KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2014 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2014 1"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-20:29 Paikka Kiteentie 25, kaupungihallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kosonen Matti 17:00-20:29 puheenjohtaja Koskinen Marko 17:00-20:29 varapuheenjohtaja Juvonen Maarit 17:00-20:29 jäsen Rahunen Timo 17:00-20:29 jäsen Romppanen Ilkka 17:00-20:29 jäsen Suomalainen Esa 17:00-20:29 jäsen Tiittanen Soili 17:00-20:29 jäsen Tolvanen Paula 17:00-20:29 jäsen Havukainen Arja 17:00-20:29 varajäsen POISSA Palviainen Sanna jäsen Lahtela Esa kh puheenjohtaja Lötjönen Riku nuorisovaltuuston edustaja MUU Väkeväinen Unto 17:00-19:41 kh edustaja poissa :t Auvinen Eeva-Liisa 17:00-20:29 kaupunginjohtaja Asikainen Antti 17:00-20:29 esittelijä, tekninen johtaja Hakulinen Anja 17:00-20:29 pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Matti Kosonen puheenjohtaja Anja Hakulinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Kiteellä Kiteellä Marko Koskinen Ilkka Romppanen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja päivämäärä Kiteen kaupungintalossa Allekirjoitus Virka-asema: Anja Hakulinen hallintosihteeri

2 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 86 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 87 Ilmoitusasiat Viranhaltijapäätökset Pekka Kohosen poikkeamishakemus Kallioniemi 8 90 Lausunto Raili Koistisen poikkeamishakemukseen Pertti Pekkisen poikkeamishakemus Lausunto Timo ja Nita-Nella Ratisen poikkeamishakemukseen Nikolay Rusakovin poikkeamishakemus Eija Saarikon poikkeamishakemus Lausunto Teemu Sieviläisen poikkeamishakemukseen Pirjo Moilasen ja Jouko Tikan poikkeamishakemus Andrey Bukovin ja Marianna Tsynpeun poikkeamishakemus Kiteen kaupungin ja Ecosite Oy:n välisen maanvuokrasopimuksen hyväksyminen 99 Teknisen lautakunnan talousarvion seuranta ja raportointi 07/ Teknisen lautakunnan talousarvion 2014 tilikohtainen karsinta Teknisen lautakunnan talouden tasapainottaminen vuosina Vuoden 2014 talousarviossa toimitilojen kohdentamattoman määrärahan siirto 103 Katujen ja kevyen liikenteen väylien auraustarjoukset Asiat, joissa tekninen lautakunta ei käytä otto-oikeuttaan Vuoden 2014 talousarviossa kuntatekniikan kohdentamattomien määrärahojen siirto 106 Tuhkala kiinteistön myynti

3 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Tekninen lautakunta 85 ehdotus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

4 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta Tekninen lautakunta 86 ehdotus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Marko Koskinen ja Ilkka Romppanen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Ilmoitusasiat / /2014 Tekninen lautakunta 87 Teknisen lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusasiat: 1 Työmaakokouspöytäkirja Arppen yhtenäiskoulun ra ken ta mi ses ta 2 Työmaakokouspöytäkirja ja rakennusautomaatioura kan takuuajan vakuus Kiteen terveyskeskuksen ra ken tami ses ta 3 Vastaanottotarkastuspöytäkirja ja vas taan ot to tar kastuk sen jälkitarkastuspöytäkirja sekä takuuajan vakuus Meijerin mylly- ja kylmävarastorakennuksen kun nos tustyös tä 4 Urakkasopimus Kiteen terveyskeskuksen purkutyön vai he 2 5 Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n sähkötoimitus sopimuksien muu tok set: Mehonmäentie katuvalo liittymänro 8900/538 Metsolantie 8 liittymänro Metsolantie 9 liittymänro Lessintie 1 liittymänro Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n lupa , 0,4 kv pien jän nite maa kaa pe lin sijoittamisesta tiloille Losola RN:o 41:22 ja Ase ma kan gas 1 RN:o 84:18 7 Johtoalueen käyttöoikeussopimukset koskien Puhok sen jätevedenpuhdistamon purkuputkea välille Puhoksen jä te ve den puh dis ta mo-py hä jär vi 8 Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös Puhoksen ma ka sii ni lai tu rin uusimista ja valmistelulupaa sekä laa dit tu yhteistyösopimus 9 Länsi- ja Sisä Suomen aluehallintovirasto Kitee kou lu kes kuk sen yläkoulun uudisrakennuksen 1-vaiheen valtion avus tuk sen maksamisesta 10 Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös nro 50/2014/2 Puhoksen makasiinilaiturin uusiminen ja val mis telu lu pa 11 Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tilinpäätös 2013 Valmistelija: hallintosihteeri Anja Hakulinen puh , anja.hakulinen@kitee.fi Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , antti.asikainen@kitee.fi ehdotus Tekninen lautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

6 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Viranhaltijapäätökset / /2014 Tekninen lautakunta 88 Tekniselle lautakunnalle tuodaan tiedoksi viranhaltijapäätökset luettelo on esityslistan liitteenä. Valmistelija: hallintosihteeri Anja Hakulinen puh , anja.hakulinen@kitee.fi Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , antti.asikainen@kitee.fi ehdotus Tekninen lautakunta merkitsee viranhaltijapäätökset tiedokseen ja päät tää, että se ei käytä Kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta pää tök siin. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Pekka Kohosen poikkeamishakemus Kallioniemi 230/10.03/2014 Tekninen lautakunta 89 Hakija ja kohde: Pekka Kohonen hakee poik kea mis lu paa lo marakennuksen ra ken tami sel le omis ta mal leen, Kallioniemi ni mi sel le ti lal le Kiteen kau pun gin Pyhäjärven ran ta-alu eel la, osoit tees sa Kai jan niemen tie 17, Puhos. Kaavoitustilanne: Alueelle laadittu Pyhäjärven rantaosayleiskaava on korkeimman hallin to-oi keu den toimesta hylätty ja alueella ei ole voimassa olevaa kaa vaa. Kaavassa Kallioniemi tilalle on osoitettu lomarakennuksen ra ken nus paik ka olemassa olevana lomarakennuksena. Tilatiedot ja hakemuksen kohde: Rakennuspaikka muodostuu 3,361 ha tilasta. Tilalla sijaitsee vanha lo ma ra ken nus ja sauna. Vanha lomarakennus muutetaan aitaksi. Hakijan perustelut: Hakija ei ole esittänyt erityisiä perusteita. Rakentamisrajoitus: Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alu ee seen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa ilman ase ma kaa vaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti mää rät ty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myön tä mi sen perusteena. Asianosaisten kuuleminen: Rakennuspaikalla ei ole kuultavia naapureita. Lisätietoja: Tieyhteys on perille. Jätevesien käsittely suoritetaan erillisen suun nitel man mukaan rakennusluvan hakemisen yhteydessä.

9 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Mitoitus ja hanketta koskevat muut tiedot: Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeaminen ei saa ai heut taa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käy tön muulle järjestämiselle, vaikeuttaa luonnonsuojelun ta voit teiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suo je lemis ta koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myön tää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaiku tuk sia. Perustelut: Rakentamisella ei ole MRL 172 :n mukaisia merkittäviä vai ku tuk sia. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk ka.aula@kitee.fi Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , antti.asikainen@kitee.fi ehdotus Tekninen lautakunta myöntää hakemuksen mukaisen poik kea mis luvan. Poikkeamislupapäätöksestä määrätään perittäväksi teknisen lau takun nan :ssä 141 hyväksytyn taksan mukainen maksu 180,00 euroa. annetaan julkipanon jälkeen. Poikkeamislupa on voimassa kak si vuotta päätöksen antopäivästä lukien. Ennen rakentamisen aloit ta mis ta on säädetyssä järjestyksessä haettava rakennuslupa ja esi tet tä vä todistus tämän päätöksen lainvoimaisuudesta. Tähän pää tök seen merkittävän lainvoimaisuustodistuksen saa 30 päivän ku lut tua päätöksen antamisesta Itä-Suomen hallinto-oikeuden kirjaa mos ta, jonne päätös on sitä varten toimitettava. lähetetään tiedoksi Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

10 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Lausunto Raili Koistisen poikkeamishakemukseen 161/10.03/2014 Tekninen lautakunta 90 Hakija ja kohde: Raili Koistinen hakee poikkeamislupaa loma ra ken nuk sen ja ran tasau nan ra ken ta mi sel le, omistamalleen Metsätähti ni mi sel le ti lal le Ki teen kau pun gin Pyhäjärven ranta-alueella. Kaavoitustilanne: Alueella ei ole voimassa olevaa kaa vaa. Korkeimman hal lin to-oi keuden hylkäämässä Pyhäjärven rantaosayleiskaavassa tilalle oli osoitet tu yksi uusi lomarakennuksen rakennuspaikka. Tilatiedot ja hakemuksen kohde: Rakennuspaikka muodostuu noin m²:n suuruisesta tilasta Pyhä jär ven ran ta vyö hyk keel lä, osoitteessa Piipunniementie 4, Ki tee. Ha ke muk sen mukaan alu eel le on tar koi tus rakentaa 120 k-m² puo li tois ta ker rok si nen lomarakennus ja 30 m² rantasauna. Lo ma raken nuk sen etäisyys rantaviivasta on 40 m ja saunan 15 m. Hakijan perustelut: Kantatilan (16:9 ja 16:30) omistaa neljä sisarusta. Tilasta on lohkottu nel jä lohkokiinteistöä, joista kolmella on jo lomarakennukset. Hakija on neljäs sisaruksista, joka nyt haluaa rakentaa oman lo ma-asunton sa lohkaistuun tilaansa. Lohkominen suoritettiin kesällä 2008 ja sii hen oli Kiteen kaupungin lupa. Pyhäjärven rantaosayleiskaavassa oli osoitettu alueelle yksi lomarakennuspaikka (2009). Rakentamisrajoitus: Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alu ee seen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa ilman ase ma kaa vaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti mää rät ty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myön tä mi sen perusteena. Asianosaisten kuuleminen: Hakija on kuullut naapurit. Naa pu reil la tai muilla asian osai sil la ei ole ol lut huomautettavaa ha ke muk sen johdosta. Lisätietoja:

11 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Tilalle virallinen tieyhteys. Juomavesi porakaivosta. Jätehuolto vi ranomais oh jeen mukaan. Mitoitus ja hanketta koskevat muut tiedot: Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeaminen ei saa ai heut taa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käy tön muulle järjestämiselle, vaikeuttaa luonnonsuojelun ta voit teiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suo je lemis ta koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myön tää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaiku tuk sia. Perustelut: Pyhäjärven kaavassa rakennuspaikalle oli osoitettu lo ma ra ken nuksen rakennusoikeus. Korkeimman hallinto-oikeuden hylättyä kaavan, on Pohjois-Karjalan ELY-kes kus ryhtynyt käsittelemään kaavan laatimisen ajaksi kes keyte tyn poikkeamislupamenettelyn mukaisia hakemuksia. Pyhäjärven kaa voi tuk sen uudelleen käynnistämisen aloitusvaiheen vi ran omaisneu vot te lus sa on sovittu, että kaavan osallistumis- ja arvioin ti suun ni tel man nähtävillä olon päättymiseen asti saapuneet poik kea mis ha ke muk set käsitellään ja sitä myöhemmin saapuneet ha ke muk set ratkaistaan kaavalla. Tällä perusteella ei hakemuksen mukaiselle rakennuspaikalle ole es tet tä, koska naapuritkin ovat antaneet suostumuksensa. Ra kenta mi sel la ei ole MRL 172 :n mukaisia merkittäviä vai ku tuk sia. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , ehdotus Tekninen lautakunta puoltaa Raili Koistisen poikkeamisluvan myöntä mis tä uuden lomarakennuksen ja rantasaunan ra ken ta mis ta varten. Poh jois-kar ja lan ELY-keskus voi ratkaista poik kea mis lu van koko nai suu des saan. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Pertti Pekkisen poikkeamishakemus 207/10.03/2014 Tekninen lautakunta 91 Hakija ja kohde: Pertti Pekkinen hakee poik kea mis lu paa lo marakennuksen ja au to katos/va ras ton ra ken ta mi sel le. Entinen lomarakennus muutetaan ta lous ra ken nus/vie ras ma jak si. Kohde on Pertti Pekkisen omis ta ma, Koi vu ran ta ni mi nen ti la Kiteen kau pun gin Pyhäjärven ran ta-alu eel la, osoit tees sa Lapintie 35 A, Kesälahti. Kaavoitustilanne: Alueelle laadittu Pyhäjärven rantaosayleiskaava on korkeimman hallin to-oi keu den toimesta hylätty ja alueella ei ole voimassa olevaa kaa vaa. Kaavassa Koivuranta tilalle on osoitettu lomarakennuksen ra ken nus paik ka olemassa olevana lomarakennuksena. Tilatiedot ja hakemuksen kohde: Rakennuspaikka muodostuu 3120 m² tilasta. Käytetty ra ken nus oikeus on 98 m². Uuden lomarakennuksen kerrosala on 68 m² ja au total li/va ras ton 38 m² Olemassa oleva lomarakennus sijaitsee noin 15 m etäisyydellä rantaviivasta. Hakijan perustelut: Entinen lomarakennus muuttuu talousrakennus/"vierasmajaksi". Rakentamisrajoitus: Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alu ee seen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa ilman ase ma kaa vaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti mää rät ty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myön tä mi sen perusteena. Kiteen kaupungin rakennusjärjestyksen kohta 5.1 määrittää ra ken tami sen sijoittumisen ja sopeutumisen ympäristöön vesistöalueella. Ra ken nuk sen etäisyyden keskivedenkorkeuden mukaisesta ran ta viivas ta tulee olla vähintään 25 metriä. Asianosaisten kuuleminen: Hakija on on kuulleet naapurit. Naa pu reil la tai muilla asian osai sil la ei ole ol lut huomautettavaa ha ke muk sen johdosta.

13 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Lisätietoja: Jätevesisuunnitelma hakemuksen liitteenä. Talousjätteet tuodaan Tuk hol man tie 9 A jäteastiaan. Mitoitus ja hanketta koskevat muut tiedot: Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeaminen ei saa ai heut taa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käy tön muulle järjestämiselle, vaikeuttaa luonnonsuojelun ta voit teiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suo je lemis ta koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myön tää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaiku tuk sia. Perustelut: Rakennuspaikalla sijaitsee v rakennettu 33 m² vapaa-ajan raken nus, v rakennettu sauna ja talousrakennuksia. Olemassa ole van vapaa-ajan rakennuksen korvaaminen uudella lo ma ra kennuk sel la ei vaikeuta kaavan toteuttamista tai alueiden käytön muuta jär jes tä mis tä. Rakennuspaikalla rakennusjärjestyksen vaatimaa etäisyyt tä rantaviivasta on vaikea toteuttaa ja tästä syystä uusi rakennus voi daan sijoittaa samalle etäisyydelle rantaviivasta kuin olemassa ole va lomarakennus. Rakentamisella ei ole merkittäviä vaikutuksia. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk ka.aula@kitee.fi Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , antti.asikainen@kitee.fi ehdotus Tekninen lautakunta myöntää hakemuksen mukaisen poik kea mis luvan. Poikkeamislupapäätöksestä määrätään perittäväksi teknisen lau takun nan :ssä 141 hyväksytyn taksan mukainen maksu 180,00 euroa. annetaan julkipanon jälkeen. Poikkeamislupa on voimassa kak si vuotta päätöksen antopäivästä lukien. Ennen rakentamisen aloit ta mis ta on säädetyssä järjestyksessä haettava rakennuslupa ja esi tet tä vä todistus tämän päätöksen lainvoimaisuudesta. Tähän pää tök seen merkittävän lainvoimaisuustodistuksen saa 30 päivän ku lut tua päätöksen antamisesta Itä-Suomen hallinto-oikeuden kirjaa mos ta, jonne päätös on sitä varten toimitettava. lähetetään tiedoksi Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle

14 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

15 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Lausunto Timo ja Nita-Nella Ratisen poikkeamishakemukseen 208/10.03/2014 Tekninen lautakunta 92 Hakija ja kohde: Timo ja Nita-Nella Ratinen hakevat poik kea mis lu paa asuin ra ken nuksen ra ken ta mi sel le omis ta mal leen, Holoppala ni mi sel le ti lal le Ki teen kau pun gin Pyhäjärven ran ta-alu eel la, osoittees sa Kontiolansalo 10, Puhos. Kaavoitustilanne: Alueelle laadittu Pyhäjärven rantaosayleiskaava on korkeimman hallin to-oi keu den toimesta hylätty ja alueella ei ole voimassa olevaa kaa vaa. Kaavassa Kallioniemi tilalle on osoitettu lomarakennuksen ra ken nus paik ka. Tilatiedot ja hakemuksen kohde: Rakennuspaikka sijaitsee yli 20 ha tilan ranta-alueella ja ha ke muksen mukaan 140 k-m² talo on tarkoitus sijoittaa 33 m etäisyydelle ran ta vii vas ta. Saunan koko on 30 k-m². Hakijan perustelut: Tarve uudelle rakennuspaikalle perheen sisällä. Kyseinen ra ken nuspaik ka soveltuu muotojensa sekä sijaintinsa takia parhaiten ai ko millem me rakennuksille tilallamme. Kyseisellä kohdalla rakennukset sijait se vat korkeimmalla kohdalla. Rakennuksien takana viljelty pelto jo ka on tukiviljelyssä. Rakennushankkeemme vaikutukset naa pu reihin sekä mihinkään muuhun ovat täysin olemattomat koska ra kennus paik ka sijaitsee tilamme sisällä ja esim. näköyhteyttä naa pu reihin ei ole. Rakentamisrajoitus: Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alu ee seen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa ilman ase ma kaa vaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti mää rät ty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myön tä mi sen perusteena. Asianosaisten kuuleminen: Kiteen kaupunki on kuullut naapurit. Mäntyranta 15:14 tilan omistaja Sir pa Pellikka on esittänyt huomautuksen:

16 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Vastustan ko. suunnitelmaa. Perustelut: Suunnitellusta mäenpäällä ole vas ta kaksikerroksisesta omakotitalosta olisi suora näköyhteys ton til le ni (Mäntyranta 15:14) ja rantaan. Korkeuserosta johtuen korkea kaan aita rajalla ei auttaisi asiaa. Ratisten perheen, lapset mukaan lukien, moottoriharrastusten vuoksi vastustan tien vetämistä tont ti ni läheisyydestä. Jo nyt perheen väki, sekä heidän ystävänsä ovat "päristelleet" motocross-pyörillä, mönkijöillä sekä moot to ri kelkoil la tonttini välittömässä läheisyydessä, vaikka heillä olisi hyvät maa-alu eet ajaa muualla tilallaan. Lisäksi perheen asuttamasta tilan pää ra ken nuk ses ta on jo olemassa, heidän käytössään, oleva tie ran taan venevajalle sekä suunnitellulle rakennustontille. Ratisten nykyi nen rakennus-suunnitelma aiheuttaisi kohtuutonta meluhaittaa ja häi riö tä tontilleni. Sen vuoksi vetoan, että Ratisten suunnitelma sellai se naan ei toteutuisi, vaan mahdolliset rakennukset sijoitettaisiin enem män tontin venevajan puoleiseen päähän. Näin mielestäni mini moi tai siin tonttiini kohdistuvat häiriötekijät. Hakijat ovat hallintolain 34 mukaisesti antaneet selvityksen naa purin kannanoton johdosta: Vastine Sirpa Pellikan vastustavaan huomautukseen poik kea mis lupa ha ke muk seem me omistamamme Holoppala 15: m² tilal la. Olemme eri mieltä Pellikan perusteluista, näköyhteydestä ja hai tas ta hänen tontilleen. Suunnittelemamme rakennukset si joit tui sivat asemapiirroksen mukaan kohtaan, joka on maaston muotojen ja ran ta vii van muoto huomioiden paras rakennuspaikka kyseisellä paikal la. Sijoittaen rakennukset kyseiseen kohtaan, jää Pellikan tontin vä liin, jopa isompi suojavyöhyke jonka Pellikka on saanut kau pun gin teknisen johtajan toimesta allekirjoitetulla sopimuksella. Kor keus ero han tontilla on olematon. Pidämme täysin asiaan kuu lumat to ma na (syytöksenä), lastemme moottoriharrastusten liittämistä ky sees sä olevaan rakennushankkeeseen. Esim. moottorikelkoilla "pä ris te ly", kuten Pellikka asian ilmaisee hänen tonttinsa vä lit tö mässä läheisyydessä on suorastaan naurettava asiattomuus. Olemme omis ta neet ko. tilan 7 v. Pellikan mökille ei ole ollut talvella ker taakaan aurattua tietä, eikä hän siellä ole talvella oleillut. Pellikan mökki on käytössä vain kesäisin 1-2 kk korkeintaan. Venevajalle olemassa ole va tie, johon Pellikka viittaa on aikomus säilyttää tilan pää ra kennuk ses sa asuvien virkistyskäytössä. Lisäksi tiessä rantaan on tal vikäyt töön soveltumaton mäki. Emme myöskään ymmärrä, millä tavoin normaali asuminen aiheuttaa väitettyä kohtuutonta meluhaittaa ja häiriötä, Helsingissä Rusthollinkatu 2A5 asuvalle lapsettomalle nais ih mi sel le?? Mielestämme myös meillä täällä "maalla" asuvilla on sa mat oikeudet omistamiimme maa-alueisiin. Meitä, kuten myös naa pu rei tam me kin koskee samat lait ja asetukset, kuten kaupunki asuk kai ta kin. Pidämme Pellikan valitusta täysin perusteettomana, kiu san tekona, jota hän on harrastanut monella eri tavalla 7-vuoden ai ka na. Kuten Pellikka kaavamuistutuksessaan Kuopion hal lin to-oikeu teen on jättänyt ja painottanut, ettei vastusta suun nitel mi nam me. Pellikallehan on suojavyöhykkeet luotu, kuten ai kai-

17 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta sem min kävi ilmi. Valitus vaan Pellikalla jatkuu. Valituksissa mm. pal jon myös talvisin käytössä olevasta loma-asunnosta. Väitteen kyseen alais tam me, kuten jo aikaisemmin kävi ilmi ettei talvikäyttöä mö kil lä ole. Olemme rakentamassa perheemme käyttöön uutta raken nus paik kaa, johon mm. hirsikehikko on ollut jo 7 v. odottamassa ra ken ta mi sen aloittamista. Sen sijoituspaikka asemapiirroksen mukai nen, sitä ei haluta siirtää viereisille EU-tukiviljelyille pelloille. Tarvit sem me pelloilta sadon. Tien kulku kyseisestä paikasta on ainoa jär ke vä, eikä todellakaan aiheuta Pellikan väittämää meluhaittaa ja häi riö tä! Vastineen liitteet: - Pellikan kaavamuistutus - Sopimus suojavyöhykkeestä Lisätietoja: Tieyhteys kyseiselle rakennuspaikalle on pääosin olemassa. Ve sihuol to Holoppalan tilan päärakennuksesta sijaitsevasta kaivosta. Jäte huol to nykyisten vaatimusten mukaisesti toteutettuna omanaan. Säh köt venevajalle tulevasta maakaapelista alamittarilla. Mitoitus ja hanketta koskevat muut tiedot: Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeaminen ei saa ai heut taa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käy tön muulle järjestämiselle, vaikeuttaa luonnonsuojelun ta voit teiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suo je lemis ta koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myön tää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaiku tuk sia. Perustelut: Pyhäjärven kaavassa alueella lomarakennuksen ra ken nus paik ka. Kor keim man hallinto-oikeuden hylättyä kaavan, on Pohjois-Karjalan ELY-kes kus ryhtynyt käsittelemään kaavan laatimisen ajaksi kes keyte tyn poikkeamislupamenettelyn mukaisia hakemuksia. Pyhäjärven kaa voi tuk sen uudelleen käynnistämisen aloitusvaiheen vi ran omaisneu vot te lus sa on sovittu, että kaavan osallistumis- ja arvioin ti suun ni tel man nähtävillä olon päättymiseen asti saapuneet poik kea mis ha ke muk set käsitellään ja sitä myöhemmin saapuneet ha ke muk set ratkaistaan kaavalla. Tällä perusteella ei hakemuksen mukaiselle rakennuspaikalle ole es tet tä. Naapurin huomautuksessa mainitut itse rakentamista kos kevat asiat ja kulkuyhteyden sijoittuminen ratkaistaan ra ken nus lu pa vaihees sa. Rakentamisella ei ole MRL 172 :n mukaisia merkittäviä vai ku tuk sia.

18 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , ehdotus Tekninen lautakunta puoltaa Timo ja Nita-Nella Ratisen poik kea mislu van myön tä mis tä uuden asuinrakennuksen ja saunan ra ken ta mista varten. Poh jois-kar ja lan ELY-keskus voi ratkaista poik kea mis luvan ko ko nai suu des saan. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Nikolay Rusakovin poikkeamishakemus 206/10.03/2014 Tekninen lautakunta 93 Hakija ja kohde Nikolay Rusakov hakee poikkeamislupaa lomarakennuksen ra ken tami sel le omistamalleen Kesäpesä ni mi sel le tilalle Kiteen kaupungissa Ki teen jär ven ran ta-alu eel la. Rakennuspaikka sijait see osoitteessa Toh ma jär ven tie 25 b Kitee. Hakemuksen kohde Noin 1,1 ha rakennuspaikalla sijaitsee saunatuvaksi muutettava vapaa-ajan asunto ja talousrakennus. Tontille on tarkoitus rakentaa 170 m² vapaa-ajan asunto, 35 m etäisyydelle rantaviivasta. Hakemuksen perustelut Nykyisen vapaa-ajan asunnon huonokuntoisuuden ja sijainnin vuoksi ei ole tarkoituksenmukaista entisöidä tai laajentaa sitä. Nykyinen va paa-ajan asunto muutetaan saunatuvaksi. uusi rakennus tulisi teh dä kauemmaksi rannasta. uusi rakennus jää alle 40 m ran ta viivas ta koska nykyinen tie ja sähkölinja eivät mahdollista rakennuksen si joit ta mis ta kauemmaksi rannasta. Kuuleminen Kiteen kaupunki on kuullut naapurit. Naapureilla tai muilla asian osaisil la ei ole ollut huomautettavaa hankkeen johdosta. Lisätietoja Uusi rakennus liitetään kaupungin vesi- ja jäteverkostoon. Ra kennus pai kal le on olemassa tieyhteys. Rakentamisrajoitus Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alu ee seen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa ilman ase ma kaa vaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti mää rät ty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myön tä mi sen perusteena. Kiteen kaupungin rakennusjärjestyksen mukaan rantavyöhykkeellä yli 80 m² vapaa-ajan rakennuksen on sijaittava 40 m etäisyydellä ran ta vii vas ta.

20 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Mitoitusta ja hanketta koskevat muut tiedot Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n mukaan poikkeaminen ei saa ai heut taa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käy tön muulle järjestämiselle, vaikeuttaa luonnonsuojelun ta voit teiden saavuttamista eikä vaikeuttaa rakennetun ympäristön suo je lemis ta koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeusta ei saa myön tää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaiku tuk sia. Poikkeamishakemuksella haetaan poikkeamista rakentamiselle ranta-alu eel la olemassa olevalle rakennuspaikalle ja poikkeamista Kiteen kaupungin rakennusjärjestyksen määräyksestä, jonka mukaan yli 80 m² suuruisen rakennuksen etäisyys rantaviivasta tu lee olla vähin tään 40 m. Perustelu Olemassa oleva lomarakennus korvataan uudella rakennuksella kau em pa na rantaviivasta. Poikkeaminen rakennusjärjestyksen määräyk ses tä on olosuhteet huomioon ottaen perusteltua. Hanke ei aiheuta merkittävää hait taa kaavoitukselle tai alueenkäytön muul le järjestelylle. Ei vaikeuta luon non suo je lun tavoitteiden saa vutta mis ta. Ei vaikeuta rakennetun ym pä ris tön suojelemista koskevien ta voit tei den saavuttamista, eikä ai heu ta merkittävästi haitallista yhdys kun ta ke hi tys tä ja on sopiva mai se mal li sel ta kannalta. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , lähetetään tiedoksi Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle. ehdotus Tekninen lautakunta myöntää hakemuksen mukaisen poik kea mis luvan. Poikkeamislupapäätöksestä määrätään perittäväksi teknisen lau takun nan :ssä 141 hyväksytyn taksan mukainen maksu 180,00 euroa. annetaan julkipanon jälkeen. Poikkeamislupa on voimassa kak si vuotta päätöksen antopäivästä lukien. Ennen rakentamisen aloit ta mis ta on säädetyssä järjestyksessä haettava rakennuslupa ja esi tet tä vä todistus tämän päätöksen lainvoimaisuudesta. Tähän pää tök seen merkittävän lainvoimaisuustodistuksen saa 30 päivän ku lut tua päätöksen antamisesta Kuopion hallinto-oikeuden kir jaa-

21 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta mos ta, jonne päätös on sitä varten toimitettava. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/ Tekninen lautakunta Eija Saarikon poikkeamishakemus 143/10.03/2014 Tekninen lautakunta 94 Hakija ja kohde: Eija Saarikko hakee poikkeamislupaa entisen navetan käyt tö tar koituk sen muuttamiseksi loma-asunnoksi. Poikkeamislupaa haetaan myös sau na n ja katoksen ra ken ta mi sel le. Hakemus koskee hakijan omis ta maa noin 9,27 ha suuruista Pirttivalkama nimistä tilaa Kiteen kaupungissa Pyhäjärven ranta-alueella Pirt tilah des sa. Kaavoitustilanne: Alueella ei ole voimassa olevaa kaa vaa. Korkeimman hal lin to-oi keuden hylkäämässä Pyhäjärven rantaosayleiskaavassa tilalle oli osoitet tu olemassa olevan rakentamisen perusteella lomarakennuksen ra ken nus paik ka. Tilatiedot ja hakemuksen kohde: Pirttivalkaman tila muodostuu kahdesta palstasta. Pitkä lam men rannassa (rantaviivan pituus noin 140 m) on noin 5 ha ja Pirt ti lah des sa (rantaviivan pituus noin 45 m) noin 4 ha. Ra ken nuspaik ka sijaitsee Pirttilahdessa ja rajoittuu yleiseen ve ne val ka ma-aluee seen. Rakennuspaikalla sijaitsee 50-luvulla rakennettu navetta, jo ka on luvatta muutettu loma-asumiskäyttöön. Lisäksi alueelta on ha ki jan ilmoituksen mukaan purettu talousrakennus ja sen tilalle raken net tu vuonna 1997 noin 8 m² sauna sekä edelleen vuonna 1999 gril li ka tos. Rakennuspaikka sijaitsee Suvannonkankaan vedenhankintaan sovel tu val la 2 lk pohjavesialueella. Hakijan perustelut: Entinen navetta on muutettu 36 vuotta sitten loma-asunnoksi, mutta en ole ymmärtänyt hakea käyttötarkoituksenmuutosta. Ke sä asuntoon kuuluu olennaisena osana sauna joten haen sille lupaa, samoin gril li ka tok sel le. Mielestäni rakentaminen ei muuta mitenkään alueen käyttöä, jossa se on ollut 1800-luvun alkupuolelta saakka. Nyt loma-asunnoksi muu tet tu navetta on Pirttilahden alueen vanhin käytössä oleva raken nus (rak. v. 1950). Sauna on rakennettu paikalle, jolla on ollut riihi 1850-luvulta alkaen. Riihi tosin muutettiin 1940-luvulla sikalaksi ja lam po lak si, jotka purettiin lopullisesti Katos ei poikkea alueen

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola Poikkeamislupapäätös, Alhaistentie 324 962/10.102/2014 Päätöksen antopäivä: 31.3.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 874 Yhteismetsät Alhaisen-Kirilän yhteis met sän osa (Kallio

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 14. Hakija [--] Toivolan Rantatie 106C 15580 Ruuhijärvi. Sauna 37 1

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 14. Hakija [--] Toivolan Rantatie 106C 15580 Ruuhijärvi. Sauna 37 1 Poikkeamislupapäätös, Toivolan rantatie 106c 1301/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 408 Ruuhijärvi Honkaranta 35:11 2515 Osoite Toivolan

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) ,

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) , Kunnanhallitus 293 16.12.2014 Poikkeamislupahakemus Saunasalmen ranta-asemakaavassa RA kaavamerkinnällä osoitetun vapaa-ajanasunnon rakennuspaikan muuttamisesta pysyvän asunnon rakennuspaikaksi, Luukkonen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2014 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2014 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2014 1 Tekninen lautakunta Aika 02.07.2014 klo 16:00-17:19 Paikka Kiteen kaupungintalo, Kiteentie 25, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot

Lisätiedot

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 178 02.06.2014 Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 ) 3453/11.111/2014 KHALL 178 Hakija Nimi Markku Isojämsä Osoite Haavikkotie 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus Ympäristölautakunta 121 14.12.2015 Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus 492/600/2015 Ympäristölautakunta 14.12.2015 121 Muutoksenhakija: Omistaja:

Lisätiedot

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811 Kunnanhallitus 281 31.10.2016 Poikkeamishakemus - Kekäle Sari, hakemuksen hyväksyminen 409/31.310/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 281 ASIA Rakentamista koskeva poikkeamispäätös HAKIJA Kekäle Sari Renginpolku

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla Rakennuslautakunta 41 28.05.2014 Kunnanhallitus 140 09.06.2014 Rakennuslautakunta 8 04.02.2015 Rakennuslautakunta 29 16.04.2015 Poikkeamispäätös / Markus Sjöholm Rakltk 41 Valmistelija: tekninen johtaja,

Lisätiedot

Hiltunen Marja Leena

Hiltunen Marja Leena LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 8 / 2014 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 30.9.2014 71 Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / asuinrakennuksen rakentaminen Hiltunen Marja Leena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti Rakennus- ja ympäristölautakunta 37 02.03.2016 Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti 1051/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 02.03.2016 37 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg,

Lisätiedot

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se:

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: Rakennuslautakunta 61 13.09.2016 Kaupunginhallitus 210 26.09.2016 Poikkeamishakemus 2016-28, 790-410-2-28, Heinijärventie 380 576/10.03.00/2016 RAKLTK 13.09.2016 61 Hakija ja rakennuspaikka Raisa ja Antti

Lisätiedot

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL )

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL ) Kunnanhallitus 24 19.01.2015 Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL 171-173 ) 3624/11.111/2015 KHALL 24 Hakija Nimi Annikki Kylli Osoite Vähämaantie 5, Rakennuspaikka Kunta

Lisätiedot

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 7 09.01.2017 Poikkeamislupa/As Oy Raahen Alaska 1399/10.1003.100300/2016 KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Poikkeamisluvan myöntäminen Päivi ja Veli-Matti Enqvistin hakemukseen Asikkalassa

Poikkeamisluvan myöntäminen Päivi ja Veli-Matti Enqvistin hakemukseen Asikkalassa Kunnanhallitus 87 02.05.2018 Poikkeamisluvan myöntäminen Päivi ja Veli-Matti Enqvistin hakemukseen Asikkalassa 285/10.03.00/2018 KHALL 87 Päivi ja Veli-Matti Enqvist omistavat Asikkalan kunnan Asikkalan

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Tolvanen Anne ja Lavinen Esa

Tolvanen Anne ja Lavinen Esa LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 1 / 2015 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 13.1.2015 5 Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / Vapaa-ajan asuinrakennuksen rakentaminen. Tolvanen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 513 12.12.2016 Poikkeamislupa/Ruona Oy 1416/10.1003.100300/2016 KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2015 1 Tekninen lautakunta Aika 08.10.2015 klo 17:00-18:30 Paikka Kiteeentie 25, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kosonen Matti

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KH Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) 615 54660, 044 2885 500.

KH Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) 615 54660, 044 2885 500. Kunnanhallitus 4 12.10.2015 4 Poikkeamislupapäätös rakennuspaikan Sol Jarzcin RN:o 8:95 muuttamisesta vakituisen asuinrakennuksen rakennuspaikaksi Kiehimänjoen rantayleiskaavan alueella KH Valmistelija:

Lisätiedot

Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Heli Alatalon valituksesta koskien Kittilän kunnanhallituksen poikkeamislupapäätöstä 11.5.

Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Heli Alatalon valituksesta koskien Kittilän kunnanhallituksen poikkeamislupapäätöstä 11.5. Kunnanhallitus 250 11.08.2015 Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Heli Alatalon valituksesta koskien Kittilän kunnanhallituksen poikkeamislupapäätöstä 11.5.2015 164 36/10.03.00/2015 Khall 250 Kittilän

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015:

KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015: KAUPUNGINHALLITUS 225 01.06.2015 Poikkeamislupa/Suomen Hyötytuuli Oy 271/10.1003.100300/2015 KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton.

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton. Ympäristölautakunta 42 19.04.2016 Poikkeamispäätös / Leppänen Mauri (Lisä-Rauhala RN:o 17:48, Kannonkoski) 252/602/2016 Ympäristölautakunta 19.04.2016 42 Viitasaaren ympäristölautakunta on käsitellyt poikkeamista

Lisätiedot

Pentti Talvion poikkeamishakemus saunan rakentamiseksi

Pentti Talvion poikkeamishakemus saunan rakentamiseksi Kaupunginhallitus 240 08.06.2015 Pentti Talvion poikkeamishakemus saunan rakentamiseksi 749/10.04.02/2014 Kaupunginhallitus 08.06.2015 240 Tarkastusinsinööri Lauri Granberg ja maankäyttöpäällikkö Elise

Lisätiedot

LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 4 / Poikkeaminen MRL xx. Poikkeamishakemus / Rantasaunan rakentaminen.

LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 4 / Poikkeaminen MRL xx. Poikkeamishakemus / Rantasaunan rakentaminen. LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 4 / 2016 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 15.3.2016 xx Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / Rantasaunan rakentaminen. Pietarinen Matti Rakennuspaikka:

Lisätiedot

Porento Harri Johannes

Porento Harri Johannes LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 12 / 2016 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 16.8.2016 56 Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / Vapaa-ajan asuinrakennuksen käyt tö tarkoi tuk sen

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Ympäristö- ja lupalautakunta Poikkeamishakemus kiinteistölle / /2017 YMPLL

Ympäristö- ja lupalautakunta Poikkeamishakemus kiinteistölle / /2017 YMPLL Ympäristö- ja lupalautakunta 179 12.12.2017 Poikkeamishakemus kiinteistölle 482-3 - 37 2942/10.03.00/2017 YMPLL 12.12.2017 179 Hakija Nimi * * * * * * * Hakemus Rakennuspaikka Kaupunki Uusikaupunki Kortteli/tila

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula

Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula Rakennus- ja ympäristölautakunta 175 23.09.2015 Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula 642/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 175 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg, p.044-7809

Lisätiedot

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS. OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS. OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori Rakennuspaikan sijainti ja kohdetiedot: Kunta: Saarijärvi Kylä:

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 )

Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 ) Kunnanhallitus 114 14.04.2014 Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 ) 3407/11.111/2014 KHALL 114 Hakija Nimi Kari Salin

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Tekninen lautakunta 159 03.05.2017 Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi 272/10.03.00.02/2017 TEKLA

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015:

KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015: KAUPUNGINHALLITUS 232 01.06.2015 Suunnittelutarveratkaisu/Petri Tuomaala 353/10.1003.100300/2015 KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Ratilainen Anne ja Kinnunen Karo

Ratilainen Anne ja Kinnunen Karo LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 13 / 2015 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 6.10.2015 78 Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / Asuinrakennuksen ja talousrakennuksen ra ken ta

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös

Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös Kuntasuunnittelulautakunta 129 17.11.2015 Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös 617/10.03.00.02/2015 KUNLA 129 Outi ja Teemu Suolaniemi hakevat rakentamista

Lisätiedot

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se:

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: Rakennuslautakunta 47 07.06.2016 Poikkeamishakemus 2016-8, Nokkakyläntie 192, 790-465-5-127 117/10.03.00/2015 RAKLTK 07.06.2016 47 Hakija ja rakennuspaikka Anja ja Unto Selin ovat jättäneet poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Haettu kokonaiskerrosala on 50 k-m2.

Haettu kokonaiskerrosala on 50 k-m2. Rakennuslautakunta 8 22.06.2016 Rakennuslautakunta 12 05.10.2016 Poikkeamislupahakemus / Kankaanpää Jyrki 60/10.03.00/2016 Rakla 22.06.2016 8 Valmistelija: aluearkkitehti Hakija ja rakennuspaikka Jyrki

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 210 04.06.2018 Suunnittelutarveratkaisu/Elenia Oy 387/10.1003.100300/2018 KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 28.5.2018: Lausunnon antaja Lausunnon saaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Hakemus: Asuinrakennuksen (150 k-m 2 ) ja varasto/autotallin (200 k-m 2 ) rakentaminen.

Hakemus: Asuinrakennuksen (150 k-m 2 ) ja varasto/autotallin (200 k-m 2 ) rakentaminen. Kaupunkirakennelautakunta 133 02.06.2015 Kaupunkirakennelautakunta 264 07.12.2016 Veli-Pekka Rädyn poikkeamishakemus 5642/10.03.00/2015 KRAKLK 02.06.2015 133 Hakija: Veli-Pekka Räty Paikka: Koivuranta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija KOKKOLAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja 1.12.2014 86 Asia Poikkeamislupa / Vehmanen Sami ja Maija Valmistelijat: Asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen, p. 040-4892115 ja

Lisätiedot

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä Korkein hallinto oikeus Muita päätöksiä Etusivu» Päätöksiä» Muita päätöksiä» Muupaatos» Muu päätös 1440/2014 Muu päätös 1440/2014 Moottorikelkkailureitin reittisuunnitelman hyväksymistä Nilsiässä koskeva

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

MARKKU RAHKOLAN JA MARJA-LIISA PÖLKIN POIKKEAMISHAKEMUS

MARKKU RAHKOLAN JA MARJA-LIISA PÖLKIN POIKKEAMISHAKEMUS Omistajaohjauksen jaosto 51 17.11.2014 MARKKU RAHKOLAN JA MARJA-LIISA PÖLKIN POIKKEAMISHAKEMUS OOJAOS 51 Hakija: Markku Rahkola ja Marja-Liisa Pölkki Tellervonkatu 7-9 B 42 40100 Jyväskylä Rakennuspaikan

Lisätiedot

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b Kaupunginhallitus 214 25.05.2015 Kaavoitus- ja 65 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 77 20.08.2015 Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b 376/10.03.01/2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari

Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari Rakennus- ja ympäristölautakunta 222 25.11.2015 Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari 794/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.11.2015 222 Valmistelijat: kaavoituspäällikkö Jouni Laitinen,

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Kirsi ja Jyrki Jallin poikkeamislupahakemukseen Asikkalan kunnan Salon kylässä

Lausunnon antaminen Kirsi ja Jyrki Jallin poikkeamislupahakemukseen Asikkalan kunnan Salon kylässä Kunnanhallitus 7 25.01.2016 Lausunnon antaminen Kirsi ja Jyrki Jallin poikkeamislupahakemukseen Asikkalan kunnan Salon kylässä 827/10.03.00/2015 KHALL 7 25.1.2016 Kirsi ja Jyrki Jalli omistavat Asikkalan

Lisätiedot

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 Omistajaohjauksen jaosto 23 18.05.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 Omistajaohjauksen jaosto 23 18.05.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 Omistajaohjauksen jaosto 23 18.05.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori Rakennuspaikan sijainti ja

Lisätiedot

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu Kuntasuunnittelulautakunta 98 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 109 22.09.2016 Tilan 543-402-1-473 rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu 584/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot