoita opettajien sähköpostiosoitteet kenttään allekkain (Enterillä pääset seuraavalle riville), älä kirjoita kenttään mitään muuta. Opettaja-tietojen täyttäminen ei ole pakollista tässä vaiheessa. Voit lisätä opettajat myös hakemusluonnoksen tallentamisen jälkeen. 6. Ryhmänohjaajan sähköpostiosoite Ryhmänohjaajia voi olla vain yksi/opintokokonaisuus. Ryhmänohjaaja tietoa käytetään ryhmänohjausmallilla toteutettavien opintokokonaisuuksien järjestämisoikeutta haettaessa. Yksittäisiä opintojaksoja haettaessa ryhmänohjaaja-tietoa ei käytetä. Kirjoita ryhmänohjaajan sähköpostiosoite kenttään.

9 8 Ryhmänohjaaja-tiedon täyttäminen ei ole pakollista tässä vaiheessa. Voit lisätä ryhmänohjaajan myös hakemusluonnoksen tallentamisen jälkeen. 7. Oppilaitoksen perustelut hakemukselle Tiedekunta/kielikeskus arvioi esitettyjä perusteluja tehdessään päätöksiä opetuksen järjestämisoikeuksista. Apukysymyksiä perusteluihin: Miksi oppilaitoksenne hakee ko. opetuksen järjestämisoikeutta? Millainen merkitys oppiaineella on oppilaitoksenne koulutustarjonnassa? Onko alueellanne muita vastaavan opetuksen järjestäjiä? Mikä on opetuksen kohderyhmä? Onko oppilaitoksellanne yhteistyösuunnitelmia muiden alueenne toimijoiden kanssa (esim. oppilaitokset, alueen julkisorganisaatiot, yritykset, kansalaisjärjestöt ja paikalliset asiantuntijat) opetuksen järjestämiseksi? Jos yhteistyösuunnitelmia on, millaisia? HUOM! Tätä tekstikenttää voit käyttää myös lisätietojen kirjoittamiseen.

10 9 8. Paina Tallenna Hakemus on nyt tallennettu luonnos-tilaan YTOL-hakemuspalveluun. 9. Voit halutessasi poistua YTOL-hakemuspalvelusta sivun oikeassa yläreunassa olevalla Poistu-painikkeella ja palata myöhemmin täydentämään ja muokkaamaan hakemusta.

11 10 Hakemuksen muokkaaminen Tekemäsi hakemukset näkyvät YTOL-hakemuspalvelussa omissa tiedoissasi Pääset muokkaamaan Luonnos-tilassa olevia hakemuksiasi klikkaamalla hakemuksen nimen päällä. Hakemuksen perustietojen muokkaukseen pääset hakemuksen yläreunassa olevan Muokkaa hakemusta painikkeen kautta. Muokattuasi perustietoja, tallenna muutokset.

12 11

13 12 Opettajatietojen lisääminen ja muokkaaminen 1. Lisää uusi opettaja hakemusluonnokseen Klikkaamalla Lisää opettaja -painiketta. 2. Hakemusluonnokseen on tallentunut oletuksena uuden hakemuksen ensimmäisessä vaiheessa ilmoitettujen opettajien sähköpostiosoitteet. Ohjelma on automaattisesti päätellyt henkilöiden etu- ja sukunimet ilmoitetun sähköpostiosoitteen pohjalta. 3. Tarkista opettajien nimitiedot (kiinnitä erityisesti huomiota ääkkösten puuttumiseen) ja valitse opintojaksot klikkaamalla Aseta opintojakso(t) -tietoa.

14 13 4. Jokaiselle opettajalle pitää asettaa vähintään yksi opintojakso. Lisää opettajalle yksi tai useampi opintojakso seuraavasti: Klikkaa hiirtä/kohdistinta Opintojaksot kentän päällä Kentästä avautuu valikko, josta näet hakemuksessa haettavan opintokokonaisuuden opintojaksot. HUOM! Mikäli hakemuksessa haetaan yksittäistä opintojaksoa, Opintojaksot-kenttään tulee vain tämä yksittäinen opintojakso, ei valikkoa.

15 14 Lisää opettajalle opintojaksoja valitsemalla niitä yksitellen valikosta. Lisää kaikki ne opintojaksot, joihin opettajaa tullaan ehdottamaan. Jos opettaja opettaa kaikkia opintokokonaisuuden opintojaksoja, lisää kaikki opintojaksot. 5. Paina Tallenna 6. Voit halutessasi lisätä opettajan tietoihin hänen pätevyyttään osoittavia liitteitä opettajan tiedoissa Lisää liitetiedosto -painikkeen kautta, mutta opettaja voi lisätä ne myös itse. Vaikka liitteet olisi opettajan puolesta lisätty hakemukseen YTOL-hakemuspalvelussa, opettajan pitää itse tarkastaa tallennetut tiedot ja kuitata tiedot valmiiksi. Et voi hakemuksen täyttäjänä tehdä kuittausta opettajan puolesta.

16 15 Opettajan kutsuminen täydentämään ja hyväksymään pätevyystietonsa Kun olet lisännyt hakemukseen opettajat ja heidän tietoihinsa ne opintojaksot, joihin ehdotatte heitä opettajiksi, lähetä heille sähköpostikutsu pätevyystietojen täydentämistä varten. 1. Lähetä sähköpostikutsu -painike ilmestyy hakemukseen opettajan kohdalle, kun vähintään yksi opintojakso on lisätty opettajan tietoihin. 2. Voit lähettää opettajalle kutsun uudelleen, mikäli hän ei ole vahvistanut pätevyystietojaan tai hän ei jostain syystä ole saanut alkuperäistä kutsuviestiä sähköpostiinsa. Mikäli joudut lähettämään kutsun uudelleen, tarkista, että olet kirjoittanut opettajan sähköpostiosoitteen oikein hakemuksen opettajatietoihin.

17 16 Opettajan poistaminen hakemuksesta Voit poistaa opettajan hakemuksesta painamalla opettajatiedoissa olevaa Poista-painiketta. Jos opettaja on ehtinyt Kuitata pätevyystietonsa valmiiksi, Poista-painiketta ei ole näkyvissä.

18 17 Saat poistettua opettajan hakemuksesta klikkaamalla ensin Peru kuittaus -painiketta, jolloin Poista-painike ilmestyy näkyviin. Klikkaa sitten Poista. Ryhmänohjaajan tietojen lisääminen ja muokkaaminen 1. Lisää uusi ryhmänohjaaja hakemusluonnokseen klikkaamalla Lisää ryhmänohjaaja - painiketta. HUOM! Et voi lisätä ryhmänohjaajaa, jos olet hakemassa yksittäistä opintojaksoa. Ryhmänohjaajan voi lisätä vain opintokokonaisuuksia haettaessa. 2. Hakemusluonnokseen on tallentunut oletuksena uuden hakemuksen ensimmäisessä vaiheessa lisäämäsi ryhmänohjaajan sähköpostiosoite ja siitä automaattisesti päätelty etu- ja sukunimi. 3. Tarkista ryhmänohjaajan nimitiedot Kiinnitä erityisesti huomiota ääkkösten puuttumiseen. 4. Voit halutessasi lisätä ryhmänohjaajan tietoihin hänen pätevyyttään osoittavia liitteitä ryhmänohjaajan tiedoissa Lisää liitetiedosto -painikkeen kautta, mutta ryhmänohjaaja voi lisätä ne myös itse. Vaikka liitteet olisi ryhmänohjaajan puolesta lisätty hakemukseen YTOL-hakemuspalvelussa, ryhmänohjaajan pitää itse tarkastaa tallennetut tiedot ja kuitata tiedot valmiiksi. Et voi hakemuksen täyttäjänä tehdä kuittausta ryhmänohjaajan puolesta.

19 18 Ryhmänohjaajan kutsuminen täydentämään ja hyväksymään pätevyystietonsa 1. Kun olet lisännyt hakemukseen ryhmänohjaajan, lähetä hänelle sähköpostikutsu pätevyystietojen täydentämistä varten. 2. Voit lähettää ryhmänohjaajalle kutsun uudelleen, mikäli hän ei ole vahvistanut pätevyystietojaan tai hän ei jostain syystä ole saanut alkuperäistä kutsuviestiä sähköpostiinsa. Mikäli joudut lähettämään kutsun uudelleen, tarkista, että olet kirjoittanut ryhmänohjaajan sähköpostiosoitteen oikein hakemuksen ryhmänohjaajatietoihin.

20 19 Ryhmänohjaajan poistaminen hakemukselta Voit poistaa ryhmänohjaajan hakemukselta painamalla ryhmänohjaajan tiedoissa olevaa Poista-painiketta. Jos ryhmänohjaaja on ehtinyt Kuitata pätevyystietonsa valmiiksi, Poista-painiketta ei ole näkyvissä. Saat poistettua ryhmänohjaajan hakemukselta klikkaamalla ensin Peru kuittaus painiketta, jolloin Poista-painike ilmestyy näkyviin. Klikkaa sitten Poista. Opettaja / ryhmänohjaaja: Pätevyystietojen tarkistaminen ja liitetietojen lisääminen 1. Opettajat ja ryhmänohjaaja saa sähköpostiin viestin osoitteesta noreply@jyu.fi otsikolla Opettajan / Ryhmänohjaajan tietojen täydentäminen. Viesti sisältää kirjautumislinkin YTOL-hakemuspalveluun sekä tiedon kirjautumislinkin voimassaoloajasta. Kirjautumislinkin vanhennuttua, opettaja ja ryhmäohjaaja saavat uuden kirjautumislinkin ottamalla yhteyttä hakemuksen täyttäjään, joka voi lähettää uuden kirjautumislinkin hakemuksen kautta.

21 20 2. Opettaja / ryhmänohjaaja kirjautuu YTOL-hakemuspalveluun sähköpostiviestissä olevan kirjautumislinkin kautta. 3. YTOL-hakemuspalvelussa näkyvät hakemuksen perustiedot sekä opettajalla ne opintojaksot, joihin hänet on merkitty opettajaksi. 4. Opettaja ja ryhmänohjaaja tarkistaa omat tietonsa ja lisää pätevyyttänsä osoittavat tiedot hakemukseen Liitä liitetiedosto painikkeen kautta. Jos hakemuksen täyttäjä on jo valmiiksi lisännyt opettajalle tai ryhmänohjaajalle liitetiedostoja, ne näkyvät listana Liitetiedostot-otsikon alla. Opettajan / ryhmänohjaajan tulee tarkastaa, että liitetyt liitetiedostot ovat oikein.

22 21 5. Pätevyyttä osoittavien liitetietojen ja perustelujen jälkeen opettaja / ryhmänohjaaja vakuuttaa tietojensa ajantasaisuuden ja oikeellisuuden ja vahvistaa kuittauksen.

23 22 6. Kuittauksen jälkeen opettaja / ryhmänohjaaja voi tarvittaessa perua kuittauksen ja muokata tietojaan uudelleen klikkaamalla Peru kuittaus -painiketta. 7. Kun tiedot ovat kunnossa ja kuitattu, opettaja / ryhmänohjaaja voi poistua YTOL-hakemuspalvelusta Poistu-painikkeella. Hakemuksen lähettäminen hyväksyttäväksi Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun opettaja tai ryhmänohjaaja on käynyt kuittaamassa pätevyystietonsa valmiiksi.

24 23 Hakemuksella opettajan tai ryhmänohjaajan tietoihin korostuu Toiminnot-kenttään Valmis. Hakemus on valmis lähetettäväksi, kun kaikki hakemuksen perustiedot on täytetty hakemukseen liitetyt opettajat ja/tai ryhmänohjaaja on kuitannut tietonsa valmiiksi. Jos yksikin kuittaus puuttuu, hakemusta ei pääse lähettämään. HUOM! Tarkasta, että hakemuksen tiedot ovat oikein ennen kuin painat Lähetä hyväksyttäväksi -painiketta. Et pääse enää muokkaamaan hakemustasi lähettämisen jälkeen. LÄHETÄ HYVÄKSYTTÄVÄKSI

25 24 Hakemuksen tietojen täydentäminen lähettämisen jälkeen UUSI HAKEMUS Jos havaitset hakemuksen tiedoissa puutteita lähettämisen jälkeen, tee uusi hakemus samoilla perustiedoilla kuin alkuperäinen hakemus ja tee täydennykset / muutokset uuteen hakemukseen. HUOM! Kirjoita selkeä viesti Oppilaitoksen perustelut hakemukselle -kenttään, mihin alkuperäiseen hakemukseen uusi hakemus liittyy ja mitä muutoksia/täydennyksiä uudessa hakemuksessa on.

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET 18.4.2018 vj Oikeudet: Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKI EHDOTUKSET Ansiomerkkejä voi ehdottaa kaikki 15-vuotta täyttäneet partiolaiset. Ansiomerkkien ehdottaminen tapahtuu partiorekisteri Kuksassa.

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Pääkäyttäjä. Palvelun käyttöohje

Pääkäyttäjä. Palvelun käyttöohje Pääkäyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Toimeksiannon lisääminen... 6 Viestien lähtetys...

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä kumppaniyritykset Toimittajayritykset kumppaniyritykset Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä Henkilöt Ajoneuvot Portti Vieraat Kulkulupahakemukset Perehdytysilmoittautumiset Ajolupahakemukset

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen

Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen 1 KÄYTTÖOHJE Sähköisen asiointipalvelun käyttö Vuoden 2017 toiminta-avustushakemuksen täyttäminen. 1. KIRJAUTUMINEN Mene sähköisen asioinnin sivustolle: https://pirkkala.ktasiointi.fi/hta/ Kirjaudu sisään

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

QR-koodi Vammaiskorttiin

QR-koodi Vammaiskorttiin QR-koodi Vammaiskorttiin Tämä on EU:n Vammaiskortti. Löydettäessä pyydetään lähettämään Vammaiskorttitoimisto PL xxx, 00000 Tampere www.vammaiskortti.fi Oikeudet muutoksiin pidätetään. QR-koodi Esimerkki:

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Versio 1.6. 5/2019 Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä. Jos

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Korvaavuus

SA / Opiskelijat / Korvaavuus SA / Opiskelijat / Korvaavuus Korvaavuudella tarkoitetaan koulutusohjelman opetussuunnitelmaan kuuluvien opintojen korvaamista vastaavilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla. Korvaavuuden yhteydessä sinun

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Sivu 1 21.8.2014 Uusi maaseutu.fi Voit tuottaa sisältöä monella eri tavalla Esittele hankkeesi Kirjoita vieraskynäartikkeli Ehdota uutista

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta.

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta. OPETTAJAN REKISTERÖITYMINEN JA SALASANAN HALLINTA 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä Sanoma Pron palveluihin saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit.

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Ennen kuin voit julkaista kokeen oppilaillesi, heidän pitää liittyä tekemääsi työtilaan avaimella ja avata Kompassi napauttamalla Kompassi-digikokeet -linkkiä. Tällöin

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Käyttöohje Liikkumispalvelukatalogi NAP Merenkulun reitti- ja aikataulueditori 1 (14) 16.8.2018 Användarinstruktioner för kartvertyget för sjötrafik på svenska NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää:

Loma-anomus Wilmassa. Loma-anomus 1-3 päivää: Loma-anomus Wilmassa Huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija valitsee Wilmassa Hakemukset ja päätökset -otsikon ja tämän jälkeen Tee uusi hakemus ja valitsee hakemuksen: a) Loma-anomus 1-3 päivää b) Loma-anomus

Lisätiedot

Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje

Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Käyttöohje 1 (18) Användarinstruktioner för kartverktyget för sjötrafik på svenska Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Kirjautuminen... 3 3 Uuden laivareitin

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion, kutsuu

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy,

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy, Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea?... 2 Tunnuksen luonti... 2 Käyttöohje... 3 Yrityksen taustatiedot... 3 Lisää käyttäjä... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?...

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot